EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πολύ λίγοι για Έλληνες

Αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι η πίκρα γιατί δεν είπαμε: “Σκάστε, ρε”.

Θα μείνει μισοτελειωμένη η πρόταση που χρόνια το κεφάλι μας φτιάχνει και χωράει όλα αυτά που καταπίναμε και καταπίνουμε λεπτό το λεπτό, μέρα με την μέρα: “Τι λες ρε, μαλ.....!”. 

Θα αποχωρήσουμε από το σανίδι της θεατρικής παράστασης “Η Ελλάδα που φεύγει” και δεν θα έχουμε δώσει το απόλυτο του ρόλου μας κλείνοντας το έργο με μία γροθιά στα μούτρα αυτών που φτύνουν σε τάφους, που απειλούν τις ζωές μας, που νομίζουν ότι το ύψος της θέσης τους είναι ψηλότερο από το βάθος της υπομονής μας.

Δώσαμε τόπο στην οργή σε εποχές που οι λέξεις που έβγαιναν από το στόμα των πολιτικάντηδων είναι ίδιες με αυτές που ξεστομίζουν τώρα. “Ένα κωλόπανο” κατά τον Πάγκαλο που δεν το πήρε ο αέρας η ελληνική σημαία την νύχτα των Ιμίων κι εμείς απλά σιωπήσαμε.

Ένα “ευχαριστούμε την Αμερική” του Σημίτη και εμείς απλά φάγαμε δύο μπουκιές απανωτές για να πνίξουμε το “άει σιχτίρ” που έβγαινε αυθόρμητα από τα σωθικά μας.
Ακούσαμε από το στόμα της Μπενάκη ότι, “Τα εθνικά μας σύνορα, ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάρις της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίας πέραν των γνωστών και καθιερωμένων....”. Περιμέναμε την αντίδραση του προέδρου της Δημοκρατίας και δεν απαντήσαμε ποτέ. Η κουβέντα της κυράτσας πλανήθηκε 5 ολόκληρα χρόνια και ήρθε να γίνει πράξη χωρίς ένα “Τι είπες, μωρή;!” από την πλευρά μας. Αντιθέτως ήμαστε έτοιμοι τότε να ορίσουμε πρώτο στις επόμενες σφυγμομετρήσεις ως δημοφιλέστερο το μουγκό που παραλάμβανε την προεδρία της Δημοκρατίας.

Συνεχίσαμε όμως να σωπαίνουμε ακόμα και όταν άρχισαν οι Έλληνες να βάζουν τέλος στην ζωή τους από τις “παραβιάσεις των δικαιωμάτων από αρχές και εξουσίες”. Αντί για ένα “τι κάνετε, ρε ξεφτίλες”, καθόμασταν ήσυχα και μετρούσαμε τους νεκρούς ακούγοντας τον Ρέππα να τους χαρακτηρίζει “παράπλευρες απώλειες”. Εκτονώσαμε με ακίνδυνα σχόλια μέσω διαδικτύου τις δηλώσεις του ανέραστου Ψαριανού ότι οι “Έλληνες αυτοκτονούν από έρωτα”. Μέχρι εκεί φθάνουν τα παντελόνια μας: Πάνω από το γόνατο.

Μέχρι και όταν ο Δημήτρης Χριστούλας έδωσε το σύνθημα αυτοκτονώντας μπροστά στην Βουλή να φωνάξουμε, εμείς σαν θλιμμένες χήρες φορέσαμε τις πλερέζες και πηγαίναμε νοητά το φέρετρο χωρίς να καν να φτύσουμε τον δολοφόνο. Αλήθεια, θυμάται κανείς τον Δημήτρη Χριστούλα από όλους εκείνους που άναβαν κεριά στη μνήμη του καλύπτοντας έτσι την επικίνδυνη αμνησία τους;

Είμαστε τόσο επικίνδυνα ήσυχοι που ακόμη και όταν το τίποτα Τζήμερος ειρωνεύονταν τον θάνατο των φοιτητών στην Λάρισα από αναθυμιάσεις δεν απαντήσαμε αντίθετα του επιτρέπουμε να τσεπώνει τις επιδοτήσεις του Κράτους για την εκλογική του επιτυχία
 
Ούτε ένα “άντε πλύσου” δεν είπαμε δια ζώσης στην κουλτουριάρα συγγραφέα Διβάνη όταν ο θάνατος ενός 19χρονου για εισιτήριο του ενός (1) ευρώ σχολιάστηκε από την ίδια ως “αποτέλεσμα τσαμπατζήδων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς”.

Και τι δεν έχουμε ζήσει και τι δεν έχουμε ακούσει από τον καιρό των παχιών αγελάδων μέχρι τον καιρό των ισχνών αγελάδων που από περιούσιος λαός γίναμε “λαός διεφθαρμένων” κατά τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου.

Δεν είμαστε διεφθαρμένοι, είμαστε λίγοι. Πολύ λίγοι για να σηκώσουμε το “κωλόπανο του Πάγκαλου” στις πλάτες μας, πολύ λίγοι για να μην χρωστάμε “ευχαριστώ” σε κανέναν.

Τόσο λίγοι για να μην φράξουμε τα σύνορα της εθνικής μας κυριαρχίας και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Τόσο ελάχιστοι που η παρατεταμένη σιωπή μας είναι το χώμα που σκεπάζει τους τάφους των “παράπλευρων απωλειών”.
 
Τόσο επικίνδυνα μηδαμινοί που δεν κάναμε τους ανέραστους να αυτοκτονήσουν από το δικό μας έρωτα για την πατρίδα.
 
Τόσο λιλιπούτειοι που δεν κάναμε τα κεριά οργισμένους θρήνους να διαπεράσουν σαν σφαίρες τα κεφάλια των ηθικών αυτουργών.
 
Τόσο ολίγιστοι που δεν λυγίσαμε τον λάρυγγα αυτών που ειρωνεύονται εκ του ασφαλούς τον θάνατο αμούστακων παιδιών.
 
Τόσο νάνοι που καθόμαστε κλαρίνο μπροστά στην κάθε κουλτουριάρα άεργη που παίζει με τις λέξεις και νομίζει ότι η αξία μιας ανθρώπινης ζωής δε ξεπερνά την τιμή ενός εισιτηρίου του τρόλεϊ.


Είναι μικρό το δικαστήριο του μυαλού μας για να χωρέσει στο εδώλιο το μπόι της σιωπής μας.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Σε δουλεία να βρισκόμαστε

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, στην Ελλάδα καταγράφεται το 4ο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παγκοσμίως, αν και, όπως επισημαίνεται, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ώστε να φτάσουμε ακόμα υψηλότερα.

Συγεκριμένα, το 2013 το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα ξεπέρασε το 27,6%, ενώ το υπόλοιπο 72,4% δουλεύει πυρετωδώς στα σουβλατζίδικα και τις καφετέριες.

Το 27,6% είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε δυτική χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, αν και το αξιοσημείωτο σε αυτήν την είδηση είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που μας θεωρούν ακόμα δυτική χώρα.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ προβλέπει αναρρίχηση της ανεργίας στο 34% έως το 2016, αφού η ανάπτυξη στην Ελλάδα προχωράει τόσο γρήγορα που σύντομα δε θα χρειάζεται να δουλεύει κανείς. Θα έχουν όλοι σκλάβους.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το επίπεδο ανεργίας στους νέους έως 25 ετών έφτασε το 2013 στο 60,6% αλλά οι νέοι δεν πρέπει να απογοητεύονται, αφού έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους να πιάσουν μια δουλίτσα σε ένα γραφειάκι και να ζήσουν σαν δούλοι μέχρι να πεθάνουν, όπως ακριβώς οι γονείς τους.

Οι διάφοροι αναλυτές αναφέρουν ότι τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι πλέον υπαρξιακά κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού πριν την κρίση οι Έλληνες ήξεραν ακριβώς ποιοι είναι, δηλαδή αμόρφωτοι μπουζουκόβιοι με ύφος μαγκιάς-κλανιάς, αλλά τώρα που τα μπουζούκια τελείωσαν και συνειδητοποιούν ότι το κεφάλι τους είναι γεμάτο σκατά, ψάχνουν να βρουν τη χαμένη τους ταυτότητα. Το ύφος μαγκιάς-κλανιάς παραμένει.

Ακούω παντού να μιλάνε για σφυροκόπημα εργασιακών δικαιωμάτων, φορολογικό στραγγαλισμό και αποσάθρωση υποδομών - πολύ μου αρέσουν αυτές οι πομπώδεις εκφράσεις - αλλά δεν ακούω κανέναν να μιλάει για το καλό που έκανε η κρίση - και κατ' επέκταση η ανεργία - στην Ελλάδα.

Δεν πειράζει θα το πω εγώ. Το καλό, λοιπόν, που έκανε η κρίση στην Ελλάδα ήταν ότι ανάγκασε αρκετούς να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν ότι το σύστημα που συντηρούσαν τόσα χρόνια με την ψήφο και την αδιαφορία τους κατέρρευσε και έπεσε πάνω στα κεφάλια τους.

Αρκετοί σταμάτησαν να ασχολούνται με θέματα επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών και θέλησαν να ψαχτούν λίγο παραπάνω για να καλύψουν τα πνευματικά κενά της εποχής των παχιών αγελάδων και να καταλάβουν τί στο διάολο συμβαίνει γύρω τους.

Υπάρχουν αρκετοί που κατάλαβαν ότι το τρίπτυχο "σουβλάκι, κλαρίνο και φρέντο καπουτσίνο" δεν οδηγεί πουθενά, αφού όσα μπουκάλια κι αν άνοιγαν στον Νότη για να νιώσουν Λάτσης, ξέρουν τώρα ότι Λάτσης δε θα γίνονταν ποτέ. Ο Λάτσης παρέμεινε Λάτσης κι αυτοί έμειναν με το μπουκάλι στο χέρι να πληρώνουν με τα λεφτά που δεν έχουν το SUV που πάρκαραν με τον αέρα εφοπλιστή στα μαγαζιά της παραλιακής.

Συνοπτικά, αρκετοί κατάλαβαν ότι δεν είναι απόγονοι του Λεωνίδα, ότι το ελληνικό DNA δεν είναι καταδικασμένο να κερδίζει, ότι οι μπάτσοι βασανίζουν, ότι οι πουτάνες δεν είναι οροθετικές, ότι οι μετανάστες δεν έρχονται να πάρουν τις δουλειές μας, ότι ο Λιακόπουλος είναι για τα σίδερα, ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι αναρχικοί, ότι η αστυνομία ψηφίζει Χρυσή Αυγή, ότι οι χρυσαυγίτες είναι δολοφόνοι, ότι οι Τούρκοι δε μας καίνε τα δάση, ότι πειράζει αν παίρνουν μίζες οι πολιτικοί, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι στο απυρόβλητο, ότι δεν υπάρχει ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ότι δεν υπάρχει Ελληνική Δικαιοσύνη και γενικά ότι η ζωή που ζούσαν ήταν μια ζωή του κώλου.

Λέω τόση ώρα "αρκετοί" γιατί οι πολλοί, οι περισσότεροι, εξαιτίας της κρίσης, έγιναν ακόμα χειρότεροι από όσο ήταν ξερνώντας κάθε κόμπλεξ και αδυναμία του λυπηρού εαυτού τους. Οι ρατσιστές έγιναν πορωμένοι διώκτες μεταναστών, οι συνομωσιολόγοι έβγαλαν δελτίο κυκλοφορίας ψεκαστικών, οι ρουφιάνοι συνεργάστηκαν με το κράτος, οι μπάτσοι την είδαν ράμπο, οι σεξιστικές εικόνες βαφτίστηκαν γελοιογραφίες, οι παπάδες στήριξαν τους ναζί, οι μπατίρηδες φοβούνταν μήπως βγούμε από το ευρώ, ο πνευματικός κόσμος τάχθηκε με το πλευρό της εξουσίας, η αντιπληροφόρηση μετατράπηκε σε παραπληροφόρηση κι άλλα πολλά που δε χωράνε σε ένα μπλογκ.

Ήθελα να κάνω αυτό το κείμενο αισιόδοξο αλλά δεν τα κατάφερα. Επίσης ήθελα να γράψω περισσότερα για την ανεργία αλλά τελικά αποφάσισα να μην ξαναγράψω ποτέ για την ανεργία, αφού δεν υπάρχει τίποτα να γράψω.

Η ανεργία θα αυξάνεται συνεχώς γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας ούτε πρόκειται να υπάρξουν. Είναι αχρείαστες.
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Το σκάνδαλο των εξοπλιστικών αγγίζει κυβέρνηση - Ν.Δ.

Ο Αντ. Κάντας ενέπλεξε πρώην υφυπουργό Άμυνας επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και έναν άπληστο "παλιό πολιτικό"
Νέα πολιτική "βόμβα" ετοιμάζεται να σκάσει στην κυβέρνηση και τη Ν.Δ., καθώς το σκάνδαλο των εξοπλιστικών αναδεικνύεται σε αστάθμητη πολιτική μεταβλητή. Αυτό διότι ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Αντώνης Κάντας κατανόμασε, μεταξύ των "προσώπων - κλειδιών" για τις διαδρομές της μίζας, και τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Καράμπελα, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Πεντάγωνο όταν ο Αντ. Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός και σχημάτισε κυβέρνηση. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Αντ. Κάντας αναφέρθηκε και σε έναν "παλιό πολιτικό", που υπηρέτησε σε κορυφαίες θέσεις, με το κωδικό όνομα "πατέρας", ο οποίος εμφανίζεται να έχει εμπλοκή στη διακίνηση μιζών και, μάλιστα, αναφέρεται στην κατάθεση του αναπληρωτή διευθυντή ως "άπληστος".

Ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τοποθετήθηκε στο υπουργείο όταν σχηματίστηκε η τρικομματική κυβέρνηση, με προϊστάμενο υπουργό τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Στην κατάθεση αναφέρονται και τέσσερις στρατιωτικοί που συμμετείχαν στις επιτροπές αξιολόγησης που κατονομάστηκαν ως τα "πρόσωπα - κλειδιά" για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων της Wegmann. Ο Αντ. Κάντας αναφέρθηκε επίσης, χωρίς να τον κατονομάσει, και στον "πατέρα", έναν "παλιό πολιτικό", ο οποίος είχε εμπλοκή στο πολυπλόκαμο κύκλωμα της μίζας μέσω του οποίου διακινήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αντ. Κάντας, που ομολόγησε ότι έχει λάβει συνολικά περί τα δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ από μίζες κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΕΘΑ, παραδέχθηκε το "δωράκι" που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία Wegmann, ύψους 750.000 ευρώ, για τη σύμβαση των αυτοκινούμενων πυροβόλων με τη γερμανική εταιρεία.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, "για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων μέσω της Wegmann, τρεις ήταν οι υπηρεσίες - κλειδιά. Όχι γενικώς για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, αλλά για τα αυτοκινούμενα από τη Wegmann". Οι υπηρεσίες αυτές ήταν κατά τους ισχυρισμούς του "το 4ο επιτελικό γραφείο του ΓΕΣ, όπου υπηρετούσε τότε ο Παναγιώτης Καράμπελας, ο 3ος κλάδος του ΓΕΣ και στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών οι Κολλίρης, Ανδρουλάκης, Λεονταρίτης και Κωνσταντόπουλος και βέβαια ο αρμόδιος υπαρχηγός".

Ο Αντ. Κάντας είπε στους ανακριτές πως "δεν ισχυρίζομαι ότι τα πρόσωπα αυτά δωροδοκήθηκαν, προσθέτω όμως ότι ήταν τα πρόσωπα - κλειδιά για την υλοποίηση αυτής της προμήθειας, τα οποία ουδείς μπορούσε να αγνοήσει από τις εταιρείες χωρίς συνέπειες...".
Ο "άπληστος πατέρας"

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις για την ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων, αλλά περιορίστηκε να αναφέρει στους ανακριτές: "Σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Ευσταθίου στην Πλουτάρχου, κατά τη διάρκεια αυτής μπήκε στο γραφείο και ο Λυγινός, ο οποίος διέκοψε τη συνάντηση και είπε: 'Πετάγομαι μέχρι τον πατέρα, δίπλα'. Ρώτησα ποιος είναι ο πατέρας και αυτός απάντησε: 'Παλιός πολιτικός, καλός φίλος, αλλά άπληστος'. Όταν το 2008 τον συνάντησα εκ νέου στη Γενεύη, τον ρώτησα ποιον εννοούσε με τη φράση ο 'πατέρας' και αυτός δεν αποκάλυψε το όνομά του".

Ο ίδιος δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων και για το αν έλαβαν χρηματικά οφέλη και οι προϊστάμενοί του, δηλαδή η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, και επανέλαβε τον κυνικό ισχυρισμό του ότι "δεν έχω στοιχεία, όμως η λογική λέει ότι, αφού πήρα εγώ, πήραν και οι πιο πάνω...".
 

Πηγή: avgi.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





«Βουλιάζει» το ΙΚΑ - «Παγιδευμένοι» χιλιάδες ασφαλισμένοι

Λίγο πριν το «κραχ» το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με το Ταμείο να αποτελεί το «μεγάλο ασθενή» του Ασφαλιστικού Συστήματος.Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους», το ΙΚΑ χρωστά πάνω από 70.000 κύριες συντάξεις, αναζητώντας, παράλληλα, ακόμη και δανεικά - μέσω του εσωτερικού δανεισμού - για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ενώ η «μαύρη τρύπα» στο Ταμείο αγγίζει το 600.000.000 ευρώ!

70.000 ασφαλισμένοι περιμένουν τις συντάξεις τους

«Μπλακ άουτ» έχει προκαλέσει στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ η συσσώρευση των αιτήσεων συνταξιοδότησης, με τις καθυστερήσεις να φτάνουν ακόμη και στα δύο χρόνια!

Υπολογίζεται πως, 70.000 ασφαλισμένοι είναι στην αναμονή για την έκδοση κύριας σύνταξης.


Για την έκδοση της «πολυπόθητης» απόφασης, χρειάζονται ακόμη και 2 χρόνια, με μεγάλους χαμένους όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση.

Πάντως η κατάσταση αυτή φαίνεται να «βολεύει» το Ασφαλιστικό Ταμείο, αφού για την άμεση καταβολή όλων αυτών των συντάξεων θα απαιτούνταν 1,2 δις ευρώ!

Σε μία τέτοια περίπτωση ο προϋπολογισμός του μεγαλύτερου Ταμείου της Χώρας θα «τινασσόταν στον αέρα» και θα αναζητούνταν για ακόμη μία φορά «σανίδα σωτηρίας» από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

«Μαύρη τρύπα» 600.000.0000 ευρώ!

Ο δανεισμός κάθε μήνα από τους Φορείς Επικουρικής Ασφάλισης έχει επιλεχθεί ως ο «βέλτιστος» τρόπος χρηματοδότησης, προκειμένου το ΙΚΑ να μην αναζητήσει άλλους τρόπους δανεισμού.

Με τον τρόπο αυτόν όμως, το πρόβλημα «μετατίθεται» από το ΙΚΑ στα Επικουρικά Ταμεία, των οποίων επισημαίνεται ότι, η χρηματοδότηση δεν είναι εγγυημένη, γεγονός που δύναται να οδηγήσει σε μείωση των επικουρικών συντάξεων, στην περίπτωση που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Σε «ελεύθερη πτώση» και τα έσοδά του

Σε «ελεύθερη πτώση» έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια και τα έσοδα του Ιδρύματος, τα οποία σε σχέση με το 2008, υπολογίζεται πως, έχουν υποχωρήσει κατά 35%!

Μάλιστα, η «ελεύθερη πτώση» συνεχίζεται, παρά τις ρυθμίσεις των υποχρεώσεων - οφειλών, που κατά καιρούς προωθούνται, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο 35.000 από τους 300.000 οφειλέτες έχουν «περάσει» από το Ταμείο για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους αυτές!


Πηγή:epoli.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΔΟΛια ομολογία: Σας δουλεύαμε για να ξεφορτώσουν οι Γερμανοί τα ομόλογα στις πλάτες σας!

Για άλλη μία φορά αποκαλύπτεται το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν τα συστημικά ΜΜ”Ε” στις πλάτες του Ελληνικού λαού. Το σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων “σέρνεται” στην ομολογία ότι σε συνέργεια με τους Γερμανούς και την συμμορία Παπανδρέου, εξαπάτησαν την κοινή γνώμη ώστε να μπορέσουν να ξεφορτωθούν τα ομόλογα στις Ελληνικές πλάτες και να κουρευτούν. Αυτό, παρά την ξεκάθαρη αναφορά που είχαν κάνει Αργεντινή, Ρωσία, ακόμα και η… Ελβετία στην μυστική σύσκεψη του ΔΝΤ τον Μάη του 2010!

Διαψεύδαμε το κούρεμα για να ξεφορτώσουν, σας εξανεμίσαμε τα αποθεματικά των ταμείων σας, τους φόρους σας, τα νοσοκομεία, τα ΝΠΔΔ και έπειτα σας παρουσιάσαμε το PSI ως επιτυχία!

Συνένοχοι – συνυπεύθυνοι όποτε γίνει η εξεταστικη για το μνημόνιο.

Ολόκληρο το έγγραφο, εδώ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΦΥΛΑΚΗ. “ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ”! 

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





«Λάθος» το κέρασμα με λεφτά των δημοτών

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
Ο δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, προσφέρθηκε να πληρώσει τα έξοδα της διήμερης διαμονής του φίλου του και υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, στην περιοχή την περίοδο των γιορτών. Λίγες μέρες αργότερα, αναρτήθηκε έγγραφο στη «Διαύγεια» για την κάλυψη της δαπάνης από το ταμείο του δήμου! Μετά τις αντιδράσεις, ο δήμαρχος απέσυρε το έγγραφο, εξόφλησε το λογαριασμό από την τσέπη του και απέδωσε την υπόθεση σε λάθος των υπαλλήλων...

Μια περίεργη ιστορία που στην καλύτερη περίπτωση δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το δημόσιο χρήμα, παρά τις διακηρύξεις ορισμένων για την ανάγκη διαφάνειας και τη χρεοκοπία της χώρας, συνέβη στο Καρπενήσι την περίοδο των γιορτών. Εκεί, την περασμένη Πρωτοχρονιά, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, πέρασε ένα διήμερο διακοπών, απολαμβάνοντας το τοπίο. Ολοκληρώνοντας τη μίνι ανάπαυλα και αναχωρώντας από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, ενημερώθηκε από τη ρεσεψιόν ότι τα έξοδα είναι πληρωμένα από τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Μπακογιάννη και αναχώρησε.

Μέχρις εδώ όλα θα μπορούσαν να αποδοθούν στη διάθεση του δημάρχου να καλύψει -ως φυσικό πρόσωπο- τα έξοδα του υπουργού, με τον οποίο συνδέονται με φιλικές σχέσεις. Ομως, περίπου μία εβδομάδα μετά, αναρτήθηκε στον ιστότοπο Διαύγεια έγγραφο με ημερομηνία 30/12/2013, υπογεγραμμένο από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο ο δήμος αναλάμβανε να καλύψει τα έξοδα διαμονής του υπουργού από τον κωδικό που χρησιμοποιείται για την προώθηση του τουρισμού και την προβολή του δήμου!

Αντιδράσεις

«Πίστευε, ίσως, ο κ. Κώστας Μπακογιάννης ότι δεν θα γίνει αντιληπτό το γεγονός, βοηθούντος και του εορταστικού κλίματος. Δυστυχώς γι' αυτόν, η ανάρτηση έγινε αντιληπτή και μάλιστα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα τοπικής εφημερίδας, προκαλώντας δυσμενή σχόλια», υποστηρίζει στην «Κ.Ε.» ο κ. Θανάσης Καραγιαννόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης. «Αμέσως, η δημοτική αρχή της πόλης, επιβεβαιώνοντας τα άριστα αντανακλαστικά της, απέσυρε την ανάρτηση από τη Διαύγεια. Το εκπληκτικότερο όλων -δε- είναι ότι, σχεδόν ταυτόχρονα, αποσύρθηκε και η δημοσίευση από την ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας!», καταλήγει ο κ. Καραγιαννόπουλος, αποδίδοντας ξεκάθαρα το γεγονός σε νοοτροπία αλληλοεξυπηρέτησης πολιτικών.

Η εξήγηση που δόθηκε από τη δημοτική αρχή Καρπενησίου στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ότι ο δήμαρχος είχε αποφασίσει να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα του υπουργού, αλλά το γραφείο του δεν κατάλαβε και προχώρησε τη διαδικασία. Σε επικοινωνία της «Κ.Ε.» με το δήμο, το περιστατικό αποδόθηκε σε «λάθος και κακή συνεννόηση» μεταξύ υπηρεσιών και υπαλλήλων, ενώ οι σχετικές καταγγελίες της αντιπολίτευσης εντάχθηκαν στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου.

«Το ξενοδοχείο έστειλε το λογαριασμό στην οικονομική υπηρεσία, η οποία -χωρίς να ρωτήσει το γραφείο του δημάρχου- τον πέρασε στο συγκεκριμένο κωδικό», τόνισαν. Σύμφωνα πάντα με κύκλους του δήμου, ο κ. Μπακογιάννης έλειπε εκείνες τις ημέρες σε ολιγοήμερο ταξίδι. Πράγματι είχε δώσει εντολή, μας είπαν, να πληρωθούν τα έξοδα από τον ίδιο ως φυσικό πρόσωπο και όχι ως δήμαρχο και επιστρέφοντας στο Καρπενήσι τακτοποίησε την οφειλή από προσωπικό του λογαριασμό, «πράξη για την οποία υπάρχουν οι σχετικές αποδείξεις».

«Αλληλοεξυπηρετήσεις»

Με τον ίδιο περίπου τρόπο περιγράφουν το περιστατικό κύκλοι του υπουργού κ. Χατζηδάκη. Σημειώνουν ότι έμαθαν «από το γραφείο δημάρχου για το λάθος» και ότι «με την επιστροφή του κ. Μπακογιάννη από το εξωτερικό ακυρώθηκε η δαπάνη, που την κάλυψε ο ίδιος με δικά του έξοδα».

Ωστόσο, ο καταγγέλλων, κ. Θ. Καραγιαννόπουλος, εμφανίζεται εξαιρετικά δύσπιστος «στις δικαιολογίες περί κακής συνεννόησης». Το επιχείρημά του είναι ότι, προτού το επίσημο έγγραφο του δήμου βγει στη Διαύγεια, ακολουθήθηκε γραφειοκρατική διαδικασία αρκετών ημερών, οπότε, αν επρόκειτο περί «λάθους», θα είχε αποσοβηθεί. «Απλώς, όταν ο κ. Μπακογιάνννης τα είδε σκούρα, αναγκάστηκε να υποχωρήσει, για να προστατευτεί», σημειώνει. «Δύσκολα αλλάζουν οι νοοτροπίες σε αυτή τη γραφική χώρα. Μπορεί να χρεοκοπήσαμε, αλλά οι αλληλοεξυπηρετήσεις των πολιτικών συνεχίζονται», καταλήγει ο ίδιος..

enet







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







GUARDIAN. Έγγραφο αποκαλύπτει ότι οι Γερμανοί ετοιμάζουν τρίτο μνημόνιο για την Ελλάδα.

Η Γερμανία ετοιμάζει τρίτο οικονομικό διάσωσης για την Ελλάδα Νέο δάνειο, που περιγράφεται σε ένα έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών , θα είναι αξίας μεταξϋ € 10 δισ.και € 20 δισ., σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel

Helena Smith από την Αθήνα

The Guardian, Κυριακή 2 Φεβ. 2014

Η Γερμανία σηματοδοτεί τις προετοιμασίες για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα – με την προϋπόθεση ότι η χρεωμένη χώρα θα εφαρμόσει ”αυστηρά” μέτρα λιτότητας, τα οποία κατηγορούνται για τα επίπεδα ρεκόρ της ανεργίας και τη δραματική πτώση του ΑΕΠ.

Το νέο δάνειο, που περιγράφεται σε ένα έγγραφο πέντε σελίδων από το υπουργείο Οικονομικών του Βερολίνου, θα είναι αξίας μεταξύ € 10 δισ. και € 20 δισ., σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο διέρρευσε το έγγραφο.

Ένα τέτοιο ποσό θα συνάδει με τις παρατηρήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, σε μια ξεχωριστή συνέντευξη που αναμένεται να δημοσιευθεί την Δευτέρα, επέμεινε ότι οποιαδήποτε συμπληρωματική ενίσχυση που απαιτείται για την Αθήνα θα είναι «πολύ μικρότερη» από τα € 240δις που είχε λάβει μέχρι τώρα.

“Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι κάθε περαιτέρω βοήθεια θα είναι πολύ λιγότερο εκτεταμένη από αυτή [που δόθηκε] μέχρι τώρα,” φέρεται να λέει ο Σόιμπλε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche κάτι που φαίνεται να είναι μια στοχευμένη κίνηση με στόχο την προετοιμασία της κοινής γνώμης.

Η ανανεωμένη βοήθεια έρχεται μετά από αποκαλύψεις μυστικών συνομιλιών μεταξύ του Σόιμπλε και κορυφαίων προσωπικοτήτων της ΕΕ για το πώς θα ασχοληθούν με την Ελλάδα, η οποία παρά τη λήψη του μεγαλύτερο πακέτου bailout στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, εξακολουθεί να παραμένει ο αδύναμος κρίκος στην ευρωζώνη.

Οι συνομιλίες, που λέγεται ότι έχουν λάβει χώρα στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα, πιστεύεται ότι είχαν επικεντρωθεί στην ανάγκη να καλυφθεί το επικείμενο έλλειμμα στη χρηματοδότηση της χώρας και στην απροθυμία που εμφανίζει η Αθήνα στο να επιβάλει εδώ και καιρό διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η έλλειψη προόδου είναι η ρίζα του αδιεξόδου στις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και στη «τρόικα» των πιστωτών, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα έλλειμμα χρηματοδότησης έως € 15 δισ. για τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με τους ξένους πιστωτές, που έχουν κρατήσει την οικονομία της στη ζωή από το Μάιο του 2010. Ως υπερδύναμη της ΕΕ, το Βερολίνο έχει συνεισφέρει το μεγαλύτερο bankroll από τα δάνεια έκτακτης ανάγκης μέχρι σήμερα.

Αλλά ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας παρόμοιες δηλώσεις του Σόιμπλε, αρνήθηκε ότι μια περαιτέρω αναδιάρθρωση της κλιμάκωσης του χρέους στην Ελλάδα – αυτή τη φορά από τους δημόσιους πιστωτές – βρίσκεται, επίσης, στα χαρτιά.

“Δεν υπάρχει καμία νέα κατάσταση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας τις προηγούμενες δηλώσεις Σόιμπλε απορρίπτοντας επίσης την ανάγκη για επέκταση στην ελάφρυνση του χρέους προς την χτυπημένη από την ύφεση, Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο μέρος του υπερβολικού χρέους, που τώρα στοιχειώνει τη χώρα ανήκει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και στο 176% του ΑΕΠ – πάνω από το 120% της εθνικής παραγωγής που ήταν κατά την έναρξη της κρίσης – δεν είναι μόνο ένα εμπόδιο για τις επενδύσεις, αλλά θεωρείται ευρέως ως την αιτία για το χάλι της οικονομίας της.

“Χάνουν το νόημα: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους”, δήλωσε ο σκιώδης υπουργός Ανάπτυξης και καθηγητής Οικονομικών, Γιώργος Σταθάκης.

“Ακόμη και στο ΔΝΤ, λογικοί άνθρωποι συμφωνούν ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος που να μπορούμε να έχουμε πια δημοσιονομική προσαρμογή, όταν το όλο πράγμα έχει φθάσει στα όριά του”, είπε. “Απλούστατα, δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω περικοπές και επιπλέον φόρους και αυτό είναι το πράγμα που θα μας ζητήσουν”.

Είπε ότι η βοήθεια ήταν ”το λάθος πράγμα τη λάθος στιγμή”. Η ανεργία οδεύει στο 28% – και το ποσοστό ανεργίας των νέων έφτασε στο 60% – ενώ η οικονομική ανάκαμψη απέχει από το να την αποκαλέσουμε εξασφαλισμένη, παρότι η χώρα ξεπέρασε τους στόχους με την επίτευξη ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού το 2013.

Το ΔΝΤ βρίσκεται σε όλο και αυξανόμενη αντίθεση με τη Γερμανία και άλλους δανειστές για την ανάγκη να διαγραφεί το χρέος στην Ελλάδα.
Εμπιστευτικό αρχείο, από πρακτικά των συνεδριάσεων που πραγματοποιήθηκαν για να συζητήσουν το πρώτο δάνειο διάσωσης της χώρας, αποκαλύπτουν το επίπεδο της έριδας μεταξύ των κρατών μελών όσον αφορά το πόσο εφικτό ήταν το πρόγραμμα διάσωσης.

(Για το έγγραφο πατήστε ΕΔΩ)

Το ΔΝΤ είπε πέρυσι ότι χωρίς πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, το βάρος του χρέους της Ελλάδα θα μπορούσε να πνίξει την οικονομία της χώρας.
Η Κίνα, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Ινδία, η Αίγυπτος και η Ελβετία ήταν μεταξύ των χωρών που εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες ότι η βοήθεια θα μπορούσε να λειτουργήσει, με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να καταλήξει σε χειρότερη θέση μετά το πρόγραμμα λιτότητας.

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news
olympia








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ο κρυμμένος πλούτος του Ιονίου: Πετρέλαιο αξίας 60 δισ. ευρώ έδειξαν οι έρευνες των Νορβηγών

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των υπευθύνων οι έρευνες της νορβηγικής εταιρείας PGS στο Ιόνιο πέλαγος, αλλά και νότια της Κρήτης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου, ενώ τα στοιχεία βρίσκονται πλέον στα χέρια της κυβέρνησης και του επιτελείου του ΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής, οι εκτιμήσεις που έχουν ήδη φθάσει στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ κάνουν λόγο για περίπου 600 με 800 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, αρκετά περισσότερα από τα κοιτάσματα στον «Πρίνο», όπου μέχρι τώρα έχει δώσει 200 εκατομμύρια βαρέλια. Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις τότε μιλάμε για ένα πλούτο της τάξης των 60 δισ. ευρώ.

Οι χάρτες που σχεδιάστηκαν με βάση τα στοιχεία που φωτογράφησαν οι Νορβηγοί δείχνουν ότι το υπέδαφος του Ιονίου Πελάγους έχει ομοιότητες με εκείνα της Αλβανίας και της νοτιοανατολικής Ιταλίας, ενώ στις ζώνες των δύο χωρών έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και γίνονται εξορύξεις εδώ και χρόνια.
Επιστήμονες αναφέρουν στην εφημερίδα επιβεβαιώνουν πως οι έρευνες καταδεικνύουν πως υπάρχουν «ενεργά πετρελαϊκά συστήματα, παγίδες υδρογονανθράκων».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, πάντως, απέφυγε να προσδιορίσει ποσότητες αλλά τόνισε ότι «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή». Οι πλέον ενδιαφέρουσες ζώνες είναι η Ιόνια και των Παξών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιοχές όπου έχουν «χτυπηθεί» πυκνές γραμμές και δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον είναι στους Παξούς, βορειοδυτικά της Κέρκυρας, δυτικά στο Κατάκολο αλλά και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας με την Αλβανία.

Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν πετρελαϊκές εταιρείες που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στον μήνα.

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν και τα δεδομένα της Κρήτης. Ωστόσο, όπως σημειώνουν επιστήμονες, η περιοχή δεν έχει «διαβαστεί» ξανά και θέλει προσοχή στις εκτιμήσεις και τις προσεγγίσεις.

Η βάση δεδομένων που παρέδωσαν οι Νορβηγοί στο ελληνικό δημόσιο φέρει τον τίτλο «Greece MegaProject». Πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές της διεθνούς πετρελαϊκής βιομηχανίας και περιλαμβάνει 12.500 χιλιόμετρα νέων σεισμικών γραμμών, 9.000 χιλιόμετρα επανεπεξεργασμένων υφιστάμενων γραμμών και 9.000 χιλιόμετρα πρόσθετων γραμμών, που έχουν ρυθμιστεί ώστε να συνδυάζονται με τα υπόλοιπα δεδομένα.

Σε λίγες ημέρες τα... αποκαλυπτήρια

H επίσημη διεθνής προώθηση της Ελλάδας στην πετρελαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες στο παγκόσμιο Συνέδριο στο Χιούστον των ΗΠΑ (4-7 Φεβρουαρίου) όπου η χώρα θα συμμετάσχει με ειδικό περίπτερο και ομιλητές.

Σημαντικά κέρδη ακόμη και από την πώληση δεδομένων

Τα δεδομένα, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», ενδέχεται να πουληθούν προς 500 δολάρια ανά χιλιόμετρο για τα 12.500 χλμ ως «πακέτο» και το δημόσιο μπορεί να εισπράξει από αυτή την πώληση έως και το 50% όσο περισσότερα χιλιόμετρα και όσο περισσότερες εταιρείες τα αγοράζουν. Σε ένα ρεαλιστικό σενάριο με 10 αγοραστές 12.500 χλμ. τότε το Δημόσιο θα πάρει μέχρι και 22 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης μετά από αυτά τα δεδομένα σκοπεύει στο τέλος του Ιονίου με αρχές Ιουλίου να έχει εισηγηθεί θετικά για την προκήρυξη νέου γύρου παραχωρήσεων.

Εκτιμάται ότι στο Ιόνιο θα «κοπούν» 10 με 15 «οικόπεδα» προκειμένου να προσέλθουν εταιρίες πετρελαϊκές και ανάλογα με τις προσφορές που θα δώσουν να κατέβουν στον διεθνή διαγωνισμό. Οι πετρελαϊκοί όμιλοι αναμένεται να πάρουν τις περιοχές στις αρχές του 2015. Από τότε λοιπόν μέχρι την πρώτη εξόρυξη απαιτούνται γύρω στα πέντε με επτά χρόνια.

Μανιάτης: Τολμήσαμε και τα καταφέραμε

Τη βεβαιότητά του για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος επισημαίνει με δήλωσή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης και εμφανίζεται αισιόδοξος: «Ο κύκλος που ανοίξαμε το 2010 κλείνει με επιτυχία κι ένας νέος ελπιδοφόρος κύκλος ανοίγει με στοιχεία που έχουμε πια στα χέρια μας. Τολμήσαμε, εργαστήκαμε αφοσιωμένα και δρομολογήσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας ένα τόσο εκτεταμένο πρόγραμμα σεισμικών ερευνών που κάλυψαν έκταση περίπου 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον θαλάσσιο χώρο δυτικά και νότια της χώρας.

iefimerida







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Έτοιμοι να κόψουν την Ελλάδα στα δύο οι αγρότες

Δυναμικές κινητοποιήσεις με μπλόκα ετοιμάζουν αγρότες σε όλη τη χώρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το φορολογικό.

Μπλόκα, που υπολογίζονται σε 30 - 40, στήνουν από τη Δευτέρα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας και οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες της Ημαθίας θα βρεθούν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κολούρας. Εξάλλου, ο πρόεδρος των αγροτών Ημαθίας Τάσος Χαλκίδης, ο οποίος μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο δρόμων, αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν στο υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

Στο χορό τον κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Αχαΐας
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο οι αγρότες της Αχαΐας, καθώς οι αγρότες-μέλη των τοπικών Ενώσεων θα προχωρήσουν από τις 10.00 το πρωί σε συγκέντρωση των αγροτικών οχημάτων τους στην Πατρών-Πύργου στη διασταύρωση της Κάτω Αχαγιάς, στην Πατρών-Τριπόλεως στο ύψος του Κουρλαμπά και στο Αίγιο στη Γέφυρα του Μεγανίτη.

Οι αγρότες της Αχαΐας αποφάσισαν να βγάλουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την υπερφορολόγηση που τους επιβάλλεται, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Οι αγρότες του νομού ζητούν, μεταξύ άλλων, η καθιέρωση βιβλίων εσόδων εξόδων να μην αφορά συναδέλφους τους με ετήσιο τζίρο έως 40.000 ευρώ, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «κούρεμα» 30% και για ύψος δανείων έως 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα γεωργικά προϊόντα και κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η ΚΑΠ.

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία θα αφορά σε επιμέρους ζητήματα που θα ελαστικοποιούν το μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων από τους αγρότες, πρόκειται να εκδώσει ακόμα και τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε το Σάββατο από την 25η Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Aναβαθμίζεται η ποιότητα των μεταναστών

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, που για χάρη της κυβέρνησης, της πατρίδας, της παράταξης, αλλά και της προσωπικής του ανέλιξης, μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να υπερασπίζεται στην ίδια κουβέντα τα ελληνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και να κατακεραυνώνει το Άουσβιτς, δήλωσε αποκαρδιωμένος: «Ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα μορφωτικό επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία».

Ναι, η αλήθεια είναι ότι είμαστε άτυχοι σε αυτό το θέμα. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση του πράγματος, παρά την αριστερή προπαγάνδα που σας πιπιλίζει τα αυτιά. Δεν είναι άτυχοι οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και τη Συρία, που προσπαθούν να ζήσουν και βρίσκονται αντιμέτωποι με ελληνικά σώματα ασφαλείας που τους αντιμετωπίζουν ως κοινούς εγκληματίες, άτυχοι είμαστε εμείς, που αναγκαζόμαστε με βαριά καρδιά να τους δέρνουμε, να τους πνίγουμε (όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι) και να τους φυλακίζουμε. Να έρχονται να ζουν στην Φαρμακοχώρα μαζί με τους ντόπιους.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με εντολή Σαμαρά αναβαθμίζεται πλέον η ποιότητα των μεταναστών που εισρέουν στη χώρα μας. Πλέον θα δεχόμαστε μετανάστες από το Κατάρ, το Μονακό, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και τις ΗΠΑ. Μάλιστα, για να τηρούνται οι παραδόσεις, οι αναβαθμισμένοι μετανάστες θα προμηθεύονται στα τουρκικά παράλια ειδικά σαπιοκάραβα για να μπαίνουν στα χωρικά μας ύδατα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να ξεσκουριάζουν τόσο οι άνδρες του λιμενικού σώματος που ως γνωστόν τελευταία… πνίγονται στη δουλειά, όσο και ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος θα μπορεί να εξασκεί την τέχνη του προπαγανδίζειν για τις βαρκάδες στο Αιγαίο Γενάρη μήνα.

Πάντως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κυβέρνηση απεργάζεται και δεύτερο σχέδιο για την ποιοτική αναβάθμιση των μεταναστών. Υπερθεματίζοντας στον ΣΚΑΙ και αποδεικνύοντας ότι τους βλέπει περίπου ως προϊόντα, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε τραγική την ποιότητα τους επειδή η κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει plan B: σύμφωνα με αυτό, οι κακοί ποιοτικά μετανάστες θα επιστρέφονται στα κατά τόπους εργοστάσια παραγωγής τους και θα λαμβάνουμε καινούργιους. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει αν τους καλύπτει η εγγύηση καλής λειτουργίας, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι τα όποια εμπόδια θα ξεπεραστούν. Με νέα εντολή Σαμαρά, αν χρειαστεί.
 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Έρχονται μειώσεις στους φόρους των αυτοκινήτων

Ριζικές αλλαγές έρχονται από το υπουργείο Οικονομικών στον τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων, με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά με εσωτερικές μειώσεις στους φόρους που θα οδηγήσουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, σχεδόν στην εξάλειψη του φαινομένου μαζικής κατάθεσης πινακίδων.  Οι συγκεκριμένες αλλαγές προσδιορίζονται με αφετηρία το 2014.

Οι ελαφρύνσεις που αναμένεται να έρθουν θα προέλθουν κατά πάσα πιθανότητα από τον περιορισμό της κατάθεσης των πινακίδων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία έχει αναπτυχθεί στους κόλπους του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται η κατάργηση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται σήμερα στα ακριβά αυτοκίνητα, η μείωση κατά 30% των τεκμηρίων διαβίωσης για τα ΙΧ και η συνακόλουθη μείωση κατά 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται σήμερα σε ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζεται στο 5%-10% της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης για ΙΧ ηλικίας έως 10 ετών.

Το δημοσιονομικό κλειδί που θα επιτρέψει τις παραπάνω ελαφρύνσεις κρύβεται στο νέο σύστημα προσδιορισμού των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, το οποίο, όπως σημειώνουν συνεργάτες του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, θα οδηγήσει σε δραστικό περιορισμό του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης πινακίδων.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





"Στημένο παιχνίδι σε βάρος της ΔΕΗ η αναβολή της συνέλευσης"

Την έντονη διαφωνία τους με την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ, που ζήτησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, Νίκος Φωτόπουλος και Παντελής Καραλευθέρης. Πρόκειται για τη συνέλευση, η οποία θα αποφαινόταν επί του αποτελέσματος της διαιτησίας με την Αλουμίνιον της Ελλάδος (Α.τ.Ε.), που ζητά από τη ΔΕΗ να πουλά ρεύμα με ζημία, κάτω του κόστους. 
 
Οι δύο εκπρόσωποι κάνουν λόγο για στημένο παιχνίδι σε βάρος της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, καθώς και για επιδίωξη να ζημιωθεί η ΔΕΗ. Αναλυτικά αναφέρουν : 
 
"Με βάση το αίτημα που κατατέθηκε από τον εκπρόσωπο του βασικού μετόχου για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Διαφωνούμε κάθετα και ριζικά με αυτή την αναβολή.

2. Θεωρούμε την αναβολή στημένο παιχνίδι σε βάρος της ΔΕΗ γιατί γίνεται μόνο και μόνο να δοθεί και άλλος χρόνος (επειδή δεν προλάβαινε) στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να παρέμβει αγνοώντας όλα τα επιχειρήματα της ΔΕΗ υπέρ της Α.τ.Ε. αναγκάζοντας τη ΔΕΗ να πουλάει επί ζημία.

3. Με βάση αυτή την εξέλιξη, εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι για μια φορά ακόμα θα ζημιωθεί η Επιχείρηση του ελληνικού λαού.

Η θέση μας είναι ότι από αύριο το πρωί πρέπει να ενεργοποιηθεί η άρση εκπροσώπησης της εταιρίας Α.τ.Ε.

Η απόφαση που είχαμε πάρει μετατοπίζοντάς τη χρονικά ήδη δύο φορές, ήταν να έχει υπάρξει συμφωνία και υπογραφή σύμβασης μέχρι τις 31/1/2014.

Τέτοια συμφωνία μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει, συνεπώς πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα η άρση εκπροσώπησης.

Η εταιρία Α.τ.Ε. δε θα κλείσει ούτε δευτερόλεπτο, γιατί ως γνωστό έχει και άλλες δυνατότητες τροφοδότησης".
 
πηγη




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Μέτρα – σοκ στο συρτάρι του Στουρνάρα...

Αυξήσεις στον ΦΠΑ, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ψαλίδισμα πρόωρων συντάξεων, επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στο ευρύτερο Δημόσιο και κατάργηση των  ελάχιστων φορολογικών προνομίων που έχουν ακόμα ανάπηροι και άλλες ευπαθείς ομάδες είναι μερικά από τα μέτρα που έχει στο συρτάρι του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και τα οποία θα πέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Θα τεθούν σε εφαρμογή σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αστοχίες του Προϋπολογισμού και δεν βρεθούν λύσεις για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2014-2015.

Στο στόχαστρο, σύμφωνα με πληροφορίες της "Κυριακάτικης Δημοκρατίας", βρίσκονται:

1) Το πρόσθετο αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 2.000 ευρώ, το οποίο ισχύει για ανάπηρους, τυφλούς, νεφροπαθείς και λοιπούς πάσχοντες από βαριές ασθένειες, καθώς επίσης και για θύματα πολέμου.

2) Οι απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος που ισχύουν για τις συντάξεις των θυμάτων πολέμου, τα επιδόματα των τυφλών, οι μισθοί και οι συντάξεις των αναπήρων.

3) Οι απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που ισχύουν για τα επιδόματα και τις συντάξεις που καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες.

4) Η απαλλαγή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τον φόρο εισοδήματος. Το ΕΚΑΣ που καταβάλλεται σε εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με βάση εισοδηματικά κριτήρια και είναι αφορολόγητο.

5) Η απαλλαγή του επιδόματος ανεργίας από τον φόρο εισοδήματος.

6) Οι απαλλαγές των αναπήρων και των συνταξιούχων από τα τεκμήρια διαβίωσης.

7) Η απαλλαγή των αναπήρων από τα τεκμήρια απόκτησης αυτοκινήτων.

8) Το αφορολόγητο των 9.000 ευρώ που ισχύει για τους νέους κάτω των 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες με χαμηλό εισόδημα.

9) Οι απαλλαγές των ατόμων με ειδικές ανάγκες από την φορολογία δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών.

10) Οι απαλλαγές των αναπήρων από τα τέλη κυκλοφορίας.

11) Οι απαλλαγές των αναπήρων και των τριτέκνων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων.

12) Οι απαλλαγές των πολυτέκνων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων.

13) Το προσαυξημένο αφορολόγητο πρώτης κατοικίας για τους ανάπηρους. Η απαλλαγή της αφοράς της πρώτης κατοικίας από τον φόρο μεταβίβασης ισχύει για αξία ακινήτου ως 275.000 ευρώ αντί 250.000 ευρώ, εφόσον αυτός που αποκτά τη συγκεκριμένη κατοικία είναι έγγαμος με αναπηρία 67% και άνω.

14) Τα προσαυξημένα αφορολόγητα όρια που ισχύουν για τρίτεκνους και πολύτεκνους σε περίπτωση αγοράς πρώτης κατοικίας.

ΠΗΓΗ: Κυριακάτικη Δημοκρατία









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΦΥΛΑΚΗ. “ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ”!

ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Το εγγραφο απαντά και σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι “δεν γίναμε Αργεντινή”, δικαιώνοντας το
Ολυμπία από την πρώτη στιγμή: Αναφέρεται ρητά πως “εάν εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα, η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή”!

Δείτε τι γράφει για το PSI Που δεν έγινε παρά μόνον αφού ξεφόρτωσαν οι Γερμανοί τα Ελληνικά ομόλογα στις πλάτες των Ελλήνων.

Αργεντινή, Ρωσία, Ελβετία και άλλοι εξέφρασαν τεράστιες επιφυλάξεις… για το πρόγραμμα. Οι Γερμανοί πανηγύριζαν.

Το ντοκουμέντο που θα χρησιμοποιηθεί όποτε γίνει η εξεταστική για το μνημόνιο. Οι υπογραφές των διορισμένων Προβόπουλου – Παπακωνσταντίνου απαιτούν μία και μόνη τιμωρία.

Δείτε το, από τον ΑΝΤΙ300:





olympia









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Δέκα τραυματίες από το χτύπημα του εγκέλαδου στη Κεφαλονιά

Δέκα ελαφρά τραυματίες είναι, μέχρι στιγμής, ο απολογισμός του νέου σεισμού 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5 περίπου το πρωί στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Λυξουρίου, Διονύση Μαρκάτου, στο ΜEGA.

Στους περισσότερους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν από το νοσοκομείο, ανέφερε ο κ. Μαρκάτος, ο οποίος σημείωσε ότι οι μικροτραυματισμοί προήλθαν από πτώσεις αντικειμένων κατά τη διάρκεια του σεισμού.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Διαβάστε ποιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ακυρώνονται!

Μετά τις δικαστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και του “Μισθοδικείου“, που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές στους εν ενεργεία ενστόλους και δικαστικούς λειτουργούς, έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο να επεκτείνει την αντισυνταγματικότητα και την ακύρωση των περικοπών για όλους τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,σε πιλοτική δίκη που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δικαστική πρόταση θα είναι να ανατραπούν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές που έγιναν στους συνταξιούχους των “ειδικών μισθολογίων”, να τους επιστραφούν τα “αχρεωστήτως παρακρατηθέντα ποσά” από 1-8-12 και να αυξηθούν οι συντάξεις στο ύψος που είχαν μέχρι τότε, δηλαδή πριν από την ψήφιση του μνημονιακού νόμου 4093/12.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, η αντισυνταγματικότητα στηρίζεται σε τριπλή βάση, καθώς διαπιστώνεται ότι έχουν παραβιάστεί οι συνταγματικές αρχές της ισότητας στη συμμετοχή στα δημόσια βάρη, της αναλογικότητας, αλλά και του σεβασμού της ανθρώπινες αξίες, αφού πλέον θίγεται το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Η πρώτη βόμβα ήρθε από το ΣτΕ, που σύμφωνα με τον “Τύπο της Κυριακής” κρίνει αντισυνταγματικά ορισμένα από τα επιβαλλόμενα χαράτσια, αλλά και μειώσεις αποδοχών ή επιδομάτων, προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία στο επιτελείο της κυβέρνησης, που αναζητά ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να διατηρήσει το επιδιωκόμενο πλεόνασμα.

Αντισυνταγματικές οι περικοπές των ενστόλων

Με τα σενάρια να μιλούν για 500 εκατομμύρια ευρώ, από τον κρατικό κορβρανά, η απόφαση του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, που επιβλήθηκαν με υπουργική απόφαση, λόγω Μνημονίου από την 1η Αυγούστου του 2012 μέχρι σήμερα. Στο σκεπτικό που ανέτρεψετο ψαλίδισμα των μισθών αναφέρεται, ότι οι ένστολοι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζουν ειδικής μεταχείρισης και προστασίας.

Επιπλέον, υπάρχει εκτίμηση από τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών, ότι ενδέχεται να απαιτηθούν περίπου 200 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των περικοπών στις αποδοχές των δικαστών, όπου ήδη το Μισθοδικείο έχει επιβάλει “κόκκινη κάρτα”.

Παράνομη η μείωση στα εφάπαξ

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και εισήγαγε νέα δεδομένα στον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ που θα χορηγούν στο Δημόσιο και άλλα 20 Ταμεία από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Η γνωμοδότησή του έκρινε παράνομη τη μείωση του εφάπαξ, που χορηγείται από τα Ταμεία τα οποία δεν επιχορηγούνται από το κράτος, επηρεάζει, ανάμεσα σε άλλα, εκείνα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, τα ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων, των στρατιωτικών, 11 φορέων της πρόνοιας ιδιωτικών υπαλλήλων, ξενοδοχοϋπαλλήλων, εμποροϋπαλλήλων και εργαζομένων στα λιμάνια.

Αφορολόγητα τα επιδόματα των πανεπιστημιακών

Νέο πονοκέφαλο για το επιτελείο του ΥπΟικ αποτελεί η προ ημερών απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η φορολόγηση των επιδομάτων των πανεπιστημιακών που αφορούν στη συμμετοχή τους σε συνέδρια και σε ενημέρωση της βιβλιοθήκης.
Τα επιδόματα αυτά δεν θεωρούνται εισόδημα και κατά συνέπεια δεν πρέπει να φορολογούνται. Με την απόφαση αυτή, το Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει ως αχρεωστήτως καταβληθέντα όσα θεωρείται, ότι φορολόγησε παράνομα.

makeleio.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Κεφαλονιά: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5, 7 σημειώθηκε στις 5:08 τα ξημερώματα της Δευτέρας

Μεγέθους 5, 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ υπολογίστηκε από το γεωδυναμικό ινστιτούτο ο νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά που σημειώθηκε στις 5:08 τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον ίδιο εστιακό χώρο σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αργοστολίου.

Εξαιρετικά ανήσυχος εμφανίστηκε ο ομότιμος καθηγητής σεισμολόγος του ΑΠΘ Βασίλης Παπαζάχος τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ένα νέο σεισμό 7 ρίχτερ.

Μιλώντας στο Mega τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί αν αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει μεγαλύτερος σεισμός, ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος θα ένιωθε ασφαλείς αν για μήνες κοιμόταν έξω από το σπίτι του.

"Η πιθανότητα νέου σεισμού 7 ρίχτερ δεν αποκλείεται" υπογράμμισε.

"Είναι ένας σεισμός της ίδιας τάξεως με τον προηγούμενο" δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι θα καταπονήσει πολύ τα κτίρια του νησιού.

"Ήμασταν επιφυλακτικοί από την αρχή όταν έγινε ο προηγούμενος σεισμός τώρα πρέπει να επεκτείνουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη μετασεισμική δραστηριότητα από τον ίδιο εστιακό χώρο" σημείωσε ο κ Μακρόπουλος.

Στην πόλη του Ληξουρίου φαίνεται προς το παρόν ότι εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5:08 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Ληξουρίου έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια ενώ κατέρρευσε ο εξωτερικός μαντρότοιχος του τοπικού νοσοκομείου, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης υπέστη ζημιές η προβλήτα του λιμανιού στην πόλη του Ληξουρίου. Πάντως ο κ Τσελέντης είπε ότι ο νέος σεισμός ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου και μετά από το σημερινό φαινόμενο ο ίδιος αισθάνεται πιο ήσυχος.

Σε νεώτερες δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για νέο σεισμικό γεγονός που προήλθε από διαφορετική σεισμική εστία του ιδίου ρήγματος της Κεφαλονιάς. Η εστία αυτή πρόσθεσε ο κ. Λέκκας ενεργοποιήθηκε από τον προηγούμενο σεισμό της περασμένης εβδομάδας

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Επεκτείνεται σε όλο το Δημόσιο ο συμψηφισμός χρεών - οφειλών

Ρύθμιση που θα προβλέπει τον συμψηφισμό απαιτήσεων των πολιτών από το Δημόσιο με οφειλές τους στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

«Ολοκληρώνεται η επεξεργασία των αναγκαίων τροποποιήσεων στο θεσμικό πλαίσιο του συμψηφισμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και μάλιστα όχι μόνο στο Δημόσιο, αλλά για όλους του φορείς της Γενικής Κυβέρνησης» αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης.

Επίσης, ο υφυπουργός αναφέρει ότι «τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο των κατασχέσεων, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προστασία από τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων έως 1.500 ευρώ και να αποκλειστούν κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ».

Ο κ. Μαυραγάνης σημειώνει ότι οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν με την επίτευξη σταθερής δημοσιονομικής ισορροπίας, κάτι που μπορεί να γίνει από το 2015, καθώς «είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι ελάφρυνση των φορολογικών βαρών θα αρχίσει, όταν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα για δεύτερη φορά».

πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου