EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ηράκλειο: Απειλούν να κάψουν ζωντανούς τους εφοριακούς!

Προϊστάμενος της εφορίας Ηρακλείου ζήτησε προστασία από την αστυνομία και μίλησε για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στη δουλειά του...

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και πληθαίνουν τα κρούσματα με φορολογούμενους που απειλούν τους υπαλλήλους με όπλα, ενώ πολλές είναι και οι περιπτώσεις που δηλώνουν ότι θα αυτοκτονήσουν.

Οι συνθήκες τρόμου κάτω από της οποίες εργάζονται στη ΔΟΥ Ηρακλείου έκαναν τον προϊστάμενο της υπηρεσίας να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας. Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο Μανώλης Ρολάκης έχει πέσει πολλές φορές θύμα τέτοιων καταστάσεων.

Από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ο φορολογούμενος που μπήκε στο γραφείο του κρατώντας ένα όπλο και απειλώντας τον, ενώ άλλος που όφειλε 400.000 ευρώ τον προειδοποίησε ότι θα φέρει ένα μπιτόνι βενζίνη και θα τον κάψει ζωντανό.

Ο κ. Ρολάκης, έχει ήδη απευθυνθεί στον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και υπογράμμισε πως πολλοί είναι εκείνοι οι φορολογούμενοι που πάνω στην απόγνωση τους απειλούν ότι θα αυτοκτονήσουν. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ ακόμη επεσήμανε το φόρτο εργασίας των υπαλλήλων, οι οποίοι καλούνται να εργαστούν ακόμα και το Σάββατο.
 
Πηγή: toxwni.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Οι τράπεζες θα αποφασίζουν ποια οικογένεια θα ζήσει με 1.000 ευρώ το μήνα!

Προκειμένου να μην χάσουν οι τράπεζες τα λεφτά τους από τα «κόκκινα δάνεια» η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο που ρυθμίζει το κόστος διαβίωσης της μέσης ελληνικής οικογένειας στα 1.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα τα παίρνουν οι τράπεζες και η εφορία γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς αφού - αν περάσει κάτι τέτοιο - ένα μεγάλο μέρος του λαού θα αναγκαστεί να ζήσει υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

Η υποχωρητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στις επιταγές της τρόικας δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο-ταφόπλακα που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο προβλέπει τη σύσταση μιας νέας ανεξάρτητης αρχής που θα αποτελείται από υπουργούς και η οποία θα αναλάβει να «τρέξει» τις παραπάνω ρυθμίσεις για την εξόφληση όλων των κόκκινων δανείων.

Αδιαφορώντας για την δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, οι ειδήμονες του οικονομικού επιτελείου υπολογίζουν αυθαίρετα και χωρίς κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας ότι μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 1.000 ευρώ το μήνα για να ζήσει. Στα έξοδα περιλαμβάνεται η διατροφή, η ένδυση, η στέγαση, η μόρφωση των παιδιών, οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κλπ.

Με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες, έχοντας στη διάθεσή τους τον «τιμοκατάλογο» ανάλογα με το αν ένα νοικοκυριό είναι μονομελές, ζευγάρι, τριμελής οικογένεια κ.ο.κ. θα εξετάζουν το κάθε αίτημα ξεχωριστά, θα αφαιρούν τις δαπάνες από το εισόδημα και το ποσό που περισσεύει θα πηγαίνει για την αποπληρωμή των δανείων.

Αποφασίζουν και... διατάζουν δηλαδή με μεθόδους άλλων εποχών, σοβιετικού τύπου, ότι ένα ζευγάρι με δυο παιδιά μπορεί να πληρώνει ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, φαγητό, σχολικά είδη, φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, ρουχισμό, πετρέλαιο – θέρμανση, ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, μετακινήσεις με 1.000 ευρώ!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να παραχωρήσει το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων στους τραπεζίτες οι οποίοι θα αποφασίζουν για το ποια οικογένεια μπορεί να ζήσει με 1.000 ευρώ το μήνα!

Κοινώς θα οδηγήσουν σε απόλυτη φτωχοποίηση το μεγαλύτερο μέρος του λαού προκειμένου να αποπληρώνονται τα δάνεια, αφού αν μια οικογένεια έχει συνολικό εισόδημα πάνω από 1.000 ευρώ, το επιπλέον ποσό θα πηγαίνει απευθείας στις τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Το εξοργιστικό είναι ότι βάζουν στην ίδια ζυγαριά το γάλα του παιδιού μας με τα κέρδη των τραπεζιτών αδιαφορώντας για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλέσει η περαιτέρω εξαθλίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.

Οι εγκέφαλοι που συνέλαβαν την ιδέα και φαίνονται αποφασισμένοι να την υλοποιήσουν, για να χρυσώσουν το χάπι στο λαό, οι ίδιοι και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, παρουσιάζουν το όλο εγχείρημα ως μια θετική εξέλιξη καθώς όπως ισχυρίζονται οι δόσεις θα είναι μικρότερες και η διάρκεια αποπληρωμής θα επιμηκύνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο της πράξης του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται στη φάση της συγκέντρωσης υπογραφών από τα μέλη του και εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να εκδοθεί.
 
Πηγή: newsbomb.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Σ.Α.Π. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Σ.Α.Π.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. (Σ.Η.Ε.Κ.)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΗΓΗ









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Το υπ. Μεταφορών «στρίμωξε» τον ΟΑΣΘ. Μείωσε 37,2% την ετήσια επιδότηση

Σοκ στον ΟΑΣΘ. Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης έχει μπει στο στόχαστρο των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών, σχετικά με τις ετήσιες επιδοτήσεις που λαμβάνει. Έτσι, τα εν λόγω υπουργεία, όχι μόνο προχωρούν στην τροποποίηση της μεταξύ τους σύμβασης, αλλά ταυτοχρόνως μειώνουν αισθητά τις ετήσιες επιδοτήσεις του ΟΑΣΘ.

Με απόφαση των δυο υπουργείων, ο ΟΑΣΘ θα λάβει, για το 2014, επιδότηση 48 εκατ. ευρώ, έναντι 76,5 εκατ. το 2013 (μείωση 37,2%), παρόλο που ο ΟΑΣΘ αιτείται σχεδόν τα διπλάσια, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητά του! Η μείωση αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι, το 2012, ο ΟΑΣΘ έλαβε 125 εκατ., κατόπιν δικαίωσης στα Διαιτητικά Δικαστήρια.

Γενικότερα, λαµβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα δηµοσιονοµική συγκυρία και τις απορρέουσες από το Μνηµόνιο δεσµεύσεις της χώρας για µείωση δαπανών, τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών έκριναν επιτακτική και σκόπιµη την επανεξέταση της οικονοµικής συµφωνίας µεταξύ ελληνικού δηµοσίου και ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα τελευταία έτη ο ΟΑΣΘ ελάμβανε αξιοσημείωτη αντισταθμιστική καταβολή, παρέχοντας επί της ουσίας το ίδιο συγκοινωνιακό έργο, ενώ δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία στην κατεύθυνση μείωσης ή εξοικονόμησης των δαπανών του.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΑΣΘ κατηγορεί, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, το υπουργείο Οικονομικών για αθέτηση της οικονομικής συμφωνίας για την ετήσια επιδότηση του οργανισμού και την συσσώρευση οφειλών.

Από πού προέκυψαν οι οφειλές; Ο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με την οικονομική σύμβαση με το Δημόσιο, για την άρση κάθε διαφωνίας έχει τη δυνατότητα να προσφύγει σε τριμελές Διαιτητικό Δικαστήριο. Μέχρι στιγμής, οι διαιτησίες τάχθηκαν υπέρ του ΟΑΣΘ, με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να εμμείνει, ακόμα περισσότερο, στην πρόθεση περί επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με τον οργανισμό.

Πάντως, μόλις πριν από λίγες ημέρες, τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών…αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν και να πιστώσουν οφειλές 29,9 εκατ. στον ΟΑΣΘ, έπειτα από απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που αφορά το έτος 2012. Έτσι, κατά συνέπεια επανακαθορίστηκε το ύψος της αντισταθμιστικής καταβολής χρήσης 2012 του ΟΑΣΘ στα 125 εκατ.!

Η σύγκριση με τον ΟΑΣΑ

Στην Αθήνα, η εταιρεία «Οδικές Συγκοινωνίες» (λεωφορεία – τρόλεϊ) παρουσίασε, το 2012, ζημιές 52 εκατ. ευρώ, με έσοδα (χωρίς την κρατική επιδότηση) 124,5 εκατ. Στον αντίποδα, ο ΟΑΣΘ με κύκλο εργασιών 62 εκατ. ευρώ, διένειμε στους μετόχους του μέρισμα 16 εκατ.

Οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης λειτουργούν κάτω από διαφορετικό μοντέλο: ο ΟΑΣΑ είναι 100% κρατικός, αντίθετα με τον ΟΑΣΘ, ο οποίος ανήκει σε 4.000 μετόχους.

Κοινό σημείο η κρατική επιδότηση, ώστε τα εισιτήρια να παραμένουν σε χαμηλή τιμή. Το 2012, οι Οδικές Συγκοινωνίες έλαβαν επιχορήγηση 156 εκατ. ευρώ και ο ΟΑΣΘ, έπειτα από τη νέα απόφαση, 125 εκατ., εάν και το έργο λεωφορείων και τρόλεϊ στην Αθήνα είναι υπερτριπλάσιο του ΟΑΣΘ.

Οι επιδοτήσεις δίνονται, ώστε τα εισιτήρια να μένουν σε χαμηλά επίπεδα. Στην Αθήνα το εισιτήριο ανέρχεται στα 1,2 ευρώ για λεωφορεία – τρόλεϊ και 1,4 ευρώ το ενιαίο, ενώ στη Θεσσαλονίκη το «απλό» 0,8 ευρώ και για διαδρομές 1,5 ώρας 0,9 ευρώ.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Μυστικά δείπνα Βενιζέλου με συνδικαλιστές – Τα παϊδάκια και ο λογαριασμός ρεφενέ

Ενώ τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στις σχέσεις τους ΠΑΣΟΚ με τους 58, στο τι θα κάνει ο Ανδρέας Λοβερδος, στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ και γενικότερα στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος πετάει τη μπάλα μπροστά.
Δίνοντας βάρος στα κοινωνικά και εργασιακά θέματα που ιστορικά είναι ένα από τα γερά χαρτιά του ΠΑΣΟΚ, ανανεώνει και ενισχύει τις σχέσεις του με στελέχη από κρίσιμους χώρους της οικονομίας και της παραγωγής.

Έτσι αποδεχόμενος πρόσκληση, την Πέμπτη το βράδυ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – συναντήθηκε στην ταβέρνα του Βασίλη στον Κορυδαλλό με 40 κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ που ανήκουν στην δύναμη της ΓΣΕΕ και εκπροσωπούν τα πιο δυναμικά και μεγαλύτερα συνδικάτα του χώρου όπως: τράπεζες, μεταφορές, συγκοινωνίες, τουρισμό, πετρέλαια ,ΟΤΕ, ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ ,ΟΣΕ, ταχυδρομεία, Ναυπηγεία, ναυτικούς, εργατικά κέντρα από την Αττική κλπ.

Η σύνθεση των παρόντων ήταν ενωτική. Το ελπιδοφόρο ήταν ότι συμμετείχαν νέα στελέχη που έχουν εκλεγεί πρόσφατα στους εργασιακούς τους χώρους ή άλλα, που στην ταραγμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης είχαν αποστασιοποιηθεί ή αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν εκφώνησε λόγο αλλά προτίμησε να έχει άμεση και απευθείας συνομιλία με τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ για όλα τα θέματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα όπως η πορεία της οικονομίας, η ανεργία, τα εργασιακά δικαιώματα, οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι σχέσεις με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, η προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ εν όψει των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η συζήτηση όμως επικεντρώθηκε και σε προβλήματα που υπάρχουν στους επί μέρους εργασιακούς χώρους παρέχοντας τη δυνατότητα στον Βαγγέλη Βενιζέλο να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις.

Ζήτησε μάλιστα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον συνόδευαν (Νίκος Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης, Δημήτρης Λιτζέρης, Νίκος Σαλαγιάννης, Δημήτρης Καρύδης) να του προετοιμάσουν συγκεκριμένες θέσεις.

Η βραδιά όμως δεν είχε μόνο συζήτηση αλλά και μουσική που έπαιξαν δυο οργανοπαίχτες τους μαγαζιού. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στη ταβέρνα στις 9.30 το βράδυ και απεχώρησε στις 12. Όσο για το μενού ήταν σαλάτα ντομάτα με λαχανικά και παϊδάκια που είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού με λευκό ή κόκκινο χύμα κρασί και ο λογαριασμός ρεφενέ.

Πηγή




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου













Ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα για τα πετρέλαια

Έπρεπε να έρθει η κρίση για να ψάξουμε για πετρέλαιο; Η μπλόφα της Τουρκίας και το «μάλιστα κύριε» της Ελλάδας.

Τελικά η Ελλάδα έχει πετρέλαιο και με τη βούλα! Μετά από δεκαετίες που μελέτες διακεκριμένων επιστημονικών φορέων έδειχναν ότι υπήρχαν υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και το Αιγαίο, αλλά το επίσημο κράτος ή κώφευε ή διέψευδε κατηγορηματικά, το υπουργείο ΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι η ανάλυση των στοιχείων από τις σεισμικές έρευνες των Νορβηγών στο Ιόνιο έδειξε πέντε κοιτάσματα, πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Κι όμως η πρώτη ανακάλυψη πετρελαίου στη χώρα μας έγινε σαράντα πριν, όταν το 1972-1974 βρέθηκε το κοίτασμα του Πρίνου. Από τότε η απόλυτη ακινησία από το κράτος. Δεν γινόταν απολύτως τίποτα και φτάσαμε στο σημείο να θεωρούνται τα πετρέλαια στην Ελλάδα ανέκδοτο και να αντιμετωπίζονται όσοι υποστήριζαν την ύπαρξή τους σχεδόν σαν γραφικοί. Και ας έφερναν και στοιχεία.

Έπρεπε να έρθει η απόλυτη οικονομική κρίση και να αντιμετωπίσει η χώρα την μεγαλύτερη και πιο παρατεταμένη ύφεση παγκοσμίως εν καιρώ ειρήνης, για να αρχίσουν ξανά οι κρατικές πρωτοβουλίες για την έρευνα, την ανάθεση της εξόρυξης των υδρογονανθράκων. Κάποιοι λένε, πάλι με βραδύτατους ρυθμούς.

Το ερώτημα είναι, γιατί δεν έγιναν πριν από 15 ή 20 χρόνια; Θα φτάναμε στη σημερινή κατάντια αν οι έρευνες και ακολούθως η εξόρυξη γινόταν τότε; Μήπως θα είχαμε και καλύτερους όρους για τη χώρα μας στην οικονομική συμφωνία που θα γινόταν με τις εταιρείες εξόρυξης, καθώς η Ελλάδα δεν θα ήταν με την πλάτη στον τοίχο και χέρι προτεταμένο για δανεικά;

Κατ’ αρχάς, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε πετρέλαιο στην Ελλάδα είχαμε τον μπαμπούλα της Τουρκίας πάνω από το κεφάλι μας. «Αν βγάλετε πετρέλαιο», μας είπαν –οι Τούρκοι- , «θα έχουμε πόλεμο». Casus belli. «Δεν θέλουμε πόλεμο με την Τουρκία, θα μπλέξουμε. Αφήστε που δεν ξέρουμε καν αν υπάρχουν πετρέλαια», μας είπαν –οι δικοί μας- ή τουλάχιστο το άφηναν να εννοείται.

Και δεν κάναμε τίποτα. Και ας υποστήριζαν πολλοί ότι η Τουρκία μπλοφάρει. Δικαιώθηκαν πολύ αργότερα, όταν η Κύπρος, παρά τις απειλές της Τουρκίας ερεύνησε και βρήκε υδρογονάνθρακες. Με τους Τούρκους φυσικά να μην κουνούν ούτε το δαχτυλάκι τους.

Στην Ελλάδα όμως, κάναμε σαν να μην ξέρουμε. «Πετρέλαιο δεν έχουμε. Ή τουλάχιστο μέχρι τώρα δεν έχουμε βρει παρά ελάχιστο», δήλωνε ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες μετά το τέλος της συνόδου κορυφής 11 Δεκεμβρίου 2009.

Και ας υπήρχαν καθηγητές πανεπιστημίου που με έρευνές τους έδειχναν ότι υπήρχε και ας μιλούσαν για συγκεκριμένες περιοχές. Δεκάδες βιβλία γράφτηκαν. Το επίσημο κράτος δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι του. Δεν λέμε να τις υιοθετήσει. Αλλά τουλάχιστον να το ψάξει. Να κάνει έρευνες. Να δει μήπως τελικά, όλοι αυτοί οι σπουδαγμένοι άνθρωποι είχαν δίκιο. Γιατί εκ τω υστέρων, αποδείχτηκε ότι είχαν…

Αφήστε που στο Κατάκολο στην Ηλία, δεν χρειάζεται να κάνεις και ιδιαίτερες έρευνες για να βρεις φυσικό αέριο. Βγαίνει από μόνο του στην επιφάνεια. Αναβλύζει και η θαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη με σημεία που βγαίνουν φουσκάλες φυσικού αερίου. Ως επιβεβαίωση το Κατάκολο είναι μια από τις πέντε περιοχές του Ιονίου που το υπουργείο ΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι οι σεισμικές έρευνες των Νορβηγών έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων. Εν έτει 2014… Γιατί όχι 20 χρόνια νωρίτερα;

newsbomb








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΑΝΑΘΑΡΡΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΑΣ...ΖΚΕ...

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΝΕΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΑΥΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΑΝ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΡΑ
ΤΟΥΣ.



ΗΤΑΝ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΙΟ ΑΠΡΟΣΙΤΟ,ΑΠΟΜΑΚΡΟ,ΥΛΙΣΤΗ,ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ,ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΥΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ,ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΧΕΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ…
ΕΤΣΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΑΟΡΑΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ…

 


ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΗΤΑΝ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.

ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ,ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗ ΖΩΗ ΩΣ ΚΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΥΠΕΦΕΡΕ ΠΟΛΥ.

ΚΑΘΕ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΤΕΡΡΕΕ.




ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΡΑ ΕΝΙΩΘΑΝ ΠΙΑ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΛΕΠΤΟ.

ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΝΟΣ.

ΟΜΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ.

ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ,ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ,ΕΚΡΥΒΑΝ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ,ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΚΑΨΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ.
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΕ Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ Ή ΜΥΗΘΕΙ ΚΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΝΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΑΛΠΑΡΕΙ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΕΞΩ.

ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΧΑΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΙ ΗΤΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ Ή ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ.
ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ.

G.FERRARA.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΘΝΗ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ ΤΩΝ ΒΙΑΙΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΟΡΜΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΗ,ΘΑ ΚΥΡΙΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΝ.

ΤΑ ΚΑΚΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΣΑΛΕΥΤΟΥΝ,ΚΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΛΘΕΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΘΑ ΑΝΑΔΙΑΤΑΧΘΕΙ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΟΤΑΝ ΔΕ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΥΤΑ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ,ΑΛΛΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΡΕΨΑΤΕ ΠΑΝΩ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ.

ΑΝΑΘΑΡΡΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΑΣ.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ - ΛΟΥΚΑΣ .










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Kαπνίζετε; Τουλάχιστον αποτοξινωθείτε

Για τους περισσότερους καπνιστές, το κόψιμο του τσιγάρου αποτελεί πραγματικό άθλο. Aν συνεχίζετε όμως να καπνίζετε, μειώστε τις συνέπειες της συνήθειάς σας, ακολουθώντας τις οδηγίες μας.

Eίναι γνωστές οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και για να τις αποφύγετε, θα πρέπει να κόψετε τελείως το κάπνισμα. Aν, ωστόσο, επιμένετε να καπνίζετε, τότε διαβάστε τις γραμμές που ακολουθούν. Yπάρχουν ορισμένες ήπιες μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε κάπως τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία σας, να συμβάλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας από τον καπνό και να τον ενισχύσουν. H ρεφλεξολογία, το μασάζ, η πιεσομετρία και η αρωματοθεραπεία αποτελούν εναλλακτικές μεθόδους που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Δενδρολίβανο και λεβάντα
Yπάρχουν διάφορα αιθέρια έλαια που βοηθούν το αναπνευστικό και μπορούν να φανούν χρήσιμα στους καπνιστές. Ξεχωρίσαμε τα σημαντικότερα από αυτά: το δενδρολίβανο, τον ευκάλυπτο και τη λεβάντα. Aυτά τα αιθέρια έλαια διευκολύνουν την αναπνοή και έχουν αποχρεμπτικές ιδιότητες, δηλαδή βοηθούν στην απομάκρυνση των εκκρίσεων που δημιουργούνται στους πνεύμονες από το κάπνισμα. Προσθέστε στην κεραμική συσκευή αρωματοθεραπείας 1-4 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο και νερό. Aνάψτε το κεράκι και αφήστε τη συσκευή να αρωματίσει το χώρο όπου βρίσκεστε.

Mασάζ για τους πνεύμονες
Kάντε ένα μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις στην περιοχή της κλείδας για 1 λεπτό περίπου. Oι μεσημβρινοί που περνούν από εκεί ενεργοποιούν τους πνεύμονες. Xρησιμοποιήστε ένα λαδάκι ή μια ενυδατική αλοιφή για να κυλούν πιο εύκολα τα χέρια σας. Mπορείτε να φτιάξετε και εσείς οι ίδιοι ένα λάδι με αιθέρια έλαια, ώστε να επωφεληθείτε και από τις θεραπευτικές ιδιότητες της αρωματοθεραπείας. Σε 15 ml αμυγδαλέλαιο προσθέστε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, δεντρολίβανου ή λεβάντας.

Πιέσεις στα σημεία βελονισμού
H ρεφλεξολογία αποτελεί μία ακόμη εναλλακτική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να περιορίσει κάπως τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Aσκήστε κυκλικές πιέσεις για 1-2 λεπτά στο παχύ μέρος της παλάμης κάτω από τα δάχτυλα. Aκόμη, ασκήστε κυκλικές πιέσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα στα πέλματα, από το μέσο της καμάρας του ποδιού έως τη φτέρνα. Στα σημεία αυτά βρίσκονται οι απεκκριτικές οδοί που βοηθούν να «καθαρίσει» ο οργανισμός από τις τοξίνες. Eπιπλέον, μπορείτε να ασκήσετε πιέσεις στα σημεία βελονισμού. Aσκήστε και πάλι κυκλικές πιέσεις για 1 λεπτό στο σημείο όπου βρίσκεται η σάρκα μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα. Το σημείο αυτό, σύμφωνα με το βελονισμό, αντιστοιχεί στους πνεύμονες και όλες τις απεκκριτικές οδούς, γι’ αυτό και η ενεργοποίησή του συμβάλλει στην καλή λειτουργία τους.

Xρησιμοποιήστε τα κατάλληλα βότανα
Tρία βότανα που μπορούν να βοηθήσουν τους καπνιστές και να περιορίσουν κάπως τις συνέπειες του καπνίσματος είναι το taraxaco, το pau d’ arco και το lapacho. Tο taraxaco είναι αντιοξειδωτικό, δηλαδή καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες (βλαβερές ουσίες που δημιουργούνται από το κάπνισμα) και έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες, δηλαδή απομακρύνει τις επιβλαβείς και άχρηστες ουσίες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται και στον καπνό. Aκόμη, αποτελεί ένα πολύ καλό εξισορροπητικό του οργανισμού. Tο pau d’ arco και το lapacho προστατεύουν από τον καρκίνο των πνευμόνων και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε καταστήματα με ομοιοπαθητικά και στα φαρμακεία θα βρείτε κάψουλες που περιέχουν το ξηρό εκχύλισμα των παραπάνω βοτάνων. Mπορείτε να παίρνετε μία κάψουλα το πρωί μετά το πρωινό και μία το μεσημέρι, αφού βέβαια προηγουμένως συμβουλευτείτε και το γιατρό σας.

Mπορείτε, ακόμη, να φτιάξετε μόνοι σας ένα έγχυμα από τα παραπάνω βότανα, το οποίο θα πίνετε δύο φορές την ημέρα. Bράζετε 1 φλιτζάνι νερό, το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε 1 κουταλάκι από το βότανο αποξηραμένο. Τα αφήνετε 3-5 λεπτά στο νερό και έπειτα σουρώνετε. Στη συνέχεια, πίνετε το έγχυμα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας από τον καπνό είναι το εκχύλισμα από σπόρους γκρέιπφρουτ σε σταγόνες. Θα το βρείτε στα φαρμακεία σε συσκευασία με σταγονόμετρο. Bάζετε 10 σταγόνες σε 1 ποτήρι νερό και πίνετε 2-3 φορές την ημέρα.

Aπολαύστε ένα χυμό
H συστηματική κατανάλωση χυμών αποτελεί έναν ακόμη τρόπο να περιορίσετε κάπως τις συνέπειες του καπνίσματος. Tο καρότο, το σέλινο, τα παντζάρια και το μπρόκολο έχουν πολύ ισχυρή αποτοξινωτική δράση και θεωρείται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο των πνευμόνων. Bάλτε στον αποχυμωτή 4 καρότα, ένα ματσάκι σέλινο και 1/4 με 1/2 κιλό μπρόκολο ή παντζάρι και πίνετε το χυμό τους μία φορά την ημέρα.

Περπατήστε στη φύση
Πηγαίνετε έναν περίπατο σε μια περιοχή με βλάστηση που σας αρέσει. H επαφή με τη φύση θα βοηθήσει τους πνεύμονές σας να καθαρίσουν και να γεμίσουν με καθαρό αέρα. Kαθώς περπατάτε, κάνετε βαθιές εισπνοές και εκπνοές, απολαμβάνοντας τον αέρα που ανασαίνετε. H καθιστική ζωή, σε συνδυασμό με το κάπνισμα, δρουν αθροιστικά εναντίον της υγείας σας. Tο περπάτημα αποτελεί μια αεροβική άσκηση που τονώνει την καρδιά και ωφελεί το καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα, δηλαδή τα σημεία του οργανισμού που «χτυπάει» το κάπνισμα.

Oι τροφές που θα σας βοηθήσουν
Kαταναλώνετε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C και φλαβονοειδή που βρίσκονται στα φρούτα και στα λαχανικά, γιατί ο καπνός περιέχει πολλές χημικές ουσίες που έχουν
οξειδωτική δράση. Για να προστατεύσετε, λοιπόν, τον οργανισμό σας, θα πρέπει η διατροφή σας να σας παρέχει όλες τις αντιοξειδωτικές ουσίες που χρειάζεστε. Πολύ καλές αντιοξειδωτικές τροφές είναι το μπρόκολο, το λάχανο, τα καρότα, το κουνουπίδι, το σέλινο, τα πορτοκάλια, οι φράουλες και το σταφύλι.

Φροντίστε, ακόμη, να μη σας λείπουν ορισμένες βιταμίνες που είναι χρήσιμες στους καπνιστές. H βιταμίνες C, E και A βοηθούν στην προστασία των πνευμόνων από τον καπνό. Mεγάλες ποσότητες βιταμίνης C θα βρείτε στα εσπεριδοειδή, στις φράουλες, στα ακτινίδια, στις ντομάτες, στις πιπεριές και στο φρέσκο λάχανο. H απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C για τους καπνιστές είναι αυξημένη και φθάνει τα 100 mg. Mπορείτε να καλύψετε αυτή την ποσότητα με 1 κόκκινη πιπεριά (έχει 142 mg) ή 2 ακτινίδια (το ένα έχει 75 mg) ή 2 πορτοκάλια (το ένα έχει 70 mg).

Tη βιταμίνη E μπορείτε να τη βρείτε στα φυτικά έλαια, στο συκώτι, στα λαχανικά και στα δημητριακά. Σε ημερήσια βάση ένας ενήλικος έχει ανάγκη από 15 IU (διεθνείς μονάδες) βιταμίνης E. Mία κουταλιά ηλιόσποροι έχει 2,3 IU, που σημαίνει ότι με 6 κουταλιές έχετε λάβει την ημερήσια συνιστώμενη δόση. Πλούσιες τροφές σε βιταμίνη A είναι το συκώτι, το ασπράδι του αυγού και τα καρότα. Ένας ενήλικος χρειάζεται περίπου 2.000 IU προβιταμίνης A. Mπορείτε να καλύψετε την ποσότητα που χρειάζεστε με 100 γρ. καρότα, που έχουν 2.287 IU. Για τις βιταμίνες A και E δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μετρήσεις για τις ποσότητες που χρειάζονται οι καπνιστές. Φροντίζετε, ωστόσο, να παίρνετε απαραιτήτως την ημερήσια συνιστώμενη δόση αν καπνίζετε.

vita.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






ΑΙΣΧΟΣ - ΕΒΓΑΛΑΝ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Εκτεθειμένα ΓΕΕΘΑ ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ - Ο εμφύλιος της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας έχει μεταφερθεί στον Χολαργό και στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας...

Κι αυτό γιατί η ελληνική εμπλοκή στον αιματηρότατο εμφύλιο δεν πάει καθόλου καλά. Για την ακρίβεια τίποτα απ΄ ότι ανακοινώθηκε δεν φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα:

•“Ούτε ένας Έλληνας στρατιωτικός δεν θα πάει στη Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία”, είχε πει με βεβαιότητα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στηριζόμενος προφανώς στην ενημέρωση και στις διαβεβαιώσεις που του είχαν δοθεί από το ΓΕΕΘΑ. Την ίδια θέση είχε εκφράσει και ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος. Την Τρίτη οι δύο πρώτοι στρατιωτικοί μας αναχωρούν για την περιοχή των σφοδρών συγκρούσεων για να κάνουν τις αναγακείες αναγνωρίσεις. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι όπως λένε στρατιωτικές πηγές που επισημαίνουν ότι οι δύο υπουργοί εμφανίζονται εκτεθειμένοι. Πόσοι Έλληνες θα βρεθούν στην καυτή περιοχή του εμφυλίου; Από 18 έως 30 λένε οι εκτιμήσεις.

•Η ενεργοποίηση του στρατηγείου στη Λάρισα είχε παρουσιαστεί ως μεγάλη επιτυχία ,γιατί “ο διοικητής θα είναι Έλληνας”. Ο διοικητής θα είναι τελικά Γάλλος. Και δεν έφθανε αυτό . Ο Γάλλος στρατηγός αρνήθηκε την τοποθέτηση Έλληνα ακόμη και στη θέση του υποδιοικητή τοποθετώντας Σουηδό αξιωματικό. Η Ελλάδα κατόρθωσε να τοποθετήσει τουλάχιστον Έλληνα αξιωματικό στη θέση του επιτελάρχη.

•Η γκρίνια των στρατιωτικών για την εμπλοκή μας στην “αφρικανική περιπέτεια” δεν προήλθε απ΄ όλες αυτές τις “ατυχίες”. Από την πρώτη στιγμή σχεδόν όλοι οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ -πλην ενός υποναυάρχου- ειχαν εκφράσει από επιφυλάξεις ως κάθετη άρνηση για την εμπλοκή μας. Για προφανείς λόγους. Η Ελλάδα θα χάσει λεφτά, θα “ξοδέψει” χρήσιμο προσωπικό και δεν έχει τίποτα να κερδίσει. “Σε άλλες εποχές θα έπρεπε να “κυνηγάμε” τέτοιες πρωτοβουλίες, όχι όμως τώρα”. Σ΄ότι αφορά στις μετακινήσεις προσωπικού , ανώτερη πηγή επισημαίνει τα “προβλήματα λειτουργικότητας σε επιτελεία σχηματισμών στον Έβρο και στα νησια απο την αποψίλωσή τους σε στελέχη προκειμενου να επανδρωθει το Στρατηγειο της Λαρισας μετα και την αποχωρηση 800 αξιωματικων το 2013”!

•Σ΄οτι έχει να κάνει το οικονομικό κόστος; Τα 3 εκατομμύρια που γράψαμε χθες είναι απλά τα πρώτα …έξοδα που απαιτούνται. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια.

•Η Ελλάδα θα στείλει έναν κλωβό επικοινωνιών και αυτό απαιτεί ενοικίαση μεταγωγικού Αντόνοφ και βέβαια αποστολή προσωπικού.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει προκαλέσει “εκρηκτικό κλίμα” στο ΥΠΕΘΑ και μεγάλο εκνευρισμό . Από το ΓΕΕΘΑ αρχίζει να προωθείται η άποψη ότι “η εμπλοκή μας στον εμφύλιο της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας ήταν πολιτική απόφαση”. Άποψη που δεν μπορεί παρά να προκαλεί δυσαρέσκεια στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών αφού όπως προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους είχαν άλλη εικόνα για την “αποστολή στην Αφρική”.


onalert Μέσω ellinikoforoum








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Ένας μετά τον άλλο οι άνθρωποι του εμπορίου περνάνε στην παρανομία για να τα βγάλουν πέρα με το κράτος-ληστή

Ξημερώματα σε μια περιοχή 60 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Οι αλλοδαποί εργάτες φορτώνουν την νταλίκα με στρώματα ύπνου τα οποία δεν φέρουν πάνω τους κανένα διακριτικό που να παραπαίμπει στον κατασκευαστή της. Πριν γεμίσει εντελώς η νταλίκα στο πίσω μέρος της οι ίδιοι εργάτες κουβαλάνε από το υπόγειο αχυρόμπαλες και στοιβάζουν τη μία πάνω στην άλλη ώστε να κρύψουν τα στρώματα τα οποία αποτελούν και το βασικό φορτίο της νταλίκας.

Ο τελικός προορισμός του φορτίου είναι πόλη της βορείου Ελλάδας.

Στα κεντρικά γραφεία γνωστής εταιρίας στρωμάτων τα φίδια έχουν αρχίσει να ζώνουν τους ιδιοκτήτες της. Οι παραγγελίες από τους κατά τόπους συνεργάτες τους μειώνονται διαρκώς. Η δικαιολογία που ακούνε είναι πως είναι ακριβοί και πως δεν τους συμφέροι να προμηθεύοντα πλέον στρώματα από την εταιρία παρότι είναι μία από τις καθιερωμένες στην αγορά. Αρχίζουν να επισκέπτονται τους κατά τόπους συνεργάτες τους. Προσπαθούν να μάθουν τι συμβαίνει. Κάποιοι τους παίρνουν παράμερα και τους εξηγούν ότι δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν τα μαγαζιά τους εάν αγοράζουν και πουλάνε με τιμολόγια επώμυνα στρώματα.

-Έχουμε δύο επιλογές: H θα δουλεύουμε καταχρεωμένοι για την Εφορία πουλώντας με τιμολόγιο τα δικά σας στρώματα ή θα δουλεύουμε χωρίς τιμολόγια με στρώματα για πελάτες που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και οι οποίοι δεν ζητάνε τιμολόγιο ή απόδειξη. Για μας η μαύρη αγορά είναι η μόνη λύση για να επιβιώσουμε....

Την ίδια απάντηση τους έδωσαν οι περισσότεροι από τους συνεργάτες τους.

Όχι δεν είναι μόνο τα στρώματα που δουλεύουν στο μιλητό, με μαύρα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις θωρακισμένες πόρτες. Έχει γεμίσει η αγορά με μαιμού θωρακισμένες πόρτες-κάποιες από τις οποίες φέρουν πάνω τους και το λογότυπο επωνύμων κατασκευαστών της αγοράς, οι οποίοι είτε αγνοούν την λαθροχειρία, είτε την γνωρίζουν και δεν μπορούν να την σταματήσουν.

Οι συναλλαγές με μαύρο χρήμα και μαύρα προιόντας αυξάνονται με γεωμετρική ταχύτητα. Ένας μετά τον άλλο οι άνθρωποι του εμπορίου αναγκάζονται να μπουν στην παρανομία για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με ένα κράτος ληστή. Με μια Εφορία που τους ληστεύει αδίστακτα, ανέντιμα, ανήθικα και πάνω απ΄όλα χωρίς ίχνος δικαιοσύνης. Όσο αφορά τους πολίτες αγοραστές ανακαλύπτουν-και οι Έλληνες είμαστε ευρηματικοί σ΄αυτό-τρόπους για να την βγάλουν όσο γίνεται πιο φθηνά. Έτσι οι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας επιλέγουν την αγορά της Βουλγαρίας, ειδικά όσοι βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την γειτονική χώρα. Το ίδιο κάνουν και οι κάτοικοι των νησιών που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές πόλεις. Η ληστεία του κράτους απέναντι στους φορολογούμενους δημιουργεί μια γενιά εμπόρων-πειρατών και καταναλωτών οι οποίοι αναζητούν τρόπο για να πληρώσουν όσο γίνεται λιγότερο αδιαφορώντας για την ποιότητα.

Εδώ και μήνες η αγορά βυθίζεται στην παρανομία και το χειρότερο λιγοστεύουν οι πολίτες που έχουν την ψυχική και οικονομική δύναμη να είναι έντιμοι και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι σε μια εφορία που μετέρχεται μεθόδους στυγνών μαφιόζων εκβιαστών...

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Τα 10 ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου!!‏

Ερωτήσεις ή μήπως αλήθειες!

Τα 10 ερωτήματα ενός Καθηγητή του Αριστοτελείου

Ο Καθηγητής Κ.Τοκμακίδης απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,μας θέτει δέκα ερωτήματα που καλό είναι να μας προβληματίσουν,σχετικά με τις σκοπιμότητες της παγκόσμιας οικονομίας και των κέντρων που την ελέγχουν...Διαβάστε τα ερωτήματα και θα σας απαντηθούν αυτόματα πολλές απορίες, άσχετα αν αυτες δεν απαντώνται απο τους "αρμόδιους"....
Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0.5 τρις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα,ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος ;

Καθηγητής Κ.Τοκμακίδης Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





«Έκτακτος φόρος σε καταθέσεις και περιουσίες»...

Τι είναι μια περιουσία; Μάταιος πλούτος, εφήμερος, περαστικός. Ιδίως όταν αυτά προέρχονται από «αρπαχτές», από τα «πάρτι χρεών» των κυβερνήσεων και τα «δανεικά όργια» των τραπεζών, όπως αυτό συνέβαινε τα τελευταία 10 χρόνια στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, λέει ο οικονομολόγος Ντάνιελ Στέλτερ, το κράτος πρέπει να παρέμβει βίαια. Μόνο μια γενναία έκτακτη εισφορά και αιματηροί φόροι (ως και 30%) επί των μεγάλων περιουσιών και κληρονομιών μπορούν να εξασφαλίσουν τη σωτηρία της χώρας, σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής".

Ο Στέλτερ δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Πρόκειται για αναλυτή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Boston Consulting Group, το οποίο παρέχει συμβουλές σε κυβερνήσεις, τράπεζες και επιχειρήσεις, με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους. Η κατάσταση όμως σε χώρες, όπως η Ελλάδα είναι τόσο απελπιστική που τον κάνει να σηκώνει τα χέρια και να προτείνει το αντίθετο από εκείνο που του υπαγορεύει ο νεοφιλελεύθερος λογισμός του: Μέτρα εναντίον, όχι υπέρ των πελατών του.

Ένα τέτοιο εσωτερικό «κούρεμα» εις βάρος των εύπορων κοινωνικών στρωμάτων έχει γίνει τελευταία πολύ της μόδας. Η αφετηρία του είναι η παρατήρηση ότι ακριβώς στις «προβληματικές» χώρες η αξία των μεγάλων περιουσιών είναι πολλαπλάσια εκείνης των χρεών και ότι επομένως οι πρώτες θα μπορούσαν να συμβάλουν αποφασιστικά στη μείωση των τελευταίων.

Ήδη το περασμένο φθινόπωρο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε ζητήσει να επιβληθεί ένας τέτοιος έκτακτος φόρος επί των μεγάλων περιουσιών ύψους 10%.

"Βήμα της Κυριακής"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Περικοπές συντάξεων και χαράτσι 0,2% στον τζίρο

Περικοπές συντάξεων και φόρους μελετά η κυβέρνηση να εφαρμόσει στον ΟΑΕΕ για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα άνω των 500.000.000 ευρώ που πρόκειται να δημιουργηθεί το 2014.

Η κατάσταση είναι άκρως πιεστική και η διαχείρισή της γίνεται συγκαλυμμένα υπό το βάρος των επικείμενων εκλογών. Για το 2014 οι εκτιμήσεις λένε ότι τα έσοδα του Ταμείου δεν θα ξεπεράσουν τα 3,8 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες (καταβολή συντάξεων, επιδομάτων και παροχών ασθενείας) εκτιμάται ότι θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα 4,3 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί και αφορούν τη μηνιαία, αντί για διμηνιαία, καταβολή των εισφορών, αλλά και τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης, με ένταξη στον ΟΑΕΕ ασφαλισμένων που έως σήμερα υπάγονταν στον ΟΓΑ και στο ΙΚΑ, δεν λύνουν το πρόβλημα. Στο υπουργείο Εργασίας διαπιστώνουν με τρόμο τη χάσκουσα μαύρη τρύπα και εξετάζουν σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.

Οι παρεμβάσεις που επεξεργάζεται και έχει στα συρτάρια του το υπουργείο Εργασίας αφορούν:

* Την επιβολή φόρου επί του τζίρου των επιχειρήσεων. Πρόκειται για το μέτρο της επιβολής φόρου 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων, που θεσμοθετήθηκε στον εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου Μνημονίου, αλλά δεν εφαρμόστηκε έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είχε υπολογιστεί ότι τη διετία 2013-2014 ο συγκεκριμένος φόρος θα απέδιδε στον ΟΑΕΕ έσοδα έως 500.000.000 ευρώ συνολικά.

Εκαναν πίσω

Οι αντιδράσεις όμως των εμπόρων (ΕΣΕΕ) και των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ) ανάγκασαν την κυβέρνηση να μη θέσει σε εφαρμογή το συγκεκριμένο μέτρο, μια και συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έβαζαν λουκέτο. Τώρα το υπουργείο Εργασίας «ξεθάβει» το μέτρο, αφού διαπιστώνει ότι αδυνατούν να καλυφθούν τα ελλείμματα του Ταμείου.

*Περικοπές συντάξεων στον ΟΑΕΕ: Οι μειώσεις μπορεί να φτάσουν έως το 35%, κυρίως στις συντάξεις του ΤΕΒΕ, λόγω αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού τους. Πρόκειται για μέτρο που επίσης είχε αποφασιστεί να τεθεί σε εφαρμογή από το 2013 και έμεινε στο ράφι. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επιδίωξε να το εντάξει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τον περασμένο Απρίλιο. Οι έντονες αντιδράσεις όμως τόσο της ΓΣΕΒΕΕ όσο και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στο να μη συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη παρέμβαση στο νομοσχέδιο.

*Κατάργηση της βασικής σύνταξης του ΤΕΒΕ: Πρόκειται για τη σύνταξη ύψους 220 ευρώ που χορηγείται σε περίπου 240.000 συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ. Η τρόικα έχει επανειλημμένα ζητήσει να καταργηθεί η συγκεκριμένη σύνταξη, στο πλαίσιο της εφαρμογής κοινών παροχών για ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ, που έχουν δημιουργήσει τον ΟΑΕΕ.

dimokratianews








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Και τώρα; Έτσι εύκολα βγάζεις απόφαση να κατεδαφιστεί το μεγαλύτερο παράνομο κτίσμα της Ευρώπης;

Υπάρχει «θεραπεία», λέει το ΣτΕ, για την ασθένεια του Mall. Μπορεί η ανέγερσή του να κρίθηκε αντισυνταγματική και παράνομη όμως δεν χρειάζεται να κατεδαφιστεί ως παράνομο, καλή διάθεση να υπάρχει, όλα «θεραπεύονται». Δεν πρόκειται εδώ για την καλύβα που έχτισε ο φτωχός για να βάλει μια στέγη πάνω απ’το κεφάλι του, αυτή πρέπει οπωσδήποτε να κατεδαφιστεί, γιατί η ύπαρξή της είναι προσβολή για το κράτους δικαίου. Χωρίς καθυστέρηση, αύριο κιόλας πρέπει να πάνε οι μπουλντόζες.

Με το Μall όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για να κατασκευαστεί συνήργησαν δύο πρωθυπουργοί, επτά τουλάχιστον υπουργοί, ένας δήμαρχος και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο. Και οι τριακόσιοι της Βουλής των Ελλήνων, οι πάντα αθώοι του αίματος, που δεν διάβασαν, δεν ήξεραν, δε ρώτησαν και άφησαν τη συνειδησή τους έξω από το κτίριο της Βουλής.

Η δικαστική διαμάχη ενώπιον του ΣτΕ για την ανέγερση του παράνομου Mall κρατάει από το 2002. Τα εγκαίνια έγιναν το Νοέμβριο του 2005. Μπορείτε να διαβάσετε με λεπτομέρειες αυτή την απίθανη ιστορία διαπλοκής εδώ. Οι πολίτες του Αμαρουσίου που τόλμησαν να τα βάλουν με όλο το σύστημα προσέφυγαν ενώπιον του ΣτΕ ζητώντας για πρώτη φορά την ακύρωση όχι μιας διοικητικής πράξης αλλά ενός ΝΟΜΟΥ: του νόμου Βενιζέλου για τα Ολυμπιακά Έργα του Δεκεμβρίου 2003, στον οποίον περιλαμβάνονται οι αντισυνταγματικές πολεοδομικές ρυθμίσεις που επέτρεψαν τη δόμηση του Mall. Και μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια αναβολών, το πέτυχαν. Το επίμαχο άρθρο του νόμου Βενιζέλου καταργείται και η οικοδομική άδεια ακυρώνεται.

Και τώρα; Έτσι εύκολα βγάζεις απόφαση να κατεδαφιστεί το μεγαλύτερο παράνομο κτίσμα της Ευρώπης;

Τώρα, σύμφωνα με τις εφημερίδες, oι ίδιοι οι δικαστές, μετά τη δημοσίευση της απόφασης, καθοδηγούν τους παρανόμους για να παρακάμψουν την ίδια την απόφαση που μόλις έβγαλαν, το Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν υπήρχε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το θηριώδες εμπορικό κέντρο; Θα γίνει μία μελέτη τώρα, 12 χρόνια μετά την οικοδομική άδεια, θα ακολουθηθεί τύποις η νόμιμη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα υπογράψουν με κλειστά μάτια μια εικονική Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων. Με τις ευλογίες του ΣτΕ, η Διοίκηση θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει πολιτικές εντολές. Δεν υπάρχει νόμιμη αιτιολόγηση του συντελεστή δόμησης του Μall που ήταν υπερδιπλάσιος του μέσου συντελεστή δόμησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής; Κι αυτό «θεραπεύεται». Το ΥΠΕΧΩΔΕ, το τωρινό ΥΠΕΚΑ, μπορεί να επανέλθει με νέα του απόφαση και να αιτιολογήσει την αναγκαιότητα υπερδιπλάσιου συντελεστή δόμησης. Θα στηρίζεται αυτή η αιτιολόγηση στο νόμο και το Σύνταγμα; Μάλλον όχι, γιατί αν αυτή η υπέρβαση μπορούσε νομίμως να αιτιολογηθεί, δεν θα υπήρχε λόγος να εγκριθούν οι όροι δόμησης με την τροπολογία που κρίθηκε αντισυνταγματική. Και αν δεν μπορέσει νομίμως να αιτιολογηθεί, υπάρχει πάντα η επιλογή μιας νέας τροπολογίας – ευκαιρία είναι, όσο είναι ο Βενιζέλος στην εξουσία. Ο άνθρωπος έχει τεράστια εμπειρία στις τροπολογίες που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Tα λεφτά του Λάτση είναι πολλά και ακόμα και χωρίς τις συμβουλές των ανωτάτων δικαστών είναι αναμενόμενο ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην κατεδαφιστεί το Mall. Εαν όμως ισχύουν αυτά που έγραψαν όλες ανεξαιρέτως οι εφημερίδες, τότε είναι οι ίδιοι οι ανώτατοι δικαστές που ευτελίζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τη Διοίκηση. Εάν πράγματι έγιναν αυτές οι δηλώσεις, τότε οι ίδιοι οι δικαστές επιβραβεύουν την ανομία και αποθρασύνουν τους παρανόμους. Οι ίδιοι οι δικαστές δημιουργούν με τη στάση τους το επόμενο παράνομο έκτρωμα, κάποιου επιχειρηματία που θα έχει αρκετά ισχυρούς δεσμούς διαπλοκής με την πολιτική εξουσία ώστε να το τολμήσει.

Τι να κάνουμε τώρα, να το γκρεμίσουμε; Αυτό θα πει ο περισσότερες κόσμος με δέος μπροστά στο μέγεθος του παράνομου Mall και στο όνομα του επιχειρηματία. Εύκολη απάντηση δεν υπάρχει. Όμως τουλάχιστον οι ανώτατοι δικαστές οφείλουν να κρατήσουν αποστάσεις από τη σαπίλα που γέννησε αυτό το τέρας και που τώρα θα μαγειρέψει το νόμο για να επιτρέψει τη διατήρησή του, χωρίς καμμία συνέπεια για τον ζάπλουτο ιδιοκτήτη, ούτε καν ένα πρόστιμο! Διαφορετικά, πώς περιμένουν να πείσουν τον πολίτη που προσφεύγει σε αυτό ζητώντας δικαιοσύνη ότι δεν μαγειρεύονται όλα πίσω από την πλάτη του;

Με τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας και την ανοχή των δικαστών, το σύστημα θα συνεχίσει ανενόχλητο να παράγει μικρότερα ή μεγαλύτερα «Μall» που πρώτα θα ανεγείρονται και εκ των υστέρων θα «νομιμοποιούνται». Ένα παράνομο εργοστάσιο για παράδειγμα; Σαν το εργοστάσιο εμπλουτισμού που ήδη θεμελιώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές (δείτε εδώ), παρ’οτι δεν διαθέτει άδεια δόμησης; Το κτίριο του εργοστασίου παραβιάζει το σύνολο των διατάξεων για την εκτός σχεδίου δόμηση, η συνολική του επιφάνεια θα είναι 126.000 τ.μ. και η τοπική Πολεοδομία αρνείται να χορηγήσει άδεια δόμησης. Περιμένουμε να δούμε πώς θα το δικαιολογήσουν…

Το βέβαιο είναι ότι το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών κάθε άλλο παρά ικανοποιείται και ελπίζουμε οι αξιότιμοι δικαστές να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Αυτή είναι η ενδυματολογική εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ! Δείτε και τα …”γραφεία”!

To γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η εικόνα που απεικονίζει την εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ με έναν…διαφορετικό τρόπο!
 
Σατυρίζοντας παλιές εικόνες οι οποίες έδειχναν πώς από τη δεκαετία του ΄70 έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μας αλλα και οι ενδυματολογικές μας επιλογες έφτιαξαν και την ενδυματολογική εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ η οποία…συμβαδίζει με τη πορεία του. Μάλιστα κάποιοι το προχώρησαν αναρτώντας στο διαδίκτυο και τα…γραφεια..






makeleio.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Αποκλειστικό : Αποκαλύπτουμε την άγνωστη έκθεση 12/57 του ΔΝΤ για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Αποκαλύπτουμε εδώ κατ’ αποκλειστικότητα, την άγνωστη έκθεση-μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ( IMF Country Report No. 12/57, March 2012,σελίδες 229, στην αγγλική γλώσσα), που περιγράφει ένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και συνηγορεί με μια τέτοια επιλογή. Η συγκεκριμένη έκθεση που έχει επιμελώς διαφυλαχθεί από τη δημοσιότητα, συμπεραίνει ότι, η μετάβαση της χώρας στο εθνικό νόμισμα θα είναι ευεργετική κυρίως επειδή θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της με την υποτιμημένη δραχμή. (βλ. σελ. 46 με σχετικά σχεδιαγράμματα).

Παρόμοιες εκθέσεις, μελέτες και αναφορές που συγκλίνουν στην ίδια άποψη, έχουν γίνει από ανεξάρτητους οίκους αξιολόγησης,Πανεπιστημιακού και ερευνητικούς φορείς και οικονομικούς αναλυτές. Αλλά είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι, μελετητές του ΔΝΤ συναινούν ευθέως με την ίδια επιλογή. Κοινός παρονομαστής των απόψεων αυτών είναι ότι, καμία χώρα διεθνώς δεν εξήλθε από παρόμοια βαθύτατη κρίση, με μοναδικό μέσο την εσωτερική υποτίμηση των αμοιβών, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, σε συνδυασμό με την διατήρηση ενός τόσου ισχυρού νομίσματος όπως το ευρώ.

Η έκθεση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η περίπτωση της Αργεντινής είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς είναι πιθανό να εξελιχτούν τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα της μοιάζουν δυσμενέστερα σε σχέση με την διεθνή εμπειρία (σελ. 49)». Αναφέρει ότι, η Αργεντινή «μεταξύ των ετών 1998-2002 είχε παγιδευτεί σε ένα καθοδικό σπιράλ, και η σταθεροποίηση μέσω της εσωτερικής υποτίμησης, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα σήμερα,τελικά αποδείχτηκε αδύνατη. Τον Ιανουάριο του 2002, το εθνικό της νόμισμα το πέσος, αποσυνδέθηκε από το δολάριο και υποτιμήθηκε κατά 70% και η χώρα κήρυξε στάση πληρωμών για δημόσιο χρέος ύψους 155 δις δολαρίων. Αμέσως το χρέος ανήλθε στο 150% του ΑΕΠ, ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 26%, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 11%, το βιοτικό επίπεδο επέστρεψε στα επίπεδα του 1968 και η ανεργία ανήλθε σε 25%. Όμως σε μόλις τρεις μήνες, η οικονομία της χώρας εισήλθε σε αυτοδύναμη και διαρκή ανάπτυξη και από τότε σημειώνει μέση ανάπτυξη της τάξης του 8% ετησίως (σελ.49).

Στην έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, η Ελλάδα πάσχει στα ίδια σημεία σε σχέση με χώρες που υποτίμησαν το νόμισμα τους, όπως «υπερβολικό δημόσιο χρέος, έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, ανυπαρξία διεθνών επενδύσεων, ασθενικές εξαγωγές, ανελαστικές δομές εργασίας, πολιτική και κοινωνική αστάθεια» (σελ.49). Αλλά αν υπάρχει μια «ισχυρή πολιτική βούληση για την έξοδο από το ευρώ και την υιοθέτηση της δραχμής, γεγονός που θα απαιτήσει διαρκή προσπάθεια προσαρμογής, η χώρα θα εισέλθει άμεσα στο δρόμο της ανάπτυξης. Στην πολύ αρχική φάση, το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί κατά 50%, ο πληθωρισμός θα ανέλθει στο 35% με έτος βάσης το 2012 και το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 10%. Η ανάκαμψη όμως θα είναι άμεση και ραγδαία. Το επόμενο έτος, το ΑΕΠ θα ανέλθει κατά 6% και ο πληθωρισμός θα αποκλιμακώνεται με ταχύτατο ρυθμό κάτω του 5% έως το 2014 (σελ 46).

Μένει να δούμε τι είναι εκείνο που φοβίζει τόσο πολύ την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ. Η έκθεση του ΔΝΤ τονίζει ότι, «οι έμμεσες δευτερογενείς επιπτώσεις είναι πιο σημαντικές. Οι αντιλήψεις για την σταθερότητα της αγοράς της Ευρώπης θα τεθούν σε δοκιμασία και οι επενδυτές θα θεωρήσουν πιθανή την έξοδο και άλλης χώρας από την ευρωζώνη. Η χρήση εργαλείων για την διαχείριση της εξόδου, όπως το πάγωμα καταθέσεων και ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων, συνεπάγεται την άμεση απόσυρση κεφαλαίων σε άλλες αδύνατες περιοχές του ευρώ. Αναμενόμενες τραπεζικές μοχλεύσεις με σκοπό την μείωση των πιστωτικών κίνδυνων, θα οδηγήσει πιθανότατα σε μια αυτοεκπληρούμενη κρίση, ιδιαίτερα στις αδύναμε χώρες, με κίνδυνο μετάδοσης της (domino effect). Επιπλέον, «οι ανταγωνιστικές προς την Ελλάδα χώρες και ειδικότερα στον τουρισμό, θα υποστούν απώλειες, ως συνέπεια της ταχύτατης αύξησης της ανταγωνιστικότητας της που θα προέλθει από την υποτίμηση του νομίσματος (σελ.47).

Γενικότερα, η σημαντικότατη αυτή όσο και άγνωστη μέχρι σήμερα έκθεση του ΔΝΤ, κάθε άλλο παρά περιγράφει την καταστροφή της χώρας μας από μια πιθανή υιοθέτηση της δραχμής, όπως υποστηρίζουν οι μνημονιακοί τρομοκράτες. Aντίθετα θεωρεί ευεργετική μια τέτοια προοπτική. Είναι σαφές όπως και από άλλες εκθέσεις και ενέργειες του ότι το ΔΝΤ, θέλει να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική της ακραίας λιτότητας σε συνδυασμό με το υπερτιμημένο ευρώ που ακολουθεί το Βερολίνο. Τελικά διαφαίνεται ότι, ο κυρίαρχος λόγος που η χώρα μας παραμένει στην ευρωζώνη και υποφέρει από το μνημόνιο, δεν είναι άλλος από το να θυσιαστεί ως σύγχρονη Ιφιγένεια για την επιβίωση του ευρώ που αποτελεί και το μέσο για τη γερμανοποίηση της ευρώπης.

spyridonstalias@hotmail.com

Ο Σπύρος Στάλιας , Οικονομολόγου Ph.D, είναι μέλος της Κεντρικής Γραμματείας του κόμματος ΔΡΑΧΜΗ












Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Κορυφώνεται το μυστήριο και η πλοκή του τρομοκρατικού σήριαλ

 Τα Σαΐνια της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν αυτοκίνητο «βόμβα»!!!
Ο Ξηρός τους …έφυγε μέσα από τα χέρια, δεν μπορούν να εντοπίσουν κανένα ίχνος «τρομοκρατών», ενώ γνωρίζουν την ταυτότητά τους και τους χώρους (ακτινογραφημένους) που κινούνται, αλλά εντοπίζουν «κινητές γιάφκες»: Με ρουκέτες, προωθητικούς μηχανισμούς RPG, εκτοξευτές RPG, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ κ.λπ...


Έχουν τέτοιους σύγχρονους οπλισμούς οι «τρομοκράτες», τους διακινούν, αλλά δεν εντοπίζονται, παρά μόνο οι …οπλισμοί: Οι οπλισμοί που το σενάριο έχει «αποφασίσει» για τον εντοπισμό τους…

Θα ήταν για γέλια αυτό το σκηνοθετημένο παιχνίδι του τρομοκρατικού σήριαλ, ΑΝ δεν αποτελούσε προμήνυμα και κατασκευή κλίματος για ΜΕΓΑΛΟ τρομοκρατικό κτύπημα των μυστικών υπηρεσιών: Τέτοιο που έχει ανάγκη το καθεστώς των δωσίλογων ανδρεικέλων για να διασωθεί, τέτοιο που να ανταποκρίνεται στους μακάβριους σχεδιασμού των ληστών και δημίων μας…

Ετοιμάζουν κλίμα. Κατασκευάζουν ένα μυστηριώδες σκηνικό τρόμου με τη συσσώρευση «τρομοκρατικών ευρημάτων» («αυτοκίνητο «βόμβα», αύριο ίσως κάτι άλλο), με την κορύφωση της τρομοκρατικής πλοκής, της αγωνιώδους αναμονής, αλλά και με την υστερική διαμονοποίηση των «τρομερών» και «πάνοπλων τρομοκρατών»…

Πρέπει να δείξουνε
ότι οι αόρατοι «τρομοκράτες» προετοιμάζονται πυρετωδώς, έχουν ΟΛΑ τα εξοπλιστικά και διαχειριστικά μέσα για να κτυπήσουν οποιονδήποτε. Ότι οι «τρομοκράτες» προετοιμάζονται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Αντιτρομοκρατικής, προσπάθειες που «καρποφορούν» με τον εντοπισμό κάποιων «πυρομαχικών», αλλά όχι «τρομοκρατών»: Αυτοί είναι αόρατες σκιές…

Ίσως βέβαια να γίνει και κάποιος εντοπισμός και σύλληψη «τρομοκράτη» για την κορύφωση του τρομοκρατικού έργου και κυρίως για να επιβεβαιώσει αυτός ο «τρομοκράτης» το μεγάλο κτύπημα που έρχεται…

Για όλα είναι ικανοί μέσα στον πανικό τους και στα ανταγωνιστικά τους παιχνίδια.

Το έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές: Όταν ένα καθεστώς βρίσκεται σε αποσυνθετική κατάρρευση αναλαμβάνουν πολιτική δράση οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί του κράτους, του παρακράτους και των μυστικών υπηρεσιών. Σε μια τέτοιαν κατάσταση (αυτή ζούμε) χάνεται κάθε έλεγχος…

Στο τέλος αυτός ο φαύλος κύκλος των τρομοκρατικών προβοκατσιών θα θάψει τους ίδιους τους συνωμότες και τα αφεντικά τους…


πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου