EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επέκταση Μετρό προς Πειραιά: Για το 2018 μετατίθεται η λειτουργία

Η επέκταση του μετρό προς τον Πειραιά δεν γλίτωσε από την «κατάρα» των καθυστερήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής». Ήδη, λόγω προβλημάτων στις απαλλοτριώσεις και στις αρχαιολογικές ανασκαφές, δύο από τους σταθμούς βρίσκονται 10 μήνες πίσω από το χρονοδιάγραμμα, ενώ μικρότερες καθυστερήσεις υπάρχουν σε όλο το έργο.

Την επιβράδυνση των εργασιών προκαλεί και η ανακατανομή της χρηματοδότησης μεταξύ ΕΣΠΑ και ΣΕΣ, λόγω δραστικής περικοπής του ΠΕΠ Αττικής. Η διοίκηση της Αττικό Μετρό, πάντως, εκτιμά ότι μέρος των καθυστερήσεων θα «απορροφηθεί» στην πορεία των εργασιών.

Η σύμβαση για την κατασκευή της επέκτασης του μετρό από την Αγία Μαρίνα προς τον Πειραιά υπεγράφη την 1η Μαρτίου 2012 και το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2017. Περιλαμβάνει την κατασκευή σήραγγας 7,6 χλμ. και έξι σταθμών (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο).

Πού βρίσκεται σήμερα το έργο; Οπως εξηγεί στην «Κ» ο διευθυντής του έργου, εκ μέρους της κατασκευαστικής κοινοπραξίας, Νίκος Ρηγόπουλος, ο μετροπόντικας έχει διανοίξει τα πρώτα 120 μέτρα της διαδρομής (ο πρώτος σταθμός βρίσκεται περίπου στα 600 μέτρα). Παράλληλα ολοκληρώνεται η εκσκαφή των σταθμών Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας και σε ένα μήνα θα ξεκινήσει η σκυροδέτησή τους.

Στην περιοχή του σταθμού του Πειραιά πραγματοποιούνται εργασίες μετακίνησης των δικτύων κοινής ωφελείας και στο Δημοτικό Θέατρο αρχαιολογικές ανασκαφές. «Στα Μανιάτικα όπου υπήρξε πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις και στο Δημοτικό Θέατρο με τα αρχαιολογικά, υπολογίζουμε την καθυστέρηση στους 10 μήνες. Στα υπόλοιπα σημεία του έργου δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από το χρονοδιάγραμμα. Σίγουρα οι καθυστερήσεις θα έχουν επίπτωση στο χρονοδιάγραμμα του έργου, θα γίνουν όμως διορθωτικές ενέργειες ώστε να μην είναι σημαντικές», εξηγεί ο κ. Ρηγόπουλος.

Ακόμα μία αιτία καθυστέρησης είναι η αναδιανομή κονδυλίων ανάμεσα στο ΕΣΠΑ και στο ΣΕΣ 2014-2020. Οπως προβλέπει απόφαση που δημοσιεύτηκε παραμονές Χριστουγέννων, η συνολική δημόσια δαπάνη μέσω του τρέχοντος ΠΕΠ Αττικής μειώνεται από τα 934 εκατ. ευρώ στα 387 εκατ. ευρώ και ομοίως αναπροσαρμόζονται όλοι οι προϋπολογισμοί των 14 υπο-έργων της επέκτασης.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης, επειδή χρειαζόταν τους πόρους για την επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων, αναδιένειμε το ΕΣΠΑ. Η χρηματοδότηση του έργου, όμως, δεν κινδυνεύει, απλώς άλλαξε η κατανομή ανάμεσα στα δύο προγράμματα. Κάτι ανάλογο έγινε αυτές τις ημέρες και για την επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά», λέει ο κ. Τσίτουρας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Ιόνια Οδός: Το όραμα πολλών γενεών σε Δυτική Στερεά και Ήπειρο

Ελπίδες για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας κι ενός ισχυρού δυτικού άξονα δημιουργεί η επανεκκίνηση του έργου της Ιόνιας Οδού. Οι τοπικές κοινωνίες, Αγρινίου και Αμφιλοχίας, ετοιμάζονται να απαντήσουν με αύξηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων, καθώς θα μπορούν άμεσα πλέον να διακινούνται ανά την Ελλάδα αλλά και με ανάπτυξη τουριστικών πόλων έλξης.

Οπως επισημάνθηκε από τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, κατά την προχθεσινή τους επίσκεψη στο έργο, οι ταχύτητες εκτέλεσής του θα αυξηθούν. Οπως αναφέρθηκε μάλιστα από τους εκπροσώπους της εταιρείας διαχείρισης, βρίσκονται σε εξέλιξη συμφωνίες με τοπικούς υπεργολάβους και γίνονται προσλήψεις προσωπικού για να επανδρωθούν τα εργοτάξια. Ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την άμεση ολοκλήρωση του έργου.

Οι δήμαρχοι Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός και Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης είχαν την ευκαιρία να επισημάνουν στον υπουργό τα τρωτά σημεία του έργου. Ο κ. Μοσχολιός ζήτησε τη σύνδεση του έργου με το Αγρίνιο, ενώ ο κ. Κοιμήσης ανέδειξε τα εμπόδια που υπάρχουν ζητώντας τη λήψη μέτρων. Μεταξύ αυτών έθεσε το ζήτημα των απαλλοτριώσεων και τις χαμηλές αποζημιώσεις που δίνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες. Υπάρχουν τιμές που είναι 15 φορές πιο χαμηλές από αυτές που ίσχυαν στο παρελθόν. Ενδεικτικά ανέφερε ότι στην Αμφιλοχία το στρέμμα αποζημιωνόταν με 15.000 ευρώ και σήμερα με 1.000 ευρώ.
Παρ' όλα αυτά και οι δύο δημοτικοί άρχοντες στηρίζουν πολλά για την ανάπτυξη των περιοχών τους στο συγκεκριμένο έργο.

Παύλος Μοσχολιός: Είναι η ευκαιρία μας

Είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα αλλάξει την ευρύτερη περιφέρεια. Για το Αγρίνιο το έργο αυτό θα λειτουργήσει θετικά με την εξασφάλιση των κόμβων σύνδεσης που διεκδικούμε. Ενας αναπτυξιακός πόλος 120.000 κατοίκων δεν μπορεί να μένει με τις υπάρχουσες συνδέσεις της παλαιάς εθνικής οδού. Το έχουμε θέσει στο υπουργείο αρμοδίως πολλές φορές κι αναμένουμε να υλοποιηθεί. Εάν το Αγρίνιο δεν συνδεθεί με σύγχρονες συνδέσεις, δεν θα κερδίσουμε αυτά που μας αναλογούν και μοιραία δεν θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία και δεν θα διευκολυνθεί η διακίνηση των τοπικών προϊόντων. Ολοι έχουμε εικόνα της παλαιάς εθνικής οδού κι όλοι ξέρουμε ότι είναι αποτρεπτική για τους διερχόμενους που σκέφτονται να κάνουν μία στάση στην πόλη του Αγρινίου. Εχουμε πολλά να δώσουμε ως περιοχή και γι' αυτό δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία.

Απόστολος Κοιμήσης: Θα βγούμε στις αγορές

Μια οικονομία δεν μπορεί να τροφοδοτείται μόνον από τη διερχόμενη κίνηση και τις υπηρεσίες. Απαιτείται σύνδεση με την τοπική παραγωγή. Κι αυτό κάνουμε στην περιοχή μας ενισχύοντας την κτηνοτροφία. Τώρα είναι μία ευκαιρία να ενισχυθεί η πρωτογενής μας παραγωγή, καθώς τα προϊόντα μας θα βγουν πιο γρήγορα στις αγορές, καθώς θα διακινούνται με ταχύτατες διαδικασίες. Και σε αυτό θα βοηθήσει ο συγκεκριμένος οδικός άξονας που θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και νέες αγορές. Το δεύτερο μέτωπο που πρέπει να το παλέψει η τοπική αγορά είναι να γίνει πιο ελκυστική και να κάνει στροφή στην ποιότητα. Συνηθίζω να λέω στους συνδημότες μου ότι δεν πρέπει να κυνηγάτε τον πελάτη αλλά να τον προσελκύετε. Σε αυτό θα επενδύσουμε μετατρέποντας την παραλιακή ζώνη της Αμφιλοχίας σε ελκυστική, ώστε οι διερχόμενοι να την έχουν ως προορισμό.

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ολυμπία Οδός: αλλαγές στις τιμές των διοδίων από την Τετάρτη

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 4 προς Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, τίθεται σε εφαρμογή νέο σύστημα διοδίων στο τμήμα «Ελευσίνα Κόρινθος» της Ολυμπίας Οδού, που περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
 
NEO ΣΥΣΤΗΜΑ-ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ
 
Η χρέωση στα μετωπικά διόδια Ελευσίνας και Ισθμού θα γίνεται πλέον και στις δύο κατευθύνσεις, με νέες τιμές όπως φαίνεται στον παρακάτω Πίνακα. 
 
Για την ασφάλειά τους οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προσέγγιση στους εν λόγω σταθμούς και στις δύο κατευθύνσεις.
 
Λειτουργία πλευρικών σταθμών στους ανισόπεδους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης  Μεγάρων (στους κλάδους εξόδου από Κόρινθο και εισόδου προς Κόρινθο) και στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στον κλάδο εξόδου από Αθήνα και στον κλάδο εισόδου προς Αθήνα).
 
Οι τιμές διοδίων ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος  (και με ΦΠΑ 23%) διαμορφώνονται ως ακολούθως
 
 
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 
 
Παράλληλα παρέχονται σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση  πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS  ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού):
 
- κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού (εκπτωτικά προγράμματα ΕΛΕΥΣΙΝΑ Value και ΙΣΘΜΟΣ Value), με βάση τον ακόλουθο Πίνακα, 
 
Αριθμός Μηνιαίων 
Διελεύσεων % έκπτωσης 
ΕΛΕΥΣΙΝΑ Value /  ΙΣΘΜΟΣ Value
1-5 0%
6-10 15%
11-20 30%
21-30 40%
31-40 50%
41-60 60%
61+ 0%
 
- πρόσθετες εκπτώσεις σε πλευρικούς σταθμούς μόνο για ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων
 
 
ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ 
 
Στην Κορίνθου – Πατρών, στους σταθμούς διοδίων Ζευγολατιού και Ρίου η κατάσταση παραμένει   ως έχει, με χρέωση μόνο προς την μία κατεύθυνση και τιμές διοδίων τις νέες μειωμένες - κατά 20% - τιμές που εφαρμόστηκαν στις 24 Δεκεμβρίου 2013, με πρόσθετη έκπτωση 10% για φορτηγά και ΙΧ με ΟΛΥΜΠΙΑ PASS (ή μοτο-κάρτα Ολυμπίας Οδού για δίκυκλα)
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπτωτικά προγράμματα ΟΛΥΜΠΙΑ PASS, μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 22960-95555, καθώς και στα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών στους Σταθμούς Διοδίων Ελευσίνας, Ισθμού και Ρίου.
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ απειλεί με νέο χειρόφρενο

Με χειρόφρενο από τις αρχές Φεβρουαρίου απειλεί, εκ νέου, ο ΟΑΣΘ, σε περίπτωση που δεν του καταβληθούν τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας τα οφειλόμενα, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν δοθούν τα χρήματα έως τις αρχές Φεβρουαρίου, ο οργανισμός δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και θα είναι αδύνατον να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό της πόλης.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στον δήμο Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να πραγματοποιηθεί σύντομα μία ημερίδα για το ζήτημα του ΟΑΣΘ όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά η κατάσταση και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους άλλους δήμους, προκειμένου να δοθεί μια λύση.

Το ζήτημα των οφειλών προς τον ΟΑΣΘ έχει ανακύψει τα τελευταία χρόνια από την άρνηση του αρμόδιου υπουργείου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του φορέα αστικών συγκοινωνιών. Το δημόσιο οφείλει στον ΟΑΣΘ 166 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 50 εκατ. είναι εκκαθάριση του 2010 και του 2011 που επιδικάστηκαν, αλλά το υπουργείο Οικονομικών θα πάει στο εφετείο, 30 εκατ. από το 2012 που αποδέχεται ως οφειλή το δημόσιο και επιπλέον 86 εκατ. ευρώ που αφορούν στην εκκαθάριση του 2013 και επαναπροσδιορισμό της σύμβασης του 2013.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είχαν προχωρήσει στις 6 Δεκέμβρη 2013 σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών (Οκτωβρίου - Νοεμβρίου), η οποία διήρκεσε από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, καθώς το δημόσιο κατέβαλε ένα μέρος των οφειλομένων στον οργανισμό και πληρώθηκαν.

makthes.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Αυτή είναι η διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικού παραβόλου (βήμα-βήμα)

Τη χρονοβόρα διαδικασία αγοράς παραβόλων από τις εφορίες ή τα χαράτσια αγοράς παραβόλων από ιδιώτες μπορούν να αποφύγουν όσοι αξιοποιήσουν τα ηλεκτρονικά παράβολα. Πλέον, για αρκετούς φορείς του δημοσίου βρίσκεται σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την
προμήθεια παραβόλων από τους πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων πλέον στην εφαρμογή «e-Παράβολο» εντάσσονται οι εξής φορείς:

1. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
2. Υπουργείο Τουρισμού
3. Υπουργείο Εξωτερικών
4. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
5. Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – Ε.Ο.Τ.
6. Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού – Α.Σ.Ε.Π.
7. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας
8. Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης

Πολύ σύντομα αναμένεται να ενταχθούν στην εφαρμογή και άλλοι φορείς του Δημοσίου, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία (π.χ. για έκδοση διαβατηρίου, αστυνομικής ταυτότητας) και το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ νωρίτερα μέσα στο 2013 είχε ξεκινήσει πιλοτικά η λειτουργία της υπηρεσίας στο Υπουργείο Μεταφορών.

Πλήθος άλλες υπηρεσίες προσφέρονται πλέον ηλεκτρονικά
Η ηλεκτρονική εφαρμογή e-Παράβολο είναι μία μόνο από τις πάρα πολλές νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται πλέον από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ενδεικτικά μόνο, αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις ΦΑΠ, μισθωτήρια συμβόλαια, αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, τροποποιήσεις στο E9 και πολλά άλλα.
Στην ίδια λογική, οι τράπεζες επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πλήθος νέων πληρωμών που θα γίνονται μέσω των καταστημάτων τους, ρίχνοντας στη την αγορά νέες υπηρεσίες μέσω ATM, e-banking και πιστωτικών, αλλά και τις λεγόμενες ανέπαφες συναλλαγές.

Πως ακριβώς μπορεί κανείς να πληρώσει ηλεκτρονικά ένα παράβολο
Η διαδικασία είναι απλή και μπορούν να την αξιοποιήσουν ακόμα και όσοι δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο taxisnet. Για να προχωρήσει κανείς στην αγορά ηλεκτρονικού παραβόλου, η διαδικασία έχει ως εξής:

1. Κάποιος επιλέγει αν είναι πιστοποιημένος χρήστης ή όχι, προκειμένου να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα. Οι μη πιστοποιημένοι απλώς θα πρέπει να συμπληρώσουν περισσότερα στοιχεία, εδώ

2. Στη συνέχεια, προχωρεί στη δημιουργία παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στον φορέα.

3. Επόμενο βήμα είναι η πληρωμή παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e-Παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ με τον «κωδικό παραβόλου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα – ΑΤΜ, Web banking και phone banking). Στις αρχές Φεβρουαρίου θα είναι εφικτή και η πληρωμή της αξίας του παραβόλου με πιστωτική κάρτα μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

4. Στο τέλος, ο κάθε ενδιαφερόμενος προχωρεί στην κατάθεση παραβόλου στον φορέα: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει-χρησιμοποιήσει το e-Παράβολο στον φορέα για τον οποίο το έχει εκδώσει. Στην συνέχεια, ο υπάλληλος του φορέα, θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-Παραβόλου μέσω της εφαρμογής.

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Πάνω από 7 δις φόρους δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το 2013 οι πολίτες!

Η κοινωνία καταρρέει και οι πολιτικοί πανηγυρίζουν για το πρωτογενές πλεόνασμα! Η πραγματική οικονομία στενάζει και οι έχοντες την εξουσία σφυρίζουν αδιάφορα.

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων λένε ότι τα πράγματα όχι μόνο δεν πάνε καλά, αλλά διαβάζοντάς τα θα καταλάβει και ο πλέον άσχετος με τους αριθμούς ότι αυτό που λένε οι πολιτικοί για το πρωτογενές πλεόνασμα, κάθε άλλο παρά σταθερό μπορεί να είναι. Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει και οι κατασχέσεις είναι προ των πυλών. Μπορεί να καθυστερούν τα χειρότερα μέχρι τις εκλογές, μετά όμως να δούμε πως θα βγει το πρόγραμμα, που οι δανειστές απαιτούν μόνιμα μέτρα.

Να δούμε τα στοιχεία: 7,16 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι του 2013. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο εκτινάχθηκαν στα 62,29 δισ. ευρώ, από 55,130 δισ. ευρώ στα τέλη του 2012.
Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο στο 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2013 ανήλθαν στα 9,278 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τον Δεκέμβριο 2013 έμειναν απλήρωτοι φόροι συνολικού ύψους 1,015 δισ. ευρώ.

Πάντως από τα ληξιπρόθεσμα χρέη του 2013 το υπουργείο μπόρεσε και εισέπραξε μέσα στο έτος περίπου 1,688 δισ. ευρώ, ενώ διέγραψε 248 εκατ. ευρώ.

Από τα χρέη προ του 2013 το υπουργείο Οικονομικών είχε εισπράξει, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2013, 1,518 δισ. ευρώ, ενώ είχε διαγράψει ως ανεπίδεκτα είσπραξης 292 εκατ. ευρώ.

Συνολικά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατάφερε είτε με ρυθμίσεις είτε με κατασχέσεις να εισπράξει περισσότερα από 3,2 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα το 2013.

olympia







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Σαμαράς: Ξεπέρασε και το Λουδοβίκο ΙΔ!

«Το κράτος είμαι εγώ» είναι σχεδόν μια φιλελεύθερη φόρμουλα σε σύγκριση με το σημερινό ολοκληρωτισμό των «μαφιών» της Νέας Τάξης.
 
Ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ δεν ταυτιζόταν παρά μόνο με το κράτος. Οι πάπες της Ρώμης ταυτίζονταν ταυτόχρονα με το κράτος και την Εκκλησία. Ο νεοταξικός ολοκληρωτισμός πάει πιο πέρα από τον καισαροπαπισμό: Περιλαμβάνει στις δραστηριότητές του ολόκληρη την οικονομία της παγκόσμιας κοινωνίας.


Σήμερα οι Λουδοβίκοι της Νέας Τάξης διαφέρουν από το βασιλιά Ήλιο. Δεν λένε, απλώς, «το κράτος είμαστε εμείς», αλλά και «η κοινωνία είμαστε εμείς»…

Ο Σαμαράς, σαν ανδρείκελο (πάντα οι δούλοι είναι βασιλικότεροι του Βασιλέως) τους ξεπερνάει. Λέει τα πάντα είμαι εγώ: Αυτό σημαίνει «με εντολή Σαμαρά»!!!

Φυσικά το παραλήρημα της χούντας, «αποφασίζουμε και διατάζουμε», ωχριά μπροστά στο: «Με εντολή Σαμαρά»…

Έτσι ο Σαμαράς «εμπνέει» τις σατιρικές πένες…
Διαβάστε δύο εξαιρετικά κείμενα:



Με εντολή Σαμαρά γαμάμε και δέρνουμε!


Με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε η ομιλία του στην Κ.Ο. της Ν.Δ. Υπενθύμισε ότι με εντολή του ίδιου η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι, επίσης με εντολή του ίδιου, το 70% του πλεονάσματος θα επιστραφεί στους ένστολους και στους χαμηλοσυνταξιούχους . Ακόμα και τα κλεμμένα θα επιστραφούν στους δικαιούχους με εντολή του πρωθυπουργού.

Παράλληλα έδωσε εντολή στην Ευρώπη να κάνει και εκείνη το καθήκον της σχετικά με το ελληνικό χρέος καθώς και στους βουλευτές να δώσουν...
τον αγώνα τους κόντρα στην προσπάθεια να μένει η χώρα στη μιζέρια.

Αναγνώρισε, πάντως, καθυστερήσεις και λάθη, όπως στις αποκρατικοποιήσεις χωρίς όμως αυτά να έγιναν με εντολή του πρωθυπουργού. Αντίθετα αυτά θα διορθωθούν με εντολή του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας του εντολή να εξηγήσει πώς θα πείσει την Ευρώπη να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.

Αναφερόμενος στην ημερομηνία των επόμενων βουλευτικών εκλογών τόνισε ότι έχει δώσει εντολή να γίνουν το 2016 και μόνο με δικιά του εντολή μπορεί να αλλάξει η συγκεκριμένη ημερομηνία.

Επίσης έδωσε εντολή στον Νίκο Δένδια να συλλάβει τον Χριστόδουλο Ξηρό, στον Κυριάκο Μητσοτάκη να απολύσει δυόμιση χιλιάδες υπαλλήλους, στον Άδωνη Γεωργιάδη να σταματήσει να πουλάει βιβλία από την τηλεόραση, στον Κωστή Χατζηδάκη να ξεψαρώσει γιατί μοιάζει με σπασικλάκι και στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να απολύσει την εκπαιδευτικό που έπιασε τον γιό του να αντιγράφει στις εξετάσεις.

Κλείνοντας έδωσε εντολή στον θεό να συνεχίσει να επικοινωνεί μαζί του ώστε με τη βοήθεια του να βγει η χώρα από την κρίση. 


πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Με εντολή Σαμαρά πεθαίνει η ανεργία

Επειδή πάμε σε εκλογές, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε σήμερα πως προτεραιότητα της κυβέρνησης για το 2014 είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και παρουσίασε μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας. Τα ίδια είχε πει και πέρσι για το 2013.

Η είδηση πως ο Σαμαράς θα καταπολεμήσει την ανεργία μεταδίδεται από ζάπλουτους δημοσιογράφους που λένε με πολύ σοβαρό ύφος πως η ανεργία μπορεί να καταπολεμηθεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς –αλλά και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί- δεν λένε μια απλή αλήθεια: η ανεργία δεν μπορεί να καταπολεμηθεί.

Η ανεργία θα αυξάνεται διαρκώς. Στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλο τον πλανήτη.

Οι άνεργοι θα γίνονται όλο και περισσότεροι.

Δεν χρειάζονται πια εκατομμύρια εργαζόμενοι. Η εποχή της εργασίας, όπως την ξέραμε, έχει τελειώσει.

Ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς και η εξέλιξη της τεχνολογίας καθιστούν περιττούς εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Δεν χρειάζονται! Τέλος!

Οι πολιτικοί προσπαθούν να «κρύψουν» τους άνεργους και πριν τις εκλογές υπόσχονται αόριστα νέες θέσεις εργασίας και αφηρημένα προγράμματα εκπαίδευσης και απασχόλησης, για να μην πουν την πολύ απλή αλήθεια: δεν χρειάζονται άλλοι εργαζόμενοι.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει καμιά διάθεση να ανατραπεί το υπάρχον σύστημα και να ζήσει όλος ο πλανήτης σοσιαλιστικά, η μόνη λύση για τους ανέργους είναι το Βασικό Εισόδημα χωρίς προϋποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει σημαία του το Βασικό Εισόδημα χωρίς προϋποθέσεις -με σχεδόν 30% ανεργία θα βρουν κι αυτοί δουλειές σε όλους σε οικονομία χωρίς δικό της νόμισμα-, οπότε βλέπω τα 58 λαμόγια να κάνουν κεντρικό τους σύνθημα το Βασικό Εισόδημα χωρίς προϋποθέσεις και οι άλλοι να μένουν με την καταπολέμηση της ανεργίας στο χέρι.
 
πιτσιρίκος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Που οφείλεται η έξαρση των σοβαρών κρουσμάτων γρίπης -Στους 19 οι θάνατοι, φόβοι για έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ

Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα γρίπης στη χώρα μας με τους θανάτους να έχουν φθάσει πλέον τους 19 και τους ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να πλησιάζουν τους 70. Η αύξησης των περιστατικών της γρίπης που χρειάζονται άμεση νοσηλεία σε ΜΕΘ έχει προκαλέσει ανησυχία για την επάρκεια κλινών εντατικής θεραπείας, δεδομένου ότι κάθε ασθενής με γρίπη νοσηλεύεται επί τουλάχιστον 10 ημέρες στη Μονάδα.

Οι περισσότεροι από τους 19 θανάτους που έχουν καταγραφεί οφείλονται στον πανδημικό υπότυπο ιού γρίπης Α (στο γνωστό Η1Ν1), ενώ χαρακτηρισιτκό είναι πως όλοι όσοι έχουν χάσει τη ζωή τους καθώς και η πλειοψηφία όσων νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ δεν είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, παρά το γεγονός ότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Βασικές αιτίες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φέτος με τη γρίπη είναι αφενός η απροθυμία των Ελλήνων να κάνουν αντιγριπικό εμβόλιο, αλλά και η οικονομική κρίση που αναγκάζει πολλούς ασθενείς να καθυστερούν την επίσκεψη στον γιατρό.

Ελλειψη εμβολίων για τη γρίπη στη χώρα μας καταγγέλλει ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Θανάσης Γιαννόπουλος με αποτέλεσμα όπως επισημαίνει, όσοι προσβάλλονται από τον Η1Ν1 να έχουν αφεθεί στο έλεος του ιού.

«Οι ασθενείς και ιδίως οι ευπαθείς ομάδες, κινδυνεύουν άμεσα και πρέπει να απευθύνονται στους γιατρούς τους αμέσως και να λαμβάνουν αντιϊκά φάρμακα, με αμφίβολη όμως αποτελεσματικότητα… Αυτά δυστυχώς, συμβαίνουν το 2014 στην Ελλάδα. Όταν το ποσοστό εμβολιασμένων στην Ευρώπη φτάνει στο 80% ενώ στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 16%», σημειώνει ο καθηγητής και καταλήγει εκφράζοντας το φόβο του ότι «θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα».

Χαρακτηριστικό επίσης, είναι ότι σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) με τη συμμετοχή ειδικών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και του υπουργείου Υγείας, διαπιστώθηκε ότι πολλοί γιατροί δεν χορηγούν αντι-ιικά φάρμακα στους ασθενείς με γρίπη, αλλά αντιβιοτικά, αφήνοντας τους ουσιαστικά χωρίς θεραπεία.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υπενθυμίζει ότι τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι:

1. Η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής (π.χ. κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος). Επισημαίνεται η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης (π.χ. από το σχολείο και την εργασία) για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

2. Η έγκαιρη χρήση των αντιϊικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 48 ώρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, ακόμη και χωρίς την εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης. Υπενθυμίζεται ότι η σωστή χρήση των αντιϊικών στις κλινικές ομάδες αυξημένου κινδύνου του πληθυσμού προστατεύει από τις επιπλοκές. Τα αντιϊικά φάρμακα κατά της γρίπης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων γρίπης, κατά τη κρίση του θεράποντα ιατρού και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Λόγω της επικράτησης του στελέχους Α(Η1Ν1)2009pdm οι ιατροί καλούνται να είναι ευαισθητοποιημένοι για την έγκαιρη χορήγηση αντιϊικής θεραπείας. Υπενθυμίζεται ότι τα αντιϊικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.

3. Η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής σε περίπτωση παρατεταμένων ή σοβαρών συμπτωμάτων γρίπης.

Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο και επιπλοκές από γρίπη παραμένουν οι ίδιες:

• “Ατομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

• Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

o “Ασθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες

o Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές.

o Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας).

o Μεταμόσχευση οργάνων

o Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες).

o Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα.

o Χρόνια νεφροπάθεια.

o Νευρομυϊκά νοσήματα

• Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης.

• Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. νόσος Kawasaki, ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.α.) για τον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη.

• “Ατομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με βρέφη <6 br="">
• Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων- λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.ά.).

• Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι με κλινικό έργο).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: 


http://www.keelpno.gr









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Εμπρός όλης της γης οι βλαμένοι!

Πλούσια και ανούσια η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών.

Η χούντα των ντόπιων τοποτηρητών του μνημονίου κλυδωνίζεται από σεισμικές δονήσεις. Τα ποντίκια θέλουν να εγκαταλείψουν τη βαρκούλα την οποία ίδια ροκάνισουν και δεν μπορούν.

Η ομερτά έχει αρχίσει να σπάει. Οι βαρόνοι των εξοπλιστικών ανησυχούν βαθύτατα για το σπάσιμο του αποστήματος που τους έτρεφε δεκαετίες ολόκληρες, απομυζώντας (ή μάλλον απομιζόντας εκ της λέξεως Μίζα) το ελληνικό δημόσιο και κατά συνέπεια τον ελληνικό λαό.
 
Τα θαλασσοδάνεια του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα πνίξουν πολλούς από αυτούς βρίσκονταν στον αφρό με δανεικά και αγύριστα.

Και όπως τονίσαμε παλαιότερα, αυτή είναι μόνο η αρχή της αποκάλυψης της οικονομικής αλητείας που χαρακτήριζε τις συστημικές τράπεζες πολύ περισσότερο από το ΤΤ.

Η Κύπρος συνεχίζει να κυνηγά τον Βγενόπουλο γιατί την διέφθειρε, διασφαλίζοντας ότι και αυτή θα έχει τη μοίρα της Ελλάδας.

Το γυαλί ραγίζει. Το πλεκτό ξεπλέκεται. Ο ιστός της αράχνης καταρρέει.

Η πολιτικοτραπεζική συμμορία των τελευταίων τριάντα χρόνων που κατέστρεψε τη χώρα πρώτα για να πλουτίσει και έπειτα για να διασφαλίσει τα κέρδη της, αρχίζει πλέον να βουλιάζει μαζί της. Για πρώτη φορά οι μοίρες μας αρχίζουν να συνδέονται καθοδικά.
 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση στους ένστολους και μάλλον θα προχωρήσει και στους ακαδημαϊκούς. Αντισυνταγματικό έκρινε και το ΕΤΜΕΑΡ, το χαράτσι που μπήκε στους καταναλωτές ρεύματος για να πληρώσει η κυβέρνηση τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑνανεώσιμεςΠηγές Ενέργειας.
 
Από τη χούντα των συνταγματαρχών στην χούντα των αντισυνταγματικών.

Το ούτως ή άλλως εικονικό πρωτογενές πλεόνασμα που ήταν και η τελευταία σανίδα σωτηρίας αυτής της κυβέρνησης κάνει φτερά πριν καλά εδραιωθεί.

Ή μάλλον όχι. Γιατί κατά την προσφιλή του συνήθεια, το (παρά)κράτος, αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις του έναντι στους πολίτες.

Ο χιτλερίσκος Άδωνις το δήλωσε ξεκάθαρα: «Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε. Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι νομικό. Κάθε απόφαση που θα ακυρωθεί θα πρέπει αυτομάτως να αντικατασταθεί με κάποια άλλη».
Δικαιοσύνη και παπαριές. Εμείς είμαστε ο νόμος, ο μόνος νόμος. Εμείς: οι νομοθέτες και οι υπουργοί των ολιγαρχών.
 
Αλλά η περίπτωση του Γεωργιάδη αποτελεί ειδικό κεφάλαιο της ουφολογίας. Γι’ αυτό και ο τύπος έσκασε μύτη στο Θριάσιο για να ακούσει της χρονιάς του από εργαζόμενους και ασθενείς και να δηλώσει δημόσια για ακόμη μια φορά πως έχουμε χρεωκοπήσει. Η μοναδική χώρα που χρεοκοπώντας πληρώνει ασύγκριτα περισσότερα στους δανειστές από ότι πριν χρεωκοπήσει…

Άλλοι κυβερνητικοί δεν έχουν την Ολύμπια ψυχραιμία του Άδωνη που προέρχεται από την σπουδή της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και από την ηφαίστεια μπριγιαντίνη του.

Ο Χρυσοχοίδης πχ αντιμέτωπος με εξοργισμένους αγρότες οπισθοχώρησε και κατηγόρησε ως χρυσαυγίτες τους μπροστάρηδες που εν αγνοία του ήταν Πασόκοι (ελπίζουμε πρώην).

Η γελοιότητα των ολιγαρχικών έχει γίνει ξέφρενη.

Η Βούλτεψη πχ μέσα στο κυνοβούλιο (συγγνώμη αγαπημένα μου σκυλάκια που σας προσβάλω με τόσο χυδαίο τρόπο) κατηγόρησε σύσσωμο τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη ανδρισμού και χαρακτήρισε τους βουλευτές του «πολιτικούς απατεώνες».
 
Η Βούλτεψη, που συνέχεια κάνει υπαινιγμούς για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο και που δεν έχει καν τον ανδρισμό να μας πει τι εννοεί ούτε να απαιτήσει να δικαστούν οι συγκυβερνώντες, το Σοφάκι να μιλάει για ανδρισμό.

Αλλά δεν μπορούν όλοι να είναι όλο τόσο άντρες σαν τον Γεράσιμο Γιακουμάτο. Ο βουλευτής της ΝΔ που το μοναδικό προσόν που έχει να γκαρίζει φρενοβλαβώς και να καταστρέφει κάθε δημόσιο διάλογο, άρχισε να νιώθει την αγωνία του πολίτη… όταν η γυναίκα του προφυλακίστηκε για φοροδιαφυγή.

Η γελοιότητα του τύπου είναι επική και εξού και διδακτική: Σαν να ταν μαφιόζος απειλούσε δημοσίως σήμερα το πρωί θεούς και δαίμονες ότι μέχρι και την κυβέρνηση θα ρίξει, ότι θα βρει αυτούς που του τη στήσαν και τότε θα δουν τι εστί Γιακουμάτος, ότι αυτός δεν είναι αρνί αλλά τραγί. Τι τον αποφυλακίσατε τον Ξηρό βρε παιδιά; Αφού έχετε τον δικό σας JudgeDread, τον Γεράσιμο Γιακουμάτο. Ή ίσως μετά από αυτές τις φοβέρες που εκστόμισε να τον φωνάζουμε Γιακουζάτο ;(εκ του Γιάκουζα, της ιαπωνικής μαφίας).

Κύριε Γιακουμάτο. Σοβαρά τώρα. Ένας από τους θεμέλιους λίθους της δημοκρατίας είναι η ισονομία. 

Ότι παθαίνουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες το παθε και η γυναίκα σου.
Γιακουμάτο δημοκράτη, θα πρεπε να σαι περήφανος που έστω κατ εξαίρεση, που και που, η δημοκρατία δουλεύει.
 
Τώρα λοιπόν που το αυγό μπήκε στον κώλο, τώρα που ο Γιακουμάτος παίρνει μια γεύση από όσα περνάει αυτός ο δόλιος ο λαός εδώ και τρία χρόνια, τώρα που οι μοίρες μας συγκλίνουν, τώρα ο Γιακουκουμάτος έγινε ψυχόπονος και φιλολαϊκός, έστω και προσωρινά. Ακούστε λοιπόν το άλλο ποίημα του Γιακουμάτου, όχι το «εγώ δεν είμαι αρνί οι λύκοι να με φάνε, στης πανώριας της πούτσας μου τη θέα μέχρι και οι λύκοι λαχταράνε» αλλά το «είμαι θύμα και εγώ, σαν τον έρμο τον λαό, της πολιτικής που ασκώ»:

«Να μου πουν: τόσο καιρό γιατί δεν κάνατε τίποτα, κ. Γιακουμάτο; Απαντώ: δεν πήρα χαμπάρι ο βλάκας! Σ’ αυτό το συγκεκριμένο θέμα, διότι την πείνα, την υπερφορολόγηση και τα μέτρα τα ήξερα. Και σε καλούν το βράδυ και πας την άλλη μέρα αυτόφωρο, χωρίς να ξέρεις γιατί. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό… Δεν έχει ξαναγίνει.

Εμένα αφορά και εμένα πήγαν να τσαλακώσουν. Ότι το είχα υποτιμήσει και βασανίζει κόσμο ο νόμος, ναι. Βέβαια, και οι πολίτες δεν έχουν καταλάβει το ρόλο του βουλευτή. Δεν είναι για ρουσφετάκια. Είναι να κάνει παρέμβαση για τέτοιες αδικίες. Δεν μου ήρθε ένας πολίτης να μου πει «ξέρετε τι γίνεται;». Είναι δική μου ευθύνη, όμως, που δεν το μυρίστηκα». (εδώ)
Χαχαχα.

Δεν πήρα χαμπάρι ο βλάκας!!!
Χαχαχα.
 
Ο Χρυσοχοίδης δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο, ο Γιακουμάτος δεν είχε πάρει χαμπάρι τι ψήφιζε…
 

Δεν έχουν το θεό τους. Αλλά αυτό το έχει καταλάβει ο άλλος μεγάλος σκυλάς της ΝΔ που έχει την ικανότητα να σταματάει διάλογο από ένα χιλιόμετρο μακριά, ο πρώην δημοσιογράφος της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος: Το λαγωνικό που ανακάλυψε ότι Τσίπρας είναι άθεος (δικιά του ερμηνεία βέβαια αλλά η ιερά εξέταση μπορεί να διαλέγει όποια ερμηνεία θέλει) και το κοπανούσε στο δόξα πατρί του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να πει ήμαρτον.

Και να ταν μόνο άθεοι. Η βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου χαρακτήρισε λίγο-ως πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ ως το κόμμα της τρομοκρατίας, της 17Ν και του Γιωτόπουλου.
 
Με τέτοια προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τις εγκληματικές κυβερνήσεις, είναι σχεδόν αδύνατο για όποιον διαθέτει λίγο περισσότερο μυαλό από σκόρπιο πριονίδι να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Και καθώς όποιος έχει λίγο περισσότερο μυαλό από ψιλοκομμένο πατσά καταλαβαίνει ότι ότιδήποτε έλλογο πλην των ολιγαρχών θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ διέρρευσε μια πρόταση συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με λίγα λόγια διέρρευσε το σενάριο να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με τους άθεους, άνανδρους τρομοκράτες και απατεώνες, ίσα ίσα για να μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ στο καζάνι της λαϊκής οργής για την πιο αντιλαϊκή πολιτική που έχει ασκηθεί σε αυτή τη χώρα μετά την πτώση της πρώτης χούντας.

Και για αυτό το λόγο ακριβώς η κυβέρνηση των ολίγων, των ελαχίστων και των σμικρών, ηθικά πολιτικά και πνευματικά αρχίζει από τώρα τα εκλογικά τεχνάσματα τα οποία δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα κορυφωθούν με απόπειρα καλπονοθείας: Μεταθέτουν λοιπόν τις ευροεκλογές μια εβδομάδα μετά τις αυτοδιοικητικές, για να μην μπορούν να συμμετέχουν και στις δύο οι οικονομικά εξαθλιωμένοι ψηφοφόροι που δεν έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα.
ΝΔ. Το κόμμα της χρεωκοπίας. Το κόμμα της αποχής.

Μυρίζουν εκλογές. Ο πανικός που σπείρανε θερίζει και τους ίδιους.

Για αυτό αρχίσαν από τώρα τα ρουσφέτια:
400000 καινούριες θέσεις εργασίας έταξε ο πρωθυπουργός της κακιάς ώρας. Ξέρετε από αυτές τις μουσαντένιες, τις 5μηνες με τα 400 ευρώ. Από αυτές τις ελαστικές που γίνεσαι λάστιχο για να σε τεντώνουν οι «εργοδότες» και μαστίχα για να σε κολλάν στους τοίχους τους ως στατιστική απασχόλησης οι πολιτικοί.

Προσλήψεις και στους δήμους. Εποχιακής απασχόλησης πάντα. Της προεκλογικής εποχής αποκλειστικά.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε μάλιστα ότι θα προσληφθούν 500 πρώην σχολικοί φύλακες για να γίνουν τραυματιοφορείς.

Λογική διαβήτης. Υπουργική λογική όπου ο κάθε άσχετος γίνεται υπουργός σε πεδία στα οποία δεν έχει την παραμικρή ιδέα ίσα ίσα για να βολέψει τα συμφέροντα των αφεντικών του: Ρε σεις ελεεινοί: Θα κάνετε σχολικούς φύλακες τραυματιοφορείς; Και τους τραυματιοφορείς τι θα τους κάνετε; Χειρουργούς;
 
Η γελοιότητα ξεχειλίζει.
Τα σχολιαρόπαιδα της εξουσίας δεν μπορούν πλέον να κρύψουν τη φλωριά, την ασχετοσύνη, την κουτοπονηριά τους και το απίστευτο θράσος στο οποίο η εξουσία μετέτρεψε τελικά όλα τους τα κουσούρια.
Και πόσα κουσούρια έχουν αυτοί οι άνθρωποι, οι χειρότεροι όλων των Ελλήνων.


Φυσικά από αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει ο σεξισμός: Η βουλευτής Παπακώστα της ΝΔ ανακοίνωσε πως θα επιδιωχθεί να περάσουν στον κανονισμό της βουλής κανόνες κατά της σεξιστικής συμπεριφοράς μέσα στη βουλή. Έπρεπε να περάσουν όσα πέρασαν η Ραχήλ Μακρή και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και τόσες άλλες για να ξυπνήσει η Παπακώστα.

Μου θυμίζει την ταινία Awakenings όπου νευρολογικοί ασθενείς ξυπνούσαν για λίγο μετά από λήθαργο δεκαετιών. Έτσι και κάποιοι βουλευτές. Σαν να βρισκόντουσαν σε κώμα. Μα τι λέω τώρα. Σε κόμμα βρίσκονται.

Ίσως να διάβασε η Παπακώστα το «Η παγκόσμια μέρα της καριόλας που τα θελε ο κώλος της» ίσως και όχι. Ποσώς μας ενδιαφέρει.

Αλλά υπάρχουν και αυτοί στην εξουσία που ξυπνάνε από έναν εφιάλτη για να βρεθούνε σε έναν ακόμη χειρότερο και ούτω καθεξής.

Όπως συμβαίνει με το νομοθέτη των ταξικών ασυλιών, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους σχεδιασμούς του που θυμίζουν την πορεία ανεμόπτερου σε τυφώνα. Έτσι, παρότι ο Βενιζέλος θέλει να μεταμφιέσει την χρόνια εκφυλιστική κοινοβουλευτική νόσο που λέγεται ΠΑΣΟΚ σε ΕΣΚ (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) για να μπει κάτω από την ομπρέλα του σε μια εποχή που βρέχει απαξίωση για τους μνημονιακούς πολιτικούς, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος Χανς Σβόμποντα βάζει υπό την αιγίδα του και τη ΔΗΜΑΡ, κάνοντας το Βενιζέλο να τρελαθεί από τα νεύρα του που χάνει την αποκλειστικότητα του brandname και αυξάνοντας λίγο ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες να μην δει το ευροκοινοβούλιο Πασόκο ποτέ ξανά. ΔΗΜΑΡίτη ή αλλιώς «κυβερνόντα αριστερό» δεν θα ξαναδεί ούτως ή άλλως το ευρωκοινοβούλιο ποτέ.

Φίλοι ευρωσοσιαλιστές, βάλτε μέσα τα μαχαίρια. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Έχετε τόσα κοινά. Έχετε τους ίδιους γονείς. Για μάνα σας έχετε τα σοσιαλιστικά ιδεώδη και τη μάνα σας την βίασαν οι πατεράδες σας οι πλουτοκράτες που σας ταΐζουν μέχρι σκασμού. Άδικο θα χει να σας πει κάποιος μπάσταρδα;

Έτσι λοιπόν, για να εκτονώσει τη δική του τεράστια κρίση το ΠΑΣΟΚ που υπάρχει πλέον μόνο σε κρυφούς λογαριασμούς τραπεζών, σε offshore και στην κυβέρνηση γιατί από την κοινωνία έχει σχεδόν εξαφανιστεί, την πέφτει στη ΝΔ.

Και στη γελοιότητα της.

Έτσι λοιπόν, με αφορμή την αφίσα της ΝΔ όπου περιγράφεται ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει κοινωνική πολιτική με τα 17 μύρια από τα κλεμμένα των εξοπλισμών, ο Δημήτρης Καρύδης, διευθυντής επικοινωνίας του Πασόκ, δηλώνει πως αυτή η αφίσα κάνει τον Σαμαρά να μοιάζει με Μαυρογιαλούρο και προειδοποιεί τη ΝΔ να μαζέψει τους ανεγκέφαλους πριν την οδηγήσουν σε πλήρη εξευτελισμό.
Καλή συμβουλή αλλά ετεροχρονισμένη. Η ΝΔ είναι ήδη το κόμμα των ανεγκέφαλων, το κόμμα της ξευτίλας και το αποδεικνύει καθημερινά. Έφτασε ήδη τον πήχη της ξευτίλας που τόσο χαμηλά είχε θέσει το Πασόκ.

Πραγματικά ρε σεις: Από αυτά τα 17 μύρια, τα 10 είναι του Κάντα, του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών επί Σημίτη, ακαδημαϊκού και συγγραφέα των βιβλίων με τα κωδικά ονόματα «Οικονομική άμυνας-ασφάλειας» και «Αμυντική οικονομία», ενός μιζαδόρου που τουλάχιστον του είχε απομείνει η ελάχιστη συνείδηση να μαρτυρήσει το που είχε στοιβαγμένες τις περισσότερες από τις μίζες και να ανοίξει κάπως το στόμα του για τα όργια στο Υπουργείο Αμύνης.
 
Δηλαδή, σοβαρά τώρα, στους υπολογιστές των τυφλών θα βάλετε «Με εντολή Σαμαρά, δωρεά Κάντα, με λεφτά που υπεξαίρεσε από το ελληνικό δημόσιο»

Η γελοιότητα χτυπά κόκκινο.

Όσο για τα υπόλοιπα δεκάδες δις και τις πολυάριθμες λίστες λαμογιών, κουβέντα.

Αυτά τα λεφτά είναι ανεπιθύμητα και απαξιωμένα από την ελληνική κυβέρνηση καθώς αυτοδίκως ανήκουν παντοτινά στους παράνομους κατόχους τους.

Αλλά ας μείνουμε στα σαϊνια της ΝΔ. Αν κάποιος βρίσκει γελοία την διαδικτυακή αφίσα της ΝΔ για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με τα κλεμμένα του Κάντα, που και να δει το τηλεοπτικό σήμα της ελληνικής προεδρίας, γεμάτο με γεμιστά ημικύκλια, ημικύκλια που δηλώνουν περίτρανα σε όλη την Ευρώπη πως οι Έλληνες ξέρουν να κάνουν μόνο μισές δουλειές. Αυτός που το σχεδίασε, φανατικός του πάκμαν, ξέρει από σχέδιο όσο οι υπουργοί ξέρουν από το αντικείμενο του υπουργείου τους. Και το κακό είναι ότι όλες αυτές οι καταστροφικά άσχετες μαριονέτες εξαργυρώνουν την ασχετίλα τους και αμείβουν τους εαυτούς τους για το άλλοτε γελοίο και δυστυχώς πλέον όλο και συχνότερα ολότελα καταστροφικό τους έργο.

Θα κλείσουμε αυτή την καταγραφή γελοιότητας με ένα δείγμα γραφής μιας ακόμη από τις ξεφτιλισμένες τάξεις της ελληνικής κοινωνίας, τις δημοσιογραφικές τσατσάδες, αυτές που μάθαν τη δουλειά στη μεγάλη σχολή της αυριανής και στα ΙΕΚ Αντένα και Σταρ, αυτές που όταν δεν έχουν είδηση την κατασκευάζουν, όταν έχουν κατασκευασμένη είδηση την μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο και όταν έχουν είδηση την αποσιωπούν ή την παραποιούν.

Αυτοί λοιπόν οι πρόμαχοι της Αλήθειας, δεν έχουν σαν βιότοπο τους μόνο τα έλη του Αντένα και τον Σκάι, και τα άλλα κανάλια των θαλασσοδανείων των τραπεζιτών της ελιτείας αλλά βρίσκονται και σε «αντιμνημονιακά» κανάλια όπως το Ε. Ένα πράγμα σαν τη γάγγραινα: ξεκινούν από κάπου που έχει ολότελα σαπίσει για να εξαπλωθούν παντού.

Έτσι όταν στην κατασκευή της διαρροής της δήθεν πρότασης συνεργασίας από ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης ο Γλέζος δήλωσε εξόχως ειρωνικά: «Η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της, γι’ αυτό ζητά συγκυβέρνηση. Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ζενίθ με το ναδίρ. Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού, θα σταματήσει να αρπάζει από το λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουμε αντίρρηση».

Πως παρουσίασαν κανάλια και μεγάλα sites την δήλωση Γλέζου που κατ’ ουσία έλεγε πως εμείς και αυτή η ΝΔ θα συνεργαστούμε όταν ο σπανός βγάλει γένια; Ιδού: «Βόμβα Γλέζου: Ναι σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, υπό όρους».
 
Οι καθέξην κομπιναδόροι να γίνονται τραπεζίτες.
Οι κλέφτες να γίνονται διαχειριστές του εθνικού μας πλούτου.
Οι αμετανόητα ανεύθυνοι να γίνονται υπεύθυνοι δημοσίων οργανισμών.
Οι κατεξοχήν άβουλοι να γίνονται βουλευτές.
Οι αδιόρθωτοι ψεύτες να γίνονται μεγαλοδημοσιογράφοι.
Για αυτήν την Ελλάδα θυσιαζόμαστε;


Τους τα χαμε πει τότε στους αγανακτισμένους: Αφήστε μας να ζήσουμε γιατί θα σας γαμήσουμε.

Τώρα που ούτε να ζήσουμε δεν μας αφήνουν και μας γαμάν ωσάν να ήταν και νεκρόφιλοι, τώρα δεν το θέτουμε τόσο ευγενικά πλέον: Τώρα το λέμε όπως το ‘λεγε ο Γιώργος ο Καραϊσκάκης: «Άμα ζήσουμε θα σας γαμήσουμε. Άμα πεθάνουμε θα μας κλάσετε τον πούτσο»

Τόσα χρόνια πολλοί από εμάς ήμασταν τα αποπαίδια σας. Τα γκαρσόνια σας. Αφήνατε κανά φιλοδώρημα στους πιο γλοιώδεις από εμάς. Φάγατε. Τα φάγατε όλα. Και μας αφήσατε το λογαριασμό για να τον πληρώσουμε εμείς τώρα που αδειάσατε την κουζίνα.
 
Μα σιγά σιγά έρχεται η ώρα για το γλυκό που θα σας τρατάρουμε. Είναι σπεσιαλιτέ των λαών: Λέγεται εκδίκηση και σερβίρεται καλύτερα κρύο.

Πέτρος Αργυρίου
πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Δεν πληρώνουμε - Είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες: Συγκέντρωση στην Α’ Εφορία Αθηνών τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη

Σε συγκέντρωση ενάντια στις κατασχέσεις καλεί ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής. 
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
"Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για 1.645.000 παροχές δεν πληρώθηκαν τα χαράτσια στα ακίνητα, που επιβλήθηκαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) για το ΄11 και το ΄12. Αριθμός που μαρτυρά ότι είμαστε πολλοί. Όλοι εμείς που δεν είχαμε να τα πληρώσουμε και όλοι εμείς που αρνηθήκαμε να τα πληρώσουμε, γιατί είναι κοινωνικά άδικα και δυσβάσταχτα.
Ο αγώνας μας δεν ήταν και δεν είναι χαμένος. Καταφέραμε να ακυρώσουμε τον ανάλγητο νόμο για διακοπές παροχής ρεύματος, όταν δεν πληρώνουμε το χαράτσι. 
Καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε χωρίς να μας τρομοκρατήσουν, όπως επιχειρούν με... 

κάθε μέσο. Κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. συνεχίζουν, όμως, τη φοροληστεία του λαού. Και εμείς συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε και να μην πληρώνουμε τα χαράτσια για το ΄13, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που αυξάνει όλο και περισσότερο, δεν μπορεί να δώσει αυτά που οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να αρπάξουν, για να τα μεταφέρουν στους δανειστές και στις τράπεζες.

Με βάση τα δικά τους στοιχεία, 2,6 εκ. φυσικά πρόσωπα και περίπου 2 εκ νοικοκυριά το πρώτο 10μηνο του 2013 είχαν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία. Παρόλα αυτά ξεκινούν νέο γύρο αφαίμαξης, στον οποίο μετράμε :

• Τις ειδοποιήσεις για το χαράτσι του ΄11, που βεβαίωσαν πλέον οι εφορίες μέσα στο ΄13.
• Τις ειδοποιήσεις μέσα στο ΄14 για: – τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ του ΄12, που δεν πληρώθηκαν για ταυτοποιημένες παροχές, -τα χαράτσια ΄11 και ΄12 για όσους βρέθηκαν από τις διασταυρώσεις στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων που έγιναν το ΄13. Τρομοκρατικά, στην προσωποποιημένη ηλεκτρονική πληροφόρηση του Υπουργείου γράφουν ημερομηνίες λήξης, παρότι δεν έχουν στείλει έγγραφες ειδοποιήσεις όπως οφείλουν.
• Τον αυξημένο νέο φόρο για τα εισοδήματα του 2013, χωρίς αφορολόγητο για όλους και με μεγαλύτερη μηνιαία παρακράτηση για μισθωτούς και συνταξιούχους. Με στόχο την τρομοκράτησή μας και την απομύζηση και του τελευταίου ευρώ επιβίωσής μας, εφαρμόζουν νέα εκβιαστικά εισπρακτικά μέτρα:
• Ληστρικό ποινολόγιο τοκογλυφικών προσαυξήσεων για όλο ή για κάθε υπόλοιπο οφειλής σε περίπτωση τμηματικής καταβολής οποιουδήποτε ποσού, μέχρι και 100 φορές πάνω από τα τραπεζικά καταναλωτικά επιτόκια.
• Ηλεκτρονική κατάσχεση χωρίς ειδοποίηση από τραπεζικούς λογαριασμούς αδιακρίτως: μισθοδοσίας, συντάξεων, καταθέσεων
• Κατάσχεση ακίνητης περιουσίας, σε δεύτερο στάδιο, και πλειστηριασμός. Εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά κινδυνεύουν άμεσα. Χρειάζεται να έχουμε καθαρό όλοι μας. Και να τρέξουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους, δεν θα σταματήσουν. Για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, με εξαίρεση τα γνωστά «αγαπημένα παιδιά» του συστήματος, διαμορφώνεται από το 2014 μια κατάσταση ομηρίας χρέους απέναντι στο κράτος, αφού ούτε τα παλιά χαράτσια ούτε οι νέοι ληστρικοί φόροι σε εισόδημα και ακίνητα θα είναι δυνατό να πληρωθούν.
Η ηλεκτρονική κατάσχεση από λογαριασμούς χωρίς ειδοποίηση είναι αντισυνταγματική. Να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της καμία δημόσια αρχή και για κανένα χρέος προς το κράτος. Να καταργηθεί άμεσα.
 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

• Να καταργηθεί ο νόμος για την επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα, γιατί είναι κοινωνικά άδικος, δυσβάστακτος, ισοπεδωτικός και ταξικός.

• Να καταργηθούν όλες οι διατάξεις των εξοντωτικών μέτρων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος, που ψηφίστηκαν τις τελευταίες μέρες του ΄13.

• Να προστατευθεί απόλυτα η λαϊκή στέγη για χρέη προς το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Την κρίση, την ανεργία και την ύφεση δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Δεν θα μας πάρουν το σπίτι. 

• Να πληρώσουν τώρα οι μεγάλοι φοροφυγάδες, οι μεγάλοι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, το κράτος αυτά που χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία.

• Να μην προχωρήσει η «πιλοτική» εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής κατάσχεσης από λογαριασμούς για χρέη, από συγκεκριμένες εφορίες, που εισάγει την πρωτοφανή έννοια του «πιλοτικού οφειλέτη πολίτη» και παραβιάζει την αρχή της θεμελιακής αρχής της ισονομίας των πολιτών. Να ακυρωθεί γενικά για τα λαϊκά νοικοκυριά το μέτρο των αυτόματων κατασχέσεων για οφειλές σε κράτος, τράπεζες. Δεν θα αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι να βγει σε πλειστηριασμό.

Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε τα χαράτσια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης Ε.Ε. ΔΝΤ. Όλοι/ες τη Δευτέρα 3/2 στις 10πμ στην Α΄ εφορία Αθηνών (Αναξαγόρα 6, μια από τις τέσσερις εφορίες που πιλοτικά, θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις) ". 
(ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/)








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Έσκασε στο ΣτΕ η βόμβα της πράσινης απάτης! Και τώρα οι βιομήχανοι καλούν το ιππικό …

Η βόμβα έσκασε: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ έκρινε το Β’ Τμήμα του Συμβ. της Επικρατείας, με δύο αποφάσεις, το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
 
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει πολίτες της Αττικής, καθώς και η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της ΡΑΕ, με την οποία καθορίστηκαν οι τιμές του ΕΤΜΕΑΡ για το β΄ εξάμηνο του 2013. Προσέξτε, οι προηγούμενες τιμές, που είναι πολύ χαμηλότερες απ’ αυτές που μας επιφυλάσσει η απόφαση 663 της ΡΑΕ.

Στο κείμενο της απόφασης τονίζεται ότι το ΕΤΜΕΑΡ “δεν έχει το χαρακτήρα ανταποδοτικού τέλους, διότι δεν αντικρύζει ειδική αντιπαροχή προς τις …βαρυνόμενες με αυτό κατηγορίες προσώπων και, μάλιστα, σε κάποια αντιστοιχία προς το ύψος του, παρά σκοπεί στην οικονομική ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 του Ν. 2773/1999 (δια του οποίου η ΛΑΓΗΕ ΑΕ και η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ ανακτούν τα ποσά που καταβάλλουν στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ), χάριν του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της χρήσης φιλικών προς αυτό πηγών ενέργειας, καθώς και της ενεργειακής αυτάρκειας της χώρας, στο πλαίσιο δε αυτό ωφελείται αόριστος κύκλος προσώπων και όχι ειδικά οι βαρυνόμενοι με το ένδικο τέλος“.


 Γράφουμε εδώ και μέρες για τη μεγάλη πράσινη απάτη του ΕΤΜΕΑΡ, που ο Βασιλάκος της ΡΑΕ κι ο Παπαγεωργίου του ΥΠΕΚΑ προσπαθούν να φορτώσουν στα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους κι όχι στους βιομήχανους. Γράψαμε για τη Γερμανία, που προσπαθεί να απαλλάξει τη βιομηχανία της απ’ τις επιβαρύνσεις που φέρνουν μαζί τους οι ΑΠΕ. Γράψαμε για τα μέτρα που τρέχουν να πάρουν το ΥΠΕΚΑ και η ΡΑΕ, ασθμαίνοντας και κατόπιν εορτής, για να αντιμετωπίσουν το αποκρουστικό τέρας των εξωφρενικών επιδοτήσεων των ΑΠΕ, που έστησαν με προεξάρχοντες τους Παπανδρέου και Μπιρμπίλη. Γράψαμε για την Κομισιόν, που εξετάζει κατά πόσο η απαλλαγή των βιομηχανιών απ’ τις επιβαρύνσεις των ΑΠΕ συνιστά αδικαιολόγητη κρατική ενίσχυση, που νοθεύει τον ανταγωνισμό

Στα ρεπορτάζ για την απόφαση του ΣτΕ χαρακτηρίζεται ως αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 143 παρ. 2 περ. γ΄ του Ν. 4001/2011. Περιμένουμε να δούμε το πλήρες κείμενο της απόφασης, για να δούμε αν σχολιάζεται και η ειδική νομοθετική πρόβλεψη (Ν.3175/2003, Ν.4123/2013), με την οποία κανένας βιομήχανος δεν πληρώνει πάνω από 1 εκατ. ευρώ ΕΤΜΕΑΡ το χρόνο, ανεξάρτητα το πόσο καταναλώνει.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, (άρθρο 4, παρ. 5, απ΄τις θεμελιώδεις δηλαδή διατάξεις), “Οι Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους“. Η ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ θεωρούν ότι τα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίοι και τα μαγαζιά έχουν 12 φορές μεγαλύτερες δυνάμεις απ’ τους κατακαημένους βιομήχανους, γι’ αυτό και επιβάλλουν, με την 663/2013 απόφαση, 3,30€/MWh ΕΤΜΕΑΡ στους βιομήχανους και 38,61€/MWh στη χαμηλή τάση. Τώρα, που κατέπεσε στο ΣτΕ η προηγούμενη απόφαση του ΕΤΜΕΑΡ, το ΕΤΜΕΑΡ χαρακτηρίστηκε φόρος κι όχι τέλος και υπάρχει και σαφής αναφορά του ΣτΕ στο ύψος του ΕΤΜΕΑΡ, πώς νομίζουν ότι θα περάσει απ’ το ΣτΕ αυτή η εξωφρενική κατανομή; Τι θα μηχανευτούν για να απαλλάξουν πάλι τους βιομήχανους και να φορτώσουν τα βάρη στο λαό; Μήπως γι’ αυτό, γνωρίζοντας την απόφαση του ΣτΕ, έσπευσε να παρέμβει ο Σαμαράς και να ανακοινώσει ότι θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τη βιομηχανία; Τα βρήκαν οι βιομήχανοι σκούρα και φώναξαν το ιππικό, να πάρουν ολοκληρωτική, κι όχι μόνο μερική όπως μέχρι τώρα, απαλλαγή απ’ το ΕΤΜΕΑΡ, βαφτίζοντάς το φόρο, αφαιρώντας το εντελώς απ’ τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στέλνοντας τη λυπητερή στα συνήθη υποζύγια; 

Οι αναρτήσεις του ιστολόγιου “Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός” βρίσκονται πλέον και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite !
 

Δείτε μας λοιπόν τώρα και στο Facebook και κάντε Like στη σελίδα μας! Αλλά, προσοχή, αυτό δεν σημαίνει πλέον ότι με το Like θα σας έρχονται αυτόματα οι αναρτήσεις μας, το Facebook ζητάει πλέον να πληρώνουμε γι’ αυτό και η ενημέρωση που δίνουμε δεν γίνεται για επάγγελμα, γίνεται για προσφορά στη δημοκρατία μας!
Ανεξάρτητα απ’ το τι θα μηχανευτούν, το πρόβλημα παραμένει: η πολιτική των εξωφρενικών επιδοτήσεων των ΑΠΕ δημιουργεί ένα τεράστιο οικονομικό βάρος στη χώρα. Με όποιο τρόπο κι αν μοιραστεί, δεν αλλάζει το συνολικό μέγεθος του βάρους. Δεν είναι το πρόβλημα πώς θα μοιράσουμε την πίτα, το πρόβλημα είναι πώς θα μικρύνει η πίτα, ώστε να μπορέσουν να ελαφρυνθούν όλοι απ’ το άγος της πράσινης παράνοιας.

Η λύση λοιπόν μπορεί να είναι μία και μοναδική: μόνο αν οι “επενδυτές” κληθούν να πάρουν χασούρες, μπορεί να υπάρξει λύση στο πρόβλημα. Αλλά χασούρες σε ίδια κεφάλαια, όχι σε ξένα κεφάλαια, όχι χασούρες στα πράσινα δάνεια, (που στην πραγματικότητα ήταν μαύρα αφού τα μοίραζαν αφειδώς οι τραπεζίτες στους εκλεκτούς και) που, αν γίνουν κόκκινα, θα μας τα ξαναφορτώσουν στο δημόσιο χρέος απ’ την πίσω πόρτα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. 

Επιχειρηματικότητα, παντού στο δυτικό κόσμο, σημαίνει και ρίσκο, σημαίνει ανάληψη χρηματοοικονομικού κινδύνου. Αν κερδίσεις, κερδίζεις πολλά. Αλλά, υπάρχει και η περίπτωση να χάσεις και πρέπει να σταματάς τη χασούρα έγκαιρα. Στην Ελληνική αγορά ενέργειας τα λαμόγια έχουν εφεύρει την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, που κερδίζει βρέξει-χιονίσει και με τα λεφτά των άλλων, με λεφτά που δανείζουν οι τράπεζες στους λίγους κι εκλεκτούς, ώστε οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι κι οι φτωχοί φτωχότεροι. Που κερδίζουν από νομοθετικές ρυθμίσεις, που τις εξασφαλίζουν από πολιτικούς-συνεταιράκια ή τσιράκια. Κι ακόμα κι εκείνοι, τους οποίους τσιμπάει κάπου-κάπου η Δικαιοσύνη, καταλήγουν να κάνουν χλιδάτα πρωτοχρονιάτικα πάρτυ εις υγείαν των κορόιδων! Η όλη κατάσταση θυμίζει παιγνίδι με σημαδεμένη τράπουλα, οπότε η λύση σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι αυτή που εφάρμοζαν στο Φαρ-Ουέστ: πίσσα και πούπουλα!

Και πάντα βέβαια παραμένει το ευρύτερο πρόβλημα του ενεργειακού ισοζυγίου και τι θα κάνουμε για τα επόμενα χρόνια. Απ’ αυτό το ιστολόγιο το φωνάζουμε συνέχεια:

 μόνο ο λιγνίτης δίνει σταθερή, αξιόπιστη και φθηνή ενέργεια, στηρίζει την Ελληνική οικονομία, δίνει δουλειές στους Έλληνες.

Φτιάξτε γρήγορα και τη Μελίτη ΙΙ, για να έχουμε και φθηνό και αξιόπιστο ρεύμα.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η χώρα έχει αυτή τη στιγμή και μέχρι το 2020 υπερεπάρκεια εγκατεστημένης ισχύος, αν χρειάζεται κάτι είναι η υλοποίηση των ήδη αποφασισμένων επενδύσεων, όπως η Πτολεμαϊδα 5 και η Μελίτη ΙΙ, μια που ο λιγνίτης έδινε και θα δίνει τη φθηνότερη κιλοβατώρα. Το ενεργειακό μας ισοζύγιο σηκώνει και περισσότερο λιγνίτη μετά το 2020 και θα μπορούσαν, αφού γίνουν οι πιο πάνω, να συζητηθούν Μονάδες όπως Άγιος Δημήτριος 6 ή Πτολεμαϊδα 6 ή Αμύνταιο 3. Αποθέματα λιγνίτη έχουμε, η αγορά δικαιωμάτων εκπομπών CO2 είναι νεκρή και την προγούμενη βδομάδα η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου “της έκανε και το μνημόσυνο“. Γι’ αυτό όλοι, παντού, επενδύουν στο λιγνίτη! Επιπλέον, ο λιγνίτης είναι απόλυτα συμβατός με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας στο 20-20-20 τουλάχιστον μέχρι το 2030, το έχει πει το ΥΠΕΚΑ!

Αλλά, δυστυχώς, το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει να αγνοεί το λιγνίτη.

http://greeklignite.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1624.html 
πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου