EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να φορολογήσει τους πλούσιους της Ελβετίας

Κανένα αποτέλεσμα δεν είχαν μέχρι τώρα τα πήγαινε-έλα του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στην Ελβετία για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες.

Μέσα στην εβδομάδα ο κ. Μαυραγάνης ταξίδεψε στην Βέρνη όπου και συναντήθηκε με τον Ελβετό υφυπουργό αρμόδιο για τα Διεθνή Οικονομικά Θέματα Jacques de Watteville. Στην ατζέντα της μεταξύ τους συζήτησης περιλαμβάνονταν θέματα που αφορούσαν στη φορολογική συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας, αλλά και στη φορολογική συμφωνία της Ελβετίας με την ΕΕ.

Ουσιαστικά ο κ. Μαυραγάνης και ο ομόλογός του συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν μεταξύ της Βέρνης και την Αθήνα πριν από δύο χρόνια, χωρίς, όμως, κανένα αποτέλεσμα προς το παρόν

Η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές φαίνεται να είναι μεγάλη κάτι το οποίο σύμφωνα με το Capital.gr πιστοποιούν και στελέχη του ΥΠΟΙΚ μετά το ταξίδι του υφυπουργού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα «αγκάθια» που εμποδίζουν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες είναι τα εξής δύο:

Η Ελλάδα έχει θέσει ως όρο για την επίτευξη συμφωνίας φορολόγησης την καταβολή ενός σημαντικού ποσού από την πλευρά της Ελβετίας στην Ελλάδα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνά τα 4 δισ. Ευρώ. Από την πλευρά της, όμως, η Ελβετία αποκλείει την καταβολή οποιουδήποτε ποσού ως προκαταβολή στην Ελλάδα φόρων για τις καταθέσεις των Ελλήνων

Η στάση της Ελβετίας για την αναδρομική φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων. Η θέση της Ελβετίας είναι ότι από τη στιγμή που τα επιχειρηματικά κέρδη από ναυτιλιακές εργασίες είναι αφορολόγητα στην Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να ζητείται η φορολόγησή τους από την Ελβετία. Το επιχείρημα αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι μεγάλο ποσοστό των καταθέσεων που βρίσκονται στην Ελβετία προέρχεται από ναυτιλιακές εργασίες.

Η τελευταία προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα όπου θα φθάσει η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Εβελίν Βίντμερ-Σλουμπφ η οποία και θα έχει τετ α τετ με τον Ελληνα ομόλογό της Γιάννη Στουρνάρα.

iefimerida








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Το καίριο ερώτημα είναι πώς θα ζήσουμε από εδώ και πέρα,υποδουλωμένοι και νεκροί ή ελεύθεροι και ζωντανοί;

Το σχέδιο εφαρμόστηκε από τη μεταπολίτευση και μετά και η άλωση της παιδείας και του Ελληνικού πολιτισμού ήταν ο στόχος.Τα λαικά αιτήματα της εποχής εκείνης είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ,γιατί ποτέ δεν έγιναν πράξη,αφού όλοι οι "χαρισματικοί"ηγέτες και "εθνάρχες"ήσαν δοτοί
εθνοπροδότες,μίσθαρνα όργανα των επικυρίαρχων!

Η "πολιτική τάξη" σήμερα είναι πιο χυδαία,πιο ευτελής και διεφθαρμένη από ποτέ,γι'αυτό η χώρα παραδόθηκε δόλια και στυγνά στα κοράκια των αγορών τους,στο ευρώ και τις τράπεζες!

Για να γλιτώσουν αυτοί ΟΛΟΙ τη φυλακή έπρεπε να μας παραδώσουν!Οι νέοι είναι θύματα μιας αφελληνισμένης ,ρηχής και ευτελούς παιδείας.Δεν φταίνε τα παιδιά...οι μεγαλύτεροι έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για το αυτονόητο.Ενωμένοι,χωρίς ιδεολογικά προαπαιτούμενα,να πάρουμε στα χέρια μας τη χώρα σαν λαός και να την απελευθερώσουμε από τα νύχια τους για πρώτη φορά μετά το '21.

Έχουμε πόλεμο πολυμέτωπο και άνισο.Ο οικονομικός πόλεμος και ο δόλιος ψυχολογικός είναι οι χειρότερες μορφές ,γιατί ο εχθρός παριστάνει το "σωτήρα".Χρέος κανένα δεν έχει ο λαός,ούτε ευθύνη για ό,τι ζει!Είναι θυματοποιημένος και όσοι ακόμα είμαστε εχέφρονες και "δυνατοί"ηθικά πρέπει να στρατευτούμε για την αφύπνισή του!

Το χρέος είναι της ντόπιας κλεπτοκρατίας και των κομματικών τους παραμάγαζων και οφείλουμε να το διαγράψουμε κατακτώντας την λαική μας κυριαρχία,την εθνική και νομισματική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μόνο με το λαό πρωταγωνιστή μπορούμε,σύμφωνα και με το διεθνές δίκαιο να διαγράψουμε το "δημόσιο"και ιδιωτικό (σεισάχθεια)χρέος,κι είναι ο μόνος τρόπος να απελευθερωθούμε,διαφεντεύοντας τον τόπο και τις ζωές μας!

Όποιος δέχεται την ύπαρξη του χρέους(έστω και μερικά)απεμπολεί λαικά δικαιώματα και είναι απατεώνας και προδότης!Η Τράπεζα "της Ελλάδος"ήταν η Κερκόπορτα,μαζί με το ευρώ για την κατοχή της χώρας και την δουλοποίησή μας!

Το καίριο ερώτημα είναι πώς θα ζήσουμε από εδώ και πέρα,υποδουλωμένοι και νεκροί ή ελεύθεροι και ζωντανοί;Αν όσοι γνωρίζουμε ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,δεν αγωνιστούμε τώρα,αν δεν αναλάβουμε στις πλάτες μας τη χώρα,δεν υπάρχει ελπίδα!

Η εμείς ή αυτοί!Τωρα οι επικυρίαρχοι τους "ξηλώνουν"ώστε ωα αποτυχημένο κράτος να μας καταλάβουν και να διαμελίσουν τη χώρα!Κάνετε ο καθένας ό,τι μπορεί πριν μας προλάβουν!Μόνο ενωμένοι σε παλλαικό μέτωπο θα νικήσουμε!

Η ΧΩΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ,ΤΟ" ΦΥΣΙΚΟ" ΤΗΣ ΑΦΕΝΤΗ,ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ.ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Αναγνώστης









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΟΡΒΗΓΩΝ - Οι 5 περιοχές του Ιονίου που είναι γεμάτες πετρέλαιο

-Τι δείχνει η επεξεργασία των τελικών στοιχείων-Εντείνεται η προώθηση της Ελλάδας στις πετρελαϊκές αγορές

Χαμόγελα έφερε η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των σεισμικών δεδομένων που έδωσε η Νορβηγική εταιρεία PGS από τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποίησε στον θαλάσσιο χώρο που εκτείνεται νότια της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας.

Η τελική έκθεση των Νορβηγών έδειξε ότι υπάρχουν πέντε κοιτάσματα πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, το πρώτο είναι Βορειοδυτικά του Αμβρακικού Κόλπου, το δεύτερο στα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία, το τρίτο Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου στα θαλάσσια όρια με την Ιταλία, το τέταρτο στο Κατάκολο και το πέμπτο Βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Σημαντικό είναι ότι, όπως έδειξαν οι σεισμικές έρευνες, το υπέδαφος του Ιονίου Πελάγους μοιάζει με το υπέδαφος της Νοτιοανατολικής Ιταλίας και της Αλβανίας που παράγουν ήδη υδρογονάνθρακες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ΠΕΚΑ η επεξεργασία των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες ολοκληρώθηκε μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Δημιουργήθηκε βάση δεδομένων (data room) με τα στοιχεία, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για τις πετρελαϊκές εταιρείες εντός του Φεβρουαρίου. Θα δημιουργηθούν, επίσης, data room στο Όσλο, το Λονδίνο και το Χιούστον.

Η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει νέο γύρο παραχωρήσεων και ενέτεινε τις προσπάθειές της για την προώθηση της χώρας στις πετρελαϊκές αγορές. Ομάδα επαφών του ΥΠΕΚΑ πραγματοποιεί επαφές με πετρελαϊκές εταιρείες και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια, όπως το παγκόσμιο συνέδριο στο Χιούστον που θα γίνει από τις 4 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Έχουν τελειώσει όλα;

Πληκτρολογείς στο google : “αυτοκτονία”, περιορίζεις τις αναζητήσεις από 24 έως σήμερα 30/1/2014 και έχεις τα εξής αποτέλεσμα:

1. Τραγικό τέλος είχε μία 27χρονη γυναίκα που έπεσε από την ταράτσα τριώροφης πολυκατοικίας στο
Αγρίνιο.
2. Δυο απόπειρες αυτοκτονίας στην Κρήτη σε λίγες ώρες
3. Αυτοκτόνησε μητέρα ανήλικου παιδιού στην Κεφαλλονιά
4. Τραγωδία στην Κύμη – Αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο κτίριο του ΟΤΕ
5. Καλάβρυτα: Αυτοκτονία σε στάβλο – Κλειδώθηκε και τίναξε τα μυαλά του στον αέρα
6. Αυτοκτονία ενός άνδρα 55 ετών από τη γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου
7. Αυτοκτονία συνταξιούχου στο Καρπενήσι

Παράλληλα όμως, παρατηρείς και άλλες ειδήσεις όπως αυτή : “…Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην Ελένη Στάθογλου, ο κ. Ρολάκης είπε ότι φορολογούμενος δεν δίστασε να του βγάλει όπλο, το οποίο τοποθέτησε πάνω στο γραφείο του, ενώ ένας άλλος, που χρωστούσε 400 χιλιάδες ευρώ, τον απείλησε ότι θα φέρει “μπιτόνι με βενζίνη να τους κάψει”….”

Καλώς ήλθες φίλε μου στην Ελλάδα των παπανδρέου – σαμαρά (βενιζέλου, κουβέλη, καρατζαφέρη, τζήμερου και των αρχηγών της απούσας αντιπολίτευσης).

Υ.γ. Είναι τα ανωτέρω το τέλος της Χώρας και του Ελληνισμού ; Υπάρχει λύση ; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια είδηση παρήγορη, ενθαρρυντική, ελπιδοφόρα και σε αντιδιαστολή των ανωτέρω :

“…. Ο πλειστηριασμός τελικώς δεν έγινε, η συμβολαιογράφος που τον είχε αναλάβει ήρθε, ωστόσο δεν εμφανίστηκε κανένας πλειοδότης, προφανώς γιατί γνώριζαν ότι υπήρξε κινητοποίηση. Ο αποκλεισμός ήταν ειρηνικός, δεν δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο, αλλά παρ΄όλα αυτά κλήθηκε από κάποιους η Αστυνομία – πιθανόν από τους υπεύθυνους διεξαγωγής του πλειστηριασμού- και λίγο μετά τις τέσσερις και μισή το απόγευμα εμφανίστηκε μικρή αστυνομική δύναμη που απλά ενημερώθηκε για το θέμα και παρέμεινε μέχρι τις πέντε, δηλαδή μια ώρα μετά την έναρξη του πλειστηριασμού όπως ορίζει ο νόμος…..”

Περισσότερα γι αυτό το τελευταίο, εδώ

Έλληνες, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ! και μη ξεχνάμε πως : «Σήμερα το δικό τους σπίτι. αύριο το δικό μας».

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Κατόπιν ενεργειών του..

''Υπάρχει και φιλότιμο''!
Στην εξαιρετική εκείνη ταινία του 1965, υπήρχε πράγματι φιλότιμο.

Έτσι, ο υπουργός εκείνος Μαυρογιαλούρος απηυδισμένος απ' τα τόσα φάσκελα που έπεφταν προς τιμήν του, και αντιλαμβανόμενος επιτέλους, την μαύρη αλήθεια της πολιτικής του, στο τέλος παραιτείται, διασώζοντας τουλάχιστον την προσωπική του αξιοπρέπεια!

Ο σημερινός, ο δικός μας Μαυρογιαλούρος, και μάλιστα όχι υπουργός αλλά πρωθυπουργός (λέμε, τώρα!), όχι μόνο δεν έχει ίχνος φιλότιμου....αλλά έχει βαλθεί να καταρρίψει κάθε ρεκόρ πολιτικής γελοιότητας!

Όπως η χθεσινή ασύλληπτης γελοιότητας έμπνευση, της αφίσας για τα 17,7 εκατομμύρια από μίζες(!) που κατόπιν εντολής του θα επιστραφούν στον λαό, υπό τύπον κάποιου είδους παροχών!
Μπορεί η έμπνευση αυτή να μην βαραίνει τον ίδιο αλλά είναι σίγουρο πως δόθηκε στην δημοσιότητα ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΗΣ!

Οδεύοντας προς τις εκλογές και την προσωπική του συντριβή, ο ''πρωθυπουργός'' όχι μόνο δεν σκέπτεται να παραιτηθεί μπας και σώσει ό,τι του έχει απομείνει από μία έτσι κι αλλιώς σχεδόν ανύπαρκτη αξιοπρέπεια (πώς να χαρακτηρίσεις ως αξιοπρεπή έναν άνθρωπο που ψεύδεται δημόσια χιλιάδες φορές;)..
..αλλά απ' ό,τι φαίνεται έχει σκοπό να μας πνίξει στην κιτσαρία της προσωπικής του γελοιότητας!

Οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι και επίπονοι για τον λαό, με συνεχή χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, και με όλο και πιό οξύ το πρόβλημα της επιβίωσης.

Θα έχουμε όμως έναν κλόουν έτοιμο να μας διασκεδάσει, και να δώσει εντολή και στους υπόλοιπους ''καραγκιόζηδες'' της κυβέρνησής του να μας κάνουν να γελάμε όσο θα μας σπρώχνουν προς τον γκρεμό.
Τον γκρεμό που ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΗΣ έσκαψαν ειδικά για μάς!..

mandatoforos








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Οι καταθέσεις που «καίνε» τον Γ. Γιακουμάτο (έγγραφο)

Γράφουν οι Πέτρος Κουσουλός και Κωνσταντίνος Σγόντζος

Καταπέλτης για τον Γεράσιμο Γιακουμάτο είναι οι καταθέσεις των τροφίμων του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» σύμφωνα με τις οποίες ο βουλευτής της Ν.Δ. εμφανίζεται ως φοροφυγάς και
«υποκρυπτόμενος» ιδιοκτήτης του εν λόγω γηροκομείου.

Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012 όταν στην Οικονομική Αστυνομία έφθασε ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία το γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο αναγραφόμενο ποσό από το καταβληθέν.
Στον έλεγχο που διεξήχθη βρέθηκαν στην κατοχή της διαχειρίστριας κας Αναστασίας Βαρδουλάκη χειρόγραφες σημειώσεις που αναγράφονταν συναλλαγές και ονόματα πελατών του εν λόγω οίκου ευγηρίας.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο Γεράσιμος Γιακουμάτος καθοδηγούσε την διαχειρίστρια και τον Ανέστο Νικόλαο, ο οποίος αργότερα έγινε διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, να προσκομίσουν τα οικονομικά στοιχεία φορολογικά και μη, έστω κι αν δεν φαινόταν πουθενά να έχει επίσημη σχέση με την εταιρία.

Βάση του σημειώματος που βρέθηκε στη Βαρδουλάκη εξετάστηκαν τα 12 από τα 14 άτομα τα οποία αναγράφονταν σε αυτό κι άλλοι 16 που είχαν συνδιαλλαγή με το ίδρυμα την περίοδο από την 1-1-2012 μέχρι και τις 11-3-2013.

Από αυτές τις καταθέσεις προέκυψαν ποινικές παραβάσεις για ανακριβή έκδοση 79 παραστατικών εσόδων ύψους 28.997€.

Εκτός της διαχειρίστριας Αναστασίας Βαρδουλάκη προέκυψε εμπλοκή στην τέλεση της φοροδιαφυγής και από τον βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο, ως «υποκρυπτόμενου» διαχειριστή. Μάλιστα οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Γ. Γιακουμάτος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης του ιδρύματος και αποφάσιζε για τις χρηματικές πιστώσεις, τις εκπτώσεις και τις εκδόσεις αποδείξεων των πελατών.

Οι μάρτυρες «καίνε» τον βουλευτή της ΝΔ

Στις καταθέσεις τους οι τρόφιμοι αναφέρεουν ότι ο βουλευτής Γ. Γιακουμάτος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας και διαπραγματευόταν κατ” ιδίαν τις «εκπτώσεις» στα εκδιδόμενα τιμολόγια για την παροχή υπηρεσιών. Μόνο που στη τελική απόδειξη εμφανιζόταν ποσό πολύ μικρότερου του καταβληθέντος (μαζί με το ΦΠΑ) και πάντα οι πληρωμές γίνονταν σε μετρητά. Παράλληλα είτε ο ίδιος είτε η Αναστασία Βαρδουλάκη, παρότρυναν τους μάρτυρες να αποκρύψουν την ανακριβή έκδοση αποδείξεων σε ενδεχόμενη φορολογική εξέταση.

Πιο συγκεκριμένα:

Η Α.Τ. αναφέρει ότι ενώ μέχρι τον Αύγουστο του 2012 πλήρωνε κανονικά με τραπεζικές επιταγές το ποσό των 1.887 €/μήνα, από τον Σεπτέμβριο του 12 και κατόπιν συμφωνίας με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο που αναγνώριζε ως αφεντικό του ιδρύματος, πλήρωνε σε μετρητά 1.600 € και ελάμβανε απόδειξη 1.130 €. Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Αναστασία Βαρδουλάκη, παρουσία της συζύγου του βουλευτή, της συνιστούσε σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, να επιβεβαιώσει ότι κατέβαλε το αναγραφόμενο ποσό των αποδείξεων κι όχι το ποσό που είχε πραγματικά καταβάλει. Όταν η μάρτυρας εκλήθη από την οικονομική αστυνομία, πήρε έξαλλη να διαμαρτυρηθεί στην Α. Βαρδουλάκη, η οποία την καθησύχασε, λέγοντας της ότι δεν θα έχει πρόβλημα, αν καταθέσει ότι κατέβαλε το ποσό που αναγραφόταν στις αποδείξεις.

Άλλη μάρτυρας, η Γ. Μ. αναφέρει επίσης ότι ενώ μέχρι και τον Μάρτιο του 2012 πλήρωνε 1.776€ και ελάμβανε ισόποση απόδειξη, από τον Απρίλιο και ύστερα από αίτημα και συνεννόηση της ιδίας προσωπικά με τον Γ. Γιακουμάτο που θεωρούσε ιδιοκτήτη του γηροκομείου, της έκανε έκπτωση αρχικά στα 1.600€ και ύστερα στα 1.500€. Όμως και στις 2 περιπτώσεις πληρωμής, λάμβανε απόδειξη 1.130€ και πλήρωνε πάντα σε μετρητά.



Μια άλλη μάρτυρας, η Μ.Χ., αναφέρει ότι ενώ από τον Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2012 κατέβαλε το ποσό των 1.350€ μηνιαίως, ελάμβανε απόδειξη 1.130€ και μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο της έκοψαν κανονική απόδειξη.
Μάλιστα κατά την εισαγωγή του συζύγου της στο ίδρυμα, την ξενάγησε προσωπικά ο κύριος Γ. Γιακουμάτος, με τον οποίο τακτοποιούσε όλα τα οικονομικά ζητήματα, θεωρώντας τον ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας. Στην περίπτωση της κυρίας Χρυσοβέργη εμφανίζονται 3 τραπεζικά εμβάσματα, με ποσά που δεν αντιστοιχούν στις αποδείξεις, μια και για λόγους υγείας δεν μπορούσε να πληρώσει σε μετρητά και τα κατέθετε ο γιος της.

Η δίωξη

Η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων διέκοψε για τις 11 Φεβρουαρίου 2014. Ο συνήγορός τους Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατήγγειλε ότι οι υπάλληλοι της οικονομικής αστυνομίας δέχθηκαν πιέσεις προκειμένου να εμπλέξουν τον Γεράσιμο Γιακουμάτο. Στο μεταξύ διευκρίνισε ότι ο βουλευτής δεν έχει καμία σχέση με τη μετοχική σύνθεση ή τη διοίκηση του οίκου ευγηρίας. Ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε «έωλη» την αυτόφωρη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην περίπτωση των κατηγορουμένων καθώς «δεν προβλέπεται από τον νόμο», όπως είπε. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν ήταν αρμοδιότητα της οικονομικής αστυνομίας αλλά η δίωξη έγινε με αυτό τον τρόπο διότι ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανακριβή έκδοση παραστατικών στοιχείων ασκήθηκε σε βάρος της συζύγου του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένης Θεοδώρου και του αδελφού του Δημήτριου, του λογιστή Ανδρέα Μαραθά, της διαχειρίστριας του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» Αναστασίας Βαρδουλάκη. Η εισαγγελική Αρχή έχει ζητήσει το σχηματισμό ξεχωριστής δικογραφίας σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ.

Σύμφωνα με την δικογραφία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ανακριβή έκδοση τουλάχιστον 90 παραστατικών στοιχείων συνολικής αξίας 42.073€, σε βάθος 10ετίας.

Παράλληλα κατηγορούνται για την μη ή ανακριβή απόδοση ΦΠΑ ύψους 75.000€ ετησίως. Αποδεδειγμένα δεν αποδόθηκε ΦΠΑ για την χρήση του 2012 ύψους 4.840€.

H απάντηση Γιακουμάτου

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα Τετάρτη, ο κ. Γιακουμάτος, στην οποία κάνει λόγο για δημόσιο διασυρμό και διαπόμπευση των μελών της οικογένειάς του, με απώτερο στόχο τον ίδιο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως «τους έσερναν στη ΓΑΔΑ σαν να επρόκειτο να δώσουν κατάθεση για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα του αιώνα», ενώ δεν διστάζει να καταγγείλει προσχεδιασμένη δίωξη με στόχο «τον πολιτικό Γεράσιμο Γιακουμάτο, που πάνω από μια 20ετία εκλέγεται ως βουλευτής και δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα».

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι κερί αναμμένο», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, διαμηνύοντας ότι τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο και μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, «θα αποκαλυφθεί όλο αυτό το βρώμικο κατασκεύασμα».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του. 

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Αλαλούμ με τα ακίνητα -Φρένο σε γονικές παροχές για τους οφειλέτες του Δημοσίου

Φρένο στους οφειλέτες του Δημοσίου που μεταβιβάζουν με γονική παροχή ή δωρεά τα ακίνητά τους προκειμένου να αποφύγουν την κατάσχεση επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, για να λάβει κάποιος οφειλέτης φορολογική ενημερότητα ώστε να μεταβιβάσει με γονική παροχή ή δωρεά κάποιο ακίνητο θα πρέπει πρώτα να το υποθηκεύσει υπέρ του Δημοσίου.

Στη γραμμή της αυστηρότητας -κάποιες φορές στα όρια του παραλόγου- που εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών, η υποθήκη ως προϋπόθεση για τη γονική παροχή ισχύει και για όσους έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και εξυπηρετούν τη ρύθμιση κανονικά.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι αυτό γίνεται προκειμένου να προστατεύονται τα συμφέροντα του Δημοσίου στην περίπτωση που κάποιος αθετήσει τη ρύθμιση μετά την μεταβίβαση. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, μέχρι πρόσφατα ήταν συχνό το φαινόμενο οφειλέτες να μεταβιβάζουν την ακίνητη περιουσία τους σε συγγενικά τους πρόσωπα ή ακόμη και να κάνουν πραγματικές ή εικονικές πωλήσεις προκειμένου πριν κινήσει το Δημόσιο τη διαδικασία κατάσχεσης. Στη συνέχεια οι εφορίες εμπλέκονταν σε πολυδαίδαλες και χρονοβόρες νομικές διαδικασίες προκειμένου να ακυρώσουν τις μεταβιβάσεις.

Με βάση την απόφαση, για τη μεταβίβαση ακινήτου άνευ τιμήματος από φορολογούμενο ο οποίος οφείλει στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμο χρέος, η διαδικασία κατάρτισης του μεταβιβαστικού συμβολαίου δεν μπορεί να προχωρήσει αν προηγουμένως ο ενδιαφερόμενος δεν βάλει υποθήκη είτε το ίδιο το μεταβιβαζόμενο ακίνητο είτε κάποιο άλλο ακίνητο περιουσιακό στοιχείο του

iefimerida.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ “ΕΚΟΨΑΝ” ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑ “ΧΩΝΕΙ” ΣΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΟ

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρέθηκε στην Κεφαλλονιά για να εξετάσει τις συνέπειες του εγκέλαδου που “χτύπησε” το νησί, βρέθηκε αντιμέτωπος όχι μόνο με τις υλικές ζημίες, αλλά και με την οργή των πολιτών.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το kefaloniapress.gr ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε ένα κτίριο στο Ληξούρι.

Συγκεκριμένα, ένας αγανακτισμένος πολίτης μίλησε στον πρωθυπουργό σε πολύ έντονο ύφος λέγοντάς του χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

“Να έχετε υπόψη ότι και εμείς είμαστε ανθρώποι”, σημειώνοντας πως το σπίτι του γκρεμίστηκε και πως δεν έχει που να μείνει.

Δείτε το βίντεο:



makeleio









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Διώξεις για «χρυσές» αποζημιώσεις στα ΕΑΣ

Ποινικές διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρουν μέχρι ισόβια, άσκησε χθες η Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος 19 προσώπων, πρώην μελών Διοικητικών Συμβουλίων (2006-2010) στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρουν μέχρι ισόβια κατηγορούνται πρώην μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΑΣ
Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρουν μέχρι ισόβια κατηγορούνται πρώην μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΑΣ
Οι διώξεις ασκήθηκαν ύστερα από παραγγελία που έδωσε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία διενήργησε ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Από συλλογή του αποδεικτικού υλικού, καταθέσεις μαρτύρων κ.λπ. διαπιστώθηκε ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από τις αποφάσεις των κατηγορουμένων ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι υπεύθυνοι της εταιρείας φέρονται να χορηγούσαν σε υπαλλήλους που αποχωρούσαν λόγω συνταξιοδότησης αποζημιώσεις που έφθαναν έως και τέσσερις φορές παραπάνω από τις προβλεπόμενες, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία προέβλεπε πλαφόν 15.000 ευρώ.

Τονίζεται μάλιστα στη δικογραφία ότι, πλην του σχετικού νομού περί Εταιρειών Κοινής Ωφέλειας, για το θέμα των αποζημιώσεων υπήρχε και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους -την οποία είχε υιοθετήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας- η οποία προέβλεπε το πλαφόν των 15.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι, ως μέλη διοικήσεων των ΕΑΣ, φέρονται να είχαν επιτρέψει να χορηγηθούν αποζημιώσεις που έφθασαν σε κάποιες περιπτώσεις και τις 80.000 ευρώ, δαπάνες που, κατά τη δικογραφία, φαίνεται να προκάλεσαν στην επιχείρηση ζημιά τουλάχιστον 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι είχαν συνάψει συμφωνία για ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Εθνική Ασφαλιστική με κόστος πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ, που καταβλήθηκαν το 2010 από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, που διενεργήθηκε για την υπόθεση από τον επίκουρο εισαγγελέα Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο, εξετάστηκαν και οι 19 κατηγορούμενοι, οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ φέρονται να ισχυρίστηκαν πως η ΕΑΣ δεν ανήκει στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και ως εκ τούτου δεν εφαρμόζεται στην περίπτωσή της πλαφόν στις αποζημιώσεις.

Η άποψή τους δεν έγινε δεκτή από τις δικαστικές Αρχές, καθώς για τη φύση των υπηρεσιών που παρέχει η επιχείρηση υπήρχε η γνωμοδότηση του ΝΣΚ του 2006 και επιπλέον αντίστοιχη που εκδόθηκε το 2012, που κατέτασσε τα ΕΑΣ στις Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.

Βάσει των στοιχείων της εισαγγελικής έρευνας, οι επιχορηγήσεις που δόθηκαν στα ΕΑΣ από το 2003 ως το 2010 φτάνουν τα 500 εκατ. ευρώ, από τα οποία 40 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και τα υπόλοιπα ως κεφαλαιοποίηση.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Κούνια που τους κούναγε…

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που μέσα στο όνειδος κατέρρεε η θλιβερή Παπαδημοκρατία κι ένα βήμα πριν από την κάλπη, σκεφτόμασταν ότι χειρότερα δεν γινόταν. Ήταν τότε που ο Ροζ Αλέξης κάτι προσπαθούσε να ψελλίσει κι αν έστηνες αυτί, τον άκουγες μ’ ενδιαφέρον, γιατί τα λόγια του απέπνεαν μια μικρή ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει σε τούτο το κράτος των ανάλγητων δοσίλογων, των επίορκων αβδηριτών και των πολιτικών απατεώνων.

Από τότε, που άλλοι δεν τολμήσαμε να κάνομε το μεγάλο βήμα κι άλλοι δεν πιστέψαμε ότι αυτό το κράτος της διαφθοράς, της κατάχρησης και της ηθικής κατάπτωσης μπορεί να αλλάξει από κατώτερους των περιστάσεων, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, ανακατεμένο με δάκρυα και αίμα αθώων.

Κι έγιναν τα πράγματα χειρότερα.

Η ουσία είναι ότι εκείνοι που τότε, μπροστά στην κάλπη δεν τολμήσαμε, μετανιώνουμε τώρα για τις συνέπειες της απόφασής μας, αφού οι Ολετήρες που ψηφίσαμε να μας κυβερνήσουν, έχουν παραβιάσει όλες τους τις δεσμεύσεις, καταστρατηγώντας εξόφθαλμα τον συνταγματικό χάρτη της χώρας, καταστρέφοντας όλες τις κοινωνικές δομές κι αφήνοντας αλώβητους αυτούς -και μόνον αυτούς- που συνεχίζουν να παρασιτούν απρόσκοπτα σε βάρος του κοινωνικού μας ιστού, υπονομεύοντας έτι περεταίρω, όχι μόνο την εθνική μας αξιοπρέπεια αλλά τώρα πια και την εθνική μας υπόσταση.

Οι άλλοι που δεν είχαμε πιστέψει ότι το συνονθύλευμα των κατ’ επάγγελμα διαμαρτυρόμενων που βρέθηκε από το πουθενά στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μπορούσε να αντέξει στην πίεση των θεόρατων προβλημάτων, επιβεβαιωνόμαστε κάθε μέρα στην αρχική υποψία μας για την ατολμία, την έλλειψη οράματος και την προφανή απουσία σχεδίου διαχείρισης της κρίσης.

Αυτό, άλλωστε, αντικατοπτρίζεται και στα ευρήματα των δημο(σ)κόπων. Μετά από δυο σχεδόν χρόνια καταστροφικών αστειοτήτων και αδιέξοδων επιλογών των πολιτικών απατεώνων που μας κυβερνούν, οι σημερινές ποσοστιαίες διαφορές υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν οριακές και στα όρια του στατιστικού λάθους κι ας πανηγυρίζουν, όσοι πανηγυρίζουν αδικαιολόγητα, για τη βραχεία κεφαλή.

Επιβεβαιώνεται, έτσι, κάθε μέρα που ξημερώνει, η πεποίθηση της απελπισμένης κοινωνίας μας για την αδυναμία του Ροζ Αλέξη και της ηγετικής ομάδας που τον πλαισιώνει, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Εκτός κι αν η παραπάνω εκτίμηση, είναι λανθασμένη.

Εκτός κι αν αυτή η απίστευτη ατάκα ενός εν δυνάμει πρωθυπουργού, ότι εν μέρει δικαιολογείται η παραβίαση του Συντάγματος σε έκτακτες περιστάσεις, δεν αφορά στη δικαιολόγηση της κυβέρνησης των προσκυνημένων στις ορέξεις και τα συμφέροντα της υπερεθνικής κάστας που καταστρέφει τους λαούς –μαζί και τον δικό μας, αλλά αφορά σε περιστάσεις που στο προσεχές μέλλον θα διευκολύνουν τις διαδικασίες ανάκτησης του καταληστευμένου και παράνομα αποθησαυρισμένου δημόσιου πλούτου ή αφορά σε περιστάσεις που θα διευκολύνουν την κατάργηση του άρθρου εκείνου του Συντάγματος που υπό τη νομική μπαγκέτα του παρασυνταγματολόγου με την ψυχογενή βουλιμία για εξουσία, προστατεύει τους άνομους και τους λερούς, μαζί και τους εντολείς τους των παρασκηνίων.

Αλλά αν είναι αυτή η έννοια της δήλωσης του Ροζ Αλέξη, τότε οι κ.κ. εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας σιβυλλικά ότι “Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο καθαρός λαχανόκηπος της Ευρώπης”, οφείλουν να συμπληρώνουν ότι πρώτα πρέπει να καθαρίσει ο κόπρος από τους στάβλους του Αυγείου, ώστε να κοπριστεί αυτός ο λαχανόκηπος.

Αν είναι αυτή η έννοια της δήλωσης, τότε οι κ.κ. εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να σταματήσουν να περιφέρονται στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις κι αυτάρεσκα να λένε ό,τι τους κατεβαίνει στο κεφάλι.

Αν είναι αυτή η έννοια της δήλωσης, τότε οι κ.κ. εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να σταματήσουν τις διφορούμενες απόπειρες ερμηνείας των πράξεων και των παραλείψεων, των ηγεμονίσκων εκ Δυτικής Λιβύης.

Αν είναι αυτή η έννοια της δήλωσης, πρέπει να μπει άμεσα ένα τέλος στη συγκέντρωση όλων αυτών των πολιτικών περιττωμάτων που έχουν κολλήσει στα ρείθρα των πεζοδρομίων, πέριξ της Πλατείας Κουμουνδούρου.

Έτσι ώστε, επιτέλους, να απελευθερώσει το σημαντικό και υγείες κομμάτι αυτής της κοινωνίας που ούτε θέλει να μεταναστεύσει ούτε θέλει να παραδοθεί ανευ όρων ούτε θέλει να κρυφτεί πίσω από παραμύθια ότι η ιδεολογία της ήσσονος προσπάθειας με την οποία γαλουχηθήκαμε τα τελευταία τριάντα-τόσα χρόνια, μπορεί να αναπαραχθεί και στο μέλλον.

Το σημαντικό και υγείες κομμάτι αυτής της κοινωνίας που θέλει να παραμείνει εδώ και να δώσει τη μάχη.

Το σημαντικό αυτό κομμάτι που με ιδέες, με προτάσεις και κυρίως με πλήρη συνείδηση ότι “για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή“, περιμένει μια έντιμη πολιτική ηγεσία, για να συμπορευθεί και να συνδράμει στην ανασυγκρότηση της καταστροφής που αφήνουν πίσω τους οι λογικές και οι πρακτικές των γαλάζιων και των πράσινων καφενείων, καθώς και των όψιμων παραφυάδων τους που, σαν τα δηλητηριώδη μανιτάρια, συνεχίζουν να φυτρώνουν και να ευδοκιμούν μέσα στα ανήλιαγα υπόγεια ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που επιμένει, εν τέλει, να προωθεί το βολικό ιδεολόγημα εθνικού παλιμπαιδισμού που καλλιεργούν αυτοί που πιστεύουν (?) ότι το δημόσιο χρέος θα κουρευτεί από μόνο του κι ότι ρήτρες ανάπτυξης θα συνομολογηθούν, αίφνης! Απλά και μόνο, επειδή εκείνοι θα διαβούν το κατώφλι των κυβερνητικών “ανακτόρων” και θα θρονιαστούν στις υπουργικές πολυθρόνες των προηγούμενων που τελούν υπό απόλυση.

Κούνια που τους κούναγε…
πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Το Δημόσιο και Επιχειρήσεις Δημόσιου συμφέροντος, ασφάλιζαν τους εργαζόμενους, στην ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ!!!

 
— ΑΚΟΜΑ και η Βουλή… ΑΚΟΜΑ και υπουργεία… Οργανισμοί και επιχειρήσεις δημόσιου συμφέροντος, συνέδραμαν την εταιρεία του Παύλου Ψωμιάδη, στο κόλπο των ομαδικών
ιδιωτικών ασφαλίσεων!!!!

— ΣΥΝΕΧΕΙΑ 03 : Σπουδές στην DAF.ική τέχνη των Ι.Χ. συνταξιοδοτικών – Επιχειρήσεις Δημοσίου συμφέροντος, είχαν ομαδική ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων τους στην «ΑΣΠΊΣ-ΠΡΌΝΟΙΑ» ΑΕΓΑ.
ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ:
1.–
Σπουδές στην DAF.ική τέχνη των τραπεζοασφαλιστικών εταιρειών προς τα στελέχη τους (1) !!!

2.–
ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Σπουδές στην DAF.ική τέχνη των τραπεζοασφαλιστικών εταιρειών προς τα στελέχη τους (2) !!!!

Στον συνημμένο σχετικό πίνακα ….με μια απλή ανάγνωση προκύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα:
Κατ” αρχήν αναφέρεται…. »η δυνατότητα δημιουργίας και αποταμιευτικών λογαριασμών από επιχειρήσεις ….οι οποίοι -λογαριασμοί- ονομάζονται D.A.F (Deposit Administrasion Funds) με σκοπό…. κλπ».
- Υπάρχουν αλήθεια ….πολλών ταχυτήτων εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα και τις Δημόσιες επιχειρήσεις;

- Αναφέρονται, «καταβαλλόμενες» προμήθειες -όχι ποσά- στον πίνακα ….προφανώς σε μεγαλομεσίτες και υψηλόβαθμους του δικτύου που τα οικονομάγανε ….και «μπούκωναν» με over commission και μπόνους ….άραγε και από τις ασφαλίσεις του δημόσιου τομέα;

[ Καίριο ερώτημα: Θα τα "παίρνουν" τώρα οι μεγαλοασφαλιστές και από τα ασφάλιστρα του τρίτου πυλώνα ....δηλαδή από το κομμάτι των εισφορών που με νόμο θα μεταφερθούν στην ιδιωτική ασφάλιση; Αλλιώς γιατί "κόπτονται" τόσο πολύ; ]

- Στον συνημμένο πίνακα, αναφέρονται σε δημοσιοποιημένα στοιχεία του Μαΐου 2006, εικοσιπέντε επιχειρήσεις με ομαδική ασφάλιση στο προσωπικό τους. Σε επίσης δημοσιοποιημένα στοιχεία του Ιουνίου 2007, αναφέρονται τριάντα έξη ….και τον Ιούνιο 2008 -πριν το κλείσιμο- βλέπουμε πάλι εικοσιπέντε. Που «μετακόμισαν» -ασφαλιστικά- οι έντεκα;

Τι έγιναν τα συμβόλαια αυτών επιχειρήσεων με το κλείσιμο της ασφαλιστικής ….»εξαγοράσθηκαν» -ενώ αυτοί με τα ατομικά έφαγαν τη «φόλα»- ή μήπως μεταφέρθηκαν -ίσως και κάποιων από τις εικοσιπέντε- σε «άλλες» ασφαλιστικές, με τα κεφάλαια τους «κομπλέ» ….στην «υγειά» και πάλι ….των υπόλοιπων κορόιδων;

Προφανώς -αν «εξαγοράσθηκαν»- ….πήγαν προς τα εκεί ….όπου μεταφέρθηκε και το κύριο μέρος του δικτύου πωλήσεων της Ασπίς ….θα το ψάξουμε προσεχώς.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Όποιος μας πει εδώ, ότι ….πέφτουμε στην παγίδα του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού» ….τέρμα τα ψέματα! Υπάρχουν άνθρωποι άστεγοι στο δρόμο, άνεργοι, πεινασμένοι και απερίθαλπτοι ….και όλοι οι «ευνοημένοι» να σπεύσουν ν” αποδώσουν -κατά τον Νόμο- τα του «Καίσαρος των Καίσαρι ….» δηλαδή τα οφειλόμενα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν ξέρω Μπαρμπανίκο αν συμφωνείς με την προηγούμενη θέση ….αν θέλεις άλλαξε την ….αν συμφωνείς ανέβασε το άρθρο και τον πίνακα, με τις δικές σου επισημάνσεις ….όπως εσύ ξέρεις!

[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]
tsoutsouneros







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Περιμένοντας να σερβιριστεί ο καφές του μακαρίτη…


                                                   Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
 
Τι να γράψεις αλήθεια για την κηδεία του ΠΑΣΟΚ, όταν στα πρόσωπα αυτής της εικόνας είναι αποτυπωμένες οι ρυτιδώσεις του θανάτου;
Παρατηρείστε την έκφραση του Σκανδαλίδη: τα λέει όλα…
Το κακό με όλους αυτούς τους «επιζώντες» είναι τούτο:


Δεν έχουν ακόμα αντιληφτεί ότι παραμένουν άταφα πτώματα…
Κάποιοι μάλιστα, όπως ο Βενιζέλος και άλλοι που πήδησαν από το σκάφος (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδης και CIA) βλέπουν και ρόδινα όνειρα.
 

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου