EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

H διαπλοκή χορηγός σε κινηματογραφικό χτύπημα του Ξηρού;

Aπό τον Στηβ Μαγκάρετ

"Ο 56χρονος Χριστόδουλος Ξηρός έχει συναντήσει τα τελευταία 24ωρα τον 43χρονο Νίκο Μαζιώτη και ετοιμάζουν μαζί μια εντυπωσιακή επίθεση. Πιθανώς δεν κρύβονται στο ίδιο μέρος αλλά είναι σε  συνεχή επικοινωνία οργανώνοντας επίθεση-επίδειξη ισχύος..."


Έτσι ξεκινάει το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος της Κυριακής το οποίο προαναγγέλει εδώ και μέρες με επιμονή και συνέπεια μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα με συνεργασία Μαζιώτη-Ξηρού.

Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για ασκήσεις εκκένωσης κτιρίων μετά από επίθεση με βόμβες ή ρουκέτες ενώ γίνεται αναφορά και σε αρχιφύλακα ο οποίος από το 2011 έδινε άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό για να αλωνίζει στον Κορυδαλλό.

Αν πιστέψουμε τον Γιωτόπουλο- ότι η απόδραση του Ξηρού είναι δουλειά μυστικών υπηρεσιών KYΠ, CIA- εύλογα θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε αν ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας δούλευε για μία από τις παραπάνω αλανιάρες υπηρεσίες, οπότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο.

Πάμε λοιπόν παρακάτω.

Περισσότερο και από τους καθαρόαιμους αντιεξουσιαστές και αναρχικούς, διαπιστώνουμε ότι συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα θα ήθελαν να υπάρξει πράγματι ένα μεγάλο χτύπημα το οποίο θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα- που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού-και από το οποίο θα γεννηθεί μια κυβέρνηση μαριονέτα της διαπλοκής. Όχι πως η παρούσα δεν είναι γιουσουφάκι στα χέρια των νταβατζήδων.

Απλά μετά από ένα θανατηφόρο τρομοκρατικό χτύπημα οι νταβατζήδες θα πέφταν να φάνε το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου και θα φύρευαν το επιθυμητό γιουσουφάκι στο Μαξίμου. Έτσι καμία Πόπη Παπανδρέου-η οποία θα είχε την τύχη των Πεπόνη-Μουζακίτη-δεν θα τολμούσε να ακουμπήσει συγκεκριμένους νταβατζήδες οι οποίοι είναι χωμένοι με το κεφάλι στον Ατλαντικό των δις από τις μίζες των εξοπλιστικών.

Αίφνης για παράδειγμα ο Ευσταθίου, ο οποίος επρόκειτο να καταθέσει εκ νέου και μάλιστα κινδύνευε και με προφυλάκιση χάθηκε από το πλάνο ενώ και ο Ματαντός αφέθηκε ελεύθερος. Κι αυτό για μια υπόθεση στην οποία σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ υπουργός πήρε μίζα 24 εκατ. ευρώ.

Μιλάμε για πολλά δις μίζες μια τα εξοπλιστικά προγράμματα της μεταπολίτευσης κόστισαν στον ελληνικό λαό κοντά στα 100 δις ευρώ. Σ΄ αυτά προσθέστε και τους θανάτους των ηρωικών ενστόλων-Ίμια, χειριστές πολεμικών αεροσκαφών, πτώσεις ελικοπτέρων κλπ-οι οποίοι σκοτώθηκαν εξαιτίας των ελαττωματικών οπλικών συστημάτων που αγοράστηκαν και επέτρεψαν σε σεσημασμένα λαμόγια επιχειρηματίες να διασχίσουν αλώβητοι και κυρίαρχοι του παιγνιδιού την βρώμικη μεταπολίτευση.

Οι συγεκριμένοι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να γίνουν ακόμη και χορηγοί σε ένα εντυπωσιακό χτύπημα του Ξηρού νοικιάζοντάς του ελικόπτερο για λογαριασμό του και προμηθεύοντάς του τις ρουκέτες με τις οποίες θα μπορούσε να χτυπήσει κτίρια-σύμβολα της Δημοκρατίας.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο Ξηρός να προσέξει σε τι είδους παιγνίδια είναι πιθανόν να έχει εμπλακεί εν αγνοία του.

Σας θυμίζουμε πως όταν η Δικαιοσύνη ακούμπησε την ελίτ της διαπλοκής εκείνη έδωσε άρτον και θέαμα στον λαό: O Φιλιππίδης με 8 Σομαλούς σε τουρκικό κάτεργο και ο Κοντομηνάς με την Κωνσταντίνα στο προσκεφάλι του, στο κρεβάτι του πόνου.

Ο Κοντομηνάς που είναι παλιά καραβάνα πρόλαβε κι αρρώστησε και τώρα μαζεύει ευρώ ευρώ τα 5 εκατομμύρια της εγγύησης, ώστε να είναι συνεπής απέναντι στην Δικαιοσύνη. Δεν εννοούμε ότι οι δύο είναι αθώοι (αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης), μόνο που τα δις των εξοπλιστικών είναι τουλάχιστο 100 σκάνδαλα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Να προσέξει λοιπόν ο Ξηρός ποιον θα ωφελήσει το μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα που προαναγγέλουν τα συμφέροντα. Οι ίδιοι είναι ικανοί να έχουν ζαλίσει τον δικηγόρο του τον Ραγκούση στα τηλέφωνα μπας και τους βρει καμιά άκρη για να έλθουν σε επαφή με τον Ξηρό. Μόνο που ο άνθρωπος δικηγόρος του είναι, δεν μπορεί να ξέρει που κρύβεται ο Ξηρός.

Την ανησυχία τους-η οποία πιθανόν να προέρχεται και από την γνώση του βρώμικου παιγνιδιού που παίζεται-εξέφρασαν και ο Κουφοντίνας με τον αδελφό του Σάββα οι οποίοι σχεδόν διέταξαν τον Χριστόδουλο να μην κάνει καμία ενέργεια.

Προφανώς κάτι παραπάνω γνωρίζουν και ελπίζουν ότι το ελεύθερο μέλος της 17Νοέμβρη θα πάρει το μηνυμά τους.

Όσο για τα συμέφοντα είναι προφανές ότι αυτό που επιθυμούν είναι η επιστροφή στη δραχμή και η συνέχιση της ανοιχτής κάνουλας των θαλασσοδανείων...

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Ο κύκλος των Τιποτένιων.

 
Ξεκίνησαν από...Αριστερά, ως σοσιαλιστές και μαρξιστές.
Στρατοπέδευσαν μερικά χρόνια στο...Κέντρο
ως σοσιαλδημοκράτες μεσογειακού τύπου.
Κατέληξαν στη...Δεξιά, στην πιο ακραία και αποκρουστική 
της εκδοχή, το νεοφιλελευθερισμό.
Αυτός είναι ο κύκλος των Τιποτένιων που κυβερνούν.
Εθνική Ανεξαρτησία.
Δημοκρατία-Ελευθερία.
Λαϊκή Συμμετοχή.
Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Πρόοδο και Ευημερία.
Αξιοκρατία και Ισονομία. 
Μέλλον για τους Νέους.
Αξιοπρέπεια για τους Γέροντες.
Τα  Ξ ε π ο ύ λ η σ α ν  ΟΛΑ.

ΟΛΟΙ οι κύκλοι κλείνουν.
Αυτή τη φορά κλείνει ο κύκλος ο δικός τους.
Ο κύκλος των Τιποτένιων.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ !!!! ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Ο Βενιτζελος μας βγαινει σαν την κοτα που γεννα το χρυσο αυγο ...και προσπαθει να μας πεισει οτι φαγαμε τα δυσκολα και τωρα οπου ναναι μας εμμεινε η ουρα του γαιδαρου και τελειωσαμε απο την κριση γιαυτο και μας καλει να κανουμε υπομονη υπο την δικη του σκεπη ωστε να πιουμε το νερο απο χρυσο ποτηρι...

Ο δε Σαμαρας μας εχει γινει στενος κορσες με την επαναληψη σε ολους τους τονους και χρωματισμους των εκατομυριων πλεονασματος που καταφερε και που ξερουμε ολοι μας οτι αυτο το ερμο το πλεονασμα παρηχθη απο το αδειασμα της αξιοπρεπους λειτουργειας της δημοσιας διοικησης που μας ζηταγαν να παιρνουμε χαρτι μαζι μας για τις φωτοτυπιες εγγραφων που ζητουσαμε ακομη και μελανοταινια για φαξ ζητουσαν απο Πολιτες οι δημοσιες υπηρεσιες για να μην αναφερθουμε και στην αισχρη σταση πληρωμων επιστροφης φορων και αλλων υποχρεωσεων του Κρατους στους Πολιτες του που ομως αυτο το πλεονασμα επεισε τον "γμ το κεφαλι μου" να μας "πδσ το δικο μας κεφαλι" οτι οπου ναναι λεει θα βγει στις Αγορες ...(για να ξαναδανειστει...) και λοιπον ...και τι θα γινει με την τσεπη του εξαθλιωμενου Πολιτη με την εξαυλωμενη περιουσια του ...αν βγει αυτος στις Αγορες....

Στην δε αντιπολιτευση επικρατει ενα χαος ιδεων αποψεων δηλωσεων που την απαξιωνει στους Πολιτες αφου ειναι φανερο οτι αυτο που θελουν ειναι η Εξουσια και τα ωφεληματα της...αντι να κανουν αυτο που λεει ο σοφος Γ.Κασιματης ωστε να ριξουν το μισητο διδυμο των οσφιοκαμπτων στις εξωελληνικες επιταγες...

Γιαυτο ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!...

Και πανω απο ολα ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ στους ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ σαμαρα ανδωνη & βενιτζελο βανγκελη !!!

Δυναμωνουμε το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ που δεν θα εχει βρωμερες παρουσιες του πολιτικου παρελθοντος και ειμαστε σε εγρηγορση αφυπνιζοντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ μας για να αντισταθουμε στην πειραματιζομενη συγκατοικηση του νεοπασοκ/συριζα με την πολαν/νουδου χωρις την δικη μας συγκαταθεση με την ψηφο μας ...

Δεν παραλειπουμε να προβαλουμε την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μας σε καθε συναλλαγη με τα κεντρα του σαπιου συστηματος τους (εφοριες τραπεζες δεκο χαρατσια....) διοτι εμας ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ εαν θελουμε να στηριξουμε το διεφθαρμενο μιζαδορικο βρωμερο προδοτικο πολιτικο συστημα τους και να "μας τα παιρνουν" και "με το ετσι θελω" !!!!

Ερχεται η ωρα του δικου μας ΑΗΣΙΚΤΗΡΙ
αγαπημενες ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και αγαπητοι ΕΛΛΗΝΕΣ αντεξετε λιγο ακομη για να παρουμε την χαρα της ΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ....


μπλακ-αης
πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Συνέλαβαν τον αδερφό και τη σύζυγο του Γιακουμάτου για χρέη στο Δημόσιο ... Ο ίδιος τη γλίτωσε λόγω της βουλευτικής ασυλίας.

- Τα χρέη αφορούν τον οίκο ευγηρίας "Άγιο Χαράλαμπο" που διατηρούν στο Νέο Ψυχικό
- Η οικονομική αστυνομία διαπίστωσε παραβάσεις φοροδιαφυγής
- Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας

- Τι αναφέρουν κύκλοι της οικογένειας Γιακουμάτου 
Συνελήφθησαν ο αδεερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Δημήτρης Γιακουμάτου, και η σύζυγός του, Ελένη Θεοδώρου, για χρέη που αφορούν τον οίκο ευγηρίας "Άγιος Χαράλαμπος", που διατηρεί η οικογένεια στο Νέο Ψυχικό.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα να συληφθούν ο αδερφός του βουλευτή, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος, η σύζυγός του καθώ και η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας.





Κύκλοι του βουλευτή επιβεβαίωσαν στο Newsit τις συλλήψεις των δυο προσώπων, τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για φορολογική παράβαση του αδερφού του κ.Γιακουμάτου και θα γίνει ο σχετικός έλεγχος για το ποσό των 24.000 ευρώ. Σύμφωνα με το περιβάλλον τη οικογένειας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για προβοκάτσια, καθώς -όπως ο ίδιος υποστηρίζει- εδώ και 11 χρόνια προσπαθούσαν να του προσάψουν κάτι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ
newsit.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Έρχεται και νέο «χαστούκι» από το ΣτΕ στην κυβέρνηση ... τρέμουν στο υπουργείο Οικονομικών

Ποια αναδρομική... διόρθωση, με ενδεχόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τρέμουν στο υπουργείο Οικονομικών

Νέα «χαστούκια» από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ως προς την άσκηση της δημοσιονομικής  της πολιτικής περιμένει, προσεχώς, η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Οικονομικών φτάνουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι μετά την υπόθεση των ένστολων, που είχε τη γνωστή κατάληξη για το Δημόσιο και την ιστορία των πανεπιστημιακών, που έχουν προσφύγει ζητώντας ανάλογη μεταχείριση, η δυσκολότερη υπόθεση για το ...εθνικό θησαυροφυλάκιο θα είναι εκείνη που αφορά στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ ασχολείται και με το συγκεκριμένο ζήτημα, με μάλλον όχι και τόσο θετική νομολογία για τα συμφέροντα του δημοσίου. Αυτό, πρακτικά, συνεπάγεται ότι οι πιθανότητες να κηρυχθούν οι περικοπές που έχουν γίνει στα ποσά που προβλέπονταν παράνομες, είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. Και στο υπουργείο Οικονομικών τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι θα κληθούν να καλύψουν - αναδρομικά - μια τέτοια «διόρθωση».

Οι πληροφορίες μάλιστα επιμένουν ότι το ΣτΕ δεν θα αργήσει να βγάλει απόφαση αναφορικά και με το συγκεκριμένο ζήτημα, καθιστώντας έτσι την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής άλυτο γρίφο. Γιατί αν τα 500 εκατ ευρώ για τους ένστολους είναι δύσκολο να βρεθούν, τα λεφτά που θα απαιτηθούν για τα εφάπαξ θα είναι ...ασύλληπτα.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑΒΟΥΝ

Θα ήθελα πολύ να πιστέψω όλα αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς για το τέλος της κρίσης. Θα ήθελα πραγματικά, όταν λέει ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο να μην εννοεί ότι μπαίνουμε σ’ ένα επόμενο και χειρότερο Μνημόνιο. Θα ήθελα όταν λέει ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο να μην εννοεί ότι απλώς σταματά ο δανεισμός και συνεχίζεται η αποπληρωμή και τα νέα μέτρα εξαθλίωσης.

Θα χαιρόμουν ειλικρινά, αν όποτε λέει ο Αντώνης Σαμαράς ότι έρχεται η ανάπτυξη να το εννοεί πραγματικά. Όταν λέει ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, να το πιστεύει και ο ίδιος. Όταν μιλάει για ανάκαμψη να μην είναι μία ακόμη κοροϊδία για να κερδίσει χρόνο. Όταν λέει ότι οι θυσίες έπιασαν τόπο, να το εξηγεί με αποτελέσματα. Κι όταν λέει ότι το 2014 είναι μια νέα αρχή να μας δώσει έστω μία, μόνο μία, απόδειξη.
Κι από την άλλη εύχομαι πραγματικά όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά, να έχουμε άδικο. Όλοι εμείς που φοβόμαστε ότι η καταστροφή θα μεγαλώσει να είμαστε απλώς ανίδεοι. Όλοι εμείς που βλέπουμε την κυβέρνηση Σαμαρά ως τον τοπικό αντιπρόσωπο πολυεθνικών επιχειρήσεων και τραπεζών να είμαστε τρελοί. Όλοι εμείς που θεωρούμε πως η υπομονή είναι υποταγή, να είμαστε απλώς μικρόψυχοι. Όμως δυστυχώς καθημερινά υπάρχουν αποδείξεις ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να ξερνά σιχαμερά ψέματα.

Η τελευταία απόδειξη λέγεται ΚΕΠΕ. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του :
«Το ΚΕΠΕ αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό ίδρυμα για την οικονομική επιστήμη στην Ελλάδα και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Οι δραστηριότητές του επικεντρώνονται στη διεξαγωγή εφαρμοσμένης οικονομικής έρευνας σε θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, στην παρακολούθηση της οικονομικής συγκυρίας και στην παροχή μελετητικών υπηρεσιών στην κυβέρνηση σε θέματα οικονομικής ανάλυσης και πολιτικής».
Το ΚΕΠΕ, λοιπόν, είναι ένα όργανο που ερευνά για λογαριασμό της κυβέρνησης και στη συνέχεια τη συμβουλεύει, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει και αναλύει. Πολιτικός προϊστάμενος του ΚΕΠΕ σήμερα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω δύο από τις προτάσεις του ΚΕΠΕ προς την κυβέρνηση, αν και είμαι σίγουρος ότι τις έχετε διαβάσει ήδη αρκετές φορές.

Οι αναλυτές του Κέντρου προτείνουν «για νέους ανέργους 15-24 ετών (15-29 ετών ο διευρυμένος ορισμός) κατάργηση του κατώτατου μισθού έως ένα έτος από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση να κάνει προσλήψεις». Επιπλέον, οι αναλυτές προτείνουν «διακρατικές συμφωνίες (με χώρες εκτός ΕΕ, π.χ. ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νορβηγία) για την απορρόφηση ανέργων στη βάση μιας προσεκτικά σχεδιασμένης μεταναστευτικής πολιτικής και για δεδομένο χρονικό διάστημα, αντί της άτακτης μετανάστευσης που παρατηρείται».

Αν, λοιπόν, η κρίση τελειώνει, βγαίνουμε από το Μνημόνιο, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, έρχεται η ανάπτυξη, έπιασαν τόπο οι θυσίες, η οικονομία ανακάμπτει και το 2014 είναι χρονιά ελπίδας, γιατί το ίδιο το υπουργείο Ανάπτυξης συμβουλεύει την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για οργανωμένη μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό, ενώ για όσους νέους μείνουν στην Ελλάδα προτείνει να δουλεύουν δίχως μισθό;

Δεν είναι δυνατόν να ίσχυε έστω μία, μόνο μία, αισιόδοξη πρόβλεψη ή υπόσχεση του Σαμαρά και το ίδιο το υπουργείο Ανάπτυξης αναλύοντας στοιχεία και προβλέψεις για την Οικονομία να πρότεινε οργανωμένη μετανάστευση και εργασία δίχως μισθό. Οι προτάσεις του ΚΕΠΕ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των σιχαμερών ψεμάτων της κυβέρνησης του Σαμαρά. Το ΚΕΠΕ γνωρίζοντας στοιχεία «εκ των έσω» παραδέχεται ότι το 2014 θα είναι καταστροφικότερο του 2013.

Σήμερα το θέμα δεν είναι αν όλες, κάποιες ή καμία πρόταση του ΚΕΠΕ δεν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση. Θα υιοθετηθεί σίγουρα αύριο με το ένδυμα μιας ακόμη επιτυχίας. Πόσες φορές πρέπει να δούμε το ίδιο έργο για να καταλάβουμε το σενάριο; Το θέμα είναι ότι υπάρχει πλέον επίσημη παραδοχή από το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι κάθε λέξη του Σαμαρά και του Στουρνάρα είναι μια κοροϊδία, ένα σιχαμερό ψέμα, μια φτυαριά χώμα στον τάφο μας. 

Δε χρειάζονται πλέον αποκαλύψεις. Αποκαλύφθηκαν μόνοι τους. Η υπομονή είναι υποταγή. Και το μόνο που περιμένει τους υποταγμένους είναι φτυαριές με χώμα. Καλοφάγωτο.

Καρτέσιος









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Πάψε να ασχολείσαι με την κλειδαρότρυπα και ασχολήσου με το βιασμό της ψυχής σου

Αχ… τι ωραία που περνάς εκεί άνετα στον καναπέ σου, ενώ παρακολουθείς έναν άλλο “λεκέ”, έναν άλλο “bunga bunga”, έναν άλλο “ξένο οργασμό” και φτιάχνεσαι και χασκογελάς μαζί τους.

Γράφει η Cosmina Furchi Gliatas

Όλα έγιναν μια μεγάλη πασαρέλα για τα διάσημα πρόσωπα και ένα μεγάλο κρεβάτι, όπου μόνο οι εραστές “περνάνε καλά”, ενώ εσύ τους παρακολουθείς από την κλειδαρότρυπα και στο τέλος πληρώνεις το λογαριασμό του δωματίου όπου συναντιούνται. Ναι, φίλε μου, μη μου πεις ότι δεν το είχες καταλάβει, γιʼ αυτό σε θέλουν, γιʼ αυτό σε αφήνουν να “παίρνεις μάτι”, στο τέλος, όπως σου είπαν “μαζί τα φάγαμε”, θα σου πουν “μαζί γ@μ@σ@μ@”… κι εσύ, πάλι θα βάλεις το χέρι στην τσέπη σου και θα πληρώσεις τους λογαριασμούς τους και τα viagra τους, γιατί χωρίς αυτά θα μπορούσαν να γευτούν μόνο καμιά σούπα!


Δε βλέπεις ότι παντού τα ίδια κάνουν; Τι κι αν αλλάζουν τα χρόνια, η μόδα, οι Χώρες ή οι εποχές. Μια φοράνε ζιβάγκο, μια κουστούμι και γραβάτα, μια κράνος, μια έχουν αεροσυνοδούς, ηθοποιούς, μια καμαριέρες, μια γραμματείς, μια ενήλικες, μια αθλήτριες, όλοι “καλοπερνάνε” κι εσύ χαίρεσαι επειδή σου δίνουν “βούτυρο για το ψωμί σου” και δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι σε λίγο δεν θα έχεις ούτε τη δυνατότητα να αγοράσεις το καθημερινό σου ψωμί.

Ασχολείσαι με τα ροζ σκάνδαλά τους, κοιτάς από την κλειδαρότρυπα, είσαι τόσο παρμένος που δεν καταλαβαίνεις ότι σε βιάζουν, σου βιάζουν την ψυχή, και σου κλέβουν τη ζωή σου, σε εξουσιάζουν και σε αφήνουν να πιστεύεις ότι είσαι ελεύθερος, ενώ τους ανήκεις… Εραστές και διάσημα πρόσωπα με τις μίζες τους κάνουν πασαρέλα μπροστά σου, χωρίς τσίπα, αγωνίζονται στο ποιος είναι πιο γόης, πιο έξυπνος, πιο μάγκας, σε καθηλώνουν στον καναπέ σου να ενημερώνεσαι για τις μπούρδες ειδήσεις τους από τις εκπομπές τους που, πάλι εσύ πληρώνεις τα δάνεια που πήραν από τις τράπεζες, και τα χρεώνουν σε σένα.

Ώρες και ώρες μαγειρική για να σε ταΐσουν με τα μάτια, μπας και χορτάσεις έτσι, αλλιώς πώς θα χορέψεις στο χορό τους; Τρέχει να αγοράσεις τα περιοδικά τους και τις εφημερίδες όπου δουλεύουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και να μαζέψεις κάνα κουπόνι προσφοράς για να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες, να μη χάσεις ούτε πλάνο από τις περιπέτειές τους, ποιος πήγε με ποιον, σε ποιο μέρος στέγασαν τον έρωτά τους, που έκαναν διακοπές, αν κοιμούνται μαζί ή χωριστά από τους συντρόφους τους, με απλά λόγια, ποιος είναι πιο μάγκας, πιο πετυχημένος.

Σου σερβίρουν πρότυπα κενά, χωρίς περιεχόμενα… “ξεφτιλισμένα”. Αυτά σε ενδιαφέρουν; Αυτά είναι τα “είδωλά σου”; Τι και αν γκρεμίζεται κάθε μέρα η Παιδεία, η Υγεία, το βιοτικό επίπεδο της Χώρας , ακόμα και τα βασικά δικαιώματα για τα οποία έχουν δοθεί τόσοι αγώνες και θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένα, για κάθε πολίτη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της κάθε δημοκρατικής Χώρας.

Τι και αν αργοπεθαίνει δίπλα σου ο συνάνθρωπός σου, αυτοκτονούν ή πνίγονται τόσα άτομα καθημερινά σε μια θάλασσα από βάσανα. Ψιλά γράμματα όλα αυτά μπροστά στο Life Style που σου προσφέρουν απλόχερα για την ψυχαγωγία σου, για να περνάς καλά παιδί μου, “για το καλό σου”.

Με το ένα χέρι σου αφαιρούν τα πάντα και με το άλλο σου χαρίζουν ψίχουλα για να το παίξουν σωτήρες. Κι όταν έρθει η ώρα, πάλι θα καταφέρουν να σε πείσουν να τους ξαναψηφίσεις, τόσο λαμπρά πρόσωπα, τόσο πετυχημένα, καμάρι σου να τους τιμή-σεις με τη ψήφο σου…

Παίζουν θέατρο στις πλάτες σου, κάνουν πως μαλώνουν, πως υποφέρουν για την κατάσταση, πως τάχα νιώθουν τον πόνο σου, απλά δεν υπάρχει άλλη λύση για να βγούμε από το τούνελ, από την κρίση. Γινόμαστε παντού ρεζίλι, αλλά… στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάμε ποτέ για σχοινί και, δυστυχώς, είναι πολλοί τελευταία οι κρεμασμένοι και το σχοινί εμφανίζεται, όλο και περισσότερο, έτσι μαγικά, στα ντουλάπια κάθε σπίτι του Έλληνα πολίτη. Αν και χριστιανοί δεν έχουν το Θεό τους και τα αίσχη τους ξεπερνούν εκείνα των Σοδόμων και Γομόρρων.

Δεν ξέρω εσύ φίλε, αλλά εγώ έχω κουραστεί, έχω αηδιάσει και σιχαθεί μαζί τους και αρνιέμαι να συμμετέχω σε αυτό το “σκληρό πορνό”, σε αυτό το θέατρο του παραλόγου… Κλείνω την τηλεόραση, σηκώνομαι από το καναπέ και ανοίγω την πόρτα, βγαίνω έξω και διεκδικώ μια καλύτερη ζωή. Δεν θα γίνω κομπάρσος στη ζωή κανενός. Εσύ… αν θες να έχεις ζωή και να είσαι μέσα σε αυτή την ίδια πρέπει να… “βγεις έξω”, ώστε να ξυπνήσεις από το λήθαργο. Αυτός είναι ο σκοπός τους, έτσι σε θέλουν.

Αλλά εσύ μη τους κάνεις το χατίρι… συνέχισε να ονειρεύεσαι, αλλά μην κοιμάσαι. Πάλεψε για τα όνειρά σου. Γύρνα τους την πλάτη και προσπάθησε να αντικρίσεις την πραγματική ζωή, πριν να είναι πολύ αργά. Κάνε κάτι, τέρμα τα λόγια και οι υποσχέσεις, χορτάσαμε από αυτά. Σήκωσε τα μανίκια σου και άρχισε να χτίζεις μια ανθρώπινη ζωή, μια ζωή που να είναι γεμάτη ουσία και όχι βιτρίνες.

Να βιαστείς, μη χάνεις χρόνο, όσο πιο γρήγορα θα καταλάβεις ότι δεν τους έχεις ανάγκη, αλλά αυτοί σε έχουν για να ζήσουν, τότε βρίσκεσαι ήδη στο μονοπάτι της νίκης. Προχώρα… γιατί η ζωή είναι μικρή και όπως λέει και ένας στίχος του Οδυσσέα Ελύτη… “δεύτερη ζωή δεν έχει!»









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Η δημοκρατία δεν είναι έμφυτη στον άνθρωπο.

Το άρθρο αυτό έχει ως αποδέκτες όλα εκείνα τα κινήματα και τα νεότευκτα κόμματα, τα οποία οραματίζονται την εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας στην Ελλάδα. Για το επιτύχουν λοιπόν αυτό, θα πρέπει να κτυπήσουν το σύστημα στο πεδίο της μάχης που το ίδιο έχει επιλέξει και με τα δικά του πολιτικά όπλα.

Ο άνθρωπος ενεργεί αφενός με τα ένστικτα, αφετέρου με τη λογική. Η λογική χονδρικά είναι μια διαδικασία χαλιναγώγησης των ενστίκτων ή ικανοποίησής τους με μια ορισμένη, κυρίως κοινωνικά αποδεκτή διαδικασία.

Η δημοκρατία ως τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας μιας ομάδας, είναι μια ανώτερη λογική διαδικασία που απαιτεί συμμετοχή όλων και συναπόφαση και όχι μια ενστικτώδη αγελαία διαδικασία, όπου όλοι ακολουθούν τον ηγέτη της αγέλης. Όμως, η άμεση φυσική ροπή του ανθρώπου δεν είναι τα δύσκολα μονοπάτια της λογικής αλλά τα εύκολα των ενστίκτων. 

Επομένως, οι παντός είδους εξουσιαστές στο διάβα της ιστορίας, καταφεύγουν στο εύκολο. Αποφεύγουν να καταβάλουν απαιτητικές προσπάθειες εκπαίδευσης των πολιτών σε λογικές διαδικασίες δημοκρατίας, που στο τέλος μάλιστα θα στραφούν εναντίον τους, αλλά διεγείρουν εύκολα και καθοδηγούν τα ανθρώπινα ένστικτα (με τρομοκρατία, βία, απειλή πείνας, απειλή θανάτου, δωροδοκίες, εξαγορά συνειδήσεων, πελατειακές πρακτικές, προβολή, καλλιέργεια φαντασιώσεων, χονδροειδή ψέματα κ.λ.π.), που έτσι λειτουργούν προς όφελος της κλίκας των εξουσιαστών.

Η προπαγάνδα του συστήματος έχει πάντα ως μοναδικό στόχο τα ένστικτα των ανθρώπων και όχι τη λογική τους. Γι’ αυτό εκείνο που τρομάζει πάνω απ’ όλα το σύστημα, είναι αυτό που χαρακτηρίζει «λαϊκισμό». Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο λαϊκισμός είναι η προπαγάνδα εκείνη που στοχεύει στα ένστικτα και αν δεν τον πολεμήσει άμεσα, κινδυνεύει να χάσει τις λαϊκές μάζες, πάνω στις οποίες θέλει να διαθέτει το ίδιο το μονοπώλιο του λαϊκισμού.

Επί 2.500 περίπου χρόνια μετά την Αθηναϊκή Δημοκρατία, δεν ξαναφάνηκε ποτέ στη γη παρόμοιο φαινόμενο. Γιατί άραγε; Αν φυσικά η δημοκρατία ήταν έμφυτη στον άνθρωπο, τότε αναγκαστικά θα επικρατούσε παγκοσμίως. Ας φανταστούμε λοιπόν πόσες δυσκολίες συναντά σήμερα στην Ελλάδα ένα νέο πολιτικό κίνημα όταν με τα πενιχρότατα μέσα που διαθέτει, απευθύνεται στη λογική των πολιτών και τους καλεί να αγωνιστούν για τη δημοκρατία, ενώ την ίδια στιγμή από την άλλη μεριά υπάρχει ένα ολόκληρο εξουσιαστικό καθεστώς, με ατελείωτα μέσα, το οποίο απευθύνεται στα ένστικτα, τρομοκρατεί τον πολίτη ότι θα καταστραφεί, τον εμπαίζει εδώ και τέσσερα χρόνια με το “φως στο τούνελ” κ.λ.π.  και έτσι καταφέρνει να τον ακυρώνει και να τον κρατά δέσμιο στο δικό του εξουσιαστικό άρμα.

Πέτρος  Χασάπης
πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Το (μεγάλο) κόλπο των εργολάβων μέσω Χρυσοχοΐδη

Σκληρές μάχες δίνει αυτό το διάστημα η διαπλοκή, καθώς μέσα στο προσεχές τρίμηνο θα αποφασιστεί ποια έργα μπαίνουν στο νέο ΕΣΠΑ (2014-2020), συνολικού ύψους περί τα 21 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα προωθείται η ανακατανομή του υφιστάμενου προγράμματος (2007-2013), αφού αρκετά δισ. βαλτώνουν στα συρτάρια του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι επιχειρήσεις για τις οποίες προορίζονται αδυνατούν να τα απορροφήσουν γιατί δεν μπορούν να βρουν κεφάλαια ώστε να καλύψουν τη δική τους συμμετοχή. Ετσι, από αυτά τα ποσά περίπου 3-4 δισ. ευρώ ενδέχεται να αλλάξουν δρόμο, και εκεί που πήγαιναν για χρηματοδότηση επενδύσεων και στην πραγματική οικονομία, να στραφούν προς τους εργολάβους, οι οποίοι δίνουν πλέον μάχη επιβίωσης. Το παραμύθι για την ανάληψη έργων στο εξωτερικό ξέφτισε τον τελευταίο χρόνο, αφού οι ισχυροί κατασκευαστές υπέγραψαν ελάχιστες συμβάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αποδείχθηκαν ζημιογόνες. Ετσι οι εργολάβοι επιστρέφουν όπως όπως στα πάτρια εδάφη και πέφτουν με τα μούτρα στο ΕΣΠΑ με στόχο να το λεηλατήσουν (δι’ ίδιον όφελος) και να πάρουν όσο μεγαλύτερο μερίδιο μπορούν από τον κουμπαρά των συνολικά περίπου 25 δισ. ευρώ.
 
Η πρόσφατη αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης για τους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες, μέσω της οποίας η διαπλοκή πρόκειται να ενθυλακώσει περισσότερα από έξι δισ. ευρώ κρατικών και κοινοτικών κονδυλίων, δείχνει ότι οι εργολάβοι διαθέτουν ακόμα ισχυρούς συμμάχους. Μάλιστα, μέσα από αυτό το νέο μεγάλο κόλπο επιδιώκουν να «χτίσουν» και το πολιτικό σύστημα της «επόμενης ημέρας», προκειμένου να ελέγχουν τις εξελίξεις και να προστατεύουν τα συμφέροντά τους.
 
Ηδη στο παρασκήνιο έχουν ετοιμαστεί αρκετές «υπόγειες σήραγγες» και μεθοδεύονται συμμαχίες και συγκολλήσεις που μοιάζουν, εκ πρώτης όψεως, απίστευτες. Κατά τους γνωρίζοντες, δεν είναι άσχετη με όλες αυτές τις διεργασίες η πρόσφατη κινητικότητα για την ηγεσία και τον έλεγχο του ΤΕΕ, που εκ του θεσμικού και επιστημονικού του ρόλου αποτελεί κρίσιμο και κομβικό παράγοντα (αντίδρασης ή σιωπής) για τις προωθούμενες μεθοδεύσεις, οι οποίες θα σημαδέψουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας τουλάχιστον για την επόμενη επταετία. Το «δωράκι» που, όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα η «κυριακάτικη δημοκρατία», έκανε στους συνδικαλιστές του ΤΕΕ με τη μεταφορά κρίσιμων και προσοδοφόρων αρμοδιοτήτων ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θεωρείται ο διαμεσολαβητής προκειμένου κομματικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου, σχεδόν όλου του φάσματος, να συμφωνήσουν ώστε να διατηρήσει την προεδρία ο «πράσινος» (αλλά απόλυτα προσαρμοστικός) Χρήστος Σπίρτζης. Ρόλο λέγεται ότι παίζει προς την ίδια κατεύθυνση και άλλο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έχει αποσυρθεί (από το προσκήνιο) την τελευταία δεκαετία, αλλά την περίοδο κατά την οποία ήταν υπουργός διέπρεψε ως αγαπημένο παιδί των εργολάβων!
 
Αποτελεί κοινό μυστικό άλλωστε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης ποντάρει, για το πολιτικό του μέλλον, στην εύνοια -και ως εκ τούτου- στη διάσωση των ισχυρών (και δη των κατασκευαστικών) ομίλων. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί και το ρεσιτάλ που έδωσε στα τέλη του χρόνου στη Βουλή, όταν έφτασε μέχρι του σημείου να υποστηρίξει ότι δεν προβλέπονται αυξήσεις στα διόδια για να πετύχει την έγκριση των αναθεωρημένων συμβάσεων;
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, με δεδομένη την προθυμία του να υπηρετεί καταστάσεις, προορίζεται για διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως και εντός των επόμενων μηνών. Οσοι προωθούν αυτή την ιδέα εκτιμούν ότι με την ανάλογη μιντιακή και επικοινωνιακή στήριξη θα σταθεί δυνατό ως επικεφαλής ενός «νέου» ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στο προσκήνιο και να έχει ρυθμιστικό ρόλο προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Αν και μνημονιακός, ο υπουργός Μεταφορών διατηρεί (άγνωστους!) διαύλους επικοινωνίας και με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αλλωστε οι κατασκευαστές κινούνται και οι ίδιοι για την εξασφάλιση και άλλων συμμάχων στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, όπως προκύπτει και από τις χλιαρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης όσο και στην άτακτη υποχώρηση για θέματα που είχαν ανοίξει βουλευτές του. Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση με τα κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων που έχουν από την πίσω πόρτα οι εργολάβοι της Αττικής Οδού, θέμα που άνοιξε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, για να υποχωρήσει έπειτα από λίγες ημέρες. Κάτι ανάλογο προκύπτει και από τις διεργασίες για το νέο προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), όπου ο κ. Σπίρτζης, ευνοούμενος του υπουργού Υποδομών, διατυμπανίζει ότι έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (και του κ. Τσίπρα;) για να παραμείνει στη θέση του προέδρου.
 
Η μάχη που δίνουν αυτές τις ημέρες οι εργολάβοι είναι σκληρή και για ακόμα έναν λόγο: Πολλά από τα έργα που είχαν ενταχθεί στο υφιστάμενο ΕΣΠΑ παρουσιάζουν σοβαρές καθυστερήσεις και συνεπώς δεν θα ολοκληρωθούν εγκαίρως. Για να μη χαθούν κοινοτικά κονδύλια (και συνεπώς έσοδα για τους κατασκευαστές), πρέπει να έργα να παραδοθούν μέχρι τα τέλη του 2015, πράγμα εξαιρετικά αδύνατον για τους οδικούς άξονες (Ιόνια Οδός, Μαλιακός – Κλειδί, Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα και Αξονας Κεντρικής Ελλάδας), για τα μεγάλα έργα του ΟΣΕ, για το μετρό Θεσσαλονίκης κ.λπ. Οι κατασκευαστές θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις θα μπουν, ως «έργα-γέφυρες» όπως αποκαλούνται, και στο επόμενο ΕΣΠΑ. Για παράδειγμα, στα μεγάλα έργα του ΟΣΕ έχουν υπογραφεί συμβάσεις 1,6 δισ. ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν απορροφηθεί μόλις 672.000.000, ενώ κρίσιμες εργολαβίες έχουν μόλις αρχίσει. 

Στο μετρό Θεσσαλονίκης από τη σύμβαση του 1,03 δισ. ευρώ έχουν απορροφηθεί 275.000.000 ευρώ.

Τα έργα-φιλέτα

Κρίσιμο ζήτημα για τους ισχυρούς κατασκευαστές είναι και η ένταξη μεγάλων έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη νέα γραμμή 4 του μετρό Αθηνών. Αυτή την περίοδο προσπαθούν να πείσουν την κυβέρνηση να εντάξει το έργο κατασκευής του πρώτου τμήματος της γραμμής (από το Αλσος Βεΐκου μέχρι τον Ευαγγελισμό), προϋπολογισμού περί τα 900.000.000 ευρώ. Σε περίπου δύο δισ. ευρώ υπολογίζονται τα έργα κατασκευής των μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων ανά την Ελλάδα, τα οποία προωθούνται αυτόν τον καιρό μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Οι εργολάβοι θα συμμετάσχουν με μικρό μόνο τμήμα των κεφαλαίων που απαιτούνται για την κατασκευή των περίπου 20 μονάδων, με τη μερίδα του λέοντος να προέρχεται από το ΕΣΠΑ και από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Μάχη έως τον Ιούνιο
 
Από την τελευταία παρουσίαση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη για το νέο ΕΣΠΑ προκύπτει ότι οι εργολάβοι έχουν ήδη εξασφαλίσει κονδύλια περί τα 3,7 δισ. ευρώ, που θα ενταχθούν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον – Μεταφορές». Στο συγκεκριμένο ποσό πρέπει να προστεθούν και τα περίπου 5,4 δισ. ευρώ που θα κληθούν να διαχειριστούν οι περιφέρειες. Η σκληρή μάχη για το πώς θα κατανεμηθούν τα 21 δισ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ θα δοθεί μέχρι τον Ιούνιο, υποστηρίζουν όσοι παρακολουθούν τη διαμόρφωσή του. Μπορεί ο Κ. Χατζηδάκης να υποστήριζε προ εβδομάδων ότι δεν φτάνει το ΕΣΠΑ ώστε οι Ελληνες «να τρώνε με χρυσά κουτάλια», αλλά για τους εργολάβους φτάνει και περισσεύει.


Κυριακάτικη Δημοκρατία







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Η ώρα μιας νέας σεισάχθειας

Του Γιώργου Τσακίρη

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα το οποίο ίσως δεν έχει εξηγηθεί, ή γίνει απόλυτα αντιληπτό σε όλη του την έκταση, είναι η βασικές κατευθυντήριες γραμμές που ακολουθεί η παρούσα κυβέρνηση, κατ’ εντολή των δανειστών μας.

Κι αυτές δεν είναι άλλες από την ελαχιστοποίηση του κράτους ώστε η μοναδική του λειτουργία να περιορίζεται απλά στην θέσπιση νόμων που θα διέπουν τις σχέσεις των πολιτών μεταξύ τους, και την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ώστε οι όποιες οικονομικές αποφάσεις να λαμβάνονται με βασικό τους κριτήριο το ατομικό συμφέρον.

Όταν ο M.Friedman το 1962 στο βιβλίο του «Capitalism and Freedom» έγραφε «είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε τις καθημερινές  δραστηριότητες των ανθρώπων, από το γενικό εθιμικό και νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτές γίνονται», ουσιαστικά έβαζε τα θεμέλια για τους μετέπειτα ορισμούς «δυνάμεις τις αγοράς», όπως σήμερα τις γνωρίζουμε, και κυρίως για την πολιτική της «Συναίνεσης της Ουάσιγκτον», όπως αυτή ορίσθηκε και υιοθετήθηκε από τις πλούσιες χώρες του κόσμου. Και φυσικά για τα κερδοσκοπικά funds τα οποία ως … μανιτάρια, ξεπήδησαν σε κάθε γωνιά στο Βόρειο τμήμα της Αμερικανικής κυρίως ηπείρου.

Αυτό όμως το μοντέλο διακυβέρνησης, αποτελεί την περιγραφή αυτού ακριβώς που συνήθως ονομάζουμε «Αμερικανικό Οικονομικό Μοντέλο», βασικές αρχές του οποίου είναι* :

• Οι κανόνες ατομικού συμφέροντος – ο ατομικιστικός υλισμός, κυβερνά την οικονομική ζωή

• Ο φονταμενταλισμός της αγοράς – οι αγορές πρέπει να λειτουργούν ελεύθερα και οι όποιες προσπάθειες για ρύθμισή τους με κοινωνικά ή πολιτικά μέσα είναι σχεδόν πάντα ανεπιθύμητες

• Το ελάχιστο κράτος – ο οικονομικός ρόλος της κυβέρνησης δεν πρέπει να επεκτείνετε πέρα από την επιβολή νομοθεσίας για το σεβασμό των συμβολαίων και την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας. Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να προσφέρουν οι ίδιες αγαθά και υπηρεσίες, αλλά ούτε και είναι ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων

Στην χάραξη αυτού του γενικού «οδικού άξονα» πολιτικής, συνεισέφεραν (μέσω χρηματοδότησης), κατάφεραν (ή προσπαθούν) να επιβάλουν και σήμερα εκμεταλλεύονται, όλες εκείνες οι «δυνάμεις της αγοράς» που μοναδικό τους ενδιαφέρον και αιτία ύπαρξης, είναι … το κέρδος (επενδυτικά funds, τράπεζες κλπ).

Έχοντας αναγάγει σε δόγμα το «η απληστία είναι κάτι θεμιτό, τα καλά παιδιά τερματίζουν τελευταία*», είδαν τις προσπάθειές τους να ευοδώνονται όταν οι νόμοι που θεσπίσθηκαν από τα κράτη (με την παρότρυνση άραγε ποιων ; ), τους έδωσαν το ελεύθερο να παράγουν χρήμα από το μηδέν, να δημιουργούν πολύπλοκα προϊόντα χρηματοδοτήσεων ή … απόκρυψης χρεών, ενώ παράλληλα δημιούργησαν άλλα προϊόντα με τα οποία ασφάλιζαν τις επενδύσεις τους.

Και ξαφνικά, σε λίγα μόλις χρόνια, κάθε κράτος, κάθε κυβέρνηση, βρέθηκε να χρωστά όσα ποτέ δεν πρόκειται να ξεπληρώσει και, πιθανότατα, στους ίδιους επενδυτικούς οργανισμούς !

Είναι λοιπόν παράλογο, πώς ένα παγκόσμιο ΑΕΠ της τάξης των 74 περίπου τρις δολαρίων, μπορεί ποτέ να αποπληρώσει το συνολικό παγκόσμιο χρέος των 224 περίπου τρις δολαρίων (σύμφωνα με έκθεση των αναλυτών του ING Group τον Μάιο του 2013) το οποίο και συνεχώς διογκώνεται !!

Πώς είναι δυνατό, πώς προέκυψε το εισόδημα που όλοι μαζί παράγουμε, να μην επαρκεί όχι απλά για να ζήσουμε, αλλά να χρειάζεται να παράξουμε … τρεις φορές τόσο, μόνο και μόνο για να … ισοφαρίσουμε το χρέος μας ;

Πώς είναι δυνατό να μην βλέπουμε ότι η μόνη αλήθεια είναι ότι σήμερα μας κυβερνούν οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι επενδυτικοί οργανισμοί και οι τράπεζες ;

Στον παραλογισμό λοιπόν αυτό, πρέπει να κατανοήσουμε και να αντιτάξουμε το μόνο επιχείρημα που έχουμε ως πολίτες. Τη συλλογική, μαζική μας συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικών που θα απαιτήσουν τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους μας. Όχι την επιμήκυνση ή τη … μείωση επιτοκίων που ως μόνο τους αποτέλεσμα θα έχουν την αέναη σκλαβιά μας.

Η ώρα μιας νέας σεισάχθειας πρέπει να γίνει απαιτητή, και μόνο εάν αυτό γίνει άμεσα αντιληπτό από όλους, θα μπορέσουμε και πάλι ως κράτος να «σταθούμε στα πόδια μας» ατενίζοντας με ευοίωνες προοπτικές το μέλλον.

*από το βιβλίου του John Kay «Η Αλήθεια για τις αγορές», εκδόσεις «Κριτική».

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου












To "EPI OSY info" Σας παρουσιάζει την Συλλογική σύμβαση του 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.ΣΥ. Α.Ε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

«ΘΕΜΑ ΤΑΜΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ» ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

«Η χρεοκοπημένη χώρα του ευρώ θέλει να επιστρέψει φέτος στις αγορές, αλλά οι ισχυροί της πολιτικής και οικονομικής σκηνής στο Νταβός δεν το πιστεύουν και σχεδόν κανείς δεν θέλει να μιλά για αυτό», αναφέρει ρεπορτάζ από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που δημοσιεύει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, υπό τον τίτλο «Θέμα ταμπού η Ελλάδα».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Μπάρι Άιχενγκριν, οικονομολόγος από το Μπέρκλεϊ απάντησε αινιγματικά στην ερώτηση για την προοπτική επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές. «Η χώρα έχει συχνά διαψεύσει ελπίδες. Ενδεχομένως η Αθήνα χρειάζεται απλώς χρόνο» απάντησε σηκώνοντας τους ώμους, σημειώνει ο δημοσιογράφος και επισημαίνει ότι η Ελλάδα αναφέρθηκε μόνο μια φορά σε μια πολλά υποσχόμενη ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων, παρά το γεγονός ότι ήταν η χώρα στην οποία εκδηλώθηκε η κρίση και υπήρχαν θέματα να συζητηθούν.
«Η οικονομία της χώρας θα παρουσιάσει επιτέλους ανάπτυξη και θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ταυτόχρονα αυξάνεται η ανεργία και το χρέος. Πώς συμβιβάζονται αυτά με το γεγονός ότι η χώρα ανακοίνωσε την επιστροφή της στις αγορές στο τέλος του χρόνου;», ερωτά τον καθηγητή του Χάρβαρντ Κένεθ Ρογκόφ, ο οποίος απαντά: «Φοβάμαι πως δεν συμβιβάζονται. Ακόμη και με την υποστήριξη της ΕΚΤ, θα πρόκειται για μικρά ποσά, με μικρές περιόδους αποπληρωμής και θα είναι δύσκολο να βρεθούν επενδυτές. Κατά πόσο ισχύουν οι αισιόδοξες προβλέψεις, αυτό το γνωρίζουν μόνον οι Έλληνες».

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στον πρώην υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος, όπως επισημαίνεται, «ήταν απολύτως προετοιμασμένος για τη συνέντευξη, με πληθώρα στοιχείων και εγγράφων αλλά χωρίς θετικές απόψεις για τους διαδόχους του: “Το πρόγραμμα λιτότητας το οποίο διαπραγματεύτηκε η Ελλάδα με την τρόικα ήταν βιαστικό και πρόωρο. Η χώρα είχε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή της για να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά. Το αποτέλεσμα ήταν να συμφωνήσει σε μια καταστροφή και για τις δύο πλευρές. Η μεγάλη αύξηση του χρέους οδήγησε σε ένα νέο πρόγραμμα που και αυτό ήταν ελάχιστα αποτελεσματικό”. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, εάν αντί για κούρεμα, διοχετευόταν χρήμα στην πραγματική οικονομία, η ύφεση θα είχε τελειώσει το καλοκαίρι του 2012 και το χρέος θα βρισκόταν στο 157%, το οποίο είναι 23% αυτού που καταγράφεται σήμερα. Ο κ. Χριστοδουλάκης σημειώνει ότι οι αριθμοί της κυβέρνησης και του ΔΝΤ για ανάπτυξη 3,7% και πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% είναι πολύ αισιόδοξοι».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου από πού προέρχονται αυτοί οι αισιόδοξοι αριθμοί, ο κ. Ρόγκοφ, όπως αναφέρεται, αρκέστηκε να σημειώσει ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ δεν ήταν πάντα σωστές, ενώ ο κ. Άιχενγκριν απάντησε χαμογελώντας και αφήνοντας τις ερμηνείες για άλλους, λέγοντας, «αυτό επιλέχθηκε από την Ευρώπη».

Ο κ. Χριστοδουλάκης προειδοποιεί ακόμη για τον κίνδυνο η Ευρώπη να εξέλθει διχασμένη από τις εκλογές του Μαΐου, καθώς σε οικονομικά ισχυρές χώρες, όπως η Ολλανδία, Φινλανδία, ακόμη και η Γερμανία, διαμορφώνεται διάθεση εναντίον των «άχρηστων Ελλήνων», ενώ στην Ελλάδα, ακραία κόμματα προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους πολίτες εναντίον των «αδίστακτων Ευρωπαίων».

Ο πρώην τραπεζίτης Άξελ Βέμπερ περιγράφει μάλιστα τις ευρωεκλογές ως την μεγαλύτερη πρόκληση εντός του 2014 μαζί με τα στρες-τεστ των τραπεζών και προβλέπει ότι τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα θα κερδίσουν μεγάλη δύναμη, γεγονός το οποίο θα δυσκολέψει την λήψη αποφάσεων στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο βρίσκονται, αναφέρει το ρεπορτάζ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, ακόμη και η Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ της ριζοσπαστικής αριστεράς καλλιεργεί μετά το ξέσπασμα της κρίσης συναισθήματα κατά των Βρυξελλών και του ευρώ και θα μπορούσε με μια εκλογική επιτυχία να ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά.

Το δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη στην πρόσφατη μελέτη της PricewaterhouseCoopers (PwC), σύμφωνα με την οποία στο τέλος του έτους το 40% των δανείων δεν θα εξυπηρετείται, για να επισημάνει ότι έτσι αυξάνεται η πίεση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προσπαθεί να μεταδώσει θετική διάθεση. «Με θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, ελπίζει ότι θα καταφέρει να περιορίσει την δυσαρέσκεια των πολιτών. Την ίδια ώρα θέλει να εμφανίζεται ως σκληρός διαπραγματευτής με τις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς έχει προειδοποιήσει τους εταίρους του ότι, αν δεν δώσουν μια ένδειξη ότι προτίθενται να βοηθήσουν στην μείωση του χρέους, είναι πιθανό αυτό να πληρωθεί στις κάλπες του Μαΐου», συνεχίζει το ρεπορτάζ και επισημαίνει ως πρόβλημα το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να ισορροπήσουν μεταξύ των παραχωρήσεων και της αυστηρής στάσης προς τις χρεοκοπημένες χώρες, καθώς «οι μεγάλες υποσχέσεις μπορεί να στείλουν στην Δυτική Ευρώπη τους ψηφοφόρους στους ευρωσκεπτικιστές». «Οι υποτιθέμενες καλές ειδήσεις από την Αθήνα είναι το ίδιο βολικές για τις χώρες-πιστωτές όσο και για τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό. Η ανάπτυξη έρχεται, τα δάνεια θα αποπληρωθούν. Αυτή η είδηση ακούγεται ευχάριστα», καταλήγει το δημοσίευμα.

newsit.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Ολόκληρο το βίντεο με το κράξιμο στον αναρχοκομμουνιστή Ντινόπουλο.

Η επαφή των νεοδημοκρατών Βουλευτών με το κοινό τους γίνεται τραυματική εμπειρία.

Λεκτικούς προπηλακισμούς χλευασμούς και αντεγκλήσεις δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος κατά την ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ .

Τα πυρά των παριστάμενων δεν δέχθηκε και ο Σαμάρας. Το ακροατήριο ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Ντινόπουλου και του συνέστησε να πέσει από το Μπαλκόνι.
Η ΠΟΜΙΔΑ είναι H Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι τα περισσότερα μέλη της είναι νεόδουλοι και πασόκια όπως και ο πρόεδρος της Σ.Παραδιάς(σίγουρα θα τον είδατε πολλές φορές καλεσμένο στα κανάλια τους να μοστράρει τις γραβάτες του).
Καλά τους κάνουν αφού θα τους ψηφίσουν έτσι κι αλλιώς τόσο όρνια που είναι.

Πάντως δεν μπορώ να μην επισημάνω τις πολλές φαλάκρες στο κοινό.











Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Κανονικά και με τον νόμο, επιβαρύνοντας τον Κρατικό Προϋπολογισμό με 100.000 ευρώ τον μήνα, συνεχίζει τα ταξίδια της η «Βουλή Airlines».

Κανονικά και με τον νόμο, επιβαρύνοντας τον Κρατικό Προϋπολογισμό με 100.000 ευρώ τον μήνα, συνεχίζει τα ταξίδια της η «Βουλή Airlines». Κι όπου «Βουλή Airlines» δεν εννοούμε τίποτα άλλο παρά τα αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία διατίθενται δωρεάν κάθε εβδομάδα στους βουλευτές απομακρυσμένων από την πρωτεύουσα περιοχών, ώστε να πηγαινοέρχονται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κοινοβουλευτικής Διαφάνειας και αποκαλύπτει για πρώτη φορά με ακρίβεια ευρώ το ποσό που καλείται να πληρώσει η Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, για 407 εισιτήρια τον μήνα που αντιστοιχούν σε περίπου 60 βουλευτές, η Βουλή πλήρωσε για τον μήνα Νοέμβριο σε αεροπορική εταιρία 101.054,44 ευρώ.

Πάντως, η ανάρτηση της σχετικής απόφασης στην ιστοσελίδα της Κοινοβουλευτικής Διαφάνειας ήταν αρκετή ώστε να ανοίξει και πάλι η συζήτηση για τις μετακινήσεις των βουλευτών, δεδομένου και ότι το σχετικό κονδύλι στον ετήσιο προϋπολογισμό της Βουλής αγγίζει το 1.500.000 ευρώ! Κονδύλι που φαίνεται ότι πιθανώς να μη φτάσει, αν συνυπολογιστεί ότι 32 βουλευτές -πέραν όσων χρησιμοποιούν τα αεροπορικά εισιτήρια- ζήτησαν και πήραν με έξοδα της Βουλής πάσο για δωρεάν διέλευση από τα διόδια. Για τα έξοδα αυτά, που είχαν προλάβει να δικαιολογηθούν εντός του 2013, δεν έχει αναρτηθεί προς το παρόν καμία σχετική απόφαση στη Διαύγεια της Βουλής.

Η συζήτηση που έχει ανοίξει επικεντρώνεται στο ότι, ενώ το Σύνταγμα προβλέπει συγκοινωνιακή ατέλεια για τους βουλευτές, δεν καθορίζει το μέσο με το οποίο θα μετακινούνται οι βουλευτές. Κάποιοι άλλοι, πάντως, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι, εφόσον το Σύνταγμα κάνει λόγο για ατέλεια, τότε οι βουλευτές θα έπρεπε να ταξιδεύουν δωρεάν με όποιο μεταφορικό μέσο επιθυμούν και το κόστος να επιβαρύνει τις αεροπορικές, ακτοπολοϊκές, σιδηροδρομικές κ.λπ. εταιρίες.

Γιώργος Λυκουρέντζος







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ‏

Του κομαντάντε Μάρκου Μουζακη από το Παρασκηνιο

** Παρατηρούμε με ενδιαφέρον, ότι την τελευταία περίοδο όπου το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο «βγαίνει στη σέντρα», όπου οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, όπου το πολιτικό κλίμα εν πολλοίς καθορίζεται απ’ αυτή τη ζέουσα ατμόσφαιρα, κάποιοι αρμοί του συστήματος έχουν αρχίσει να ανησυχούν.

** Και να αντιδρούν, έμμεσα αλλά σαφώς, ε;

** Και λέμε έμμεσα, διότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φυσικά και δεν τους επιτρέπει να βγουν φόρα-παρτίδα και να πουν ότι το πολιτικό κλίμα δηλητηριάζεται απ’ την… κυρία Πόπη Παπανδρέου, ας πούμε!

** Αν και οι συγκεκριμένοι αυτοί αρμοί εδώ το έχουν, στην άκρη των χειλέων για να το πουν!

** Μάλιστα μεγάλο συγκρότημα, ε, με τον τρόπο του το ‘χει βγάλει, έτσι;

** Γιατί αυτή η ανησυχία συγκεκριμένων συστημικών δυνάμεων;

** Γιατί η πρεμούρα τους μην και δεν ελεγχθούν οι εξελίξεις σε μια «κάθαρση» που δεν ξεπερνά συγκεκριμένα όρια;

** Τι και γιατί φοβούνται;

** Στοιχειώδες, Γουότσον! Αφού βασικός πυλώνας της διαπλοκής (που άνθισε κυρίως επί εποχής Σημίτη, να μην ξεχνιόμαστε!) είναι και συγκεκριμένοι βαρόνοι των μίντια, όπως και επιφανείς επιχειρηματίες, είναι διάχυτος ο φόβος μη ελεγχόμενων εξελίξεων…

** Εξελίξεων που θα συμπαρασύρουν στο διάβα τους κάμποσα στελέχη της διαπλοκής και θα απειλήσουν με πλήρη αποσταθεροποίηση ένα σύστημα που έτσι κι αλλιώς κλυδωνίζεται επικίνδυνα…

** Όταν σε μια τέτοια περίοδο, με το λαό οργισμένο (ακόμα κι αν δεν εκφράζει την οργή του με μεγάλες και δυναμικές κινητοποιήσεις) κι έτοιμο να στοιχηθεί σε αντισυστημικό πλαίσιο, η ροή των εξελίξεων δεν ελεγχθεί, τότε το σύστημα τρέμει.

** Και αυτό πρέπει πάση θυσία να σταματήσει, κατά τους ιμάντες και αρμούς του σάπιου, διαπλεκόμενου καθεστώτος.

** Συνεπώς απολύτως «κατανοητό» το να κλαυθμηρίζουν συγκεκριμένα καθεστωτικά ΜΜΕ, συγκεκριμένοι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι και να «πονάνε» για «ανεξέλεγκτους» δικαστικούς λειτουργούς!

** Πράγματι ανεξέλεγκτους, θα συμφωνήσουμε. Απ’ τη διαπλοκή!

** Προσέξτε λοιπόν. Αυτός ο ακήρυχτος πόλεμος θα κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα.

** Θα δούμε πολλά επεισόδιά του…

** Θα απολαύσουμε αναλύσεις και φωνές «μετριοφροσύνης» και οιμωγές υπέρ της μη διατάραξης ισορροπιών και συσχετισμών…

** Και προπαντός: Θα δούμε μια πολυπλόκαμη προσπάθεια να περιοριστεί η κάθαρση στα ήδη εξεταζόμενα σκάνδαλα. Και να μην πάει παρακάτω.

** Στο άνοιγμα και άλλων φακέλων…

** Όπως ας πούμε… των δημοσίων έργων!

** Ε;

** Θα δούμε επιθέσεις υπόγειες κατά εισαγγελέων, ανακριτών…

** Και ορισμένες θα αβαντάρονται και από ικανό τμήμα του πολιτικού προσωπικού…

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου