EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ... ΑΞΙΖΕΙ να το διαβάσετε !

Ζούμε την κορύφωση της αέναης πάλης του καλού με το κακό, του ψέματος με την αλήθεια, του φωτός με το σκοτάδι. Ξέρουμε ή ψυχανεμιζόμαστε όλοι τις παγκόσμιες διαστάσεις του γεγονότος, γι’ αυτό και επιτήδειοι με «ανίερες» προθέσεις εκμεταλλεύονται το δέος που νιώθουμε για όσα αποτρόπαια ζούμε. Σκορπάνε τεράστια χρηματικά ποσά, προκειμένου να υπηρετήσουν τις λεγόμενες θεωρίες συνωμοσίας ή τις προφητείες, που καλλιεργούν τη μοιρολατρία και την παθητικότητα. Αυτά ουσιαστικά προσβλέπουν στην ακύρωση της όποιας πολιτικής και συλλογικής αντίστασης στο μαύρο καθεστώς .Μέσω του φόβου, της ανασφάλειας ή της ψευδαίσθησης ,που εμπορεύονται, υποτάσσουν –πρόσκαιρα έστω-συνειδήσεις, αλλά μάταια μάχονται το φως !

Η πραγματικότητα είναι ότι ζούμε την αλλαγή μιας ολόκληρης εποχής, που θα κρίνει την ίδια τη συνέχεια ή μη της ζωής στον πλανήτη ,αλλά και τους όρους που αυτό θα γίνει. Ζούμε λοιπόν τις πιο ιστορικές και συγκλονιστικές αλλαγές ,που θα μας πάνε όπου ο «νέος άνθρωπος», που ήδη είναι παρών ,αποφασίσει! Κι αυτός ο νέος άνθρωπος, προσπαθεί να απαλλαγεί από την άγνοια και βρίσκει την ψυχή του, που την «ξόδευε» στα εύκολα και τα φτηνά φετίχ, που του πλασάρανε ως «θεούς». Θεοποίησε την αίσθηση των υλικών «θαυμάτων» της τεχνολογίας και έχασε την έμπνευση, τη χαρά της δημιουργίας, της επικοινωνίας, της αλήθειας, την εσωτερική αρμονία κι ισορροπία με τον εαυτό του και τους γύρω .Του κλέψανε την «αστραπή» της γνώσης και της δύναμης, που μέσα του φωλιάζει ,και μόνο αυτή «ξυπνώντας» μπορεί να τον οδηγήσει στο φως της γνώσης, της ενσυναίσθησης, της ελευθερίας και της αγάπης ,ως «απόστολο» της νέας εποχής!

Οριακά γεγονότα συνταράσσουν τον πλανήτη και τις ζωές μας συνολικά. Δοκιμάζονται τα όρια κι οι αντοχές μας, κι ό,τι μέχρι χθες ήμαστε ,σήμερα μας «κυνηγάει», μας ελέγχει, σαν να θέλει να μας «εκδικηθεί» για τις επιλογές μας, για τις αποφάσεις και τα έργα μας. Όλα με τον πιο οδυνηρό και βάναυσο τρόπο τα «πληρώνουμε», τα λάθη, τις παραλείψεις ,τον εγωκεντρισμό μας, το έλλειμμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Κι όμως δε φταίμε εμείς, αλλά- δυστυχώς- είμαστε θύματα της πιο μαύρης εποχής, που πίσω μας αφήνουμε! Αναμετράμε ,επανακαθορίζουμε τα « θέλω» μας, τα «πρέπει», το σκοπό και το νόημα της ύπαρξής μας. Γίνεται μέσα μας ένα είδος κάθαρσης, που η ίδια η δύναμη μιας εσωτερικής ανάγκης για μια νέα «ταυτότητα» την επιβάλλει. Νιώθουμε επιτακτική την ανάγκη να απελευθερωθούμε από αγκυλώσεις και στεγανά του χθες, να βρούμε τον «ανώτερο» άνθρωπο, που μέσα μας κρύβουμε, τον ελεύθερο άνθρωπο της ευθύνης και του μέτρου.

Παράλληλα με αυτή τη βάσανο την εσωτερική, παλεύουμε με αντίξοες κι απάνθρωπες εξωτερικές προκλήσεις ενός καθεστώτος ,που καταρρέει με πάταγο! Ο κανιβαλισμός κι η απαξίωσή του είναι τόσο έντονα, που δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ό,τι ζούμε και από άμυνα προσφεύγουμε σε εύκολες κι ανώδυνες «διεξόδους». Έτσι όμως δεν παλεύεται αυτή η πρόκληση που ζούμε, όσο πολύ κι αν θέλουμε. Είμαστε όλοι συμμέτοχοι, συνυπεύθυνοι και συνδημιουργοί του μέλλοντός μας! Κανένας μας δεν περισσεύει!

Πάλι έρχεται και ξανάρχεται η ανάγκη να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για ό,τι ζούμε και να λειτουργήσουμε επιτέλους ως «φωτεινοί», ελεύθεροι άνθρωποι και πολίτες, κόντρα σε ό,τι μας πληγώνει και μας ισοπεδώνει, αναλαμβάνοντας δράση συλλογική!

Όσο πιο πολύ λοιπόν εθελοτυφλούμε και εμμένουμε σε οπτικές και λογικές ενός ήδη καταδικασμένου και χρεοκοπημένου «χθες» στη συνείδησή μας, τόσο πιο πολύ καθυστερούμε τη λύτρωσή μας από αυτό, κι η ζωή μας γίνεται μια όλο και πιο φρικτή κόλαση!

Ο κακός, παλιός μας εαυτός «απαιτεί» τον θάνατό του, για να αναστηθούμε στο φως κι εμείς αγκιστρωνόμαστε από ανασφάλεια ή φόβο στο «σκοτάδι», που τόσο «έντεχνα» ενστάλαξαν μέσα μας, για να μας αποδυναμώνουν .

Αυτό που δεν συνειδητοποιήσαμε πολλοί είναι η νέα συνείδηση του κόσμου, το νέο κοσμοείδωλο, που η ίδια η επιστήμη της Φυσικής μας «δείχνει». Είμαστε τυχαίες μορφές-ενέργειες μιας ολότητας, που έχει συνείδηση. Ό,τι σκεφτόμαστε, νιώθουμε ή πράττουμε δεν αφορά αποκλειστικά ένα «ψεύτικο», εικονικό «εγώ», που μας έπεισαν ότι είμαστε, αλλά αφορά το «ολόγραμμα» μέσα στο οποίο όλοι ζούμε και στο οποίο η αλληλεπίδρασή μας είναι καθοριστικής σημασίας για το πού πάμε τελικά. Άρα ο «φυσικός» μας χώρος είναι η ενότητα κι όχι η διάσπαση, η αγάπη κι ο έρως κι όχι το μίσος! Η διάσπαση « κλέβει» τη δύναμή μας ,μας «αρρωσταίνει», μας αποδυναμώνει, ακυρώνει την ελεύθερή μας βούληση, την αυτοδιάθεσή μας και ευνοεί τη σκλαβιά «τρέφοντας» δυνάστες, ενώ η ενότητα μας ενδυναμώνει, μας ανατάσσει, μας απελευθερώνει και μας λυτρώνει!

Με άλλα λόγια ζούμε την πιο ενδιαφέρουσα εποχή της ανθρώπινης ιστορίας συνολικά κι όλοι οι φόβοι κι οι αυταπάτες μας καταρρέουν ,καθώς σιγά σιγά και βασανιστικά γνωρίζουμε το γιατί και το πώς θα βαδίσουμε, ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Απελευθερωνόμαστε κάτω από την πίεση της πιο μεγάλης βίας, της ανάγκης ,και αντικρίζουμε κατάματα την αλήθεια μας, τον πυρήνα της ύπαρξής μας και τις πραγματικές κι όχι τις εικονικές μας ανάγκες, αποκαλύπτοντας το πιο πολύτιμό «εργαλείο» ζωής, την ψυχή μας! Αυτήν μας κλέψανε «οι αφεντάδες του παρά, του άδικου οι αφέντες» και μας αφήσανε γυμνούς και μόνους μέσα στη λαίλαπα , που οι ίδιοι προκάλεσαν, για να μας καθυποτάξουν. Κλέψανε το πιο πολύτιμό μας «όπλο», το «ένθεο» κι αθάνατό μας «είναι», την ψυχή μας, που προσδίδει δύναμη, ενέργεια, δημιουργικότητα και χαρά.

Ο ακατάλυτος όμως νόμος της ιστορικής ανταπόδοσης τους περιμένει στη γωνιά! Αυτοί , όντας κενοί και ψεύτικοι, δεν το νιώθουν. Έτσι και πάλι προχωράει η ιστορία, αφήνοντας πίσω ό,τι μας πλήγωσε και μας πόνεσε, ό,τι περιττό, άχρηστο και φτηνό!

Οι απίθανοι αυτοί τύποι με τα λεφτά και τη «μαγκιά» είναι στο δικό τους κόσμο, άψυχα κι άδεια «σκεύη» και λειτουργούν ως καρκινώματα πάνω σε ένα «σώμα», στην πατρίδα μας, που «εξυγιαίνεται» και βρίσκει τη δύναμη που της πρέπει και την αληθινή της αξία! Ξέρετε πόσο εύκολα οι σκιές αυτές αποβάλλονται από όλους εμάς, που βρίσκουμε ξανά τη δύναμη της ψυχής μας και την αλήθεια μας; Όσο δεν το φαντάζεστε!

Το μέλλον είπε κάποιος ανήκει πιότερο στις καρδιές παρά στα μυαλά! Το μέλλον είμαστε εμείς, αναγεννημένοι και χαρούμενοι ,για ό,τι η χρονιά αυτή θα σημάνει για όλους! Γρηγορείτε λοιπόν παιδιά, καθώς εσείς είσαστε το μέλλον της Ελλάδας και το «φως» της!

Ήθελα αυτό το κείμενο στα νέα παιδιά της πατρίδας μας να το αφιερώσω με όλη μου την ψυχή, και να διαβεβαιώσω πως και τη ζωή μας θα δώσουμε κάποιοι μεγαλύτεροί τους, για να ζήσουνε στον κόσμο που αξίζουν κι ονειρεύονται και σε μια νέα Ελλάδα!

ΚΑΛΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ!

Έλλη Διαμαντοπούλου, μέλος του ενιαίου παλλαικού μετώπου(ε.πα.μ)

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ποιο σοκ; Αυτός είναι ο καπιταλισμός

Πολλά σοφίσματα έχουν απλωθεί στους «πάγκους» της πολιτικής αγοράς: Της πολιτικής εξαπάτησης.
Τα πιο κυρίαρχα: «Το Δόγμα Σοκ», «ο ίλιγγος του κενού», το «Αμόκ»… 


Διαβάζουμε σε εφημερίδες και μεγάλα σάιτ:

"Σοκ από την πρόταση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους, έως ένα έτος από τη πρόσληψή τους, προκειμένου να δίνεται ισχυρό κίνητρο στις επιχειρήσεις."

Την ίδια στιγμή που το περίφημο ΚΕΠΕ ζητάει να δουλεύουν οι νέοι για ενα χρόνο χωρίς μισθό, "βλέπει" ότι ...η Ελλάδα ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών! Το Χρηματιστήριο λένε έχει φτάσει τις 1260 μονάδες και περίπου 2,5δις έχουν επενδυθεί το τελευταίο διάστημα στο ΧΑΑ.

Πρώτα απ'όλα να πούμε ότι κανένα σοκ δεν υπάρχει.

Απλά αυτή ακριβώς είναι η εικόνα της "νέας Ελλάδας" που ονειρεύονται τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό. Απλήρωτη δουλειά και ανύπαρκτα δικαιώματα για τους εργαζόμενους και όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία για τις επιχειρήσεις. Αυτό είναι το "ισχυρό κίνητρο για τις επιχειρήσεις" για το οποίο μιλάνε.

Εννοείται φυσικά ότι αν γινόταν να μην πληρώνεται καθόλου κανείς εργαζόμενος, αν μπορούσε να λειτουργήσει ένα τέτοιο μοντέλο, θα ήταν το ιδανικό για τις επιχειρήσεις και βέβαια μια τέτοια "θετική εξέλιξη" θα εκτόξευε στα ύψη το Γενικό Δείκτη του ΧΑΑ.

Όσο περισσότερη η απελπισία για τους εργαζόμενους τόσο πιο ψηλά οι διάφοροι "δείκτες".

Όσο μεγαλύτερη η εκμετάλλευση, τόσο μεγαλύτερη και η "εμπιστοσύνη των επενδυτών".

Βέβαια, ακόμα κι αν οι μισθοί γινόντουσαν σκόνη, οι ...επενδυτές θα εξακολουθούσαν να ζητάνε κι άλλη φτώχεια, κι άλλη πείνα, κι άλλη απελπισία.
Αυτή είναι η φύση του σκληρού ανταγωνισμού και δεν μπορεί να αλλάξει.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός,
και η όλο και πιο σκληρή αντιπαράθεση των "παικτών"-μονοπωλίων, μέχρι την τελική εξόντωση των ανταγωνιστών τους, ακόμα και μέχρι τον πόλεμο(μιλάμε για κανονικό πόλεμο βέβαια), είναι η μοναδική εξέλιξη που μπορεί να έχει, ό,τι κι αν διακηρύσσουν και ό,τι κι αν ορκίζονται οι υποστηριχτές του.

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι αλληλοεξόντωσης και με την εξουσία στα χέρια των μονοπωλίων, οι εργαζόμενοι και οι λαοί μόνο αναλώσιμα πιόνια και κρέας για τα κανόνια των εξουσιαστών τους μπορούν να είναι.

Εκτός αν κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αλλάξει δρόμο το ποτάμι της ιστορίας και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και μαζί και την εξουσία, αφοπλίζοντας τους μέλλοντες δολοφόνους τους.

Αυτή είναι η μόνη και σκληρή αλήθεια, είτε μας αρέσει είτε όχι.

ΥΓ: Το ΚΕΠΕ είναι ένα "ίδρυμα οικονομικών ερευνών" που δουλεύει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Για την ιστορία να πούμε ότι ιδρύθηκε το 1959(δεξιά κυβέρνηση ΕΡΕ), και όπως διαβάζουμε στο σάιτ του ΚΕΠΕ "...Την οργάνωσή του ανέλαβε ως πρώτος Πρόεδρος Δ. Σ. και Επιστημονικός Διευθυντής του ο Καθηγητής Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μετακλήθηκε για αυτό το σκοπό από το Πανεπιστήμιο Berkeley των ΗΠΑ."
Έχει ενδιαφέρον το πως πάντα κάποιοι δήθεν "προοδευτικοί" ήταν πρόθυμοι να σώσουν τα προσχήματα για λογαριασμό της εξουσίας.
Εννοείται ότι ακόμη κι αν τη διεύθυνση την αναλάμβανε κομμουνιστής, το "ίδρυμα" θα εξακολουθούσε να είναι εργαλείο του συστήματος και βέβαια το σύστημα δεν παραχωρεί έτσι απλά τα δικά του στους αντιπάλους του.


πηγη 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Η ΕΕ σκοτώνει το κοινωνικό κράτος

Απαγορεύεται διά νόμου πλέον να έχει οποιαδήποτε χώρα έλλειμμα του προϋπολογισμού πάνω από… 0,5% (!) τον χρόνο μάξιμουμ

Εξαιρετικά χρήσιμη είναι η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής. Οι επιστήμονες που την απαρτίζουν συγκέντρωσαν τις αποφάσεις που καθορίζουν τη νέα οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, η οποία ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Οι αλλαγές που έχουν γίνει λόγω της κρίσης ή με πρόσχημα την κρίση είναι σοβαρότατες. Καθορίζεται πλέον ένα κυριολεκτικά ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο υποχρεούται να ασκεί τη δημοσιονομική πολιτική της η κυβέρνηση κάθε χώρας που παραμένει στην Eυρωζώνη, ανεξάρτητα από τη θέληση, τις προθέσεις ή τις υποσχέσεις της προς τον λαό. Αξίζει πραγματικά να δούμε κάποια στοιχεία του νέου πλαισίου δημοσιονομικής πειθαρχίας που διαμορφώθηκε στην Ευρωζώνη μετά από μια σειρά διακρατικών συμφωνιών των πολιτικών ηγετών της και συνακόλουθες οδηγίες και κανονισμούς της Κομισιόν.

Η πρώτη και σημαντικότερη αρχή είναι η διά νόμου… απαγόρευση ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού! Ακριβέστερα, κάθε κράτος της Ευρωζώνης υποχρεούται να υιοθετήσει κανόνες -και μάλιστα, όπως τονίζεται στο άρθρο 3, παράγραφος 2 του Δημοσιονομικού Συμφώνου, διατάξεις «κατά προτίμηση συνταγματικού κύρους»!- που να περιορίζουν το διαρθρωτικό έλλειμμα των προϋπολογισμών τους μάξιμουμ στο… 0,5% του ΑΕΠ τους! Απαγορεύεται δηλαδή ουσιαστικά στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αναλάβουν νέα χρέη. Επιπροσθέτως, τα κράτη της Ευρωζώνης των οποίων το δημόσιο χρέος υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ τους που ορίζει το Μάαστριχτ, υποχρεούνται κάθε χρόνο να μειώνουν το υπερβάλλον έλλειμμα κατά το ένα εικοστό. Για να αντιληφθούμε καλύτερα το μέγεθος αυτού του παραλογισμού, ας δούμε τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα.

Το 2013 έκλεισε με το δημόσιο χρέος της χώρας μας στο 175% του ΑΕΠ της. Αρα το υπερβάλλον χρέος της είναι 175% του ΑΕΠ μείον 60% που επιτρέπει το Μάαστριχτ ίσον 115% του ΑΕΠ. Το ένα εικοστό του 115% είναι σχεδόν 6% – για την ακρίβεια 5,75%. Η Ελλάδα επομένως είναι υποχρεωμένη να έχει όχι έλλειμμα μικρό, αλλά ένα τεράστιο πλεόνασμα 5,75% κάθε χρόνο και επί… είκοσι συνεχή χρόνια (!) προκειμένου να συμμορφωθεί με τη διάταξη αυτή.

Είναι εντελώς παρανοϊκό κάτι τέτοιο, δεν έχει γίνει ποτέ μα ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας και φυσικά ποτέ δεν πρόκειται να γίνει, ό,τι και να αποφασίζει η Ευρωζώνη. Κάθε χώρα που δεν το κάνει, έχουν αποφασίσει οι ηγέτες της Ευρωζώνης, θα τιμωρείται με πρόστιμο 0,2% του ΑΕΠ της και ταυτόχρονα θα διακόπτεται η χορήγηση πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία! Η καταστροφή της οικονομίας της δηλαδή θα είναι σίγουρη 100%! Ας δούμε τώρα ένα άλλο σημείο που αφορά τα κράτη που έχουν προσφύγει για χρηματοδότηση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Τα κράτη αυτά υπάγονται αυτομάτως σε καθεστώς«ενισχυμένης εποπτείας». Μέχρι πότε;

Ο κανονισμός της ΕΕ 472 του 2013 ορίζει στο άρθρο 14 ότι «τα κράτη – μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής βοήθειας…». Για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας, με βάση τα δάνεια που έχουμε πάρει μέχρι τώρα και βάσει των ρυθμίσεων αποπληρωμής που ισχύουν σήμερα, η χώρα μας θα βρίσκεται βάσει αυτού του κανονισμού της ΕΕ σε καθεστώς «Μνημονίου χωρίς Μνημόνιο» μέχρι περίπου το… 2040!!! Ενα τέταρτο του αιώνα και βάλε! Μάλιστα, αν η Κομισιόν εκτιμά ότι «υπάρχει κίνδυνος για τη δημοσιονομική βιωσιμότητα» κάποιας χώρας, τότε παρατείνεται ακόμη περισσότερο η εποπτεία. Στην περίπτωση αυτή όχι μόνο η θιγόμενη χώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αλλά δεν χρειάζεται καν να εγκρίνει την πρόταση της Κομισιόν το Συμβούλιο της Ευρωζώνης!

Η έγκριση θεωρείται αυτοδίκαιη «εκτός αν το Συμβούλιο συνεδριάσει και την απορρίψει και μάλιστα με ειδική (σ.σ.: αυξημένη δηλαδή) πλειοψηφία μέσα σε 10 ημέρες» από τότε που αποφάσισε η Κομισιόν! Ουσιαστικά, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, έτσι και υπαχθεί ένα κράτος σε καθεστώς «ενισχυμένης εποπτείας», δεν βγαίνει από το καθεστώς αυτό ποτέ, αν δεν το θέλει η Κομισιόν! Είναι αναγκαίο, όμως, να συνεχίσουμε και αύριο γύρω από το θέμα αυτό προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε σε αδρές γραμμές πώς μεταλλάσσεται η ΕΕ μέσω της Ευρωζώνης, επηρεάζοντας καθοριστικά τη ζωή όλων των Ευρωπαίων, φυσικά και των Ελλήνων.

Γιώργος Δελαστίκ

Πηγή: Έθνος







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Θεσσαλονίκη: Τον Απρίλιο ξεκινά με πιλοτική λειτουργία η Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας, ο σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη τριών πλοίων, με χωρητικότητα 100 έως 200 επιβατών ανά διαδρομή, εκ των οποίων τα δύο θα εκτελούν το δρομολόγιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τους Νέους Επιβάτες, ενώ το τρίτο θα εξυπηρετεί τη γραμμή λιμάνι Θεσσαλονίκης- Καλαμαριά.

   Το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας υπολογίζεται να γίνει τον Απρίλιο του 2014, ενώ τον Μάρτιο πρόκειται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του πλοιοκτήτη και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.
 
Άδεια λειτουργίας γραμμής για την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη συμφωνήθηκε να δοθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, μετά τη χθεσινή συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Τσαμασλή με τον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Αθήνα.
Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τη μόνιμη λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας, οι διαδικασίες προχωρούν και οι μελέτες για τις χερσαίες υποδομές αναμένεται να είναι έτοιμες σε έναν χρόνο. Σε δύο χρόνια υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμες και οι μελέτες για τη δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου.
 
"Ένα χρόνιο αίτημα των Θεσσαλονικέων παίρνει σάρκα και οστά. Στόχος μας είναι να ενώσουμε το κέντρο με την Ανατολική Θεσσαλονίκη και να μπορεί το επιβατικό κοινό να μετακινείται γρήγορα και με χαμηλό κόστος. Ταυτόχρονα, με το συγκεκριμένο έργο ενισχύουμε το τουριστικό προφίλ της πόλης. Τα βήματα που γίνονται για την εκκίνηση της πιλοτικής λειτουργίας της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη είναι ικανοποιητικά σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε αισιόδοξοι για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και ευελπιστούμε φέτος το καλοκαίρι να δούμε πλοία στον Θερμαϊκό" υπογράμμισε ο κ. Τσαμασλής.
 
voria.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Κ.Μητσοτάκης: Θα κλείσουν οργανισμοί όπως η ΕΡΤ

Αυτή τη φορά πραγματικά κλείνουν οργανισμοί στο δημόσιο και θα αποχωρήσουν οι υπάλληλοι, όπως έγινε με την ΕΡΤ, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι οι δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού στο δημόσιο έπεσαν από τα €24 δισ. στα €16 δισ., σημειώνοντας ότι από αυτή την εξοικονόμηση προέρχεται το πλεόνασμα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τώρα είναι η ώρα για να γίνει ένας εξορθολογισμός στο δημόσιο, ώστε να εξυπηρετεί περισσότερο τον πολίτη, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές που χρειάζονται δεν μπορεί να αποτελούν έργο μιας θητείας ενός υπουργού, αλλά απαιτείται να υπάρχει συνέχεια.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου













Τραμ Αθήνας: νέους συρμούς για τις επεκτάσεις θα προμηθευτεί η Αττικό Μετρό

Στην προμήθεια 25 νέων συρμών τραμ τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργούν οι επεκτάσεις του μέσου προχωρά η Αττικό Μετρό, η οποία είναι πλέον η υπεύθυνη εταιρεία για τα έργα του τραμ.
 
Ο σχετικός διαγωνισμός είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 10 Φεβρουαρίου και θα αφορά στην προμήθεια 25 νέων συρμών δεύτερης γενιάς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 66.250.000 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) και, σύμφωνα με την προκήρυξη, η προμήθεια των συρμών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 940 ημερών (31,5 μήνες).
 
Εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στη διαγωνιστική διαδικασία, υπολογίζεται ότι οι νέοι συρμοί τραμ θα έχουν παραληφθεί περίπου στα μέσα του 2016. Η έναρξη των διαδικασιών για την προμήθεια των συρμών καθυστέρησε να ξεκινήσει, οπότε δεν θα προλάβει να γίνει πριν την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης από το Νέο Φάληρο στον Πειραιά. Τα έργα θεωρείται ότι σε κάθε περίπτωση θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015, όποτε θα υπάρξει ένα διάστημα που οι επεκτάσεις θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία με τους υφιστάμενους συρμούς, γεγονός που θα σημάνει αραίωση των δρομολογίων. 
 
Ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του μετρό όπου οι επεκτάσεις δόθηκαν σε χρήση χωρίς να είναι διαθέσιμοι οι νέοι συρμοί που θα κάλυπταν τις επιπλέον ανάγκες. Το αποτέλεσμα είναι να έχει μεγαλώσει η χρονοαπόσταση της διέλευσης του ενός συρμού από τον άλλο και αρκετές φορές να υπάρχει μεγάλος συνωστισμός επιβατών.
 
 
Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης
 
Η προμήθεια των νέων συρμών θα καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν από τις νέες επεκτάσεις του Τραμ προς Πειραιά (5,4χλμ), Αργυρούπολη (1,1χλμ) και Πατησίων (2,2χλμ) και αναμένεται να προσελκύσουν περισσότερους από 50.000 νέους επιβάτες καθημερινά.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 9μήνο το τραμ κατέγραψε μικρή αύξηση κατά 2,6% της επιβατικής του κίνησης. Παρότι μικρή, η αύξηση της κίνησης είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμη αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι συμβαίνει σε μια εποχή που τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς καταγράφουν γενικευμένη πτώση της κίνησης με μοναδικές εξαιρέσεις το τραμ και τα τρόλεϊ. Αντίθετα, πτώση επιβιβάσεων 25,6% σημειώθηκε στον ηλεκτρικό, 16,5% στα λεωφορεία και 2% στο μετρό.
 
Συγκεντρωτικά, σε επίπεδο ομίλου, ο ΟΑΣΑ στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου κατέγραψε πτώση επιβιβάσεων – επιβατών κατά 11,27%. Η μείωση αυτή είχε αποτύπωση και τα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου τα οποία στο ίδιο διάστημα ήταν μειωμένα σε ποσοστό 10,21% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Ανησυχητικό για τις συγκοινωνίες είναι το γεγονός ότι οι συγκοινωνιακοί φορείς αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ στην τετραετία 2009 - 2012 είχαν απώλεια σχεδόν του ¼ των διακινούμενων επιβατών, αφού η μείωση της επιβατικής κίνησης ανήλθε σε ποσοστό 23,3% που αντιστοιχεί σε 200 εκατομμύρια επιβιβάσεις.
 
Να αναφερθεί, τέλος, ότι τα νέα τραμ θα είναι πλήρως κλιματιζόμενα, θα διαθέτουν οθόνες πληροφόρησης, τηλεματική, ενώ θα είναι στο ίδιο μήκος που είναι και οι σημερινοί συρμοί. Να σημειωθεί επίσης ότι η προμήθειά τους χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και πόρους από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.
 
 
Πηγή: euro2day.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ !!!

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern – Αξίζει να διαβάσετε την εκπληκτική απάντηση στην επιστολή του Γερμανού συντάκτη!

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες…

με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern, για να λάβει την εκπληκτική απάντηση του Έλληνα.

Ο υπέρτιτλος του άρθρου Walτer Wuellenweber αναφέρει:

«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας.

Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:

Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!

skeftomasteellhnika.blogspot.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Δεν θα ισχύσει τελικά το 50% για σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα

Αποσύρθηκε με εντολή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα η πρόταση που είχαν καταθέσει οι υπηρεσίες του υπουργείου και προέβλεπε πως η εφορία θα αναγνώριζε μόνον το 50% της αξίας των αποδείξεων από σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και πρατήρια καυσίμων.

Η δημοσιοποίηση της σχετικής πρότασης προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η άμεση απόσυρση της και η κατάθεση εναλλακτικών.

Αν και η απόφαση για το ποιες αποδείξεις θα αναγνωρίζει η εφορία (οι δαπάνες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων, πως θα γίνεται ο επιμερισμός των αποδείξεων μεταξύ των συζύγων, οι κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται, κ.α.) αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα, πλέον δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το μέτρο της συλλογής αποδείξεων να διατηρηθεί ως έχει σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας τουλάχιστον ίσης με το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους.

Έτσι, ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας τουλάχιστον 2.000 ευρώ. Για την αξία των αποδείξεων που του λείπει ένας μισθωτός ή συνταξιούχος θα καλείται να πληρώσει πρόσθετο φόρο εισοδήματος 22%.

Οσοι φορολογούμενοι συγκεντρώνουν ανώτερο ποσό των 10.500 ευρώ σε αποδείξεις, τότε θα κερδίσουν έκπτωση στο φόρο που θα πληρώσουν έως και 2.100 ευρώ, ενώ παράλληλα θα γλιτώσουν πρόστιμο 22% επί της αξίας των αποδείξεων που δεν συγκέντρωσαν.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι δεν επιτρέπονται οικονομικά ανοίγματα, προχώρησαν σε ένα μικρό lifting του ισχύοντος συστήματος, αφήνοντας τις καινοτόμες ιδέες τους για το 2015, από όσα μέχρι στιγμής διαφαίνονται στον “αέρα” του ΥΠΟΙΚ.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




400 χιλιάδες ευρώ χορηγία σε μεγαλοδημοσιογράφο από το Τ.Τ.

Εισαγγελική έρευνα για την απίστευτη σε μέγεθος καμπάνια 20 εκ. ευρώ που έγινε την επίμαχη περίοδο κατά την οποία διοικητής της τράπεζας ήταν ο Κλέων Παπαδόπουλος, διεξάγουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lykavitos.gr ο πακτωλός των 20 εκ. ευρώ κατέληξε στις τσέπες εκδοτών και μεγαλοδημοσιογράφων που βρίσκονταν στο σύστημα του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα των χορηγιών έφθανε στη διοίκηση του Τ.Τ. από το γραφείο του τότε Πρωθυπουργού αλλά και από την τότε διοίκηση της ΕΥΠ.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Στον αέρα το ομολογιακό δάνειο του ΔΟΛ

Έμφραγμα στα οικονομικά του συγκροτήματος της οδού Μιχαλακοπούλου προκαλεί η αδυναμία για τη σύναψη του ομολογιακού δανείου των 20 εκ. ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος Σταύρος Ψυχάρης δεν έχει καλύψει τη δική του συμμετοχή ενώ πρόβλημα διαπιστώνεται και με κάποιες επιπρόσθετες εγγυήσεις που ζητούν οι τραπεζίτες.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει πρόβλημα ρευστότητας στο συγκρότημα του οποίου το κλίμα είναι ήδη επιβαρυμένο εξαιτίας των μαζικών απολύσεων και των περικοπών.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Για πρώτη φορά μουσουλμάνα εκπρόσωπος στο γερμανικό ΥΠΕΞ

Μια 35χρονη μουσουλμάνα παλαιστινιακής καταγωγής θα αναλάβει για πρώτη φορά θέση εκπροσώπου στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα από επίσημες πηγές.

Η Ζάουζαν Τζέμπλι, η οποία προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, είναι η πρώτη μουσουλμάνα που αναλαμβάνει θέση εκπροσώπου στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, μια θέση που κατά παράδοση δίνεται σε διπλωμάτες καριέρας.

Η Τζέμπλι, που επιλέχθηκε από τον Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, θα είναι αναπληρώτρια του εκπροσώπου Μάρτιν Σέφερ.

Οι γονείς της Ζάουζαν Τζέμπλι γνωρίστηκαν σε έναν προσφυγικό παλαιστινιακό καταυλισμό και μετανάστευσαν από τον Λίβανο στο Βερολίνο στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Η ίδια γεννήθηκε στο Βερολίνο. Αρχικά ήταν χαρακτηρισμένη “άπατρις” αλλά σε ηλικία 15 ετών απέκτησε τη γερμανική υπηκοότητα.

Η Τζέμπλι έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και δηλώνει ότι είναι πιστή μουσουλμάνα. “Μπορεί να μην το διακρίνετε από την εμφάνισή μου, επειδή δεν φορώ μαντίλα. Όμως προσεύχομαι, νηστεύω, δεν τρώω χοιρινό και δεν πίνω αλκοόλ“, είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή της.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Macklemore & Ryan Lewis: Εμφάνιση έκπληξη σε αστικό λεωφορείο

Κανείς δεν απολαμβάνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς. η παραμικρή ενόχληση μπορεί να σας χαλάσει τη μέρα. Τι θα γίνει όμως αν συναντήσετε τον Macklemore.

Φέτος οι οργανωτές των Grammy Awards αποφάσισαν να φέρουν τη μουσική ανάμεσα στους ανθρώπους με την πρωτοβουλία “Music Unleashes Us”. Πρόκειται για μια διαφημιστική εκστρατεία που έχει σκοπό να συλλάβει τις αντιδράσεις του κοινού βάζοντας το σε αυτοσχέδιες εμφανίσεις καλλιτεχνών.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επερχόμενη εμφάνισή τους στα Grammys, ο Macklemore και παραγωγός Ryan Lewis τραγούδησαν το hit single τους «Can’t Hold Us» στους επιβάτες ενός προαστιακού λεωφορείου της Νέας Υόρκης με προορισμό το Bronx. Το όλο σκηνικό που δεν χάλασε καθόλου τους επιβάτες έγινε στις 15 του Νοεμβρίου του 2013, αλλά το βίντεο κυκλοφόρησε 14 Γενάρη του 2014.

Δείτε τι συμβαίνει όταν ο Macklemore και  οRyan Lewis εκπλήζουν ένα λεωφορείο γεμάτο Νεοϋορκέζους στην αρχή του άρθρου.

Το δίδυμο έχει προταθεί για επτά Grammy Awards, συμπεριλαμβανομένων των Best New Artist, Song of the Year και Album of the Year.



πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου













Το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια Υγεία

Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ έπειτα από καθυστέρηση αρκετών ημερών το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, ο ΕΟΠΥΥ περιορίζεται αποκλειστικά σε εθνικό ασφαλιστικό φορέα υγείας, καταργώντας τις παροχές υγείας, ενώ το ΠΕΔΥ θα αποτελεί την υγειονομική ομπρέλα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αλλά και ένα ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας με καθολική πρόσβαση όλων στις δομές του.

Στον φορέα αυτό θα έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες πολίτες και θα παρέχονται υπηρεσίες εξωνοσοκομειακής (πρωτοβάθμιας) φροντίδας.
Τα Κέντρα Υγείας, μαζί με τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ θα υπάγονται πλέον στις Διοικήσεις Υγειονομικών Υπηρεσιών (ΔΥΠΕ).

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα Κέντρα Υγείας θα μπορούν λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, με την απόφαση ωστόσο να τίθεται στη διακριτική ευχέρεια του διοικητή της εκάστοτε Υγειονομικής Περιφέρειας.

Με βάση το νέο σχέδιο νόμου, οι γιατροί που θα ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα ενός μήνα και θα πρέπει να κλείσουν άμεσα τα ιατρεία τους.

Η διαθεσιμότητα θα έχει διάρκεια 30 ημερών και οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στον νέο φορέα καλούνται να υποβάλουν αίτηση εντός επτά ημερών.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, που θα αποφασίσουν να εργαστούν στο ΠΕΔΥ είναι υποχρεωμένοι προσκομίσουν πιστοποιητικά ότι έκλεισαν τα ιατρεία τους, καθώς στο εξής θα έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕΛΜΑ ΜΕΤΡΟ




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ζυμώσεις και παραχωρήσεις στις Δημόσιες συγκοινωνιακές εταιρείες

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο συγχώνευσης της ΕΡΓΟΣΕ με το Αττικό Μετρό εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ υποστήριξε ότι «μια αλλαγή στην ΕΡΓΟΣΕ, θα βραχυκύκλωνε τα έργα που είναι σε εξέλιξη και για τα οποία υπάρχει σαφής δέσμευση χρονοδιαγράμματος στο ΤΑΙΠΕΔ, εν όψει ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της συγχώνευσης των κατασκευαστικών ΔΕΚΟ του υπουργείου Μεταφορών (έχουν ενταχθεί σε καθεστώς αξιολόγησης) έχει ταχθεί ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΣΤΑΣΥ: ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΟΣΥ

Επειδή η ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) πρόκειται να παρουσιάσει κέρδη το 2014 (μπορεί να καλύπτει, με ιδία μέσα, τις ανάγκες της), «παραχώρησε» την ετήσια επιδότησή της στην ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλεϊ).

Ήδη, ο ΟΑΣΑ, προκειμένου να μην δημιουργηθούν ταμειακά προβλήματα στην ΟΣΥ κατέβαλε στην εταιρεία την πρώτη δόση της επιδότησης της ΣΤΑΣΥ, ύψους 8,3 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικούς μήνες, δημιουργήθηκε πρόβλημα στη μισθοδοσία της ΟΣΥ, διότι ξαφνικά μειώθηκε η εγκριθείσα επιχορήγηση του 2013.

metaforespress.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




«Ανάσα» σε ζευγάρι με μεγάλη διαγραφή χρέους

Οικονομική ανακούφιση αποτελεί απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για ένα ζευγάρι δανειοληπτών συμπολιτών μας με δύο ανήλικα τέκνα, που είχε βρεθεί σε αδυναμία πληρωμής του δανείου, αλλά και γενικότερη οικονομική εξαθλίωση.

Η δανειολήπτρια 36 ετών είναι άνεργη από το 2010, με μηδενικό εισόδημα, και ο σύζυγος της είναι εργάτης με μισθό μόλις 611 ευρώ, έπειτα από σταδιακές μειώσεις. Ο οκτάχρονος γιος τους αντιμετωπίζει πρόβλημα χρόνιας ρευματοειδούς αρθρίτιδας και χρειάζεται τακτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές της δανειολήπτριας ανέρχονταν στο ποσό των 74.254,72 ευρώ ενώ του δανειολήπτη συζύγου της στις 96.961,90 ευρώ. Το μοναδικό τους περιουσιακό στοιχείο είναι η κυρία οικία τους την οποία και κατέχουν εξ αδιαιρέτου.

Όταν ανέλαβαν τις δανειακές τους υποχρεώσεις εργάζονταν και οι δύο με καλές αποδοχές και είχαν μια αξιοπρεπή ζωή. Η ανεργία της γυναίκας, η ασθένεια του παιδιού, η μείωση των αποδοχών του συζύγου, η γενική αύξηση του κόστους διαβίωσης, λόγω των άμεσων και έμμεσων φόρων τους οδήγησαν σε οδυνηρές καταστάσεις.

Για κάποια περίοδο δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους, ενώ η διατροφή τους υποστηριζόταν από τον κοινωνικό παντοπωλείο, την Εκκλησία και τη βοήθεια μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Με τη νομική υποστήριξη της δικηγόρου Άννας Κορσάνου και αφού προσκομίστηκαν όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν αυτές τις δυσχερείς καταστάσεις ο Δικαστής ορθά κρίνοντας, οδηγήθηκε στην έκδοση δύο ξεχωριστών αποφάσεων με τις οποίες διαγράφηκε τεράστιο ποσοστό των χρεών τους.
Συγκεκριμένα ο σύζυγός από τα 96.961,90 ευρώ που χρωστούσε έως τώρα θα καταβάλλει 15.000 ευρώ μόνο για τη διάσωση της κύριας οικίας του και θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο ποσό. Και το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις των 62 ευρώ για 20 έτη.

Η σύζυγος από τα 74.254,72 ευρώ που χρωστούσε έως τώρα θα καταβάλλει 15.000 ευρώ μόνο για τη διάσωση της κύριας οικίας της και θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο ποσό. Και το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις των 62 ευρώ για 20 έτη.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Απάτη «μαμούθ» με σπιρουλίνα: Εξαπάτησαν 80.000 καταναλωτές και έβγαλαν 300.000 ευρώ

 Μεγάλη απάτη που αφορούσε πώληση του συμπληρώματος διατροφής σπιρουλίνα «ξεσκέπασαν» οι διωκτικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. Οι απατεώνες απέσπασαν περίπου 300.000 ευρώ από 80.000 καταναλωτές.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων για την υπόθεση, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια ανακριτή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συστήσει- από το 2010 -διαφημιστική εταιρεία, μέσω της οποίας ήρθαν σε συμφωνία με εταιρεία παραγωγής σπιρουλίνας για την αγορά του γνωστού συμπληρώματος διατροφής.

Σύμφωνα με τη συμφωνία των δύο πλευρών, κάθε συσκευασία σπιρουλίνας των τριάντα δισκίων κόστιζε στους κατηγορουμένους 79 λεπτά, όταν τα φαρμακεία και τα καταστήματα πώλησης τυποποιημένων προϊόντων, στα οποία επιτρέπεται αποκλειστικά η πώληση του εν λόγω προϊόντος, χρεώνουν την κάθε συσκευασία των 70 δισκίων προς 10 ευρώ.

Στη συνέχεια, κατάλληλα εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της διαφημιστικής εταιρείας, ανέλαβαν, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων σε υποψήφιους αγοραστές, να προωθήσουν το προϊόν, υποστηρίζοντας δήθεν ότι το προσφέρουν δωρεάν, με μοναδική επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής, που, κατά τους ισχυρισμούς τους, ανέρχονταν σε 7,95 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα έξοδα μεταφοράς- που πάντως καταβλήθηκαν κανονικά για τη διανομή της συσκευασίας των 30 χαπιών -ανέρχονταν σε 2,9 ευρώ.

Στο διάστημα των τριών μηνών, οι κατηγορούμενοι, μέσω της εταιρείας τους, έπεισαν συνολικά 78.180 καταναλωτές να αγοράσουν από τη δική τους σπιρουλίνα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 278.320 ευρώ.

H υπόθεση άρχισε να ερευνάται έπειτα από καταγγελίες των αγοραστών.

http: topontiki.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Κουίσλινγκ ΓΑΠ στο WorldPost: Το 2011 διεκόπη βίαια και ανήθικα το όραμά μου

 Έπιασε δουλειά τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου στην ιστοσελίδα της Αριάνα Χάφινγκτον "World Post" δίνοντας συνέντευξη "Για την πολιτική κατάσταση και το μέλλον της Ευρώπης" και δηλώνει "παρών" στις εξελίξεις που αφορούν την πορεία της ΕΕ και εμμέσως της Ελλάδας!


Σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού τα όσα λέει στην συνέντευξη αποδεικνύουν αυτό που έχει πει κατά καιρό ο ίδιος, ότι πάντοτε θα υπερασπίζει τις αρχές και τις αξίες του και μιλά για το δικό του όραμα σχετικά με την Ενωμένη Ευρώπη, μέσα από μια ατζέντα που θα μπορούσε εύκολα να αποτελεί ατζέντα ενός υποψήφιου Προέδρου της Κομισιόν.


Μάλιστα με αφορμή τα όσα λέει για την Ενωμένη Ευρώπη, μπορούμε να οραματιστούμε το “βήμα μετά” του οράματος που είχε και το οποίο όπως τονίζουν με νόημα “διεκόπη βίαια και ανήθικα τον Νοέμβρη του 2011”.


Το όραμα αυτό το ονομάζουν με το κωδικό όνομα “Papandreou Plus”, πρέπει να προσθέσει, λένε, αυτό που λείπει σήμερα από την Ελλάδα, το όραμα μιας Ελλάδας που δεν κλείνεται στα όρια του εθνικισμού, των ανισοτήτων, του επαρχιωτισμού, αλλά της Ελλάδα που ανοίγεται στον κόσμο, που ενσωματώνει τις μειονότητες, τους αποκλεισμένους, πετυχαίνοντας έτσι τους στόχους της.


Ο Ελευθέριος Βενιζέλος σημειώνουν έφτιαξε την Ελλάδα των “δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών”, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ο Ανδρέας Παπανδρέου ένωσε τους Έλληνες και εκδημοκράτισε τη χώρα. Κοινή συνισταμένη ότι και οι τρεις προσέθεσαν κάτι που πριν δεν υπήρχε, ξεπερνώντας την συντηρητική αντίληψη της “μικράς και εντίμου Ελλάδος”.


Στιγματίζουν μάλιστα όλες τις πολιτικές δυνάμεις είτε θέλουν να αφαιρέσουν ή να αναδιανείμουν τα ήδη υπάρχοντα, αδιαφορώντας στην λησμονημένη πράξη της πρόσθεσης και εξ ου και η λυσσαλέα πρόθεση των ΜΜΕ να του “αφαιρέσουν” το δικαίωμα να μιλάει δημόσια.


Πάντως στη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι “Μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, προτείνοντας ο ίδιος τον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και την φορολόγηση των επιχειρήσεων με σκοπό την επανεκπαίδευση των εργαζομένων και το περιβάλλον” και επισημαίνει “η κρίση δημοσίου χρέους της Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τη λιτότητα, αλλά και με την ανάπτυξη (Growth Story), δηλαδή αλλαγή μοντέλου με έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα”.


Παράλληλα σημειώνει την αναγκαιότητα της συνεργασίας, η οποία θα συστήσει κοινές αξίες για μια πιο ανθρώπινη παγκοσμιοποίηση, προκιεμένου να καταπολεμήσουν κατά τον ίδιο τον σωβινισμό, τον νεοεθνικισμό και τον εξτρεμισμό, που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και παράλληλα απορρίπτει το υπάρχον μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, όπου η ανταγωνιστικότητα υπαγορεύεται από τις αγορές, που επιβάλλουν χαμηλούς μισθούς, σε έλλειψη συλλογικών συμβάσεων, την οικολογική υποβάθμιση και την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών


Κατά τον κ. Παπανδρέου η Ε.Ε. πρέπει να επενδύσει όχι σε μια τέτοιου είδους ανταγωνιστικότητα, όχι στο project της ανισότητας, (inequality), αλλά στο project της ποιότητας (quality), που σημαίνει επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, στην πράσινη ανάπτυξη, στις υποδομές, στο διαδίκτυο και υπογραμμίζει ότι σήμερα, υπάρχουν η εκπαίδευση, η πρόσβαση στην πληροφορία και πόροι που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, όπως πλούτος, τεχνολογία, γνώση, ικανότητες, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις.











Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της Ιάβας, του μεγαλύτερου νησιού της Ινδονησίας, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ. Τοπικοί αξιωματούχοι απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο για τσουνάμι.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:14 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας), 30 χλμ νοτίως της πόλης Αντιπάλα και σε βάθος 83 χλμ.

«Δεν υπάρχει πιθανότατα να σημειωθεί τσουνάμι και δεν έχουμε πληροφορίες για θύματα ή ζημιές», δήλωσε εκπρόσωπος της μετεωρολογικής και γεωφυσικής υπηρεσίας της Ινδονησίας Μ. Σουχαρτζόνο.

Η Ινδονησία βρίσκεται στη «ζώνη του πυρός του Ειρηνικού», μια ζώνη στην οποία προσκρούουν τεκτονικές πλάκες γεγονός που προκαλεί συχνή σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα, εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Σεισμός 6,1 βαθμών που έπληξε τον Ιούλιο την επαρχία Άτσεχ στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 35 άνθρωποι και χιλιάδες να μείνουν άστεγοι.
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Συγκοινωνίες Αθήνας: Μελέτη για την κατάργηση του Αμαξοστασίου στο Ελληνικό

Καταργείται το αμαξοστάσιο του Ελληνικού, ελέω πώλησης του παλιού αεροδρομίου; Το σίγουρο είναι ότι κάτι τέτοιο εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο ανέθεσε, έναντι 130.000 ευρώ, τη μελέτη για την κατάργηση του αμαξοστασίου Ελληνικού. Η μελέτη θα πρέπει να παραδοθεί σε 7 μήνες, από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η:

-καταγραφή, ανάλυση και αξιολόγηση των στοιχείων της υφιστάμενης κατάστασης λειτουργίας και του ρόλου του αμαξοστασίου Ελληνικού και των υπόλοιπων αμαξοστασίων λεωφορείων και τρόλεϊ (οχήματα, γραμμές, συγκοινωνιακό έργο, υποστηρικτικές λειτουργίες, προσωπικό, διοικητική οργάνωση κ.λπ.),

-διατύπωση εναλλακτικών σεναρίων αναδιάταξης του συγκοινωνιακού έργου, σύμφωνα με τις δυνατότητες εκάστου αμαξοστασίου να αναλάβει την υποστήριξη επιπλέον γραμμών δραστηριοτήτων και συγκριτική αξιολόγηση των σεναρίων.

Το αμαξοστάσιο του Ελληνικού καταλαμβάνει έκταση περίπου 63.000 μ2, υποστηρίζοντας τη λειτουργία των λεωφορείων που δρομολογούνται σε γραμμές που εξυπηρετούν περιοχές των δήμων Αθηναίων, Αλίμου, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Πειραιώς, Μοσχάτου και Σαρωνίδας.

Στο ενδεχόμενο κατάργησης του αμαξοστασίου αντιδρούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σημειώνουν ότι:
«από το συγκεκριμένο αμαξοστάσιο εκτελείται το 25% του συνολικού έργου των λεωφορείων. Εάν φύγει από το Ελληνικό, που θα πάει; Στη Βάρη; Τα νεκρά χιλιόμετρα που θα κάνουν τα λεωφορεία θα είναι πάρα πολλά».

metaforespress.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου