EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι "Αρχιπαπαγάλοι" στο δεύτερο και μεγαλύτερο πλιάτσικο του ΧΑΑ !‏

Ο "Θρίαμβος του λαϊκού καπιταλισμού" και η "Δημοκρατία των Μετόχων" ....έγραφε σκωπτικά -ίσως- η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" στις 5 Δεκ. του 2000 ....τι ήθελε άραγε να πει -αν και "παπαγάλιζε"- η "φρεγάτα" του Αλαφούζου ....μήπως -έλεγε- προσέξτε μακάκες θα σας  κλέψουν ....και τα ρέστα σας ....στο ΧΑΑ(;)

Όσο οι "Τραπεζο-Καρατζάδες" και οι "Τραπεζο-Στουρναραίοι" ....έβλεπαν -μετά την πρώτη ληστεία στο ΧΑΑ- ότι τα υπόλοιπα στις τράπεζες ....οι λαϊκές δηλαδή αποταμιεύσεις-καταθέσεις (και των ασφαλιστικών ταμείων βεβαίως-βεβαίως) ....είχαν ακόμα αντοχές ....είχαν ακόμα -ικανοποιητικά- υπόλοιπα ....δεν μπορούσαν να κοιμηθούν(όπως και τώρα ο επιζών πρ. Τραπεζίτης) ....έχαναν τον ύπνο τους ....έπρεπε -σύμφωνα με τις εντολές του Αρχιερέα- να τα "σαρώσουν" ....μέσω του ΧΑΑ"!

Έτσι λοιπόν ο "περιβόητος" Γιάννος ....μάζωξε ....τον πολιτικό συγκάτοικο του Σημίτη ....τον συγχωρεμένο Θόδωρο Καρατζά της "Εθνικάρας", τον κουμπάρο του ....τον Γιάννη τον Στουρνάρα της "Εμπορικάρας" και τον τον συγχωρεμένο τον πρόεδρο της Ένωσης (μικρο)Μετόχων Δ. Καραγκούνη ....και του είπε ....χαράς ευαγγέλια .....κ Δημήτρη ....στο εξής ....εσείς οι μέτοχοι θα κάνετε κουμάντο στις κρατικές τράπεζες και όχι η κυβέρνηση και ο Σημίτης ....λες και αυτός -ο Αρχιερέας- δεν είχε διορίσει τους "Στουρναρο-Καρατζαίους" ....στα κρατικομάγαζα.



Όπως λέει η εφημερίδα σε ξεχωριστή στήλη ...."ευμενείς ήταν οι αντιδράσεις από Καρατζά-Στουρνάρα και κατά την άποψή τους θα επιδράσουν ευνοϊκά στην Κεφαλαιαγορά"....δηλαδή στην άνοδο του ΧΑΑ όπως διευκρίνισε ο πρώτος!

Εκεί φαίνεται ότι "τσίμπησα" -όπως και χιλιάδες άλλοι συμπολιτες'- ....μας τουμπάρανε οι φούστηδες!

Πήγα ο μακάκας τον Δεκ. του 2000 ....και αγόρασα μερίδια αμοιβαίου κεφαλαίου -ευτυχώς πολύ λίγα- από την ΑΕΔΑΚ της ΑΤΕ ....των Κατωμερίτιδων, των Λαμπρούχων, και των Μηλιακαίων ....και των εν γένει πράσινο-γαλάζιων βλαχολογιστών.

Ποιος "έφταιγε"(;) ....κατ' αρχήν η γυναίκα μου ....ιδέ σχετικά το συνημμένο σκίτσο (πάλι έξω είμαστε εμείς -από το ΧΑΑ- ....αχαΐρευτε!).



Όμως αυτό εν μέρει είναι αληθές ....καθότι ο γράφων έχει -κατά 20%(;)- και Αρβανίτικη φλέβα ....είναι δηλαδή εν μέρει αγύριστο κεφάλι!

Περιττό να σας πω ότι τα "επενδυμένα εξαερώθηκαν" ....η Διαχείριση του αμοιβαίου ακολούθησε την "λογική" των Λαμπρόχαρτων ....και από το 2004 και μετά την λογική του κουμπάρου διοικητή των δομημένων τοξικών ....για τον οποίο δεν λέμε τίποτε ....μην τυχόν και πέσει η τιμή του "καραμανλίδικου παστρουμά" που "διαφημίζει" στο ΣΚΑΙ ο συμπαθέστατος σεφ Βησσαρίων "ο φτωχομάγειρας" -η Ψυχούλη, είπαμε, μαγειρεύει για τους πλούσιους- ....που με πέντε € "ταΐζει" καθημερινά μια τετραμελή οικογένεια!

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα ....αυτή μου η ενέργεια, να πάω δηλαδή ο βλάξ ο μισθωτός ....να γίνω "επενδυτής" στο αμοιβαίο του Λάμπρου ....δεν μου κάθετε καλά ....αντίκειται στην "ιδιοσυγκρασία" της σκέψης μου ....γι' αυτό πήγα γυρεύοντας...."μεταφέρθηκα" δηλαδή στο 2000 ....ψάχνοντας να ερμηνεύσω αυτήν μου την οικονομική συμπεριφορά ....μη τυχόν και εξωτερικές "παπαγαλίστικες" δυνάμεις είχαν επενεργήσει πονηρά στις επιλογές μου ....κάνοντάς μου "κλύσμα με λαμπρόσκ..τα" στον εγκέφαλο ....που με οδήγησε να συμμετάσχω -έμμεσα- στο ρούστικο παιγνίδι των "δεύτερης γενιάς" Λαμπρόχαρτων, με τα οποία προσπαθούσαν τα σκ...όπαιδα του ΠΑΣΟΚ ....να κρατήσουνε τον Σημίτη στην εξουσία της μάσας της δεύτερης δηλαδή τετραετίας ....των Ολυμπιακών έργων ....και της συνεχιζόμενης ρεμούλας των εξοπλιστικών!

  ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ
πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











ΝΔ: «Να μας πει ο πρόεδρος της Public Issue αν πιστεύει στο Θεό»!

Νέο θρησκευτικό μέτωπο άνοιξε η κυβέρνηση, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι το αποτέλέσμα δημοσκόπησης που φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται 3.5 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας, οφείλονται σε πόλεμο κατά της…Ορθοδοξίας

«Φωτιές» άναψαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου σε ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες, «ορισμένοι Άθεοι δημοσκόποι, έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ αμφισβήτησης της πίστης των Ελλήνων, παρουσιάζοντάς τους εσκεμμένα ως οπαδούς του κόμματος του Σατανά».

Συνέχεια στο θέμα, έδωσε και η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που κάλεσε τον επικεφαλής της εταιρίας, να πει στον ελληνικό λαό αν πιστεύει στο Θεό, γιατί πρέπει να ξέρει σε ποιούς εμπιστεύεται τη γνώμη του.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς, άφησε υπαινιγμούς για το θέμα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο βιοτεχνικό επιμελητήριο της Νέας Ζηλανδίας, όπου αφού επανέλαβε πως το κόμα του εκπροσωπεί τις δυνάμεις του Φωτός και της προόδου.

Τέλος, αφού υπογράμμισε ότι ο μόνος σίγουρος δρόμος προς την ανάπτυξη, είναι η άρνηση αυτών που δεν σου αρέσουν, ζήτησε από τα στελέχη να ξεκινήσουν εκστρατεία ενίσχυσης της πίστης των ψηφοφόρων, πόρτα-πόρτα. 

Moufanet








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Πιο αλήτης γίνεσαι Βαρβιτσιώτης!

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έγινε πολιτικός λόγω του νεποτισμού και του πατέρα του. Έγινε βουλευτής λόγω της βλακείας (sic) των ψηφοφόρων και υπουργός Ναυτιλίας ελέω Σα(χλα)μαρά. Ο μεγαλωμένος στη χλιδή της…οικογένειάς του, που δημιουργήθηκε από το συνεχές πλιάτσικο της χώρας στο οποίο επιδίδονται οι πολιτικοί από την ίδρυση του κράτους, έκανε μια δήλωση για το συμβάν στο Φαρμακονήσι.

Είπε “ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ Μουίζνιεκς και διάφοροι άλλοι θέλουν να προκαλέσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα. Κανένας ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει για να ενημερωθεί”. Πρόσθεσε ότι πρόκειται “για αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης” και ότι “κανείς δεν θέλει να ανοίξουμε τις πύλες για τους μετανάστες”.

 Και γι’ αυτό, όποιος καταφέρει να φτάσει στην πύλη, τον πετάμε στη θάλασσα για να πνιγεί ή τον τινάζουμε στον αέρα με νάρκες στον Έβρο. Αν είχε το θάρρος ο Βαρβιτσιώτης, ας τα έλεγε αυτά στον άνθρωπο που έχασε τα τρία του παιδιά και τη γυναίκα του στο Φαρμακονήσι, μετά την επιχείρηση “διάσωσης” του Λιμενικού. Αλλά είπαμε, πιο αλήτης γίνεσαι Βαρβιτσιώτης.  swell-swell









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Βουτιά θανάτου από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου -Σοκαρισμένος ο εργαζόμενος που είδε τον αυτόχειρα

Νεκρός εντοπίστηκε λίγο πριν από τις 11.30, μέσα στη θάλασσα, από άντρες του Λιμενικού, ο άντρας που πήδηξε από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου λίγο πριν από τις 11.00.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο άντρας την ώρα της πτώσης του έγινε αντιληπτός από εργαζόμενο στην κοινοπραξία «ΓΕΦΥΡΑ», που ενημέρωσε τις αρχές. Όπως είπε, τον είδε να πέφτει ανάμεσα στους πυλώνες Μ1 και Μ2.

Στη γέφυρα επικράτησε πανικός με τους διερχόμενους οδηγούς να σταματούν και να προσπαθούν να καταλάβουν το λόγο της κινητοποίησης. Μέχρι στιγμής το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ακόμα μία αυτοκτονία, αλλά οι αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.

iefimerida.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Εργαζόμενοι- σκλάβοι για δώδεκα μήνες

Κατάργηση του κατώτατου μισθού για ένα χρόνο προτείνει το ΚΕΠΕ

Κατάργηση του κατώτατου μισθού των 511 ευρώ μεικτών για ένα χρόνο στους νέους 15 έως 25 ετών προτείνει μεταξύ άλλων το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, «δεξαμενή σκέψης» για τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών.
Όπως γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο ερευνητής του ΚΕΠΕ διδάκτωρ Ιωάννης Χολέζας υποστηρίζει πως με την κατάργηση του κατώτατου μισθού για ένα χρόνο από την πρόσληψη, θα υπάρξουν ισχυρά κίνητρα για την επιχείρηση να προσλάβει τον νέο αφού πρώτα κρίνει την καταλληλότητά του (βασικές γνώσεις, δεξιότητες).
Σύμφωνα με την εφημερίδα, προτείνονται επίσης:

- Κίνητρα αποδοτικότητας: Ενίσχυση της δράσης του ΣΕΠΕ με τη θέσπιση κινήτρων αποδοτικότητας προς αποφυγή παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας.

- Εξαγωγή ανέργων: Δεδομένη της αδυναμίας των ελληνικών επιχειρήσεων να απορροφήσουν τους ανέργους, τα προγράμματα επιδότησης θα μισθολογικού κόστους απασχόλησης ίσως θα ήταν σκόπιμο να απευθυνθούν σε επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στο εξωτερικό, εντός και εκτός ΕΕ.

- Επιδόματα: Αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με επίδομα απασχόλησης στα πρότυπα της επιταγής εργασίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην περίπτωση των νέων και των εργαζομένων κοντά στη συνταξιοδότηση.

- ΟΑΕΔ: Ριζική αναδιάρθρωση του ΟΑΔ καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στο έργο του.

- Παροχές: Διευκόλυνση της γεωγραφικής κινητικότητας των ανέργων με παροχή κινήτρων.

-Δημόσιες εκτάσεις σε νέους: Παραχώρηση έναντι χαμηλού μισθώματος και με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια γεωγραφικών εκτάσεων του Δημοσίου.

-Μικρομεσαίοι: Στήριξή τους για να συγκρατηθεί η απασχόληση αποφεύγοντας νέες απολύσεις, με την παροχή προγραμμάτων συμβουλευτικής σε τοπικό ή και κλαδικό επίπεδο.

- Νέοι αγρότες: Παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων γης έναντι συμβολικού τιμήματος σε αυτούς που επιθυμούν να απασχοληθούν στον αγροτικό τομέα με ταυτόχρονη επανεξέταση των κριτηρίων κατηγοριοποίησης στο επάγγελμα του αγρότη.

- «Λουκέτα στην αγορά»: Διεύρυνση των επιμέρους λόγων που οδήγησαν στο κλείσιμο επιχειρήσεων, όπως ενδέχεται να είναι η ανεπαρκής επιχειρηματική ικανότητα.
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου














Είμαστε δυο, είμαστε τρεις… οι 58 και ο Χατζηπετρής !!!

Η αγωνία του κατεστημένου –κατσικωμένου, καλύτερα– πολιτικού συστήματος μπροστά στην αναπόφευκτη, οσονούπω και κάτω από το βάρος των ανομιών του, κατάρρευσή του και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που τον στηρίζουν είναι πια τόσο…φανερή, όσο και μια έκρηξη σουπερνόβα σε καλοκαιρνό ουρανό.

 Του Θέμη Δημητρακόπουλου

Από τις στερνές απέλπιδες απόπειρες ανάσχεσης του αναπόφευκτου “κακού”, είναι η Κεντροαριστερά και οι 58, ως άλλος φερετζές ενός ημιδιαλυμένου ΠΑΣΟΚ, ως τόπος όσμωσης των βολεμένων, και βασικά κρατικοδίαιτων, αγωνιούντων για την προσωπική τους τύχη ”διανοούμενων” και τεχνοκρατών, ως τελευταίο οχυρό των ορφανών του Σημίτη και του παταγωδώς αποτυχόντος πασοκικού εκσυγχρονισμού.

Η αντίδραση θα πολεμάει λυσσαλέα μέχρι την τελευταία στιγμή, όχι για να σώσει τη χώρα, όπως διατείνεται, με ένα νέο –νέο; εδώ γελάν κι οι κότες– σχέδιο και πρόσωπο, όχι επειδή τάχα μου είναι αναγκαιότητα ένας ισχυρός κομματικός σχηματισμός ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ [αυτό άλλωστε το αποφασίζει η κοινωνία κι όχι η όποια διαπλεκόμενη πολιτικο-οικονομική ελίτ], αλλά γιατί η συντήρηση και η παλαιοδεξιά που κυβερνά χρειάζεται επειγόντως στηρίγματα για να κρατηθεί με νύχια και με δόντια, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην εξουσία: κι αυτό είναι το μόνο αληθινό πρόταγμα που έχει να προσφέρει στη ρημαγμένη κοινωνία και στον κατεστραμμένο, με δική της κυρίως ευθύνη, τόπο.

Έτσι και η Κεντροαριστερά, με το όποιο όνομα και τα όποια νούμερα, έρχεται να προστεθεί στον ετερόκλητο, αλλά με συγκλίνοντα συμφέροντα, εσμό των συντηρητικών, φοβικών δυνάμεων που μάχονται για να μας σώσουν από το απόλυτο “κακό”: τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν πράγματι τους έκοφτε η έγνοια για τον τόπο και το μέλλον του, θα είχαν αναλάβει πρωτοβουλίες, από τη δική τους πάντα σκοπιά, εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον. Και δεν θα περίμεναν να γίνει πλέον ορατή, ακόμη και στους μέχρι τώρα εθελοτυφλούντες [βλέπε π.χ. και πρόσφατα άρθρα στον κατ' εξοχήν σαμαρικό προπαγανδιστικό ιστότοπο, το Αntinews] η αναπόδραστη ανατροπή που κυοφορείται – και σύντομα.

Κατά τούτο, η κίνηση των 58 και όλες οι σχετικές, λιγότερο ή περισσότερο αναιμικές, απεγνωσμένες απόπειρες ανασύνταξης του καταρρέοντος μπλοκ εξουσίας, είναι καταδικασμένες να βουλιάξουν στον πάτο της κοινωνίας – και της Ιστορίας.

Ευτυχώς για τη χώρα και τους ανθρώπους της, δυστυχώς γι’ αυτούς.

πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Γεωργιάδης: Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν είναι καραμέλες

Αντίθετος ως προς την πλήρη απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «δεν είναι καραμέλες». Μιλώντας το πρωί στο Σκάι, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «τάχα κόντρες» με τον συναρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι για να γίνει η επίμαχη μεταρρύθμιση χρειάζεται η υπογραφή και των δύο.

«Το ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακο δεν είναι καραμέλες, μπορεί να το πάρεις να φέρεται ωραίο το κουτί και να έχει παρενέργειες μαζί με άλλα φάρμακα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τον κ. Χατζηδάκη τον σέβομαι τον θεωρώ καλό πολιτικό, ο κ. Χατζηδάκης είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και ο τομέας δημόσιας υγείας αφορά εμένα. Για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να αποφασίσουν και οι δυο. Θα βρούμε το σημείο για τη βέλτιστη συμφωνία.»

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι το αμερικανικό μοντέλο της πλήρους απελευθέρωσης της πώλησης φαρμάκων δεν υπάρχει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δέχεται μεγάλη κριτική για την αποτελεσματικότητά του.
 
«Στην Ευρώπη τα φάρμακα είτε δεν πωλούνται στα σούπερ μαρκετ, είτε πωλούνται με την παρουσία φαρμακοποιού», εξήγησε ο υπουργός.

«Ακόμη και επιπλοκές παρατηρούνται από πώληση ασπιρίνης, 15.000 το χρόνο στις ΗΠΑ. Το θέμα είναι αν θέλουμε ένα μοντέλο στο οποίο ο ασθενής ο ίδιος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ό,τι πάθει ή θα έχουμε έναν ειδικό στην πώληση», συμπλήρωσε.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Σε νοσοκομεία τοποθετούνται τρίτεκνοι πρώην σχολικοί φύλακες

Την επανατοποθέτηση τρίτεκνων πρώην σχολικών φυλάκων, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, ενέκρινε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σχετική γνωμοδότησης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Νόμος 4024/2011) του Υπουργείου. 

Η επανατοποθέτηση θα γίνει με βάση τα αιτήματα για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών που υπέβαλε το Υπουργείο Υγείας. Ως εκ τούτου, 331 πρώην σχολικοί φύλακες θα απασχολούνται στο εξής ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Αμείλικτοι οι αριθμοί: 4 στα 10 νοικοκυριά έχουν έναν άνεργο, 1 στα 3 φοβάται πως θα χάσει το σπίτι του – Στοιχεία σοκ από τη ΓΣΕΒΕΕ

- Ένα στα τρία νοικοκυριά βρίσκεται στο όριο καθυστέρησηςπληρωμών προς το δημόσιο, ταμεία ΔΕΚΟ, τράπεζες, δάνεια
- Ένα στα 10 νοικοκυριά αναγκάστηκαν να πουλήσουνπεριουσιακά στοιχεία για να πληρώσουν υποχρεώσεις
- 94,6% των νοικοκυριών έχει υποστεί μειώσεις εισοδήματος από το 2010
- Στο 40% ο μέσος όρος μείωσης του εισοδήματος εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ
- Το 90% έχει περιορίσει τις εξόδους σε εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, σινεμά


Νοικοκυριά που δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα γιατί χρωστούν στις τράπεζες. Νοικοκυριά που πουλάνε την περιουσία τους για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Που αγοράζουν προϊόντα κατώτερης ποιότητας γιατί είναι πιο φθηνά. Που έχουν «κόψει» ακόμη και το σινεμά γιατί... «δε βγαίνουν». Οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Τις συνθήκες οικονομική ασφυξίας αποτυπώνει έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ.

4 στα 10 νοικοκυριά έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο, παρουσιάζουν σημαντικές υποχρεώσεις στις τράπεζες και θεωρούν ότι δεν θα τα βγάλουν πέρα, ενώ 1 στα 3 φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του λόγω των συσσωρευμένων υποχρεώσεων.
Από την άλλη πλευρά, το 87% έχει δικό του ακίνητο ενώ διατηρείται ψηλά η εμπιστοσύνη στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Αυτά είναι τα βασικότερα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ετήσια τακτική έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που έγινε σε συνεργασία με την εταιρία MARC A.E. και μεταξύ άλλων παρατηρείται σημαντική μείωση εισοδήματος για το 97% των νοικοκυριών και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής ιδιαίτερα των πολυμελών οικογενειών.

Σύμφωνα με την έρευνα:
- Το 40,2% των νοικοκυριών, δηλαδή 1,4 εκατ. νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια τουλάχιστον ένα άτομο σε ανεργία. Από αυτό το ποσοστό μόνο το 9,8% λαμβάνει επίδομα ανεργίας (λιγότερο από 200.000 άτομα). Περισσότεροι από 1 εκατ. πολίτες έχουν μείνει ακάλυπτοι ως προς τον κίνδυνο της ανεργίας.

- Το 44,3% του πληθυσμού έχει οικονομικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και 1 στα 10 νοικοκυριά αναγκάστηκαν να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία για να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Οι πρόσφατοι νόμοι για τη φορολόγηση ακινήτων, τις κατασχέσεις καταθέσεων και τη μερική άρση των πλειστηριασμών αναμένεται να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας στα νοικοκυριά.
Το 40,2% των νοικοκυριών, δηλαδή 1,4 εκατ. νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια τουλάχιστον ένα άτομο σε ανεργία. Από αυτό το ποσοστό μόνο το 9,8% λαμβάνει επίδομα ανεργίας

- Ένα στα τρία νοικοκυριά βρίσκεται στο όριο καθυστέρησης πληρωμών προς το δημόσιο, ταμεία ΔΕΚΟ, τράπεζες, δάνεια κλπ, λόγω αδυναμίας (το 34,8% των νοικοκυριών καθυστερεί τις οφειλές για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, ενώ το 41,7% δήλωσε ότι δεν διαθέτει επαρκές εισόδημα για την κάλυψη των υποχρεώσεων.

- Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών συνεχίζεται αν και πλέον το φαινόμενο επιβραδύνει. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν καλύπτει φορολογικές και δανειακές υποχρεώσεις, αγοράζει αγαθά χαμηλότερης ποιότητας για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και φοβάται ότι κάποια στιγμή θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του.

- Το 94,6% των νοικοκυριών έχει υποστεί μειώσεις εισοδήματος το διάστημα της κρίσης (2010- 2013). Η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών που ανήκουν στo εισοδηματικό κλιμάκιο 10.000- 25.000 ευρώ (96-97%) εμφανίζει μειώσεις στα εισοδήματά της. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2012), το 82,4% του πληθυσμού αναφέρει ότι έχει υποστεί μειώσεις μέσα στο 2013, γεγονός που δείχνει ότι τα εισοδήματα διατηρούν την καθοδική τους τάση.

- Ο μέσος όρος μείωσης του εισοδήματος σύμφωνα με την εκτίμηση του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ αγγίζει το 40% (39,47%). Η Αττική είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη μείωση (41,06%).

- Βασική, ίσως και μοναδική στήριξη των νοικοκυριών αποτελούν τα εισοδήματα από συντάξεις (48,6%). Τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, ελευθέρια επαγγέλματα και επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν υποχωρήσει ως προς τη συνεισφορά τους στην οικονομία του νοικοκυριού (35,9% των νοικοκυριών στηρίζεται σε μισθούς, 10,3% σε επιχειρηματικά κέρδη).
Περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά έχουν δανειακά βάρη στο ακίνητό τους

- Κλίμα απαισιοδοξίας συνεχίζει να διακατέχει τα ελληνικά νοικοκυριά. Το 41,7% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του επόμενου έτους. Αυξημένη αδυναμία δηλώνουν τα νοικοκυριά με τουλάχιστον έναν άνεργο (51%).

- Η αγορά συνεχίζει να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη ετήσια «χειμερία νάρκη», δεδομένου ότι το 75,5% (από 70% στην αντίστοιχη περσινή έρευνα εισοδήματος) των νοικοκυριών αναμένει τις εκπτώσεις για να αγοράσει βασικά αγαθά.

- Δραματικές εμφανίζονται οι περικοπές στην κατανάλωση λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων. Το 63,7% των νοικοκυριών έχει κάνει περικοπές στις δαπάνες ειδών διατροφής, ενώ το 90,3%, περιόρισε τις δαπάνες για ένδυση- υπόδηση και περίπου το 90% έχει περιορίσει τις εξόδους σε εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, σινεμά.
Άνω του 75% των νοικοκυριών έχει κάνει περικοπές στις δαπάνες για θέρμανση και μετακινήσεις, γεγονός που συνδέεται με τη διατήρηση του υψηλού και αναποτελεσματικού φόρου στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών που ανήκουν στo εισοδηματικό κλιμάκιο 10.000- 25.000 ευρώ

- Η τάση υποβάθμισης της ποιότητας ζωής συνεχίζεται, καθώς το 36,5% του πληθυσμού δηλώνει ότι αγοράζει προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας. Οξυμμένο είναι το πρόβλημα στις πολυμελείς οικογένειες (>5 ατόμων το ποσοστό ανέρχεται στο 44,7%) και στις χαμηλές εισοδηματικά κατηγορίες.

- Από την έρευνα επιβεβαιώνεται το υψηλό ποσοστό κατοχής ακίνητης περιουσίας από τα ελληνικά νοικοκυριά. Το 86,7% του πληθυσμού κατέχει κάποιο ακίνητο. Το 28,1% των νοικοκυριών που διαμένει σε ιδιόκτητο σπίτι έχει στεγαστικό δάνειο. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά έχουν δανειακά βάρη στο ακίνητο που διαμένουν.

- Ένα στα τρία νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του εξαιτίας τόσο των συσσωρευμένων υποχρεώσεων όσο και των επιπρόσθετων επιβαρύνσεων (δανειακών, φορολογικών και άλλων). Η ανασφάλεια αυτή δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο αποεπένδυσης και κατάρρευσης των αξιών των ακινήτων.
Η έρευνα γινε σε δείγμα 1201 αντιπροσωπευτικών νοικοκυριών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας την περίοδο Δεκεμβρίου 2013


- Θετικό στοιχείο της έρευνας είναι η διατήρηση της εμπιστοσύνης που έχουν τα νοικοκυριά στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς το 55,8% θα έδειχνε περισσότερη εμπιστοσύνη στο δημόσιο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση κάποιου σοβαρού προβλήματος, έναντι 34,2% που θα προτιμούσε το ιδιωτικό. Οι πολιτικές υγείας που ασκούνται θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους το συγκεκριμένο δεδομένο, καθώς είναι πολύ πιθανό οι χρήστες των δημόσιων υπηρεσιών υγείας να αλλάξουν προτιμήσεις αν δεν εξομαλυνθεί διοικητικά και πολιτικά η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία.

Η συγκεκριμένη έρευνα εντάσσεται στις ετήσιες τακτικές έρευνες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (συνεργασία με την εταιρία MARC AE).

Στόχος της έρευνας η καταγραφή των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στο εισόδημα, τις δαπάνες των νοικοκυριών, στη ζήτηση καθώς και η αποτύπωση της στάσης των νοικοκυριών σχετικά με την ποιότητα διαβίωσης και τις φορολογικές και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.

πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Νέες ποινικές διώξεις για την υπόθεση του ΤΤ - Όλα τα ονόματα...

Η εισαγγελέας διαφθοράς και ο ανακριτής, Γ. Ανδρεάδης, έκριναν πως δάνεια, συνολικού ύψους 104.700.000 ευρώ, δόθηκαν από 21-01-09 έως 08-04-09 προς επιχειρήσεις real estate του Παν. Ευθυμίου και συγκεκριμένα προς τις εταιρείες «ASPEN Ακινήτων», «ALMOND Ακινήτων» και «EKTASIS DEVELOPMENT». Το «πράσινο» φως για τα δάνεια αυτά άναψε χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.


Ειδικότερα, ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των:

Άγγελου Φιλιππίδη
Αντώνη Καμινάρη
Μάριου Βαρότση
Γεωργίου Στάμνου
Γεωργίου Μπρίταλου
Λυμπέρη Κατσιουλιέρη
Σπύρου Πολίτη
Χαραλαμπου Γιαγκούδη και
Φωτεινής Κρέστα.
 
Πρόκειται για στελέχη και μέλη της αρμόδιας υπό-επιτροπής και επιτροπής δανειοδοτήσεων. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, παρόμοια απόφαση για άμεση συνέργεια στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ελήφθη κατά του επιχειρηματία Παναγιώτη Ευθυμίου και των:


Μαγδαληνής Ευθυμίου
Ευάγγελου Ευθυμίου
Χρήστου Ευθυμίου
Σοφίας Τολου και
Ευάγγελου Αποστολάτου.
 
Το πόρισμα της εισαγγελέας Παπανδρέου

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εισαγγελέας, η εταιρεία «ASPEN» έλαβε δυο δάνεια, το πρώτο 22,4 εκατ. και το δεύτερο 12,78 εκατ. ευρώ, ενώ η «ALMOND» πήρε 18, 48 εκατ. ευρώ και η «EKTASIS» 51 εκατ. ευρώ.

Οι δυο πρώτες εταιρείες ανήλθαν κατά 100% σε επιχειρήσεις κυπριακών συμφερόντων, οι οποίες με τη σειρά τους ανήκαν σε offshore με έδρα τις Παρθένες Νήσους. Δικαιούχοι τους εμφανίζονταν οι Ευάγγελος Αποστολάτος και Σοφία Τόλου, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα πραγματικός δικαιούχος ήταν ο Παναγιώτης Ευθυμίου. Ο συγκεκριμένος ήταν δικαιούχος μαζί με μέλη της οικογενείας του και της εταιρίας «ΕΚΤΑΣΙΣ».

Η εισαγγελέας αναφέρει για τα μέλη των επιτροπών αξιολόγησης ότι «οι εισηγήσεις παρουσίαζαν ανεπαρκή αξιολόγηση του αναλαμβανόμενου πιστωτικού κινδύνου», ενώ προσθέτει πως για τις εισηγήσεις της υπό-επιτροπής «δεν αξιολογήθηκαν οι πραγματικοί δικαιούχοι και η δυνατότητά τους να στηρίξουν τις εταιρείες, ενώ δεν ελήφθη υπ’ όψιν η επιδεινούμενη κατάσταση στην αγορά των αστικών εμπορικών ακινήτων που ήταν εμφανής».

Επιπλέον, αναφέρει ότι τα δάνεια προς τις «ASPEN» και «ALMOND» χορηγήθηκαν χωρίς την ύπαρξη πιστοληπτικής διαβάθμισης και ότι επίσης η «EKTASIS» είχε λάβει υπέρογκα ποσά σε δάνεια από το 2007 και ήταν «επιχείρηση με σημαντικά μεγάλα αυξανόμενα βάρη επί των ακινήτων της». Τονίζει δε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας πως «από κανέναν δε ζητήθηκαν προσωπικές εγγυήσεις συνοδευμένες από εμπράγματες εξασφαλίσεις ελεύθερες βαρών».

Το βασίλειο των offshore και οι δαιδαλώδεις διαδρομές

Στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε για στελέχη της τράπεζας επισημαίνεται πως «αν δεν γνωρίζατε ότι πραγματικός δικαιούχος των εταιρειών ήταν ο Παν. Ευθυμίου σημαίνει ότι δίνατε τα εκατομμύρια των δανείων σε κάποιο άγνωστο σε σας προσώπου, το οποίο κρυβόταν πίσω από μια offshore εταιρεία».

«Εάν αντιθέτως γνωρίζατε ή εικάζατε ότι πραγματικός δικαιούχος ήταν ο Παν. Ευθυμίου, τούτο σημαίνει ότι δίνατε τα εκατομμύρια των δανείων σ’ ένα πρόσωπο το οποίο ενώ δεν είχε αντικειμενικά την απαραίτητη φερεγγυότητα για τη λήψη του δανείου ως εκπρόσωπος της “EKTASIS”, του δώσατε επιπλέον ποσά για τις δυο άλλες εταιρείες. Εάν πιστεύατε πως δικαιούχοι ήταν οι Τόλου και Αποστολάτος αξίζει να σημειωθεί ότι στις φορολογικές δηλώσεις τους για το έτος 2009 η πρώτη δηλώνει 7.905 ευρώ και η ο δεύτερος 111.949» προστίθεται στο κατηγορητήριο.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως ότι «η εταιρεία “EKTASIS” λίγο μετά τη λήψη του δανείου των 51 εκατ. ευρώ ζήτησε την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα».

Για τα δάνεια στις τρεις εταιρείες, αφενός για τις δυο πρώτες αναφέρεται ότι δεν προσδιορίζεται ο λόγος χρηματοδότησης, ενώ για όλα τα χρήματα που δόθηκαν δεν υπήρξε καμία παρακολούθηση για το πώς αξιοποιήθηκαν από τους δανειολήπτες.

Στο πόρισμα γενικά για τα δάνεια του ΤΤ, η εισαγγελέας Παπανδρέου χαρακτηρίζει «άνευ ερείσματος και ουσίας τα επιχειρήματα, όπως οικονομική κρίση και συνήθης τραπεζική πρακτική, καθώς τα δάνεια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για σκοπούς άλλους από αυτούς που ζητήθηκαν, με διοχέτευση αυτών σε offshore εταιρείες μέσα από πολύπλοκες και δαιδαλώδεις διαδρομές, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους και η εγκληματική τους προέλευση».

  









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου













Η Τρόικα απειλεί ... Πάρτε όλα τα μέτρα, αλλιώς δεν θα υπάρξει συμφωνία

Την εφαρμογή του συνόλου των μεταρρυθμίσεων, που προτείνει ο ΟΟΣΑ, για την άρση των στρεβλώσεων στην ελληνική οικονομία, θέτει ως προϋπόθεση η Τρόικα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, με επιστολή που έστειλε χθες στους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι η εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ, εκτός ίσως κάποιων αιτιολογημένων εξαιρέσεων, θα αποτελέσει εκτός των άλλων κι ένα ισχυρό μήνυμα της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να εφαρμόσει κρίσιμες αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις. Εάν αυτό δεν γίνει, προειδοποιεί η τρόικα, τότε δεν μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να περάσει και το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου, χωρίς έγκριση της δόσης.

Σημειώνεται ότι ο ΟΟΣΑ εντόπισε και πρότεινε την άρση 329 περιορισμών και ρυθμίσεων στην οικονομική δραστηριότητα, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 5 δισ. ευρώ. Μεταξύ αυτών ήταν η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, η απελευθέρωση του εμπορίου μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, η κατάργηση του ορίου διάρκειας 5 ημερών για το φρέσκο γάλα. Η υιοθέτηση αυτών των προτάσεων έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των υπουργών, αλλά και των δύο κομμάτων που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης διαφωνεί με την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ, πρόταση την οποία υιοθετεί ο υπουργός Ανάπτυξης. Επίσης, το υπουργείο Γεωργίας (και ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος της ΝΔ) διαφωνούν με την αύξηση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος. Το υπουργείο Εργασίας αλλά και το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά τους δεν επιθυμούν την κατάργηση πολλών φόρων υπέρ τρίτων μέσω των οποίων χρηματοδοτούνται ασφαλιστικά ταμεία, καθώς θα δημιουργήσει τρύπα στα δημόσια οικονομικά την οποία θα πρέπει να καλύψουν με περικοπές συντάξεις.

Ισχυρές αντιδράσεις υπάρχουν και από τους επαγγελματίες των κλάδων που επηρεάζονται από τις προτεινόμενες αλλαγές. Ο κ. Χατζηδάκης είχε συναντήσεις με τους φαρμακοποιούς, τους εκδότες βιβλίων, τους αρτοποιούς, τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και τους εκπροσώπους της τσιμεντοβιομηχανίας προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις.

Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση συνολικά δεν φαίνεται πρόθυμη να ανοίξει μέτωπα. Αυτό ακριβώς επισημαίνει η τρόικα στην επιστολή της. Σύμφωνα κυβερνητικούς παράγοντες, με την επιστολή αυτή η τρόικα θέλει να καταστήσει σαφές ότι επιστρέφοντας προ ημερών το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με το οποίο υιοθετούντο το 80% των προτάσεων του ΟΟΣΑ, δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει μικροαλλαγές, αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν διαμηνύσει στην Αθήνα ότι εάν η κυβέρνηση υιοθετούσε το σύνολο των προτάσεων του ΟΟΣΑ, τότε θα έκλεινε ευκολότερα και το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού για το 2014 και το 2015. Αυτά βέβαια πριν προκύψει η απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους...

iefimerida.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Μας κάνουν πλάκα με τις αποδείξεις – Τώρα σκέφτονται να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς

- Εξετάζεται ακόμη και απαλλαγή των συνταξιούχων από τις αποδείξεις
- Τελικά δεν θα ισχύσει το μέτρων με τις μειωμένες κατά 50% αξίες των αποδείξεων
- Καμία οριστική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών σε νευρική κρίση οι φορολογούμενοι

Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο σχετικά με τις αποδείξεις.

Πρώτα ήρθε η ... έμπνευση να μην ισχύουν οι αποδείξεις από super market και βενζινάδικα, αλλά μισθωτοί και συνταξιούχοι να πρέπει να συγκεντρώσουν μόνο το 10% του εισοδήματός τους.

Ύστερα είδαν ότι χωρίς ΔΕΚΟ, super market και καύσιμα θα είναι αδύνατο οι φορολογούμενοι να συγκεντρώσουν το ποσό και σκέφτηκαν τελικά από τρόφιμα και καύσιμα να ισχύουν οι αποδείξεις, αλλά στο 50% της αξίας τους.

Πρόταση να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι Τώρα όμως φαίνεται ότι και αυτό το σενάριο πάει περίπατο.
Τα προβλήματα όμως παραμένουν και έτσι έπεσε πρόταση ακόμη και για εξαίρεση των συνταξιούχων από τη συλλογή αποδείξεων.

Είναι μια πρόταση που υπάρχει ακόμη, ωστόσο πολύ δύσκολα θα γίνει και πράξει.

Με την αναβλητικότητα που χαρακτηρίζει το οικονομικό επιτελείο σε αυτόν τον τομέα όλα δείχνουν ότι για ακόμη μια φορά θα ακολουθηθεί η γνωστή κλασική συνταγή της Ελλάδας.Θα επιστρέψουμε, παρά τις εξαγγελίες, στο παλιό καθεστώς.

Οι καθυστερήσεις φέρνουν ... επιστροφή στο παλιό σύστημα Η επικρατέστερη πρόταση πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να μην αλλάξει τίποτα. Μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλαδή αντί του 10% να πρέπει να συγκεντρώσουν το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις και να ισχύουν αυτές που ίσχυαν και το 2013.

Πάντως όπως λέγεται, μένει να αποδειχθεί κιόλας, μέσα στις επόμενες ημέρες με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν οι δαπάνες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων, ο τρόπος επιμερισμού των αποδείξεων μεταξύ των συζύγων, οι κατηγορίες των φορολογουμένων που εξαιρούνται.

newsit.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ! ΑΞΙΖΕΙ !

Αρνούμαστε να μετατρέψουμε τους νεκρούς σε άλλοθι των υποκριτών του μισθολόγιου, για να παραδώσει στον τόπο μας μαθήματα ανθρωπιάς η όποια... ύπατη αρμοστία, που δε βλέπει τίποτε από τον πόνο, το αίμα και το θάνατο αυτού του λαού, αλλά είναι πανταχού παρούσα αν
πρόκειται να διασύρει αυτή την πατρίδα...


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - Πρόκειται για ερωτήματα που οφείλουμε να τα διατυπώσουμε ευθαρσώς, και θα το κάνουμε ευθύς αμέσως.


Πρόκειται για ερωτήματα που είναι ανέντιμο να τους επιτρέψουμε να παίζουν - με τη σύμφωνη γνώμη μας και με την ανοχή μας – κρυφτό με τη ρουφιάνα την αλήθεια…

Γιατί η μόνη αλήθεια, δεν είναι ο οδυνηρός επίλογος που γράφτηκε με νεκρούς – ανάμεσά τους και παιδιά – αγγελούδια – στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Η άλλη πλευρά αυτής της αλήθειας, είναι πως τα δάκρυα της αθλιότητας που δείχνουν να περισσεύουν πάνω από πτώματα αθώων, δεν είναι αληθινά… δεν αποπνέουν ανθρωπιά… γι αυτό και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από αυτά οι κατ επάγγελμα μοιρολογίστρες του ανθρωπισμού και του μισθολογίου. Ας τους ξεβρακώσουμε λοιπόν κι ας μην παρασυρθούμε από τον άθλιο και άκρως υποκριτικό θεατρινισμό τους.

Τα δεδομένα είναι τέσσερα... Τα ερωτήματα όμως είναι πολλά. Ας τα ξεδιπλώσουμε λοιπόν όλα ένα προς ένα…

Το πρώτο δεδομένο, είναι οι νεκροί που ανευρέθησαν. Άρα το έγκλημα έχει συντελεστεί και κανείς δε διανοείται να το αμφισβητήσει. Μόνο που οι νεκροί δε μιλούν. Μιλούν όμως οι ζωντανοί, ιδιαίτερα όταν παρεμπιπτόντως είναι επιπροσθέτως και εκβιαζόμενοι (αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε).

Το δεύτερο δεδομένο, είναι ότι το στίγμα του λιμενικού έχει καταγραφεί. Επομένως το στίγμα μιλάει. Και μιλάει με τρόπο που επίσης κανείς δε δικαιούται να αμφισβητήσει. Ας το αφήσουμε λοιπόν να λαλήσει, και μετά εδώ είμαστε για να ασκήσουμε κριτική προς πάσαν κατεύθυνση.

Το τρίτο δεδομένο, είναι ένας ανεκδιήγητος πολιτικός  που εκτελεί χρέη υπουργού στην αθλιότερη συγκυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Το ελεεινό στόμα του απερίσκεπτου, δεν ντροπιάζει μονάχα την πατρίδα μας με όσα είπε… δεν προσβάλει ανεπίτρεπτα τη μνήμη των δολοφονημένων… αλλά ντροπιάζει επίσης και το λιμενικό σώμα το οποίο υποτίθεται ότι με τις δηλώσεις του φρόντισε να υπερασπιστεί. Αυτός ο ανεκδιήγητος  θα πρέπει να αποκαθηλωθεί άμεσα.

Το τέταρτο δεδομένο, είναι πως οι κάθε λογής πρόθυμοι να πρωτοστατήσουν σε κάθε είδους ανθελληνικό διασυρμό, και υπάρχουν… και ταυτότητα διαθέτουν… και με θεσμική ιδιότητα εμφανίζονται όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Αυτό ακριβώς έκαναν και σήμερα. Κυριολεκτικώς ασέλγησαν επί πτωμάτων.

Ας πάμε λοιπόν τώρα και στα ερωτήματα…

Ο μόνος αθώος είναι η Τουρκιά??? Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη μανία των αυτόκλητων δικαστών που έσπευσαν να αναλάβουν στασίδι στα παράθυρα και στα μικρόφωνα της άθλιας φλυαρίας που βαφτίζεται ενημέρωση. Κανείς από δαύτους δε βρήκε μια λέξη να πει για την ελεεινή βιομηχανία κατευθυνόμενης σωματεμπορίας που έχει στήσει η Τουρκιά, όχι μονάχα για ν αβαντάρει τη μαφία της σωματεμπορίας από τον τόπο της, αλλά πρωτίστως για να υπηρετήσει αδιάλειπτα της γεωστρατηγικές της επιδιώξεις. Αθώα λοιπόν η Τουρκιά και ένοχη όπως πάντα αυτή η ρημάδα η πατρίδα η αφιλόξενη και ρατσιστική που την έχουν καταστήσει σκουπιδότοπο ψυχών και ανθρώπων οι «πολύτιμοι» φίλοι της. Πάμε παρακάτω…

Τι είναι αυτή η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ ρε ευαίσθητες φιλενάδες??? Από πού ξεφύτρωσε τελικά τόση ρημάδα ανθρωπιά από το πουθενά???

Που στο διάολο είναι τα δάκριά της όταν οι συμμορίες των αλλοδαπών φυλακίζουν, βασανίζουν και εκβιάζουν για λύτρα συμπατριώτες τους???

Που στο διάολο πήγαν τα δάκριά τους όταν συμμορίες αλλοδαπών δολοφονούν συμπατριώτες τους επειδή τα λύτρα που ζήτησαν δε τους κατεβλήθησαν???

Που πήγε ο πόνος των ρεμαλιών του "ανθρωπισμού" για το δικό μας το δράμα???

Για τους δυστυχισμένους που αυτοκτονούν??? Για τους κολασμένους που αναζητούν κρεβάτι στα υπόστεγα??? Για την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας???

Που πήγε η ανθρωπιά σας λεχρίτες του δήθεν ανθρωπισμού για τις γιαγιάδες που βιάζονται από τα απάνθρωπα κτήνη σας???

Για τους παππούδες που δένονται φιμώνονται και δολοφονούνται για να τους πάρουν τα τελευταία ψιλά από το συρτάρι???

Που πήγε ο πόνος σας κοπρίτες για τη δικιά μας Μυρτώ??? Για τη Μυρτώ ολόκληρης της Ελλάδας???

Κι όλος αυτός ο ντόπιος συρφετός των επαγγελματιών αντι-ρατσιστών, που ήταν κρυμμένος και ξαφνικά αναστήθηκε για να δικάσει και να καταδικάσει???

Γιατί δε μιλά για όλα αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας καθημερινά???

Τι επιλεκτική αφύπνιση έχουν όλα αυτά τα τιμημένα και τα ξεχειλίζοντα ανθρωπισμό παληκάρια???

Να τους θυμίσουμε πως ενώ έβγαλαν το σκασμό όταν ένας πατέρας δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να του κλέψουν την κάμερα, ξαφνικά εμφανίστηκαν για να στήσουν στον τοίχο την Ελλάδα για τα δήθεν απάνθρωπα που συμβαίνουν στον Έβρο???

Όχι βεβαίως για να διαμαρτυρηθούν για την πρακτορική δράση του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, αλλά για να διαμαρτυρηθούν γιατί δε σερβίρεται μπουγάτσα στον απρόσκλητο εισβολέα???

Μήπως να τους θυμίσουμε πως τα ίδια ακριβώς έλεγαν και με το καλοστημένο παραμύθι με το δήθεν κοράνι που δήθεν σκίστηκε και παρ ολίγον να πάρει φωτιά η Αθήνα, δυστυχώς και με τη συνευθύνη και συνενοχή τους???

Να τους θυμίσουμε ότι και τότε καταδίκαζαν και διέσυραν τη «ρατσιστική»Ελλάδα???
Ή μήπως να τους θυμίσουμε ότι ο αγαπητικός που τότε προέβαλαν, τελικά αποδείχτηκε πως ήταν καταζητούμενος από την Ιντερπόλ???

Όχι άθλιοι…
Μη διανοηθείτε να βάλετε στο στόμα σας το βρωμερό χαρακτηρισμό του ρατσιστή. Γιατί εμείς τον ανθρωπισμό, δε τον κάναμε επάγγελμα… δεν τον εντάξαμε στο μισθολόγιο του Σόρος και καμιάς αμφιλεγόμενης ΜΚΟ.

Όχι άθλιοι…
Πονάμε για τα θύματα, όχι γιατί κάποιος μας πληρώνει για να πονάμε. Πονάμε γιατί αυτό λέει η ψυχή μας και η αξίες μας και όχι το πρωτόκολλο της νεοταξίτικης επικοινωνίας.

Όχι άθλιοι…
Εμείς μπορούμε να τιμούμε τους νεκρούς, γιατί δε σκυλεύουμε τη μνήμη τους. Γιατί δε τους χρησιμοποιούμε σαν εργαλείο διασυρμού της πατρίδας μας. Γιατί δε τους χρησιμοποιούμε σαν ανθρώπινο άλλοθι προκειμένου να διευκολύνουμε το νεοταξίτικο σχέδιο σε βάρος της ίδιας μας της χώρας.

Εμείς άθλιοι…
Ξέρουμε ν αγαπάμε τις άλλες πατρίδες και τους άλλους λαούς, γιατί ξέρουμε να λατρεύουμε τη δική μας πατρίδα και το δικό της λαό. Και ξέρουμε καλά – όπως κι εσείς το ξέρετε – πως αυτός που μισεί και διασύρει την πατρίδα του, καμιά πατρίδα και κανένα λαό δεν μπορεί να αγαπήσει.

Όχι άθλιοι…
Επειδή ακριβώς στο Αιγαίο υπάρχουν νεκροί, δε θα τους χρησιμοποιήσουμε ούτε για να ενοχοποιήσουμε τους λιμενικούς αν δεν φταίνε, ούτε για να τους αθωώσουμε αν συμπεριφέρθηκαν απάνθρωπα και εγκληματικά. Και κυρίως δε θα μετατρέψουμε τους νεκρούς σε άλλοθι των υποκριτών του μισθολόγιου, για να παραδώσει στον τόπο μας μαθήματα ανθρωπιάς η όποια... ύπατη αρμοστία, που δε βλέπει τίποτε από τον πόνο, το αίμα και το θάνατο αυτού του λαού, αλλά είναι πανταχού παρούσα αν πρόκειται να διασύρει αυτή την πατρίδα

Γι αυτό, όποια και να είναι οι εξέλιξη για τις ευθύνες των λιμενικών, υπάρχουν και εγκληματίες των οποίων η ενοχή είναι δεδομένη. Ας τους περιγράψουμε συνοπτικά...

Το ακυβέρνητο σκάφος είχε καπετάνιο… Είχε χώρα προέλευσης… Υπήρξε λιμενικό άλλης χώρας που το διευκόλυνε να φτάσει μέχρι εκεί… Υπάρχει στρατηγικό σχέδιο της Τουρκιάς που ταυτόχρονα συνιστά και επικερδέστατη επιχείρηση… Υπάρχει νεοταξίτικη χορογραφία που χρόνια τώρα γράφει ματωμένες σελίδες στο Αιγαίο…

Και η διαφορά όλων εμάς που επιλέγουμε να λέμε τα πράγματα με τα όνομά τους, από εσάς που το δήθεν ανθρωπισμό τον κάνατε επάγγελμα, είναι ότι εμείς κοιτάμε την αλήθεια κατάματα και δε τη χρησιμοποιούμε δόλια και εφιαλτικά με αποκλειστική επιδίωξη το διασυρμό (τον άδικο κατά κανόνα διασυρμό) της ίδιας μας της πατρίδας.

Κι απέναντι σ αυτή την αλήθεια, δε θα σιωπήσουμε. Γιατί αρνούμαστε να τη χαρίσουμε στο νεοναζισμό προκειμένου να την καπηλεύεται και να σκυλεύει.

Αυτή είναι η διαφορά μας... Αγαπάμε την πατρίδα μας και κάθε πατρίδα... Αγαπάμε το λαό μας και κάθε λαό... Γι αυτό και αρνηθήκαμε να εντάξουμε την αγάπη μας στο μισθολόγιο των αγυρτών και των καιροσκόπων.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Η «σκοτεινή» πλευρά της σοκολάτας. ΒΙΝΤΕΟ

Πρόκειται για την αδυναμία όλων των μικρών παιδιών και όχι μόνο, αφού πολλοί άνθρωποι δηλώνουν εξαρτημένοι από τη σοκολάτα. Κι όμως σε μερικά παιδιά αφήνει μια πολύ πικρή και δυσάρεστη γεύση.

Τα παιδιά του «κακάο» που εργάζονται για την παραγωγή της στην Ακτή Ελεφαντοστού δεν θέλουν ούτε να ακούν τη λέξη, μιας και υφίστανται μεγάλη κακοποίηση, ενώ εργάζονται.

Σύμφωνα με το mothersblog, μόλις 110.000 παιδιά ηλικίας από 7-14 ετών, δουλεύουν σκληρά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, που μπορεί να είναι ξυλοδαρμοί μέχρι και σεξουαλική κακοποίηση.

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Η σκοτεινή πλευρά της σοκολάτας», των δύο Δανών δημοσιογράφων, των Μ. Mistrati και R. Romano, καταγράφει την ανθρώπινη εκμετάλλευση που υφίστανται τα παιδιά που εργάζονται σε συνθήκες δουλεμπορίου.

Οι μαρτυρίες των παιδιών ραγίζουν καρδιές:





 



ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Συναλλαγματική κρίση στην Αργεντινή: Ξεμένει από ρευστό

Τη μεγαλύτερη πτώση από την οικονομική καταιγίδα του 2002 γνώρισε χθες το πέσο της Αργεντινής, υποχωρώντας κατά 17,5% στο 0,12 ανά δολάριο ΗΠΑ. Μετά τις πωλήσεις ύψους 5,9 δισ. δολαρίων στις οποίες είχε προχωρήσει η κεντρική τράπεζα της χώρας στη διάρκεια του περασμένου έτους, σε μια προσπάθεια να στηρίξει το νόμισμα, χθες διέκοψε κάθε παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω αιμορραγία των συναλλαγματικών διαθεσίμων της. Είχε προηγηθεί η κατά 31% πτώση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Αργεντινής στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών και συγκεκριμένα στα 29,52 δισ. δολάρια.

Με το δολάριο να αντιστοιχεί τώρα σε 8,1842 πέσος, η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος προς το νόμισμα της Αργεντινής παραμένει και πάλι χαμηλότερη από εκείνη της «μαύρης» αγοράς. Κι αυτό γιατί παρά την ανεπάρκεια ρευστότητας, οι Αργεντίνοι, στους οποίους έχει απαγορευθεί να μετατρέπουν τις αποταμιεύσεις τους σε δολάρια για να προστατευθούν από τον πληθωρισμό, καταβάλλουν πρόθυμα 12,85 πέσος για να αγοράσουν ένα δολάριο.

Ο λόγος είναι ο ιλιγγιώδης πληθωρισμός, που ανεπισήμως έχει εκτιναχθεί στο 28% υπερδιπλάσιος δηλαδή από το επίσημο ποσοστό, το οποίο και υπονομεύει διαρκώς την εμπιστοσύνη στο αργεντίνικο νόμισμα. Πάντως, μερίδα αναλυτών αποδίδει τη διολίσθηση του πέσο στο πλαίσιο στρατηγικής, προκειμένου να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στην επίσημη ισοτιμία και αυτή της «μαύρης» αγοράς.

Ξεμένει από ρευστό

Ορισμένοι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν, πάντως, ότι η κεντρική τράπεζα απλώς εγκατέλειψε την προσπάθεια να στηρίξει το νόμισμα της χώρας καθώς οι παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος είχαν γίνει υπερβολικά δαπανηρές. «Εχουν μείνει από ρευστό και κάθονται στη γωνία προς το παρόν» σχολιάζει σχετικά ο Φίλιπ Μπλάκγουντ, διαπραγματευτής συναλλάγματος στην EM Quest Capital LLP, περιγράφοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην αγορά και την πεποίθηση που επικρατεί πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις.

Εχουν προηγηθεί την Τετάρτη νέοι περιορισμοί που επέβαλε η κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες στις διαδικτυακές αγορές από το εξωτερικό με επιτρεπόμενο όριο μόλις τις δύο αγορές ανά έτος και αφορολόγητη αξία αγοράς μόλις τα 25 δολάρια πάνω από την οποία θα επιβάλλεται φόρος 50%.  

Υπεραμυνόμενη αυτής της πολιτικής η κυβέρνηση επικαλέσθηκε την ανάγκη να περιφρουρηθεί η βιομηχανία της χώρας και να ενισχυθούν τα προϊόντα της εγχώριας βιομηχανίας έναντι των εισαγόμενων. Πρόκειται, όμως, για ένα από τα αλλεπάλληλα μέτρα που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει την εκροή συναλλάγματος μετά τους ελέγχους στις κινήσεις συναλλάγματος που επέβαλε αμέσως μετά την επανεκλογή της Κριστίνα Φερνάντες το 2011. Ο

Αργεντινός οικονομολόγος Ρικάρντο Ντελγάδο περιέγραψε το δίλημμα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση καθώς στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει την εκροή συναλλάγματος θέτει περιορισμούς στις εισαγωγές ανακόπτοντας, όμως, έτσι, την ανάπτυξη.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Ο Αριστοφάνης στις μέρες μας θα άλλαζε επάγγελμα (Εξαιρετικό)

Αν ζούσε στις μέρες μας ο Αριστοφάνης μάλλον θα άλλαζε σίγουρα επάγγελμα αφού δεν θα μπορούσε να συναγωνιστεί τη σάτιρα που κάνουν ορισμένοι από μόνοι τους με τα λεγόμενά τους που δεν μένει τίποτε άλλο να σατιρίσει κανείς.
Ας περάσουμε στο σατιρικό κουΐζ: «Βρείτε ποιος το είπε;».


1. Είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε κυβέρνηση. Εμείς, αμέσως θα δημιουργήσουμε (πρωτογενές πλεόνασμα). Θα πάρουμε άμεσα μέτρα πάταξης της διαφθοράς και δικαιοσύνης και λέμε για την έκθεση που έκανε ο γ.γ. Διαφάνειας, ο κ. Σούρλας.

α. Ο Σαμαράς
β. Ο Στουρνάρας
γ. Ο Βενιζέλος
δ. Ο Μηλιός


2. Τα πράγματα είναι πολύπλοκα. Εμείς, αρχίζουμε από το οικονομικό επιχείρημα, το οποίο είναι το πιο σημαντικό: ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και από τη στιγμή που δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να γίνει.

α. Ο Βενιζέλος
β. Ο Σταϊκούρας
γ. Ο Σαμαράς
δ. Ο Μηλιός




3. Το επαχθές χρέος στην περίπτωση της Ελλάδας είναι περιορισμένο. Είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ, που δεν έγινε ποτέ. Είναι περίπου στο 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από το 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων. Εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να αμφισβητηθεί.

α. Ο Σαμαράς
β. Ο Στουρνάρας
γ. Ο Σταϊκούρας
δ. Ο Σταθάκης


(.δ οτσ ετεράτνοπ)

Και η σάτιρα συνεχίζεται με αναδρομή στο παρελθόν…

Σε συνέντευξη του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»,
ο κ. Σαμαράς δηλώνει για το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τυχόν δεύτερο μνημόνιο ότι «δεν θα ψηφίσω καμία δέσμευση σε λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική». Δηλώνει επίσης ότι δεν θα ψηφίσει ούτε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «γιατί δεν περιλαμβάνει μέτρα ανάκαμψης» και προσθέτει ότι «περικοπές χωρίς ανάκαμψη προκαλούν χειρότερη ύφεση, περισσότερα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία».



Ο κ. Σαμαράς δηλώνει αντίθετος και με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο και υπογραμμίζει ότι «δεν πετάμε έξω 200.000 κόσμο και λύνουμε το πρόβλημα». Η αντιστροφή ενός λάθους είναι καμιά φορά χειρότερο λάθος, σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ και τονίζει στη συνέχεια πως είναι και οικονομικά επιζήμιο αφού «όταν το Δημόσιο απολύει έναν εργαζόμενο τότε γλιτώνει βέβαια το μισθό του αλλά πληρώνει επίδομα ανεργίας, δεν εισπράττει φόρο εισοδήματος, εισπράττει λιγότερο ΦΠΑ λόγω μείωσης της κατανάλωσης κ.οκ. Προτείναμε απαγόρευση προσλήψεων για 3 χρόνια που σημαίνει ότι θα μειωθούν οι απασχολούμενοι στο Δημόσιο
κατά 75.000 λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωνε δημόσια στις τοποθετήσεις του αλλά και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις γιατρών. Μάλιστα από τα τέλη Αυγούστου υποσχέθηκε ότι θα παραιτηθεί εάν υπάρξει έστω και μία απόλυση. «Εάν υπάρχει έστω και μια απόλυση θα παραιτηθώ από την πολιτική… αλλά αν δεν υπάρχει θα παραιτηθεί εκείνος από το ΕΣΥ» είπε αναφερόμενος στον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» για τη διαθεσιμότητα.



«Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σας παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

…και επιστροφή στο παρόν.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστογιάννης, αναφερόμενος στην χούντα των Συνταγματαρχών τόνισε: «την εποχή εκείνη ήταν μια επανάσταση» επισημαίνοντας ότι «δεν είναι το ίδιο με την τρομοκρατία».

Επαναφορά στην κανονική ροή



- «Κρίμα» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για την «απόδραση(!)» του δούλου του Χριστού Χλωρού. «Δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν στις μέρες μας» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια.
 

- Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία της και την ενόχλησή της για την απόδραση Χλωρού. Γιατί άραγε; Θεωρούν ότι έγινε αργοπορημένα, ότι έγινε νωρίς ή ότι δεν έπρεπε να γίνει;
 

- Πάντως, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι τον άφησαν και δεν τους ξέφυγε. Ούτε υπάρχει κανένας Έλληνας που να πιστεύει ότι δεν θα τον «πιάσουν» πριν τις εκλογές.
 

- Κανένας Έλληνας δεν πιστεύει πως η απόδραση ήταν στημένη, ούτε μπορεί να φανταστεί πώς τα κατάφερε ο Χλωρός και το έσκασε ενώ τον παρακολουθούσαν 12 περιπολικά. Είναι γάτα ο τύπος. Φαίνεται άλλωστε.
 

- Πάντως ο ΤηλεΓιάννης δεν έχασε ευκαιρία να εξομοιώσει το Βελουχιώτη με την τρομοκρατία με αφορμή τη φωτογραφία-φόντο του Χλωρού. Ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και ο Τσε Γκεβάρα τη γλύτωσαν.
 

- Προφανώς, αν ζούσε τότε ο ΤηλεΓιάννης δεν θα προέβαινε ποτέ σε «τρομοκρατικές ενέργειες» σαν αυτές του Άρη Βελουχιώτη. Θα προτιμούσε ίσως να ασκεί «σκληρή κριτική» από το ραδιόφωνο της εποχής;
 

- Δεν τον πάει με τίποτα τον Βελουχιώτη ο ΤηλεΓιάννης. Μάλλον δεν συμφωνεί στιλιστικά μαζί του και σίγουρα δεν του αρέσει το μούσι που είχε. Δεν βλέπω κανέναν άλλο λόγο!

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Το νεο ένταλμα καθυστερεί την έκδοση του Φιλιππίδη - Έδωσαν δάνεια 104 εκατ. χωρίς εγγυήσεις! - Όλα πήγαιναν σε offshore και προσωπικούς λογαριασμούς!

- Τα στοιχεία της νέας δικογραφίας για τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ κ. Φιλιππίδη θα πρέπει να αποσταλούν μεταφρασμένα στις τουρκικές αρχές
- Για τη νέα υπόθεση, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε συνολικά δεκαπέντε πρόσωπα

- Μέσα σε τρείς μήνες έδιναν δάνεια 104 εκατ. χωρίς εγγυήσεις!
- Μεταξύ των κατηγορουμένων ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Ευθυμίου
- Μια απο τις εταιρείες πήρε δάνειο 51 εκατ. και μετά ζήτησε την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα!

Καθυστέρηση στην έκδοση του πρώην επικεφαλής του ΤΤ Άγγελου Φιλιππίδη αναμένεται ότι θα προκαλέσει το νέο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για δάνεια της τράπεζας ύψους 104.700.000 ευρώ.

Στοιχεία της νέας δικογραφίας θα πρέπει να αποσταλούν μεταφρασμένα στις τουρκικές αρχές, προκειμένου να λάβουν απόφαση για την έκδοση τού εκζητούμενου, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία.
Ωστόσο, η αποστολή των νέων στοιχείων είναι υποχρεωτική, καθώς εάν δεν ληφθούν υπόψη από την δικαιοσύνη της Τουρκίας, ώστε να συμπεριληφθούν στην απόφαση έκδοσης, ο κατηγορούμενος δεν θα μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα για τη συγκεκριμένη δικογραφία.

Η νέα υπόθεση, για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε συνολικά δεκαπέντε πρόσωπα -κάποια από τα οποία είναι ήδη κατηγορούμενοι στην προηγούμενη δικογραφία-, αφορά δάνεια προς επιχειρήσεις real estate του Παν. Ευθυμίου.

Τα επίμαχα δάνεια δόθηκαν το διάστημα από 21-01-09 έως 08-04-2009, στις εταιρείες ASPEN Ακινήτων, ALMOND Ακινήτων και EKTASIS DEVELOPMENT, χωρίς, σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Π. Παπανδρεου, τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Για τις χορηγήσεις αυτές, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη και οκτώ στελεχών και μελών της αρμόδιας υποεπιτροπής και επιτροπής δανειοδοτήσεων της τράπεζας, αφορά τα αδικήματα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Αντίστοιχα, κατά του επιχειρηματία Παναγιώτη Ευθυμίου, τριών μελών της οικογένειας του και δυο συνεργατών του, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται ότι η εταιρεία ASPEN έλαβε δυο δάνεια, το πρώτο 22,4 εκατ. ευρώ και το δεύτερο 12,78 εκατ., η ALMOND 18,48 και η EKTASIS 51 εκατ. ευρώ.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι δυο πρώτες εταιρείες ανήκαν κατά 100% σε κυπριακές εταιρίες, οι οποίες με τη σειρά τους ανήκαν σε offshore εταιρείες με έδρα τις Παρθένες Νήσους και εμφανιζόμενους δικαιούχους έναν άντρα και μια γυναίκα που ήδη είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Σύμφωνα με το πόρισμα, πραγματικός δικαιούχος ήταν ο Παναγιώτης Ευθυμίου, δικαιούχος επίσης μαζί με μέλη της οικογενείας του και της εταιρείας ΕΚΤΑΣΙΣ.

Η εισαγγελέας αναφέρει ότι «οι εισηγήσεις των μελών Επιτροπών παρουσίαζαν ανεπαρκή αξιολόγηση του αναλαμβανόμενου πιστωτικού κινδύνου», ενώ «δεν αξιολογήθηκαν οι πραγματικοί δικαιούχοι και η δυνατότητά τους να στηρίξουν τις εταιρείες και δεν ελήφθη υπόψιν η επιδεινούμενη κατάσταση στην αγορά των αστικών εμπορικών ακινήτων που ήταν εμφανής από τις αρχές του 2009». Τονίζει δε πως τα δάνεια στις ASPEN και ALMOND «χορηγήθηκαν χωρίς την ύπαρξη πιστοληπτικής διαβάθμισης» και ότι η EKTASIS ήταν «υπερδανειόμενη από το 2007 και με σημαντικά έντονα αυξανόμενα βάρη επί των ακινήτων της».

Στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε για τα στελέχη της τράπεζας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αν δεν γνωρίζατε ότι πραγματικός δικαιούχος των εταιρειών ήταν ο Παν. Ευθυμίου σημαίνει ότι δίνατε τα εκατομμύρια των δανείων σε κάποιο άγνωστο σε σας πρόσωπο που "κρυβόταν" πίσω από μια offshore εταιρία. Εάν, αντιθέτως, γνωρίζατε ή εικάζατε ότι πραγματικός δικαιούχος ήταν ο Παν. Ευθυμίου, τούτο σημαίνει ότι δίνατε τα εκατομμύρια των δανείων σε ένα πρόσωπο, το οποίο ενώ δεν είχε αντικειμενικά την απαραίτητη φερεγγυότητα για τη λήψη του δανείου ως εκπρόσωπος της ektasis, του δώσατε και επιπλέον ποσά για τις δυο άλλες εταιρείες. Εάν πιστεύατε πως δικαιούχοι ήταν οι εμφανιζόμενοι, αξίζει να σημειωθεί ότι στις φορολογικές δηλώσεις τους για το έτος 2009, η πρώτη δηλώνει 7.905 ευρώ και ο δεύτερος 111.949».

Η εισαγγελέας επισημαίνει ότι η εταιρεία EKTASIS, λίγο μετά τη λήψη του δανείου των 51 εκατομμυρίων, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο και ζήτησε την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Τέλος, κατά τα στοιχεία του πορίσματος «τα δάνεια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για σκοπούς άλλους από αυτούς που ζητήθηκαν, με διοχέτευση αυτών σε offshore εταιρείες, μέσα από πολύπλοκες και δαιδαλώδες διαδρομές, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους και η εγκληματική τους προέλευση».


ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου