EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πασοκισμός.


Το πασοκ ετοιμάζεται να αποθάνει!!
Μας αφήνει χρόνους !! 
Οσονούπω.
Α ρ κ ε τ ο ί  θα ενθυμούνται το πασοκ των συνθημάτων.
Της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης,
της λαϊκής συμμετοχής.

Π ο λ λ ο ί θα ενθυμούνται το πασοκ των θρυλικών ηγεσιών.
Των μεγάλων συγκεντρώσεων, των μηχανισμών, 
των κλαδικών, των ημετέρων.
Ο Λ Ο Ι, όμως, θα ενθυμούνται το πασοκ των μιζών.
Των λαμογιών, των αρπακτικών, των off shore,
των ολυμπιακών, του χρηματιστηρίου.
 ....................................
Από σοσιαλιστικόν σε Βάρβαρο κόμμα, το πασοκ.
Τα υπερήφανα γηρατειά παραχώρησαν τον άρτον τους
σε άπληστους τραπεζίτες.
Τα ατίθασα νιάτα επωλήθησαν σε άθλιους τοκογλύφους.
Οι "μη προνομιούχοι" ανακηρύχτηκαν οχτροί.
Μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις ανταλλάχτηκαν
με χρυσές καρέκλες και μπόνους εκατομμυρίων.
Το κοινωνικό Κράτος εβρωμίσθη, κατελύθη.
....................................
Πασοκ.
Το κόμμα που εξίσωσε θύτες και θύματα.
Που κατασυκοφάντησε τους λαϊκούς αγώνες.
Που υπονόμευσε και συνέτριψε τα μαζικά κινήματα.
Που απαξίωσε Ιδέες, Οράματα, Ελπίδα.
....................................

Και τώρα τί;; Ξεμπερδέψαμε; Απαλλαχτήκαμε; 
Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
Το πασοκ προσαρμόζεται. Ελίσσεται. Αλλάζει προβιά.
Γι αυτό και οι "58". Η "ελιά".
Γι αυτό και η κάθοδος στις ευρωεκλογές υπό την
ομπρέλα του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος.

Το πασοκ παίζει τα ρέστα του.
Ο Βενιζέλος και οι όμοιοι του.

Στο δικό μας χέρι εναπόκειται να μπει σε πολιτικό/εκλογικό τάφο.
Οριστικά και αμετάκλητα.

Διαφορετικά...
το πασοκ θα αποθάνει, αλλά θα επιβιώσει ο πασοκισμός









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Παράδοση άνευ όρων!

Σήμα προς Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές, εν όψει των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και των καθυστερήσεων στην έλευση της τρόικας στην Αθήνα, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συμμορφωθεί πλήρως προς τις υποδείξεις, συνιστά η πρωτοφανής δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα στο Ecofin ότι οι Ευρωπαίοι επέδειξαν... αλληλεγγύη στην Ελλάδα.
Ο υπουργός Οικονομικών, με την ιδιότητα και ως προεδρεύοντος του Ecofin, προχώρησε σε αυτή την απαράδεκτη δήλωση κληθείς από τον Νίκο Χουντή να σχολιάσει αν συμμερίζεται την πρόσφατη παραδοχή του Ολι Ρεν, που εμμέσως πλην σαφώς υπονόησε ότι η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.
Το «κλείσιμο ματιού» του Γιάννη Στουρνάρα στις Βρυξέλλες έρχεται να επιβεβαιώσει τις παρασκηνιακές συστάσεις που δέχεται η κυβέρνηση και οι οποίες αποτυπώνονται καθαρά στην παρέμβαση του προέδρου του Eurogroup, Γερ. Ντάισελμπλουμ, που σε επιστολή του προς την ολλανδική Βουλή άφηνε ανοιχτή την έλευση της τρόικας καταλογίζοντας ευθύνες στην ελληνική πλευρά για τις αναβολές του νέου γύρου συζητήσεων. Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ κατηγορούσε την κυβέρνηση πως «δεν έχει ολοκληρώσει ούτε τα προαπαιτούμενα του τρίτου τριμήνου του...
2013», ασκώντας πιέσεις να τηρηθούν τα συμφωνημένα.
«Πάσα» Χουντή
Στη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να σχολιάσει όσα είπε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν, δηλαδή ότι «αν κουρεύαμε το ελληνικό χρέος την άνοιξη του 2010, τότε η κρίση θα μεταδιδόταν και στις άλλες χώρες και στις ευρωπαϊκές τράπεζες».
Ο κ. Χουντής έθεσε τη συγκεκριμένη ερώτηση στον κ. Στουρνάρα, για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να εμφανιστεί με ισχυρότερη διαπραγματευτική διάθεση έναντι των ξένων δανειστών, αλλά αντ' αυτού άκουσε εμβρόντητος τον υπουργό να λέει πως «μέσω του Μνημονίου οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν δείξει συνοχή, έχουν δείξει solidarity».
«Εχουμε πάρει ένα συνολικό δάνειο περίπου 240 εκατ. (δισ.) ευρώ. Εχουν βελτιωθεί οι συνθήκες αυτού του δανείου. Σήμερα το μέσο επιτόκιο που η Ελλάδα πληρώνει είναι περίπου λίγο κοντά στο 2%. Είναι αρκετά καλοί όροι. Η αποπληρωμή έχει μεταφερθεί 30 χρόνια πίσω και σε λίγο, αφού τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους» είπε ο κ. Στουρνάρας.
Και ακολούθως, σε δεύτερη ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το δυσμενές καθεστώς που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες όσον αφορά το όριο της κεφαλαιακής επάρκειας στα μελλοντικά stress-tests, που για την Ελλάδα θα βρίσκεται στο 9%, ενώ για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες στο 8%, αποστερώντας έτσι ρευστότητα περίπου 2 δισ. ευρώ από την ελληνική οικονομία, ο κ. Στουρνάρας περιορίστηκε σε γενικολογίες: «Εμείς διαπραγματευόμαστε ούτως ώστε οι όροι που θα υπάρχουν για τις τράπεζες στην Ευρώπη να είναι παντού ίδιοι. Οι όροι πρέπει να είναι παντού ίδιοι, όχι μόνο στην εγγύηση καταθέσεων αλλά και στην κεφαλαιακή επάρκεια».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Στουρνάρας τάσσεται με τους Ευρωπαίους. Πρόσφατα δήλωσε πως όταν το ΔΝΤ του πρότεινε να συμφωνήσει μαζί του για κούρεμα του χρέους, και έθεσε το θέμα στον Β. Σόιμπλε, εκείνος του απάντησε: «Γιάννη, ξέχασέ το...».
Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΑΛΗ 
«Στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα»
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ a.klossas@eleftherotypia.net
Στο Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου αναμένεται να κριθεί το πότε θα γυρίσουν οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη προετοιμαστεί να δεχθεί σκληρή πίεση από τους ομολόγους του, σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
Το στίγμα το έδωσε ήδη από την Τρίτη ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην ελληνική κυβέρνηση. Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ προκάλεσαν την αντίδραση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, ο οποίος παρέπεμψε σε πρόσφατη ομιλία του προέδρου του Eurogroup στο ολλανδικό Κοινοβούλιο, κατά την οποία αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα, ότι έχουν τηρηθεί όλα τα προαπαιτούμενα του Δεκεμβρίου, προσθέτοντας απλά ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.
Μέσα στο κλίμα έντονων πιέσεων που δέχεται ήδη η ελληνική πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις πληροφορίες ότι προδιαγράφεται αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.
Μιλώντας ο κ. Στουρνάρας στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι «οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι δύσκολες και θα κρατήσουν όσο πρέπει να κρατήσουν, όμως στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία».
Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες, οι οποίες βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ σχολιάζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις, τόνισε ότι «είμαστε στο τέλος του προγράμματος. Είναι δύσκολη αυτή η αξιολόγηση. Ως ελληνική κυβέρνηση προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον ελληνικό λαό».
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα τοποθέτησε χρονικά την έναρξη της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, η βασικότερη προϋπόθεση που έχει τεθεί από το Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, είναι να πετύχει η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο και πέτυχε το 2013.
Πίσω όμως από τα επικοινωνιακά χαμόγελα και τις αισιόδοξες δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, είναι προφανές ότι κρύβεται μεγάλη ανησυχία εξαιτίας των διαρκώς αυξανόμενων πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση από τους δανειστές, αναφορικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και των μέτρων που θα τα καλύψουν.
Οι εκτιμήσεις σχετικά με το μέγεθος του κενού «φουσκώνουν» από μέρα σε μέρα από την πλευρά των δανειστών, καθώς οι ελεγκτές πλέον ζητούν απαντήσεις και για τη νέα τρύπα που άνοιξε στον προϋπολογισμό η απόφαση του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων.
Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου στο Reuters, «ο λογαριασμός μπορεί να φτάσει ώς και τα 500 εκατ. ευρώ». Ωστόσο, η ίδια πηγή τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν οι επιστροφές θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2014 ή θα επεκταθούν σε χρονικό ορίζοντα πολλών ετών, αν και όπως είπε ο προϋπολογισμός του 2014 περιλαμβάνει ένα κονδύλι 1,2 δισ. ― για «έκτακτες δαπάνες».
Ωστόσο, μιλώντας την Τρίτη στους «Financial Times», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε ότι η «ζημιά» θα ξεπεράσει τα 1 δισ. ευρώ, εάν η απόφαση συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια.
Ακόμα όμως και αν η συγκεκριμένη απόφαση αφορά αποκλειστικά τους ενστόλους, θεωρείται δεδομένο ότι ανοίγει ένας νέος γύρος δικαστικών διεκδικήσεων από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές από τους νόμους των Μνημονίων.
Aπό enet και εδω







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Κλείστε φυλακή τα λαμόγια της πράσινης απάτης.

Το πρότζεκτ της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης που προωθούσε μετά μανίας η οικογένεια Παπανδρέου και ιδιαίτερα ο Αντρίκος μαζί με την Τίνα Μπιρμπίλη είχε αναλάβει εργολαβικά η εταιρεία του Κυριάκου Γριβέα.
 

Μέσα από πολυέξοδα συνέδρια ο Γιώργος Παπανδρέου από την περίοδο που ήταν ακόμα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλάσαρε επικοινωνιακά τη φούσκα της πράσινης ενέργειας που είχε ένα και μοναδικό στόχο: Να εγκλωβίσει τράπεζες και μικροεπιχειρηματίες να αγοράσουν σε εξωφρενικές τιμές διάφορες “μπαχατέλες” από τα γερμανικά εργοστάσια και στη συνέχεια να πωλούν σε πολλαπλάσια τιμή το ρεύμα της ΔΕΗ. Επρόκειτο για ένα κόλπο γκρόσο που στήθηκε για να μην καταρρεύσει η βιομηχανία παραγωγής φωτοβολταϊκών στην Γερμανία. 

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε Πρωθυπουργός τότε όλη η οικογένεια μαζί με την Τίνα Μπιρμπίλη έπεσαν με τα μούτρα στην υλοποίηση του πρότζεκτ. Υποχρέωσαν μάλιστα τον Κλέωνα Παπαδόπουλο να συστήσει και θυγατρική εταιρεία με τον Γριβέα για να γεμίσουν την Ελλάδα φωτοβολταϊκά και να την κάνουν… Δανία του Νότου όπως έλεγε ο απερίγραπτος Πρωθυπουργός της χρεοκοπίας.
 

Ο Κυριάκος Γριβέας τον οποίο χρησιμοποίησαν στη κυριολεξία για να στήσουν το κόλπο αντιμετωπίζει σήμερα βαρύτατες κατηγορίες ενώ οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου με τη μπαρούφα της πράσινης ενέργειας έχουν εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία.
Μάλιστα για επιβράβευση η Τίνα Μπιρμπίλη προσελήφθη από το Υπουργείο Εξωτερικών από το οποίο της δόθηκε άδεια διάρκειας δύο ετών για να μετακομίσει σε άλλη κρατικοδίαιτη θέση στον ΟΗΕ.
 

Ο άλλος στυλοβάτης της πράσινης ενέργειας ο Αντρίκος Παπανδρέου το παίζει πλέον αδιάφορος – δεν τον ξέρω δεν τον είδα τον Κυριάκο Γριβέα – και τη βγάζει καθαρή. Γι’ αυτό θα πρέπει ο ανακριτής να τους καλέσει όλους μαζί να δώσουν εξηγήσεις.
Γιατί το σκάνδαλο έχει πολιτικές προεκτάσεις και δεν αφορά μόνο ένα επιχειρηματικό δάνειο που δεν πληρώθηκε…


πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








ΘΡΑΣΟΣ !!! Στουρνάρας: Κάνουμε το καλύτερο για τον ελληνικό λαό

Την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επικεφαλής της τρόικας εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

“Είμαι αισιόδοξος. Φτάνουμε προς το τέρμα. Είναι δύσκολη διαπραγμάτευση. Κάνουμε το καλύτερο για τον ελληνικό λαό”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας.

ysterografa.g







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Να τελειώσουμε με την τραπεζοκρατία !

 Όλοι θα δούμε καθαρά πια την τηλεδικτατορία που μας επέβελαν οι "ισχυροί"αγύρτες του χρήματος ,κλέβοντας τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας και καταστρέφοντας την Ελλάδα.Μας φόρτωσαν τα χρέη των καναλαρχών,των εφοπλιστών,των ευρωμαφιόζων τραπεζιτών,που τα έβγαλαν έξω σε δικούς τους λογαριασμούς,κι εμάς μας ξεριζώνουν από την ίδια μας τη χώρα,που πότισαν με αίμα και ιδρώτα οι παππούδες μας!

Ο πιο μεγάλος μας εχθρός όμως είναι ο κακός μας εαυτός,που έμαθε να αναθέτει τη ζωή του σε αγύρτες ,υπηρέτες της κλεπτοκρατίας και τραπεζοκρατίας.ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ είναι καταχρεωμένα,προσκυνημένα από την αρχή και παίζουν το παιχνίδι της πλουτοκρατίας.Δε θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος ποιοι λένε την αλήθεια και ποιοι κάνουν πράξη την ενότητα του λαού και τη δημοκρατία!

Η ίδια η ζωή τα δείχνει όλα!Μόνο που αυτοί σου λένε ανάλαβε την ευθύνη της ζωής σου και σε καλούν σε αγώνα,σε ξεβολεύουν, φίλε!Δε σου λένε ανάθεσέ σε μένα την τύχη σου,ή δούλεψε για να κερδίσω ψήφους,δόξα και χρήματα εγώ...

Πάμε να ελευθερώσουμε μια χώρα που έχει υποστεί τα πάνδεινα από δοσίλογους,μαυραγορίτες,ντόπιους και ξένους αγύρτες και να την πάρουμε στα χέρια μας ως λαός,ελέγχοντας το νόμισμά μας,κερδίζοντας την εθνική μας ανεξαρτησία,τη λαική κυριαρχία,την κοινωνική δικαίωση!

Αυτό το όραμα απαιτεί όλων μας την έμπρακτη συμμετοχή,απαιτεί ευθύνη και πίστη,όπως και τη χειραφέτησή μας από οπτικές και ψευτοδιλήμματα του χθες κι από όλες τις αυταπάτες που μας πουλούσε!Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!

Όσοι πιστοί και γενναίοι προσέλθετε ως συναγωνιστές στο ε.πα.μ ή διαδώστε το μήνυμα και τη μόνη ελπίδα που υπάρχει μέσα από ένα ενωτικό παλλαικό κίνημα να γλιτώσουμε από τους εμπόρους της φρίκης όλων των αποχρώσεων,που μας εμπαίζουν,καθώς όλοι είναι η άλλη όψη του δοσιλογισμού,η άλλη όψη της τραπεζοκρατίας ή της κλεπτοκρατίας τους!

Όταν καταλάβουμε το μέγεθος της προδοσίας όλων αυτών των αγυρτών,τότε θα εκτιμήσουμε και θα ξεχωρίσουμε τους αληθινά γενναίους πατριώτες!Μην είναι αργά για όλους όμως ας το φροντίσει κι ο καθένας από εμάς!


πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Δεν φτάνει..

Βέβαια, το να φύγουν, να ξεκουμπιστούν, να εξαφανιστούν από προσώπου πολιτικής ζωής, οι Πηλιογούσηδες, οι πολιτικοί και κοινοί απατεώνες, είναι το πρώτο βήμα, και το απαραίτητο.
Όμως δεν φτάνει..

Γιατί το θέμα δεν είναι η διαχείριση του χρέους και των μνημονίων με κάποιον άλλο τρόπο.
Η ύπαρξη κάθε είδους μνημονίου αναιρεί την όποια εθνική ανεξαρτησία, και η διαχείριση ΑΥΤΟΥ του χρέους είναι ουτοπική.

Το θέμα είναι η πλήρης κατάργηση των μνημονίων, ώστε να ξανακερδηθεί η αυτοδιάθεση της χώρας, ο επαναπροσδιορισμός του χρέους, και οπωσδήποτε η αλλαγή του μηχανισμού λειτουργίας του κράτους

Επακόλουθο θα είναι η αναδιοργάνωση της οικονομικής ζωής της χώρας (τί παράγουμε, τι παρέχουμε, τί εξάγουμε, τί επεξεργαζόμαστε και τί εισάγουμε),
..και ίσως και αλλαγή του πολιτειακού συστήματος (π.χ. από Προεδρευομένη σε Προεδρική δημοκρατία, διαχωρισμός του κοινοβουλίου σε Νομοθετική και Ελεγκτική Βουλή, ή κάτι άλλο), και τέλος, αλλά σημαντικό:

Πρέπει κάποτε να συζητήσουμε σοβαρά, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς καταστροφολογία, χωρίς εκβιασμούς και εκφοβισμούς, αν θέλουμε το ευρώ ή κάποιο άλλο νόμισμα. Αν μας συμφέρει το ευρώ ή κάποιο άλλο νόμισμα, αν υπάρχει οικονομική και εθνική σωτηρία για την χώρα μας με το ευρώ ή με κάποιο άλλο νόμισμα.

Αυτή βεβαίως είναι μία συζήτηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν δεκαπέντε χρόνια (πριν την είσοδο στο ευρώ), αλλά δεν έγινε για τους γνωστούς λόγους και τα γνωστά συμφέροντα.

Μία απλή εναλλαγή τρόπου διαχείρισης των μνημονίων και του συγκεκριμένου χρέους, αργά ή γρήγορα θα μας φέρει μπροστά σ' αυτό το δίλημμα, βίαια όμως, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ανάλυση, καμία συζήτηση και κανένα οργανωμένο σχέδιο.

Κι αν για τους αγύρτες διαπλεκόμενους που μας κυβερνούν, καθώς και για ''συμφέροντα'' και τους δανειστές, αυτό είναι κάτι που δεν τους θίγει, και ίσως να το επιδιώκουν κιόλας,
..για μας, για τον λαό, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Γι αυτό μαζί με την έξωση των κατσαπλιάδων απ' την εξουσία,
..θα πρέπει ν' ανοίξουν όλες οι συζητήσεις για όλα τα θέματα!

Άλλη ''διαχείριση'' δεν αντέχει ο τόπος και ο κόσμος!..

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Το απόλυτο μπάχαλο με τις αποδείξεις -Τι αλλάζει με supermarket και καύσιμα

Σπασμωδικές κινήσεις, που φανερώνουν για μια ακόμα φορά έλλειψη σχεδιασμού και στόχευσης, κάνει το υπουργείο Οικονομικών, αναδεικνύοντας αυτή τη φορά ως... μείζον θέμα το νέο πλαίσιο συλλογής αποδείξεων από μισθωτούς και συνταξιούχους.

Πέρα από τη προφανή καθυστέρηση στην υπογραφή της επίμαχης απόφασης- υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπογραφεί έως το τέλος του 2013- αλλά και το "πίσω- μπρος" στο εάν θα συνδέονται ή όχι οι αποδείξεις με το αφορολόγητο ή στο εάν θα δίνονται ή όχι κίνητρα για αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, το υπουργείο Οικονομικών παίζει τώρα με τη "φωτιά" σχεδιάζοντας να βάλει χαμηλότερο συντελεστή βαρύτητας στις αποδείξεις από αγορές τροφίμων και καυσίμων!

Όταν το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε τη τελευταία στιγμή να φέρει τροπολογία στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, προκειμένου να συνδέσει τις αποδείξεις με τη μείωση φόρου των 2.100 ευρώ (το έμμεσο αφορολόγητο), προέβλεψε ότι οι αποδείξεις θα έπρεπε να αντιστοιχούν στο 10% του εισοδήματος και όχι στο 25%, με τη λογική ότι θα εξαιρούνταν οι αγορές τροφίμων και καυσίμων, αφού η φοροδιαφυγή εκεί είναι σχεδόν μηδενική.

Αφού σηκώθηκε κύμα αντιδράσεων, κυρίως από χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που φώναξαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή χωρίς αυτές τις δαπάνες δεν μπορούν να καλύψουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, με κίνδυνο να "φάνε" ποινή 22%, το υπουργείο Οικονομικών, "μαζεύτηκε" και φάνηκε να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Ωστόσο, κάποιοι... φωστήρες φαίνεται ότι επιμένουν και προτείνουν διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας, καθώς σύμφωνα με την άποψη τους, σε διαφορετική περίπτωση το μέτρο της συλλογής αποδείξεων δεν θα έχει πρακτική αξία! Έτσι αντί μια απόδειξη από supermarket να "μετράει" στο σύνολο της αξίας της, θα μετράει λιγότερο και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να φέρνουν κάθε μήνα στο σπίτι τους τον... ηλεκτρολόγο ή τον υδραυλικό, ευελπιστώντας να καλύψουν το αναγκαίο ποσό αποδείξεων!

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Συγκλονιστικό βίντεο από συντριβή Canadair - Η τραγωδία μέσα από πέντε κάμερες (Βίντεο)

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει το συγκλονιστικό βίντεο που έρχεται από τις ΗΠΑ όπου συνετρίβη Canandair CL-600, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο πιλότος και να τραυματιστούν δύο επιβάτες.


Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ και οι τρεις επιβαίνοντες ήταν Μεξικανοί πιλότοι, οι οποίοι επιχείρησαν να προσγειωθούν στο Άσπεν από την Τολούκα για να συναντήσουν τις οικογένειες τους.




πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου















Όποιος προλάβει! Η Ryanair προκηρύσσει 2.800 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα (λίστα)

Κοντός ψαλμός αλληλούια και για την... προσγείωση της Ryanair στην Ελλάδα η οποία μετά τα εισιτήρια χαμηλού κόστους που ρίχνει στην αγορά, ανοίγει και 2.800 θέσεις εργασίας στην χώρα μας.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος, οι προκηρύξεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας μέσα στον Φεβρουάριο και σε αυτήν θα περιγράφονται οι θέσεις, αλλά και οι απαιτήσεις. Μέσα στις απαιτήσεις που θέτει η εταιρεία για τους υποψηφίους είναι φυσικά η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, το ευρωπαϊκό διαβατήριο, και φυσικά να πληρούν τις προϋποθέσεις για την εκάστοτε θέση.

Η Ryanair ανοίγει τις συγκεκριμένες θέσεις λόγω της «απόβασης» που κάνει στην Ελλάδα με την δημιουργία δύο σταθμών, ενός στο Ελ. Βενιζέλος και ενός στο Μακεδονία. Οι θέσεις οι οποίες ανοίγουν κατανέμονται ως εξής: 1.200 την Αθήνα και 1.600 στην Θεσσαλονίκη. Οι ειδικότητες που ζητά η εταιρεία σύμφωνα με την εφημερίδα είναι:
  • πιλότοι
  • αεροσυνοδοί
  • ιπτάμενοι φροντιστές
  • μηχανικοί
  • προσωπικό εδάφους (check in, βαλίτσες και άλλα)
  • προσωπικό πίστας (οδηγοί και άλλα)








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









ECONOMIST : ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

-Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι «έρχεται η ανάπτυξη», αλλά πλέον δεν πείθει κανέναν. -Τι προβλέπει ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικούDaniel Franklin για το 2014.

Μπορεί η κυβέρνηση να διαμηνύει σε όσους τους τόνους πως ο 2014 θα είναι χρονιά ανάπτυξης, ωστόσο είναι ελάχιστοι οι Έλληνες που το πιστεύουν.

Έκτος όμως από τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, πλέον η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει ούτε τους ξένους.

Μάλιστα, όχι απλώς δεν πιστεύουν ότι έρχεται ανάπτυξη, αλλά αντιθέτως φοβούνται ότι στη χώρα μας θα γίνει κοινωνική έκρηξη, αν συνεχιστεί η ασκούμενη πολιτική λιτότητας.

Τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο είναι σχεδόν καθημερινά για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και τα στοιχεία που παραθέτουν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι δραματικά.

Ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού The Economist, Daniel Franklin, κατά την παρουσίαση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας της ετήσιας έκδοσης του βρετανικού ομίλου «Ο Κόσμος το 2014», υποστήριξε πως «η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης, καθώς η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί για έβδομο συνεχιζόμενο έτος.

«Η Δύση παίρνει τη σκυτάλη της ανάπτυξης, τα golden boys των τραπεζών κάνουν στην άκρη για να περάσει η ελίτ της τεχνολογίας, το ψηλότερο κτήριο ανά την υφήλιο ξεπροβάλλει στην Κίνα και τα 2/5 του παγκόσμιου πληθυσμού στέκονται μπροστά σε μία κάλπη την ώρα που γίνεται πραγματικότητα το πρώτο εμπορικό ταξίδι στο διάστημα», αναφέρει.

Ο κ. Franklin προέβλεψε ότι το 2014 τα καλά οικονομικά νέα θα έρθουν από τη Δύση, με τις χώρες του G4 να συνδράμουν το παγκόσμιο πραγματικό ΑΕΠ κατά 544 δισ. δολ. (ΗΠΑ - 370 δισ., Ιαπωνία – 91 δισ., Βρετανία – 43 δισ., Γερμανία – 40 δισ. δολ).

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ελίτ των επιτυχημένων επιχειρηματιών στον τομέα της τεχνολογίας θα διαδεχθεί τα golden boys των τραπεζών στο παγκόσμιο οικονομικό προσκήνιο και κατ’ επέκταση θα αποτελέσει το «κόκκινο πανί» για τη διεθνή κοινή γνώμη.

Στην κορυφή της κατάταξης με βάση την ταχύτητα οικονομικής ανάπτυξης τοποθέτησε -στη θέση της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Κίνας, η οποία είναι πλέον χώρα μεσαίου εισοδήματος με πιο αργή ανάπτυξη- χώρες όπως το Νότιο Σουδάν και η Μογγολία.

Μεταξύ άλλων, στάθηκε στην ένταση η οποία απορρέει από το ευαίσθητο θέμα των νησιών ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία.

O Daniel Franklin είπε ακόμη για το 2014:

• Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το Sky City (Σαγκάη) θα είναι το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο με ύψος 838 μέτρα.

• Ο ιδρυτής της Virgin Richard Branson θα διοργανώσει το πρώτο εμπορικό ταξίδι στο διάστημα, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ίδιος μαζί με τα δύο παιδιά του.

• Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα προσελκύσει τα βλέμματα του φιλοθεάμονος κοινού στη Βραζιλία. Πιθανές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, με αιχμή το κόστος ανάληψης της διοργάνωσης, ενδεχομένως να επισκιάσουν τα ματς.

• Το 42% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κληθεί να ψηφίσει σε εθνικό επίπεδο, γεγονός που οφείλεται στη διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών σε μεγάλες χώρες, όπως η Ινδία και η Βραζιλία.

• Ποιος θα ηγεμονεύσει το 2014; Μεγάλοι «παίκτες», όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ αλλά και η Κίνα θα έχουν σκυμμένο το κεφάλι στα εσωτερικά μέτωπα εν μέσω πολιτικής αστάθειας που θα απορρέει από τις οικονομικές δυσκολίες.

newsbomb







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Τι αλλάζει στην ασφάλιση Ι.Χ. αυτοκινήτων

«Σφίγγει» η διαδικασία ασφάλισης αυτοκινήτου και κλείνει η περίοδος χάριτος του ενός μήνα από τη λήξη και μέχρι να πληρωθεί το νέο ασφαλιστήριο, με την προώθηση της εγκυκλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, με στόχο να διαμορφωθούν προδιαγραφές ασφάλισης που θα
αντιστοιχούν στις αντίστοιχες προδιαγραφές που ισχύουν στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία θα πάρει και νομοθετική μορφή, καταργείται η αυτόματη ανανέωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, μία πρακτική που ακολουθείτο από πολλές εταιρείες και ουσιαστικά εξυπηρετούσε τις εταιρείες, τους διαμεσολαβούντες και δέσμευε τους πελάτες. Το συμβόλαιο που δεν θα έχει πληρωθεί μέχρι τη λήξη του θα ακυρώνεται.

Γι' αυτό τον λόγο, δέκα ημέρες πριν από τη λήξη του ο ασφαλιστής σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία θα ενημερώνει εγγράφως τον ασφαλισμένο για την υποχρέωση που έχει να ανανεώσει την ασφάλισή του, ενώ σε περίπτωση έκδοσης νέου συμβολαίου θα πρέπει να προκαταβάλλεται το ασφάλιστρο. Επίσης προωθείται η διαδικασία να πληρώνονται τα ασφάλιστρα κυρίως μέσω των τραπεζών (καταστήματα ή ηλεκτρονική τραπεζική) κίνηση με την οποία θα σταματήσει η διακράτηση των εισπράξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η νομοθεσία αυτή έχει ως στόχο αφ' ενός το «συμμάζεμα» και τον έλεγχο της διαδικασίας ασφάλισης, την συρρίκνωση της αναντιστοιχίας εισπραχθέντων ασφαλίστρων και δικαιωμάτων και τη βελτίωση της ρευστότητας του συστήματος. Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι και η κατάρτιση του ασφαλιστήριου σήματος, όπως έγινε και με την κατάργηση του σήματος τελών κυκλοφορίας. Κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να εκτυπώνει ο ίδιος σε απλό χαρτί το αποδεικτικό πληρωμής που θα πρέπει να φέρει στο όχημά του.

Oι προτεινόμενες συνθήκες ασφάλισης επικρατούν στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης και πάγιο και χρόνιο αίτημα και των ξένων πολυεθνικών στην Ελλάδα που ήθελαν να λειτουργήσουν σε οργανωμένο καθεστώς και όχι σε περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού. Τα νέα μέτρα σίγουρα θα φέρουν άμεση ρευστότητα στις εταιρείες, αλλά θα προβληματίσουν όσους είχαν συνηθίσει να πουλούν δίνοντας μεγάλα χρονικά περιθώρια πληρωμής.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι αστυνομικοί έλεγχοι που ζητούν και ασφαλιστήρια συμβόλαια. Βέβαια σε καμμία περίπτωση, επισημαίνουν στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, οι έλεγχοι δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, που είναι η αποτροπή της ανασφάλιστης οδήγησης, αλλά εν τούτοις είναι ένα πρώτο μέτρο. Σε περίπτωση εντοπισμού ανασφάλιστου οχήματος, επιβάλλεται πρόστιμο, αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων κυκλοφορίας.

Πηγή: Ημερησία







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Tραγωδία στην Τουρκία! Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο από λάθος του οδηγού

Τουλάχιστον 21 νεκροί και 26 τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου με λεωφορείο που σημειώθηκε στην επαρχία Καΐσέρι της κεντρικής Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ορχάν Ντιουζγκιούν.

«Ένας τραυματίας μεταξύ των επιβατών υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, αυξάνοντας σε 21 τον αριθμό των νεκρών», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Καϊσέρι.

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Καϊσέρι όταν ανατράπηκε κοντά στην τοποθεσία Πιναρμπασί.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του οδηγού του λεωφορείου.

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Διαμαρτυρία έξω από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνουν οι σχολικοί φύλακες

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν, από το πρωί, σχολικοί φύλακες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν από τον υπουργό «την επίσημη δέσμευση της τακτοποίησης όλων των σχολικών φυλάκων, σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 9 Ιανουαρίου 2014» όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής.

«Στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα υπάρξει θετική έκβαση του δίκαιου αιτήματός μας, όπως έχει παραδεχτεί το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, μή δεχόμενοι μεσοβέζικες λύσεις, θα παραμείνουμε κάτω από το υπουργείο όσο χρειαστεί διεκδικώντας την αποκατάστασή μας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 13:30, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Ελεύθεροι με όρους Γριβέας και Βάτσικα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, όπως αποφάσισε το ειρηνοδικείο του Westiminster του Λονδίνου, στο οποίο παραπέμφθηκαν από τις βρετανικές αρχές για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκε στον καθένα χρηματική εγγύση 50.000 λιρών, τους ζητήθηκε να παραδώσουν τα διαβατήριά τους, ενώ θα πρέπει να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα.

enikos.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 173 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ Α' ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ 2010.

 Aγαπητέ συμπολίτη,

θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου κατόπιν κλήσεως από την γραμματεία της 16ης Πταισματοδίκου παρουσιάσθηκε για προφορική κατάθεση σε σχέση αναφορά μου που είχα υποβάλει στις 22/9/2012 στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος για την σύλληψη των 173 βουλευτών που υπερψήφισαν τον Μάϊο 2010 το Α' Μνημόνιο.

Η σύλληψη και δίωξή τους ήταν δυνατή σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εγκύκλιος του Αρείου Πάγου για την δυνατότητα των Αστυνομικών Αρχών να συλλαμβάνουν βουλευτές που τελούν αυτόφορα Κακουργήματα.



Η αναφορά μου τελικά δεν οδήγησε σε σύλληψη και δίωξη των βουλευτών εκείνη την ημέρα.

Συσχετίσθηκε όμως μαζί και με άλλες αναφορές και μηνύσεις όπως και επομένη αίτησή μου για σύλληψη βουλευτών που είχαν πλέον απωλέσει την βουλευτική τους ασυλία η οποία είχε αρχικά μπεί στο αρχείο.

Μετά από παρέλευση μηνών όμως συσχετίσθηκαν όλες οι σχετικές αναφορές, μηνύσεις και αιτήσεις σύλληψης, ανακλήθηκε από το αρχείο η αρχειοτεθείσα αίτησή μου και τελικά όλες αυτές οι υποθέσεις (θα πρέπει να είναι πάνω από 10 με 15) συσχετίσθηκαν.

Ετσι όλες συσχετισμένες αποτελούν την δικογραφία 13094 (προκαταρκτική) ΙΔ13-2145 με εντολή του Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Παναγόπουλου και πλέον έχει αρχίσει η προανακριτική διαδικασία με την εξέταση των συμπολιτών μας που υπέβαλαν τις αναφορές, μηνύσεις και αιτήσεις σύλληψης. Από τους συμπολίτες μας ζητείται να προσκομίσουμε συμπληρωματικά στοιχεία και να εξειδικεύσουμε το περιεχόμενο των αναφορών, μηνύσεως και αιτήσεων σύλληψης και δίωξης κατά των 173 βουλευτών για το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας όπως και να επισυνάψουμε αποδεικτικά για τους ισχυρισμούς μας.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον η Δικαιοσύνη ξεκίνησε δικογραφία για την υπόθεση της τέλεσης του αδικήματος της Εσχάτης Προδοσίας από τους 173 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου, του ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη και της Δημοκρατικής Συνεργασίας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Καλό θα είναι να το γνωρίζουν πλέον ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έτσι ώστε σε περίπτωση που η υπόθεση αυτή θεωρηθεί ότι δεν έχει υπόσταση από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον αρμόδιο Εισαγγελέα να μην "θαφτεί" χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ευρύτερα.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη είμαστε σίγουροι ότι θα πράξει σωστά το έργο της και θα αποδώσει τις ευθύνες που υπάρχουν στα άτομα αυτά εκ των οποίων μερικοί υπέγραψαν είτε σαν αποτέλεσμα πίεσης (που είναι αντισυνταγματικό και παράνομο), είτε επιστρέφοντας χάρη προς φυσικά πρόσωπα (π.χ. Ρομπόπουλος με δήλωσή τους σε ανοικτή επιστολή), είτε χωρίς να έχουν διαβάσει ή έχοντας "ρίξει μία ματιά" το κείμενο που καταδίκασε την Ελλάδα στην τωρινή της κατάσταση (π.χ. Χρυσοχοϊδης, Κατσέλη και άλλοι)

Να θυμίσω ότι σύμφωνα πλέον με τα όσα έχουν εφαρμοσθεί για άλλους βουλευτές που συνελήφθησαν μετά από την περαίωση της προανάκρισης θα πρέπει σε περίπτωση που ο κ. Παναγόπουλος κρίνει ότι όντως υπάρχουν υπόνοιες τέλεσης του αδικήματος μετά την προανάκριση να οδηγήσει τους 173 βουλευτές για ανάκριση και σε περίπτωση που κριθούν ύποπτοι να συλληφθούν, ή να τους τεθούν εγγύηση ή περιοριστικοί όροι και να τους απαγγελθούν κατηγορίες και να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υποθέσεως της τέλεσης της Εσχάτης Προδοσίας εκ μέρους τους.

Με τιμή
Παντελής Γιαμαρέλλος
ως αναφέρων τους 173 για Εσχάτη Προδοσία και αιτών την σύλληψη και δίωξή τους.

Παντελής Γιαμαρέλλος | pantg@otenet.gr

greek1







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κι άλλο το χρέος.

Συνεχίζει να αυξάνεται το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ειδικότερα, η ονομαστική αξία του χρέους  στο γ΄τρίμηνο του προηγούμενου έτους διαμορφώθηκε στα 317,31 δισ. ευρώ, από 316,96 δισ. το β' τρίμηνο και 305,67 δισ. το α' τρίμηνο του ίδιου έτους.

Το γ' τρίμηνο τα έσοδα ανήλθαν στα 23,82 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες στα 24,993 δισ. ευρώ, με το πρωτογενές πλεόνασμα να διαμορφώνεται στα 631 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, η στήριξη των τραπεζών κόστισε στο έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης 4 δισ. ευρώ το Q3, πλέον των 11,4 δισ. το Q2 και 4,2 δισ. το Q1 λόγω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ιδρυμάτων.

Πηγή: euro2day.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Ασφυκτικές αλλαγές ισχύουν φέτος στα κράτη της Ευρωζώνης

Απαγορεύεται διά νόμου πλέον να έχει οποιαδήποτε χώρα έλλειμμα του προϋπολογισμού πάνω από... 0,5% (!) τον χρόνο μάξιμουμ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Απαγορεύεται διά νόμου πλέον να έχει οποιαδήποτε χώρα έλλειμμα του προϋπολογισμού πάνω από... 0,5% (!) τον χρόνο μάξιμουμ.
Εξαιρετικά χρήσιμη είναι η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής. Οι επιστήμονες που την απαρτίζουν συγκέντρωσαν τις αποφάσεις που καθορίζουν τη νέα οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, η οποία ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Οι αλλαγές που έχουν γίνει λόγω της κρίσης ή με πρόσχημα την κρίση είναι σοβαρότατες. Καθορίζεται πλέον ένα κυριολεκτικά ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο υποχρεούται να ασκεί τη δημοσιονομική πολιτική της η κυβέρνηση κάθε χώρας που παραμένει στην Eυρωζώνη, ανεξάρτητα από τη θέληση, τις προθέσεις ή τις υποσχέσεις της προς τον λαό. Αξίζει πραγματικά να δούμε κάποια στοιχεία του νέου πλαισίου δημοσιονομικής πειθαρχίας που διαμορφώθηκε στην Ευρωζώνη μετά από μια σειρά διακρατικών συμφωνιών των πολιτικών ηγετών της και συνακόλουθες οδηγίες και κανονισμούς της Κομισιόν.


Η πρώτη και σημαντικότερη αρχή είναι η διά νόμου... απαγόρευση ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού! Ακριβέστερα, κάθε κράτος της Ευρωζώνης υποχρεούται να υιοθετήσει κανόνες -και μάλιστα, όπως τονίζεται στο άρθρο 3, παράγραφος 2 του Δημοσιονομικού Συμφώνου, διατάξεις "κατά προτίμηση συνταγματικού κύρους"!- που να περιορίζουν το διαρθρωτικό έλλειμμα των προϋπολογισμών τους μάξιμουμ στο... 0,5% του ΑΕΠ τους! Απαγορεύεται δηλαδή ουσιαστικά στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αναλάβουν νέα χρέη. Επιπροσθέτως, τα κράτη της Ευρωζώνης των οποίων το δημόσιο χρέος υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ τους που ορίζει το Μάαστριχτ, υποχρεούνται κάθε χρόνο να μειώνουν το υπερβάλλον έλλειμμα κατά το ένα εικοστό. Για να αντιληφθούμε καλύτερα το μέγεθος αυτού του παραλογισμού, ας δούμε τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα.


Το 2013 έκλεισε με το δημόσιο χρέος της χώρας μας στο 175% του ΑΕΠ της. Αρα το υπερβάλλον χρέος της είναι 175% του ΑΕΠ μείον 60% που επιτρέπει το Μάαστριχτ ίσον 115% του ΑΕΠ. Το ένα εικοστό του 115% είναι σχεδόν 6% - για την ακρίβεια 5,75%. Η Ελλάδα επομένως είναι υποχρεωμένη να έχει όχι έλλειμμα μικρό, αλλά ένα τεράστιο πλεόνασμα 5,75% κάθε χρόνο και επί... είκοσι συνεχή χρόνια (!) προκειμένου να συμμορφωθεί με τη διάταξη αυτή.


Είναι εντελώς παρανοϊκό κάτι τέτοιο, δεν έχει γίνει ποτέ μα ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας και φυσικά ποτέ δεν πρόκειται να γίνει, ό,τι και να αποφασίζει η Ευρωζώνη. Κάθε χώρα που δεν το κάνει, έχουν αποφασίσει οι ηγέτες της Ευρωζώνης, θα τιμωρείται με πρόστιμο 0,2% του ΑΕΠ της και ταυτόχρονα θα διακόπτεται η χορήγηση πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία! Η καταστροφή της οικονομίας της δηλαδή θα είναι σίγουρη 100%! Ας δούμε τώρα ένα άλλο σημείο που αφορά τα κράτη που έχουν προσφύγει για χρηματοδότηση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Τα κράτη αυτά υπάγονται αυτομάτως σε καθεστώς "ενισχυμένης εποπτείας". Μέχρι πότε;


Ο κανονισμός της ΕΕ 472 του 2013 ορίζει στο άρθρο 14 ότι "τα κράτη - μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής βοήθειας...". Για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας, με βάση τα δάνεια που έχουμε πάρει μέχρι τώρα και βάσει των ρυθμίσεων αποπληρωμής που ισχύουν σήμερα, η χώρα μας θα βρίσκεται βάσει αυτού του κανονισμού της ΕΕ σε καθεστώς "Μνημονίου χωρίς Μνημόνιο" μέχρι περίπου το... 2040!!! Ενα τέταρτο του αιώνα και βάλε! Μάλιστα, αν η Κομισιόν εκτιμά ότι "υπάρχει κίνδυνος για τη δημοσιονομική βιωσιμότητα" κάποιας χώρας, τότε παρατείνεται ακόμη περισσότερο η εποπτεία. Στην περίπτωση αυτή όχι μόνο η θιγόμενη χώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αλλά δεν χρειάζεται καν να εγκρίνει την πρόταση της Κομισιόν το Συμβούλιο της Ευρωζώνης!


Η έγκριση θεωρείται αυτοδίκαιη "εκτός αν το Συμβούλιο συνεδριάσει και την απορρίψει και μάλιστα με ειδική (σ.σ.: αυξημένη δηλαδή) πλειοψηφία μέσα σε 10 ημέρες" από τότε που αποφάσισε η Κομισιόν! Ουσιαστικά, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, έτσι και υπαχθεί ένα κράτος σε καθεστώς "ενισχυμένης εποπτείας", δεν βγαίνει από το καθεστώς αυτό ποτέ, αν δεν το θέλει η Κομισιόν! Είναι αναγκαίο, όμως, να συνεχίσουμε και αύριο γύρω από το θέμα αυτό προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε σε αδρές γραμμές πώς μεταλλάσσεται η ΕΕ μέσω της Ευρωζώνης, επηρεάζοντας καθοριστικά τη ζωή όλων των Ευρωπαίων, φυσικά και των Ελλήνων.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Η επανάληψη της Ιστορίας θα γίνει μόνο ως τραγωδία

Τα χρόνια μου στη γηραιά Αλβιώνα μού «άφησαν» αγαπημένες συνήθειες. Μου αρέσει η βροχή. Εκτιμώ μια τοπικής παραγωγής πίντα ale. Μου αρέσουν οι τηγανητές πατάτες με ξίδι και χοντρό θαλασσινό αλάτι. H προφορά του Βορρά, ένα ματς της Λίβερπουλ στο Ανφιλντ. Αγαπώ τη μεσαιωνική πόλη του Ντάραμ και τη θέα προς τον ποταμό Γουέαρ που είχα από το γραφείο μου στο πανεπιστήμιο, το Εδιμβούργο τον χειμώνα και το βρετανικό φλέγμα, που επιβάλει να αντιμετωπίσεις τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής σου ή τον πλέον θανάσιμο κίνδυνο με απόλυτη ψυχραιμία και προπάντων δίχως... να το κάνεις και τόσο μεγάλο θέμα. Επίσης, να διαβάζω την εφημερίδα «The Independent» και το περιοδικό «The Economist».

Θυμάμαι βρισκόμουν στον σταθμό Euston στο Λονδίνο καθ' οδόν προς ένα συνέδριο στο πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, λίγες εβδομάδες πριν από τις ελληνικές εκλογές του 1996, και διάβαζα τον «Economist» περιμένοντας το τρένο μου με προορισμό την καρδιά της βορειοδυτικής Αγγλίας. Είχε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφωνόταν στην Ελλάδα την εποχή εκείνη. Κι ενώ σχεδόν το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ μιλούσαν για νίκη του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας, ο «Economist» ήταν ο μόνος που μιλούσε για νίκη στα σημεία του Κώστα Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ. Επειτα από λίγες εβδομάδες, η ανάλυση του «Economist» είχε επιβεβαιωθεί.

Κι όμως, ο «Economist», όπως και τόσα άλλα διεθνή μέσα αιχμής του δυτικού κόσμου, δείχνει ακόμα να μην κατανοεί το ελληνικό ζήτημα. Στην πάντα ενδιαφέρουσα στήλη «Charlemagne» της 11ης Ιανουαρίου, ο συντάκτης ολοκληρώνει ένα de profundis άρθρο για την πατρίδα μας με την παρακάτω φράση: «Η ανησυχία πλέον επικεντρώνεται στην άνοδο εξτρεμιστικών παραγόντων νεοσταλινικών και νεοναζιστικών εσοδειών». Πράγματι, η Ελλάδα από το 2010 και μετά έσκυψε ξανά στο σκοτεινό παρελθόν της και επανέφερε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής καθημερινότητας ακραία ριζοσπαστικά στοιχεία, που καμία σχέση δεν έχουν με το αστικό φιλελεύθερο δημοκρατικό πολίτευμα. Ασφαλώς ούτε ο συντάκτης του «Economist» ούτε πολύ περισσότερο εγώ δεν προσχωρούμε στη θεωρία των δύο άκρων, όπως αυτή εκφέρεται στην Ελλάδα, που συγκρίνει τα ανόμοια. Είναι όμως γεγονός ότι το εσωτερικό της χώρας σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο θυμίζει ηφαίστειο λίγο πριν από την έκρηξη. Η έκπληξή μου λοιπόν δεν αφορά την ανάλυση του «Economist», αλλά το ότι δεν έχει γίνει κατανοητό σχεδόν από το σύνολο του δυτικού κόσμου τι συντελείται σήμερα στην Ελλάδα.

Ποιο, δηλαδή, είναι το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που διαπερνά πλέον όχι μόνο τις μικροαστικές αλλά και τις μεσοαστικές οικογένειες; Ποιο το μέγεθος της απελπισίας που διαπερνά τους νέους; Οι αναλύσεις τύπου «Economist» δείχνουν σαν να μην περιμένουν την ακραία ριζοσπαστικοποίηση ενός λαού που, ακόμα και σήμερα, «ενθαρρύνεται» από τους Ευρωπαίους εταίρους του να συνεχίσει να αυτοτιμωρείται διατηρώντας την αδιέξοδη νεοσισύφεια επαναληπτικότητα, που ευνοεί μια αυτοτροφοδοτούμενη εντροπία. Δείχνουν, τέλος, ότι ξέχασαν πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και πώς ο ναζισμός ισχυροποιήθηκε μέσα από τα αδιέξοδα, τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη μισαλλοδοξία που δημιουργούν η πείνα, η φτώχεια και η κατάρρευση του κύρους και του γόητρου του κράτους.

Εκπλήσσονται οι συντάκτες των διεθνών μέσων με τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας. Κι όμως, όλα τα σημάδια είναι εδώ. Μια βόλτα απλώς χρειάζεται στην κάποτε αστραφτερή Πανεπιστημίου για να οσμιστείς το θειάφι της απόγνωσης. Το ίδιο που κάποτε μύριζαν και οι Βερολινέζοι περιδιαβαίνοντας την Alexanderplatz, ακούγοντας τον ήχο από τα άρβυλα των παραστρατιωτικών ναζιστικών μονάδων Sturmabteilung να προετοιμάζονται για να πραγματώσουν τον εφιάλτη του ιδεολογήματός τους εις βάρος της ανθρωπότητας.
Στο τέλος της ημέρας αυτό που αξίζει να γίνει κατανοητό είναι ότι στην Ελλάδα η Ιστορία δεν θα επαναλαμβανόταν ποτέ ως φάρσα. Μόνο ως τραγωδία...







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου