EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καταδίκη Άδωνι και του εκδοτικού του οίκου για αντιγραφή και παραποίηση πνευματικού έργου

Πολλά (και όχι τόσο κολακευτικά) μπορεί να πει κανείς για τα συγγράμματα που προωθεί μέσω του εκδοτικού του οίκου ο Άδωνις Γεωργιάδης, από κοινού με τον αδελφό του, Λεωνίδα. Αυτό που ίσως πολλοί δεν ξέραμε είναι ότι κάποια από αυτά είναι… κλεμμένα!

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε τον περασμένο Αύγουστο καταδικαστική απόφαση κατά των αδελφών Γεωργιάδη, καθώς και του εκδοτικού τους οίκου, της εταιρείας «Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ» και της διευθύντριας σπουδών της εταιρείας, Άννας Ευσταθίου Τζιροπούλου, η οποία ήταν και η «πέτρα του σκανδάλου», για προσβολή πνευματικής περιουσίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ενάγων Θεόφιλος Σημαιοφορίδης μήνυσε τους παραπάνω για προσβολή του σήματος «Ελλήνων Λόγος», του οποίου αναγνωρίζεται ως πνευματικός δημιουργός, καθώς η Άννα Ευσταθίου Τζιροπούλου, όπως κατήγγειλε και επιβεβαιώθηκε από το δικαστήριο, σε δύο συγγράμματά της με τίτλους «Πώς η Ελληνική Γονιμοποίησε τον Παγκόσμιο Λόγο» και «Ο Εν τη Λέξει Λόγος» έχει «κλέψει» τις ιδέες του ενάγοντα, χωρίς φυσικά την άδειά του.

Τι λέει, λοιπόν, η απόφαση του δικαστηρίου; Αναγνωρίζει το δίκιο του Θεόφιλου Σημαιοφορίδη, διατάσσοντας παράλληλα την καταστροφή όλων των εντύπων του εκδοτικού οίκου στα οποία αναφέρεται ο όρος «Έλλην Λόγος», καταλογίζοντας επιπλέον ποινή 20.000 ευρώ σε κάθε εναγόμενο ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Ελπίζουμε να μη χρειαστεί ο υπουργός Υγείας να επαναφέρει το χαράτσι των 25 ευρώ στα νοσοκομεία για να καλύψει τα έξοδα αυτά…

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Αμολύσανε τον Ξηρό τώρα που σφίγγουν τα πράγματα για τους γραικύλους κυβερνώντες

Οι πλειστηριασμοί πήραν παράταση ενός μηνός και θα αρχίσουν από 1/2/2014.
Το να σε πετάνε από το σπίτι σου είναι ένας σοβαρός λόγος για να προβείς σε ακραίες ενέργειες.
 

Τώρα
 
που τα πράγματα ωθούνται στα άκρα από τους κυβερνητικούς τρομοκράτες, τώρα …αμολύσανε και τον …Ξηρό...
 

Προφανώς θέλουν να εφαρμόσουν ...ομοιοπαθητική θεραπεία:
την βία ως αντίδραση του λαού απέναντι στην βία των νεογραικύλων κυβερνώντων, θέλουν να την "θεραπεύσουν" με την βία των "τρομοκρατών" και ...CIA...
 

Πίσω ρε λαμόγια...

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Να δημοσιοποιήσουμε το αίσχος των κοινωφελών προγραμμάτων (αφίσα)

Στα πλαίσια της “κοινωφελούς εργασίας στον πολιτισμό” χιλιάδες άνεργοι/ες νοικιάστηκαν μέσω ΜΚΟ σε μουσεία και κάλυψαν για 7 μήνες πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους, εργαζόμενοι για πάνω από 4 μήνες απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ενώ στην πλειοψηφία τους ακόμα περιμένουν να πληρωθούν την 2η από τις 3 δόσεις (60% των δεδουλευμένων).

Το ΝΠΙΔ “Ίδρυμα Ελληνισμού” του καθηγητή Ανδρέα Αθηναίου ενοικίασε “ωφελούμενους” για έναν ως τρεις μήνες στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, που παραμένουν τελείως απλήρωτοι και ανασφάλιστοι μετά τη λήξη της “απασχόλησης” τους στις 31/12/13.

 Ο συγκεκριμένος εργοδότης δεν αρκέστηκε όπως οι υπόλοιποι στην “αφιλοκερδή” εμπλοκή στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά έβαλε τους “ωφελούμενους” να υπογράψουν όρο στη σύμβαση ότι δεν θα δημοσιοποιήσουν στον Τύπο οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη συγκεκριμένη σύμβαση, εκβιάζοντας τους να μη μιλήσουν για τους άθλιους όρους εργασίας τους.

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ
ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΑΝΕΡΓΩΝ

Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στη κοινωφελή εργασία και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ΕΣΠΑ
synekox.espiv.com









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










“Σκάνε” κακουργηματικές διώξεις και για την ΕΠΟ!

Την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου πέρασαν οι δυο πρώην πρόεδροι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βασίλης Γκαγκάτσης  και Σοφοκλής Πιλάβιος προκειμένου να απολογηθούν ως ύποπτοι για την κάρτα υγείας των ποδοσφαιριστών.

Από την συγκεκριμένη υπόθεση εμφανίζεται ζημιά ύψους 9 εκ ευρώ ενώ δυο εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο διεκδικούν άλλα 14 εκ ευρώ. Όπως προκύπτει από την έρευνα η ΕΠΟ θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε 1,5 εκ. ιατρικές μετρήσεις στους αθλητές-μέλη της και αντ΄ αυτού έγιναν μόλις 15.000 δηλαδή το 1%.

Η προκαταρκτική εξέταση ερευνά την τέλεση αδικημάτων όπως η απιστία ενώ μετά τις απολογίες των δυο προέδρων αλλά και του νυν συμβούλου της ομοσπονδίας Γιάννη Οικονομίδη ο εισαγγελέας θα κρίνει αν ασκηθούν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα της άρσης του τραπεζικού απορρήτου για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Σε τράπεζες της Ελβετίας και του Μαυροβουνίου έχει “παρκάρει” τουλάχιστον 30 εκ. ευρώ ο Φιλιππίδης!

Ενώ ο Α. Φιλιππίδης βρίσκεται στην Τουρκία και η έκδοσή του στην Ελλάδα πλησιάζει, στην Αθήνα οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς και νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αυτό είναι πλέον εις βάρος του.

Πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση βρίσκονται στα ίχνη των χρημάτων. Ήδη έχουν αποστείλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Εισαγγελία της Βέρνης, καθώς έχουν βρει σε τρεις ελβετικές τράπεζες το ποσό των 13 εκατ. ευρώ, ενώ αναζητούνται επιπλέον 15 εκατ. που εκτιμάται ότι βρίσκονται «παρκαρισμένα» σε τράπεζες του 

Μαυροβουνίου και της Τουρκίας. 

«Εμείς ξέρουμε ότι υπάρχουν 13 εκατ. ευρώ στην Ελβετία, σε τράπεζες της Γενεύης, και κάνουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου οι λογαριασμοί να δεσμευτούν», λένε ανώτατες πηγές της κυβέρνησης που έχουν άριστη γνώση των προσεκτικών κινήσεων των δικαστικών αρχών.

Χωρίς βιαστικές κινήσεις, οι δικαστικοί λειτουργοί βρήκαν εμβάσματα προς τις ελβετικές τράπεζες, ενώ εντόπισαν επίσης και τις εταιρείες που είχε συστήσει ο Αγγελος Φιλιππίδης, μεταξύ άλλων, στο Μαυροβούνιο.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι μαζί με τον φίλο και στενό του συνεργάτη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Μάριο Βαρότση, ο οποίος επίσης κατηγορείται για την υπόθεση, είχαν συστήσει στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας κοινή εταιρεία με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών.

Οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τούς τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει στην Ελβετία ο Φιλιππίδης – για την ακρίβεια στην Banque Privee BCP (Suiss) και στην HSBC Private Bank (Suisse).

Ηδη έχουν βρεθεί 13 εκατ. ευρώ, αλλά το ερώτημα είναι πού είναι τα υπόλοιπα 15 εκατ., τα οποία εκτιμάται ότι βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού είτε στο όνομά του είτε σε offshore εταιρείες.
Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει τη δέσμευση των εν λόγω λογαριασμών.

Το θέμα των 13 εκ. ευρώ  αποκάλυψε πρώτος ξανά ο Lykavitos.gr

Aξίζει τέλος να υπενθυμίσουμε πως από τις 21-8-2013, την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης δεν τολμούσαν να αγγίξουν την υπόθεση Φιλιππίδη, εμείς είχαμε γράψει πρώτοι για τα 13 εκατομμύρια ευρώ που ήταν “παρκαρισμένα” σε Ελβετικές Τράπεζες.

Δείτε τι γράφαμε τότε:

“Σε ποιον ανήκει ο μαύρος λογαριασμός των 13.000.000 ευρώ στην HSBC?

Μαύρος λογαριασμός φορτωμένος με 13 εκατομμύρια ευρώ εντοπίστηκε στην τράπεζα HSBC.
Ο λογαριασμός ανήκει σε πρώην κορυφαίο στέλεχος δημόσιας επιχείρησης ο οποίος το τελευταίο διάστημα επιχείρησε να αποκτήσει συμμετοχή σε ναυτιλιακή εταιρία που ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία…”

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Της αθεϊας το κάγκελο!


 
΄Αθεος ο Τσίπρας!
Κι έχει αστεφάνωτο το κορίτσι;
Αίσχος!!
.......................................

Τα πήρε άγρια η κ.Μισέλ της ΝουΔούλας,
 φύλαξ ψυχών και ψήφων.
Συγκάλεσε επειγόντως και εκτάκτως το συμβούλιο ασφαλείας
και την ιερά εξέταση της ΝΟΔΕ Αττικής.
Στην πυρά ο  σατανοΤσίπρας.
.........................................

Εδώ είναι...γερμανία, κωλοσυριζαίοι!! 
...............................
Με στολή και κόμμωση playmobil ο Ξηρός.
Διάγγελμα με φόντο Επαναστάτες.
Αληθινούς!!
.................................. 

Δεν το ματαξανασυνάντησα, χριστόδουλε.
Προαναγγελία χτυπήματος!!
(Εχω μείνει πίσω).
..................................
Κι απάνω που έλεγα πως φουλάραμε από
σωτήρες και πατριώτες, τσουπ ο Ξηρός.
.................................
Μαν.Γλέζος: η διαφυγή Ξηρού βολεύει το Σύστημα.
Τίποτα άλλο...
.................................... 

Η υπόθεση ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ/ ΑΝΑΤΡΟΠΗ/ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να την αφήσουμε 
στα χέρια ολίγων...
 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! Ενέκριναν τα δάνεια – μαμούθ στους καναλαρχες;

Του Μάκη Ντόβολου

Η αγορά στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας, επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη γιατί δεν τους χορηγείται έστω ένα μικρό ποσό ως κεφάλαιο κίνησης, έμποροι – επαγγελματίες – βιοτέχνες αυτοκτονούν κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων και το φόβο των κατασχέσεων και της στέρησης της προσωπικής τους ελευθερίας.

Για να μην μιλήσουμε για μισθωτούς – συνταξιούχους και ανέργους όπου εκεί λαμβάνει χώρα ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα. Όμως, όλα τα παραπάνω δεν «αγγίζουν» την κάστα των διαπλεκόμενων συμφερόντων η οποία ζει και βασιλεύει εν μέσω οικονομικών και κοινωνικών ερειπίων.
Μέσα στην εβδομάδα επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Αυγής και της συναδέλφου Αγγέλας Νταρζάνου σύμφωνα με το
οποίο τα εκδοτικά συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ ενισχύονται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τραπεζικό δανεισμό προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη μνημονιακή τους προπαγάνδα.

Ειδικότερα η Εθνική τράπεζα ενέκρινε την ανανέωση ομολογιακού δανείου 20 εκατ. ευρώ στην εταιρία ΠΗΓΑΣΟΣ της οικογένειας Μπόμπολα (εργολάβων, εκδοτών και ρυθμιστών των πολιτικών καταστάσεων στην Ελλάδα) το οποίο είχε λήξει στις 31/12/2013.
Παράλληλα, οι τράπεζες AlphaBank, Εθνική, Πειραιώς και Εurobank (δηλαδή όλες οι συστημικές) ενέκριναν τη χορήγηση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ προς την εταιρία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (του γνωστού και μη εξαιρετέου Ψυχάρη), το οποίο είναι δεκαετούς διάρκειας με διετή περίοδο χάριτος.

Πηγές από τις τράπεζες ανέφεραν ότι το εν λόγω δάνειο αφορά αποκλειστικά την αναδιάρθρωση παλαιών δανείων, ενώ παράλληλα η χορήγηση του συνδέθηκε με τον όρο, ο βασικός μέτοχος να ενισχύει κεφαλαιακά την εταιρία με ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ (βέβαια ο μόνος πραγματικός όρος που τέθηκε ήταν οι εκατοντάδες «ανθρωποθυσίες» που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια και στους δύο επιχειρηματικούς ομίλους). Όμως το δημοσίευμα της Αυγής αναφέρει πως από τα 98 εκατ. ευρώ τα 83 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων ενώ τα υπόλοιπα 15 εκατ. ευρώ θα αποτελέσουν νέα ρευστότητα για την εταιρία.

Επιπλέον σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ατομικό δάνειο του Σταύρου Ψυχάρη από την AlphaBank ύψους 57 εκατ. ευρώ μετατρέπεται σε εταιρικό, ενώ του εγκρίθηκε και νέο προσωπικό δάνειο ύψους 8 εκατ. ευρώ (ε ρε γλέντια στην υγεία των κορόιδων…).
Όποια και αν είναι τα ακριβή ποσά που χορηγήθηκαν, το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι πως εξαιρετικά προβληματικές εταιρίες συνεχίζουν να λαμβάνουν δάνεια όταν άλλες επιχειρήσεις, οικονομικά περισσότερο υγιείς και με παραγωγικό/εξωστρεφή προσανατολισμό, είναι αποκλεισμένες από τη τραπεζική χρηματοδότηση με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία τους.


Για παράδειγμα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ παρουσιάζουν υψηλές ζημιές τα τελευταία χρόνια ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ για κάθε μία εταιρία. Είναι προφανές ότι τα νέα δάνεια που τους χορηγούνται δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθούν.
Γιατί τους τα δίνουν όλα;

Γιατί, όμως, δίνονται; Διότι ο ρόλος τους παραμένει χρήσιμος ως προπαγανδιστών του μνημονίου και μηχανισμών δημιουργίας κλίματος φόβου, ανασφάλειας και παραίτησης στην ελληνική κοινωνία. Με άλλα λόγια, κυβέρνηση και τρόικα κρατούν εν ζωή τα επιχειρηματικά εκδοτικά ζόμπι (τα οποία βέβαια πίνουν το «αίμα» από ζωντανές δυνάμεις του τόπου) καθώς ο ρόλος τους ως μηχανισμός πλύσης εγκεφάλου παραμένει αναντικατάστατος.

Πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Έκθεση- κόλαφος του Γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής για τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ!!!

"Κράτη- μέλη όπως η Ελλάδα- με το δημόσιο χρέος να παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη- δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να μειώσουν τα χρέη στο επίπεδο που απαιτούν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες"...

Η αδυναμία κρατών μελών της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους, στο επίπεδο που απαιτούν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ζώνης του ευρώ, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ενδιάμεση έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, υπό τον τίτλο «Η νέα οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, «το παρόν σημείωμα στηρίζεται στην παραδοχή ότι η Ελλάδα παραμένει στη Ζώνη του Ευρώ ή ότι υπάρχει ευρεία πολιτική συναίνεση για να αποφευχθεί η επιστροφή στη δραχμή. Στους κινδύνους της εξόδου από τη Ζώνη του Ευρώ αναφέρθηκε συχνά ο πρωθυπουργός και, τελευταία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πρόσφατη ομιλία του στις ΗΠΑ» ενώ «η παραμονή στην Ευρωζώνη οριοθετεί σήμερα τις δυνατότητες της χώρας με διαφορετικό τρόπο από το παρελθόν λόγω των θεσμικών (και άλλων) εξελίξεων».


Σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση, «στο μέλλον κάθε ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα αν υπογραφεί νέο μνημόνιο, θα πρέπει να κινείται εντός των νέων κανόνων οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Επίσης πρέπει να υπογράψει μαζί με άλλα κράτη- μέλη πάσης φύσης "συμβατικές διευθετήσεις" οι οποίες θα θέτουν τους όρους υπό τους οποίους θα χορηγείται βοήθεια μέσω των διαφόρων μηχανισμών. Από το 2014 βρισκόμαστε σε μια διαφορετική ΕΕ και Ευρωζώνη, δηλαδή σε μια νέα κατάσταση συλλογικής εποπτείας για τη δημοσιονομική της πολιτική και στενότερης συνεργασίας για τη γενικότερη οικονομική της πολιτική».


Όπως τονίζεται «το νέο σύστημα αμοιβαίας εποπτείας διαφέρει σημαντικά από το προηγούμενο (προ κρίσης). Όσον αφορά στη δημοσιονομική πτυχή γίνεται πιο δεσμευτικό και συνδυάζεται με αυστηρότερες κυρώσεις και ευκολότερες διαδικασίες επιβολής τους».


Οι συντάκτες της έκθεσης, επικαλούμενοι τον Αμερικανό οικονομολόγο Robert Barro, αναφέρουν ότι «το υψηλό δημόσιο χρέος αργά ή γρήγορα, θα οδηγήσει σε υψηλότερη φορολογία η οποία θα μειώσει το δυναμικό της οικονομικής ανάπτυξης. Η οδυνηρή εμπειρία των τελευταίων ετών έχει επιβεβαιώσει την άποψη του Barro, αφού σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν αυξηθεί οι φόροι, ενώ ταυτόχρονα έχουν μειώσει την πρόβλεψη για οικονομική ανάπτυξη. Επίσης νέοι στόχοι- προτεραιότητες είχαν υψηλό κόστος λόγω της πτώσης του ΑΕΠ που προκάλεσαν και τη δραματική αύξηση της ανεργίας. Τέλος, οι πολιτικές προτεραιότητες μπορεί να αποδειχθούν αντιπαραγωγικές με την έννοια ότι η πτώση του ΑΕΠ δυσκολεύει τις μεταρρυθμίσεις και την επίτευξη μιας όχι προσωρινής αλλά διατηρήσιμης ισορροπίας των προϋπολογισμών με εξάλειψη πρωτογενών ελλειμμάτων (φαινόμενο της "χιονοστιβάδας")».


Υπό το πρίσμα όμως αυτό, όπως εκτιμούν οι συντάκτες της έκθεσης, «δεν λύθηκε το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας, της Πορτογαλίας κ.α. Κράτη- μέλη όπως η Ελλάδα (με το δημόσιο χρέος να παραμένει στα δυσθεώρητα ύψη του 170%) δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να μειώσουν τα χρέη (σε απόλυτα μεγέθη και ως ποσοστό του ΑΕΠ) στο επίπεδο που απαιτούν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες αποκλειστικά μόνο με εθνικές προσπάθειες. Αν το επιχειρήσουν θα πρέπει να εφαρμόσουν και στο μέλλον "τυφλή" λιτότητα που όμως θα επιδεινώσει την κρίση χωρίς να λύσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης. Επομένως, λογικό είναι να αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις» από την ΕΕ.


Σύμφωνα με την έκθεση, «κάθε κράτος μέλος θεσμοθετεί και τηρεί τον κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού ("χρυσός κανόνας")» ενώ, όπως επίσης σημειώνεται στο σχετικό κείμενο, «η Ελλάδα θα πρέπει να δημοσιοποιήσει το νέο Μεσοπρόθεσμο 2014-2016 μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014. Θα πρέπει να περιλαμβάνει τα μέτρα που θα διασφαλίσουν τη δημοσιονομική ισορροπία για την περίοδο μετά το τρέχον Μνημόνιο. Θα γίνουν τότε φανερές οι δεσμεύσεις της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».


Πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου















O Βαρουφάκης διαψεύδει Σαμαρά για το πρωτογενές πλεόνασμα

Δε φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη του πρωθυπουργού ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διατεθεί για την ενίσχυση των πολιτών. Ο ίδιος εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διατεθεί εξ' ολοκλήρου για την αποπληρωμή μέρους
του χρέους.

Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στον ANT1 απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,8% για τα επόμενα χρόνια. Επίσης κατήγγειλε ότι η χώρα έχει μπει σε έναν κύκλο διακίνησης δανείων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κ. Στουρνάρα, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Όπως είπε, ο υπουργός Οικονομικών έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει παρέμβαση στο Eurogroup.

«Κερδίζουμε μάχες άνευ σημασίας και χάνουμε τον πόλεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρουφάκης.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Μήνυμα των τρομοκρατών: Τα μέτρα θα συνεχιστούν !!!


 Μήνυμα των τρομοκρατών: Τα μέτρα θα συνεχιστούν !!! 

 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Πανικός στο οικονομικό επιτελείο: Κόστος 1 δισ. από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τους ένστολους

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση με τις περικοπές των ενστόλων, καθώς, οι αποφάσεις του ΣτΕ βάζουν στην «πρίζα» την κυβέρνηση. Μπορεί σε πρώτη φάση από το οικονομικό επιτελείο να επέλεξαν να μην σχολιάσουν την απόφαση, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα πολύ νωρίτερα από ότι υπολόγιζαν.

Πρόσθετο πονοκέφαλο χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με δηλώσεις του στους FINANCIAL TIMES, συμπληρώνοντας με νόημα: «Θα το κάνουμε (θα επιστρέψουμε τις περικοπές) αν υποχρεωθούμε αλλά θα πρέπει να βρούμε ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα, μόνιμου χαρακτήρα».

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση είναι ο υπολογισμός του κ. Σταϊκούρα για το ενδεχόμενο δημοσιονομικό κόστος από την επέκταση της απόφασης σε δικαστικούς και πανεπιστημιακούς, καθώς το υπολογίζει σε περίπου 1 δισ ευρώ, συνεκτιμώντας τα αναδρομικά του 2012, ολόκληρο το 2013 και ολόκληρο το 2014, με δεδομένο ότι 420 εκατ. ευρώ είναι το προσδοκώμενο όφελος από τις περικοπές στο σύνολο των ειδικών μισθολογίων.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι πρόσφατη απόφαση του Μισθοδικείου δικαίωσε τη προσφυγή των δικαστικών για τις περικοπές αποδοχών, ενώ υπήρξε και απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που χαρακτήρισε ως ανεπίδεκτα φορολόγησης τα ειδικά επιδόματα των πανεπιστημιακών.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, οι εξελίξεις αυτές δεν αλλάζουν τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες, μέσω του πλεονάσματος, το οποίο σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 950 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι συζητήσεις αυτές γίνονται με φόντο τις διαφορές με τη Τρόικα για την απόδοση του νέου Φόρου Ακινήτων, για τις απώλειες εσόδων από τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση, από τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει στα Ταμεία η μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

iefimerida.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου