EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Παγώνει» η αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο

«Παγώνει» η αξιολόγηση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου η σχετική διαδικασία να εφαρμοστεί με τις νέες σημαντικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου.

Σήμερα έληξε η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου και τις αλλαγές στην αξιολόγηση των υπαλλήλων με βασικότερο σημείο την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους (25% άριστα, 60% καλώς και 15% κάτω από τη βάση).

Στην «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο του υπουργείου καλούνται όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, φορείς και Νομικά Πρόσωπα να μην προχωρήσουν στη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των υπαλλήλων σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντα που ασκούν.

Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει:

«Δεδομένου ότι στο εν λόγω σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες τροποποιούνται και καταργούνται διατάξεις του ΠΔ 318/1992 (ΦΕΚ 161 Α’), που αποτελεί το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο για τη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, και ενόψει της επικείμενης εισαγωγής του εν λόγω σχεδίου νόμου προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να μην προβούν στις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις του ΠΔ 318/1992 ενέργειες εντός των προβλεπόμενων σε αυτές προθεσμιών και να ενημερώσουν σχετικά το προσωπικό που υπάγεται στην αρμοδιότητά τους».

πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Δείτε πόσους σωματοφύλακες χρειάζεται για να πάει μέχρι τον Πλαταμώνα ο “αδιάβαστος” Χρυσοχοϊδης!

Τό ότι ο Μεσσήνιος και οι υπουργάρες του έχουν…χεστεί πάνω τους μετά το διάγγελμα του “Μανώλη” της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού το γνωρίζαμε…όμως ότι ο Μιχαλάκης Χρυσοχοίδης θα έφτανε στο σημείο για μια απλή επίσκεψη για έλεγχο των έργων στον Πλαταμώνα να επιστρατέυσει…τέσσερις αστυνομικούς και τον πρώην αρχιμπάτσο που “βάπτισε” ειδικό σύμβουλο, Φώτη Νασιάκο δεν τον περιμέναμε…












Φαίνεται ότι το νέο παρατσούκλι του Μιχαλάκη δεν θα είναι “αδιάβαστος” αλλά “χεσμένος”…Επίσης όπως μπορείτε να διαβάσετε στις παραπάνω αποφάσεις και οι έξι…συνοδοιπόροι θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο κρατικό όχημα…το ΚΥ 6100! Μπορεί να μας εξηγήσει ο Μιχαλάκης πως θα μετακινηθούν έξι άτομα με ένα όχημα; Αγκαλιά θα καθίσουν; Εκτός κι αν ο Μιχαλάκης με τον ειδικό σύμβουλο-σωματοφύλακα μετακινηθούν με ελικόπτερο…Το συνηθίζει άλλωστε ο Μιχαλάκης…

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθηνα 21.1.2014

Ενώ ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης έχει φτάσει στο ζενίθ με την «Ξηρακιάδα» την «Τσιπροθρησκεία» και την «Χρυσαυγιάδα» ως πρώτες ειδήσεις, οι οποίες αντικατέστησαν την «υποβρυχιάδα» και την «Φιλιππιάδα», το σύστημα δουλεύει κανονικά το πρόγραμμά του.

Από την μία ο ΣΑΜΑΡΑΣ με την θέση του Ευρωπροέδρου να ολοκληρώνει την Συνθήκη της Λισσαβώνας προωθώντας την Τραπεζική Ένωση της Ευρώπης, και από την άλλη ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ με τον «κλωνοποιημένο» Θεοχάρη, να «φροντίζουν» για την καταγράμμα εφαρμογή των μνημονιακών συμβάσεων και να οριστικοποιούν την φορολογική αφαίμαξη των τελευταίων υπαρχόντων από τον Ελληνικό λαό.

Συνεπίκουροι βέβαια σε αυτή την ιστορία οι κ. Βρούτσης με τον κ.Γεωργιάδη, οι οποίοι φροντίζουν, ο μεν πρώτος για την μετατροπή των συντάξεων και των μισθών σε βοηθήματα, ενώ ο δεύτερος την μείωση του μέσου όρου ζωής του Ελληνικού λαού με την στην ουσία διάλυση της υγείας.
Για να μην ξεχνιόμαστε αλλά και να γνωρίζουμε το αληθινό τους πρόγραμμα παραθέτουμε κάποια στοιχεία ώστε να γίνει κατανοητό το πού πραγματικά μας πάνε.

Σε οποιοσδήποτε μορφής καθεστώτος, απολυταρχικού, δημοκρατικού, ολιγαρχικού κλπ, δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα χωρίς την ύπαρξη του κράτους…!!
Σήμερα στην Ελλάδα επιχειρείται για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η εφαρμογή ενός λειτουργικού συστήματος στο οποίο η έννοια «κράτος» δεν έχει υπόσταση.
Δηλαδή κάθε μορφή δημόσιας υπηρεσίας, σε κρατικό, περιφερικό, νομαρχιακό, δημοτικό επίπεδο πρέπει να καταργηθεί και να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Τα πάντα θα λειτουργούν μέσα από μια τράπεζα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης η οποία θα φροντίζει για την «ένταξη» στο σύστημα ενός πολίτη υπο πλήρη έλεγχο.
Αυτό για το οποίο ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έχει φροντίσει να στηθεί πολύ γρήγορα και οι μετέπειτα ( ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΚΟΣ), εφαρμόζουν κατα γράμμα, και μάλιστα η εφαρμογή του γίνεται, από ειδικά εκπαιδευμένους γνώστες του προγράμματος, που προβλέπει:

1.Έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας διακυβέρνησης του πολίτη.

2.Σταδιακή κατάργηση κάθε λειτουργίας του κράτους δηλαδή κάθε δημόσιας υπηρεσίας.

3.Ένταξη όλων των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις Τράπεζες.

4.Έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων με τελικό στόχο την τραπεζοποίηση των περιουσιών.

5.Απόλυτος εργασιακός έλεγχος με τελικό σκοπό την κατάργηση κάθε αμοιβής γιατί τα πάντα θα κατευθύνονται μέσα από κέντρα διανομής.

6.Επιβολή μεταλλαγμένων τροφίμων και γενοσήμων φαρμάκων.

Μπορεί κάποια από τα παραπάνω να μην είναι κατανοητά για αυτό θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα από το κάθε ένα.

1.Θα υποχρεωθούν όλοι οι πολίτες να προμηθευτούν ηλεκτρονική κάρτα διακυβέρνησης, γιατί χωρίς αυτή δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν σαν Πολίτες. Δηλαδή δεν θα μπορούν να κάνουν αγορές, να έχουν δικαίωμα εργασίας, να αποκτούν σπίτι, να ψηφίζουν, να δημιουργούν επιχείρηση κλπ.

2.Με την σταδιακή κατάργηση του κράτους , κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό, άδεια γάμου, ακόμα και νομικές υπηρεσίες, άδειες οικοδομής, κλπ, θα γίνονται μέσα από ειδικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες τύπου taxis net, οπότε δεν θα είναι απαραίτητες οι δημόσιες υπηρεσίες οπότε και οι υπάλληλοι δεν χρειάζονται.

3.Όλες οι μισθοδοσίες, επιχορηγήσεις, ασφαλιστικές εισφορές, επιδοτήσεις, πληρωμές, κλπ, θα γίνονται μέσω τραπεζών. Ακόμα και τα δικαιολογητικά και οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από τις τράπεζες. Θα χρεώνονται παροχές και θα γίνεται αυθαίρετη παρακράτηση από λογαριασμούς.

4.Το κτηματολόγιο που δεν κατάφερε ποτέ η Ελλάδα να πραγματοποίηση, έχει ήδη γίνει με προσέγγιση χιλιοστού, μέσω δορυφόρου, και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκτυπωθεί με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από μηχανικό κάθε επιφάνεια Γής. Όλη η ακίνητη περιουσία των ιδιωτών θα φορολογηθεί έτσι ώστε κάποια στιγμή θα ανήκει στις τράπεζες.

5.Θα καθοριζεται αμοιβή κλιμακωτή για την εργασία και την σύνταξη στο τέλος κάθε χρόνου για τον επόμενο ανάλογα με τα έσοδα της χώρας, Οι εργαζόμενοι δεν θα την εισπράττουν γιατί θα κατατίθεται σε λογαριασμό και δεν θα έχουν το δικαίωμα ανάληψης γιατί θα πληρώνονται οι υποχρεώσεις τους . Δεν θα μπορούν να έχουν χρήματα στα χέρια τους. Ότι περισσεύει από αμοιβές στο τέλος κάθε χρόνου θα παρακρατείται από το κράτος για χάρη του συνόλου και της ασφάλειας της χώρας.

6.Με τις επιδοτήσεις, ανεμογεννητριών, και φωτοβολταικών θα καταντήσει η χώρα ένας απέραντος σκουπιδότοπος που σκοπό έχει την αξιοποίηση και μόνο των υλικών της γερμανικής βιομηχανίας και όχι του ορυκτού πλούτου της χώρας.

7.Επιδοτούνται τα γενετικώς μεταλλαγμένα αγροτικά προϊόντα και καταστρέφονται τα αιωνόβια δένδρα της χώρας μας, όπως η ελιά, καρυδιά, κερασιά, κλπ.

Όλα τα παραπάνω θα συμβούν σύντομα στη χώρα μας ,και μάλιστα σε γνώση των πολιτικών μας οι οποίοι φαίνονται ανήμποροι να αντιδράσουν και επιλέγουν να είναι με τον ισχυρό από φόβο…!!!
Ο κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ σαν άριστος γνώστης του προγράμματος της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ έθεσε τα θεμέλια με το 2ο μνημονιο, και στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ οπότε θα "συνταγματοποιηθούν" όλα τα παραπάνω, τότε η Ελλάδα θα αποτελεί την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα κυβερνάται από την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Όλα τα παραπάνω θα επιβληθούν δια ροπάλου από δυνάμεις καταστολής….!!!!

thoureios







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Πώς θα αναγνωρίσετε έναν παιδόφιλο – Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. προς γονείς και παιδιά

Χρήσιμες συμβουλές, τόσο προς τους γονείς όσο και προς τα παιδιά, για την προφύλαξη και προστασία τους από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης δίνει μέσω ανακοίνωσής της η ΕΛ.ΑΣ., μετά και το περιστατικό με τον 40χρονο «Δράκο» των Πετραλώνων ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε 21 ανήλικες.
 
Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι οι συμβουλές για την αναγνώριση των παιδοφίλων αποτελούν ενδείξεις αλλά όχι απαραίτητα και αποδείξεις ότι κάποιος είναι παιδόφιλος. Σε συνδυασμό, ωστόσο, με οποιαδήποτε «περίεργη» συμπεριφορά, θα πρέπει να κινήσει υποψίες.
 
Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου;
 
Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενήλικου (παιδόφιλος) με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη μιας τέτοιας πράξης.
 
Ο παιδόφιλος, στα γενικά του χαρακτηριστικά, είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών, με λίγους φίλους της ηλικίας του και συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.α. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας».
 
Σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και συνήθως ανήκει στο περιβάλλον του παιδιού ή και της οικογένειας. Οπως έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πράξη, χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παιδιά, ενώ ενδέχεται να προσποιείται τον έφηβο για να συζητά και να παίζει παιχνίδια μαζί τους στο Διαδίκτυο.
 
Στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο, συνήθως παιδιά προεφηβικής ηλικίας, και δρα μεθοδικά και με υπομονή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί επίσης να προβεί σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού ή να απειλήσει το παιδί, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητές του στους γονείς του.
 
Οδηγίες προς τους γονείς:
 
1.Παρατηρήστε το άτομο που υποψιάζεστε για σεξουαλικά κακοποιητική συμπεριφορά σε παιδιά:
 
α) Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του:
 
Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά απ’ ότι για τους ενήλικες;
 
Προσφέρεται να κρατήσει τα παιδιά σας για να κάνετε τις δουλειές σας ή για να βγείτε έξω;
 
Εργάζεται με παιδιά;
 
Είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός με τα παιδιά;
 
Εμπλέκεται σε δραστηριότητες με παιδιά, όταν δεν είναι παρόντες οι γονείς;
 
β) Παρατηρήστε τις προσωπικές του σχέσεις:
Είναι ελεύθερος, δεν ενδιαφέρεται να έχει ένα σύντροφο της ηλικίας του ή έναν οποιονδήποτε σύντροφο;
 
Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά της συντρόφου του απ’ ότι για την ίδια; (σε μονογονεϊκές οικογένειες)
 
Είναι παντρεμένος, αλλά πιο εκδηλωτικός με τα παιδιά του απ’ ότι με τη σύζυγό του;
 
γ) Παρατηρήστε τις κοινωνικές του σχέσεις:
Ταυτίζεται περισσότερο με τα παιδιά απ’ ότι με άτομα της ηλικίας του;
 
Εχει περισσότερες φιλικές σχέσεις με παιδιά απ’ ότι με ενήλικες;
Οι φίλοι του (που είναι παιδιά) είναι συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας ή/και φύλου;
 
2. Προσέξτε τα παιδιά σας:
 
Παρατηρείτε κάποια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας;
 
Μήπως εμφανίζει ξαφνικά προβλήματα στον ύπνο ή βλέπει πιο συχνά εφιάλτες;
 
Ζωγραφίζει θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο;
 
Εχει σεξουαλική συμπεριφορά που δεν ταιριάζει με την ηλικία του ή επιδεικνύει σεξουαλική συμπεριφορά προς άλλα παιδιά;
 
Εχει παλινδρομήσει σε προηγούμενες συμπεριφορές, όπως ενούρηση και εγκόπρηση, ενώ είχε μάθει να ελέγχει τις συμπεριφορές αυτές;
 
Φοβάται πρόσωπα ή μέρη που δεν φοβόταν παλιότερα;
 
Μιλάει τον τελευταίο καιρό συνέχεια για κάποιον ενήλικο για τον οποίο δε μιλούσε στο παρελθόν;
 
Προσπαθεί να σας πει κάτι, αλλά σταματά όταν εμφανίζεται κάποιος άλλος ενήλικος;
 
Ερχεται σπίτι με σκισμένα ρούχα ή λερωμένα εσώρουχα;
 
Εμφανίζει δυσκολία να περπατήσει ή να καθίσει;
 
Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημάδια που θα πρέπει να υποψιάσουν τους γονείς, προκειμένου να δώσουν περισσότερη προσοχή στο παιδί τους και να δουν τι συμβαίνει. Μην πανικοβάλλεστε, αλλά έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά.
 
3. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο:
 
Συζητείστε με το παιδί σας για τους κινδύνους του Διαδικτύου, χωρίς βέβαια να απαγορεύσετε τη χρήση του. Εξηγείστε του ότι δεν πρέπει να δίνει προσωπικές πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κ.λπ.) ή να στέλνει φωτογραφίες σε αγνώστους μέσω Διαδικτύου.
 
Σκόπιμο είναι να φροντίσετε ώστε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το σπίτι, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες του παιδιού σας και να μη χρειάζεται να πηγαίνει σε Ίντερνετ καφέ.
 
Βάλτε τον υπολογιστή σε έναν κοινό χώρο του σπιτιού και όχι στο παιδικό δωμάτιο, για να αποφύγετε την πιθανότητα να το «βρει» ο παιδόφιλος μόνο του.
 
Ρωτήστε το παιδί σας ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται ή/και ελέγξτε το μόνοι σας μέσω των «αγαπημένων» και του «ιστορικού περιήγησης» του προγράμματος φυλλομετρητή (browser) και κάντε του προτάσεις για ηλεκτρονικές διευθύνσεις κατάλληλες για την ηλικία του.
 
Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα παιδιά στην εφηβεία μπορεί να είναι αντιδραστικά και να αναζητούν την ιδιωτικότητα, ενώ πολλές αλλαγές στη συμπεριφορά τους μπορεί να οφείλονται στο σεξουαλικό ξύπνημα της εφηβικής ηλικίας. Σταθείτε δίπλα τους με τρόπο διακριτικό και όχι παρεμβατικό.
 
Μιλήστε στα παιδιά σας, κερδίστε την εμπιστοσύνη τους. Πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να σας πουν οτιδήποτε χωρίς να φοβούνται ή να ντρέπονται. Μιλήστε τους για το σώμα τους. Πείτε τους τι να προσέχουν. Διδάξτε τους τις συμπεριφορές που είναι αποδεκτές απέναντι στους άλλους ενήλικες, αλλά και απέναντι στα παιδιά της ηλικίας τους.
 
Οδηγίες προς τα παιδιά
 
Ο παρακάτω ενδεικτικός οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά, είτε διαβάζοντάς τον απευθείας, είτε μπορεί να διαβαστεί από τους γονείς, προκειμένου να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να μιλήσουν με απλό τρόπο στα παιδιά τους για το τι να αποφεύγουν.
Ενας ενήλικος δεν πρέπει ποτέ να ζητάει από ένα παιδί να αγγίξει το ίδιο τα γεννητικά του όργανα.
Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να αγγίζει τα γεννητικά όργανα των παιδιών, εκτός αν είναι γιατρός στο ιατρείο του.
Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κάνει οτιδήποτε μαζί του, ενώ είναι είτε εκείνος είτε το παιδί χωρίς ρούχα.
Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κρατήσει κάτι κρυφό ή μυστικό από τους γονείς του, κυρίως κάτι που αφορά το ίδιο.
 
Πες «όχι» όταν:
 
Ενας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι είναι λάθος.
 
Ενας ενήλικος θέλει να σε αγγίξει κάπου που δεν θέλεις εσύ.
 
Ενας ενήλικος κάνει κάτι στο σώμα σου, που σε κάνει να νιώθεις περίεργα ή και να πονάς.
 
Ενας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι και να μην το πεις στους γονείς σου.
 
Ξεχώρισε το «δώρο» από τη «δωροδοκία»:
 
Δώρο έιναι κάτι που σου δίνει κάποιος γιατί σε αγαπάει. Δωροδοκία είναι όταν κάποιος σου δίνει κάτι ή σε αφήνει να κάνεις κάτι και ζητάει αντάλλαγμα για αυτό. Για παράδειγμα: «Θα σου δώσω ένα γλυκό, αν βγάλεις τα ρούχα σου και ξαπλώσεις δίπλα μου».
 
Προστασία στο δρόμο:
 
Φρόντισε να είσαι έξω με παρέες και απόφυγε να τριγυρνάς μόνος σου.
Μη μιλάς σε αγνώστους ή άτομα που δεν γνωρίζεις καλά.
Βάλε τις φωνές και τρέξε γρήγορα, αν κάποιος προσπαθήσει να σε παρασύρει κάπου απόμερα ή να σε βάλει σε ένα αυτοκίνητο.
Εχε το νου σου να αρνηθείς, αν είσαι έξω και κάποιος σου προσφέρει χρήματα για να του κάνεις μια χάρη.
Πρόσεχε στις δημόσιες τουαλέτες και πήγαινε με έναν φίλο, αν αυτό είναι δυνατό. Βγες γρήγορα έξω αν σε πλησιάσει κάποιος.
Εχε πάντα χρήματα μαζί σου για να γυρίσεις στο σπίτι και μην ξοδεύεις ποτέ αυτά τα χρήματα.
Προστασία στο Διαδίκτυο:
Ρύθμισε την ασφάλεια του λογαριασμού σου (στο facebook , myspace , friendster κ.λπ.), ώστε να μπορούν μόνο οι «φίλοι» σου να δουν λεπτομέρειες του προφίλ σου.
Μη δίνεις ποτέ και σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασής σου.
Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία προφίλ που να μη δείχνει το πρόσωπό σου ή να εμφανίζει άλλες πληροφορίες για εσένα.
Μη δίνεις πληροφορίες για το σχολείο σου, το πού μένεις ή το τηλέφωνό σου.
Μην κάνεις «φίλους» άτομα που δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά.
Μη συναντάς άτομα που έχεις «γνωρίσει» στο Διαδίκτυο, χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς σου.
Εχε στο νου σου ότι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα για το ποιοι είναι.
Τι να κάνω σε περίπτωση που υποψιάζομαι ή έχω ενδείξεις ότι κάποιος ενήλικος ασελγεί σε βάρος ανηλίκων;
 
 
Μπορείτε να απευθυνθείτε
 
Στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής – Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ): Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, 3ος όροφος, τηλ. 210 6476370.
Στο Τμήμα Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης: Μοναστηρίου 326, τηλ. 2310 388456, 2310 388457, 2310 388458.
 
Στις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφαλείας των Νομών των υπόλοιπων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Για αναφορές περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης – παιδοφιλίας ή παιδικής πορνογραφίας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012 (λειτουργεί όλο το 24ωρο) ή και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στη διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr
 
Οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία ελέγχεται από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση.
 
iefimerida








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Οι μυστικές υπηρεσίες και οι… συμπτώσεις – Η αληθινή ιστορία για τα Ίμια και το μετά...

Το ρητό εκείνο που λέει «είναι πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και άλλα που λέγονται και δεν γίνονται» θα έπρεπε φυσιολογικά να ενσωματωθεί με την δράση των μυστικών υπηρεσιών, αφού σε αυτούς τους χώρους βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του. Οι άνθρωποι που «εργάζονται» σε αυτές τις υπηρεσίες είναι και παραμένουν άγνωστοι, όπως άγνωστες μένουν και οι επιχειρήσεις στις οποίες παίρνουν μέρος.

Μία τέτοια ιστορία, η οποία έχει γραφτεί αλλά κανείς δεν γνωρίζει την πλήρη αλήθεια εκτός από τους πρωταγωνιστές της, θα παραθέσουμε σήμερα. Δεν είναι σενάριο φαντασίας, ούτε προσπάθεια αποπροσανατολισμού για πολιτικά ή άλλα οφέλη. Είναι απλά η καταγραφή γεγονότων, χωρίς τις λεπτομέρειες εκείνες που θα πρόδιδαν πρόσωπα και ίσως θα λειτουργούσαν ως πυροκροτητής… Συνιστούμε να διαβάσετε με προσοχή αυτό που κρύφθηκε επιμελέστατα, όπως άλλωστε γίνεται πάντα από τις μυστικές υπηρεσίες… Πολλοί από εσάς θα νομίσετε πως είναι ένα παραμύθι, ενώ δεν είναι. Άλλωστε, αυτού του είδους οι επιχειρήσεις μοιάζουν πάντα σαν παραμύθια… κι εμείς έχουμε μάθει να πιστεύουμε τα παραμύθια αλλά όχι την αλήθεια.

Τι συνέβη στα Ίμια - Τι γνώριζε η ΕΥΠ - Τι μπορούσε και έπρεπε να συμβεί;
Η ΕΥΠ από μήνες πριν ήξερε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις και τα σχέδια των Τούρκων και είχε ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης. Με το ξέσπασμα ης κρίσης, η ΕΥΠ κινητοποίησε κατάλληλα δεκάδες πράκτορές της στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ακόμη και μέσα στα άδυτα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Γνωρίζαμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε κίνηση των Τούρκων. Η ΕΥΠ κατάφερε και υπέκλεψε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμων Τούρκων στρατιωτικών, στην οποία δίνονταν εντολή να μεταφερθεί ομάδα κρούσης Τούρκων κομάντος από την Κωνσταντινούπολη για να καταλάβει μια από τις νησίδες των Ιμίων.

Υπήρχε όλος ο χρόνος, να αποφύγει η Ελλάδα την ταπείνωση και τα μελλοντικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα. Απλά πράγματα... η μία νησίδα των Ιμίων ήταν αφύλαχτη. Οι Τούρκοι το γνώριζαν και την κατέλαβαν με μια επιχείρηση «αποβίβασης» η οποία ήταν για γέλια. Εάν άκουγαν τον κ. Βασιλικόπουλο, οι Τούρκοι ποτέ δεν θα πατούσαν στα Ίμια. Δεν θα φτάναμε να υποστείλουμε την Σημαία μας, ούτε να λέμε μέσα από το βήμα της Βουλής «ευχαριστώ» στους αμερικάνους.

Επίσης, ολόκληρη η αιχμή του δόρατος του Τουρκικού Στρατού στον Έβρο, η 9η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, η οποία είχε λάβει επιθετική διάταξη και προχώρησε στους χώρους εφόρμησης της, είχε κωλύσει μέσα στα πλημμυρισμένα νερά του Έβρου. Όλα τα άρματα των Τούρκων, βρίσκονταν κάτω από το νερό μέχρι το ύψος του πύργου τους. Η Ελλάδα είχε στρατηγικό και τακτικό πλεονέκτημα ανέλπιστο. Η καλύτερη Ταξιαρχία αρμάτων του Τουρκικού Στρατού, ήταν ακίνητη και έτοιμη να καταστραφεί σε λίγα λεπτά από το Ελληνικό πυροβολικό. Η παρακώλυση της Ταξιαρχίας, έφερε σε τεράστια ταραχή τις Τουρκικές δυνάμεις. Ανατράπηκαν όλα τα επιθετικά τους σχέδια. Η καταστροφή τους σε περίπτωση σύγκρουσης στον Έβρο θα ήταν θέμα ωρών.
Πλήθος άλλα στοιχεία είχε στην διάθεσή του ο Αρχηγός της ΕΥΠ. Η ΕΥΠ είχε ενεργοποιήσει εκατοντάδες πράκτορές της μέσα στα βάθη της Τουρκικής ενδοχώρας. Στρατηγικές γέφυρες, κέντρα διοίκησης, υποδομές, τηλεπικοινωνίες και εκατοντάδες άλλοι στόχοι, ήταν έτοιμοι να καταστραφούν, προκαλώντας πραγματικό χάος στην Τουρκία. Αρκούσε μόνο η εντολή ανάληψης δράσης.

Οι Έλληνες πολιτικοί προϊστάμενοι του κ. Βασιλικόπουλου απαξίωσαν να μιλήσουν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας, τις τόσο κρίσιμες αυτές ώρες. Εάν ο κ. Βασιλικόπουλος εισακούονταν, η τροπή των γεγονότων θα ήταν πολύ διαφορετική. Σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν θα έβγαινε κερδισμένη σε κανένα επίπεδο.
Χάσαμε στα Ίμια τρεις λαμπρούς αξιωματικούς μας, με την πτώση του ελικοπτέρου μας. Πιθανόν το ελικόπτερό μας να καταρρίφθηκε από τους Τούρκους κομάντος στα Ίμια. Η επίσημε εκδοχή ήταν ότι κατέπεσε 1.5 μίλι μακριά από τα Ίμια. Ποτέ δεν είπαν ότι το κράνος ενός πιλότου βρέθηκε μήνες αργότερα στα δίχτυα ενός ψαρά της Καλύμνου δίπλα στις ακτές των Ιμίων. Όσοι γνωρίζουν πως είναι τα κράνη των πιλότων θα βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους...

Δίνεται η εντολή "εκκαθάρισης"


Ο φάκελος είχε πέσει στο γραφείο του από τον Διοικητή. Ήταν άκρως απόρρητος. Όταν τον είχε ανοίξει είχε διαβάσει την εντολή “terminate”. Στους έξι μήνες που πέρασαν σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια την επιχείρηση. Δεν γνώριζε κανείς από τους συνεργάτες του τι έκανε καθημερινά μέχρι αργά το βράδυ στο γραφείο του. Κανείς δεν γνώριζε ούτε για τα τηλεφωνήματά του, αφού του δόθηκε άκρως απόρρητη και «καθαρή» γραμμή. Κανείς δεν γνώριζε που είχε εξαφανιστεί για ένα διάστημα μερικών ημερών. Κανείς δεν μπόρεσε, όσο φίλος και αν ήταν μαζί του, να του αποσπάσει κάποια πληροφορία για το τι ετοίμαζε. Όσο για τον ίδιο, γνώριζε πως παρά τον μηχανισμό υποστήριξης που είχε, στην πραγματικότητα ήταν μόνος του εάν κάτι «στράβωνε»…
 
Με το πάτημα ενός κουμπιού

Είχε πια περάσει το εξάμηνο της διορίας. Βρισκόταν σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο στην περιοχή της Μαρμαρίδας και κοίταζε από το παράθυρο προς την θάλασσα. Στο δεξί του χέρι κρατούσε μία συσκευή που έμοιαζε με τηλεχειριστήριο. Ήταν ατάραχος. Όλα πήγαιναν καλά. Δεν υπήρξε καμία αναφορά για κάποιο τεχνικό πρόβλημα, καθυστέρηση ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να τον σταματήσει. Την ησυχία του δωματίου έσπασε ένας ήρεμος μελωδικός θόρυβος από κινητό τηλέφωνο. Ένας άντρας, που βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο, σήκωσε το κινητό του, είδε τον αριθμό και το έκλεισε. Αμέσως μετά έγνεψε καταφατικά προς εκείνον που στεκόταν μπροστά στο μεγάλο παράθυρο. Αυτός κοίταξε την συσκευή και χωρίς ούτε μία γκριμάτσα στο πρόσωπό του, πάτησε το κόκκινο κουμπί που υπήρχε εκεί. Δεν κοίταξε καν έξω από το παράθυρο. Έσκυψε και άφησε την συσκευή στο τραπεζάκι που ήταν δίπλα του.

- Τελείωσαν αυτοί, πάμε παρακάτω, ακούστηκε να λέει χαμηλόφωνα.
Φόρεσε το σακάκι του και έφυγε από το δωμάτιο, ρίχνοντας μια ματιά και κουνώντας το κεφάλι του συγκαταβατικά, σαν να έλεγε ένα σιωπηλό «ευχαριστώ».
Ο δεύτερος άντρας πήγε και «μάζεψε» το «τηλεχειριστήριο» και έβγαλε αμέσως την μπαταρία από το κινητό του. Αμέσως μετά έφυγε κι αυτός από το δωμάτιο, χωρίς να κοιτάξει πίσω του...

Η ανακοίνωση από τα ΜΜΕ που παγώνει την Τουρκία
Τις επόμενες ώρες μία είδηση σόκαρε την Τουρκία. Για άγνωστους λόγους, ένα ελικόπτερο που μετείχε σε προγραμματισμένη άσκηση του τουρκικού στρατού, ανατινάχθηκε στον αέρα καθώς πετούσε κάπου στην θάλασσα της Μαρμαρίδας. Το τραγικότερο της είδησης ήταν πως μετέφερε σχεδόν ολόκληρη την ομάδα των επίλεκτων τούρκων καταδρομέων που ανέβηκαν στα Ίμια. Τα αποτελέσματα των ανακρίσεων -που ποτέ δεν έγιναν γνωστά- ανέφεραν πως το ελικόπτερο βλήθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο, ο οποίος λόγω αστοχίας υλικού «σηκώθηκε χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση» από τουρκικό πολεμικό πλοίο και χτύπησε το ελικόπτερο που εκείνη τη στιγμή πετούσε εκεί κοντά…
 
Σμύρνη: Δύο «τυχαία» τροχαία ατυχήματα


Δύο ημέρες αργότερα, γίνονται δύο αυτοκινητιστικά ατυχήματα στην περιοχή της Σμύρνης, με νεκρούς άλλα δύο μέλη της τραγικής πια ομάδας των τούρκων καταδρομέων. Όλα δείχνουν να είναι κάτι περισσότερο από σύμπτωση… Στον εναπομείναντα τούρκο λοχαγό της τουρκικής ομάδας καταδρομέων δίνεται μετάθεση σε άγνωστο μέρος και ουσιαστικά τον εξαφανίζει κάπου στην Γεωργία η τουρκική αντικατασκοπεία. Σημαίνει συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, χωρίς όμως κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αφού οι έρευνες δεν οδηγούν πουθενά...

Στο μεταξύ η δράση του πολυτάλαντου Λοχαγού Σεν, δεν περιορίστηκε στα διεθνή του καθήκοντα στην Γεωργία… Επεκτάθηκε σε συχνές επισκέψεις στην κοιλάδα του Πανκίσι, όπου έβρισκαν καταφύγιο οι Τσετσένοι τρομοκράτες. Μεταξύ αυτών και πλήθος Τούρκοι εθελοντές που είχαν ιδρύσει και δικό τους Λόχο με την επωνυμία «Λευκοί Λύκοι» προφανώς προερχόμενοι από τους γνωστούς Γκρίζους Λύκους…

Ο δραστήριος Τούρκος Υπολοχαγός τότε, διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Τουρκικού και Γεωργιανού Στρατού. Παράλληλα με τα καθήκοντά του διετέλεσε και εκπαιδευτής σε πολλές περιπτώσεις των Γεωργιανών Δυνάμεων και έκανε σεμινάρια στην νεοϊδρυθείσα Ακαδημία Πολέμου, με εξολοκλήρου Τουρκικές δαπάνες και πολυπληθές προσωπικό. Έτσι απέκτησε και νέους εχθρούς...
 
 
Δύο χρόνια μετά: Οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης

Είχαν περάσει ήδη δύο χρόνια και κάποιος τουρίστας με φτηνά γυαλιά ηλίου κάθεται στο τραπεζάκι ενός καφέ σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης. Έχει ειδοποιηθεί πως ο «άνθρωπός» του επέστρεψε. Ετοίμασε όλα όσα έπρεπε και όλοι βρισκόταν στις θέσεις τους. Η ώρα είναι περίπου 3.30. Ο Σεν (τούρκος αξιωματικός της ομάδας των Ιμίων) βγαίνει από το ξενοδοχείο "CIRAGAN PALACE HOTEL", παλαιό παλάτι του Σουλτάνου. Ο 33χρονος Τούρκος Λοχαγός είχε γιορτάσει το προηγούμενο βράδυ τα γενέθλιά του με την σύντροφό του, μια Ρωσίδα δημοσιογράφο την οποία είχε γνωρίσει στην Τιφλίδα της Γεωργίας, όπου είχε υπηρετήσει ως αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών εκ μέρους της Τουρκίας.

Ο άνθρωπος με τα γυαλιά σκουπίζει το μέτωπό του, βγάζει τα γυαλιά και τα καθαρίζει. Σηκώνει το χέρι του και φωνάζει τον σερβιτόρο για να πληρώσει τον λογαριασμό.                                             
 
 Την ίδια στιγμή ο Σεν προχωράει και φτάνει στην πλατεία Ταξίμ και έξω από τα MacDonalds δεν προσέχει τα χαμίνια που τρέχουν προς το μέρος του. Ξαφνικά κι ενώ τον πλησιάζουν, ένα από αυτά βγάζει μαχαίρι και τον καρφώνει ίσια στην καρδιά… Ο Σεν πέφτει κάτω νεκρός. Ο άνθρωπος στην καφετέρια πληρώνει τον λογαριασμό του, ενώ κοιτάζει μέσα από τα γυαλιά το σκηνικό, χαμογελώντας προς τον σερβιτόρο. Στη συνέχεια απομακρύνεται βουβός… «Ο κύκλος έκλεισε» σκέφτηκε… και σταματά να γυαλίσει τα παπούτσια του ένας πρόθυμος και χαμογελαστός τούρκος…



 
Οι συλληφθέντες, 16 ετών Emrah Eraydın Arben, Hakan Sezik‘in 17 ετών, και Ilhan Ozcan 24 ετών, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα όπου και τους επεβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 7 μηνών λόγο αμφιβολιών για την δολοφονία…
Στις 30 Οκτωβρίου 2007 αποφυλακίσθηκαν με απαλλακτικό βούλευμα, μετά από παραστάσεις του δικηγόρου τους, Mehmet Nuri Gur. Είχαν συλληφθεί στο μπάρ Sezin πλησίον του σημείου όπου δολοφονήθηκε ο λαμπρός αυτός Τούρκος αξιωματικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο Όμηρος Φωτιάδης (γνωστός αναλυτής γεωπολιτικής) διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο αλλά βρέθηκε και στον τόπο όπου δολοφονήθηκε ο τούρκος λοχαγός καταδρομών Ζεκί Σεν.
Απορίας άξιον είναι το γεγονός πως κανένας απολύτως από την Πολιτική και Πολιτειακή ηγεσία της Τουρκίας δεν παρευρέθηκε στην κηδεία, ενός τόσο άξιου και ικανότατου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Κανείς ποτέ δεν θα μάθει ποιος και από πού ήταν αυτός ο μυστηριώδης άνθρωπος, κανείς δεν πρόκειται να μάθει με ποιους συνεργάστηκε για να ολοκληρώσει την επιχείρηση που του ανέθεσαν. Ακόμη και ο φάκελος καταστράφηκε από τον ίδιο πριν να ξεκινήσει την «δουλειά». Είχε ήδη αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη, όταν έγινε γνωστό πως ο τελευταίος άνδρας που πάτησε στα Ίμια δολοφονήθηκε –απολύτως εξευτελιστικά- μέσα στην Κωνσταντινούπολη, από κάποια χαμίνια του δρόμου… Η επίσημη εκδοχή που υπήρξε στα ΜΜΕ ήταν «συμπτώσεις» και όλοι ξέρουν πως όπου υπάρχουν πολλές συμπτώσεις, τίποτε δεν είναι τυχαίο…

Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια για τους λόγους που οδήγησαν στον χαμό της «ομάδας Καρντάκ»... Ούτε και εμείς δεν θα την μάθουμε ποτέ... Θεία Δίκη; Ή μήπως η ίδια η Τουρκία είχε λόγους να τους κλείσει το στόμα; Τότε γιατί τους παρασημοφόρησε; Λέτε να αληθεύουν τα όσα έγραψαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι...;»

Αυτή είναι και η όλη αλήθεια, χωρίς λεπτομέρειες που μπορεί να προδώσουν εκείνους που συμμετείχαν στην εξόντωση των τούρκων καταδρομέων που πάτησαν το πόδι τους στα Ίμια.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Ο Σνόουντεν τινάζει στον «αέρα» την πολιτική σκηνή της Ελλάδας με έγγραφα «φωτιά»!

Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα … Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουμε και λέμε καταγράφονται. Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό» είπε στην εφημερίδα Guardian ο 30χρονος Edward Joseph Snowden και έβαλε φωτιά στα…μπατζάκια όχι μόνο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε πάρα πολλούς σε όλο τον κόσμο.

Κι αν πιστέψουμε όσα είπε ο ίδιος σε μια συνομιλία που είχε (20 Μαίου) στο Χόνγκ-Κόνγκ(πριν πάει στη Ρωσία) ο «φάκελλος Ελλάδα» (μετά από αυτούς που αφορούν ΗΠΑ και Γερμανία είναι ο πιο «γεμάτος» από απόρρητες πληροφορίες)! Τις αποκαλύψεις Σνόουντεν υποστηρίζει βέβαια και ο Ασάνζ του δικτύου Wikileaks που επίσης είναι διεθνής (από τις ΗΠΑ) καταζητούμενος(έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο).

«Η NSA έχει δημιουργήσει μια υποδομή που της επιτρέπει να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα. Με αυτή την ικανότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων επικοινωνιών αυτόματα είναι σε στόχευση
. Αν ήθελα να δω τα email σας ή να ακούσω το τηλέφωνο της συζύγου σας, το μόνο που έχω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω τις παρακολουθήσεις. Μπορώ να αποκτήσω “εισιτήριο” για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης, τα αρχεία τηλεφώνου, τις πιστωτικές κάρτες,τα πάντα για τους πάντες», εξομολογήθηκε αηδιασμένος και απηυδισμένος από τον «μεγάλο αδελφό» που έχει στηθεί στο σβέρκο των λαών.

Ένα τεράστιο «αυτί» που ακούει, «βλέπει» και καταγράφει τα πάντα.

 Ο Σνόουντεν ενώ βρισκόταν στη Χαβάη με την φίλη του (έβγαζε κάπου 200.000 δολάρια το χρόνο από τη δουλειά του εκεί - θεωρητικά ήταν υπάλληλος της Booz Allen Hamilton), έφυγε και αποφάσισε να τα αποκαλύψει όλα(έχοντας βέβαια μαζί του και ΟΛΑ τα στοιχεία-για ευνόητους λόγους).

«Ο πρώτος φόβος μου είναι για την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου. Για τον καθένα που έχει σχέση με μένα. Θα πρέπει να ζήσω με αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είμαι πρόθυμος να τα θυσιάσω όλα αυτά, επειδή δεν μπορώ να έχω ήρεμη και καθαρή τη συνείδηση μου, δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, επιτρέποντας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους συνεργούς της να καταστρέφουν την ιδιωτική ζωή, την ελευθερία, τις βασικές ελευθερίες στο Internet για όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο».

Ο Σνόουντεν - που υποφέρει και από επιληπτικά επεισόδια – αφού αντέγραψε όλους τους απόρρητους φακέλλους των παρακολουθήσεων από την NSA και το σύστημα Echelon ψάχνει έναν τρόπο να τα δημοσιοποιήσει και κάπου να είναι ασφαλής. Βολιβία, Βενεζουέλα, Νικαράγουα ήδη του έχουν προσφέρει «άσυλο» εάν καταφέρει βέβαια να φτάσει εκεί – αφού οι ΗΠΑ απαγόρευσαν σε όλες τις χώρες να δώσουν άδεια διέλευσης του Σνόουντεν είτε από ξηρά,θάλασσα ή αέρα (λέγεται ότι βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Μόσχας).

Λέγεται ότι ο Σνόουντεν θα προτιμούσε την…Ισλανδία.

Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον Πλανήτη αυτή τη στιγμή τι έκανε; Θέλει ΜΟΝΟ να αποκαλύψει με έγγραφα και ντοκουμέντα το έγκλημα κατά της ελευθερίας, κατά της προσωπικότητας και εναντίον της ιδιωτικής ζωής των πολιτών όλου του κόσμου που διαπράττουν «ισχυροί και κυβερνήσεις».

Θέλει να ρίξει φως στο σκοτεινό πρόσωπο της εξουσίας, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις. Μέσα από τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Μέσα ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑ. Θέλει να τους δείξει στον καθρέφτη το ΑΠΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ. Δεν αντέχουν όμως να δούνε ούτε τα έργα τους, ούτε το πρόσωπο τους. Γι αυτό τον κυνηγούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να τον εξοντώσουν.

Ίσως να το πήρε απόφαση – και αυτό – ο νεαρός (που γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1983) και πλέον δεν τον ενδιαφέρει…Θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια – όσο ζει…(και να παραδώσει στο θεό την ψυχή του αγνή και λευκή).
***

Στην Ελλάδα όμως ΠΟΛΛΟΙ άρχισαν να έχουν ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟ ύπνο, εάν οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν (μέσω wikileaks) έρθουν στο φως. Γιατί;

Γιατί έχει τις επαφές, τις φωτογραφίες,τα βίντεο, τα email, τα απόρρητα έγγραφα, όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες από:

*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ.
*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ.
*την πρεσβεία της Ελλάδος στις ΗΠΑ.
*την πρεσβεία της Ελλάδος στη Γερμανία.
*την πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι.
*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ.
*την αντιπροσωπεία ΕΕ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
…και όχι μόνο.

Λέγεται ότι τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του ο Σνόουντεν αφορούν μεταξύ άλλων:
*Τις επαφές ΕΕ-ΕΚΤ επί Τρισέ και τους διεθνείς τοκογλύφους και πώς οδηγήθηκε εσκεμμένα και προμελετημένα η Ελλάδα στα «μνημόνια» και την «τρόικα».

*Όλες οι λεπτομέρειες των επαφών ΓΑΠ-Παπακωνσταντινου σε παρά πολλά συμβούλια και τι έλεγαν σε Ρεν-Αλμούνια-Λαγκάρντ-Τρισέ-πρόεδρο γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας κλπ *Τις απόψεις του Στρος Καν και τα σχέδια του για να αποφύγει η Ελλάδα τα «μνημόνια» και πως τον αδειάσανε…(ο ρόλος των Ελλήνων πολιτικών σε βάρος του Στρος Καν και της Ελλάδας).

*Όλες τις συζητήσεις που έγιναν στα γραφεία της ελληνικής αποστολής στην ΕΕ, τους διαλόγους των Ελλήνων τραπεζιτών εκεί μέσα κλπ.

*Τις αμερικανικές προτάσεις για αγορά ελληνικού χρέους και γιατί και από ποιους δεν προχώρησε.

*Όλες τις συνομιλίες Μέρκελ και Σόϊμπλε(email,τηλεφωνικές συνομιλίες κλπ) με τους έλληνες πολιτικούς – όπως και των διευθυντικών τους στελεχών για την Ελλάδα/

*Όλες τις συνομιλίες και τα έγγραφα Γερμανών και Γάλλων για το ελληνικό ζήτημα της οικονομικής κρίσης.

* Φαίνεται ότι έχει υποκλέψει και τον ΠΛΗΡΗ φάκελλο με τις μίζες και τα έγγραφα της Siemens που αφορούν την Ελλάδα(αυτόν που δεν τόλμησαν ποτέ να εμφανίσουν οι…πολιτικοί μας) και πολλά άλλα ακόμη που μένει αν επιβεβαιωθούν. Και το κακό για τους πολιτικούς και εκδότες είναι ότι ΔΕΝ μπορούν να ελέγξουν ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΚΕΡΑΙΑ την ροή των εξελίξεων. Απλά θα περιμένουν «ευρύτερες δυνάμεις να καθαρίσουν και γι αυτούς» (εάν τα καταφέρουν).
***

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Σνόουντεν, το προσωπικό που ασχολείται με την Ε.Ε. έφτανε το 2010 στους 90 ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλεκτρονικοί και χειριστές της ειδικής κεραίας.

Η κωδική ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ ονομαζόταν «Powel», ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας ήταν «Klondyke» (το όνομα μια μικρής πόλης που ίδρυσαν χρυσοθήρες το 1900).

Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπάλληλος της NSA, συνολικά 38 πρεσβείες και άλλες διπλωματικές αποστολές περιγράφονται ως «στόχοι». Μέσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές πρεσβείες και διπλωματικές αντιπροσωπείες(όπως εξηγήσαμε πιο πάνω).

Για κάθε έναν από αυτούς η NSA χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους που περιλαμβάνουν «κοριούς», παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εξειδικευμένο εξοπλισμό με ειδικές κεραίες.

Πάντως οι Αμερικανοί επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη συλλογή πληροφοριών για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς της «μικρότερου ενδιαφέροντος», με βάση τον όγκο των δεδομένων που είχαν υποκλαπεί από το σύστημα «Prism». Σύμφωνα με μία εκδοχή που εμφανίζεται σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα, όπως και για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, είχε να κάνει με τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Ευρωζώνη σε διάλυση λόγω των χτυπημένων από την κρίση οικονομιών τους.

Για να πέσουν οι τόνοι, τη στιγμή που σύμμαχοι των ΗΠΑ έχουν προαναγγείλει έρευνες και έχουν προειδοποιήσει με κυρώσεις, Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν ότι θα συζητήσουν το θέμα απευθείας με τους αρμόδιους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής της CIA και της NSA, Μάικλ Χέιντεν, συμβούλεψε το Λευκό Οίκο να φέρει λίγη περισσότερη διαφάνεια στα κατασκοπευτικά προγράμματα, ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις της αμερικανικής αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης.

Μπορεί να μην έκανε επί της ουσίας… τίποτα, όμως για τα δεδομένα του ΥΠΕΞ και το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Κ. Κούτρα, θεωρείται ιδιαίτερα σκληρή: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου που διέπουν το καθεστώς λειτουργίας των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών.

Για το λόγο αυτό, αδυνατεί να κατανοήσει πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών διπλωματικών αποστολών από Υπηρεσίες φίλης και συμμαχικής χώρας.

Το περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιογραφικών αναφορών, η διερεύνηση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες, θα εξετασθεί με προσοχή.
Εξυπακούεται ότι, αναλόγως θα ζητηθούν και οι αναγκαίες διευκρινίσεις».
***
Διαβάστε και ένα ρεπορτάζ του Στάθη Ευσταθιάδη απο τις ΗΠΑ για το «ΒΗΜΑ»:

Και οι δυο πρόεδροι, ο αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισαν – ο καθένας τους από διαφορετική πλευρά – ότι δεν υπάρχει συνθήκη, σύμβαση είτε συμφωνία των χωρών τους για την έκδοση φυγόδικων, καταζητούμενων κ.α. όπως ο Έντουαρντ Σνόουντεν ο οποίος παραμένει πάντοτε στο τράνζιτ του Σερεμετίεβο, της Μόσχας. Και όμως υπάρχει -και αυτό είναι η μεγάλη έκπληξη. Υπάρχει σχετική σύμβαση του 19ου αιώνα μεταξύ τσαρικής Ρωσίας και Αμερικής.

Το 1887 «η Ρώσικη Αυτοκρατορία υπέγραψε σύμβαση έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έκτοτε καμιά πλευρά δεν την ακύρωσε», αποκάλυψε την Κυριακή ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του ρώσικου υπουργείου Δικαιοσύνης Σάακ Καραπετιάν.


Η σύμβαση ετέθη σε ισχύ από το 1893 και αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις στην Αμερική επειδή όριζε, μεταξύ άλλων, ότι θα εκδιδόταν στη Ρωσία και άτομα που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον τσάρο είτε μέλη της οικογένειας του, μια πολιτική ενέργεια κατά την αμερικάνικη αντίληψη.
Πολλα μεσολάβησαν από τον 19ο αιώνα ως σήμερα, η τσαρική αυτοκρατορία καταλύθηκε, η Σοβιετική Ένωση ανέτειλε και κατέρρευσε, οι δυο χώρες πέρασαν δεκαετίες στα όρια του πολέμου και σήμερα, σε (πολιτικά) ήσυχο περιβάλλον, Μόσχα και Ουάσιγκτον προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να…απαλλαγούν από το «πρόβλημα Σνόουντεν». Η σύμβαση του 1887 θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει, αλλά δεν είναι ευανάγνωστη ούτε στη Ρωσία ούτε στην Αμερική.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέφυγε να δηλώσει κάτι συγκεκριμένο. Περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «η θέση των ΗΠΑ, από καιρό, είναι ότι δεν υπάρχει εν ενεργεία συνθήκη έκδοσης» μεταξύ των δυο χωρών.

Το 1970 μια έκθεση του ΟΗΕ για τις διεθνείς συνθήκες δείχνει ότι η Ουάσιγκτον το 1941 είχε διαγράψει από τα επίσημα έγγραφα της τη συμφωνία έκδοσης, παρόλο που η συνθήκη της τσαρικής εποχής απαιτεί να ειδοποιηθεί επισήμως το άλλο μέλος για τον τερματισμό της ισχύος της. Τέτοια επίσημη ειδοποίηση δεν υπήρξε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων του 1947 οι αρμόδιοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν «απολύτως βέβαιοι» αν υπήρχε συμφωνία έκδοσης που να καλύπτει και την σοβιετική εποχή.

Το ερώτημα προέκυψε όταν στις αρχές του 1947 η Μόσχα ζήτησε την έκδοση του Ρώσου διπλωμάτη Κιρίλ Αλεξέγιεφ ο οποίος με την οικογένεια του είχε καταφύγει στις ΗΠΑ από την σοβιετική αντιπροσωπεία στο Μεξικο. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στη Μόσχα ότι «δεν υπάρχει συνθήκη έκδοσης» μεταξύ των δυο χωρών και γι αυτό «δεν θα τον παραδώσει στις σοβιετικές αρχές». Το 1974 έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διεθνείς συνθήκες χαρακτηρίζει τη συμφωνία του 1893 «εν αχρηστία».

Υπάρχει όμως συνέχεια. Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νεβάδας και πρώην νομικός σύμβουλος του Στειτ Ντιπαρτμεντ Κρίστοφερ Μπλάκλει δήλωσε την Κυριακή ότι ακόμη και αν οι δυο πλευρές δεν θεωρούν «εν ενεργεια» την σύμβαση η ακύρωση της «απαιτεί οπωσδήποτε» αυτή να γίνει «μέσω επίσημων οδών, συνήθως της διπλωματικής». Κατά τα φαινόμενα, «δεν έγινε κάτι τέτοιο».

Ωστόσο, πάρα την έλλειψη σύμβασης οι ΗΠΑ παρέδωσαν στη Σοβιετική Ένωση την δεκαετία του ’80 τους ναζιστές Φεοντοροφ Φεντερενκο και Καρλ Λινας. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε και ο Λίνας πέθανε προτού γίνει η δίκη του. Αλλά και μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης οι ΗΠΑ συνέχισαν να παραδίδουν στη Ρωσία υπόδικους για εγκληματικές πράξεις. Πρόκειται για αρκετές εκατοντάδες.

Τα τελευταία χρόνια η Μόσχα επανειλημμένα κάλεσε την Ουάσιγκτον «να αναζωογονήσουν» τη διμερή συμφωνία έκδοσης. Υπάρχουν σε αμερικάνικες φυλακές Ρώσοι, όπως ο καταδικασμένος Βικτορ Μπουτ και ο λαθρέμπορος Κονσταντίν Γιαροσένκο.

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Φοβούνται ντόμινο μετά την απόφαση του ΣτΕ

«Μούδιασμα» επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δυο ημέρες μετά την διάσκεψη της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που με σχεδόν ομόφωνη κρίση χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα των ενστόλων.

Το δημοσιονομικό κενό, τόσο για το 2014, όσο και για το 2015 παραμένει ανοιχτό προκαλώντας πρόσθετο προβληματισμό για την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει δικαστική απόφαση, όπως ανέφεραν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκολγου, όπως και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ψάχνουν ισοδύναμα

Ωστόσο, η τελική απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, αν τελικά δικαιώσει πλήρως στρατιωτικούς και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, ενδεχομένως να δημιουργήσει δημοσιονομικό κενό που μπορεί να υπερβεί ακόμα και τα 80 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι φυσικό θα πρέπει να εξευρεθούν ισόποσα ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθεί αυτό το κενό. Ενδεικτική του κλίματος αυτού ήταν η δήλωση του υπουργού ΥγείαςΆδωνη Γεωργιάδη ότι «όσες δικαστικές αποφάσεις και να ληφθούν χρήματα δεν θα γεννήσουμε».

Αναμένοντας το σκεπτικό

Με την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου ανατρέπεται η ισχύς του νέου μισθολογίου που τέθηκε σε εφαρμογή από 1-1-2013, αλλά με αναδρομική ισχύ από 1-8-2012.

Με βάση τον επίμαχο νόμο, οι περικοπές είναι:

• Στους βασικούς μισθούς των ενστόλων από 8 έως 464 ευρώ
• Στο επίδομα εξομάλυνσης από 11 έως 26 ευρώ
• Στο επίδομα ειδικής απασχόλησης από 15 έως 88 ευρώ
• Στο επίδομα θέσης (ευθύνης) από 3 έως 178 ευρώ
• Στα έξοδα παράστασης από 26 έως 88 ευρώ
• Στο επίδομα ευθύνης διοίκησης από 3 έως 24 ευρώ
• Στο επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας Ενόπλων Δυνάμεων 16 ευρώ και έως 22 ευρώ για τη ΕΛΑΣ
• Στο Επίδομα ειδικών συνθηκών 7 ευρώ.

Αυτό έχει ως συνέπεια να βαίνει προς ακύρωση και η απόφαση για την παρακράτηση των αναδρομικών περικοπών από 1-1-2013, η οποία προέβλεπε εφάπαξ ψαλίδισμα για αναδρομικά έως 100 ευρώ και κλιμάκωση των κρατήσεων ως 12 μηνιαίες δόσεις για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.

Έντονος σκεπτικισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πως θα χειριστούν την υπόθεση, καθώς έχει προηγηθεί ανάλογη απόφαση για τους δικαστικούς όπως επίσης για ειδικά επιδόματα των πανεπιστημιακών που χαρακτηρίστηκαν αφορολόγητα ανεβάζοντας τον πήχη των δημοσιονομικών επιπτώσεων.

Τι προβλέπει η απόφαση

Η ολομέλεια του ΣτΕ στη διάσκεψή της κεκλεισμένων των θυρών έκρινε αντισυνταγματική την αναδρομική περικοπή μισθών και επιδομάτων για όλους τους ένστολους.

Μένει να δημοσιοποιηθεί το καθαρογραμμένο σκεπτικό της απόφασης, κάτι που αναμένεται σχετικά σύντομα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η κρίση τους αφορά μόνο την αναδρομικότητα των περικοπών ή αφορά το σύνολο των περικοπών που έχουν γίνει σε ένστολους χαρακτηρίζοντάς τους μια ειδική κατηγορία.

Ανοίγει ο δρόμος και για το δημόσιο;

Αν και η απόφασης της διάσκεψης της ολομέλεια του ΣτΕ αφορά ειδικά τους στρατιωτικούς και τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας έκδηλος είναι ο φόβος που επικρατεί στην κυβέρνηση από την πιθανότητα η τελική απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου να ανοίγει παράθυρο για την κρίση ως αντισυνταγματικών ανάλογων περικοπών και σε άλλους κλάδους υπαλλήλων. Ωστόσο η εικόνα που υπάρχει από το ΣτΕ είναι ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο τους ένστολους.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, υπεύθυνο του τομέα διοικητικής μεταρρύθμισης αυτή η κρίση του ΣτΕ πρέπει να επεκταθεί και σε όλους τους άλλους κλάδους και να μην περιοριστεί στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών, καθώς η απόφαση αυτή δεν θίγει τη συνεχιζόμενη ραγδαία μείωση των μισθών και ημερομισθίων του υπόλοιπου δημοσίου και βεβαίως του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα, όπου εξακολουθεί να εφαρμόζεται η δραστική μείωση μισθών και συντάξεων σύμφωνα με τη «ρήτρα της συγκρίσιμης ανταγωνιστικής υποτίμησης» με τις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία), όπως προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο (Νόμος 4046/12).

Πηγή: Real.gr









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Αυτοί είναι οι θεοσεβούμενοι σταυρωτήδες μας!‏

Ο πανικός των φαιδρών που μας κυβερνούν με την αδικαιολόγητη ανοχή μας, εκδηλώνεται με κάθε αφορμή. Η τελευταία τους “ανακάλυψη” ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος, ξεπερνάει σε φαιδρότητα ακόμα και την παραίνεση του θλιβερού μας “πρωθυπουργού” προς την
κουστωδία του, για ρίψη χειροβομβίδων κατά των “εχθρών” που απειλούν να εισβάλουν στα ανάκτορα και να του πάρουν από το χέρι το σκήπτρο του “σωτήρα” του Έθνους. Ευτυχώς για όλους εμάς, που η κυβέρνησή του σέβεται τα Θεία και τηρεί τις δέκα εντολές (με μικρές παραλλαγές και εξαιρέσεις):

1. Εγώ ειμί ο Κύριος ο Θεός σου, ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλην εμού∙εξαιρείται το Μνημόνιο που έχει γίνει ο πραγματικός Κύριος και ο Θεός μας, διαφεντεύοντας με τις επιταγές του τις ζωές όλων μας.

2. Ου ποιήσεις σε αυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης∙ εξαιρούνται οι στόχοι του Μνημονίου που έχουν προσωρινά (sic) μετατρέψει τις περίφημες «αγορές» σε ποθητό είδωλο στο οποίο οφείλουμε να προσκυνάμε.

3. Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω∙ εξαιρείται ο επικεφαλής των ανόητων που μας κυβερνούν, ο οποίος κατεξαίρεσιν, ίσως και λόγω της εικαζόμενης ψυχοπαθολογικής του κατάστασης, συνομιλεί με Αυτόν!

4. Μνήσθητι την ημέραν του Σαββάτου αγιάζειν αυτήν, εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, τη δε εβδόμη Σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου∙εξαιρούνται οι επιταγές που απορρέουν από το Μνημόνιο και επιβάλλουν την εργασία κατά την έβδομη μέρα.

5. Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της γης∙ εξαιρούνται τα απτά αποτελέσματα του Μνημονίου και ατιμάζουν καθημερινά τους συνταξιούχους πατεράδες μας και τις ανήμπορες μανάδες μας.

6. Ου φονεύσεις∙ εξαιρούνται οι συνέπειες που απορρέουν από το Μνημόνιο και που κάθε μέρα φονεύουν τους πιο αδύναμους από εμάς δίπλα στα μισοσβησμένα μαγκάλια και στους διάδρομους των ρημαγμένων δημόσιων νοσοκομείων μας.

7. Ου μοιχεύσεις∙ εξαιρούνται οι πολιτικές που απορρέουν από το Μνημόνιο και κάθε μέρα που ξημερώνει, κάθε νύχτα που σκοτεινιάζει, οδηγούν όλο και περισσότερους από εμάς στην εκπ@ρνευση

8. Ου κλέψεις∙ εξαιρούνται οι εντολές που απορρεόυν από το Μνημόνιο, που κλέβουν τα όνειρά μας.

9. Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή∙ εξαιρούνται οι Ολετήρες που μας κυβερνούν, οι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή του Μνημονίου ψευδόμενοι εναντίον μας ασύστολα, αδιάλειπτα και εν χορώ.

10. Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα τω πλησίον σου εστί∙ εξαιρούνται οι ανάξιοι κυβερνήτες μας, που κατ’ επιταγή του Μνημονίου νομοθετούν, επιβουλευόμενοι ο,τιδήποτε δεν τους ανήκει, δημόσιο και ιδιωτικό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένα χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν και το οποίο είναι ειδεχθές γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και ύποπτο γιατί δεν έχει ελεγχθεί.

Αυτοί είναι οι θεοσεβούμενοι σταυρωτήδες μας! Κι εμείς τους ανεχόμαστε!

ΟΚΤΑΝΑ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





«Παράθυρο» διορθωτικών κινήσεων για τους ένστολους από το ΣτΕ -Ποιες είναι οι επίμαχες περικοπές [λίστα]

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ουσιαστικά έκρινε θετικά επί των ομαδικών προσφυγών ενώσεων στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών, περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους στη κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.

Η μόνη θετική εξέλιξη για το οικονομικό επιτελείο είναι ότι η απόφαση θα αφήνει, σύμφωνα με πληροφορίες, περιθώρια διορθωτικών κινήσεων, έτσι ώστε να μην ανατραπεί εκ βάθρων η μισθολογική πολιτική για τους ένστολους, που θα είχε δημοσιονομικό κόστος περί τα 80 εκατ. ευρώ.

Κι αυτό γιατί η αντισυνταγματικότητα δεν αφορά συλλήβδην το ύψος των περικοπών, αλλά τις περικοπές βασικών μισθών και επιδομάτων ορισμένων βαθμίδων, που προφανώς κρίθηκαν αναντίστοιχες των οικονομικών αντοχών των ενστόλων. Αντιθέτως, η αναδρομικότητα των περικοπών χαρακτηρίζεται αντισυνταγματική και εξ αυτού του λόγου, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επιστραφούν περί τα 35 εκατ. Ευρώ.

Με βάση τον επίμαχο νόμο οι περικοπές είναι:
  • στους βασικούς μισθούς των ενστόλων είναι από 8 έως 464 ευρώ
  • στο επίδομα εξομάλυνσης από 11 έως 26 ευρώ
  • στο επίδομα ειδικής απασχόλησης από 15 έως 88 ευρώ
  • στο επίδομα θέσης (ευθύνης) από 3 έως 178 ευρώ
  • στα έξοδα παράστασης από 26 έως 88 ευρώ
  • στο επίδομα ευθύνης Διοίκησης από 3 έως 24 ευρώ
  • στο επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας Ενόπλων Δυνάμεων 16 ευρώ και έως 22 ευρώ για τη ΕΛΑΣ
  • στο επίδομα ειδικών συνθηκών 7 ευρώ.
Με την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ανατρέπεται η ισχύς του νέου μισθολογίου, που τέθηκε σε εφαρμογή από 1/1/2013, αλλά με αναδρομική ισχύ από τη 1η Αυγούστου του 2012. Έτσι προς ακύρωση βαίνει και η Απόφαση για την παρακράτηση των αναδρομικών περικοπών από 1/1/2013, η οποία προέβλεπε εφάπαξ "ψαλίδισμα" για αναδρομικά έως 100 ευρώ και κλιμάκωση των κρατήσεων έως 12 μηνιαίες δόσεις (έως 31/12/2013) για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.

Αν και στο υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχει σχολιασμός της απόφασης, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πώς θα χειριστούν την υπόθεση, με δεδομένο ότι έχει ήδη προηγηθεί ανάλογη απόφαση για τους δικαστικούς, όπως επίσης για ειδικά επιδόματα των πανεπιστημιακών που χαρακτηρίστηκαν αφορολόγητα, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη των δημοσιονομικών επιπτώσεων.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των παρεμβάσεων στα ειδικά μισθολόγια, το υπουργείο Οικονομικών είχε υπολογίσει δημοσιονομικό όφελος 420 εκατ. ευρώ.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Χαράτσι από 100 έως 5.300 ευρώ για τους ελέγχους των οικοδομών -Αναλυτικά τα ποσά ανά εργασία-επισκευή

Οι διαδικασίες και τα έντυπα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των ελέγχων δόμησης αλλά και οι αμοιβές των ελεγκτών επανακαθορίζονται με νέα ΚΥΑ μετά το πρώτο διάστημα εφαρμογής του θεσμού των ελέγχων από ελεγκτές δόμησης.

Η αποζημίωση των ελεγκτών δόμησης κυμαίνεται από 100 έως 5.300 ευρώ, ανάλογα με τα τετραγωνικά και το είδος του κτιρίου το οποίο ελέγχεται.
Συγκεκριμένα με τη νέα ΚΥΑ ισχύουν τα εξής:

Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται να γίνει ένας έλεγχος:
  • Εργασίες επισκευής σε υφιστάμενα κτίρια, ανεξαρτήτως της επιφάνειας και της χρήσης τους.
  • Εργασίες δόμησης που απαιτούνται σε περίπτωση αλλαγής χρήσης κτιρίου, ανεξαρτήτως της επιφάνειας και της χρήσης του.
  • Προσθήκες καθ' ύψος σε υφιστάμενα κτίρια, ανεξάρτητα από την επιφάνεια και τη χρήση τους.
  • Εργασίες κατεδαφίσεων, ανεξαρτήτως του είδους και της κατηγορίας του έργου.
  • Εργασίες περιτοιχίσεων, ανεξαρτήτως του είδους και του μεγέθους τους.
  • Εργασίες κατασκευής έργων αντιστήριξης, διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, κατασκευής κολυμβητικών δεξαμενών και υδάτινων επιφανειών, ανεξαρτήτως του είδους και του μεγέθους τους.
  • Εργασίες κατασκευής δεξαμενών αποθήκευσης νερού, υγρών και αερίων καυσίμων, ανεξαρτήτως του είδους και του μεγέθους τους.
  • Εργασίες κατασκευής στεγάστρων, ανεξαρτήτως του είδους και του μεγέθους τους.
Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται να γίνουν δύο έλεγχοι:
  • Νέα κτίρια, συνολικής επιφάνειας έως και δύο χιλιάδες (2.000) τ.μ., ανεξάρτητα από τη χρήση τους.
  • Προσθήκες κατ' επέκταση σε υφιστάμενα κτίρια, όταν η συνολική επιφάνεια τις προσθήκης είναι έως και δύο χιλιάδες (2.000) τ.μ., ανεξάρτητα από τη χρήση τους.
  • Προκατασκευασμένα κτίρια, ανεξάρτητα από τη χρήση και την επιφάνειά τους.
Σε ποιες περιπτώσεις απαιτούνται τρεις έλεγχοι:
  • Νέα κτίρια, συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης των δύο χιλιάδων (2.000) τ.μ., ανεξάρτητα από τη χρήση τους.
  • Προσθήκες κατ' επέκταση σε υφιστάμενα κτίρια, όταν η συνολική επιφάνεια της προσθήκης είναι μεγαλύτερη των δύο χιλιάδων (2.000) τ.μ., κτίρια ανεξάρτητα από τη χρήση τους.
Ποιες οι αποζημιέωσεις των Ελεγκτών Δόμησης:

Η αποζημίωση των Ελεγκτών Δόμησης καθορίζεται, ανά έλεγχο και ανά κατηγορία έργου. Για τους τελικούς ελέγχους των εργασιών της Κατηγορίας Α΄ (εκτός από τις προσθήκες καθ' ύψος) η αποζημίωση ορίζεται από 100 ευρώ έως 250 ευρώ.

Όσον αφορά τον αρχικό έλεγχο των Κατηγοριών Β΄ και Γ΄, για κτίρια συνολικής επιφάνειας έως και 1.000 τ.μ., η αποζημίωση καθορίζεται σε 200 ευρώ, ενώ για κτίρια με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των 1.000 τ.μ., η αποζημίωση καθορίζεται σε τριακόσια (300) ευρώ.

Όσον αφορά τον ενδιάμεσο έλεγχο των κτιρίων της Κατηγορίας Γ΄, για κτίρια στα οποία απαιτείται ενδιάμεσος έλεγχος, η αποζημίωση καθορίζεται σε 0,3 ευρώ ανά τ.μ. και δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 2.000 ευρώ.

Σχετικά με τον τελικό έλεγχο των κτιρίων των κατηγοριών Β΄ και Γ΄ και για την περίπτωση που αφορά τις προσθήκες καθ' ύψος της Κατηγορίας Α΄, ισχύει ότι για κτίρια ή προσθήκες καθ' ύψος με συνολική επιφάνεια έως και 1.000 τ.μ., η αποζημίωση καθορίζεται σε 0,5 ευρώ ανά τ.μ. και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ, ενώ για κτίρια ή προσθήκες καθ' ύψος με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των 1.000 τ.μ., η αποζημίωση καθορίζεται σε 0,4 ευρώ ανά τ.μ. και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 600 ευρώ και μεγαλύτερη των 3.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που το ποσό της αποζημίωσης κυμαίνεται μεταξύ 1.001 και 2.000 ευρώ, για τον έλεγχο απαιτούνται δύο Ελεγκτές Δόμησης. Στην περίπτωση που το ποσό της αποζημίωσης κυμαίνεται μεταξύ 2.001 και 3.000 ευρώ, για τον έλεγχο απαιτούνται τρεις Ελεγκτές Δόμησης.

Πηγή: Tovima.gr









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές στα τρακτέρ και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις από Εβρο μέχρι Κρήτη

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων αναμένεται να ξεκινούν οι αγρότες με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα και δεν αποκλείουν ακόμα και μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Η αρχή θα γίνει με τις πλατείες. Συγκεκριμένα από σήμερα, θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορείες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.

Τι ζητούν οι αγρότες

Από τα βασικά αιτήματα των αγροτών είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Νέες οδηγίες και νέες αλλαγές για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους από το υπουργείο Οικονομικών

Υποχρεωτική δήλωση όλων των τακτοποιημένων χώρων την επόμενη χρονιά από τη ρύθμιση τους ζητάει από τους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας από τις εφορίες να πράττουν τα... δέοντα κατά τον υπολογισμό του φόρου κατοχής ακινήτων, καθώς αυτοί οι τακτοποιημένοι χώροι προστίθενται στους κύριους χώρους της κατοικίας. Με την εγκύκλιο που υπογράφει ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, διευκρινίζεται, επίσης, ότι η έκπτωση του 50% επί του φόρου κατοχής για τους τακτοποιημένους χώρους, ΔΕΝ αφορά στους ημιυπαίθριους.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι όλοι οι χώροι που βρίσκονται τόσο σε υπόγειες στάθμες όσο και σε εσωτερικούς εξώστες και οι σοφίτες, οι οποίοι τακτοποιήθηκαν σε χώρους κατοικίας, υπόκεινται σε φόρο ακίνητης περιουσίας, μετά τον υπολογισμό της αξίας αυτών μειωμένης κατά ποσοστό 50%. Στη διάταξη αυτή (μειωμένος συντελεστής υπολογισμού αξίας) δεν περιλαμβάνονται οι ημιυπαίθροι χώροι που τακτοποιήθηκαν με τους σχετικούς νόμους.

Στην ίδια εγκύκλιο, επισημαίνεται ότι από το έτος 2011 και επόμενα, απαλλάσσεται από το φόρο ακίνητης περιουσίας το δικαίωμα υψούν οικοπέδου επί του οποίου υπάρχουν κτίσματα κατοικιών ή επαγγελματικών στεγών, εφόσον βρίσκονται σε πυκνοδομημένες περιοχές στις οποίες ο συντελεστής αξιοποίησης οικοπέδου είναι ανώτερος του 2,5.

Συνεπώς, σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες απαλλάσσεται η αξία του δικαιώματος υψούν οικοπέδου, για την απαλλαγή υποβάλλεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. από το φορολογούμενο αίτηση επανεκκαθάρισης του φόρου με συνημμένο τον τίτλο του ακινήτου (συμβόλαιο, σύσταση, άδειες οικοδομής κ.λπ.) για το οποίο αιτείται την απαλλαγή καθώς και οποιαδήποτε άλλα παραστατικά έγγραφα που πιστοποιούν τους ισχυρισμούς του. Από τα επισυναπτόμενα έγγραφα θα πρέπει να προκύπτει ότι τα ακίνητα που υπάρχουν επί του οικοπέδου είναι μόνο κατοικίες ή επαγγελματικές στέγες με τους τυχόν βοηθητικούς χώρους τους (αποθήκη, θέση στάθμευσης), είτε έχουν αναγραφεί σε άλλη γραμμή είτε όχι. Αν υπάρχουν κτίσματα άλλης κατηγορίας δεν χορηγείται η απαλλαγή. Η απαλλαγή αυτή εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις στις οποίες δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, αλλά δεν έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης, και δεν χορηγείται όταν τα κτίσματα δεν είναι κατοικία ή επαγγελματική στέγη.

Πηγή









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου