EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πετώντας πάνω από την Ελλάδα ... την ομορφότερη χώρα του κόσμου ! Μαγευτικό βίντεο

Μια μαγευτική περιήγηση -σε high definition- πετώντας πάνω από την Ελλάδα. Ξεκινώντας από την Αθήνα, θα μας ταξιδέψει σε μοναδικά μέρη εξερευνώντας διάσπαρτα Ελληνικά νησιά στο λαμπρό μπλε του Αιγαίου, αρχαία ερείπια, καταπράσινους λόφους, βραχώδεις ακτές και ιστορικούς τόπους γεμάτους παραδόσεις. Την δραματική άποψη ενισχύσαμε με την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου! Θα πετάξουμε από την Κέρκυρα στην Κρήτη, από τα Μετέωρα στην Μύκονο, στην Πελοπόννησο, στη Ρόδο, στη Σαντορίνη, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλούς άλλους λαμπρούς προορισμούς αυτού του υπέροχου τόπου!

A breathtakingly beautiful virtual tour shot in high definition from a helicopter-mounted camera. Lifting off from Athens, you embark on a modern odyssey as varied and dramatic as Greek history, exploring exotic islands scattered like stones in the brilliant blue Aegean, ancient ruins, verdant hills, rocky coastlines, and timeless traditions.

Αρχικός τίτλος «Visions of Greece»

Producer: Stavros Niarchos, 2003
Executive Producer: Roy Hammond
Producer, Writer, Editor: Sam Toperoff
Producer, Aerial Director: Duby Tall
Wescam Technician and Operator: Grant Bieman
Helicopter Pilot: Stelios Bounas (85 hours flight over the Greece)



 ΠΗΓΗ 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Εισαγγελική έρευνα για τη ΝΔ που δεν πληρώνει ΔΕΗ και χαράτσι

Εισαγγελική έρευνα για το χρέος του μισού και πλέον εκατομμυρίου της Νέας Δημοκρατίας προς τη ΔΕΗ, για το κτίριό της στη Συγγρού, το οποίο αποκάλυψε το Hot Doc πριν από περίπου δύο μήνες, διενεργεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών Αριστείδης Κορέας.

Όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc στο 40ο τεύχος του στις 21 του περασμένου Νοεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία χρωστάει περισσότερο από μισό εκατομμύριο στη ΔΕΗ, για το περίφημο κτίριο της οδού Συγγρού, όπου είναι τα κεντρικά της γραφεία. Η ΔΕΗ βεβαίως δεν κόβει το ρεύμα, ενώ κάθε φορά η διοίκηση της Επιχείρησης, παρανομώντας, εφευρίσκει μια ρύθμιση για να μην πληρώσουν οι θαμώνες των πολυτελών κτιρίων της Συγγρού.

Το κυβερνών κόμμα, απ ’ ό,τι προέκυπτε από τα έγγραφα που αποκαλύψαμε, δεν πληρώνει ούτε το κατά Βενιζέλο «ασφάλιστρο κινδύνου», το χαράτσι. Απέναντι στη ΔΕΗ χρησιμοποιούσε ως επιχείρημα πως η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει την αποπληρωμή των χρεών του μισού εκατομμυρίου. Αυτό το επιχείρημα ισχύει βέβαια για κάθε καταναλωτή και κυρίως γι’ αυτούς που τους έχουν κόψει το ρεύμα, αλλά μόνο για τη Νέα Δημοκρατία γινόταν αποδεκτό.

Το συνολικό χρέος της Νέας Δημοκρατίας προς τη ΔΕΗ, ανερχόταν στις αρχές Νοεμβρίου σε 566.516 ευρώ, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και τέσσερις δόσεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, δηλαδή του χαρατσιού. Παρά τις εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης που κατά καιρούς εξέδιδε η Επιχείρηση, το ρεύμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος δεν κοβόταν ποτέ. Σαν να μην έφθανε αυτό, η ΔΕΗ αποδεχόταν  τον ισχυρισμό της οικονομικής κρίσης, τον οποίο προέβαλλε η Νέα Δημοκρατία, και της έκανε χαριστικές δόσεις, πρώτα 24 και μετά 40, οι οποίες φυσικά δεν αποπληρώνονταν.

Προφανώς θορυβημένη από την εισαγγελική έρευνα η ΔΕΗ μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απάντησε με καθυστέρηση ενός και πλέον μήνα σε σχετική ερώτηση και ΑΚΕ (αίτηση κατάθεσης εγγράφων) της βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία είχε κατατεθεί, την επομένη του δημοσιεύματος του Hot Doc.

Όπως τότε, έτσι και τώρα, οι αρμόδιοι χώνουν το κεφάλι στην άμμο, σαν άλλες στρουθοκάμηλοι και επικαλούνται προσωπικά δεδομένα και φορολογικό απόρρητο, προκειμένου να μην δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Επιπλέον, προκαλούν, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι κάνουν χάρη στη βουλευτή και στον ελληνικό λαό που απαντούν, αφού στην απάντησή τους τονίζεται ότι αυτή δίνεται για λόγους διευκόλυνσης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, παρότι η Επιχείρηση αποφεύγει να δημοσιοποιεί στοιχεία λογαριασμών.

Αγνοούν προφανώς ότι σύμφωνα με τον ίδιο τον κανονισμό της Βουλής, για τους βουλευτές δεν υπάρχει απόρρητο, παρά μόνο για έγγραφα που αφορούν την εθνική ασφάλεια. Επιπλέον, απόρρητο υφίσταται μόνο για φυσικά πρόσωπα, δηλαδή μόνο για ιδιώτες και σε καμιά περίπτωση για τα κόμματα, τα οποία άλλωστε χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους πολίτες.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που ΔΕΗ και κυβέρνηση επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, προκειμένου να μην δώσουν σαφείς απαντήσεις αναφορικά με την αποκάλυψη του Hot Doc, στο σχέδιο νόμου για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, της θυγατρικής εταιρίας της ΔΕΗ, το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την προσεχή Τρίτη, επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι «προκειμένου οι υποψήφιοι επενδυτές να μπορούν να αξιολογούν τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις του ΑΔΜΗΕ δικαιούνται να λάβουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και όσες χαρακτηρίζονται εμπιστευτικές». Η κυβέρνηση αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο ότι εμηνεύει τα περί προσωπικών δεδομένων κατά το δοκούν, κοροϊδεύοντας τόσο τους πολίτες όσο και το ίδιο το Κοινοβούλιο.

Αναφορικά με το χρέος της Νέας Δημοκρατίας, η ΔΕΗ, στη γενικόλογη απάντησή της προς την Ραχήλ Μακρή, στην οποία βεβαίως δεν συμπεριλαμβάνονται τα έγγραφα που η ίδια ζήτησε, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι έπειτα από σχετικά αιτήματα του κόμματος ενέκρινε τη ρύθμιση του χρέους, το οποίο σταδιακά αποπληρώνεται. Η Επιχείρηση βεβαίως ξεχνά να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους ουδέποτε έκοψε το ρεύμα από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, παρά τις συνεχείς σχετικές εντολές και φυσικά δεν διευκρινίζει αν οι 24 και αργότερα 40 δόσεις που έκανε για τα μάτια του κυβερνώντος κόμματος είναι σύννομες.

Η κα Μακρή δήλωσε στο koutipandoras.gr αναφορικά με το θέμα σε συνάρτηση με την επικείμενη πώληση του ΑΔΜΗΕ: “Η συγκυβέρνηση για άλλη μια  φορά δεν καταφέρνει να φανεί συνεπής προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του Ελληνικού λαού. Ο κ. Σαμαράς  και οι υπουργοί του διαβεβαίωναν  τον ελληνικό λαό ότι τα δίκτυα στρατηγικής σημασίας θα παραμείνουν δημόσια ενώ καταθέτουν νομοσχέδιο πώλησης του διαχειριστή  δικτύων της ΔΕΗ ΑΕ (ΑΔΜΗΕ ΑΕ). Οι όροι της πώλησης θυμίζουν προνόμια που έδινε ο βασιλιάς στους φεουδάρχες και κατατάσσουν όλους τους υπόλοιπους έλληνες στην κατηγορία των δουλοπάροικων.

Η πρακτική αυτή ούτε μας εκπλήσσει ούτε είναι πρωτόγνωρη καθώς το κόμμα του κ. Σαμαρά φαίνεται από έγκυρο πολιτικό περιοδικό ότι έχει οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων  ευρώ προς την ΔΕΗ τις οποίες διακανονίζει χωρίς να δίνει στοιχεία σε κατατεθειμένη ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων. Είναι  ντροπή να κόβει η ΔΕΗ ΑΕ το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά, να καλύπτει η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκησή της το κυβερνών κόμμα κρυμμένη πίσω από ανακρίβειες τύπου  «προσωπικά δεδομένα νομικών προσώπων» παραβιάζοντας τον κανονισμό τη Βουλής. Η ίδια ευαισθησία για τα προσωπικά δεδομένα δεν επιδεικνύεται στο κατάπτυστο νομοθέτημα που παρέχει εμπιστευτικά δεδομένα για την ηλεκτροδότηση της χώρας σε μπαταχτσήδες αυτοαποκαλούμενους επενδυτές”.

Διαβάστε την απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος
apantisi_ypeka_2

Κλικάρετε ΕΔΩ για να δείτε το σχετικό τεύχος του Hot Doc

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Το σήριαλ των εκλογών

Ένα από τα πολλά σήριαλ που παίζεται στην αγορά του πολιτικού θεάματος, εδώ και πολύ καιρό, είναι και αυτό των εκλογών.
Όσο πλησιάζει ο χρόνος των ευρω-εκλογών θα κορυφώνονται τα επεισόδια του σήριαλ.
Οι «γρίφοι» του Παπούλια αλάτισαν την εκλογική δίψα και έθρεψαν ποικίλα εκλογικά σενάρια…
Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι καθημερινές δημοσκοπήσεις:
Άλλο «αλατισμένο» τελετουργικό εκλογικής λαγνείας…


Όλο, όμως, αυτό το σκηνικό της «εκλογικής υστερίας» λειτουργεί υπνωτικά, σαν παραισθησιογόνο: και της λαϊκής δράσης και της πολιτικής Σκέψης.

Καταρχήν καλλιεργεί στον λαό την παθητικότητα της προσμονής και αναμονής. Είναι σαν του λέει: «Περίμενε σε λίγο έρχονται εκλογές και θα εκδηλώσεις την ΟΡΓΗ σου με το γκρέμισμα των κυβερνητικών ανδρεικέλων»

Δηλαδή, με άλλα λόγια, το εκλογικό σήριαλ αποτελεί ένα μέσο αναχαίτισης και χειραγώγησης της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, καθώς και μετάθεσής της στους κοινοβουλευτικούς αγωγούς της ΑΠΑΤΗΣ.

Πάνω σ’ αυτήν την εκλογή αναμονή της ΤΙΜΩΡΙΑΣ των δωσίλογων ανδρεικέλων κερδοσκοπούν ασύστολα και όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και της «αριστεράς»…

Όταν η εκλογική τιμωρία της κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένη και βρίσκεται προ των πυλών, οι εκρήξεις της λαϊκής οργής στο δρόμο δεν χρειάζονται, είναι και επικίνδυνες…: Αυτό είναι το ιδεολογικό μάθημα αυτού του εκλογικού παροξυσμού που μας κατακλύζει…

Έξω, όμως, από αυτήν την ιδεολογική κατήχηση της πολιτικής νάρκωσης, υπάρχει και μια άλλη λειτουργία της εκλογικής λαγνείας: Η νάρκωση του μυαλού και της σκέψης.

Αιχμαλωτισμένη η σκέψη στην άμεση εκλογική «εκδίκηση» (στα σήριαλ των εκλογών που έρχονται) δεν μπορεί να διακρίνει καταρχήν τούτο το βασικό:
Οι εκλογές δεν αποτελούν παρά μόνο ένα μέσο για την αναπαλαίωση των ψευδαισθήσεων. Σήμερα δεν μπορούν να δώσουν καμία, απολύτως καμία, λύση διεξόδου από την κτηνωδία του 4ου Ράιχ: οι λύσεις βρίσκονται στην αγωνιστική αυτενέργεια του λαού…

Το αλάτι της εκλογικής δίψας για την άμεση και προδιαγραφόμενη τιμωρία των κυβερνητικών ανδρεικέλων θολώνει σε τέτοιο βαθμό τη σκέψη που μας καθιστά εντελώς τυφλούς, τόσο που δεν μπορεί να διακρίνουμε απλά πολιτικά ζητήματα:
Ότι γι’ αυτήν την κατοχική και προκλητικά πραξικοπηματική κυβέρνηση του 4ου Ράιχ κάθε ομαλή εκλογική διαδικασία είναι ΘΑΝΑΤΟΣ.

Κάθε εκλογικό συμβάν θα αποτελεί δημοψήφισμα εναντίον της: Τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (αυτό είναι ήδη νεκρό).

Συνεπώς, ομαλές εκλογές με αυτήν την κυβέρνηση (και μάλιστα πρόωρες με δική της επιλογή) δεν μπορεί να ΥΠΑΡΞΟΥΝ.

Το καθεστώς δεν αυτοκτονεί οικειοθελώς, ούτε προωθεί (οικειοθελώς) πολιτικές συνθήκες λαϊκής Εξέγερσης («επαναστατικής κατάστασης»).

Ο Μόνος δρόμος που υπάρχει γι αυτήν την κυβέρνηση είναι αυτός που χάραξε από την αρχή, σαν ο στυγνός εντολοδόχος του 4ου Ράιχ: Ο δρόμος των κλιμακούμενων πραξικοπημάτων και της δημιουργίας συνθηκών «Έκτακτων Αναγκών» (κατάσταση πολιορκίας), δηλαδή συνθηκών ολικού ΓΥΨΟΥ…


Μόνο μέσα σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να κάνουν εκλογές: Βίας και νοθείας, τρομοκρατίας και διώξεων…

Και αν και αυτές οι «ανώμαλες» εκλογές δεν τους βγαίνουν τότε θα καταφύγουν σε άλλα συναινετικά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, υπαγορευμένα από την «αναγκαιότητα» και τη «νομιμότητα» των Έκτακτων Αναγκών».

Γι αυτό λειτουργούν στο φουλ όλες οι μηχανές των τρομοκρατικών προβοκατσιών και των επιλεγμένων σκανδάλων: τα σήριαλ της τρομοκρατίας και της διαφθοράς…

Τα σήριαλ, συνεπώς, της εκλογικής σεναριογραφίας και λαγνείας υπνωτίζουν τον ελληνικό λαό, του καλλιεργούν θανάσιμες αυταπάτες, τον ποτίζουν με τα δηλητήρια της ψευδαίσθησης: ότι σήμανε η ώρα να «εκδικηθεί» τους ληστές και δημίους του…

Το σπουδαιότερο: Αυτά τα σήριαλ κρατάνε τον ελληνικό λαό ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ παροπλισμένο μπροστά στις νέες συμφορές που έρχονται και στα καθεστωτικά πραξικοπήματα.

Αυτό το έγκλημα του εκλογικού φετιχισμού και της ναρκωτικής απάθειας (του πολιτικού και οργανωτικού παροπλισμού) διαπράττει η «αριστερά», εγκαταλείποντας κάθε αγωνιστική αρένα στο δρόμο…

Αριστερά χωρίς Πολιτικό Κίνημα στο Δρόμο δεν υπάρχει.

Και χωρίς Πολιτικό Κίνημα στο Δρόμο δεν αναχαιτίζεται η καθεστωτική κτηνωδία, ούτε οι δολοφονικές της προβοκάτσιες…


πηγη 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ.

Είναι όλο το πολιτικό σύστημα για γέλια και για κλάματα γι αυτό δεν μας σέβεται κανείς στο εξωτερικό. Θα πάνε οι νεοδημοκράτες με 40 χρόνια κομπίνες στην πλάτη μαζί με τους πασόκους, να συνομιλήσουν με τον απλό κόσμο, οι δολοφόνοι της Ελληνικής κοινωνίας.

Πιστεύουν  
1ον ότι ο κόσμος ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας θα τους υποδεχθεί με ανοιχτές αγκάλες,  
2ον θα βγουν και από πάνω όταν έχουν εξαθλιώσει την κοινωνία και είναι υπαίτιοι χιλιάδων αυτοκτονιών  
3ον Θα βγουν από πάνω οι νεοδημοκράτες και οι πασοκοι όταν κυβερνούν ανελλιπώς την χώρα και την έχουν οδηγήσει στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα.
 
Πιστεύουν οι γερμανοτσολιάδες δωσίλογοι ότι θα τα βγάλουν πέρα με τον Ελληνικό λαό.

Από την άλλη ο τσυριζα ήταν πάντα ένα ανθελληνικό κόμμα και πότε δεν το έκρυψε. Αλλά ποιοι έχουν το σθένος να πουν τους ανθέλληνες, ανθέλληνες; Αυτοί που έκαναν εργάσιμη για τα καταστήματα την ορθόδοξη Κυριακή. Αυτοί που δημιούργησαν τηλεφωνική γραμμή για δήθεν ρατσιστική βία κατά των λαθρομεταναστών. Αυτοί που ψήφισαν αντιραστιστικό επειδή τους το ζήτησαν οι εβραίοι, επειδή έχουν γίνει ουρά του τσυριζα και επειδή τους έδωσαν εντολή να κυνηγάνε τον κάθε Έλληνα εθνικιστή και πατριώτη και αυτοί υπάκουσαν στην νέα τάξη πραγμάτων.

Η νδ και το πασοκ νομοθετούν όλα τα ανθελληνικά μέτρα που θα εφαρμόσει στο μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ (που μακάρι, να βοηθήσει ο θεός να μην γίνει ποτέ κυβέρνηση).

Ο τσύριζα θα βγει και από πάνω κιόλας (που μακάρι να μην κυβερνηση). Θα πει ότι όλα τα ανθελληνικά μέτρα τα ψήφισαν οι προηγούμενοι, Οι προηγούμενοι υπέγραψαν και τις συμβάσεις παραχώρησις των πάντων στους ξένους. Εμείς απλά εφαρμόζουμε τα υπογεγραμμένα. Θα πουν επίσης ότι αφού οι προηγούμενοι τα ξεπούλησαν όλα το μόνο που μας μένει είναι να βάλουμε νέους μεγαλύτερους φόρους, αφού είναι τα μοναδικά έσοδα του κράτους.

Βέβαια ούτε λόγος για έξοδο από το ευρώ από τον Τσίπρανδρεα - πασοκ Νο2 (με δανεικά από το ΔΝΤ) Τον έχουν δέσει χειροπόδαρα οι ευρωπαίοι και αμερικάνοι τον Αλέξις - Axel, κυρίως οι αμερικάνοι. Όταν του λένε σήκω θα σηκώνεται και όταν του λένε κάστε θα κάθετε, σαν το σκυλάκι του Ομπάμα στον λευκό οίκο.

Η αριστερά έχει πλήρως υποταχθεί την νέα τάξη πραγμάτων. Το κκε που υποτίθεται ότι έχει αντίθετη πολιτική και από τους συγκυβερνώντες και από τον τσυριζα έχει λουφάξει σαν την κότα, δεν βγάζει κιχ.

Ο μασκαράς κουνέλης - ρημαδ νομίζει ότι θα πατάει συνέχεια σε δυο βαρκές (μνημόνιο και αντι-μνημόνιο μαζί).

Ο κατακαημένος, καμμένος στο μυαλό, ονειρεύεται συνεργασία με το ανθελληνικό τσυριζα, γιατί είναι πατριώτης, πάνω από όλα, γιατί να μην συνεργαστεί με προδότες;

Την Χ.Α. την κυνηγούν γιατί τους τρώει ψηφαλάκια. Ρε που φτάσαμε, να βασίζουμε το μελλον μας στους νεοναζί. Τους νεοναζί που δεν τους θέλουν ούτε οι Ρώσοι πλέον. Για δες εδω.

Τα πολιτικά αποκόμματα- εκτρώματα της νδ και του πασοκ περιμένουν να μαζέψουν τα πρόβατα που έφυγαν από τα μαντρια (νέα μέρα - Ζώης, χριστιανοδημοκρατικό κίνημα- Νικολόπουλος, ΛΑΟΣ - Καραγκιοζοφέρης, ελληνες -ευρωπαίοι πολιτες (Χατζημαρκάκης), δημιουργία ξανά - Τζήμερος, Κοινωνική συμφορά - Κατσέλη, Καστανίδης, συμφορά για την νέα ελλαδα - Λοβέρδος, ο Σημίτης με το κόμμα της φραπ-ελιας, Ο Πολύδωρας με Φραγκο Φραγκούλη για το φιλοσιωνιστικό πατριωτικό κόμμα, ο πριγκιπας Νικόλας με τον Γερουλανο με το αγγλόφυλο φιλοβασιλικό κόμμα κλπ κλπ κλπ.

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ.

Σχόλιο Αναγνώστη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Φορο-τρέλα: Στραγγαλίζουν την αγορά με πρόστιμα-φωτιά

Εξοντωτικά πρόστιμα τα οποία μπορούν μέχρι και να εκατονταπλασιάσουν σε βάθος τριετίας ένα χρέος από ΦΠΑ που δεν πληρώθηκε αντιμετωπίζουν πλέον επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που υποβάλλουν εκπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και Φόρου Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Το σύστημα είναι εμπνεύσεως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και χρησιμοποιείται για να στραγγαλιστούν οι εναπομείνασες επιχειρήσεις που παλεύουν να επιβιώσουν στην ελληνική αγορά. Η φοροτρέλα του υπουργείου Οικονομικών με τα νέα πρόστιμα που ισχύουν από το 2014 δεν έχει όρια! Ακόμα και για μία ημέρα καθυστέρησης στην υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ μιας επιχείρησης επιβάλλεται πρόστιμο 2.500 ευρώ. Εάν η συγκεκριμένη δήλωση δεν υποβληθεί μέσα σε τρεις μήνες, το πρόστιμο φτάνει τα 10.000 ευρώ. Αν περάσουν άλλοι εννιά μήνες, τότε το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 100.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό το τελικό ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί στην Εφορία εκατονταπλασιάζεται και φτάνει στα 250.000 ευρώ σε διάστημα τριών χρόνων!

Εκτός από τα πρόστιμα, επιβάλλονται και ποινές εκπρόθεσμης πληρωμής του φόρου. Από την πρώτη ημέρα της καθυστέρησης εξόφλησης «τρέχει» ετήσιο επιτόκιο 8,76%. Αν περάσει δίμηνο επιβάλλεται πρόστιμο 10% επί της αρχικής οφειλής, αν περάσει χρόνος το πρόστιμο ανεβαίνει στο 20% και στη διετία φτάνει το 30%.

Το νέο σύστημα είναι εξοντωτικό και περιγράφεται με λεπτομέρειες στη συνέχεια, όπου φαίνεται ότι μια επιχείρηση που δεν θα αποδώσει για έναν υπάλληλό της Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών 56 ευρώ θα δει στο τέλος του έτους το χρέος της στην Εφορία να φτάνει τα 39.000 ευρώ!

Ας πάρουμε για παράδειγμα μια επιχείρηση που έχει έναν υπάλληλο με μηνιαία αμοιβή 700 ευρώ καθαρά τον μήνα. Για το ποσό αυτό πρέπει να παρακρατείται το ποσό των 4 ευρώ κάθε μήνα και να καταβάλλεται στο Δημόσιο. Θα πρέπει δηλαδή έως τις 20 του επόμενου μήνα ο επιχειρηματίας να αποστέλλει ηλεκτρονικά στο ΤΑΧΙS δήλωση για τα 4 ευρώ, στη συνέχεια να εκτυπώνει τον κωδικό πληρωμής και να μεταβαίνει στην τράπεζα για την πληρωμή. Αυτό πρέπει να γίνει 12 φορές τον χρόνο, για συνολικό ποσό οφειλής 56 ευρώ.

Αν από λάθος δεν παρακρατήσει και δεν αποδώσει στο Δημόσιο τα 56 ευρώ, ξεκινάει ένα κυκεώνας προστίμων που είναι κυριολεκτικά απερίγραπτος: Ετσι για τον πρώτο μήνα του του 2014 θα επιβληθούν στην επιχείρηση:

-Αυτοτελές πρόστιμο, λόγω μη υποβολής δήλωσης (άρθρου 54 του ΚΦΔ): 1.000 ευρώ
-Τόκος εκπρόθεσμης καταβολής (άρθρου 53 ΚΦΔ): 4,00 x 8,76% x 11/12 = 0,32 ευρώ
-Πρόστιμο ισόποσο του οφειλόμενου φόρου, λόγω μη υποβολής δήλωσης (άρθρου 59 του ΚΦΔ): 4,00 ευρώ.

Το συνολικό ποσό των πρόσθετων επιβαρύνσεων (προστίμων και τόκων) λόγω μη έγκαιρης υποβολής δήλωσης για τον Ιανουάριο θα φτάσει τα 1.004,32 ευρώ.

Ομοίως για τους υπόλοιπους μήνες του 2014 θα επιβληθούν στην επιχείρηση τα παρακάτω:
-Επειδή δεν θα έχει υποβάλει για κάθε επόμενο μήνα τη δήλωση απόδοσης των 4 ευρώ, θα θεωρηθεί ότι έχει υποτροπή και κατ' επέκταση το πρόστιμο των 1.000 ευρώ θα διπλασιαστεί για τον μήνα Φεβρουάριο και η συνολική επιβάρυνση για τον συγκεκριμένο μήνα θα φτάσει τα 2.004,32 ευρώ.
- Η μη εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης των 4 ευρώ για τον Μάρτιο θεωρείται δεύτερη υποτροπή, οπότε θα έχουμε τετραπλασιασμό του προστίμου των 1.000 ευρώ.
- Το συνολικό πρόστιμο για τον Μάρτιο θα είναι 4.004,32 ευρώ.

Τελικά, για καθέναν από όλους τους επόμενους μήνες θα επιβάλλονται πρόστιμα περί των 4.004 ευρώ. Ετσι, τα 56 ευρώ της συνολικής ετήσιας αρχικής οφειλής θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και τόκους συνολικού ύψους τουλάχιστον 39.044,00 ευρώ (1.004 + 2.004 + 9 x 4.004)!

Στέλιος Κράλογλου 

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η κρίση έθεσε πολλά νέα ερωτήματα τα οποία δοκίμασαν την ωριμότητα της κοινωνίας που ζούμε. Η μαζική ψυχολογία μας απέδειξε πως ακόμα ο Έλληνας περιμένει το κράτος να του λύσει όλα του τα προβλήματα, ενώ δείχνει να αναγνωρίζει στις κάθε είδους συντεχνίες την  εξουσία να ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Ο Έλληνας είναι συνυφασμένος με την ιδιότητα του μικροαστού. Έχει πάμπολλες παθολογίες, περισσότερες εκ των οποίων προκύπτουν από την προσκόλλησή του σε συντηρητικές και αφηρημένες έννοιες από τις οποίες μικρή προσπάθεια έκανε ανά τις δεκαετίες για να ξεφύγει.

Πάνω σ’ αυτές τις παθογένειες πάτησαν οι υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού που μετατράπει σε καζίνο τις ζωές, για να πουν ότι χρειαζόμαστε “λιγότερο κράτος” γιατί είμαστε κακομαθημένοι και πρέπει να ωριμάσουμε. Δεν χρειαζόμαστε την ασφάλεια, ας αφήσουμε τις “ιδεοληψίες” μας για δωρεάν υγεία και παιδεία.

Το ύπουλο σόφισμα που προσπαθούν τώρα να καθιερώσουν είναι η παραπομπή των πάντων στην ξεχωριστή, ατομική ψυχολογία του καθενός. Ξεκινάνε από εκεί για να εκλογικεύσουν με κυνισμό τους αυτόχειρες και φτάνουν στο να σε κατηγορήσουν για “απαισιοδοξία”. Δηλαδή, σου λένε, δεν ευθύνονται οι κοινωνικές συνθήκες αλλά ΕΣΥ, επειδή δεν προσαρμόζεσαι. Αν βλέπεις την φάκα συγχαρητήρια, αλλά αυτό το τέχνασμα επιχειρεί κάτι ακόμα. Να απογυμνώσει από το πολιτικό τους φορτίο τις σχέσεις, τις εξαρτήσεις και τις προθέσεις της εξουσίας.


Οι ελίτ και οι κοινωνίες έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, όχι επειδή θα το ερμηνεύσουμε με την ταξική διαστρωμάτωση, αλλά επειδή οι πρώτες έχουν πάντα περισσότερη συνείδηση των επιθυμιών τους και μάχονται πιο οργανωμένα για να τις πραγματοποιήσουν. Άρα, τι κάνουν; Σου δείχνουν έναν πληθυσμό με ψυχοπαθολογίες που πρέπει να ξεπεραστούν, αλλά την ίδια στιγμή ( οι ελίτ) παρουσιάζουν εαυτούς ως αθώες. Η ενοχή βαραίνει μόνο εσένα και τις εμμονές σου για ελευθερίες και παροχές με επίκεντρο τον άνθρωπο, για δικαιώματα και αξιοπρεπή διαβίωση.

Από την άλλη, δεν υπάρχει κάτι αφηρημένο ως “σύστημα”, αλλά ονόματα, διευθύνσεις, οικογένειες και τραπεζικοί λογαριασμοί. Κι όμως οι ελίτ βολεύονται στην γενική κατηγορία του συστήματος από πλευράς μαζών. Προτιμούν να μένουν όλα στην σφαίρα της υποκειμενικότητας και σκοπίμως στήνουν αυτόν τον μηχανισμό της ενοχής των “κάτω”.

Τον εμπλουτίζουν ενδιάμεσα με μεταφυσικές θεωρίες περί “έθνους” και “φυλής” αποσκοπώντας στην πλάνη. Μετά εφευρίσκουν αντίπαλα στρατόπεδα που “θα μας πάρουν τις δουλειές” κι έτσι όπως σε όλα τα συστήματα, κάθε είδους οργανισμός\ζώο επιτίθεται στο διαφορετικό από αυτό για να κρατήσει την πεπερασμένη τροφή. Βέβαια εδώ δεν μιλάμε αντικρουόμενα συμφέροντα. Γιατί ο εργαζόμενος Έλληνας με τον εργαζόμενο π.χ. Πακιστανό έχουν ακριβώς τα ίδια συμφέροντα.

969213_10151677871182093_1909540667_nΟι ελίτ επιζητούν να θολώσουν την εικόνα που προδίδει πως οι θέσεις εξουσίας συνεπάγονται μεγάλη δύναμη, άρα και μεγάλη ευθύνη για τα κοινωνικά τεκταινόμενα. Οι ανισότητες πρέπει να μένουν μόνο στο θεωρητικό πεδίο ώστε να κρατούν τις μάζες μακρυά από την κριτική και η οργή μα μετασχηματίζεται στο λεκτικό επίπεδο εκτόνωσης καφενειακού χαρακτήρα.

Η κρίση δεν είναι μια περαστική κατάσταση, αλλά μια δυναμικώς διαμορφώμενη κανονικότητα, η οποία θεωρεί τον άνθρωπο αριθμό, τους εργαζόμενους “ωφελούμενους”, τον δημόσιο χαρακτήρα παρωχημένο και την φτώχεια, marketing. Κατασκευάζεται, στήνονται μηχανισμοί υποστήριξης και προωθείται επικοινωνιακά ως μια μη αναστρέψιμη κατάσταση, γιατί πρέπει να υπομένουμε, να γίνουμε οσιομάρτυρες και να δώσουμε άφεση εγκλημάτων σ’ αυτούς που πλουτίζουν με την ύπαρξή της, όντας οι ίδιοι ανύπαρκτοι.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Γιατί ο Κοντομηνάς έπρεπε να μπει φυλακή

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΠΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ ΤΑ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ

Καταπέλτης υπήρξε η Πόπη Παπανδρέου αυτή τη φορά ως εποπτεύουσα εισαγγελέας Πρωτοδικών
στην απολογία του Δημ. Κοντομηνά. Η εισαγγελική λειτουργός, έχοντας πλήρη εικόνα της υπόθεσης των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έκρινε πως ο επιχειρηματίας πρέπει να προφυλακιστεί, επισημαίνοντας, επί της ουσίας, πως δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έκρινε ότι ο επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς πρέπει να προφυλακιστεί, καθώς οι πράξεις του που ερευνώνται «ενέχουν ιδιάζουσα βαρύτητα και κοινωνικοηθική απαξία», και ότι το ποσό εγγύησης των 5 εκατ. ευρώ είναι «χαμηλό» για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο (φωτ. ΑΠΕ) Συγκεκριμένα, στην εισήγησή της, που οδήγησε στη διαφωνία για την ποινική «τύχη» του Δ. Κοντομηνά και στην απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να αφεθεί ελεύθερος με εγγύησης ύψους 5 εκατ. ευρώ και περιοριστικούς όρους, η εισαγγελέας αναφέρει: «Επιχειρήματα όπως “η οικονομική κρίση”, “η συνήθης τραπεζική πρακτική” και άλλα παρόμοια, που επικαλείται ο κατηγορούμενος προκειμένου να απομειώσει την κατά παράβαση της ειδικής νομοθεσίας λήψη των επίμαχων δανείων και τη μη αποπληρωμή αυτών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τη στιγμή που υγιείς επιχειρηματίες παραμένουν με κάθε θυσία συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις, ακόμα και με τη ρευστοποίηση προσωπικής τους περιουσίας, κάτι στο οποίο ουδέποτε προέβη ο κατηγορούμενος».

«Κοινωνικοηθική απαξία»

Η Πόπη Παπανδρέου αντικρούει σειρά ισχυρισμών, που κατέθεσε η πλευρά Κοντομηνά για τα αδικήματα της απάτης κατά του Δημοσίου, της άμεσης συνέργειας σε απιστία και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη. Υποστηρίζει πως οι πράξεις που ερευνώνται «ενέχουν ιδιάζουσα βαρύτητα και κοινωνικοηθική απαξία», καθώς και ότι η επιβολή εγγύησης ύψους 5.000.000 ευρώ «συνιστά χαμηλό για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ποσό, όχι μόνον σε σχέση με το μέγεθος της προσωπικής περιουσίας που διαθέτει, αλλά και όσον αφορά την ιδιαίτερα μεγάλη ζημία που προκλήθηκε στο Τ.Τ.».

Στην εισαγγελική εισήγηση υπέρ της προφυλάκισης, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε απολογούμενος πως:

1 Ορισμένα εκ των δανείων που έλαβε από το Τ.Τ. αποπληρώθηκαν αρχικά, στη συνέχεια, όμως, μέσα στην οικονομική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας συνέβη να μην εξυπηρετηθούν.

Ωστόσο -επισημαίνει η εισαγγελική λειτουργός- τα δάνεια δόθηκαν κατά παρέκκλιση των εσωτερικών διαδικασιών, επισημαίνοντας πως το ότι μία μεγάλη επιχείρηση έχει πιο εύκολη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, λόγω «διαπροσωπικών σχέσεων», αυτό «δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν τα μοναδικά και κυρίαρχα κριτήρια της εκάστοτε τράπεζας».

2Η αγορά του ακινήτου στο Λονδίνο έγινε προκειμένου να δοθεί στην κόρη του, αλλά τελικά -κατά την υπεράσπιση Κοντομηνά- ουδέποτε μεταβιβάστηκε. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης των εταιρειών του κατά το έτος 2012 αποφάσισε να προβεί στην πώληση του ακινήτου, που αποτέλεσε επωφελή επένδυση και για τη ΔΕΜΚΟ.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, υπάρχει αναντιστοιχία ποσών, ενώ δεν έχουν προσκομιστεί έγγραφα για την αγοραπωλησία ούτε και για τον τελικό αποδέκτη των χρημάτων αυτών. Τονίζεται δε, πως σε κάθε περίπτωση «προκύπτει ότι μέσα από μια πολύπλοκη και δαιδαλώδη διαδρομή, ένα μεγάλο μέρος του δανείου των 21.000.000 ευρώ από το Τ.Τ. (9.800.000 ευρώ) δεν χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και εδω







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ «ΚΑΘΑΡΣΗ» ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!

Όταν τα πάντα καταρρέουν στον κοινωνικό ιστό, καταρρέει μέσα μας και η «εικόνα» του ίδιου του εαυτού μας .Τότε και οι κοινωνίες και τα άτομα επανακαθορίζουν τις σχέσεις τους με τον εαυτό τους, δηλαδή ή επαναστατούν ή καταρρέουν και χάνονται! Ζούμε οριακές στιγμές ως άτομα και ως κοινωνία! Η κάθαρση από τις «οπτικές» του χθες και η υιοθέτηση ενός άλλου τρόπου «σκέπτεσθαι» και «αισθάνεσθαι» είναι εκ των ουκ άνευ!

Όταν τα θεμέλια είναι γερά, το τράνταγμα « πονάει» λιγότερο, αλλά όταν είναι σάπια η κατάρρευση είναι βέβαιη. Γι ’αυτό το πολιτικό αυτό σύστημα της ρεμούλας και της απάτης καταρρέει με πάταγο, βγάζοντας στη φόρα τις «αναθυμιάσεις» του!

Τι είναι πάλι αυτό το «έργο», που ξετυλίγεται και ονοματίζεται «κάθαρση» από το άνομο, παράνομο και ολοκληρωτικό καθεστώς κατοχής που ζούμε ;Εσωτερικός εμφύλιος των «ισχυρών» του χρήματος, που παρασιτικά λειτουργούσαν σε βάρος μας τόσα χρόνια, ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών των επικυρίαρχων με το κατεστημένο ,που πια δεν τους χρειάζεται, αλλά θέλουν να λεηλατήσουν με δικούς τους , «ξένους παίχτες» την ήδη κατεστραμμένη μας χώρα, «ανακυκλώνοντας» το ίδιο «τέρας» του θανάτου μας ;

Το κοινωνικό σώμα έχει χρόνια αλωθεί από νοοτροπίες και συμπεριφορές ,που κάθε άλλο παρά στην κοινωνική συνοχή και την πρόοδο απέβλεπαν! Το έλλειμμα παιδείας, και μάλιστα πολιτικοκοινωνικής και ανθρωπιστικής, στέκεται τροχοπέδη της ανάγκης μας για επανακαθορισμό της ύπαρξής μας και της ύπαρξης της πατρίδας μας!

Τυχαία καταργήθηκε η πραγματική πληροφόρηση, ο διάλογος με επιχειρήματα-κι όχι κραυγές και συνθήματα; Τυχαία καταργήθηκε η ικανότητα διάκρισης και επιλογής δεδομένων, η δυνατότητα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους; Τυχαία επιλέχτηκε η εμμονή στο επιμέρους,στην ειδίκευση, ώστε να χάνουμε το όλον;

Μας έπεισαν ότι τα λαικά συμφέροντα έχουν διαφορές, μπλε, κόκκινες και πράσινες εκδοχές! Μας έπεισαν ότι έχει άλλη «ιδεολογία» το κάθε κόμμα, κι εμείς καλό είναι να ανήκουμε κάπου ,για να αποκτάμε ταυτότητα και υπόσταση ,αναθέτοντας την τύχη μας σε τυχοδιώκτες επαγγελματίες πολιτικούς, που με σοφίσματα, συνθήματα ψεύτικα και κραυγές μας έπειθαν για τη «σωτηρία» μας! Κι εμείς μέσα από ένα στημένο πολιτικό, επικοινωνιακό παιχνίδι αντιπαραθέσεων της «κακιάς ώρας» ,τους εμπιστευόμαστε τις ζωές μας και την τύχη της χώρας μας! Τόνιζαν τις διαφορές μας, για να τις καπηλεύονται!

Οι διαφορές όμως είναι πλούτος κι είναι ό,τι πιο φυσικό να υπάρχουν! Το πρόβλημα είναι ότι μας κατάντησαν νάρκισσους και δε μπορούμε να λειτουργήσουμε επιτέλους «αιρετικά». Δε μπορούμε να δεχτούμε ότι κάπου μπορεί να σφάλαμε ή κάτι να μας διέφυγε, λες κι είμαστε θεοί! Στενομυαλιά, ξεροκεφαλιά και μωρία λέγεται αυτό ! Αυτός ο ιδιότυπος αυτισμός, μήπως δεν είναι κιόλας μια παθολογία ανεπίτρεπτη για το δράμα που ζούμε ή και ένα είδος φασισμού, που αρνείται το διαφορετικό;

Δε μπορεί κάποιος να είναι τέλειος σε όλα! Άλλος είναι ικανός στο ένα, άλλος στο άλλο-ανάλογα στο πού αφοσιώθηκε καθείς και τι βιώματα είχε- κι όλοι μας έχουμε ανάγκη τους άλλους, για να γίνουμε πιο σοφοί και δυνατοί. Αυτός που είναι «σκλάβος» του ίδιου του εαυτού του, είναι επηρμένος και δειλός, ενώ αυτός που σέβεται και ακούει τους άλλους είναι ελεύθερος κι ανδρείος! Και βέβαια μας θέλουν νάρκισσους και δειλούς,γι΄αυτό

μάς απομόνωσαν τόσο πολύ στο «εγώ» μας ,που το θώπευαν και το χάιδευαν « πουλώντας» μας μια φαντασίωση, μια αυταπάτη, ώστε να χάνουμε την ίδια την ανθρωπιά και την ψυχή μας μέσα από μια χυδαία «κολακεία» των κατώτερών μας ενστίκτων! Μας απομόνωσαν από τους άλλους και μας έκαναν να βλέπουμε παντού «εχθρούς», ανταγωνιστές και αντιπάλους .Έτσι μας αλλοτρίωσαν, μας εκμαύλισαν και μας έκαναν ουσιαστικά ανάπηρους συναισθηματικά και ανώριμους ψυχικά!

Χάσαμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε, να συνεννοούμαστε, να νιώθουμε χαρά και να αγαπάμε! Όταν συναισθηματικά είσαι ανίκανος να αγαπήσεις, τότε είσαι ανασφαλής, ανήμπορος να ασκήσεις την ίδια την ελευθερία σου και νιώθοντας ανασφαλής και ανερμάτιστος, εύκολα μπαίνεις στην παγίδα του όποιου μαντριού σου στήνουν για να σε χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, εύκολα μπαίνεις σε «καλούπι». Έτσι κατακερμάτισαν και ευνούχισαν την ελευθερία της σκέψης και κατά συνέπεια την ελεύθερή μας βούληση!

Να λοιπόν γιατί δεν αντιστεκόμαστε, κι ας είδαμε ήδη κατάματα τον εχθρό! Πώς να αντισταθεί ένας άνθρωπος κομματιασμένος ή «μισός»; Νιώθει μόνος κι αδύναμος με τους «δαίμονες» της ελεγχόμενής του σκέψης, των «φυτευτών» του πεποιθήσεων να παλεύει, χωρίς «πυξίδα», χωρίς θέληση! Παραμένει άβουλος και περιμένει ίσως κάποιους άλλους να κινηθούν γι’ αυτόν-όπως φρόντισε καλά το σύστημά τους να μας μάθει.

Ποιος μπορεί να πάει κάπου, να αποφασίσει το δρόμο που θα πάρει ,όταν καν δεν ξέρει πού πηγαίνει και τι θέλει; Κι όταν με τέτοιους όρους μας φυλάκισαν στον εικονικό κόσμο του «ξεχωριστού», του «επιτυχημένου» «δούλου» της ύλης , που θέλαμε να γίνουμε ,μιμούμενοι τα «σπουδαία» πρότυπα του παρασιτισμού, της λαμογιάς, της ψευτομαγκιάς που μας «πουλούσαν», πόσο εύκολο τώρα είναι να ελευθερωθούμε από όλα αυτά;

Ξοδέψαμε την ζωή μας σε ψευδεπίγραφα «είδωλα» ,στο ψέμα ,την ανασφάλεια, σε ιδεοληψίες και σε ένα σωρό «σκουπίδια» και «μύθους» που μας πουλούσαν! Δεν αφήσαμε χώρο για την αλήθεια και το «φως» μέσα μας ,και μείναμε «μισοί»!

Τώρα αποστασιοποιημένα βλέπουμε την απάτη ,που παίχτηκε σε βάρος του ελεύθερου ανθρώπου, που όλοι μέσα μας «κρύβουμε»! Καλλιέργησαν τη ρηχότητα, τον φιλοτομαρισμό, το δογματισμό, το διαχωρισμό, για να γινόμαστε εύκολη λεία των ψηφοδόχων τους, που μας έταζαν τον “άλλο δρόμο της σωτηρίας»!

Εγκλωβισμένοι στον εικονικό τους κόσμο, στερηθήκαμε την ελευθερία της βούλησής μας και υιοθετήσαμε μια στενή οπτική ζωής, μια στάση ζωής που δεν ελέγχαμε! Όταν στερείσαι το δικαίωμα της ίδιας της άσκησης στην πράξη της ελεύθερής σου βούλησης κι ακολουθείς κελεύσματα άλλων , μοιάζεις με την αρκούδα του γύφτου, που χορεύει στο ρυθμό που κάποιοι άλλοι «παίζουν» γι’ αυτήν, γιατί δεν έχεις δικό σου εσωτερικό ρυθμό, δικά σου «θέλω»! Έτσι γίνεσαι πιόνι κι αγελαίο άθυρμα του όποιου τυχοδιώκτη ,εκμαυλιστή ή κόλακα της αδυναμίας σου. Μένεις ανήμπορος να αντιδράσεις, ανίσχυρος μπροστά στην καταιγίδα κι «ανάπηρος»! Έτσι καταντάς λεία των πιο άθλιων αρπακτικών της «αγοράς»!

Τόσο πολύ μας κακοποίησε αυτό το πολιτικό σύστημα-που πάντως δεν το διαμορφώσαμε εμείς, ώστε γίναμε έρμαια του παραλογισμού του και της ανελευθερίας του.

Είμαστε λοιπόν «πολιορκημένοι» από στερεότυπα και αγκυλώσεις, που καλλιέργησαν καιρό, για να επηρεάσουν το υποσυνείδητό μας και να καθηλώσουν τη συνείδησή μας στην απραξία, στην αυταπάτη, που ήσαν «ταγμένοι» να εμπορεύονται, για να μετράνε ψήφους! Έμποροι ανθρώπινων ψυχών, σφαγείς ονείρων και σφετεριστές της ελεύθερής μας βούλησης υπήρξαν, για να εισπράττουν ψηφαλάκια, που μεταφράζονταν σε χρήμα, εξουσία και κενοδοξία γι’ αυτούς.

Όλοι αυτοί –συνειδητά ή όχι- είναι φορείς ενός σκοταδιστικού, χυδαίου και βάρβαρου μηχανισμού, του κομματικού κράτους, που «παρήγαγε» ραγιάδες και μάλιστα εγωπαθείς, χωρίς σεβασμό στη διαφορετικότητα!

Όλα όσα υφιστάμεθα είναι κόντρα στην ανθρώπινή μας φύση, κόντρα στην βαθύτερη ανάγκη μας για ελευθερία, που είναι προυπόθεση της εσωτερικής μας ισορροπίας κι ευτυχίας!

Τη διαστροφή και την παράνοιά τους την προβάλανε σε εμάς, την «αρρώστια» τους την κάνανε δική μας, για να μας ελέγχουν!

Ακόμα στέκουμε στην αυταπάτη και δε μπορούμε να δούμε το προφανές; Η μόνη τους αποστολή ήταν να διαλύουν, να αποσυνθέτουν το κοινωνικό σώμα, τις συνειδήσεις, τις ανθρώπινες αξίες! Η μόνη τους αποστολή ήταν να μας κάνουν εχθρούς του ίδιου του εαυτού μας, φυλακίζοντάς μας στην επίπλαστη φαντασίωση, στον εικονικό κόσμο της ψεύτικης «ευδαιμονίας» και μιας «ιδεολογικής» ψευδαίσθησης , που μας πουλούσαν!

Πότε λειτούργησαν για το καλό μας; Πότε πρόσφεραν παιδεία ,όραμα, ιδέες «φωτεινές», Ελληνικές, για να υποστηρίξουν τις βαθύτερες ποιοτικές «ανάγκες» ενός λαού με τόσο θαυμαστή παρακαταθήκη και ιστορία;

Μόνο πετούσαν ένα ξεροκόμματο κάπου –κάπου προεκλογικά, για να μαζέψουν άλλη μια φορά τα «ποντίκια» στη φάκα τους. Πάντα με όρους ποσοτικούς παιζόταν το φιάσκο των εκλογών τους. Τυχαίο; Μας έκαναν πιόνια, χωρίς βούληση σε ένα «παιχνίδι» άγριων αρπακτικών.

Μας έκαναν μισάνθρωπους , φοβικούς απέναντι στους άλλους και στον εαυτό μας, για να μας «παραδώσουνε» στα ξένα αφεντικά τους! Αυτή η «μοίρα» μας αξίζει ,να κλείνουμε το πιο πολύτιμό μας «αγαθό», την ελευθερία μας, σε «ταμπέλες»;

Τι απέγινε η κοινή λογική; Μάθαμε να πιθηκίζουμε τις άλογές τους «λογικές», το ψέμα, τη φρίκη και την απάτη!

Τι είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες; Είναι βορά των πιο άρρωστων και διεφθαρμένων τοκογλύφων -αρπακτικών της Ευρώπης; Είναι οι ζωές και τα παιδιά μας «τσιφλίκι» τους; Από πού ως πού η Ελλάδα πρέπει να παραδοθεί σε ξένους δυνάστες; Δεν είμαστε άξιοι εμείς να την κρατήσουμε ,να την υποστηρίξουμε με δικές μας δυνάμεις; Χάσαμε τόσο πολύ τον αυτοσεβασμό και τη συνείδησή μας; Οι αξίες όλες μεταφράζονται σε κέρδος και σε χρήμα; Πού είναι το φιλότιμο κι η αξιοπρέπεια μας; Πού είναι οι αρετές, που οι πρόγονοί μας μάς κληροδότησαν; Μήπως είναι καιρός να τις ανακαλύψουμε ,καθώς είμαστε φορείς φωτός, όπως και το όνομα Ελλάς καταδεικνύει;

Δεν έχουμε «μυαλά» ανάμεσά μας ,ανθρώπους ικανούς και άξιους να τη διαφεντεύουν ; Χρειαζόμαστε εγκάθετους εξ Αμερικής να μας «φωτίσουν»; Τι παραλογισμός είναι αυτός να πέφτουμε στην παγίδα των κομματικών τους μηχανισμών, των ανδρείκελων της πιο ντροπιαστικής και μαύρης προπαγάνδας, που μας θέλει ανθέλληνες και μισάνθρωπους;

Είμαστε ή δεν είμαστε εμείς οι φυσικοί εκφραστές κι υποστηρικτές αυτού του τόπου; Γιατί μας μπλέξανε στα νύχια του πιο εγκληματικού και φασιστικού μορφώματος της ευρωζώνης και του ευρώ, χωρίς ποτέ να μας ρωτήσουν; Εκμεταλλεύτηκαν το φιλότιμο και την αξιοπρέπειά μας, αλλά και τις αδυναμίες μας, για να μας εξαχρειώσουν, να μας αφαιρέσουν την εθνική μας ταυτότητα και να μας κλέψουνε τη γη! Είμαστε λαός χωρίς ρίζες ,ιστορία και αξιοσύνη, για να παραδοθούμε αμαχητί; Γιατί δεχόμαστε τον ξεριζωμό;

Δεν είναι «στραβός ο γιαλός», αλλά εμείς « στραβά αρμενίζουμε»! Αιχμάλωτοι μιας αυταπάτης ,αιχμάλωτοι του φόβου, πάθαμε ένα είδος «ιδρυματισμού», και τους αφήσαμε «χώρο» για να μας αποτελειώσουν! Μας έμαθαν να λειτουργούμε ως ραγιάδες!

Ο άνθρωπος όμως γεννιέται ελεύθερος ,και η αυτοδιάθεση ενός λαού, η θέλησή του, είναι αδιαπραγμάτευτη! Αυτοί ως «σκλάβοι» της χυδαιότητας ,του πλουτισμού και του ψέματος ξεπουλήθηκαν και ξεπουλήσανε κι εμάς και τα παιδιά μας! Εμείς ποιο λόγο έχουμε να γίνουμε τα θύματά τους, χωρίς ούτε καν τη μάχη να δώσουμε για την ελευθερία;

Αδέρφια, αν Έλληνες θέλουμε να λεγόμαστε, τίποτε άλλο δε μας μένει από το να γίνουμε όλοι ένα, μία αδούλωτη Ελληνική ψυχή, και να πάρουμε πίσω τη ζωή και την πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δυνατή !Δεν έχουμε κανέναν άλλο αντίπαλο πέρα απ’ τον κακό εαυτό μας και τις ιδεοληψίες μας !Να είστε βέβαιοι λοιπόν πως ξεπερνώντας τον, σκεπτόμενοι και αισθανόμενοι Έλληνες πάνω από όλα, ενωμένοι κι αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε, γιατί είναι αδύνατο ο θάνατος να νικήσει τη ζωή!

Όταν η ώρα σημάνει, αυτοί ήδη θα ψάχνουνε κρυψώνα, μα δε θα βρούνε πουθενά, γιατί η θεία δίκη έχει και γι’ αυτό φροντίσει!

Έλλη Διαμαντοπούλου, μέλος του ενιαίου παλλαικού μετώπου, (Ε.ΠΑ.Μ)

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου