EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΚΟΥΛΗ ΠΑΣ ΚΑΛΑ;

Στις 9 Ιανουαρίου του 2013 η κυβέρνηση ψήφισε το νομοσχέδιο με τίτλο «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα – Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» σύμφωνα με το οποίο έως την Άνοιξη του 2013 θα είχαν καταργηθεί, συγχωνευθεί ή ενοποιηθεί περισσότεροι από 1700 οργανισμοί, φορείς και νομικά πρόσωπα του δημοσίου. Σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2014 η κυβέρνηση συνεχίζει να ανακοινώνει το κλείσιμο του Οργανισμού Κωπαΐδας.

Ο Κούλης του Μητσοτάκη, βέβαια, από τον Ιούνιο του 2013 που είναι υπουργός δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι φταίει ο προκάτοχός του για τις καθυστερήσεις διότι δεν του άφησε κανένα σχέδιο έτοιμο. Αυτό το επιχείρημα όμως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τον πρώτο, άντε τον δεύτερο μήνα. Από τον Ιούνιο έχουν περάσει 7 μήνες κι ο Κούλης ακόμη ρίχνει ευθύνες στον Μανιτάκη.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι χρειάστηκαν 7 μήνες για να εγκλιματιστεί ο Κούλης, χρειάστηκαν μόνο 2 μήνες για να αυξηθεί κατά 165 άτομα ο αριθμός των μετακλητών Δ.Υ. αμέσως μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο υπουργοποιήθηκε ο Κούλης. Έτσι, για να καταλαβαίνουμε ότι ο Κούλης εκεί που θέλει είναι αποτελεσματικός. Όμως τι ακριβώς θέλει ο Κούλης;

«Το κράτος έχει μικρύνει αρκετά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αλλά θα πρέπει να μικρύνει κι άλλο» δήλωσε ο Κούλης σε σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη, ανακοινώνοντας 11.000 νέες απολύσεις συμπληρώνοντας «εγώ δεν είμαι κυνηγός απολύσεων, αλλά όλη η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, είναι μνημονιακή υποχρέωση».

Πώς γίνεται, όμως, να είναι μνημονιακή υποχρέωση οι απολύσεις σύμφωνα πάντα με τον Κούλη, αλλά επίσης πάλι σύμφωνα με τον Κούλη «Οι υπάλληλοι που θα απολυθούν από το Δημόσιο, θα αντικατασταθούν ένας προς έναν με νέους υπαλλήλους»; Κούλη, πας καλά; Πώς μικραίνεις το Δημόσιο μέσω απολύσεων όταν λες ότι θα προσλάβεις ίδιο αριθμό υπαλλήλων; Πήγες Δημοτικό παιδί μου ή σε πήραν από 6 χρονών στο Χάρβαρντ σαν μεγάλο ταλέντο;

Πάμε τώρα στη νέα ιδέα του Κούλη που έχει σχέση με την ιδανικότερη αξιολόγηση στο Δημόσιο σύμφωνα με την οποία θα ενισχύονται τα κριτήρια που αφορούν τα τυπικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά κ.ά.) έναντι της εμπειρίας. Και αυτό θα γίνεται απόλυτα και δίχως εξαιρέσεις. Προφανώς ο Κούλης όταν μεγαλώσει και θελήσει να βγάλει τις αμυγδαλές του δεν θα προτιμήσει κάποιον γιατρό που έχει κάνει 500 εγχειρήσεις αφαίρεσης αμυγδαλών, αλλά κάποιον που έχει πτυχίο Ιατρικής και μεταπτυχιακό στη Μοριακή Ιατρική αλλά δεν έχει κάνει ποτέ εγχείρηση αφαίρεσης αμυγδαλών. Πάντως αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ότι αν και φιλελεύθερος ο Κούλης αγνοεί βασικότατους κανόνες του ιδιωτικού τομέα και γενικότερα της αγοράς η οποία ακόμη και για πρόσληψη βοηθού ζαχαροπλάστη θέτει ως πρώτη προϋπόθεση την εμπειρία κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο βάσανο των νέων που αναζητούν εργασία.

Είπε βέβαια και το άλλο γελοίο ο Κούλης. Ότι στις αξιολογήσεις προσωπικού δημόσιων υπηρεσιών «θα πρέπει μόνο το 25% των υπαλλήλων να βγαίνουν άριστοι, το υπόλοιπο 60% καλοί και ένα 15% κατώτεροι από τις προϋποθέσεις». Δηλαδή ρε Κούλη με το ζόρι 15% άχρηστοι αν είναι όλοι καλοί και 25% άριστοι ακόμη κι αν είναι όλοι άχρηστοι; Κούλη ξαναρωτάω, πας καλά; Υπάρχουν προκαθορισμένα ποσοστά αριστείας και αχρηστίας σε μία αξιολόγηση; Εφόσον είναι προκαθορισμένα γιατί την κάνεις την αξιολόγηση;

Όταν μιλάει ο Κούλης κάθε του λέξη γεννάει εγκυκλοπαίδειες, οπότε συγχωρέστε με για το μέγεθος αυτού του κειμένου, όμως δυσκολεύομαι να επιλέξω τα «best of Koulis». Δηλαδή πώς να αφήσω απ’ έξω το «θα πρέπει να γίνει χωρίς προκαταλήψεις συζήτηση για στοχευμένη εκχώρηση ορισμένων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα». Κούλη, δεν πας καλά. Τώρα θα ξεκινήσεις τη συζήτηση; Εσύ; Τα δημόσια έργα εκχωρήθηκαν, οι τράπεζες εκχωρήθηκαν, η εκμετάλλευση των δρόμων εκχωρήθηκε, η καθαριότητα εκχωρήθηκε, οι υπηρεσίες σίτισης στα δημόσια ιδρύματα Υγείας εκχωρήθηκαν, ποια Αμερική πας ν’ ανακαλύψεις; Για ποια προκατάληψη μιλάς; Ποιο είναι το ταμπού σου σχετικά με την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες;

Εκτός κι αν ως «προκαταλήψεις» εννοείς ότι κανείς μας δε γουστάρει να περάσουν ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα σε ιδιωτικές εταιρείες χωρίς να έχουμε δώσει την έγκρισή μας. Αυτό όμως δεν είναι ταμπού, είναι παγκόσμια κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών. Κι επειδή η ιδιωτική εταιρεία που θα πάρει στα χέρια της τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας δε θα είναι η ίδια εφ’ όρου ζωής, αλλά φαντάζομαι ότι θα γίνονται διαγωνισμοί με συμβάσεις χρόνου, σημαίνει ότι πολλές εταιρείες θα έχουν στη διάθεσή τους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του πολίτη κατά τη διάρκεια της ζωής του. Οπότε ακόμη κι αν η εταιρεία δεσμευτεί ότι δε θα τα χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς, όταν τελειώσει το συμβόλαιό της και αντικατασταθεί από άλλη παύει αυτομάτως η όποια δέσμευσή της στη χρήση των προσωπικών δεδομένων.

Εν πάση περιπτώσει, ο Κούλης δεν ξέρει τίποτα. Δεν είναι ούτε καν αποδέκτης εντολών. Τίποτα δεν είναι. Αν ήταν έστω κάτι, ήδη θα είχε δημοσιοποιήσει το σχέδιό του για το «νέο Δημόσιο». Ήδη θα είχε δημοσιοποιήσει το σχέδιό του για το ποιες υπηρεσίες έχει αποφασίσει να κρατήσει στο Δημόσιο και ποιες θα παραχωρήσει σε ιδιώτες. Σιγά μη φοβάται τις αντιδράσεις. Εδώ ο Άδωνις έκλεισε τον ΕΟΠΥΥ και δεν άνοιξε μύτη. Αν δε μπορεί να ασχοληθεί ο Κούλης, ας δώσουν το υπουργείο στον Γεωργιάδη ο οποίος έχει πάρει τόση φόρα που ενώ συνεχίζει τις απολύσεις στο Δημόσια Υγεία έχει αρχίσει να λιγουρεύεται τον σχεδιασμό απολύσεων και στην Ιδιωτική Υγεία.

Κακά τα ψέματα και τα μπερδεμένα λόγια. Τα ξεκάθαρα προβλήματα είναι α) ότι ακόμη δεν έχουν οριστικοποιήσει οι ιδιώτες ποιες υπηρεσίες θέλουν και ποιες όχι και β) ότι η κυβέρνηση ζορίζεται σχετικά με την επιλογή των επιχειρηματιών που θα δυσαρεστήσει και εκείνων που θα ικανοποιήσει ειδικά σε χρονιά εκλογών. Όσο για το θέμα της εμπειρίας και της αξιολόγησης, το ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να απολύσει Δ.Υ. με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και την αναπλήρωσή τους με νέους των 400 ευρώ και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Αυτά δεν κρύβονται. Όπως δεν κρύβεται και το γεγονός ότι η καθυστέρηση στην κατάργηση, συγχώνευση ή ενοποίηση οργανισμών, φορέων και νομικών προσώπων του δημοσίου έχει σχέση με τη μάχη που δίνουν βουλευτές και κομματικά στελέχη για τη διάσωση των «δικών τους παιδιών», των κομματικά διορισμένων. Μόλις επέλθει η σωτηρία αυτών διά μέσου των μετακινήσεών τους σε «ασφαλείς θέσεις» θα ξεκινήσει η σφαγή των άνευ κομματικού προστάτη. Οπότε, άσε μας ρε Κούλη με τα οράματά σου για ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο Δημόσιο.

 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Επιτέλους! Φρένο στους πλειστηριασμούς

Δικαστική απόφαση βάζει φρένο στους πλειστηριασμούς ακινήτων. Η Δικαιοσύνη κρίνει καταχρηστική τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, όταν επιχειρείται να μπει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο πολλαπλάσιας αξίας σε σύγκριση με την σχετική τραπεζική απαίτηση.

Το δικαστήριο απεφάνθη πως οι κανόνες της καλής πίστης και των χρηστών σε συνδυασμό με τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, επιβάλλουν να μην υπάρχει προφανής δυσαναλογία ανάμεσα στο χρέος και στην πραγματική αξία του ακινήτου.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε πως πρέπει να σταματήσει η διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτου αξίας 1,2 εκατ. ευρώ τη στιγμή που είναι περίπου 20πλάσια από τη σχετική απαίτηση (56.842 ευρώ) της τράπεζας. Η τελική απόφαση θα εκδοθεί από το Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Πειραιά, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας γιατί ο πλειστηριασμός έχει ιδιαίτερα επαχθείς συνέπειες για τον οφειλέτη, οι οποίες καθιστούν μη ανεκτή την πραγμάτωση της τραπεζικής απαίτησης μέσω του πλειστηριασμού ακινήτου δυσανάλογα μεγαλύτερης αξίας, σύμφωνα με τις αντιλήψεις περί δικαίου και ηθικής που έχει ο μέσος άνθρωπος.

Έτσι το δικαστήριο, σύμφωνα με την Ημερησία, πιθανολογώντας ότι η ανακοπή που έχει ασκήσει ο οφειλέτης μπορεί να γίνει δεκτή (λόγω καταχρηστικότητας), δέχθηκε ότι κινδυνεύει να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη και γι” αυτό ανέστειλε τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ακινήτου έκτασης περίπου 5 στρεμμάτων στην Αττική, με κτιριακές εγκαταστάσεις τυροκομείου. Η αναστολή δόθηκε μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης για την ανακοπή του πλειστηριασμού.

e-reportaz







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ‏

Η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας δε συγκρίνεται με καμιά από την κατοχή και μετά. Τόση ανεργία, τόσοι φόροι, τόσες αυτοκτονίες ποτέ δεν υπήρχαν. Ξεφύγαμε από τη Κατοχή, ξεφύγαμε από τον Εμφύλιο, ξεφύγαμε από τη Χούντα για να φτάσουμε που; στα πρόθυρα της
εξαθλίωσης. 

Δυστυχώς η πορεία των πραγμάτων καθορίζεται από τα μέσα ενημέρωσης που κατευθύνουν τη κοινή γνώμη και αυτά με τη σειρά τους ελέγχονται από λίγα μεγάλα συμφέροντα. Σκεφτείτε ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις που πήραμε, πόσο <<ανεξάρτητα>> τις πήραμε. Ολυμπιακοί αγώνες: 26 δις φαγώθηκαν, αλλά εμείς πανηγυρίζαμε, γιατί αυτό ήταν το γενικό κλίμα που διαμόρφωσαν τα κανάλια, γιατί αυτό βόλευε αυτούς που φάγανε από τα έργα.

Είσοδος στο Ευρώ: Μπήκαμε λάθρα με ψεύτικα στοιχεία, γέμισε η Ελλάδα από φτηνά ξένα προϊόντα και έτσι ακρωτηριάστηκε η όποια ελληνική παραγωγή. Εμείς όμως πανηγυρίζαμε, διότι αυτό ήταν το γενικό κλίμα που διαμορφώθηκε. Ακόμη και σήμερα από τα κανάλια έχει αποκλειστεί ο ουσιαστικός διάλογος για το δίλλημα ευρώ ή δραχμή. Διάλογος που να δίνει απαντήσεις για τα υπέρ και τα κατά δεν έχει γίνει.

Μας τα είπε και ο Άγγλος: Όταν ο Γιωργάκης θέλησε να κάνει δημοψήφισμα για το ευρώ σε 48 ώρες αντικαταστάθηκε, κι εμείς ως δια μαγείας είχαμε πειστεί ότι δεν έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα

drachmi5







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Κριτική εργαζόμενου - αγωνιζόμενου της αληθινής ΕΡΤ πάνω στην "Προσφυγή της ΠΟΕΣΥ στους πολιτικούς αρχηγούς για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση "

Χαίρομαι για την αμεσότητα  των  συνδικαλιστικών αντανακλαστικών  της ΠΟΕΣΥ , στην οποία ειρήσθω εν παρόδω χρωστούμε  πολλά  για την έμπρακτη  μέχρι στιγμής  συμπαράσταση στον ΚΟΙΝΟ μας αγώνα.

Απο την άλλη  η επιστολή - προσφυγή της ΠΟΕΣΥ στους πολιτικούς αρχηγούς για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση , αφήνει  στον αναγνώστη μια θολή εντύπωση  ειδικά  ως  προς  το  αρχικό και μόνιμο (αλλά όχι μόνο)  ζητούμενο του αγώνα  μας που είναι  η επαναλειτουργία  της  ΕΡΤ  σε καθεστώς  πραγματικής  δημοκρατίας και φυσικά  η επιστροφή  των αδίκως  και παρανόμως  απολυμένων στις θέσεις τους.

 
Στον επίλογο  της  επιστολής  της ΠΟΕΣΥ διαβάζω:


<<...Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), εκφράζοντας τη βούληση και των άλλων Ενώσεων Συντακτών-μελών της Ομοσπονδίας, ζητάει -πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις, που θα αποβούν μοιραίες για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης-, να του δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξει και προφορικά τις θέσεις του προς τους αποδέκτες της αποστολής.
Με στόχο να δημιουργηθεί εξαρχής μία ΕΡΤ που θα ανταποκρίνεται στο συνταγματικό της ρόλο και όχι στις μικροκομματικές ανάγκες της εκάστοτε κυβέρνησης, σας καλούμε να φέρετε το θέμα στη Βουλή, προκειμένου να τοποθετηθούν τα μέλη του κοινοβουλίου."...>>
Αν λοιπόν αντιλαμβάνομαι ορθά  το νόημα  της επιστολής  τότε το ζητούμενο  δεν είναι πλέον αυτό που έχουμε κατά νού όλοι εμείς οι αγωνιζόμενοι  της ΕΡΤ, αλλά  μία  τρόπον τινά "διαπραγμάτευση"   με τους  θύτες μας  και ένας "διάλογος" με τους  άλλους  της βουλής, ώστε να αποφευχθεί ειδυνατόν  το "μοιραίο" που επί της ουσίας  αφορά  στην απώλεια  500 θέσεων  εργασίας  της ειδικότητας   του δημοσιογράφου.

Περί "μοιραίου" και "μοίρας"

Το "μοιραίο"  για το  "μέλλον  της δημόσιας τηλεόρασης"  ήλθε  μαζί με το "μαύρο"  στις  11 Ιουνίου.

"Μοιραία" για τον λαό  και την δημοκρατία είναι και όλα  τα λαοκτόνα και εθνοκτόνα μέτρα που επέβαλε και συνεχίζει να επιβάλλει  η δωσιλογική κυβερνητική  κοινοπραξία  παρακάμπτοντας  κάθε είδους  συνταγματικό  "εμπόδιο".

Η "μοίρα" λοιπόν  όχι μόνο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης  αλλά  όλόκληρης της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, έχει  καθοριστεί  απο  τους εντολοδόχους  των τελευταίων  κατοχικών κυβερνήσεων, οι οποίες   ως σφετεριστές 
της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που θα έπρεπε  να απορρέουν απο αυτήν, φροντίζουν να  εξαφανίσουν   κάθε τι  που θα απέτρεπε  αυτή την "μοίρα". 


 
Αν λοιπόν  δεχόμαστε ότι  διαπραγματευόμενοι ή συνδιαλεγόμενοι   με αυτούς  που   σχεδίασαν  το πραξικόπημα του μαύρου της ΕΡΤ, την καταστροφή  της Ελλάδας και την εξόντωση του Ελληνικού λαού, υπάρχει πιθανότητα  να  ...αποτραπεί η λήψη
"οριστικών αποφάσεων, που θα αποβούν μοιραίες για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης", επί της ουσίας νομιμοποιούμε  τους  "βιαστές" της  δημοκρατίας  και τους  εν τοις πράγμασιν "σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας".

 
Η απόφαση  των  εργαζομένων στην αληθινή και μέχρι σήμερα αγωνιζόμενων στην  ελεύθερη  ΕΡΤ, γράφτηκε με ανεξίτηλο μελάνι στις 11 Ιουνίου του 2013 .Είναι κοινή συνείδηση όλων μας ότι  δεν υπάρχει  άλλος  δρόμος  παρά  να ανατρέψουμε  τους 
σφετεριστές  της λαϊκής κυριαρχίας που  ελέω  τρόικας θέλουν  να καθορίσουν  τη μοίρα της χώρας μας και του κάθε ενός  μας προσωπικά.

 
Δεν έχουμε  το δικαίωμα  να προσδοκούμε  στην "αποτροπή"  της  εφαρμογής των  λαοκτόνων  και εθνοκτόνων  μέτρων, αντιθέτως  έχουμε  την υποχρέωση  να παραμένουμε προσηλωμένοι στον μοναδικό  στόχο  του κοινού με τον υπόλοιπο λαό  αγώνα  που  είναι  η  ανατροπή  αυτού του  τυρρανικού καθεστώτος.

 
Οι παράγραφοι  2, 3 και 4 του ακροτελεύτιου  άρθρου  του Συντάγματος  της Ελλάδας (άρθρο 120) δεν αφήνουν σε κανέναν  περιθώρια  για τρίτες  σκέψεις ή "εναλλακτικές λύσεις"  ως  προς  το πώς  θα αποτραπεί  η προκαθορισμένη απο άλλους  "μοίρα" αυτού  του  τόπου :

 'Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη)
...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
 Πιό κάτω   παραθέτω  ολόκληρη την  επιστολή - προσφυγή της ΠΟΕΣΥ:
 
Προσφυγή της ΠΟΕΣΥ στους πολιτικούς αρχηγούς για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση



Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2014

Με επιδίωξη τη δημιουργία μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που να
ανταποκρίνεται στο δημοκρατικό και συνταγματικό της ρόλο, αλλά και τις
ανάγκες των καιρών, η ΠΟΕΣΥ απηύθυνε στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς
αρχηγούς την ακόλουθη επιστολή
:



"Μετά το «μαύρο» του περασμένου Ιουνίου στη δημόσια ενημέρωση, με τον
ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, τώρα σχεδιάζεται ένα υποκατάστατο του καταργημένου φορέα, το οποίο μόνο καθ' ευφημισμό θα μπορεί να αποκαλείται «Δημόσια Τηλεόραση» (Δ.Τ.) ή ΝΕΡΙΤ.
 
Και θα αποτελεί ένα δύσμορφο και δυσλειτουργικό υποκατάστατο της ΕΡΤ, αφού παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για «ελληνικό BBC», ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας σχεδιάζεται με προδιαγραφές επιπέδου τοπικού καναλιού, ακυρώνοντας τις διακηρύξεις κυβερνητικών στελεχών περί δημιουργίας ενός νέου, ανεξάρτητου, πολυφωνικού και ποιοτικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
 Αντ' αυτού, δημιουργείται ένας συρρικνωμένος αθηνοκεντρικός οργανισμός, που φιμώνει και εξαφανίζει την περιφέρεια.
Ο επί σχεδόν 8 μήνες αποκλεισμός της λειτουργίας των ραδιοφώνων της περιφέρειας, της ΕΤ3 και των κατά τόπους σταθμών της ΕΡΤ αλλά και η έμπρακτη πολιτική συρρίκνωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και στραγγαλισμού της ελεύθερης και αμερόληπτης πληροφόρησης, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί την υποχρέωση που επιβάλλει το Σύνταγμα για την πλήρη ανταπόκριση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στις κοινωνικές ανάγκες και την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.
 
Ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας τελικά σχεδιάζεται με ελάχιστο προσωπικό, σε σχέση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, έτσι ώστε να μη μπορεί να είναι  ανταγωνιστικός για τα ιδιωτικά κανάλια, ενώ η παραγωγή μεγάλου μέρους των προγραμμάτων του παραδίδεται σε ιδιώτες. Εξωτερικές παραγωγές τις οποίες ο Πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει αμαρτωλές.Και προφανώς το δημοσιογραφικό δυναμικό της «Δ.Τ.», της ΝΕΡΙΤ ή όπως αλλιώς θα λέγεται, θα περιορίζεται στην κάλυψη των απολύτως απαραίτητων, για να δικαιολογείται η είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους. 

Δημιουργείται έτσι μια δημόσια ραδιοτηλεόραση για την οποία έχουν εκφραστεί αρνητικά τόσο η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, όσο και η EBU.

Πώς θα γίνει ανταγωνιστική η δημόσια τηλεόραση όταν προκηρύσσονται μόλις 132 θέσεις εργασίας για τη ΝΕΡΙΤ, με αποτέλεσμα να χάνονται περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας δημοσιογράφων της ΕΡΤ, όπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας ταυτόχρονα «τη ριζική διαφωνία της για τον αδιαφανή τρόπο πρόσληψης του προσωπικού, καθώς το σύστημα μοριοδότησης που επελέγη ευνοεί τους υποψήφιους χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έναντι των απολυμένων συναδέλφων της ΕΡΤ, ολοκληρώνοντας έτσι το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ της 11ης Ιουνίου 2013».
 
Με την εξαφάνιση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της ανεργίας στον κλάδο, που έχει φθάσει σε ύψος ρεκόρ. Με τα Ταμεία μας λεηλατημένα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και με εργαζόμενους και συνταξιούχους σε καθεστώς ανασφάλειας.
 
Ο στραγγαλισμός της περιφέρειας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόλις 15 δημοσιογράφοι προβλέπονται για την ΕΤ3 και κανένας για την υπόλοιπη Ελλάδα, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, η ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει ότι «η προκήρυξη μόλις 15 θέσεων εργασίας για δημοσιογράφους στη ΝΕΡΙΤ δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το πώς αντιλαμβάνονται οι δημιουργοί του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα το ρόλο της Θεσσαλονίκης: ως έδρα ενός στοιχειώδους ανταποκριτικού γραφείου. 
 
Οι διαδοχικές δεσμεύσεις όλων των πολιτικών προσώπων που εδώ και επτά μήνες υπόσχονταν ότι θα σχηματίσουν έναν αναβαθμισμένο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και σε διάφορους τόνους αναπαρήγαγαν τη ρητορική για την αξία της περιφέρειας οριστικά πέφτουν στο κενό, μαζί με την αξιοπιστία τους. Οι συνέπειες από την ακύρωση της Θεσσαλονίκης ως έδρας άρτιου και αυτόνομου ενημερωτικού σχήματος δεν έχουν τοπική μόνο εμβέλεια: χαρακτηρίζουν το σύνολο της κυβερνητικής αντίληψης για την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό και καθιστούν εξ ορισμού αδόκιμο το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα της ΝΕΡΙΤ».
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), εκφράζοντας τη βούληση και των άλλων Ενώσεων Συντακτών-μελών της Ομοσπονδίας, ζητάει -πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις, που θα αποβούν μοιραίες για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης-, να του δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξει και προφορικά τις θέσεις του προς τους αποδέκτες της αποστολής.
 
Με στόχο να δημιουργηθεί εξαρχής μία ΕΡΤ που θα ανταποκρίνεται στο συνταγματικό της ρόλο και όχι στις μικροκομματικές ανάγκες της εκάστοτε κυβέρνησης, σας καλούμε να φέρετε το θέμα στη Βουλή, προκειμένου να τοποθετηθούν τα μέλη του κοινοβουλίου."


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

                                                               Με την
παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Η αξιολόγηση επί τουρκοκρατίας

Η παρακάτω ιστορία έφτασε σε μένα από τον συχωρεμένο τον παππού μου που κι εκείνος την είχε ακούσει από τον δικό του παππού και πάει λέγοντας. Δεν ξέρω αν είναι αληθινή. Αυτό που ξέρω είναι πως τελικά «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν».

Επί τουρκοκρατίας, όταν Μεγάλος Σουλτάνος ήταν ο Σαμάρ Αντόν ο 1ος, στο μεγάλο δρόμο που ένωνε τα μικρά χωριά με τη μεγάλη πόλη, βρισκόταν ένα χάνι, το περίφημο Χάνι του Σχολειού επειδή βρισκόταν πάνω σ’ ένα μεγάλο ύψωμα που άμα ανέβαινε κανείς, λες και είχε όλον τον κόσμο στα πόδια του.

Το Χάνι του Σχολειού, εξυπηρετούσε όλους τους ταξιδιώτες που πηγαινοέρχονταν ανάμεσα στα μικρά χωριά και τη μεγάλη πόλη εντελώς δωρεάν γιατί είχε φτιαχτεί και συντηρούταν από τις εισφορές και τα χαράτσια των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Στον ίδιο δρόμο, λίγο πιο μακριά, λειτουργούσε ένα ακόμη χάνι, το Ιδιώτ-Χάνι, μόνο που αυτό, πρόσφερε τις υπηρεσίες του επί πληρωμή. Σ’ αυτό κατέφευγαν όσοι από τους ταξιδιώτες είχαν γεμάτο πουγκί και κάποιοι, ελάχιστοι, που ήθελαν να ζήσουν, έστω και για ένα βράδυ, σαν αγάδες.

Όμως, καθώς πλησίαζε ο γάμος της κόρης του, της Ελλαδαΐδας με τον Τρόικαν, το γιο του Βεζίρη της Ευρώπης, σκέφτηκε πως θα ήταν καλύτερο για την προίκα της, να κουτσουρέψει τις δαπάνες για το Χάνι του Σχολειού.

Ο Μεγάλος Σουλτάνος, είχε αναθέσει τη διοίκηση του Χανιού του Σχολειού στον Αρβανίτ Πασά, με την εντολή να κάνει όσες περισσότερες περικοπές μπορεί.

Το Χάνι το κρατούσαν δύο ντόπιοι από τα γύρω χωριά. Δούλευαν εκεί για πάρα πολλά χρόνια. Ο Δασκαλόπουλος και ο Καθηγητώνης.

Ο Αρβανίτ Πασάς δεν αργοπόρησε ούτε λεπτό να υλοποιήσει τις εντολές του Μεγάλου Σουλτάνου.

Το πρώτο που έκανε ήταν να κόψει την προμήθεια μοσχαρίσιου κρέατος προς το Χάνι με το σκεπτικό πως δεν ήταν δα και τόσο απαραίτητο οι ταξιδιώτες να τρώνε κρέας. Αν ήθελαν κάτι τέτοιο, ας πήγαιναν παραδίπλα, στο Ιδιώτ-Χάνι.

Διαμαρτυρήθηκαν λίγο οι δύο ντόπιοι,
στραβομουτσούνιασαν λίγο οι ταξιδιώτες αλλά τι να έκαναν; Το δέχτηκαν. «Και το αρνί καλό είναι» σκέφτηκαν.

Πολύ σύντομα, ο Αρβανίτ Πασάς κατέστρωσε ένα σχέδιο, με σκοπό, να περικόψει κι άλλο τα έξοδα του Χανιού και, αν ήταν δυνατόν, στο τέλος να το έκλεινε. Αυτοί που κατείχαν το διπλανό Ιδιώτ-Χάνι, περίμεναν πως και πώς να το αγοράσουν.

Θα έστελνε, δυο φορές την εβδομάδα, τον Συμβουλόμπεη να ελέγχει τον Δασκαλόπουλο και τον Καθηγητώνη και να τους ρωτάει διάφορα.

Έφτασε ο Συμβουλόμπεης στο Χάνι και άρχισε τις ερωτήσεις.

«Τα λεφτά που σας δίνει ο Αρβανίτ Πασάς, καλύπτουν τις ανάγκες του Χανιού;», ήταν η πρώτη του ερώτηση.
«Τις καλύπτουν και περισσεύουν, ζωή να έχει ο πολυχρονεμένος», απάντησαν οι δύο ντόπιοι με μια φωνή θέλοντας να κάνουν καλή εντύπωση.

«Τότε, φέρτε μου το περίσσευμα πίσω. Κάπου αλλού θα σκεφτεί να το διαθέσει ο Πασάς», είπε αμέσως μετά ο Συμβουλόμπεης.

Τι να έκαναν οι καψεροί. Έτσι όπως απάντησαν, δεν μπορούσαν παρά να του δώσουν λίγα γρόσια από τα δικά τους γιατί περίσσευμα, δυστυχώς, δεν υπήρχε.

Μόλις και που έφταναν τα χρήματα του Πασά για να καλυφθούν οι ανάγκες του Χανιού.

Την ίδια ερώτηση τους ξανάκανε ο Συμβουλόμπεης όταν πήγε πάλι να τους συναντήσει.

Τώρα όμως είχαν πάρει το μάθημά τους και πρόσεξαν πολύ καλά την απάντηση.

«Πώς να τις καλύψουν;
Δεν φτάνουν τα λεφτά που στέλνει ο Πασάς» είπαν και περίμεναν την αντίδραση του Συμβουλόμπεη.

«Τότε να συμπληρώνετε από το μισθό σας και αν πάλι δε φτάνουν, να κάνετε πιο μικρές τις μερίδες. Όποιος θέλει κανονική μερίδα να πάει στο Ιδιώτ-Χάνι», ήταν η απάντηση του Συμβουλόμπεη ο οποίος συνέχισε:
«Και γιατί δεν πάτε στον Αμέτ που έχει το μποστάνι και τα πρόβατα, να του ζητήσετε βοήθεια;»

«Τι είδους βοήθεια δηλαδή;», αναρωτήθηκε ο Καθηγητώνης.

«Να σας στέλνει λίγα ζαρζαβατικά, κανένα αρνάκι που και που! Είναι καλός άνθρωπος, δεν θα αρνηθεί. Αν του πείτε, μάλιστα ότι μπορεί να στήσει και ένα πάγκο, έξω από το Χάνι, με τα προϊόντα του, νομίζω πως δεν θα αρνηθεί. Είναι καλός άνθρωπος, σας λέω».

Αυτά τους είπε ο Συμβουλόμπεης και έφυγε καβάλα στη φοράδα του.

Ξαναήρθε σε λίγες μέρες ο Συμβουλόμπεης και είδε έξω από το Χάνι τον πάγκο του Αμέτ. Λάχανα, κουνουπίδια, ζαρζαβατικά διάφορα και καμιά δεκαριά αρνάκια να βελάζουν, μακροσχοινισμένα καθώς ήταν, χαλώντας τον κόσμο.

Μπήκε μέσα και βρήκε τους δύο ντόπιους σκεπτικούς.

Αμέσως έκανε την ερώτηση:

«Το Χάνι είναι σε καλή κατάσταση; Η κουζίνα, η σκεπή, τα κρεβάτια, όλα καλά;»

«Όλα μια χαρά» απάντησε ο Δασκαλόπουλος.

«Ωραία! Από τον άλλο μήνα, δεν χρειάζεται να σας στείλω τα γρόσια που παίρνετε για τη συντήρηση. Κι εγώ μια χαρά το βλέπω. Του χρόνου, αν χρειαστεί, το ξανασυζητάμε. Εντάξει;», ανακοίνωσε ο Συμβουλόμπεης κι έφυγε και πάλι βιαστικός, καβάλα στη φοράδα του.

Εν τω μεταξύ, ο Μεγάλος Σουλτάνος είχε σεκλέτια.
Ο Βεζίρης της Ευρώπης του ζήτησε περισσότερη προίκα αν ήταν να παντρευτεί ο γιος του την Ελλαδαΐδα. Τότε ο Σουλτάνος, αποφάσισε να αυξήσει τους φόρους και τα χαράτσια και μήνυσε στον Αρβανίτ Πασά να μειώσει κι άλλο τις δαπάνες για το Χάνι του Σχολειού. Εκείνος, με τη σειρά του, κάλεσε τον Συμβουλόμπεη και του είπε να πάει στους δύο ντόπιους και να τους ανακοινώσει πως από δω και στο εξής το Χάνι θα φιλοξενούσε δωρεάν μόνο τους ταξιδιώτες που ήταν καλά ντυμένοι και ταξίδευαν με άλογα ή μουλάρια. Οι κουρελιάρηδες οι πεζοί και όσοι ταξίδευαν με γαϊδούρια, αποκλείονταν από το Χάνι.

Το φυσούσαν και δεν κρύωνε οι δύο ντόπιοι κι άρχισαν να σκέφτονται πως κάτι έπρεπε να κάνουν γιατί όπως πήγαινε το πράμα, πολύ σύντομα το Χάνι θα έκλεινε. Δεν μπορούσαν, όμως να βρουν τι ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει.

Οι κάτοικοι των μικρών χωριών που αποκλείστηκαν από το Χάνι, άρχισαν κι εκείνοι να ανησυχούν και να εξοργίζονται. Έλεγαν πως θα σταματήσουν να πληρώνουν τους φόρους και τα χαράτσια και πως θα μπουν με το «έτσι θέλω» μέσα στο Χάνι. Το΄παν και το΄καναν.

Μόλις έμαθε ο Σουλτάνος για τις ταραχές στα μικρά χωριά, έστειλε γενίτσαρους καβαλάρηδες για να πάρουν κεφάλια και να σταματήσει η εξέγερση.

Έλα όμως που οι χωρικοί ήταν μαθημένοι από τέτοια.
Έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούσαν στα μικρά χωριά και σαν είδαν τους γενίτσαρους να πλησιάζουν, άναψαν παντού φωτιές με σβουνιές των ζώων και ξερόκλαδα. Γέμισε ο κάμπος πυκνό καπνό τόσο που οι γενίτσαροι δεν έβλεπαν κατά που να πάνε. Σαστισμένοι, δεν μπορούσαν να καταλάβουν από πού τους έρχονταν οι πέτρες με αποτέλεσμα να φύγουν πανικόβλητοι.

Αγρίεψε ο Σουλτάνος και αποφάσισε να κλείσει το Χάνι. Ούτε γρόσι δεν θα έδινε στο εξής. Όσο για τον Δασκαλόπουλο και τον Καθηγητώνη, απολύθηκαν και οι δύο και ο Σουλτάνος, έπαψε να ασχολείται με τους κατοίκους των μικρών χωριών. Είχε μεγαλύτερες σκοτούρες για να ασχοληθεί.

Η αλήθεια είναι πως το Χάνι έκλεισε για λίγο καιρό αλλά ξανάνοιξε. Αυτή τη φορά το συντηρούσαν οι χωρικοί μόνοι τους. Ότι είχε ο καθένας πρόσφερε. Άλλος τα λαχανικά, άλλος το λάδι, άλλος κανένα αρνί και όλα πήγαιναν ρολόι. Ο Δασκαλόπουλος με τον Καθηγητώνη ξανάπιασαν δουλειά για να εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες και φυσικά γλύτωσαν από τις επισκέψεις του Συμβουλόμπεη και τις «ιδέες» του Αρβανίτ Πασά.

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Ρήγμα στη διαθεσιμότητα από το Πρωτοδικείο Ξάνθης - Δικαιώθηκε υπάλληλος που αρνήθηκε την κινητικότητα!

-Η συνήγορος της υπαλλήλου, επ. καθηγήτρια της Νομικής Κομοτηνής Λευκή Κιοσσέ, εξηγεί στην "Αυγή" ότι το δικαστήριο στηρίχθηκε σε δύο άρθρα του Συντάγματος που δεν επιδέχονται αναθεώρηση

Το μονομελές Πρωτοδικείο της Ξάνθης δικαίωσε υπάλληλο του δήμου Ξάνθης η οποία είχε προσφύγει κατά της απόφασης να μετακινηθεί από την Ξάνθη στην Κρήτη στο πλαίσιο της "κινητικότητας". Μετά από 14 μήνες το δικαστήριο απεφάνθη ότι όχι μόνο πρέπει η υπάλληλος να γυρίσει στη θέση της αλλά ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει στην ενάγουσα 100 ευρώ για κάθε μέρα που δεν υλοποιεί την απόφαση. Η απόφαση είναι σημαντική γιατί δεν πρόκειται για ασφαλιστικά μέτρα αλλά για δικαστική κρίση επί της ουσίας. Η συνήγορος της εργαζόμενης, επ. καθηγήτρια της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Λευκή Κιοσσέ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση και σημείωσε με νόημα ότι δεν είναι δόκιμο να δέχονται επιθέσεις δικαστές που εκδίδουν αποφάσεις που, ας πούμε, δεν βολεύουν.

Σε δηλώσεις της στην η κ. Κιοσσέ επισημαίνει ότι αυτή η απόφαση έχει νομολογιακό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον γιατί είναι η πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο που αναφέρεται στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας κινητικότητας και θεωρεί ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί ρήγμα στη συγκεκριμένη νομοθεσία. Έχει σημασία, μας λέει, ότι η δικαστική εξουσία ελέγχει την εκτελεστική σε αυτά τα θέματα και μας παραπέμπει σε μελέτη της Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών, η οποία σημειώνει ότι τουλάχιστον 10 συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων βρίσκονται σε υποχώρηση, όπως αυτό της εργασίας, της αναλογικότητας στην καταβολή φόρων, της κοινωνικής περίθαλψης, της υγείας, της αποτελεσματικής προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης, και επισημαίνει επίσης ότι πλήττεται το κράτος δικαίου και συνακόλουθα η δημοκρατία.

Σ' αυτήν τη μελέτη, μας λέει η κ. Κιοσσέ, στηρίχθηκε και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης και μάλιστα σε δύο άρθρα του Συντάγματος που δεν επιδέχονται αναθεώρηση, στο 2 και στο 5, που αναφέρονται στον σκληρό πυρήνα των δικαιωμάτων των πολιτών. Με την έννοια αυτή, μας λέει η κ. Κιοσσέ, η απόφαση αυτή είναι σημαντική αλλά υπάρχει ακόμη ο δεύτερος βαθμός και ο Άρειος Πάγος μέχρι να καταστεί αμετάκλητη.

πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Αυτές είναι οι απολύσεις που έχουν υπογράψει Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας και ΣΙΑ

Η κυβέρνηση έχει υπογράψει την απομάκρυνση 6.000 υπαλλήλων από τους 25.000 της διαθεσιμότητας και 5.400 από διάφορες κατηγορίες του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα

Με καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων, αλλά και απομάκρυνση προσωπικού από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας, θα πραγματοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την έξοδο
11.400 εργαζομένων από το Δημόσιο εντός του 2014.

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προβλέπουν ότι για το 2014 θα απομακρυνθούν 6.000 υπάλληλοι από τους 25.000 της διαθεσιμότητας και 5,.400 από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα από διάφορες κατηγορίες.
Υ.Γ
Αφού μετατάξανε όλα τα λαμόγια- κομματόσκυλα ( που τον υπολογιστή τον έχουν για να καθρεφτίζονται στην οθόνη του να χτενίζονται και να διορθώνουν το μακιγιαζ τους..) από ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, στα υπουργεία και κατά τόπους διευθύνσεις του στενού δημόσιου τομέα (ακόμη και στα γραφεία εκπαίδευσης)
Για να τα σώσουνε αυτά τα λαμόγια...θα απολύσουν όσους δουλεύουν...

exomatiakaivlepo







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Πρώην επικεφαλής της Siemens..δεν θυμάται που τα έδωσε...

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, που αποκάλυψε πρώτη το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens, αναφέρεται στο ταξίδι του πρώην επικεφαλής του γερμανικού ομίλου Χάινριχ φον Πίρερ στην Αθήνα και αποκαλύπτει στοιχεία από την κατάθεσή του ενώπιων των ελληνικών ανακριτικών αρχών.
 

Κατηγορούμενος, όχι μάρτυρας



Ο Χάινριχ φον Πίρερ δεν θυμάται
Η κατάθεση έγινε στις 7 Ιανουαρίου και ο φον Πίρερ δεν είχε κληθεί με την ιδιότητα του μάρτυρα αλλά του κατηγορουμένου για το αδίκημα της δωροδοκίας ελλήνων κυβερνητικών και πολιτικών αξιωματούχων, καθώς επί χρόνια ήταν η ηγετική φυσιογνωμία του γερμανικού κολοσσού. Στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, η υπόθεση αυτή έπληξε καίρια το κύρος της Siemens. Πάνω από δύο δις ευρώ κόστισε στην εταιρεία η διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης με τα μαύρα ταμεία σε όλες τις ηπείρους. Κατά τη διάρκεια που ο φον Πίρερ διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και μετά επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου καταπατήθηκε η μισή ποινική νομοθεσία, αλλά στον κ. Siemens, όπως αποκαλείται σκωπτικά, δεν φαίνεται να υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του.
 
«Δεν γνωρίζω»


Ο Χάινριχ φον Πίρερ δεν θυμάταιΠάνω από δύο εκατομ. ευρώ έχει κοστίσει η υπόθεση στην εταιρεία

Τι το νεότερο κόμισε στην ελληνική Εισαγγελία η ανάκριση του Χάινριχ γον Πίερερ; Οι συντάκτες του άρθρου της γερμανικής εφημερίδας παραθέτουν στοιχεία από το ανακριτικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με τα οποία ο φον Πίρερ δεν γνώριζε για «μυστικές χορηγίες» σε υπουργούς και βουλευτές, ούτε είχε γνώση για «επωφελείς παροχές» σε κόμματα μέσω λογαριασμών στην Αυστρία και στην Ελβετία. Το συνολικό ποσό που κατέβαλε η Siemens ανέρχεται σε 100 εκατομ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, αλλά ο πρώην μάνατζερ της εταιρείας δεν γνώριζε τίποτα, όπως κατέθεσε στην ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα. «Είχα υπό τον έλεγχό μου 500.000 εργαζόμενους και καθημερινές εισπράξεις ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Για τις επιμέρους πληρωμές δεν θα μπορούσε να είχε γνώση η κεντρική διοίκηση, αυτές ανήκουν στο αρμόδιο τμήμα του λογιστηρίου», φέρεται να είπε ο φον Πίρερ σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.


Επλήγη το κύρος της εταιρείας σε πολλές χώρες του κόσμου  
Επλήγη το κύρος της εταιρείας σε πολλές χώρες του κόσμου
Σε σχετική ερώτηση της ανακρίτριας ο γερμανός πρώην μάνατζερ είπε ότι δεν γνωρίζει το όνομα του Τάσου Μαντέλη, ο οποίος όταν ήταν υπουργός Συγκοινωνιών φέρεται να εισέπραξε το ποσό των 200.000 ευρώ και τώρα λογοδοτεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. «Το ακούω για πρώτη φορά», είπε. Ούτε γνώριζε ονόματα άλλων Ελλήνων που πήραν χρήματα από τη Siemens, αλλά ούτε είχε σχέση με τη μεγάλη συμφωνία ψηφιοποίησης του ΟΤΕ. Μετά την κατάθεση ο φον Πίρερ αναχώρησε από την Αθήνα, όπως είχαν κάνει και πρώην συνάδελφοί του από το εποπτικό συμβούλιο και πρώην μάνατζερ, που είχαν κληθεί να καταθέσουν στην Αθήνα. Και όπως καταλήγουν οι αρθρογράφοι της εφημερίδας, ο φον Πίρερ δεν έχει πολλά να φοβηθεί, καθώς η ελληνική δικαιοσύνη δεν διαθέτει κάτι χειροπιαστό σε βάρος του, ενώ στη Γερμανία έχει πέσει στα μαλακά με τη καταβολή προστίμου ύψους 250.000 ευρώ και 5 εκατομ. ευρώ στην εταιρεία για ηθική βλάβη. 

Ειρήνη Αναστασοπούλου / Süddeutsche Zeitung

πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ FBI & INTERPOL - Ποιος προστατεύει τον καταζητούμενο κουνιάδο του Άδωνη;

Εδώ και μία δεκαετία ο Γιάννης Καραγιαννίδης, αδελφός της Ευγενίας Μανωλίδου και κουνιάδος του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη, βρίσκεται μεταξύ των πιο διάσημων φυγάδων για περιβαλλοντικά εγκλήματα στις ΗΠΑ, καταδικασμένος με βαριές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για υπόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών και εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αμερικανικών αρχών, ο Καραγιαννίδης βρίσκεται πιθανώς στην Ελλάδα και κυκλοφορεί ελεύθερος παρά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του. Την εκτίμηση αυτή ενισχύει και καταγγελία του πρώην εργοδότη του στις ΗΠΑ, ο οποίος έχει δηλώσει στον αμερικανικό Τύπο ότι γνωρίζει επιχειρηματίες –πρώην συνεργάτες του- που έχουν «πέσει πάνω» του κατά τη διάρκεια επαγγελματικών ταξιδιών τους στην Ελλάδα.

Η εντολή προς εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης της Interpol έχει διαβιβαστεί από την Εισαγγελία Εφετών Αθήνας προς το υπουργείο Δικαιοσύνης από τις 17 Ιουλίου του 2009, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Ελάχιστες ημέρες πριν τη διαβίβαση της εντολής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Καραγιαννίδης είχε εμφανιστεί δημοσίως, παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη καταζητούμενος, στο γάμο της αδελφής του Ευγενίας Μανωλίδου με τον νυν υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Φωτογραφίες του μάλιστα από το γεγονός είχαν δημοσιευθεί και στον ελληνικό Τύπο.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από την οικογενειακή συγγένεια με τον κ. Γεωργιάδη, ο Γιάννης Καραγιαννίδης συνδέεται και με μια άλλη πολιτική οικογένεια. Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Ανδρεουλάκου, ανιψιά του σημερινού γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Θανάση Ανδρεουλάκου και κόρη του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου.



Παρά τη δημόσια εμφάνιση που επιβεβαίωνε ότι ο φυγάς βρισκόταν στην Αθήνα, οι ελληνικές αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον κουνιάδο του κ. Γεωργιάδη, ούτε τότε ούτε όμως και σήμερα. Το θέμα έφερε στη βουλή τον περασμένο Οκτώβριο η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καταθέτοντας ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια. Επειδή η κ. Χρυσοβελώνη δεν πήρε απάντηση, επανέλαβε την ερώτηση περίπου ενάμιση μήνα μετά. Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Δένδια, δεν περιήλθαν ποτέ στα χέρια των Αρχών σχετικές με τον Καραγιαννίδη πληροφορίες ή καταγγελίες. Επίσης, στο έγγραφό του ο υπουργός σημείωνε ότι «τα αιτούμενα αριθμητικά στοιχεία των αγγελιών διεθνών αναζητήσεων δεν δύνανται να υπολογιστούν σε βάθος δεκαετίας, διότι μετά την παύση των αναζητήσεων για οποιοδήποτε λόγο, οι εν λόγω αγγελίες διαγράφονται από τη βάση διωκόμενων ατόμων της Interpol».

Ωστόσο, το ένταλμα σε βάρος του Καραγιαννίδη δεν έχει διαγραφεί ούτε από τη βάση της Interpol ούτε από την αντίστοιχη της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του FBI.




Επομένως, εύλογα εγείρονται υποψίες ότι ο κουνιάδος του υπουργού Υγείας βρίσκεται κάτω από κάποιο «αόρατο» δίχτυ προστασίας, για να διαφεύγει της σύλληψης επί σειρά ετών. Κάποιες πηγές μάλιστα υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία και η διεύθυνση του κ. Καραγιαννίδη είναι γνωστά στις αρχές, αφήνοντας υπόνοιες για σοβαρό θέμα συγκάλυψης και προστασίας ενός διεθνούς καταζητούμενου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρώην εργοδότης του κ. Καραγιαννίδη εξέτισε ποινή φυλάκισης στις ΗΠΑ και του επιβλήθηκε και βαρύ πρόστιμο. Τα όσα λέει για τον 25χρονο τότε Έλληνα εργαζόμενό του είναι άκρως αποκαλυπτικά. Η οργή του δε ξεχειλίζει που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, καθώς είναι πεπεισμένος ότι είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Ολι Ρεν: Θυσιάσαμε την Ελλάδα για να σωθούν οι υπόλοιποι !!! Του Γιώργου Δελαστίκ

 Του Γιώργου Δελαστίκ

Ωμή, κυνική, σοκαριστική η ομολογία του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπροέδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές που απαρτίζουν τη διερευνητική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες που έχουν τεθεί υπό μνημονιακό καθεστώς, ο Φινλανδός κομισάριος τους είπε ουσιαστικά ότι η ΕΕ προτίμησε να θυσιάσει την Ελλάδα για να σώσει άλλα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης και πάνω απ' όλα για να διασώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες!

Τι ακριβώς είπε ο Ολι Ρεν; «Στο ξεκίνημα της κρίσης, την άνοιξη του 2010 και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη - μέλη όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη» δήλωσε επί λέξει.

Θα υπήρχαν λοιπόν «δραματικές συνέπειες μετάδοσης», λέει ο Ρεν, αν γινόταν «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους την άνοιξη του 2010. Χρησιμοποιεί, πέρα από τις επιπτώσεις «σε άλλα κράτη - μέλη» και μια έκφραση κατ' ουσίαν ακατάληπτη από τον μη επαΐοντα αναγνώστη: «μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη». Τι ακριβώς εννοεί ο επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν;

Ο ίδιος φυσικά προτιμάει να το αφήσει απροσδιόριστο. Εμείς όμως δεν έχουμε κανέναν λόγο να μη διευκρινίσουμε αυτό που ο ίδιος αποφεύγει να εξηγήσει. Το ζήτημα είναι απλούστατο: αν γινόταν κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων την άνοιξη του 2010, το κόστος θα το πλήρωναν κυρίως οι ευρωπαϊκές τράπεζες!

Ενώ με το μνημόνιο που επέβαλαν οι Γερμανοί στη χώρα μας και με τη μετάθεση του «κουρέματος» δύο χρόνια αργότερα, σχεδόν όλο το κόστος το πλήρωσαν αποκλειστικά οι Ελληνες! Βάσει των στοιχείων της «τράπεζας των τραπεζών», από τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ που ανερχόταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στις 31 Δεκεμβρίου 2009, τα 184 δισεκατομμύρια τα χρωστούσε σε ξένες τράπεζες, σχεδόν αποκλειστικά ευρωπαϊκές και όλες ιδιωτικές!

Τότε δεν υπήρχαν καθόλου ελληνικά κρατικά χρέη προς άλλα κράτη, προς το ΔΝΤ, προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν υπήρχαν δηλαδή δανειστές της χώρας μας που να αποκλείεται εκ προοιμίου να κουρευτούν τα δάνεια που μας είχαν δώσει. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες, αν υποθέσουμε ότι γινόταν ένα «κούρεμα» της τάξης του 50% το 2010, θα έχαναν περίπου 90 δισεκατομμύρια ευρώ! Αντιθέτως, με το μνημόνιο που μας επιβλήθηκε και με τα δάνεια που μας έδωσαν υποτίθεται για να σωθεί η Ελλάδα, στην πραγματικότητα πληρώθηκαν στο ακέραιο όλα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατείχαν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες και έληγαν ως το 2012.

Τα υπόλοιπα ελληνικά ομόλογα, μεγαλύτερης διάρκειας, τα ξεφορτώθηκαν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες πουλώντας τα στη δευτερογενή αγορά στην ΕΚΤ, με πολύ περιορισμένες απώλειες. Ετσι... «κρατικοποιήθηκε» σχεδόν όλο το ελληνικό δημόσιο χρέος στο εξωτερικό, αφού πλέον χρωστάμε ως χώρα σχεδόν μόνο στα κράτη της Ευρωζώνης, στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ, όπου όλα τα ομόλογα που λήγουν πληρώνονται στο 100% της ονομαστικής αξίας τους! Οταν ολοκληρώθηκε ουσιαστικά αυτός ο κύκλος της «κρατικοποίησης» σε διεθνές επίπεδο του ελληνικού δημόσιου χρέους, έλαβε χώρα το 2012 το διαβόητο «κούρεμα». Τότε όμως, με την προαναφερθείσα μεθόδευση των Ευρωπαίων, σχεδόν όλα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που μπορούσαν να «κουρευτούν» βρίσκονταν στα χέρια των... ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών, των Ελλήνων μικροομολογιούχων, των ελληνικών πανεπιστημίων, των ελληνικών νοσοκομείων!

Οι Ελληνες λοιπόν κουρεύτηκαν «γουλί», οι Ευρωπαίοι καθόλου! Υπάρχει και άλλη μεγαλύτερη τραγωδία. Αν το ελληνικό δημόσιο χρέος «κουρευόταν» π.χ. κατά 50% το 2010, τότε τα 300 δισ. ευρώ του χρέους θα γίνονταν 150, επειδή δεν υπήρχαν ελληνικά κρατικά ομόλογα στα χέρια κρατών ή διεθνών οργανισμών (ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εξ ορισμού δεν κουρεύονται.

Η Ελλάδα τότε όντως θα είχε σωθεί! Με το «κούρεμα» όμως του 2012, όταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο εξωτερικό είχε «κρατικοποιηθεί» με δάνεια που είχαν φορτώσει στο ελληνικό κράτος, τα 300 δισ. ευρώ του χρέους της χώρας μας του 2009 έγιναν 330 το 2010 και 355 δισ. ευρώ το 2012 και στη συνέχεια, μετά το «κούρεμά» τους κατά 53% έγιναν... 321 δισ. ευρώ το 2013! «Μάγοι» οι Ευρωπαίοι: «κούρεψαν» κατά 53% τα 300 δισ. και τα έκαναν... 321! Η μαθηματική επιστήμη παραδίνεται στη μεγαλοφυΐα τους!

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Μας πάνε για χρεοκοπία..μόνη λύση η διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου του χρέους ..

Δεν το λέει ο Καμμένος ....το λένε τα στοιχεία, διεθνείς οικονομολόγοι και ειδικοί..
Σοβαρό πρόβλημα ταμειακών ροών παρουσιάζει η Ελλάδα και πάλι παρά το ότι έχει ένα πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών .

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα χρειάζεται μια αλλαγή στους όρους αποπληρωμής ή άλλο σχέδιο διάσωσης ή θα χρεοκοπήσει τον Αύγουστο , αν όχι τον Μάιο. Χρησιμοποιώ τις λέξεις « θα χρεοκοπήσει " αορίστως.
Ο μόνος τρόπος που η Ελλάδα σήμερα κάνει τις πληρωμές δανείων γίνεται με τα χρήματα από την Τρόικα.

Η απάτη λειτουργεί ως εξής: τα χρήματα των δανείων της τρόικα, φέρεται να έχουν δοθεί στην Ελλάδα , αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να τα αγγίξει πραγματικά . Αντ 'αυτού τα χρήματα πηγαίνουν πίσω προς την Τρόικα για τις πληρωμές τόκων και κεφαλαίου ...

Μόλις δύο ημέρες πριν από Νέο έτος 2014 , Αντώνης Σαμαράς είπε στον λαό ότι η Ελλάδα θα αφήσει το πρόγραμμα διάσωσης της τον επόμενο χρόνο , χωρίς να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας . « Το 2014 θα κάνουμε το μεγάλο βήμα εξόδου από τη δανειακή σύμβαση », είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. " Το 2014 , η Ελλάδα θα βγεί έξω στις αγορές και πάλι και θα αρχίσει να γίνεται μια κανονική χώρα ... Δεν θα υπάρξει ανάγκη για νέα δάνεια και νέες συμφωνίες διάσωσης " .
Όμως, τα στοιχεία που λαμβάνονται από το Slog δείχνουν ότι είπε ψέματα .



Το σύνολο των πληρωμών που οφείλονται για το 2014 είναι € 31.6bn . Τα συνολικά κεφάλαια του δανείου για να καλύψουν το ποσό αυτό είναι € 17,5 δις . Το ελληνικό πλεόνασμα € 0,8 δισεκατ. προφανώ και δεν αρκεί.

Δείτε τώρα το δεύτερο γράφημα .. :



Στις 20 και 21 Μαίου , λήγουν 3 κουπόνια . Το μεγαλύτερο από αυτά - ένα ποσό 5,2 δισ. € - είναι , επίσης, με κυμαινόμενο επιτόκιο...

Στη συνέχεια, όμως στις 20 Αυγούστου τα πράγματα πάνε άσχημα, όταν και πάλι δύο ακόμη κουπόνια λίγουν . Το κενό χρηματοδότησης εδώ είναι € 5,6 δις . Έτσι, ακόμα και με το πολύ καλύτερο, πιο αισιόδοξο σενάριο , ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται € 8,5 δισ. δημοσιονομικών πλεονασμάτων , και τα χρειάζεται για τις επόμενες 16 εβδομάδες.

Εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση πλεονάσματος , μπορεί να πει την τρόικα να πάει στην κόλαση, να κηρύξει το χρέος διάσωσης άκυρο, και να αρνηθεί το επαχθές βάρος του χρέους της.
Προτείνω η Ελλάδα να κάνει ακριβώς αυτό .

exomatiakaivlepo








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Εμπλοκή - Η Τρόικα απορρίπτει τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών

Σκληρή στάση επιμένει να κρατά η Τρόικα σε όλα τα θέματα, έχοντας τις «πλάτες» του Βερολίνου. Έχοντας ήδη αναβληθεί η επιστροφή των επικεφαλής για μετά τις 27 του μήνα, το οικονομικό επιτελείο δεν κρύβει τη δυσφορία του για την απόρριψη όλων των ισοδύναμων που έχει προτείνει για τη κάλυψη του «κενού» που άφησαν ο νέος Φόρος Ακινήτων και η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση και πλέον φουντώνει η συζήτηση για το εάν τελικά είναι αρκετός ο χρόνος έως το EUROGROUP της 17ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

«Οι εκπρόσωποι των δανειστών πρέπει επιτέλους να αποδεχθούν ότι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλλίτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις τους», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας ότι τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2013 που απεστάλησαν στη Τρόικα, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Από την άλλη μεριά, το ίδιο στέλεχος παραδέχθηκε ότι η Τρόικα έχει απορρίψει τα ισοδύναμα του ΦΠΑ, θεωρώντας ότι οι επιπτώσεις είναι σχεδόν τριπλάσιες από αυτές που υπολογίζει η ελληνική πλευρά, ενώ όσον αφορά στην απόδοση του ΕΝΦΙΑ δεν έχει γεφυρωθεί η απόσταση στις εκτιμήσεις καθώς από τη μια το υπουργείο Οικονομικών επιμένει σε εισπραξιμότητα 82% και από την άλλη η Τρόικα επιμένει ότι δεν θα ξεπεράσει το 76%, επικαλούμενη και τα νεώτερα στοιχεία για τον ΦΑΠ.

Χαώδης είναι η διαφορά και ως προς τις επιπτώσεις από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, καθώς η Τρόικα υπολογίζει απώλειες περίπου 800 εκατ. ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά κατεβάζει το πήχη στα μισά. Με αυτά και με αυτά, τα μέτρα για τη κάλυψη του "κενού", τα οποία ανέρχονται στα 1,2 δισ ευρώ και συμπεριλαμβάνουν "one off" παρεμβάσεις, αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιφυλακτικότητα από τη Τρόικα.

Ο δείκτης δυσκολίας στη διαπραγμάτευση, η οποία γίνεται επί του παρόντος σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ανεβαίνει εάν συμπεριλάβει κανείς στην εξίσωση τις ομαδικές απολύσεις, τη κατάργηση Φόρων Υπέρ Τρίτων, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

iefimerida.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Συναγερμός στην αστυνομία! Έστειλαν φακέλους με σφαίρες στον Γιάννη Πρετεντέρη και στον Γιώργο Προβόπουλο

 - Επι ποδός η αντιτρομοκρατική από τους απειλητικούς φακέλους στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στον γνωστό δημοσιογράφο
- Ο φάκελος στο όνομα του Γ. Προβόπουλου και περιείχε δύο σφαίρες και ένα απειλητικό σημείωμα
- Για σοβαρή υπόθεση κάνουν λόγο στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που εξέτασαν το σημείωμα
- Την ευθύνη για τις αποστολές των επιστολών ανέλαβε η οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί»

Δυο φάκελοι με περιεχόμενο σφαίρες, και παραλήπτες έναν δημοσιογράφο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σήμαναν κόκκινο συναγερμό στην αντιτρομοκρατική.

Τα ειδικά μηχανήματα “σκάναραν” την αλληλογραφία του κ. Προβόπουλου και ο φάκελος θεωρήθηκε ύποπτος από την πρώτη στιγμή καθώς οι σφαίρες των 7,62 χιλιοστών ήταν ευδιάκριτες. Ο ίδιος φάκελος έφτασε και στο γραφείο του Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν άνοιξαν τον φάκελο. Ενημέρωσαν την αντιτρομοκρατική και ο φάκελος οδηγήθηκε στα εργαστήρια για να εντοπιστούν πιθανά αποτυπώματα και ίχνη DNA του αποστολέα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στον φάκελο υπήρχε και μια επιστολή μιας σελίδας μεγέθους Α4 όπου υπάρχουν απειλές και αναφορές τόσο στην οικονομική κατάσταση της χώρας, όσο και στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όπως διαβεβαιώνεται πάντως σε καμία περίπτωση τόσο ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, όσο και κάποιος από τους υπαλλήλους δεν βρέθηκε σε κίνδυνο.

Στο κείμενο που συνοδεύει τις σφαίρες για τον κ. Προβόπουλο, οι δράστες του αποδίδουν ευθύνες για την πολιτική που άσκησε και έφερε σε αυτή την κατάσταση στη χώρα, ενώ στο κείμενο προς τον κ. Πρετεντέρη αναφέρουν πως στήριζε και στηρίζει τη συγκεκριμένη πολιτική.

Καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ

Την ευθύνη για τις αποστολές των επιστολών ανέλαβε η οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί».

Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη. Αυτοί, που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα μας, να ξέρουν πως δεν θα τα καταφέρουν. Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται.

newsit







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου