EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αξιολόγηση και στις αστικές συγκοινωνίες»


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αξιολόγηση και στις αστικές συγκοινωνίες»
Πρώτη ουσιαστική απόπειρα κατάργησης φορέων χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι η αξιολόγηση φορέων συνεχίζεται και θα οδηγήσει σε νέο κύμα φορέων προς κατάργηση. Σύμφωνα με τον ίδιο η αξιολόγηση θα συνεχιστεί και στις αστικές συγκοινωνίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε πως αστικές συγκοινωνίες είναι υπό αξιολόγηση όπως όλα τα ΝΠΙΔ, ωστόσο διευκρίνισε ότι επειδή κάποιος φορέας αξιολογείται δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα προκύψουν και μειώσεις προσωπικού. 

«Σε μια αξιολόγηση πρέπει μόνο να βγαίνει το 25% άριστοι, το υπόλοιπο 60% καλοί και ένα 15% κατώτεροι από τις προϋποθέσεις» σχολίασε. 

Επισήμανε ότι καταργούνται φορείς οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, είτε το έργο τους μπορεί να καλυφθεί από κάποια άλλη δημόσια δομή. 

«Η διαδικασία της αξιολόγησης των ΝΠΙΔ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, εκτιμώ ότι θα υπάρξει κι άλλο κύμα φορέων (σ.σ προς κατάργηση), αλλά και παρεμβάσεις που περιορίζουν το μέγεθος των φορέων» σημείωσε. 

«Έχουμε αναλάβει να σεβόμαστε το χρήμα του έλληνα φορολογουμένου, αν ένας φορέας δεν επιτελεί ουσιαστικό έργο πρέπει να κλείσει η να συγχωνευθεί με άλλον ή να περιοριστεί. Πρέπει να σεβόμαστε το δημόσιο συμφέρον» τόνισε. 

Ο υπουργός είπε ότι όλα τα ΝΠΙΔ θα αξιολογηθούν και υπάρχει περιθώριο για ορισμένα μείωσης του προσωπικού τους, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. 

«Ένα ποσοστό υπάλληλων που τεθεί σε διαθεσιμότητα θα οδηγηθεί σε έξοδο από το δημόσιο εφόσον δεν απορροφηθεί» ξεκαθάρισε. 

Ο υπουργός διευκρίνισε για τις 11.000 απολύσεις ότι «εγώ δεν είμαι κυνηγός απολύσεων, αλλά όλη η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, είναι μνημονιακή υποχρέωση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι αντίθετος στην ιδέα της μονιμότητας όπως είχε διαμορφωθεί. «Έκανε κακό στο δημόσιο η μονιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας όμως ότι το Σύνταγμα προστατεύει τη μονιμότητα και τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση κινούνται στα πλαίσια του Συντάγματος. 

«Το κράτος έχει μικρύνει αρκετά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να γίνει χωρίς προκαταλήψεις συζήτηση για στοχευμένη εκχώρηση ορισμένων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Το κράτος πρέπει να μικρύνει κι άλλο» εξήγησε, τονίζοντας πάντως ότι «προφανώς υπάρχει ένας πυρήνας υπηρεσιών που δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πολύ στέρεη και ότι η κυβέρνηση έχει κάθε δυνατότητα να συνεχίσει και να επιτύχει το έργο της. «Και βέβαια θα αντέξει η κυβέρνηση» τόνισε. 

Ερωτηθείς δε αν θα τεθεί θέμα πρόωρων εθνικών εκλογών στο ενδεχόμενο ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές απάντησε ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα, αλλά και στην  περίπτωση ήττας από την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Ε και; Ορίζεται πουθενά στο Σύνταγμα ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτελεί υποχρέωση για να γίνουν εθνικές εκλογές; Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για μια τετραετία...» τόνισε. 

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας («φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά») τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτε από πίσω από αυτές. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει τη θητεία του» διαβεβαίωσε
.

ΚΑΛΠΗ....ΚΟΙ - ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !!‏

 Αν υπήρχε η δυνατότητα αύριο το πρωί με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού να σε εξαφανίσουν, Έλληνα, θα το έκαναν. Έχει φθάσει πλέον η ώρα που δεν σε χρειάζονται άλλο. Το καθήκον σου, συνειδητά και ασυνείδητα, προς την ναζιστική Ενωμένη Ευρώπη το έκανες και με το
παραπάνω. Ο στρατιώτης του Νότου έδωσε ό,τι είχε να δώσει και ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από το πεδίο κατασκευασμένης μάχης που έστησαν στρατηγοί και ηγέτες.

Η αλήθεια είναι ότι περίμεναν κάποια ανταρσία από το στράτευμα των νοτίων Βαλκανίων, όπως είχαν βρει από αυτό των βορείων Βαλκανίων δύο δεκαετίες πριν. Αλλά εδώ δε μάτωσε μύτη για το ναρκοπέδιο που σου έστηναν σιγά-σιγά κυκλώνοντας εσένα και τα πολύτιμά σου. Αν και βλέπαμε όλοι ότι ενώ εμείς είχαμε μπροστά το μέτωπο, οι κοινοβουλευτικοί στρατηγοί αντί να κυκλώνουν τους εχθρούς κύκλωναν εμάς, δεν κάναμε βήμα εναντίον τους. Αντίθετα στο τελευταίο σύνθημά τους “ψηφίστε μας” πατώντας πάνω στις νάρκες θα τρέξουν οι Έλληνες για την τελευταία έξοδο.

Γίναμε βάρος περιττό διότι, όπως καταλαβαίνεις από τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, αυτό που ήθελαν ήταν η χώρα που θεωρείς μέχρι σήμερα ότι σου ανήκει. Κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα σού ανήκει μόνο ότι σου επιτρέπουν να σού ανήκει. Έφθασες στο σημείο να διαπραγματεύεσαι την γη σου και την ζωή σου με αντίτιμο που θα ορίσει ο ναζιστής γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Χθες ήταν 50,000 ευρώ, σήμερα είναι 5,000 ευρώ και αύριο θα είναι 1 ευρώ. Η τιμή της ελευθερίας και της ζωής σου, απ' ό,τι βλέπεις, πέφτει κατακόρυφα. Στοιχίζεις περισσότερα πλέον απ' ό,τι μπορείς να δώσεις κι αυτό είναι αντίθετο με το σύστημα των Αρίων της Ευρώπης. Κοινώς μπορούσαν να ανεχτούν τον γύφτο όταν αυτός τους τάιζε, αλλά ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντα για την Αρία φυλή των Ευρωπαίων, ο Γύφτος του Νοτιότερου άκρου των Βαλκανίων. Αυτός που κατά τύχη γεννήθηκε στον τόπο των θεών και των ηρώων.

Επί 200 χρόνια δεν είχαν τι να σε κάνουν. Σου όριζαν βασιλιάδες Βαυαρούς, πρωθυπουργούς που έσκυβαν σε κάθε προσταγή των Μεγάλων Δυνάμεων, δικτάτορες που το όνομά τους ήταν μεγαλύτερο από το ύψος τους και πρωθυπουργούς που υπέγραφαν την νέα υποδούλωσή σου στην ΕΟΚ με το πρόσχημα του εξευρωπαϊσμού. Μέχρι και σοσιαλιστή σού έφεραν γνωρίζοντας ότι θα τσιμπήσεις στο “πάρτα όλα” σπρώχνοντάς σε στο λάκκο με τα φίδια. Είχες την ευθύνη των επιλογών σου και τώρα περνάς από τον πάγκο για τις τρύπιες δεκάρες που σου έδωσαν με τις χούφτες και εσύ νόμιζες ότι έπαιρνες χρυσό. Σε έβαλαν στην ευρωπαϊκή σκέψη ότι όλα κοστίζουν και να τώρα που έφθασες εσύ να κοστολογείσαι από τις εταιρείες τους ως ασθενής, ως άνεργος, ως αναξιοπαθούντας.

Φαντάσου ότι ακόμα και για την ναζιστική φρίκη που έζησαν οι πρόγονοί σου, σε έβαλαν στο σκεπτικό να θέλεις να την εξαργυρώσεις, και το χειρότερο, με τον θάνατο και τον βασανισμό των προγόνων σου να ξεχρεώσεις τα δικά σου γούστα. Εις τον θάνατο του μαλάκα! Εκεί καταντήσαμε.

Τους έδωσες το δικαίωμα να σε αντιμετωπίζουν, όχι ως λαό που του ανήκει δικαιωματικά αυτός ο τόπος και η ιστορία, αλλά σαν τον τουρίστα που τυχαία έπεσε εδώ και τώρα δεν έχει να πληρώσει το ξενοδοχείο για να βγάλει την παγερή νύχτα. Βλέπεις κι εσύ την ιστορία σου δεν έκανες τον κόπο να την μάθεις, αλλά τώρα ευκαιριακά την παπαγαλίζεις άτσαλα για να υπερασπιστείς το δικαίωμα της ύπαρξής σου.

Μην ξεχνάς ότι το πολύτιμο επιστημονικό προσωπικό σου το έχουν ήδη πάρει με το πρώτο κύμα νεομετανάστευσης. Τώρα θα πάρουν και το δεύτερο βάζοντας λουκέτο σε ό,τι ακόμα δεν έχουν βάλει και θα μείνουμε πίσω κουτσοί, στραβοί και μίζεροι να ψάχνουμε τρύπα να κρυφτούμε. Αλλά επειδή και οι τρύπες έχουν αξία για τους Ευρωπαίους θα σου ετοιμάσουν τα ανάλογα γκέτο να στριμώξεις την οικογένεια, τα όνειρα και την ξεπεσμένη σου καταγωγή. Δεν είσαι άλλωστε και η γενιά της Προσφυγιάς, ούτε καν η γενιά της Κατοχής. Δεν αντιμετώπισες ποτέ εχθρό κατά μέτωπο για να ξέρεις πώς θα επιβιώσεις, αντίθετα τον εχθρό τον έβαζες στο σπίτι σου ως υποψήφιο σωτήρα του χωριού σου, της πόλης σου, της περιφέρειάς σου, της χώρα σου. Αυτής της χώρας που τώρα εσύ δεν χωράς.

Το πιο άνανδρο πάντως που έχει η ράτσα σου, νεοέλληνα, είναι το πείσμα σου να θέλεις να σώσεις τον διπλανό χωρίς αυτός να έχει ανάγκη την δικιά σου ύποπτη σωτηρία. Γουστάρεις να κάνεις κολιγιές ακόμη και με προδότες ή κουκουλοφόρους για μία θέση στο ψηφοδέλτιο. Για να μου αποδείξεις ότι εσύ είσαι “τρομοκράτης” και “αντιστασιακός”, ενώ εγώ ηττοπαθής. Ότι το δικό σου IQ είναι πιο υψηλό από το δικό μου, που έχω αποφασίσει να μην δίνω κώλο κι ας πεθάνω από ασιτία. Πολεμάς να μην μείνει ούτε μία στάλα ανυπότακτων σε τούτο το χώμα. Γκεμπελίζεις κλείνοντας όλες τις πιθανές διόδους μιας πραγματικής τελευταίας εξόδου.

4 χρόνια Κατοχής και αυτό που μένει τελικά από τους ήσυχους αυτόχειρες, από τους ήσυχους θανάτους, από τα ήσυχα λουκέτα, από τους ήσυχους λυγμούς, από τις ήσυχες καταθλίψεις, από την ήσυχη εθνική παράδοση άνευ όρων είναι ο ανυπόφορος θόρυβος που κάνει η κάλπικη φωνή σου πέφτοντας στους τενεκέδες του ξεπουλήματος.

simplemangreek







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Διευθυντής σχολείου: Παραιτούμαι - Δεν μπορώ να γίνω μέρος της διάλυσης.

Προς τους φίλους Διευθυντές και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.
Παραίτηση από τη θέση του Διευθυντή του Γυμνασίου Αμμοχωρίου.

Πάντα πίστευα σε μια διευθυντική θητεία με δημοκρατικότητα, που θα δίνει λόγο στα οράματα και τις πρωτοβουλίες των συναδέλφων, στις ιδιαιτερότητες και τις κλίσεις των μαθητών. Πάντα πίστευα στον Διευθυντή που θα ξεπερνά τις τυπικότητες στοχεύοντας πέρα από παγερές γραφειοκρατίες, στη δημιουργία ενεργών πολιτών.

Πάντα πίστευα ότι διοίκηση σημαίνει διορατικότητα, πρωτοπορία, συμμετοχή, συναδελφικότητα. Όταν ανέλαβα τη θέση του Διευθυντή του Γυμνασίου Αμμοχωρίου ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα κατέληγα να γίνω ελεγκτής παρουσίας, συντάκτης προγραμμάτων με επιφύλαξη, τιμητής των συναδέλφων, αποδέκτης υποβιβασμών.

Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μου ζητηθεί να συμπεριφέρομαι σαν ένας στυγνός γραφειοκράτης με προσκόλληση στην απόλυτη τυπικότητα, αδιάφορος για την δημιουργία κλίματος εκπαιδευτικής προσφοράς και καινοτομίας.

Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μου ζητηθεί να βάλω απέναντί μου τον σύλλογο, τον συνάδελφο, τον ίδιο μου τον «εαυτό», για να τον κατατάξω, ώστε να τον καταστήσω εύκολη λεία όσων επιδιώκουν να έχουν διαθέσιμους «αριθμούς», διαθέσιμα «νούμερα» για καρατόμηση.

Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα επιβάλουν εξωτερικούς κριτές των αποφάσεων Διευθυντή και συλλόγου οι οποίοι θα αρνούνται να αποδεχθούν τις προτάσεις του.

Ποτέ δεν θεώρησα ότι η επιλογή μου σε κάποια θέση, ως Διευθυντής, Σχολικός Σύμβουλος ή Διευθυντής Διεύθυνσης θα με διαφοροποιήσει από τους συναδέλφους μου.

Φτάνει πια συνάδελφοι Διευθυντές, εμείς έχουμε τώρα τον λόγο, δεν μπορούμε να γίνουμε οι τιμητές του «εαυτού» μας, οι κριτές των συναδέλφων μας, οι εμπρηστές των συλλόγων. Γιατί όσο κι αν το πιστεύουμε, δεν θα γλυτώσουμε, θα μας πετάξουν και εμάς, αφού πρώτα μας χρησιμοποιήσουν και μας αποξενώσουν από τους δίπλα μας. Τώρα είναι η δική μας ευθύνη.

Ας γίνουμε ένα με τους συναδέλφους μας. Ας σκεφτούμε ότι είμαστε σπλάγχνα από τα σπλάγχνα τους. Είμαστε και εμείς εκπαιδευτικοί.
Πως μπορούμε να γίνουμε τιμητές και αίτιοι της μισθολογικής καθήλωσης και της πιθανής αποπομπής των συναδέλφων μας;

Πως μπορούμε να κρίνουμε τον συνάδελφο που αγωνίζεται, σε εποχές δύσκολες, με πάθος αλλά και πόνο, για τους μαθητές του και τα παιδιά μας; Η παιδεία θέλει όραμα, θέλει πάθος, θέλει αγάπη, θέλει θυσία, θέλει δημιουργικότητα. Η παιδεία είναι πάντα δημοκρατική. Δεν μπορεί να αποδώσει σε καθεστώς φόβου, έντονης υποκριτικότητας, προσωπικής κατάθλιψης, καθημερινού καταναγκασμού.
Άλλωστε ποιος είναι ο ρόλος μας;

Διευθύνω εκπαιδευτικούς, διευθύνω σχολείο, σημαίνει οραματίζομαι, δημιουργώ συνθήκες, διευκολύνω, συν-εργάζομαι, διευρύνω τους ορίζοντες, διαλέγομαι. Διευθύνω σχολείο δεν σημαίνει διατάζω, διαιρώ, υποτάσσω, αναγκάζω, απειλώ, φοβίζω.

Σήμερα μου στερούν τη δυνατότητα να συνδιοικώ με το σύλλογο, μου στερούν τη δυνατότητα να δημιουργώ, μου στερούν τη δυνατότητα να έχω οράματα, μου στερούν τη δυνατότητα να αποφασίζω, μου στερούν τη δυνατότητα να αισθάνομαι συνάδελφος. Δεν διαφέρω από τους καθημερινούς μου συντρόφους. Αυτούς που καθημερινά δίπλα μου αγωνίζονται και προσφέρουν.

Δεν μπορώ να ανεχτώ ένα σχολείο κομμάτι της γραφειοκρατίας, όπου ελέγχουν την παραμικρή μας κίνηση, όπου πρωτοβουλία σημαίνει παράπτωμα, όπου κάθε τι πρέπει να καταγράφεται.

Διοικώ (τι λέξη κι αυτή) ένα σχολείο όπου οι καθηγητές έρχονται για μάθημα και μέρες που έχουν άδεια. Διοικώ ένα σχολείο όπου οι συνάδελφοι προετοιμάζουν εκδηλώσεις απογεύματα και Σαββατοκύριακα. Διοικώ ένα σχολείο όπου οι καθηγητές κάθονται παραπάνω χωρίς να τους το επιβάλλει κανείς. Διοικώ ένα σχολείο όπου οι συνάδελφοι διδάσκουν επιπλέον ώρες από αυτές που φαίνονται στα προγράμματα. Διοικώ ένα σχολείο όπου αισθάνομαι ότι αναπνέω, ότι χαίρομαι, ότι μπορώ να ζω.

Σ’ αυτό λοιπόν το σχολείο δεν μπορώ να ανεχθώ να επιβληθούν τυπικότητες, γραφειοκρατικές αστειότητες, καταπιεστικές διαταγές, ανελεύθερες επιβολές. Δεν μπορώ να γίνω μέρος της διάλυσης. Γιατί η διάλυση θα αρχίσει μέσα στο σύλλογο, από τη διχόνοια, την αντιπαλότητα, τον ανθρωποφάγο ανταγωνισμό.

Πέρα από όλα αυτά υπάρχει ένα επιπλέον προσωπικό μου δίλημμα, τώρα που αρχίζει η αξιολόγηση. Μπορώ να είμαι ταυτόχρονα συνήγορος και εισαγγελέας; Συνήγορος των συναδέλφων ως αιρετός στο ΠΥΣΔΕ και δικαστής τους στο σχολείο ως Διευθυντής- αξιολογητής; Η έναρξη λοιπόν της αξιολόγησης το 2014 (μια αξιολόγηση που σκοπό δεν έχει τη βελτίωση αλλά την κατάταξη και τον εξοστρακισμό) δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω την παρουσία μου στη Διεύθυνση του Γυμνασίου Αμμοχωρίου. Είναι η ώρα της επιλογής. Μέλημα και αγώνας μου είναι οι συνάδελφοι. Από αυτούς εκλέχτηκα, αυτούς υπερασπίζομαι και σε αυτούς απολογούμαι.

Για όλα τα προαναφερθέντα, με λύπη, έντονη στενοχώρια, μεγάλη συναισθηματική φόρτιση αλλά και αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνω ότι υπέβαλα αίτηση- παραίτησης από τη θέση του Διευθυντή του Γυμνασίου Αμμοχωρίου, παραμένοντας ως αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Φλώρινας για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των συναδέλφων μου.

Το σχολείο των αγέλαστων «προσώπων», των μαυροντυμένων «εισαγγελέων», των απόμακρων «δικαστών», των ποταπών κολάκων, που επιχειρείται σήμερα να επιβληθεί, δεν μου ταιριάζει. Γι αυτό και δεν μπορώ να το διευθύνω. Δεν αισθάνομαι «ικανός» να διευθύνω ένα τέτοιο σχολείο. Δεν μπορώ να διευθύνω παραβλέποντας τα οράματά μου, τη συνείδησή μου, τον λόγο μου, μόνο και μόνο για να διατηρήσω τη θέση μου.

Ξέρω ότι στενοχωρώ τους καθημερινούς μου, στο Γυμνάσιο Αμμοχωρίου, συντρόφους. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να ξαναζήσω ότι έζησα μαζί τους. Ας με συγχωρέσουν, δεν έχω άλλη επιλογή. Δεν μπορώ να αισθάνομαι ότι δεν είμαι τίποτε άλλο παρά ένα γρανάζι της κρατικής μηχανής.
Μιας μηχανής αν-αίσθητης, αυστηρά αριθμολάγνας, αδιάφορης για το άλλο «πρόσωπο», το ανθρώπινο «πρόσωπο», που υποφέρει και αγωνιά.

Άλλα ήταν τα οράματά μου, άλλες οι ελπίδες μου, άλλη η «αγάπη» μου, για ένα σχολείο δημιουργίας, συναδελφικότητας, ελπίδας. Αυτό το σχολείο έζησα μαζί τους, στη ζεστασιά τους, στο καθημερινό αγώνα τους, στην ακούραστη αγάπη τους, στις αμέτρητες ώρες προσφοράς τους, στη κατανόηση των λαθών μου και γι αυτό από τα βάθη της καρδιάς μου τους ευχαριστώ.

Καπαρός Βαγγέλης
Αιρετός ΠΥΣΔΕ Φλώρινας,
Διευθυντής Γυμνασίου Αμμοχωρίου

eleftheriskepsii
hellasxg







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Έδωσε πριμ στους εργαζόμενους ο Καρέλιας και μετά έκανε ντου η εφορία και τον τσάκισε στα πρόστιμα!

Κανείς επιχειρηματίας δεν πρόκειται να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα όταν του φορολογούν ακόμη και τα πριμ επιχειρηματικότητας που δίνει στους εργαζομένους του.

Ναι, καλά διαβάσατε. Η εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΑΕ που μοίρασε πριμ 2,5 εκατομμύρια ευρώ στους υπαλλήλους της για το 2013, φορολογήθηκε με δυσβάστακτο φόρο!

Αυτά και πολλά ακόμη σκαρφίστηκαν οι εγκληματούντες του υπουργείου οικονομικών, οι οποίοι πλέον με εντολές της τρόικας στοχεύουν ευθέως να στραγγαλίσουν και τις τελευταίες εναπομείνασες υγιείς επιχειρήσεις. Έχουν πάρει εντολή να παραδώσουν καμμένη γη και επινοούν και τον πλέον απίθανο φόρο ή πρόστιμο, προκειμένου να μην αφήσουν τίποτε όρθιο. Με θεότρελες φορολογήσεις όχι μόνον δεν πρόκειται να πατήσει στη χώρα μας κανείς νέος επενδυτής (κορόιδο είναι να χάσει τα λεφτά του) αλλά και όσες επιχειρήσεις επιβιώνουν σήμερα, νιώθουν εντονότερα τη θηλιά του κράτους-δήμιου να σφίγγει γύρω από τον λαιμό τους!

Ήδη, ανάμεσα στους υγιείς επιχειρηματίες, ακόμη και στους λεγόμενους μεγάλους, επικρατεί έντονος προβληματισμός μια και βρίσκονται αντιμέτωποι με τους νέους φόρους που επιβάλλει η κυβέρνηση από 1/1/2014. Οποιαδήποτε διευκόλυνση προσφέρει η εταιρεία στον εργαζόμενό της θεωρείται «δώρο», παροχή υπηρεσιών και φορολογείται. Η εταιρεία Motor Oil για παράδειγμα που βρίσκεται στην Κόρινθο και παρέχει εταιρικό αυτοκίνητο στον τάδε υπάλληλό της προκειμένου να μετακινείται μέχρι την Αθήνα, το κράτος φορολογεί με δυσβάσταχτο φόρο αυτή τη διευκόλυνση! Έτσι, στο τέλος του χρόνου ο εργαζόμενος καλείται να πληρώσει περίπου 800 ευρώ φόρο επειδή η εταιρεία του έδωσε αυτοκίνητο!!! Και επειδή συνήθως οι υγιείς εταιρείες καλύπτουν για λογαριασμό του προσωπικού τους τέτοιες δαπάνες, ο φόρος αυτός πληρώνεται από την επιχείρηση!

Για πόσο όμως καιρό και για πόσους υπαλλήλους μπορεί μια υγιής εταιρεία ν’ αντέξει αυτά τα απίστευτα χαράτσια; Ούτε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν σκαρφίζονταν τέτοιους εξοντωτικούς φόρους! Και όμως, αυτά γίνονται το 2014 που υποτίθεται θα έχουμε …ανάπτυξη! Αυτήν που έχουν υποσχεθεί με βεβαιότητα οι Σαμαράς, Στουρνάρας, Σταϊκούρας και άλλοι υπηρέτες των τροϊκανών! Με τέτοιους όμως εξοντωτικούς φόρους όχι ανάπτυξη δεν έρχεται αλλά αργοσβήνουν και οι υγιείς επιχειρήσεις.

ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΠΑ!

Εάν μια επιχείρηση καθυστερήσει μία μέρα να πληρώσει το ΦΠΑ της επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ! Ναι, καλά διαβάσατε! Μέσα σε καιρούς που έχει στερέψει το ρευστό και η αγορά έχει νεκρώσει, όποιος επαγγελματίας κάνει το… λάθος και δεν πληρώσει άμεσα το ΦΠΑ τιμωρείται με 1.000 ευρώ πρόστιμο! Εκτός βέβαια ότι του επιβάλλεται σταθερή μηνιαία προσαύξηση 1,5% για την καθυστέρηση, θα πρέπει να πληρώσει και 1.000 ευρώ χαράτσι καθυστέρησης! 1.000 ευρώ πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο επαγγελματίας που καθυστέρησε να καταβάλει στην ώρα του το φόρο μισθωτών υπηρεσιών!

Μετά απ’ όλα αυτά δεν απομένει τίποτε άλλο να επινοήσει η κυβέρνηση από το να αυξήσει το πρόστιμο για την καθυστέρηση καταβολής ΦΠΑ από τα 1.000 ευρώ στα 10.000 ευρώ έτσι ώστε με βεβαιότητα να στείλει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στην φυλακή και να τους κατάσχει και τα σπίτια! Αυτή θα πει… ανάπτυξη. Για τους τοκογλύφους βεβαίως! Μήπως αυτή την ανάπτυξη εννοεί τελικά ο Σαμαράς;

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ: 3 ΕΚΑΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, 35 ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ 2,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟ 2013. ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2012-2013!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ Ο,ΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

Η ομιλία του κ. Ανδρέα Καρέλια (Διευθύνοντα Συμβούλου της Καρέλια Α.Ε.) αφενός μεν δείχνει την εντυπωσιακή πρόοδο που σημείωσε η καπνοβιομηχανία μέσα σε ένα περιβάλλον κρίσης, αφετέρου δε τα προβλήματα που της δημιουργεί η κυβέρνηση με τους συνεχείς φόρους στα τσιγάρα, την μη πάταξη του λαθρεμπορίου και τις κρατήσεις-φόρους που επιβάλλει ακόμη και στα πριμ-bonus που παρέχει η εταιρεία στους εργαζομένους της.

Προσέξτε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Καρέλια:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία μας ξεπεράσαμε τα 16 δις τσιγάρα σε πωλήσεις εντός και εκτός Ελλάδος, και φτάσαμε τα 16.8 δις τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία μας. Μια αύξηση περίπου 8%.

Οι πωλήσεις μας εκτός Ελλάδος ξεπέρασαν τα 14.6 δισ τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ για την Εταιρεία μας.

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το γεγονός ότι στην ελληνική αγορά, και μάλιστα εν μέσω της κρίσης, και με εχθρική για εμάς φορολογία στα τσιγάρα, καταφέραμε να έχουμε αύξηση πωλήσεων κατά 2%, πράγμα ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Για άλλη μία χρονιά καταφέραμε να αυξήσουμε σημαντικά τις πωλήσεις μας στον καπνό για στριφτό τσιγάρο. Στην ελληνική αγορά ξεπεράσαμε τους 340 τόνους και καταλάβαμε την τρίτη θέση, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 15%. Στο εξωτερικό οι πωλήσεις μας καπνού για στριφτό τσιγάρο έφτασαν τους 86 τόνους παρουσιάζοντας θεαματική αύξηση 144%.

Μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες καταφέραμε να πετύχουμε αύξηση κατά 10 ολόκληρες περίπου ποσοστιαίες μονάδες, το οποίο και αποτελεί επίσης νέο ρεκόρ για την εταιρεία μας. Είναι μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη και για την οποία πρέπει να σας συγχαρώ όλους σας, ιδιαίτερα του εργαζομένους εκείνους που πέτυχαν σταθερά πολύ υψηλές αποδόσεις, τους τεχνικούς των συγκροτημάτων για την συμβολή τους στην αύξηση αυτή των αποδόσεων, όπως επίσης πρέπει να συγχαρώ τα στελέχη της τεχνικής διεύθυνσης, και της διεύθυνσης παραγωγής.

Προχωρήσαμε, μέσα στο 2013, σε νέες επενδύσεις 3.000.000 ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής μας δυνατότητάς, την βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών μας, ενώ πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1.900.000 ευρώ έχουν ήδη δρομολογηθεί για τις αρχές του 2014.

Σε μια εποχή όπου 3 στους 10 Έλληνες ζούνε καθημερινά την απόγνωση της ανεργίας, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι εμείς αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας κατά 35 άτομα ήτοι ποσοστό κοντά στο 8%. Λόγω των αυξημένων κρατήσεων σε φόρους και ασφαλιστικές κρατήσεις, η συνολική δαπάνη των έκτακτων παροχών της περσινής χρονιάς για την εταιρεία έφτασε τα € 2.250.000 περίπου. Φέτος με τις αυξημένες, στις περισσότερες περιπτώσεις παροχές, αλλά και την αύξηση του προσωπικού, υπολογίζω ότι η συνολική δαπάνη των παροχών που ανακοίνωσα θα είναι της τάξεως των € 2.500.000 περίπου. Αν υπολογίσει κανείς και τα διάφορα bonus που δόθηκαν σε στελέχη και εργαζομένους κατά την περσινή χρονιά αλλά και αυτά που θα δοθούν για φέτος, τότε για την διετία 2012-2013, οι οικειοθελείς έκτακτες παροχές της εταιρείας προς τους εργαζομένους της, ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Μέσα στο 2013 η Καπνοβιομηχανία Καρέλια εισέφερε στα δημόσια ταμεία € 400 εκ. από έμμεσους και άμεσους φόρους, και € 7,1 εκ. στα ασφαλιστικά ταμεία, έφερε 170 εκ. ευρώ σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς μας πωλήσεις. Και βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την έντονη κοινωνική δράση της εταιρείας υπέρ των συνανθρώπων μας που πραγματικά έχουν ανάγκη, με την διαρκή οικονομική ενίσχυση συλλόγων, σχολείων, και άλλων αξιόλογων φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Η στήριξη που είχαμε στον αγώνα αυτό, της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, καθώς και της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στις Βρυξέλλες, υπήρξε καθοριστική και τους ευχαριστούμε.

Είναι χρέος μου να πω ότι μετά από πολύ καλά συντονισμένες προσπάθειες όλων των παραπάνω φορέων, καταφέραμε το βασικό μας σκοπό που ήταν η συνέχιση της κυκλοφορίας των slims τσιγάρων. Έγινε πολύ μεγάλη μάχη σε αυτόν τον τομέα, διότι το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο προέβλεπε την κατάργησή τους, αποτελούσε «σημαία» για το αντικαπνιστικό λόμπυ.

Τελειώνοντας θέλω από την θέση αυτή να υπενθυμίσω ότι η μεγάλη αύξηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων αλλά και τελευταία του χύμα καπνού είναι εν πολλοίς αποτέλεσμα της υπερβολικής φορολόγησης τόσο των οικονομικών τσιγάρων αλλά και της τεράστιας αύξησης φορολογίας του καπνού για τα στριφτά. Είναι κάτι για το οποίο είχαμε πολλαπλώς προειδοποιήσει εδώ και χρόνια, συνεχώς, ότι θα συνέβαινε. Πρέπει άμεσα να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, όχι για την δική μας ευμάρεια, αλλά για την ομαλοποίηση της αγοράς και την αύξηση των δημοσίων εσόδων. Ο συνεπής Έλληνας φορολογούμενος έχει πλέον εξαντληθεί από την συνεχή απομείωση του όποιου πλέον εισοδήματος του».

ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ «ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε» ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013!

Ο κ. Ανδρέας Καρέλιας κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας προς το υπαλληλικό προσωπικό της

1. Επίδομα «γαλοπούλας» € 200,00 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.

2. Επίδομα παρουσίας € 800,00. Αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.

3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400,00

4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 525,00.

5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2013.

6. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750,00

7. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 800,00

8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.570,00

9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.600,00

10. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.001 έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 2.550,00

11. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.600 ευρώ.

Επίσης:

12. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1201.00 έως 1700.00 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750.00

13. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450.00 για κάθε ανήλικο παιδί.

14. Ο κάθε λαχνός της χριστουγεννιάτικης γιορτής ήταν 800 ευρώ

Οι παραπάνω παροχές δίνονται «καθαρές» στους εργαζομένους, αφού η Εταιρεία θα καλύψει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις.

Του Μάκη Βραχιολίδη

elora.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Κυριάκος: Η σφαγή τώρα αρχίζει..

Ομολόγησε πως τίποτα δεν έχουν κάνει σωστά, σχετικά με την διαθεσιμότητα, την αξιολόγηση, τις συγχωνεύσεις κ.λπ. Αλλά από 'δω και πέρα, είναι αποφασισμένοι για τη μεγάλη σφαγή. 11.000 άτομα μέσα στο 2014 θα χάσουν την δουλειά τους.

Ο διάλογος με τη Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), ήταν αποκαλυπτικός:

Κοσ - Ιδρώσατε, για 4.000 απολύσεις το 2013. Πως θα κάνετε 11.000 απολύσεις το 2014?
Μητσ- Αν ένας φορέας δεν επιτελεί έργο, θα κλείνει ή θα συγχωνεύεται με άλλον.
Η Σία Κοσιώνη τον ξαναρώτησε: Πως θα βρεθούν 11.000 απολύσεις?
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν αποκαλυπτικός: Ενα ποσοστό των υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αν δεν απορροφηθούν, θα βγουν από το Δημόσιο!
Και παραδέχτηκε, οτι, μέχρι τώρα γινόταν κακή αξιολόγηση ή καθόλου.
Τέλος, ο Μητσοτάκης είπε πως "δεν είμαι κυνηγός κεφαλών", με την Σία, να του έχει έτοιμη την απάντηση: "Εχετε δεσμευτεί ομως"...

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








14 δισ. “τρύπα” βλέπει η τρόικα και ζητάει νέα μέτρα

Δεν είναι και τα καλύτερα τα νέα από τις Βρυξέλλες με τους τροϊκανούς να στέλνουν μηνύματα ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

Οι τροϊκανοί που παρά τις διαψεύσεις φαίνεται ότι τελικά θα έρθουν μετά το eurogroup της 27ης
Ιανουαρίου άρχισαν να αλλάζουν τις έως τώρα προβλέψεις για το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014-2015 πάνω από τα 11 δισ. ευρω.

Για την ακρίβεια πλέον γίνεται λόγος για κενό της τάξης των 14 δισ. ευρώ, παρά το πλεόνασμα που παρουσιάζει η κυβέρνηση η τρόικα επανέρχεται με άγριες διαθέσεις.

Η διαπραγμάτευση κάθε άλλο παρά περίπατος αναμένεται να είναι με τη χώρα, όπως και ολόκληρη της Ευρώπη να μπαίνει σε προεκλογική τροχιά.

Ο φόβος της ελληνικής πλευράς είναι ότι η νέα καθυστέρηση σε συνδυασμό με τα προβλήματα που παρουσιάζει η τρόικα θα καθυστερήσουν και την επόμενη καταβολή της δόσης.

newsit.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Όταν ο Ευαγγελάτος διεθνοποίησε την άκρατη μνημονιακή ψευδολογία. (Βίντεο)

Ξεκινά την συνέντευξη με τον Nigel Farage λέγοντας: “Ο λαός ήξερε το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ο Σαμαράς, γι’ αυτό και τον ψήφισε!!!”


Βρε συ Νίκο, τέτοιο διεθνές παπατζηλίκι ούτε ο αείμνηστος δεν το είχε κάνει! Ποιο πρόγραμμα ήξερε ο λαός που ψήφισε; 

Τα 18 σημεία; 

Την μία και μόνη εξεταστική; 

Την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; 

Την ανακεφαλαιοποίηση που θα βοηθούσε τις τράπεζες να δώσουν ρευστότητα στην αγορά;

Ευτυχώς που ο Φάρατζ δεν ήξερε τα προεκλογικά παπατζηλίκια για να σας πάρει με τις πέτρες…


πηγη










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου













Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 230.000 νέους έως 24 ετών

Προγράμματα για την απασχόληση 74.000 ανέργων και την είσοδο στην αγορά εργασίας περίπου 230.000 νέων έως 24 ετών σχεδιάζει για τους επόμενους μήνες το υπουργείο Εργασίας.
Τα προγράμματα περιέγραψε ο Γιάννης Βρούτσης σε ομιλία του στην ημερίδα κατά της ανεργίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Ο κ. Βρούτσης έθεσε την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αποκατάσταση της ισορροπίας στην αγορά εργασίας ως κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης για το 2014, προαναγγέλλοντας την εντατικοποίηση των ενεργητικών προγραμμάτων απασχόλησης εντός του έτους, με την αξιοποίηση και των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014 – 2020.

Όπως είπε, «τους πρώτους μήνες του 2014 θα προκηρυχθούν άμεσα προγράμματα συνολικής δαπάνης 340 εκ ευρώ που θα ωφελήσουν περίπου 74.000 ανέργους».


«Έχουμε ήδη καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο με μια μεγάλη γκάμα επιμέρους εξειδικευμένων δράσεων, περιμένουμε τις παρατηρήσεις της Επιτροπής και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέχρι το Μάιο», διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.

Ειδική ήταν η αναφορά του υπουργού Εργασίας στο πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» (Youth Guarantee) της ΕΕ ανακοινώνοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει στην Κομισιόν ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο με το οποίο θα προσφερθεί μια ευκαιρία να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, περίπου 230.000 νέοι έως 24 ετών.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 340 εκατ ευρώ, εκ των οποίων τα 170 προέρχονται απο το ειδικό κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πρωτοβουλία των Νέων και τα υπόλοιπα 170 απο το νέο ΕΣΠΑ.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Πόρισμα για το πρόβλημα της ηχορύπανσης από τον Συνήγορο του Πολίτη

Πόρισμα για το πρόβλημα της ηχορύπανσης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξέδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος διαπιστώνει, μετά την εξέταση πολλών αναφορών πολιτών, παραβιάσεις της νομοθεσίας, την ανεπάρκεια του ισχύοντος νομικού πλαισίου, καθώς και την ανεξέλεγκτη αδειοδότηση καταστημάτων από δήμους. Ειδικότερα, η ανεξάρτητη Αρχή διαπίστωσε τα ακόλουθα:

- Οι δήμοι χορηγούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) άδειες, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την υπερσυγκέντρωση και την άμεση γειτνίασή τους με κατοικίες σε συγκεκριμένες περιοχές.

- Συγκεκριμένα καταστήματα εξακολουθούν να διαθέτουν άδειες, παρά τη διαπίστωση εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών, ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησής τους.

- Όταν διαπιστώνεται ηχορύπανση, παραβιάζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών λειτουργίας και μουσικής του καταστήματος. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει γενικά τη δυνατότητα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας ΚΥΕ, η οποία, όμως, στην πράξη δεν αξιοποιείται, λόγω του προσωρινού χαρακτήρα των συγκεκριμένων παραβάσεων και του περιορισμένου αριθμού ελέγχων.

Ο Συνήγορος του Πολίτη εκτίμησε ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα της ηχορύπανσης και πρότεινε:

- Τον υπολογισμό της στάθμης του θορύβου με ηχόμετρο, τόσο κατά τον προληπτικό έλεγχο, όσο και κατά τον έκτακτο και τακτικό υγειονομικό έλεγχο των ΚΥΕ.

- Τη ρητή πρόβλεψη, στο νομοθετικό πλαίσιο, ότι οι επιπτώσεις του θορύβου βλάπτουν τη δημόσια υγεία, ούτως ώστε να εκδίδονται από τον περιφερειάρχη οι αποφάσεις για την προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας ΚΥΕ, σε περιπτώσεις συστηματικής πρόκλησης ηχορύπανσης.

- Την υποβολή τεχνικής έκθεσης, η οποία θα τεκμηριώνει τη μη πρόκληση ηχορύπανσης, σε περιπτώσεις που υποβάλλεται αίτημα για χρήση μουσικής ακόμα και σε κλειστό χώρο, αλλά και όταν ζητείται παράταση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων.

- Την πρόβλεψη της προσωρινής ή οριστικής αφαίρεσης της άδειας ή/και παράτασης μουσικής, ως αυτοτελές μέτρο, ανάλογο με το μέγεθος της όχλησης.

- Το μείζον ζήτημα της παράλειψης καθορισμού χρήσεων γης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα, με τον καθορισμό τους από το ΥΠΕΚΑ, και βραχυπρόθεσμα, με την έκδοση των τοπικών κανονιστικών αποφάσεων από τους Δήμους, με τις οποίες θα τίθενται ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας ΚΥΕ.

- Τέλος, την κωδικοποίηση και συστηματοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης ΚΥΕ.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Υπήρχε παιδί μου κάποτε μια παραμυθένια χώρα…

Υπήρχε παιδί μου κάποτε μια παραμυθένια χώρα. Μια χώρα πανέμορφη, ζηλευτή και δοξασμένη. Με αγώνες, με ιστορία, με πολιτισμό, με προσφορά στην ανθρωπότητα. Κάποτε όλοι οι άνθρωποι την ζήλευαν γι’ αυτό που ήταν.

Τι θυμήθηκα τώρα…;
Σήμερα ούτε θέλουν να ξέρουν αν υπάρχει.

- Όμως, υπάρχει και σήμερα ;

- Είναι σαν να υπάρχει. Στο πέρασμα των αιώνων μίκραινε … μίκραινε … μίκραινε ολοένα και περισσότερο. Πέρασαν πολλοί από πάνω της που βοήθησαν σε αυτό. Βασιλιάδες, πρωθυπουργοί, γαλονάδες και πάλι πρωθυπουργοί και πάλι γαλονάδες. Γερμανοί αυτή τη φορά. Και πλησιάζει η ώρα που θα τούς στείλουν νέους βασιλιάδες να τους βάλουν σε σειρά. Κι αυτοί Γερμανοί θα είναι.

- Γιατί; Δεν μπορούν από μόνοι τους;

- Μα όχι, τα ρωτάνε αυτά; Ποτέ δεν μπόρεσαν. Ανέκαθεν έψαχναν να βρουν καινούριο ιδιοκτήτη. Και είχαν τη συνήθεια να ψάχνουν σχεδόν πάντοτε έξω από τη χώρα τους. Το μόνο που έμαθε πολύ καλά αυτός ο πρώην περήφανος λαός είναι το ξεμάτιασμα. Να δεις πόσο εύκολα βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου, δεν θα το πιστεύεις.

- Συνέχισε ..συνέχισε, ! Θέλω να μάθω κι άλλα…

- Που λες, σ’ αυτή την παραμυθένια χώρα σήμερα έχουν έναν σαμαρωμένοΒασιλιά. Πιο πριν είχαν έναν αλλοπαρμένο, νωρίτερα έναν μαρμαρωμένο. Ο φτωχός λαός πιστεύει ότι ο Βασιλιάς ένας είναι από χρόνια και τον λένε ..Πουλημένο. Κάθε φορά αλλάζει πρόσωπο για να μην τον αναγνωρίζουν. Μυαλά όμως δεν αλλάζει. Ο φτωχός λαός συνήθισε να έχει για χρόνια τον ίδιο βασιλιά και παρά τις πίκρες που τον ποτίζει θέλει μόνο αυτόν.

- Τον Πουλημένο;

- Ναι, αυτόν. Γι’ αυτό και οι υπόλοιποι αυτόν τον λαό τον λέμε Βλαμμένο.

- Οι βασιλιάδες κυβερνάνε μονάχοι τους;

- Βασικά δεν κυβερνάνε ούτε αυτοί, αλλά ας μη σε μπερδεύω. Το παραμύθι λέει για ένα μεγάλο κτίριο που το λένε κοινοβούλιο. Όπως μαρτυράει η λέξη εκεί μέσα φωλιάζει η βούληση η κοινή. Δεν θα σου πω απόψε ποια λέμε ‘κοινή’ γιατί είσαι ακόμα μικρή. Εκεί μέσα που λες μαζεύονται ψευταράδες, γελωτοποιοί, άνθρωποι της νύχτας, ψευτοδιανοούμενοι, τηλεπωλητές, μισό τρελοι, καλτσοδέτες και ανεπάγγελτοι. Όλοι θέλουν να σώσουν τον εαυτό τους και την τσέπη τους. Ο βλαμμένος λαός που λέγαμε πιο πάνω έχει ταυτίσει αυτούς με το δικό του μέλλον.

- και σε αυτο , το οπως το λες το κοινοβούλιο,  τι δουλειά κάνουν;

- Αυτοί που κυβερνούν αγωνίζονται ποιος θα γεμίσει πιο γρήγορα το δικό του σακούλι με ανέργους παιδί μου! Είναι ένας αγώνας ταχύτητας στον οποίον  ο καθενας τους τρέχει  γρήγορα προσπαθώντας να σκοτώνει τους γύρω. Σαν αυτά τα παιχνίδια που παίζετε στα κομπιούτερ εσείς τα παιδιά. Το βραβείο του νικητή είναι μια θέση παραπάνω από την προηγούμενη.

- Και οι άλλοι που δεν κυβερνούν τι κάνουν;

- Οι άλλοι προσπαθούν.. Να,  τσακώνονται συνέχεια για να μη κυβερνήσουν ποτέ.

- Ο λαός πως ζει;

- Όπως μπορεί και όποιος μπορεί. Οι περισσότεροι κάνουν την ίδια δουλειά: είναι άνεργοι. Αλλά είναι τέτοιο επάγγελμα η ανεργία, που όσους και να έχει ζητάει περισσότερους. Δεν σταματάει ποτέ να θέλει κόσμο, δεν σταματάει ποτέ να της στέλνουν. Αυτή είναι η πηγή των κακών που ήρθαν.

- Δηλαδή;

- Σε πολλούς επίτηδες φτωχούς έχουν κόψει το ηλεκτρικό και ζούνε με κεριά όπως τα παλιά παλιά χρόνια. Του χρόνου οι περισσότεροι θα ζούνε σε χαρτοκούτι. Γίνονται ληστηριασμοί των σπιτιών

- Πλειστηριασμοί λέγονται  αυτο που τους πέρνουν το σπίτι ? αχμ  το άκουσα στην τηλεόραση!

- Ληστηριασμοί είναι παιδί μου, από το ‘ληστεύω’ βγαίνει. Τους πήραν τις δουλειές, τα αυτοκίνητα, τα σπίτια, την υγεία, το μέλλον και στη θέση τους άφησαν  μόνο  φόρους. Με τούτα και μ’ εκείνα ο λαός θα επιστρέψει στη φύση. Θα κοιμάται στα δέντρα, σε σπηλιές, θα ανοίγει λαγούμια…

Κάθε χρόνο σε αυτό το λαό φοράνε παπούτσι ένα νούμερο μικρότερο και του λένε ‘τρέχα’. Πάνω που αρχίζει να συνηθίζει τον πόνο την επόμενη χρονιά του το βγάζουν και του φορούν ένα νούμερο πιο μικρό. Πέντε νούμερα έχει αλλάξει ίσαμε τώρα. Και σύμφωνα με το σχέδιο θα τα φορέσει όλα. Μέχρι να του σαπίσουν τα πόδια.

- Μα γιατί δεν πετάει τα παπούτσια, αφού θα τρέχει πιο γρήγορα;

- Γιατί το θέμα δεν είναι να τερματίσει. Άλλωστε μόνος του τρέχει, δεν θα τον περάσει κανείς. Το θέμα είναι να τα φοράει για να τρέχει κουτσαίνοντας και μες τα αίματα. Και, κυρίως, δεν πρέπει ποτέ να πετάξει από πάνω του τις πατερίτσες. Δάνεια τις λένε.

- Και δεν υπάρχει κανένας να ταρακουνήσει αυτό το λαό;

- Φαίνεται πως όχι. Οι πλούσιοι αρνούνται γιατί περνάνε καλά. Οι τραπεζίτες πληρώνονται από τους πλούσιους και δεν θέλουν να τους στενοχωρήσουν. Οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα που θα στενοχωρούσε τους προηγούμενους. Ο λαός δεν θέλει να κάνει τίποτα για να μη στενοχωρήσει τους πολιτικούς, που δεν θέλουν να στενοχωρήσουν όλους τους προηγούμενους.

- Και από ενημέρωση;

- Την ενημέρωση που υπάρχει φαντάσου την κάτι σαν υπνωτισμό. Αυτοί που έχουν ταχθεί να κρατούν ξύπνιο το λαό είναι αυτοί που τον αποκοιμίζουν.

- Μα όλοι το ίδιο είναι;

- Όχι, ακριβώς. Στο περίπου όμως, ναι. Οι σοφοί αυτής της χώρας σώπασαν, οι πνευματικοί της άνθρωποι αποκοιμήθηκαν. Οι ποιητές της τώρα πια δεν γράφουν στίχους. Δεν γράφουν ποιήματα δεν βγάζουν στα βιβλία τις σκέψεις τους. Σήμερα πατούν κουμπιά με γράμματα ή μιλούν σε πολύχρωμα γυαλιστερά κουτιά και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνουν τις αποστάσεις με το λαό. Και ο απλός λαός γυρίζει συνέχεια γύρω γύρω από τον εαυτό του αναζητώντας κάποιον, που δεν ξέρει ούτε πως θα είναι, ούτε πως τον θέλει.

- Πρέπει κι εγω όμως τώρα για ύπνο… Εχω σχολείο το πρωί..και κάνει ήδη νύστα …Πες μου μονάχα ένα … Η ιστορία αυτή θα έχει καλό τέλος;

- Μα, παιδί μου, σου το είπα στην αρχή, παραμύθι είναι…

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Πάνω από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων μέσα σε 3 εβδομάδες

Περισσότερες από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων που καταβάλλονται μέσω των τραπεζών έχουν γίνει ως τώρα από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων.

Υπενθυμίζεται, ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται πιλοτικά στις τέσσερις Δ.Ο.Υ Ηλιούπολης, Κηφισιάς, Πειραιά και Α' Αθηνών που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του e- κατασχετηρίου, με προοπτική το μέτρο αυτό να επεκταθεί σε όλες τις εφορίες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Κατασχέσεις καταθέσεων έχουν υποστεί μέχρι στιγμής όχι μόνο ιδιώτες, αλλά και ανώνυμες εταιρείες. Για τη διεκπεραίωση των εντολών ηλεκτρονικής κατάσχεσης έχουν δημιουργηθεί δύο κόμβοι. Ένας στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (κόμβος ΥΟ), μέσω του οποίου οι ελεγκτικές υπηρεσίες υποβάλλουν τα ηλεκτρονικά αιτήματα κατάσχεσης και ένας στην εταιρεία «Τειρεσίας Α.Ε» η οποία διαβιβάζει τα αιτήματα σε όλες τις τράπεζες.

Η αρμόδια υπηρεσία φορολογικής διοίκησης υποβάλλει μέσω του κόμβου της ΓΓΠΣ κατασχετήριο αίτημα ηλεκτρονικά μέσω μηνυμάτων, προς τον κόμβο της εταιρείας Τειρεσίας, ο οποίος το παραλαμβάνει και το προωθεί αυτόματα, και χωρίς καμία επεξεργασία προς το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο απευθύνεται. Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, αν η τράπεζα βρει λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη έχει υποχρέωση να τα αποδώσει στο Δημόσιο άμεσα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μόνο 10.000 πολίτες προσήλθαν φέτος στις εφορίες για να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ οχημάτων τους συγκριτικά με 230.000 πέρυσι. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν το στοιχείο, τονίζοντας τη μεγάλη βελτίωση που έχει επέλθει στις συναλλαγές με τις Δ.Ο.Υ μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών. Σημειώνεται ότι ήδη το 97% των φορολογικών δηλώσεων υποβάλλεται ηλεκτρονικά.

newsbomb







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Άρχισαν να ξεΠΟυΛΑΝ νωρίς, με μεσίτη, ποιον άλλον???… Τον Στουρνάρα (2000)…!!!

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ 2000 ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ — Ο Γιάννης ….ο εθνικός * «μεταπράτης» είδε κόμμα με τ” όνομα ΠΟ(Υ)ΛΑΝ ….και τρύπωσε….

— Ήταν η «καλύτερη» επιλογή του «εθνικού «παντο-πώλη» πρωθυπουργού.

— Χρόνια τώρα, ο σύντροφος της Νέας Τάξης -αριστερού πατρός γνήσιον τέκνον και Σημίτο(σοσια)ληστή πολιτικόν τοιούτον- Γ. Στουρνάρας ….ήξερε να κάνει καλά μια και μόνη δουλειά ….να πουλάει ή καλύτερα να ξεπουλάει ….όχι τα δικά του υπάρχοντα, αλλά του Ελληνικού λαού.

— Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» της 28.01.2000 έγραφε ….ήρθαν επενδυτές ….η Deutche Bank από την Γερμανία ….»συνοδεία» του πράσινου τραπεζίτη Ν. Καραμούζη και από την Salomon οι δανειστές ….με τις συστάσεις της κας Μιράντας Ξαφά.….και που πήγαν(;;;;;) ….μα στον Γιάννη, τον άνθρωπο κλειδί του Σημίτη ….τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ….τον εθνικό μεσίτη!!!!!!

— Τι θέλανε να πάρουν(;) και να φύγουν με «γεμάτα τα χέρια» ….αντίθετα απ” ότι γράφει η εφημερίδα; Η πρώτη ….real estate, τηλεπικοινωνίες και ενέργεια και η δεύτερη «σημαντικό μερίδιο στις νέες ελληνικές εκδόσεις σε ευρώ».

— Αμφιβάλει κανείς ότι όσα συμβαίνουν σήμερα στην χώρα ….είναι σχεδιασμένα εδώ και χρόνια από τους Αμερικανο-Εβρωπαίους και ότι ο Γ. Στουρνάρας είναι «εντεταλμένος»….παρείσακτος (εξωκοινοβουλευτικός) και ….πάντα πρόθυμος στους ξένους, από την εποχή του Σημίτη!

— Πάντα τους «ρίχναμε» τους Κουτόφραγκους και στο τέλος αυτοί ….απογύμνωσαν την Χώρα ….και στα «υπάρχοντά» της έθεσαν κλήρον» !
….καλά λένε «σαράντα πέντε γιάννηδες ενός κοκόρου» ….αλλά και 10 εκατ. Έλληνες ….τόσο μακάκες!!!

***** ΛΕΞΙΚΟ: μεταπράτης ο [metaprátis] Ο10 : ο έμπορος, ο μεσάζοντας κτλ. ως μη λειτουργικό στοιχείο της οικονομικής διαδικασίας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

tsoutsouneros







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Το υπουργείο Οικονομικών θα πουλάει μέσω ίντερνετ τα ακίνητα που έχουν κατασχεθεί

 Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να επιστρατεύσει και το διαδίκτυο προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει τα κρατικά έσοδα. Έτσι υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ιστοσελίδας για την πώληση των ακινήτων που έχουν κατασχεθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr η διεύθυνση Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών προχωρά στη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα πληροφορούνται με λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται. Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στη σχετική ιστοσελίδα και θα πληροφορούνται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, θα βλέπουν φωτογραφίες του ενώ θα μαθαίνουν και τις λεπτομέρειες του πλειστηριασμού όπως την τιμή εκκίνησης και τον τόπο και χρόνο διενέργειάς του. Επίσης θα παίρνουν πληροφορίες και για τον τρόπο συμμετοχής τους στον πλειστηριασμό (κλειστή έγγραφη προσφορά με τραπεζική επιταγή).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον για τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα και το υπουργείο Οικονομικών θα καταφέρει να εισπράξει σημαντικά έσοδα. Μάλιστα πιστεύουν ότι με την ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πλειστηριασμών που δεν θα βγαίνουν άγονοι.

Στελέχη του υπουργείο μιλώντας στο capital.gr ανέφεραν ότι όπου εφαρμόστηκε το σύστημα της διαδικτυακής ενημέρωσης για τους πλειστηριασμούς αυξήθηκαν σημαντικά τα έσοδα του δημοσίου από αυτούς.

Ένας από τους λόγους που φαίνεται πως θα επισπεύσει τη διαδικασία είναι πως με το υπάρχον σύστημα δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την αγορά των ακινήτων. Ένας άλλος λόγος είναι και το γεγονός ότι η ελάχιστη τιμή βάσει νόμου είναι η αντικειμενική αξία η οποία πλέον είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υψηλότερη από την πραγματική.

Τι ισχύει μέχρι σήμερα για τους πλειστηριασμούς

Το σημερινά σύστημα που ακολουθείται στους πλειστηριασμούς και όπως έχει φανεί στην πράξη έχει αποτύχει πλήρως να προσελκύσει ενδιαφερόμενους για τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα είναι το εξής:

Οι πλειστηριασμοί διενεργούνται πάντα ημέρα Τετάρτη μεταξύ 4 και 5 το απόγευμα στο τοπικό Ειρηνοδικείο. Ο έφορος προχωρά σε κατάσχεση ακινήτου του φορολογούμενου που χρωστά στο δημόσιο και επισπεύδει την πώλησή του με δημόσιο πλειστηριασμό. Τη διαδικασία αναλαμβάνει με αμοιβή δικαστικός επιμελητής ο οποίος προχωρά σε ένταξη του ακινήτου σε πρόγραμμα πλειστηριασμού. Τη σχετική περίληψη του προγράμματος που περιλαμβάνει και περιγραφή του ακινήτου καθώς και την ελάχιστη τιμή δημοσιεύει σε μια εφημερίδα.

iefimerida.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου