EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ!

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ.

Δεν τον προφυλάκισαν για λόγους υγείας, με χαρτί από …ιδιωτικό θεραπευτήριο! Την ίδια στιγμή που ακόμα και ο Λαυρεντιάδης είχε πάει σε δημόσιο θεραπευτήριο και παρ’ όλα αυτά προφυλακίσθηκε;

Νοσηλεύθηκε την ημέρα έκδοσης του εντάλματος σύλληψης! Μόνον ηλίθιοι πιστεύουν πια σε… συμπτώσεις. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της έκθεσης του δικαστικού συμβουλίου το οποίο αποφάσισε την μη προφυλάκιση του καναλάρχη Δημήτρη Κοντομηνά, δικαιώνοντας απόλυτα αυτούς που υποστήριζαν ότι ασκούντο συντριπτικές πιέσεις στην δικαιοσύνη για να τον γλιτώσουν!

Σύμφωνα με την τοποθέτηση – καταπέλτη του δικαστή που απαίτησε την προφυλάκιση του, ο Κοντομηνάς, όπως καταγράφηκε στην απόφαση:

«Πλην όμως ένα μέλος της σύνθεσης του Συμβουλίου, ………………………………, είχε την γνώμη ότι η υπό κρίση διαφωνία όφειλε να λυθεί υπέρ της γνώμης της Εισαγγελέως, καθόσον από τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψη του Συμβουλίου και ειδικότερα, από τα έγγραφα της δικογραφίας σε συνδυασμό με όσα εισέφεραν οι συνήγοροι του κατά την ακρόαση που έλαβε χώρα ενώπιον του, δεν προέκυψε ότι η νόσος του εν λόγω κατηγορουμένου παρουσιάζει την μορφή και τον βαθμό σοβαρότητος που αποκλείει την επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης εις βάρος του.
Διότι εάν συνέβαινε τούτο, ο κατηγορούμενος δεν θα εισήγετο στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», όπου νοσηλεύετο, την 7-1-2014, όταν δηλ. εκδόθηκε από τον Ανακριτή το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, δοθέντος ακόμη του γεγονότος ότι εκείνος, διαμέσου των συνηγόρων του, προσκόμισε κατά την γενομένη ακρόαση ιατρικά πιστοποιητικά ιδιωτικού θεραπευτηρίου, ιδιωτών ιατρών, όχι όμως δημοσίου θεραπευτηρίου ή ιατρών υπηρετούντων σε δημόσιο θεραπευτήριο, ο ίδιος μάλιστα πραγματοποίησε πολυήμερο, περί το τέλος Δεκεμβρίου του περασμένου έτους (2013), ταξίδι στο εξωτερικό, μετά δε την επάνοδό του στην Ελλάδα ουδένα πρόβλημα και δη επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του εμφάνισε προτού εκδοθεί το από 7-1-2014 ένταλμα σύλληψης.

Εξάλλου, ο ίδιος άνω κατηγορούμενος, για τον οποίο συντρέχουν σοβαρές και βάσιμες ενδείξεις ότι τέλεσε τις προπεριγραφείσες αξιόποινες πράξεις, προσέβαλε τα έννομα αγαθά της οικονομίας και της κοινωνίας κατά τρόπο τέτοιον, που σκιαγραφεί την προσωπικότητά του ως προσωπικότητα υπαιτίου, ο οποίος δύναται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις και δη νομιμοποίησης εγκληματικού χρήματος, της πράξης δηλ. που αποτελεί το κατάλληλο εργαλείο για την εξυπηρέτηση της όλης παράνομης δραστηριότητάς του. Οι παραπάνω διαπιστώσεις, συνδυαζόμενες μεταξύ τους, καθώς και με το γεγονός ότι ο ως άνω κατηγορούμενος έχει διοχετεύσει στο εξωτερικό μέρος των κεφαλαίων που εισέπραξε από τα ληφθέντα δάνεια, έχει προλειάνει δηλ. το έδαφος και της φυσικής ακόμη μετάβασής του σε τόπο όπου διατηρεί ενεργό οικονομική δραστηριότητα, οδηγούν στην κρίση ότι μόνον η επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησής του θα τον αποτρέψει από την τέλεση νέων αξιοποίνων πράξεων και την αιφνίδια διαφυγή του».

olympia







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Οι… «Χαρατσοφυγάδες»! ΑΞΙΖΕΙ !

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Οι κυβερνώντες, αφού γιόρτασαν τη γέννηση του Θεανθρώπου, κατακλύζοντας για το θεαθήναι οι περισσότεροι τις εκκλησίες, αφού έκαναν τα εορταστικά τους ταξιδάκια αναψυχής, αφού πέρασαν ευχάριστα και ανέμελα τις ημέρες των εορτών, αφού έκαναν τις καθιερωμένες «αγαθοεργίες», μοιράζοντας τρόφιμα σε εξαθλιωμένους, άστεγους και νηστικούς, γύρισαν από ότι φαίνεται με περισσότερη ορμή, για να επιβάλουν τώρα στους μισοεξαθλιωμένους την… «έννομη τάξη» ή μάλλον καλύτερα την ταξική νομιμότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το Βήμα», «περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία, αναδρομικά, περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, οι οποίοι σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δεν πλήρωσαν το χαράτσι ακινήτων του 2012, για 1,6 εκατομμύρια ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, που είναι στο όνομά τους». Σύμφωνα πάντα με τη ίδια εφημερίδα «Όσοι αγνοήσουν την πρόσκληση της εφορίας για εξόφληση του χαρατσιού του 2012 θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων, τόκων αλλά και κατασχέσεων καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων».

Με έναν απλό συλλογισμό προκύπτει ότι κατά μέσο όρο το ποσό του χαρατσιού που αντιστοιχεί σε κάθε… «χαρατσοφυγά» είναι περίπου 400 ευρώ ή 250 ευρώ για κάθε ακίνητο. Θεωρώντας δε ότι ανάμεσα στα… «χρεωμένα» ακίνητα υπάρχει και ένας αριθμός πολυτελών σπιτιών «ημετέρων», που ως είθισται δεν πληρώνουν, προκύπτει ότι για τα υπόλοιπα το ποσό της «οφειλής» ανά ακίνητο, είναι πολύ μικρότερο.

Συνεπώς, η συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω ακινήτων είναι μικρής επιφάνειας και σχετικά πολύ μικρής αξίας. Και επειδή το είδος των ακινήτων προδίδει και την οικονομική δυνατότητα των ιδιοκτητών τους, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ακόμη και να είχαν τη θέληση να πληρώσουν αυτό το «χρέος» προς το δημόσιο, τέτοια δυνατότητα εκ μέρους τους δεν υπάρχει.

Το παραπάνω συμπέρασμα ενισχύεται ακόμη περισσότερο, αν αναλογιστούμε ότι το ποσοστό της επίσημης ανεργίας πλησιάζει το 30%, ενώ τα εισοδήματα, και όσων ακόμη εργάζονται, μειώνονται κατά δραματικό τρόπο. Εξ άλλου η ανέχεια είναι αυτή που αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να κατοικούν σε παγωμένα σπίτια. Σπίτια που στην πλειονότητά τους είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες, οι οποίες μάλιστα από καιρό και μεθοδευμένα έχουν βάλει στους οφειλέτες τους το πιστόλι στον κρόταφο!

Και φυσικά οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν βαρύνουν μόνο κάποιους υπουργούς. Η κυβέρνηση είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν είναι κυβέρνηση… Αδώνιδος-Στουρνάρα! Συνεπώς, η αποκλειστική ευθύνη για τα έργα και τις ημέρες της βαρύνει τους βουλευτές που την στηρίζουν. Έχει μείνει παροιμιώδες αυτό το «ναι σε όλα»! Αυτοί όμως, όταν ζητούσαν ψήφο εκλογής, άλλα υπόσχονταν!

Οι… «φιλάνθρωποι» λοιπόν κυβερνώντες έχουν σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα για το εν λόγω σκηνικό. Κάποιοι, που υποστήριζαν ότι οι κυβερνώντες δεν πρόκειται να προβούν σε μαζικές κατασχέσεις, ίσως τώρα να έχουν αλλάξει γνώμη. Είναι γνωστό βέβαια ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η συντριπτική πλειοψηφία των κατοικιών ανήκει σε εταιρίες, οι οποίες και τις νοικιάζουν έναντι αδρού ενοικίου.

Για να αποκτήσουν –αυτοί που κινούν τα νήματα της εξουσίας- τον πλήρη έλεγχο της κοινωνίας, θέλουν να στερήσουν από μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες κάθε περιουσιακό στοιχείο.



Για την κυβέρνηση, φυσικά, η είσπραξη -δια πυρός και σιδήρου- του ποσού των 400 χιλιάδων ευρώ είναι πολιτική επιλογή και όχι οικονομική ανάγκη, τη στιγμή που μόνο παραμονές πρωτοχρονιάς χαρίζει σε δύο τραπεζικούς ομίλους περίπου το ποσό των 8δις ευρώ! Συγκεκριμένα, χαρίστηκαν στην Alpha Bank 3.609.600.000 ευρώ! ( Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ. φύλλου 3319, 27/12/2013) και στην Euro Bank AE, το ποσό των 4.280.000.000 ευρώ! (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ. φύλλου 3379, 31/12/2013).

Αν θεωρήσουμε ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι περίπου 10 εκατομμύρια, αυτό σημαίνει ότι κυβέρνηση χρέωσε στον καθένα μας ένα επιπλέον ποσό των 800 ευρώ ή 4000 ευρώ για κάθε πενταμελή οικογένεια, ανεξαρτήτως ηλικίας των μελών της. Ή άλλως, πήρε την Εγνατία οδό, την έκοψε στα δύο και έστειλε στους εν λόγω τραπεζίτες πεσκέσι από ένα κομμάτι, εν είδει πρωτοχρονιάτικου δώρου. Αν και το κόστος κατασκευής της Εγνατίας, με όλα τα σχετικά… «bonus», δεν φτάνει τα 8 δις ευρώ, που οι εν λόγω όμιλοι, εν μία νυκτί πήραν. Όμως, για 400 χιλιάδες ευρώ απειλούν να κατασχέσουν πάνω από ένα εκατομμύριο κατοικίες, τη στιγμή που, στη χρονιά που μας πέρασε, είχαμε, κάθε 18 ώρες, και μία αυτοκτονία για οικονομικούς λόγους.

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι, πέραν του ποσού των 8 δις ευρώ που χάρισαν τελευταία στους τραπεζίτες, τα τελευταία έξη χρόνια -αρχής γενομένης από τον Κώστα Καραμανλή ανιψιό- τους χάρισαν άλλα 260 δις ευρώ. Δηλαδή σχεδόν τα ¾ του κρατικού χρέους! Ή αλλιώς, χρέωσαν στον καθένα μας το ποσό των 26000 ευρώ! Ή 130.000 ευρώ σε κάθε πενταμελή οικογένεια. Και αυτό επιμελώς αποσιωπάται, για να μην εγερθούν αιτήματα επιστροφής τους. Οι όποιες αναφορές σε υπαρκτά σκάνδαλα και μίζες αφορούν σχετικά πολύ μικρά ποσά σε σχέση με αυτά που δόθηκαν στους τραπεζίτες. Γίνονται μόνο για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Και φυσικά, η αποκλειστική ευθύνη και για τα σκάνδαλα ανήκει σε αυτούς που κυβέρνησαν, στους ίδιους που και σήμερα κυβερνούν.

Και βέβαια, το κυβερνητικό θράσος και η προκλητικότητα δεν έχουν όρια. Τη στιγμή που ετοιμάζονται να βγάλουν στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, σχεδιάζουν ταυτόχρονα και τη… διευκόλυνσή τους –Λευκή Εβδομάδα- για να κάνουν τις… χειμερινές τους διακοπές, έχοντας μάλιστα και δωρεάν… internet!

Όσο για το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ, που επιδιώκουν να μαζέψουν, αφορά μόνο τη… «χαρατσοδιαφυγή» του2012. Σε λίγο θα εμφανίσουν και τα ποσά του ’13. Μαζί με τόκους, πανωτόκια, πρόστιμα, προσαυξήσεις και ότι φυσικά η «ταξική τους νομιμότητα» απαιτήσει, για τις ανάγκες υλοποίησης του τελικού τους στόχου.

Οι κυβερνητικές απειλές για κατασχέσεις, σε συνδυασμό με ανάλογες κινήσεις Ελλήνων τραπεζιτών από κανέναν δεν μπορούν να αγνοηθούν αλλά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τις αγνοήσει! Τη στιγμή μάλιστα που μπαίνουν στο «παιχνίδι» και ξένοι όμιλοι, που αγοράζουν κόκκινα δάνεια αλλά και εισπρακτικές εταιρίες στην αιχμή του «κατασχετικού» δόρατος. Το όλο σύστημα λειτουργεί σαν ένα είδους ΣΔΙΤ-Κ (Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για τις Κατασχέσεις).

Όμως, όσο αυτοί κερδίζουν έδαφος, όσο μεγαλώνει το ποσοστό των εξαθλιωμένων, τόσο μειώνονται τα περιθώρια αντίδρασής μας. Ο εξαθλιωμένος δεν επαναστατεί. Ο εξαθλιωμένος υποτάσσεται στη μοίρα του. Διαφορετικά, στον τρίτο κόσμο, από χρόνια θα είχαν ήδη επαναστατήσει οι εξαθλιωμένοι λαοί.

Είναι προφανές λοιπόν ότι πρέπει να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για κοινή δράση όλων, όσοι πληρώνουν το ακριβό τίμημα αυτής της πολιτικής, ενάντια σε όλους αυτούς που ασκούν εξουσία. Πρέπει άμεσα, εδώ και τώρα, να μπει φρένο σε αυτή τη λαίλαπα που εξαπλώνεται με μορφή χιονοστιβάδας και που καταπλακώνει τα πάντα στο διάβα της!

https://www.facebook.com/alithersis 

ΠΗΓΗ


  




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί;

Δύο πιθανότητες υπάρχουν για να εξηγήσουμε τα όσα συμβαίνουν με αυτούς που μας κυβερνάνε:

Είτε δεν ξέρουν τι τους γίνεται (πράγμα απίθανο, καθώς έχουν αποδείξει ότι στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών έχουν άριστα αποτελέσματα), είτε θεωρούν ότι ο μέσος Έλληνας είναι τόσο ζαλισμένος από τα συνεχόμενα χαστούκια που δέχεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, που δεν θα πάρει χαμπάρι τα όσα του σερβίρουν μέσω των φιλομνημονιακών καναλιών ενημέρωσης.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι κάθε φορά και κάποιος υπουργός προσπαθεί να πλασάρει ένα μέτρο ή μία απόφαση ως φιλολαϊκή παρέμβαση, ενώ στην ουσία και στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για ένα πυροτέχνημα, το οποίο έρχεται να καλύψει τις βαρύτατες ευθύνες των κυβερνήσεων που οδήγησαν την ελληνική κοινωνία στην ακραία ανέχεια και σε καταστάσεις πρωτόγνωρες για τις μεταπολεμικές γενιές.

Κάπως έτσι καταγράφονται οι εξελίξεις και στην υπόθεση της «γενναίας» μείωσης των τιμολογίων του ρεύματος, σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά, τις ημέρες με υψηλούς δείκτες ρύπανσης, λόγω αιθαλομίχλης. Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών ανακοίνωσαν το μέτρο της «έκπτωσης» στα τιμολόγια το τριήμερο των Φώτων, επιχειρώντας να περάσουν στην κοινή γνώμη μία διθυραμβική νότα για το ποσοστό της έκπτωσης, που το προσδιόρισαν στο 70%! Κι έτσι το μετέφεραν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, αφήνοντας την εντύπωση πως ο καταναλωτής σώθηκε και θα πληρώνει μόνο το 30% του τιμολογίου.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική κι αυτό ακριβώς ήθελαν να καλύψουν τα κυβερνητικά στελέχη ανακοινώνοντας τις αποφάσεις τους μέσα στο τριήμερο: Το πραγματικό όφελος για ένα μέσο νοικοκυριό με κατανάλωση 1.400 κιλοβατώρες στο τετράμηνο μπορεί να φτάσει θεωρητικά τα 25 ευρώ τον μήνα ή λίγο χαμηλότερα από τα 100 ευρώ στο τετράμηνο. Ωστόσο, το ποσό αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι το 70% του λογαριασμού ή ακόμη και το 50%, όπως προσπάθησαν από το υπουργείο να διορθώσουν λίγο αργότερα από την πρώτη ανακοίνωση.

Οι διαρροές δήθεν παραδειγμάτων προς τα φιλικά μέσα ενημέρωσης περισσότερο μπέρδεψαν, παρά διευκόλυναν τα πράγματα, για τον απλούστατο λόγο ότι με βάση τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου δεν προκύπτει από πουθενά αυτό το «τεράστιο» ποσοστό έκπτωσης. Πολύ απλά, η μείωση θα γίνεται μόνο στο «ανταγωνιστικό σκέλος» των τιμολογίων, δηλαδή στο πραγματικό κόστος για το ρεύμα που έκαψε ένα σπίτι, που στην καλύτερη περίπτωση αποτελεί το 30% του τελικού ποσού που πληρώνει ο νοικοκύρης.

Μόνιμο χαράτσωμα

Αυτό σημαίνει ότι η έκπτωση της τάξης του 70% θα επιβληθεί στο 30% του λογαριασμού, ενώ όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή φόροι, χαράτσια, τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις, παραμένουν χωρίς καμία μεταβολή. Με βάση το δικό μας παράδειγμα (κι όχι του υπουργείου) ένα διαμέρισμα που έχει έναν λογαριασμό της τάξης των 300 ευρώ στο τετράμηνο, η αξία του ρεύματος είναι περίπου 90 ευρώ και θεωρητικά η έκπτωση θα είναι 63 ευρώ στο τετράμηνο ή 15,75 ευρώ τον μήνα, που αντιστοιχεί σε 21% επί του συνολικού λογαριασμού.

Όλα αυτά όμως σε θεωρητικό επίπεδο, κι εδώ είναι η ουσία της προσπάθειας εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας! Το μέτρο θα εφαρμόζεται μόνο τις ημέρες κατά τις οποίες τα συναρμόδια υπουργεία έχουν αποφασίσει την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης. Πόσες ημέρες τον μήνα μπορεί να είναι σε ισχύ τα συγκεκριμένα μέτρα; Εάν υποθέσουμε ότι τα πράγματα οδηγούνται στο χειρότερο και η εφαρμογή των μέτρων διαρκέσει πέντε ημέρες τον μήνα, τότε, με βάση τα στοιχεία που έδωσε το ίδιο το υπουργείο, η πραγματική έκπτωση για κάθε νοικοκυριό ανέρχεται για κάθε μήνα στο… αστρονομικό ποσό των 0,89 ευρώ την ημέρα, που σημαίνει στις πέντε ημέρες εφαρμογής των μέτρων, η «έκπτωση» θα πλησιάζει τα 4,10 ευρώ τον μήνα και σχεδόν 16,40 ευρώ στο τετράμηνο!

Στην περίπτωση του παραδείγματός μας, το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 18% της αξίας του ρεύματος, ενώ στο σύνολο του λογαριασμού αντιστοιχεί στο 5,46%! Και φυσικά είναι απίθανο να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο πάνω από 2-3 μήνες, καθώς από τον Μάρτιο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν…

Μαθηματικά υποκρισίας

Κάποιοι στην κυβέρνηση φαίνεται πως θυμήθηκαν το αμίμητο 0+0=14% των αρχών της δεκαετίας του ’90 και με τον ίδιο… μαθηματικό τύπο προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ασκούν… φιλολαϊκή πολιτική και νοιάζονται για το πώς θα ζεσταθεί ο κοσμάκης μέσα στον χειμώνα.

Ακριβώς εδώ βρίσκεται σε όλο της το μεγαλείο η υποκρισία όλων αυτών που προσπαθούν να μας παραπληροφορήσουν και να δείξουν ότι κόπτονται για το περιβάλλον και την υγεία του λαού.

Πρόκειται για τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις που επί δεκαετίες έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να οδηγήσουν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και στη συνέχεια να υπογράψουν τα μνημόνια, που οδήγησαν στην ισοπέδωση των εισοδημάτων και στην εξάπλωση της φτώχειας.

Με άλλα λόγια, είναι εκείνοι που δημιούργησαν τις συνθήκες, ώστε το μέσο νοικοκυριό να μην μπορεί να έχει φθηνή και επαρκή θέρμανση, με αποτέλεσμα να αναζητεί άλλους τρόπους να ζεστάνει το φτωχικό του και να προκαλείται το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. Οι ίδιοι αυτοί κύριοι βγαίνουν σήμερα και εξαγγέλλουν «μεγάλες εκπτώσεις» για να δείξουν δήθεν φιλολαϊκές ευαισθησίες, ενώ την ίδια στιγμή αρνούνται να προχωρήσουν στη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, προβάλλοντας διάφορες αστείες δικαιολογίες, όπως η πάταξη του λαθρεμπορίου…

Τελικά, αυτή η χώρα δεν έχει πιθανότητες σωτηρίας, όσο συνεχίζεται η ίδια τακτική, από τους ίδιους ανθρώπους, με την ίδια μνημονιακή φιλοσοφία.

topontiki.gr και εδω







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Πρόβλημα σίτισης για 145.000 μαθητές

Συνεχίζει να πλήττει τους μαθητές το φαινόμενο της ασιτίας με περίπου 1.000 σχολεία σε όλη την Ελλάδα (975 μέχρι στιγμής), να αιτούνται επισιτιστικής βοήθειας.

Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 145.000 μαθητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο του υποσιτισμού, αριθμός τριπλάσιος από τους 50.000 μαθητές που εξυπηρετεί το πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής το οποίο τρέχει το Ινστιτούτο «prolepsis». Τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα αντικατοπτρίζουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την κρίση που πλήττει τις ελληνικές οικογένειες.

Η πείνα συνεχίζει να βασιλεύει στα σχολεία με τις αιτήσεις συμμετοχής να έχουν διπλασιαστεί (από 500 τον πρώτο χρόνο). Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα εξυπηρετεί 305 σχολεία με 44.697 μαθητές, ενώ από αυτή τη χρονιά αναμένεται τα καλυπτόμενα σχολεία να ξεπεράσουν τα 320, εξυπηρετώντας 50.000 μαθητές.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Κλείνουν οργανισμοί - Απλοποιούνται διαδικασίες

«Λουκέτο» σε 21 φορείς του δημοσίου που συνεχώς έκλειναν... αλλά ποτέ τελικά δεν έφτανε το επίμαχο νομοσχέδιο στην βουλή, βάζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πρόκειται για τους οργανισμούς

• Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (ΤΕΟ Α.Ε.)
• Ανώνυμη Εταιρεία Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΕΑΧΑ ΑΕ)
• Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)
• Εθνικό Κέντρο Βιβλίου(Ε.ΚΕ.ΒΙ.)
• Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών και το Ερευνητικό Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών.
• Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (ΟΡΣΑ και ΟΡΘΕ)
• Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων (ΟΡΣΙ)
• Οργανισμός Κωπαΐδας
• Κεντρική Αγορά Πατρών
• Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά»
• Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
• Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογία Α.Ε
• Άμυνας το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας
• Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.),
• Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.)
• Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (Τ.Α.Α.)

Σημειώνεται ότι οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Οι συγκεκριμένοι φορείς απασχολούν συνολικά περίπου 250 εργαζόμενους από τους οποίους οι 150 θα απομακρυνθούν άμεσα και οι υπόλοιποι όσοι υπάλληλοι εργάζονται σε ΝΠΔΔ θα ενταχθούν στην κινητικότητα

«Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται η κωλυσιεργία σε φορείς που εδώ και καιρό έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους, η αδιαφορία μπροστά σε προφανείς επικαλύψεις αρμοδιοτήτων και η σπατάλη δημόσιων πόρων.» αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μειώνεται η γραφειοκρατία

Με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του μήνα στην βουλή απλοποιούνται και μια σειρά από διαδικασίες που ταλαιπωρούσαν πολίτες και επιχειρήσεις.

Επικύρωση αντιγράφων

Καταργείται η υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων από τους ενδιαφερόμενους στο σύνολο των συναλλαγών τους όχι μόνο με τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και με τους φορείς, που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται από το κράτος, όταν πρόκειται για έγγραφα τα οποία έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες και τους φορείς αυτούς. Αντί των πρωτοτύπων ή των επικυρωμένων αντιγράφων, οι ενδιαφερόμενοι (πολίτες ή επιχειρήσεις) θα υποβάλλουν στις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα και στη συνέχεια οι υπηρεσίες και οι φορείς αυτοί θα υποχρεούνται να διενεργούν δειγματοληπτικό έλεγχο σε ποσοστό τουλάχιστον 5% των φωτοαντιγράφων που έχουν υποβληθεί.

Η υποβολή φωτοαντιγράφων θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του πολίτη ή της επιχείρησης περί της ακρίβειας και αλήθειας των υποβαλλόμενων φωτοαντιγράφων. Παράλληλα, θα γίνονται αποδεκτά από τη Διοίκηση και τους φορείς που εμπίπτουν σε αυτή και απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα ιδιωτικών ή αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο. Στις περιπτώσεις προσκόμισης αναληθών ή πλαστών εγγράφων επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις και η διοικητική ή άλλη πράξη ανακαλείται. Με τη ρύθμιση αυτή επέρχεται σε μεγάλο βαθμό μείωση των διοικητικών βαρών των πολιτών και των επιχειρήσεων κατά τις συναλλαγές τους με φορείς του Δημοσίου, με άμεση συνέπεια την ταχύτερη και χωρίς κόστος εξυπηρέτησή τους, αλλά και ελάφρυνση του έργου των διοικητικών αρχών.

Ετήσιοι Ισολογισμοί

Καταργείται από 1η Ιουλίου 2014 η υποχρέωση δημοσίευσης στο ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ των τροποποιήσεων καταστατικού και των ετήσιων ισολογισμών των Ανωνύμων Εταιρειών και των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης. Η ανάγκη δημοσιότητας για τις συγκεκριμένες πράξεις των εταιρειών καλύπτεται πλέον μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ).

Γνήσιο Υπογραφής

Καταργείται η υποχρέωση βεβαίωσης γνησίου υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση που κατατίθεται στην πρώτη φάση προσφοράς σε διαγωνισμό του Δημοσίου. Η υπεύθυνη δήλωση κατατίθεται στην υπηρεσία που διενεργεί το διαγωνισμό χωρίς να απαιτείται η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από αρμόδια διοικητικής αρχή ή τα ΚΕΠ, ακόμα και αν διαφορετικά ορίζεται στην εκάστοτε προκήρυξη.

Αλιεία

Θεσμοθετείται η επιμήκυνση ισχύος της παραγωγικής άδειας για ιχθυοκαλλιεργητές και αλιείς σε λαϊκές αγορές από 6 σε 12 μήνες.

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Μπάρες παντού -Μπαίνουν διόδια και στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού

Υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με 145 «ναι», έναντι 127 «όχι», το άρθρο που προβλέπει διόδια στους κάθετους οδικούς άξονες της Εγνατίας Οδού με εξαίρεση τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος δήλωσε παρών.

Επίσης, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, υπερψηφίστηκε με 145 ψήφους υπέρ, 117 κατά και 12 "παρών", η διάταξη που προβλέπει αυξημένες αρμοδιότητες στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την αντίθεση του να παραχωρηθούν αρμοδιότητες και εξουσίες που είχε μέχρι σήμερα το δημόσιο. Ο Απόστολος Κακλαμάνης καταψήφισε της σχετική διάταξη.

Και τα δύο άρθρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Αγγελιοφόρος, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.
ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν και τις δύο διατάξεις, ενώ η ΔΗΜΑΡ ψήφισε «όχι» στη διάταξη για τα διόδια και «παρών» για το ΤΕΕ

iefimerida.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Finito la musica, passato la festa

 Δημήτρης Μηλάκας

Το δικαίωμα στην ελπίδα (που, όπως είναι γνωστό, πεθαίνει τελευταία) μπορεί να είναι το τελευταίο ανθρώπινο καταφύγιο, δεν μπορεί όμως να περιγράψει καμία πολιτική διέξοδο. Υπ' αυτή την έννοια τα όσα είπε ο πρωθυπουρ­γός Αντώνης Σαμαράς ενώπιον του Ευρωπαϊ­κού Κοινοβουλίου μπορεί κανείς να τα ακούσει ως τις τελευταίες (ανεκπλήρωτες) επιθυμίες κά­ποιου του οποίου ολοκληρώνεται ο (πολιτικός) βίος.

Πρώτη, σημαντικότερη και καταδικασμένη να μην εκπληρωθεί από τις επιθυμίες που εξέφρασε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του είναι στις ευ­ρωεκλογές να μην ψηφίσουν οι πολίτες με την πικρή αίσθηση της κρίσης, αλλά με την αίσθηση ότι η Ευρώπη γίνεται καλύτερη. Με άλλα λόγια, ο Αντώνης Σαμαράς ζητά από την ελληνική κοινωνία να ξεχάσει την πραγματικότητα που βιώνει για χάρη μιας νεφελώδους, απροσδιόριστης και παράλογης υπόσχεσης: ότι «η Ευρώπη γίνεται καλύτερη».
Πρόκειται για άποψη με την οποία είναι απίθα­νο να συμφωνήσει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, του οποίου η πραγματικότη­τα περιγράφεται σαφέστατα (και) από τους στατι­στικούς δείκτες: ανεργία, υποαπασχόληση, εισοδηματικές περικοπές, υπερφορολόγηση κ.λπ.

Με αυτήν την επιθανάτια (πολιτικά) άποψη του Αντώνη Σαμαρά, ότι δηλαδή η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί θετικό παράδειγμα αντι­μετώπισης της κρίσης και των απεριόριστων δυνατοτήτων της Ενωμένης Ευρώπης, μπορεί να συμφωνούν η βορειοευρωπαϊκή (γερμανική) ηγεσία και η οικονομική ολιγαρχία της Ε.Ε. Δυσκολεύεται ωστόσο να τη συμμεριστεί ακόμη και το «προνομιούχο» προλεταριάτο της γερμα­νικής μητρόπολης, καθώς 6 με 7 εκατομμύρια «εργαζόμενοι» εκεί τα βγάζουν πέρα με αμοιβές κάτω των 500 ευρώ.

Πέραν της καταφανούς αδυναμίας του πρω­θυπουργού να επικοινωνήσει με την οδυνηρή πραγματικότητα της κοινωνίας, ο Αντώνης Σαμα­ράς φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ένα ακόμη, σοβα­ρότερο ίσως, πρόβλημα: Το ξήλωμα του πουλόβερ της διαπλοκής, όσο προχωρά με την επιμελή εργασία του ελληνικού συστήματος Δικαιοσύ­νης υπό την υψηλή αρωγή της τρόικας, τον αφή­νει γυμνό. Και αυτόν και τον συνεταίρο του στην κυβέρνηση Ευ. Βενιζέλο.

Η μουσική, λοιπόν, χαμηλώνει και η φιέστα του ελληνικού μεταπολιτευτικού πολιτικού συ­στήματος σχολάει. Όπου να 'ναι...

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Πώς βαφτίζουν «πλεόνασμα» το έλλειμμα

Υπολογίζουν έσοδα από τις αποδόσεις ελληνικών ομολόγων

Στα 950 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών ότι θα διαμορφωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το 2013, σημειώνοντας υπέρβαση από τον
αναθεωρημένο στόχο των 812 εκατ. που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ της «Ε», στο εμφανισθέν πλεόνασμα περιλαμβάνονται 2 δισ. από τη μεταφορά των αποδόσεων ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, που στην πραγματικότητα πρέπει να αφαιρεθεί.

Τα στοιχεία για το ακριβές ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος αναμένεται να οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα και να επικυρωθούν από την Eurostat τον Απρίλιο, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προέβλεψε ήδη ότι θα διαμορφωθεί σε επίπεδα άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διανείμει το 70% της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος και εκτιμά ότι μπορεί να διαθέσει περίπου 700 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων.

Το θέμα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης κα της τρόικας κατά την επικείμενη άφιξή τους στην Αθήνα για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

enet







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Από τον Στέλιο, τον Αρχάγγελο και τον Σερ, στην Τάμτα και την Πάολα. Το κατάντημά μας...

Οριστική απόδειξη της παρακμής μιας κοινωνίας πέρα από τα συμπτώματά της είναι και η έλλειψη της δυνατότητα να αναστρέψει την κατάσταση.

του Στρατή Μαζίδη

Τα παλιά χρόνια, τα πέτρινα μετά τον πόλεμο τόσο λόγω της φτώχειας στη χώρα όσο και λόγω της πάντοτε ταραγμένης πολιτικής κατάστασης, υπήρχε ένας καλλιτεχνικός κόσμος ενός επιπέδου. Ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν για παράδειγμα η μόνιμη συντροφιά των μεταναστών. Τι κι αν τραγουδούσε τον πόνο τους; Φαίνεται τελικά ότι αυτή η συμπαράσταση τους ωφελούσε.

Ο Νίκος Ξυλούρης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και άλλοι, τραγουδούσαν πρώτη με την ψυχή τους και ύστερα με τη φωνή τους. Για αυτό και έβγαινε τόσο ωραία. Αντιστέκονταν με τον τρόπο τους στα κακώς κείμενα της εποχής.

Προσδοκούσαν την ξαστεριά ενώ παράλληλα παρακινούσαν σε υπομονή κι επιμονή αφού είναι ένα το χεληδόνι και η άνοιξη ακριβή.

Ανέμεναν τον ήλιο της Δικαιοσύνης. Τίμησαν το αξέχαστο γελαστό παιδί.

Σήμερα πλέον δεν υπάρχουν τόσο σπουδαίοι ερμηνευτές. Ενώ λέμε κι ένα ευτυχώς που ο Θεοδωράκης βρίσκεται ακόμη στη ζωή ώστε που και που να παρεμβαίνει θυμίζοντάς μας το διαφορετικό.

Από τη Ρωμιοσύνη και την ένταση ενός καλλιτέχνη που σιγοτραγουδά μαζί του ένα ολόκληρο στάδιο φτάσαμε στον πάτο που μας οδήγησε ο γαλαζοπράσινος ήλιος που τελικά ανέτειλε.

Ποιος τραγουδά σήμερα στον ελληνικό λαό; Ποιος τον παρακινεί να αντισταθεί; Ποιος τον ενθαρρύνει να πιστέψει; Ποιος τον εμπνέει σε κάτι διαφορετικό, δύσκολο και ανηφορικό;

Η κατάντια του καλλιτεχνικού κόσμου αντικατοπτρίζεται πλήρως σε μια Τάμτα και μια Πάολα. Τι κι αν η πρώτη είναι και μητέρα; Για τα τριάκοντα αργύρια πολλά μπορεί να κάνει κανείς. Ακόμη και να βγαίνει φορώντας ένα πουκάμισο, να κυλιέται στην αρένα ενός γεμάτου κέντρου και να χαμουρεύεται με κάποια άλλη. Το επόμενο πρωί που θα ξυπνήσει, θα κάνει όμως παρατήρηση στο παιδί της για κάτι που έκανε λάθος.

Εκεί σε θέλουν. Και σένα, και μένα, και όλους μας. Με τα μάτια βγαλμένα έξω σα λιγούρηδες να κοιτάμε δυο γκόμενες, με συγχωρείτε, τραγουδίστριες, να ηδονίζονται, ωχ πάλι με συγχωρείτε, να τραγουδούν πάνω στη σκηνή και όχι με τα αυτιά ορθάνοικτα και το νου καθαρό να πιάσουμε το μήνυμα τραγουδιών που θα έρθουν να μας φωνάξουν μπας και ξυπνήσουμε ποτέ από το λήθαργο και σηκωθούμε όρθιοι...

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Πολίτης στον ενικό star."Δεν είστε κυβέρνηση, είστε συμμορία" ΒΙΝΤΕΟ

Βρέθηκε επιτέλους κάποιος και τους τα είπε κατάμουτρα.

Τους απέδωσε ότι έχουν παντελή άγνοια σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ελληνική κοινωνία και τους τόνισε ότι όλο το αστικό προσωπικό βρίσκεται πάνω σε μια πυριτιδαποθήκη, αλλά οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται.

«Εχετε περισσό θράσος να εμφανίζεστε και να λέτε θα μας σώσετε» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Δεν θέλω να με σώσετε άλλο».

Η αμηχανία των εκπροσώπων Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ μπροστά σ’ αυτά που άκουσαν, διάχυτη και δεν είχαν καμιά αντίδραση.


ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Ελεύθερος με εγγύηση-μαμούθ ο Κοντομηνάς

Ελεύθερους, με βαρύτατους περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο επιχειρηματίας, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ

Με βαρύτατους περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Κοντομηνάς, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, μετά από μάχη ανάμεσα στην εισαγγελέα και τον ανακριτή.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 2 προς 1 και προβλέπει την καταβολή εγγύησης ύψους 5 εκατ. ευρώ από τον επιχειρηματία (πρωτοφανές ποσό στα δικαστικά χρονικά), απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίαση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα.

Να σημειωθεί πως η εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου υποστήριζε την προφυλάκιση του κ. Κοντομηνά.

http://www.voria.gr/







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ουρλιάζοντας...κι όχι από τρέλα!

 Λένε οι Ινδιάνοι ότι οι λύκοι ουρλιάζουν στην πανσέληνο γιατί βλέπουν μέσα σ'αυτήν το χαμένο τους ταίρι!
Ίσως και οι άνθρωποι θα έπρεπε να ουρλιάζουν μαζί τους! Γυρεύοντας το χαμένο τους εαυτό και την αποκατάσταση της ενότητας μαζί του. Μ'αυτόν που...


...Που τα κελιά μέσα σε κελιά ενός καλωδιωμένου πολιτισμού...
Που οι κάμερες παρακολούθησης των ανθρωποαγέλων, σαν τα ανθρωποφάγα βλέμματα των gargoyles από τα ύψη καθεδρικών ναών και όχι μόνο...

Που ο τεχνητός βόμβος της τρελαμένης πραγματικότητας, τα ηλεκτρομαγνητικά "σκουλήκια" παντού που διαρρηγνύουν κορμί και μυαλό, οι υπνωτικές υποβολές που στήνουν το φανατισμένο ζηλωτή και κάθε αφασίας οπαδό...

Που όλη η ραστώνη, οι παραχαράξεις κι όλη η πνιγηρή σκόνη του κόσμου...

Που όλες οι φλύαρες κι αυθαίρετες ερμηνείες του "οικοδομήματος", οι best seller ορθολογικές και εσωτερικές ερμηνείες και όλες οι ευυπόληπτες συνταγές επιτυχίας...
...που αυτή την οντότητα μέσα κι έξω από τα ανάκτορα των κυττάρων του καθενός, την εξοβελίζουν στην ανυποληψία των ιστοριών για νεραϊδοπαρμένους...
Οι οποίοι δεν με πειράζει καθόλου κι αν έχουν τελικά δίκιο σε όσα λένε! Ζώντας, όπως κι εμείς, μέσα σε έναν κόσμο καταπατημένο από ανθρωπόμορφα στοιχειά και ψυχιατρεία. Αφού πρώτα αναγκαστεί να ξαπλώσει η ψυχή στην προκρούστεια κλίνη της ενσωμάτωσης...

ΟΥΡΛΙΑΞΕ, ούρλιαξε λοιπόν! Να υψωθείς με όλου σου του είναι το σπαραγμό πάνω απ'τον επίγειο καγκελόφραχτο περιορισμό.
 

ΟΥΡΛΙΑΞΕ! Μήπως και σπάσουν οι αλυσίδες μαζί με τις καταραμένες κλειδαριές τους.
 

ΟΥΡΛΙΑΞΕ! Ας μη σφίγγει κανείς πια τα ίδια τα δικά του χαλινάρια, που προσάρμοσαν πάνω στο σώμα και το λογισμό του αυτοί που θέλουν να λογαριάζονται αφέντες πειθήνιων κοιμισμένων υποζύγιων.
 

ΟΥΡΛΙΑΞΕ! Το λύκο να αφουγκραστούμε που χορεύει στα ελεύθερα πεδία της φύσης. Να νιώσουμε να χτυπάει μέσα στις φλέβες ένα ατίθασο αίμα με βουή παμπάλαια!
 


Το ουρλιαχτό της ρήξης



Aν σε νουθετούν με δάχτυλα υψωμένα και σου γρυλίζουν με προβλέψεις μελλούμενων δεινών εφόσον δε συμμορφωθείς. Αν σου υποδεικνύουν συνεχώς μονοδρομημένες οδούς. Αν σου εκθειάζουν όλα τα σκυλάκια του καναπέ, για το πόσο καλούλια και "στρωμένα" είναι...

Να τους πεις πως αν πάρεις τα εξημερωμένα κατοικίδιά τους και τ'αφήσεις σε μια άγρια ερημιά, τότε δεν θ'αργήσουν αυτά να ξαναγίνουν λύκοι!

Κι αν αυτοί κουνάνε με νόημα το κεφάλι, χαμογελώντας περιπαιχτικά, εσύ...

ξαφνικά ούρλιαξε!
Άφησε να δραπετεύσει από μέσα σου μια πανάρχαια, άγρια, αξημέρωτη κραυγή που θα κάνει τα πλέγματα και τους φύλακες αναμεσα στους κόσμους να ριγήσουν! Και το Φόβο που φυλάει τα έρμα να σκιαχτεί, διαισθανόμενος πια ότι αν χρειαστεί δε θα περιοριστείς μόνο στο ουρλιαχτό:
Αουουουουουουουουου!
Γκρρρρ!


ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Δήθεν ζωή

Σε δύο κομμάτια έχουν χωρίσει την ειδησεογραφία κατανάλωσης οι αρχισυντάκτες πολιτικοί και με περισσή επαγγελματικότητα διαχέουν οι κατοχικοί δημοσιογράφοι: Σκάνδαλα εκατομμυρίων και τρομοκράτηση πολιτών.

Από τη μια βλέπεις να σκαλίζουν σκάνδαλα που επί δεκαετίες σκόνταφτες πάνω τους, ακόμα κι αν ζούσες στην πιο ακριτική περιοχή, και από την άλλη σε τρομοκρατούν ότι θα σε τιμωρήσουν ανελέητα αν δεν πληρώσεις τα σκανδαλώδη χαράτσια που οι νέοι Λουδοβίκοι σού επιβάλλουν.

Το θέμα είναι ότι οι δημοσιογράφοι που σπαταλούν τόσο χώρο για την φάτσα του Καντά, του Φιλιππίδη δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία δεοντολογίας να μάθουν ποιος είναι ο κάθε απλός Έλληνας πολίτης που με το ζόρι χρωστάει, πού ζει, πώς βιώνει τις απειλές και να καταθέσει τις δικές του απόψεις για το μακέλεμα ζωής και αξιοπρέπειας που δέχεται. 

 Όλοι οι πολίτες αντιμετωπίζονται ως μία μάζα ενώ το κάθε καθίκι, που χρηματοδοτούνταν από το δικό σου υστέρημα επί δεκαετίας, έχει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. 

 Ακόμα και στην καταδίκη δεν έχεις τα ίδια δικαιώματα με τον κατά συρροή εγκληματία. Στη δίκη του κάθε λαμογιού θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι όλων των μέσων, θα πέσουν οι προβολείς πάνω τους, θα αντιμετωπιστούν ως αστέρες του χόλυγουντ ενώ ακριβοπληρωμένοι δικηγόροι που θα τους υπερασπιστούν θα πάρουν τις απολαβές τους από τα κλεμμένα χρήματα των λαμογιών.

Αντίθετα στις εκατοντάδες δίκες που περνούν καθημερινά απλοί πολίτες για να υπερασπιστούν το “δεν έχω” ή “δεν πληρώνω γιατί το θεωρώ άδικο” κανένα φλας φωτορεπόρτερ δεν θα ξοδευτεί. Κανένας δημοσιογράφος δεν θα παρακολουθήσει τις δίκες όλων μας διότι η μάζα έχει έναν κανόνα δικαιοσύνης και αυτός είναι υπέρ του Κράτους και όχι υπέρ του δικαίου.

10 φάτσες λαμογιών, κρατικοδίαιτων εγκληματιών έρχονται και υπερκαλύπτουν τα πρόσωπα 10,000,000 πολιτών που παλεύουν όχι να εναντιωθούν στο σύστημα αλλά να προστατευθούν από το σύστημα λαιμητόμο.

Η δημοσιογραφία δείχνει κατάμουτρα αυτό που η εξουσία αισθάνεται απέναντι στον πολίτη: Υπεροψία. Κατατάσσουν το σοβαρό των υποθέσεων όχι για το ποιος είσαι, αλλά για το πόσο κατάφερες να τρως με χρυσά κουτάλια με τις πλάτες του συστήματος.

Ακόμα και για το πως θα σε φυλακίσει το σύστημα υπάρχει διαχωριστική γραμμή. Αν είσαι Άκης ή Σμπώκος θα πας σε μοναχικό κελί με όλα τα κομφόρ διότι όχι μόνο έφαγες δισεκατομμύρια αλλά συντέλεσες και στο βαρύ χρέος της Ελλάδας. Αν είσαι όμως μικροοφειλέτης των αντισυνταγματικών φόρων του ύψους των 10,000 ευρώ τότε σου πετάνε μέσα στα άλλα ότι ετοιμάζουν στρατόπεδα να σε χώσουν γιατί εσύ δεν χωράς σε διαμορφωμένα και πληρωμένα από σένα κελιά που ορίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ακόμα και για την νόμιμη άδεια που το σύνταγμα ορίζει ότι θα πρέπει να παίρνεις κατά τον “σωφρονισμό” σου είναι έτοιμοι να σου ζητήσουν αντάλλαγμα 25 ευρώ. Αν είσαι Άκης ή Παπαγεωργόπουλος τα 25 ευρώ είναι εύκολο να τα βρεις, αν είσαι όμως άνεργος εργάτης τα 25 ευρώ είναι το ποσό που θα θρέψει την οικογένεια σου για 15 ημέρες ενώ περιμένει την αποφυλάκισή σου.

Όλα αυτά γίνονται με την Μεγάλη Δικαιοσύνη να παίρνει μέρος, εφόσον τα ονόματα των δικαστών που συμμετέχουν σε κάθε πλούσια δίκη γίνονται γνωστά, αντίθετα με τα ονόματα των άλλων δικαστών που περιμένουν να τελειώσει η τεράστια ουρά των κατηγορουμένων Ελλήνων που θα περάσουν από το εδώλιο. Δύο σταθμά και για την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Επώνυμος ο δικαστής των λαμογιών, ανώνυμος ο δικός σου διότι μέσα στην δική σου Δίκη η ανωνυμία που ορίζει το Σύνταγμα παίρνει σάρκα και οστά, στην Δίκη των Λαμογιών η επωνυμία φυλάει τα έρμα.

Το αόρατο χέρι που πάτησε το κουμπί για να ορμήσουν ηγεσία, δημοσιογράφοι και δικαιοσύνη ποιανού ήταν στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τι στόχο έχει; Πάντα τον ίδιο. Εσένα που πρέπει να οδηγηθείς σε νέες εκλογικές μάχες “καθαρμένος” από πολιτικούς και οικονομικούς εγκληματίες των οποίων οι συνάδελφοι είναι οι υποψήφιοι νέοι σωτήρες. Είναι οι ίδιοι ακριβώς που σε βάζουν στην κατηγορία του “εγκληματία” και του “ληστή του Κράτους” όταν στις 30 κάθε μήνα δεν έχεις να πληρώσεις τη μίζα που τους κρατάει στην εξουσία και που βάφτισαν Φόρο Αλληλεγγύης.

Ὅτι ἔχουμε τελειώσει τό ξέρουμε. Ὅτι καμία δικαιοσύνη δέν πρόκειται νά μᾶς δικάσει βάσει Δικαίου ἀλλά βάσει Κατοχικῶν Νόμων τό ξέρουμε. Ὅτι ἕνα μεγάλο ποσοστό τῶν πολιτῶν θά περάσει ἔστω καί μία μέρα φυλακή ἀδίκως, τό ξέρουμε. Τό ὅτι ἕνα φλάς φωτογράφου καί ἕνα ἄρθρο δημοσιογράφων δέν θά χαλαλιστεῖ γιά τήν δική μας ἱστορία καταδίκης τηρώντας τήν δεοντολογία καί τῶν δυό πλευρῶν, τό ξέρουμε.

Αὐτό πού δέν ξέρουμε τελικά εἶναι ἡ ἀπύθμενη ὑπομονή πού μέσα μας κρύβαμε εἰς τό ὄνομα τοῦ δῆθεν δικαίου, τῆς δῆθεν τάξης καί τῆς δῆθεν κοινωνικῆς σταθερότητας.-

Γιάννης Λαζάρου 
πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











«Τέταρτος κόσμος»

 Ένα σενάριο που κανένας δεν θα ’θελε να σκέφτεται για το μέλλον, ένα καμπανάκι κινδύνου από τη Θεσσαλονίκη για το τοξικό κοκτέιλ ύφεσης, αυταρχισμού και νεοφιλελευθερισμού.

Έκλεισα το βιβλίο που διάβαζα με μια πικρή γεύση στο στόμα. Η ιστορία εξελίσσεται σε μια κοινωνία του μέλλοντος, όπου ο εκλεγμένος πρωθυπουργός είναι ένας τραπεζίτης που ακούει στο εύγλωττο όνομα Μπεν Σαχάρα. Η ανεργία έχει φτάσει στο 40% και οι άνεργοι έχουν υποχρεωθεί να φορούν στο στήθος ένα κόκκινο αστέρι και να κατοικούν σε πρόχειρους καταυλισμούς μακριά από την πόλη, ενώ τους έχει αφαιρεθεί δια νόμου η δικαιοπρακτική ικανότητα εν ονόματι της ασφάλειας των συναλλαγών. Η λειτουργία της δικαιοσύνης έχει ανατεθεί με συνταγματική ρύθμιση σε μια πολυεθνική, ενώ η τηλεόραση έχει το πάνω χέρι στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Ασφυκτιώ – αλλά όλο αυτό όλο και κάτι μου θυμίζει.

Πιάνω την εφημερίδα να πάρω ανάσα από τις αναθυμιάσεις της σκληρής μυθοπλασίας και διαβάζω για τα καινούρια καμώματα του τριγώνου της διαπλοκής, για τα καινούρια δάνεια που απεργάζονται οι τράπεζες υπέρ των μεγάλων συγκροτημάτων του τύπου και της τηλεόρασης, με προφανές αντάλλαγμα την υποστήριξη των μνημονιακών προγραμμάτων και της κυβερνητικής πολιτικής.

Αν τα όσα διαβάζω στο βιβλίο με χαστουκίζουν, τα νέα της εφημερίδας μου σφίγγουν σαν τανάλια το μυαλό. Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος, είναι ο Τέταρτος κόσμος του Θεσσαλονικιού Γιάννη Γρηγοράκη. Ο Γρηγοράκης έχει τη συνήθεια να πιάνει την επικαιρότητα απ’ το λαιμό. Στο προηγούμενο βιβλίο του (Η καταιγίδα έρχεται, συνέχισε να τρέχεις) καταπιανόταν με τις μεθοδεύσεις των πολυεθνικών εταιρειών που προσπαθούν να ελέγξουν τον πλανήτη μέσω της ιδιωτικοποίησης των δικτύων ύδρευσης, ενώ στο αμέσως προηγούμενο (Μαύρη Πέτρα) παρουσίαζε -όχι συμπτωματικά- την Αθήνα μπλεγμένη στα δόκανα των συμμάχων λίγο πριν την είσοδό της στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τα μάτια ενός νεαρού δημοσιογράφου.

Τον «Τέταρτο κόσμο» δεν θα τον έλεγες βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, δεν αναφέρεται σε μια τεχνολογικά προηγμένη εποχή και παρότι ο χρόνος στον οποίο η υπόθεση εξελίσσεται δεν προσδιορίζεται ρητά, όλα τα συμφραζόμενα τον τοποθετούν πολύ κοντά στις μέρες μας. Η κρίση είναι παρούσα, αλλά η κοινωνία έχει επιλέξει για την αντιμετώπισή της τη συνταγή που εισηγήθηκαν οι τράπεζες, οι οποίες κυριαρχούν παντού έχοντας εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ κοινωνικής συναίνεσης. Ο τραπεζίτης πρωθυπουργός δεν είναι υπηρεσιακός ούτε τεχνοκράτης, είναι ένας λαοπρόβλητος ηγέτης που κατόρθωσε να πείσει την κοινωνία όχι ότι θα τη βγάλει από το τέλμα, αλλά ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την τελμάτωσή της.

Χέρι χέρι, με την ιδιωτικοποίηση των πάντων, με την αποθέωση των αγορών και με τις τράπεζες στο τιμόνι της χώρας -η οποία δεν ορίζεται επακριβώς αλλά είναι μια δυτική χώρα που ανήκει στους μεγάλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς- πηγαίνει ο ισχυρότατος έλεγχος της αστυνομίας, με έφιππα τμήματα για την καταστολή των διαδηλώσεων και με μια παντοδύναμη υπηρεσία σεκιούριτι για τον έλεγχο των καταυλισμών, την οποία συνδράμουν θηριώδη εκπαιδευμένα ντόμπερμαν. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, τη δουλειά της αστυνομίας, των σεκιουριτάδων, των αλόγων και των σκυλιών συνεπικουρούν εθελοντικές ομάδες πολιτών, οι «Φίλοι της Έννομης Τάξης» ή «Φύλακες της Πόλης», που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους σε κάθε ευκαιρία, χωρίς να διστάζουν να αυτοδικήσουν, να χειροδικήσουν, να λυντσάρουν, να βιαιοπραγήσουν σε βάρος των φτωχοδιάβολων της κοινωνίας.

Αλλά ούτε κι εκείνοι είναι αρκετοί για να ισορροπήσει το καθεστώς, ο υπέρτατος ρόλος-κλειδί επαφίεται στην τηλεόραση, στις εταιρείες σφυγμομετρήσεων και σ’ ένα θεσμό μαζικής διασκέδασης των εξαθλιωμένων κοινωνικών στρωμάτων, που οργανώνεται τα Σάββατα γύρω από ένα τεράστιο και υπερσύγχρονο αντίγραφο του ρωμαϊκού Κολοσσαίου.

Υπάρχουν στο βιβλίο και κάποιες εστίες αντίστασης, υπό την ηγεσία ενός υπέργηρου ακτιβιστή, πρώην καθηγητή που έχει προ πολλού εκδιωχθεί κακήν κακώς από το πανεπιστήμιο. Οι άνθρωποί του βρίσκονται διαρκώς εν δράσει εφαρμόζοντας ένα ειρηνικό πρόγραμμα προπαγάνδας και αυτοάμυνας, αλλά η πλειοψηφία φαίνεται να τους αντιμετωπίζει μάλλον ως γραφικούς.

Παρέλειψα να αναφέρω το πιο παράξενο: στην κοινωνία του «Τέταρτου Κόσμου» ΔΕΝ έχει εισαχθεί ο θεσμός του δωρεάν Wi-Fi για όλους τους πολίτες.

Σας έφτιαξα τη μέρα, ε;

Χριστόφορος Κάσδαγλης







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Είχα κάποτε ένα μαύρο σκύλο που τον λέγανε Κατάθλιψη

 "Είχα κάποτε ένα μαύρο σκύλο που το λέγανε Κατάθλιψη". Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organisation / WHO), ο συγγραφέας και εικονογράφος Matthew Johnstone λέει μία ιστορία για το πώς αντιμετωπίζεται ο "μαύρος σκύλος της κατάθλιψης".

Εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν είτε σε ακραίο βαθμό είτε σε μικρό, από κατάθλιψη. Πρόκειται για μια συναισθηματική διαταραχή που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Οι πάσχοντες αλλά και οι οικογένειές τους φοβούνται και ίσως και να ντρέπονται να μιλήσουν για αυτό με συνέπεια πολλές φορές να αποτελεί εμπόδιο τόσο στην διάγνωση, όσο και στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Μην αφήνετε το μαύρο σκύλο να σας υποτάξει. Αντιμετωπίστε τον. Με ειλικρίνεια, αποδοχή, σεβασμό προς τον εαυτό σας, και όχι με σκληρή αυτοκριτική. Ανοιχτείτε τόσο σε κάποιον ειδικό όσο και παράλληλα σε αγαπημένα σας πρόσωπα που είναι έτοιμα να σας δώσουν κάποια στήριξη. Αγκαλιάστε τα προβλήματά σας και μην νιώθετε ότι μόνο σε σας συμβαίνουν τα χειρότερα. Αγαπήστε τη ζωή και μην την σκοτώνετε με άρνηση.

Πρόσφατα διάβασα ένα ωραίο απόφθεγμα, δεν ξέρω ποιος το έχει πει, όμως μου έμεινε: "Αν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, τότε αγάπα αυτό που έχεις. Και αν δεν έχεις τίποτα τότε αγάπα τον εαυτό σου". Και τίποτα να νιώθουμε ότι δεν έχουμε και πιστεύουμε ότι μας πάνε όλα χάλια, έχουμε τον εαυτό μας και εκεί πρέπει να στηριχθούμε.


enfo και εδω







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Σαλταδόροι. του Γιάννη Λαζάρου

Σε ποιο κόμμα θα χωρέσει η Ελλάδα στις επόμενες εκλογές; Ποιο φόρεμα πρέπει να φορέσει για να προσαρμοστεί στις φιέστες και στις εκδηλώσεις “πατριωτισμού”,“ευρωπαϊσμού” ή “εκδημοκρατισμού”; Ποιοι θα είναι οι νταβατζήδες της που θα την σέρνουν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι ή από κανάλι σε κανάλι; Ποιοι θα είναι οι ξελιγωμένοι ψηφοφόροι πελάτες της που θα πάρουν μέρος στην συναλλαγή;

Μέσα σε 4 χρόνια άλλαξαν όλα εκτός από ένα πράγμα. Το πάθος της προεκλογικής περιόδου. Είτε οι εκλογές είναι καλλικρατικές, είτε είναι ευρωπαϊκές, είτε εθνικές ο νεοέλληνας ψάχνει απεγνωσμένα κόμμα να πιαστεί και αφού πιαστεί μπαίνει στην διαδικασία να υποστηρίξει με νύχια και δόντια την επιλογή του. Ο νεοέλληνας μπορεί να έκοψε το πιάτο με το φαγητό του στα δύο για να βγάλει την εβδομάδα, αλλά όταν πρόκειται για εκλογές δίνει και το πιάτο του παιδιού του για να χορτάσει ο υποψήφιος σωτήρας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που δίπλα στις οικογενειακές φωτογραφίες πάνω στο έπιπλο του σαλονιού του έχει και μία που αποθανατίζει την αγκαλιά με κάποιον υποψήφιο λεχρίτη, διότι το κόμμα φθάνει να είναι ακόμη και πάνω από την οικογένεια, πάνω από την χώρα. Διότι το κόμμα κατάφερε μέσα σε 100 χρόνια να είναι η ίδια η χώρα.

Πόσο θα ξεχειλώσει ή θα συρρικνωθεί άραγε αυτή την φορά το κορμί της Ελλάδας για να χωρέσει στα προεκλογικά προγράμματα αποδεδειγμένων προδοτών, εκκολαπτόμενων φιδιών και ιλουστρασιόν άνοων ευρωπαϊστών; Είμαστε έτοιμοι όλοι να ακούσουμε, τους επόμενους μήνες μέχρι και την αποφράδα ημέρα των εκλογών, τις μεγαλύτερες πολιτικές απρέπειες, τις περισσότερες ψεύτικες υποσχέσεις αλλά και να δούμε το όνομα “Ελλάδα” να φιγουράρει δίπλα σε ανδρείκελα που είδαν φως και μπήκαν για να σε σώσουν. Θα είναι οι πρώτες εκλογές που στις ομιλίες όλων των χωριαταρέων αλλά και όλων των αρχοντοχωριάτηδων οι λέξεις “Ελλάδα” και "Πατρίδα” θα επαναλαμβάνεται πάνω από 50 φορές. Σε αυτές τις εκλογές η Ελλάδα πουλάει καλά. Αντίθετα με όλες τις προηγούμενες εκλογές, που επαναλαμβανόταν το όνομα του κόμματος και η ιδεολογία λάστιχο, σε αυτές τις εκλογές οι επικοινωνιολόγοι δεν έχουν να ψάξουν για έξυπνα ή πρωτότυπα τσιτάτα. Το προϊόν Ελλάδα έγινε τελικά το brand name πασπαλισμένο με μπόλικη σωτηρία, έγινε μονοπωλιακό είδος χωρίς τιμή.

Οι σημερινοί πωλητές του προϊόντος Ελλάδα μέχρι χθες πουλούσαν ή κρατούσαν σε υψηλά επίπεδα, με την ενσυνείδητη σιωπή τους και το ανάλογο κέρδος, το προϊόν κόμμα. Στις αποθήκες όλων των κομμάτων ήταν στοιβαγμένη μια Ελλάδα που η τιμή της και η αξία της έπεφτε κατακόρυφα αφού ποτέ δεν μπήκε στα ράφια για τον καταναλωτή-ψηφοφόρο. Επί 3 χρόνια τα κομματικά τους προϊόντα έληξαν στα ράφια αφού οι καταναλωτές ψηφοφόροι είχαν περισσότερη ανάγκη από ένα λίτρο γάλα να επιβιώσουν παρά από μία υπόσχεση που ήταν απλά αέρας. Τώρα που έληξε το προϊόν η πολυεθνική άλλαξε το σχεδιασμό πωλήσεων. Κράτησε τα μεγάλα σούπερ μάρκετ να συνδιαλέγεται με την έδρα Βρυξέλλες και δημιούργησε μπακάλικα με “58”, με ΑΝΕΛ, με Χρυσή Αυγή, με ΔΗΜΑΡ, με κόμμα Κατσανέβα, κόμμα Αλαβάνου, κόμμα Τζουμάκα, κόμμα Λοβέρδου, κόμμα Πυρίσπορος Ελλάς, κόμμα Εξωκοινοβουλευτικών Αριστερών, κόμμα του κάθε πικραμένου. Κάποτε λέγαμε “αγάπη μου, έλα να κάνουμε έναν Έλληνα”. Τώρα λέμε “μωρή, έλα να κάνουμε ένα κόμμα”.

Όλοι αυτοί που με τα μυαλά τους, την ιδιοτέλειά τους, τις ύποπτες συναλλαγές τους έφεραν τα πράγματα στο σήμερα, ή αυτόκλητα θέλουν σώνει και καλά να σε σώσουν με τα μυαλά τους, έρχονται να σου πουλήσουν “Ελλάδα”. Άλλαξαν κουστούμι και συσκευασία στο προϊόν, έγιναν πιο λαϊκοί αλλά εξευρωπαϊσμένοι, γνωρίζουν ότι σου πουλάνε τον ίδιο κοπανιστό αέρα που τον εξέλιξαν στα εργαστήρια δουλοπρέπειας με τον απόλυτο ποιοτικό έλεγχο της γερμανικής λογικής και σιγουριάς. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το προϊόν ποτέ δεν περιείχε πραγματική Ελλάδα αλλά στο προεκλογικό γιουρούσι που είναι έτοιμοι να εφορμήσουν αυτή την φορά το προϊόν έχει άρωμα Ελλάδας. Εφόσον δεν καταλαβαίνεις το πραγματικό σκόρδο από την απομίμηση με άρωμα σκόρδου δεν υπάρχει κανένας λόγος για την πολυεθνική να αντικαταστήσει δια παντός το προϊόν.

Ἐπειδή ἡ Ἑλλάδα ὡς πατρίδα δέν εἶναι προϊόν ἀλλά ἀνάγκη ἐπιβίωσης ἀκριβῶς ὅπως τό νερό καί ἀέρας θέλουν πάση θυσία νά μήν βγεῖ γραμμάριό της ἀπό τίς ἀποθῆκες τους. Γνωρίζουν ὅτι ἄν ξεφύγει στήν λαϊκή ἀγορά μία ποσότητα αὐθεντικῆς Ἑλλάδας, τά μπακάλικα, τά σοῦπερ μάρκετ καί ἡ πολυεθνική θά βάλουν λουκέτο λόγω μηδαμινῆς ζήτησης τῶν προϊόντων τους. Ὅπως γνωρίζουν πολύ καλά ὅτι ὅσες πόρτες ἀσφαλείας καί νά βάλουν στίς ἀποθῆκες πού κρατεῖται στοιβαγμένη, οἱ σαλταδόροι τῆς νέας ἐποχῆς θά βρίσκουν τρόπο νά σαλτάρουν γιά νά κορέσουν τήν πείνα τῆς Ἐλευθερίας γιά μία πραγματική ζωή.

Γιάννης Λαζάρου

 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου