EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανακοίνωση – Δελτίο τύπου Μετά την «εθελουσία» επαναφέρουν συνταξιούχους!

Η διοίκηση του ΟΤΕ ενώ έκανε τα πάντα -εκβιάζοντας με τη γνωστή τροπολογία στη βουλή- να αποσύρει προσωπικό και πανηγυρίζει γι’ αυτό (αποχώρησαν 1827) για να καλύψει τα τεράστια κενά που η ίδια δημιούργησε, δεν προβαίνει σε αντίστοιχες προσλήψεις αλλά επαναφέρει ημετέρους
συνταξιούχους που αποχώρησαν με το τελευταίο πρόγραμμα «εθελουσίας».

Η προσπάθεια να επαναφέρει συνταξιούχους στο Βόλο, συνάντησε τη σθεναρή αντίδραση των στελεχών μας και γενικότερα των εργαζομένων στον Βόλο.

Ο εκπρόσωπός μας Ασπρούδης Χρήστος μαζί με άλλους εργαζόμενους έκανε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, έγραψε ο τοπικός τύπος και εξανάγκασαν τη διοίκηση να υπαναχωρήσει και να μην περάσουν τα σχέδια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα ίδια ετοιμάζονται να κάνουν και στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες, στην Κρήτη, στην Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλους μαζί να αντιδράσουν, να περιφρουρήσουμε τη δουλειά μας και τις θέσεις εργασίας μας και να διεκδικήσουμε σταθερή εργασία και σταθερούς μισθούς για όλους τους εργαζόμενους παλιούς και νέους.

Έξω οι εργολάβοι και οι συνταξιούχοι από τον ΟΤΕ!

Κλείσιμο των δουλεμπορικών θυγατρικών τώρα!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 13-01-2014

Υ.Γ: Όσοι συνάδελφοι αντιληφτούν τέτοιες κινήσεις συνταξιούχων στην πόλη τους, να τηλεφωνήσουν και να ενημερώσουν το σωματείο και εμάς.


 πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου














Mάθετε μέσω taxisnet πόσα χρωστάτε για το χαράτσι και για ποια ακίνητα

Τη δυνατότητα να μαθαίνουν μέσω taxisnet το ποσό που χρωστούν για απλήρωτα χαράτσια θα έχουν περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες, χωρίς να απαιτείται έτσι η φυσική τους παρουσία στις εφορίες. Εκτός από το ποσό του χαρατσιού που τους έχει βεβαιωθεί, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται και τον αριθμό παροχής με τη διεύθυνση του σχετικού ακινήτου.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Αφού εισάγουν τους κωδικούς τους για την είσοδο στο taxisnet οι φορολογούμενοι θα επιλέγουν την εφαρμογή ειδοποίηση πληρωμής και στη συνέχεια θα κάνουν κλικ στην επιλογή ειδοποίηση πληρωμής ΕΕΤΗΔΕ. Εκεί θα εμφανίζεται ο αριθμός παροχής του ανεξόφλητου χαρατσιού και η διεύθυνση του ακινήτου.

Τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για εφάπαξ εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ έχουν προθεσμία εξόφλησης έως 31 Ιανουαρίου, ενώ για όσους δεν πληρώσουν, αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή ακόμα και κατασχέσεις. Και για όσους όμως πληρώσουν εκπρόθεσμα, προβλέπεται η επιβολή των νέων προστίμων και συγκεκριμένα 10% με την παρέλευση 2μήνου.

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Υπέρ της μείωσης μισθών στην Ελλάδα ο Όλι Ρεν

Υπέρ της νομιμότητας και της συνέχισης του έργου της τρόικας στις ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς μνημονίου, αλλά και υπέρμαχος της μείωσης των μισθών στην Ελλάδα, τάχθηκε ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.

Αναφερόμενος στο θεσμικό μέλλον της τρόικας, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τα μέλη της Επιτροπής, ο Επίτροπος, Όλι Ρεν, επικαλέσθηκε την πρόσφατη δήλωση, που έκανε από την Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, με βάση την οποία «οι σωστοί θεσμοί αντιπροσωπεύονται στην τρόικα - και ακόμη και αν δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία παντού για αυτό, είμαι της άποψης ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στην τρόικα δεν είναι μία απόφαση που σηκώνει κριτικής».

«Σεβάστηκα ό,τι είπε ο Φρανκ Στάινμαγερ, και με άλλα λόγια, η νέα μεγάλη συμμαχία της Γερμανίας είναι, χωρίς αμφιβολία, υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας ανάμεσα στους τρεις θεσμούς. Επιπλέον, δεν είναι μυστικό ότι το Eurogroup και τα κράτη μέλη της ευρωζώνης συμμερίζονται αυτή την άποψη, που φυσικά δημιουργεί ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο για την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Μεταξύ των αναφορών που έκανε για την αναγκαιότητα υπαγωγής της Ελλάδος στον έλεγχο της τρόικας και στο γιατί δεν «κουρεύτηκε» το δημόσιο χρέος της χώρας το 2010 (βλ. προηγούμενο τηλεγράφημα), ο Όλι Ρεν τάχθηκε, επίσης, υπέρ της μείωσης των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, που επιβλήθηκε από τις μνημονιακές πολιτικές.

«Σε μία κατάσταση ισχυρής συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και της συνεχιζόμενης ψηλής ανεργίας, οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα πρέπει να προσαρμόζονται πιο άμεσα, ώστε να αντικατοπτρίζουν την παραγωγικότητα, να προωθήσουν την παραγωγικότητα, να προωθήσουν την απορρόφηση της ανεργίας, εμποδίζοντάς την να γίνει δομική, που είναι το χειρότερο από όλα», τόνισε, λέγοντας ότι «όσο ισχυρότερος είναι ο βαθμός ακαμψίας των μισθών, τόσο μεγαλύτερος ο αρνητικός αντίκτυπος στην ανεργία», και προσέθεσε:

«Και οι μισθοί του δημόσιου τομέα έπρεπε να μειωθούν. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα μεταρρυθμίζει τους μισθολογικούς της μηχανισμούς ώστε να κάνει την προσαρμογή της αγοράς εργασίας πιο αποτελεσματική και αποδοτική, ώστε να προωθήσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και συμμαχίες για αυξημένη ανταγωνιστικότητα και προοπτική ανάπτυξης σε αυτή τη διαδικασία της οικονομικής εξισορρόπησης».

Κατέληξε δε, λέγοντας: «Είναι επίσης γεγονός ότι χώρες με μεγάλη εξωτερική ανισορροπία πριν την κρίση, έπρεπε να αλλάξουν το μοντέλο ανάπτυξής τους, όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία, και να ανακατανείμουν τις θέσεις εργασίας, ώστε να δημιουργηθούν επενδύσεις σε πιο παραγωγικούς τομείς. Και αυτό διευκολύνεται, μεταξύ άλλων, από πιο ανταγωνιστικές συνθήκες εργασίας και μία διαδικασία άμεσης κινητικότητας».

enikos.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Αναμένεται σύλληψη αλά Φιλιππίδη για Γριβέα-Βάτσικα

Εντοπίστηκε το ζεύγος των επιχειρηματιών-Διαπραγματεύονται τους όρους της επιστροφής τους στην Ελλάδα

Κοντά στους δύο καταζητούμενους για το σκάνδαλο του ΤΤ Κ. Γριβέα και Α. Βάτσικα φαίνεται ότι βρίσκονται οι δικαστικές και διωκτικές αρχές. Το ζεύγος των επιχειρηματιών που φέρεται να πήρε σχεδόν 20 εκατομμύρια από το ΤΤ με χαριστικά δάνεια καταζητείται πλέον με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Οι δικηγόροι του ζεύγους ήρθαν μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” σε επαφή με τις δικαστικές αρχές ζητώντας να μην συλληφθούν προκειμένου να εμφανιστούν ενώπιόν τους.

Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έτσι το ζευγάρι παραμένει άφαντο σε χώρα του εξωτερικού.

Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι αρχές γνωρίζουν τουλάχιστον τη χώρα στην οποία βρίσκονται οι δύο επιχειρηματίες και πλέον θεωρείται θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή τους βάσει του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον τους.

Τα δάνεια συνολικού ύψους 19.885.000 ευρώ που πήραν τμηματικά από το Τ.Τ. οι δύο επιχειρηματίες είναι αυτά που ουσιαστικά άνοιξαν τον κύκλο των αποκαλύψεων καθώς ο εντοπισμός τους άνοιξε τον χορό των αποκαλύψεων για τα δάνεια των 500 εκατομμυρίων που δόθηκαν από το Τ.Τ. με σκανδαλώδη τρόπο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έρευνα αποκάλυψε ότι από το συνολικό ποσό που έλαβε το ζεύγος των επιχειρηματιών περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ ήταν δάνειο για την αγορά ... δικών τους επιχειρήσεων στην Κύπρο!

Έλαβαν δηλαδή δάνειο για να αγοράσουν μια επιχειρήσεις που τους ανήκαν!

parapolitika.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Μεγάλα γλέντια ! Αυτή θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του Φιλιππίδη. Πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους.

Ο Φιλιππίδης θα προσπαθήσει να καλύψει Παπανδρέου και Κοντομηνά, αφού φαίνεται πως είναι “σφιχταγκαλιασμένοι”. Τόσο καλά σφιχταγκαλιασμένοι που μάλλον θα του κοστίσει στο τέλος, αλλά αυτός ξέρει καλύτερα.

Ποιά θα είναι λοιπόν η υπερασπιστική του γραμμή;

Η έκθεση της BlackRock!

Ο Φιλιππίδης θα απαιτήσει την έκθεση της BlackRock για να αποδείξει ότι τα επισφαλή δάνεια που μοίρασε είναι ελάχιστα μπροστά στα άλλα των ιδιωτικών (κυρίως) τραπεζών που ανακεφαλαιοποιήθηκαν εξ’ ίσου με δημόσιο χρήμα. Θα χτυπήσει μάλιστα και την τράπεζα της Ελλάδος βάσει και της αναφοράς που ήδη εκκρεμεί κατά του Προβόπουλου για την υπόθεση της Proton.

Όλο το θέμα αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί εάν η δικαιοσύνη απαιτήσει την έκθεση της BlackRock για όλες τις τράπεζες και όχι μόνον το ΤΤ, η αντίδραση Προβόπουλου αναμένεται “σουλιώτικη”. Θα προτιμήσει να την πάρει αγκαλιά και να χορέψει παρά να την δώσει στην δικαιοσύνη.

Εκεί το σύστημα θα πρέπει να επιλέξει εάν θα θυσιάσει το Φιλιππίδη ή εάν ο συνήγορος του δέσει νομικά τόσο καλά την υπόθεση που ο Φιλιππίδης θα πάει για απλη απιστία και όλοι οι υπόλοιποι τραπεζίτες (μαζί και ο Προβόπουλος) ισόβια.

Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι ο Φιλιππίδης θα έλθει με το καλό από την Τουρκία. Γιατί πολλά συμβαίνουν. Το έχουμε δει και με την υπόθεση Λαυρεντιάδη που στην ουσία τον οδηγούν να αφήσει την τελευταία του πνοή στην φυλακή για να τα φορτώσουν όλα πάνω του και να μην ανοιξει ο φάκελλος Proton.

Θα επανέλθουμε
olympia







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Γιούχαραν τον Άδωνι Γεωργιάδη στο «Αγία Όλγα» ΒΙΝΤΕΟ

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι του «Αγία Όλγα», στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο για προγραμματισμένη ομιλία, την Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας, υποδέχθηκαν τον υπουργό με αποδοκιμασίες και συνθήματα, ενώ ζητούσαν να μπουν στο χώρο της ομιλίας.


Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο νοσοκομείο να τους επιτρέψουν την είσοδο και έτσι τα συνθήματα και οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και μέσα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα ο υπουργός να αναγκαστεί να διακόψει την ομιλία.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Ελάχιστη η πρόοδος στους ελέγχους για την λίστα Λαγκάρντ - Φόρτο εργασίας επικαλέστηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ

- Στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής καταθέτει ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ
- 266 εντολές ελέγχου για τα 1.700 πρόσωπα που είναι στην λίστα Λαγκάρντ
- Μέχρι τώρα το ΣΔΟΕ δεν έχει πλήρη εικόνα για το μέγεθος της ζημίας του ελληνικού δημοσίου
- 'Ισως και μέσα στο μήνα αποτελέσματα
Ένα από τα σκάνδαλα που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη όσο κανένα άλλο, το θέμα της λίστας Λαγκάρντ έχει βαλτώσει και δεν προχωρά όπως θα ήθελαν οι πολίτες και όπως έταξαν οι κυβερνώντες. Η ζημιά του ελληνικού δημοσίου δεν μπορεί ακόμα να αποτιμηθεί, ενώ οι έλεγχοι προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Στις 266 ανέρχονται οι εντολές ελέγχου που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα για τα 1700 φυσικά πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Από τις 266 εντολές ελέγχου, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος για 155 πρόσωπα και για κάποιους από αυτούς θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος και θα υπάρχουν αποτελέσματα ίσως και μέσα στο μήνα.

Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε στον φόρτο εργασίας που είχε το ΣΔΟΕ το καλοκαίρι, προκειμένου να μην υπάρχει υστέρηση εσόδων από ΦΠΑ και στα σεμινάρια που ήταν αναγκαία να οργανωθούν για εξειδικευμένους ελέγχους των στελεχών του ΣΔΟΕ με δεδομένο ότι πλέον έχει αλλάξει το αντικείμενο του Σώματος (σ.σ. η αρμοδιότητα της φοροδιαφυγής έχει δοθεί πλέον στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) και από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής έχει μετακινηθεί σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος και απάτης.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ αναφέρθηκε στις προπαρασκευαστικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη λίστα Λαγκάρντ (σ.σ. συγκέντρωση στοιχείων από τις τράπεζες, δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών για τους ελέγχους κλπ) εκφράζοντας την εκτίμηση ότι εφεξής ο έλεγχος θα είναι δυνατόν να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς.

Η διαβίβαση των στοιχείων από όλες τις τράπεζες ολοκληρώθηκε ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι και γι΄ αυτό όπως εξήγησε καθυστέρησε ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Στασινόπουλος επισήμανε ότι επειδή τα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ είναι πρόσωπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια θα πρέπει να αναμένονται προσφυγές και άρα τα πορίσματα του ΣΔΟΕ θα πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένα ώστε να μην καταπέσουν στην πορεία. Επίσης, μέχρι τώρα το ΣΔΟΕ δεν έχει πλήρη εικόνα για το μέγεθος της ζημίας του ελληνικού δημοσίου. Ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι από τα 1700 φυσικά πρόσωπα, τα 919 περίπου δεν εμφανίζουν χρηματικό υπόλοιπο ενώ τα 205 πρόσωπα φαίνεται, σε πρώτη φάση, από τις δηλώσεις τους και τα στοιχεία που παρείχε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, να καλύπτουν τα ποσά που εμφανίζονται στη λίστα. Το ΣΔΟΕ αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς υπάρχουν και φυσικά πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν είναι ευχερές να αναγκαστούν στην παροχή εξηγήσεων προς τον ελεγκτικό μηχανισμό σύντομα. Τα έσοδα που προσδοκά το κράτος από τους ελέγχους αυτούς δεν είναι άμεσα εισπρακτέα, διότι θα υπάρξουν και προσφυγές, είπε ο κ. Στασινόπουλος και πρόσθεσε ότι το Σώμα δουλεύει όχι τόσο για το σήμερα όσο για το αύριο.

Ο κ. Στασινόπουλος ρωτήθηκε και για τη λίστα των ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο, και είπε ότι και εκεί η διαδικασία δεν είναι εύκολη, αλλά έτσι και αλλιώς ο βασικός έλεγχος γίνεται από τις Δ.Ο.Υ. Για τη λίστα του Λουξεμβούργου οι λογαριασμοί είναι 17 ή 18 και ακολουθείται ελεγκτική διαδικασία όμοια με τη διαδικασία της λίστα Λαγκάρντ. Η λίστα του Λιχτενστάϊν πήγε στο αρχείο από το 2011 με πράξη των ελεγκτών και έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας προκειμένου να αποφασίσει τι τελικά θα γίνει.
Για τη λίστα με τα εμβάσματα των 54.000 φορολογουμένων που είχαν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, είπε ότι αυτό το πακέτο ελέγχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

«Είναι αδιανόητο να λέτε ότι 15 μήνες αν και έχετε κατεπείγουσα οδηγία από τους οικονομικούς εισαγγελείς, ότι δεν έχετε πραγματοποιήσει ελέγχους παρά μόνο σε τρεις περιπτώσεις. Αυτό δείχνει έλλειψη πολιτικής βούλησης», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι «θα έπρεπε να έχει προχωρήσει ο έλεγχος εγγραφής 562 εκατομμυρίων ευρώ που συνδέεται με εταιρεία της Eurobank και του κ. Λάτση και με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου που σύμφωνα με δημοσιεύματα προαλείφεται για υπουργός Οικονομικών». Η βουλευτής εξέφρασε επίσης την έκπληξη της για το γεγονός ότι μπήκε το αρχείο η Λίστα Λιχτενσταϊν χωρίς να έχει ενημερωθεί η Βουλή.
 
newsit.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





In Lamogia We Trust! (εμπιστευόμαστε την λαμογιά!)..*

Την σημερινή φωτογραφία μπορείτε να την εκτυπώσετε να την μεγεθύνετε, και να την κρεμάσετε κάπου, όπου να την βλέπετε κάθε μέρα, για να σας υπενθυμίζει ποιός είναι ο κατά συντριπτικό ποσοστό υπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας!

Είναι το μεγαλύτερο πολιτικό άθυρμα μετά τον ιδρυτή του ΠαΣοΚ, του οποίου οι πολιτικοί επίγονοι, αυτό το βρωμερό πολιτικό σπέρμα, κυβερνούν ακόμη, διασπαρμένοι σε όλες τις βαθμίδες του κρατικού μηχανισμού από υπουργοί έως γραμματείς ταμείων, οργανισμών και υπηρεσιών, σύμβουλοι υπουργείων και τραπεζών και όπου αλλού μπορεί να υπάρξει καίριο πόστο, αλλά και πόστο ρεμούλας και αρπαχτής!

Το άλλο, ογκώδες πολιτικό σκύβαλο της φωτογραφίας, είναι θαυμαστής των επιτευγμάτων του πρώτου, wannabe (ο θαθελενάναι) συνεχιστής του ανίερου έργου του, και προσφάτως..
..ο διαπρύσιος υποστηρικτής της αυτόνομης καθόδου της γκόλουμ-υποκινούμενης ''κίνησης των 58'' ή ''Ελιάς'', στις φετινές ευρωεκλογές!
Σου λέει: ''Μιά και εγώ θα εισπράξω το μακρύτερο στις εκλογές, ας κρυφτώ πίσω από την ψευδώνυμη ''κεντροαριστερή'' φάρσα!''
Μεγαλειώδες ήθος, μεγαλειώδους πολιτικού κοπρίτη!

Δυστυχώς αυτά τα πολιτικά εμέσματα, οι καταστροφείς της χώρας, υπάρχουν και δρουν ακόμα, είτε εμφανώς, είτε υπόγεια, ''εν κρυπτώ και παραβύστω'',
..ροκανίζοντας ό,τι ακόμα έχει απομείνει από τον κοινωνικό, οικονομικό και Εθνικό ιστό της χώρας.
Με την δική μας ανοχή και αδιαφορία!
Στηριζόμενοι στην δική μας εγκληματική ανεκτικότητα!

Η πρώτη μας ευκαιρία για να τους δείξουμε ότι τους θυμόμαστε, ότι τους γνωρίζουμε, ότι ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ..
..θα μας δοθεί στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές του Μαίου.
Ας την αξιοποιήσουμε εξαφανίζοντάς τους!..

*Στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου των ΗΠΑ αναγράφεται η φράση ''In God We Trust'' (εμπιστευόμαστε, επαφιόμαστε στον Θεό).
Στο σήμα της κίνησης των ''58'', όποιο κι αν είναι αυτό, ας αναγράφεται η φράση του τίτλου!..










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Market Watch: Η επόμενη πράξη του ελληνικού δράματος – Η Ελλάδα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη

Με ένα απίστευτα σκληρό κείμενο και βαρύτατους χαρακτηρισμούς η οικονομική ιστοσελίδα Market Watch «χτυπάει» ξανά την ελληνική προεδρία της ΕΕ, κάνοντας λόγο για ένα θέατρο που θα παρακολουθήσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες από τους Ελληνες.

Σε κείμενο με τίτλο «Η επόμενη πράξη στο ελληνικό δράμα» ο αμερικανικός ιστότοπος αναφέρει ότι δεν θέλει να νιώσουν κι άλλο «πόνο» οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι των πλεονασματικών μελών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα ξεκίνησε την εξάμηνη προεδρία της και θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή τις ικανότητές της στο πολιτικό και οικονομικό θέατρο.

«Τους ηθοποιούς θα αποτελέσει μια αλληλένδετη σειρά από πολιτικούς και οικονομικούς αξιωματούχους τους οποίους συνδέει ένας ιστός αμοιβαίας καχυποψίας και δυσπιστίας» αναφέρει το Market watch και προσθέτει «Ολοι οι συμμετέχοντες στο δράμα παίζουν ρόλους οι οποίοι, για τους ίδιους και τα εθνικά συμφέροντα που εξυπηρετούν, φαίνονται λογικοί και συνεπείς. Ωστόσο, το πρόβλημά είναι ότι αυτά τα συμφέροντα μπορεί να καταλήξουν σε μία πορεία σύγκρουσης».

Ο αρθρογράφος ασκεί κριτική και στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για τον οποίο αναφέρει ότι η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις, αλλά αντιτίθεται σε νέα μέτρα χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την λεπτή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στο ίδιο μήκος κύματος τονίζεται ότι Σαμαράς και Στουρνάρας εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έξοδο της χώρας στις αγορές, αλλά οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό αυτή την προοπτική. Για αυτό το λόγο ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι έσπευσε να δηλώσε προς πάσα κατεύθυνση ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει.

Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη και επισημαίνει ότι ελέω Ευρωεκλογών οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν ανοίγουν την κουβέντα για νέο κούρεμα χρέους.

Αυτό οφείλεται στην ραγδαία αύξηση των Ευρωσκεπτικιστών που κάνει τους θεσμικούς παράγοντες όπως ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μεταθέτουν την όποια συζήτηση μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

iefimerida.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Τι είπε στην απολογία του ο Κοντομηνάς

Περίπου 2 ώρες κράτησε η απολογία του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά στον ανακριτή και τον εισαγγελέα που τον επισκέφθηκαν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο realfm 97,8 ο κ. Κοντομηνάς κατέθεσε στους δικαστικούς λειτουργούς δύο υπομνήματα. Ένα το οποίο ήταν περίπου 100 σελίδων και συνοδευόταν από πέντε φακέλους όπου ήταν επί των κατηγοριών που του αποδίδονται, αυτές της απάτης, της συνέργειας σε απληστία και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και το άλλο ήταν επί των περιοριστικών όρων το οποίο ήταν 20 σελίδες μαζί με 3 φακέλους.

Ο κ. Κοντομηνάς αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τα δάνεια και για τη συμφωνία με την εταιρεία συμφερόντων του Bestline που είχε γίνει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οσον αφορά τα δάνεια, υποστήριξε ότι έχει βάλει και ενέχυρο μετοχές και έχει κάνει και προσημειώσεις ακινήτων. Υποστήριξε ότι ναι μεν υπήρξε καθυστέρηση σε ότι αφορά τις δόσεις, αλλά γι’ αυτό υπήρχε πρόθεση ρύθμισης και βασικά ήταν μια διαφορά που θα μπορούσε να είχε λυθεί. Άλλωστε, επισημαίνει ότι οι εταιρίες του ομίλου λειτουργούν κανονικά, καμία δεν έχει κλείσει και είναι και φορολογικά ενήμερες.

Οσον αφορά την Bestline ο κ. Κοντομηνάς υποστηρίζει ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε εξαγορά, αλλά συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, άρα δεν στοιχειοθετείται η απάτη. Μάλιστα επικαλείται κι ένα δεύτερο έγγραφο από την Τράπεζα της Ελλάδος, πλην του πορίσματος που υπάρχει, που αναφέρει ότι η συμφωνία ήταν εντάξει και συμφέρουσα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέως θα γίνει στην Ευελπίδων στη 1 το μεσημέρι και τότε θα γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα αν δηλαδή θα αφεθεί ελεύθερος ο κ. Κοντομηνάς ή θα του επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή προφυλάκιση.

Πηγή: real.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Μητσοτάκης για διαθεσιμότητα: Όσοι δεν έχουν τα προσόντα θα φύγουν – στόχος οι 15.000 απολύσεις

Οι πελατειεκές σχέσεις υπάρχουν πάντα ελληνικό κράτος και στη διανομή θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρετικοί δημόσιοι υπάλληλοι, αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν«, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, o οποίος επαναλαμβάνει ότι στόχος είναι η απόλυση 15.000 υπαλλήλων.

Μάλιστα, ο υπουργός επισημαίνει ότι θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει να μεταρρυθμίζουμε το Δημόσιο από το 2010, στο ξεκίνημα της κρίσης, αλλά δεν έγινε τίποτε μέχρι το 2013 καθώς «επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να μείνει ανέγγιχτος ο σκληρός πυρήνας της εκλογικής τους πελατείας. Αντί να μεταρρυθμίσουν τη Δημόσια Διοίκηση προτίμησαν να προχωρήσουν σε οριζόντιες περικοπές, κάτι που έπληξε εξίσου ικανούς και ανίκανους υπαλλήλους».

Στο ερώτημα αν είναι υπερβολικός ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι «δεν είναι ο αριθμός των υπαλλήλων: η μη αντικατάσταση όσων φεύγουν από το 2010 μας επέτρεψε να πλησιάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και θέλουμε να απολύσουμε επιπλέον περίπου 15.000 δηλαδή το 2% του συνόλου. Αλλά αυτό που πρέπει κυρίως να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα και στην ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρει το κράτος στην κοινωνία σε αντάλλαγμα των φόρων που πληρώνει».

Διαθεσιμότητα: Όσοι δεν έχουν τα προσόντα θα φύγουν

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της κινητικότητας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι υπάρχουν τομείς όπου υπάρχει υπερπληθώρα υπαλλήλων και άλλοι στους οποίους λείπει προσωπικό, ενώ υπογραμμίζει ότι εάν κάποιος δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστεί στο Δημόσιο ή αν δεν μπορεί να βρει μια άλλη εργασία μέσω ενός προγράμματος κινητικότητας, «θα πρέπει να εγκαταλείψει το Δημόσιο».

Και συμπληρώνε: «Είχα στόχο 12.500 υπάλληλοι να αλλάξουν ειδικότητα πριν τον Οκτώβριο και αυτός ο στόχος επετεύχθη. Έτσι μπορέσαμε να μετακινήσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών διπλωματούχους οικονομολόγους που εργάζονταν ως δημοτικοί αστυνόμοι. Θα περιορίσουμε τη συχνότητα των επαφών μεταξύ υπαλλήλων και πολιτών χάρη στο Ιντερνέτ ώστε να μειωθούν οι δυνατότητες διαφθοράς. Αυτό ήδη έγινε με τις εφορείες: Καταργήσαμε ουκ ολίγες εφορείες και οι δηλώσεις γίνονται στο διαδίκτυο και οι πληρωμές μέσω τραπέζης. Πρέπει επίσης να απλοποιηθεί η Δημόσια Διοίκηση: Δεν θα πιστέψετε τον αριθμό των εγγράφων που πρέπει να συμπληρώσεις για να ανοίξεις μια επιχείρηση και τις μετακινήσεις που αυτό συνεπάγεται. Τελευταίο σημείο, βρισκόμαστε σε πλήρη αναδιοργάνωση των Υπουργείων για να πετύχουμε επιτέλους ένα αξιόπιστο οργανόγραμμα, μικρότερες δομές με λιγότερους γενικούς διευθυντές και διευθυντές κάθε λογής καθώς και αρμοδιότητες καθορισμένες με σαφήνεια».

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως διευκρινίζει ότι «αντίθετα με αυτά που λέγονται, δεν βρίσκομαι σε μια εκτινασσόμενη καρέκλα, γιατί γνωρίζω ότι δεν είμαι μόνος. Η σιωπηλή πλειοψηφία θέλει τολμηρές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση«.

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Προαστιακός Αθήνας: Ξεκινούν οι τελικές μελέτες για την επέκταση προς Λαύριο

Ένα ακόμα βήμα έγινε για την υλοποίηση του εδώ και δεκαετία σχεδίου για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας στα Μεσόγεια και συγκεκριμένα μέχρι το Λιμάνι του Λαυρίου. Στις 9 Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρηματοδοτική ενίσχυση ύψους έως 1,8 εκατ. για το έργο «Μελέτες Φάσης Β – Τμήμα προαστιακού σιδηρόδρομου Αττικής: Κόμβος Κορωπίου – Λιμένας Λαυρίου», στον τομέα του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών(ΤΕΝ-Τ).

Η επέκταση του μέσου σχεδιάζεται να γίνει από το Κορωπί και περνώντας από Καλύβια, Κερατέα και Θορικό θα φτάσει μέχρι το κέντρο και το λιμάνι του Λαυρίου.

Η ολοκλήρωση της β’ φάσης των μελετών εκτιμάται στα τέλη του 2015, ενώ η γ΄ φάση των μελετών, αλλά και η προκήρυξη - κατασκευή του έργου έχουν προταθεί για χρηματοδότηση στην 5η Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.

Η νέα γραμμή, σύμφωνα με τα όσα έχουν εξαγγελθεί, προβλέπεται να διαθέτει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς (στο Μαρκόπουλο και στο Λιμάνι του Λαυρίου) και επτά στάσεις (Καλύβια, Κουβαρά, Κερατέα, Αμφιτρόπη, Περιγιάλι Θορικό, Εκπαιδευτικό Κέντρο Λαυρίου). Η διαδρομή Αθήνα - Λαύριο θα γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα, σε 55 λεπτά.

Η γραμμή θα είναι πλήρως ηλεκτροκινούμενη ενώ με την σύνδεση του Λιμένα Λαυρίου με μέσο σταθερής τροχιάς αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη όχι μόνο της Λαυρεωτικής αλλά και συνολικά της ευρύτερης περιοχής.

metaforespress.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Μετρό Αθήνας: Θέμα ημερών η λειτουργία των νέων συρμών

Θέμα ημερών και οπωσδήποτε μέσα στον Γενάρη σύμφωνα με πληροφορίες θα "βγούν" τελικά οι συρμοί Γ` γενιάς του Μετρό της Αθήνας. Αν και οι συγκεκριμένοι συρμοί έχουν έρθει εδώ και μήνες, τεχνικά προβλήματα δεν επέτρεψαν τελικά την κυκλοφορία τους.

Πλέον τα προβλήματα αυτά έχουν λυθεί και έτσι οι επιβάτες του Αθηναικό Μετρό θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδεψουν με τους νέους σύγχρονους συρμούς που κατασκευάστηκαν στην Νότιο Κορέα.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως λόγω των επεκτάσεων και των νέων σταθμών η απουσία των νέων συρμών προκάλεσε μίνι-έμφραγμα στις μετακινήσεις οι οποίες παρουσίασαν εμφανή καθυστέρηση στα καθημερινά δρομολόγια που έφτασαν σε πολλές περιπτώσεις να γίνονται ανά 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ νέο αίτημα, προκειμένου να επιτραπεί η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του μετρό προτίθεται να καταθέσει η ΣΤΑΣΥ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η εταιρεία σημειώνει ότι τα χαρακτηριστικά του μέσου δημιουργούν συνθήκες για εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών (βανδαλισμοί, μικροκλοπές κλπ.), αλλά και εγκληματικών ενεργειών.

Σε περίπτωση παράνομων πράξεων ή ατυχημάτων, το καταγεγραμμένο υλικό θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εξέτασης για τον εντοπισμό των ενόχων ή την εξακρίβωση των συνθηκών.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με πρόσφατη απόφασή της, δεν επέτρεψε την εγκατάσταση καμερών στο εσωτερικό των συρμών του μετρό, αλλά την εγκατάστασή τους στις εξωτερικές πλευρές των συρμών.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Έρχονται περίπου 160 προσλήψεις στο ΜΕΤΡΟ

Προσλήψεις περίπου 160 ατόμων θα κάνει η ΣΤΑΣΥ για να καλύψει κενές θέσεις εργασίας στο ΜΕΤΡΟ ενώ η προκήρυξη ανοίγει τον δρόμο σε πρώην εργαζόμενους, που είχαν φύγει το 2010 από την εταιρεία, να προσληφθούν ξανά μέσω ειδικής μοριόδότησης που θα τους δίνει η προκήρυξη...

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις προσλήψεις στο ΜΕΤΡΟ αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο Φεβρουάριου ενώ σύμφωνα με τα ΝΕΑ ηδη, ο υφυπουργός Μεταφορών, κ Μιχάλης Παπαδόπουλος με έγγραφο του ζητά από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις.

Οι προσλήψεις στο ΜΕΤΡΟ θα αφορούν ηλεκτροδηγούς, εκδότες και ελεγκτές εισιτηρίων και τεχνικό προσωπικό, ειδικότητες που θεωρούνται αναγκαίες, λόγω της παράδοσης στην κυκλοφορία των νέων σταθμών του μετρό.

Το υπουργείο Μεταφορών επιχειρεί με την προκήρυξη αυτή να επαναπροσληφθούν μέσω ειδικής μοριοδότησης κάποιοι από τους εργαζόμενους που απομακρύνθηκαν από το Μετρό το 2010, ύστερα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που μιλούσε «για αθρόες κομματικές προσλήψεις», οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το 2009 το Μετρό να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα άνω των 22 εκατ. ευρώ.

Πηγη: dikaiologitika.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου