EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στο άψε –σβήσε πήραν δάνειο από το ΤΤ συγγενείς του Βενιζέλου

Το 2011 και, ενώ οι τραπεζικές στρόφιγγες ήταν ερμητικά κλειστές για τους κοινούς θνητούς, μία προβληματική εταιρεία πήρε αυθημερόν δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ύψους 1 εκατ. ευρώ

Στα τέλη του 2011 οι ελληνικές τράπεζες –ειδικά όσες τελούν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου- μετρούν ήδη τις «πληγές» που άφησε πίσω του το πρώτο κούρεμα που είχε γίνει το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Παράλληλα, εν όψει του δεύτερου Μνημονίου που περιλάμβανε ακόμα σκληρότερα μέτρα, αποφασίζουν να κλείσουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης, ακόμα και για τις πιο υγιείς επιχειρήσεις.

Μάλιστα, ειδικά οι διοικήσεις της ΑΤΕ και του Τ.Τ. έκαναν γνωστό στους πελάτες τους ότι, λόγω των μεταβολών που υπέστησαν τα χαρτοφυλάκιά τους από το κούρεμα των ομολόγων αφενός, και του ελέγχου της Black Rock αφετέρου, θα παρέπεμπαν τα αιτήματα δανειοδότησης μετά την άνοιξη του 2012.

Αυτά βέβαια ίσχυαν για τους «κοινούς» πελάτες που δεν είχαν το κατάλληλο background που θα μπορούσε να «σπρώξει» το αίτημά τους.

Αντιθέτως, όσοι είχαν «πλάτες» μπορούσαν στο άψε σβήσε να δανειοδοτηθούν, ακόμα και αν δεν πληρούσαν ούτε στο ελάχιστο τους όρους και τα κριτήρια.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, την περίοδο εκείνη εξετάζεται και αυτομάτως εγκρίνεται, κατόπιν εντολής του προέδρου του Τ.Τ. Κλ. Παπαδόπουλου ομολογιακό δάνειο, ενός εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, σε εταιρεία ειδών υγιεινής (Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε.), συγγενών τού τότε υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου από την πλευρά της συζύγου του.

Τη στιγμή δηλαδή που οι ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν εναγωνίως τρόπους χρηματοδότησης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εγκρίνει και εκταμιεύει την ίδια ημέρα ομολογιακό δάνειο σε εταιρεία που όχι μόνο δεν πληροί τους όρους αλλά βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Συγκεκριμένα, στις 23 Δεκεμβρίου 2011 το Τ.Τ. ενέκρινε δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε., το οποίο και εκταμιεύτηκε αυθημερόν με την έκδοση τραπεζικών επιταγών και τη μεταφορά των χρημάτων στους δικαιούχους. Το δάνειο, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Τ.Τ. είναι ομολογιακό και την ίδια ημέρα οι επιταγές εκδίδονται από το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η επιχείρηση, η οποία ανήκει στους γιους του επιχειρηματία Δ. Μπακατσέλου, λόγω της οικονομικής κρίσης και ειδικότερα της δραματικής κάμψης που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της οικοδομής, βρέθηκε σε δεινή οικονομική θέση, όπως και πολλές άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.

Όμως η συγγένεια των ιδιοκτητών με τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο φέρεται να έκανε τη ...διαφορά, με αποτέλεσμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παρακάμψει την τραπεζική ακαμψία, αλλά και τον κώδικα χορήγησης δανείων που διέπει τη λειτουργία του.

Μάλιστα, ενώ τα επιχειρηματικά δάνεια του Τ.Τ. αφορούσαν κατά κανόνα στη δημιουργία υποδομών ή μεταστέγαση εταιρειών, η επιχείρηση δανειοδοτήθηκε κανονικά, παρόλο που το ποσό δεν αφορούσε σε κάποιον από τους παραπάνω σκοπούς. Αντιθέτως, η εταιρεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όχι μόνον δεν είχε επενδυτικά σχέδια, αλλά ήταν γνωστό ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών της, τόσο προς άλλες τράπεζες, όσο και προς προμηθευτές.

 «Λεπτομέρειες» που και πάλι δεν επηρέασαν την τελική απόφαση της διοίκησης του ΤΤ.
Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά και τα περισσότερα δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα.

Καταρχάς γιατί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προχώρησε στη χορήγηση δανείου το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ομολογιακό, με περίοδο χάριτος 6 μηνών και επιτόκιο αγοράς 7,6%, σε μία επιχείρηση που βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας;

Γιατί η διοίκηση του ιδρύματος μεταχειρίστηκε διαφορετικά την εν λόγω επιχείρηση και ενώ είχε διακόψει την περίοδο εκείνη εντελώς τη γραμμή χρηματοδότησης;

Επίσης, το συγκεκριμένο περιστατικό θέτει εν αμφιβόλω γενικά το κατά πόσο τηρήθηκαν οι διαδικασίες χορήγησης δανείων την περίοδο εκείνη.

Άραγε, σε πόσες παρόμοιες αιτήσεις δανειοδότησης έχει λειτουργήσει κατά τον ίδιο τρόπο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ποιο είναι το σύνολο των ομολογιακών δανείων που είχε δώσει σε επιχειρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια;

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση, παρά την άμεση ανταπόκριση του Τ.Τ., δεν κατόρθωσε να ορθοποδήσει, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις δύο απανωτές αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 που υπέβαλε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2012.

Αλλά φαίνεται πως η εξέλιξη αυτή ήταν τελείως απροσδόκητη για τα στελέχη του ΤΤ...

 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Σε σημείο υπό το μηδέν!

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια επίπλαστης ευτυχίας που τα ζήσαμε εν υπνώσει κι επί πιστώσει.

Χρόνια ανέμελα που, μέσα στις ηδονιστικές καταναλωτικές μας παραισθήσεις, αφεθήκαμε αμέριμνοι να γίνομε βορά στα γαμψά νύχια των αρπακτικών και των φαυλοκρατών «αιρετών» υπαλλήλων τους που μας κυβέρνησαν και που συνεχίζουν να μας κυβερνούν, μέχρι που πριν το καταλάβουμε, φθάσαμε πια σε σημείο υπό το μηδέν.

Σε σημείο υπό το μηδέν βρισκόμαστε όταν λιποθυμούν παιδιά από ασιτία, όταν μεγαλώνουν οι ουρές των συσσιτίων, όταν κινδυνεύομε να χάσουμε το κεραμίδι που έχομε πάνω από το κεφάλι μας, όταν πεθαίνουν άνθρωποι από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιών, όταν οι αυτοχειρίες των πιο αδύναμων από μας γίνονται καθημερινές πλέον ειδήσεις, αδιάφορα καταχωρισμένες στα ψιλά των εφημερίδων.

Σε σημείο υπό το μηδέν βρισκόμαστε όταν αρχίζομε να αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά που μας έχουν συμβεί μέχρι σήμερα δεν είναι παρά μόνον η αρχή της κατηφόρας και καθώς συνειδητοποιούμε ότι αυτά που διαδραματίζονται γύρω μας δεν είναι ένας απαίσιος εφιάλτης, αλλά η ζώσα, ζοφερή πραγματικότητα με την οποία καλούμαστε να συμβιβαστούμε.

Σε σημείο υπό το μηδέν βρισκόμαστε όταν κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αν, πότε και πώς θα ξεσπάσει αυτή η υποβόσκουσα οργή που έχει αρχίσει να ξεχειλίζει τα σωθικά μας.

Τα θέματα των αμυντικών εξοπλισμών, της ληστείας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μαζί με την άρνηση κάλυψης του πάλαι ποτέ τσάρου (sic) της Οικονομίας, που είναι ετούτες τις μέρες στην επικαιρότητα, αν δεν είναι άλλο ένα άνοιγμα της ασφαλιστικής δικλείδας που θα δημιουργήσει συνθήκες εκτόνωσης της σωρευμένης οργής μας, ενδέχεται να υποδηλώνουν ότι σπάνε μερικά από τα πολλά πυώδη αποστήματα που ταλαιπωρούν το κορμί της Ψωροκώσταινας.

Ο θεσμός της Δικαιοσύνης επιτέλους λειτουργεί, σκέφτονται οι πιο αισιόδοξοι.

Αλλά τα πυώδη αποστήματα, θα αντέτειναν άλλοι, είναι μόνο το σύμπτωμα της ασθένειας, δεν είναι ο ιός!

Ο ιός είναι ταυτοποιημένος και δεν είναι παρά η διαπλοκή των εξουσιών κατά παράβαση των θεμελιωδών συνταγματικών επιταγών.

Ο ιός είναι η ατροφία όλων ανεξαιρέτως των θεσμών, που επιτρέπει τη μακροημέρευση των αρπακτικών και των υποτακτικών τους που μας κυβερνούν.

Οι λιγότερο αισιόδοξοι, οι περισσότερο πραγματιστές, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, επειδή, εύλογα εικάζομε ότι μόνο λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν μπορούν να είναι πολλοί από αυτούς που έχουν αναρριχηθεί στα ανώτερα κλιμάκια της δικαστικής εξουσίας εν μέσω του ευρύτερου καθεστώτος σήψης, της περιρρέουσας ηθικής κατάπτωσης και της διαφθοράς που ταλανίζει την κοινωνία μας.

Γιατί άραγε, κάνει η Δικαιοσύνη σήμερα το καθήκον που συστηματικά παραμελούσε χρόνια τώρα, αναρωτιόμαστε ευλόγως οι περισσότερο υποψιασμένοι.

Για κάποιους λόγους που είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να εκτιμηθούν, οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης αποφασίζουν αυτές τις μέρες να πετάξουν στην αρένα με τα θηρία κάποια από τα τρωκτικά που ανέκαθεν ροκάνιζαν τα θεμέλια της κοινωνίας μας και πάντα υπονόμευαν την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Όμως στην τροφική αλυσίδα, πάνω από τα τρωκτικά, ως γνωστόν, βρίσκονται τα αρπακτικά.

Όσο τα αρπακτικά παραμένουν στο απυρόβλητο, δεν δικαιούμαστε ούτε να ενθουσιαζόμαστε με τις πρωτοβουλίες των ανακριτικών αρχών ούτε να ελπίζομε σε ένα καλύτερο μέλλον ούτε να κατευναζόμαστε απλά και μόνο επειδή ενδέχεται να δούμε πίσω από τα σίδερα κάποιους από αυτούς που κάποτε –μέσα στην τύφλωσή μας- φθονούσαμε ή θαυμάζαμε μέσα από τους δέκτες των τηλεοράσεών μας.

Μόνο αν το χέρι της δικαιοσύνης τολμήσει να ακουμπήσει τα αρπακτικά, τότε και μόνο τότε θα πεισθούμε κι εμείς οι καχύποπτοι κινδυνολόγοι, εμείς οι λαϊκιστές καταστροφολόγοι, ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι, για άλλη μια φορά, το άνοιγμα της βαλβίδας ασφαλείας που θα επιχειρήσει πάλι να εκτονώσει την οργή μας και που θα επιτρέψει στους εθνικούς Ολετήρες να συνεχίζουν να παρασιτούν εις βάρος της κοινωνίας μας.  

πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Η «ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ !!!

Κάποιοι ,που δε μπήκαν στα «μαντριά» του συστήματος και δεν υπήρξαν πελάτες ,αλλά πολίτες, πλήρωσαν το ακριβό τίμημα της απαξίωσης και της περιθωριοποίησης!

Είναι κυρίως αυτοί που κρατήθηκαν μακριά από την παθολογία του συστήματος, που «αλέθει» την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισοπεδώνει την αληθινή αξία του πολίτη, για να αποδώσει οικονομική «αξία» στους λίγους «ισχυρούς», κάνοντας αναλώσιμο «προιόν» την ίδια την ύπαρξή μας!

Φτάσαμε πια στον άκρατο παραλογισμό με τα ΜΜ «Ε» να εγκλωβίζουν σε έναν εικονικό κόσμο τις συνειδήσεις, αποκοιμίζοντας κάθε δυνατότητα αντίστασης και να συναγωνίζονται μεταξύ τους στην ευτέλεια, στην τρομολαγνεία και στο ψέμα! Έτσι μας κατέστησαν ραγιάδες, να λέμε ναι στην « τρέλα» των αγορών τους ,ναι στο ευρώ και στην ξετσιπωσιά των πολιτικών αγυρτών και της βαρβαρότητας του ευρωσυστήματός τους, χωρίς να νιώθουμε τι σημαίνουν όλα αυτά για τη ζωή μας και τη χώρα μας!

Είναι κι άλλοι παραπλανημένοι και προδομένοι, που τώρα απεκδύονται ιδεοληψίες κι αυταπάτες και βρίσκουν τον αληθινό τους εαυτό -με βίαιο και οδυνηρό πολλές φορές τρόπο! Κι αυτοί γνήσιοι αγωνιστές της ζωής, επιτυχημένοι και ικανοί στο χώρο τους ,βιώνουν την απόλυτη κατάρρευση των κόπων και των θυσιών τους!

Αυτοί όλοι έκαναν πάντα τον καλό και τίμιο αγώνα! Έκαναν πράξη ζωής κάποιες αξίες διαχρονικές και ακατάλυτες .Τώρα είναι η δική τους ώρα! Η πατρίδα τους χρειάζεται όσο ποτέ! Είναι οι σεμνοί ,οι γενναίοι, οι αδούλωτοι άνθρωποι ,που πιστεύουν και σέβονται τις ζωντανές ,δημιουργικές ,ανεξάντλητες και περήφανες δυνάμεις του λαού μας! Δεν ανήκουν σε ελίτ « πνευματικές» ή οικονομικές, αλλά είναι μέρος του λαού μας και πάντα αγωνίζονταν σε αφανή μετερίζια.

Τώρα η πατρίδα αυτούς χρειάζεται όσο ποτέ να βγουν μπροστά! Τώρα είναι η δική τους ώρα και είναι σίγουρο πως μόνο με «καθαρούς» πια όρους θα έρθει η «ανάσταση» ,καθώς η ολοκληρωτική καταστροφή που ζούμε δε «σηκώνει» μεσοβέζικες, αλλά μόνο ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές λύσεις! Μόνο ανδρείοι και «καθαροί» άνθρωποι ,μέσα από τα σπλάχνα του λαού, μπορούν να φέρουν τη «λύση» στην τραγωδία του τόπου!

Αυτοί που αντιπροσωπεύουν την αναξιοπρέπεια, την απαξία, την αποσύνθεση και το χάος, αυτοί που θέσπισαν τη διαφθορά, για να αλλοτριώσουν συνειδήσεις, ανήκουν πια στο χθες και δεν το συναισθάνονται, καθώς είναι κενοί ,θρασείς και άδειοι, χωρίς συνείδηση! Ψελλίζουν κουβέντες του χθες, που δεν αγγίζουν κανένα! Είναι «κύμβαλα αλαλάζοντα» ,που κάνουν κακό στα αυτιά και στην ψυχή μας! «Παίζουν» στα ζάρια τη ζωή και τη χώρα μας, προσφέροντάς τη στο βωμό «των αγορών» και των ισχυρών του χρήματος! Δεν κατάλαβαν πόσο εξαχρείωσαν, εκχυδάισαν και εξαθλίωσαν τη ζωή! Όντας αρπακτικά, εκβαρβάρωσαν τα ήθη και πάνε να πουλήσουν ως res,ως αντικείμενα ,τις ζωές μας, αφού πρώτα μας αλλοτρίωσαν και μας εκμαύλισαν!

Τόσα χρόνια υπηρέτησαν τα αφεντικά τους και όχι το λαό, καθώς ποτέ δεν είχαν την πολιτική βούληση να εφαρμόσουν τα δέοντα, αφού ήθελαν συνειδήσεις ασθενικές,

κομματιασμένες και χειραγωγημένες, για να τις ελέγχουν! Η Ελλάδα ήδη έχει πληρώσει ακριβό φόρο αίματος -κι όχι μόνο! Φτάνει πια!

Η ανατροπή όμως ήδη συντελείται! Η ίδια η φύση των πραγμάτων τους ξεπερνά! Οι καιροί αλλάζουν γοργά. Τώρα είναι η εποχή της αλήθειας και του φωτός! Η συλλογική μας μνήμη ξεσπά και ξεβράζει ό, τι σάπιο και ψεύτικο.

Οι άνθρωποι θέλουν πια να ειδωθούν ως άνθρωποι! Θέλουν πίσω το χαμένο τους εαυτό, τη χαμένη τους χαρά και αξιοπρέπεια και μια νέα ηθική ,που να απαντά στις αληθινές τους ανάγκες ,στην τιμή και στο δίκιο!

Ποιο θα είναι το τέλος αυτής της ελληνικής τραγωδίας; Οι φαύλοι ξεπέρασαν κάθε όριο! Έχουν διαπράξει «ύβριν» και ο Θεός της Ελλάδας θα τους αποδώσει την «τίσιν» που τους πρέπει! Η «άλλη Ελλάδα» της προκοπής και της ελπίδας θα βγει μπροστά! Η Λογική και το αυτονόητο θα νικήσουν! Οι ταπεινοί, οι σεμνοί, οι συνειδητοποιημένοι ,που το σύστημα τους καταδίκασε στη σιωπή και την αφάνεια, βγαίνουν ήδη στο φως.

Αυτοί οι ακέραιοι και ελεύθεροι άνθρωποι, με αίσθημα ευθύνης , οφείλουν σήμερα να υψώσουν τη φωνή τους και να πουν επιτέλους το λυτρωτικό μεγάλο ΟΧΙ !Έτσι μόνο θα λύσουμε το «γόρδιο δεσμό», που σίγουρα δε δημιουργήσαμε εμείς , και επιτέλους θα πάρουμε για πρώτη μας φορά τη μοίρα μας στα δικά μας χέρια.

Με φαντασία και όραμα ας υπηρετήσουμε την πολιτεία του μέλλοντος που μας καλεί, με όρους πολιτισμού και με στόχο τον άνθρωπο! Η επανάσταση της αξιοπρέπειας ,της τιμής ,της εθνικής και της κοινωνικής απελευθέρωσης ήδη επισυμβαίνει στις συνειδήσεις των Ελλήνων! Αυτή είναι η πιο καταλυτική, η πιο ριζοσπαστική επανάσταση ,που θα επανακαθορίσει τις κοινωνικές μας σχέσεις και την «εικόνα» της ίδιας της ύπαρξής μας! Μια νέα εποχή κι ένας νέος ανθρωποκεντρικός πολιτισμός είναι ήδη παρών, για να απαλλάξει τον άνθρωπο από τον προαιώνιο φόβο της επιβίωσης και τα δεσμά της όποιας εθνικής ή κοινωνικής σκλαβιάς! Κι η Ελλάδα ,όπως πάντα ιστορικά, οφείλει και πάλι να πρωταγωνιστήσει με την ιερή της παρακαταθήκη και την ανθρωποκεντρική «ματιά» του πιο φωτεινού πολιτισμού, που γέννησε ποτέ ο πλανήτης και τόσο πολύ τον χρειάζεται σήμερα!

Έλλη Διαμαντοπούλου(μέλος του ενιαίου παλλαικού μετώπου,(ε.πα.μ)

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Die Welt: Αυτές είναι οι 21 αλλαγές που έχουμε δει στην Ελλάδα της κρίσης [λίστα]

Την άποψη ότι «κάτι αλλάζει» στην Ελλάδα υιοθετεί η γερμανική εφημερίδα Die Welt η οποία στο παρελθόν έχει κάνει σκληρή κριτική κατά της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας, ωστόσο τώρα επισημαίνει ότι «όπου κι αν γυρίσεις στην Αθήνα βλέπεις ό,τι κάτι αλλάζει στην καθημερινότητα ή το δημόσιο».
Μια επιλογή των πιο χαρακτηριστικών αλλαγών, μέτρων ή και κυβερνητικών στόχων που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα, περιλαμβάνει αλλαγές στην οικονομική καθημερινότητα, στην φοροεισπρακτική πολιτική, αλλά και σε θέματα πολιτισμού και θρησκείας, μεταδίδει η Deutsche Welle, η οποία παραθέτει 21 αλλαγές στην Ελλάδα που δημοσιεύει η Die Welt.
Αποδείξεις: Δεν υπάρχει συναλλαγή σε κατάστημα χωρίς απόδειξη. Είτε αγοράζεις έναν καφέ, μια εφημερίδα, ένα νερό ή ένα ποτό. 



Η καθημερινότητα έχει γεμίσει αποδείξεις.
Φόροι: Ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης έχει θέσει ως στόχο να εισπράξει το 2013 περισσότερους φόρους από ότι έχει προβλεφθεί.

Φακελάκι: Για να αντιμετωπιστούν τα φακελάκια στις εφορίες, η κυβέρνηση επέβαλλε ένα σύστημα εκ περιτροπής στους προϊστάμενους των εφοριών.
Μητρώο δημοσίων υπαλλήλων: Για να περιοριστεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων όπως ζητά η τρόικα είναι καλό να γνωρίζεις πόσους υπαλλήλους έχεις. Έτσι το δημόσιο απέστειλε στους υπαλλήλους ερωτηματολόγια ζητώντας να περιγράψουν το είδος της εργασίας και την κατάρτισή τους.

Απολύσεις: Όσοι έπαιρναν μισθό δημοσίου χωρίς να προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους είναι οι πρώτοι που χάνουν πλέον τη δουλειά τους.
Εξοικονόμηση: Η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει κατά το μέγιστο δυνατό τις δαπάνες της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ. 50 εκ. ευρώ έχουν προβλεφθεί για τη φιλοξενία των επίσημων προσκεκλημένων και τις αυξημένες μετακινήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

Αποδείξεις και στα ταξί...
Με ένα υπηρεσιακό Volkswagen Passat μετακινείται πλέον ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Τουρισμός: 17 εκ. τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα, αριθμός χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα του ελληνικού τουρισμού. Μόνο η αύξηση των επισκεπτών από τη Γερμανία ανήλθε στο 10%.

Ταξί: Βασικός κανόνας της φιλοξενίας είναι ότι δεν κλέβεις τον ξένο. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Αθήνα έδειξαν ότι κανένας ταξιτζής δεν ζητά ανύπαρκτες προσαυξήσεις και ότι επιλέγει πλέον την συντομότερη και όχι τη μεγαλύτερη διαδρομή.
Αγοραστική δύναμη: Η οικονομική απόδοση της χώρας βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από ότι πριν την κρίση, ενώ δραματικά έχει μειωθεί και το βιοτικό επίπεδο. «Τόσο όσο ποτέ και πουθενά σε καιρό ειρήνης», τονίζει ο υπουργός Οικονομιών απορρίπτοντας νέα μέτρα λιτότητας μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου στήριξης.
Ασθενής ανάπτυξη: 0,6% οικονομική ανάπτυξη αναμένονται για το 2014. «Η ανάκαμψη ξεκίνησε» δηλώνει μέλος της ελληνικής κυβέρνησης και προσθέτει ότι «τουλάχιστον δεν συνεχίζει η καθοδική πορεία».

Χρηματοδοτικό κενό: Στα 11 δις. ευρώ υπολογίζει ο υπουργός Οικονομικών το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2015.

Αντιμετώπιση της κρίσης: Η Ελλάδα δεν δανείζεται πλέον για να καταναλώνει: «Εξαλείψαμε μια από τις βασικές αιτίες της κρίσης», δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Εξαγωγές: Με την κρίση μειώθηκαν δραστικά οι εισαγωγές. Την ίδια στιγμή καταγράφεται σημαντική άνοδος των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων.

Πλεόνασμα: Χωρίς να συνυπολογιστεί η εξυπηρέτηση των δανείων ο προϋπολογισμός θα παρουσιάσει φέτος πλεόνασμα 1,2%, που αποτελούν προϋπόθεση για νέα βοήθεια.

Λογαριασμοί: Περισσότερα από 9 δις απλήρωτους λογαριασμούς είχε συγκεντρώσει το δημόσιο το 2010. 7 δις έχουν ήδη καταβληθεί, διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Ιδιωτικοποιήσεις: 4 δις ευρώ έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ο στόχος ήταν κατά πολύ υψηλότερος.

Κτηματολόγιο: Για να πουλήσεις γη ή ένα σπίτι θα πρέπει να ξέρεις σε ποιόν ανήκει. Με τη βοήθεια Ολλανδών ειδικών, στην Ελλάδα προχωρά το κτηματολόγιο.
Εκκλησίες. Όλο και περισσότεροι έρχονται στις εκκλησίες δηλώνει ο πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρας Μάξιμος προσθέτοντας ότι ο κόσμος είτε πιστός, είτε όχι, ζητά όχι μόνο υλική βοήθεια, αλλά και βοήθεια για την ψυχή.

Πολιτισμός: 12 εκ. επισκέπτες κατέγραψαν πέρυσι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. «Σας υπόσχομαι ότι την άνοιξη θα διευρυνθούν τα ωράρια έχει ώστε να έχουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες υπόσχεται ο υπουργός Πολιτισμού.

Deutsche Welle








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Γ.Μαυραγάνης: «Καμία "βεβαιωμένη" οφειλή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις ΔΟΥ»!

Νέο απίστευτο σκάνδαλο συγκάληψης πραγματοποιείται αυτήν την ώρα από την συγκυβέρνηση. Ενώ τόσο καιρό είναι γνωστό ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ειδικά το ΠΑΣΟΚ) είναι "νεκρά" από πάσης φύσεως οφειλές, έρχεται τώρα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης να δώσει "φιλί της ζωής" στα ετοιμοθάνατα μνημονιακά κόμματα, διαγράφοντας εντελώς όλες τις οφειλές τους προς την Εφορία!

Δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς τις ΔΟΥ, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Τίποτα, 0!

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι με επικεφαλής τον Αθανάσιο Πετράκο απευθύνθηκαν σε δύο υπουργούς, τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος,ζητώντας να ενημερωθούν εάν έχει βάση δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το κόμμα της ΝΔ δεν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές οφειλές απέναντι στη ΔΕΗ και το υπουργείο Οικονομικών, αν έχει γίνει διακανονισμός και αν ισχύει ότι ενώ εκδόθηκαν τέσσερις εντολές απενεργοποίησης του μετρητή ρεύματος του κτιρίου στη Λεωφόρο Συγγρού, αυτές δεν εκτελέστηκαν μέχρι τώρα.

Τι να πούμε τώρα; Όλοι οι Έλληνες έχουν φορτωθεί εξωφρενικούς φόρους, ληστρικούς για το "καλό" τους, και αυτοί φροντίζουν να διαγράψουν από τους εαυτούς τους οποιαδήποτε οφειλή. Και έχουν απαίτηση να τους ψηφίσουν κιόλας. Πιθανώς να το διατάξουν και με νόμο κάποια στιγμή!

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


"Υπογράψτε 3ο μνημόνιο για να μειωθεί το χρέος"...




Με το δίλημμα "ή υπογράφετε τρίτο μνημόνιο για να καλύψετε τις χρηματοδοτικές σας ανάγκες ή δεν παίρνετε την αναδιάρθρωση του χρέους", η τρόικα και τα ισχυρά χρηματοοικονομικά κέντρα της ευρωζώνης εκβιάζουν εκ νέου την κυβέρνηση, προκαλώντας έντονη ανησυχία στο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών.

Το παιχνίδι άνοιξε εντελώς αιφνιδιαστικά με τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης, Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι «δεν θα υπάρξει “κούρεμα” χρέους για την Ελλάδα», αλλά η επιβεβαίωση των πιέσεων ήλθε στο πλαίσιο της τελετής ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τη χώρα μας, που έγινε στο Ζάππειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υψηλοί προσκεκλημένοι διεμήνυσαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πως "αν δεν κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα με την τρόικα και δεν ξεκαθαρίσει το θέμα της νέας δανειοδότησης για το χρηματοδοτικό κενό της επόμενης τριετίας, να μην περιμένετε λύση για το χρέος εντός της ελληνικής προεδρίας".Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα εδώ...

real.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Κύθηρα: Εξώδικο των κατοίκων κατά Α.Σαμαρά και Μ.Βαρβιτσιώτη

Καταγγελίες για συνεννοήσεις ακόμα και πίσω από κλειστές πόρτες ώστε να απεγκλωβιστεί η ναυτιλιακή εταιρία που συνδέει τον Πειραιά με τα Κύθηρα και κυρίως τα Αντικύθηρα από τη συμβατική της υποχρέωση εκτέλεσης των δρομολογίων παρά το γεγονός ότι επιδοτείται αδρά για αυτή, κάνουν οι κάτοικοι των Αντικυθήρων που έχουν απομείνει ως οι 300 του Λεωνίδα να φυλάττουν το νησί.

Οι κάτοικοι εγκαλούν με εξώδικο τόσο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, και προειδοποιούν πώς:

- Θα προσφύγουν στα αστικά, ποινικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά παντός υπευθύνου για παραβάσεις του Συντάγματος που έχουν να κάνουν και με το δημόσιο συμφέρον. Άλλωστε, όπως αναφέρουν, το αν είναι συμφέρουσα οικονομικά ή όχι για μια εταιρία μια επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή, είναι αδιάφορο νομικά για το δημόσιο συμφέρον.

- Θα ζητήσουν ποινική διερεύνηση σε περίπτωση που η εταιρία αξιώσει και πετύχει την επιστροφή των χρημάτων της εγγυητικής επιστολής περίπου 1,5 εκατομμυρίου που έχει καταθέσει.

- Αναρωτιούνται και δικαίως πως μπορούν να εξυπηρετούνται μόνο με μια ακτοπλοϊκή γραμμή, μια φορά τη βδομάδα, που τους συνδέει με τη Νεάπολη Λακωνίας, σχεδόν δηλαδή 400 χμλ μακριά από τη μητρόπολη του νομού, τον Πειραιά.

- Διερωτούνται επίσης γιατί η άγονη των Αντικυθήρων είναι η μόνη που «φημολογείται» πως θα διακοπεί, ενώ δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση για τις άλλες άγονες της νησιωτικής Ελλάδος. Σημειώνουν δε «εκτός εάν συμφωνείτε και Εσείς με εκείνους που υποστηρίζουν ότι τα Αντικύθηρα θα πρέπει να ερημώσουν και να πωληθούν σε ιδιώτες».

Τα βασικά αποσπάσματα της εξώδικης δήλωσης έχουν ως εξής:

«Τους τελευταίους μήνες, ήδη πριν την διακοπή των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» της εταιρείας Λ.Α.Ν.Ε. από την ακτοπλοϊκή γραμμή που εξυπηρετούσε τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, {με ετήσια τακτική σύνδεση από/προς τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κίσσαμο Χανίων Κρήτης και θερινές προσεγγίσεις στην Καλαμάτα και τη Μονεμβασία Λακωνίας} κυκλοφορούσαν έντονες φήμες στην τοπική κοινωνία αλλά και σε πάρα πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και στον τοπικό τύπο ότι η γραμμή αυτή θα διακοπεί – καταργηθεί οριστικά, και δεν θα εκτελείται ούτε από αυτό ούτε από άλλο πλοίο.

Ήδη σήμερα είναι πλέον γνωστό, αν και ποτέ έως τώρα επίσημα, δηλαδή εγγράφως, παρά τις αλλεπάλληλες έγγραφες οχλήσεις – αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ότι η εταιρεία «Λ.Α.Ν.Ε.» είναι εκείνη που επιθυμεί την διακοπή – μη εκτέλεση εφεξής των σχετικών δρομολογίων και την αποχώρησή της από την γραμμή αυτή.

Το μόνο επίσημο έγγραφο που υπάρχει από το Υπουργείο είναι η έγκριση των δρομολογίων του πλοίου μέχρι τον Αύγουστο του 2014, που απ΄ ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να ισχύσουν, παρά το γεγονός ότι κοινοποιήθηκαν ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο σε όλα τα Λιμεναρχεία της περιοχής και στα πρακτορεία, τοπικούς φορείς και στον τύπο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στις 7-1-2014 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων (Ν.Π.Δ.Δ.) κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με την αρμόδια Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας, του επιβεβαιώθηκε (αρχικώς προφορικά) από τον Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Μόριτς Ελευθέριο (τηλ. 210- 4191254) ότι η Λ.Α.Ν.Ε. έχει αιτηθεί γραπτώς προς το Υ.Ν.Α. την αποδέσμευσή της από τις άγονες γραμμές Κυθήρων και Αντικυθήρων ήδη από τον Ιούνιο 2013!!! Είναι εξαιρετικά μεμπτό και φυσικά θα ερευνηθεί δικαστικώς το γεγονός ότι καίτοι το θέμα της διακοπής των δρομολογίων έχει τεθεί ήδη εδώ και τουλάχιστον επτά (7) μήνες, και μάλιστα εγγράφως και επισήμως εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας, το Υ.Ν.Α. δεν προέβη σε ενημέρωση προς τους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους, που είναι οι άμεσα πληττόμενοι από τη διακοπή των εν λόγω δρομολογίων. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό συνέβη προκειμένου να μην υπάρξουν έγκαιρες νομικές ενέργειες εκ μέρους μας με αποτέλεσμα σήμερα να ευρισκόμαστε προ σαφούς αδιεξόδου αφού τα πάντα δείχνουν ήδη προαποφασισμένα.

Το παράδοξο, που αδυνατούμε να κατανοήσουμε, και για το οποίο απαιτούμε εξηγήσεις και δικαιολόγηση είναι το γιατί το Υπουργείο, διαπραγματεύεται και συζητά την διακοπή – λύση της σύμβασης αυτής, επειδή έτσι θέλει ο αντισυμβαλλόμενος – πλοιοκτήτρια εταιρεία, για τους όποιους λόγους επικαλείται, οι οποίοι δεν μας είναι επίσης επισήμως γνωστοί. Φημολογείται ότι η εταιρεία κυρίως επικαλείται το επιχείρημα ότι η γραμμή αυτή, και η εκτέλεση της σύμβασης δεν είναι πλέον συμφέρουσα οικονομικά, ενώ σχετικές δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας κ. Χαραλάμπους Σαλβαράκη υπάρχουν σε τηλεοπτικό σταθμό και έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Ακόμα όμως και έτσι να είναι, καθώς αναγνωρίζουμε ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικοί οργανισμοί και έχουν δικαίωμα να επιδιώκουν εύλογο κέρδος, η ισχύουσα σύμβαση πρέπει να τηρηθεί και προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητά της να προβεί το Υ.Ν.Α. σε αναδιάρθρωση και όχι παντελή διακοπή των προσεγγίσεων, όπως προβλέπεται ρητά στο άρθρο ΧΙ αυτής και προκειμένου να εκπληρωθεί ο ουσιώδης όρος της καλλίτερης εξυπηρέτησης των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ολικώς και πλήρως με μόνη σύνδεση με τη Νεάπολη Λακωνίας.

Για ποιο λόγο όμως το Υπουργείο συζητά την λύση μιας Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας, και ειδικά την τόσο ευαίσθητη και σχετιζόμενη με την εκτέλεση μιας άγονης ακτοπλοϊκής γραμμής, αποδεχόμενη την επιθυμία ενός επιχειρηματία;

Με ποιο νομικό έρεισμα θα λυθεί η σύμβαση αυτή και θα βρεθούμε εμείς, οι κάτοικοι των μειονεκτικών Αντικυθήρων, χωρίς σύνδεση με τον Πειραιά και την Κρήτη, αποκλεισμένοι και κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένοι στην μοίρα μας; Το νησί των Αντικυθήρων δεν ζητά τη σύνδεσή του με την Κρήτη, τον Πειραιά και το Γύθειο ως πράξη πολυτέλειας ή ευγενούς παραχώρησης εκ μέρους του Κράτους. Οι λιμένες αυτοί συνιστούν τους βασικούς και κύριους λιμένες ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για το νησί μας και τους ηρωικούς κατοίκους του, λιμένες με τους οποίους απρόσκοπτα συνδεόμαστε για σειρά δεκαετιών.
Θα δώσουν πίσω την εγγυητική ολόκληρη;

Η σύμβαση αυτή περαιτέρω θα λυθεί αζημίως, χωρίς δηλαδή να καταπέσει ολόκληρη η εγγύηση ποσού 1.500.000€ που προβλέπεται σχετικά; Για τούτο το Υπουργείο Σας συζητά την συναινετική – συμβιβαστική λύση της σύμβασης, για να μην θεωρηθεί ότι υπαναχωρεί αδικαιολόγητα βέβαια αντισυμβαλλόμενη εταιρεία, οπότε θα πρέπει να καταπέσει η εγγύηση; Και αυτά όταν η ίδια η σύμβαση δεν προβλέπει κανέναν απολύτως λόγο για μονομερή καταγγελία της. Ειδικώς το ζήτημα της κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής καθ' ολοκληρίαν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου θα διερευνηθεί στην κάθε του λεπτομέρεια και προέκταση.

Η σύμβαση έχει ισχύ έως την 31-10-2016, και προβλέπει ρητά ότι ακόμα και εάν πωληθεί το πλοίο που σε αυτήν αναφέρεται, ο νέος πλοιοκτήτης θα δεσμεύεται στην εκτέλεση της σύμβασης, εάν η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία δεν είχε δυνατότητα δρομολόγησης άλλου πλοίου!"

defencenet.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Θα πάθετε ΣΟΚ μόλις δείτε το όριο και την οφειλή της πιστωτικής κάρτας του Κοντομηνά

Στοιχεία σοκ αποκαλύπτονται από την ανάγνωση του πορίσματος της δικαιοσύνης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Και αυτό διότι όπως αναφέρεται στο πόρισμα η οφειλή του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά
στην πιστωτική κάρτα που του είχε χορηγήσει το ΤΤ έφτανε το πρωτοφανές ποσό των 2,293 εκ Ευρώ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα του πορίσματος που έφεραν στη δημοσιότητα τα ΝΕΑ.




Τα 2,293 εκ Ευρώ ένα ποσό που ίσως να μην έχει προηγούμενο ακόμα και για επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των τραπεζών αν και οι τράπεζες δεν είναι ασυνήθιστο να δίνουν σχετικά υψηλά όρια σε πιστωτικές κάρτες επιφανών επιχειρηματιών. Φυσικά με τέτοιο ύψος οφειλής είναι απορίας άξιον σε πόσο διάστημα ο κ. Κοντομηνάς χρησιμοποιούσε την κάρτα για αγορές καταναλωτικών αγαθών ενώ γεννάται και το ερώτημα αν η χρήση της κάρτας γινόταν μόνο για αγορές ή και για ανάληψη μετρητών.

makeleio








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Πως αλλάζουν οι καιροί!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Πως αλλάζουν οι καιροί…Και λίγα λέμε… Οι Έλληνες μέσα στην θλίψη τους, στον πόνο τους, στην μιζέρια που ζουν, στις τεράστιες οικονομικές και όχι μόνο δοκιμασίες που περνούν, βλέπουν επιτέλους κάτι να αλλάζει σε αυτή την χώρα. Χαρά που θα κάνουν τώρα οι πολιτικοί διαβάζοντας τις γραμμές αυτές!  Θα πουν αμέσως κάποιοι από αυτούς ...success story!!!  Αλλά μην χαίρονται τόσο ή μάλλον καθόλου.  Γιατί δεν αναφερόμαστε στους πολιτικούς. Πως θα ήταν δυνατόν άλλωστε;  Οι Έλληνες πολιτικοί είναι απλά οι ολετήρες της χώρας και του λαού αυτού.  Γιατί οι «καιροί» αλλάζουν χάρις σε ορισμένους δικαστικούς λειτουργούς… Οι Έλληνες βλέπουν ότι η δικαιοσύνη πια «ακουμπά» για τα καλά τους επώνυμους που παρανόμησαν, δηλαδή πολιτικούς, επιχειρηματίες, τα golden boys κλπ… Αυτούς που μας έφεραν στον όλεθρο και στην καταστροφή.  Μέχρι τώρα οι περισσότεροι συμπατριώτες μας έβλεπαν ότι όλοι αυτοί οι επώνυμοι βρίσκονται στο απυρόβλητο και ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν απλά ένα «θύμα», προς ικανοποίηση και κατευνασμό των πολιτών για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας.  

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τους δικαστικούς αυτούς λειτουργούς που κάνουν την διαφορά και τα όσα έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια.  Γιατί τώρα όλοι ενδιαφέρονται για αυτούς, όλοι αναφέρονται σε αυτούς ή καλύτερα σε αυτές, και γράφουν για τις επιτυχίες τους, για τις υποθέσεις που έχουν χειριστεί… Μέχρι και για την ηλικία τους έγραψαν, αν και είναι γνωστό ότι κανείς δεν πρέπει να ασχολείται με την ηλικία μιας κυρίας… Ούτε όταν είναι για να γράψουμε το πόσο νέες είναι και πόσα έχουν πετύχει! Έτσι είναι το Savoir Vivre…  Σήμερα στην δημοσιότητα είναι δύο κυρίες της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.  Η κυρία Ε. Ράικου και η κυρία Π. Παπανδρέου.  Και όλοι (με εξαίρεση τους εμπλεκόμενους….) αναφέρονται σε αυτές με κολακευτικά λόγια γιατί ουσιαστικά κατάφεραν το ακατόρθωτο.  Κατάφεραν να αρχίζουν να ξεμπλέκουν το κουβάρι της διαφθοράς στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.  Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικό για όλη την πολιτική ζωή της χώρας εξ αιτίας ορισμένων διασυνδέσεων όπως δείχνουν τα πράγματα κατηγορούμενων με πολιτικά πρόσωπα της χώρας. Όμως έχουν πετύχει και άλλα πολλά, μα πάρα πολλά περισσότερα πέρα από την υπόθεση του ΤΤ, για τα οποία μάλιστα τα περισσότερα ΜΜΕ απέφευγαν να μιλούν για αυτά.  Για να μην πούμε για την προσπάθεια ορισμένων εξ αυτών να βγάλουν λάδι κάποιους κατηγορούμενους…Για παράδειγμα, σας θυμίζει τίποτα το σκάνδαλο Energa-Hellas Power;  Και δεν εννοούμε για το πρόσφατο πρωτοχρονιάτικο πάρτι της χλιδής του κυρίου Β. Μηλιώνη… Άλλοι κλαίνε τα 200.000.000 € που έκαναν φτερά, το δημόσιο δηλαδή και οι πολίτες που ήταν πελάτες σε αυτές τις εταιρείες, άλλοι τους προφυλάκισαν, άλλοι τους υπερασπίστηκαν από τα έντυπα τους, άλλοι τους αποφυλάκισαν και καλά να είμαστε όλοι!
Όμως ο εργασιακός βίος των δικαστικών λειτουργών σίγουρα δεν ήταν ανέφελος… Είχαν να αντιμετωπίσουν «δαίμονες» και εντός και εκτός δικαιοσύνης και φυσικά και τις αντιδράσεις και τα όποια μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, χρησιμοποίησαν εναντίον τους οι κατηγορούμενοι και όχι μόνον αυτοί.  Το μενού περιλάμβανε επιθέσεις κάθε είδους. Προσωπικές, επαγγελματικές, οικογενειακές, άφθονη λάσπη και πάει λέγοντας.  Βέβαια από μία άποψη ήταν «τυχερές» (!!!) γιατί κάποιοι άλλοι δικαστικοί λειτουργοί είδαν να ανατινάζονται τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητα τους!!!  Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει την επίθεση που δέχθηκε η κυρία Ράικου από τα ΜΜΕ ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών στην υπόθεση του χαστουκιού Κασιδιάρη προς την Βουλευτή Λιάνα Κανέλλη εξ αιτίας του «τηλεφωνήματος» του δημοσιογράφου κ. Δελατόλα προς εκείνη (;)… Έπεσαν να την φάνε για κάτι που δεν είχε σχέση… Μάλιστα είχαμε διαβάσει σε ένα μπλοκ την καταπληκτική άποψη ενός αναγνώστη που έγραφε για το θέμα αυτό:  «Απλώς δείχνει την ανατροφήν του εν λόγω δημοσιογράφου (αναφέρεται στον κ. Δελατόλα) ο οποίος, εάν συνέβη το γεγονός, δείχνει να αγνοεί ή να μην αντιλαμβάνεται σε ΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ομιλούσε στο τηλέφωνο… Το άτομο αυτό, ακόμη και αν μας έχει δώσει το δικαίωμα, η ανατροφή του καθενός μας, αλλά και ο σεβασμός προς την δικαστική αρχή, την Εισαγγελική αρχή, μας επιβάλλει εφ’ όσον θέλουμε να καταγγείλουμε κάποια έκνομη πράξη, να κρατήσουμε και τους τύπους και να ομιλήσουμε με τον δέοντα σεβασμό και να απευθυνθούμε στην εν λόγω κυρία, ή στον οποιοδήποτε κατέχει ένα αξίωμα στον πληθυντικό…  Είναι λυπηρόν ότι στην πατρίδα μας έχουν εξαφανιστεί οι αξίες, οι τρόποι, και οι δημοσιογράφοι θεωρούν ότι ευρίσκονται εις το απυρόβλητον, ότι είναι κράτος εν κράτει.  Επομένως μπορούν να συμπεριφέρονται όπως επιθυμούν.  Να σας κάνω μια ερώτηση που δεν αφορά τον κύριο Δελατόλα και την κυρία Ράικου;  Φανταζόμαστε όλοι μας αν «τολμήσει» κάποιος Έλληνας αξιωματούχος να πει σε ένα δημοσιογράφο πχ «να μου μιλάτε στον πληθυντικό κύριε», τι έχει να γίνει από την επόμενη ημέρα;  Μήπως ξεχάσαμε τον «Αυριανισμό», τον κιτρινισμό που θάβεις όποιον δεν σου κάμει αυτά που του ζητάς; Δεν κάνεις το χατίρι σε δημοσιογράφο; «Πέθανες»…. Ή έχω λάθος;»!!!!
Μπορεί να πήρε ενάμιση χρόνο αλλά η δικαίωση ήρθε για την κυρία Ράικου.  Γιατί ο μεν κύριος Δελατόλας βρέθηκε να απολογείται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σε βαθμό κακουργήματος, αναγκάστηκε να επιστρέψει τα 500.000 €, προκειμένου να αποφύγει τα περαιτέρω, η δε κυρία Ε. Ράικου με την ομάδα της αφ’ ενός μεν να κάνει πολλούς διεφθαρμένους να χάνουν τον ύπνο τους αφ’ ετέρου δε να «δοξάζετε» για το έργο της… Αν δεν είναι δικαίωση αυτή ή Θεία δίκη τι είναι; 

Η δικαιοσύνη σήμερα, ευτυχώς για εμάς, δεν έχει μόνον τις δύο αυτές κυρίες.  Έχει πολλούς δικαστικούς λειτουργούς που έχουν «ειδικό βάρος», γνώσεις, εντιμότητα, ήθος και επιτέλους αρχίζει να αποδίδεται δικαιοσύνη… Και για αυτό οφείλουμε τα μέγιστα στους ανθρώπους αυτούς ως πολίτες, ως χώρα… Και η κυβέρνηση ας έχει κάνει ότι μπορεί για να τους «βοηθήσει»!!!  Τους μείωσε τις αποδοχές σε απίστευτο ποσοστό, άφησε πολλούς από αυτούς χωρίς καμία υλικοτεχνική και ανθρώπινη βοήθεια όπως πχ είχαν καταγγείλει οι προηγούμενοι Οικονομικοί Εισαγγελείς, έχει αφήσει σουρωτήρι από πλευράς ασφαλείας δικαστήρια της χώρας που φιλοξενούν ευαίσθητες υπηρεσίες της δικαιοσύνης όπως το κτίριο του Εφετείου, ή χωρίς αστυνομική προστασία δικαστικούς λειτουργούς… Λέτε η αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας που υπόσχεται τελευταίως η κυβέρνηση στους δικαστικούς να έχει να κάνει με ότι κάποιοι πολιτικοί έχουν αρχίσει να ….ιδρώνουν από τα όσα μπορεί να αποκαλυφθούν; Ή μήπως έρθει και η σειρά τους; Μπααααααα... κάνουν τέτοια οι … «σωτήρες» μας! 









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Θαυμα! Αναστήθηκε η νεκρή θεία του Λιάπη, για να καλύψει τον ανηψιό της

Νεκρή εδώ και περίπου δέκα χρόνια είναι η θεία του Μιχάλη Λιάπη, Βασιλική, που ανέλαβε την ευθύνη για την επιδότηση με κοινοτικά κονδύλια με την οποία ανακαινίστηκε το πολυτελές σαλέ του πρώην υπουργού στην Ευρυτανία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρώην υπουργός είχε δώσει πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του πολυτελούς εξοχικου με αποτέλεσμα να γλιτώνει χιλιάδες ευρώ επί πολλά χρόνια για τα δημοτικά τέλη, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ αλλά και τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. 

Έλεγχο θα διενεργήσει ο δήμος Καρπενησίου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δηλωθέν εμβαδόν αντιστοιχεί στο πραγματικό μέγεθος του ακινήτου.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο ακίνητο - που στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού έχει δηλωθεί ότι έχει επιφάνεια 233,05 τετραγωνικά μέτρα και του ανήκει κατά 50%-  διαθέτει δυο ρολόγια της ΔΕΗ και εκδίδονται δυο διαφορετικοί λογαριασμοί. Οι λογαριασμοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν το ίδιο όνομα, αυτό του αδελφού του πρώην υπουργού, Μάρκου Λιάπη και στέλνονται και πληρώνονται στην Αθήνα.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα, επί 20 χρόνια στους λογαριασμούς τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ υπολογίζονταν με 144 τ.μ. λιγότερα από την πραγματική επιφάνεια. Ως εκ τούτου οικογένεια Λιάπη πλήρωνε επί χρόνια μικρότερους λογαριασμούς κλέβοντας τον δήμο της περιοχής ο οποίος είχε πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του σαλέ, σημειώνεται στο «Έθνος της Κυριακής».
Η θεία που... αναστήθηκε
Η Βασιλική Λιάπη, είχε δηλώσει -νεκρή ή ζωντανή- ότι μόνο η ίδια και κανείς άλλος δεν ασχολήθηκε με την επίμαχη επιδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ, με ανακοίνωσή της που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο της Παναγιώτη Γεωργακόπουλο.
Ωστόσο, άγνωστο είναι αν ζούσε ακόμη και το 2002, όταν ζήτησε να ανακληθεί το σήμα του ΕΟΤ για τον ξενώνα-σαλέ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Π. Γεωργακόπουλος στο «Πρώτο Θέμα»
Συγκεκριμένα, σε διάλογο του με την εφημερίδα αναφέρονται τα εξής:
«- Μπορούμε να μιλήσουμε μαζί με την κυρία Βασιλική Λιάπη;
- Έχει πεθάνει ρε παιδιά, έχει πεθάνει εδώ και δέκα χρόνια. Δεν υπάρχει πια!
- Και ποιός σας εξουσιοδότησε να βγάλετε την ανακοίνωση;
- Τι ποιός με εξουσιοδότησε; Δεν ξέρετε ποιοι είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι; Θέλει πολλή φιλοσοφία για να το καταλάβετε; “Ρε Παναγιώτη, πες τα εσύ, αφού ξέρεις τι έγινε”, μου είπαν (σ.σ. εννοεί τους αδερφούς Λιάπη).
- Το 2002, τότε που η Βασιλική Λιάπη φέρεται να ζητά την ανάκληση του σήματος του ΕΟΤ και τη διαγραφή από τα μητρώα, ζούσε ή είχε πεθάνει;
- Μπορεί να ζούσε, μπορεί και να είχε πεθάνει, δεν θυμάμαι. Θα σας γελάσω!
- Υπήρξατε προσωπικός δικηγόρος της οικογένειας;
- Προσωπικός φίλος! Και δουλειές του συζύγου της έκανα και δουλειές των παιδιών, τα πάντα».









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Το σκάνδαλο της “Πανγαία”

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ο Χρηστος “κανεις ΠΑΣΟΚΟΣ δεν παει χαμενος” Πρωτοπαππας !

“Η ισραηλινή εταιρεία INVEL απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο 66% της Πανγαίας με πρωτοφανείς χαριστικούς όρους”, καταγγέλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκποίηση του δημόσιου πλούτου με όρους αδιαφανείς και σκανδαλώδεις συνεχίζεται με… αμείωτους ρυθμούς είτε από την κυβέρνηση είτε από τις διορισμένες διοικήσεις οργανισμών όπως αυτή της Εθνικής Τράπεζας .

Η θυγατρική της ΕΤΕ Πανγαία η οποία ιδρύθηκε το 2010, κατέχει περίπου 240 ακίνητα, τα περισσότερα είναι υψηλής εμπορικής και αισθητικής αξίας στα κεντρικότερα σημεία της χώρας και ιδιαίτερα στην Αθήνα, μερικά από αυτά είναι από τα πιο αξιόλογα ακίνητα της χώρας, στα οποία είναι γραμμένη όχι μόνο η ιστορία της Εθνικής τράπεζας αλλά και του Ελληνικού κράτους.

Πρόσφατα έλαβε από το ΤΑΙΠΕΔ, λόγω των αποκρατικοποιήσεων, σε χαμηλή τιμή 14 ακίνητα συνολικής επιφανείας 134 .716 τμ, αυξάνοντας το χαρτοφυλάκιό της. ¶λλη μια περίπτωση ξεπουλήματος κτιρίων, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του κράτους, στις τράπεζες όπου οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώνουν για την ενοικίασή τους τα επόμενα 20 χρόνια. Ο Σύριζα είχε καταγγείλει στη Βουλή ότι με τη συγκεκριμένη σύμβαση προικοδοτείται η Πανγαία πριν την επίσημη πώληση της σε εταιρίες ξένων συμφερόντων. Πως αγοράστηκαν από την Πανγαία; Μέσω του δημοσίου χρήματος της ανακεφαλαιοποίησης που έλαβε η Εθνική τράπεζα για να αναπληρώσει την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Η ισραηλινή εταιρεία INVEL απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο 66% της Πανγαίας με πρωτοφανείς χαριστικούς όρους. Για το τελικό τίμημα που ορίστηκε στα 650¤ εκατομμύρια η ισραηλινή εταιρεία θα καταβάλλει μόνο τα 160 εκ. και θα εισφέρει σε είδος δύο ακίνητα στην Ιταλία αξίας 70 εκ. ¤. Τα υπόλοιπα θα της τα δανείσει η Εθνική Τράπεζα με το προκλητικό επιτόκιο 2,718% τη στιγμή που οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις δανείζονται με επιτόκια από 7%-9%.

Η χρηματοδότηση από την ίδια την Εθνική τράπεζα, για να αγοράσει η INVEL την Πανγαία είναι μια περίεργη τραπεζική πρακτική, όπως επίσης και η αποπληρωμή του δανείου που θα πραγματοποιηθεί από τα εξασφαλισμένα μισθώματα 70 εκ. ¤ που θα καταβάλλει η ίδια η ΕΤΕ για τη στέγαση των καταστημάτων της.

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από το ΤΧΣ (δηλ. με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων) και τις συγχωνεύσεις η ΕΤΕ έχασε την πρώτη θέση στο τραπεζικό σύστημα. Η μεταφορά τεράστιων περιουσιακών στοιχείων από την ΕΤΕ στην θυγατρική Πανγαία και ακολούθως η πώληση της, αποδυνάμωσε σημαντικά το ενεργητικό της Τράπεζας. Η απειλή εξαγοράς της από εταιρεία συμφερόντων Λάτση, που προηγουμένως απαλλάχτηκε από την κυβέρνηση και την Τράπεζα Ελλάδος για τις ζημιές ύψους 5 δις ¤, στην EUROBANK, θα σηματοδοτήσει την απώλεια μιας σημαντικής τράπεζας που μπορεί, υπό άλλες συνθήκες διακυβέρνησης, να παίξει σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Για το σκάνδαλο αυτό, πέραν των ποινικών ευθυνών, υπάρχουν αστικές ευθύνες αποζημίωσης για την ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, των λοιπών μετόχων της ΕΤΕ, των καταθετών και των εργαζομένων.

Προειδοποιούμε τους σύγχρονους μαυραγορίτες ότι στην κυβέρνηση της αριστεράς θα δώσουν λόγο όλοι αυτοί που κερδοσκοπούν σε βάρος του ελληνικού λαού.

ΠΠ Σχετικη ερωτηση στην Βουλη:
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=b20e9b8b-fd2a-489c-8784-4a2b9a68fa50










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




“Εισφορά αλληλεγγύης”: Το “Colpo-Grosso” της Ελληνικής κυβέρνησης

 Η “ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας” (άρθρ. 29 και 38 του Ν. 3986/2011) παρακρατείται από το 2011 κάθε μήνα από τους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των τραπεζών σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων.

Σκοπός της ρύθμισης υποτίθεται ότι είναι οι εργαζόμενοι να προσφέρουν σε ένδειξη “αλληλεγγύης” τμήμα των αποδοχών τους για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση των ανέργων. Μοναδικός φορέας γι αυτό το σκοπό στην Ελλάδα είναι ο ΟΑΕΔ .

Το ποσό αυτό όμως που ανέρχεται με πρόχειρους υπολογισμούς σε 300 εκατομμύρια ετησίως δεν έχει αποδοθεί ΠΟΤΕ στον ΟΑΕΔ και καταλήγει στα κρατικά ταμεία. Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας:

“Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Από εκεί και πέρα, το πώς η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας”.

Εύλογα δημιουργείται η απορία για ποιο λόγο νομοθετήθηκε «η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» και στη συνέχεια δεν αξιοποιήθηκε σε πολιτικές αντιμετώπισής της αν και αυτή αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς καθημερινά.

Η απάντηση που δίνει το υπουργείο Οικονομικών στον ισχυρισμό αυτό δεν πείθει :

“…… Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας (ως ποσοστό 2% επί των αμοιβών των υπαλλήλων δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και Τραπεζών) περιέρχεται ως έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καλύψει τις δράσεις (;;;) , που αναλαμβάνει το κράτος για την καταπολέμηση της ανεργίας και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση έσοδο του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, κάτι που άλλωστε δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθετική διάταξη. Το 2012 δε ανήλθε σε περίπου 280 εκ. ευρώ, ποσό προφανώς υποπολλαπλάσιο των συνολικών πόρων που διαθέτει η ελληνική Πολιτεία για την καταπολέμηση της ανεργίας….” Σιγά να μην “σκίσουμε κανένα καλτσόν”!

Αλλά δράση για την καταπολέμηση της ανεργίας – και μάλιστα εκτός ΟΑΕΔ- δεν βλέπουμε αντίθετα, η κατάσταση χειροτερεύει.

Επομένως, η κυβέρνηση εξαπατώντας τους πιο πάνω μισθωτούς ότι δήθεν η εισφορά κατευθύνεται σε δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και ενίσχυση των ανέργων “τσεπώνει” , όπως η ίδια ομολογεί, περίπου 300 εκ. ευρώ το χρόνο και αρνείται να τα αποδώσει στους δικαιούχους (ανέργους) μέσω του νόμιμου φορέα (ΟΑΕΔ).

Αυτός είναι και ο κλασσικός ορισμός της απάτης.

Υποστηρίζω δηλαδή, ότι η κυβέρνηση «εξαπατώντας » την ελληνική κοινωνία αρπάζει τα χρήματα αυτά μέσα από τις τσέπες των μισθωτών για να καλύψει το δικό της δημοσιονομικό κενό και να τα δώσει στους δανειστές.

Αφήνω δε προς το παρόν το ζήτημα της νομιμότητας της επιβολής της εισφοράς , ότι δηλαδή η επιβολή της έρχεται σε αντίθεση τόσο προς το Σύνταγμα όσο και προς τους Διεθνείς κανόνες δικαίου (ΕΣΔΑ), αφού αποδεδειγμένα δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και σε κάθε περίπτωση εντάσσεται μέσα στο ευρύτατο πλαίσιο των περικοπών των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων ερχόμενη έτσι σε ευθεία αντίθεση με την αρχή της αναλογικότητας, που πρέπει να διέπει κάθε μέτρο, που λαμβάνει η πολιτεία εις βάρος επιμέρους κατηγοριών πολιτών.

Μπορούμε δηλαδή να αποκαλέσουμε τη συμπεριφορά αυτή “κρατική λαμογιά”, ή , στη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι “Colpo-Grosso”.

Μανόλης Λαμτζίδης, δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. και πρώην Πρόεδρος ΔΣΘ.

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου