EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Video: επέμβαση των ΜΑΤ στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στον Πυργετό

Την επίθεσή του με «άγριες κλωτσιές» κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης.
Συγκλονίζει η εκπαιδευτικός που υπενθύμισε στους αστυνομικούς ότι είναι η δάσκαλος των παιδιών τους που θα φύγουν για μετανάστες!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Ο ASTRA


πηγη  onlarissa.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Φτιάξτε φυλακές για 10.000 λαμόγια. Έρχεται η σειρά της συμμορίας των δημάρχων!

 Από τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ
«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ. ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ 10.000 ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!».

Αυτές τις ημέρες με όλες αυτές τις συλλήψεις, τις μίζες, τους Καντάδες, τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ.λπ. μου ήρθε στο μυαλό αυτό που δήλωσε προφητικά πριν από λίγες
μήνες ο εισαγγελέας κ. Βασίλης Φλωρίδης: «Πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ένα έργο. Μια φυλακή για 10.000 αξιωματούχους. Θα είναι μια καλή αρχή!».

Δηλαδή, όπως μου εξήγησε, θα πρέπει να διατεθούν κοινοτικά κονδύλια ώστε να δημιουργηθεί μια νέα φυλακή (και μάλιστα υψίστης ασφαλείας) ώστε να «κλειστούν μέσα όλα τα λαμόγια». Τώρα, θα πείτε, τα «λαμόγια» είναι τόσο πολλά, 10.000; Κάτι θα γνωρίζει ο κ. εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας μάλιστα προβλέπει ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρξουν και νέες διώξεις για κάποιες παλαιές υποθέσεις που έχουν σχέση με διαφθορά εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και θα είναι πολλές, και μάλιστα περιλαμβάνουν και ηχηρά ονόματα, ανάμεσα στα οποία και ορισμένα που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις δημοτικές εκλογές.

tovima.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Ποιοι αγόρασαν τα ασφάλιστρα κινδύνου του ΤΤ που σήμερα αξίζουν 27 δισ. δολάρια;

Με αφορμή τις εξελίξεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θα θέλαμε να προσθέσουμε στο δημόσιο διάλογο αναρτώντας το ρεπορτάζ του UNFOLLOW για το ζήτημα των ασφαλίστρων κινδύνου του εν λόγω τραπεζικού ιδρύματος, που δημοσιεύσαμε στο περιοδικό τον Αύγουστο 2013.

Όσοι αγόρασαν τα ασφάλιστρα κινδύνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μπορεί να κερδίσουν δισεκατομμύρια ευρώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τεράστια πακέτα με ευρώ, μέσα σε λίγες βδομάδες άλλαξαν χέρια με κερδισμένα κάποια επενδυτικά funds και τους μετόχους τους. Στην ελληνική Βουλή τουλάχιστον πέντε φορές έχει κατατεθεί ερώτηση από βουλευτές διαφορετικών κομμάτων για το ποιοι απέκτησαν τα ασφάλιστρα κινδύνου. Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου – UNFOLLOW 20

«Με την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΝΤΤ) στη Eurobank». Με αυτήν τη λιτή ανακοίνωση, στις 15 Ιουλίου 2013, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), υλοποιώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο του μνημονίου, εκπλήρωσε ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού χαρίζοντας το μέχρι πρότινος υγιέστατο και κερδοφόρο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Eurobank, προκειμένου να καταλήξουν πακέτο, το επόμενο διάστημα στα χέρια κάποιου ιδιώτη επενδυτή.

Στο παρόν άρθρο, δεν θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με το ξεπούλημα του ΤΤ στον τραπεζικό όμιλο της Eurobank, αλλά με τα παιχνίδια που παίχτηκαν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 2009 μέχρι σήμερα, με την συνδρομή των διοικήσεων του ΤΤ, προκειμένου να εμφανιστεί ζημιογόνο, να απαξιωθεί εντελώς η περιουσία του, να χωριστεί σε «κακή» και «καλή» τράπεζα και να βρεθούν μετέωροι και υπό απόλυση οι περίπου 3.200 εργαζόμενοι του. Και όμως η τύχη του ΤΤ θα μπορούσε να ήταν τελείως διαφορετική και να είναι σήμερα ένα ισχυρός και κυρίως κρατικός τραπεζικός όμιλος…

Τον Αύγουστο του 2009, λίγες μέρες πριν ανακοινωθούν οι εκλογές του Οκτωβρίου, όπου επικράτησε το ΠΑΣΟΚ, ο τότε πρόεδρος του ΤΤ Αγγελος Φιλιππίδης αγόρασε CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) των ελληνικών ομολόγων αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ, όταν το πενταετές spread των CDS ήταν μόλις στις 135 μονάδες βάσης. Η απόφαση μιας ελληνικής τράπεζας να ποντάρει σε πιθανή χρεοκοπία της χώρας και να αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου κατηγορήθηκε αργότερα από πολλούς. Από την πλευρά της, ωστόσο, η διοίκηση του ΤΤ υποστήριξε ότι ήταν μια «κίνηση θωράκισης της ελληνικής οικονομίας».

Η κίνηση της διοίκησης του ΤΤ είναι σίγουρο ότι προκαλεί σοβαρά ερωτήματα. Ακόμα περισσότερα προκαλεί όμως η πορεία του συγκεκριμένου CDS τους μήνες που ακολούθησαν. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέλυσε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον κ. Φιλιππίδη και στη θέση του προσέλαβε τον Κλέωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια, με τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και ΔΣ του ΤΤ, πούλησε το ασφάλιστρο κινδύνου σε μια ξένη εταιρεία (αγνώστων στοιχείων) με κέρδος περίπου 40 εκατ. δολάρια και ενώ τα CDS κινούνταν στις 235 μονάδες βάσης.

Ακολούθησαν οι γνωστές παλινωδίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που είχαν στόχο την προσχεδιασμένη είσοδο της χώρας στο μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ (Απρίλιος 2010). Με τα σενάρια για χρεωκοπία της Ελλάδας να φουντώνουν, η αξία του ασφάλιστρου κινδύνου που είχε πουλήσει πριν από μερικούς μήνες το ΤΤ ήταν εκείνη την περίοδο 27 δισ. δολάρια.

Αν λοιπόν το CDS δεν είχε πουληθεί εσπευσμένα, το ΤΤ θα είχε εκείνη την περίοδο στο χαρτοφυλάκιό του ένα ισχυρό όπλο. Το πολύτιμο CDS που είχε στην κατοχή του το ΤΤ αντιστοιχούσε περίπου στο 12,5% της παγκόσμιας αγοράς και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε όσους απειλούσαν τη χώρα με χρεοκοπία και την εξωθούσαν στην αγκαλιά της τρόικας. Με τις ελληνικές τράπεζες εκείνη την περίοδο να κατέχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ύψους περίπου 50 δισ. ευρώ, ήταν μεγάλη υπόθεση ένα μόνο κρατικό πιστωτικό ίδρυμα να κατέχει το 12,5% της παγκόσμιας αγοράς CDS.

Τα «ασφάλιστρα κινδύνου» ή CDS είναι στην ουσία ένας τύπος ομολόγου – χωρίς να διαθέτεις το ομόλογο. Ποντάρεις χρήματα –διότι για τζόγο πρόκειται– στη χρεοκοπία μιας χώρας που θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να πληρώσει τα ομόλογα που έχει εκδώσει. Είναι σαν να αγοράζεις ασφάλεια για το σπίτι του γείτονα σου και να εύχεσαι να καεί το σπίτι του για να εισπράξεις την αποζημίωση. Αν η χώρα χρεοκοπήσει, τότε εσύ πληρώνεσαι το CDS. Μ” αυτό τον τρόπο, αν είσαι τράπεζα, όπως στην προκειμένη περίπτωση το ΤΤ, και διαθέτεις ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ισοφαρίζεις τη χασούρα από τη μη πληρωμή των ομολόγων ή ακόμα εξασφαλίζεις και μια μορφή κέρδους. Αν μάλιστα είσαι «κρατικό μαγαζί», ουσιαστικά το κράτος μπορεί να απειλήσει τους κερδοσκόπους που ποντάρουν στη χρεοκοπία του, αφού διαθέτει με τη σειρά του CDS που πρέπει να πληρωθούν. (Είπαμε ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα «αγγελικά πλασμένο»…)

Τα ασφάλιστρα κινδύνου πρωτοκυκλοφόρησαν στην διατραπεζική αγορά το 1997, αλλά για να τα αγοράσεις έπρεπε να έχεις στην κατοχή σου κρατικά ομόλογα της χώρας που «πόνταρες» ότι θα χρεοκοπήσει. Το 2000 ανατράπηκε το συγκεκριμένο καθεστώς και μπορούσαν οι πάντες να αγοράσουν ομόλογα και να «παίξουν». Η περίπτωση του ΤΤ αφορά την πρώτη εκδοχή: είχε στην κατοχή του ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και αγόρασε CDS για να καλύψει την έκθεση του στο ελληνικό χρέος από πιθανή στάση πληρωμών. Όμως με άνωθεν εντολές πούλησε το CDS και έμεινε χωρίς κάλυψη. Επαναλαμβάνουμε ότι το CDS αξίζει τώρα 27 δισ. δολάρια, δηλαδή όλο το μνημόνιο που κλήθηκε να ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά τον περασμένο Οκτώβριο στην Βουλή για να σώσει τις τράπεζες.

Είπαμε όμως, η απόφαση από τον Γ. Παπανδρέου, τους ντόπιους τραπεζίτες, την άρχουσα τάξη της χώρας και κυρίως τα αφεντικά της τρόικας ήταν ειλημμένη: Η Ελλάδα θα μετατρεπόταν στο πρώτο πειραματόζωο που πάνω του θα έλυναν στις διαφορές τους το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και οι ισχυρές καπιταλιστικές χώρες του πλανήτη, μετατρέποντας στη συνέχεια το «πείραμα» σε «μοντέλο». Έτσι, το τεράστιο περιουσιακό στοιχείο που είχε στην κατοχή του το ΤΤ άλλαξε χέρια μέσω αγοροπωλησιών που πραγματοποιήθηκαν κυρίως μέσω της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs. Όπως κατήγγειλε αργότερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, το CDS αγοράστηκε από την εταιρεία IJ PARTNERS SA, συμφερόντων του Θεόδωρου Μαργέλλου, στενού φίλου της οικογένειας Παπανδρέου, με έδρα τη Γενεύη. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, στις αγοροπωλησίες ενεπλάκη τόσο ο κ. Μαργέλλος, που γνώριζε τη διατραπεζική αγορά από τη θητεία του ως διοικητής της Τράπεζας Πειραιώς, όσο και ο Ανδρίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού. Σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη εταιρεία είχε και η Μιράντα Ξαφά, πρώην οικονομολόγος του ΔΝΤ, που φέρεται να ήταν από τα πρόσωπα που γνώριζαν τις επαφές του Γ. Παπανδρέου με τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν για την υπαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης. Η εταιρεία διέψευσε τον κ. Καμμένο και υποστήριξε ότι «ουδέποτε αγόρασε το CDS», ωστόσο ακόμα και σήμερα κανένας δεν γνωρίζει ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη αγοροπωλησία.

Τα «μυστικά πρόσωπα» που στο μεταξύ αγόρασαν και ξαναπούλησαν το ασφάλιστρο κινδύνου μπορεί να καρπώθηκαν ή να καρπωθούν αρκετά εκατομμύρια ή ίσως και δισεκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα κατάφεραν να μείνουν μακριά από τον έλεγχο του νόμου. Στην ελληνική Βουλή τουλάχιστον πέντε φορές έχει κατατεθεί ερώτηση από βουλευτές διαφορετικών κομμάτων για το ποιοι απέκτησαν τα ασφάλιστρα κινδύνου. Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.

Το σκάνδαλο σε κάθε περίπτωση είναι διπλό. Από τη μια πλευρά, χάνεται ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο του ΤΤ και κατ’ επέκταση του ελληνικού δημοσίου, και από την άλλη, πολιτικά πρόσωπα της χώρας λαμβάνουν αποφάσεις που ευνοούν συγκεκριμένα συμφέροντα σε βάρος του ελληνικού λαού. Το ΤΤ, που το 2009 είχε κέρδη περίπου 200 εκατ. ευρώ και είχε τη δυνατότητα να αγοράζει CDS που άγγιζαν το 1 δισ. ευρώ, βρέθηκε σήμερα να χωρίζεται σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και να παραδίδεται στη Eurobank, αφού πρώτα οι κυβερνήσεις φρόντισαν να το πετάξουν έξω από την ανακεφαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος που «απόλαυσαν» οι άλλες τέσσερις ιδιωτικές συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Εurobank, Πειραιώς). Στο «καλό κομμάτι» του νέου ΤΤ θα περάσουν όλα τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα εξυπηρετούμενα δάνεια και οι καταθέσεις (που ξεπερνούν τα 11 δισ. ευρώ). Μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας θα είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα κληθεί να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι του ΤΤ θα επαναπροσληφθούν στη νέα τράπεζα με καινούργιες συμβάσεις και χαμηλότερους μισθούς, ενώ πολλοί από αυτούς θα πάρουν το δρόμο της ανεργίας. Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι περίπου 72.000 μικρομέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς οι επενδύσεις τους θα χάσουν την αξία τους, αφού είναι οι τελευταίοι που θα καλυφθούν από την εκκαθάριση της «κακής» τράπεζας. Χαμένος είναι συνολικά ο ελληνικός λαός, αφού άλλο ένα πολύτιμο κομμάτι της δημόσιας περιουσίας παραδόθηκε στο ιδιωτικό αδηφάγο κεφάλαιο προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία το success story του κ. Σαμαρά.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα υπάρξει, όταν ο Προβόπουλος και τ΄ αφεντικά του σαπίσουν στη φυλακή….

—ΚΑΤΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΩΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ, ΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ…. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ  ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Η ΓΑΛΑΖΙΟΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΑΠΕΖΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣIΩNIΣΤΩN, ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.

— ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΕΝΤΟΒΟΛΟ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (ή ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του) και ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ;;;; ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ!!!!

— ΚΙ” ΟΜΩΣ, ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ, ΞΕΡΕΙ ΑΠ΄ ΕΞΩ ΚΙ΄ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ, ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ!!!!

— «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ» : Έχω τρία ερωτήματα (που δεν αφορούν συγκεκριμένα τον Προβόπουλο):

Που βρήκαν τα χρήματα αυτοί οι τύποι ….τα εισοδήματα τους δικαιολογούσαν αυτές τις αγορές;;;

Μήπως έγιναν με μετοχοδάνεια;;; ….εξυπηρετούνται αυτά;;; ….μήπως κάποια έχουν διαγραφεί ή… «μεταφερθεί»;;;

Τρίτον και χειρότερο ….μήπως οι κύριοι αυτοί που φαίνονται εδώ -και άλλοι που δεν φαίνονται- στην προσπάθειά τους να ρεφάρουν τις ζημιές από την απαξίωση των μετοχών τους -και να μην τους κατάσχουν τις περιουσίες- κρατάνε δέσμιες τις τράπεζες και πάνε την οικονομία σημειωτόν ….παίζοντας με τα warrants;;;

— Και μην ξεχνάς στιγμή ….οι τράπεζες είναι ανακεφαλαιοποιημένες με κρατικό χρήμα-χρέος και πληρώνει ο Ελληνικός λαός!!!!!!!

— Μπαρμπανίκο ….χρειάζονται δέκα χιλιάδες δικαστές, ν” ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τις λαμογιές των Τραπεζών και των Ασφαλιστικών.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Το... εξπρές του μεσονυκτίου για τον Άγγελο Φιλιππίδη – Θα κρατηθεί σε τουρκικές φυλακές – Από δυο έως 40 μέρες η διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα

 - Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυχρομικού Ταμιευτηρίου συνελήφθη την Παρασκευή στην               Κωνσταντινούπολη
- Τουρκικό δικαστήριο ενέκρινε την έκδοσή του στην Ελλάδα
- Ξεκίνησε η διαδικασία της έκδοσης, μπορεί να κρατήσει μέχρι και 40 μέρες
- Ο Άγγελος Φιλιππίδης θα κρατείται -πιθανότατα- στις φυλακές του Μαλτεπέ
- Όλο το χρονικό της σύλληψής του σε ξενοδοχείο της πλατείας Ταξίμ
- Πως ο super κοριός της Αντιτρομοκρατικής βρήκε που ήταν

Δυο έως 40 μέρες θα χρειαστούν για να εκδοθεί στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ένας από τους κύριους κατηγορούμενους της υπόθεσης με τα «θαλασσοδάνεια» σε επιχειρηματίες.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής σε ξενοδοχείο της πλατείας Ταξίμ όπου έμενε από τις 3 Ιανουαρίου, όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. οδηγήθηκε σε τουρκικό δικαστήριο το οποίο ενέκρινε το αίτημα των ελληνικών για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Η εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης των σχετικών εγγράφων. Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες.

Στο ενδιάμεσο διάστημα ο Άγγελος Φιλιππίδης θα κρατιέται, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής είχε... «στήσει αυτί» μέχρι την Τουρκία και κατάφερε να εντοπίσει τον καταζητούμενο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελο Φιλιππίδη.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. και ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια που δίνονταν σε επιχειρηματίες χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, βρισκόταν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη από τις 3 Ιανουαρίου, δηλαδή, πριν καν ξεσπάσει ο σάλος με τις ποινικές διώξεις.

Τις τελευταίες δυο μέρες, ο Άγγελος Φιλιππίδης χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο τόσο για να επικοινωνήσει με ελληνικά ΜΜΕ, όπου δήλωνε πως θα γυρίσει άμεσα στην Ελλάδα για να απολογηθεί, όσο και για προσωπικές του επαφές.

Κάπως έτσι, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε από που προερχόταν το σήμα του κινητού του και ενημέρωσε τις τουρκικές αρχές. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης βρήκε το ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ όπου διέμενε και τον είχε υπό παρακολούθηση τουλάχιστον τις τελευταίες δυο μέρες.

Προχώρησαν στη σύλληψή του στις 22:40 το βράδυ της Παρασκευής και αφού έφτασε στα χέρια τους το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε λίγες ώρες νωρίτερα από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο όπου διέμενε επιβεβαίωσε και ο συνήγορός του Αθανάσιο Βαρλάμη. Σύμφωνα με τον κ. Βαρλάμη, ο πελάτης του είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, Γ. Ανδρεάδη ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα για να απολογηθεί.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ.

Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:

311 λίρες Τουρκίας,
5.615 ευρώ,
1.005 λίρες Αγγλίας,
18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
220 φράγκα Ελβετίας,
1.514 δολάρια ΗΠΑ,
δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB ,
μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες οδήγησης ξένων Αρχών
δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και
διάφορα έγγραφα

Φιλιππίδης: Θα επέστρεφα τη Δευτέρα

Με την Ολυμπιακή έφτασε στις 3 Ιανουαρίου. «Δεν έκρυψα καμία κίνηση» είπε στο Mega λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ο Άγγελος Φιλιππίδης και πρόσθεσε πως σκοπός του ήταν να ταξιδέψει επίσης στη Μανίλα και στο Ντουμπάι.

«Όταν βγήκαν τα εντάλματα, παρέτεινα την παραμονή μου στο ξενοδοχείο» είπε και αποκάλυψε ότι είχε κλείσει εισιτήριο για να επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα και πως γι’ αυτό ο δικηγόρος του είχε ενημερώσει τον ανακριτή.

Όπως πρόσθεσε δεν είχε καμία πρόθεση να κρυφτεί και γι΄αυτό χρησιμοποιούσε τις πιστωτικές του κάρτες, είχε δώσει το όνομά του στο ξενοδοχείο. Πρόσθεσε πως ποτέ δεν είχε πει ότι βρίσκεται στην Αμερική, αλλά αυτή ήταν μια εκτίμηση των δημοσιογράφων.



Μετά τη σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη έχουν εκτελεστεί τα πέντε από τα επτά εντάλματα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και από τη Δευτέρα ανοίγει ο κύκλος των απολογιών.

Πρώτος στον ανακριτή θα εμφανιστεί ο Μάριος Βαρότσης, την Τρίτη στις 10:00 θα απολογηθεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς και την Τετάρτη ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης.

newsit.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ.....‏

Ήρθε η ωρα να κάτσουν στο σκαμνί τραπεζίτες και πολιτικοί που εμπλέκονται σε μία συνεχή υφαρπαγή του πλούτου που… τους εμπιστεύονται οι πολίτες. Να αποδοθει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Δικαιοσύνη…

Μας τα παρουσιάζουν όλα τόσο περίπλοκα στο να τα κατανοήσουμε, τόσο σύνθετα στο να τα αντιμετωπίσουν επαρκώς και προς το κοινό όφελος οι ειδικοί οικονομολόγοι… Είναι όμως άραγε έτσι; Ή μήπως τα πράγματα είναι πολύ απλά και οδηγούν στο σκαμνί τραπεζίτες και πολιτικούς που εμπλέκονται σε μία συνεχή υφαρπαγή του πλούτου που…τους εμπιστεύονται οι πολίτες;

Ας προσεγγίσουμε το όλο θέμα με πολύ απλά λόγια…
Κάποιοι μεγαλομέτοχοι τραπεζών έδιναν τεράστια δάνεια στον εαυτό τους (δηλαδή σε ανώνυμες εταιρείες -Α.Ε.- που ανήκαν στους ίδιους).

Τα δάνεια αυτά, οι Α.Ε. απλά τα “έτρωγαν” (δηλαδή τα έβαζαν στην τσέπη οι μεγαλομέτοχοί τους, δηλαδή αυτοί που… έδιναν τα δάνεια) και αργά ή γρήγορα δεν τα αποπλήρωναν (ως Α.Ε. όμως, οι μέτοχοι τους δεν είχαν… ευθύνη!)

Οι τράπεζες έβγαζαν «ζημίες» εξαιτίας των δανείων και αυτές τις ζημίες τις πλήρωνε το κράτος (με τα περίφημα «πακέτα διάσωσης»).

Τα πακέτα διάσωσης τα αντλούν πάντα από το δημόσιο, δηλαδή από εσένα και εμένα και -κυρίως- από τα διάφορα ταμεία.

Έτσι το Δημόσιο άρχισε να χρειάζεται περισσότερα χρήματα για να καλύψει τα προβλήματα των τραπεζών και για να πληρώσει όλους εκείνους που χρωστάει, και έτσι άρχισε να βάζει περισσότερους φόρους, οδηγώντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κλείσιμο.

Όλο αυτό το παράλογο πράγμα το είδαν πολλοί επιτήδειοι (λαμόγια) και διαπίστωναν ότι όχι μόνο κανένας δεν τιμωρούνταν, αλλά όσοι έπαιρναν μέρος στην απάτη έβγαζαν τεράστια κέρδη και μάλιστα χωρίς κανένα ρίσκο. Έτσι μπήκαν πολλοί στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα το Σύστημα να γεμίσει «Φούσκες».

Έτσι, το βήμα 5 επαναλήφθηκε ξανά και ξανά, μεγαλώνοντας ολοένα και περισσότερο το πρόβλημα, μέχρι που μπήκαν στο παιχνίδι και μεγάλοι παίκτες, οι οποίοι αποφάσισαν να αντλήσουν τα χρήματα από ολόκληρα κράτη. Έκαναν λοιπόν το ίδιο πράγμα που έκαναν στις μικρότερες τράπεζες, αλλά αυτή τη φορά με τα χρήματα ολόκληρων κρατών όπως η Ελλάδα …με τα γνωστά αποτελέσματα που ζούμε σήμερα…

Δεν κατάφερα με το παραπάνω να εξηγήσω πόσο απλό είναι το όλο κόλπο. Είναι σαν να έβγαζαν τα λεφτά από τη μία τσέπη, τα έβαζαν στην άλλη, και μετά έβαζαν τις φωνές «έχασα τα λεφτά μου». Και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε και άλλα χρήματα, για να αναπληρώσουν τα χρήματα (τα δικά μας που καταχράστηκαν με το προσωπείο των… “επενδύσεων”) που ποτέ δεν έχασαν!

Το κόλπο με το δημόσιο παίχτηκε λίγο πιο περίπλοκα, αλλά η λογική είναι η ίδια. Πήραν τα κεφάλαια των δημόσιων ταμείων και τα επένδυσαν σε επενδύσεις που ήταν καταδικασμένες. Τα χρήματα φυσικά χάθηκαν (γιατί εκείνοι που ήταν στις “επενδύσεις”, δηλαδή οι ίδιοι, τα έφαγαν). Οι επενδυτικοί φορείς (που ήταν τράπεζες) βάρεσαν στη συνέχεια κανόνι (οι περισσότερες όχι
πραγματικό, απλά το φώναξαν σαν να συνέβαινε). Και έτσι εμείς όχι μόνο πρέπει να πληρώσουμε τα ταμεία, αλλά να «διασώσουμε» και τις τράπεζες. Δηλαδή, να πληρώσουμε εις διπλούν, δύο φορές ξανά, τα λεφτά που ήδη μας έκλεψαν μια φορά!

Τέτοια απάτη, τόσο έκδηλη και σε τέτοια μεγάλη έκταση, δεν έχει ξαναγίνει στην Ιστορία. Οι αυριανοί ιστορικοί θα τραβάνε τα μαλλιά τους!

Συγχωρείστε τις υπεραπλουστεύσεις, αλλά έχετε υπόψη σας ότι ακόμη και πίσω από το πιο περίπλοκο πρόβλημα κρύβονται εξαιρετικά απλές αρχές που το δημιούργησαν. Όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά απλά. Τόσο απλά, που αδυνατεί ο νους μας να το δεχτεί.

Οι άνθρωποι που δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση, το έκαναν απλά επειδή …μπορούσαν! Η όλη απάτη είναι καθαρός εκβιασμός που βασίζεται στην αδυναμία του πλήθους να αντιδράσει, και δεν εμπεριέχει καμία μεγαλοφυία ή έξυπνη σκέψη!

Επίσης, έγιναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΑ, αφού δεν υπάρχει κανένας νόμος που να τα απαγορεύει και κανένας μηχανισμός που να μας προστατεύει εμάς, τους απλούς πολίτες, από αυτά.

Γιατί όλα αυτά δεν συνέβησαν παλιότερα, είναι μια λογική ερώτηση. Από ό,τι φαίνεται, το καπιταλιστικό σύστημα και οι υποστηρικτές του, κρατούσαν παλιότερα κάποιες ισορροπίες, κάποια προσχήματα, για να μη καταρρεύσει το όλο σύστημα. Σήμερα όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλο εναλλακτικό οικονομικό σύστημα, αφού το λεγόμενο “σοσιαλιστικό” είτε είναι παρανοϊκό και φασιστικό όπως στη Βόρεια Κορέα, είτε «ξεπουλημένο» στον Καπιταλισμό όπως στην Κίνα.

Αυτή η κατάσταση, μαζί με το ότι υπήρξαν «θεωρητικοί» (όπως αποδεικνύεται …της κακιάς ώρας) όπως ο Μίλτον Φρίντμαν, που πίστευαν στην «αυτορύθμιση της ελεύθερης αγοράς», τον λεγόμενο Νεοφιλελευθερισμό, επέτρεψε σε κάποιους να σταματήσουν να τηρούν τα προσχήματα και να παίξουν το παιχνίδι στα όριά του. Φυσικά, το όλο πράγμα είναι παράλογο και για αυτό φτάσαμε στη σημερινή κατάντια του Καπιταλισμού…

ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ και ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…

Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιοι απλοί, συγκεκριμένοι, βατοί νόμοι, που για κάποιο όμως λόγο οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να συντάξουν.

Ορίστε δύο εξαιρετικά απλές λύσεις για το πρόβλημα της τραπεζικής κρίσης:

1) Αν μια τράπεζα ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ, να πάει στον αγύριστο (όπως πηγαίνει και κάθε συμπολίτης μας όταν χρεοκοπεί μα ελάχιστοι από εμάς φαινόμαστε να νιώθουμε κάποια συμπόνοια). Η τράπεζα θα πρέπει να κλείνει, να κατάσχονται όλα τα περιουσιακά της στοιχεία μαζί με εκείνα του διευθυντικού της προσωπικού, και να γίνονται μηνύσεις στους υπεύθυνους της χρεοκοπίας, ώστε να επιβληθούν πρόστιμα. Με αυτό τον τρόπο κανείς «διευθυντής» σε μια τράπεζα, δεν θα τολμά να δώσει δάνεια που ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν θα πληρωθούν.

Το Κράτος ούτως ή άλλως εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών μέχρι κάποιο ποσό. Από αυτό το ποσό και πάνω, ο καταθέτης θα παίρνει ποσοστό επί του liquidation (διάλυσης) της τράπεζας σε περίπτωση χρεοκοπίας της. Δηλαδή: Σου “έφαγε” η χρεοκοπημένη τράπεζα 10 εκατομμύρια και δεν σου τα δίνει πίσω, αλλά έχει 1000 σπίτια σε υποθήκη και άλλα 1000 σε περιουσία; Αν αυτά τα δέκα εκατομμύρια αντιστοιχούν στο 1% των χρεών της τράπεζας, τότε σου μεταφέρονται ως αποζημίωση τα περιουσιακά στοιχεία που αντιστοιχούν στο 1%, δηλαδή 10 σπίτια και 10 υποθήκες. Οπότε, μπορεί να έχασες καταθέσεις, αλλά αποκτάς μια περιουσία που άνετα μπορείς να τη μεταφέρεις σε μια άλλη, υγιή τράπεζα και να πάρεις πίσω το κεφάλαιό σου.

Έχετε υπόψη σας ότι συνήθως ο μεγαλύτερος μέτοχος μιας τράπεζας είναι το δημόσιο, οπότε είναι εύκολο το παραπάνω.

2) Να φτιαχνούν νόμοι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ. Αν είσαι μέτοχος μιας τράπεζας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δανείσεις τον εαυτό σου, αλλά και οποιαδήποτε εταιρεία/οργανισμό στον οποίο έχεις ποσοστά, για να μην επαναληφθούν αυτά τα γεγονότα.
Αν εντοπιστεί έστω και μια εταιρεία στην οποία έχεις συμμετοχή ενώ είσαι και μέτοχος της τράπεζας που τη δανείζει, το δάνειο καταγγέλλεται και το κράτος βάζει τεράστιο πρόστιμο στον μέτοχο και στην τράπεζα.

ΥΣ. Το 2014 να ειναι η χρονια (μετα απο 40 χρονια διαφθορας, ξεπουληματος και αρπαγης του δημοσιου πλουτου) που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σ’ αυτην την χωρα θα αποδοθει Δικαιοσυνη και να μαθει ο λαος ολα οσα γιναν στην χωρα αυτα τα χρονια της “Δημοκρατιας” με τα “δημοκρατικα” κομματα της μεταπολιτευσης να οδηγουνται επιτελους στην δικαιοσυνη και οι βουλευτες-υπουργοι στην φυλακη μαζι με τους εργολαβους-επιχειρηματιες-εφοπλιστες για τα τεραστια σκανδαλα:

1) των ευρωπαικών δανείων επι Ανδρεα Παπαδρεου που επιβαρυναν το δημοσιο και δεν αξιοποιηθηκαν ποτε για την αναπτυξη της χωρας ενω κλειναν ολες οι υγιεις επιχειρησεις της χωρας (και επι Σιμήτη) η μια μετα την αλλη με σκοπο να μην παραγει τίποτα αυτη η χωρα (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΛΚΟ, ΜΙΝΙΟΝ, ΕΣΚΙΜΟ, AΙΓΑΙΟΝ, Κλωστουφαντουργίες, Βιομηχανίες λιπασμάτων, ζάχαρης, κονσερβοποιίας, χαρτιού, Καπνοβιομηχανίες, Τσιμεντοβιομηχανίες κτλ) .

2) του χρηματιστιρίου.

3) των εξοπλιστικων προγραμματων και των υποβρυχίων (αλλά και το λουκετο σε ΕΑΣ-ΕΒΟ και ΕΛΒΟ).

4) των ολυμπιακων αγώνων.

5) των Τραπεζων (ΤΤ και ΑΤΕ).

6) τον δρομο προς το ΔΝΤ και τα μνημόνια κ.τ.λ.

Μιχάλης Μ.

πηγη 









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








H επιβράβευση του χαραμοφάη. Μια αληθινή ιστορία...

Κι όμως! Εγώ με την οικονομική κρίση περνάω καλύτερα!

Δεν είμαι ούτε πλούσιος, ούτε πολιτικός, ούτε έχω ενεχυροδανειστήριο χρυσού, ούτε είμαι Γερμανός, που ζω στην Ελλάδα. Απλά, δεν... ακολούθησα τις συμβουλές των γονιών μου.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ, ποτέ δεν αγόρασα σπίτι ή εξοχικό για τα παιδιά μου, ποτέ δεν πήρα στεγαστικό δάνειο ούτε αγόρασα αξιοπρεπές αυτοκίνητο, για να παρέχω ασφάλεια και άνεση στην οικογένειά μου.

ΕΓΩ ΞΟΔΕΥΑ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
στα μπαρ, στις ταβέρνες, στα εστιατόρια, στα μπουζούκια, στα ρούχα και στα ταξίδια. «Έφαγα» ακόμα και την κληρονομιά, που μου άφησαν οι γονείς μου, στη διασκέδαση και στην καλοπέραση.

Στο σχολείο, όταν οι συμμαθητές μου διάβαζαν, εγώ έκανα κοπάνες και τελικά, επειδή είχα μέσον (τότε δεν υπήρχε ο ΑΣΕΠ), διορίστηκα στο δημόσιο, δεν έφαγα άσκοπα τα χρόνια μου σε πτυχιακές και μεταπτυχιακά, δεν ξέρω τί σημαίνει η λέξη λειτουργικά έξοδα, βιωσιμότητα, ούτε ξέρω, τί είναι το ΣΔΟΕ, ούτε τί είναι το κλείσιμο βιβλίων.
 Αρκετοί από τους συμμαθητές μου δεν βρήκαν ποτέ καλύτερη δουλειά από μένα ή τελικά απολύθηκαν. Όσοι έγιναν ελεύθεροι επαγγελματίες, ζούν μ’ ένα καθημερινό τρόμο ή φυτοζωούν ή φαλήρισαν.

Εγώ αντίθετα δεν ήμουν ποτέ, αυτό που λένε «νοικοκύρης» και τελικά, με την οικονομική κρίση και τα «δίκαια» μέτρα που έχουν ληφθεί, δικαιώθηκα! Μπορεί να έχω υποστεί μείωση στο μισθό μου, αλλά αν τα βάλεις κάτω, περνάω πολύ καλύτερα από τους περισσότερους!

Έχουμε και λέμε λοιπόν: μένω σ’ ένα καταπληκτικό σπίτι, το οποίο πριν την κρίση δεν θα μπορούσα με τίποτα να νοικιάσω, άσε που ο ιδιοκτήτης, όποτε του δίνω το ενοίκιο στην ώρα του, με κοιτάει στα μάτια, σαν να βλέπει τη Μόνικα Μπελούτσι με μαγιό!
 Έχω αγοράσει αυτοκίνητο με λίγα χρήματα, μεταχειρισμένο μεν (1600 cc), αλλά πολύ καλύτερο απ΄ αυτό που οδηγούσα προ κρίσης. Και βέβαια, επειδή δεν έχω ακίνητη περιουσία και άρα τίποτα στο όνομα μου, δεν πληρώνω κανένα χαράτσι, ανήκω δηλαδή, στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες! 
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ χαράτσια στη ΔΕΗ, δεν πληρώνω τέλος επιτηδεύματος, δεν πληρώνω εισφορά αλληλεγγύης, ούτε φόρο ακίνητης περιουσίας, αλλά πρακτικά, ούτε και φόρο εισοδήματος, γιατί μου τα κρατάει το κράτος από το μισθό μου. Ο,τι παίρνω, είναι καθαρά στο χέρι.

Άσε που και η διασκέδαση έχει γίνει πιο φθηνή σε κάποια καταστήματα και ξενοδοχεία. Από την άλλη πλευρά, βλέπω τους ταλαίπωρους φίλους και συγγενείς μου, που όλ’ αυτά τα χρόνια έκαναν οικονομίες, πήραν δάνεια, για ν’ αγοράσουν ένα σπίτι ή ένα οικόπεδο για την οικογένειά τους, ή δεν «έφαγαν» την κληρονομιά που τους άφησαν οι γονείς τους. 
ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ;; Τώρα βρίσκονται σε απόγνωση και κινδυνεύουν να χάσουν σπίτια, αυτοκίνητα, εξοχικά, όλα! Ενώ εγώ, όχι μόνον δεν στερήθηκα τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά γλέντησα με την ψυχή μου, πέρασα καλά και τώρα περνάω καλύτερα! 
Επειδή μάλιστα είμαι μεγαλόψυχος, δεν θα τους αποκαλέσω κορόϊδα, παρόλο που εκείνοι, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, με χαρακτήριζαν ως ανεπρόκοπο, χαραμοφάη και «χαμένο κορμί». Το μόνο που θα τους πω, είναι, ότι στην Ελλάδα της κρίσης, δεν ισχύει η γνωστή παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», γιατί εγώ «ούτε μαγείρεψα και βέβαια ούτε πείνασα» και ειδικά τα τελευταία χρόνια, περνάω μπεσαλίδικα!

Τό ότι δεν σπούδασα, με γλύτωσε από άσκοπα έτη σπουδών (χάσιμο χρόνου) και άσκοπα έξοδα. Εγώ αντιθέτως εργαζόμουν κι΄ έτσι σύντομα θα πάρω σύνταξη, και θα ξύνω τα «παπ…ρια» μου, περνώντας φίνα, ενώ αντίθετα, οι σπουδασμένοι συμμαθητές μου θα εργάζονται και θα πληρώνουν ΤΕΒΕ, κλπ. ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι τα 67 τους.;

Ένας τέως αποτυχημένος και ΝΥΝ ΠΟΛΥΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ,
για να μαθαίνετε,... και να μη με ζηλεύετε !!!!
 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Το μεγάλο φαγοπότι…

Γράφει η Μιχαλού

Φτάνει πια… Δεν μπορώ άλλο να ακούω πολιτικούς να βρίζουν τους πολίτες αυτού του τόπου ως διεφθαρμένους την ώρα που οι ίδιοι είναι χωμένοι μέχρι τα μπούνια στη διαφθορά!!!

Δυστυχώς μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις στο θέμα των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου φάνηκε καθαρά ότι ο καθένας από αυτούς αλλά και τους ημέτερους προσπαθούσε και προσπαθεί  να συμμετάσχει στο πάρτι της μίζας σε όλα τα επίπεδα… Και γιατί όχι με τον νόμο έκτρωμα του Βενιζέλου όλα θα σκοντάψουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών!!!

Όλοι πια το έχουν καταλάβει για τα καλά, ακόμη και τα Ευρωπαϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν πάρει φόρα και βαράνε τους συγκυβερνώντες την ώρα που τα δικά μας, κάνουν τα κορόιδα!!!

Μάλιστα το περιοδικό Spiegel επανέρχεται στο σκάνδαλο των αποκαλύψεων γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα. Με τίτλο «Μετρητά πάνω στον καναπέ» συνοψίζει τα στοιχεία που προέκυψαν από τις ανακρίσεις ύποπτων προσώπων από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές και διερευνά την πιθανή εμπλοκή της γερμανικής εταιρίας αμυντικών συστημάτων Krauss-Maffei Wegmann στις μίζες που φέρονται να διοχετεύθηκαν σε αξιωματούχους στην Ελλάδα.

Αυτά βλέπουν οι πολίτες της Ευρωζώνης και λένε ότι οι Έλληνες δεν βάζουμε μυαλό και τους αξίζει να παθαίνουν αυτά που παθαίνουν αφού καθόμαστε στα αυγά μας και δεν ξεσηκωνόμαστε εναντίον αυτής της πολιτικής αλητείας!!!

topontiki.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Οι λύκοι στην αναμπουμπούλα χαίρονται

Αν έχεις 5 δολάρια για κάθε κιλοβατώρα ζεσταίνεσαι, αν δεν τα έχεις παγώνεις… τόσο απλό.

Κάποιοι μας λένε ότι η ιδιωτικοποίηση των εταιριών κοινής οφέλους θα μειώσει τις τιμές.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αγαθά απαραίτητα για την επιβίωση του πληθυσμού μπορούν να αντιμετωπιστούν σαν οποιαδήποτε εμπορικά προϊόντα.

Κάποιοι θεωρούν ότι τα πάντα μπορούν να τα ρυθμίζουν οι αγορές.

Όλοι αυτοί ας διαβάσουν το άρθρο των «FINANCIAL TIMES» για το τι συνέβη στις ΗΠΑ μετά το κύμα ψύχους που αντιμετωπίζουν:

Άρθρο: «Freeze drives up US gas and power prices» 
By Gregory Meyer in New York»
Ο παγετός ανεβάζει στις ΗΠΑ τις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας

Η ανακοίνωση των μετεωρολόγων ότι σήμερα θα είναι η πιο κρύα μέρα του 21ου αιώνα, εκτόξευσαν στις ΗΠΑ τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στα ύψη.
Οι κινήσεις από τη Νέα Υόρκη στο Τέξας θύμισαν τις αγορές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της προηγούμενης δεκαετίας, πριν ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις που εγγυόντουσαν νέες προμήθειες και μετριασμένη μεταβλητότητα.

Σύμφωνα με το ICE Futures US Εxchange, τη Δευτέρα, η παράδοση φυσικού αερίου για τον αγωγό Transco στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των $90 ανά εκατ. Βρετανικών Θερμικών Μονάδων, δηλαδή 660% από το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας και 20 φορές περισσότερο από τις τιμές αναφοράς των μελλοντικών συμβολαίων.

«Πρόκειται για τιμολογιακή πολιτική που καθορίζεται από την έλλειψη» δήλωσε ο Τέρι Viswanath, αναλυτής της BNP Paribas, « Έχουμε πολύ κρύο, παγωμένο αέρα, και ανησυχία ότι μπορεί να μην παραχθεί αρκετό αέριο σε αυτή την περιοχή».

Λόγω του ψύχους η ημερήσια ζήτηση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε τη Δευτέρα στα 125.7bn κυβικά πόδια, νέο υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών, ενώ την Τρίτη αυξήθηκε, σύμφωνα με Bentek Energy. Ο όγκος ζήτησης ήταν σχεδόν διπλάσιος από την εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου.
Το σκληρό κρύο αναγκάζει τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να κάψουν περισσότερο φυσικό αέριο για την παραγωγή θερμότητας, αναγκάζοντας έτσι κάποιες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να κάψουν περισσότερο ακριβό πετρέλαιο για τα καύσιμα προκειμένου να παράγουν παραπάνω ενέργεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από την BNP Paribas οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν για πρώτη φορά πάνω από $5.000 ανά μεγαβατώρα, δηλαδή 19.000% (δεκαεννέα χιλιάδες %) πάνω, μέσα σε λίγες ώρες.

kostasxan







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ , Μ@Λ@Κ@ Ε ;‏

Γουστάρεις προεδρία, λοιπόν, μ@λ@κ@ μου... Ναι, το ξέρω ότι γουστάρεις πολύ, γιατί από μηδενικό γίνεσαι νούμερο! Νούμερο όλων εκείνων που τόσον καιρό σε ξεζουμίζουν, σε εξαθλιώνουν, σε ελέγχουν, σε ενοχοποιούν - για τα περασμένα μεγαλεία σου, άσχετα αν είχες ξεπατωθεί μια ζωή γι' αυτό το γ@μημένο το αύριο.

Τώρα είσαι στο επίκεντρο της Ευρώπης, τι πειράζει κι αν έχεις πουντιάσει χωρίς πετρέλαιο! Σε "ζεσταίνει" η λάμψη των Ευρωπαίων ηγετών, σε θαμπώνει η γυαλάδα των πανάκριβων αυτοκινήτων που είναι παραταγμένα στη σειρά, έτσι, για να σου θυμίζουν ότι ΕΣΥ πληρώνεις και κάποιος ΑΛΛΟΣ χαίρεται...

Γουστάρεις, γιατί ως γνωστόν η λέξη πρόεδρος-προεδρία στον τόπο τούτο έχει εξέχουσα θέση. Σου δίνει την ψευδαίσθηση της εξουσίας, του ελέγχου. Κουκουλώνει τα κόμπλεξ σου, τους φόβους σου, τις αδυναμίες σου!

Έτσι και τώρα κουκουλώνεται όλη η θλίψη, η ανέχεια, ο φόβος ενός ολόκληρου λαού, και "ντύνεται" με τα ωραία της ρούχα και με την ψεύτικη λάμψη της για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη! Αλλά εσύ γουστάρεις και νιώθεις και υπερήφανος (;) για τη χώρα σου.

Και γι' αυτή την παρωδία κλείνονται δρόμοι, απαγορεύονται συγκεντρώσεις, τοποθετούνται κάγκελα, αλλά εσύ κι εγώ γουστάρουμε προεδρία, γ@μώτο μου!

Δες όμως λίγο έξω απ' τα σίδερα, δες, άνοιξε τα μάτια σου και δες. Τότε ίσως να καταλάβεις ότι αυτοί που είναι μέσα από τα καγκελα, αυτοί που βγαίνουν από τις λίμο δεν έχουν ούτε θα έχουν ποτέ τους καμία σχέση με ΣΕΝΑ φίλε μου. Ούτε εσύ θα γίνεις ποτέ σου σαν κι αυτούς, όσες προεδρίες και αν πάρουν, όσα κόκκινα χαλιά κι αν στρώσουν,όσες ομιλίες θριαμβευτικές κι αν δώσουν!

Γιατί ΕΣΥ θα είσαι πάντα ΕΣΥ κι ΑΥΤΟΙ θα είναι πάντα ΑΥΤΟΙ!

Δες λίγο αυτό που σου λέω πιο καθαρά και μην σε ξαναφήσεις να γίνεις μ@λ@κ@ς!

imerologioanergou







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Θα τους χώσουν όλους μέσα για να αποφύγουν μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη ... και να συνεχίσουν την εξόντωσή μας !

ΔΝΤ και Τρόικα ζητούν «αίμα»
Θέλουν φυλακίσεις εξπρές πολιτικών και επιχειρηματιών
Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, προερχόμενες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων σε Βρυξέλλες, Ουάσινγκτον και Βερολίνο, λένε ότι οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν τους επόμενους τρεις μήνες θα είναι ΡΑΓΔΑΙΕΣ.

Οι δανειστές μας ζητούν «αίμα» και δεν θα ησυχάσουν αν δεν δουν να περνούν την πόρτα της φυλακής επιχειρηματίες, πολιτικοί και στελέχη της αγοράς που θεωρούν ότι προκάλεσαν «μαύρες» τρύπες στον τραπεζικό τομέα της χώρας μας.

Η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου φαίνεται πως θα είναι μόνο η αρχή μπροστά στην χιονοστιβάδα που λέγεται ότι θα ακολουθήσει με αποκαλύψεις και για άλλες τράπεζες οι οποίες θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα.

Όμως οι εξελίξεις θα έχουν να κάνουν και με το θέμα των εξοπλισμών που εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει ντόμινο συλλήψεων σε πολιτικό πεδίο.

Υπάρχει όμως και το ερώτημα «ποιος είναι ο λόγος που οι δανειστές ζητούν αίμα».

Η απάντηση είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενα ανώτατου αξιωματούχου στις Βρυξέλλες, ότι «αυτή θεωρείται η μόνη διέξοδος για να νιώσει ο κόσμος ότι υπάρχει δικαιοσύνη».

Θεωρούν οι δανειστές μας ότι μόνο μέσα από μία μαζική εκκαθάριση του συστήματος που επί χρόνια λειτουργούσε στην χώρα, θα μπορέσει να συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή με τρόπο ώστε να μην πυροδοτηθεί μία ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη.

Μάλιστα η Τρόικα- που φέρεται να έχει απόλυτα καθαρή εικόνα για τις εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο- επιθυμεί η όλη διαδικασία να ξεκαθαρίσει όσο διαρκεί η ελληνική προεδρία.

Θεωρείται ότι με αυτόν τον τρόπο θα στείλει η κυβέρνηση ένα καθαρό μήνυμα ότι υπάρχει τέλος στην ανοχή που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το Newsbomb.gr προειδοποιεί ότι όσα θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες ίσως να μην μπορούσαμε ούτε καν να τα φανταστούμε... Έσο έτοιμοι λοιπόν...

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Στο ερώτημα "Ευρώπη ναι ή όχι;" ο Λαός απαντά "Άϊ sixtir όλοι σας"!‏

 Του Αθανάσιου Καρανάσιου, 10/01/2014

Με ύφος πολλών Καρδιναλίων ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο, πλάι στον επίσης διορισμένο πάλαι ποτέ μαοϊστή Ζοσέ Μπραρόζο, με το παραπάνω ερώτημα, έκανε χρήση -χωρίς λογικά κριτήρια- της
γνωστής τεχνικής σύγχυσης και συναισθηματικής διέγερσης του κόσμου. Από την άλλη ο κ. Τσίπρας έκανε τον «καμπόσο» και έλαμψε με την απουσία του από την εναρκτήρια τελετή της προεδρίας στο μέγαρο της μουσικής. Ο πρωθυπουργός, στα πλαίσια της «στρατηγικής» του για να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη, που δεν επιθυμεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας (σ.σ. δηλαδή της χώρας ως αποικία και τους Έλληνες ως υπηρέτες), χαρακτήρισε την κίνηση του κ. Τσίπρα, όχι μόνο «αντιευρωπαϊκή», αλλά επίσης «αντιδυτική και αντινατοϊκή».

Προσωπικά θέλω να πιστεύω, ότι ως κάτοικος αυτής της μπανανίας, αντιστέκομαι τουλάχιστον στην προσβολή, να με νομίζει ο κάθε πονηρός πανηλίθιο. Θεωρώ, ότι ο θρασύς κ. Σαμαράς, που μετέρχεται του εν λόγω σαχλού διλήμματος, έχει κριθεί εκτός των άλλων πολιτικά αναξιόπιστος.

Παλιά μας τέχνη κόσκινο λοιπόν, ο εκφοβισμός, η απειλή, ο τρόμος και το δίλημμα στο λαό στο ίδιο μήκος κύματος: «Καραμανλής ή τανκς», «Ευρώ ή χάος», «ΕΕ ή τρίτος κόσμος». Δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί ο κ. Σαμαράς. Γιατί, αναγορεύτηκε «πρωθυπουργός» από μια πολιτική κοινοπραξία ερήμην του λαού. Εδράζεται σε μια κοινοβουλευτική ομάδα που εκλέχτηκε με λίστα και με μπόνους 50 τουλάχιστον βουλευτικών εδρών ερήμην και πάλι του λαού. Πολύ περισσότερο, ασκεί πολιτική, διαμετρικά αντίθετη στις προεκλογικές δεσμεύσει, το προεκλογικό συμβόλαιο με το λαό και το «Ζάππειο Ι», «Ζάππειο ΙΙ» κλπ.

Επιστέγασμα της πολιτικής απάτης του κ. Σαμαρά είναι ο αντιδημοκρατικός, αυταρχικός, δικτατορικός και τυραννικός τρόπος με τον οποίο κυβερνάει τη χώρα. Τελευταία απόδειξη η απαγόρευση, λόγω της «τυπικής ανάληψης» της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, οποιαδήποτε συνάθροισης πολιτών για την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος για αυτονόητη διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στον πιο βάρβαρο σύγχρονο ολοκληρωτισμό σε βάρος των λαών της Ευρώπης από μία κεντρική καπιταλιστική και πολιτική ελίτ και παρακλάδια, τους περιφερειακούς πολιτικούς και οικονομικούς λακέδες της.

Γιατί η ΕΕ σήμερα, είναι ένας αντιδημοκρατικός γραφειοκρατικός μηχανισμός χιλιάδων πλουσιοπάροχα αμειβόμενων υπαλλήλων, που ρουφάνε το αίμα και τον ιδρώτα των λαών της Ευρώπης και που εφαρμόζουν πειθήνια τις άνωθεν ντερεκτίβες από άγνωστα πολιτικοοικονομικά κέντρα εξουσίας. Συνεπικουρούνται βεβαίως βεβαίως από μία πλειάδα αδύναμων πολιτικά κομπάρσων ευρωβουλευτών, που επίσης αμείβονται βασιλικά, κάπου 250.000 ευρώ ετησίως, πέραν των λοιπών προνομίων, για να νομιμοποιούν με την παρουσία τους το δημοκρατικό άλλοθι.

Τις τελευταίες δεκαετίες η άρχουσα τάξη κυβερνούσε στην Ελλάδα με την "καραμέλα" του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. κι όταν αυτή έλιωσε, έκαναν γάμο. Τι σοσιαλιστική, τι συντηρητική παράταξη και κουραφέξαλα; Όλα για τα μάτια του κοσμάκη. Τι ενισχυμένη αναλογική, με επιχείρημα τη δυνατότητα διακυβέρνησης από ένα κόμμα; Στην ανάγκη όλα γίνονται χύμα. Και μπόνους εδρών και πολυκομματική κυβέρνηση άμα λάχει. Ένας είναι ο στόχος: Η ανάληψη της εξουσίας από οργανωμένες ομάδες επαγγελματιών πολιτικών, που εξυπηρετούν την άρχουσα τάξη και ο παραμερισμός της λαϊκής κυριαρχίας, δηλαδή η αποδοχή από το λαό της διαφέντευσής του από αυτές τις κλίκες. Κι όταν αυτή η αποδοχή δεν επιτυγχάνεται με πολιτικά μέσα, ασκείται η βία, η οποία εφαρμόζεται άτεγκτα από όλες τις ελληνόφωνες κυβερνήσεις.

Όσο το σύστημα αφεντάδων-λαού είχε μια βιωσιμότητα και συντηρούνταν, λειτουργούσε. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Γιατί τώρα, από πάνω μία τυχοδιωκτική ελίτ απομυζά τα πάντα, ενώ από κάτω οι μάζες καταπιέζονται και οι λαοί της Ευρώπης -πρωτίστως ο ελληνικός λαός- ασφυκτιούν αποπνικτικά.

Εν προκειμένω λοιπόν, τόσο η ΕΕ όσο και η ΟΝΕ πέρασαν λάθρα στους λαούς της Ευρώπης, χωρίς κριτική σκέψη, συνείδηση και ορθολογισμό, συνεπικουρούμενες από διάχυτο συναισθηματισμό και μυστικιστικές δοξασίες για την αλληλεγγύη των λαών για τη σύγκλιση των οικονομιών, τον εκδημοκρατισμό και άλλες τέτοιες δελεαστικές στομφώδεις παρόλες. Όλα αυτά ήταν το τυρί στη φάκα. Από την άλλη βέβαια, ποτέ δεν ρωτήθηκαν οι λαοί της Ευρώπης αν συμφωνούσαν με το «στήσιμο» αυτού του απολυταρχικού μηχανισμού ή όσες φορές έγιναν σχετικά δημοψηφίσματα (Γαλλία, Νορβηγία, Ολλανδία) καταψηφίστηκε ο αντιλαϊκός νεοφιλελευθερισμός της ΕΕ.

Αν είχαν δε ενημερωθεί έγκαιρα και αντικειμενικά οι λαοί της Ευρώπης για το πραγματικό σκληρό πρόσωπο της ΕΕ, θα την είχαν μουντζώσει ομοθυμαδόν. Αν είχαν συνειδητοποιήσει οι λαοί τις ολοκληρωτικές (ναζιστικές) καταβολές της γραφειοκρατικής αυτής οργάνωσης και την υποκλοπή της εθνικής κυριαρχίας τους ως βορά στη νέα φασιστική επιδρομή, θα είχαν αντιδράσει. Όμως και τώρα πλέον, κρίνοντας από το πρωτοφανές οικονομικό και πολιτικό ολοκαύτωμα που καταστρέφει χώρες, ανθρώπους και τις πανανθρώπινες αξίες στην Ευρώπη είναι αδόκιμος οποιοσδήποτε προβληματισμός και κάθε δίλημμα του τύπου «Ευρώπη ναι ή όχι;»

Στις ευρωεκλογές της 25ης Μάιου, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δειλιάσει μπροστά στους πονηρούς «ευρωπαϊστές» ή να φοβηθεί τα σκιάχτρα τσοπανόσκυλα, δηλαδή τους λακέδες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας καπιταλιστικής μπουρζουαζίας. Μούντζα και μίσος λοιπόν στους γραφειοκράτες ξένους και ελληνόφωνους της ευρωπαϊκής ελίτ, που κάθονται τυραννικά στο σβέρκο μας, ιδιωτικοποιούν τη χώρα μας, κλέβουν τις περιουσίες μας, διαλύουν τις οικογένειές μας και συστηματικά μας εξοντώνουν ψυχικά και βιολογικά.

Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα, δεν αρκεί, ούτε η απουσία του από το θέατρο. σκιών, ούτε τα παιδιάστικα καμώματα, ούτε τα ασαφή μισόλογα. Η πολιτική, κοινωνική και εθνική κατάσταση στη χώρα μας είναι οριακά κρίσιμη και καταστροφική. Σε μια τεραστίων διαστάσεων γενοκτονία, προέχει η σωτηρία του ελληνικού λαού και της Ελλάδος.

Εν κατακλείδι, στο ερώτημα «Ευρώπη ναι ή όχι;» η απάντηση είναι μία: «Άϊ sixtir λωποδύτες, απατεώνες, βάρβαροι ξένοι και ντόπιοι κατακτητές και ειδεχθή ανθρωποειδή, που επιδιώκετε τον αποδεκατισμό και τη δουλοποίηση του ελληνικού λαού»!

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Τί είναι και πώς λειτουργούν οι off shore

Τις ακούμε συχνά τις τελευταίες ημέρες των αποκαλύψεων για τις μίζες στους εξοπλισμούς. Απαραίτητο "εργαλείο" όσων πήραν μαύρο χρήμα.
Τι είναι οι off shore εταιρείες; Πως λειτουργούν,τι και ποιους εξυπηρετούν;

Όλες οι απαντήσεις στο κείμενο του Αντώνη Κακαρά που θα σας λύσει όλες τις απορίες.

Off Shore αγάπη μου

Η υπεράκτια εταιρία (Off Shore) είναι το νομικό εύρημα παγκόσμιας εφαρμογής, που παρέχει τη νομότυπη ευχέρεια στον ιδιοκτήτη της, να κρύβει πίσω της περιουσία οιασδήποτε προέλευσης και είδους. Είναι αποδεκτή από όλα τα κράτη του κόσμου, χρησιμοποιείται και από κυβερνήσεις και από ιδιώτες. Ο κάτοχός της μπορεί να μην είναι ορατός, αφού τίποτα δεν τον υποχρεώνει να εμφανίζεται ως φυσικό πρόσωπο, ενώ μπορεί να εμφανίζει ως ιδιοκτήτη μία άλλη υπεράκτια, ή ένα δικηγόρο, ή οιοδήποτε πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του (αχυράνθρωπο) με την προϋπόθεση να ελέγχεται απ' αυτόν.

Ο τρόπος και οι προϋποθέσεις με τις οποίες λειτουργούν αυτά τα ΄΄ευρήματα΄΄ είναι απλός. Ο δικηγόρος της ΄΄χ΄΄ χώρας (π.χ. της Ελλάδας, Ιταλίας, Παναμά κλπ) που στις δραστηριότητές του είναι και η διαχείριση των Off Shore, είναι σε θέση σε ελάχιστο χρόνο να ΄΄χτίσει΄΄ την εταιρία με μόνα στοιχεία:

τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου (ΔΣ, Board of Directors, που είναι συνήθως δύο ή τρία ανάλογα με τη χώρα που θα φιλοξενείται), τον επιθυμητό αριθμό μετοχών που εκτυπώνονται ταχύτατα οπουδήποτε άρα και στην Ελλάδα, και τα περιουσιακά στοιχεία που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης της να εντάξει σ' αυτήν. Τέτοια μπορεί να είναι κινητά και ακίνητα κάθε είδους, λογαριασμοί τραπεζών, εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί, οικοδομικές ή άλλες εταιρίες κ.ο.κ. το πρόσωπο που θα του ανήκουν οι μετοχές ήτοι τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και της περιουσίας της.

Η ένταξη στην υπεράκτια οποιασδήποτε περιουσίας είναι η πρώτη και μόνη συμβολαιογραφική πράξη που γίνεται με βάση την ελληνική νομοθεσία. Εάν όμως η αγοραζόμενη περιουσία ανήκει σε άλλη Off Shore, τότε ο πραγματικός πωλητής και ο πραγματικός αγοραστής μπορούν να μην φαίνονται, εφόσον εκπροσωπούνται νομότυπα, επί παραδείγματι από ένα δικηγόρο. Επομένως φορολογία μεταβίβασης θα καταβληθεί και δη κατά πολύ μειωμένη, μόνον εάν ο ένας από τους συμβαλλόμενους είναι φυσικό πρόσωπο. Όταν αμφότεροι είναι υπεράκτιες εταιρίες το κράτος δεν συμμετέχει, άρα και φόρος δεν καταβάλλεται (όπερ και το συνηθέστερο). Σημειώνεται πως κανείς μα κανείς μη βλαξ αγοραστής μιας υπεράκτιας εταιρίας δεν την αγοράζει εάν δεν γνωρίζει το πλήρες ιστορικό της , που εμφανίζεται όχι μόνον από βεβαιώσεις των πρώην κατόχων πως δεν οφείλει πουθενά και τίποτε (προϋπόθεση για την αγορά της) αλλά από το βιβλίο της εταιρίας (minute book) όπου υποχρεωτικά περιέχονται και αριθμημένα όλα απολύτως τα πρακτικά και εμφανίζονται όλες οι πράξεις (αγορές, πωλήσεις, μεταβιβάσεις κλπ) που έχουν γίνει από την ίδρυσή της. Επομένως όποιος λέει πως όταν αγοράζει μια Off Shore δεν γνωρίζει τι περιουσία είχε στο παρελθόν της, απλά λέει χοντρά ψέματα και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν πολύ καλά και των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής και όλοι όσοι καγχάζουν ακούγοντας την ηλιθιότητα αυτή. Ο Πειραιάς (και όχι μόνον) με τους δικηγορικούς ΄΄οίκους΄΄ που καλύπτουν τη ναυτιλιακή κοινότητα, είναι κέντρο τέτοιων δραστηριοτήτων, αφού κάθε πλοίο καλύπτεται από μία το λιγότερο off shore.

Έχει γραφεί πως στην Ελλάδα λειτουργούν μόνον για ιδιοκτησία ακινήτων πολύ πάνω από τρεις χιλιάδες υπεράκτιες εταιρίες. Εάν οι πολυτελείς βίλες και τα διαμερίσματα είναι τόσα, τότε ο αριθμός είναι σωστός. Υπάρχουν βέβαια και οι υπόλοιπες με πλοία, εφημερίδες, κότερα, αεροπλάνα, έναν και μόνο λογαριασμό (για τις μίζες και το ξέπλυμα χρήματος), άλλες εταιρίες κλπ.

Συνήθως προτιμάται η ένταξη στην ίδια Off Shore ενός μόνον περιουσιακού στοιχείου, (π.χ. ενός λογαριασμού, ενός πλοίου, ενός διαμερίσματος πχ στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μίας βίλας, μίας άλλης υπεράκτιας ...). Τούτο γίνεται για λόγους πρόνοιας ώστε, να είναι εύκολη η μεταβίβαση των μετοχών της σε ένα πρόσωπο ή (το συνηθέστερο) σε άλλη υπεράκτια άμεσα. Αυτό επιτυγχάνεται απλά με τη μεταβίβαση των ή της μετοχής ολόκληρης της εταιρίας με ένα πρακτικό του ΔΣ που συντάσσει σε δέκα λεπτά ο δικηγόρος. Αλλά και για να αποκλειστεί ο κίνδυνος της απώλειας όλων των περιουσιακών της στοιχείων, εάν ένα από αυτά πέσει έξω επιχειρηματικά.

Π.χ. εάν στην ίδια υπεράκτια ενταχθεί μία άλλη Off Shore που διαθέτει μία πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη και άλλη μία στην Κυψέλη και προστεθεί ακόμα το διαμέρισμα στην Αρεοπαγίτου, στην περίπτωση που ΄΄κατασχεθεί΄΄ το διαμέρισμα για χρηματισμό, τότε θα παρασύρει και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία ήτοι, τις πολυκατοικίες εν προκειμένω. Εννοείται ότι το ΄΄πόθεν έσχες΄΄ που προβάλλεται ως η πανάκεια και η ρομφαία πάταξης της διαφθοράς, αξίζει όσο και η θέληση των ερευνητών. Έτσι επιβάλλεται στους σεβόμενους τα αγαθά του συστήματος αυτού και το δικαίωμά τους να κατέχουν προϊόντα συνήθως προερχόμενα από τον κόπο τρίτων, να οργανώνουν μια υπεράκτια για κάθε περιουσιακό στοιχείο που θέλουν να αποκρύψουν, εξάλλου το κόστος της για τέτοιες περιουσίες και για το μαύρο χρήμα των πλουτοκρατών, των καταχραστών και των διεφθαρμένων είναι ελάχιστο. Κάποια πρόσθετα πρακτικά και χρήσιμα στοιχεία όμως είναι απαραίτητο να εκτεθούν εδώ.

Οι μετοχές που έχουν εκδοθεί και υπογραφτεί από τον Πρόεδρο του ΔΣ και το γραμματέα του, μπορεί να είναι μία ή περισσότερες, ονομαστικές ή ανώνυμες ανάλογα με την επιθυμία του κατόχου. Συνήθως για ευκολία διαχειρίσεώς τους είναι ανώνυμες με την επισήμανση ΄΄Στον φέροντα΄΄ (To the Bearer). Οπότε και εκείνος που τις έχει στα χέρια του (Share Holder) ελέγχει και την περιουσία της εταιρίας. Ο ιδιοκτήτης (ή οι ιδιοκτήτες) φυλάσσει σε θυρίδα στην τράπεζα ή σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του τις μετοχές και ανάλογα σε ποιον θέλει να μεταβιβάσει, δωρίσει, πωλήσει την περιουσία, τις παραδίδει χωρίς τη μεσολάβηση συμβολαιογράφου ή άλλου φορέα (εφορίας, ανακριτή, εξεταστικής επιτροπής κ.λ.π.).

Με προϋπόθεση τη σύνταξη ενός πρακτικού των μετόχων, δηλαδή του ίδιου που αν δε, θέλει να εμφανιστεί είπαμε πως τις δίνει στο δικηγόρο που εμφανίζεται απ' ονόματί του επιδεικνύποντας απαραίτητα τις μετοχές, ως ακλόνητη απόδειξη ότι είναι ή εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη τους, ώστε να εκτελέσουν οι του Διοικητικού Συμβουλίου την εντολή μεταβίβασης κοκ).
Ο δικηγόρος στη συνέχεια θα ενημερώσει το βιβλίο πρακτικών και την έδρα της υπεράκτιας στη χώρα που την φιλοξενεί για όποια μεταβολή της περιουσίας της αλλά και του νέου διοικητικού συμβουλίου, που οπωσδήποτε θα προκύψει με την αλλαγή του ιδιοκτήτη των μετοχών. Επομένως από τη μία στιγμή στην άλλη μια περιουσία μικρή ή (συνήθως) μεγάλη θα αλλάξει χέρια, χωρίς να το γνωρίζει κανείς άλλος έξω από τον πρώην και νέο ιδιοκτήτη και τα μέλη του ΔΣ .

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, έμποροι όπλων, μεγαλοκατασκευαστές, ιδιοκτήτες εφημερίδων, καναλιών, κοτέρων και κύρια οι απατεώνες, καταχραστές, ληστές, κλέφτες, μεσάζοντες, έμποροι ναρκωτικών, διεφθαρμένοι πολιτικοί και κυβερνητικοί παράγοντες, καρπωτές κρατικών προμηθειών και αντιστοίχων ποσοστών (μίζας), διάφοροι παράγοντες που δεν ήταν αλλά έγιναν ταχύτατα νεόπλουτοι, χωρίς να αποφεύγουν τον πειρασμό να γίνουν μέλη των οικογενειών τους ιδιοκτήτες πολυτελών διαμερισμάτων και λοιπών παρακολουθημάτων ως κοτέρων, πολυτελών γάμων κ.λ.π. αποφεύγουν να είναι οι ίδιοι μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων για ευνόητους λόγους αποφυγής της δημοσιότητας και των κινδύνων να αποκαλυφθούν. Έτσι προτιμούν τις γυναίκες τους (λάθος και αυτό), τους θυρωρούς τους, ή ενίοτε άλλες υπεράκτιες και εκείνες άλλες που τελικά η έρευνα για ανακάλυψη της αλήθειας χάνεται στο χρόνο που απαιτείται από χώρα σε χώρα και από τα δικηγορικά γραφεία που τις προστατεύουν ως επαγγελματικά απόρρητα.

Οι υποχρεώσεις της υπεράκτιας είναι ελάχιστες:

Κάποια ετήσια έξοδα προς τη χώρα φιλοξενίας (τις αποκαλούμενες και φορολογικούς παράδεισους λόγω της σχετικής νομοθεσίας, ήτοι τα νησιά Cayman, ο Παναμάς, η Λιβερία, το Λουξεμβούργο, η Κύπρος αλλά και η Μεγάλη Βρετανία κ.λ.π.)

Η σύνταξη των πρακτικών (minutes) των διοικητικών συμβουλίων ετήσια, πως όλα είναι εν τάξει και έκτακτα σε κάθε αλλαγή της περιουσίας και ιδιοκτήτου μετοχών της εταιρίας. Με τα πρακτικά αυτά που υπογράφονται από τα μέλη του ΔΣ είπαμε πως γίνονται και οι μεταβιβάσεις της υπεράκτιας και της περιουσίας της.

Πολύ απλά λοιπόν θα λέγαμε πως η OFF SHORE εταιρία είναι η ανίκητη, απόρθητη κρυψώνα, η ερωμένη κάθε μεγαλοεπιχειρηματία, αλλά και κάθε απατεώνα, κ.ο.κ. είναι παγκόσμιος θεσμός απαραίτητος στους σεβόμενους τη μεγάλη τους περιουσία, τις άμετρες φιλοδοξίες, την ελαστικότητα στις επιχειρηματικές διαδικασίες, στους επιθυμούντες να κρυφτούν από την εφορία, από τους διεκδικητές των περιουσιών που αποκτήθηκαν με νομότυπο ή παράνομο, αλλά σχεδόν πάντα με ανήθικο τρόπο.[1]

Η OFF SHORE, είναι σημείο των καιρών μας, στήριγμα, ομπρέλα, ασπίδα, πανοπλία, μανδύας, θυρίδα ασφαλείας, απόδειξη και αναγκαίο παρακολούθημα της καπιταλιστικής διάρθρωσης, απόδειξη επίσης της διεφθαρμένης πλευράς της παγκοσμιοποίησης, πιστή ερωμένη του ιδιοκτήτη που τον κρατάει κρυμμένο, μαζί με την περιουσία του και ίσως κάποιες τύψεις του, μέχρι που η κοινωνική οργή για το ρόλο δημοσίων προσώπων της πολιτικής, κοινωνικής, επιχειρηματικής και εκκλησιαστικής πλευράς, παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις αλλά... εκεί και μένει συνήθως. Οι άλλοι έχουν κάνει τη δουλειά τους. Ας υποστηρίζουν και σωστά, ειδικά σήμερα, πως το ανεξέλεγκτο μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων και των OFF SHORE είναι μία από τις αιτίες της κρίσης, μακάρι να πέφτουμε έξω αλλά φοβούμαστε πως δεν πρόκειται να τις θίξουν, γιατί έτσι θα έβγαζαν κάποιοι μόνοι τους τα μάτια τους.

Τί μένει να γίνει; Οι άλλοι να μεριμνήσουν, αυτοί που δεν έχουν μετοχές, που δεν κλέβουν, δεν αρπάζουν, αυτοί που εργάζονται για να ζήσουν, που δεν εκμεταλλεύονται υπεραξίες, που ότι λένε το πιστεύουν και αγωνίζονται γι' αυτό, έχουμε και τέτοιους πολιτικούς, είδομεν το αποτέλεσμα....

[1] Τα στοιχεία είναι από το βιβλίο του γράφοντος Off Shore αγάπη μου, Παπαζήση, Αθήνα 2008 και διδάσκεται στο Τμήμα ΤΕΝΕΥ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.

gorga







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ, ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

 Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Το πλιάτσικο του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν απλούστατα υπήρχε ένας τίμιος στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Παπανδρέου ή στην Τράπεζα της
Ελλάδος. Το Ολυμπία εδώ και 3 χρόνια, παρακολουθώντας τα οικονομικά στοιχεία του ΤΤ αποκάλυψε πως στο ίδρυμα γινόταν μία ληστεία άνευ προηγουμένου.

Και όμως, αντί να παρέμβουν οι ελεγκτικές αρχές, ξάφνου η διοίκηση άρχισε να μοιράζει πακτωλούς χρημάτων προς κάθε κατεύθυνση για να “πείσουν” και στην συνέχεια να εκβιάσουν. Ως κοινοί μαφιόζοι – τρομοκράτες, βρήκαν τους πρόθυμους της “ενημέρωσης”, κοινούς εκβιαστές και τους γέμισαν χρήμα για να απειλήσουν το Ολυμπία, τον Καμμένο, τον Νικολόπουλο, τον Αναστασιάδη και όποιον άλλον τολμούσε να μιλήσει.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εάν δεν υπήρχαν οι πλιατσικολόγοι, θα ήταν αυτή την στιγμή το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα και ένα από τα ισχυρότερα στην Ευρώπη! Θα είχε ανατρέψει από μόνο του το δόλιο σχέδιο της συμμορίας του μνημονίου, αντιστρέφοντας τους εκβιασμούς των τοκογλύφων.

Όμως η συντεχνία Παπανδρέου – Προβόπουλου κινήθηκε μεθοδικά τοποθετώντας έναν αχυράνθρωπο στην θέση του διοικητή και εκβιάζοντας τον προηγούμενο για τις βρώμικες μπίζνες του με τον Γριβέα και τον Κοντομηνά. Βλέπουμε λοιπόν το θλιβερό θεαμα του Φιλιππίδη να παρελαύνει έντρομος στα κανάλια, όχι για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να γλιτώσει τα ισόβια, αλλά για να υπερασπιστεί την υπόλοιπη συμμορία! Ποντάροντας πάντα στο ότι η δικαιοσύνη δεν θα τολμήσει να αγγίξει τον Παπανδρέου και συγγενείς του που έπαιρναν χρήματα από το ίδρυμα με διάφορες προφάσεις. Το Ολυμπία θα αποκαλύψει με έγγραφα τον κύκλο του αίσχους.

Η δικαιοσύνη οφείλει -και δείχνει να έχει αντιληφθεί- πως πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την σωτηρία της πατρίδας, όσο και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό. Οι φίλοι του Ολυμπία θα αναρτούν δημόσια και θα στέλνουν στην δικαιοσύνη όλα τα ντοκουμέντα ώστε να ενισχύσουν το έργο της, όπως έκαναν μέχρι σήμερα. Ώστε να καταλάβουν όλοι πως δεν μιλούμε για απλούς νταραβεριτζήδες, αλλά για άθλιους τρομοκράτες και δοσίλογους.

Ζάπλουτους, βολεμένους, μια ζωή βουτηγμένους στο δημόσιο χρήμα, που την κρίσιμη στιγμή μαχαίρωσαν την πατρίδα που τους τάιζε τόσα χρόνια.

Σας το είχαμε υποσχεθεί, θα πέσουν όλοι.

olympia







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Πολύτεκνες οικογένειες δεν έχουν να φάνε στην Αρκαδία - Με κλάματα ζητούν δωρεάν τρόφιμα…ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες θα συνεχιστεί η διανομή τροφίμων σε πολύτεκνες οικογένειες από το σύλλογο πολυτέκνων Αρκαδίας, που εδρεύει στην Τρίπολη.

Πρόεδρος και γραμματέας του συλλόγου καταγγέλλουν τις μεγάλες περικοπές που γίνονται χρόνο με το χρόνο τόσο στις δικαιούχες οικογένειες όσο και στα τρόφιμα που στέλνονται. Μόνο τη φετινή χρονιά έχουν κοπεί 400 οικογένειες, είπαν!

Παρά το γεγονός ότι πριν κάποια χρόνια υπήρχαν 680 πολύτεκνες οικογένειες και πλέον υπάρχουν πάνω από 1000, τα κριτήρια γίνονται αυστηρότερα και οι περικοπές αυξάνονται ραγδαία.

Όσον αφορά στα κριτήρια ο γραμματέας Δημήτρης Μανιατάς ενημέρωσε ότι πριν από 3 χρόνια ο δικαιούχος έπαιρνε τρόφιμα με εισόδημα 17 χιλιάδες ευρώ ετησίως, πέρυσι με 12 χιλιάδες και φέτος με 7 και αναρωτήθηκε του χρόνου πόσο θα φτάσει το εισόδημα; στις 4 με 5 χιλιάδες; Αντίστοιχα πρόπερσι οι δικαιούχες οικογένειες ανέρχονταν στις 1200, πέρυσι στις 650 και φέτος στις 252!

"Ο κόσμος παραπονιέται ότι δεν έχει να φάει" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γκουβάς και "τα βάζει" με τους ίδιους, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπαθούν να τους καθησυχάσουν και τους εξηγούν ότι δεν φταίνε αυτοί!

Μάλιστα χθες πήγε μια κυρία στο σύλλογο και έκλαιγε γιατί δεν δικαιούται φέτος να πάρει τρόφιμα...



Όσο για τις ποσότητες των τροφίμων; Ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι ενώ παλιότερα έστελναν για παράδειγμα πάνω από 20 τόνους μακαρόνια, φέτος έστειλαν 5 τόνους! Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα τρόφιμα (φέτα, κασέρι και γραβιέρα).

Στο ερώτημα αν θα τελειώσουν τα τρόφιμα, τι κάνουμε, μη μπορώντας να γνωρίζει απάντησε "λυπάμαι"...

Ο γραμματέας Δημήτρης Μανιατάς τόνισε με τη σειρά του ότι τα έξοδα για μια πολύτεκνη οικογένεια αυξάνονται και τα έσοδα μειώνονται διαρκώς, όπως και σε όλες τις οικογένειες άλλωστε, με αποτέλεσμα να μειώνεται κατ' επέκταση η αγοραστική κίνηση των ελλήνων πολιτών. "Αν δε σταματήσει η φτωχοποίηση και η σκλαβοποίηση του έλληνα πολίτη, όσα τρόφιμα και αν μας χορηγήσουν δεν θα σταματήσει να κυριαρχεί αυτή η κατάσταση στις ελληνικές οικογένειες", είπε.

Τα επιδόματα πολυτεκνίας, δηλαδή τα κίνητρα όπως τα ονομάζουν οι πολύτεκνοι, έχουν δεχτεί τη δική του "λεηλασία" και η πολύτεκνη οικογένεια έχει καταντήσει να θεωρείται εχθρός του κράτους και να υπερφορολογείται, πρόσθεσε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολύτεκνων οικογενειών της Αρκαδίας είναι η ανεργία και ειδικότερα η ανεργία των παιδιών, τα οποία αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να βρουν μια καλύτερη τύχη.

Τέλος, ο γραμματέας εξέφρασε μια εύλογη απορία, αν τελικά η θεραπεία σε όλο αυτό είναι τα συσσίτια και αν θα ήταν σωστό να καταντήσουν όλοι οι Έλληνες, ο ένας μετά τον άλλο να τρώει και να ντύνεται από τέτοιου είδους δομές.

Β.Π.

kalimera-arkadia










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου