EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Reuters: Πώς όλοι οι Νορβηγοί έγιναν εκατομμυριούχοι και πλέον τεμπελιάζουν

 Όλοι οι Νορβηγοί έγιναν πλέον εκατομμυριούχοι τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, αφού το κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο ξεπέρασε ένα σημαντικό ορόσημο χάρη στις υψηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Οπως γράφει το Reuters το ταμείο, που ιδρύθηκε το 1990, κατέχει περίπου το 1% των παγκόσμιων μετοχών, καθώς και ομόλογα και ακίνητα σε περιοχές από το Λονδίνο μέχρι την Βοστόνη, καθιστώντας την Νορβηγία εξαίρεση την ώρα που άλλα κράτη αγωνίζονται λόγω των τεράστιων χρεών τους.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας, η οποία διαχειρίζεται το ταμείο, οι πόροι του αυξήθηκαν σε 5,11 τρισ. κορόνες (828,66 δισ. δολάρια), ποσό κλασματικά περισσότερο από 1 εκατ. φορές υψηλότερο από τον πληθυσμό της Νορβηγίας, που σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση ανέρχεται σε 5.096.300 ανθρώπους.

Οπως γράφει και το euro2day είναι η πρώτη φορά που η αναλογία άγγιξε το 1 εκατ. κορόνες για κάθε Νορβηγό, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας, Thomas Sevang.

Όχι ότι οι Νορβηγοί θα έχουν πρόσβαση ή θα μπορούν να δαπανήσουν τα χρήματα αυτά, αφού οι πόροι αυτοί έχουν «μπει στην άκρη» για μια «δύσκολη μέρα» αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.

Η Νορβηγία, προκειμένου να αποφύγει το boom and bust cycle, επενδύει στο εξωτερικό και όχι στο εσωτερικό της χώρας. Οι κυβερνήσεις μπορούν να δαπανήσουν το 4% των πόρων του Ταμείου στη Νορβηγία ετησίως, ποσοστό λίγο υψηλότερο από την ετήσια απόδοση της επένδυσης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα ο πλούτος που έχει φέρει το πετρέλαιο στη Νορβηγία, ενδέχεται να έχει κάνει το κράτος πιο απρόθυμο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ή να μειώσει επιδοτήσεις που σε άλλες χώρες θα ήταν ανήκουστες –όπως για παράδειγμα επιδοτήσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους Νορβηγούς κτηνοτρόφους να έχουν θερμαινόμενους στάβλους για τις αγελάδες τους...

Παράλληλα, μπορεί να έχει κάνει κάποιους Νορβηγούς... τεμπέληδες. «Ένας στους πέντε ανθρώπους εργάσιμης ηλικίας λαμβάνει κάποιου είδους κοινωνικό επίδομα αντί να εργάζεται», σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της DNB Markets, Oeystein Doerum.

iefimerida.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Ανοιχτή επιστολή προς την ελληνική πολιτική και οικονομική άρχουσα τάξη !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)


Όλοι εσείς που βρομίσατε την ζωή μου.

Όλοι εσείς που προσβάλλατε την νοημοσύνη μου.

Όλοι εσείς που διαφθείρατε την…

αισθητική μου.

Όλοι εσείς που μου στερήσατε την αξιοπρέπεια.

Όλοι εσείς που επιδίδεστε νυχθημερόν σε καψόνια εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας ανάνηψης μου.

Του Π. Χατζηστεφάνου

Έχετε όνομα, διεύθυνση, τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ξέρετε ποιοι είστε.

Επί δεκαετίες συσσωρεύετε πλούτο και μοιράζετε κόπρανα.

Εκμεταλλεύεστε την αμάθεια που εσείς καλλιεργείτε.

Φανατίζετε τους αμαθείς που εσείς δημιουργείτε.

Από τα σχολεία ως τα πανεπιστήμια και τα ανώτατα ιδρύματα του κράτους επιτρέπετε, αν όχι ενθαρρύνετε, συμπεριφορές που μόνο σε εγκληματικές συμμορίες θεωρούνται αποδεκτές, και πάλι εν ανάγκη.

Επιβραβεύετε τους ηλίθιους, τους ανίδεους, τους αριβίστες επειδή είναι πρόθυμοι, κόλακες και δεν σας χαλάει καθόλου να περιστοιχίζεστε από εξυπηρετικά κορόιδα.

Αμείβετε μόνο όσους εξαρτώνται από εσάς.

Λαδώνετε τους πάντες που εξυπηρετούν ή κουκουλώνουν τις βρομιές σας, από δικαστές μέχρι δημοσιογράφους και μάρτυρες.

Επιβάλλεστε διά της βίας.

Ταμπουρώνεστε πίσω από θηριώδης ιδιωτικούς στρατούς που πληρώνετε με τα λεφτά που κλέβετε από τους υπηκόους σας.

Καταδικάζετε την πολιτική και κοινωνική συνείδηση ενός ολόκληρου λαού στον φαύλο κύκλο της προπαγάνδας που παράγεται από μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι προωθούν, από τα τηλεοπτικά τους κανάλια, τις κυβερνήσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.

Αναδεικνύετε σε νευραλγικά πόστα κακοήθεις τρελούς που ψαρέψατε από τα πλέον βρομερά περιθώρια και τους τάξατε Ναπολεόντειες τιμές εάν δεχτούν να αναλάβουν  την ευθύνη εγκλημάτων που κανείς συνειδητός και ψυχικά υγιής άνθρωπος δεν θα δέχονταν να χρεωθεί.

Ηδονίζεστε σαδιστικά με την σκέψη ότι νομιμοποιείτε την ψυχοπάθεια στην εξουσία, ειδικά αν αυτή είναι εύκολα ελεγχόμενη και μισανθρωπικής φύσης.

Επιτρέψατε σε ξένους μεγαλοκαρχαρίες πρόσβαση σε κυριαρχικά δικαιώματα και ζωτικές λειτουργίες της χώρας προκειμένου να υποδουλώσετε τον λαό φορτώνοντας του το χρέος που δημιούργησε η δική σας κλεψιά, διαφθορά και σπατάλη.

Οδηγήσατε μια χώρα σε πτώχευση και υποθήκη των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και υποδομών και ακόμα επιμένετε προκλητικά και ασυγχώρητα πως είστε ικανοί να διαχειριστείτε την μοίρα της.

Σας υποστηρίζουν και σας ακολουθούν μόνο τα πιο χαμερπή, τα πιο ηλίθια, τα πιο χυδαία τμήματα της κοινωνίας: γέροι που πάσχουν από άνοια, βλαμμένοι τηλεθεατές, νοητικά ανάπηροι ψηφοφόροι, εν γένει όλα τα παρτάλια που πουλάνε την ζωή τους για ένα κομμάτι ψωμί.

Και όμως, διατηρείτε ύφος χιλίων καρδιναλίων, ακόμα και αν όλοι γνωρίζουν ότι μόνο σε μια τέτοια χωματερή θα μπορούσατε να βασιλεύετε, μόνο πάνω σε σωρό από σκουπίδια θα βρίσκατε θρόνο.

Καθόλου δεν σας ενοχλεί ότι επιζείτε διυλίζοντας ό,τι πιο σάπιο υπάρχει, είτε ως ένστικτο, είτε ως ανθρώπινο δυναμικό.

Αντίθετα, είστε ικανοποιημένοι με την θέση σας ως άρχοντες της σαπίλας, αφού έχετε φροντίσει αυτή να είναι το κυρίαρχο οικοσύστημα.

Στερείτε οποιαδήποτε προοπτική από τον λαό που τυραννάτε: καλός δούλος παραμένει ο ηλίθιος, πεινασμένος και φοβισμένος δούλος.

Τροφοδοτείτε το φαντασιακό των δύστυχων που κυβερνάτε με είδωλα μηδενικής αξίας, ανάγετε σε κεντρικό ρόλο άτομα των οποίων τα ταλέντα δεν αξίζουν ούτε θέση κομπάρσου στο βάθος της σκηνής, εθίζετε την μάζα σε όλο και πιο φτηνές, όλο και πιο κακής ποιότητας, όλο και πιο βάρβαρες διασκεδάσεις.

Όλα αυτά δεν τα κάνετε τυχαία, δεν σας ξέφυγε κάτι, δεν είστε υπαίτιοι λάθους, ούτε θύματα απάτης.

Δεν πρόκειται για κάποια αναπόφευκτη φαυλότητα της φυλής, της ανθρώπινης φύσης, των ευρύτερων ιστορικο-πολιτικών περιστάσεων η ολοένα και πιο άθλια κατάσταση που επικρατεί σε κάθε επίπεδο της δημόσιας ζωής στην Ελλάδα.

Όχι, εφαρμόζετε σχέδιο, πλήρως προμελετημένο και συμφωνηθέν από κάθε συμμέτοχο, σε κάθε του βήμα, με διαρκείς διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένες υπογραφές κάτω από κάθε άρθρο της επιχείρησης διάλυσης και υποδούλωσης της Ελληνικής κοινωνίας, και εκ παραλλήλου, της αποσάθρωσης κάθε εθνικής αξιοπρέπειας και καταβαράθρωσης του κοινωνικού ηθικού.

Οι στόχοι σας είναι δύο: αφ’ ενός να παραμείνετε υπό την εύνοια των αφεντικών σας απ’ τας Ευρώπας, που δεν είναι ηλίθιοι όπως οι υπήκοοι σας και ζητάνε πίσω τα κλεμμένα και μάλιστα με τσουχτερό τόκο, αφ’ εταίρου να διατηρήσετε το επίπεδο των ψηφοφόρων σας όσο πιο χαμηλά γίνεται, μιας και αν ποτέ συνειδητοποιήσουν το έγκλημα που διαπράττετε εις βάρος τους θα σας σφάξουν.

Εσχάτως ανασύρατε από μπακουροπαρέες των Κολωνακιώτικων καφενέδων και τις γαλαρίες των πανεπιστημιακών παραγκουπόλεων κάτι ανεκδιήγητες πατσαβούρες που παριστάνουν τους διανοούμενους εκεί που τους παίρνει, δηλαδή απευθυνόμενοι σε ημι-αναλφάβητους μπουζουκόβιους. Τους αμείβετε αδρά προκειμένου να προβοκάρουν, να αποπροσανατολίζουν, να ψυχολογικοποιούν και να ενοχοποιούν οποιαδήποτε μορφή κριτικής και αντίδρασης στην νοσηρή σας τυραννία.

Στρατολογείτε νεο-γενίτσαρους και τους αναθέτετε να παράγουν ψευδο-πολιτισμική αιθαλομίχλη προκειμένου να δημιουργείται αντιπερισπασμός και να μην είναι ορατή η αλήθεια της πνευματικής και ηθικής σήψης στην Ελλάδα.

Προσηλυτίζετε και ξαμολάτε βλαμμένα κάθε απόχρωσης ώστε να ξεχύνονται και να διακοσμούν βιτρίνες ερειπωμένων μαγαζιών , να πλέκουν πουλόβερ για κατσιασμένες νεραντζιές, να διοργανώνουν πάρτι, μπιενάλε και φεστιβάλ, αλλά κυρίως να φροντίζουν ώστε να μην ακούγεται απολύτως τίποτε για αυτοκτονίες, ανεργία, στρατόπεδα συγκέντρωσης, καρκινοπαθείς που πεθαίνουν ανασφάλιστοι και οτιδήποτε άλλο είναι κρίσιμο, αληθινό, ζωτικής σημασίας.

Έχετε επιβάλλει ένα έκφυλο νοητικό καθεστώς όπου μόνο οι ιδιωτεύουσες ανοησίες και οι φαιδρές υποκειμενικότητες είναι αποδεκτές ως πολιτισμένος δημόσιος διάλογος.

Κυβερνάτε δημιουργώντας ατμόσφαιρα, δηλαδή διαχειριζόμενοι τα συναισθήματα των αφελών που σας υφίστανται, μιας και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ατμόσφαιρα δεν ανατρέπεται, παρά μόνο αιωρείται, νεφελώδης και αόρατη, διαμορφώνοντας αναπόδραστο κλίμα.

Αποκρύπτετε επιμελώς την αλήθεια της εγκληματικής σας δράσης πίσω από παραπετάσματα, αντιπερισπασμούς και μακιαβελικής ηθικής γραφειοκρατία.

Για κάθε σκάνδαλο που αποκαλύπτεται γύρω από τις βρομερές σας δραστηριότητες ως απάντηση στήνετε ερευνητικές επιτροπές που απαρτίζονται από συγγενικά σας πρόσωπα, διορίζετε δικαστήρια των οποίων η ελεγχόμενη σύσταση εκπροσωπεί τα συμφέροντα σας, και χρηματοδοτείτε προπαγανδιστές που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, με σκοπό να πειστεί και ο τελευταίος ρομαντικός πως κάθε τρόπος καταγγελίας και δίωξης σας είναι μάταιος.

Εν κατακλείδι, καταντήσατε την Ελλάδα, οριστικά και αμετάκλητα, τουλάχιστον κατά την διάρκεια της δικής μου ζωής, και πολύ πιθανόν για γενιές μετά, έναν τοξικό βόθρο όπου επιπλέουν μόνο τα πιο επικίνδυνα λύματα.

Για τους παραπάνω λόγους, να είστε σίγουροι, ότι εμείς, εκείνοι δηλαδή που έχουν την κριτική ικανότητα και την διαύγεια πνεύματος να αντιλαμβάνονται όχι μόνο το εγκληματικό ποιόν σας, αλλά και να μελετάνε τους τρόπους με τους οποίους έχετε διαμορφώσει την Ελληνική κοινωνία κατ’ εικόνα και ομοίωση της τερατώδους ψυχοσύνθεσης σας, εμείς η σκεπτόμενη, ανεξάρτητη και εν τέλει καθημαγμένη από την αθλιότητα σας μειοψηφία, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να τιμωρηθείτε παραδειγματικά.

Επειδή αυτό είναι το χρέος κάθε ηθικού και ακέραιου πολίτη αυτής της χώρας σήμερα – η κάθαρση.

Εύχομαι το 2014 να είναι η χρονιά που θα αρχίσει η οριστική και αμετάκλητη απαλλαγή μας από την παρουσία σας.

Αλλά ακόμα και αν δεν είναι, ο αφανισμός σας είναι πια καθαρά ζήτημα χρόνου, μιας και η αδικία όσο περνάει ο καιρός τόσο εξοργίζει τα θύματα της, ενώ η δίψα για δικαίωση αγριεύει και διεκδικεί όλο και πιο λυσσαλέα ικανοποίηση.

Στην θέση σας, αν ήταν ποτέ δυνατόν να ξεφύγετε από την ψυχωσική αλαζονεία που σας κάνει να νομίζετε ότι είστε άτρωτοι, θα είχα ήδη φύγει από την χώρα. Όμως, ευτυχώς για την Ιστορία, είστε τόσο επηρμένοι που νομίζετε ότι θα την γλιτώσετε, και έτσι, θα κάνετε ένα και μοναδικό καλό για την Ελλάδα: οι ιστορίες και οι εικόνες του τέλους σας, όπως του Μουσολίνι, θα διδάσκουν για πολλές επερχόμενες γενιές τι κατάληξη περιμένει τυράννους σαν και του λόγου σας.

Με ασίγαστο μίσος,

Π., ένας από αυτούς που θεωρείτε ακίνδυνα θύματα σας.

πηγη



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Ξεκινούν να εκδικάζονται οι προσφυγές των ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα

Ξεκινούν αύριο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, να εξετάζονται οι προσφυγές των οκτώ Πανεπιστημίων που εντάσσονται στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, το οποίο και οδήγησε στις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Πανεπιστήμια το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε προεδρεύων της Συνόδου πρυτάνεων πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος: «Η Σύνοδος Πρυτάνεων αναλογιζόμενη τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει για τα Ιδρύματα το μέτρο της διαθεσιμότητας, αναμένει με ενδιαφέρον την εκδίκαση των προσφυγών των οκτώ Πανεπιστημίων που πλήττονται, η οποία αρχίζει την Παρασκευή αύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας».









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΔΙΚΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Δικάζονται αύριο στην Ευελπίδων μέλη της Σπίθας που είχαν βρεθεί στον Υμηττό, τον Ιούλιο του 2013 για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που πραγματοποιούσαν εκεί συμβολική διαμαρτυρία, κοντά στον πομπό του καναλιού, τον οποίο ενεργοποίησαν για λίγη ώρα. Μαζί τους παραπέμπονται για να δικαστούν και μέλη άλλων κινημάτων καθώς και μια δημοσιογράφος της ΕΡΤ που κάλυπτε το γεγονός.

Η βία που ασκήθηκε από τη μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας και των ΜΑΤ που ανέβηκε στον Υμηττό για να «πατάξει», μια ειρηνική διαμαρτυρία, ήταν αδικαιολόγητη. Συνέλαβαν ακόμα και το δικηγόρο της Σπίθας όταν πήγε-ως εκ του νόμου εντεταλμένος- να τους ζητήσει εξηγήσεις.

Απορία επίσης προξενούν και οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται και αποδίδονται ίδιες σε όλους: Απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη ασφάλειας αεροπλοϊας, και διακεκριμένων φθορών.

Οι συναγωνιστές δεν είναι τραμπούκοι.

Τραμπούκοι είναι όσοι προξενούν διακεκριμένες φθορές εναντίον της πατρίδας μας και κανένας νόμος, καμία δύναμη των ΜΑΤ δεν τους συλλαμβάνει.

Όλοι αύριο Παρασκευή στη Ευελπίδων (Κτίριο 8 Αίθουσα 3) για να συμπαρασταθούμε στους αγωνιστές και τους συναγωνιστές μας.

ΣΠΙΘΑ, 9.1.2014

ispitha.gr









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




1,6 εκατ. ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Το 2012, συνολικά 1,6 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ 95.000 ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας σε αντίθεση με 5,370 εκατ. που κατέβαλαν 1.081 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο του προγραμματισμένου κλεισίματος των ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων TAXIS και TAXISnet, από τους ελέγχους προέκυψαν τα εξής:

Βεβαιώθηκαν ανείσπρακτα τέλη κυκλοφορίας έτους 2013, που αφορούν σε περίπου 95.000 οχήματα, με ημερομηνία πληρωμής την 31η Ιανουαρίου 2014.

Βεβαιώθηκαν 1,645 εκατ. ανεξόφλητες ή μερικώς εξοφλημένες παροχές ΕΕΤΗΔΕ 2012, με ημερομηνία πληρωμής την 31η Ιανουαρίου 2014. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ήδη ειδοποίηση ανά υπόχρεο έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp (επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου»).

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για πιθανές οφειλές και υποχρεώσεις τους στο TAXISnet, από την επιλογή της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης Στοιχεία Οφειλών: https:// www1.gsis.gr /taxisnet/info.

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 3.1.2014 η είσπραξη των τελών κυκλοφορίας 2014. Η είσπραξη ανέρχεται στο ποσό των 1.081 εκατ. ευρώ για 5,370 εκατ. συναλλαγές.

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση εκκρεμών χρεωστικών και μηδενικών ΦΑΠ ετών 2012 και 2013, τα οποία έχουν ήδη αναρτηθεί από τις 31 Δεκεμβρίου 2013 στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου https://www1.gsis.gr /webtax3 /etak/faces/index.jspx, μέσω της οποίας γίνεται εκτύπωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι για τα χρεωστικά εκκαθαριστικά η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης είναι η 31η Ιανουαρίου 2014.

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη εκκαθάριση Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα, που αφορούν 7.081 υπόχρεους, έχουν αναρτηθεί στην επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου» www1.gsis.gr /webtax/incomefp/per.jsp, με ημερομηνία πληρωμής την 31η Ιανουαρίου 2014.

defencenet.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Πέτρος Λάμπρου ….ο σωτήρας με τα «Λαμπρόχαρτα» !!!! Έχει λόγους να ανησυχεί????

— Φαίνεται ότι πάνε ν” ανοίξουν τον φάκελο «ΑΓΡΟΤΙΚΉ ΤΡΆΠΕΖΑ».
— Τις τελευταίες ημέρες ….το EXTRA 3(Μυλωνάκης) και το Ε TV(Νικολόπουλος) βγάζουν στον αέρα την εικόνα με το δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ» 2.2.2000 -πριν τις -τότε-
εκλογές- που σου στέλνω-Φωτο.

— Κάποιοι μιλάνε για μεγάλο δάνειο(300 εκατ. €) που είχε κάνει η ΑΤΕ Συμμετοχών (Π. Λάμπρου) από άλλη Ελληνική τράπεζα ….με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου!

— Αυτά τα χρήματα καλείται σήμερα ….να πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης-εγγυητής ….μετά από δικαστική απόφαση -λένε- αφού η παλιά ΑΤΕ στην οποία έμεινε αμανάτι η υποχρέωση ….αδυνατεί να πληρώσει !

— Το σκάνδαλο θα είναι τεράστιο ….αν πράγματι ισχύουν όσα λέγονται.

[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

— Who’s who, ο ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ??????

— Θα χρειαζόταν να γράψει κανείς βιβλίο για να περιγράψει τον σημαντικότατο … «ασήμαντο» του ψευδοΠΑΣΟΚ. Θα ήταν ΚΑΙ η τομογραφία της διαπλοκής του κινήματος. Επιλεκτικά, βάζω μια πετυχημένη περίληψη του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΠΑ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:


— Π. Λάμπρου: Ο άνθρωπος όλων των προέδρων του ΠΑΣΟΚ

— Η φράση «άνθρωπος του προέδρου» βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της στο πρόσωπο του Πέτρου Λάμπρου. Λίγοι εκτός ΠΑΣΟΚ έχουν ακούσει γι” αυτόν και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του: πρώτα δίπλα στον Α. Παπανδρέου, αργότερα κοντά στον Κ. Σημίτη και σήμερα στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου. Αυτός και ο Ν. Αθανασάκης διεκδικούν επαξίως τον τίτλο του σταθερότερου συνεργάτη και των τριών αρχηγών του κινήματος.

ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ 1Υπήρξε ταμίας του ΠΑΣΟΚ σχεδόν από την ίδρυσή του, αναλάμβανε τις δύσκολες και λεπτές αποστολές εντός και εκτός κόμματος, μάζευε τα χρήματα για να κάνει το ΠΑΣΟΚ προεκλογικές εκστρατείες, οργάνωνε τις δημόσιες εμφανίσεις του Α. Παπανδρέου, εχέμυθος, αγοραφοβικός (ουδείς τον θυμάται να παίρνει το λόγο στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, ενώ για συνεντεύξεις ούτε λόγος), αποτελεσματικός, όπως λένε όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, με λίγα λόγια ένας άνθρωπος που κάθε ηγέτης θα ήθελε να έχει στο πλάι του για τις δύσκολες ώρες και για τη «βρόμικη δουλειά».

Αναθέτοντας μια αποστολή στον Π. Λάμπρου ο Α. Παπανδρέου ήξερε ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τη φέρει σε πέρας χωρίς να τον εκθέσει. Οι αντίπαλοί του στο ΠΑΣΟΚ του προσάπτουν ότι έστησε την επιτροπή αλληλεγγύης η οποία λειτούργησε σαν πολιορκητικός κριός για την άλωση του κράτους τη δεκαετία του ’80. Στήριξε τον Α. Παπανδρέου μέχρι το τέλος, κάποιοι υποστηρίζουν ότι συνέβαλε αποφασιστικά να πειστεί ο ιδρυτής του κόμματος να παραιτηθεί από πρωθυπουργός την περίοδο του «Ωνασείου», και στη μάχη της διαδοχής τάχθηκε με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, χωρίς πάντως να πολωθεί με τους εκσυγχρονιστές.

Ο Κ. Σημίτης τον βρήκε επικεφαλής στον ΟΤΕ. Ηθελε να τον απομακρύνει από παντού, αλλά λέγεται ότι μεσολάβησε ο Θ. Τσουκάτος και ο κ. Λάμπρου έγινε διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, κρατώντας αφανώς για ένα μικρό διάστημα και το ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

Μπήκε στο στόχαστρο του Μ. Εβερτ, ο οποίος κατέθεσε πολλές ερωτήσεις στη Βουλή με τις οποίες ζητούσε εξηγήσεις για το ρόλο του την περίοδο της χρηματιστηριακής έκρηξης. Κατηγορήθηκε για απιστία κατ” εξακολούθηση σχετικά με την υπόθεση δανειοδότησης του ομίλου Αλαμανή από την Αγροτική Τράπεζα. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, αλλά στο τριμελές εφετείο πλημμελημάτων Αθηνών αθωώθηκε.

Βοήθησε παρασκηνιακά τον Γ. Παπανδρέου στη διαμάχη του με τον Ευ. Βενιζέλο και σήμερα (Ιούνιος 2010) είναι σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη για θέματα επενδύσεων. Αυτός που μισεί τις δημόσιες εμφανίσεις θα υποχρεωθεί, εφόσον κληθεί, να παρουσιαστεί στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, επειδή ήταν διοικητής του ΟΤΕ για τέσσερα χρόνια. Είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πολλά. Πρόβλεψη; Το να πει ο Π. Λάμπρου κάτι που θα βλάψει την παράταξή του είναι τόσο πιθανόν όσο το να ανατείλει ο ήλιος από τη δύση. «Πάνω απ” όλα το κόμμα», όπως έλεγαν οι παλιοί κομμουνιστές.

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΠΑΝΙΚΟΥ
Η φράση «υπήρξε ταμίας του ΠΑΣΟΚ» τα λέει όλα. Ταμίας ήταν κι΄ο Τσουκάτος…. Ταμίας ήταν κι΄ο Μαντέλης….
Κι΄ όταν λέμε «ταμίας του ΠΑΣΟΚ» σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για κάποιον κακομοίρη, που προσπαθεί να πλασάρει κουπόνια των 5 ευρώ από πόρτα σε πόρτα στις λαϊκές γειτονιές….. Πράγματι, κλήθηκε να καταθέσει, και στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Χημικά και ένταση έξω από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Συγκεντρωμένοι σχολικοί φύλακες ΒΙΝΤΕΟ

Σχολικοί φύλακες απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με μαύρα μπαλόνια στα χέρια και ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προκλήθηκε ένταση όταν η αστυνομία επιχείρησε να τους απωθήσει από το σημείο ρίχνοντάς τους χημικά.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι αστυνομικοί έσπρωξαν τους διαδηλωτές προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να δοθεί στην κυκλοφορία η Β.Σοφίας.




Κλειστό ήταν το ρεύμα καθόδου της Βασιλίσσης Σοφίας (σ.σ. αρχικά είχαν κλείσει μόνο μια λωρίδα με συνέπεια η κίνηση των αυτοκινήτων να γίνεται με προβλήματα).



newsit.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Μείωση-ΣΟΚ στις επικουρικές συντάξεις 1 εκατ. συνταξιούχων

 Οι ονομαστικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα φτάσουν στο 8% λόγω του ελλείμματος των 240 εκατ. ευρώ που προβλέπει το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 και της ρητής απαγόρευσης του μνημονιακού νόμου 4025/12.

''Οι ονομαστικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να φτάσουν στο 8% για να εξαλειφθεί το έλλειμμα" αναφέρει σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας ο πρόεδρος του ΕΤΕΑ Τ. Παπανικολάου διευκρινίζοντας ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί εντός του μηνός. Ο προϋπολογισμός του ΕΤΕΑ για το 2014, άλλωστε, δεν έχει ακόμη εγκριθεί ενώ το Ταμείο, ελλείψει ρευστότητας και ενόψει των πληρωμών των επικουρικών συντάξεων του μηνός Φεβρουαρίου, διεκδικούσε μέχρι και την... παραμονή Χριστουγέννων, την επιστροφή δανείου 130 εκατ ευρώ που είχε δώσει από τις... 5 Αυγούστου στο ΙΚΑ, ως "ταμειακή διευκόλυνση" του τελευταίου, για να καταβάλλονται ομαλά οι κύριες συντάξεις. Η ταμειακή ρευστότητα, ωστόσο, ενισχύθηκε από τις τρέχουσες εισφορές και, σε συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, το δάνειο προς το ΙΚΑ έχει παραταθεί έως τις 4 Φεβρουαρίου.

Θετική, για το ΙΚΑ, εξέλιξη είναι η αύξηση των εσόδων από πληρωμές παλαιών – ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πληρωμών του συστήματος "Ηλιος", το ΕΤΕΑ καταβάλλει επικουρικές συντάξεις σε 1.044.000 συνταξιούχους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 645.505 συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ, 174.192 συνταξιούχοι του ΤΕΑΔΥ, 28.450 του ΤΕΑΥΕΚ, 25.784 του ΤΑΔΚΥ καθώς και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ (32.549), του ΟΤΕ (25.871), των ΕΛΤΑ (9.343), της ΕΥΔΑΠ (3.202) και της πρώην ΕΡΤ (4.477). Με βάση το νόμο 4052/12, στο ΕΤΕΑ εφαρμόζεται η "ρήτρα μηδενικού ελλείμματος" ενώ το Ταμείο λειτουργεί σύμφωνα με διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση για όσους ασφαλίστηκαν από το 2001 (με ατομικές μερίδες).

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




"Ας τραγουδήσω κι ας χαρώ, ας παίξω κι ας γελάσω" ....Το παράσημο -στον κ. Δ. Κοντομηνά- απένειμε ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις-Σπυρίδωνας Γεωργιάδης.‏

 Ο ΑΔΩΝΙΣ ....ΔΊΝΕΙ ΒΡΑΒΕΊΟ -ΠΡΙΝ ΤΈΣΣΕΡΙΣ ΜΉΝΕΣ- ΣΤΟΝ ΔΗΜ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ! [TO VIDEO -ΤΟΥ ALPHA- ΤΟ ΈΦΑΓΕ Η ΜΑΡΜΆΓΚΑ!]
ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ.

Βραδιά ενίσχυσης Φιλανθρωπικού Έργου Ι.Μ. Πειραιώς
http://www.imp.gr
Σε ένα κατάμεστο Βεάκειο Θέατρο από κόσμο που προσήλθε για να ενισχύσει το Φιλανθρωπικό Έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, παρουσιάστηκε το έργο "Ας τραγουδήσω κι ας χαρώ, ας παίξω κι ας γελάσω" από το Λύκειο των Ελληνίδων Σαλαμίνας..............................................

 
Σεραφείμ (Πειραιώς)??… Τον Κοντομηνά και τους λοιπούς χρηματοδότες, ως μη μασόνο τον τίμησες με τον Άδωνις???
http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/40334



ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ -ΑΔΩΝΙΣ -ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ -ΒΡΑΒΕΥΣΗ — Στνηθίζει να κατακεραυνώνει τους πάντες, να ανασκευάζει, επανέρχεται και φτου από την αρχή να αναδιπλώνεται, ο μητροπολίτης Πειραιά της κρατικής εκκλησίας. Λίγο από Μπίλντερμπεργκ, λίγο από μασονία, λίγο θάλασσα και τ……

— Είμαι περίεργος να μάθω, τι καπνό φουμάρει ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του μητροπολίτη, Δημήτρης Αλφιέρ….. Κάθε προσφορά πληροφορίας δεκτή.

— Από τη μια, σε ένα από τα πολλά δημοσιοσχετίστικα …ανακοινωθέντα του εν δυνάμει υποψήφιου αρχιεπίσκοπου της κρατικής εκκλησίας, μας ενημέρωνε ότι δεν αποδέχθηκε πρόσκληση της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ, διότι και καθότι είναι ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ…

— Από την άλλη, ο πτωχός πολυεκατομμυριούχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, τελευταίως άρχισε να γίνεται πολυσυλλέκτης εκκλησιαστικών παράσημων και ανώτατων διακρίσεων από μητροπολίτες της κρατικής εκκλησίας…. Τον είδαμε στη Θεσσαλονίκη….. Επιβεβαιώνεται στον Πειραιά…. Τρέχει κάτι???? Και ο Λαυρεντιάδης και ο καταζητούμενος συνέταιρός του Κυριακίδης, το ίδιο έκαναν, αλλά δεν τους βγήκε σε καλό!!! Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, θαμώνας της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ…. Της μασονικής Αθηναϊκής Λέσχης. Δημοσιοποιημένα πολλάκις θέματα και γεγονότα, τα οποία ο…. ειδήμων «αντιμασόνος» Σεραφείμ, δεν δικαιολογείται να πει ότι δεν τα ήξερε επειδή σπούδαζε…. Πιο πρόσφατα είναι….

— Πριν 15 μέρες, ο Πειραιώς Σεραφείμ, τίμησε τους χορηγούς του, με πρώτο και καλύτερο τον θαμώνα της Αθηναϊκής Λέσχης ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, δια χειρός του σιωνιστή υπουργού κατάργησης της υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη!!!!

=== ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ:
— ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ,
ΈΝΑ VIDEO, ΈΝΑ ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ(ΦΩΤΟ), ΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΆΡΤΗΣΗ.
ΤΑ «ΥΠΌΛΟΙΠΑ» ….ΔΙΚΆ ΣΟΥ….
ΕΤΟΙΜΆΖΩ ΚΙ” ΕΓΏ ΈΝΑ ΚΕΊΜΕΝΟ ….»ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΎ» ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΟΥ ….ΑΦΟΎ Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΣ -Ω ΘΕΕ ΜΟΥ- ΣΕΒΑΣΜΙΌΤΑΤΟΣ(κρίμα) ….ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΠΡΆΞΗ ΤΟΥ ….ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΝΑ «ΥΙΟΘΕΤΕΊ» ΑΠΟΛΎΤΩΣ, ΑΠΡΟΚΑΛΎΠΤΩΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΦΡΆΣΤΩΣ ….ΤΗΝ ΘΑΤΣΕΡΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΉ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΗ ΆΠΟΨΗ ….ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΉΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΆΝΤΩΝ, ΓΙΑΤΊ ΌΧΙ ….ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΊΩΝ !

— Τίμησαν τον Δημήτρη Κοντομηνά για την προσφορά του.
VIDEO: http://www.alphatv.gr

— Και ένα απόσπασμα από τον «ζητιάνο» του Ανδρέα Καρκαβίτσα, αφιέρωμα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ι.Μ.Π.

» -Οι άνθρωποι έπλεκαν (έπλεαν) ακυβέρνητοι μέσα στην αποθάρρυνση και την ανία. Μέσα τους είχαν κάτι τι ανήσυχο, επίβουλο, κάτι επεριπετούσεν ολόγυρά τους, ο εφιάλτης αδάμαστος εκαθόταν στην ψυχή και την ανάγκαζε να ποθεί αόριστα και όμως ασυμβίβαστα με τη ζωή και την αποστολή της. Πουλιού ευτυχισμένου κελάδημα δεν αντιλαλούσε πουθενά. Μόνον κάποτε ολότρεμος ίσκιος ιχνογραφούσε ψηλά το εχθρικό πέταγμα του όρνιου και πάλιν έφευγε μακράν, σαν να ετρόμαζε την κακή ενέργεια τέτοιας ατμοσφαίρας και κάτω από μακρινόν ξέρακα έβγαινε κραυγή άγρια και ξαφνική.
Και οι άνθρωποι, όλοι με χαύνα πρόσωπα, έδειχναν πως είχαν αποκάμει και σιχαθεί πλέον την εντολή και τη μοίρα τους κι επάσχιζαν να διώξουν την ασφυξία που θανατική τους ετριγύριζε. «

=== ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟ…..

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Ποιος είσαι συ, ρε;

Η είδηση, την πρώτη μέρα προεδρίας της Ελλάδας, είναι: “Απειλούνται με κατασχέσεις όσοι δεν πλήρωσαν χαράτσι αν δεν ξοφλήσουν μέχρι 31 Ιανουαρίου”.

Όποιος δεν θεωρεί ότι η ιστορία ξεκίνησε από την ώρα που γεννήθηκε, μπαίνει σε μία διαδικασία σύγκρισης άλλων εποχών και αυτών εδώ που διανύουμε. Για μία ψήφιση νόμου κάποιες άλλες εποχές έβγαιναν στον δρόμο κάτι πλάσματα που από το πηλοφόρι, από τον τσαπί και από την δουλειά μέσα στα αμπάρια στεκόταν ως θηρία απέναντι στους γραβατοφορεμένους που θεωρούσαν ότι μπορούσαν να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Όταν έβγαιναν τα θηρία αυτά στο δρόμο δεν κρατούσαν πλακάτ αλλά τα όργανα της δουλειάς τους και κατάφερναν να τρομάξουν τόσο πολύ τους κλεισμένους στην βουλή πολιτικάντηδες - μόνο από τον ήχο των ποδιών τους - που έπαιρναν τον νόμο πίσω άρον άρον.

Κάποιες εποχές μπορεί να υπήρχε όπως και σήμερα η αδικία αλλά υπήρχε και ο εσώψυχος φόβος των κρατούντων ότι τα θηρία δεν μπορείς να τα απειλείς κατάμουτρα. Φθάσαμε στο σήμερα μετά από την άλωση του ΠΑΣΟΚ για 30 χρόνια όπου η σφραγίδα ενός σφουγγοκωλάριου έχει μεγαλύτερη αξία από την εργασία και τον ιδρώτα του θηρίου. Φθάσαμε στο σημείο όπου τα ανάπηρα, τα οποία ανέβηκαν την σκάλα της εξουσίας έρποντας, να απειλούν το κομμάτι του λαού που δεν πασοκοποιήθηκε και που ήταν η μηχανή παραγωγής αυτής της χώρας. Χωρίς ίχνος φόβου στα μάτια τους ερπετοειδή, όπως ο Χαρούλης Θεοχάρης, σε απειλεί ότι θα σε αφήσει στο δρόμο, ότι θα σε κλείσει φυλακή, ότι θα αφήσει το παιδί σου να πεθάνει, είτε από ασιτία, είτε στερώντας του το δικαίωμα περίθαλψης.

Φθάσαμε στην εποχή που οι Γίγαντες, αποδεχόμενοι τον χαρακτηρισμό μειοψηφία που τους επέβαλε η δημοκρατία των νάνων, μπήκαν στα αυτοσχέδια κλουβιά τους και ανέχονται τις απειλές των πολιτικών Πυγμαίων και των πυγμαιότερων υπαλλήλων τους. Φθάσαμε στο σημείο όπου η Παροχή Υπηρεσίας δίνει απανωτές γροθιές στην Παραγωγική Εργασία. Η υπογραφή του κάθε γκρίζου και κομπλεξικού έχει πλέον μεγαλύτερη αξία από τον ιδρώτα και την αγωνία που πρόσφερες για να κινήσεις την μηχανή της χώρας. Απειλείσαι και τιμωρείσαι γιατί δούλεψες από άεργους που τίποτε άλλο δεν έκαναν στην άθλια ζωούλα τους από το να γίνονται μέλη κομματικών συνδικαλιστικών γραφείων και κάνοντας όνειρα ότι κάποια μέρα θα “δείρουν και θα γ@μήσουν”.

Ποιος είσαι εσύ ρε, που θα απειλήσεις 1,000,000 Έλληνες ότι θα τους βγάλεις το σπίτι τους στο σφυρί επειδή δεν πλήρωσαν το παράνομο χαράτσι σου; Ποιος είσαι εσύ ρε, που αρπάζεις τις επιδοτήσεις αγροτών αφήνοντας τους στο έλεος; Ποιος είσαι εσύ ρε, που απειλείς τον 70χρονο συνταξιούχο του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που δούλεψαν σαν δούλοι για να κινήσουν το καράβι της Ελλάδας ότι αν δεν πληρώσουν τον φόρο ακινήτων θα τους πάρεις το σπίτι; Ποιος είσαι εσύ ρε, που απειλείς ασθενείς ότι θα τους αφήσεις να πεθάνουν γιατί έτσι σου γουστάρει; Τι ύψος τελικά έχεις, ρε άντρακλα, που απειλείς το 30% του λαού που έφτυσε αίμα; Το βάζει το μουμιοποιημένο κεφαλάκι σου ότι απειλείς το 1/3 του ελληνικού πληθυσμού; Δεν είναι όμως το 1/3 είναι παραπάνω διότι πίσω από κάθε χαράτσι απειλής κρύβονται ακόμα 3 άτομα που μένουν κάτω από αυτό το κεραμίδι. Ποιος είσαι, ρε, που απειλείς τα παιδιά των Ελλήνων ότι θα κοιμούνται κάτω από τα άστρα αντί να μετρούν τα άστρα;

Βγες έξω, ρε άντρακλα, να μάς τα πεις στην μούρη και όχι μέσα από το γυαλί της τηλεόρασης που σαν τείχος αόρατο σε προστατεύει από τις μπάτσες. Βγες στο δρόμο να δούμε το ύψος σου γιατί το ύψος σου το βλέπουμε μόνο από την σκιά που αφήνεις.

Ποιους απειλείς τελικά; Αυτούς που πλήρωναν πάντα και τώρα δεν έχουν πηγή εισοδήματος γιατί τους στέρησες την εργασία και την προπληρωμένη αδρά σύνταξή τους. Απειλείς αυτούς που σου πλήρωναν τα κομματικά γραφεία που ξημεροβραδιαζόσουν γλείφοντας για μια γκρίζα θεσούλα αφού το ύψος σου, τόσο το σωματικό όσο και το ψυχικό, σε καταστούσε ανάπηρο για ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

Ποιος είσαι τελικά, εσύ ρε καραγκιοζάκο και ποιοι είναι αυτοί που συμφωνούν μαζί σου πατρονάροντας την αναλγησία, την απανθρωπιά και την αδικία. Μαζευτείτε όλοι μαζί να δούμε πόσο χώρο πιάνετε σε αυτή την χώρα. Στην παραζάλη της φορτωμένης τσέπης σας και της ανούσιας εξουσίας θεωρείτε ότι το ποσοστό σας είναι αυτό που πάντα σας σώνει. Ως άνοοι και άεργοι αγνοείτε ότι αυτό που καθορίζει το χρονικό διάστημα των αποτελεσμάτων δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Όσοι Πυγμαίοι και να μαζευτείτε για να έχετε το εκλογική ποσότητα που θα σας καθιστά εξουσία, είναι νομοτελειακά σίγουρο ότι οι ποιότητα των Γιγάντων κάποια μέρα θα τον ρίξει τον τοίχο και θα σας ανταμώσει.-

Στον τοίχο με τον Γιάννη Λαζάρου









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Independent: Καλωσήρθατε στο μεγάλο ευρωπαϊκό ξεπούλημα – Ελληνικό αρχιπέλαγος αντί 8,5 εκατ. ευρώ

 «Αν είστε μη ευρωπαίος πολίτης, ονειρεύεστε την καλή ζωή και έχετε μερικά εκατομμύρια στην τράπεζα, το 2014 θα είναι μία καλή χρονιά. Μπορείτε να αγοράσετε μία υπηκοότητα Μάλτας, δηλαδή ευρωπαϊκό διαβατήριο για 1,15 εκ. ευρώ, μια βίλα που κάποτε ανήκε σε κάποιον καρδινάλιο στην Ιταλία ή ένα πολωνικό κάστρο σε καλή τιμή. Και τι θα ήταν καλύτερο για το καλοκαίρι από ένα σύμπλεγμα ελληνικών νησιών με 8,5 εκ. ευρώ;».

Έτσι ξεκινά άρθρο του βρετανικού Independent που ουσιαστικά μιλά για «ξεπούλημα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση.

Αν και μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλο το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων στην μετά-κρίση Ευρώπη, υπήρξαν κάποιες προβεβλημένες πωλήσεις, ιδιαίτερα στη «χτυπημένη» από την κρίση Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα της Independent. Τον Μάιο, ένα μήνα προτού παραιτηθεί υπέρ του γιου του, ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αν Τάνι, αγόρασε έξι νησιά του Ιονίου, για 8,5 εκατ. ευρώ. Η αγορά αυτή θεωρήθηκε ως μια εξαιρετική συμφωνία για τον Εμίρη, που σκοπεύει να χτίσει ένα πολυτελές καταφύγιο για τις τρεις συζύγους του και τα 24 παιδιά του, αναφέρει η εφημερίδα Independent.

Οι ιταλικές αρχές που ευελπιστούν να γεμίσουν τα ταμεία τους από την πώληση ενός ή δύο νησιών, διαπιστώνουν ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Τον Οκτώβριο, ο Νεοζηλανδός επιχειρηματίας Μάικλ Χαρτ, δαπάνησε 2,9 εκατ. για την αγορά του νησιού Budelli, ένα εθνικό πάρκο πλαισιωμένο με ροζ άμμο ακριβώς δίπλα στη Σαρδηνία. Παρόλο που τόνισε ότι ήθελε να το διατηρήσει στην αρχική του μορφή, οι οικολόγοι εξοργίστηκαν και συγκέντρωσαν 85.000 υπογραφές για να ακυρωθεί η συμφωνία, με την ιταλική κυβέρνηση τώρα να εξετάζει τρόπους για την αναστολή της πώλησης.

Η Ιταλία μπορεί να αντιμετωπίσει παρόμοια εμπόδια με δεκάδες ιστορικά ακίνητα που σχεδιάζει να πουλήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Οι προϋπολογισμοί λιτότητας σημαίνουν λιγότερα χρήματα για τη συντήρηση των κρατικών ιστορικών μνημείων, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται ή και να ερειπώνονται. Για τις μεγάλες τουριστικές ατραξιόν, όπως το Κολοσσαίο και τη γέφυρα του Ριάλτο στη Βενετία, η κυβέρνηση είχε την ιδέα να επιτρέψει σε μεγάλους οίκους μόδας, να κινηματογραφήσουν τις διαφημίσεις τους σε αυτά, με αντάλλαγμα μετρητά για τις επισκευές τους.


Πηγή: protothema.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει... φρένο στην πώληση 28 ακινήτων του Δημοσίου

Κοινοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στο ΤΑΙΠΕΔ πράξη του αρμόδιου τριμελούς κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κωλύεται προσωρινά η υπογραφή της σύμβασης πώλησης και μίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα ασκήσει αίτηση ανάκλησης κατά της εν λόγω πράξης, εντός της νόμιμης προθεσμίας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία ύψους €261,31 εκατ. αφορά την πώληση και λειτουργική μίσθωση των εν λόγω κτιρίων από το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Πλειοδότριες του διαγωνισμού έχουν ανακηρυχθεί η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.

protothema




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΣΩΤΗΡΕΣ'':«Καθάρισαν» με εγκύκλιο το …71% των «μακροχρόνιων ανέργων» από το επίδομα των 200 ευρώ

Με μια απλή...εγκύκλιο η Κυβέρνηση «καθάρισε» το...71% των «μακροχρόνια ανέργων» από την καταβολή επιδόματος των 200 ευρώ...

Όπως αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο, «για να εισπράξει ο άνεργος το επίδομα πρέπει, εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο (2) μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας (ακόμη κι αν την έχει λάβει τμηματικά, δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις), να υποβάλλει τη σχετική αίτηση στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του ή της τελευταίας επιδότησης αυτού.

Μόλις η Κυβέρνηση, διαπίστωσε ότι η μάζα των δικαιούχων ξεπερνούσε τους υψηλούς «ανθρωπιστικούς στόχους» της, εξαφάνισε τα «προνόμια των ανέργων» αιφνιδιαστικά με μια μόνο εγκύκλιο και κατάργησε στην ουσία την επιδότηση των «μακροχρόνιων ανέργων».

Με το νέο πλαίσιο, αφού διεύρυναν παραπλανητικά τα όρια ηλικίας των δικαιούχων για να δείξουν ότι τάχα διευρύνουν τους δικαιούχους, τελικά προχώρησαν στην κατάργηση ουσιαστικά της επιδότησης των «μακροχρονίων ανέργων» καθώς όρισαν, ότι για να μπορούν οι άνεργοι να πάρουν την ειδική επιδότηση των 200 ευρώ θα πρέπει να ασκήσουν αυτό τους το δικαίωμα μέσα σε διάστημα 2 μηνών από την λήξη της 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας….

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι καταργείται η ιδιότητα του «μακροχρόνια άνεργου» για όσους βρίσκονται στην ανεργία για τους πραγματικά «μακροχρόνια άνεργους» αφού για τους ανέργους αυτούς έχει ήδη παρέλθει το χρονικό διάστημα των 2 μηνών από τότε που τέλειωσε η 12μηνη επιδότηση τους….

Στην ουσία το ειδικό επίδομα ανεργίας των 200 ευρώ, περιορίζεται μόνο σε όσους βγαίνουν στην ανεργία τώρα. Το 71% περίπου των ανέργων βρίσκεται σε μακροχρόνια ανεργία. Έτσι ο καθένας αντιλαμβάνεται τους λόγους αυτής της ενέργειας. Έπρεπε να μειωθούν οι δαπάνες...

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ποιος νότος; Η Γαλλία «απειλεί» την Ευρωζώνη

Τα οικονομικά στοιχεία είναι δραματικά και προκαλούν μεγάλη ανησυχία στο Μέγαρο των Ηλυσίων που προς το παρόν δείχνει αδύναμο να αντιδράσει.
Μέχρι πριν λίγο καιρό η Γαλλία όπως και η Γερμανία ανήκαν στους κερδισμένους της κρίσης, καθώς αντλούν δάνεια από τις αγορές με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η γαλλική οικονομία δεν δέχεται ισχυρούς κλυδωνισμούς από την οικονομική κρίση που εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαιτέρως αισθητή στους Γάλλους πολίτες.

Εδώ και 20 χρόνια καμία γαλλική κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου η οικονομία της χώρας να καταστεί ανταγωνιστικότερη. Τα αποτελέσματα φυσικά αυτής της πολιτικής έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια επιφέροντας συνεχή πλήγματα στην ήδη δοκιμαζόμενη γαλλική οικονομία.

Στην ίδια τακτική και ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, ο οποίος πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο και βλέπει συνεχώς τη δημοτικότητά του να κατακρημνίζεται, μιας και μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες των Γάλλων που βλέπουν την οικονομική κρίση να επηρεάζει καθημερινά τις ζωές τους.

Η εικόνα της σημερινής Γαλλίας θυμίζει λίγο το 1983. Τότε, όπως και τώρα, ο πρόεδρος της χώρας, ο Φρανσουά Μιτεράν, έβλεπε τη δημοτικότητά του να κατακρημνίζεται εξαιτίας της υψηλής ανεργίας και της ασθμαίνουσας ανάπτυξης - αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους επικριτές του, της πολιτικής λιτότητας που είχε επιβάλει ο υπουργός Οικονομικών Ζακ Ντελόρ ήδη από τον Μάρτιο του 1983.

Σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει επανειλημμένως παραδεχθεί ότι θεωρεί μέντορά του τον Μιτεράν, βρίσκεται πάνω-κάτω στην ίδια δύσκολη θέση. Η δημοτικότητά του είναι η χαμηλότερη στην ιστορία προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας - και αυτό μόλις 18 μήνες μετά την εκλογή του.

Η αποφασιστικότητα του Μιτεράν όμως δύσκολα εντοπίζεται σήμερα στην ηγεσία που ασκεί ο Φρανσουά Ολάντ - με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη θέση της Γαλλίας στην ΕΕ. Ο Ολάντ αποπνέει την εικόνα του αναποφάσιστου που δέθηκε στο “άρμα” της Μέρκελ καθιστώντας τη Γαλλία έρμαιο στα “θέλω” της καγκελαρίας.

Η Γαλλία είναι ίσως στη δυσκολότερη φάσης της τα τελευταία χρόνια. Τα οικονομικά στοιχεία είναι δραματικά και προκαλούν μεγάλη ανησυχία στο Μέγαρο των Ηλυσίων που προς το παρόν δείχνει σοκαρισμένο και αδύναμο να αντιδράσει.

Περισσότερα από 1.000 εργοστάσια έχουν κλείσει στη χώρα από το 2009. Η ανεργία έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 10%, παρά τη δέσμευση Ολάντ να αντιστρέψει την αρνητική τάση ως το τέλος του 2013. Στους νέους το ποσοστό ξεπερνά το 25%. Το εμπορικό ισοζύγιο είναι αρνητικό και οι εξαγωγές μειώνονται.

Το δημόσιο χρέος έχει φθάσει στο 90% του ΑΕΠ και οι οίκοι αξιολόγησης έχουν υποβαθμίσει δύο φορές τη Γαλλία, αλλά το χαμηλό επιτόκιο δανεισμού κρύβει προς το παρόν το πρόβλημα. Η φορολογία είναι πολύ υψηλή, το ίδιο και οι δημόσιες δαπάνες, ενώ οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για ένα υπερβολικά γενναιόδωρο κράτος πρόνοιας που πλήττει την ανταγωνιστικότητα, άρα και την απασχόληση. Στη Γαλλία το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης είναι τα 60 έτη, ενώ ισχύει το 35ωρο στην εργασία.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η Μαρίν Λεπέν, που έχει καταφέρει να συνδυάσει μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή Ακροδεξιάς με παράλληλη αφαίμαξη συνθημάτων της Αριστεράς, απειλεί να έλθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές κερδίζοντας όχι μόνο τους μικρομεσαίους Γάλλους αλλά και όσους ανήκουν στην υψηλή κοινωνική τάξη.

newsbomb








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Τι αντιπροσωπεύει η συσπείρωση Ελλήνων

Πρόκειται για μια προσπάθεια έτσι ώστε άνθρωποι που έχουν την Ελλάδα πάνω από όλους και από όλα και δεν εξ- υπηρετούν σκοπιμότητες και πάσης φύσεως συμφέροντα και συνάμα είναι αηδιασμένοι με το υπάρχων σαθρό πολιτικό σύστημα από όσους κυβέρνησαν την χώρα μέχρι και την αντιπολίτευση και κατάφεραν να βουλιάξουν την Ελλάδα διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να έρθουν και να μας γνωρίσουν.

Σκοπός μας είναι να ανταλλάξουμε απόψεις,να θέσουμε στόχους για το πως θα προχωρήσουμε από δω και στο εξής, καθώς επίσης έχουμε την πολυτέλεια εν συγκρίσει με άλλα κόμματα όπου οι πολιτικοί αρχηγοί αφενός κρατούν αιχμάλωτους τους ψηφοφόρους τους και αφετέρου έχουν διάφορους χορηγούς, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ-ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ώστε να διαχειριζόμαστε μόνοι μας τις κινήσεις μας αλλά και την επιβίωσή μας χωρίς την καθοδήγηση τρίτων..

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να διαμορφώσουμε ένα ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ το οποίο θα είναι ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΏΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΙΑΣ (οικονομικής/ κοινωνικής/ εργασιακής)

Την στιγμή που σε αυτή την χώρα τα πάντα παραπαίουν και αποκλειστική ευθύνη έχουν τόσο οι εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά και σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση δείνεται η ευκαιρία στον Ελληνικό λαό μέσα από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα να πάρει τις τύχες του στα χέρια του και να φωνάξει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Είναι μια ειλικρινής και ξεκάθαρη κίνηση που σκοπό έχει την συσπείρωση των Ελλήνων ώστε μέσα από νόμιμες και διαφανείς προς όλους διεργασίες να κατατάξουμε την Ελλάδα μας εκεί που πραγματικά της αξίζει να βρίσκετε.

Για συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε απ΄ευθείας με τον κο Σακκά Ιωάννη με τους εξής τρόπους επικοινωνίας

sakkasioannis@gmail.com - sms 6985-753543 (cosmote) & 6942-235211(vodafone) http://sakkas-ioan.eu/










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΕΚΤΑΚΤΟ – Εντάλματα σύλληψης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ – ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Εκδόθηκαν από οικονομικούς εισαγγελείς 21 εντάλματα σύλληψης εκ των οποίων έχουν εκτελεστεί 7 – μέχρι στιγμης- ύψος ποσού 500εκτ €.
Πιο συγκεκριμένα:

Στην έκδοση 21 ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που διενεργεί η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί είναι σε βάρος μελών της διοίκησης της τράπεζας,μελών επιτροπών που ενέκριναν τα επισφαλή δάνεια αλλά και γνωστών επιχειρηματιών που τα έλαβαν.

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας και καναλάρχης Δημήτρης Κοντομηνάς και βρίσκεται υπό φρούρηση από 4 αστυνομικούς στο Ιατρικό κέντρο με λοίμωξη όπου νοσηλεύεται. Συνελήφθη επίσης ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέονας Παπαδόπουλος .Επίσης αναζητείται ο Άγγελος Φιλλιπίδης που πληροφορίες λένε ότι έχει διαφύγει στις ΗΠΑ,  ο Κύπριος εφοπλιστής Μιχάλης Έλληνας, ο Χ. Σιγανός (πρωην στέλεχος του ΤΤ), ο Μάριος Βαρότσης (συνελήφθη και είναι ήδη στην Ασφάλεια), ο Κ. Σιγανός,και ο Γριβέας κολλητός του Νίκου Παπανδρέου και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα.
Μάλιστα πηγές λένε πως αυτή την ώρα  Εισαγγελέας πηγαίνει στο Ιατρικό κέντρο για τον Δημήτρη Κοντομηνά.Το πρωί υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείo.

Πιο συγκεκριμένα:

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κ.Πόπη Παπανδρέου ερεύνησε υποθέσεις επισφαλών δανειοδοτήσεων από τις οποίες εκτιμάται ότι Ελληνικό Δημόσιο και τράπεζες ζημιώθηκαν με το ποσό των 500.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για ακάλυπτα και χωρίς εξασφαλίσεις δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που δόθηκαν από το 2006 έως το 2011 συνολικού ύψους 200.000.000 ευρώ, αλλά και της υπόθεσης Καρούζου που αφορά σε πάνω από 10 τράπεζες για χαριστικά δάνεια άνω των 300.000.000 ευρώ.
Δικαστικοί κύκλοι έκαναν λόγο για δύο τρανταχτές υποθέσεις που αφορούν σε τουλάχιστον 5 μεγάλους επιχειρηματίες, οι περισσότεροι των οποίων έχουν ήδη απασχολήσει τη Δικαιοσύνη.

Όσον αφορά το Τ.Τ. η Εισαγγελία Διαφθοράς που ερευνά τις υποθέσεις αυτές έχει ζητήσει και έχει παραλάβει δύο σχετικά πορίσματα από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Τα πορίσματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν δίνουν την έκταση που διερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς. Αρα επί της ουσίας την πολύπλοκη έρευνα την πραγματοποιεί η Εισαγγελία, αφού αφορά σε πάνω από 10 διαφορετικές υποθέσεις δανειοδότησης σε επιχειρηματίες μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς.

 «Ανεπίδεκτα εισπράξεως»

Το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος αναδεικνύει ποιοι επιχειρηματίες έλαβαν δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις αφορά σε δάνειο περίπου 30.000.000 ευρώ σε γνωστό επιχειρηματία. Το πόρισμα της Αρχής αναφέρεται επίσης σε επιχειρηματία και τη σύζυγό του που έλαβαν δάνεια ύψους 20.000.000 ευρώ.

Το πόρισμα της συγκεκριμένης Αρχής αφορά σε δύο συμβάσεις ομολογιακών δανείων τις οποίες το Τ.Τ. συνήψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009, για ποσά 7.000.000 και 10.000.000 ευρώ αντίστοιχα, με εταιρεία συμφερόντων γνωστού επιχειρηματία και της συζύγου του. Παράλληλα, εκτός από τα δάνεια των 17.000.000 ευρώ, τα οποία -σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό πόρισμα- «έχουν καταστεί ανεπίδεκτα εισπράξεως», το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φέρεται να χρηματοδότησε για δεύτερη φορά τρεις ακόμη εταιρείες των ίδιων επιχειρηματιών, με ποσά συνολικού ύψους 2.385.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος της ζημίας του Τ.Τ. μόνο από αυτά τα δάνεια υπολογίζεται σε περίπου 20.000.000 ευρώ.

Το πόρισμα για την υπόθεση της δανειοδότησης των επιχειρηματιών αναφέρει ότι «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής των υπευθύνων (διοικήσεων) της τράπεζας για το έγκλημα της απιστίας και των ωφεληθέντων από τις πράξεις αυτές επιχειρηματιών, για άμεση συνέργεια στις πράξεις απιστίας, καθώς και για νομιμοποίηση προϊόντων προερχόμενων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα)».

Η έρευνα της Αρχής έφερε στο φως στοιχεία για τον τρόπο χορήγησης των δανείων και τους όρους υπό τους οποίους δόθηκαν, καθώς «τα δύο παραπάνω δάνεια χορηγήθηκαν υπό όρους που καταφανώς δεν πληρούσαν τους συνήθεις όρους τραπεζικού δανεισμού, αφού περιελάμβαναν την εξαρχής εκταμίευση του συνόλου των μακροπρόθεσμων δανείων, δινόταν πολυετής περίοδος χάριτος ως προς το κεφάλαιο και ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, παρότι χορηγούντο σε μία νεοσύστατη εταιρεία παροχής υπηρεσιών. Συνεπώς εξαρχής δεν διασφαλίζονταν τα συμφέροντα της δανείστριας τράπεζας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συγκεκριμένη υπόθεση φέρεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της χορήγησης των δανείων, και συγκεκριμένα ποσό 15.000.000 ευρώ, αντί να χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για τον σκοπό για τον οποίο χορηγήθηκε (ως κεφάλαιο κίνησης), αναλήφθηκε ουσιαστικά από τους μετόχους της αφού αυτοί το εισέπραξαν ως αντίτιμο πώλησης στην εταιρεία τους τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών, οι οποίες μάλιστα ήταν ζημιογόνες, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «είχαν αρνητική καθαρή θέση» (-99.000 ευρώ).

Ευθύνες

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το πόσο χαριστικά ήταν τα δάνεια φαίνεται από ένα σημείο του πορίσματος, στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η αγοραπωλησία αυτή έτυχε της προέγκρισης της τράπεζας, τα στελέχη της οποίας δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια διασφάλισης της απαίτησής της».

Και συνεχίζει: «Οι υπεύθυνοι της τράπεζας σαφώς και γνώριζαν ότι με τις παραπάνω εξαγορές και μεταβιβάσεις μετοχών μειωνόταν σημαντικά η διασφάλιση της τράπεζας, αφού η οικονομική κατάσταση της εγγυήτριας εταιρείας θα εξαρτάτο πλέον από τους δύο μετόχους της».

Οι ευθύνες για τη διοίκηση του Τ.Τ. αναλύονται και σε άλλο σημείο, όπου κατά πληροφορίες αναφέρεται: «Αποτέλεσμα των παραπάνω πράξεων και παραλείψεων των υπευθύνων της τράπεζας από τη μία και του επιχειρηματία και της συζύγου του από την άλλη ήταν να καταστεί ανεπίδεκτη εισπράξεως η απαίτηση της τράπεζας, με ζημιά της περιουσίας της η οποία υπολογίζεται στο 100% της απαίτησης, δηλαδή 17 εκατομμύρια ευρώ».

Οσον αφορά την υπόθεση Καρούζου, δικαστικές πηγές κάνουν λόγο για δάνεια πολλών εκατ. ευρώ που δόθηκαν σε εταιρείες συμφερόντων του προφυλακισμένου επιχειρηματία. Η ζημία για τις τράπεζες από τα ακάλυπτα δάνεια υπολογίζεται στα 300.000.000 ευρώ».

ΠΗΓΗ:http://www.makeleio.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ;;

 
Η Ελλάς ανέβηκε στο άτι.
Της ανάκαμψης και της ανάπτυξης...

Τέσσερα σχεδόν χρόνια Βαρβαρότητας διαγράφονται 
με πατριωτική κατανόηση, επαναλαμβανόμενους σχεδιασμούς
και προπαγανδιστικές κορώνες.

Η ληστοσυμμορία κυβερνητικών, πλουτοκρατών,
λαμογιών και καναλαρχών, επιχειρεί να διαγράψει
την Καταστροφή που επέβαλε στη χώρα και τους Πολίτες,
να εξωραϊσει προθέσεις, πολιτικές και σχέδια
προκειμένου να κρατηθεί όσο μπορεί στην εξουσία,
ολοκληρώνοντας το σχέδιο Εξαθλίωσης και Υποταγής.  

Η χώρα σέρνεται από σωτηρία σε σωτηρία.
Από Λιτότητα σε Λιτότητα.
Από την Εξάρτηση στην Υποταγή.
Από μειώσεις σε περικοπές.
Από χαράτσια σε φόρους.
Από την κινητικότητα στην Απόλυση.
Από τη Φτώχεια στην Εξαθλίωση.
Στο Ξεπούλημα.
 
Ψέματα και προπαγάνδα ντυμένα στο χαμόγελο.
Πίστη και αθωότητα αγκαλιά με τη βρωμιά,
τις μίζες και την ατιμωρησία.
Βία και Καταστολή στο όνομα της Δημοκρατίας.

ΑΥΤΟΙ...συνεχίζουν.
ΕΜΕΙΣ...θα αρχίσουμε;;
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου