EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Eπιβάτης αμαξοστοιχίας στην Ημαθία προκάλεσε πανικό!

Ένα ταξίδι γεμάτο απρόοπτα, που δύσκολα θα ξεχάσουν, έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα...

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η ταλαιπωρία των επιβατών της αμαξοστοιχίας που ακινητοποιήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας, μετά από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα.

Ύστερα από έρευνες, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές εντόπισαν τον επιβάτη που φέρεται ως κάτοχος του κινητού από το οποίο έγινε το απειλητικό τηλεφώνημα, τον οποίο και ανακρίνουν.

Το τηλεφώνημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγινε μέσα από το τρένο λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ, περίπου μισή ώρα μετά την αναχώρηση από τον σταθμό της Θεσσαλονίκης κι ενώ η αμαξοστοιχία βρισκόταν κοντά στο Πλατύ.

Η κινητοποίηση των αρχών υπήρξε άμεση. Ακινητοποίησαν το τρένο, κατέβασαν όλους τους επιβάτες και ξεκίνησαν τις έρευνες, μετά το πέρας των οποίων κι εφόσον διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει κάποιος ύποπτος μηχανισμός, το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά.

parapolitika







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΑΓΙΑ κάθεσαι και μιλάς μαζί τους;

Γράφει ο Γιώργος Κανελλάκης

Σε πατάνε στον λαιμό, σε φτύνουν,
σου έχουν κλέψει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και θέλουν να πληρώνεις ξανά
σου έφαγαν τις αποταμιεύσεις εσένα που εμπιστευτικές τα ΟΜΕΔ-ΕΓΕΔ
σου γέμισαν τα πνευμόνια με χημικά
σου εξαφάνισαν όσα έδωσες για τα πυρόπληκτα
σε βάζουν να πληρώνεις χαράτσι για το σπίτι σου
πληρώνεις χαράτσι για αξίες ακινήτων του 2008, όταν σήμερα αξίζουν ψίχουλα
σου πουλάνε τα φιλέτα της Χώρα ΜΑΣ
έχεις την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη
έχεις τα ακριβότερα βρώσιμα στην Ευρώπη σε σχέση με τα έσοδά σου
σου αύξησαν τα διόδια
σου αύξησαν σχεδόν 100% το κόστος του ρεύματος
σε φτύνουν καθημερινά υποκείμενα από το “γυαλί”
αποδεικνύεται συνεχώς πως είναι πλαστογράφοι και μιζολήπτες
διέλυσαν τα αποθεματικά των ταμείων με την “δέκα” και μετά με τον προβόπουλο
δεν κατάσχουν τίποτα από … τύπους σαν τον Άκη
αφήνουν ελεύθερους όσους πιάστηκαν με την μίζα στα χέρια
σε έχουν απολύσει, σου έχουν εξαφανίσει το δικαίωμα στην εργασία
εσένα που δεν σε έχουν απολύσει σε φτύνουν με … μισθό 280-570 euro/μήνα
σου κατάργησαν την δωρεάν παιδεία
τα παιδιά σου δεν έχουν θέρμανση
δεν έχεις φράγκα να πάρεις γάλα στα παιδιά σου
διώχνουν τον ανθό της Χώρας στα ξένα
μειώνεται με ταχείς ρυθμούς ο πληθυσμός στην Χώρα λόγω υπογεννητικότητας
διαχειρίστηκαν κονδύλια ΔΙΚΑ σου ως κοινοί κλέφτες
σε φέρνουν σε θέση και επίπεδο που θα ζήλευαν φυλές του Αμαζονίου
σε δουλεύουν κάθε χρόνο πως έρχεται η λύτρωση και πως βλέπουν το φως στο τούνελ
ανοίγεις την tv και βλέπεις πρώτη είδηση στο mega: “η καρδιά και μυαλό μας είναι στην Μέρκελ”, συνεχίζεις και βλέπεις τούρκικα, συνεχίζεις και παρατηρείς πως γι αυτούς δεν έχει αυτοκτονήσει κανείς σήμερα σου πλασάρουν φρεσκαδούρα ως καινοτόμα λύση που, με την σειρά της πουλάει τους ψήφους σου.

ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΑΓΙΑ κάθεσαι και μιλάς μαζί τους; Κάθεσαι και συζητάς με όρους “πολιτικού πολιτισμού”;

ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ. Το κακό είναι πως η μοίρα σου συμπαρασύρει την μοίρα και των άλλων, που δεν συμφωνούν μαζί σου. Ξύπνα λοιπόν και άλλαξε. Όχι πλευρό, αλλά σήκω, ορθώσου πάτα στα πόδια σου και σήκωσε την γροθιά σου και απαίτησε. Όσο ακόμη προλαβαίνεις…..

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

πηγή








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Οδηγών ΗΛΠΑΠ


Αγαπητοί συνάδελφοι οδηγοί ,τεχνικοί, εναερίτες, διοικητικοί, σας ευχόμαστε ένα υγιές και δημιουργικό 2014 σε εσάς και τις οικογένειες σας.

Φτάσαμε συνάδελφοι στο σημείο ΜΗΔΕΝ, καταπάτηση όλων των εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων μας με την μεγαλύτερη ισοπέδωση των μισθολογικών μας αποδοχών και την εργασιακή μας εξαθλίωση. 

Δεν πάει άλλο... ΦΤΑΝΕΙ... ήρθε η ώρα για την ΕΝΩΣΗ μας επιτέλους, πέρα και πάνω από κάθε πολιτικό και κομματικό κατεστημένο, με καθαρές λύσεις και καθαρές προτάσεις. 

Η Πρωτοβουλία Οδηγών ΗΛΠΑΠ κινούμαστε και προτείνουμε πάντα με γνώμονα τον εργαζόμενο σε θέματα που καίνε και άλλοι δεν τολμούν να τα ακουμπήσουν (βλέπε καταγγελία μισθολογικών περικοπών εισιτήριο-διαφυγή, αυτοδιαχείριση ). 

Έχουν γίνει επαφές με τα άλλα σωματεία του ΗΛΠΑΠ και υπάρχει γόνιμο έδαφος για συνεννόηση και ΛΥΣΗ. Είδαμε συνάδελφοι ότι ο καθένας μόνος του το μόνο που κατάφερε ήταν τη διάλυση και την συρρίκνωση μας, έχουμε γίνει ουραγοί στο άρμα της πρώην ΕΘΕΛ χωρίς τη δυνατότητα να ακούγεται η φωνή μας… 

Έτσι θα πάμε μπροστά «πυροβολώντας ο ένας τον άλλον; Όλοι έχουμε «ρίξει νερό στο μύλο της διχόνοιας».

ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ 

Συνάδελφε στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση: 
  • καλείσαι να δώσεις δυναμικό παρόν, 
  • καλείσαι να βγεις μπροστά, 
  • να προτείνεις, 
  • να αποφασίσεις 
  • και να ψηφίσεις. 
Η αποχή δεν είναι δικαίωμα  ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ είναι η παρουσία σου, ήρθε η ώρα με την παρουσία σου να ακυρώσεις τους κομματικούς στρατούς και το βόλεμα ημετέρων που με την αποχή και αδιαφορία σου έδωσες το δικαίωμα στους διορισμένους «συνδικαλΗστές» να κάνουν τρελό φαγοπότι με τα δικά σου χρήματα.

Έτσι θέλεις να συνεχίσουμε;;;

YΣ. Ακόμη περιμένουμε την ανακοίνωση του σωματείου για το «κατάπτυστο» κείμενο της Διεύθυνσης σχετικά με τις πρότυπες γραμμές. 

Βυθούλκας Αντώνης  A.M 9860 
Γιολδάσης Γιώργος    Α.Μ 9894










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο "ΠΟΙΗΤΗΣ"; Z.M.Mπαρόζο: "Θα έχετε στην Ελλάδα τριπλές εκλογές"

Τη στιγμή που μιλούσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφέρθηκε σε… τριπλή εκλογική αναμέτρηση τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα.

Ως γνωστόν οι εκλογικές διαδικασίες είναι δύο, οι Ευρωεκλογές και οι Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές, ωστόσο, πολλά ερωτηματικά δημιουργήθηκαν από την δήλωση αυτή.

Βέβαια ο κ. Μπαρόζο διευκρίνισε πως εννοούσε διπλές εκλογές απλά αναφερόταν στις δημοτικές και περιφερειακές σαν δύο διαφορετικές αναμετρήσεις.

Παρόλα αυτά "γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει" λέγαν οι αρχαίοι. Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 1993 επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζορτζ Σουλτζ είχε προβλέψει εκλογές τον Οκτώβρη του 1993 και έτσι έγινε. Οι εκλογές ήταν να ΄γινουν τον Απρίλη του 1994.

defencenet.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Προεδρία με πρωτιά στην ανεργία

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. εξακολουθεί να εμφανίζει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η Eurostat, ανημέρα της τελετής για την ανάληψη της προεδρίας στην Αθήνα.
 
Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο 27,4% και είναι το υψηλότερο μεταξύ των κρατών - μελών.

Στην Ευρωζώνη συνολικά το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 12,1% τον Νοέμβριο, παραμένοντας για άλλον ένα μήνα σταθερό στα επίπεδα του περασμένου Απριλίου. Στην Ε.Ε.-28 η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,9%.

Άνοδος σε Ε.Ε. και Ευρωζώνη

Και στις δύο ζώνες, πάντως, τα ποσοστά σημείωσαν άνοδο σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2012, όταν είχαν διαμορφωθεί στο 11,8% και στο 10,8%, αντίστοιχα.
Η Eurostat εκτιμά ότι οι άνεργοι στην Ε.Ε.-28 ανήλθαν σε 26,553 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 19,241 εκατομμύρια αφορούν την Ευρωζώνη.
Τα κράτη - μέλη με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας είναι η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,2%) και το Λουξεμβούργο (6,1%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στην Ελλάδα (27,4% τον Σεπτέμβριο του 2013) και την Ισπανία (26,7%).

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ την Παρασκευή

Πανελλαδική στάση εργασίας προκηρύσσει για την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του πρωινού ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Την ημέρα εκείνη το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δικάζεται για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Οκτώβριο 2011 κατά των περικοπών των αποδοχών.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η κατηγορία σε βάρος του Γενικού Συμβουλίου είναι για «ρύπανση του περιβάλλοντος». Η παραπομπή σύσσωμου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστηρίζεται ότι γίνεται «στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ποινικής δίωξης εκπροσώπων τους που αντιστέκονται στα μνημόνια και αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτικής εξόντωσης του ελληνικού λαού που επιβάλλει η συγκυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Χάνουν στροφές τα δύο «Ε» της ανάκαμψης

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σε σχέση με την πορεία των επενδύσεων του αναπτυξιακού νόμου για το 2013 και των εξαγωγών διαψεύδουν οικτρά το κυβερνητικό success story.
 
Του Χρήστου Ιωάννου

Χθες ήρθαν στη δημοσιότητα δύο στοιχεία τα οποία όχι μόνο δεν κρύβουν την αλήθεια, αλλά φανερώνουν τις τεράστιες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα στην προσπάθεια της υποτιθέμενης ανάκαμψης.

Τα στοιχεία αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα, αλλά είτε κρύφτηκαν στις εκατοντάδες των ειδήσεων είτε αξιοποιήθηκαν διαφορετικά, για κάθε είδους προπαγάνδα.

1. Το πρώτο είναι οι επενδύσεις που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο το 2013, συμπεριλαμβανομένου του κρίσιμου στοιχείου για την ανεργία: των θέσεων εργασίας που δημιουργούν.

2. Το δεύτερο στοιχείο είναι η κακή εξέλιξη των εξαγωγών τον Νοέμβριο, στη δυναμική των οποίων στηρίζεται η ανάκαμψη της χώρας με βάση τις επίσημες εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Σχετικά με το πόσο κρίσιμα είναι για την πορεία της οικονομίας και τα δύο μεγέθη αρκεί και μόνο το γεγονός ότι σ’ αυτά ποντάρει η κυβέρνηση για την αναιμική αύξηση του ΑΕΠ (0,6% στόχος για το 2014). Όπως αναφέρεται κατά λέξη στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού για το 2014 που κατετέθη τον Δεκέμβριο, «η αύξηση του ΑΕΠ προβλέπεται να προέλθει κυρίως από την ανάκαμψη των επενδύσεων και την ενίσχυση των εξαγωγών».

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, το 2013 εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, τα οποία προβλέπουν τη δημιουργία 1.900 θέσεων εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 740.000 ευρώ που επενδύονται δημιουργείται μόνο μία θέση εργασίας! Ο κάθε καλόπιστος θα μπορούσε να σκεφθεί ότι μια υποπολλαπλάσια επένδυση, π.χ. 50.000 ευρώ, σε ένα σουβλατζίδικο, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας. Και όμως, αυτή είναι η εικόνα των επενδύσεων που γίνονται κατά τη διάρκεια της κρίσης. Και μαρτυράει τη γενικότερη πραγματικότητα που ισχύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης και της αύξησης της παραγωγικότητας.

Οι επενδύσεις διεθνώς δεν συνδυάζονται με πολλές θέσεις εργασίας, αλλά εστιάζουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και της προστιθέμενης αξίας, χαρακτηριστικά τα οποία χρειάζονται πολύ χρόνο για να διαχυθούν συνολικά στην οικονομία (στην κοινωνία ακόμα χειρότερα).

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το φαινόμενο το υπουργείο Ανάπτυξης να επιβάλλει πρόστιμα στις εταιρείες λόγω μη τήρησης του όρου περί θέσεων απασχόλησης (τα πρόστιμα σχετίζονται με μείωση επιδότησης ή αφαίρεση βαθμών στην αξιολόγηση των σχεδίων).

Ακριβό μου ευρώ και απατηλή μου ζήτηση

Ας πάμε τώρα στην εξέλιξη των εξαγωγών, η δυναμική των οποίων διολισθαίνει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), το Νοέμβριο του 2013 οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν στα 2,138 δισ. ευρώ και υποχώρησαν κατά 22% έναντι του αντίστοιχου μηνός του 2012. Ήταν μια πολύ κακή εξέλιξη λόγω του ότι το 22% αποτελεί υψηλό διψήφιο ποσοστό, ενώ ήταν και ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας πτώσης, μετά το -9,4% του Οκτωβρίου.

Πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο οι εξαγωγές όλου του 2013 να μην αύξηθούν έναντι του 2012.

Το 2012 οι εξαγωγές έφθασαν τα 27,573 δισ. ευρώ, ενώ εφέτος, στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, έχουν φθάσει τα 25,355 δισ. ευρώ έναντι 25,134 δισ. ευρώ του 11μήνου του 2012.

Δύο είναι οι λόγοι πτώσης των εξαγωγών: Ο πρώτος είναι το ακριβό ευρώ, εξ ου και η τεράστια πτώση 28,8% των εξαγωγών προς τρίτες χώρες, και ο δεύτερος η αναιμική ζήτηση από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς τις οποίες οι εξαγωγές μας υποχώρησαν κατά 13,8%.



ΕΞΑΓΩΓΕΣ
(σε εκατ. ευρώ)
Μεταβολή με αντίστοιχο μήνα προηγούμενου έτους
2012: 27.573,70
Ιαν. '13 2.224,60 16%
Φεβρ. '13 2.199,40 9,50%
Μαρ. '13 2.121,40 -5,50%
Απρ. '13 2.547,50 18,40%
Μάι. '13 2.451,50 6,30%
Ιούν.' 13 2.205,00 -3,80%
Ιούλ. '13 2.473,50 11,50%
Αύγ. '13 2.173,20 -1,70%
Σεπτ. '13 2.491,20 1,70%
Οκτ. '13 2.329,80 -9,40%
Νοέμ. '13 2.138,50 -22,60%
11μηνο 2013: 25.355,60
11μηνο 2012: 25.134,20

Πηγή: ΕΛ.ΣΤΑΤ. και ΕΔΩ










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ

Να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας στις 13, 14, 15, 16 και 17 Ιανουαρίου 2014.

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Ένταση στα Προπύλαια

Μικρής κλίμακας ένταση με περιορισμένη χρήση χημικών σημειώθηκε λίγο μετά τις 17:00 στα Προπύλαια όταν, κυρίως, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανάληψη της ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει η Αστυνομία




Νωρίτερα εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε άτυπη συγκέντρωση Τύπου, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων.
Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησαν από την κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση, ενώ οι διοργανωτές επέμειναν στην πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, παρά την ισχυρή παρουσία αστυνομικών.



Ακολούθησαν διαπληκτισμοί με τα ΜΑΤ να απωθούν τους λίγους συγκεντρωμένους σπρώχνοντάς τους με τις ασπίδες τους, ενώ στην επιμονή των συγκεντρωμένων να διαδηλώσουν οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ σημειώθηκε και μια προσαγωγή. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον Παύλο Αντωνόπουλο, συνδικαλιστή, μέλος της ΑΔΕΔΥ.

Το μπλοκ των διαδηλωτών οδηγήθηκε υπό την αυστηρή συνοδεία των ΜΑΤ στην Ομόνοια, ενώ κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου.

πηγη



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Τι θα κάνουμε με αυτή την «κωλοχώρα»;

Μου αρέσει να κρυφακούω. Δεν ψάχνω βέβαια για μυστικά. Αλλά με ενδιαφέρουν οι συζητήσεις των ανθρώπων όταν νομίζουν ότι δεν τους ακούς. Οι παρεΐστικες εξομολογήσεις, δηλαδή. Και αυτές τις μέρες το έκανα λίγο παραπάνω. Τι συμπεράσματα έβγαλα; Όλοι -ή σχεδόν όλοι- έχουν καταλάβει τα λάθη μας. Ότι διαλέξαμε τους λάθους ανθρώπους να μας «εκπροσωπήσουν», ότι δεν βάλαμε φρένο στην εξαπάτησή μας, ακόμη και όταν εξελισσόταν ξεδιάντροπα μπροστά στα μάτια μας, ότι είπαμε «αυτή η κωλοχώρα δεν αλλάζει» και «σιγά μη βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα». Εντάξει, δεν το κάναμε όλοι με τον ίδιο κυνικό τρόπο -κάποιοι έδωσαν τις μάχες τους- αλλά μέρα με την ημέρα πλήθαιναν οι άνθρωποι που σκεφτόντουσαν: «Μήπως, για να πετύχω, πρέπει να παραβιάσω και εγώ τους κανόνες;».

Η συζήτηση όμως για το παρελθόν κάπου εδώ τελειώνει και αρχίζει η περιδίνηση για το μέλλον. «Πού πάμε»; Έλα ντε. Ο ένας είναι με τον Σαμαρά, ο άλλος με τον Τσίπρα. Με κρύα καρδιά όμως και οι δύο. Γιατί σε αντίθεση με την έπαρση των κομματικών επιτελείων, όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει επειδή το 3% αυτών που ψήφισαν Σαμαρά θα ψηφίσουν «αύριο» Τσίπρα. Ο βράχος δεν είναι εύκολο να μετακινηθεί και στην Ευρώπη δεν θα μας πιστέψουν. Για να αλλάξει η ζωή μας, πρέπει να υπάρξει ξανά ζωή στις επιχειρήσεις, στα εργοστάσια, στα χωράφια, στα βουνά, στα σχολεία, στα αμφιθέατρα, στα μαγαζιά, στις θάλασσες, στην έρευνα, στα λιμάνια, τους δρόμους, τις πλατείες, τα βιβλιοπωλεία, τις υπηρεσίες, τις οικοδομές, τα ατελιέ (και αυτή τη φορά όχι μόνο στις βιτρίνες και στις πληρωμένες καταχωρήσεις των ΜΜΕ). Χάνει -ας το θεωρήσουμε δεδομένο- τις ευρωεκλογές ο Σαμαράς και κερδίζει τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ (το φθινόπωρο ή τον Φεβρουάριο του ‘15 - με την προεδρική εκλογή). Με πόσο; 30%; Θέλετε 33%; Πόσοι ειλικρινά πιστεύουν ότι ένας ηγέτης του «εν τρίτου» θα αλλάξει «αυτή» την Ελλάδα και θα πείσει «αυτούς» τους συμμάχους να βοηθήσουν λίγο ακόμη (πείτε το «κούρεμα», πείτε το επιμήκυνση, η ουσία δεν αλλάζει). Ο Σαμαράς νόμιζε ότι του αρκούν τα συντηρητικά φιλαράκια του, άντε και ο Στουρνάρας.

Τα ίδια έπαθαν και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου. Έβλεπαν το τρένο να έρχεται και νόμιζαν ότι είναι εξπρές του Άι Βασίλη (για να πω και εγώ μια εορταστική μπαρούφα). Και τώρα είναι ο Τσίπρας που νομίζει ότι του φτάνουν οι σύντροφοι των συνιστωσών μαζί με τα καλόπαιδα του λαϊκού ΠΑΣΟΚ που ξέβρασε η κρίση.

Οι «παρέες» όμως ξέρουν ότι για να γίνει «μια χώρα από την αρχή», πρέπει να το προσπαθήσουν πολλοί μαζί. Το 50%, το 60% της κοινωνίας. Μη γίνει λάθος. Δεν πιστεύω στη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας–ΣΥΡΙΖΑ που κάποια «κέντρα» υποδεικνύουν. Θα είναι μια κυβέρνηση συμψηφισμών σαν την οικουμενική του Ζολώτα που δεν κατάφερε και πολλά αν εξαιρέσετε ότι έφερε στο ίδιο υπουργικό τραπέζι τον Σαμαρά και τον Δραγασάκη (και αυτό για αστείο το έγραψα). Ποιος λοιπόν θα ξεσηκώσει την κοινωνία; Ποιος θα σπιρουνιάσει το άλογο; Το παλιό πολιτικό σύστημα πάντως δεν μπορεί. Το 94% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα (Ευρωβαρόμετρο) και το 41% συνεχίζει να θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον «Κανένα» και μόνο ένα 23% τον Σαμαρά και ένα 19% τον Τσίπρα (Metron Analysis, Δεκ 2013).

Έχω ακούσει πολλές φορές αυτές τις μέρες ότι για να αλλάξει η χώρα, αρκεί ο καθένας να κάνει καλά τη δουλειά του. Δεν το πιστεύω. Αυτά αφορούν την Ελβετία. Εδώ ό,τι και να «χτίζουμε», οι πολιτικοί «μας» (θα) το γκρεμίζουν. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει ένας ξεσηκωμός. Και κάποιοι να κάνουν ρεσάλτο στο σκάφος της πολιτικής. Όχι βέβαια για να γίνουν υπουργοί – ποιον δελεάζουν πια οι λιμουζίνες και τα τζιτζιφιόγκικα κουστούμια. Αλλά για να αλλάξουν τους κανόνες του παιγνιδιού.

«...Αντίθετα από τα συνέδρια τις συσκέψεις / αντίθετα από τις μυστικές αστυνομίες / από τους υπουργούς τις δεξιώσεις / αντίθετα στον πόλεμο» που λέει και ο ποιητής Κατσαρός.

Μπορούμε; Θα το τολμήσουμε;

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Το συγκινητικό βίντεο “To be Greek” για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου !

Το γύρο του κόσμου κάνει ενα βίντεο με τον τίτλο To be Greek” και υπενθυμίζει στον Έλληνα το μεγαλείο αυτής της ένδοξης χώρας που μένει ανεξίτηλο στο χρόνο .

Όλα αυτά που υπο το βάρος της κρίσης και του σύγρονου τρόπου ζωής τείνουμε να ξεχάσουμε , παραδόσεις που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου και η λήθη που σβήνει τα επιτεύγματα των Ελλήνων στο πέρασμα των χρόνων .


πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 17 ΕΚ. ΜΙΖΑ ΕΔΩΣΕ Η DAIMLER – BENZ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΗΜΙΤΗ.

Σας το λέμε για να μην αναγκαστούν τα παιδιά μας να αναζητούν δικόγραφα μετά από 15 χρόνια για τις ενδεχόμενες ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ μίζες σε υπουργούς και επιτροπάρχες.

Σύμφωνα λοιπόν με την Αμερικανικη δικαιοσύνη, η Daimler μέσω των αντιπροσώπων της, μοίρασε μίζες ύψους 17 εκατομμύρίων γερμανικών μάρκων σε Έλληνες αξιωματούχους για να προωθήσει τα οχήματα της.

Αυτό αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στο δικόγραφο που ακολουθεί (και είναι βεβαίως ολόκληρο στην διάθεση της δικαιοσύνης) για το οποίο στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα καμμία ενέργεια!

Μπορεί οι υπουργάρες εκτός από τις βαλίτσες να οφείλουν αιώνια ευγνωμοσύνη στους αντιπροσώπους για τις κουρσάρες που έπαιρναν ΔΩΡΟ, εκτός από τις βαλίτσες, σήμερα όμως η δικαιοσύνη δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά. Ακόμα και από αυστηρό προσωπικό συμφέρον. Πρέπει να καταλάβετε πως ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ουτε οι διαπλεκόμενοι υπουργοί ούτε οι νταβατζήδες των ΜΜ”Ε” για να σας “προάγουν”. Ήλθε η ώρα. ΤΟΛΜΗΣΤΕ.

 

daimler benz miza 2 

 

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ (Κύριοι εισαγγελείς). Ποιά είναι τα μπουμπούκια; Ε, δεν θέλει και πολύ σκέψη. Τα στελέχη του σημιτιστάν, της χρυσής πενταετίας κατά Στουρνάρα. Τώρα καταλάβαμε όλοι τι ακριβώς εννοούσες “χρυσή” Γιάννη Στουρνάρα.

 



daimler benz miza 3

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Η χρονιά της καταιγίδας

Του Άγη Βερούτη

Το πρώτο κείμενο της προηγούμενης χρονιάς, “Η Χρονιά της Κατσαρίδας” έπεσε κοντά στις προβλέψεις του για το 2013 σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό.

Προέβλεψε τόσο την άρση των πλειστηριασμών προς το τέλος του περασμένου χρόνου, όσο και τη μανιακή φορολογική επίθεση ενάντια στην ακίνητη ιδιωτική περιουσία και την αδυναμία πληρωμής των συνήθων υποζυγίων. Ο φοροδοτικός γκρεμός ξεπεράστηκε, και πλέον βρισκόμαστε σε ελεύθερη πτώση με τις μη εξυπηρετούμενες οφειλές προς το κράτος να αυξάνονται κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα, ή 100 ευρώ το μήνα για κάθε Έλληνα.

Ξεκάθαρη επίσης ήταν η συσσώρευση ψηφοφόρων στα άκρα, τα φαινόμενα βίας που σκότωσαν ανθρώπους με κριτήριο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, και η εντεινόμενη αιμορραγία μυαλών μέσω της μετανάστευσης. Επίσης πέτυχε να προβλέψει την μικρή αύξηση των εσόδων του τουρισμού, και την συνέχιση της επιβίωσης των λαμόγιων, των κατσαρίδων και των τρωκτικών της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά όμως για το 2013 που βρίσκεται ήδη πίσω μας.

Υπερφορολόγηση

Το 2014, δυστυχώς προοιωνίζεται πολύ χειρότερο από το ΄13, καθώς ο αριθμός των πολιτών που θα αδυνατεί να στηρίξει την υπερφορολόγηση θα πληθύνει.

Το κράτος-τύραννος έχει προβλέψει αυτή την εξέλιξη, νομοθετώντας πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών που θα χρωστούν, ώστε να πάρει με τη βία εκείνα που χρειάζεται για να σιτίσει την κομματοκρατία.

Όταν θα τελειώσουν και τα χρήματα των μη-εχόντων "αθλίων", το κράτος-τύραννος έχει προβλέψει τις προληπτικές κατασχέσεις από εκείνους που ακόμα δε χρωστάνε, ώστε να διασφαλίσει λίγες ακόμη βδομάδες σίτισης της φρουράς του.

Το σκεπτικό είναι ότι όταν θα έχει τελειώσει η ευρωπαϊκή προεδρία, θα έρχονται τα λεφτάκια του τουρισμού, και τα πρόβατα το καλοκαίρι κοιμούνται, στη χώρα των λωτοφάγων.

Αν φτάσουμε ως το καλοκαίρι σκέφτεται το Κράτος, τη βγάλαμε τη χρονιά.

Για τις διάφορες λίστες, των εμβασματούχων εξωτερικού, της Λαγκάρντ, των ακινήτων στο εξωτερικό, κλπ. Κλπ., θα δούμε ό,τι είδαμε και ως τώρα. Τίποτε...

Οι 10.000 offshore, εκ των οποίων οι 35 έχουν ελεγχθεί, θα παραμείνουν στο απυρόβλητο ως “φίλιες δυνάμεις” του πολιτικού κατεστημένου, καθώς με πρόσβαση τους λογαριασμούς των μικρομεσαίων και των τυροπιτάδων, οι κομματικοί στρατοί που έχουν αλώσει το δημόσιο θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθούν ώσπου να λυθεί το θέμα του χρέους.

Διπλές Εκλογές

Οι εκλογές τον Μάιο υπόσχονται εκπλήξεις. Μια από αυτές θα είναι η ανθεκτικότητα των συνδικαληστών, αλλά και η τερατώδης αύξηση της εκδικητικής ψήφου των πολιτών.

Αυτό που ίσως είναι δύσκολο να υπολογιστεί είναι πως στις ευρωεκλογές τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα είναι τόσο χαμηλά που πιθανόν να υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε προκήρυξη εκλογών, ενώ η Χ.Α. με προοπτική αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δείξει τα δόντια της πλέον απροκάλυπτα, καθώς θα συλλέξει όλους τους εξαθλιωμένους που ο Κράτος έφαγε, έπεψε και αφόδευσε.

Μια συγκυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρότατη προοπτική, τουλάχιστον από τον Ιούνιο ως το τέλος του χρόνου. Η συλλογιστική θα είναι πως, αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πλειοψηφικό κόμμα στη χώρα (βάσει Ευρωεκλογών) όμως δεν διαθέτει επαρκή αριθμό μελών για να στελεχώσει τη διοίκηση της χώρας, ενώ τα άλλα δυο κόμματα έχουν τα στελέχη για να διοικήσουν το κράτος, χωρίς όμως να έχουν πλέον τη λαϊκή εντολή.

Πιθανότατα ο κ. Στουρνάρας να παραμείνει ΥΠΟΙΚ, καθώς εκφράζει κυρίως ακροαριστερές αντιλήψεις περί της διάλυσης της ιδιωτικής περιουσίας, και άρα θα έχει περίοπτη θέση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης που όντες αντιμνημονιακοί κατάφεραν να ακυρώσουν το μνημόνιο στην πράξη, καταφέροντας μόνο πλήγματα στην ιδιωτική παραγωγική οικονομία της χώρας, και αφήνοντας τις παθογένειες και το τερατομεγέθες δημόσιο άθικτο.

Με δεδομένη την επικοινωνιακή και ποινική απόπειρα εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, που ουσιαστικά απέτυχε να μειώσει τα ποσοστά της, αλλά τουναντίον μαρτυροποίησε τον αρχηγό της, μπορούμε να αναμένουμε συνεχή κατά μέτωπον επίθεση της Χ.Α. εναντίον του σημερινού πολιτικού κατεστημένου με αφορμή τις μίζες και τη ληστεία του Έλληνα φορολογούμενου που θα αποκαλύπτεται σιγά-σιγά μετά τις διπλές εκλογές.

Το θέμα της διαφθοράς θα δεσπόζει των πολιτικών εξελίξεων, και πιθανόν να επισκιάσει την εξάμηνη Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σίγουρα θα επηρεάσει δραματικά τις δυο προγραμματισμένες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου για την Ευρωβουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι τύποις φιλελεύθεροι "καπετάνιοι" πιθανότατα να συνεχίσουν διαφωνούν αναμεταξύ τους για το ποιος λέει καλύτερα το ποίημά του, κάνοντας δοκιμές μπροστά σε ολόσωμους καθρέφτες με χαμηλό φωτισμό, ώσπου να είναι πολύ αργά για να έχει οποιαδήποτε θετική συνεισφορά η συνεργασία τους.

Αν αποφασίσουν να συνεργαστούν μόνον όταν θα είναι πλέον πολύ αργά, και κατ’επέκτασην θα χρεωθούν την παταγώδη αποτυχία του μεταρρυθμιστικού, φιλελεύθερου κέντρου, είναι σίγουρο ότι θα τελειώσουν και αυτοί την πολιτική καριέρα τους όπως οι προκάτοχοί τους.

Διαφθορά

Εμείς οι πληβείοι ως τότε θα ασχολούμαστε με τους Λιάπηδες, τους Πούλογλους και τους Καντάδες που θα πετιούνται κάθε τόσο μέσα στην αρένα για να τους ξεσκίσουν τα θηρία, και στη θέα του αίματος τα πλήθη να κατευνάζονται για λίγα 24ωρα τη φορά.

Κάποιοι μικρομεσαίοι, ανενεργοί και ήδη καμένοι μιζαδόροι της πολιτικής και του συνδικαλισμού θα πεταχτούν στα φώτα της δημοσιότητας, για να κατευναστεί η εκδικητική διάθεση του λαουτζίκου, και να διασκεδάσει την καθημερινότητα της εντεινόμενης ανέχειας που θα συνεχίσει να σπρώχνει τη νεολαία να μεταναστεύσει μακριά από την τοξική ελληνική πραγματικότητα.

Η Ομερτά θα συνεχίσει να ισχύει, τουλάχιστον ως το τέλος της ευρωπαϊκής προεδρίας, καθώς όσοι θα μιλούν δεν θα ξέρουν πραγματικά, ενώ όσοι ξέρουν θα συνεχίσουν να μη μιλούν, πλην αν νοιώσουν την προοπτική της μακροχρόνιας φυλάκισης μπροστά τους.

Με αμετάβλητο το Συνταγματικό Άρθρο 86 περί μη-ευθύνης υπουργών, και τις βιαστικές παραγραφές, δεν θα τη νοιώσουν.

Το κύριο θέμα της χρονιάς θα παραμείνει η διαφθορά, και θα έχουμε ίσως μερικά ευτράπελα από τους μικροπωλητές του έθνους μας και τους ψιλικατζήδες της μίζας, που ίσως τολμήσει να αποκαλύψει η ελληνική δικαστική εξουσία, στο βαθμό που θα το επιτρέψουν οι πολιτικοί.

Θα περιμένουμε εναγωνίως τους αρχηγούς των κομμάτων να αποκηρύξουν και να καταδικάσουν τη Διαφθορά “από όπου και αν προέρχεται...”

Δεν θα το κάνουν.

Ευρωπαϊκή Προεδρία

Η προεδρία θα είναι κυρίως διαδικαστική, καθώς οι πραγματικές αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν να παίρνονται στους διαδρόμους του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Το 2014 θα είναι κομβικό αναφορικά στην αρχή της συζήτησης για εύρεση οριστικής λύσης του τεράστιου ευρωπαϊκού προβλήματος χρέους.

Αυτό περιλαμβάνει τόσο τις τράπεζες, όσο και τα κράτη. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο για χώρες όπως Ισπανία και Ιταλία, όπου στη δεύτερη ήδη ξεπέρασε το συμφωνημένο όριο βιωσιμότητας του 120% του ΑΕΠ.

Θεωρητικά, τον Απρίλιο θα δούμε να ξεκινάει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος. Η προκρινόμενη λύση δείχνει να είναι η επιμήκυνση και μείωση των επιτοκίων, που σήμερα ήδη βρίσκεται κοντά στο 2,6%.

Ταμπού αποτελεί το κούρεμα τύπου PSI, καθώς θα ξεκοίλιαζε τις τράπεζες της Ευρωζώνης, και το όφελος θα ήταν εικονικό, με τα κράτη να αναλαμβάνουν την κάλυψη του κόστους.

Τα αρνητικά επιτόκια είναι μια λύση που έχει συζητηθεί εκτενώς (δηλαδή να πέσει το ΕΚΤ στο -0,1%), αλλά πιθανόν να μην δώσει ουσιαστική λύση, καθώς το κύριο πρόβλημα βρίσκεται στην εμπιστοσύνη στην δυνατότητα ή πρόθεση των χωρών να εξυπηρετήσουν και να ανακυκλώσουν το κρατικό χρέος τους.

Από την άλλη, οι τράπεζες συνεχίζουν να κερδίζουν εύκολα χρήματα από την έκδοση κρατικού χρέους, και η πιθανότητα αυτό το χρέος να μην πληρωθεί θα τις κατέστρεφε σε ένα βράδυ.

Η άλλη λύση του bail-in που επιχειρήθηκε στο πείραμα με την Κύπρο, όπου οι καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ κουρεύονται, και για το ποσόν του κουρέματός τους παίρνουν μετοχές της τράπεζας, μοιάζει εφιαλτική ως προοπτική για την ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

Από την άλλη, το πανευρωπαϊκό κυνήγι των offshore που υποτίθεται θα έδινε πόρους για τη μείωση του χρέους, σταμάτησε, καθώς πιθανότατα προσέκρουσε σε συμφέροντα εκείνων που χρηματοδοτούν τα κόμματα που βγάζουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Πάντως, είναι εξαιρετικά απίθανο να δοθεί λύση στο πρόβλημα του χρέους εντός του 2014, και καθώς θα εμφανιστεί αναιμική ανάπτυξη στη συνολική Ευρωζώνη, πιθανότατα το θέμα θα αφεθεί για να επιλυθεί από μελλοντικούς Ευρωπαίους ηγέτες.

Ανεργία/Μετανάστευση

Ανθρωποθυσίες... Αυτή είναι η μεγαλύτερη απώλεια της κρίσης.

Τους άνεργους νέους της χώρας θυσιάζουμε στο βωμό των κομματόσκυλων, των κρατικοδίαιτων και των αργόμισθων. Θα φεύγουν σε ολοένα και μεγαλύτερους αριθμούς, βλέποντας ότι τα σχέδια καταπολέμησης της ανεργίας της συγκυβέρνησης περιορίζονται πρακτικά στη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ των θέσεων ψηφοφόρων των Δήμων.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο καταπολέμησης της ανεργίας, και είναι γνωστό σε όλους. Η μείωση του χρέους δεν θα φέρει θέσεις εργασίας.

Ενώ θα έπρεπε να έχει κηρυχθεί “Ανένδοτος ενάντια στην Ανεργία”, η κυβέρνηση προσπαθεί με δόλιους τρόπους να βεβαιώσει φόρους αδικαιολόγητους, κατά των ανέργων και των εξαθλιωμένων ελευθέρων επαγγελματιών. Αυτοί είναι οι “νέοι Εβραίοι” του Ευρωπαϊκού Νότου.

Οι νέοι άνθρωποι θα συνεχίσουν να μεταναστεύουν προς ευνομούμενες πολιτείες ανά τον κόσμο. Πολλοί που βλέπουν την επερχόμενη εκτροπή θα προσπαθήσουν ανεπιτυχώς να βγουν εκτός grid παραμένοντας στη χώρα, όμως μόνο όσοι μεταναστεύσουν τελικά θα γλυτώσουν πραγματικά.

Ανάπτυξη

Ποια ανάπτυξη; Πλάκα κάνουμε;

Πάλι φέτος ύφεση θα έχουμε, που ίσως με αρκετό μασάζ και greek statistics να εμφανιστεί ως 0,1% ανάπτυξη μετά το τέλος του καλοκαιριού. Είναι εξαιρετικά απίθανο όμως αυτό, καθώς μετά το τέλος του καλοκαιριού στα πράγματα πιθανότατα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει κέρδος να εμφανίσει ότι παρέλαβε καμμένη γη. Κατά κύριο λόγο δεν θα έχει άδικο.

Προς το παρόν ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης περιορίζεται στην προοπτική της μείωσης του Ελληνικού χρέους μετά από παζάρια με την τρόικα.

Λες και η μείωση του χρέους θα φέρει θέσεις εργασίας...

Προβλήματα με τη “γείτονα”

Δυστυχώς τα προβλήματα της Τουρκίας στη διαδικασία εκθρόνισης του Ερντογάν μετά τους λεονταρισμούς του με τις ΗΠΑ στον πόλεμο του Ιράκ, και προσφάτως με το Ισραήλ, πιθανόν θα επηρεάσουν τις σχέσεις με την Ελλάδα, ειδικότερα ενόψει της ανακήρυξης ΑΟΖ για την εκμετάλλευση των αποθεμάτων του Αιγαίου και της Κρήτης.

Περισσότερο για εσωτερική της κατανάλωση στη γείτονα, θα εμφανιστεί να κάνει λεονταρισμούς εναντίον της Ελλάδος η τουρκική κυβέρνηση, που όμως απλά θα ξεκινήσουν μια περίοδο πολιτικής αστάθειας, όταν πιθανότατα χάσει τον πολιτικό έλεγχο της χώρας του ο σημερινός πρωθυπουργός της γείτονος Ερντογάν, πιθανότατα πριν το τέλος του 2014.

Όσο αργήσει να εκθρονιστεί, τόσο περισσότερο θα βρυχάται.

Big picture

Όλα τα δεδομένα δείχνουν πιθανότατη εκτροπή από το μέσον του έτους και μετά.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμη και αν δεν γίνει η εκτροπή (που όλοι οι εχέφρονες πραγματικά απεύχονται) είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει μια κοινωνία εξαθλιωμένη, τεντωμένη σαν χορδή, στην έλλειψη πολιτικής προοπτικής και σχεδίου, πέρα από την παραμονή στην εξουσία, ή την απόκτησή της.

Με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ/ΠΑΣΟΚ θα κλείσει οριστικά η Μεταπολίτευση, με τεκτονικές μετακινήσεις και πιθανότατα εξαιρετικά δυσμενείς εξελίξεις για τους πολιτικούς σχηματισμούς που πρωταγωνίστησαν σε αυτήν.

Ήταν εξάλλου δεδομένο, από τη στιγμή που ενεπλάκη η χώρα σε τριμερή επιστασία από την τρόικα, ότι το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο που έφερε τη χώρα στην κρίση, θα έπρεπε να καταρρεύσει για να σταθεί στα πόδια της η χώρα. Αυτό πιθανότατα να συμβεί φέτος.

Με τον έβδομο χρόνο κρίσης θα τελειώσει η υπομονή της κοινωνίας προς τους πολιτικούς (η χώρα μας έχει μια ροπή στις επταετίες), και οι εξελίξεις μόνο σε καταιγίδα θα μπορούν να ομοιάζουν.

Το καλό μετά από μια καταιγίδα, που ίσως διαρκέσει έως και το 2015, είναι πως θα’χει καθαρίσει τελείως η ατμόσφαιρα.

Το κακό είναι πως θα υπάρχουν πολλά μπάζα και κουφάρια για καθάρισμα.

Καλή χρονιά!

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter: @Agissilaos

agissilaos@gmail.com

www.capital.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Τιτανομαχία για να “μπλοκαριστούν” οι έρευνες για τις μίζες! Ποιοι βάζουν φρένο

“Βαλτώνει” η έρευνα για τα εξοπλιστικά; Πολλοί φοβούνται τις τελευταίες ώρες για διαφορετικούς όμως λόγους. Οι μεν είναι οι εμπλεκόμενοι στις μίζες που τρέμουν μήπως το όνομά τους βγει στον αέρα και πολύ περισσότερο μήπως ελεγχθούν. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες : η λεγόμενη μαρίδα αλλά και οι “βαρόνοι” οι πιο επίφοβοι έχουν ήδη μετακινηθεί προς άλλες ηπείρους ώστε να έχουν απόσταση ασφαλείας και να διαχειριστούν την έκρηξη αν γίνει βέβαια.

Από την άλλη υπάρχουν αυτοί που φοβούνται ότι η …αόρατη δύναμη συγκεκριμένων εκδοτών θα επιβάλλουν φρένο στις έρευνες τουλάχιστον σ΄ οτι έχει να κάνει με τα υψηλά επίπεδα της μίζας. Ποια είναι η “απειλή”;

“Αν αγγίξετε τα μεγάλα κεφάλια των εξοπλισμών, άρα κι εμάς τότε δεν αλλάζετε απλώς επίπεδο,θα πρέπει να φθάσετε μέχρι Μαξίμου”, λένε εννοώντας ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες Σημίτη είτε για συνέργεια, είτε …για βλακεία ,είτε για ανικανότητα. Με το πρώτο να είναι το πιο επικίνδυνο για ένα πολιτικό σύστημα υπό κατάρρευση.

Πως θα βάλουν φρένο; Έλα ντε. Χωρίς την συνεργασία της Δικαιοσύνης κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

armynews








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Κατασχέσεις, η μεγάλη επίθεση

 Του Δημήτρη Τσιμούρα

Η βασικότερη αιτία που κάνει τους σημερινούς κυβερνώντες αδίστακτους είναι το πάθος τους για την εξουσία.
Τα βάρβαρα μέτρα που παίρνουν ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού -αδιαφορώντας για τις βαριές τους συνέπειες - είναι ταυτόχρονα και η υποβολή των διαπιστευτηρίων τους στην άρχουσα τάξη, από την οποία και αντλούν τη δύναμή τους.


Σήμερα, όποιος θέλει κατάματα να αντικρίσει την πραγματικότητα βλέπει ότι η άρχουσα τάξη, ασχέτου εθνικότητας, μέσω των υπαλλήλων της πολιτικών, θέλει να επιβάλει την απόλυτη κυριαρχία της και στον ελληνικό λαό. Γι αυτό τον οδηγεί
–βάσει άριστα επεξεργασμένου σχεδίου- με μαθηματική ακρίβεια, λαβώνοντας και ταπεινώνοντάς τον ως την τελική εξαθλίωση.

Ένα μεγάλο αγκάθι στο δρόμο υλοποίησης αυτού του στόχου είναι οι μικρές ατομικές περιουσίες που έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων στην κατοχή της, σε αντίθεση μάλιστα με άλλους Ευρωπαίους, των οποίων κατά κανόνα οι χώρες βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Το ότι έχουν βάλει στόχο να ληστέψουν στην κυριολεξία τις μικρές ιδιοκτησίες δεν χωρά πλέον καμιά αμφιβολία. Επιβάλλουν χαράτσια και υπέρογκους φόρους, ενώ μειώνουν γενικά τα εισοδήματα κατά δραματικό τρόπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αντικειμενικά να μην μπορούν να καλυφθούν οι υπέρογκες υποχρεώσεις που τεχνητά οι κυβερνώντες δημιουργούν στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Επιδιώκουν να μην έχουμε τίποτα στην κατοχή μας. Να ζούμε με ένα ξερό κομμάτι ψωμί, για να μπορούμε να δουλεύουμε γι αυτούς. Για να τους εξασφαλίζουμε ακόμη περισσότερα κέρδη. Για να τους φτιάχνουμε ακόμη μεγαλύτερες περιουσίες.

Είναι βέβαια γνωστό ότι για να αποκτηθούν αυτές οι μικρές ατομικές περιουσίες, που αυτοί έχουν βάλει στο στόχαστρό τους, χρειάστηκε από τους κατόχους τους επίπονη και σκληρή δουλειά. Χρειάστηκε σκληρή οικονομία και ταυτόχρονα θυσία μικροχαρών της ζωής. Για να αφήσουμε ένα κεραμίδι στα παιδιά μας, έλεγαν οι παλιότεροι!

Αντίθετα, με χίλιους δυό τρόπους ενισχύουν κατά σκανδαλώδη τρόπο τις μεγάλες περιουσίες, οι οποίες όχι μόνο δεν είναι προϊόν εργασίας αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής και βάρβαρης εκμετάλλευσης ανθρώπων από τους κατόχους τους.

Η άλωση λοιπόν
των μικρών αυτών ιδιοκτησιών είναι ένας από τους βασικούς τους στόχους, που πλέον δεν μπορούν να κρύψουν. Γι αυτό μάλιστα εντείνουν με κάθε μέσο και τρόπο την πολιορκία. Γι αυτό κόβουν συνεχώς διόδους ανεφοδιασμού.



Θέλουν να έχουν υπό την κατοχή τους τα πάντα, πιστεύοντας πως έτσι θα ελέγχουν, σε ένα βάθος χρόνου απόλυτα, όχι μόνο την εργατική μας δύναμη άλλα και αυτή την ίδια τη σκέψη μας.

Ξέρουν όμως ότι η άλωση, που με ιδιαίτερη προσοχή σχεδιάζουν, δεν θα είναι εύκολη.
Γι αυτό καλούν και ξένους στρατούς σε βοήθεια, χρυσώνοντάς τους. Τους προσφέρουν τα πάντα από τον εθνικό μας πλούτο. Τους χαρίζουν στην κυριολεξία τα «κόκκινα δάνεια» των πολιορκημένων.

Ταυτόχρονα, προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να αποπροσανατολίσουν τους πολιορκημένους. Δικά τους σκάνδαλα, που μέχρι σήμερα έκρυβαν στα συρτάρια τους επιμελώς από το λαό, τώρα οι ίδιοι τα βγάζουν στην επιφάνεια.

Ενώ οι τροχιοδεικτικές τους βολές δείχνουν άλλους στόχους, αυτοί ύπουλα και συστηματικά οργανώνουν την τελική τους επίθεση. Πλησιάζουν σε απόσταση βολής. Σφίγγουν συνεχώς τον κλοιό στους πολιορκημένους.

Μέχρι αυτοί να εκδηλώσουν την μεγάλη επίθεση ο αποπροσανατολισμός για τους αμυνόμενους θα μεγαλώνει συνεχώς. Αλλού θα στρέφουν την προσοχή τους. Αδίστακτοι όπως είναι, είναι ικανοί να ρίξουν στην πυρά ακόμη και υπουργούς ή και πρωθυπουργούς, που για αυτούς είναι ή θα είναι «καμένα χαρτιά». Για να παραπλανήσουν τους αμυνόμενους και να νομίσουν ότι έχουν νικήσει.

Και ενώ σε μεγάλο βαθμό πετυχαίνουν και στρέφουν την προσοχή των αμυνομένων αλλού, πάλι δεν είναι σίγουροι ότι θα βγουν νικητές από μία κατά μέτωπο επίθεση.

Ούτε οι ξένοι μισθοφόροι που έχουν στο πλευρό τους μπορούν να τους εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άλωση. Δεν τολμούν να εξαπολύσουν μία τέτοια επίθεση με τον μισθοφορικό τους στρατό. Οι μισθοφόροι δεν γνωρίζουν από λεβεντιά, από περηφάνια, από πατρίδα. Ψάχνουν εναγωνίως για εφιάλτες.

Ξέρουν πολύ καλά ότι ο αδύνατος κρίκος στην αμυντική μας αλυσίδα είναι τα κόκκινα δάνεια. Τα δάνεια εκείνα που δεν εξυπηρετούνται λόγω της μεγάλης ανεργίας, που και τεχνητά δημιουργούν, λόγω των δραματικών μειώσεων μισθών και των συντάξεων. Μειώσεις που δεν έχουν σταματημό!

Ξέρουν ότι η Κερκόπορτα βρίσκεται εκεί. Στο κέρας εκείνων που έχουν τα «κόκκινα δάνεια». Είναι σίγουρο ότι εκεί θα επικεντρώσουν τις μισθοφορικές τους δυνάμεις. Από εκεί θα αρχίσουν την τελική τους επίθεση.

Προσδοκούν να κάνουν γενίτσαρους τους αιχμαλώτους της πρώτης τους νίκης. Να τους βάλουν εμπροσθοφυλακή, ενεργοποιώντας στο έπακρο για μια ακόμη φορά ένα δοκιμασμένο και αποτελεσματικό εργαλείο τους, τον «κοινωνικό αυτοματισμό».

Η μαύρη προπαγάνδα τους θα πείσει τους πρώτους «αιχμαλώτους» ότι είναι… άδικο αυτοί να μην έχουν σπίτια και περιουσίες και οι άλλοι να έχουν.

Αφήνοντας φυσικά πάντα στο απυρόβλητο τους μεγάλους, τους εκμεταλλευτές, αυτούς που λυμαίνονται τον πλούτο της πατρίδας μας και εκμεταλλεύονται τον λαό της.

Οι άθλιοι προσδοκούν ότι θα στρέψουν τον έναν μας εναντίον του άλλου. Και αυτοί πλέον θα μένουν απλοί παρατηρητές, μέχρι εμείς να αλληλοεξοντωθούμε.

Δεν πρέπει επομένως να υπάρξει Κερκόπορτα. Ας μην πει κανένας μας «εμένα δεν με αφορά». Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να προβούν σε κατασχέσεις. Αν αρπάξουν τις πρώτες περιουσίες θα καταφέρουν να αρπάξουν και τις επόμενες. Σε χρόνο μηδέν όλοι μπορούμε να βρεθούμε χρεωμένοι, αφού πλέον οι φόροι και τα χαράτσια προσδιορίζονται με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Κανένας μόνος του. «Ο ένας για όλους και οι όλοι για τον έναν».

Όμως οι πολεμικές τους ιαχές είναι πλέον ευδιάκριτες. Όλο και πλησιάζουν. Σε λίγο θα φτάσουν σε απόσταση βολής. Σε λίγο το βεληνεκές των πυροβόλων τους θα καλύπτει όλους τους προεπιλεγμένους στόχους.

Μπορεί να περιμένουμε άλλο; Μπορούμε να τους αφήσουμε να πλησιάσουν περισσότερο; Δεν θα πρέπει να τους σταματήσουμε; Ο εχθρός είναι ύπουλος. Είναι η ώρα λοιπόν να αξιοποιήσουμε την αριθμητική μας υπεροχή αλλά και τη δύναμη που αντλούμε από το δίκιο μας. Όχι τόσο για τη δική μας σωτηρία αλλά για τη σωτηρία και το μέλλον των παιδιών μας, που, δια παντός οι βάρβαροι θέλουν να θάψουν!

Πλέον οι ιαχές και τα τύμπανα των «Ούννων» ακούγονται όλο και πιο δυνατά. Ο ρυθμός τους γίνεται όλο και πιο γρήγορος.

Σιωπή και ουδετερότητα σημαίνουν συνενοχή.

Τώρα. Τώρα, πριν οι Βάρβαροι φτάσουν σε απόσταση βολής, πριν προλάβουν να εκδηλώσουν τη μεγάλη τους επίθεση. Τώρα, οι στρατηγοί μας, οι στρατηγοί των πολιορκημένων έχουν τον πρώτο λόγο. Έχουν την τελική ευθύνη να διατάξουν οργανωμένη έξοδο και αντεπίθεση για την αξιοπρέπεια, για τα παιδιά μας, για να παραμείνουμε άνθρωποι, οδηγώντας μας μέχρι την τελική ΝΙΚΗ!


ΠΗΓΗ 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Χαμός στο Ληξιαρχείο Αθηνών…όποιος ήθελε δήλωνε ότι του γούσταρε!!!

Σημαντικά στοιχεία κακοδιοίκησης αποκάλυψε ο έλεγχος που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) στο Ληξιαρχείο Αθηνών σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων γέννησης κατά τα έτη 2011 – 2013 δεδομένου ότι από το Μάιο του 2012 παρουσιάστηκε ασυνήθιστα μεγάλη αύξηση των εκπρόθεσμων δηλώσεων γεννήσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από τις 545 περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης και καταχώρισης ισάριθμων ληξιαρχικών πράξεων (2 έτους 2011, 163 έτους 2012 και 380 έως 23 Οκτωβρίου 2013), που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι το Ληξιαρχείο προέβη στην έκδοση ληξιαρχικών πράξεων γεννήσεων χωρίς προηγουμένως να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την επαλήθευση των δηλωθέντων πραγματικών γεγονότων και στοιχείων, παρότι:

1. Σε σημαντικό αριθμό περιπτώσεων, οι γονείς δήλωσαν και οι μάρτυρες βεβαίωσαν, ταυτόχρονα, με μία δήλωση έκαστος, περισσότερες από δύο γεννήσεις (ακόμη και επτά), που έλαβαν χώρα σε μακρό χρονικό διάστημα (ακόμη και 17 έτη) πριν την ημερομηνία της δήλωσης.

2. Γονείς και μάρτυρες προέβαιναν κατ’ επανάληψη σε συμπληρωματικές δηλώσεις γεννήσεων τέκνων που παρέλειψαν να δηλώσουν κατά την αρχική τους δήλωση, παρότι αυτά είχαν ήδη γεννηθεί κατά τον χρόνο της προηγούμενης ή αρχικής δήλωσής τους.

3. Δηλώθηκαν από γονείς και βεβαιώθηκαν από μάρτυρες με υπεύθυνες δηλώσεις τους, γεννήσεις, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερου του έτους ή υπολείπεται του μέσου χρόνου κύησης.

4. Ως τόπος γέννησης δηλώθηκαν: α) διευθύνσεις που δεν εμπίπτουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων και συνεπώς δεν έπρεπε να καταχωρηθούν στο Ληξιαρχείο Αθηνών, β) ανύπαρκτες ταχυδρομικές διευθύνσεις, γ) διευθύνσεις επαγγελματικών κτιρίων (κτίρια γραφείων και εμπορικών καταστημάτων, κατάστημα τράπεζας, κέντρο διασκέδασης).

Σημειώνεται ότι οι ως άνω ταχυδρομικές διευθύνσεις έχουν καταχωρηθεί και στις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, ως τόπος κατοικίας των γονέων.

5. Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων δεν ήταν δημότες Αθηναίων, αλλά δημότες άλλων Δήμων της Αττικής ή της Επικράτειας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου, η υπηρεσία, στο σύνολο σχεδόν των εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης (ποσοστό 95%) δεν απαίτησε την υποβολή γραπτής υπεύθυνης δήλωσης της μητέρας ή του πατέρα όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, δεδομένου ότι δεν προσκομίστηκε πιστοποιητικό ιατρού ή μαίας.

Επιπλέον, δεν επέδειξε την προσήκουσα επιμέλεια για την ορθή και πλήρη συμπλήρωση των ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, καθώς εκδόθηκαν πράξεις χωρίς να περιλαμβάνονται τα οριζόμενα από το νόμο στοιχεία, όπως η ώρα τοκετού, ο Αριθμός Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και η υπογραφή του δηλούντος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, τα στοιχεία που βεβαιώνονται με τη ληξιαρχική πράξη, όπως ο τόπος κατοικίας και η οικογενειακή κατάσταση του δηλούντος, δεν προκύπτουν από τα αντίστοιχα υποβληθέντα δικαιολογητικά.

Για τους παραπάνω λόγους, το ΣΕΕΔΔ, πέραν του ότι διατύπωσε προτάσεις για τη διασφάλιση της διαδικασίας καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, ζήτησε από τον δήμαρχο Αθηναίων να προβεί σε πειθαρχικό έλεγχο των υπεύθυνων υπαλλήλων του Ληξιαρχείου Αθηνών, ενώ διαβίβασε την έκθεση επιθεώρησης – ελέγχου στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, καθώς και στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για τις δικές τους ενέργειες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η εποχή της ατιμωρησίας ανήκει στο παρελθόν

«Είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθεια εντοπισμού και παραδειγματικής τιμωρίας όσων με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, προσβάλλουν τους εκατοντάδες χιλιάδες συνεπείς δημοσίους υπαλλήλους, εκθέτουν τις υπηρεσίες τους και ζημιώνουν το κοινωνικό σύνολο», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Πρόσθεσε ότι «οι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας της διοικητικής δράσης επεκτείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι στην προσπάθεια μας αυτή βρίσκουμε συμμάχους και από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Η διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του δημοσίου και η εξάλειψη των φαινομένων κακοδιοίκησης αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες. Στην υποχρέωση αυτή φροντίζουμε να είμαστε συνεπείς. Η εποχή της αδράνειας και της ατιμωρησίας ανήκει στο παρελθόν και αυτό πλέον το αντιλαμβάνονται οι πάντες», διεμήνυσε.

Γ. Καμίνης: Η κρίση είναι μια ευκαιρία για να αλλάξουμε

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ανέφερε:
«Από την πρώτη στιγμή, σε αυτήν την υπόθεση, υποστηρίξαμε τα εξής: α) πρέπει να καλυφθούν τα νομικά κενά που υπάρχουν στο καθεστώς των εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης,

β) για την αξιοπιστία της δημόσιας διοίκησης αλλά και για τη διαφάνεια στις σχέσεις της με τον πολίτη, πρέπει να αποδοθούν αμέσως ευθύνες,

γ) ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τον τρόπο λειτουργίας του ληξιαρχείου αλλά και όλων των υπηρεσιών του, στην κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη και της διαφάνειας. Την ίδια ευαισθησία στο θέμα της διαφάνειας και τον ίδιο σεβασμό απέναντι στον πολίτη είναι όμως απαραίτητο να επιδεικνύει το σύνολο της δημόσιας διοίκησης. Η παρούσα κρίση δεν επιτρέπεται να μας οδηγήσει στην υποβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη αντίθετα, πρέπει να μας αφυπνίσει. Η κρίση είναι μια ευκαιρία για να αλλάξουμε, να αλλάξουν όλα όσα μας έφεραν εδώ».
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Με ένα ευρώ ανά συνταγή θα επιβαρύνονται από Τετάρτη οι ασφαλισμένοι

Ένα ευρώ, ανά συνταγή, θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν από αύριο οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους
 
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, από το μέτρο εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η εφαρμογή του μέτρου προκαλεί την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών, καθώς είναι αυτοί που θα εισπράττουν για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ το ένα ευρώ.
 
«Ο φαρμακοποιός δεν έχει καμία συμμετοχή, ούτε και εισπράττει για λογαριασμό του το ένα ευρώ», διευκρινίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σημειώνοντας ότι η επιβάρυνση με ένα ευρώ ανά συνταγή αυξάνει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων για τα φάρμακα που προμηθεύονται από τα φαρμακεία, ενώ μειώνεται αντίστοιχα η επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους.
 
«Η συνεχιζόμενη επιβάρυνση των πολιτών για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες του ΕΟΠΥΥ και των υπολοίπων κρατικών φορέων, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση της περίθαλψης του κόσμου, με ολέθρια αποτελέσματα» καταλήγει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου