EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με νταλίκα .Δύο οι νεκροί από τη σύγκρουση στα Μάλγαρα

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο που σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τα διόδια Νέων Μαλγάρων, με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη. Νεκρές είναι πιθανότατα δύο γυναίκες που επέβαιναν στο λεωφορείο.

Συγκεκριμένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ναυπάκτου συγκρούστηκε με φορτηγό. Σύμφωνα με την Τροχαία, η νταλίκα έφερε τουρκικές πινακίδες κυκλοφορίας και ήταν σταθμευμένη στο δεξί μέρος του δρόμου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχει τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός του λεωφορείου , ενώ υπάρχουν ακόμη 15 ελαφρά τραυματίες που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε κλήση στις 15:46 και έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο από την Κατερίνη. Στην συνέχεια κατέφθασαν άλλα 14 ασθενοφόρα με τρεις γιατρούς.







enikos







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Εάν εφαρμοστεί σωστά το “πόθεν έσχες” για τους Ελληνες πολιτικούς θα τερματιστεί η διαφθορά

Για “ετήσιο αίσχος” και όχι για το αίσχος των πολιτικών που οδήγησαν την χώρα μας στα νύχια της τρόικα και στα αρπαχτικά νύχια των δανειστών με εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και μάλιστα με την αποδυνάμωση του εθνικού μας δικαίου με διαιτητή το αγγλικό και (πάλι μάλιστα) εκτός της έδρας μας. 
 
Για αυτό το αίσχος δεν μιλάει, όπως δεν μιλάει για το ότι, αν και ήταν επί σειρά δεκαετιών σε κυβερνητικές θέσεις και άλλες τόσες στην αντιπολίτευση δεν τον απασχόλησε φαίνεται το ούτε το “Πόθεν” ούτε το “Εσχες” ούτε και το αίσχος που εμφανίζεται σιγά-σιγά με το σπάσιμο του “αδύναμου” Κάντα να ξερνάει δολοπλοκίες, λογαριασμούς και ονόματα.



 Για όλα αυτά τίποτα… και γιατί άλλωστε να τον απασχολεί; 
Αυτός έχει τις βουλευτικές ατέλειές του, πετρέλαιο βάζει για να μην κρυώνει και όσο για το φαγητό μάλλον δεν θα έχει και μεγάλο πρόβλημα.
 
Βέβαια τόσα χρόνια θα μπορούσαν όλοι αυτοί αντί να νομοθετούν για την ατιμωρησία και την συγκάλυψη να απελευθέρωναν τους ελέγχους και να αποδέσμευαν την δικαστική εξουσία από την εκτελεστική εξουσία κλπ.
 
Βέβαια δεν θα προχωρήσω σε αντιπαράθεση ούτε με ενδιαφέρει αλλά ως δημόσιο πρόσωπο πρέπει να του γίνεται κριτική, όσο και να την αποφεύγει (εκτός των γνωστών μέσων που φιλοξενείται) και μάλιστα με καταστροφικές αγωγές εναντίων όσων έχουν την τόλμη να ξεστομίσουν έστω και πολύ ολιγότερα από αυτά που τόσο καιρό ο ίδιος μας έχει κατασυκοφαντήσει όλους μας… κλπ
ΔΕΝ νομίζω να έχει νόημα να αναπτύξω περαιτέρω κανένα σκεπτικό όλοι είμαστε κοινωνοί και γνώστες προσώπων και πραγμάτων, ούτε έχω καμιά όρεξη να σέρνομαι στα δικαστήρια για αυτό προτείνω ως συνέχεια το παρακάτω άρθρο.
Νάσος
Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Ο λόγος για τον οποίο οι πολιτικοί αρνούνται να αποδεχθούν «πόθεν έσχες» που θα καλύπτει το διάστημα από την είσοδο τους στην πολιτική μέχρι την έξοδό τους, είναι προφανής. Εϊναι ελάχιστοι αυτοί που θα μπορούσαν να αποδείξουν την αθωότητά τους:



Η περίπτωση του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία και του Ακη Τσοζατζόπουλου στην Ελλάδα είναι χαρακτηριστικές. Ο δεύτερος είναι ήδη στη φυλακή χωρίς το κράτος να καταφέρει να αποκτήσει τα κλεμμένα. Ο δε πρωθυπουργός της Τουρκίας, αν και παλεύει να σωθεί, δύσκολα θα αποφύγει την τιμωρία, εκτός αν η γειτονική χώρα έχει γίνει …Ελλάδα, όπου η συγκάλυψη έχει αναδειχθεί σε επιστήμη.

Η διαφθορά των πολιτικών προκάλεσε την κατάρρευση της οικονομίας στην Ελλάδα. Σ’ αυτό συμφωνούμε όλοι, διότι οι αποδείξεις και τα στοιχεία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ενας αξιωματούχος του ΔΝΤ μου έλεγε ότι εάν κανείς προσθέσει τα ποσά που δημοσιεύονται κατά καιρούς, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως εάν η κυβέρνηση προχωρούσε σε κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων όσων κατηγορήθηκαν, θα είχε λύσει πολλά προβλήματα και μπορεί να είχε αποφύγει τη μείωση των συντάξεων.



Οταν η Ελλάδα προσέφυγε στο μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε. θυμάμαι ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν είχε ζητήσει τον κατάλογο της φοροδιαφυγής στη χώρα μας. Το ελληνικό υπουργείο των Οικονομικών προσδιόρισε τη φοροδιαφυγή στα 65 δισεκατομμύρια, μία διαπίστωση που χαροποίησε τους ανθρώπους του Ταμείου, οι οποίοι προσβλεπαν στην είσπραξη του ποσού. Ομως, σε μία συνάντηση που είχαμε οι δημοσιογράφοι με τον τότε υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, «προσγειωθήκαμε». Ομολόγησε ότι το ποσό που έλπιζε το υπουργείο να συλλέξει ήταν 5 με 6 δισεκ.

Πέραν του ότι πρόκειται για έγκλημα η μη συλλογή των φόρων, πληροφορηθήκαμε επίσης ότι οι ελληνικοί νόμοι ήταν υπέρ των φοροφυγάδων. Σε εκείνο τον κατάλογο φιγούραρε το όνομα επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συχνά-πυκνά συλλαμβάνεται, αλλά μετά από 1-2 μέρες τον αφήνουν ελεύθερο.

Το ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι εισαγγελείς και οι δικαστές, οι οποίοι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο παραμένουν οι πολιτικοί, οι οποίοι δεν ψηφίζουν τους νόμους που θα επιτρέπουν να καθαρίσει το τοπίο. Διότι, γνωρίζουν πως πολλοί εξ αυτών δεν έχουν καμία πιθανότητα να δικαιολογήσουν τον πλουτισμό τους.

Κατά γενική ομολογία, ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν ένας φτωχός άνθρωπος πριν αναμειχθεί στην πολιτική. Αυτή τη στιγμή, η οικογένειά του διαθέτει παχυλούς λογαριασμούς στην Ελβετία, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, που έχουν ήδη αποκαλυφθεί. Επίσης, η σύζυγός του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, διαθέτουν τεράστια περιουσία. Είναι αδύνατον να κτίστηκε όλη αυτή η περιουσία από τους μισθούς τους. Οι εισαγγελείς και οι δικαστές στην Τουρκία, έχουν τον τελευταίο λογο παρά τη λυσσώδη αντίσταση του κ. Ερντογάν.

Στην Ελλάδα, ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας αποκάλυψε με αποδείξεις το όργιο της μίζας στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Μου έχει κάνει εντύπωση η ολιγωρία των εισαγγελικών αρχών, αλλά και της κυβέρνησης. Επρεπε ήδη να έχουν «μαζευτεί» όλοι όσοι κατηγορούνται, όποιοι και νάναι, όσο ψηλά και αν έχουν σχέσεις και διασυνδέσεις.

Στην Τουρκία η διαφθορά θα είναι η αιτία για να καταλήξει στη φυλακή, ο πιό δημοφιλής, ακόμα και σήμερα, πολιτικός. Εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, ο κ. Ερντογάν πάλι θα ήταν νικητής. Αλλά έσφαλλε και φαίνεται να πλούτισε από μίζες και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Στην Ελλάδα, πολλές φορές νοιώθω πως δεν έχουμε ελπίδα. Η κάθαρση φαίνεται να σταμάτησε στον Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα επεκτείνει το «πόθεν έσχες» από το 1974. Η υπόσχεση δεν υλοποιήθηκε ακόμα, προφανώς επειδή δεν θα υποστηριχθεί από τους βουλευτές. Κρίμα, και ντροπή μαζί…

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

(www.epikaira.gr)








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Διαδήλωση παρά την απαγόρευση

Η κυβέρνηση και η ΓΑΔΑ ουσιαστικά απαγόρευσαν τη διεξαγωγή της διαδήλωσης κατά της Ε.Ε. ανάληψης της προεδρίας της από την Ελλάδα, ωστόσο οι διοργανωτές απευθύνουν εκ νέου κάλεσμα στον κόσμο.
Κάλεσμα οργανώσεων στην αυριανή διαδήλωση στα Προπύλαια.
Οι οργανώσεις που υπογράφουν καταγγέλλουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απόφαση της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να απαγορεύσουν την αυριανή πορεία ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ. Ότι και να κάνουν, όσο και αν επιστρατεύσουν τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία δεν πρόκειται να κάμψουν τους αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στην βάρβαρη πολιτική τους.
Καλούμε τον λαό και την νεολαία να σπάσει στην πράξη την τρομοκρατική απαγόρευση και να πάρει μέρος στην συγκέντρωση της 8ης Ιανουαρίου, στις 6.00μμ στα Προπύλαια!
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΕΚ
K.O. AΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
ΟΚΔΕ
ΣΧΕΔΙΟ Β΄

Καταδικάζουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

«Η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και πορειών που για άλλη μια φορά επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας αναλαμβάνει και την προεδρία της ΕΕ, είναι απαράδεκτο γεγονός που ποδοπατάει τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει τη Δημοκρατία. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση για την απαγόρευση διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η απόφαση της κυβέρνησης και της αστυνομίας για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έναρξης της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Ιδιαίτερα το γεγονός ότι απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις, επειδή έχουν σκοπό αντίθετο με τις παραπάνω εκδηλώσεις. Αυτό το αιτιολογικό ανοίγει το δρόμο για παρεμπόδιση λαϊκών κινητοποιήσεων, όταν το περιεχόμενό τους έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Τέτοιου είδους απαγορεύσεις δε μπορούν να σταματήσουν την αντίθεση μεγάλου τμήματος του λαού μας, όπως και άλλων λαών σε χώρες της Ευρώπης, ενάντια στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που είναι η ΕΕ».

Το διάταγμα της απαγόρευσης

 



ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Αθήνα: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις λόγω τελετής έναρξης της Ελληνικής προεδρίας της ΕΕ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο, Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας λόγω της τελετής έναρξης της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων κατά τις ώρες 00.01 έως 24.00 στη λεωφόρο Β. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στις παρακάτω κάθετες οδούς:

Αιγινήτου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Β.Σοφίας και της Παπαδιαμαντοπούλου.
Λούρου, Λαμψάκου, Σεμιτέλου & Κερασούντος, στο τμήμα τους μεταξύ της Β. Σοφίας και της Μιχαλακοπούλου.
Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από τις 3 το μεσημέρι στους παρακάτω δρόμους:

Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Β. Κων/νου, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Β. Αλεξάνδρου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Γέλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Β. Σοφίας, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ριζάρη και Βασ. Κων/νου.
Γενναδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Δεινοκράτους, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Αναπήρων Πολέμου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Βλαδίμηρου Μπένση, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Μονή Πετράκη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων καλούνται να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Μέσα Σταθερής Τροχιάς Αθήνας: Σε 10 χρόνια θα μετακινούνται 2 εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά

Το συγκοινωνιακό πρόσωπο της Αθήνας έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 10 χρόνια. Από μία άσημη πόλη συγκοινωνιακά έχει μετατραπεί σε μία εξελισσόμενη Μητρόπολη που συνεχώς διευρύνεται.  Για το 2014 αλλά και τα επόμενα χρόνια θα δούμε και πάλι την Αθήνα να μεγαλώνει το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και να φτάνει σε νέες περιοχές της πόλης.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν αλλάξει κατά πολύ ρόλο και είναι περισσότερο συμπληρωματικά και τροφοδοτικά παρά ουσιαστικοί μαζικοί μετακινητές μέσα στην πόλη. Η Αθήνα διαθέτει ικανοποιητικό δίκτυο Μετρό, δίκτυο Τραμ, ένα ημιτελή Προαστιακό και φυσικά λεωφορεία και τρόλεϊ στα πρότυπα πολλών άλλων μεγάλων πόλεων της Ευρώπης.

ΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΘΗΝΑ
Η Πρωτεύουσα της χώρας περιλαμβάνει τα παρακάτω:
ΜΕΤΡΟ: 3 ΓΡΑΜΜΕΣ, 65χλμ γραμμών (+20χλμ κοινές γραμμές με τον Προαστιακό), 65 σταθμούς.
ΤΡΑΜ: 3 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, 26χλμ γραμμών, 48 στάσεις
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: 2 ΓΡΑΜΜΕΣ, 250χλμ, 42 σταθμούς
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ-ΤΡΟΛΕΙ: 270 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ (κατ` εκτίμηση)

Η πόλη της Αθήνας λόγω του τρόπου που αναπτύχθηκε τις δεκαετίες που πέρασαν, ο άναρχος και άτακτος τρόπος δόμησης και η σφιχτή πολεοδομική της συγκρότηση την έχουν μεταμορφώσει σε μεγάλο βαθμό από την πόλη που υπήρχε την δεκαετία του 1950.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς σε αυτή τη σφιχτή δόμηση είναι ιδανικά για την πόλη της Αθήνας που αναπτύσσεται περισσότερο  κάθετα (σε ύψος) παρά σε οριζόντια. Η ταχεία ανάπτυξη των μέσων σταθερής τροχιάς που γνώρισε η Αθήνα από το 2000 με τη λειτουργία 2 νέων γραμμών Μετρό έως και το 2013 μεταμόρφωσαν τον τρόπο μετακίνησης στην πόλη.

Αυτή η τάση αναμένεται την επόμενη δεκαετία να γιγαντωθεί με την υλοποίηση νέων έργων που θα μετατρέψουν τελικά την Αθήνα σε μία πόλη που οι μετακινήσεις θα γίνονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία με μέσα σταθερής τροχιάς.

Το Μετρό θα αποκτήσει μία νέα 4η γραμμή και θα καλύψει όλο το Δήμο Αθηναίων, το Γαλάτσι, τα Ανατολικά και Βόρεια Προάστια, θα φτάσει σε Γλυφάδα και Καματερό.

Το Τραμ θα καλύψει σχεδόν όλες τις περιοχές του Δήμων Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας ενώ θα το δούμε να φτάνει σε Άνω Πατήσια, Πανεπιστημιούπολη, Μεταξουργείο, Αργυρούπολη, Καλλιθέα.

Ο Προαστιακός θα συμβάλλει τα μέγιστα όταν ολοκληρωθούν τα βασικά έργα υποδομής που θα  συμβάλλουν στην μετακίνηση σε περιοχές που δεν θα υπάρχει εξυπηρέτηση από Μετρό, Τραμ.

Τότε αναμένεται πως περισσότερες από 2 εκατομμύρια μετακινήσεις την ημέρα θα γίνονται μέσω Μετρό, Τραμ και Προαστιακού όταν το 1999 ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε τις 400.000 μετακινήσεις ημερησίως.

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Κλείνουν το ταμείο για να μην εισπράξουν το "25ευρω"

Διήμερο κλείσιμο του ταμείου του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην επιβολή του μέτρου είσπραξης 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.
 
Έτσι, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 14:00 το ταμείο του νοσοκομείου θα παραμείνει κλειστό.
 
Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους ζητούν να υπάρξει «πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό χωρίς προϋποθέσεις», σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουμε τριπλοπληρώσει για την υγειονομική μας περίθαλψη, την ώρα της δουλειάς μας με τη φορολογία μας και με τις ασφαλιστικές μας εισφορές.
 
Δεν θα πληρώσουμε ξανά την ώρα της ανάγκης».
 
Να καταργηθεί το 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο και το 1 ευρώ για εκτέλεση συνταγής και να σταματήσει «η μετάθεση των πληρωμών Υγείας στις τσέπες κάθε ασφαλισμένου πολίτη», ζητά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).
 
Ο ΠΙΣ θεωρεί ότι οι νέες επιβαρύνσεις «δημιουργούν όχι μόνο συνθήκες αδυναμίας πληρωμών, αλλά και κινδύνους για τη δημόσια υγεία, οι οποίοι θα προκύψουν από την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας για την αντιμετώπιση της υγείας των πολιτών».
 
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας ότι «τίθεται εμφανώς σε αμφισβήτηση ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Υγείας».
 
defencenet.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Οι πολίτες θα έχουν τόκο 8,76% στα χρέη - Το κράτος 6%!

Με ετήσιο επιτόκιο 8,76% θα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο, ενώ για τις καθυστερήσεις του δημοσίου στην επιστροφή φόρων προς τους φορολογούμενους για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών θα καταβάλλεται τόκος 6%.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η οποία προσδιορίζει το επιτόκιο για τον υπολογισμό των τόκων που θα επιβάλει το Δημόσιο για την καθυστέρηση πληρωμής των φόρων σε 8,51 μονάδες ετησίως προσαυξημένο με το επιτόκιο πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ που είναι 0,25%.

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσει στις επιστροφές φόρων, το Δημόσιο θα καταβάλει στον φορολογούμενο τόκο 0,25 + 5,75=6%.

Αυτό σημαίνει κράτος "δικαίου". Η κυβέρνηση Σαμαρά κατάφερε να κάνει την εποχή της Τουρκοκρατίας να μοιάζει με περίπατο σε...παιδική χαρά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Δεν κάνει πίσω το υπουργείο Παιδείας στις 473 απολύσεις εκπαιδευτικών

Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, με την ηγεσία της (Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης) ΟΛΜΕ, βρέθηκαν τα ζητήματα της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην γίνουν απολύσεις, ενώ όπως σημείωναν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, από τους 1.848 εκπαιδευτικούς που εντάχθηκαν αρχικά στο μέτρο της διαθεσιμότητας, οι 1.375 θα επανατοποθετηθούν μετά την αξιολόγησή τους σε θέσεις αντίστοιχες με αυτές που κατείχαν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ζήτησε να μην γίνει καμία απόλυση και δήλωσε ότι δεν έλαβε καμία δέσμευση εκ μέρους του υπουργού, ενώ –όπως είπε- αποκόμισε την εντύπωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν διασφαλίζονται εργασιακά.

Υποστήριξε ακόμη ότι με 16.000 λιγότερους από πέρυσι εκπαιδευτικούς, τα σχολεία δεν γίνεται να ξεκινήσουν κανονικά το πρόγραμμά τους.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ: ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΨΑΤΕ ΣΗΜΙΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟ ΓΙΑ ΤΑ LEOPARD!

O γερμανικός τύπος συνεχίζει την αρθρογραφία για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα και με αποκαλύψεις σε σχέση με την εμπλοκή γερμανικών εξοπλιστικών εταιρειών.

Το περιοδικό der Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση αποκαλύπτει ότι με το θέμα έχει ασχοληθεί πριν από μιά δεκαετία και η εισαγγελία του Μονάχου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα λόγω άρνησης της Αθήνας να συνεργαστεί.

Η εισαγγελία Μονάχου ερευνά

«Η Εισαγγελία του Μονάχου διενεργεί προκαταρκτική έρευνα σε σχέση με πιθανή δωροδοκία στην υπόθεση προμήθειας των 170 Leopard 2 στην Ελλάδα το 2000» γράφει ο αρθρογράφος της. «Αφορμή η ομολογία του πρώην ανώτατου στελέχους στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, Αντώνιου Κάντα, ότι έδωσε 600.000 ευρώ στον Έλληνα επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, ο οποίος από τη δεκαετία του 80 συνεργάζεται στενά με την εξοπλιστική εταιρεία Krauss – Maffei Wegmann (KMW)».


Και σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται ότι «οι ανακριτές από το Μόναχο εδώ και χρόνια βρίσκονται πίσω από τα ίχνη της εταιρείας για τις δωσοληψίες με την Ελλάδα. Μάλιστα στις 8 Νοεμβρίου του 2004 ο τότε επικεφαλής της εισαγγελίας ΄Αουγκουστ Στερν απέστειλε στην Ελλάδα αίτημα δικαστικής συνδρομής, υπ. αριθμόν 562 AR 67291/04. Μεταξύ άλλων με το ερώτημα εάν υπάρχουν στοιχεία για τυχόν πληρωμές από την εταιρεία Krauss – Maffei Wegmann. Η Αθήνα τότε αρνήθηκε να δεχθεί τη δικαστική συνδρομή».

15 εκ. στη Julius Bär

Στην επίσης διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αποκαλύπτει επίσης ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Βέρνης εξετάζει τραπεζικά έγγραφα και κινήσεις λογαριασμών 3 υπόπτων σε σχέση με τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα προκειμένου να κάνει ανάλυση των χρηματικών ροών. «Η κεντρική φιγούρα στην Ελλάδα, ο Αντώνιος Καντας, έχει καταθέσεις εκατομμυρίων στην τράπεζα Julius Bär, στη Ζυρίχη και στο υποκατάστημά της στην Σιγκαπούρη» γράφουν οι αρθρογράφοι. «Οι ανακριτές βρήκαν 14 εκ. ευρώ στην Σιγκαπούρη και 1 εκ. ευρώ στη Ζυρίχη, τα περισσότερα εκ των οποίων ο Κάντας επέστρεψε στην Ελλάδα…

Σε ανακοίνωση, η Julius Bär αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τραπεζικές επαφές πελατών της». Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται ότι από ρωσική εξοπλιστική εταιρεία ο Κάντας έλαβε το ποσό των 800.000 ευρώ σε λογαριασμό στην UBS, αλλά όταν ρώτησε η τράπεζα τον λόγο της μεταβίβασης, ο Κάντας απάντησε ότι πρόκειται για χρήματα που πήρε για μελέτη. Και το άρθρο καταλήγει ότι το τραπεζικό απόρρητο δεν βοηθά πλέον κανέναν.


πηγή





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Λουκέτο στο εργοστάσιο της Ελληνικής βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ξάνθη

Οριστικό λουκέτο στο εργοστάσιο της στην Ξάνθη έβαλε προ ημερών η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ενώ στους εργαζόμενους ανακοινώθηκε πως το τμήμα συσκευασίας κλείνει και θα πρέπει να μεταφερθούν στο Πλατύ Ημαθίας. Πρόκειται για 9 εργαζόμενους που απασχολούνται στο Τμήμα Συσκευασίας, που είναι ότι είχε απομείνει εν λειτουργία στην ΕΒΖ Ξάνθης, ενώ στο σύνολό τους απασχολούνται επί σειρά ετών στο εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι κινήθηκαν δικαστικά κατά της παραπάνω απόφασης, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα εκδικαστούν στις 5 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, το Πρωτοδικείο Ξάνθης εξετάζοντας την προσφυγή τους για έκδοση προσωρινής διαταγής εκτέλεσης των ασφαλιστικών αποφάνθηκε αρνητικά, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Oι μνηστήρες και τα αρνητικά σχόλια της αγοράς

Δύο ήταν τελικά –από τους 6 αρχικά υποψήφιους –τα σχήματα που υπέβαλλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της ΕΒΖ στον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου. Το αμερικανικό private equity fund York Capital Management και η σερβική Sunoko του Miodrag Kostić είναι οι δύο που απέμειναν στην κούρσα της διεκδίκησης του 82,33% της ΕΒΖ.

Και για τις δύο πάντως εταιρίες, τα σχόλια της αγοράς δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Και αυτό γιατί το private equity fund York Capital Management το οποίο έχει ήδη δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα, μπαίνοντας ως στρατηγικός επενδυτής στην επενδύοντας 100 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετέχει και στο μετοχικό κεφάλαιο της Costamare του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, δεν διαθέτει καμία εμπειρία από την άσκηση management σε ζαχαροβιομηχανία.

Από την άλλη για την σερβική Sunoko, τα σχόλια είναι επίσης αρνητικά, καθώς εκτιμάται ὀτι θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των δύο θυγατρικών της ΕΒΖ στην Σερβία και όχι στο project της Ελλάδας.

πηγή







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου













Δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι πλημμύρισαν τις εφορίες

Ουρές πολλών μέτρων σχηματίζονται από το πρωί στα γραφεία πρωτοκόλλου των εφοριών, καθώς μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου, καταθέτει αιτήσεις για την επιστροφή της εισφορά αλληλεγγύης.
Το αδιαχώρητο επικράτησε από το πρωί στα γραφεία πρωτοκόλλου των εφοριών, καθώς μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου κατέθεσε αιτήσεις για επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης, επικαλούμενοι απόφαση πρωτοδικείου της Βορείου Ελλάδας που έκρινε την εισφορά παράνομη και αντισυνταγματική.

Η εισφορά αλληλεγγύης -με συντελεστή 1% - 4% επί του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου- επιβλήθηκε για πρώτη φορά στα εισοδήματα του 2011 και τυπικά θα ισχύσει έως και το 2016.

Οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι που στήθηκαν στην ουρά της εφορίας υποστήριξαν ότι έσπευσαν προκειμένου να μη χάσουν το δικαίωμα επιστροφής της εισφοράς καθώς τρέχουν προθεσμίες παραγραφής.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σημείωναν πάντως ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση από την πλευρά του υπουργείου για επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης χωρίς να διευκρινίζουν την τύχη που θα έχουν οι σχετικές αιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Προθεσμία 30 ημερών πριν από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Οι φορολογικές αρχές θα στέλνουν ειδοποιητήρια στους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από αυτές που αφορούν την κατάσχεση χρημάτων από λογαριασμούς ή εις χείρας τρίτων
 
Αυτό προβλέπεται στην εγκύκλιο ΠΟΛ 1280/2013 του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στην οποία διευκρινίζεται ότι εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της κατάσχεσης, οι φορολογικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση ή σε άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. 
 
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αυξηθεί το ακατάσχετο όριο από μισθούς και συντάξεις από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, καθώς και η μη επιβολή κατασχέσεων για οφειλές έως 500 ευρώ.
 
Δύο μήνες θα διαρκεί η φορολογική ενημερότητα
Δίμηνη ισχύ θα έχει πλέον η φορολογική ενημερότητα για όσους δεν χρωστούν στο δημόσιο, ενώ ένα μήνα θα ισχύει σε περίπτωση ύπαρξης μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλών που τελούν σε αναστολή ή έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής. Σε περιπτώσεις οφειλής προς το δημόσιο θα μπορεί να εκδίδεται βεβαίωση οφειλής υπό τις προϋποθέσεις της παραγράφου 6 του άρθρου 12 του ν. 4174/2013. Στην περίπτωση που εκδίδεται λόγω μεταβίβασης ακινήτου ή σύστασης εμπραγμάτου δικαιώματος επ'Α αυτού εξ επαχθούς αιτίας, πέραν των ως άνω προϋποθέσεων πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά και οι ακόλουθες:
α) αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση από το συμβολαιογράφο το σύνολο του προϊόντος του τιμήματος και μέχρι του ύψους των οφειλών, το οποίο αναγράφεται επί της βεβαίωσης και το οποίο δεν μπορεί να υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου ή του δικαιώματος που συστήνεται επ'Α αυτού, εκτός εάν οι εναπομένουσες οφειλές διασφαλίζονται από εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες, οπότε σημειώνεται επί της βεβαίωσης αντίστοιχη ένδειξη.
β) δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι μη έκδοσης του αποδεικτικού ενημερότητας, παρά μόνον οι ανωτέρω οφειλές.
Διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά τις τρεις εγκυκλίους ΠΟΛ 1280/2013, ΠΟΛ 1274/2013 και την ΠΟΛ 1275/2013:
Η ΠΟΛ 1280/2013:
Θέμα: «Καθορισμός τύπου και περιεχομένου της ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής - υπερημερίας κατά τις διατάξεις των άρθρων 47 του ν.4174/2013 και 7 του ν.δ. 356/1974 (ΚΕΔΕ), όπως ισχύουν»
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
'Αρθρο 1
1. Σε περίπτωση μη καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών κοινοποιείται στον υπόχρεο, οφειλέτη ή συνυπόχρεο πρόσωπο, ατομική ειδοποίηση καταβολής οφειλής – υπερημερίας για τις καθυστερούμενες οφειλές πριν από τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης εκτέλεσης, πλην της κατάσχεσης χρημάτων ή απαιτήσεων στα χέρια του φορολογούμενου ή τρίτου.
2. Σε περίπτωση μη καταβολής των καθυστερούμενων οφειλών ή μη υπαγωγής αυτών σε πρόγραμμα ρύθμισης εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής – υπερημερίας, το αρμόδιο όργανο της Φορολογικής Διοίκησης προβαίνει στη λήψη κάθε αναγκαστικού μέτρου είσπραξης κατά τις κείμενες διατάξεις.
3. Σε περίπτωση απώλειας προγράμματος ρύθμισης οφειλών, για τη λήψηαναγκαστικών μέτρων είσπραξης δεν απαιτείται κοινοποίηση ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής – υπερημερίας.
'Αρθρο 2
1. Από τις αρμόδιες για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσίες τηρείται υποχρεωτικά στο εφαρμοζόμενο από αυτές πρόγραμμα του Υποσυστήματος «Δικαστικό» του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος TAXIS έντυπο, όπως ενδεικτικά το επισυναπτόμενο στην παρούσα απόφαση υπόδειγμα, με τίτλο «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ – ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ»
2. Ως περιεχόμενο της ανωτέρω ατομικής ειδοποίησης καθορίζονται κατ'Α ελάχιστον τα ακόλουθα στοιχεία :
α) το ονοματεπώνυμο ή επωνυμία και τα στοιχεία του υπόχρεου,
β) ο Α.Φ.Μ. του υπόχρεου, εφόσον έχει εκδοθεί,
γ) η ημερομηνία έκδοσης της ειδοποίησης καθώς και παραπομπές στους αντίστοιχους εκτελεστούς τίτλους, συμπεριλαμβανομένων σχετικών προθεσμιών ημερομηνιών καταβολής και αριθμού δόσεων,
δ) το είδος και το ποσό των οφειλόμενων φόρων, των τόκων, των προστίμων, και η φορολογική περίοδος ή περίοδοι ή οι φορολογικές υποθέσεις που αφορούν αυτά, με εξαίρεση αυτά για τα οποία ισχύει νόμιμη ή δικαστική αναστολή πληρωμής,
ε) η εντολή καταβολής των ποσών αυτών,
στ) ο τρόπος πληρωμής των ανωτέρω,
ζ) ο όρος ότι οι τόκοι συνεχίζουν να υπολογίζονται μέχρι την τελική εξόφληση της οφειλής,
η) ο όρος ότι εφόσον ο φορολογούμενος δεν προβεί σε εξόφληση εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης, η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να προβεί σε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των ποσών που αναφέρονται σε αυτή, εκτός εάν ο φορολογούμενος υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών του εντός τριάντα (30) ημερών.
'Αρθρο 3
1. Η προβλεπόμενη στην παρούσα απόφαση ειδοποίηση υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ή τον Προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας.
2. Η κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής – υπερημερίας γίνεται κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013, όπως ισχύει.
'Αρθρο 4
1. Από την έναρξη τήρησης των οριζόμενων στην παρούσα απόφαση εντύπων, παύει η τήρηση της Ατομικής Ειδοποίησης (Δ1), όπως καθορίστηκε με την υπ'Α αριθ. 1027320/678/0006Β/16.3.1998 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 196 Β΄), με εξαίρεση τις βεβαιωμένες έως και τις 31/12/2013 οφειλές.
2. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από 1 Ιανουαρίου 2014.
ΠΟΛ 1274/2013
ΘΕΜΑ: «Αποδεικτικό Ενημερότητας άρθρου 12 ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170Α΄)».
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των παρ. 5 και 8 του άρθρου 12, του ν.4174/2013 (Α΄ 170) «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις».
3. Τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ε2 του ν. 4093/2012 περί σύστασης θέσης Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (Α΄222).
3. Την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου αρ. 1 της 16.1.2013 (τ. Υ.Ο.Δ.Δ. 18), «Επιλογή και Διορισμός Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων».
4. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
'Αρθρο 1
Πράξεις και συναλλαγές για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας.
1. Η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας καθίσταται υποχρεωτική στις εξής περιπτώσεις:
α. Για την είσπραξη χρημάτων ή την εξόφληση τίτλων πληρωμής από το Δημόσιο Τομέα, όπως αυτός καθορίζεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον το ακαθάριστο ποσό για κάθε τίτλο πληρωμής υπερβαίνει τα χίλια πεντακόσια ευρώ (1.500), ανά δικαιούχο. Το αποδεικτικό ενημερότητας προσκομίζεται από τον εισπράττοντα στους διενεργούντες την πληρωμή ή την εξόφληση του τίτλου, κατά την πληρωμή ή την εξόφληση αυτού.
β. Για τη σύναψη και ανανέωση συμβάσεων δανείων, πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων γενικά με τις αναγνωρισμένες στην Ελλάδα τράπεζες και λοιπά πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον χορηγούνται με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, εκτός από εκείνες που χορηγούνται για αποκατάσταση ζημιών που προέρχονται από έκτακτα γεγονότα. Το αποδεικτικό ενημερότητας προσκομίζεται από τον αντισυμβαλλόμενο στην Τράπεζα ή στο Πιστωτικό Ίδρυμα κατά τη σύναψη ή ανανέωση της σύμβασης και κατά την εκτέλεση αυτής από τον εισπράττοντα.
γ. Για τη μεταβίβαση ακινήτου εξ'Α επαχθούς αιτίας, γονικής παροχής, δωρεάς ή δια εκούσιου πλειστηριασμού, καθώς και για την εκούσια σύσταση εμπράγματων δικαιωμάτων επί ακινήτων, τη διανομή κοινών ακινήτων, την εκούσια ανταλλαγή ακινήτων και τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, εφόσον στην τελευταία περίπτωση η σύμβαση καταρτίζεται μεταξύ των συγκυρίων του ακινήτου ή και τρίτων, ανεξαρτήτως εάν τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της ανεγέρσεως. Το αποδεικτικό ενημερότητας προσκομίζεται, αντίστοιχα, από τον μεταβιβάζοντα το ακίνητο ή τον παρέχοντα τη γονική παροχή ή δωρεά, τον παρέχοντα το εμπράγματο δικαίωμα, τους συγκύριους ή και τον αγοραστή για λογαριασμό του πωλητή στην περίπτωση αυτοσύμβασης, στο συμβολαιογράφο που συντάσσει τη σχετική πράξη, ο οποίος υποχρεούται να μνημονεύει στο κείμενο της πράξης την υπηρεσία έκδοσης του αποδεικτικού, τον αριθμό και την ημερομηνία αυτού.
δ. Για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς ανάληψης εκτέλεσης δημοσίων έργων ή προμηθειών από το Δημόσιο Τομέα, όπως αυτός καθορίζεται στην κείμενη νομοθεσία. Το αποδεικτικό ενημερότητας προσκομίζεται από τον υποβάλλοντα την προσφορά στην υπηρεσία που υποβάλλεται η προσφορά.
ε. Για την καταβολή των εκχωρημένων χρηματικών απαιτήσεων κατά των φορέων του Δημοσίου Τομέα. Το αποδεικτικό προσκομίζεται στους διενεργούντες την πληρωμή ή την εξόφληση του τίτλου, κατά την πληρωμή ή την εξόφληση αυτού, τόσο από τον εκχωρητή ή ενεχυράσαντα όσο και από τον εκδοχέα ή ενεχυρούχο δανειστή. Η έκδοση αποδεικτικού ενημερότητας του εκχωρητή ή ενεχυράσαντα ζητείται είτε από τον εκδοχέα είτε από τον ενεχυρούχο δανειστή. Αν δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησής του, λόγω οφειλών, τα προς είσπραξη χρήματα αποδίδονται στο Δημόσιο μέχρι του ύψους των βεβαιωμένων χρεών κατά το χρόνο της απόδοσης αυτών.
στ. Για κάθε άλλη πράξη, συναλλαγή ή ενέργεια για την οποία απαιτείται προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας από τις εκάστοτε εν ισχύ διατάξεις.
2. Για κάθε τίτλο πληρωμής και για κάθε πράξη, για την οποία απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας εκδίδεται ένα και μόνο αποδεικτικό ενημερότητας.
'Αρθρο 2
Εξαιρέσεις από την προσκόμιση
1. Κατ'Α εξαίρεση, για τη διενέργεια των πράξεων ή συναλλαγών του προηγούμενου άρθρου δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας:
α. Από το Ελληνικό Δημόσιο, το Δημόσιο άλλων Κρατών, τους Διεθνείς Οργανισμούς, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και τα ιδρύματα που είχαν συσταθεί με το ν. 2039/1939 (Α΄ 455) και συνιστώνται με τις διατάξεις του Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών – Σχολαζουσών Περιουσιών (ν.4182/2013, Α΄ 185).
β. Από το σύνδικο της πτώχευσης φυσικού ή νομικού προσώπου για πράξεις ή συναλλαγές που αφορούν στην πτωχευτική περιουσία, τον εκκαθαριστή επιχείρησης για τις πράξεις της εκκαθάρισης, τον κηδεμόνα σχολάζουσας κληρονομιάς, όταν ενεργεί αποδεδειγμένα για πράξεις εκκαθάρισης της σχολάζουσας κληρονομιάς, καθώς και τον εκκαθαριστή κληρονομιάς για πράξεις ή συναλλαγές που αφορούν στην κληρονομιά.
γ. Από μόνιμους κατοίκους εξωτερικού, είτε αλλοδαπούς είτε ομογενείς, που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό και διατηρούν την ελληνική υπηκοότητα, εφόσον δεν αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα.
δ. Από τους δικαιούχους είσπραξης αμοιβών ή πάγιας αντιμισθίας γενικά από παροχή εξαρτημένης εργασίας, συντάξεων, διατροφής, εξόδων παράστασης δημοσίων λειτουργών, εξόδων νοσηλείας και κηδείας, εφόσον η πληρωμή γίνεται απευθείας στον δικαιούχο μισθωτό, συνταξιούχο ή στην οικογένειά του ή σε πρόσωπο νόμιμα εξουσιοδοτημένο.
ε. Από τους δικαιούχους ασφαλιστικών αποζημιώσεων και αποζημιώσεων από αδικοπραξία, που επιδικάζονται με δικαστική απόφαση.
στ. Για τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου.
ζ. Για δικαιούχους των κατά τις κείμενες διατάξεις λοιπών ακατάσχετων χρηματικών απαιτήσεων, όπως αυτές προσδιορίζονται από την υπηρεσία που διενεργεί την εκκαθάριση.
'Αρθρο 3
Προϋποθέσεις χορήγησης
1. Για τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας ο αιτών πρέπει σωρευτικά:
α. να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση ή να τις έχει τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή είσπραξης ή με ρύθμιση τμηματικής καταβολής, και
β. να έχει υποβάλει τις ακόλουθες δηλώσεις της τελευταίας πενταετίας, ήτοι, φορολογίας εισοδήματος, εκκαθαριστικές φόρου προστιθέμενης αξίας και τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν την ημερομηνία αίτησης έκδοσης του αποδεικτικού ενημερότητας, παρακρατούμενου φόρου μισθωτών υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) και τις δηλώσεις Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.), και Στοιχείων Ακινήτων, εφόσον υπήρχε υποχρέωση υποβολής. Για τη μη υποβολή των δηλώσεων Φ.Μ.Υ., Ε.Ν.Φ.Ι.Α., Φ.Α.Π. και Στοιχείων Ακινήτων, εφόσον διαπιστωθεί, καταχωρείται εντολή δέσμευσης του αποδεικτικού ενημερότητας στο πληροφοριακό σύστημα TAXIS.
2. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις ως άνω ληξιπρόθεσμες οφειλές:
α. Για τα φυσικά πρόσωπα, λαμβάνονται υπόψη οι ατομικές οφειλές, καθώς και οφειλές, για τις οποίες το φυσικό πρόσωπο έχει ευθύνη για την καταβολή τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Για τα φυσικά πρόσωπα που διατελούν σε γάμο λαμβάνονται υπόψη οι προσωπικές οφειλές κάθε συζύγου χωριστά και για τις συζύγους, επιπρόσθετα, οι οφειλές που είναι βεβαιωμένες στο όνομα του συζύγου τους, εφόσον σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ευθύνονται οι ίδιες για την καταβολή αυτών.
β. Για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες λαμβάνονται υπόψη οι οφειλές τους καθώς και οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος άλλων προσώπων και για τις οποίες έχουν ευθύνη για την καταβολή τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές και άλλες διατάξεις.
3. Για να χορηγηθεί αποδεικτικό ενημερότητας πρέπει να μην υπάρχει εντολή δέσμευσης χορήγησης από Τελωνείο ή άλλη Αρχή ή κατά τις διατάξεις των άρθρων 14 του ν. 2523/1997 και 46 του ν. 4174/2013.
4. Αποδεικτικό ενημερότητας χορηγείται, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις των παραγράφων 1, περ. β'Α, και 3 του παρόντος άρθρου, στην περίπτωση που έχει κατατεθεί εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης στην Ελλάδα τράπεζας ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος, διάρκειας μέχρι έξι (6) μηνών, η οποία διασφαλίζει την καταβολή της οφειλής για την οποία χορηγήθηκε μαζί με τις λοιπές επιβαρύνσεις.
5. Στην περίπτωση της μεταβίβασης ακινήτου ή της σύστασης εμπράγματου δικαιώματος επ'Α αυτού χωρίς τίμημα, δεν χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας, εφόσον η είσπραξη της οφειλής δεν είναι διασφαλισμένη.
'Αρθρο 4
Χρόνος ισχύος
1. Η ισχύς του αποδεικτικού ενημερότητας ορίζεται σε δύο (2) μήνες, στην περίπτωση που δεν υφίστανται βεβαιωμένες οφειλές, ανεξαρτήτως της πράξης ή συναλλαγής για την οποία ζητείται.
2. Ο χρόνος ισχύος του αποδεικτικού ορίζεται σε ένα (1) μήνα, σε περίπτωση ύπαρξης μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλών που τελούν σε αναστολή ή έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής.
'Αρθρο 5
Διαδικασία αίτησης – αναζήτησης – αρμόδιο όργανο
1. Το αποδεικτικό ενημερότητας χορηγείται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου, και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε χορηγείται από την υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής, στην περίπτωση που υφίστανται οφειλές, άλλως από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ.
2. Η αίτηση για τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας περιέχει:
α. αν υποβάλλεται από φυσικό πρόσωπο, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, διεύθυνση επαγγέλματος και κατοικίας, αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, αν πρόκειται για αλλοδαπούς,
β. αν υποβάλλεται από νομικό πρόσωπο, επωνυμία, διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου,
γ. το σκοπό για τον οποίο ζητείται,
δ. το φορέα στον οποίο θα κατατεθεί,
ε. το ακίνητο το οποίο θα μεταβιβαστεί ή επί του οποίου θα συσταθεί εμπράγματο δικαίωμα, εάν ζητείται για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ'Α αυτού,
στ. τα στοιχεία του τίτλου πληρωμής, εάν ζητείται για είσπραξη χρημάτων.
3. Απαλλάσσεται ο συναλλασσόμενος της υποχρέωσης προσκόμισης του εντύπου αποδεικτικού ενημερότητας, σε όσες υπηρεσίες ή φορείς έχουν πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών ότι υποχρεούνται να το ζητούν και να το λαμβάνουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, εκτός των περιπτώσεων που αυτό δεν υποστηρίζεται.
'Αρθρο 6
Τύπος και περιεχόμενο του αποδεικτικού ενημερότητας
1. Το αποδεικτικό ενημερότητας αποτελεί δημόσιο έγγραφο, φέρει τον τίτλο "ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ" και περιέχει υποχρεωτικά τον τίτλο της εκδούσας υπηρεσίας και της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του φορολογούμενου, το ονοματεπώνυμο του φυσικού ή την επωνυμία του νομικού προσώπου στο οποίο χορηγείται, τη διεύθυνση αυτών, τον αριθμό δελτίου ταυτότητας του φυσικού προσώπου, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, την ημερομηνία έκδοσης του αποδεικτικού ολογράφως, τον αύξοντα αριθμό του αποδεικτικού, το σκοπό για τον οποίο αυτό εκδίδεται, καθώς και την ημερομηνία έκδοσης και διάρκειας ισχύος του ολογράφως.
2. Στο αποδεικτικό ενημερότητας αναγράφεται και:
α. η αιτία χορήγησής του, ως ακολούθως:
i) Για είσπραξη χρημάτων.
ii) Για μεταβίβαση ακινήτου.
iii) Για κάθε νόμιμη χρήση (εκτός είσπραξης χρημάτων και μεταβίβασης ακινήτων).
β. Στην περίπτωση μεταβίβασης ακινήτου ή σύστασης εμπράγματου δικαιώματος επ'Α αυτού, το ακίνητο το οποίο θα μεταβιβαστεί ή επί του οποίου θα συσταθεί εμπράγματο δικαίωμα.
γ. Στην περίπτωση είσπραξης χρημάτων, τα στοιχεία του τίτλου πληρωμής.
3. Στο αποδεικτικό ενημερότητας που εκδίδεται με όρο παρακράτησης αναγράφεται ο κατά περίπτωση κωδικός, σύμφωνα με τον οποίο ο υπόχρεος θα αποδώσει το ποσό της παρακράτησης στους φορείς είσπραξης για λογαριασμό της Φορολογικής Διοίκησης κατά την κείμενη νομοθεσία.
4. Τα έντυπα του αποδεικτικού ενημερότητας φέρουν ενιαία και συνεχή μηχανική αρίθμηση.
5. Αν κατά την έκδοση του αποδεικτικού ενημερότητας γίνει κάποιο λάθος, δεν επιτρέπεται η διόρθωσή του, αλλά αυτό ακυρώνεται με πράξη του εκδότη και παραμένουν στην εκδούσα υπηρεσία, τόσο το πρωτότυπο όσο και το αντίγραφο.
6. Τα αποδεικτικά ενημερότητας εκδίδονται σε δύο αντίγραφα. Το πρωτότυπο χορηγείται ή αποστέλλεται στην υπηρεσία ή στον οργανισμό πληρωμής ή στον συμβολαιογράφο, όταν πρόκειται για μεταβίβαση ακινήτου, και το αντίγραφο επισυνάπτεται στη σχετική αίτηση και αρχειοθετείται ως στέλεχος. Το αποδεικτικό ενημερότητας που εκδίδεται με όρο παρακράτησης καταχωρείται σε ειδικό βιβλίο, προκειμένου να ελέγχεται η απόδοση των ποσών.
7. Το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ενημερότητας υπογράφεται από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ή το εξουσιοδοτούμενο από αυτόν όργανο. Το αποδεικτικό ενημερότητας δίμηνης ισχύος υπογράφεται από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εσόδων οποιασδήποτε Δ.Ο.Υ. Το αποδεικτικό ενημερότητας μηνιαίας ισχύος υπογράφεται από τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας που είναι αρμόδιος για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής. Σε περίπτωση αρμοδιότητας περισσότερων της μιας υπηρεσιών, το αποδεικτικό μηνιαίας ισχύος υπογράφεται από τον Προϊστάμενο μιας εξ αυτών κατόπιν συνεννόησης με τους υπολοίπους.
8. Ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για τη χορήγηση του αποδεικτικού υπηρεσίας, υποχρεούται να ελέγχει τουλάχιστον δειγματοληπτικά τα εκδοθέντα αποδεικτικά, σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της χορήγησής τους.
9. Η Οικονομική Επιθεώρηση υποχρεούται να εκδίδει εντολές δειγματοληπτικού ελέγχου γνησιότητας των αποδεικτικών ενημερότητας, που προσκομίζονται στις διάφορες υπηρεσίες, διασταυρώνοντας τα σχετικά στοιχεία με αυτά των αρμόδιων υπηρεσιών καθώς και την έγκαιρη απόδοση των παρακρατούμενων ποσών.
10. Δεν επιτρέπεται θεώρηση φωτοαντιγράφων ή αντιγράφων του αποδεικτικού ενημερότητας.
'Αρθρο 7
Ποσοστό παρακράτησης επί αποδεικτικού ενημερότητας
1. Όταν εκδίδεται αποδεικτικό ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων ή μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ'Α αυτού εξ επαχθούς αιτίας και ο φορολογούμενος έχει οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, πέραν της προϋπόθεσης ενημερότητας του οφειλέτη σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής, τίθεται υποχρεωτικά και όρος παρακράτησης μέρους της εισπραττόμενης απαίτησης, ο οποίος αναγράφεται επί του αποδεικτικού. Όρος παρακράτησης δεν τίθεται, εάν το αποδεικτικό χορηγείται λόγω προσκόμισης εγγυητικής επιστολής, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 3 της παρούσας.
2. Το ποσοστό της παρακράτησης ορίζεται από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών υπηρεσίας εντός των ακόλουθων κατά περίπτωση ορίων:
α. τριάντα (30%) έως πενήντα (50%) τοις εκατό του εισπραττόμενου ποσού, όταν αιτία χορήγησης του αποδεικτικού είναι η είσπραξη χρημάτων. Εάν, εντούτοις, έχει καταβληθεί μέσω της ρύθμισης συνολικό ποσό μικρότερο του τριάντα τοις εκατό (30%) της ρυθμισμένης οφειλής παρακρατείται ποσοστό εβδομήντα (70%) έως εκατό (100%) τοις εκατό.
β. εβδομήντα (70%) έως εκατό (100%) τοις εκατό, όταν αιτία χορήγησης είναι η μεταβίβαση ακινήτου ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ'Α αυτού.
3. Ειδικά στην περίπτωση που το αποδεικτικό ενημερότητας χορηγείται για τη μεταβίβαση ακινήτου ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ'Α αυτού από επαχθή αιτία και δεν εξοφλούνται πλήρως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ορίζεται ποσοστό παρακράτησης επί του τιμήματος, το οποίο υπολογίζεται επί της πραγματικής αξίας του ακινήτου, όχι όμως σε αξία μικρότερη από την αντικειμενική.
4. Το συνολικό ποσό της παρακράτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το σύνολο των ληξιπροθέσμων οφειλών του φορολογούμενου, για τις οποίες εκδίδεται το αποδεικτικό ενημερότητας. Οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες βρίσκονται σε αναστολή είσπραξης δύναται να παρακρατηθούν, μόνο εάν ζητηθεί από τον οφειλέτη.
5. Για ληξιπρόθεσμες ρυθμισμένες οφειλές βεβαιωμένες σε περισσότερες από μία υπηρεσίες εκδίδεται από αυτήν στην οποία έχει κατατεθεί η αίτηση, ένα αποδεικτικό για όλες συνολικά τις οφειλές, εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησης, κατόπιν συνεννοήσεως των αρμόδιων για την επιδίωξη της είσπραξης υπηρεσιών.
'Αρθρο 8
Απόδοση παρακρατούμενων ποσών
1. Το ποσό της παρακράτησης πρέπει να αποδίδεται στο Δημόσιο από την Υπηρεσία ή τον φορέα που παραλαμβάνει το αποδεικτικό ενημερότητας το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών από την πληρωμή του τίτλου.
2. Όταν εκδίδεται αποδεικτικό ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου με τον όρο της παρακράτησης, το παρακρατούμενο ποσό θα πρέπει να αποδοθεί στο Δημόσιο από τον συμβολαιογράφο εντός τριών (3) ημερών από την κατάρτιση του συμβολαίου. Ειδικά, στην περίπτωση κατά την οποία ο αγοραστής είναι αρχή του Δημοσίου Τομέα ή το τίμημα προβλέπεται να καταβληθεί με χορήγηση δανείου από αναγνωρισμένη στην Ελλάδα τράπεζα ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα, τότε ο όρος αυτός αναγράφεται υποχρεωτικά στο συμβόλαιο μεταβίβασης, και η Αρχή ή το Πιστωτικό Ίδρυμα υποχρεούται να αποδώσει το παρακρατούμενο ποσό μέσα σε τρεις ημέρες από την πρώτη εκταμίευση του ποσού και όχι αργότερα από δύο μήνες από την ημερομηνία σύνταξης του συμβολαίου. Γενικώς, εάν για οιοδήποτε λόγο δεν εκπληρωθούν οι όροι παρακράτησης και απόδοσης του παρόντος άρθρου, και οι οποίοι έχουν αναγραφεί επί του αποδεικτικού, θεωρείται ότι το συμβόλαιο μεταβίβασης καταρτίσθηκε χωρίς την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας. Ο τελευταίος αυτός όρος αναγράφεται υποχρεωτικά στο συμβόλαιο μεταβίβασης.
3. Το παρακρατούμενο ποσό λαμβάνεται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων της τηρούμενης ρύθμισης, με τα τυχόν ευεργετήματα της πρόωρης εξόφλησης αυτής, εφόσον δεν πιστώνεται σε άλλες οφειλές σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν. 4174/2013.
'Αρθρο 9
Πρόσωπα τα οποία δύνανται να ζητούν και να λαμβάνουν το αποδεικτικό ενημερότητας
Οι Φορείς, οι Υπηρεσίες ή τα πρόσωπα, που δύνανται να ζητήσουν πιστοποίηση για να λαμβάνουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, το αποδεικτικό ενημερότητας των συναλλασσομένων με αυτούς, είναι αυτοί που ορίζονται στο άρθρο 1 της παρούσας καθώς και όσοι διενεργούν πράξεις, στις οποίες είναι υποχρεωτική η προσκόμιση Αποδεικτικού Ενημερότητας, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρούσας, τα αναφερόμενα στην Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1123/16.5.2012 (Β'Α 1665).
'Αρθρο 10
Λοιπά Θέματα
Όπου στα ανωτέρω άρθρα αναφέρεται ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ., νοείται και ο Προϊστάμενος των υπηρεσιών που έχουν αρμοδιότητες Προϊσταμένου Δ.Ο.Υ. για την είσπραξη των Δημοσίων Εσόδων.
'Αρθρο 11
Προϋποθέσεις για την εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 12 του ν. 4174/2013
Προϋποθέσεις για την εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 12 του ν. 4174/2013 συνιστούν ιδίως:
α. Η διαπίστωση οικονομικού εγκλήματος ή μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, όπως αυτά ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
β. Η ύπαρξη μη ληξιπρόθεσμων οφειλών μεγαλύτερων των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για φυσικά πρόσωπα και πενήντα χιλιάδων (50.000) για νομικά, η είσπραξη των οποίων δεν διασφαλίζεται, εφόσον το αποδεικτικό ζητείται για μεταβίβαση ακινήτου.
γ. Η ύπαρξη οφειλών σε αναστολή, μεγαλύτερων των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, εάν το αποδεικτικό ζητείται για είσπραξη χρημάτων, στην περίπτωση που το εισπραττόμενο ποσό υπερβαίνει το ύψος των οφειλών.
δ. Διαγραφή οφειλών, λόγω ακύρωσης για τυπικούς λόγους προηγούμενης βεβαίωσης, για το χρονικό διάστημα μέχρι τη νέα βεβαίωση.
ε. Στην περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής φοροδιαφυγής ή απάτης ή οικονομικού εγκλήματος πριν την έκδοση του νόμιμου τίτλου.
στ. Περιπτώσεις κατά τις οποίες κατόπιν χρήσης μεθόδων ανάλυσης κινδύνου πιθανολογείται κίνδυνος για την είσπραξη της οφειλής.
ζ. Λοιπές περιπτώσεις που πληροφορείται η φορολογική διοίκηση με οποιοδήποτε τρόπο την επικείμενη βεβαίωση μεγάλων οφειλών.
'Αρθρο 12
1. Η παρούσα απόφαση τίθεται σε ισχύ από 1.1.2014.
2. Τα αποδεικτικά ενημερότητας που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας ισχύουν μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται σε αυτά.
3. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας καταργείται η Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με αριθμ. 1109793/6134-11/0016/ΠΟΛ.1223/24.11.1999 (Β'Α 2134).
4. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
ΠΟΛ 1275/2013
ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση οφειλής άρθρου 12 ν. 4174/2013 (Α'Α 170)».
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 12, παρ. 6, του ν.4174/2013 (Α΄ 170) «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις»
2. Τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ε2 του ν. 4093/2012 περί σύστασης θέσης Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (Α΄222).
3. Την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου αρ. 1 της 16.1.2013 (τ. Υ.Ο.Δ.Δ. 18), «Επιλογή και Διορισμός Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων».
4. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
'Αρθρο 1
Προϋποθέσεις για την έκδοση βεβαίωσης οφειλής
1. Η βεβαίωση οφειλής εκδίδεται υπό τις προϋποθέσεις της παραγράφου 6 του άρθρου 12 του ν. 4174/2013. Στην περίπτωση που εκδίδεται λόγω μεταβίβασης ακινήτου ή σύστασης εμπραγμάτου δικαιώματος επ'Α αυτού εξ επαχθούς αιτίας, πέραν των ως άνω προϋποθέσεων πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά και οι ακόλουθες:
α) αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση από το συμβολαιογράφο το σύνολο του προϊόντος του τιμήματος και μέχρι του ύψους των οφειλών, το οποίο αναγράφεται επί της βεβαίωσης και το οποίο δεν μπορεί να υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου ή του δικαιώματος που συστήνεται επ'Α αυτού, εκτός εάν οι εναπομένουσες οφειλές διασφαλίζονται από εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες, οπότε σημειώνεται επί της βεβαίωσης αντίστοιχη ένδειξη.
β) δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι μη έκδοσης του αποδεικτικού ενημερότητας, παρά μόνον οι ανωτέρω οφειλές.
'Αρθρο 2
Χρόνος ισχύος της βεβαίωσης οφειλής – Αρμόδια Όργανα για τη Χορήγηση
Η βεβαίωση οφειλής, έχει διάρκεια ισχύος ενός μήνα από την έκδοσή της και υπογράφεται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας. Σε περίπτωση αρμοδιότητας περισσότερων της μιας υπηρεσιών, το αποδεικτικό μηνιαίας ισχύος υπογράφεται από τον Προϊστάμενο μιας εξ αυτών κατόπιν συνεννόησης με τους υπολοίπους.
'Αρθρο 3
Διαδικασία χορήγησης, τύπος και περιεχόμενο της βεβαίωσης οφειλής
1. Η βεβαίωση οφειλής εκδίδεται ύστερα από αίτηση του δικαιούχου της πληρωμής ή του μεταβιβάζοντα ακίνητο ή εμπράγματο δικαίωμα προς την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσία και αποστέλλεται στην υπηρεσία ή τον οργανισμό πληρωμής ή στον συμβολαιογράφο, όταν χορηγείται για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ'Α αυτού. Διαζευκτικά, η βεβαίωση μπορεί να ζητηθεί και από :
α) την υπηρεσία ή τον φορέα που διενεργεί την εκκαθάριση ή την πληρωμή προς τον οφειλέτη για την είσπραξη της οποίας απαιτείται η κατάθεση αποδεικτικού ενημερότητας, το οποίο δεν έχει προσκομισθεί,
β) από τον συμβολαιογράφο που διενεργεί τη μεταβίβαση ακινήτου ή τη σύσταση του εμπράγματου δικαιώματος.
2. Στην αίτηση για τη χορήγηση της βεβαίωσης αναφέρονται υποχρεωτικά:
α) εάν υποβάλλεται από φυσικό πρόσωπο, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, διεύθυνση επαγγέλματος και κατοικίας, αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, αν πρόκειται για αλλοδαπούς,
β) εάν υποβάλλεται από νομικό πρόσωπο, η επωνυμία, διεύθυνση και Αριθμός Φορολογικού Μητρώου,
γ) ο σκοπός για τον οποίο ζητείται,
δ) ο φορέας στον οποίο θα κατατεθεί,
ε) το ακίνητο το οποίο θα μεταβιβαστεί (εάν ζητείται για μεταβίβαση ακινήτου),
στ) τα στοιχεία του τίτλου πληρωμής (εάν ζητείται για είσπραξη χρημάτων).
3. Η βεβαίωση οφειλής δύναται να εκδοθεί και οίκοθεν από την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσία, στην περίπτωση που εντοπιστεί απαίτηση του οφειλέτη για την είσπραξη της οποίας απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας, το οποίο δεν δύναται βάσει των ισχυουσών διατάξεων να εκδοθεί.
4. Η βεβαίωση οφειλής αποτελεί δημόσιο έγγραφο, φέρει τον τίτλο "ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ", στο οποίο αναγράφονται υποχρεωτικά:
α) Ο τίτλος της υπηρεσίας που το εκδίδει και της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του οφειλέτη, το ονοματεπώνυμο του φυσικού προσώπου ή η επωνυμία του νομικού προσώπου, για το οποίο εκδίδεται, η διεύθυνση αυτών, ο αριθμόςδελτίου ταυτότητας του φυσικού προσώπου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, η ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης ολογράφως, ο αριθμός πρωτοκόλλου, ο αύξων αριθμός της βεβαίωσης, ο σκοπός για τον οποίο αυτή εκδίδεται καθώς και η ημερομηνία έκδοσης και η διάρκεια ισχύος της, ολογράφως.
β) Ο κατά περίπτωση μοναδικός κωδικός σύμφωνα με τον οποίο ο υπόχρεος θα αποδώσει το παρακρατούμενο ποσό στους φορείς είσπραξης, υπέρ της Φορολογικής Διοίκησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
γ) Για τα φυσικά πρόσωπα, το σύνολο των βεβαιωμένων (ληξιπρόθεσμων και μη) ατομικών χρεών καθώς και των βεβαιωμένων χρεών συνυποχρέωσης και συνυπευθυνότητας για τα οποία το φυσικό πρόσωπο έχει ευθύνη για την καταβολή τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, πλέον των τυχόν αναλογούντων συνεισπραττομένων,
δ) Για τα νομικά πρόσωπα ή τις ενώσεις προσώπων καθώς και τις ομάδες περιουσίας αναγράφονται οι συνολικές βεβαιωμένες (ληξιπρόθεσμες και μη) οφειλές τους καθώς και οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος άλλων προσώπων για τις οποίες έχουν ευθύνη καταβολής σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, πλέον των τυχόν αναλογούντων συνεισπραττομένων.
ε) Οφειλές οι οποίες τελούν σε αναστολή αναγράφονται μόνον, εάν ζητηθεί από τον οφειλέτη στην αίτησή του.
5. Για κάθε τίτλο πληρωμής εκδίδεται χωριστή βεβαίωση οφειλής, η οποία επισυνάπτεται στον τίτλο πληρωμής αντί του αποδεικτικού ενημερότητας.
6. Αν κατά την έκδοση της βεβαίωσης γίνει κάποιο λάθος, δεν επιτρέπεται η διόρθωσή της, αλλά αυτή ακυρώνεται με πράξη του προϊσταμένου της εκδούσας υπηρεσίας και παραμένει στην υπηρεσία, τόσο το πρωτότυπο όσο και το αντίγραφο.
7. Η βεβαίωση οφειλής εκδίδεται σε δύο αντίγραφα. Το πρωτότυπο της βεβαίωσης οφειλής χορηγείται στον αιτούντα ή αποστέλλεται στην υπηρεσία ή στον οργανισμό πληρωμής ή στον συμβολαιογράφο, και το αντίγραφο επισυνάπτεται στην σχετική αίτηση και αρχειοθετείται ως στέλεχος σε ειδικό βιβλίο, προκειμένου να ελέγχεται η απόδοση των ποσών.
8. Ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για τη χορήγηση της βεβαίωσης υπηρεσίας, υποχρεούται να ελέγχει τουλάχιστον δειγματοληπτικά τις εκδοθείσες βεβαιώσεις, σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της χορήγησής τους.
9. Η Οικονομική Επιθεώρηση υποχρεούται να εκδίδει εντολές δειγματοληπτικού ελέγχου γνησιότητας των βεβαιώσεων που προσκομίζονται στις διάφορες υπηρεσίες, διασταυρώνοντας τα σχετικά στοιχεία με αυτά των υπηρεσιών της Φορολογικής Διοίκησης, καθώς και την απόδοση στις Δ.Ο.Υ. και στα Τελωνεία των παρακρατούμενων ποσών.
10. Δεν επιτρέπεται θεώρηση από οποιονδήποτε φωτοαντιγράφων ή αντιγράφων της βεβαίωσης οφειλής.
'Αρθρο 4
Απόδοση παρακρατούμενων ποσών
1. Η υπηρεσία ή οργανισμός που παραλαμβάνει τη βεβαίωση οφειλής αποδίδει στην υπηρεσία που εξέδωσε τη βεβαίωση, το προς είσπραξη ποσό και μέχρι του ύψους του συνόλου των βεβαιωμένων οφειλών, εντός δέκα (10) ημερών από τη μερική ή ολική εξόφληση του τίτλου πληρωμής και όχι πέραν των τριών (3) εργάσιμων ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας ισχύος της βεβαίωσης. Για την απόδοση τυχόν εναπομείναντος ποσού στο δικαιούχο από την υπηρεσία ή τον οργανισμό πληρωμής, απαιτείται προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας.
2. Όταν εκδίδεται βεβαίωση οφειλής για μεταβίβαση ακινήτου, το αναγραφόμενο επί της βεβαίωσης προς παρακράτηση ποσό, αποδίδεται από το συμβολαιογράφο στην εκδούσα τη βεβαίωση υπηρεσία εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από τη σύνταξη του συμβολαίου. Ειδικά, στην περίπτωση κατά την οποία αγοραστής είναι Αρχή του Δημοσίου ή το τίμημα προβλέπεται να καταβληθεί στον πωλητή με χορήγηση δανείου στον αγοραστή από αναγνωρισμένες στην Ελλάδα Τράπεζες και λοιπά Πιστωτικά Ιδρύματα, τότε ο όρος αυτός αναγράφεται υποχρεωτικά στο συμβόλαιο μεταβίβασης, η δε Δημόσια Αρχή ή το Πιστωτικό Ίδρυμα αναλαμβάνει να αποδώσει το αναγραφόμενο επί της βεβαίωσης προς παρακράτηση ποσό μέσα σε τρεις ημέρες από την εκταμίευση του ποσού και όχι αργότερα από δύο μήνες από την ημερομηνία σύνταξης του συμβολαίου. Γενικώς, εάν για οιοδήποτε λόγο δεν εκπληρωθούν οι όροι παρακράτησης και απόδοσης του παρόντος άρθρου, και οι οποίοι έχουν αναγραφεί επί της βεβαίωσης, θεωρείται ότι το συμβόλαιο μεταβίβασης καταρτίσθηκε χωρίς την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας. Ο τελευταίος αυτός όρος αναγράφεται υποχρεωτικά στο συμβόλαιο μεταβίβασης.
3. Τα αποδιδόμενα ποσά πιστώνονται στις οφειλές κατά τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 44 του ν. 4174/2013 (Α΄170).
'Αρθρο 5
Λοιπά θέματα
Στην περίπτωση που ζητείται βεβαίωση οφειλής για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ'Α αυτού και υφίστανται οφειλές βεβαιωμένες στα Τελωνεία ή και σε αυτά, η βεβαίωση εκδίδεται σε κάθε περίπτωση μετά από συνεννόηση του Προϊστάμενου του Τελωνείου με τον Προϊστάμενο της αρμόδιας για τη χορήγηση της βεβαίωσης φορολογικής αρχής, ώστε να διαπιστωθεί η συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 1 της παρούσας. Σε αυτές τις περιπτώσεις η βεβαίωση οφειλής που εκδίδεται από το Τελωνείο αποστέλλεται στην αρμόδια για τη χορήγηση της βεβαίωσης υπηρεσία, ώστε να τεθεί σχετική επισημειωματική πράξη από τον Προϊστάμενο αυτής ή να εκδοθεί βεβαίωση οφειλής και από τη Φορολογική Αρχή, η οποία θα ισχύει σε συνδυασμό με τη βεβαίωση οφειλής του Τελωνείου.
'Αρθρο 6
1. Η παρούσα απόφαση ισχύει από 1.1.2014.
2. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας, η Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με την με αριθμ. ΠΟΛ.1084/18.4.2013 (ΦΕΚ 1087 Β΄) καταργείται.
3. Οι βεβαιώσεις οφειλών που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας ισχύουν μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται σε αυτές.
4. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Φτωχότερα γηρατειά από το 2014

Φτωχότεροι και γεροντότεροι θα είναι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα από το 2014 εξαιτίας παλιότερων νομοθετικών ρυθμίσεων που τίθενται σε εφαρμογή με το νέο έτος. Βαριά η προίκα για τα άλλοτε υπερήφανα γηρατειά
 
Το νέο έτος φέρνει μαχαίρι σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ βοηθήματα, διακοπή της καταβολής του επιδόματος ΕΚΑΣ σε όσους συνταξιούχους είναι κάτω των 65 ετών, μειώσεις κύριων συντάξεων σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ και αλλαγές στον υπολογισμό συντάξεων, καθώς και στα πλασματικά έτη ασφάλισης. Πρόκειται για παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί, με την πρόβλεψη ότι θα εφαρμοστούν εντός του 2014.
 
Ειδικά για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ βοηθήματα, προβλέπεται η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους με συνέπεια την περικοπή και των δύο παροχών. Οι ρυθμίσεις για τις δύο αυτές παροχές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Κύριες συντάξεις

Αναλυτικά, μεταξύ των παρεμβάσεων που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2014, περιλαμβάνεται μείωση κύριων συντάξεων σε Δημόσιο - ΔΕΚΟ - τράπεζες. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 1% του ποσοστού αναπλήρωσης και αφορά παλαιότερο νόμο του 2002 (3029/02), ο οποίος εφαρμόζεται σταδιακά από το 2008 και εντεύθεν με μειώσεις 1% κάθε έτος.
Η συγκεκριμένη μείωση αφορά τα έτη ασφάλισης που διήνυσε ο ασφαλισμένος από το 2008 και εντεύθεν, και όχι τα προηγούμενα. Έτσι ένας υπάλληλος που συμπληρώνει το 2014 στο Δημόσιο 35 έτη ασφάλισης θα συνταξιοδοτηθεί υπολογίζοντας τα 27 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 80% και μόνο τα 7 χρόνια με 73%.

Μειώσεις στις επικουρικές

Από το νέο έτος τα επικουρικά ταμεία είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν τη λεγόμενη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος». Έτσι από το 2014 τα Ταμεία που παρουσιάζουν ελλείμματα θα πρέπει να προχωρούν σε «αυτόματες μειώσεις» των επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ανά τρίμηνο θα πραγματοποιούνται μελέτες για τη βιωσιμότητα των φορέων επικουρικής ασφάλισης και αναλόγως θα προσαρμόζονται οι παροχές. Επιπλέον σε όλα τα επικουρικά ταμεία δημιουργούνται «ατομικοί λογαριασμοί», ώστε οι συντάξεις να αντιστοιχούν απολύτως στις εισφορές που έχει καταβάλει ο ασφαλισμένος κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου του.


Εφάπαξ βοηθήματα

Από το 2014 τίθεται σε εφαρμογή ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος. Το τελικό ποσό του εφάπαξ που θα διαμορφώνεται με τον νέο υπολογισμό θα εξαρτάται από μια σειρά παράγοντες, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη τόσο τα οικονομικά του κάθε Ταμείου (π.χ. έσοδα από εισφορές) όσο και η αναμενόμενη αποχώρηση ασφαλισμένων προς τη σύνταξη.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα νέες μειώσεις στο καταβαλλόμενο ποσό, οι οποίες εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο θα είναι 20%. Πάντως το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τρόπους να περιοριστεί το ποσοστό της μείωσης του εφάπαξ, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα του κάθε Ταμείου για μία δεκαετία (αντί του έτους), προκειμένου να προσδιοριστεί το τελικό ποσό του εφάπαξ.

Ειδικό επίδομα


Διακόπτεται από την 1η Ιανουαρίου η καταβολή του ειδικού επιδόματος (ΕΚΑΣ) στους συνταξιούχους που είναι κάτω των 65 ετών. Οι δικαιούχοι του επιδόματος (που πληρούν τις εισοδηματικές και άλλες προϋποθέσεις) θα λάβουν εκ νέου το επίδομα όταν συμπληρώσουν το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Συντάξεις ΟΓΑ


Μειώνεται κατά 4% το ποσό της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ ενώ αυξάνεται κατά 2,5% η εισφορά των ασφαλισμένων του Ταμείου για τον κλάδο Υγείας.Σύμφωνα με τον Ν. 2458/97 οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που θα συνταξιοδοτηθούν το 2014 θα λάβουν 4% μικρότερη βασική σύνταξη σε σχέση με εκείνη που λαμβάνουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν το 2013.

Πρόκειται για τη σταδιακή μείωση της βασικής σύνταξης (360 ευρώ), που ξεκίνησε το 2003 και θα ολοκληρωθεί το 2026 με ποσοστό 4% κάθε χρόνο. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η βασική σύνταξη του ΟΓΑ αναπληρώνεται από την κύρια σύνταξη και δεν επέρχεται ουσιαστική μείωση στο τελικό ποσό (360 ευρώ).

Προσαύξηση σύνταξης


Περιορίζεται το ποσοστό προσαύξησης της σύνταξης στο 2% για κάθε επιπλέον έτος για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα ως τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Κυρίως επηρεάζονται οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και οι μισθωτοί των Ταμείων ΔΕΚΟ - τραπεζών.

Πλασματικά έτη ασφάλισης


Επτά πλασματικά έτη θα μπορούν να εξαγοραστούν από το 2014 αντί των έξι ετών που ίσχυαν για το 2013. Οι ασφαλισμένοι που θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2014 θα μπορούν να αναγνωρίσουν επτά πλασματικά έτη. Πρόκειται για τα πλασματικά έτη των νόμων 3863/2010 και 3865/2010, τα οποία αφορούν έτη σπουδών, τον στρατό, τον χρόνο γονικής άδειας, ανατροφής, ασθενείας, τακτικής ανεργίας ΟΑΕΔ, τα κενά ασφάλισης, τον χρόνο κύησης και λοχείας, τον πλασματικό χρόνο τέκνων κτλ.

Για την πλειονότητα των πλασματικών ετών το κόστος είναι 168 ευρώ για κάθε μήνα, ωστόσο υπάρχουν και ακριβότερες επιλογές, όπως είναι ο στρατός. Όσον αφορά το Δημόσιο, για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 μπορούν να εξαγοράσουν τους πλασματικούς χρόνους των τέκνων, του στρατού και των σπουδών. Ωστόσο, ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στον δημόσιο τομέα ο χρόνος των τέκνων (και ως πέντε χρόνια) υπολογίζεται ως επιπλέον. Επομένως τη νέα χρονιά μπορούν να αναγνωριστούν ως και 12 πλασματικά έτη (εκ των οποίων τα πέντε θα αφορούν τα παιδιά).

Αύξηση ορίων ηλικίας


Οι αλλαγές αγγίζουν δύο ομάδες ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, αλλά και τους ένστολους υπαλλήλους, που κάνουν χρήση του δικαιώματος αποχώρησης χωρίς όριο ηλικίας.
 
Αναλυτικά, προβλέπεται αύξηση του ορίου ηλικίας των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ γυναικών που αποχωρούν με 10.000 ένσημα. Το 2014 θα απαιτούνται 40 χρόνια ή 12.000 ημέρες ασφάλισης και η συμπλήρωση του 62ου έτους για πλήρη και του 60ού έτους και 6 μηνών για μειωμένη.
 
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι για τη λήψη της μειωμένης σύνταξης εξακολουθεί να ισχύει η προϋπόθεση συμπλήρωσης 100 ημερών πραγματικής ασφάλισης κατ' έτος την τελευταία πενταετία.

Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα


Αυξάνεται το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ που υπάγονται στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Το μέτρο αφορά ασφαλισμένους με 10.500 μέρες, εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Το όριο ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Ειδικότερα, το 2014 καταβάλλεται πλήρης σύνταξη σε ηλικία 61 ετών και 6 μηνών και μειωμένη σε ηλικία 59 ετών και 6 μηνών.
 
Ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης αυξάνεται και για όσους ένστολους υπαλλήλους επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας. Από την 1η Ιανουαρίου 2014 μπορούν να αποχωρήσουν - χωρίς όριο ηλικίας - με τη συμπλήρωση 30 ετών και 6 μηνών συντάξιμου χρόνου ασφάλισης.
 
Οι τρίτεκνοι ένστολοι, που συμπληρώνουν 20ετία, από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά δεν θα έχουν ειδική μεταχείριση, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα έτη, και πλέον για τη θεμελίωση του δικαιώματός τους θα έχουν την ίδια συνταξιοδοτική μεταχείριση με τους λοιπούς στρατιωτικούς.
 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου