EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το «φως στο τούνελ» του Σαμαρά και η «Κόλαση» του Στουρνάρα…

Η μακάβρια φαρσοκωμωδία των κυβερνητικών ανδρεικέλων παίζει πάνω σε δύο σενάρια:
 
α). Στο μυθολογικό σενάριο της πρωθυπουργικής απάτης.
Ο Σαμαράς μας έχει γανώσει τ’ αυτιά με το «πρωτογενές πλεόνασμα», με το «φως στο τούνελ» και
την «ανάκαμψη» που θα υπάρξει το 2014!!!

Και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του έκλινε σε όλες τις πτώσεις αυτούς τους κυβερνητικούς «άθλους»…

β). Το πραγματικό σενάριο του Στουρνάρα.

Αυτός σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό του μιλάει, με κατηγορηματικό τρόπο, για «ΚΟΛΑΣΗ» το 2014!!!

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, και ο υπουργός Οικονομικών (ο καθ ην αρμόδιος) λένε τα ΕΝΤΕΛΩΣ αντίθετα…

Ο Δελαστίκ στο σημερινό άρθρο ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ, κατά τρόπο τελεσίδικο, την αλήθεια της «κολάσεως» του Στουρνάρα και ξεσκεπάζει τα παραμύθια του Σαμαρά.

Διαβάστε το τεκμηριωμένο αυτό κείμενο, ΕΔΩ:
http://tokoutsavaki.blogspot.gr/2013/12/2014_854.html

Φυσικά δεν χρειαζόμασταν τη «μαρτυρία» του Στουρνάρα για να μάθουμε για την ΚΟΛΑΣΗ που θα ζήσει ο ελληνικός λαός το 2014: Χρόνος του πιο κτηνώδους κανιβαλισμού εναντίον του ελληνικού λαού από τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ…

Τα προμηνύματα απαστράπτουν και έχουν αναδειχτεί και αναλυθεί διεξοδικά, πολύπλευρα και από πολλούς…

Εδώ θέλουμε, απλώς, να αναδείξουμε τη μακάβρια κωμωδία του εμπαιγμού μας που παίζεται από τους δημίους μας, με πρώτο θεατρίνο το Σαμαρά…

Ο ίδιος ο Στουρνάρας ξεσκεπάζει τους βρυχηθμούς της δωσίλογης κοροϊδίας και στέλνει το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του πρωθυπουργού στον σκουπιδοτενεκέ…

Αυτό που δεν μπορεί να διακρίνει ο Στουρνάρας και όλος ο μακάβριος αυτός κυβερνητικός θίασος είναι τούτο: Το 2014 θα πεταχτούν, από τον ελληνικό λαό, όλοι αυτοί του καταγέλαστου τσίρκου, στον σκουπιδοτενεκέ…









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Η μεγάλη ληστεία με τις αποδείξεις ! Δεν θα ισχύουν αποδείξεις από βενζινάδικα και super market

- Δεν θα ισχύουν αποδείξεις από βενζινάδικα και super market
- Βασικά έξοδα των νοικοκυριών δεν θα μετράνε στην εφορία
- Το ποσοστό 10% του εισοδήματος σε αποδείξεις γίνεται η μεγάλη παγίδα για μισθωτούς
συνταξιούχους
- Ποιες αποδείξεις ... σώζουν από τον φόρο

Οι αλχημείες με τις αποδείξεις συνεχίζονται ... πάντα στην πλάτη μισθωτών και συνταξιούχων που στενάζουν κάθε χρόνο να τις μαζέψουν.

Τώρα οι... εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών μελετούν ακόμη έναν τρόπο να παγιδέψουν τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις βάζοντας όμως σε νέους μπελάδες τους φορολογούμενους.

Στη λογική ότι οι πολίτες πρέπει να πιέζονται να ζητούν αποδείξεις από κατηγορίες επαγγελματιών που φοροδιαφεύγουν η νέα ευφάνταστη ιδέα του υπουργείου είναι να μην ισχύουν οι αποδείξεις από επαγγελματικές ομάδες που ούτως ή άλλως κόβουν αποδείξεις.

Έτσι δεν θα ισχύουν όπως λέγεται τουλάχιστον οι αποδείξεις από τα super market και από τα βενζινάδικα.
Δεν θα ισχύουν δηλαδή οι αποδείξεις από τα βασικά έξοδα ενός νοικοκυριού, τη διατροφή και τη μετακίνηση, δηλαδή.

Ταυτόχρονα όπως και τα περασμένα χρόνια οι αποδείξεις από τις ΔΕΚΟ και έτσι ένας μέσος μισθωτός ή συνταξιούχος θα πρέπει να συγκεντρώσει το 10% του εισοδήματός του σε αποδείξεις από αλλού.

Από που; Κανείς δεν γνωρίζει, βέβαιο είναι ότι θα “περνάνε” αποδείξεις από υδραυλικούς, γιατρούς δικηγόρους, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς κλπ Όμως πόσα είναι τα έξοδα μιας μέσης οικογένειας στις παραπάνω επαγγελματικές ομάδες; Σίγουρα όχι το 10%.

Έτσι μένει να δούμε εάν θα συνεχίσουν να ισχύουν αποδείξεις από καφετέριες, εστιατόρια και ό,τι άλλο ισχύει σήμερα.
Σε διαφορετική περίπτωση το 10% θα είναι άπιαστο όνειρο.

Στην περίπτωση μάλιστα που ο φορολογούμενος δεν συγκεντρώσει το 10% τότε έρχεται πρόστιμο ίσο με το 22% της διαφοράς.

Βέβαια θα πρέπει κάποια στιγμή να πει κάποιος στους εγκεφάλους του υπουργείου οικονομικών ότι η συγκέντρωση του 10% είναι κατά δήλωση. Ο φορολογούμενος καλείται να προσκομίσει τις αποδείξεις μόνο εάν έχει την ατυχία να “πέσει” στον δειγματοληπτικό έλεγχο και τότε φαίνεται πως δεν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν από την οικογένεια ή ακόμη και τον λογιστή οι αποδείξεις που του χρειάζονται...

Μήπως θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι να παταχθεί η φοροδιαφυγή;
 
newsit.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Χρειάζονται... 5,5 αιώνες για να ελεγχθούν τα εμβάσματα!

Στη γραφειοκρατία έχει κολλήσει ο έλεγχος για τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό 54.000 Έλληνες, ακόμη και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, την τριετία 2009 - 2011 και από τους οποίους, οι μισοί περίπου δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, οι συγκεκριμένες υποθέσεις βρίσκονται στα συρτάρια των ελεγκτικών οργάνων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς από τις 24.710 περιπτώσεις, οι οποίες χρήζουν έρευνας, ελέγχθηκαν μόλις 44.

Από τις υποθέσεις αυτές, οι οποίες επελέγησαν με τις νέες μεθόδους ανάλυσης κινδύνου που χρησιμοποιούν οι ελεγκτικές συνεδρίες, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 12 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, οι 12 κεφαλαιούχοι από τους 44 που ελέγχθηκαν, δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τα εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό.

Αυτοί αναγκάστηκαν να καταθέσουν αναδρομικές δηλώσεις για εισοδήματα που έκρυβαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στους φορολογουμένους αυτούς βεβαιώθηκαν πρόστιμα και φόροι ύψους 7,2 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό εισπράχθηκαν ή κατασχέθηκαν απευθείας από την εφορία περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ως εκ τούτου, με τους ρυθμούς που προχώρησε ο έλεγχος την τελευταία διετία, θα απαιτούνταν τουλάχιστον 5,5 αιώνες για να ελεγχθούν όλες οι περιπτώσεις.

Το πρόβλημα που οδήγησε στις μεγάλες καθυστερήσεις, εντοπίστηκε στην ελεγκτική διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί. Ο νόμος όριζε, ότι ο έλεγχος πρέπει να είναι τακτικός. Δηλαδή, ο ελεγκτής έπρεπε να εξετάζει κάθε φορολογικό αντικείμενο για κάθε χρήστη που ήταν ανοιχτή, καθώς δεν είχε δυνατότητα επανελέγχου της ίδιας χρήσης.

Με ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή όμως, προβλέπεται ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών μπορούν να πραγματοποιούν προσωρινούς ελέγχους σε φυσικά πρόσωπα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις επιχειρήσεις, για τον μερικό προσδιορισμό του εισοδήματος. Η διενέργεια προσωρινού ελέγχου δεν αποκλείει μελλοντικό επανέλεγχο.


defencenet.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Παράταση έως και την Παρασκευή για τα τέλη κυκλοφορίας

Διήμερη παράταση έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας, μετά το αδιαχώρητο που έγινε στις εφορίες.
 
Η ανακοίνωση:

Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους.

Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ! Πως εμπλέκεται ο διεγραμμένος “ξάδερφος” της λίστας Λαγκάρντ και ο Βενιζέλος!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! ΕΤΣΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ “ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ”!

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη έγινε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή. Μία βόμβα που αρκεί για να ανοίξει πάλι ο φάκελος της λίστας Λαγκάρντ αλλά και η εξεταστική για τα υποβρύχια!

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο “διεγραμμένος” ξάδελφος Ανδρέας Ροσόνης, έκανε μπίζνες με το υπουργείο άμυνας για τα εξοπλιστικά όταν υπουργός ήταν ο Βενιζέλος!

Ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να έπαιξε κεντρικό ρόλο στην σκανδαλώδη εκταμίευση του ποσού που άγγιζε το μισό δις στον Ισκαντέρ Σαφα για το σκάνδαλο των υποβρυχίων!

Ο ίδιος άνθρωπος όμως φέρεται να εμπλέκεται και στην σκανδαλώδη παραλαβή μεταγωγικών… αεροσκαφών C – 27 από την Ιταλική αεροναυπηγική εταιρία ALLENIA. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τα 12 πετάει μόνο το ένα! Και κρατηθείτε, η παραγγελία είχε γίνει επί Γιάννου Παπαντωνίου το 2002!

Ο Ροσόνης λοιπόν λίγα χρόνια μετά, ανοίγει και κλείνει σε λίγες ώρες τον λογαριασμό με τον κωδικό «BUP: 9010138503.xls –ROSSONIS ANDREAS που εμφανίστηκε στην λίστα. Πρακτική που παραπέμπει σε μεταφορά και άμεση ανάληψη χρηματικού ποσού…

Δηλαδή, ο κύριος Ροσόνης, μεσολάβησε για την ολοκλήρωση της παραγγελίας Παπαντωνίου που φαίνεται να ζημίωσε αισχρά το Ελληνικό δημόσιο, έκανε μπίζνες επι Βενιζέλου στο άμυνας, ενώ ο διεφθαρμένος ξάδελφος του Παπακωνσταντίνου άνοιγε τα ταμεία για να πληρώνονται τα ποσά! Υπουργός οικονομικών γαρ…

Έπειτα οι ρόλοι άλλαξαν και σήμερα αναρωτιόμαστε γιατί ο Παπακωνσταντίνου διέγραψε και ο Βενιζέλος κρατούσε στο συρτάρι μία λίστα με το όνομα ενός ανθρώπου με τον οποίον έκαναν μπίζνες και οι δύο…

Όσο για τον Στουρνάρα, ακόμα είναι στην θέση του. Παρά την κουμπαριά με τον Γιάννο, την στενή συνεργασία με τον Παπακωνσταντίνου, το συνεταιριλίκι με τον Σικιαρίδη – της γνωστής οικογενείας που συμπεριλαμβάνει και τον Ροσόνη.

Σε λίγο περισσότερα για την καταγγελία, αν και αυτά αρκούν για να δέσουν τον κύριο Ροσόνη, τον κύριο Παπαντωνίου και να ανοίξουν εκ νέου τα υποβρύχια και την λίστα Λαγκάρντ.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ



Οι συντάκτες του ΕΠΙΟ.ΣΥ INFO σας εύχονται χρόνια πολλά , με υγεία και λιγότερο πόνο.














Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου