EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Απόφαση του ΑΣΕΠ που θα στείλει στα σπίτια τους χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου

Απόφαση του ΑΣΕΠ αναμένεται να αποτελεί «πιλότο»...  Την «κερκόπορτα» για απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου ανοίγει απόφαση του ΑΣΕΠ για 27 υπαλλήλους του Δήμου Δραπετσώνας.

Πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι είχαν προσληφθεί το 2004 με τα κριτήρια του «Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004). Σύμφωνα με την απόφαση 590 του Γ' Τμήματος του ΑΣΕΠ που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος» οι μονιμοποιήσεις είναι παράνομες, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι αυτοί όχι μόνο να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης αλλά και της επιστροφής των μισθών που έχουν εισπράξει.

Η απόφαση, αναφέρει η εφημερίδα, αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν εκατοντάδες υπάλληλοι που θα πάρουν το δρόμο απόλυσης και οι οποίοι θα προστεθούν σε εκείνους που θα φύγουν από το δημόσιο προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 5.500 αποχωρήσεων, δέσμευση που υπάρχει προς την τρόικα.

Οι υπάλληλοι βρίσκονται αντιμέτωποι επίσης με ποινικές διώξεις τόσο για τους ίδιους όσο και για τους υπεύθυνους από την πλευρά του Δήμου που εν γνώσει τους ενέκριναν τις μονιμοποιήσεις.

Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάλληλοι με συμβάσεις που απείχαν μεταξύ τους περισσότερους από 12 και με τη συνέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίστηκε και άλλη σύμβαση από το πουθενά, ή βεβαίωση απασχόλησης και άλλα έγγραφα που επί της ουσίας "ανακαλύφθηκαν" μόνο και μόνο για να επιτευχθεί η μονιμοποίηση των υπαλλήλων με παράνομο τρόπο.

newsbeast.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID