EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κλείνει την 1η Σεπτεμβρίου για τέσσερις μήνες η γέφυρα στη Άλασσα! Ήταν πλέον επικίνδυνη

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού ανακοινώνει ότι, την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου 2014 – 30 Ιανουαρίου 2015, στα πλαίσια των εργασιών για την αναβάθμιση της φέρουσας ικανότητας της γέφυρας του ποταμού Ζυγού, παρά την Άλασσα, η γέφυρα θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία.

Την περίοδο του τετραμήνου που η γέφυρα θα επισκευάζεται και θα είναι κλειστή η τροχαία κίνηση από και προς τις Πλάτρες θα διοχετεύεται διαμέσου του παρακείμενου παρακαμπτήριου δρόμου που έχει κατασκευαστεί για τον σκοπό αυτό.

Τα έργα προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων και 72 χιλιάδων ευρώ, έχουν ήδη ξεκινήσει με την κατασκευή και την παράδοση στην κυκλοφορία του παρακαμπτήριου δρόμου, που έγινε στην θέση του παλιού, με μεγαλύτερης διαμέτρου τούνελ για το νερό του ποταμού, διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση. Ο παρακαμπτήριος θα διατηρηθεί και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της γέφυρας του Ζυγού και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όποτε παραστεί ανάγκη.

                 

Τα έργα αναβάθμισης της υφιστάμενης γέφυρας, αποσκοπούν πρώτα απ' όλα στην ενίσχυση της φέρουσας αντισεισμικής ισχύος της, όπως στην διαπλάτυνσή της. Τα βάθρα της γέφυρας θα παραμείνουν και θα ενισχυθούν, ενώ θα γίνουν νέα ακρόβαθρα. Το υφιστάμενο κατάστρωμα θα κατεδαφιστεί και θα διαπλατυνθεί.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό να επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.



πηγη




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID