EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αντισυνταγματικές έκριναν τις περικοπές στις αποδοχές τους οι…δικαστές ! Του λαού ΦΥΣΙΚΑ συνταγματικές !!!

Αντισυνταγματικές έκριναν τις περικοπές στους μισθούς τους οι δικαστές, ενώ αποφάσισαν ότι δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, να έχουν και αφορολόγητο το 25% των ακαθαρίστων αποδοχών τους.

Με δυο αποφάσεις το Μισθοδικείο έκρινε ότι οι αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών που έγιναν στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, «αντίκεινται στο άρθρο 26 του Συντάγματος και στις διατάξεις των άρθρων 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2 του Συντάγματος, οι οποίες επιτάσσουν την ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών λειτουργών με την χορήγηση σε αυτούς αποδοχών αναλόγων προς το κύρος και την αποστολή του λειτουργήματός τους».Συνεπώς, κατά τους δικαστές, οι υπουργικές αποφάσεις που προβλέπουν την αναδρομική μείωση των αποδοχών τους είναι μη νόμιμες, καθώς η έκδοσή τους στηρίζεται σε αντισυνταγματικούς νόμους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης το Σύνταγμα προς εξασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαστικής λειτουργίας αναγνωρίζει, «ευθέως και ρητώς με το άρθρο 87 παράγραφος 2, λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία στους δικαστές που συγκροτούν τα δικαστήρια και ταυτίζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης (και δι’ αυτής την ισοτιμία της με τις άλλες δύο λειτουργίες, μέσω της οποίας πραγματοποιείται, αποτελεσματική διάκριση των λειτουργιών) προς την ανεξαρτησία των δικαστών».Μάλιστα, εγγύηση προς εξασφάλιση της ανεξαρτησίας αυτής θεωρείται, κατά την έννοια του άρθρου 26 του Συντάγματος και η ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών λειτουργών, την οποία το Σύνταγμα καθιερώνει ευθέως και ρητώς στο άρθρο 88 παράγραφος 2, επιτάσσοντας την χορήγηση σε αυτούς αποδοχών, οι οποίες πρέπει πάντοτε να είναι ανάλογες προς το λειτούργημά τους.

Βάσει αυτού -τονίζει το Μισθοδικείο- οι αποδοχές των δικαστών πρέπει όχι μόνον να είναι τουλάχιστον ίσες προς τις αποδοχές των αντιστοίχων προς τους δικαστικούς λειτουργούς οργάνων των άλλων δύο λειτουργιών, αλλά «και επαρκείς να εξασφαλίσουν αφ’ ενός μεν την αξιοπρεπή διαβίωση των δικαστικών λειτουργών, δηλαδή την διαβίωσή τους κατά τρόπο συνάδοντα προς το κύρος του λειτουργήματος που ασκούν και της αποστολής τους ως οργάνων της τρίτης πολιτειακής εξουσίας λαμβανομένου υπ’ όψη ότι από το άρθρο 89 παράγραφος 1 του Συντάγματος επιβάλλεται η αποκλειστική απασχόλησή τους με την απονομή του δικαίου και αφ’ ετέρου την απερίσπαστη εκ μέρους των δικαστικών λειτουργών άσκηση των καθηκόντων τους».

Η μεταβολή του μισθολογικού καθεστώτος των δικαστικών, συνεχίζει το Μισθοδικείο, με μείωση των αποδοχών τους, ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση που η μείωση αυτή είναι τέτοιας φύσεως ή εκτάσεως, που να επιφέρει πράγματι ανατροπή του έως τότε ισχύοντος μισθολογικού καθεστώτος, δεν μπορεί να γίνει αφ’ ενός μεν χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος δημοσίου συμφέροντος και αφ’ ετέρου χωρίς να προκύπτει από συγκεκριμένα στοιχεία ότι η μείωση αυτή είναι αναγκαία για την επίτευξη του σκοπού του δημοσίου συμφέροντος και δεν μπορεί να αναπληρωθεί από άλλα μέτρα.

Με τη δεύτερη απόφασή του το Μισθοδικείου έκρινε ότι οι δικαστές δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, 25% φοροαπαλλαγή επί των ακαθαρίστων αποδοχών τους. Σύμφωνα με την απόφαση η πρόβλεψη του Ζ΄/1975 Ψηφίσματος της Ε΄ αναθεωρητικής Βουλής με την οποία απαλλάσσεται από φόρο το 25% των ακαθαρίστων βουλευτικών αποδοχών (αποζημιώσεως όπως αποκαλείται), ισχύει και για τους δικαστικούς λειτουργούς.Κατόπιν αυτών, το Μισθοδικείο έκρινε ότι μη νόμιμα προϊστάμενος επαρχιακής Δ.Ο.Υ. απέρριψε το αίτημα δικαστικής λειτουργού που ζητούσε να αφαιρεθεί από το συνολικό ετήσιο ακαθάριστο ποσό των αποδοχών της ποσό ίσο με το 25%.
Σημειώνεται ότι στο Μισθοδικείο συμμετέχουν καθηγητές των Νομικών Σχολών της χώρας, δικαστές και δικηγόροι.

newsbomb








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Ο κοιμισμένος χαλίφης θύμα του βεζίρη Ιζνογκούντ

Η επανάσταση είναι μία διαδικασία αυθόρμητη που ξεκινάει όταν οι άρχοντες δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα και με τον λαό τους.
 

Όσο υπάρχει επαφή και λογική τα πράγματα μπορούν να ελεγχθούν.
Όταν χαθεί η επαφή το πλήθος ακολουθεί από ένστικτο αυτόν που δείχνει ότι ξέρει τι κάνει.

 
Σε όλους είναι γνωστή η ιστορία με τον βεζίρη που συνεχώς αύξανε τους φόρους και οι υπήκοοι του θλιμμένοι αντιμετώπιζαν την χειροτέρευση της ζωής τους στωικά.

Την τελευταία φορά που αύξησε τους φόρους όλοι ήταν χαρούμενοι και γελούσαν.

Και τότε στο παρά πέντε κατάλαβε.

Και άρχισε να μειώνει πανικόβλητος τους φόρους.

Κατάλαβε ότι θα γίνει επανάσταση και θα χάσει το κεφάλι του από την στιγμή που ο κόσμος άρχιζε να μην τον υπολογίζει και να συμπεριφέρεται παράλογα.Το παραπάνω είναι βέβαια ένα διδακτικό παραμύθι και μπορεί οποιοσδήποτε να χαμογελάσει λέγοντας ότι δεν γίνονται στην πράξη αυτά.Η κυβέρνηση σαν τον άφρονα βεζίρη αυξάνει συνεχώς τους φόρους, χωρίς όμως να φροντίζει να τους εισπράττει από όλους.

Νιώθει ως σήμερα δυνατή και ακαταμάχητη.

Δεν πρόσεξε εγκαίρως την κίνηση στους δρόμους του Δεκεμβρίου, που είναι περίεργα αυξημένη.

Δεν κατάλαβε ότι η περίπτωση Λιάπη και Τομπούλογλου ροκάνισαν την ελάχιστη εμπιστοσύνη του εκλογικού της κοινού στον πατερούλη Αντώνη και την κομπανία.

Η κυβέρνηση με αφέλεια μοίρασε τις συντάξεις από τις 20 Δεκεμβρίου και δεν σκέφτηκε ότι δημιούργησε έτσι ένα δεκαήμερο κενό αυξημένης πείνας και στέρησης τον Ιανουάριο του 2014.

Στις αρχές του χρόνου αρχίζει η εξάμηνη προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα.
Θα αντέξει η διακυβέρνηση της χώρας τον διασυρμό της όταν αρχίσουν δημόσια τα γέλια?


Στον τύπο διαβάζουμε ότι τρεις ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας δεν έχουν προσέλθει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 3,5 εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων από το σύνολο των 5,5 εκατομμυρίων.

Οι φορολογούμενοι άρχισαν ήδη να συμπεριφέρονται περίεργα και να μην πτοούνται από το διπλάσιο πρόστιμο, που προβλέπεται στην περίπτωση της μη πληρωμής.

Γελάνε ήδη χορτασμένοι, γιατί το ποσό το έχουν ήδη φάει στις τρέχουσες ανάγκες τους.

Η κυβέρνηση μπορεί να δώσει μία παράταση για να αποφύγει την γελοιοποίηση.

Δεν το κάνει
γιατί υπολογίζει ότι έτσι θα αυξήσει τις εισπράξεις από το πρόστιμο για τα τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με τις προβλέψεις του μεγάλου βεζύρη ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ (κος Στουρνάρας).

Η συνέχεια του έργου θα παιχθεί στις ουρές των τραπεζών και μπροστά στα κτήρια των υπουργείων.

Ποιός άραγε θα διαδεχθεί τον κοιμισμένο χαλίφη, όταν ξεσηκωθούν οι φοβισμένοι βουλευτές του?

Γιατί όλοι γνωρίζουν πλέον ότι αν δεν τον ρίξουν αυτοί, κανένας δεν θα βρεθεί τον Μάιο να τους σταυρώσει…

Ούτε ο “συνταξιούχος ” Λιάπης, ούτε ο “πιστός ψηφοφόρος” Τον (πούλο) γλου…

Ο πιστός ψηφοφόρος Τον (πούλο) γλου γελάει ήδη δίπλα στον κοιμισμένο χαλίφη του…

Πηγή








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Επιχειρηματίας με οφειλές τίναξε τα μυαλά του στον αέρα μπροστά στους αστυνομικούς για να μη συλληφθεί

Επιχειρηματίας 56 ετών αυτοκτόνησε το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έμπορο αυτοκινήτων σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες, πλαστογραφία και υπεξαίρεση. Ο 56χρονος αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Γεωργίου Χαραλάμπους 5, για να μην συλληφθεί.

Όλα άρχισαν  γύρω στη 1 το μεσημέρι όταν αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν. Μόλις όμως εκείνος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του, απειλώντας να αυτοκτονήσει.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές. Στην περιοχή έσπευσαν ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, πυροσβέστες και σταθμός του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, απλώθηκε προστατευτικό στρώμα μπροστά από το σπίτι του, σε περίπτωση που εκείνος αποφάσιζε να πέσει από το μπαλκόνι. Τελικά στις 3.15 ακούστηκε ένας κρότος από το διαμέρισμα και λίγο αργότερα εισέβαλαν στο εσωτερικό του άνδρες των ΕΚΑΜ οι οποίοι εντόπισαν νεκρό τον 56χρονο.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ για τους πρωτοετείς φοιτητές μέχρι τις 31 Ιανουαρίου

Παρατείνεται η περίοδος παροχής μειωμένου εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους πρωτοετείς φοιτητές, του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, με τη βεβαίωση εγγραφής ή τη βεβαίωση επιτυχίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η παράταση ισχύει έως και τις 31 Ιανουαρίου 2014, προκειμένου να διευκολυνθούν οι νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής τους και έκδοσης της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας.

Έτσι, κατά τον έλεγχο, οι φοιτητές θα πρέπει να επιδεικνύουν κατά περίπτωση τη βεβαίωση εγγραφής ή τη βεβαίωση επιτυχίας τους καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα.
 
Η Βεβαίωση Επιτυχίας χορηγείται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην οποία υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησης ή εξέτασης των επιτυχόντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Στα «μαλακά» ο Λιάπης με πρόστιμο 76.000 ευρώ -«Αυτός ο πάμπλουτος ρέπει προς το έγκλημα» είπε ο εισαγγελέας

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες. Στον πρώην υπουργό, που δεν προσήλθε στη δίκη του, επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ, καθώς το όχημα ήταν ανασφάλιστο.

Πυρά εισαγγελέα για τον «πάμπλουτο» Μιχάλη Λιάπη που ρέπει προς το έγκλημα

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του κ. Λιάπη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό ο πρώην υπουργός ενήργησε με δόλο έχοντας προσχεδιάσει την πράξη του, όπως είπε, αναφερόμενος στις πλαστές πινακίδες που είχε εκδώσει ο κ. Λιάπης όταν κατέθεσε τις αυθεντικές.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παραβάσεις του ΚΟΚ εντολέας τους ενήργησε «από απερισκεψία, από ανοησία... αυτές τις λέξεις μου επιτρέπεται να πω στο δικαστήριο», όπως είπε ο ένας εξ αυτών χαρακτηριστικά. Τόνισαν μάλιστα ότι ο κ. Λιάπης αισθάνεται άσχημα και μεταμελημένος. Ανέφεραν, επίσης, ότι η απουσία του πρώην υπουργού από το δικαστήριο δεν οφείλεται σε απαξίωσή του αλλά στο γεγονός ότι «απ' έξω υπάρχουν 30 δημοσιογράφοι και κάμερες, οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται και έξω από το σπίτι του».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Οι νέοι μεγάλοι οδικοί άξονες της Αττικής

Το επόμενο θέμα προσέγγισης είναι το οδικό δίκτυο. Στο οδικό δίκτυο έχουμε συμπλήρωση του κύριου οδικού δικτύου με το νέο άξονα Ελευσίνας – Θήβας. Εδώ θα κάνω μια παρατήρηση, που είμαι βέβαιος ότι, σας απασχολεί όλους. Αυτό που καταγράφουμε, αυτό που προτείνεται από το ρυθμιστικό είναι το πλήρες φάσμα των δράσεων, που θα ήταν επιθυμητό να υλοποιηθούν. Η προσαρμογή του συγκεκριμένου σχεδιασμού θα γίνει όταν θα αποφασιστεί σε κάθε τομεακό και σε κάθε επιμέρους δράση του κάθε Υπουργείου πόσα χρήματα θα διατεθούν για την Αττική, είτε ως τομεακό πρόγραμμα είτε ως περιφερειακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου αυτές οι δράσεις να υλοποιηθούν. Αυτό που δεν επιτρέπεται, όμως, να κάνει το ρυθμιστικό είναι να μην έχει προβλέψει δράσεις, οι οποίες θα στοχεύουν στην υλοποίηση των στρατηγικών αξόνων, που προανέφερα.

Άρα:
1. Νέος άξονας, Ελευσίνας – Θήβας.
2. Ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης και της Λεωφόρου Σταυρού – Ραφήνας.
3. Υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας. Αυτό είναι ένα θέμα, που έχει, επίσης, συζητηθεί πάρα πολλές φορές.
4. Ολοκλήρωση του εξωτερικού οδικού δακτυλίου της Αθήνας.
5. Διερεύνηση για τη βέλτιστη διασύνδεση της νότιας Αττικής με το νέο διεθνή αερολιμένα.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ σημείωσε πως: Στο στρατηγικό σχέδιο είναι ουσιαστικά αποτυπωμένο το όραμα για την Αττική. Το πώς κανείς με χωρική ισορροπία, χωρική δικαιοσύνη, αειφορία και υλοποιώντας τις αρχές που έχει προαποφασίσει, προσπαθεί να διαμορφώσει το μέλλον της Αττικής.

Τελειώνοντας, να σας πω ότι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκ μέρους του οργανισμού μια σειρά δράσεων, το πρόγραμμα των μητροπολιτικών αναπλάσεων, που σας προανέφερα, το λεγόμενο ΣΟΑΠ, δηλαδή για πρώτη φορά σύνολο ολοκληρωμένων δράσεων που χρηματοδοτούνται τόσο από δημόσιες δαπάνες, όσο και από το “Jessica”, ως δράσεις ενίσχυσης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για το κέντρο της Αθήνας, μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πολεοδομικού αναπτυξιακού, κοινωνικού, επιχειρηματικού χαρακτήρα, που θα αναβαθμίσει συνολικά το κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων. Δεύτερον, τα μητροπολιτικά πάρκα. Τρίτον, -το λέω για συναδέλφους, που έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αττική ευρύτερα- βρίσκονται υπό αναθεώρηση και σε εξέλιξη τα γενικά πολεοδομικά σχέδια πολλών δήμων της Αττικής, όπως Καλύβια Θορικού, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Βάρη, Βουλιαγμένη, Κερατσίνι και ούτω καθεξής.
Εκτενή αναφορά στο οδικό δίκτυο της Αττικής έκανε προ ημερών ο Υπουργός ΠΕΚΑ κος Μανιάτης και έδωσε σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον των οδικών αξόνων της Αττικής, έργα που θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα (ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του):
 
Εντύπωση πάντως προκάλεσε η μηδενική αναφορά στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού καθώς σε όλη τη διάρκεια της ομιλίαςδεν έγινε λόγος ενώ η σχεδιαζόμενη σήραγγα Αργυρούπολης παραμένει σε "διερεύνηση" καθώς η προφανής της αξία έχει γίνει αντικείμενο αναλυτικής και σχολαστικής εργασίας.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Μίζες 18 εκατ. σε Ελληνες αξιωματούχους

Στις αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντωνίου Κάντα και τις σχετικές έρευνες της εισαγγελίας της Βρέμης αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung...

«Καλές σχέσεις» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται στην απολογία του Αντωνίου Κάντα και στην παρουσίαση του τρόπου που εισπράχτηκαν οι μίζες προς διάφορους Έλληνες αξιωματούχους για την αγορά αρμάτων μάχης και τον εκσυγχρονισμό υποβρυχίων και άλλων οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, οι αναφορές του Κάντα, οι οποίες διαψεύδονται από τις γερμανικές επιχειρήσεις, ταυτίζονται με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η εισαγγελία της Βρέμης, η οποία εδώ και καιρό διεξάγει έρευνες σε βάρος των γερμανικών ομίλων Rheinmetall και Atlas.

Η εισαγγελία της Βρέμης γνωρίζει πώς διοχετεύθηκαν οι μίζες στην Αθήνα
«Περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ υποστηρίζεται ότι διοχετεύθηκαν σε Έλληνες αξιωματούχους για τον εκσυγχρονισμό υποβρυχίων του τύπου “Ποσειδών“. Επίσης υποστηρίζεται ότι κατεβλήθησαν μίζες και για την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad από την Rheinmetall» γράφει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι η εισαγγελία της Βρέμης «γνωρίζει με ποιους πολύπλοκους τρόπους διοχετεύθηκαν εκατομμύρια ευρώ στην Αθήνα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κάντας παραδέχεται ότι ένα μέρος των χρημάτων έφτασε στον ίδιο, «μέσω ενός μεσάζοντα της Rheinmetall και της Atlas τον οποίο η εισαγγελία της Βρέμης θεωρεί κομιστή των χρημάτων». Πάντως η Rheinmetall ισχυρίζεται ότι δεν έχει ιδέα για άνομες πληρωμές και ότι δεν έχει δώσει οδηγίες για κάτι τέτοιο.

Το ρεπορτάζ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά των 170 αρμάτων μάχης Leopard 2A6 Hel από τη γερμανική Krauss-Maffei Wegmann(KMW), για την οποία ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών κατέθεσε ότι εισέπραξε συνολικά 1,7 εκατομμύρια ευρώ από κάποιον Έλληνα αντιπρόσωπο της εταιρείας.

«Η Krauss-Maffei Wegmann δήλωσε επ` αυτού ότι δεν „λάδωσε“ ούτε επιφόρτισε κάποιον άλλον για να “λαδώσει“ τον Κάντα ή κάποιον άλλον». Και η γερμανική εταιρεία προσθέτει ότι «όλοι οι συνεργάτες και οι εταίροι της υποχρεούνται να συμπεριφέρονται απολύτως νόμιμα». Η Krauss-Maffei Wegmann αναφέρει ότι η συμφωνία για τα Leopard συνιστά αποτέλεσμα «διάφανης διαδικασίας ανάθεσης» στην οποία εκείνη επικράτησε.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της Deutsche Welle η ανακίνηση του θέματος έχει προκαλέσει εκνευρισμό σε γερμανικές εταιρείες, που εδώ και καιρό προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους το ίματζ των μιζών, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που αναμένεται περαιτέρω υποχώρηση των πωλήσεων οπλικών συστημάτων εξαιτίας της κρίσης.

Υποψίες για μίζες από γερμανικές εταιρείες προς Έλληνες αξιωματούχους
Όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, το εάν η ομολογία του Κάντα ευσταθεί ή όχι είναι κάτι που θα πρέπει να εξακριβώσουν όχι μόνο οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές, αλλά «ίσως και οι γερμανικές», καθώς «η δωροδοκία αξιωματούχων στο εξωτερικό είναι από το 1999 αξιόποινη πράξη στη Γερμανία».

Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, καθώς η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, με δεδομένο ότι η Ελλάδα χρωστά ακόμη στην KMW μερικά εκατομμύρια.

Ο τομέας των εξοπλισμών χαρακτηρίζεται στο ρεπορτάζ ιδιαίτερα επιρρεπής στη διαφθορά, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών που εξάγουν οπλικά συστήματα. «Έτσι, υποστηρίζεται ότι εκπρόσωποι γερμανικών κυβερνήσεων έχουν επανειλημμένα ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα, προκειμένου αυτή να αγοράσει οπλικά συστήματα από τη Γερμανία. Κι αυτό μολονότι, η Ελλάδα είναι εδώ και καιρό υπερχρεωμένη αλλά και καλά εξοπλισμένη, ενώ δεν είναι σε θέση να αγοράσει περισσότερα υποβρύχια, αεροσκάφη και άρματα μάχης», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.
(Πηγή: Deutsche Welle)







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Νέα έκρηξη σε τρόλεϊ στο Βόλγκογκραντ στη Ρωσία

Νέα έκρηξη, αυτή τη φορά σε τρόλεϊ, συγκλόνισε μόλις 24 ώρες μετά το χτεσινό χτύπημα, τη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ. Τουλάχιστον 15 νεκροί και αρκετοί τραυματίες έχουν αναφερθεί από το σημερινό χτύπημα που έγινε σε τρόλεϊ σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης στην περιοχή Dzerzhinsky. Magnify Image Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν το καμένο όχημα και αρκετά πτώματα διαμελισμένα ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών ενώ με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βόλγκογκραντ κατευθύνεται και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Αλεξάντρ Μποτνίκοφ. Και οι δύο επιθέσεις αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως τρομοκρατικά χτυπήματα.


Οι περιγραφές των ανταποκριτών κάνουν λόγο για σκηνικό φρίκης με το όχημα να ανατινάζεται ενώ ήταν γεμάτο κόσμο και ανάμεσα στα θύματα να υπάρχει και ένα μωρό ενός έτους. Magnify Image Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή ή τη χθεσινή επίθεση αν και ως δράστης του χτεσινού μακελειού φαίνεται να αναγνωρίζεται η Οκσάνα Ασλάνοβα, το κεφάλι της οποίας βρέθηκε στο χώρο της επίθεσης.


Η "μαύρη χήρα" πυροδότησε τα εκρηκτικά λίγο πριν περάσει από τα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων τη στιγμή που εντόπισε έναν αστυνομικό να την πλησιάζει. Η Ασλάνοβα είχε παντρευτεί δύο φορές με αντάρτες οι οποίοι είχαν σκοτωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις. Τα στοιχεία καταδεικνύουν πως δεν ήταν μόνη αλλά είχε συνεργό ο οποίος προς το παρόν έχει αναγνωριστεί με το επίθετό Παβλόφ. 


Οι δύο αυτές επιθέσεις εντείνουν την ανησυχία, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, σχετικά με την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 690 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Βόλγκογκραντ.


Πηγή: www.lifo.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






















Οι φορολογούμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν τις πολυέξοδες φιλοδοξίες του βουλιμικού με την εξουσία Ευ. Βενιζέλου ... Αλλα 263.000 € για να δηλώνει αντιπρόεδρος!

Μπορεί η θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης να είχε καταργηθεί όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ διαδεχόμενος τον Γ. Παπανδρέου και μαζί να καταργήθηκαν τα αντίστοιχα έξοδα, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν πάλι τους τελευταίους μήνες. Εξαιτίας του κ. Βενιζέλου οι Ελληνες φορολογούμενοι καλούνται εκ νέου να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν τις φιλοδοξίες -χωρίς, μάλιστα, καμία ουσία- του υπερφίαλου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και η βουλιμία του για την εξουσία καθώς και η εκβιαστική απαίτησή του να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση, παρά τα σημάδια διάλυσης του κόμματός του και τα μονοψήφια ποσοστά που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, δυστυχώς πληρώνεται αδρά, με τα έξοδα να συνεχίζονται απρόσκοπτα και για το 2014.

Ηδη ο κ. Βενιζέλος έχει αρχίσει να μοιράζει τα 468.000 ευρώ που κοστίζει ετησίως το πολιτικό γραφείο του, όπως άλλωστε έχει αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία». Με έξι σχετικές αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Δι@ύγεια τις προηγούμενες ημέρες, μόνο για τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων του γραφείου του -χωρίς να υπολογιστούν οι υπερωρίες που θα έρχονται σταδιακά κατά τη διάρκεια του νέου έτους- εγκρίνονται για το 2014 αντίστοιχες δεσμεύσεις συνολικού ύψους 263.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται: 225.200 ευρώ «για βασικούς μισθούς των υπηρετούντων υπαλλήλων του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για ολόκληρο το έτος 2014», 14.000 ευρώ για εργοδοτική εισφορά κλάδου υγείας τους, 12.000 ευρώ για εισφορές τους στο ΙΚΑ, 4.800 ευρώ για επίδομα... θέσης ευθύνης (άκουσον άκουσον), 4.000 ευρώ για εισφορές σε λοιπούς ασφαλιστικούς φορείς και 3.000 ευρώ για οικογενειακή παροχή προς αυτούς. 

Και όλα αυτά, τη στιγμή που η προσφορά του κ. Βενιζέλου, είτε μέσω της θέσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είτε μέσω αυτής του υπουργού Εξωτερικών, είναι μηδαμινή ή -πιο σωστά- εγκυμονεί συνεχείς κινδύνους για τα εθνικά μας ζητήματα. Και όλα αυτά, την ώρα που το κόμμα του συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο, με το κάθε στέλεχος -από όσα του έχουν απομείνει- να διατυπώνει τη δική του, διαφορετική από των υπολοίπων, άποψη. Βέβαια, ο ίδιος συνεχίζει να κυκλοφορεί προκλητικά με την τεθωρακισμένη BMW αξίας 750.000 ευρώ.
 
http://www.dimokratianews.gr/








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Kaτά γενική ομολογία της κοινωνίας μας, το σημερινό Μνημονιακό πολιτικό μας σύστημα, το οποίο είναι συνέχεια του πολιτικού συστήματος της μεταπολιτεύσεως, εκτός του ότι είναι αναποτελεσματικό, παραμένει σαθρό και διαβρωμένο. Με τον τρόπο δε, που λειτουργεί αυτό το πολιτικό μας σύστημα δεν υπάρχει καμιά ελπίδα οικονομικής ανάπτυξης από τη στιγμή που όλα τα λεφτά των δανείων δεσμεύονται προκειμένου να εξυπηρετούν το χρέος μας απέναντι στους τοκογλύφους-δανειστές μας ή το όποιο περίσσευμα οδηγείται στην κάλυψη μη παραγωγικών αναγκών του Ελληνικού δημοσίου. Από την άλλη μεριά επακόλουθο αυτής της δουλικής πολιτικής είναι ο δραστικός περιορισμός του ιδιωτικού τομέα, της αναπτυξιακής ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας μας, ο οποίος μέσω του εισοδήματός του δεν μπορεί να αναθερμάνει την αγορά και να βοηθήσει στη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών μας.

Ταυτόχρονα αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να πατάξει ή δεν θέλει να πατάξει τις διαχρονικές παθογένειες που ταλανίζουν το Ελληνικό κράτος, όπως η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, και το παραεμπόριο. Αυτές οι παθογένειες, εάν είχαν τιθασευτεί από αυτό το σαθρό και διαβρωμένο κράτος των πολιτικών εγκληματιών, δεν θα υπήρχε ανάγκη καμιάς μεταβολής των φορολογικών δεδομένων.

Αλλά δυστυχώς, αυτό το κράτος της καρπαζιάς και της προχειρότητας δεν έδωσε καμιά σημασία, όπως σε τόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, στις δημόσιες καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (είχε την απόλυτη ευθύνη για τη μηχανογράφηση των εφοριών και του Υπουργείου Οικονομικών), Διομήδη Σπινέλλη ως προς τη διαφθορά στις εφορίες, την 15η Δεκεμβρίου 2011 στον Ant1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Εάν έστω από τότε είχαν προσεκτικά ασχοληθεί, ίσως σήμερα τα πράγματα να ήσαν διαφορετικά. Πιο αναλυτικά: Oκ. Σπινέλλης, είχε καταγγείλει την αναποτελεσματικότητα, την κακοδιοίκηση και τη διαφθορά του δημοσίου. Είχε μιλήσει για το σύστημα «40-40-20» που κατά την άποψή του, από κάθε φορολογικό έλεγχο, το 40% του προστίμου μένει στον επιχειρηματία με τον διακανονισμό, το άλλο 40% πηγαίνει στον εφοριακό που διενεργεί τον έλεγχο και μόνο το 20% οδεύει στο ταμείο της εφορίας και του Ελληνικού δημοσίου.

Θα θυμίσω, πως παρών στη ζωντανή αυτή τηλεοπτική εκπομπή ήταν και ο κ. Νικολακόπουλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, που προς κατάπληξη όλων των παρισταμένων, αλλά και των πολιτών που παρακολουθούσαν την συζήτηση, κατήγγειλε ότι: α) για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν υπάρχει πολιτική βούληση, β) δεν υπάρχει νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο και γ) γίνονται στο έργο τους παρεμβάσεις από την πολιτεία. 

Επίσης, είπε αυτό που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε, εκτός βεβαίως των πολιτικών ταγών της χώρας που όπως φαίνεται είναι κουφοί και τυφλοί, πως: «Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πως είναι δομημένο το σύστημα…». Επιπλέον, στην συζήτηση αυτή συμμετείχε και ο κ. Ρουμελιώτης, πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠΥΟ, ο οποίος, επίσης, είχε καταγγείλει: «η φοροδιαφυγή, είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας, είναι θέμα ενός ολόκληρου συστήματος….υπάρχει η τεχνολογία και μπορούν να βρουν τους φοροδιαφεύγοντες, αλλά δεν θέλει κανένας από αυτούς που κυβερνούν 40 χρόνια να τους πιάσει…».



Οι παραπάνω καταγγελίες είχαν γίνει από τους πλέον αρμόδιους φορείς και δυστυχώς, δεν άνοιξε καμιά μύτη. Καταγγέλλονται, οι κυβερνώντες σαν τυχάρπαστοι, απατεώνες, κλέφτες, λωποδύτες, που συνειδητά ρουφούν το αίμα των πολιτών οι οποίοι έχουν σωστή φορολογική συνείδηση, προς όφελος των ομοίων τους. Που βρίσκονται τελικά, οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές;

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς είχε εξαγγείλει πως όταν γίνει Πρωθυπουργός, θα πάτασσε την διαφθορά του δημόσιου τομέα και την φοροκλοπή-φοροδιαφυγή. Παρ΄ότι όμως, σήμερα ο κ. Σαμαράς είναι Πρωθυπουργός της χώρας, εν τούτοις δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε. Κλείνει διαρκώς τα μάτια και τα αυτιά σ΄αυτό το πολιτικό σύστημα της αρπαχτής. Ο κ. Σαμαράς, μας έχει αποδείξει πως δεν έχει την πολιτική βούληση, όπως δεν είχαν όλοι οι προκάτοχοί του, για να χτυπήσει αυτά τα καρκινώματα που κατασπάραξαν και εξακολουθούν να κατασπαράσσουν τα σωθικά της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν μας έχει αποδείξει με έργα και όχι με λόγια πως θα πατάξει τη φοροκλοπή, τη φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο και την αθρόα λαθρομετανάστευση που αιμορραγεί την πατρίδα μας. Δεν μας έχει αποδείξει πως θα ασχοληθεί κάποτε με τα καρκινώματα που νόσησαν την Ελληνική κοινωνία. Μας έχει πείσει όμως, πως εξυπηρετεί πειθήνια τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων μας:

Φρόντισε μαζί με άλλους 151 άθλιους πολιτικάντηδες να νομοθετήσει υπέρ των πλειστηριασμών αρπαγής της α΄ κατοικίας για όσους εκ των Ελλήνων σύναψαν στεγαστικό δάνειο, ως συμπλήρωμα του αποταμιευτικού τους υστερήματος, με όρους που εξυπηρετούντο από τους μισθούς ή τις συντάξεις που ελάμβαναν κατά την ημέρα της σύναψης της συμφωνίας.

Ποιος εξ όλων αυτών θεωρούσε τότε, πως θα γίνει αυτή η απόλυτη αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων και δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην οφειλή τους; Δηλαδή, ο κ. Σαμαράς τιμωρεί τους νοικοκυραίους Έλληνες γιατί είχαν φρόνηση και σύνεση, προκειμένου να στεγάσουν την οικογένειά τους και έτσι να εκπληρώσουν το όνειρό τους;

Φρόντισε να δέχεται τους παραλογισμούς του κ. Στουρνάρα, ο οποίος πεισματικά εξακολουθεί να επιμένει στην εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, παγώνοντας όλο τον Ελληνικό λαό και αιμορραγώντας την οικονομία από την υστέρηση εσόδων. Δεν αντιδρά ο κ. Σαμαράς ούτε όταν αυτό το ηλίθιο και αναποτελεσματικό μέτρο δημιούργησε το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που έπνιξε όλες τις μεγαλουπόλεις της πατρίδος μας και όλοι οι πνευμονολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία μας, κυρίως των παιδιών και των ευπαθών κατηγοριών συμπολιτών μας.

Φρόντισε να μετατρέψει σε μόνιμο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για το οποίο ο εμπνευστής του, αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως Ευάγγελος Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει ως προσωρινό! Στο σημείο αυτό, αξίζει να δούμε τι δήλωνε ο ευτραφής Βενιζέλος την 23η Ιουνίου 2011: «Δεν πρέπει να γίνει άλλη παρέμβαση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Δεν είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ, ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη και φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό, θεμελιώδες και δεν μπορείς να το συνδέεις με την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων…».

Συνεπώς, ο Πρωθυπουργός της χώρας μας μπορεί να ποδοπατεί το Ελληνικό Σύνταγμα, όπως επί παραδείγματι το άρθρο 2, παράγραφος 1, το οποίο ορίζει: «Ο σεβασμός και ηπροστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». Μπορεί η Δικαιοσύνη να ανέχεται την συστηματική παραβίαση του Συντάγματος, όπως επί παραδείγματι το άρθρο 1, παράγραφος 2 και 3, το οποίο ορίζει: «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα»! Και το ακροτελεύτιο άρθρο 120, παράγραφος 4 του Συντάγματος, κε Πρωθυπουργέ και κοι Δικαστές, ορίζει: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Και το άρθρο 120, το καταργεί ή το ενεργοποιεί μόνο ο Ελληνικός λαός. Και οσονούπω, φτάνει η ώρα της ενεργοποιήσεώς του!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Για εξαπάτηση καταγγέλλεται ο Σπυρόπουλος του ΙΚΑ

Κλείνει το ΙΚΑ στην Κάρπαθο

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην Κάρπαθο κατά του διοικητή του ΙΚΑ Λοβέρτου Σπυρόπουλου για την απόφασή του να κλείσει το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στο νησί. Από έγγραφο του δημάρχου
Μιχ. Χανιώτη προκύπτει ότι στην πραγματικότητα ο Διοικητής του ΙΚΑ εξαπάτησε τόσο τον ίδιο, όσο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Δημ. Κρεμαστινό.

Συγκεκριμένα σε έγγραφό του στις 24 Δεκεμβρίου, προς τον ίδιο τον κ. Σπυρόπουλο, τον Υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση και τον κ. Δημ. Κρεμαστινό, ο δήμαρχος Καρπάθου αποκαλύπτει ότι ενώ στις 19 Δεκεμβρίου ο διοικητής του ΙΚΑ διαβεβαίωνε ότι το ΙΚΑ Καρπάθου δεν πρόκειται να κλείσει, εκ των υστέρων αποκαλύπτεται ότι είχε υπογράψει το κλείσιμό του μια μέρα πριν, δηλαδή στις 18 Δεκεμβρίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο έγγραφό του ο δήμαρχος Καρπάθου αναφέρει τα εξής:

«Πρώτον, αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς είναι δυνατόν στις 19.12.2013 ο Διοικητής του ΙΚΑ να διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και εμάς, ότι το ΙΚΑ Καρπάθου δεν κλείνει, και στις 18.12.2013 να έχει εκδοθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας του.

Αποτελούν δυσάρεστες εκπλήξεις για εμάς οι ανωτέρω σχετικές αποφάσεις, με τις οποίες αποφασίζεται και δρομολογείται η αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Καρπάθου, δεδομένου ότι στις 19.12.2013, τηλεφωνικά, ενημερώσατε και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και εμάς προσωπικά, ότι το ΙΚΑ Καρπάθου δεν κλείνει.

Επειδή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και το κοινωνικό σύνολο ευρίσκεται σε σύγχυση, απόγνωση και αναστάτωση, παρακαλούμε να διευκρινήσετε οριστικά αν ισχύουν οι προφορικές διαβεβαιώσεις σας που εξακολουθείτε μέχρι σήμερα να δίνετε προς όλες τις κατευθύνσεις ή τα διαλαμβανόμενα στα ανωτέρω σχετικά.

Η αντίφαση μεταξύ προφορικών διαβεβαιώσεων και γραπτών αποφάσεων και η σκοπιμότητά τους, είναι για εμάς ακατανόητες».

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Του παραπάνω εγγράφου προηγήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου άλλο έγγραφο του δημάρχου Μιχ. Χανιώτη που προειδοποιούσε για τις επιπτώσεις που θα έχει στο νησί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ. Αλλά πού να γνώριζε ο δήμαρχος ότι μια μέρα πριν στείλει το έγγραφο ο διοικητής του ΙΚΑ είχε υπογράψει το κλείσιμο;

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο σχετικό έγγραφο του δημάρχου Καρπάθου αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Διοικητά,

Δεδομένων προφορικών επισήμων και ανεπισήμων πληροφοριών περί αναστολής λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ Καρπάθου, σας επισημαίνουμε τα κάτωθι:

α) Το ΙΚΑ Καρπάθου εξυπηρετεί 4.300 ασφαλισμένους, μεταξύ των οποίων και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (υπερήλικες, κ.λπ.)

β) Εξυπηρετεί τους κατοίκους δύο ακριτικών νησιών: της Καρπάθου και της Κάσου.

γ) Η απόσταση από τη Ρόδο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν συνήθως στην περιοχή δημιουργούν απαγορευτικές προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των δύο νησιών από τη Ρόδο.

δ) Οι αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία θεσμικών φορέων, μεταξύ των οποίων ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα, στη λειτουργία της αγοράς, στην επιχειρηματικότητα και τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες, θα είναι ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες.

Παρακαλούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι ανωτέρω επισημάνσεις μας και να παραμείνει το Παράρτημα του ΙΚΑ Καρπάθου ανοικτό για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου».

Πηγή: rodosalarm.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Εφοπλιστές: Συνεχίζουν το «πάρτι» παραγγελιών νέων πλοίων στην Κίνα

 Ξεπερνά το 1 δισ. η χρηματοδότηση κινεζικών τραπεζών σε Έλληνες εφοπλιστές. Ένα στα πέντε εμπορικά πλοία που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή σε ναυπηγεία της Κίνας, ανήκει σε Έλληνες εφοπλιστές. Τα δάνεια δε, που έχουν εκταμιευθεί από κινεζικές τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν συμφωνίες για την κατασκευή πλοίων Ελλήνων εφοπλιστών στην Κίνα, ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι το «πάρτι» (ή ξεφάντωμα όπως το είχε χαρακτηρίσει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal) επενδύσεων Ελλήνων εφοπλιστών σε κινεζικά ναυπηγεία που ξεκίνησε στις αρχές του 2013, καλά κρατεί.

Την ίδια ώρα, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει και να δώσει υποχρεωτικό χαρακτήρα στην «εθελοντική συνεισφορά» τους στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας XTRC Business Consultants, Έλληνες εφοπλιστές χτίζουν σήμερα 455 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 39,2 εκατ. τόνων, εκ των οποίων τα μισά (188) στην Κίνα.

Οι εφοπλιστές που έχουν αυτή την περίοδο τις περισσότερες ναυπηγήσεις στην Κίνα είναι ο Γιώργος Οικονόμου με 16 υπό ναυπήγηση πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια, οι αδελφοί Αδαμάντιος και Σπύρος Πολέμης με 10 πλοία ξηρού φορτίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, με παραγγελίες για 9 πλοία, ο Γιάννης Αγγελικούσης με 9 υπό ναυπήγηση πλοία ξηρού φορτίου, ο Γιώργος Προκοπίου που έχει παραγγείλει 9 δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία και ακολουθούν άλλοι Έλληνες εφοπλιστές με μικρότερο αριθμό παραγγελιών.

Η ευρωστία των Ελλήνων εφοπλιστών επιβεβαιώνεται και από τη λίστα με τις εκατό προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας που συντάσσει κάθε χρόνο η Lloyd's List. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά από τα ονόματα Ελλήνων εφοπλιστών που έχουν παραγγελίες αυτή τη στιγμή στην Κίνα, εμφανίζονται σε υψηλές θέσεις της συγκεκριμένης λίστας.

Για παράδειγμα, στην 5η θέση παραμένει, για μία ακόμη χρονιά, ο Γιάννης Aγγελικούσης, ο όμιλος του οποίου αναπτύσσεται ταχύτατα με συνεχείς ναυπηγήσεις νέων πλοίων, όπως σημειώνεται. Στην 9η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος έχει αποκτήσει και τον τίτλο του πλουσιότερου Έλληνα εφοπλιστή, μπαίνοντας στη διάσημη λίστα των δισεκατομμυριούχων του «Forbes» το 2008 με περιουσία 1,7 δισ. δολαρίων. Στην 23η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Προκοπίου και στην 51η ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι οι Έλληνες εφοπλιστές διατήρησαν τη δύναμή τους μία ακόμα δύσκολη χρονιά για τους υπόλοιπους Έλληνες, εκμεταλλευόμενοι και τα ειδικά προνόμια και τις δεκάδες φοροαπαλλαγές που τους παρέχει το ελληνικό κράτος. Επίσης, κατάφεραν να διατηρήσουν τη ρευστότητά τους, παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες, αποκτώντας πρόσβαση στην κινεζική χρηματοδότηση. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν πολλοί από τους εφοπλιστές στερέψει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με τα κόκκινα θαλασσοδάνεια του εφοπλιστικού κλάδου.

Το μεγαλύτερο μέρος από τον αμύθητο πλούτο των Ελλήνων εφοπλιστών συνεχίζει να ταξιδεύει εκτός Ελλάδας. Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποί τους χρησιμοποίησαν για μία ακόμα φορά την απειλή να πάρουν τα πλοία τους από το εθνικό νηολόγιο -τη στιγμή μάλιστα που «χτίζουν» δεκάδες νέα- για να μην συνεισφέρουν περισσότερο στην ελληνική οικονομία. Για τον ελληνικό λαό, που δεν έχει περιθώρια «απειλών», έρχονται νέα σκληρά μέτρα το 2014, καθώς μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες θα είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος του δημοσιονομικού κενού.

 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου