EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανακοίνωση Σωματείου για Γενική Συνέλευση στις 09/01/2014

 Το Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ σε συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2013 αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης για της 09/01/2014, ήμερα Πέμπτη από 12:00 μμ έως 16:00 μμ στην Λέσχη Εργαζομένων στην Πλ. Αττικής με τα παρακάτω θέματα : 

1. Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός.
2. Ταμείο.
3. Λέσχη.

Θα πέσουν  και πυροτεχνήματα !!!!!!!!!!!








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ‏

Του Πέτρου Κατσάκου

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό των τραγικών ειδήσεων που βομβαρδίζουν την καθημερινότητά μας και δημιουργούν το σκηνικό της απόλυτης θλίψης στην οποία βυθιζόμαστε μέρα με την ημέρα.

«Νεοάστεγοι», αυτοκτονίες, φτώχεια, κουτσούρεμα και των ελάχιστων συντάξεων, πλειστηριασμοί, σπίτια που τυλίγονται στις φλόγες και όποιος αντέξει το 2014.

Την ώρα που ένας ιδιόμορφος «τρίτος κόσμος» γεννιέται εντός των τειχών η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας καλείται να βρει τις δυνάμεις όχι μονάχα να παλέψει για την δική της επιβίωση αλλά και για να καταθέσει το περίσσεμα της ψυχής της για την διάσωση των ολοένα και αυξανόμενων «αποκλεισμένων» που βρίσκονται δίπλα μας.

Στο περιθώριο μιας υπερχρεωμένης κοινωνίας που βαριανασαίνει κάτω από το βραχνά δανείων, πιστωτικών καρτών, δόσεων και φόρων μεγαλώνει καθημερινά ο κατάλογος των απελπισμένων, των παραιτημένων και των εξοβελισμένων.

Δείγμα της απελπιστικής κατάστασης την οποία βιώνουν όλο και περισσότεροι πολίτες και μιας χώρας που οδηγείται - και - μαθηματικά πλέον στην «εθνική κατάθλιψη».

Και πίσω από τη θαμπή βιτρίνα του κέντρου της πρωτεύουσας μια «πόλη αστέγων» που σέρνεται τις παγωμένες νύχτες σε παγκάκια και πλατείες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότεροι από 25 χιλιάδες είναι οι άστεγοι της Αθήνας με περίπου 1250
από αυτούς να μην μπορούν να βρουν πουθενά καταφύγιο ούτε αυτές τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Μια πραγματικότητα που έρχεται και βάζει την Ελλάδα στην λίστα των χωρών που σύμφωνα με τον Economist «αυξανόμενος εμφανίζεται ο κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών παγκοσμίως, έπειτα και από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, με τη λιτότητα παρούσα στην ατζέντα πολλών κρατών και για το 2014». Όπως επισημαίνεται στην μελέτη, το μειωμένο εισόδημα και η υψηλή ανεργία δεν οδηγούν πάντα σε κοινωνικές αναταραχές.

Μόνο στις περιπτώσεις, στις οποίες η οικονομική δυσπραγία συνοδεύεται και από άλλους παράγοντες αδυναμίας και ευπάθειας, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης. Ιδιαίτερα σημαντικός και «εκρηκτικός» παράγοντας: η δημοκρατία σε κρίση, ή αλλιώς η έλλειψη εμπιστοσύνης σε κυβερνήσεις και θεσμούς. Λίγα μόλις βήματα χωρίζουν πλέον την εθνική κατάθλιψη από την κοινωνική έκρηξη. Και αυτή η απόσταση δεν μπορεί να συντηρηθεί ούτε με δωρεάν wifi ούτε με την συνταγή της καταστολής.

Το 2014 θα σηματοδοτήσει την ολική ανατροπή.







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Προκαλεί ο Λιάπης : “Ήταν ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης…” ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν ήταν ταξίδι αναψυχής, ήταν ένα ταξίδι εκτόνωσης. Ήθελα να ησυχάσω από το δράμα μου και να ηρεμήσω από τα φώτα της δημοσιότητας» δήλωσε ο Μιχαλής Λιάπης ο οποίος πιθανότατα θα παραστεί στο δικαστήριο την Δευτέρα.

Σύμφωνα με το συνήγορό του, ο Μιχάλης Λιάπης πλήρωσε τελικά τα ασφάλιστρα του αυτοκίνητου του, όλα τα πρόστιμα, τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και σε ένδειξη «καλής θέλησης» και τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.



ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Γουστάρω άγριο sex!!

 
Στο γνωστό εορταστικό κλίμα και οι...σχολιασμοί !!
Η κριτική, οι απορίες, οι ήττες, το βρισίδι και η ελπίς!!
Εν πρώτοις οφείλουμε έπαινο στη κυβέρνηση.
Τούτη και την προηγούμενη και την παράλλη.
Μετά τον Μάη του 2010, όλες είναι ίδιες.
Η εξής μία...
Επαινο, λοιπόν, οφείλουμε μιας και κατάφερε
να μας χώσει στις τρύπες μας. Βαθιά.
Και κάθε μέρα, με κάθε πακέτο μέτρων, ακόμα πιο βαθιά. 

Κάθε πακέτο μέτρων ισοδυναμεί με μια πενταετία τρύπας.
Εν αρχή εξαφανίστηκαν μισθοί, δώρα, επιδόματα.
Ακολούθησε η επίθεση στα εργασιακά.
Πολλαπλασιάστηκαν οι απολύσεις, οι διωγμοί,
η μη πληρωμή δεδουλευμένων.
Συνάμα ισοπεδώνεται το κοινωνικό κράτος, με πρώτες
την Υγεία/Παιδεία.
Ακολουθούν Θεσμοί, Αξίες, Μέλλον, η ίδια η χώρα.
Ο πλούτος της.
Από κοντά και οι κατασχέσεις. Και οι πλειστηριασμοί.
Τίποτα όρθιο!!
Μήτε άνθρωποι, μήτε σπίτια, μήτε Ζωή.
Αυτό είναι, εξ άλλου το δόγμα της κυβέρνησης:
ΟΛΑ τα μαχαιρώνω, ΟΛΑ τα εξαφανίζω...

Ο δεύτερος έπαινος πάει στην αντιπολίτευση. Οποια και νάναι.
Μικρή, μεγάλη, μικρομέγαλη, αριστερή, φάλτσα,
νόμιμη, κορδελιάστρα, μουρόχαυλη.
Πάγια τακτική της, οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.
Οι κουφές απειλές. Οι ηχηρές προειδοποιήσεις.
Οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, σου λέει !!
Ναι...τόσο εθελότυφλη είναι. 
Σκόπιμα, από αμέλεια, από μαλακία...άγνωστο. Θα δείξει.
Η κυβέρνηση γαμάει και η αντιπολίτευση κρατά φανάρι!!
Τόσο απλά πια !!
Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι...εάν και όταν
αναλάβει διακυβέρνηση, τί θα διαχειριστεί;;
Καμένη γη;; Εξαθλιωμένους πολίτες;; Ξεπουλημένη χώρα;;
Βεβαίως-βεβαίως...ο τρίτος έπαινος πάει στο Λαό.
΄Η κοσμάκη, που λέμε. ΄Η λαουτζίκο, που ξαναλέμε !!
Ο καψερός!! Ο δυστυχής !! Ο άπραγος !! 
Μυξοκλαίει!! Να τον λυπηθούν...
Προσεύχεται!! Να γλυτώσει...
Που καρτεράει να γεννήσει μεσσίες...
(Εδώ γελάμε αυθορμήτως!!).
 ..................................
Τα πολλά λόγια τέλειωσαν. Από καιρό.
Θες τα χημικά, θες τα καθεστωτικά ΜΜΕ,
θες η βόλεψη του καθένα, οι ατομικές διέξοδοι...
είμαστε σε πλήρη...οργασμό!!
Το μόνο άσχημο είναι πως δεν το αντιληφθήκαμε!! 
Τουλάχιστον η Αντζελα ήταν πλήρως συνειδητοποιημένη 
όταν φώναζε:
γουστάρω, και μ΄αρέσει, και τον θέλω, και τον παίρνω !!

 Χαίρεσθε...
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Δεν μπορούν να πιάσουν τους φοροφυγάδες και κυνηγούν ξανά τους ελεύθερους επαγγελματίες

Με μοχλό πίεσης τους φορολογούμενους, θα επιχειρήσει για μια ακόμα χρονιά το υπουργείο Οικονομικών να περιορίσει τη φοροδιαφυγή σε εκείνους τους κλάδους, που εξακολουθούν να ξεγλιστρούν από τη τσιμπίδα της εφορίας, καθώς το Περιουσιολόγιο και οι έλεγχοι αμερικανικού
τύπου δεν αναμένεται να αποδώσουν καρπούς νωρίτερα από το 2015 και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία ανεβάζουν τη παραοικονομία στην Ελλάδα στο 24% του ΑΕΠ, ενώ η απώλεια εσόδων υπολογίζεται στο 4,5% του ΑΕΠ, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στους ελεύθερους επαγγελματίες, των οποίων το πραγματικό εισόδημα εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο είναι 1,92 φορές μεγαλύτερο από το δηλούμενο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να υπογράψει την Απόφαση που θα διατηρεί για έναν ακόμα χρόνο το σύστημα υποχρεωτικής συλλογής αποδείξεων και θα καθορίζει ποιες από αυτές θα λαμβάνονται υπόψιν από την εφορία για την αποφυγή της ποινής του 22%.

Η πρώτη αλλαγή για το 2014 είναι ότι οι αποδείξεις θα πρέπει να αντιστοιχούν στο 10% αντί στο 25% του εισοδήματος (όριο αποδείξεων οι 10.500 ευρώ). Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι οι δαπάνες σε super market δεν θα λαμβάνονται υπόψιν. Από την υποχρεωτική συλλογή αποδείξεων θα εξαιρούνται ειδικές ομάδες όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, με δεδομένο ότι εισόδημα τους κατευθύνεται κυρίως σε δαπάνες διατροφής.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι η συλλογή των αποδείξεων να επικεντρωθεί σε επαγγελματικές ομάδες, όπου η παραβατικότητα χτυπάει "κόκκινο", όπως καταγράφεται και σε εκθέσεις διεθνών οργανισμών. Με τη μέση φοροδιαφυγή να κυμαίνεται από τις 13.900 έως τις 29.300 ευρώ σε αυτούς τους κλάδους, στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν Γιατροί, Μηχανικοί, Λογιστές- Φοροτεχνικοί, Δικηγόροι, Εργολάβοι, Δημοσιογράφοι, Εστιατόρια.
 
iefimerida.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Έρχεται (ο μύθος της "ανάπτυξης")!

Μιά μικρή συλλογή παλαιότερων δημοσιευμάτων(θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα) για το πόσες φορές μας έχουν υποσχεθεί ότι έρχεται η ''ανάπτυξη'' αποτυπώνει πολύ καλά το μέγεθος του ψεύδους και των μυθολογιών.  
 
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι πέραν των ντόπιων ανδρεικέλων(Στουρνάρας, Σαμαράς, Προβόπουλος κτλ.) την μυθολογία της ''ανάπτυξης'' αναπαράγουν με το ίδιο πάθος ή καλύτερα ενορχηστρώνουν οι επικεφαλείς των υπερεθνικών ενώσεων του κεφαλαίου(ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΔΝΤ).
 
 Γιατί υπάρχει μία ακροδεξιά λογική που σε μεγάλο βαθμό αναπαράγει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την εφημερίδα δημοκρατία και την σταυροφορία εναντίον του Στουρνάρα(λες και δεν είναι επιλογή Σαμαρά) η οποία θέλει να δαιμονοποιήσει τα πρόσωπα για να βγάλει λάδι τον καπιταλισμό και τις υπερεθνικές ενώσεις του.


















 
 


 
ΠΗΓΗ luben



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Συγκοινωνίες Αθήνας: Μέχρι το καλοκαίρι ξεκινά η υλοποίηση για τηλεματική και ηλεκτρονικό εισιτήριο

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των δύο διαγωνισμών του ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την τηλεματική. Τα έργα που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες προς τους επιβάτες υπηρεσίες είναι σε τελική φάση και περιμένουμε να ξεκινήσει η υλοποίηση τους μέσα στο 2014 και να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015.

Τα δύο έργα αποτελούν συμπράξεις του Δημοσίου και Ιδιωτών και θεωρούνται σημαντικά για την επόμενη μέρα των συγκοινωνιών. Σήμερα δεν υπάρχει καθόλου τηλεματική στην Αθήνα ενώ δεν υπάρχουν ούτε μπάρες εισόδου στους σταθμούς του Μετρό.

ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ
Το έργο αφορά την εγκατάσταση τηλεματικής στις 1.000 πιο δημοφιλείς στάσεις λεωφορείων και τρόλει της πρωτεύουσας. Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ο επιβάτης θα γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο πότε θα περάσει το μέσο, ποιος θα είναι ο χρόνος αναμονής στην στάση και θα μπορεί να προγραμματίζει καλύτερα την μετακίνηση του. Η ίδια δυνατότητα θα υπάρχει και μέσω κινητού τηλέφωνου και ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σήμερα τηλεματική βρίσκουμε μόνο στις 3 γραμμές του Μετρό και στο δίκτυο του Τραμ στην Αθήνα.

Το έργο βρίσκεται σε προσυμβατική περίοδο, έχουμε ανάδειξη προσωρινού αναδόχου, που είναι η ένωση εταιρειών Intrasoft International - Intrakat. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το έργο δεν πρόκειται να αργήσει να υπογραφεί καθώς είμαστε στο στάδια της κατάθεσης εγγράφων, εγγυητικής προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα φέρει πραγματική επανάσταση στον τρόπο μετακίνησης των επιβατών. Η πλαστική καρτούλα που θα εφοδιάζεται ο επιβάτης θα μπορεί να "φορτώνει" με χρήματα και θα έχει δυνατότητες για μηνιαίες συνδρομές, αντικαθιστώντας τα σημερινά χάρτινα pass.

Μαζί με το Ηλεκτρονικό εισιτήριο θα γίνει εγκατάσταση και μπαρών σε όλους του σταθμούς του Μετρό (65 το σύνολο) καταργώντας τα σημερινά "καλόπιστα" ακυρωτικά μηχανήμετα. Οι μπάρες θα δέχονται και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ με το μέτρο θεωρείται ότι θα καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται σε 94εκ.ευρώ. Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε φάση ανάδειξης προσωρινού αναδόχου καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος έλεγχος. Συμμετέχουν οι Κ/Ξ INTRASOFT INTERNATIONAL – ΙΝΤRΑΚΑΤ, ο όμιλος Μυτιληναίου μέσω της ΑΤΕΣΕ – ΜΕΤΚΑ και η Κ/Ξ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - LG CNS.Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2014 και να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Κόβεται το ΕΚΑΣ σε 60.000 συνταξιούχους

Μνημονιακός νόμος προβλέπει την διακοπή καταβολής του Επιδόματος σε όσους δικαιούχους είναι κάτω των 65 ετών.

Χιλιάδες συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών θα δουν από τον επόμενο μήνα τη σύνταξή τους να μειώνεται δραστικά.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξετάζει (επίσης βάσει μνημονιακής υποχρεώσης) την επιβολή νέων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων σε όλα τα προνοιακά επιδόματα.

Μεταξύ των συνταξιούχων που θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται συγκαταλέγονται και περισσότερα από 20.000 άτομα με αναπηρία, που έλαβαν σύνταξη πριν τη συμπλήρωση του 65ου έτους, εξαιτίας της αναπηρίας τους.

Στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, συνολικά οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ και είναι κάτω από την ηλικία των 65 ετών είναι 60.000 και λαμβάνουν συντάξεις μεταξύ 400 και 600 ευρώ.

Στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμούν πως το ετήσιο κόστος χορήγησης για τους αναπήρους προσεγγίζει τα 38 εκατ. ευρώ και το συνολικό κόστος και για τους υπόλοιπους κάτω των 65 φτάνει τα 105 εκατ. ευρώ.

Οι οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία ζητούν να υπάρξει ρύθμιση του προβλήματος και να εξαιρεθούν από το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι οι συνταξιούχοι με αναπηρία οδηγούνται σε τεράστια «φτωχοποίηση».

Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Εργασίας σχεδιάζουν δραστικές περικοπές στα επιδόματα πρόνοιας, μέσα από την επιβολή νέων εισοδηματικών κριτηρίων, όπου δεν υπάρχουν καθώς και περιουσιακών στοιχείων.

Ήδη, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως προχωράει στην αναστολή καταβολής 10.500 προνοιακών επιδομάτων, επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν έχει καταχωρηθεί ο σωστός ΑΜΚΑ. Οι περισσότεροι από τους δικαιούχους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αναστολής στην καταβολή των επιδομάτων τους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, προέρχονται από τον ΟΓΑ.
 
http://www.newsbomb.gr
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου