EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Financial Times.''Οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές δεν είναι φίλοι σου''

''Οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές δεν είναι φίλοι σου. Δεν βρίσκονται στο πλευρό σου. Ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι να σου πάρουν τα λεφτά'' αναφέρουν σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times.
Τραπεζίτες και ασφαλιστές δεν αλλάζουν τις παλιές «κακές» συνήθειες
«Η διοίκηση διαθέτει σκληρά εργαζόμενους και επίμονους πωλητές, που αναζητούν συνέχεια νέα εδάφη. Παίρνουν από κοντά τον κόσμο και εξηγούν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων τους και απαντούν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις τους. Αν λάβουν ακόμα και την πιο μικρή ενθάρρυνση, επιμένουν. Αν δεν πάρουν καθόλου ενθάρρυνση, και πάλι επιμένουν».
Το παραπάνω απόσπασμα δεν περιλαμβάνεται στην έκθεση της βρετανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς, όσον αφορά το πρόστιμο των 28 εκατ. στερλινών που έριξε στη Lloyds Bank πρόσφατα.
Ούτε σε καμία άλλη έρευνα από τις πολλές που έχουν συντάξει τα τελευταία χρόνια think tanks, κοινοβουλευτικές επιτροπές, επιτροπές ανταγωνισμού και επιτροπές χρηματοπιστωτικών αγορών, σχετικά με τις τραπεζικές πρακτικές.
Αυτό το απόσπασμα περιέχεται στο βιβλίο «Where Are The Customers' Yachts?» που αναφέρεται στις ΗΠΑ του 1920 και περιγράφει την πώληση των αμοιβαίων κεφαλαίων, που τότε βρισκόταν σε βρεφικό στάδιο. Και εν τέλει, αποτελεί μια πραγματεία για τις συγκρούσεις συμφερόντων που κατακλύζουν τον κλάδο παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές δεν είναι φίλοι σου
Η τραπεζική βιομηχανία υπάρχει -όπως μας θυμίζει συνέχεια ο Martin Lewis, ιδρυτής του MoneySavingExpert- για να σου πουλάει. Οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές δεν είναι φίλοι σου. Δεν βρίσκονται στο πλευρό σου. Ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι να σου πάρουν τα λεφτά.
Από αυτήν την άποψη, η μεγαλύτερη έκπληξη στην υπόθεση του προστίμου ρεκόρ στη Lloyds είναι οι λεπτομέρειες αυτής. Οι ατασθαλίες της δεν ήταν αποτέλεσμα των υπερβολών της φούσκας. Συνέχισαν να συμβαίνουν και μετά την κρίση. Ούτε έφταιγε η προηγούμενη διοίκηση.
Συνέβησαν τουλάχιστον έναν χρόνο πριν διατάξει ο διευθύνων σύμβουλος της Lloyds, António Horta-Osório, τους πωλητές του να σταματήσουν να πουλάνε σκάρτα προϊόντα στις ίδιες τους τις οικογένειες, για να κρατήσουν τη δουλειά τους. Ο ίδιος παραμένει επικεφαλής και σήμερα.
Κάποιοι θα ισχυριστούν ότι η απάντηση είναι η αυστηρότερη εποπτεία και η εποπτεία πράγματι γίνεται αυστηρότερη και εξυπνότερη. Η αναθεώρηση της λιανικής διανομής έχει δημιουργήσει υψηλότερα στάνταρ, αλλά δεν είναι τέλεια.
Εξακολουθούν να υπάρχουν εκατοντάδες «σύμβουλοι» που κάθονται σε τραπεζικά υποκαταστήματα και έχουν περάσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, αλλά ο μισθός τους εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένος με τις πωλήσεις προϊόντων. Είναι λάθος. Όμως δεν είναι παράνομο.
Κι αν ακόμη ήταν παράνομο, οι κυρώσεις δεν θα καταργούσαν τις πωλήσεις ακατάλληλων προϊόντων. Οι Αμερικανοί έβαλαν απατεώνες όπως ο Bernie Ebbers και ο Dennis Kozlowski στη φυλακή, αλλά δεν απέτρεψαν τον Bernard Madoff ή το London Whale.
Κάποιοι άλλοι λένε ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερος ανταγωνισμός στις τράπεζες και μεγαλύτερη ποικιλία στα επιχειρηματικά μοντέλα. Είναι αλήθεια. Και έχει αρχίσει να συμβαίνει. Η Metro Bank, η Handelsbanken, η Aldermore, η Virgin Money, όλες επεκτείνονται, και τα σούπερ μάρκετ Tesco σκοπεύουν να εγκαινιάσουν λογαριασμούς ταμιευτηρίου.
Όμως, όπως απέδειξαν οι περιπτώσεις της Co-op Bank και της Equitable Life, θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να περιορίσουν πραγματικά οι νεαροί ανταγωνιστές τα μερίδια αγοράς των μεγάλων τραπεζών.
Αποδίδει πράγματι όμως ο ανταγωνισμός; Στην αγορά ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων υπάρχει πλούσιος ανταγωνισμός, αλλά η υπηρεσία τραπεζικών πελατών τη χαρακτηρίζει δυσλειτουργική και εκμεταλλεύσιμη.
Ένα μεγάλο πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα, εκτός από όλα τα καλυμμένα συμφέροντα, είναι η ασυμμετρία της πληροφόρησης. Οι ασφαλιστικές απασχολούν στατιστικολόγους και αναλογιστές για να υπολογίζουν τις πιθανότητες και τα προσδόκιμα ζωής και να τα ταιριάζουν με τα περιθώρια κέρδους.
Ο μέσος άνθρωπος όμως θεωρεί τις συντάξεις βαρετό και περίπλοκο πράγμα. Αν του δοθούν παραπάνω πληροφορίες και επιλογές, μπορεί απλώς να αυξηθεί το μπέρδεμά του.
«Ανόητοι με τη συμβουλή των ανόητων»
Ορισμένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι πρέπει να επιβληθεί υποχρεωτική παροχή συμβουλών σε όσους θέλουν να αγοράσουν συνταξιοδοτικό συμβόλαιο, αλλά αυτό θα έχει αρκετό κόστος.
Θα βοηθούσε αν οι καταναλωτές ήταν χρηματοπιστωτικά πιο συνετοί; Σίγουρα και προς τιμήν της η βρετανική κυβέρνηση έχει βάλει το μάθημα της ιδιωτικής χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στη μαθητική ύλη του επόμενου έτους. Θα περάσουν όμως πολλά χρόνια μέχρι να αποδώσει καρπούς αυτή η μέθοδος.
Οπότε, όσο καθόμαστε και περιμένουμε τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση, ρύθμιση και ανταγωνισμό, ορίστε ένας γρήγορος τρόπος για να προστατευθούν οι καταναλωτές και να μην γίνουν «ανόητοι με τη συμβουλή των ανοήτων». Είναι μια γερή δόση κυνισμού. Οι τράπεζες δεν θα αλλάξουν οπότε πρέπει να αλλάξουμε εμείς.
Την επόμενη φορά που θα διαπραγματευθείτε με μια τράπεζα ή σε μια ασφαλιστική, να σκέφτεστε ότι ο πωλητής απέναντί σας είναι ένας Gordon Gekko (σ.σ.: ο ήρωας του Oliver Stone) και να του συμπεριφερθείτε αναλόγως.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Σκάνδαλο μεγατόνων! 230.000.000 πληρώνει το δημόσιο για δάνεια του Μεγάρου Μουσικής

Σύμφωνα με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας – «Το Παρόν- η κυβέρνηση φέρνει στην βουλή τροπολογία με την οποία το Μέγαρο Μουσικής, του ΔΟΛ, θα περάσει στο κράτος, το οποίο θα αναλάβει τα χρέη του σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και σε διάφορες επιχειρήσεις τα οποία ανέρχονται γύρω στα 230.000. 000 ευρώ!!!

Επίσης με την νομοθετική ρύθμιση αυτή απαλλάσσονται από τις ευθύνες (αστικές και ενδεχομένως και ποινικές) τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού στον οποίο υπάγεται το Μέγαρο Μουσικής. Δηλαδή δεν θα μάθουμε ποτέ πώς δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη, και που κατέληξαν τα δάνεια που έχει πάρει το Μέγαρο. Απλώς ο σκληρά φορολογούμενος λαός .. θα τα πληρώσει.

Η αστική δικτατορία που βιώνουμε έχοντας χάσει κάθε λαϊκό έρεισμα σε βαθμό όχι απλώς να καταντήσει απονομιμοποιημένη στην λαϊκή συνείδηση, αλλά να γίνει και μισητή από πλατιά στρώματα του λαού, το μόνο που τις απέμεινε για να κρατηθεί στην εξουσία είναι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Και πάντα ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη – νυν Ψυχάρη-, παίζει ξεδιάντροπα το ρόλο του Γραφείου τύπου της κυβέρνησης.

Εδώ τώρα έχουμε ένα σκάνδαλο μεγατόνων, που κι αυτό τα αργυρώνητα ΜΜΕ θα φροντίσουν να θαφτεί.

Από την μια η κυβέρνηση κόβει συντάξεις, μισθούς επιδόματα, εφάπαξ, βάζει εισητήριο 25 ευρώ για να μπει ο ασθενής στο νοσοκομείο, αυξάνει τους φόρους, απολύει δημόσιους υπάλληλους και καθιερώνει έναν εργασιακό μεσαίωνα για τους «τυχερούς» που έχουν ακόμα δουλειά και από την άλλη χαρίζει στον ΔΟΛ 230.000.000 ευρώ.

Αρκει να σκεφτεί κανείς, για να καταλάβει το μέγεθος του σκανδάλου, ότι η κυβέρνηση πούλησε τον Αστέρα το φιλέτο της Μεσογείου, για 400 εκατ ευρώ και το 60% από αυτά τα δίνει για να καλύψει (άλλη «περίεργη» ιστορία το πώς δημιουργήθηκαν) τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής.

Και μόνο να αναλογιστεί κάποιος ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τον Αστέρα, τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΠΑ για να κρατικοποιήσει το Μέγαρο Μουσικής, που έχει φτιάξει ο Λαμπράκης, για να «αναβαθμίσει» την κουλτούρα της ντόπιας ελίτ είναι για να τρελαίνεται.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Τα ελληνικά «νησιά Κέιμαν»

Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός ......
 

«Χρυσά» ευρήματα -τα οποία όμως κινδυνεύουν να «θαφτούν» εξαιτίας νομοθετικών διατάξεων που προωθούνται- προκύπτουν από το «σαφάρι» των ελεγκτικών μηχανισμών στον ομιχλώδη χάρτη των... υπεράκτιων εταιριών που «ξεφύτρωσαν» -κυρίως τα τελευταία χρόνια- στη χώρα μας. Από τον φορολογικό έλεγχο ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχουν καταλογισθεί τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ σε offshore εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μια περίεργη διάταξη όμως στο άρθρο 33 του Νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων προωθεί την επαναφορά της φορολογικής ασυλίας για τις offshore εταιρίες προβλέποντας μάλιστα την αναδρομική ισχύ της από το 2010! Εάν συμβεί κάτι τέτοιο -πιθανότατα- το ελληνικό Δημόσιο θα αναγκασθεί να διαγράψει τα πρόστιμα αλλά και να επιστρέψει τα χρήματα του έχει εισπράξει!

Τα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτει σήμερα το e-reportaz.gr καταγράφει με σαφήνεια τον χάρτη των εξωχώριων εταιριών μέσω των οποίων κινούνται και αποκρύβονται ιλιγγιώδη ποσά. Εκτός από τον φορολογικό παράδεισο του Κρανιδίου με τις 187 υπεράκτιες εταιρίες, ιδιαίτερη… κινητικότητα παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας στη Λαμία αλλά και στην Αττική. Για την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου προέκυψε πάντως ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των υπεράκτιων εταιριών ανήκει σε ναυτιλιακές εταιρίες «με αποτέλεσμα να μην τίθεται θέμα».
Ωστόσο η κατάσταση είναι αντιστρόφως ανάλογη στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας όπου η μέθοδος των offshore χρησιμοποιείται κατά κόρον για την απόκρυψη της φορολογητέας ύλης αλλά και τη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Οι 105 offshore της Θεσσαλονίκης

Από τον έλεγχο έχουν καταγραφεί 88 υπεράκτιες εταιρίες στην Θεσσαλονίκη. Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε από την συμπρωτεύουσα, εξαπλώθηκε όμως πολύ γρήγορα στην ευρύτερη περιοχή, καταγράφοντας ιδιαίτερα σημαντική πρόοδο. Από τα στοιχεία των Αρχών προκύπτει ότι ο έλεγχος έχει περαιωθεί στο 50% των περιπτώσεων, καθώς από τις 88 υπεράκτιες εταιρίες οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ ολοκλήρωσαν την έρευνά τους σε 44 από αυτές καταλογίζοντας πρόστιμα ύψους 32.460.039 ευρώ. «Ο έλεγχος για τις υπόλοιπες 44 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένουμε τα αποτελέσματα τα οποία θα προκύψουν από το άνοιγμα των λογαριασμών», αναφέρουν «πηγές» της φορολογική διοίκησης.

Ωστόσο στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ και των κατά τόπων διευθύνσεων έπεσαν 17 ακόμη υπεράκτιες εταιρίες. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε σε 14 από αυτές και τα πρόστιμα που καταλογίσθηκαν φθάνουν τα 38.8 εκατομμύρια ευρώ.
Οι 27 offshore της Λαμίας και οι…ναυτιλιακές της Αθήνας

Εκτεταμένοι έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Λαμία και σε αρκετές ακόμη πόλης της Στερεάς Ελλάδας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Στην πόλη της Λαμίας έχει καταγραφεί η ύπαρξη 27 υπεράκτιων εταιριών οι οποίοι ελέγχονται από τη ΔΟΥ Μεγάλου Πλούτου. Από την φορολογική διοίκηση γίνεται λόγος για διαδικασία η οποία βρίσκεται στο στάδιο του ανοίγματος λογαριασμών, χωρίς να μπορεί να υπολογισθεί το ακριβές ύψος των καταλογισμών.

Περίπου παρόμοια είναι και η κατάσταση σχετικά με τις έρευνες που λαμβάνουν χώρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και της εισαγγελικής Αρχής έχουν μπει 87 εταιρίες, ωστόσο ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί μόνο σε τρεις από αυτές. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις εκκρεμούν τα αποτελέσματα από το άνοιγμα των λογαριασμών. “Πηγές” από το ΣΔΟΕ κρατούν χαμηλούς τόνους για τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ελέγχων: “Στην Αττική έχει παρατηρηθεί ότι πολλές offshore εταιρίες ανήκουν σε ναυτιλιακά και εφοπλιστικά γραφεία. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι ασυνήθιστη καθώς εμπίπτει στη ναυτιλιακή πρακτική που ακολουθείται», εξηγεί στα «Π» υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ.
Το Κρανίδι

Δεν συμβαίνει το ίδιο στο Κρανίδι, τα νησιά Κάιμαν της Ελλάδας όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά. Από το 2011 όταν γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη 187(!) offshore εταιριών μέχρι και σήμερα, τρία χρόνια μετά, οι 84 προχώρησαν στη διακοπή των εργασιών τους υπό το…φόβο του φορολογικού ελέγχου, ενώ 11 εταιρίες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου. Οι υπόλοιπες offshore βρίσκονται στο στάδιο του ανοίγματος των λογαριασμών, ενώ ιδιαίτερα υψηλά ποσά καταλογίσθηκαν σε τρεις υπεράκτιες εταιρίες για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος. Από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των «Π» προκύπτει ότι:

Σε μια εταιρία καταλογίσθηκε πρόστιμο 9.905.010 ευρώ,

Σε άλλη εταιρία πρόστιμο 1.317.000 ευρώ,

Σε μια άλλη επιβλήθηκε πρόστιμο 500.000 ευρώ το οποίο μειώθηκε στα 437.000 ευρώ, ενώ σε μια ακόμη εταιρία επιβλήθηκε πρόστιμο 90.000 ευρώ.
Τα χαμένα δις

Μέχρι σήμερα τα δισεκατομμύρια ευρώ που «διαφεύγουν» από τα δημόσια ταμεία έχουν αποτελέσει –πολλάκις- αντικείμενο πολιτικής σύγκρουσης και προστριβής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Από μέρους της αντιπολίτευσης κατηγορείται το Οικονομικό επιτελείο αλλά και οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί για αδράνεια αλλά και «κάλυψη» η οποία παρέχεται στα φυσικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις offshore. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ένας εργάτης από το Φάληρο εμφανίζεται με 14 εξωχώριες εταιρίες στο Κρανίδι καθώς και ότι τρεις offshore στον Πολύγυρο εμφανίζονται να οφείλουν περί τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Από τα στοιχεία που προσκόμισε –το περασμένο καλοκαίρι- στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μαυραγάνης προέκυψε ότι οι offshore εταιρίες με ακίνητα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 6.575. Αναφερόμενος στις υπεράκτιες εταιρίες του εξωτερικού επεσήμανε ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε 102, εκ των οποίων οι 88 ελέγχονται από το ΣΔΟΕ Αττικής και 14 το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Πάντως η “μαύρη αλήθεια” για τα υπέρογκα ποσά τα οποία δεν καταλήγουν στα κρατικά ταμεία εξαιτίας του colpo grosso των offshore καταγράφονται και στην ετήσια έκθεση πεπραγμένων που δημοσίευσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Σούρλας. Σε αυτή αναφέρεται ότι με το άνοιγμα δέκα φακέλων, όπως των offshore, των πλαστών και εικονικών τιμολογίων, του λαθρεμπορίου καυσίμων, “αποδείχθηκε ότι οι απώλειες για την εθνική οικονομία ξεπερνούσαν τα 12 δισ. ευρώ το χρόνο” καθώς και ότι “εάν είχαν παταχθεί εγκαίρως αυτά τα κυκλώματα, ούτε η χώρα μας θα είχε αυτό το χρέος, ούτε θα χρειάζονταν περικοπές μισθών και συντάξεων”.
 

Πηγή:e-reportaz.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Τρομοκρατία και Επανάσταση…

Τρομοκράτης! Η λέξη που κυριάρχησε στο λεξιλόγιό μας μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους από στελέχη της Αλ Κάιντα.

Ποιος είναι όμως τρομοκράτης;
Σύμφωνα με ετυμολογικά λεξικά, είναι α)εκείνος που χρησιμοποιεί βίαια και σκληρά μέτρα για τη διατήρηση μιας εξουσίας με αντιλαϊκά χαρακτηριστικά και β) εκείνος που είναι μέλος μιας επαναστατικής οργάνωσης και που χρησιμοποιεί την βία για την επίτευξη των στόχων της.

Τι σημαίνει επανάσταση;
Μια λαϊκή γενικευμένη και οργανωμένη εξέγερση!

Ποια είναι η έννοια της αντίστασης;

Είναι η προσπάθεια αντιμετώπισης από κάποιον μιας ενέργειας που στρέφεται εναντίον του.

Επίσης, ήταν κι η οργανωμένη ένοπλη αντίσταση των Ελλήνων πατριωτών ή άλλων Ευρωπαίων κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Κι εδώ θα πρέπει να κάνουμε τις πιο κάτω παρατηρήσεις χωρίς καμία απολύτως σκοπιμότητα.

Σήμερα, ποιος ευθύνεται για το ξεπούλημα της χώρας, την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας και την δυστυχία που έχει πλήξει τους πολίτες;

Μα ποιος άλλος, το πολιτικό σύστημα!

Σήμερα, ποιος επιβάλει αντιλαϊκά μέτρα, ασκεί μία βίαιη και σκληρή έως απάνθρωπη εξουσία σε βάρος των πολιτών της χώρας;

Μα ποιος άλλος, η κυβέρνηση!

Με λίγα λόγια, οι ένοχοι, αντί να λογοδοτήσουν για τα λάθη τους, εφαρμόζουν την πιο απεχθή πολιτική σε βάρος του λαού, μόνο και μόνο γιατί επιθυμούν να παραμείνουν εσαεί διαχειριστές της εξουσίας.

Τα αστυνομικά και εισπρακτικά μέτρα που έχει επιβάλει η εξουσία τα τελευταία τέσσερα χρόνια στους απλούς πολίτες, μόνο από μια τρομοκρατική ομάδα θα μπορούσαν να επιβληθούν σε ανυπεράσπιστες κοινωνικές ομάδες!

Φράσεις που μας εξέθεσαν στο εξωτερικό, όπως «μαζί τα φάγαμε», «είμαστε μια χώρα διεφθαρμένων», αν λεγόντουσαν από ανόητους θα τις δικαιολογούσαμε. Όταν όμως οι φράσεις αυτές, εκστομίζονται από χείλη πολιτικών, τότε είτε λέγονται από σκοπιμότητα είτε όπως λέει κι ο λαός «εξ ιδίων έκριναν τα αλλότρια». Ας διαλέξει λοιπόν, όποια από τις δύο εκδοχές θέλει το πολιτικό μας σύστημα.

Οι Έλληνες γαλουχήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν, συμπεριφέρθηκαν, όπως ακριβώς τους υπαγόρευε για πολλά χρόνια το πολιτικό σύστημα.

Μετά την μεταπολίτευση, τα παιδιά και οι νέοι, μέσα από την εκπαίδευση, παρακολουθώντας τα

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της κάθε εποχής, όπως ακριβώς το πολιτικό σύστημα τις τοποθετούσε, απέκτησε μία συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Για να βρει ένας πολίτης, ένας νέος δουλειά στο Δημόσιο ή ακόμα και σε Ιδιωτικό μεγάλο φορέα, έπρεπε να έχει πολιτικό μέσο. Αυτό το επιδίωξε, το μεθόδευσε και το πέτυχε το πολιτικό μας σύστημα.

Το «ρουσφέτι» ήταν προϊόν του πολιτικού συστήματος που εύκολα το πλασάριζε και το πωλούσε στους πολίτες. Θέσεις που επρόκειτο να καλυφθούν στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ ή στις κρατικές Τράπεζες, μοιραζόντουσαν σε κόμματα κι από εκεί σε βουλευτές ανάλογα με την ειδικό τους βάρος.

Από εκεί γινότανε, ασφαλώς με «αξιοκρατικά» κριτήρια, η διανομή τους στους ψηφοφόρους. Μήπως αυτό αμφισβητείται από το πολιτικό σύστημα;

Ποιος επομένως ήταν ο καθηγητής, ο μέντορας της διαφθοράς; Το πολιτικό σύστημα!
Ήταν και είναι διεφθαρμένο και γι’ αυτό ακόμα, χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς αναγνώριση των εγκλημάτων που έχει διαπράξει επί σειρά δεκαετιών, θέλει και αγωνίζεται με κάθε τρόπο, να βρίσκεται στην εξουσία, να καταδυναστεύει τους «υπηκόους» αυτής της χώρας. Είναι τόσο διεφθαρμένο το πολιτικό σύστημα, που δεν θορυβείται, δεν συγκινείται, από την εξαθλίωση των πολιτών, από τις απαράδεκτες συνθήκες που υπάρχουν σήμερα, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Πρόνοια. Συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά από αποφάσεις του πολιτικού συστήματος κι όχι από τις επιλογές των πολιτών.

Οι απλοί πολίτες δεν ήταν και δεν είναι διεφθαρμένοι. Οι απλοί πολίτες προσπαθούσανε να βγάλουν το μεροκάματό τους, προσπαθούσανε να επιβιώσουν μέσα από τις όποιες συνθήκες διαμόρφωνε το πολιτικό σύστημα.

Ποιος είναι όμως τρομοκράτης; Εκείνος που προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία
χρησιμοποιεί βίαια και σκληρά μέτρα σε βάρος των πολιτών και ταυτόχρονα ευνοεί σκανδαλωδώς τους έχοντες και κατέχοντες.

Τι σημαίνει επανάσταση; Μια λαϊκή γενικευμένη και οργανωμένη εξέγερση!

Την πρώτη έννοια, αυτή της τρομοκρατίας, την βιώνουμε ακόμη και σήμερα.

Την δεύτερη έννοια, αυτής της επανάστασης, λέτε να τη ζήσουμε;

Ποιος ξέρει;

Ιάκωβος Ποθητός
πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Τα πολυτελή τζιπ της φιλανθρωπίας…

Σώου πολυεθνικής φιλανθρωπίας παίχτηκε χθες σε κάποια κανάλια…
 

Το σενάριο: Οκτώ γυναίκες με πολυτελή τζιπ μοίρασαν 20 χιλιάδες ευρώ για τους ΜΗ έχοντες…
 

Το αστυνομικό μυστήριο: Η άγνωστη ταυτότητα των μαύρων άγιο- Βασίληδων (τζιπ και γυναικών)…
 

Παράλειψη: Δεν μας είπαν αν οι πινακίδες των πολυτελών τζιπ ήταν …πλαστές!!!

Πρωταγωνιστές, δηλαδή, δεν υπήρχαν. Αυτοί υποκαταστάθηκαν από τα ΜΜΕ και τον πρόεδρο της Βαρβακείου, κ. Τσιρώνη, ο οποίος δήλωσε ότι γνώριζε τους άγιο-Βασίληδες, αλλά δεσμεύτηκε να μην τους αποκαλύψει…

Οι ευεργετημένοι ούτε καν σαν κομπάρσοι δεν εμφανίστηκαν στο έργο…

Πολύ μυστήριο, λοιπόν…


Ακριβώς αυτός είναι και ο στόχος αυτού του τελετουργικού, τηλεοπτικού σώου: Να προκαλέσει έναν μυστηριώδη εντυπωσιασμό και να ποτίσει τη δίψα των πεινασμένων με αλατισμένο νερό, παγιδεύοντας τους θεατές (τον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό) στη «Φιλανθρωπία» των πολυτελών τζιπ: Των μαφιόζων του χρήματος…

Το μήνυμα αυτού του φιλανθρωπικού, τελετουργικού τεχνάσματος είναι καθαρό: Υπάρχουν πλούσιοι, πολύ πλούσιοι (4 πολυτελή τζιπ σηματοδοτούν πολυεθνική) που διέπονται από αισθήματα φιλανθρωπίας και «Ορθόδοξης σεμνότητας», μια και δεν αποκαλύπτουν το όνομά τους…

Το απόσταγμα αυτού του μηνύματος παραπέμπει σε τούτο: προσκυνήστε την εξουσία των ισχυρών και απλώστε τα χέρια προς αυτήν, η δική της φιλανθρωπία θα μας σώσει…

ΟΛΟ αυτό το σώου είναι μια ταχυδακτυλουργική ΑΠΑΤΗ, μια στημένη ΑΠΑΤΗ:

α).Ή σκηνοθετήθηκε, δίχως να υπάρχει τίποτα…

β). Ή και αυτό είναι το πιο πιθανό να αποτελεί ένα διαφημιστικό τέχνασμα κάποιας χρηματιστηριακής ή νταβατζήδικης μαφίας, το οποίο (το τέχνασμα) θα εξελιχτεί και θα αποκαλυφτεί, πάλι μυστηριωδώς…

Αν συμβαίνει αυτό γρήγορα, θα φροντίσουν οι άγιο-Βασίληδες, να …αποκαλυφτεί!!! 


πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







152 κατασκευαστές φτώχιας συνιστούν τρόικα. Αυτοί, κάνουν πως δεν ξέρουν

 152 βουλευτές, 152 εκπρόσωποι του λαού, 152 εκλεγμένοι, υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος, προστάτες της δημόσιας περιουσίας, εγγυητές των λαϊκών συμφερόντων, εραστές της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ισότητας και της ευημερίας των πολιτών, οπαδοί της έκφρασης της λαϊκής πλειοψηφίας.
 

152 άνθρωποι,
υπερήφανοι για τις επιλογές τους, ευαίσθητοι και συμπονετικοί, συμπάσχοντες των συμπολιτών τους και των ψηφοφόρων τους, ψύχραιμοι, λογικοί, γνώστες των όσων ψηφίζουν και υποστηρίζουν, χωρίς παχυλούς μισθούς, χωρίς προνόμια, με την ίδια πρόσβαση, όπως και όλοι οι συμπολίτες τους, στην υγεία, στην παιδεία, στην τροφή, στη στέγη, στη ζεστασιά, αποδεικνύουν καθημερινά ότι πάνω απ’ όλα έχουν οι ίδιοι ζεστή καρδιά και κατανόηση για αυτούς τους λίγους που περνάνε κάπως δύσκολα.

152 ήρωες, που φόρεσαν το μανδύα του πρωτογενούς πλεονάσματος και το ημίψηλο του ευρώ, 152 απόγονοι του Άκη, του Παπακωνσταντίνου, του Βουλγαράκη, του Μαντέλη, της Διαμαντοπούλου, του Γιωργάκη, του Λιάππη και όλων αυτών των σύγχρονων ηρώων που κράτησαν τα τελευταία χρόνια όρθιους τους πολίτες αυτής της χώρας, κρεμασμένους με το κεφάλι προς τα κάτω.

152 βουλευτές, κλεισμένοι στη γυάλα τους, που κλαψουρίζουν δεξιά και αριστερά δείχνοντας το πόσο πονάνε που είναι αναγκασμένοι να ψηφίζουν και να ξαναψηφίζουν τη μία καταδίκη του κόσμου μετά την άλλη.

152 άνθρωποι που κλίνουν την κοινωνική συνοχή σε όλες τις πτώσεις και με δημόσιες δηλώσεις ενισχύουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό στρέφοντας τη μία ομάδα πολιτών απέναντι στην άλλη. Προβάλλουν την ανεργία ως επιχείρημα απέναντι στις απαιτήσεις των εργαζομένων ξεχνώντας ποιος τη δημιούργησε.



Έχουν για πρότυπο τον Άδωνι ο οποίος με την ίδια ευκολία που πουλάει βιβλία, διαλύει και τη δημόσια υγεία κομπάζοντας και φουσκώνοντας σαν κόκορας, σε κάθε τηλεοπτική ευκαιρία, πως αυτός είναι ο προϊστάμενος για τη δημόσια υγεία, ξεχνώντας ο δύσμοιρος πως είναι και προϊστάμενος για την κατάντια και τη διάλυσή της.

152 άνθρωποι «μικροί» για τις απαιτήσεις που έχουν καταφέρει να αναδείξουν τον Ταμήλο σε ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής και τον Βύρωνα Πολύδωρα σε αρματωμένο επαναστάτη.

Κοιτάζουν το Λιάπη και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Να τον κατακρίνουν ή να τον ζηλέψουν; Σπλάχνο από τα σπλάχνα της ΝΔ, αγαπημένος ανεψιός του Εθνάρχη μας που δεν έγινε πρωθυπουργός επειδή είχε την ατυχία να έχει λάθος επίθετο.

Κι από κοντά κάποιοι που δηλώνουν αριστεροί, όψιμοι ριζοσπάστες, μεγαλοστελέχη του ΣυΡιζΑ, αφού το ΠαΣοΚ μας τελείωσε, συνεχίζουν να κάνουν πως δεν γνωρίζουν μια μεγάλη αλήθεια: ο χορτάτος δεν καταλαβαίνει ποτέ τον νηστικό, ακόμη κι αν στο παρελθόν υπήρξε κι εκείνος πεινασμένος.

Πώς να καταλάβει ο εκατομμυριούχος τον άφραγκο; Μόνο την κατανόηση που δείχνει και ο Βενιζέλος μπορούν να πετύχουν.

Στο ΣυΡιζΑ έκαναν την κεντρική επιλογή να χρησιμοποιήσουν πρόσωπα και υλικά που κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες, διαλέγοντας το μεσαίο χώρο χρησιμοποιώντας όμως αριστερή φρασεολογία, ανασταίνοντας έτσι τον Παπανδρεϊσμό και την ηθική του.

Τελευταία φαίνεται να υιοθετούν το δόγμα Βουλγαράκη (ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό) λησμονώντας επιδεικτικά το ποιος φτιάχνει τους νόμους και ποιον εξυπηρετούν αλλά και το ότι η ηθική με την εξουσία των λίγων έχουν τόση σχέση όση το γιασεμί με το κουνουπίδι που βράζει.

Αχ βρε λαέ! Τι σου ετοιμάζουν πάλι! Πόσο αδύναμος δείχνεις; Δείξε στους υποκριτές και στους εκμεταλλευτές σου το δρόμο της οριστικής εξόδου προς τα αποδυτήρια της πολιτικής ιστορίας. Αφού μπορείς, αφού μόνο εσύ μπορείς.

Μην τους αφήνεις να σε υποτιμούν κι άλλο. Βρες τον τρόπο, αφού μόνο εσύ ξέρεις τον τρόπο.


ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Χριστούγεννα: Ο παγετώνας συνεχίζεται…

Και στα φετινά Χριστούγεννα ζούμε μια ακόμα χειρότερη κόλαση, μια ΦΡΙΚΗ δίχως τέλος…
 

Η διαιωνιζόμενη αυτή φρίκη είναι ένα επικίνδυνος παγετώνας: Μας ρίχνει κάτω από το μηδέν…
Και ακόμα να εξεγερθούμε!!!

 

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Εξέγερση), το πνεύμα, δηλαδή, των Χριστουγέννων, καθυστερεί δραματικά…

Αυτή η καθυστέρηση αποτελεί και τη μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη υπόστασή μας: Απειλεί να μας βυθίσει στην άβυσσο και της πολιτικής και ηθικής εξαθλίωσης, σε μια υποταγή δίχως τέλος…

Η πρώτη, λοιπόν, χριστουγεννιάτικη ευχή μας είναι να συνειδητοποιήσουμε αυτόν τον εφιαλτικό κίνδυνο που μας απειλεί ΑΜΕΣΑ και να ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ… 


Χριστούγεννα: Αναγέννηση και Αντίσταση 

Σε άλλες εποχές –αγωνιστικής ανάτασης και ευαισθησίας- δεν θα μπορούσε να καγχάζουν, με τέτοια προκλητικότητα και αυθάδεια, οι «βρικόλακες του σκότους»: Οι ληστοσυμμορίες της τοκογλυφικής κακουργίας και τα «ιερατεία» των ανδρεικέλων τους…

Σήμερα, το σώμα της ελληνικής κοινωνίας μοιάζει να είναι ναρκωμένο και υπνωτισμένο. Και αυτή ακριβώς η αδράνεια, δηλαδή η παθητικότητα και η μοιρολατρική αποδοχή των πάντων, είναι που καθιστά πιο επιθετικά και δηλητηριώδη τα ερπετά του καθεστώτος που χειμάζουν στα εκτροφεία των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων).

Η αδράνεια ενός λαού είναι η δύναμη της εξουσίας, κάθε εξουσίας. Είναι αυτή η αδράνεια που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στη μόλυνση της καθεστωτικής σαπίλας που ναρκώνει τη σκέψη και τις αισθήσεις…

Αυτή η μόλυνση σήμερα έχει πάρει τις τερατώδεις διαστάσεις τής νεοταξικής βαρβαρότητας, τις διαστάσεις της φασιστικής φρενοβλάβειας των ληστών και δημίων του κόσμου και των δωσίλογων υπηρετών τους.

Στην Ελλάδα ζούμε σπαρακτικά και καθημερινά αυτή τη φρίκη…

Τη φρίκη της κτηνώδους λεηλασίας μας και εξόντωσής μας…

Τη φρίκη της δολοφονίας της σκέψης, της καθημερινής πολιτικής μιζέριας, της κακόγουστης παραπολιτικής «φιλολογίας», της μοχθηρίας των ανδρεικέλων…

Τη φασιστική φρίκη της τηλεοπτικής βαρβαρότητας που μολύνει τα πάντα με τα τεράστια αποθέματα των σκουπιδιών που «ξερνάει» καθημερινά…

Όλη αυτή η φλύαρη καθημερινή πεζότητα, η φλύαρη κακογουστιά, η φλύαρη καθεστωτική τρομοκρατία, η φλύαρη χυδαιότητα και αυθάδεια δεν αποβλακώνει απλώς τον «πολίτη», αλλά τον εθίζει να δέχεται τα πάντα χωρίς να αντιδρά…

Μέσα σε αυτή τη ΓΕΝΙΚΗ και φασιστική «ξηρότητα» των ημερών μας, η ευαισθησία, η ανησυχία, ο θυμός, η αμφισβήτηση, η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι μια ΠΡΟΣΦΟΡΑ και μια ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ…


Αυτές είναι και οι χριστουγεννιάτικες ευχές μας: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ…
Η αποκατάσταση δηλαδή του πνεύματος της γέννησης του ΧΡΙΣΤΟΥ…
 


πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Η μεγάλη κλοπή – 1,5 δισ. θα πληρώσουν οι Έλληνες σε μια εβδομάδα

- Μαζεμένοι τέσσερις φόροι πρέπει να πληρωθούν μέχρι την επόμενη Τρίτη
- Τριπλό χαράτσι στα ακίνητα, αυτοκίνητο και φόρος εισοδήματος αδειάζουν την τσέπη
- Ουρές δίχως τέλος στις τράπεζες

Τα σπασμένα τριών χρόνων καλούνται να πληρώσουν μέσα σε τέσσερις εργάσιμες μέρες οι Έλληνες πολίτες.

Όπως υπολογίζει το υπουργείο οικονομικών στα κρατικά ταμεία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που είναι και η τελευταία ημέρα πληρωμών για το έτος θα έχουν μπει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στις τελευταίες ημέρες του 2013 οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη δόση του φόρου εισοδήματος, τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του έτους 2013, αλλά και το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των οποίων η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Οι ουρές και η ταλαιπωρία στις τράπεζες είναι άνευ προηγουμένου τις τελευταίες ημέρες, ειδικά λόγω των τελών κυκλοφορίας καθώς το μεγάλο μέρος των φορολογουμένων περίμεναν το δώρο( όσοι ακόμη λαμβάνουν) για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μην κινδυνεύουν με πρόστιμα ή ακόμη και κατασχέσεις.

Αρκεί να δει κανείς τα στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Εσόδων όπου περίπου 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ και μοτοσυκλετών έχουν πληρώσει τα τέλη σε τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, γεγονός που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα σπεύσουν στα γκισέ περίπου 3,5 εκατομμύρια που δεν έχουν περάσει από το ταμείο.

Την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τα «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας ειδικά για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα δείχνει το γεγονός ότι από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα περισσότερα από 70.000 αυτοκίνητα τέθηκαν σε ακινησία με τους ιδιοκτήτες τους να καταθέτουν τις πινακίδες στις ΔΟΥ.
 
newsit.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Η ατάκα του Τομπούλογλου που προκαλεί οργή: «Δεν είμαι εγώ μ.... να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία»

Σάλο προκάλεσε η είδηση πως ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη μαζί με συνεργό με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 25.000 ευρώ, ποσό που είχε απαιτήσει εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείου.

Μάλιστα στις καταγεγραμμένες συνομιλίες που «καίνε» ο Χάρης Τομπούλογλου φέρεται να λέει: «Δεν είμαι εγώ μ.... να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία αυτή την εποχή». Σε άλλη συνάντηση που καταγράφηκε από την κρυφή κάμερα απείλησε ανοιχτά ότι θα καταγγείλει τον διαγωνισμό που κέρδισε η εταιρεία. «Θα καταγγείλω τον διαγωνισμό. Θα τους καταστρέψω. Δεν θέλω καμία επικοινωνία μαζί τους» φέρεται να λέει ο Χάρης Τομπούλογλου. στην κρυφή κάμερα.

«Τόσα λεφτά κυκλοφορούν για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε ''χρυσές δουλειές''. Θα σου βγάλω και εσένα ένα ποσό» φέρεται να είπε στον ενδιάμεσο της διαφημιστικής ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε φτιάξει και το πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου που θα έθετε εκτός του έργου την διαφημιστική εταιρεία, παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό.


ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Καλα Χριστουγεννα και Χρονια Πολλα


Ίσως να έχεις κουραστεί να δέχεσαι ευχές που ποτέ δεν πραγματοποιούνται όπως λες. Μην τις απορρίπτεις όμως γιατί η αξία τους είναι ανεκτίμητη και η ύπαρξή τους στόχος που αργά ή γρήγορα θα κατακτηθεί αρκεί να έχεις υγεία και να το θες. Καλά Χριστούγεννα…


Ας είναι κάθε αστέρι μια ευχή μας για να 'ναι ο ουρανός πιο λαμπερός και μόνο φως να υπάρχει στη ζωή μας. 












Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Την απόλυση τους έλαβαν σήμερα όλοι οι υπάλληλοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο του Δήμου Αθηναίων γιατί παραμονή Χριστουγέννων η εγκληματική της δήθεν ανάπτυξης κυβέρνηση Στουρνάρα με guest τον Σαμαρά τους επιφύλασσε ωραίο δώρο.

Την απόλυση τους σήμερα παραμονή έλαβαν όλοι οι υπάλληλοι του Δημοτικού βρεφοκομείου Δήμου Αθηναίων και μάλιστα επειδή η απόφαση βγήκε από 17/12 και παρά το ότι τους χρησιμοποίησαν μέχρι και σήμερα χωρίς να τους κοινοποιηθεί η απόλυση, τους υπεξαίρεσαν όπως κάνουν σε όλα μισθούς συντάξεις, επιδόματα, λογαριασμούς κτλ και τα 7 ημερομίσθια αναδρομικά. Παραμονή Χριστουγέννων.

Το άθλιο πνεύμα και όχι το άγιο του Στουρνάρα κράτησε αναδρομικά από την απόφαση μέχρι και σήμερα τα χρήματα από το υπόλοιπο του μισθού τους ενώ για αυτές τις ημέρες είχαν εργαστεί κανονικά.

Ωραίο Δώρο Χριστουγέννων και απόλυση και υπεξαίρεση χρημάτων μήπως και χάσει η βενετιά βελόνι, αυτό είναι το success story που πουλάει η κυβέρνηση Στουρνάρα με τυπικά πρωθυπουργό τον διορισμένο με συμφωνία πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ Ο ΑΔΩΝΙΣ. ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΕΣ ΤΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΖΙ - ΒΙΝΤΕΟ

 Τώρα, μετά την σύλληψη του πρωτοκλασσάτου κομματικού στελέχους της ΝΔ, ενός από τους πιο ευέλικτους “νταλαβεριτζήδες” της Συγγρού που έμπαινε και έβγαινε στα γραφεία του Σαμαρά, όλοι κάνουν ότι δεν τον ήξεραν. Ένας από αυτούς και ο κολλητός της πεθεράς του Σαμαρά, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που τον είχε “μπιστικό” στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

Κατά σύμπτωση ο Τομπούλογλου, η “Χαρούλα”, ο “Χαρούλης”(όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά οι μαλθακοί του κόμματος), ήταν κι αυτός η “αγορίνα” της πεθεράς του Μεσσήνιου, της κυρίας Τέτας. Συννενοούνταν οι δυο τους. Άλλωστε ο κ.Τομπούλογλου πάντα τα πήγαινε καλά και τα έλεγε καλά με τις γυναίκες. Αυτές τον καταλάβαιναν καλύτερα.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τα γιαούρτια και τις μουστάρδες που έφαγαν στο κεφάλι Γεωργιάδης και Μανωλίδου πέρσι το Πάσχα, σε καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν τον ήξερε και δεν συνομιλούσε με το λαμόγιο, ο Γεωργιάδης. Μόνον που δίπλα του και εκ δεξιών κάθεται όπως βλέπετε ο σημερινός συλληφθείς για εκβίαση Χ Τομπούλογλου.


makeleio.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου