EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έγκριση Τεχνικής Μελέτης Χώρου Απόθεσης Επικινδύνων Αποβλήτων Κοκκινόλακκα

Έγκριση Προσαρτήματος 4: «ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΚΚΑ» της Τεχνικής Μελέτης του υποέργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας» του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ. στο Δ. Αριστοτέλη, Π.Ε. Χαλκιδικής

Πρόκειται για το νέο ΧΥΤΕΑ (Χώρο Υγειοονομικής Ταφής ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ Αποβλήτων) που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου για να δεχθεί όλα τα απόβλητα από τα εργοστάσια εμπλουτισμού Ολυμπιάδας και Στρατωνίου (Μαντέμ Λάκκου) και τη μονάδα μεταλλουργίας flash smelting αν ποτέ κατασκευαστεί. Ο χώρος απόθεσης θα έχει χωρητικότητα 10,5 εκατ. κ.μ. αποβλήτων (περίπου 20 εκατ. τόνους), έκταση περίπου 700 στρέμματα και θα μετατρέψει σε τοξικό τέλμα τη ανώτερο κομμάτι του ρέματος Κοκκινόλακκα, μεταξύ Στρατονίκης και Στρατωνίου. Το έργο αυτό είχε ήδη αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά μαζί με το σύνολο της «επένδυσης» της Ελληνικός Χρυσός με την ΚΥΑ 201745/2011, κατά συνέπεια η τεχνική αδειοδότηση ήταν αναμενόμενη. Όπως φαίνεται και στο χάρτη «Γενική Διάταξη Έργων Μ. Λάκκου» από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Ελληνικός Χρυσός, ο νέος χώρος απόθεσης που σημειώνεται με κόκκινα βέλη θα είναι πολύ μεγαλύτερος σε έκταση από τον οικισμό του Στρατωνίου και θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα πρώτα σπίτια του. Δύο χιλιόμετρα από τη θάλασσα. Ας σημειωθεί επίσης ότι ακριβώς δίπλα από το μελλοντικό χώρο απόθεσης περνάει το ενεργό σεισμικό ρήγμα Στρατωνίου-Βαρβάρας που έχει δώσει σεισμούς της τάξης των 7-7,2 Richter. Ο χάρτης κάτω είναι από το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Χ «Σεισμοτεκτονική Μελέτη» της ΜΠΕ της Ελληνικός Χρυσός.



Όμως ας κοιμούνται ήσυχοι οι κάτοικοι του Στρατωνίου, η Εldorado Gold εγγυάται ότι τόσο οι ίδιοι όσο και ο τόπος τους θα είναι απολύτως ασφαλείς με τα επικίνδυνα απόβλητα πάνω από τα κεφάλια τους. Κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους… Δείτε τη φωτογραφία. Το παραθαλάσσιο χωριό στο βάθος είναι το τυχερό Στρατώνι.


Η εταιρεία δεν περίμενε την έγκριση και ξεκίνησε την κατασκευή παράνομα
Στις 4-12-2013 η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος (ΕΜΒΕ), κατόπιν σχετικών εγγράφων της Διεύθυνσης Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών/Τμήμα Α” του ΥΠΕΚΑ (εδώ), διέταξε την Ελληνικός Χρυσός να διακόψει τις εργασίες που παράνομα εκτελούσε στην περιοχή του Κοκκινόλακκα (εδώ). Είχε προηγηθεί αυτοψία της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στις 22 και 23 Οκτωβρίου, όπου διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία είχε ξεκινήσει την κατασκευή του χώρου απόθεσης πριν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις (εδώ). Και μάλιστα όχι με τη χρονική ακολουθία που προβλέπεται στην Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΚΥΑ 201745/2011) αλλά αυθαίρετα, από εκεί που τη βόλευε. Δηλαδή από τη μέση. Χωρίς να κατασκευάσει τα δυο φράγματα, ανάντι και κατάντι, τις οδούς πρόσβασης, τα περιμετρικά κανάλια και τη στεγάνωση ολόκληρου του χώρου απόθεσης, χωρίς δηλαδή να τηρήσει καμμία από τις προϋποθέσεις που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή απόθεση των επικινδύνων αποβλήτων της. Με χαρακτηριστική ασυδοσία, πλήρη περιφρόνηση για τον τόπο και την απόλυτη βεβαιότητα ότι κανείς δεν θα ελέγξει και καμμία κύρωση δεν θα της επιβληθεί. Σχετικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε στις 19-12-2013 το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου και το δημοσιεύσαμε και εμείς.

Σύμφωνα με τη θρασύτατη δήλωση του υπευθύνου της εταιρείας στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος «η έναρξη αποθέσεων αποβλήτων του υποέργου Ολυμπιάδας θα ξεκινούσε από τις αρχές Νοεμβρίου 2013″. Δηλαδή μέσα σε λίγες μόνο μέρες από την επίσκεψη των Επιθεωρητών αυτός ο μισός, λειψός, παράνομος, επικίνδυνος χώρος απόθεσης θα άρχιζε να γεμίζει με απόβλητα!

Ο λόγος της βιασύνης;


Πού πηγαίνουν σήμερα τα απόβλητα της Ολυμπιάδας;
Ο λόγος της βιασύνης είναι ότι η Ελληνικός Χρυσός ήδη, εδώ και πάνω από ένα χρόνο παράγει μη αδρανή απόβλητα από την Ολυμπιάδα και δεν έχει πού να τα πάει. Το καλοκαίρι του 2012 η εταιρεία έθεσε ξανά σε λειτουργία το εργοστάσιο εμπλουτισμού Ολυμπιάδας, στο οποίο επεξεργάζεται τα παλαιά τέλματα (απόβλητα) του μεταλλείου Ολυμπιάδας για την απόληψη του χρυσού και του αργύρου που περιέχουν. Όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως (δείτε εδώ), ο χρυσός και ο άργυρος εξάγονται στην Κίνα με τη μορφή συμπυκνώματος σαν φτηνή πρώτη ύλη, χωρίς το Ελληνικό Δημόσιο να εισπράττει τους αναλογούντες φόρους από τα περιεχόμενα πολύτιμα μέταλλα. Από την επεξεργασία των παλαιών αποβλήτων παράγονται επίσης περίπου 2.300 τόνοι νέων αποβλήτων την ημέρα που δεν είναι αδρανή. Περιέχουν αρσενικό, αντιμόνιο και θειϊκά σε περιεκτικότητες που υπερβαίνουν τα όρια αποδοχής σε ΧΥΤΑ αδρανών (Τεχνική Έκθεση ΕΜΠ/2005, πιν. 17 σελ.23) και σύμφωνα με την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων πρέπει να οδηγηθούν για απόθεση στο νέο Χώρο Απόθεσης Επικινδύνων Αποβλήτων του Κοκκινόλακκα. Αυτός ο χώρος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αδειοδοτημένη εναλλακτική λύση επίσης δεν υπάρχει.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ελληνικός Χρυσός παράνομα αποθέτει απόβλητα που δεν είναι αδρανή σε χώρους που ούτε αδειοδοτημένοι είναι ούτε κατάλληλοι γι’αυτό το σκοπό. Τον περασμένο Μάιο είχαμε δημοσιεύσει ένα βίντεο από την Ολυμπιάδα, που έδειχνε πανικόβλητους εργαζόμενους της εταιρείας, χωρίς μάσκες και προστατευτικό εξοπλισμό, να καταβρέχουν με τη μάνικα τα απόβλητα που είχαν αποτεθεί παράνομα πάνω στο λεγόμενο «φιρέ», τον σωρό στείρων του μεταλλείου που είχε απομείνει εκεί από την εποχή του Μποδοσάκη. Εκείνη τη μέρα φυσούσε και η τοξική σκόνη από το «φιρέ» και την λίμνη τελμάτων είχε πνίξει την Ολυμπιάδα και την ευρύτερη περιοχή, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους κατά της εταιρείας. Η σχετική ανάρτηση είναι αυτή: Ολυμπιάδα 23-5-2013: Σκόνη, παρανομίες κι ερωτηματικά.


Όταν δεν μπορούσε πλέον να τα αποθέτει στο «φιρέ», η Ελληνικός Χρυσός ξεκίνησε να μεταφέρει τα απόβλητα της Ολυμπιάδας στην περιοχή Κοκκινόλακκα- Μαντέμ Λάκκου και να τα παρατάει εκεί. Χωρίς άδειες, χωρίς προδιαγραφές, χωρίς όρους ασφαλείας. Υπολογίζουμε ότι από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, περίπου 400.000 τόνοι αποβλήτων έχουν μεταφερθεί στην περιοχή όπου ΘΑ κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΕΑ και άλλοι 2.300 τόνοι προστίθενται καθημερινά. Ομως οι υπεύθυνοι της εταιρείας παρέλειψαν να τους δείξουν στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος που επισκέφθηκαν την περιοχή τον Οκτώβριο, για να εκτιμήσουν τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση έγκρισης Τεχνικής Μελέτης του Χώρου Απόθεσης Αποβλήτων Κοκκινόλακα, η εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να αποθέσει εκεί καμμία ποσότητα αποβλήτων πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, δηλαδή όχι σε λίγες μέρες αλλά ίσως ούτε σε δυο χρόνια. Η Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών, απαριθμεί μια σειρά αδειών με τις οποίες οφείλει ακόμα να εφοδιαστεί η εκμεταλλεύτρια εταιρεία και ειδικά:

Για τη διαχείριση των εξορυκτικών αποβλήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της ΚΥΑ 39624/2009 (σ.σ. στα οποία ανήκουν τα απόβλητα της Ολυμπιάδας), να εφοδιαστεί, ως φορέας διαχείρισης Εγκατάστασης Εξορυκτικών Αποβλήτων Κατηγορίας Α, με την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, τη σύμφωνη με τις διατάξεις της κείμενης μεταλλευτικής νομοθεσίας, από την αδειοδοτούσα αρχή, η οποία εν προκειμένω είναι η Γενική Διεύθυνση Φυσικού Πλούτου του Υπουργείου Π.Ε.Κ.Α.. Πριν από τη χορήγηση της ανωτέρω άδειας, θα διενεργηθεί από την αδειοδοτούσα αρχή, μακροσκοπικός τεχνικός έλεγχος της εγκατάστασης αποβλήτων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η κατασκευή της πληροί τις απαιτήσεις του σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων. Προς τούτο, η εκμεταλλεύτρια εταιρεία να ενημερώσει εγγράφως την αρμόδια αρχή για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου.
Και ξαναρωτάμε:

Προς τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Β.Ελλάδας; Ποιες είναι οι κυρώσεις και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν στην Ελληνικός Χρυσός για τις διαπιστωθείσες παρανομίες που καταγράφονται στα έγγραφα που προαναφέρθηκαν;

Πού αποτίθενται από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα τα μη αδρανή απόβλητα της Ολυμπιάδας; Μήπως πρέπει να το ελέγξουν και αυτό οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Β.Ελλάδας;

Πού θα αποτίθενται μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου χώρου απόθεσης;

Ποιος θα ελέγχει την εταιρεία που έχει αποδείξει ότι δε δίνει δεκάρα ούτε για τη νομιμότητα, ούτε για το περιβάλλον, ούτε για την υγεία κατοίκων και εργαζομένων;

Πόσους δασμούς και φόρους θα εισπράξει συνολικά το Δημόσιο από την εξαγωγή 339.810 τόνων συμπυκνώματος της Ολυμπιάδας, με περιεκτικότητα ανά τόνο 20,65 γρ χρυσού και 130,88 γρ αργύρου;








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Με λένε Λόλα και τα κάνω όλα..*

* (είμαστε μιά, είμαστε δυό, είμαστε εκατόν πενήντα δυό!..)

Η ιστορία είχε αρχίσει πολύ νωρίς φέτος, κατά την άνοιξη, όταν πρωτοξεκίνησαν κάτι μικροδιαρροές και ψίθυροι περί πλειστηριασμών και περί ''απαιτήσεων της τρόϊκας''.

Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα λοιπά παπαγαλάκια πρώτης γραμμής ''διερρύγνυαν τα ιμάτιά τους'' και τραβούσαν τις κοτσίδες τους γεμάτοι ιερή αγανάκτηση:
''Μα τί είναι αυτά που λέτε τώρα;'', ''Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!'' ''Είστε λαϊκιστές!''
Βγήκε και ο αρμόδιος ''καθ' ύλην'' υπουργός και χαμογελούσε ειρωνικά και συγκαταβατικά προς το πόπολο, που πίστευε τέτοιες ανοησίες..
Από κοντά κι οι Περδεντέρηδες!..

Αργότερα και μέσα στο καλοκαίρι, που οι διαρροές μεγάλωσαν και το πράγμα άρχισε να γίνεται πιό συγκεκριμένο βγήκαν σιγά σιγά και τα κυβερνοβουλευτικά ''κολλητήρια'' στα τηλεπαράθυρα:
''Μα ποιός τα λέει αυτά τα πράγματα'', ''Τέτοια πράγματα δεν περνάνε απ' την Βουλή!'',
..κι έσκιζαν τα καλσόν τους καλοκαιριάτικα, μη σκεπτόμενοι οι άφρονες ότι θα ξανάρθει χειμώνας και θα τα ξαναχρειαστούν!
Από κοντά κι οι Περδεντέρηδες!..

Και μπήκε για καλά το φθινόπωρο και πήρε το πράγμα πολύ συγκεκριμένη μορφή, με νούμερα και αποδείξεις και επιχειρήματα:
''Να μην αφήσουμε και τους επιτήδειους που έχουν να μην πληρώνουν!'', ''Θα προστατευτούν απόλυτα οι μη έχοντες!'', ''Κανένα σπίτι χαμηλοεισοδηματία δεν θα βγεί στο σφυρί!''..
Και βγήκαν πιά να ξεφαντώσουν οι ''αντιρρησίες συνείδησης'' του κυβερνητικού και μνημονιακού βόθρου:
''Α, πα πα! Εγώ δεν τα ψηφίζω αυτά!'', ''Δεν πρόκειται να περάσει τέτοιο νομοσχέδιο απ' την Βουλή!'', ''Μη σώσω και ξαναφορέσω στρινγκ, αν τα ψηφίσω!'',
..κι έγδερναν τα μάγουλά τους με τα νύχια τους, και αυτομαστιγώνονταν μ' εκείνα τα μαστίγια που τους είχαν περισσέψει απ' το χθεσινό πάρτι..
Από κοντά κι οι Περδεντέρηδες!..

Και ήρθε η προχθεσινή συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή..
..κατεπειγόντως!..
..και σηκώθηκαν εκατόν πενήντα δύο ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ και αντρογυναίκες(!), μαζί με μία αλκοολικιά, και βροντοφώναξαν ΝΑΙ, ΣΕ ΟΛΑ!!..
Ησύχασαν κι οι Περδεντέρηδες!..

..κι έμεινες εσύ πάλι λαέ, μ@λάκας..
..να κοιτάς εμβρόντητος τις Λόλες, τις τραβεστί, και τις π@υτάνες..
..ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΚΟΙΜΗΣΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΆ!..

Πλήρωνε τώρα! Με το σπίτι σου..

Υ.Γ. Σε χθεσινή συγκέντρωση σε χώρο με ανοικτή τηλεόραση (και όπου δεν μπορούσα να αλλάξω κανάλι), έκανα μία διαπίστωση:
 
Ο κύριος Λάκης Γαβαλάς είναι πολύ πιό σοβαρός, πιό αξιοπρεπής και προπαντός πιό άντρας, και από τους 152 ΜΑΖΙ!..









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




«Χειρόφρενο» σε 410.000 Ι.Χ.

Κατά 40% αυξημένος είναι φέτος ο αριθμός των οδηγών που καταθέτουν πινακίδες για να γλιτώσουν φόρους

Περισσότεροι από 410.00 οδηγοί πρόκειται να καταθέσουν φέτος τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας αλλά και τον φόρο πολυτελείας ο οποίος επιβάλλεται για πρώτη χρονιά στα οχήματα κυβισμού άνω των 1.929 κ.εκ.

Βάσει στοιχείων του υπουργείο Οικονομικών από την 1η Νοεμβρίου του 2012 μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 2013 κατατέθηκαν 371.398 πινακίδες, ενώ σύμφωνα με την κίνηση που παρατηρείται τις τελευταίες 20 ημέρες στις εφορίες αλλά και τις εκτιμήσεις εφοριακών, τουλάχιστον άλλοι 40.000 οδηγοί θα ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους μέχρι τα τέλη του χρόνου ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε πάνω από 410.000 πινακίδες.

Αντίστοιχα, από την 1η Νοεμβρίου του 2011 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2012 είχαν κατατεθεί 266.748 πινακίδες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real, σε έξι από τις μεγαλύτερες εφορίες της Αττικής έχουν κατατεθεί φέτος 4.941 πινακίδες, έναντι 2.957 πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 67%.

Δραματική αύξηση

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εφορία που βρίσκεται σε μία από τις πιο πλούσιες περιοχές των Αθηνών, είχαν κατατεθεί πέρυσι 73 πινακίδες, ενώ φέτος ο αριθμός έχει εκτοξευθεί στις 353.

Υπολογίζεται ότι συνολικά το 2012 κατατέθηκαν 300.000 πινακίδες, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 410.000.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η σύνθεση Καλιγούλα και Βασιλιά Ήλιου…

Ο σύγχρονος φασισμός, ο φασισμός της Νέας Τάξης, συνθέτει όλους τους φασισμούς του παρελθόντος, όλες τις θηριώδεις κακουργίες της ανθρώπινης ιστορίας: Δίνει σ’ αυτές, τις πλέον αποτρόπαιες, δόλιες, υστερικές και μοχθηρές μορφές…
 

Ένα τυπικό δείγμα αυτής της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας και κτηνωδίας (του 4ου Ράιχ) είναι ο Βενιζέλος…
 

Αν άκουγε κανείς τη χθεσινή του ομιλία στην ΚΕ των ερειπίων του ΠΑΣΟΚ θα ένιωθε την παγωνιά των ιστορικών βρικολάκων: Καλιγούλα, Βασιλιά Ήλιου, Μπενύτο…

Και δεν είναι μόνο το λεκτικό του εναντίον των αντιπάλων του, πανομοιότυπο με τα «βρώμικα κύτταρα» του Χίτλερ, τους «αλήτες» και τα «τσογλάνια» κάθε δικτάτορα…

Είναι κάτι ακόμα πιο μακάβριο: Η ανύψωση του εαυτού του (του φουσκωμένου «Εγώ» του) σε απόλυτη αξία που «αναμετράτε με την ιστορία», που ανυψώνεται σαν τη μόνη «βάση» της «σωτηρίας» μας: Μας δολοφονεί για να μας σώσει!!!

Γι αυτό, όπως εύστοχα παρατηρεί ο Στάθης, στα 80 λεπτά της ομιλίας του διέθεσε «για τον εαυτόν του μόνον τα 79»!


Βενιζέλος: Η έπαρση των διαστροφών της κακουργίας



Μένει άναυδος κανείς μπροστά στην αυθάδεια της κακουργίας των ανδρεικέλων της συγκυβέρνησης, μπροστά στην έπαρση της αυτοϊκανοποίησής τους:

α) Βαπτίζουν ΣΩΤΗΡΙΑ της Ελλάδας, την οικονομική και πολιτική ΚΑΤΟΧΗ της από τα κοράκια και τους γύπες του διεθνούς κεφαλαίου…

β). Βαπτίζουν τη θηριώδη εξόντωση των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, καθώς και την ολοκληρωτική ισοπέδωση των πάντων σαν «σωτηρία» και ΟΧΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ και τελεσίδικη χρεοκοπία…

γ). Εμφανίζουν τον ΕΦΙΑΛΤΗ της ΚΑΤΟΧΗΣ, της ολοκληρωτικής κατοχής της Ελλάδας, σαν μελλοντικό παράδεισο.

δ). Προβάλλουν, με τέτοια ξιπασμένη αλαζονεία, την επίσημη χρεοκοπία της χώρας και τη μετατροπή της σε αποικία των διεθνών ληστών και δημίων, σαν «θεμέλιο» ανάπτυξης και προόδου…

ε). Διαλαλούν με νοσηρή έπαρση και ηδονισμό ότι ο πτωχευμένος (από αυτούς) λαός πρέπει να πληρώσει τους ληστές και τους κερδοσκόπους για χρέη (μαζί με τα διαμαρτυρικά) που οι ληστές και οι κερδοσκόποι δημιούργησαν από κοινού με τα πολιτικά τους ανδρείκελα…

Η πλέον μακάβρια αιχμή αυτής της έπαρσης του ηδονισμού και της διαστροφής είναι τα πασοκικά ανδρείκελα. Η φρενοβλαβής γκριμάτσα της: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε έναν «υπέρ-φυσικό μπεμπέ» των μαφιών του χρήματος, αλλά και της μπουρδολογίας, σε μια παράκρουση νοσηρής έπαρσης: Της αχαλίνωτης αυθάδειας και της ομηρικής αυτοϊκανοποίησης…
  

 «Όταν ανέλαβε την ηγεσία της Οικονομίας ο Βενιζέλος είχαμε επισημάνει: “Με τσάρο το Βενιζέλο θα ζήσουμε τις αχαλίνωτες ταχυδακτυλουργικές σοφιστείες και την αυθάδεια της ψευτιάς περιτυλιγμένη με τις γνωστές δικηγορίστικες φλυαρίες του ανδρός”.
Όλο αυτό το διάστημα ο Βενιζέλος ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη!!!
Οι σοφιστείες, οι τιπολογίες, οι εξυπνακισμοί, τα κούφια λόγια και οι αυθάδεις χαμαιλεοντισμοί του τσάρου γέμισαν τις οθόνες των «νταβάδων» και μας βομβάρδιζαν ανηλεώς…
Ο Βενιζέλος είναι από τους πλέον αποκρουστικούς (και ο Λοβέρδος) διότι επιχειρεί να επενδύσει τη δωσίλογη φαυλοηλιθιότητα της κυβέρνησής, το ψεύδος της και τη χοντροκοπιά του κυνισμού της, με σοφιστικές απρέπειες και ξετσίπωτους εξυπνακισμούς…».


Σήμερα ο Βενιζέλος έχει απογειωθεί εντελώς. Ηδονίζεται και κορδώνεται για τα εγκλήματά τους, χαριεντίζεται με τους ευρω-δήμιους και χορεύει, σαν μαϊμού, στο ντέφι τους…
 



Να τι σημαίνει θράσος των κυβερνώντων:

Να ρητορεύουν ασυστόλως πατώντας στα ερείπια μιας χώρας που οι ίδιοι δημιούργησαν δηλώνοντας από πάνω και «εξουθενωμένοι» για το «πατριωτικό» τους επίτευγμα.

Να επιδίδονται σε «κρίσεις μεγαλείου» και να ασελγούν με ύφος βαρύγδουπο κατά του κοινού νού.

Να παριστάνουν τους «σωτήρες» την ώρα που βυθίζουν την κοινωνία στην καταστροφή και την απόλυτη χρεοκοπία.

Να μετέρχονται τον έσχατο ποπουλισμό, τον πιο χυδαίο λαϊκισμό, εμφανιζόμενοι σαν «συμπάσχοντες» των εργατών και των συνταξιούχων, την ώρα που κόβουν τους μισθούς των εργατών και πετσοκόβουν τις συντάξεις των συνταξιούχων.

Να εκφωνούν «οραματικούς λόγους» σε ένα λαό που την ίδια ώρα τον μετατρέπουν σε «πιστωτικό υπόλοιπο», τον αλυσοδένουν χειροπόδαρα και τον καταδικάζουν σε ρόλο εμπράγματης υποθήκης ενός «ειδικού λογαριασμού» αφιερωμένου σε κεφαλαιοκράτες, τραπεζίτες και τοκογλύφους.
*
Ο κ. Βενιζέλος το έχει αποδείξει πολλές φορές, το απέδειξε και χτες:

Διαθέτει αστείρευτες ποσότητες τέτοιου - και ακόμα περισσότερου - θράσους.


πηγη 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Κάθε κιλό coltan ενός κινητού κοστίζει 2 ζωές παιδιών

Γνωρίζετε ότι το κινητό τηλέφωνό σας σέρνει πίσω του με ένα αόρατο σχοινί ένα μικρό παιδικό φέρετρο; Εγώ τώρα το πληροφορήθηκα. Όχι μόνο το κινητό τηλέφωνο, αλλά κάθε προϊόν της σύγχρονης τεχνολογίας σέρνει πίσω του τον θάνατο, τουλάχιστον, ενός μικρού παιδιού! Εξαρτάται από την ποσότητα της πρώτης ύλης που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του προϊόντος.

Η πρώτη ύλη ονομάζεται Coltan ή «λευκός χρυσός». Είναι ένα ορυκτό απαραίτητο για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Με πρώτη ύλη το Coltan κατασκευάζονται τα κινητά τηλέφωνα, οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι τηλεοράσεις plasma, οι κονσόλες των βίντεο παιχνιδιών, οι κάμερες κ.α.

Είναι ένα ορυκτό σπάνιο στη φύση. Το βρίσκουμε σε μικρές ποσότητες στην Ταϊλάνδη, στη Βραζιλία και στην Αυστραλία και σε μεγαλύτερες ποσότητες στην καρδιά της Αφρικής στο Κονγκό.

Σ’ αυτή τη χώρα με τα 70 εκατομμύρια πληθυσμού και τον μέσο όρο ζωής τα 47 χρόνια (λόγω της πείνας και των ασθενειών) οικογένειες ολόκληρες, πατεράδες, μανάδες, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες, παρατάνε τα χωριά τους και τρέχουν μπουλούκια στα ορυχεία του Coltan. Κατασκηνώνουν κοντά στα ορυχεία και δουλεύουν από την αυγή ως τη δύση του ήλιου σε συνθήκες πρωτόγονες. Η αμοιβή τους; Δέκα δολάρια το μήνα!!

Για να θεωρηθείς εκεί πέρα καλός εργάτης και να σιγουρέψεις τη δουλειά σου πρέπει να χώνεσαι στις τρύπες των ορυχείων και να βγάζεις τουλάχιστον ένα κιλό Coltan την ημέρα, του οποίου η τιμή είναι 500 δολάρια. Να παραδίδεις, δηλαδή, στον εργοδότη σου κάθε μέρα ορυκτό αξίας 500 δολαρίων και να εισπράττεις στο τέλος του μήνα μισθό 10 δολαρίων!!

Το χειρότερο είναι ότι στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα ορυχεία του Coltan πολλοί εργάτες και, κυρίως, τα μικρά παιδιά προσβάλλονται από διάφορες αρρώστιες και χάνουν τη ζωή τους, κυριολεκτικά, μέσα στις τρύπες της γης!

 Κάθε κιλό Coltan-λένε στο Κονγκό-κοστίζει τη ζωή δύο μικρών παιδιών!

 Και σ’ ανώτερα «πολιτισμένη» ανθρωπότητα!
 










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







«Godfrey Bloom. Ο κόσμος θα μπει μέσα και θα σας κρεμάσει!» (Video)

Μια μικρή αλλά εντυπωσιακή ομιλία έκανε πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο Βρετανός ευρωβουλευτής Γκόντφρυ Μπλουμ.
 
Διαβάστε την και δείτε και το σχετικό βίντεο:

«Μάλιστα, λοιπόν, κύριε πρόεδρε. σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τη φράση του μεγάλου Αμερικανού φιλόσοφου Μάρεϋ Ροθμπαρτ ότι το κράτος είναι μια οργάνωση κλεφτών.
Η φορολογία είναι ένα σύστημα όπου πολιτικοί και γραφειοκράτες κλέβουν χρήματα από τους πολίτες, για να τα σπαταλούν με τον πιο ειδεχθή τρόπο, κι' αυτό το μέρος δεν αποτελεί εξαίρεση.
Ειλικρινά δεν ξέρω πως δεν σας πιάνουν τα γέλια, όταν μιλάτε για φοροδιαφυγή. Ολόκληρη η
επιτροπή και οι γραφειοκράτες διαφεύγουν τη φορολογία.
Εσείς δεν πληρώνετε φόρους, όπως πληρώνουν οι πολίτες
Έχετε κάθε λογής ειδικές συμφωνίες, φορολογικούς συντελεστές, υψηλά αφορολόγητα και συντάξεις όπου δεν πληρώνετε συνδρομές.

Εσείς είστε οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες στην Ευρώπη και εδώ κατηγορείτε τους πολίτες.

Λοιπόν το μήνυμα έχει αρχίσει να φτάνει στ' αυτιά των πολιτών της ΕΕ, και σύντομα θα καταλάβετε πως οι Ευρωσκεπτικιστές επανέρχονται με όλο και περισσότερα μέλη, κι' ακόμα χειρότερα για σας, καθώς ο κόσμος σας ανακαλύπτει δεν θ' αργήσει να εισβάλει εδώ μέσα και να σας κρεμάσει.
ΚΑΙ ΘΑ'ΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!»


ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Οι ηλίθιοι

 Οι ηλίθιοι, λένε ότι θα βάλουν τρομακτικές φωτογραφίες στα πακέτα με καπνό από το νέο έτος, να τρομάξει ο κόσμος να μην καπνίζει. Της Κρυσταλίας Πατούλη.

Τρόμος για το τσιγάρο, τρόμος για τα ναρκωτικά, τρόμος για το αλκοόλ(μπα αυτό δεν πειράζει τους ηλίθιους, που έχει γεμίσει αλκοολικούς όλη η Ελλάδα. Τίγκα στις διαφημίσεις είμαστε...), τρόμος, τρόμος παντού.

Επικοινωνία και έλεγχος μέσω του τρόμου και της «λογικής» των ηλιθίων.

Λοιπόν, μάθετε, ηλίθιοι, ότι κάποιοι κάνουν χρήση κάποιων πραγμάτων ακριβώς επειδή είναι επικίνδυνα, κι ας μην το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι ότι τα χρησιμοποιούν γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Μάθετε επίσης ηλίθιοι ότι η επικοινωνία δεν πραγματοποιείται μόνο με τη λογική. Επικοινωνούμε, ξέρετε, ηλίθιοι, κυρίως εξωλεκτικά.
Αυτό, δεν σας το είπε κανένας ηλίθιος που δεν ξέρει την τύφλα του, πλην τα χρόνια που ψευτοσπούδασε στα ψευτοπανεπιστήμιά σας, στην ψευτοκοινωνία σας, με την ψευτοπολιτική σας; Ηλίθιοι. Ε, ηλίθιοι.
Και κανείς δεν αλλάζει μέσω της λογικής, ηλίθιοι. Αλλά μέσω των βιωμάτων, ηλίθιοι.

Ούτε τα βασικά δεν γνωρίζετε. Υποτιμάτε τη νοημοσύνη και το τι σημαίνει εξάρτηση όσο και επικοινωνία, ηλίθιοι, γι’ αυτό το μόνο σας όπλο είναι ο έλεγχος μέσω της καταστολής με κάθε τρόπο, με τους φόρους, τους πλειστηριασμούς, τα γκλόμπς, τις τιμές, τα χαράτσια, την ανεργία, και τέλος την τρομοκρατία.

Μια ολόκληρη κοινωνία σε καταστολή και τρομοκρατία για την επιβίωση. Μια ολόκληρη κοινωνία που δεν μπορεί να ελέγξει τη ζωή της, ηλίθιοι.

Δείτε τον τρόπο τής καπιταλιστικής σας "ζωής" που τη διαφημίζετε χρόνια τώρα, με τα λεφτά, τα αυτοκίνητα, την υποκρισία, τα ψέματα, την απληστία και την σπέκουλα, για να μάθετε τι σημαίνει εξάρτηση, ηλίθιοι. Είναι όλα αυτά που ξέρετε μόνο να "αναπτύσσετε" σε έναν τρελό φαύλο κύκλο. Εξαρτήσεις που δεν μπορείτε να ελέγξετε, γι’ αυτό καταφεύγετε στην καταστολή τους.

Αλλά εξάρτηση είναι κυρίως η βία, ηλίθιοι, η μεγαλύτερη, μάλιστα, σε όλο τον πλανήτη.

Και ο κατασταλτικός έλεγχος, ηλίθιοι, της ζωής των άλλων, που τους υποχρεώνετε να μην μπορούν να ελέγξουν τη ζωή τους, είναι η έσχατη βία, ηλίθιοι.

Και σήμερα η βία, όπως και η ενδοοικογενειακή βία έχει βαρέσει κόκκινο, όχι τυχαία, ηλίθιοι. Βία, βία, βία. Δολοφονίες, αυτοκτονίες, βασανισμοί, βία και καταστολή.

Βάλτε λοιπόν τώρα πάλι κανένα παιδάκι σύμφωνα με τη "λογική" σας, και καμιά μαμασίτα με μώλωπες να το βλέπουμε σε κάθε γωνιά, ηλίθιοι. Ε, ηλίθιοι.

Γιατί δεν έχετε να βάλετε φωτογραφίες από ψυχές, ηλίθιοι. Δεν έχετε φωτογραφίες από την αρρώστια της βίας, της εξάρτησης, και της καταστολής, που έχετε σπείρει στις ψυχές των ανθρώπων, ηλίθιοι.

Μόνο φωτογραφίες για το τι παθαίνουν τα πνευμόνια από το τσιγάρο είστε ικανοί να διανείμετε. Αλλά αυτό είναι δικαίωμα του καθενός τι θα κάνει με τα πνευμόνια του, ηλίθιοι. Γιατί το μόνο που έμεινε σε κάποιους να μπορούν να ελέγξουν είναι ο θάνατός τους. Δικαίωμά τους να πεθάνουν όπως θέλουν, λοιπόν, ηλίθιοι.

Αλλά ούτε αυτό δεν θέλετε να το αφήσετε χωρίς τον έλεγχό σας. Γιατί είσαστε επικίνδυνα ηλίθιοι. Δολοφονικά ηλίθιοι. Γι’ αυτό και σας ψηφίζουν όλοι αυτοί οι ηλίθιοι.

Μια κοινωνία επικίνδυνων πανεξαρτημένων πανηλιθίων, που δημιούργησαν μια άρρωστη και βίαιη κοινωνία, άκρως κατασταλτική κοινωνία, που συνθλίβει τη ζωή, χωρίς να αφήνει κανέναν έλεγχο πάνω στη ζωή και την επιβίωση, την εξάρτηση από το τσιγάρο τη μάρανε να ελέγξει! Ηλίθιοι. Ε, παντελώς ηλίθιοι.-

πηγή

 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Δεκτή η τροπολογία σκάνδαλο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που καλύπτει τις ατασθαλίες των αγροτοσυνδικαλιστών

Σε μικροκομματικές πιέσεις φαίνεται πως υπέκυψε η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτό το αίτημα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να περάσουν στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς «κρυφή» τροπολογία η οποία θα παράσχει τριετή αναστολή στους υπό δίωξη αγροτοσυνδικαλιστές για κακοδιαχείριση.

Το εν λόγω ζήτημα, είχε προκύψει κατά τη διάρκεια μυστικής σύσκεψης βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον γραμματέα της ΚΟ Θανάση Μπούρα το βράδυ της Τετάρτης, με κύριο ζήτημα τους αγροτοσυνδικαλιστές των υπό εκκαθάριση συνεταιρισμών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κακοδιαχείριση, αναφέρουν τα Νέα, τα οποία επισημαίνουν παράλληλα πως βουλευτές κατά κύριο λόγω από την Νέα Δημοκρατία ζητούν την τριετή αναστολή των εν λόγω διώξεων, προκειμένου να «πέσουν οι τόνοι» μετά τις απειλές των αγροτών για κινητοποιήσεις.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να κατατεθεί σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ως πρωτοβουλία κάποιων βουλευτών προκειμένου να σωθούν τα προσχήματα από την μεριά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε δεκτή την «αμαρτωλή» τροπολογία, η οποία καλύπτει τις ατασθαλίες των αγροτοσυνδικαλιστών, για την οποία δέχθηκε πιέσεις και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Εντονες αντιδράσεις στη Βουλή για την τροπολογία σκάνδαλο

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τροπολογίες βουλευτών , αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που έγιναν δεκτές και αφορούν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, όμως τις ανακοίνωσε, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης όσο και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, κατηγόρησαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαφτάρη, ότι απαξιώνει τη Βουλή και δεν προσέρχεται να υπερασπιστεί ο ίδιος τις τροπολογίες.Παράλληλα, έκαναν λόγο για παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας και ζήτησαν την απόσυρση τους.Ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύουν γιατί ο κ. Τσαφτάρης θα έρθει στη Βουλή και θα υπερασπιστεί τις τροπολογίες
 
iefimerida.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Φοροκαταιγίδα και για το 2014: Θα πληρώσουμε 12 δισ. σε έξι μεγάλους φόρους

 Οπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» μισθωτοί και συνταξιούχοι θα σηκώσουν το βάρος για ακόμη μια χρονιά, ενώ πλέον, βαρύτατη είναι και η φορολόγηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αν, μάλιστα, συνυπολογισθούν οι φόροι θα θα καταβάλουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις το ποσό ανέρχεται στα 15,76 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2014, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν:

για φόρο εισοδήματος το ποσό των 6,88 δισ. ευρώ
για τα τέλη κυκλοφορίας 1 δισ., καθώς και
για τα ακίνητα που κατέχουν 3,93 δισ. ευρώ
Ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί μόνο από μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν μπλοκάκι, ενώ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θεωρούνται πια φυσικά πρόσωπα και φορολογούνται ως επιχειρήσεις.

Το ποσό που θα πληρώσουν στην εφορία το 2014 ανέρχεται, μαζί με αυτό των επιχειρήσεων, στα 3,9 δισ. ευρώ από 1,64 δισ. Το 2013.

Το νέο έτος, οι φορολογούμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρους παλαιότερων ετών, όπως ο ΦΑΠ του 2011, του 2012 και του 2013, καθώς και το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (μέχρι τον Μάιο).

Αναλυτικά οι 6 μεγάλοι φόροι που θα πληρωθούν μέσα στο 2014:

Φόρος εισοδήματος. Οι υπόχρεοι θα πληρώσουν αυξημένο φόρο εισοδήματος σε σχέση με το 2013, γεγονός που οφείλεται στις πρόσφατες αλλαγές στη φορολογία, που προβλέπουν την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για μισθωτούς, συνταξιούχους, την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά και τη μείωση των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων.

Φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια. Τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται αυτοτελώς και δεν εντάσσονται στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2013 θα φορολογηθούν με τις δηλώσεις που θα υποβληθούν την άνοιξη. Σύμφωνα με τον νόμο:
Τα πρώτα 12.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια θα φορολογηθούν με συντελεστή 10%. Το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια πάνω από τις 12.000 ευρώ θα φορολογηθεί με συντελεστή 33%.

Εισφορά αλληλεγγύης. Επιβάλλεται στα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ. Ειδικότερα: α) Για συνολικό καθαρό εισόδημα 12.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% επί ολόκληρου του ποσού, β) για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως και 50.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 2% επί ολόκληρου του ποσού, γ) για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί ολόκληρου του ποσού, δ) για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 4% επί ολόκληρου του ποσού.

Τέλος επιτηδεύματος. Το τέλος θα επιβληθεί σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν δραστηριότητα μέσα στη διαχειριστική περίοδο 2013. Το τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται σε:
-800 ευρώ (από 400 ευρώ) για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.

-1.000 ευρώ (από 500 ευρώ) για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.

-650 ευρώ (από 500 ευρώ) για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. 600 ευρώ (από 300 ευρώ) για κάθε υποκατάστημα.

Φόρος πολυτελείας. Υπόχρεοι καταβολής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης είναι οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2012 είχαν στην κατοχή τους: Ι.Χ. με κινητήρες από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.

Τέλη κυκλοφορίας. Στα ίδια επίπεδα με το 2013 θα διατηρηθούν τα τέλη κυκλοφορίας του επόμενου έτους. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει το 2014 το ποσό των 1,057 δισ. ευρώ.
 
Στα 11,87 δισεκατομμύρια ευρώ φθάνουν συνολικά οι φόροι που θα κληθούν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι μέσα στο 2014 ποσό που είναι κατά 1,69 δισ. υψηλότερο σε σχέση με τους αντίστοιχους του 2013.
iefimerida.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Χαράτσι μοχλός εξαθλίωσης

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Το χαράτσι παρουσιάζεται από τους κυβερνώντες σαν μια αναγκαία πηγή κρατικών εσόδων, για να… «ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε ως χώρα έναντι των δανειστών μας». Οι όποιες υποσχέσεις, που δόθηκαν από τους κυβερνητικούς εταίρους προς το λαό περί της καταργήσεώς του, έπεσαν στο κενό.
Έτσι όχι μόνο δεν καταργείται αλλά επεκτείνεται, εκτός από τις κατοικίες που μέχρι τώρα ίσχυε, σε αγρούς, σε οικόπεδα οικοδομήσιμα η μη, σε κάθε είδους ακίνητης περιουσίας!

Η αλλαγή ονόματος αυτού του ληστρικού «εργαλείου» σε ΕΝΦΙΑ, οι όποιες αλλαγές στους εισπρακτικούς συντελεστές που θα το εμφανίσουν ως… «δικαιότερο», οι κατευθυνόμενες συζητήσεις που παρουσιάζουν ως πρόβλημα τον τρόπο είσπραξής του και όχι τις πραγματικές του διαστάσεις, αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, με τελικό στόχο την ελαχιστοποίηση των αντιδράσεων όλων αυτών που πλήττονται και από αυτό το ληστρικό μέσο!

Η οικονομική αφαίμαξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, πέραν των άλλων, ανάγκασε πολλές οικογένειες να στοιβαχτούν στα σπίτια, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο πλήθος κατοικιών, που βαίνει συνεχώς αυξανόμενο, να παραμένουν κενές και αναξιοποίητες. Από την άλλη, η μεθοδευμένη απαξίωση της αγροτικής καλλιέργειας και η ταυτόχρονη ιλιγγιώδης αύξηση του κόστους παραγωγής της, οδήγησε ένα μεγάλο μέρος μικροϊδιοκτητών γης στο να την εγκαταλείψουν και όσοι ακόμα την καλλιεργούν να μην καλύπτουν ούτε τα έξοδα παραγωγής. Επίσης, όσοι μικροϊδιοκτήτες έχουν στην κατοχή τους κάποια οικόπεδα να μην μπορούν πλέον να τα αξιοποιήσουν, γιατί η οικοδομική δραστηριότητα έπεσε κατακόρυφα καθώς και η αγοραστική τους αξία.

Αν επιπλέον πάρουμε υπόψη μας ότι ένας στους τρείς εν δυνάμει εργαζόμενος είναι άνεργος, όπως και ένας στους δύο νέους, ότι ένα μεγάλο μέρος και αυτών που εργάζονται δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες θέρμανσης και διατροφής, ότι υπάρχει τάση για ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, για ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και συντάξεων μέχρι το επίπεδο αυτών της Βουλγαρίας και Κίνας –για να γίνουμε όπως ισχυρίζονται… «ανταγωνιστικοί»- είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει καμιά δυνατότητα πληρωμής και χαρατσιού και μάλιστα για περιουσιακά στοιχεία που όχι μόνο δεν αποδίδουν κανένα έσοδο, αλλά ήδη φορολογούνται και έχουν επιπροσθέτως και έξοδα συντήρησης!

Όμως, το πλιάτσικο από το χαράτσι -με τη λογική του… «όσα μαζέψουμε κέρδος είναι»- δεν είναι ο βασικότερος στόχος τους. Η κύρια επιδίωξή τους είναι να σε κάνουν, με το… «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», να «χρωστάς», ενώ δεν έχεις

εισοδήματα. Αυτό θα τους… «νομιμοποιήσει» στη συνέχεια, όχι σε μεγάλο βάθος χρόνου και, όταν φυσικά εκτιμήσουν ότι έχουν την απαιτούμενη ισχύ, θα προχωρήσουν στο επόμενο και καθοριστικό βήμα, τις κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων, λόγω… «οφειλής» προς το δημόσιο. Ήδη φορμάρουν και τα… νομικά τους άλλοθι!

Και φυσικά, για να ενισχύσουν τη θέση τους, δεν παύουν συνεχώς να μας θυμίζουν ότι το ποσοστό των Ευρωπαίων που έχουν ιδιοκτησία είναι πολύ μικρό, ενώ των Ελλήνων πολύ μεγάλο, δημιουργώντας μας έτσι και… «ενοχές»!

Κάποιες σκέψεις που ακούγονται ότι η «κρίση» έχει χρονικό ορίζοντα, ότι θα περάσει και ότι τα πράγματα θα διορθωθούν, όχι μόνο είναι αβάσιμες αλλά και αποπροσανατολιστικές. Η κρίση δεν είναι τίποτα άλλο από την αφορμή για την καθολική και ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε. Η άρχουσα τάξη, μέσω των κυβερνώντων, επιδιώκει την απόλυτη χειραγώγηση των εργαζόμενων και αυτό θα το πετύχει, εάν καταφέρει να τους οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωσή. Προϋπόθεση της εξαθλίωσης είναι η δήμευση των όποιων περιουσιακών τους στοιχείων, με μοχλό το χαράτσι, ώστε να μην έχουν στον ήλιο μοίρα.

Έτσι, θα μπορέσουν, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, εύκολα και ανώδυνα να πετύχουν την απόλυτη κινεζοποίηση της κοινωνίας, με ό,τι αυτή συνεπάγεται, δηλαδή τον ανομολόγητο τελικό τους στόχο!

Εκεί στοχεύουν οι της δεξιό-σοσιάλ-«αριστερής» κυβέρνησης!

Βέβαια, το «δεν πληρώνω τα χαράτσια τους» είναι μια μορφή αντίδρασης, η οποία μαζί με άλλες ανάλογες μορφές όχι μόνο πρέπει να συνεχιστούν αλλά να ενταθούν κιόλας. Όμως, όσο αυτοί παραμένουν στην εξουσία, αποδείχτηκε ότι έχουν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν ή και να εξουδετερώνουν ανάλογες μορφές αντιδράσεων και να προχωρούν ακάθεκτοι προς τον τελικό τους στόχο.

Συνεπώς, το θέμα που αυτήν τη στιγμή τίθεται επί τάπητος είναι όχι μόνο πώς θα παρακάμψουμε τα κάθε είδους χαράτσια αλλά και πώς αυτοί οι εκπρόσωποι της τρόικας, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μαυραγοριτών, των ενεχυροδανειστών, των επίσημων και ανεπίσημων τοκογλύφων, οι εκπρόσωποι των επιβητόρων του ελληνικού λαού, θα ανατραπούν!

Επιβάλλεται ακόμη να δοθούν εδώ και τώρα απαντήσεις για το αν μπορεί να παραμένουμε άλλο σ’ αυτήν τη δολοφονική… «συμμαχία», σαν τζογαδόροι που χάνουν συνεχώς αλλά συνεχίζουν να παίζουν, μέχρι να τα χάσουν όλα, μέχρι την τελική μας εξαθλίωση!

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ανακοινωση Ενωση ΗΛΠΑΠ

 Από σήμερα 23/12/2013  στο Αμαξοστάσιο Αττικής και ώρα 08:30 θα μοιραστούν στους εργαζόμενους στα τρολλευ οι δώροεπιταγές.













Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

«Τα ρεμάλια ήρωες…»

 Επιμένουν να «σώζουν» καθημερινά τη χώρα.
Επιμένουν ότι διαπραγματεύονται «σκληρά» με τη Τρόικα.

Επιμένουν να κάνουν κάθε τόσο ενέσεις ευθανασίας σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Επιμένουν ότι σώζοντας τους δανειστές, σώζουν την Ελλάδα.
Επιμένουν δηλαδή να παριστάνουν τους ήρωες.


Επιμένουν ακόμη να παριστάνουν και τους ευαίσθητους σε μια καθημαγμένη χώρα με διαλυμένη την Υγεία, χωρίς υποδομές, με διαλυμένο το Δημόσιο, χωρίς στοιχειώδη Άμυνα, χωρίς κοινωνικά προγράμματα, χωρίς Παιδεία, δουλειά και Έρευνα. Και παριστάνουν τους ευαίσθητους απειλώντας να κατάσχουν τα μοναδικά σπίτια συνταξιούχων, ανέργων, καθαριστριών και αναπήρων.

Πρώτος ευαίσθητος στη κοινωνική διάλυση (το δήλωσε και μόνος του – «ξέρετε είμαι πολύ ευαίσθητος στα κοινωνικά θέματα» – είπε) ο Γιάννης Στουρνάρας.

Αυτός που βοηθάει την συνταξιούχο κακομοίρα πεθερά του και που σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του τα τελευταία 3 χρόνια της κρίσης είχε καταθέσεις 224.940 ευρώ και έσοδα συνολικού ύψους 777.465,97 ευρώ! (πόσα ξόδεψε δηλαδή σε βενζίνες, πετρέλαιο θέρμανσης και φαγητό, όταν οι υπόλοιποι Έλληνες πεινούν παγωμένοι μέσα στο χειμώνα;)

Άλλος μεγάλος ευαίσθητος σ αυτή τη χώρα, ο… εθνικός μας τηλεβιβλιοπώλης. Ο προϊστάμενός μας! (το δήλωσε και μόνος του – «είμαι ο προϊστάμενός σας, αν δεν το ξέρετε» – είπε στους εργαζόμενους).

Και δεν γνωρίζει από τη φόρα που έχει πάρει ότι δεν είναι προϊστάμενος αλλά υπηρέτης τους. Στη χώρα που θαυμάζει, αν ήταν υπουργός με τέτοια δήλωση, η… καγκελάριος θα τον είχε πετάξει αμέσως έξω διότι θα είχε προκαλέσει πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων. Αυτός συνεχίζει διαλύοντας νοσοκομεία.

Αυτός δεν φτιάχνει ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), αυτός φτιάχνει ΜΕΝ (Μονάδες Εντατικής Νεκρών).

Χθες για παράδειγμα, επισκέφθηκα έναν βαριά άρρωστο φίλο στο άλλοτε κόσμημα για τη χώρα «Αττικόν».

Γεμάτοι οι διάδρομοι με κρεβάτια,
τουλάχιστον 8 ώρες αναμονή για εισαγωγή και βαρύς ο αέρας διαδρόμων και θαλάμων από… «διάφορες μυρουδιές»! Και οι συγγενείς να περιμένουν στην ουρά το μεσημέρι 2 με 4 για να ρωτήσουν τον γιατρό για την πορεία του ασθενούς. Αυτός ο ήρωας που σώζει καθημερινά την Ελλάδα, διέλυσε τον Αύγουστο και το νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα», έτσι που έβγαλε σε διαθεσιμότητα όχι μόνο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, αλλά ακόμα και το γραφείο προσωπικού και μισθοδοσίας, χωρίς να σκεφτεί ότι αυτοί που έβγαιναν στη σύνταξη τότε, ψάχνουν ακόμα να βρουν τους ατομικούς τους φακέλους!

Αλλά στην… («πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης») Ελλάδα του 2014 υπάρχουν κι άλλοι πολλοί ήρωες που θέλουν να σώσουν τη χώρα.

Άλλοι
φτιάχνοντας αυτά τα χρόνια πισίνες, άλλοι κυκλοφορώντας με πλαστές πινακίδες τα αυτοκίνητά τους και γενικώς όλοι αυτοί οι ήρωες – πολιτικοί που σκέφτονται «πάμε και μείς να δούμε την τύφλα μας και να προλάβουμε καμιά κουταλιά πριν κλείσει το βάζο», όπως έγραφε χαρακτηριστικά και ο μακαρίτης Νίκος Τσιφόρος.

Όλοι αυτοί οι σωτήρες μου θυμίζουν τον Κορτέζ και τον Πιζάρο, τους σπανιόλους του 1520 που πήγαν να «σώσουν» τους Αζτέκους στο Μεξικό και τους Ίνκας στο Περού, ισοπεδώνοντας τον πολιτισμό τους και μεταφέροντας το χρυσάφι τους στην «πολιτισμένη» Ευρώπη.

Καλά παιδάκια όπως και οι σημερινοί. Να τους πιάνεις και να στέλνεις τα χέρια σου στο καθαριστήριο!

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου