EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ..!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ...ΠΩΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 43 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...!!!
Δείτε πως με δυο λόγια  ο γνωστός καθηγητής οικονομίας και σημερινός βουλευτής εξηγεί πως χάνονται περίπου 34 δις ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/6 του ΑΕΠ από την χώρα μας...
Γι' αυτό ξαναλέμε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία στη χώρα, ο αντικειμενικός σκοπός τους είναι να την φτωχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο και να την επαναλειτουργήσουν σε νέα διάσταση με τους λαθρομετανάστες.
Μάλιστα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει προοπτική ανασυγκρότησης .

Το σημαντικό είναι ότι οι 153 πολιτικοί που ψηφίζουν αυτή την περίοδο υποθηκεύουν το μέλλον τους για να παραμείνουν στα πράγματα  αυτοί και οι επόμενες γενιές τους, ενω μερικοί από αυτούς δεν έχουν καταλάβει ακόμα οτι είναι αναλώσιμοι, εκτός και αν υποκύπτουν από φόβο...
Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από κάθε Έλληνα πολίτη , ότι στο πρόγραμμά τους το οποίο άρχισε να χτίζεται από την ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΩΝΑΣ είναι ο χωρισμός της Ελλάδας σε τρείς εργασιακές οικονομικές περιοχές με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

1.  Στην Α ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ  θα εφαρμόζεται η εργασιακή συνθήκη ΔΟΥΒΛΙΝΟ II με προϋπολογισμό περίπου 1/3 του ΑΕΠ και στην  οποία θα εξυπηρετούνται Πολυεθνικές Επιχειρήσεις Ευρωπαϊκών συμφερόντων ( ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΟΛΑΝΔΙΑΣ, ΔΑΝΙΑΣ, ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΛΠ),  που θα στηρίζονται σε εργατικά χέρια επιλεγμένων λαθρομεταναστών με ελάχιστα στελέχη Ευρωπαϊκών χωρών και Ελλήνων. Το εργατικό κόστος σε αυτές τις επιχειρήσεις θα είναι ελάχιστο γιατί οι εργαζόμενοι θα επιδοτούνται από Ευρωπαϊκά προγράμματα και θα διαχειρίζονται από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες «ενοικίασης  εργαζομένων» ( από πληροφορίες 2-3 τέτοιες εταιρείες θα απασχολούν  περίπου 1.500.000 εργαζόμενους με μηνιαίες συμβάσεις και αμοιβή από 100-150 ευρώ). Όλα αυτά έχουν ψηφιστεί στην χώρα μας όχι μόνο  με τον 4046/2012 που επιτρέπει την δημιουργία τέτοιων εταιρειών αλλά και με άλλους νόμους που στην ουσία καταργούν και ισοπεδώνουν  τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα μας. Επίσης θα απασχολούνται με τέτοιο τρόπο που από την μία δεν θα μπορούν να συνδικαλιστούν και από την άλλη δεν θα ενσωματωθούν στο Ελληνικό οικονομικό σύστημα γιατί θα θεωρούνται εργαζόμενοι Ευρωπαϊκών συμφερόντων.
2.  Στην Β ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ με προϋπολογισμό περίπου 1/3 του ΑΕΠ,  θα ενταχθούν οι Επιχειρήσεις συμφερόντων τρίτων χωρών, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ( USA, ISRAEL,ΡΩΣΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑ κλπ, ) οι οποίες θα ασχοληθούν με την εξόρυξη των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου. Σε αυτές οι εργαζόμενοι θα υπόκεινται σε διεθνείς εργασιακούς νόμους που ορίζονται από τον ΟΗΕ και θα προστατεύονται αναλογικά από τις εμπλεκόμενες χώρες.  
3.   Στην Γ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ με προϋπολογισμό περίπου 1/3 του ΑΕΠ, θα είναι η υπόλοιπη Ελλάδα η οποία θα έχει συρρικνωθεί και στην ουσία θα ελέγχεται από τους δανειστές στους οποίους μέχρι να ξεχρεωθεί θα πληρώνει και θα λειτουργεί σε ένα κράτος που θα ιδιωτικοποιηθούν τα παντα.
Όλα τα παραπάνω έχουν κατά μεγάλο ποσοστό νομιμοποιηθεί τόσο από τις  Ευρωπαϊκές Συνθήκες του  ΜΑΑΣΤΡΙΧ και της ΛΙΣΑΒΩΝΑΣ, όσο και Ελληνικούς νόμους που είναι αδύνατον να μην υλοποιηθούν.
Το σπουδαίο σε αυτή την ιστορία είναι ότι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί η είναι ενήμεροι και τα ψηφίζουν όντως γνώστες της κατάστασης, η λειτουργούν κάτω από μια μορφή απειλής, η λειτουργούν από άγνοια.
Ό,τι από τα τρία και αν συμβαίνει το σίγουρο είναι ότι είναι συνένοχοι και συμμετέχουν στην διάλυση της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.
  
 Δείτε χαρακτηριστικό video του ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ που σχεδόν με δύο λόγια τα λεέι όλα.



ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ «Ρίχνουν άδεια μήπως πιάσουν γεμάτα» οι εισπρακτικές εταιρείες - ΒΙΝΤΕΟ

 Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Τηλεφωνούν ακόμη και σε ανθρώπους που δεν έχουν οφειλές προς τις τράπεζες, με τη λογική ότι ίσως φοβηθούν και αρχίσουν να πληρώνουν αυτά που δεν.... χρωστάνε.

Ο λόγος για τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν πια αρχίσει να χρησιμοποιούν περίεργες μεθόδους.

Καταγγελία στο newpost.gr είναι αποκαλυπτική της νέας τους πρακτικής: Τηλεφωνούν σε κάποιον που δεν χρωστάει, ζητούν κάποιον άλλον, αναγνωρίζουν ότι έκαναν λάθος, συνεχίζουν όμως να τηλεφωνούν τρομοκρατώντας ανυποψίαστους ανθρώπους.

Όπως λέει η Ελευθερία Μ., πριν από δεκαπέντε μέρες έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο κλήση από μια τέτοια εταιρεία:

«Ζήτησαν μια κυρία Ελευθερία με άλλο επίθετο. Τους είπα ότι πρόκειται για λάθος. Μου είπαν ότι τηλεφωνούν από δικηγορικό γραφείο για την τακτοποίηση κάποιας οφειλής. Τους επανέλαβα ότι έχουν κάνει λάθος και το έκλεισαν».

Μια εβδομάδα αργότερα, τηλεφώνησαν ξανά. Αυτήν την φορά στο σταθερό τηλέφωνο της εταιρείας στην οποία εργάζεται!

«Με πήραν στο γραφείο σε τηλέφωνο που ανήκει στην εταιρεία όπου είμαι απλή υπάλληλος. Ξαναζήτησαν την κυρία Ελευθερία με άλλο επίθετο. Τους ρώτησα που βρήκαν αυτό το τηλέφωνο. Μου είπαν πως αυτό το τηλέφωνο τους έχει δοθεί και με διαβεβαίωσαν πως δεν έχουν το κινητό μου, μου ζήτησαν όμως τον αριθμό του κινητού μου για να το διασταυρώσουν»!



Όσο σουρεαλιστικό κι αν ακούγεται είναι αληθινό.

Η κυρία Ελευθερία Μ. δηλώνει τρομοκρατημένη:

«Πώς γίνεται να μην αναζητούν εμένα, να έχουν όμως στη διάθεσή τους όλα τα τηλέφωνα που σχετίζονται με εμένα, ακόμη και αυτά που δεν είναι στο όνομά μου»; αναρωτιέται.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




«ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑ ΕΓΩ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ... ΑΠΟ ΠΑΝΩ» Ο Καντάς περιγράφει το κύκλωμα των μιζών στα εξοπλιστικά και αποκαλύπτει 8 μεσάζοντες

Σε χιονοστιβάδα αποκαλύψεων αναμένεται να εξελιχθεί η υπόθεση της σύλληψης του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Αντώνη Καντά, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για μίζες εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Αντώνης Καντάς φέρεται να έχει αποδεχθεί ότι έλαβα μίζες μαμούθ, ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία, κατά την ομολογία του, συνδέονται με τουλάχιστον 10 εξοπλιστικά προγράμματα.

Πλην των 8 μεσαζόντων, έχει κατονομάσει ως εμπλεκόμενους στις διαδρομές για την απόκρυψη των «μαύρων χρημάτων», δύο Ελβετούς χρηματιστές, τον νομικό που τον βοηθούσε να συστήνει εξωχώριες εταιρίες και τους εμφανιζόμενους ως εκπροσώπους για πέντε τέτοιας νομικής μορφής εταιρίες.

Επίσης, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι «θεωρεί απίθανο, αφού πήρε αυτός να μη τα πήραν οι ... από πάνω και οι ..από κάτω», παράνομα χρήματα, ωστόσο φαίνεται να περιορίζει την αναφορά του αυτή, στην ιεραρχία του υπουργείου Άμυνας μόνο για το διάστημα που πολιτικός προϊστάμενος του, ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με Διευθυντή Εξοπλισμών τον Γιάννη Σμπώκο.

Ο κ. Κάντας παρέμεινε στην θέση του επί τέσσερις μήνες και επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά φέρεται να διευκρινίζει στην απολογία του ότι ουσιαστικά ο διάδοχος του κ. Τσοχατζόπουλου τον είχε «παγώσει» και ως εκ τούτου δεν υπογράφηκε καμία σύμβαση.

Ένας ακόμη εμπλεκόμενος, πλην του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, στην υπόθεση με τις «μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ, φέρεται διατεθειμένος να «συνεργαστεί με την Δικαιοσύνη». Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο πρόσωπο που σκοπεύει να ακολουθήσει την επιλογή Κάντα, είχε ρόλο μεσάζοντα και κατονομάστηκε ανάμεσα σε άλλους από το πρώην στέλεχος του ΥΕΘΑ. Ο μεγάλος πλέον σε ηλικία μεσάζων, φέρεται έτοιμος να περιγράψει «μίζες», διαδρομές και λογαριασμούς ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών για προμήθειες του ΥΕΘΑ, Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου.

Δικαστικοί κύκλοι, πάντως, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» εκτιμούν πως αν πράγματι ο κατονομαζόμενος από τον κ. Κάντα μεσάζοντας «μιλήσει» στους ανακριτές, ενδέχεται να οδηγήσει σε διεύρυνση του καταλόγου των εμπλεκομένων προσώπων και προς την κατεύθυνση μεγάλων επιχειρηματιών στο χώρο της αγοράς όπλων. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Κάντας φέρεται να έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για συνολικά οκτώ μεσάζοντες, οι οποίοι θα κληθούν από την ανάκριση, καθώς και λεπτομέρειες για τουλάχιστον δέκα εξοπλιστικά προγράμματα, είναι πολύ πιθανό να περάσουν το ανακριτικό κατώφλι και οι λεγόμενοι «έμποροι όπλων».
 
iefimerida.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Ο Τζαμτζής θέλει να γίνει υπουργός ...

Τι δήλωσε στα Επίκαιρα ο βουλευτής της ΝΔ σχετικά με την ανάληψη κυβερνητικού θώκου...

Μιλώντας στα Επίκαιρα ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής, σχετικά με το αν θα αναλάμβανε κυβερνητική θέση, δηλώνει: «Στη ζωή μου μέχρι σήμερα έχω συνάντησει πολύ
μεγαλύτερες δυσκολίες.

Δεν φοβάμαι τις δυσκολίες και τις προκλήσεις μιας υπουργικής θέσης και ξέρω καλά ότι μπορώ να προσφέρω κυβερνητικό έργο. Την ανάληψη αυτής της τιμής και ευθύνης την καθορίζει ο πρωθυπουργός. Εγώ δηλώνω ‘παρών’»
 
http://www.epikaira.gr/







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Όταν οι ρωγμές μεγαλώνουν…

 Αυτό που γνωρίζουμε για τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες και το κλίμα που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της θητείας τους, ήταν βασικά οι εσωτερικές εκκαθαρίσεις των διαφωνούντων και όσων υπήρχε περίπτωση να έφερναν εμπόδια στα σχέδια τους. Όσο αυξάνονταν οι εκκαθαρίσεις, τόσο και πιο κοντά στο τέλος του πλησίαζε ο Αυτοκράτορας.

Φυσικά μπαίνει το ερώτημα, γιατί δεν τον τελείωναν από την αρχή τον κάθε Αυτοκράτορα με τις πρώτες εκκαθαρίσεις που έκανε; Νομίζω ότι είναι θέμα αντίληψης και συμφερόντων, όσο νόμιζαν κάποιοι ότι δεν κινδύνευαν, απλά σιωπούσαν. Όταν οι πιο ισχυροί έβλεπαν ότι θα είχαν πρόβλημα, τότε έβαζαν μπροστά το “συμφέρον του λαού” και πάπαλα ο Αυτοκράτορας.

Από τότε μέχρι και σήμερα το σκηνικό επαναλαμβάνεται συχνά σε κάθε γωνιά της γης και η μικρή Ελλάδα δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Εάν το πολίτευμα σε μια χώρα είναι η Δημοκρατία, θα μπορούσε με ή χωρίς προϋποθέσεις να δεχτεί και την άλλη άποψη. Έβαλα τη λέξη «με» γιατί όπως έχω ξαναπεί, η πολύ Δημοκρατία βλάπτει όταν αρχίζει το φλερτ με την ασυδοσία.

Σήμερα στη χώρα μου λένε ότι έχουμε Δημοκρατία οπότε όσοι διαφωνούν, δε φοβούνται μήπως και τους κάνουν κάποιο είδος εκκαθάρισης.

Σήμερα στη χώρα μου λέμε ότι δεν έχουμε χούντα όπως των Απριλιανών αλλά δεν είμαι σίγουρος για την απόσταση που έχουν με αυτούς.

Στην Αυτοκρατορία του Αντωνάκη συνεχίζουμε να βλέπουμε τις κομματικές ρωγμές. Σήμερα έβγαλαν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον Πολύδωρα γιατί δεν ήθελε να ψηφίσει υπέρ του νόμου για τους πλειστηριασμούς.

Βέβαια καλά του κάνανε γιατί, δε φτάνει που τον πληρώνουν πολύ καλά, θέλει να έχει και αντίθετη άποψη; Θέλει να μας παραστήσει τον λαϊκό αντάρτη;

Φυσικά η ιστορία του κάθε πολιτικού ξεχνιέται όταν θες να την ξεχάσεις, δεν ξεχνώ λοιπόν το χθες του, αλλά δεν μπορώ να συνταχθώ με τη πρακτική του κόμματος του.

Αφού διαφώνησε λοιπόν, άρχισαν τα μπράβο από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Στην πολιτική δεν υπάρχουν εύκολα φιλίες και συνήθως η μνήμη των πολιτικών είναι κοντή και “ξεχνούν” τα εκατέρωθεν μπινελίκια που έπεφταν. Βλέπεις, μπροστά στο ενδεχόμενο κάποιας συνεργασίας με τον πρώην αντίπαλό τους, “πίνουν” στην υγειά της λήθης. Καλοί άνθρωποι θα μου πείτε και δεν κρατούν κακίες, ξέρω ξέρω…

Ο Αντωνάκης -χωρίς το «μου»- έχει αφήσει να αιωρείται μέσα στην γενική αιθαλομίχλη που υπάρχει ότι αν και λιγοστεύουν ως αριθμός οι βουλευτές της Ν.Δ., κάπου και κάπως θα βρει τους εθελοντές που θα χρειαστεί, όταν έλθει ο καιρός.

Αν και κατά διαστήματα έπεσαν πολλά “μασάζ” για να πείθουν τους βουλευτές να λένε μόνο Ναι, κατάφεραν και έμειναν 153. Το πολιτικό σου μέλλον Αντωνάκη θα είναι όπως και της Πολιτικής Άνοιξης, να γελάμε όποτε θυμόμαστε αυτά που έλεγες τότε. Θυμάσαι όταν την κοπάνησες από τη Ν.Δ. και πηγαίνοντας στην Πρέβεζα, σε έβριζαν λέγοντας σε προδότη και Ιούδα; Θυμάσαι τι απάντησες εσύ με το γνωστό ηλίθιο χαμόγελο σου; Κάτσε να στα θυμίσω λίγο.

«Με ελάχιστα άτομα χωρίς ήθος που φοβούνται από τώρα την κάλπη… και το δείχνουν με τις φωνές τους… είναι για εμάς ένδειξη της φοβερής ανόδου που έχει η Πολιτική Άνοιξη σε όλη την Ελλάδα […] Αλλάζουνε απλώς οι παίχτες… οι ρόλοι παραμένουν οι ίδιοι και τελικά πάντοτε ο λαός παραμένει εκείνος μέσα στην ασφυξία της λιτότητας.»

Α ρε Σαμαρά, ούτε προφήτης να ήσουν αλλά δεν είσαι, γιατί αν ήσουν, θα έβλεπες που οδηγείς εσένα και εμάς.

- Όταν οι ρωγμές μεγαλώνουν, σύντομα έρχεται και η κατεδάφιση -








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Ο Μιχάλης Λιάπης "πνίγει τον πόνο του" με εκλεκτή συντροφιά σε σουίτα του "Sheraton" στην Κουάλα Λουμπούρ

- Ο Μιχάλης Λιάπης δεν πτοήθηκε από το σάλο που προκλήθηκε με τις πλαστές πινακίδες και το ανασφάλιστο αυτοκίνητο
- Χλιδάτες διακοπές σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο στην Κουάλα Λουμπούρ
- Πόσο κοστίζει το ταξίδι
- Φωτογραφίες από το χλιδάτο ξενοδοχείο Sheraton Imperial στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας όπου κάνει Ντόλτσε Βίτα οπρώην υπουργός
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, καθόλου δεν φαίνεται να πτοήθηκε από το σάλο που προκλήθηκε όταν πιάστηκε να κινείται με ανασφάλιστο τζιπ με πλαστές πινακίδες!

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει ανανεωμένος και με εξωτικό μαύρισμα για την εκδίκαση της υπόθεσής του στις 30 Δεκεμβρίου από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, όπου περνάει τις διακοπές του με εκλεκτή συντροφιά!

Το πεντάστερο ξενοδοχείο "Sheraton Imperial" που επέλεξε άλλωστε, διαθέτει πολυτελείς παροχές και υπηρεσίες όπως μασάζ, τζακούζι και μία τεράστια πισίνα... για να "πνίξει τον πόνο του"!





Το κόστος του ταξιδιού

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ, για πέντε νύχτες σε μία από τις «οικονομικές» σουίτες του Sheraton ο κ. Λιάπης θα έδινε 1.000 ευρώ και άλλα 4.400 για τα αεροπορικά εισιτήρια business class σε πτήση της Qatar Airways με επιστροφή Αθήνα - Κουάλα Λουμπούρ μέσω Ντόχα για δύο άτομα.

Με πρόχειρους υπολογισμούς, το ποσό που προκύπτει είναι σχεδόν όσα θα έδινε για τον φόρο πολυτελείας, τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα του πολυτελούς του τζιπ.

Το γεύμα σε ετσιατόριο με ωραία συντροφιά
Ο "συνταξιούχος" όπως δηλώνει Μιχάλης Λιάπης, άφησε πίσω στην Αθήνα τα προβλήματα! Στην Κουάλα Λουμπούρ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες της εφημερίδας Real News, γευμάτισε μαζί με τη συνοδό του σε εστιατόριο και δοκίμασε τις τοπικές σπεσιαλιτέ!


ΦΩΤΟ από Real News
Όταν μάλιστα δημοσιογράφος του MEGA επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί του στο ξενοδοχείο που μένει, η κοπέλα που απάντησε στο τηλέφωνο του δωματίου του, είπε πως ο Μιχάλης Λιάπης είναι στο ντουζ... ενώ η απάντηση της ρεσεψιόν ήταν πως ο κ. Λιάπης ζήτησε να μην τον ενοχλησει κανείς γιατί είναι αργά...

Δείτε το βίντεο


http://www.newsit.gr/







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





«Τσουνάμι» καταθέσεων πινακίδων στις εφορίες!

Τον τελευταίο 1,5 μήνα πάνω από 70.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. αποφάσισαν να «αποσύρουν» τα οχήματά τους

Περισσότεροι από 70.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατέθεσαν τις πινακίδες με τον αριθμό κυκλοφορίας των Ι.Χ. τους μέσα σε ενάμιση μήνα!

Οι πολίτες, αδυνατώντας να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους, σπεύδουν να προλάβουν τις προθεσμίες παραδίδοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας. Οπως, μάλιστα, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις εφορίες, φέτος η κατάσταση θα είναι χειρότερη σε σχέση με πέρυσι, καθώς εκείνοι που θα αναγκαστούν να αποχωριστούν το αυτοκίνητό τους εκτιμάται ότι θα είναι πολύ περισσότεροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», από 1ης Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2013 κατατέθηκαν 70.140 πίνακες Ι.Χ. Τα οχήματα αυτά τέθηκαν σε ακινησία προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να αποφύγουν τους ασφυκτικούς φόρους, τα τεκμήρια και τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας. Πέρυσι, την ίδια περίοδο, είχαν παραδοθεί στην Εφορία 35.000 πινακίδες αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εφοριακών, ως το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι θα κατατεθούν συνολικά 350.000-400.000 πινακίδες. Οι ουρές στις εφορίες θα αυξηθούν σταδιακά, καθώς πολλοί περιμένουν να περάσουν τα Χριστούγεννα για να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κατατεθεί πάνω από 1.400.000 πινακίδες Ι.Χ. Ειδικότερα:

- Εως τις 31 Οκτωβρίου 2009 είχαν κατατεθεί 355.513 πινακίδες κυκλοφορίας.

- Από την 1η Νοεμβρίου 2009 έως τις 31/10/2010 κατατέθηκαν επιπλέον 209.807 πινακίδες.

- Από 1ης Νοεμβρίου του 2010 έως και τις 31/10/2011κατατέθηκαν 173.746 πινακίδες

- Από την 1η Νοεμβρίου 2011 έως και τις 31/10/2012 κατατέθηκαν 266.748 πινακίδες.

- Από την 1η Νοεμβρίου 2012 έως και τις 31/10/2013 κατατέθηκαν σε 341.033 πινακίδες.

Πολλοί επιλέγουν να παραδώσουν τις πινακίδες των δεύτερων ή τρίτων οχημάτων τους. Οι περισσότεροι, ωστόσο, των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων βγάζουν από τη ζωή τους το μοναδικό Ι.Χ. που διαθέτουν.










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Πως «έβαλαν χέρι» σε 600.000 καταθέσεις μικρών και μεσαίων οφειλετών Δημοσίου

Μπορεί η κυβέρνηση να δρομολόγησε πολύ πρόσφατα την αφαίμαξη των τραπεζικών λογαριασμών από Εφορίες, ωστόσο, η «επίθεση» σε καταθέσεις και λογαριασμούς οφειλετών έχει ήδη ξεκινήσει με τους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για «χέρι» σε τουλάχιστον 600.000 καταθέτες.

Οπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» τα βιβλία δηλώσεων τρίτων του Ειρηνοδικείου Αθηνών μαρτυρούν 98.743 δηλώσεις τρίτων που σύμφωνα με τους υπολογισμούς ξεπερνούν τους 600.000 οφειλέτες.

Σε κάθε περίπτωση η επιδρομή σε καταθέσεις και λογαριασμούς κλιμακώνεται. Εντός του 2013 οι κατασχέσεις του Δημοσίου (δηλώσεις τρίτων) για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών φτάνουν κατά μέσο όρο τις 500 ημερησίως, ενώ υπάρχουν και μέρες που επιδόθηκαν περισσότερες από 1.000.

Δεν στρέφονται μόνο όμως εναντίον των καταθετών, αλλά και κατά των συνταξιούχων, καθώς στα βιβλία του Ειρηνοδικείου υπήρξαν συντάξεις που κατάσχονται στα χέρια ασφαλιστικών ταμείων!

Κατασχέσεις καταθέσεων οφειλετών από το Δημόσιο μέσω του Ειρηνοδικείου Αθηνών:

98.749 οι αιτήσεις το 2013 έναντι 70.387 πέρσι

Κάθε αίτηση περιέχει πολλά ονόματα οφειλετών

Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα οι αιτήσεις κατασχέσεις φτάνουν τις 500 κατά μέσον όρο

Συνολικά, το 2013 επιχειρήθηκαν κατασχέσεις καταθέσεων (κυρίως μισθών) σε πάνω από 600.000 οφειλέτες

Αυξάνονται οι αιτήσεις της Εφορίας για κατάσχεση και των συντάξεων

Το νέο σύστημα της απευθείας σύνδεσης της Εφορίας με τις τράπεζες θα διευκολύνει την αφαίμαξη των καταθέσεων χωρίς προειδοποίηση.

ΠΗΓΗ 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Αποδείξεις ίσες με το με το 10% του εισοδήματος για το 2014 – Πότε θα επιβάλλεται ο φόρος του 22%

Υποχρεωμένοι να συγκεντρώνουν αποδείξεις και το 2014 θα είναι οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει το 2014 να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του εισοδήματος, αντί 25% που ισχύει σήμερα. Η διατήρηση του μέτρου της συλλογής αποδείξεων καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν θα είναι έτοιμη να εφαρμόσει το 2014 το περιουσιολόγιο παρά τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Με τα νέα δεδομένα, το 2014 θα συγκεντρωθούν αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος και με μέγιστο απαιτούμενο όριο να φθάνει τις 10.500 ευρώ.

Φόρος 22%
 
Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου είναι μικρότερο από το ποσό που απαιτείται, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί της διαφοράς. Για παράδειγμα, για εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται ύψους 2.000 ευρώ. Αν ο φορολογούμενος καταθέσει 1.000 ευρώ αποδείξεις, δηλαδή 1.000 λιγότερες, τότε πέρα από τον φόρο που θα πληρώσει, θα επιβαρυνθεί με πρόσθετο φόρο 1.000 x 22% = 220 ευρώ επιπλέον.
Άλλος φορολογούμενος με εισόδημα 40.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει το 2014 αποδείξεις ύψους 4.000 ευρώ, τις οποίες θα υποβάλει στην εφορία με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2015. Με το υφιστάμενο καθεστώς ο εν λόγω φορολογούμενος θα πρέπει να συγκεντρώσει (και να υποβάλει στην εφορία την άνοιξη του 2014) αποδείξεις ύψους 10.000 ευρώ. Άλλος φορολογούμενος με εισοδήματα 50.000 ευρώ θα πρέπει το 2014 να συγκεντρώσει αποδείξεις ύψους 5.000 ευρώ. Αν προσκομίσει στην εφορία αποδείξεις 3.000 ευρώ θα πληρώσει επιπλέον φόρο για τις αποδείξεις που δεν συγκέντρωσε. Ο επιπλέον φόρος θα ανέλθει στα 440 ευρώ.

Δαπάνες
 
Οπως τονίζεται στην τροπολογία, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν οι δαπάνες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων, ο τρόπος επιμερισμού των αποδείξεων μεταξύ των συζύγων, οι κατηγορίες των φορολογούμενων που εξαιρούνται από την υποχρέωση αυτή, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων. Σημειώνεται ότι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αποδείξεις οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, στρατιωτικοί που υπηρετούν στην αλλοδαπή, υπάλληλοι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, υπάλληλοι του Εθνικού Οργανισμού Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων, υπάλληλοι της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών που υπηρετούν στα οικεία αντιπροσωπευτικά γραφεία τους στις Βρυξέλλες, καθώς και όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας.

Με άλλη τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, τροποποιούνται οι διατάξεις του κώδικα για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα των οικοδομικών επιχειρήσεων. Με τη νέα ρύθμιση οι διατάξεις του κώδικα θα εφαρμόζονται κατά τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος για ακίνητα τα οποία η άδεια κατασκευής έχει εκδοθεί ή αναθεωρηθεί από την 1.1.2006.

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Ένας αριστερός, ένας δεξιός και μερικά εκατομμύρια

Μια από τις μεγαλύτερες πλάνες του πολιτικού μας συστήματος είναι οι ταμπέλες. Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν αριστεροί, δεξιοί και -ίσως- σοσιαλιστές. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε από όλα αυτά. Όσο κι αν τα κόμματα επιμένουν για το αντίθετο.

Από την ημέρα της δημοσίευσης των βουλευτικών έσχες -το πόθεν δεν θα το μάθουμε ποτέ- το πανηγύρι που στήθηκε γύρω απ’ το εφάπαξ του ΣΥΡΙΖΑίου βουλευτή Δημήτρη Τσουκαλά και τις επενδύσεις σε τράπεζες-όρνια από τους επίσης ΣΥΡΙΖΑίους Σταθάκη και Τσακαλώτο, έχει ξεκινήσει μια σαδιστική ενδοσκόπηση.

Μπορεί ένας αριστερός να είναι πλούσιος; Είναι δυνατόν ένας αριστερός να επενδύει σε τράπεζα που πλουτίζει από τις οικονομικές καταστροφές κρατών -μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας;-. Πώς γίνεται να δηλώνει κάποιος “λαϊκό παιδί” και να παίρνει από τη μια στιγμή στην άλλη ένα ολόκληρο εκατομμύριο;

Ευτυχώς για όλους μας, το επίσημο κράτος δεν ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Ακόμη. Αυτό είναι κάτι που πριν από μερικά χρόνια θεωρούνταν αυτονόητο.

Από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου έως και του Ανδρέα Παπανδρέου, η Ελλάδα ζούσε με διαπιστευτήρια. Οι εποχές, όμως, άλλαξαν και τα φασιστικά κριτήρια μεταλλάχθηκαν. Ξέφυγαν από το πλαίσιο των πολιτικών φρονημάτων και μπήκαν στο πρίσμα των κομματικών. Κάποτε δεν σε διόριζαν στο δημόσιο αν υπήρχε η υποψία ότι είσαι αριστερός ή κομμουνιστής. Μετά δεν σε διόριζαν αν δεν ήσουν πασόκος. Ή νεοδημοκρατής.

Λίγοι ήταν εκείνοι που τους πείραζε η κατάσταση αυτή, γιατί όλοι -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κι ανάλογα με την περίσταση- ήταν νεοδημοκράτες και πασόκοι. Όλοι.

Οι έννοιες αριστερός - δεξιός παρέμειναν μόνο στα χαρτιά. Η νέα εποχή ήθελε πιο σύνθετες καταστάσεις, όπως κεντροαριστερά, κεντροδεξιά, φιλελευθερισμό και εκσυγχρονισμό. Μια ρώσικη σαλάτα πολιτικών ιδεολογιών με λέξεις χωρίς κανένα νόημα. Απλές ταμπέλες, για να δικαιολογούν το μουσάτο πρόσωπο, την άρνηση της γραβάτας και τούμπαλιν.

Όλα αυτά είναι γνωστά στους περισσότερους. Ίσως και σε όλους. Παρόλα αυτά εξακολουθούμε να ζούμε με την πλάνη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο αριστερούς, η Νέα Δημοκρατία μόνο δεξιούς, και το ΠΑΣΟΚ μόνο σοσιαλιστές. Είναι δηλαδή σα να λες ότι όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερός, όποιος ψήφισε Νέα Δημοκρατία είναι δεξιός κι όποιος ψήφισε ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστής. Τόσο ισοπεδωτικό.

Μιλάμε για μια πλάνη νηπιακού επιπέδου, στην οποία έχουν πέσει με τα μούτρα ένα κάρο -κατά τα άλλα- έξυπνοι άνθρωποι με σωστό τρόπο σκέψης αλλά θολωμένη κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο αριστερούς. Και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελείται μόνο από αριστερούς. Όλο αυτό το παραμύθι με τους πλούσιους ΣΥΡΙΖΑίους στήθηκε πάνω σε μια παραδοχή που κάνει τη θεωρία της επίπεδης γης να μοιάζει με επιστημονικό θαύμα.

Το αν ένα δημοκρατικό κόμμα πρέπει να έχει μόνο αριστερούς, μόνο δεξιούς, ή μόνο σοσιαλιστές, είναι ένα ζητημα που υποτίθεται πως έχει λυθεί. Μόνο το ΚΚΕ, για τους δικούς του λόγους, δεν το ακολουθεί. Αλλά ο κομμουνισμός για το Κόμμα είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και βασίζεται μονάχα στην κρίση της Κεντρικής του Επιτροπής.

Τα κόμματα δηλώνουν -στα χαρτιά- ανοιχτά στην πολυ-συμμετοχικότητα, τη διαφορετική άποψη και τον πλουραλισμό. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε όταν μιλάμε για κάποιον που δηλώνει αριστερός ή δεξιός. Γιατί μπορεί ο καθένας μας να είναι ελεύθερος να αυτο-ταμπελιάζεται όπως γουστάρει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πρέπει να δεχόμαστε ότι λέει. Διαφορετικά ας τραβήξουμε σε κάνα ίδρυμα. Θα βρούμε ένα κάρο Ροβεσπιέρους να στήσουμε στα πρόχειρα μια Γαλλική Επανάσταση.

(Δεν θα μου βγάλει κανείς απ’ το μυαλό ότι οι περισσότεροι “αριστεροί” που τα πήραν με το εκατομμύριο του Τσουκαλά, απλά ζηλεύουν. Θα το ήθελαν πάρα πολύ αυτό το εκατομμύριο)

Πολύφημος

Πηγή:  ΕΔΩ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Σε απαγόρευση των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων-συγκεντρώσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τα ξημερώματα της Κυριακής προχωρά η αστυνομία. Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει για το πρωί της Κυριακής ανοιχτή συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, η οποία στη συνέχεια λόγω των εξαγγελιών από αντιρατσιστικές οργανώσεις για αντισυγκέντρωση άλλαξε τον τόπο διεξαγωγής για την οδό 26ης Οκτωβρίου στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου.

Ωστόσο, το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώθηκε η απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης για απαγόρευση για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι και την 01.00 ώρα της 23 Δεκεμβρίου 2013, των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων-συγκεντρώσεων ή πορειών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Η εν λόγω περιοχή οριοθετείται από τις οδούς Λ.Νίκης – Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου – Γ΄ Σεπτεμβρίου – Λ. Στρατού – Αγγελάκη – Εγνατία – Μ. Γενναδίου – Φιλίππου – Χαλκέων – Εγνατία – Μοναστηρίου – Ταντάλου – Καζαντζάκη- Αναγεννήσεως – Σταθμού – Καρατάσου – Ν. Κουντουριώτου – Λ. Νίκης.
Επίσης, η απαγόρευση ισχύει και στην πλατεία-μνημείο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης – Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (έως του σημείου που η Λ. Μ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς.

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

“Οι εξαγγελίες από ΜΚΟ και λοιπές αντιρατσιστικές οργανώσεις για την διενέργεια αντισυγκέντρωσης (κάτι που θεωρείται παράνομο) «ανάγκασαν» την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να προβεί σε οριστική απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης, με πρόφαση την διασφάλιση της τάξης. Για ακόμα μία φορά η Χρυσή Αυγή αποτελεί θύμα της δήθεν δημοκρατίας των διεφθαρμένων, που προσπαθούν με κάθε μέσο να φιμώσουν τη μοναδική φωνή της αλήθειας, επικαλούμενοι τη δημόσια τάξη που οι ίδιοι καταλύουν με την νομιμοποίηση παράνομων ενεργειών και αιτημάτων από συμπλεγματικά άτομα, των οποίων μοναδικό μέλημα αποτελεί η ευδαιμονία του κάθε λογής λαθροεισβολέα εις βάρος του Έλληνα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Ενημερώνει δε ότι η ανοιχτή συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στον Λευκό Πύργο, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην οδό 26ης Οκτωβρίου (είσοδος Δικαστικού Μεγάρου) στις 6 μμ.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ο Chuck Norris δείχνει στον Van Damme ποιός είναι το αφεντικό..

Πριν λίγο καιρό, ο Jean Claude Van Damme έκανε ένα εντυπωσιακό σπαγγάτο ανάμεσα σε δύο φορτηγά (δείτε το εδώ). 

Ο Chuck Norris δείχνει στον «μικρό» πώς κάνουν ένα σωστό... σπλιτ και ταυτόχρονα μας στέλνει τις ευχές του...











Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Τα πιο πλούσια Χριστούγεννα

Σύμφωνα με έρευνα που μου ανέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, οι Έλληνες θα γιορτάσουν φέτος τα πιο φτωχά Χριστούγεννα της ιστορίας τους σπάζοντας την παράδοση αιώνων που τους ήθελε να ξετινάζονται στο φαΐ και να φορτώνουν με δώρα το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να γιορτάσουν πολυτελώς τη γέννηση του Χριστού που ήταν μπατίρης και γεννήθηκε σε μια σπηλιά της Βηθλεέμ που δεν είχε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα.

Εγώ με την I Willi Am και τον One Eyed Bert, που είμαστε τρολ και ζούμε σε σπηλιά, ξέρουμε πολύ καλά πώς είναι να ζεις με την υγρασία και το κρύο να μπάζει από παντού, οπότε σφάξαμε κάτι πρόβατα και μοσχάρια που είχαμε για να μας ζεσταίνουν με τις ανάσες τους, βάλαμε φυσικό αέριο και ξεκωλωθήκαμε στη μάσα. Δεν είμαστε τόσο μαλάκες σαν τον Ιωσήφ και τη Μαρία.

Η έρευνά μου έδειξε ότι τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη περίοδος για τους φτωχούς Έλληνες που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, αφού υπάρχουν πάντα ασυνείδητοι πλούσιοι στην Κηφισιά και την Εκάλη που αυτές τις μέρες μαγειρεύουν για ένα λόχο, με αποτέλεσμα να πετάνε ολόκληρα ταψιά με γαλοπούλες τους κάδους, οπότε οι πεινασμένοι σμυπολίτες τους μπορούν να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να περάσουν ονειρεμένες γιορτές με τα αποφάγια τους.

Άμεσο αποτέλεσμα της φτώχειας των Ελλήνων τα Χριστούγεννα, εκτός από το έξτρα φαγητό, είναι η ανικανότητά τους να πάρουν δώρα στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι Έλληνες πάντα κάνουν φανταστικά δώρα στον εαυτό τους τις γιορτές, ενώ με όσα λεφτά περισσεύουν αγοράζουν άχρηστα σκατολοΐδια για τα άτομα που αγαπούν.

Φέτος, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να μην τους πάρουν απολύτως τίποτα, επικαλούμενοι την ανέχεια που τους χτύπησε αλύπητα μέσα στο 2013, και με τα λεφτά που θα γλιτώσουν να πάνε ταξίδι της Μαλδίβες για τα πιο εξωτικά Χριστούγεννα της ζωής τους.

Ένα τρίτο αποτέλεσμα της φτώχειας των Ελλήνων, εκτός από το έξτρα φαγητό και τα επιπλέον δώρα που θα αγοράσουν για την πάρτη τους, είναι η αυξημένη μελαγχολία που νιώθουν λόγω εορτών, γιατί, όπως λέει και η Δέσποινα Βανδή, βλέπουν τον Άη Βασίλη να τους χαμογελάει και η έλλειψη του δυο φορές τους πονάει αλλά κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και χαζεύοντας τους χιλιάδες άστεγους και ζητιάνους που ξεπαγιάζουν στις άκρες των δρόμων μπορούν να αισθάνονται αυτοπεποίθηση, αφού δε βρίσκονται στη θέση τους.

Γενικά, τα φετινά Χριστούγεννα οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπέροχα με όσα κατάφεραν τη χρονιά που πέρασε, δηλαδή τίποτα απολύτως, αφού ούτε οι γύρω τους πέτυχαν κάτι καλύτερο. Είναι το ίδιο αποτυχημένοι με εκείνους.

Ευτυχώς, σε λίγες μέρες μπαίνει ο νέος χρόνος, οπότε μπορούν να καταφέρουν ακόμα λιγότερα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι τα καλύτερα που έχουν περάσει - μέχρι τα επόμενα -, οπότε σταματήστε επιτέλους τη γκρίνια. Υπάρχουν πάντα και χειρότερα.

Όχι τίποτα άλλο, μιζεριάζετε κι εμάς τους πλούσιους που έχουμε στόχο να γίνουμε ακόμα πλουσιότεροι εις βάρος σας.

Καλές γιορτές!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα αφιερωμένο στην ανάπτυξη: ♫♪ Χριστούγεννα ήρθαν πάλι, μα είναι πάλι μακριά μας, αχ να την είχαμε εδώ μωρό μας στο πλευρό μας αγκαλιά μας, ναι...♫♪)








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Οι φτωχοί βουλευτές είναι το πρόβλημα.

Του Πιτσιρίκου

 Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Τσουκαλά, Τσακαλώτου και Σταθάκη. Σιγά τις καταθέσεις, και σιγά τις επενδύσεις. Εγώ έχω πολύ περισσότερα από όλους αυτούς μαζί.

Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλες καταθέσεις και επενδύσεις.

Και αντί να κατηγορούν τους βουλευτές που είναι φτωχαδάκια, κατηγορούν τους πλούσιους βουλευτές.

Πώς πας ρε φίλε να γίνεις βουλευτής αν δεν έχεις καταφέρει στη ζωή σου να έχεις βγάλει μερικά εκατομμύρια ή αν δεν είχες, έστω, ζάπλουτους γονείς να σου αφήσουν μια τεράστια περιουσία;

Πώς θα φέρεις πλούτο στους πολίτες, αν δεν έχεις καταφέρει εσύ να γίνεις πλούσιος;

Εν τω μεταξύ, δεν ενοχλούν οι πλούσιοι νεοδημοκράτες και πασόκοι βουλευτές που ξέσκισαν την χώρα. Ενοχλούν οι πλούσιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι ηθικό, λέει, το ζήτημα. Δηλαδή, έχουμε αποδεχτεί πως ο Βενιζέλος είναι ανήθικος -οπότε μπορεί να είναι ζάπλουτος-, αλλά τον Τσακαλώτο τον θέλουμε μοναχό που τρέφεται με ακρίδες. Κι αυτά περί ηθικής τα λένε τηλεδημοσιογράφοι που δουλεύουν 25 χρόνια για νταβατζήδες. Ηθικότατοι.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι «Θα κάνουμε όλους τους Έλληνες πλούσιους σαν τον Τσουκαλά, τον Τσακαλώτο και τον Σταθάκη».

Δεν γίνεται αυτό αλλά οι Έλληνες είναι τόσο μαλάκες που θα το πίστευαν. Εδώ έχουν πιστέψει άλλα κι άλλα.

Οι Έλληνες τους γουστάρουν και τους θαυμάζουν τους πλούσιους. Όλο πλούσιους ψηφίζουν· γιατί νομίζουν πως, αν ψηφίζουν πλούσιους, θα γίνουν κι αυτοί μια μέρα πλούσιοι. Εντελώς ζώα.

Και ψηφίζουν σαράντα χρόνια τους ίδιους πλούσιους, για να μην φτωχύνουν κι αυτοί και τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.

Τέλος πάντων, αφού δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξυπνάδα να δώσει αυτήν την απάντηση, ας κάνει κάτι άλλο:

Ας βάλει τους τρεις βουλευτές του σε τρία αυτοκίνητα κι ας τους στείλει στην Συγγρού να οδηγούν μεθυσμένοι ανασφάλιστα αυτοκίνητα και να είναι και ξεβράκωτοι.

Θα τους συλλάβει η Τροχαία, θα ζητήσουν συγγνώμη, θα πουν όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι πόσο απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά τους, θα φάνε κάνα πρόστιμο μερικών χιλιάδων ευρώ και θα ξεχαστούν οι καταθέσεις και οι επενδύσεις.


πηγή









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι οι αιολικές ταρίφες είναι (παράνομη) κρατική ενίσχυση… Στην Γαλλία… Εδώ;

Μπορεί ο Μανιάτης, βλέποντας ότι ίσως πλησιάζει το τέλος, να υπογράφει, αλλά πληθαίνουν και τα στοιχεία για όσους από εσάς θέλετε να προσβάλλετε την Αιολική Απάτη. Το ότι οι ταρίφες είναι “παράνομη κρατική βοήθεια” είναι πταίσμα. Κάποια στιγμή θα σκάσει ότι πληρώνονται πολλά λεφτά για το τίποτα. Θέμα χρόνου…

Το αστείο είναι ότι στην Γαλλία παραπονιέται η EDF ότι πρέπει να πληρώνει ταρίφες σε αιολικούς… Ρεφάρει όμως με ταρίφες που εισπράττει εδώ… Εδώ υπάρχουν λεφτά χάρη στο σούργελο που έφερε τον ομώνυμο Νόμο (Μπιρμπίλη) και τα Γίδια που τον ψήφισαν…  Θα μου πεις… ήξεραν τι ψήφιζαν; http://archaeopteryxgr.blogspot.gr

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ “ΦΕΣΙ” ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

ΝΑΤΟΣ – ΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Λογικό είναι ο άνθρωπος που φέσωσε την Ελλάδα να διαδίδει την φήμη του στα πέρατα του κόσμου εξευτελίζοντας την χώρα.

Σήμερα το Ολυμπία παρουσιάζει τα ντοκουμέντα μίας υπόθεσης που αποδεικνύει το ποιόν αυτών που την κατέστρεψαν εξαθλιώνοντας τον λαό και χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.

Ο Παπαδήμος των swaps και του PSI συνέχισε την καριέρα του στην Αμερική, όπου σύρθηκε στα δικαστήρια για μία ντροπιαστική υπόθεση και …καταδικάστηκε!

Ως γνωστός σημιτάνθρωπος δε, όχι μόνον δεν παρουσιάστηκε καν στο δικαστήριο, αλλά δεν πλήρωσε (ως φαίνεται από τα έγγραφα) το πρόστιμο που του επιβλήθηκε!

 

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 1

 

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!

Στην Ελλάδα θα αργήσουμε πολύ ως φαίνεται να τον δούμε στο εδώλιο. Αλλά θα τον δούμε.

Κατεβάστε αγαπημένοι δημοσιογράφοι το έγγραφο να το κάνετε θεματάρα στις εφημερίδες σας. Ουτε πηγή έχουμε, ούτε τίποτα. Ορίστε ολόκληρο το δικόγραφο:

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΝΑ Η ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ:Δόση στεγαστικού για ανέργους 10€ το μήνα

Είσαι άνεργος και έχεις στεγαστικό; Κανένα πρόβλημα για τον επόμενο χρόνο αρκεί να πληρώνεις 10 Ευρώ το μήνα. Και αν βρεις δουλειά για ένα χρόνο μπορείς να... πληρώνεις μόνο τόκους.Φυσικά αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά στην Κύπρο η οποία μια ακόμα φορά δείχνει ότι είναι προηγμένη χώρα. Τα παραπάνω μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο Τράπεζας Κύπρου Κρίστη Χασάπη. Επίσης ο κ. Χασάπης ανέφερε επίσης ότι για όσους έχουν συνάψει δάνειο, με εκτιμημένη αξία ακινήτου κάτω από 250.000 ευρώ, το επιτόκιο θα μπορεί να μειωθεί κατά δύο μονάδες, όχι όμως κάτω από το 3,75%.

Ακόμη δήλωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν θα χαριστεί στους μεγάλους οφειλέτες και θα βρει τους τρόπους να εξασφαλίσει το λαβείν της. Μάλιστα ανέφερε ότι θα αρχίσει από αυτούς που οφείλουν μεγάλα ποσά. Σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας, περίπου 20 οφειλέτες, μεταξύ των οποίων μεγάλοι επιχειρηματίες της αγοράς ακινήτων, οφείλουν συνολικά πέραν των 6 δισ. ευρώ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά στην Κύπρο υπάρχει σεβασμός στους δανειολήπτες που βρέθηκαν στη δίνη της κρίσης και παράλληλα με ευχαριστημένους δανειολήπτες υπάρχει η προοπτική και τα σπίτια να διασωθούν και τα δάνεια των τραπεζών.


Πηγή:fpress.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Με 152 «ναι» ψηφίστηκε τελικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τους πλειστηριασμούς, το απόγευμα του Σαββάτου, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση κατέθεσε τρεις νομοτεχνικές βελτιωτικές αλλαγές προκειμένου να καταλαγιάσει τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκληθεί για το επίμαχο άρθρο 7 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, το οποίο τελικά δεν αποσύρθηκε.

Πρόκειται για τη διάταξη που αφορά στην επιβολή προστίμων από 10 έως 30% σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.

Η ονομαστική ψηφοφορία για τα επίμαχα άρθρα

Τα επίμαχα άρθρα (7,8,9) του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, που προκάλεσαν και τη θύελλα των αντιδράσεων, εγκρίθηκαν μετά από ονομαστική ψηφοφορία, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ>

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 293 Βουλευτές και οι 152 ψήφισαν υπέρ των άρθρων, ενώ οι 141 κατά.

Από την ψηφοφορία απείχε ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος διεγράφη το μεσημέρι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, μετά το «αντάρτικο» στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα, όπως επίσης ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, ο Νίκος Νικολόπουλος (με επιστολική ψήφο, που δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα, δήλωσε ότι καταψηφίζει τα άρθρα) και οι 3 προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι τρεις αλλαγές της τελευταίας στιγμής:

-Επαναφέρεται ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο για τον φορολογικό κώδικα -Ορίζεται ότι η επιβολή το προστίμου θα γίνεται έξι μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας της πληρωμής, αντί για δύο, όπως αρχικά προβλεπόταν.
-Ξεκαθαρίζεται ότι όλα αυτά τα πρόστιμα αφορούν μόνο φορολογικές οφειλές και όχι άλλες οφειλές όπως για παράδειγμα πολεοδομικές.

Ειδικότερα, αντικαθίσταται η παράγραφος 6 του άρθρου 7 ως εξής:

«Για οποιαδήποτε ποσό χρέους γίνεται ληξιπρόθεσμο, ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει τόκους και πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, κατ΄ανάλογη, εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 53 και 57 του Κ.Φ.Δ. (ν.4174/2013), όπως ισχύει. Προκειμένου περί δημόσιων εσόδων, που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ως άνω Κώδικα, πλην των τελωνειακών, το χρονικό διάστημα των δύο μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής αυξάνεται σε έξι μήνες. Πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων, δεν επιβάλλεται στις περιπτώσεις των οφειλών, οι οποίες προέρχονται από επιβολή προστίμων σύμφωνα με οποιαδήποτε διάταξη της κείμενης νομοθεσίας».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, η βελτίωση έγινε προκειμένου να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία για τις προθέσεις της κυβέρνησης, αφορά την παράγραφο 6 στο άρθρο 7 και παραπέμπει σε όσα ισχύουν στο νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούλιο στον φορολογικό κώδικα.

Νωρίτερα, ο υπουργός απάντησε στις επικρίσεις για το άρθρο που αφορά προσαυξήσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη, για το οποίο ζητήθηκε η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση του ενώ και το ΠΑΣΟΚ ζήτησε βελτιωτικές αλλαγές, αντιτείνοντας ότι οι ρυθμίσεις του ισοδυναμούν πλήρως με επανάληψη της ισχύουσας ρύθμισης του κώδικα φορολογικής διαδικασίας που ψηφίστηκαν τον Ιούνιο.

Το ΠΑΣΟΚ είχε διαρρεύσει νωρίτερα το Σάββατο ότι η επίμαχη διάταξη για την επιβολή των προστίμων επρόκειτο να αποσυρθεί, κάτι που τελικά δεν έγινε.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Το νέο ποινολόγιο της εφορίας για όσους χρωστούν στο δημόσιο: Αδίστακτοι, αμείλικτοι, αδιόρθωτοι...

Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Στουρνάρας και η παρέα τους συνεχίζουν να πατάνε όλο και πιο άγρια τον φτωχοποιημένο Έλληνα στο λαιμό... Αφού έχουν αναγκάσει τους περισσότερους να μη μπορούν πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία, έρχονται και εφαρμόζουν ένα νέο ποινολόγιο το οποίο μόνο ως αποτρόπαιο μπορεί να χαρακτηρισθεί.
 

O εφοριακός θα προχωρά, πλέον, σε κατασχέσεις σπιτιών, καταθέσεων και μισθών σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο.

Προκειμένου να οδηγηθούν στο ταμείο οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη, η ποινή που θα επιβάλλεται θα κυμαίνεται από 10%- 30% με μηναίο μάλιστα τόκο!

Η εν λόγω ποινή, θα επιβάλλεται με την παρέλευση δύο μηνών από την ημερομηνία λήξης της πληρωμής του φόρου και θα περιλαμβάνει μηνιαίο τόκο και πρόστιμο 10%.

Ωστόσο εάν περάσει ένας χρόνος και η ποινή παραμένει ληξιπρόθεσμη, το πρόστιμο θα αυξάνεται στο 20% και εάν περάσουν δύο χρόνια θα αγγίζει το 30%,.

Το νέο ποινολόγιο της Εφορίας Για οφειλές που βεβαιώνονται από το νέο έτος καταργούνται οι μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής 2,5% και τη θέση τους παίρνει η επιβολή μηνιαίων τόκων και προστίμων

Oφειλή που είναι ληξιπρόθεσμη για διάστημα 2 μηνών θα επιβαρύνεται με υψηλό πρόστιμο 10%, ενώ θα επιβάλλονται και τόκοι Για ληξιπρόθεσμες οφειλές ενός έτους το πρόστιμο θα αυξάνεται στο 20% και δύο ετών στο 30%.

Με τόκους και πρόστιμα θα επιβαρύνονται και τα έσοδα υπέρ ΟΤΑ, Ειδικών Ταμείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου τα οποία που συνεισπράττονται με τα δημόσια έσοδα από τις εφορίες.

Επίσης σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο οφειλέτης από το ποσό που καταβάλλει για την αποπληρωμή του χρέους του πρώτα ξεπληρώνει τα έξοδα είσπραξης και στη συνέχεια τους τόκους και το πρόστιμο και στο τέλος το αρχικό ποσό της οφειλής.

Απαλλαγή από τις επιβαρύνσεις αυτές προβλέπεται μόνο για λόγους ανωτέρας βίας με αίτημα που υποβάλλεται προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Απαλλαγή από τις επιβαρύνσεις αυτές προβλέπεται και για τους στρατευμένους και τους ανηλίκους για όσο διάστημα στερούνται εκπροσώπησης και επί ένα εξάμηνο μετά την απόκτηση της. Στην περίπτωση πολλαπλών ληξιπρόθεσμων οφειλών ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη σειρά εξόφλησης των οφειλών του μόνο όταν έχει υπαχθεί σε ρύθμιση.

Σε διαφορετική περίπτωση την επιλογή θα κάνει η Φορολογική Διοίκηση. Η φορολογική διοίκηση υποχρεωτικά θα κοινοποιεί ατομική ειδοποίηση (ταχυδρομικά, με ηλεκτρονικά μέσα ή με επίδοση μέσω δικαστικού κλητήρα), στον οφειλέτη στην περίπτωση κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας του για χρέη προς το δημόσιο. Υποχρέωση που δεν ισχύει για κατασχέσεις καταθέσεων κά. Όταν ΠΑΕ βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης τις οφειλές τρίτων προς αυτήν θα μπορεί να εισπράττει το δημόσιο.  


Από Κλασσικοπερίπτωση  







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου