EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στο εδώλιο 25 άτομα για την υπόθεση Energa και Hellas Power

«Εδώλιο» με βαριές κατηγορίες δείχνει για 25 εμπλεκομένους στην υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, ο αντεισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών.

Ο κ. Κωσταρέλλος εισηγείται στο Δικαστικό Συμβούλιο να παραπέμψει τους 25 κατηγορουμένους στην υπόθεση των δύο εταιρειών ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σειρά σοβαρών κακουργηματικών πράξεων που αφορούν υπεξαίρεση, απιστία στην υπηρεσία με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, έπειτα από προκαταρκτική εξέταση και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των υπευθύνων των δυο εταιρειών, χειρίστηκε ο ανακριτής διαφθοράς κ. Γεωργουλέας ο οποίος είχε προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας, οι εν λόγω πάροχοι φέρονται να μην απέδιδαν στο Δημόσιο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισέπρατταν για λογαριασμό της ΔΕΗ.

Επιπλέον στη δικογραφία αναφέρεται ότι οι υπεύθυνοι των δύο εταιριών φέρονται να τοποθετούσαν τα ποσά που προέκυπταν από τους ανωτέρω φόρους, σε λογαριασμούς τους στο εξωτερικό. Η συνολικά η ζημιά για το Δημόσιο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φαίνεται να ξεπερνά τα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός με την πρότασή του ζητά από τους εφέτες που θα κρίνουν την υπόθεση, να διατηρήσουν την ισχύ των ενταλμάτων του κ. Γεωργουλέα για προσωρινή κράτηση δύο εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων αλλά και για την παράταση της κράτησης ή την αποφυλάκιση με όρους των δύο εμπλεκομένων πλέον έχει το Δικαστικό Συμβούλιο με την έκδοση βουλεύματος για την υπόθεση.

Πηγή:imerisia.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Πήγαν να λιντσάρουν εφοριακό που έκανε ελεγχο σε παζάρι

Δύσκολο ήταν τελικά το έργο της εφοριακού που κλήθηκε να ελέγξει τη νομιμότητα των εμπόρων και παραγωγών στη λαϊκή αγορά της Ξάνθης.Σε μια περίπτωση διαπίστωσε παράβαση από έναν έμπορο ο οποίος δεν διέθετε ταμειακή μηχανή και δεν εξέδιδε νόμιμα παραστατικά. Αν και δικαιολογήθηκε λέγοντας πως δεν γνώριζε ότι υποχρεούται στην έκδοση αποδείξεων από ταμειακή μηχανή, η υπάλληλος της ΔΟΥ Ξάνθης, επεσήμανε ότι πρέπει να καταγράψει την παράβαση.

Τότε όμως επενέβησαν άλλοι έμποροι –κυρίως- και παραγωγοί του παζαριού οι οποίοι κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον της. «Έπεσαν» πάνω της και δεν την άφηναν να καταγράψει την παράβαση που είχε διαπιστώσει θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να την αποτρέψουν περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες.

Η γυναίκα έντρομη, βρέθηκε ανάμεσα σε έναν όχλο που της απαγόρευε να καταγράψει την παράβαση που διαπίστωσε. Η σκηνή προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους καταναλωτές που την παρακολούθησαν και με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε μετά από αρκετά λεπτά, και την εφοριακό σοκαρισμένη από τη συμπεριφορά που συνάντησε.



Πηγή: xanthipress

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ο ηγέτης του "φωτός" σαμαρας για σενάρια ανατροπής : Δεν ασχολούμαι με όσους κινούνται στο σκοτάδι

Για σενάρια πολιτικής ανωμαλίας κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος απαντά στα σενάρια περί σχηματισμού άλλης κυβέρνησης τονίζοντας «δεν ασχολούμαι με όποιους κινούνται, ενδεχομένως, στα σκοτάδια».

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο πρωθυπουργός αποκλείει το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτηρίζει «επιτομή του λαίκισμού και της ανευθυνότητας».

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρει πως η απόφαση για την περαιτέρω μείωση του χρέους θα πρέπει να ληφθεί από τους εταίρους την άνοιξη, αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο και υπαινίσσεται πως σημειώνονται διαφορές στο εσωτερικό της τρόικας.

Αναγνωρίζει, ωστόσο, πως το 2013 υπήρξε υπερφορολόγηση των πολιτών και διαμηνύει πως οι φτωχοί και οι αδύναμοι θα προστατευθούν από τους πλειστηριασμούς.

Τέλος, εκτιμά ότι θα υπάρξει πολύ σύντομα συμφωνία με την Τρόικα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με στόχο να περιοριστούν στις απόλυτα χρήσιμες και λειτουργικές μονάδες και στο απαραίτητο προσωπικό.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




«Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι μια καταστροφή» Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Του Αγίου Ελευθερίου σήμερα, 15 Δεκεμβρίου, και στέλνω τις ευχές μου σε γνωστούς και γνωστές Λευτέρηδες και Ελευθερίες.

Αλλά παρά τις μεγαλοστομίες των Ηγετών μας ΛΕΥΤΕΡΙΑ από αυτόν τον ήδη 3χρονο ‘θανατηφόρο’ εναγκαλισμό της Ελλάδας και των Ελλήνων από την γνωστή τρόικα ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ όσοι δεν «αρμέγουμε την Εξουσία» και δεν ‘ξεχνιόμαστε’ με ‘κλυδωνισμούς’ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ούτε με τις συνεντεύξεις του κ Σαμαρά και την αρθρογραφία των στελεχών του.

Επειδή δεν είμαι βέβαιος ότι τα ελληνικά ΜΜΕ μετέφεραν τα νέα που μας αφορούν σας μεταφέρω την άποψη της Citi τον περασμένο Οκτώβριο όπως την είχε παρουσιάσει σε ειδικό άρθρο η έγκυρη Βρετανική The Telegraph.

Επέλεξα για τίτλο στο σύντομο σημερινό μου σχόλιο μια πρόταση με την οποία ο εξειδικευμένος στα χρηματοοικονομικά θέματα κ Ambrose Evans-Pritchard, της Αγγλικής εφημερίδας The Telegraph, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και την Ελληνική Οικονομία.

Ο τίτλος του άρθρου του κ Pritchard στα οικονομικά θέματα του Ευρωπαϊκού Νότου ήταν σαφώς απαισιόδοξος για τη χώρα μας όταν έλεγε:

‘Η Citi προβλέπει ελληνική καταστροφή, ασταμάτητη άνοδο χρέους για Ιταλία και Πορτογαλία»

Για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά: http://blogs.telegraph.co.uk/finance/ambroseevans-pritchard/100025913/citi-forecasts-greek-devastation-unstoppable-debt-spirals-in-italy-and-portugal/

Ίσως αντιτάξουν κάποιοι ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι 3 γνωστοί Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης μας «αναβάθμισαν» αλλά ποιος σχολιάστηκε ότι η «αναβάθμιση» μας καθηλώνει αρκετές θέσεις κάτω από την κατηγορία «σκουπίδια»;

Η πρόβλεψη της Citi ήταν και παραμένει ‘καταστροφική’ ιδιαίτερα όταν ανέφερε άνοδο της ανεργίας στο 32,4% με συρρίκνωση της Οικονομίας κατά 2,9% το 2014 και 1,9% το 2015…

Οι προβλέψεις της Citi τέλη Νοεμβρίου ήταν ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ με εκτιμήσεις της τρόικα και της Ελληνικής Κυβέρνησης παραμένοντας εξαιρετικά ζοφερές!

Δείτε το άρθρο της Wall Street Journal http://blogs.wsj.com/brussels/2012/11/29/citis-grim-greece-forecast/

Ας δούμε τα τρέχοντα επιτόκια στα Κρατικά 10ετή ομόλογα:

Ιρλανδίας 3,49%, Ιταλίας & Ισπανίας 4,1%, Πορτογαλίας 6,9% και της Ελλάδας 8,9%...
 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, με κρυφή συμφωνία

Σε συμφωνία έχουν καταλήξει η κυβέρνηση και η Τρόικα να καταργηθεί το όριο του 5%, ανοίγοντας το δρόμο για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Σε συμφωνία έχουν καταλήξει η κυβέρνηση και η Τρόικα να καταργηθεί το όριο του 5%, ανοίγοντας το δρόμο για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Η κατάργηση του νόμου θα γίνει μάλιστα με υπουργική απόφαση...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή» η κυβέρνηση με την Τρόικα, μαγειρεύουν τους νόμους ώστε δεν θα χρειάζεται πλέον έγκριση του υπουργού Εργασίας για τις ομαδικές απολύσεις. Αν δηλαδή, μέσα σε σύντομο διάστημα, δεν αντιδράσει ο υπουργός, οι απολύσεις θα θεωρούνται ως γενόμενες.

Η σχετική διαδικασία θα περάσει με τη μορφή ...Κοινοτικής Οδηγίας, η οποία προβλέπει ορισμένες τυπικές υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις. Με τον τρόπο της ερμηνευτικής εγκυκλίου, παρακάμπτεται και η κοινοβουλευτική διαδικασία αλλαγής του νόμου, που θα μπορούσε να προκαλέσει κυβερνητικό ατύχημα.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Οι προσωπικοί εχθροί μας !!!

Με τέρμα το γκάζι στον αριστερό λαϊκισμό αναρωτιέμαι γιατί η κυβέρνηση δεν βάζει έναν φόρο στους εκατομμυριούχους, ναι μόνο στους εκατομμυριούχους, ώστε να πληρωθεί στη ΔΕΗ η…ζημιά από τις επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλα τα φτωχά νοικοκυριά που ζούνε για μήνες, ή και παραπάνω, στο σκοτάδι.

by…Ιανός

Αναρωτιέμαι γιατί η κυβέρνηση δεν επιβάλει μία παρακράτηση σε όλα τα μεγάλα δάνεια – όπως αυτά που παίρνει ο Ψυχάρης για να αγοράζει από τον εαυτό του, για πολλοστή φορά, τις μετοχές του ΔΟΛ – ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της επέκτασης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε όλα τα νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη, με τρία γεύματα την ημέρα και βάλε κι εσύ ότι θες.

Αναρωτιέμαι γιατί η κυβέρνηση δεν βάζει ένα τέλος, ας πούμε 0,5%, σε όλες τις «ελληνικές» καταθέσεις στο εξωτερικό, που θα πηγαίνει σε ένα ταμείο που θα αφορά αποκλειστικά τους μακροχρόνιους άνεργους.

Κάποιοι αναρωτιούνται αν αυτά τα πράγματα μπορούν να γίνουν σε μία χώρα της Ευρωζώνης και η απάντηση είναι πως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην Ευρωζώνη, στη λογική του δεν συμβαίνουν και όχι στη βάση του δεν μπορούν να γίνουν. Προφανώς και αν υπάρξουν κυβερνήσεις που θέλουν να πάρουν τέτοια μέτρα, προφανώς και θα τα πάρουν, κι ας κρατήσει ο Όλι Ρεν την αναπνοή του μέχρι να σκάσει.

Η από εκεί πλευρά αυτά φοβάται, ξέρει πως η δική της αφήγηση, ότι δηλαδή η λιτότητα είναι καλύτερη από τον αφανισμό του έθνους, θα καταρρεύσει άμεσα, θα σκορπίσει στον άνεμο με το που η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς ψηφίσει το πρώτο μέτρο που θα χαλαρώσει την πίεση στο λαιμό των πολλών καλών ανθρώπων.

Καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και χαρακτηριστική γι’ αυτό ήταν η συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Δευτέρα ο Βενιζέλος στον Πρετεντέρη. Είπε, ο Βενιζέλος, πως ο Τσίπρας δεν τον αντιμετωπίζει ως πολιτικό αντίπαλο, αλλά ως προσωπικό του εχθρό. Μπράβο μεγάλε το κατάλαβες!

Προφανώς και οι πολλοί καλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά και βάλε κι εσύ όποιον θες, ως προσωπικούς τους εχθρούς. Προφανώς, αφού είμαστε σε πόλεμο, αφού από το 2010 και μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις το μόνο που κάνουν είναι να φτωχοποιούν την κοινωνία ώστε μέχρι το 2020 η Ελλάδα να γίνει μία Βουλγαρία του Αιγαίου.

Με τέρμα το γκάζι στον αριστερό λαϊκισμό αναρωτιέμαι γιατί ο Γιαννίτσης δεν επιστρέφει τα δεκαχίλιαρα που τσίμπαγε κάθε μήνα για να είναι πρόεδρος στα ΕΛΠΕ και να μην κάνει απολύτως τίποτα και με τα λεφτά αυτά οι φτωχοί άνθρωποι να πάρουν δώρα στα παιδιά τους για τα Χριστούγεννα.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Μπούφους Καναπεδάτους Τηλεόπτικους !!!

Φίλε τηλεθεατή,

Μάθε ότι, για να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου τηλεοπτικά προγράμματα, ανάμεσά τους φυσικά και τις λεγόμενες Ειδήσεις, ή μάλλον κυρίως αυτές, θα…πληρώνεις στο εξής κάτι παραπάνω.

Θα έλεγα ότι τούτο θα συμβεί, επειδή το τραβάει το τομάρι σου, αλλά καλύτερα να πω ότι τα γυρεύει ο πισινός σου, δεδομένου ότι αυτός κυρίως τέρπεται, όταν βυθίζεσαι στον καναπέ: ο πισινός σου! Ακόμα και όταν βρίζεις, απειλείς ότι θα σπάσεις την τηλεόραση, ότι θα της πετάξεις το τασάκι, και διάφορα άλλα τέτοια θαρραλέα –τέρπεται τότε κι ευωχείται ελόγου του κατεξοχήν.

by Sotos

Το πόσο παραπάνω θα πληρώσεις επακριβώς μένει να διευκρινισθεί. Θα μας ανακοινωθεί, όταν υπολογισθεί με το καλό το σύνολο της απώλειας κρατικών εσόδων η οποία θα προκύψει από το γεγονός ότι μετατίθεται για το 2015 ο ειδικός φόρος 20%, που επρόκειτο να μπει πάνω στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Η διαφορά θα καλυφθεί από άλλες πηγές κρατικών εσόδων, όπως διευκρινίσθηκε.

Αν έχεις αγωνία για το ακριβές ύψος της επιβάρυνσης, μην ανησυχείς. Κάνε λίγο υπομονή και θα το πληροφορηθείς. Το δίχως άλλο. Διότι η ρύθμιση της μετάθεσης του ειδικού αυτού φόρου περιλαμβάνεται στις φορολογικές διατάξεις, που έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, και, όπως αντιλαμβάνεσαι, θα ψηφισθεί οπωσδήποτε από τους βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν καμιά διάθεση να τα τσουγκρίσουν με τα κανάλια εξαιτίας μιας ψωροαρνητικής ψήφου και να χάσουν με τέτοιες εξυπνάδες τη δυνατότητα να διαφημίζουν από τις συχνότητές τους τη φάτσα τους στο πανελλήνιο.

Αν συμβαίνει να είσαι και μεταξύ εκείνων των χιλιάδων για τους οποίους κανείς από τα κανάλια δεν ενδιαφέρθηκε, όταν έχασες τη δουλειά σου, αλλά αντιθέτως υποστήριξαν αυτά ότι έπρεπε να τη χάσεις και σωστά την έχασες, αν συμβαίνει αυτό λέω, πάρε τώρα μωρή άρρωστη και το σκεπτικό, με βάση το οποίο γίνεται η μετάθεση του ειδικού φόρου, σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, που συνοδεύει το δωράκι στους καναλάρχες: «Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος τής εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.» Αυτά, παρακαλώ, από μια κυβέρνηση που έκλεισε την ΕΡΤ σε μια νύχτα, και δεν ίδρωσε το αυτί της για 2.000 εργαζόμενους που βρέθηκαν στο δρόμο, όπως δεν ίδρωσε και για κανέναν άλλον. Ομοίως και για τα έσοδα που έχασε με ευθύνη της ως συνέπεια.

Αν μάλιστα συμβαίνει να είσαι από τους κατασυκοφαντημένους που σχετίζονταν με το Δημόσιο Τομέα, θα χαίρεσαι διπλά από εδώ και πέρα που θα εξακολουθείς να βλέπεις να στηλιτεύουν το Δημόσιο και να υπερασπίζονται τα ιδιωτικονομικά κριτήρια κ.τ.τ. μαϊμού ιδιωτικοί υπαλλήλοι όπως η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας, και άλλα αστέρια του τηλεοπτικού στερεώματος που εξασφαλίζουν τη δική τους δουλειά, τη δική τους δήθεν ιδιωτική θέση, χάρη σε επιπλέον χαριστικά, αποθετικά και μη δημόσια έσοδα, μέσα από σκανδαλώδεις δημόσιες προστατευτικές ρυθμίσεις.

Αν, από την άλλη μεριά, ανήκεις στον ιδιωτικό τομέα, κι ένοιωθες δικαιωμένος ως τέτοιος με όσα άκουγες από τη μικρή οθόνη, εύχομαι να σε απαλλάξει επιτέλους, έστω καθυστερημένα, η συγκεκριμμένη νομοθετική εξέλιξη από τις αυταπάτες, και να καταλάβεις κάποια στιγμή τι είδους ιερείς της ελεύθερης αγοράς σε είχαν βάλει κάτω και σε δούλευαν, ώστε να νομίζεις ότι πήρες το δικαίωμα να μπορείς να μας δουλεύεις κι εσύ με τη σειρά σου. Και να μην σου μείνει καμιά απορία για το ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο, και πώς.

Φίλε τηλεθεατή,

Γνωρίζω ότι, με όσα σου είπα, δεν έφερα και καμιά κουκουβάγια στην Αθήνα. Και γιατί να τη φέρω την κουκουβάγια στο κάτω-κάτω; Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Δόξα τω Θεώ, περισσεύουν οι μπούφοι. Ιδιαίτερα δε το σπάνιο είδος τους που ενδημεί στην τοπική πανίδα: Ο Μπούφους Καναπεδάτους Τηλεόπτικους.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Μη φύγεις Άδωνη… θα φαρμακωθώ!!!

Για να δούμε το πρόβλημα του Υπουργού Υγείας πριν “φαρμακωθούμε” θα πρέπει πρώτα από όλα να διακρίνουμε τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα των φαρμάκων και να αναλύσουμε τα συμφέροντα του κλάδου τους. Κάθε κίνηση που επηρεάζει την τιμή των φαρμάκων και τους κανόνες της συνταγογράφησης έχει αντίκτυπο σε…

όλη την αλυσίδα, που προσαρμόζει τις κινήσεις της στην σκακιέρα με βάση τα νέα δεδομένα.

Γράφει ο Κάντζος Αριστειδης

Μια αλυσίδα που περιλαμβάνει σε πρώτη φάση τις φαρμακοβιομηχανίες, τις φαρμακαποθήκες, τα φαρμακεία, και τους ιατρούς.

Φαρμακοβιομηχανίες

Ο διαχωρισμός πρέπει να γίνει σε 4 στάδια. Τις εγχώριες που παράγουν τα πρωτότυπα των πολυεθνικών, τις εγχώριες που παράγουν τα αντίγραφα-γενόσημα, τις πολυεθνικές που παράγουν πρωτότυπα και τις πολυεθνικές που παράγουν αντίγραφα-γενόσημα φάρμακα. Κάθε μία έχει και τους λόγους της για να επιθυμεί τη δική της διαφορετική πολιτική στην τιμολόγηση των φαρμάκων. Στο παρελθόν οι φαρμακοβιομηχανίες δεν είχαν απλώς κέρδη… είχαν υπερκέρδη. Επιδοτήθηκαν από θέσεις εργασίας έως και τα ίδια τα εργοστάσια με 50% για να εκσυγχρονιστούν. Είναι κοινό μυστικό, ότι υπερκοστολογήθηκαν σε τέτοιο βαθμό τα εκσυγχρονιστικά έργα, που ουσιαστικά ο επιχειρηματίας δεν επένδυσε ούτε ευρώ!!! Με άλλα λόγια ο λαός κατέβαλε από το υστέρημα του, το σύνολο των χρημάτων για να εκσυγχρονίσει ή κατασκευάσει ο επιχειρηματίας το εργοστάσιο του!!!

1. Πολυεθνικές που παράγουν πρωτότυπα:

Οι πολυεθνικές που παράγουν πρωτότυπα σε άλλες χώρες και τα εισάγουν στην χώρα μας, επιθυμούν την όσο το δυνατόν υψηλότερη τιμή. Ο λόγος είναι, ότι με αυτόν τον τρόπο κρατάνε υψηλά το παγκόσμιο μέσο όρο τιμολόγησης και έτσι οι τιμές δεν υποχωρούν στον υπόλοιπο κόσμο. Για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, δεν διστάζουν να εκβιάσουν ότι θα αποσύρουν το φάρμακό τους από την ελληνική αγορά, ή ότι θα καταργήσουν την γραμμή προώθησης του φαρμάκου τους οδηγώντας έτσι αρκετές εκατοντάδες οικογενειών στην ανεργία. Πολλές φορές στο παρελθόν η τακτική αυτή πέρασε. Πήγαινε το Υπουργείο μέσω των αρμόδιων επιτροπών να μειώσει την τιμή ενός φαρμάκου ή να το θέσει εκτός λίστας, και αυτομάτως οι πολυεθνικές πετούσαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την απόλυση και την απόσυρση. Όταν δε, προσπαθούσε να δείξει πυγμή το Υπουργείο και δεν έκανε πίσω, τότε το φάρμακο αποσύρονταν προσωρινά και αναγκάζονταν η χώρα να το εισάγει μέσω ΙΦΕΤ σε πολλαπλάσια τιμή!!! Εντός ολίγων ημερών έσπαγε ο “τσαμπουκάς” του Υπουργείου και συμβιβάζονταν στις επιταγές της εταιρείας…
Η δική μας αγορά είναι εξαιρετικά μικρή από πλευράς προσδοκιών τζίρων και ως εκ τούτου δεν επιθυμούν οι πολυεθνικές σε καμία των περιπτώσεων η χώρα μας να γίνει χώρα αναφοράς τιμής για τον υπόλοιπο κόσμο. Για όσα πρωτότυπα φάρμακα, δεν έχει λήξει η πατέντα, η εταιρεία μέσω της υψηλής τιμής πριμοδοτεί μελέτες (ακόμα και κατασκευάζει) που αναδεικνύουν την “υπεροχή” του φαρμάκου της, έναντι των υπολοίπων. Οι μελέτες αυτές λειτουργούν ως κατευθυντήριες οδηγίες για την συνταγογράφηση των ιατρών.
Για όσα πρωτότυπα φάρμακα, έχει λήξει η πατέντα και έχουν βγει στην αγορά άλλες εταιρείες με αντίγραφα-γενόσημα, η υψηλή τιμή δίνει το περιθώριο ένα μικρό μέρος να το “επενδύσουν” (ταξιδάκια αναψυχής, δωράκια κτλ) σε ιατρούς κλειδιά (Key Opinion Leaders) τόσο για να επηρεάσουν την συνταγογραφική τους συνήθεια, όσο κυρίως να επηρεάσουν την συνταγογραφική συνήθεια των υπόλοιπων ιατρών. Φανταστείτε τί βαθμό επιρροής ασκεί ένας καθηγητής στους φοιτητές του – νέους ιατρούς, όταν τον βλέπουν να προτείνει συγκεκριμένα φάρμακα ως ενδεδειγμένη θεραπεία… Το μονοπώλιο των πρωτότυπων ζει και βασιλεύει!!!

2. Εγχώριες που παράγουν πρωτότυπα:

Οι βιομηχανίες αυτές είναι άμεσα εξαρτώμενες από τις πολυεθνικές εταιρείες με τις οποίες έχουν έρθει σε συμφωνία για να παράγουν τα φάρμακά τους. Έχει δημιουργηθεί ένα ολιγοπώλιο λοιπόν αμιγώς ελεγχόμενο από το μονοπώλιο των πολυεθνικών. Αυτές οι εταιρείες επιθυμούν μία χαμηλή τιμή, σε τέτοιο βαθμό όμως, που θα είναι επικερδές να ανοίξει ο δρόμος της παράλληλης εξαγωγής των προϊόντων σε άλλες χώρες μέσω των φαρμακαποθηκών-φαρμακείων. Παρότι η ελληνική αγορά είναι ιδιαίτερα μικρή και συνάμα ασήμαντη σε σχέση με την παγκόσμια αγορά και τις υπόλοιπες χώρες, έχει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα… τα πολυεθνικά φάρμακα που παράγει είναι εξαιρετικά ασφαλή και ποιοτικά. Έχει αποκτήσει μια σημαντική τεχνογνωσία, το επιστημονικό προσωπικό έχει εξαιρετικά επίπεδα εξειδίκευσης και η υλικοτεχνική υποδομή είναι άρτια. Έτσι μπορεί να παράγει φάρμακα με χαμηλό κόστος τα οποία είναι θελκτικά στις υπόλοιπες αγορές. Αυτό το πλεονέκτημα θέλει να εκμεταλλευτεί η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία πρωτότυπων και να αυξήσει τις πωλήσεις της μέσω εξαγωγών.
Όμως η “μαμά” πολυεθνική δεν επιθυμεί τις παράλληλες εξαγωγές επειδή την ζημιώνουν. Το ίδιο φάρμακο που μπορεί η “μαμά” πολυεθνική να το πουλήσει σε άλλη χώρα με πολλαπλάσιο κέρδος, έρχεται η ελληνική αγορά μέσω των εξαγωγών, να της το ψαλιδίσει!!! Για τον λόγο αυτό επιβάλλει η “μαμά” πολυεθνική πλαφόν στην παραγωγή και εμμέσως στην διακίνηση! Έτσι φρενάρει τις εκροές προς το εξωτερικό και αναγκάζει μεγαλύτερο μέρος της παραχθείσας ποσότητας να διακινηθεί-καταναλωθεί εντός της χώρας. Συχνά στα φθηνά φάρμακα (σε σχέση με τις τιμές άλλων χωρών) παρατηρείται τεχνητή έλλειψη στην εγχώρια αγορά και ο φαύλος κύκλος δεν έχει αρχή και τέλος. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι πολλές φορές εικονικά δημιουργείται και η εντύπωση πως υπερκαταναλώνουμε φάρμακα, παραγνωρίζοντας ότι τα αυξημένα ποσοστά πωλήσεων αυτών των φαρμάκων είναι εξαγωγές και δεν καταναλώνονται στην Ελλάδα.
Μία άλλη παράμετρος που προβληματίζει τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες πρωτοτύπων είναι η συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία. Επ’ ουδενί οι εταιρείες αυτές, επιθυμούν την συνταγογράφηση μέσω δραστικής ουσίας, διότι αυτή η κίνηση θα επιφέρει ντόμινο στις πωλήσεις. Με αυτήν την επιλογή γέρνει τη πλάστιγγα υπέρ των αντίγραφων-γενόσημων φαρμάκων, με αποτέλεσμα τη μείωση στις εγχώριες πωλήσεις. Μείωση εγχώριων πωλήσεων σημαίνει περαιτέρω μείωση στο πλαφόν της παραγωγής, που σημαίνει μεγαλύτερο φρένο και στις εξαγωγές!!! Κατ’ ουσία μείωση της συνολικής παραγωγής σημαίνει και απολύσεις…

3. Πολυεθνικές που παράγουν αντίγραφα-γενόσημα φάρμακα:

Οι εταιρείες αυτές, συνήθως είναι πανίσχυρες οικονομικά. Επιλέγουν χώρες με πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής όπως Κίνα, Ινδία (νέες ανερχόμενες υπερδυνάμεις στο χώρο του φαρμάκου) παράγουν τα προϊόντα τους εκεί με ότι πιστοποιητικό και να ζητήσει ο FDA ή η ΕΜΕΑ (αρμόδιοι φορείς έγκρισης για ΗΠΑ και Ε.Ε. αντίστοιχα)!!! Έχουν λοιπόν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ήδη εγκατεστημένων φαρμακοβιομηχανιών σε άλλες χώρες που έχουν υψηλότερα πάγια λειτουργικά έξοδα, και το πλεονέκτημα αυτό το χρησιμοποιούν χτυπώντας τις τιμές προς τα κάτω!!! Στην Ελλάδα τους δόθηκε μία εξαιρετική ευκαιρία μέσω των διαγωνισμών στα δημόσια νοσοκομεία να κάνουν την παρουσία τους αισθητή. Το Υπουργείο επωφελείται προσωρινά από την μείωση του κόστους της συνταγογράφησης, αλλά δεν υπολογίζει το μεσο-μακροπρόθεσμο πλάνο των εταιρειών αυτών που θα επιφέρει πολλαπλές ζημίες. Κάτω από τον ανταγωνισμό αυτό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει καμία ελληνική φαρμακοβιομηχανία (είτε παράγει πρωτότυπα, είτε αντίγραφα) και αυτό θα οδηγήσει σε κλείσιμο των γραμμών παραγωγής-διακίνησης. Με τον βέβαιο εξανδραποδισμό των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών ανοίγει ένα λαμπρό πεδίο δόξης για τις πολυεθνικές αντιγράφων-γενοσήμων, αφού πια θα μπορούν να εκβιάσουν το Υπουργείο και να επιβάλλουν ότι τιμή θέλουν. Το μονοπώλιο των πολυεθνικών αντιγράφων-γενοσήμων οσονούπω θα ζει και θα συμβασιλεύει…

4. Εγχώριες που παράγουν αντίγραφα-γενόσημα:

Εκείνες οι φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν αντίγραφα-γενόσημα, τις εποχές των παχιών αγελάδων, δηλαδή μέχρι πρότινος, επιθυμούσαν υψηλή τιμή ανεξάρτητα του ότι αυτό οδηγούσε ταυτόχρονα και τα πρωτότυπα σε υψηλότερη τιμή. Η μη ορθή εφαρμογή του νόμου με τον κανόνα των τριών χαμηλότερων τιμών, έδωσε το περιθώριο να ανατιμολογείται συχνά το φάρμακο με υψηλότερη τιμή σε σχέση την “πραγματική” που έπρεπε να είχε! Τα παραπάνω χρήματα έδιναν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε αρκετούς φαρμακοβιομήχανους, να διοχετεύσουν στην αγορά “ζεστό” χρήμα, για να δελεάσουν και να επηρεάσουν τις συνταγογραφικές συνήθειες των ιατρών. Σήμερα όμως που διανύουμε την εποχή της ανηλεούς λιτότητας, η μονομερής μείωση (από πλευράς Υπουργείου) της τιμής των φαρμάκων δυσκολεύει στο να επηρεαστεί η συνταγογραφική συνήθεια των ιατρών, μειώνει τον επιθυμητό τζίρο και οδηγεί σε απολύσεις. Παράλληλα, η νομοθετική αλλαγή στην συνταγογράφηση, από την εμπορική ονομασία στην δραστική ουσία, ουσιαστικά επιβάλλει στις φαρμακευτικές εταιρείες να προσαρμόσουν το δίκτυο πωλήσεων τους με στόχο τα φαρμακεία, έτσι ώστε να προωθούν τα φάρμακά τους μέσα από τους φαρμακοποιούς και όχι πια μέσα από τους ιατρούς. Οι πωλήσεις μέσα από τα φαρμακεία είναι άμεσα ελεγχόμενες σε σχέση με τις πωλήσεις μέσα από την συνταγογράφηση των ιατρών. Ένα τμήμα πωλήσεων χρειάζεται περισσότερους ιατρικούς επισκέπτες για να ελέγξει την συνταγογράφηση του ιατρού, παρά να ελέγξει ένα φαρμακοποιό. Έτσι το δίκτυο πωλήσεων συρρικνώνεται (λιγότερα φαρμακεία σε σχέση με τα ιατρεία) που σημαίνει περισσότερες απολύσεις! Το αποτέλεσμα λοιπόν της μείωσης τιμής και της δραστικής ουσίας ήταν η αύξηση του ποσοστού των απολύσεων. Σε αυτή την κατηγορία των αντιγράφων-γενοσήμων υπάρχει και μια υποκατηγορία εταιρειών που δεν παράγουν φάρμακα αλλά τα διακινούν μόνο. Συνήθως ή τα εισάγουν (έτοιμα ή τα συσκευάζουν εδώ) από τρίτες χώρες (Κίνα, Ινδία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν κτλ) ή τα αγοράζουν από τις ελληνικές βιομηχανίες. Αυτές οι εταιρείες άνθισαν λόγο του υπερκέρδους στο φάρμακο και έχουν σχεδόν κοινά συμφέροντα με εκείνες τις φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν αντίγραφα-γενόσημα, μιας και εξαρτώνται από αυτές. Έτσι ακολουθούν την πολιτική αυτών των εταιρειών έως ότου, αν ποτέ, καταφέρουν να αποκτήσουν δική τους μονάδα παραγωγής…

Φαρμακαποθήκες

Πέρασαν οι εποχές που το “πουλάκι” ψέλλιζε στα αυτιά ορισμένων φαρμακέμπορων ότι ΑΥΡΙΟ έχουμε ανατίμηση φαρμάκων, έτρεχαν να στοκάρουν εμπόρευμα και ξυπνούσαν την επομένη ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΘΑΡΟ χωρίς να έχουν πουλήσει ούτε “ασπιρίνη”…

Σήμερα οι φαρμακευτικές εταιρείες, δεν μπορούν να προμηθευτούν πρώτη ύλη αν δεν προπληρώσουν πολλές φορές την παραγγελία! Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στις φαρμακαποθήκες στις οποίες έκοψαν την πολύμηνη πίστωση αλλά και τη χαλαρή πολιτική επιστροφής των ληξιπρόθεσμων φαρμάκων. Το πρώτο διάστημα της κρίσης οι εταιρείες που γνώριζαν ότι έχουν μεγάλο στοκ στην αγορά, έδιναν μειωμένες ποσότητες για να μειωθεί το στοκ στην αγορά και να περιορίσουν τις ζημίες των επιστροφών, οι δε φαρμακαποθήκες-φαρμακεία ήθελαν να τα επιστρέψουν για να περιορίσουν την έκταση της ζημιάς από την μείωση της τιμής των φαρμάκων. Όσες φαρμακευτικές εταιρείες δεν είχαν μεγάλο στοκ, πίεζαν να σπρώξουν περισσότερο εμπόρευμα στην αγορά για να επωφεληθούν πρόσκαιρα πριν την επερχόμενη μείωση των τιμών.

Σε αυτό το φαύλο κύκλο της συσπείρωσης-αποσυσπείρωσης διακινούμενων ποσοτήτων, και δεδομένης της έλλειψης δανειοδότησης, της αύξησης των καυσίμων και λοιπών λειτουργικών εξόδων, συντονισμένα όλες οι φαρμακαποθήκες σταμάτησαν τις πιστώσεις και τις εκπτώσεις προς τα φαρμακεία. Την μείωση των τιμών προσπάθησαν να την εκμεταλλευτούν με την αύξηση της παράλληλης εξαγωγής φαρμάκων. Όμως το μαγικό μακρύ χέρι των πολυεθνικών, περιόρισε κι άλλο τις παραγόμενες ποσότητες των εξαγώγιμων, οι ελλείψεις χτύπησαν “κόκκινο”, και ήρθε ως “από μηχανής Θεός” ο ΕΟΦ να απαγορεύσει προσωρινά την εξαγωγή φαρμάκων… Η μείωση του περιθωρίου κέρδους και η έλλειψη ρευστότητας ελέω Τραπεζών, στρίμωξε κι άλλο τις φαρμακαποθήκες και δεν ήταν λίγες αυτές που οδηγήθηκαν τελικά σε κλείσιμο. Σε κάθε περίπτωση οι Φαρμακαποθήκες επιθυμούν ή υψηλότερες τιμές και υψηλότερο περιθώριο κέρδους, ή χαμηλότερες τιμές και άρση κάθε περιορισμού των εξαγωγών.

Φαρμακεία
 
Τα φαρμακεία έχουν υποστεί μία σημαντική μείωση στο περιθώριο κέρδους τους. Αυτό σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες μειώσεις των τιμών (η αποθήκη ζημιώνεται) και με την έλλειψη ρευστότητας οδηγεί τα φαρμακεία σε κλείσιμο. Η έλλειψη ρευστότητας έχει δημιουργηθεί από 5 βασικές παραμέτρους.
 
1. Από μη χρηστή διαχείριση στον καιρό με τις παχιές αγελάδες. Ανοίχτηκαν οικονομικά πολλοί φαρμακοποιοί, παραπάνω από όσο “έπρεπε” και το άνοιγμα αυτό ήταν βήμα στο κενό. Δάνεια επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά, ένα κλασικό μεγαλοαστικό πρότυπο ζωής που οδήγησε σε αδιέξοδο.
 
2. Από την καθυστέρηση των οφειλομένων των ασφαλιστικών ταμείων. Σήμερα, αύριο, με κούρεμα, θα δούμε… η συνεχής αναβλητικότητα και η στάση πληρωμών των ταμείων προς τα φαρμακεία, τα έχει οδηγήσει σε έλλειμμα. Είχαμε φτάσει και σε οφειλές 2 ετών από μερικά ταμεία!!!
 
3. Οι τζίροι είναι υψηλοί σε σχέση με το κέρδος και για να καλυφθεί ένα φαρμακείο πια, αν δεν έχει το απαραίτητο κεφάλαιο, πρέπει να καταφύγει σε δανεισμό. Δανεισμός όμως στις μέρες μας δεν υφίσταται. Οι τράπεζες χορηγούν τέτοιου είδους δάνεια με το σταγονόμετρο… τραγική ειρωνεία; τα θεωρούν επισφαλή πια!!!
 
4. Οι φαρμακαποθήκες και λοιποί προμηθευτές έχουν κόψει τις πολύμηνες πιστώσεις ή ακόμα και εκπτώσεις, που έδιναν το περιθώριο στο φαρμακείο πρώτα να εισπράξει από τα ασφαλιστικά ταμεία και μετά να αποπληρώσει. Παράλληλα το παραφάρμακο που κατ’ εξοχήν άφηνε υψηλά περιθώρια κέρδους στο φαρμακείο, τείνει να αφανιστεί. Στο φαρμακείο πια ο πελάτης μπαίνει στην συντριπτική του πλειοψηφία για να προμηθευτεί τα αναγκαία φάρμακα μόνο… και όχι για να πάρει προϊόντα lifestyle όπως δερμοκαλλυντικά, ανατομικά υποδήματα, ηλεκτρονικά πιεσόμετρα κτλ.
 
5. Πολλά φαρμακεία παρανόμως χορηγούσαν τα φάρμακα στους χρονίως πάσχοντες πελάτες τους “βερεσέ”… κοινό μυστικό!!! Με την οικονομική δυσπραγία, τις αλλαγές στην συνταγογράφηση (αύξηση του ποσοστού συμμετοχής, περιορισμός ποσοτήτων κτλ) και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο ασθενής για να αποκτήσει πρόσβαση στην υγεία, έχει χαθεί η κανονική ροή από μήνα σε μήνα, μένουν πολλά απλήρωτα και αυτά τα χρήματα είναι δύσκολο έως απίθανο να καταβληθούν!!!

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα νέα ποσοστά συμμετοχής έχουν δυσκολέψει τους επιτήδειους φαρμακοποιούς στο να συνταγογραφούν αθρόα σε συνεργασία με εταιρείες και ιατρούς, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο. Σανίδα σωτηρίας για μια μερίδα φαρμακοποιών είναι η συνταγογράφηση με την δραστική ουσία, που ουσιαστικά δίνει στον φαρμακοποιό την ευελιξία να ζυγίσει, ανάλογα με την προμήθεια που θα του δίνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες, ποια φάρμακα θα προωθήσει. Κοινώς να επιλέγει με κριτήριο αν τα αντίγραφα-γενόσημα βγάζουν περισσότερο κέρδος από τα πρωτότυπα. Ταυτόχρονα με το μέτρο της δραστικής ουσίας περιορίζει την αποθήκη του και δεν χρειάζεται να έχει για την ίδια δραστική ουσία 10 εταιρείες στο ράφι του… μικρότερη αποθήκη σημαίνει λιγότερα λειτουργικά έξοδα.

Ιατροί

Στους ιατρούς δεν αρέσει η συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία. Επικαλούνται μία σειρά επιχειρημάτων τα οποία δεν στερούνται βάσης. Δεν είναι το κράτος ικανό να ελέγξει όλα τα διακινούμενα φάρμακα και η δειγματοληψία δεν επαρκεί για να αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι στην εγχώρια αγορά κυκλοφορούν φάρμακα αναξιόπιστα-επικίνδυνα. Μεταβίβασαν την ευθύνη των ποιοτικών-ποσοτικών ελέγχων ουσιαστικά στους φαρμακοβιομήχανους! Οπότε είμαστε στην διακριτική ευχέρεια και ηθική των επιχειρηματιών να μας παρέχουν αξιόπιστα και ασφαλή φάρμακα!
Έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα έπεσε το μπαλάκι της ευθύνης της φαρμακευτικής αγωγής στον ιατρό και είναι λογικό ο ιατρός να ζητά τον απόλυτο έλεγχο της συνταγογράφησης. Αν συνυπολογίσουμε και το διάτρητο νομικό πλαίσιο, με την επιλογή της δραστικής ουσίας έναντι της εμπορικής ονομασίας αρχίζουμε να παίζουμε και την κολοκυθιά… δεν φταίει ο ιατρός – φταίει ο φαρμακοποιός που άλλαξε το φάρμακο, δεν φταίει ο φαρμακοποιός – φταίει ή ο ιατρός που έγραψε λάθος δραστική ή η εταιρεία και το κράτος που δεν την έλεγξε κοκ.

Υπάρχει όμως και κάτι πιο βαθύ… η εξάρτηση του ιατρού από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Είτε επειδή ο ιατρός είναι σε μία επιστήμη διαρκώς εξελισσόμενη και πρέπει να ενημερώνεται, είτε γιατί έχει δημιουργήσει μεγαλοαστικές ανάγκες (όπως του φαρμακοποιού κτλ) χρειάζεται χρήματα τα οποία δεν μπορούν να εκπορευτούν αμιγώς από την προσωπική του εργασία. Το “κενό” αυτό έρχονται να καλύψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες, είτε αναλαμβάνοντας να τον στείλουν στα απαραίτητα επιστημονικά συνέδρια, είτε να τον προμηθεύσουν με τα απαραίτητα συγγράμματα για να επιμορφωθεί, είτε για να απολάβει υλικά αγαθά που θα του κάνουν την ζωή ευκολότερη (οικιακές συσκευές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ταξίδια αναψυχής, χρήματα κτλ).

Φυσικά οι εταιρείες δεν το κάνουν για την ψυχή της “μάνας” τους. Σκοπός είναι να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα περισσότερο έναντι του ανταγωνισμού. Αυτή την ιδιότυπη συνεργασία δεν επιθυμούν πολλοί ιατροί να την αποστερηθούν. Με κάθε τρόπο πρέπει να ελέγχουν την συνταγογράφηση, όσους περιορισμούς και αν έχει, αρκεί να μπορούν να επιλέξουν εταιρεία. Η μείωση των τιμών κατ’ ουσίαν τους επιφέρει και μείωση των απολαβών που έχουν από τις εταιρείες, η δε αύξηση του ποσοστού συμμετοχής τους περιορίζει την δυνατότητα να συνταγογραφήσουν ένα ακριβό φάρμακο ακριβώς επειδή ο ασθενής δεν θα έχει την δυνατότητα να το αγοράσει λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης του. Οι ιατροί λοιπόν θέλουν υψηλές τιμές και μειωμένο ποσοστό συμμετοχής για να αυξήσουν τα ποσοστά που λαμβάνουν από τις φαρμακευτικές εταιρείες και κυρίως συνταγογράφηση με βάση την εμπορική ονομασία για να μπορέσουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη της συνεργασίας.

Τί πέτυχε ο Άδωνης;

O Άδωνης πέτυχε να χαλάσει την άτυπη “συμφωνία” με τις πολυεθνικές αναφορικά με την τιμή των πρωτότυπων. Στο προσεχές διάστημα θα δείτε μαζικές αποσύρσεις πρωτότυπων και θα τρίβεται τα μάτια σας!!! Πέτυχε όμως να χαλάσει και την άτυπη “συμφωνία” και με τις εγχώριες αφού ρίχνει και εκεί την τιμή. Στο προσεχές διάστημα θα περιοριστούν πολλές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, αφού είναι αυτονόητο ότι δεν συμφέρει με τις τιμές αυτές να πουλάνε. Το φάρμακο γι’ αυτούς είναι κέρδος και δεν είναι κοινωνικό αγαθό όπως θέλουν να το λανσάρουν. Το κέρδος είναι μικρότερο και θα αναζητήσουν άλλες αγορές με υψηλότερο κέρδος. Όσες έχουν την δυνατότητα λοιπόν, θα στραφούν μαζικά στην εξαγωγική δραστηριότητα αποσύροντας τις εγχώριες γραμμές πωλήσεων. Πέτυχε να σπρώξει τις πολυεθνικές που παράγουν αντίγραφα-γενόσημα, οι οποίες με την ασκούμενη εκπτωτική πολιτική τους, θα επικρατήσουν στην εγχώρια αγορά!!!

Στα μάτια όμως του λαού, ο Άδωνης φαντάζει πετυχημένος!!! Ο πρώτος Έλληνας Υπουργός που τα βάζει με το “καρτέλ” των φαρμακοβιομηχάνων!!! Δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και δίνει στο λαό φθηνό φάρμακο!!!

Είναι όμως έτσι;
Όχι δεν είναι έτσι… σε λίγο χρόνο από σήμερα αιτία της σωρευμένης έλλειψης, τα φάρμακα θα βρίσκονται σε προθήκες θωρακισμένων φαρμακείων… τύφλα να έχουν τα κοσμηματοπωλεία. Η κυβέρνηση θα έχει δύο επιλογές… ή να ενδώσει στους εκβιασμούς των “υγειών” επιχειρηματικών δυνάμεων και να προσαρμόσει τις τιμές στις απαιτήσεις τους, ή να πεθάνουν μερικές χιλιάδες Έλληνες ακόμα! Άλλωστε είναι γνωστή η παροιμιώδης ρήση του Υπουργού, όσοι δεν προσαρμόζονται πεθαίνουν…

Συνήθως η μαζική απόσυρση είναι το μέσο για να κάνει αρνάκι και τον κάθε επίδοξο πολιτικό της ατάκας και της φανφάρας, επειδή είναι τέτοια η ισχύς των πολυεθνικών εταιρειών ελέω του μονοπωλιακού χαρακτήρα τους, επειδή η αγορά μας είναι πολύ μικρή έτσι όπως αναλύσαμε πιο πάνω και δεν έχουν κανένα λόγο να δεχτούν αθρόες μειώσεις τιμών ζημιώνοντας και τις άλλες αγορές τους…

Σε βάθος χρόνου θα επικρατήσει μονοπωλιακός πολυεθνικός χαρακτήρας όχι μόνο στα πρωτότυπα αλλά και στα αντίγραφα-γενόσημα. Η Τρόικα βγαίνει κερδισμένη αφού τα σχέδια της εκπληρώνονται… κάθε ελληνική επιχείρηση που αναστέλλει την δραστηριότητα στη Ελλάδα, δίνει στις πολυεθνικές εταιρείες το περιθώριο να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και τονώνει τον μονοπωλιακό χαρακτήρα τους.

Υπό αυτό το πρίσμα και επειδή ο λαός δεν είναι έτοιμος να κάνει τις απαραίτητες υπερβάσεις για να πάρει τις τύχες στα χέρια του επικροτώ και το πλέον σατανικό καπιταλιστικό σχέδιο του Άδωνη και των υγειών επιχειρηματικών δυνάμεων!!! Το σχέδιο εξελίσσεται και ο λαός αργά ή γρήγορα θα το νιώσει ακόμα πιο σκληρά στο πετσί του. Κάτω από αυτό το πρίσμα επιταχύνονται οι εξελίξεις, και ο λαός θα αναγνωρίσει την ανάγκη να περάσουν όλα αυτά τα μέσα παραγωγής στα χέρια του, έτσι ώστε πάψει την εκμετάλλευση που τον εξαθλιώνει συστηματικά και αέναα.

Ως εκ τούτου…

Όχι, μη φύγεις Άδωνη… θα φαρμακωθώ!!!

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Τόμσεν σε Στουρνάρα: "Αφού θα φύγετε, που θα φύγετε, πάρτε νέα μέτρα"

 Το πρωτοσέλιδο, είναι από την φίλα προσκείμενη στην ΝΔ εφημερίδα "Δημοκρατία", όπου στο Κυριακάτικο φύλλο της, παρουσιάζει έναν διάλογο Τόμσεν και Στουρνάρα, σύμφωνα με τον όποιο, ο πρώτος του λέει "Αφού θα φύγετε, που θα φύγετε, γιατί δεν παίρνετε τα νέα μέτρα;"


Αν και η πηγή, πάσχει από γενικότερη αναξιοπιστία, τέτοιου είδους διαλόγους δεν τους αποκλείουμε. Εδώ ο πρωθυπουργός μας, στις "διαπραγματεύσεις", πηγαίνει και λέει "Αν με πιέσετε, από αύριο θα μιλάτε με τον Τσίπρα", η τρόικα γιατί να μην το ρίξει σε τέτοιους τύπου απαντήσεις, που έχουν δόσεις αλήθειας, αφού η κυβέρνηση είναι ξοφλημένη.
Η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι τόσο ανυπόληπτη που, οι εκπρόσωποι της τρόικας, αυτοί οι υπάλληλοι, έχουν το θάρρος, να την κοροϊδεύουν, φάτσα φόρα! Μιλάμε  για κυβέρνηση, που παίζει τον ρόλο του εκτελεστή...ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ
Μία που θα φύγετε, που θα φύγετε, κύριοι στο Μαξίμου, θα έλεγα, απλά...ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ!
 
 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Έχουν χάσει κάθε σοβαρότητα. Η κυβέρνηση απαγορεύει τα τζάκια

Την ώρα που οι πολίτες δε μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου παραμένει στα ύψη, την ώρα που παιδιά πεθαίνουν άδικα από τις αναθυμιάσεις από μαγκάλια, η αντίδραση της κυβέρνησης είναι να βγάλει οδηγία πως απαγορεύεται να ανάβουμε το τζάκι τα Σαββατοκύριακα! 
Δεν είναι καν πικρόχολο αστείο. Είναι πραγματικότητα! Είναι κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος: μην ανάβετε τα τζάκια από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα για να μην πνιγούμε στην αιθαλομίχλη. 
Μπορεί να ξεπαγιάσουμε, αλλά τουλάχιστον δε θα υπάρχει αιθαλομίχλη! 
Κοινή ανακοίνωση των δυο υπουργείων συνιστά τον περιορισμό, κατά το δυνατό, της άσκοπης χρήσης τζακιών, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί.
Και το συνιστούν γιατί «σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης».
Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.
Το νέο... μέτρο έρχεται να προστεθεί στις σκέψεις επιβολής μέτρων για την απαγόρευση της χρήσης τζακιού όταν η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται! Κάτι σαν δακτύλιος δηλαδή αλλά και σε εκείνες δωρεάν το ρεύμα για να μην ανάβουν τα τζάκια!
newsit.gr

Ήδη το λαϊκό κίνημα δίνει την πρώτη του απάντηση....Αύριο Κυριακή, καλούνται όλοι οι Έλληνες να ανάψουν τα τζάκια του, ως πράξη αντίστασης.

Κάποιοι θερμόαιμοι, μιλάνε ακόμα, και για άνοιγμα των τζακιών, τα σαββατοκύριακα, κατά την διάρκεια το ερχόμενου Αυγούστου!

Θα καταντήσουν την αιθαλομίχλη, όπλο αντίστασης, οι γελοίοι!







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Crash-test: Τι αγοράζαμε με 1.000 δραχμές το 1999 και τι σήμερα

Δείτε με παραδείγματα πως έχει αλλάξει προς το χειρότερο η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων

Η οικονομική κρίση που βιώνουν οι Έλληνες γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή, καθώς και το σε ποιο βαθμό έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μας, όταν δίδονται συγκεκριμένα παραδείγματα.

Ιδού ένα απλό ερώτημα που καταδεικνύει το πόσο έχει μειωθεί η αγοραστική μας δύναμη:

Τι αξία έχει ένα χιλιάρικο τo 2013;

Δείτε τι αγοράζαμε το 1999:


Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές.
Τυρόπιτα: 100 δραχμές.
Καφές φραπόγαλο: 500 δραχμές.
Σύνολο χίλιες δραχμές, με βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.
και το 2013…..

Σήμερα τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:

Τσιγάρα αμερικάνικα: 4,50 ευρώ.
Τυρόπιτα 1,5 ευρώ με τυρί. Χωρίς τυρί ένα ευρώ.
Καφές : 3 ευρώ.
Σύνολο 9 ευρώ, δηλαδή τρία χιλιάρικα, με βασικό μισθό 480 ευρώ. Δηλαδή σε δραχμές 163 χιλιάδες (περίπου όσο και το 1999).

 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Δρόμος χωρίς τέλος...


 Χρόνο με το χρόνο, μήνα το μήνα...εθιστήκαμε...
Περάσαμε πια στα..."σκληρά"!!
Περπατάμε...ναρκωμένοι. Αράζουμε...μαστουρωμένοι...
  Βαποράκια και εμπόροι μας πότισαν το δηλητήριο...
Το αίμα μας πήχτωσε. Το μυαλό μας λάλησε. Το κορμί μας σακατεύτηκε.

  Κυβερνήσεις, ΜΜΕ, συνδικαλιστικές ηγεσίες, πληρωμένοι παπαγάλοι:
 Αρπακτικά, Λαμόγια, Ψεύτες και Υπηρέτες 
Ξένων συμφερόντων.
  Σήμερα έχουμε απέναντί μας την σκληρότερη μεταπολιτευτική
κυβέρνηση. Κι εμείς το παίζουμε...πλαστελίνη...
 Μία κυβέρνηση...Αποχυμωτής: Στίβει-στίβει-στίβει. Εισοδήματα, 
Δικαιώματα, Καθημερινότητα, Μέλλον.
 Μια κυβέρνηση...Λαθροθήρας: Στήνει καραούλι στο λαγό-Πολίτη να 
τον γεμίσει σκάγια. Φόρους-φόρους-φόρους.
Δρόμοι με δόκανα. Χώρα-παγίδα.
 Μια κυβέρνηση...Ιερός Λόχος Νεοφιλελεύθερων: Ορκίζομαι 
εις το όνομα  του Μεγ.Κεφαλαίου...
Να φυλάττω πίστιν. Να υπερασπίζω Συμφέροντα.
 Μια κυβέρνηση...Γεφυροποιών: 
Για να πάει ένας Λαός από το Σήμερα στο Αύριο,θα πρέπει να 
περάσει τον σκοτεινό Αιώνα της Υποταγής, της Εκμετάλλευσης, 
της Υφεσης, της μειωμένης Εθν.Κυριαρχίας...
 ΄Αλαλα τα χείλη...ημών.
Πλαστικοποιηθήκαμε. Αράξαμε.
Γεμίσαμε το Μυαλό μας με...κομφετί. Πιστοποιηθήκαμε...ραγιάδες.

Μας επέβαλαν ένα Δρόμο.  
Εμείς τον ακολουθούμε αδιαμαρτύρητα. Υποτακτικά.
Ο Δρόμος αυτός  δ ε ν  έχει Τέλος...
Μπορεί να έχει ενδιάμεσες πεντάλεπτες στάσεις για καφέ και
 τσιγάρο (εκλογές).
Μπορεί να έχει αλλαγές οδηγού-εισπράκτορα (ανασχηματισμοί).
 Χρειαζόμαστε Νέα Πολιτική. Νέα Βούληση
 Αλλη Πολιτική. Αλλη Βούληση.
Ενα Οραμα καταδικό Μας.

Πρώτα από όλα, όμως, χρειαζόμαστε...αποτοξίνωση...
Ετσι -μπορεί- να βρούμε την νέα Ιθάκη μας....

πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Ωραίος ο ελέφαντας. Την επόμενη φορά να φέρετε και αρκούδες

Tου Γιάννη Ανδρουλιδάκη

Ήταν όλοι τους εκεί. Ένα τσούρμο ηλικιωμένων ανθρώπων, άλλων καλογερασμένων και άλλων κακογερασμένων, όλων όμως με το μέλλον πίσω τους. Μια μελαγχολική εικόνα στα όρια της θλίψης, που θύμιζε σύναξη αποστράτων ή απόδοση τιμής σε κάποιον σπουδαίο αποθανόντα, που τον θυμήθηκαν μόνο οι συνομήλικοί του. Μια σειρά από σπασμένα πορτρέτα του Ντόριαν Γκρέι, με όλη την δυσθυμία και τη μισανθρωπία του παλιού σταρ που τον ξέχασαν τα φλας και οι κάμερες και τους το ανταποδίδει αποστρέφοντας το βλέμμα του απ’ αυτές, προκειμένου να μας χαρίσει μόνο ένα αλαζονικό προφίλ. Μάταια. Ο φόβος μπροστά στην ιδέα ότι οι καλές μέρες πέρασαν δεν κρύβεται.

Αποτυπώνεται σε κάθε ρυτίδα εκείνων που έζησαν το παρόν τους χωρίς την παραμικρή γενναιοδωρία για το μέλλον.

Ηταν όλοι τους εκεί. Ένα σουβλάκι από φάτσες που κατέλαβαν ολοκληρωτικά τον δημόσιο λόγο και τους μηχανισμούς του πριν μια εικοσαετία και απέκλεισαν κάθε άλλη συζήτηση, κάθε άλλη αφήγηση ή ερμηνεία, ως λαϊκιστική και μνησίκακη απέναντι στο όραμα της ισχυρής Ελλάδας, του «εκσυγχρονισμού» και της ευρωλαγνείας. Ένα σμήνος εξωτικών πουλιών που άσκησαν επί μια δεκαετία την πολιτική τους με τον πιο αυτιστικό τρόπο, μονοπωλώντας την ιδέα της νεωτερικότητας και της προόδου, με τρόπο ώστε η αναχώρησή τους να βρει τη χώρα γεμάτη από αναχρονιστικούς αντιδραστικούς που προβάλλονταν ως η εναλλακτική επιλογή στην εκδοχή του Σημίτη.

Ηταν όλοι τους εκεί. Ο Χρήστος Πρωτόπαππας, πρόεδρος της ΓΣΕΕ πριν από καμιά 25αριά χρόνια σε ηλικία 35 ετών, χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ του, που λίγα χρόνια μετά μεταπήδησε στην άλλη πλευρά του τραπεζιού των διαπραγματεύσεων κι έγινε υπουργός Εργασίας, όπως συνέβαινε με τους συνδικαλιστές και στην Ισπανία του Φράνκο. Σίγουρα βρέθηκε στο Ακροπόλ, στη συνάντηση για την κεντροαριστερά, μη ανεχόμενος κάποιους παλαιοσυνδικαλιστές εργατοπατέρες που παριστάνουν τώρα τους αριστερούς αντί να αφήσουν χώρο σε ένα νέο και ανεξάρτητο συνδικαλισμό.

Ο Τάσος Γιαννίτσης, πρωτοπόρος υπουργός Εργασίας, ο πρώτος που κατάφερε να κατεβάσει 1 εκατομμύριο εργαζόμενους στον δρόμο, όταν ακόμα οι Στουρνάρες και οι Παπακωνσταντίνου έβρεχαν τις πάνες τους. Από τότε περνάει τον καιρό του αρθρογραφώντας στον ΔΟΛ, λέγοντας ότι αν τότε είχαν περάσει οι προτάσεις του δε θα βρισκόμασταν σήμερα στη θέση να τις υλοποιούμε. Θα ερχόταν να συνεχίσει το έργο του, αλλά δεν προλαβαίνει. Ηδη αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το ΔΣ του ΔΟΛ για να αφοσιωθεί στη δουλειά του στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο Νίκος Γκαργκάνας, οικονομικός σύμβουλος πίσω από κάθε πολιτική λιτότητας του ελληνικού κράτους τα τελευταία 30 χρόνια, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας την εποχή της μεγάλης φούσκας (2002-2008), ο άνθρωπος που το πρωί δήλωνε σε συνέντευξη τύπου ότι πρέπει να ποινικοποιηθεί η συζήτηση για αύξηση των μισθών χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικές» τις αυξήσεις του μηνιάτικου κατά 1 ευρώ και το ίδιο μεσημέρι αύξανε μόνος του τον δικό του κατά 70%, στα 6 χιλιάρικα το μήνα. Αυτός που έπιανε στα χέρια του μισθούς, τους εξαφάνιζε και τους έκανε μερίσματα μετόχων. Ηταν εκεί σίγουρα γιατί εξακολουθεί να αγωνιά πώς σκορπιέται το δημόσιο χρήμα.

Ηταν κι άλλοι. Ο Νίκος Μπίστης, για τον οποίον το «58» έχει συμβολική σημασία –τόσα είναι τα κόμματα και οι οργανώσεις που έχει αλλάξει ως τώρα στη ζωή του.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που έκανε την τέχνη ζωή και υλοποίησε το στιχουργικό του όνειρο να «κλάνει στης βουλής τα έδρανα» -συνήθως μάλιστα όχι στα έδρανα, αφού του αρέσει να κάθεται στην πόρτα με το πιστολάκι παρά πόδα, έτοιμος να πάει ή να μην πάει για κατούρημα, ανάλογα με τις ανάγκες των ψηφοφοριών.

Ο Πέτρος Κουναλάκης, που το 1993 –εκπροσωπώντας τάχα την Αριστερά- έλεγε για τους συγκεντρωμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα ότι «χοροπηδάνε σαν πίθηκοι», αλλά 20 χρόνια μετά, με τους «πίθηκους» φευγάτους, μπορεί να πάρει τον μισανθρωπισμό και την αγοραφοβία του και να πάει από εκεί να τα πει με ανθρώπους του επιπέδου του. Αγαπημένο παιδί του ΔΟΛ κι αυτός.

Ηταν κι εκλεκτοί εκπρόσωποι των τεχνών και των γραμμάτων. Ο Ηλίας Κανέλλης –καλά, κι άλλος του ΔΟΛ;- που δίδαξε αριστερό ήθος πρωταγωνιστώντας περήφανα σε απεργοσπασίες.

Η Σώτη Τριανταφύλλου, που έχει αναλάβει το ηράκλειο έργο της σύζευξης του αριστερού φιλελευθερισμού με τον ρατσισμό, την ομοφοβία και τα μεσοαστικά συμπλέγματα.

Ο Γιάννης Μπέζος, που πανηγύριζε τις απολύσεις των συναδέλφων του από την τηλεόραση γιατί δεν είχαν ποιότητα κι έπειτα γύριζε καινούριο σίριαλ σε σκηνοθεσία του Αντρέι Ταρκόφσκι κι ο Νίκος Πορτοκάλογλου που υπερηφανεύεται από καιρό σε καιρό ότι κατάφερε να κάνει καριέρα χωρίς να είναι αριστερός (ούτε Εβραίος, ούτε ομοφυλόφιλος).

Ηταν και φρέσκα άφθαρτα πρόσωπα, σαν τον Απόστολο Κακλαμάνη και τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, που ήθελε να ξαναφέρει τις ποδιές στα σχολεία το 1990.

Είναι βέβαια χαριτωμένο να αντιλαμβάνεσαι ότι το σύστημα δεν έχει εφεδρείες σε προσωπικό πέραν κάποιων γερόντων που ουδείς θυμόταν αν ζούσαν ή αν πέθαναν. Κι είναι καλό που όλο αυτό το τσίρκο προσεταιρίστηκε τη λεγόμενη «Κίνηση των 58», γιατί η κίνηση πάντα βοηθά και στην αρτηριοσκλήρυνση και στην κυκλοφορία του αίματος. Υπάρχει ωστόσο σε όλη αυτή την παράσταση ένα σφάλμα λογικής –ένα κενό στο σενάριο, για να παραμείνουμε πιστοί στη θεατρικότητα της σύναξης.

Ολοι αυτοί ήρθαν να μας κουνήσουν το δάκτυλο και να μας πουν ότι δε μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να επιστρέψουμε στην κατάσταση πριν το 2008. Αυτό είναι αλήθεια. Μόνο που αφορά κυρίως τους ίδιους. Αυτούς που για μια εικοσαετία μας έλεγαν να σκάσουμε και να καταπιούμε τη μιζέρια μας, γιατί οδηγούν την Ελλάδα στο ευρώ, στην πρώτη ταχύτητα του κόσμου, στην αειφόρο ανάπτυξη και στην πολιτιστική άνθιση του «κουλ» και της άνεσης. Και την οδήγησαν στα μαγκάλια, τις αυτοκτονίες, τους πλειστηριασμούς, τα χαρτόκουτα και την ανεργία. Και τώρα θέλουν να ξαναπάρουν το λόγο. Όμως, είναι όπως το λένε: δε μπορούμε να γυρίσουμε στην κατάσταση πριν το 2008. Hρθε η ώρα να πάψουν αυτοί.

Ο χώρος τους, αυτό το υπερταξικό μεταμοντέρνο μόρφωμα που ονομάστηκε με τον απολίτικο ευφημισμό «κεντροαριστερά», για το οποίο παραμένουν αλαζονικά βέβαιοι ότι είναι πλειοψηφικό στην ελληνική κοινωνία, δεν έχει άλλο αξιοπρεπή δρόμο πέρα από την πολιτική ευθανασία.
Μόνο πολιτική όμως, γιατί πολιτιστικά έχει να δώσει ακόμα. Το πρόγραμμα με τον ελέφαντα δεν ήταν κακό. Την επόμενη φορά όμως, να φέρουν και αρκούδες.

stokokkino








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ!!

Τεράστιες προσπάθειες καταβάλει η κυβέρνηση προσπαθώντας, ως συνήθως, να διασώσει το μνημονιακό διαπλεκόμενο μιντιακό μπλοκ, που τη στηρίζει με κάθε μέσο στην προσπάθεια επιβολής των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων.

Μία νέα σκανδαλώδης διευκόλυνση, «σφηνωμένη» όπως πάντα σε άσχετο νομοσχέδιο, έρχεται να προστεθεί στα δάνεια από τράπεζες, με πολιτικές αποφάσεις, στην κρατική αδιαφορία για χρέη σε εργαζόμενους και ταμεία, στο χάρισμα των ψηφιακών συχνοτήτων και στο κλείσιμο της ΕΡΤ και σε άλλα δωράκια προς συγκεκριμένους καναλάρχες.

Σε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, αποφασίστηκε η μετάθεση από την 1.1.2014 στην 1.1.2015 της εφαρμογής της διάταξης που προβλέπει την επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση!

Την ώρα που η κυβέρνηση οργανώνει νέα καταστροφική φοροεπιδρομή κατά των μικροιδιοκτητών ακινήτων, την ίδια ώρα που 9 στις 10 πολυκατοικίες δεν βάζουν πετρέλαιο λόγω του ΕΦΚ και την ώρα που ο διαφημιστικός τζίρος των τηλεοπτικών καναλιών εμφανίζεται αυξημένος κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, αυτή την ώρα η κυβέρνηση επιλέγει να απαλλάξει από τον ειδικό φόρο του 20% στις διαφημίσεις, τους καλύτερους τις …φίλους.

Πιο συγκεκριμένα:

Η διάταξη του Ν. 3845/2010 είναι αυτή με την οποία προβλέφθηκε η επιβολή ειδικού φόρου ύψους 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων, και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».

Αρχικά η έναρξη ισχύος της διάταξης μετατέθηκε για την 1.1.2012 με τον Ν.3899/2010, στη συνέχεια μετατέθηκε για την 1.1.2013 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2011 και τέλος μετατέθηκε την 1.1.2014 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2012. «Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος τής εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και ακόμη ότι «με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου μετάθεση της έναρξης ισχύος της διάταξης για έναν επιπλέον χρόνο».

Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναφέρει συγκεκριμένο ποσό για τις απώλειες εσόδων για το έτος 2014 από τη μετάθεση της επιβολής του ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Αναφέρει, όμως, ότι η απώλεια εσόδων θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού. Ποιές άραγε;

periodista







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: "ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ"! ...ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ο Βύρων Πολύδωρας φέρεται να δηλώνει σε στενό του κύκλο ότι δεν πρόκειται να ενδώσει και να ψηφίσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΑ). Δείχνει λένε, αποφασισμένος να πει "Όχι" στο φόρο ο οποίος θα δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων και θα οδηγήσει σε μεγάλη κοινωνική έκρηξη.

Μακάρι να είναι αλήθεια. Πάντως, τον προϋπολογισμό που περιλαμβάνει την φορολόγηση χωραφιών και ακαλλιέργητων αγροτεμαχίων, ο Βύρων Πολύδωρας τον ψήφισε! Πώς λοιπόν τώρα θα έρθει να πει "όχι" στον ΕΝΦΑ; Γιατί δεν έλεγε "όχι" και στον Προϋπολογισμό; Κάπου δεν υπάρχει αντίφαση;
 
http://indobserver.blogspot.gr/







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Οι Ελληνες κηρύσσουν στάση πληρωµών

Κατά 381 εκατοµµύρια αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσµα χρέη των πολιτών προς το δηµόσιο µόνο στο διάστηµα Σεπτεµβρίου-Οκτωβρίου φέτος.

Ολο και περισσότεροι Ελληνες αδυνατούν να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσµα χρέη τους στο δηµόσιο.

Υψηλότερη η φορολογία της µέσης ελληνικής οικογένειας από το µέσο όρο στην Ευρώπη, παρά τις ανοησίες Στουρνάρα

Πάνω από δυόµισι εκατοµµύρια Ελληνες χρωστούν στην εφορία συνολικά 22,9 δισεκατοµµύρια ευρώ σε ληξιπρόθεσµες οφειλές και πρόστιµα, ενώ περίπου 500 χιλιάδες επιχειρήσεις και οργανισµοί χρωστούν 39,8 δισ. ευρώ σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονοµικών.







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ? ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ? ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ?

Γράφει: Χρήστος Παπαπαναγιώτου Frik
Δεν θέλω να πω ή να γράψω πολλά….

Θέλω να σου πω ότι από εδώ και πέρα είμαστε ένα βήμα προς το τέλος….

Αφού και δεν ξεσηκώνεσαι… και κάθεσαι στον καναπέ και στην όμορφη πολυθρόνα του καναπέ σου…. Κοίτα όταν θα έρθουν να σου πάρουν το σπίτι δεν έχεις παρά να τους το δώσεις καμένο!
Θα στο πάρουν γιατί εσύ δεν σηκώθηκες και δεν λες να σηκωθείς… καλύτερα λοιπόν κάψτε το!!!!

Άλλωστε στο δρόμο θα βρεθείς…. Αν το κάνεις θα έχεις και μια θέση σε πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος ώστε να μπορείς να κοιμάσαι και να τρως!

Αν έχεις τώρα μερικά χρήματα στην τράπεζα…. Για λίγο ακόμα θα είναι δικά σου… για να είναι πάντα δικά σου δεν έχεις παρά να τα βγάλεις από εκεί…..

Άλλωστε αύριο δεν θα τα έχεις γιατί απλά θα στα πάρουν!!!
Όχι δεν θα πάρουν του πλούσιου… αυτό το έχεις καταλάβει ε?
Αν τώρα θες να κάνεις κάτι ποιο καλό είναι να βγεις στο δρόμο και να ουρλιάζεις…. Κάποιος μπορεί να σε ακούσει και να κάνει και αυτός το ίδιο!
Τώρα τι δεν πρέπει να κάνεις?
Δεν πρέπει να πας να αυτοκτονήσεις γιατί αυτό θέλουν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια ψήφιζες και που σαν μ@λάκας θα πας να ξανά ψηφίσεις!
Αυτά ήθελα να σου πω και τώρα ότι θες κάνε!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΨΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΧΙ ΕΣΥ!

oparlapipa









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου