EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανοίγει το Σάββατο ο σταθμός Αγία Μαρίνα

Ήρθε η στιγμή που περίμεναν πολλοί κάτοικοι των δήμων Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Μετά από πάνω από δύο χρόνια καθυστέρησης ανοίγει αυτό το Σάββατο ο σταθμός Αγία Μαρίνα.

Έτσι η γραμμή τρία του μετρό, επεκτείνεται κατά 1,5 χλμ. Διαβάστε ΕΔΩ  για τις τροποποιήσεις στο δίκτυο των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή.

πηγη




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου













ΟΑΣΑ: Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών από το Σάββατο

Τροποποιήσεις στο δίκτυο λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή του νέου σταθμού του μετρό «Αγία Μαρίνα» θα εφαρμόσει ο ΟΑΣΑ από το Σάββατο.

Ειδικότερα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη συγκοινωνιακή σύνδεση του σταθμού με το υπάρχον δίκτυο λεωφορείων θα γίνουν οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

• Η γραμμή Χ63 μετονομάζεται σε Χ63 ΜΑΝΔΡΑ (ΟΙΚ. ΤΙΤΑΝ) – ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ (EXPRESS) και θα λειτουργεί ως τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η διαδρομή της στο τμήμα Μάνδρα – Αγ. Μαρίνα παραμένει ως έχει.

• Η γραμμή 866 μετονομάζεται σε 866 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ και θα λειτουργεί ως τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η διαδρομή της στο τμήμα Ασπρόπυργος – Αγ. Μαρίνα παραμένει ως έχει.

• Η γραμμή Β16 μετονομάζεται σε 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα» Η διαδρομή της στο τμήμα Ελευσίνα – Παλατάκι παραμένει ως έχει, ενώ στη συνέχεια η σύνδεση με το σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» πραγματοποιείται μέσω της οδού Καραϊσκάκη και της Ιεράς Οδού.

• Η γραμμή 837 μετονομάζεται σε 837 ΑΝΩ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ και θα λειτουργεί ως τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η διαδρομή της γραμμής προς τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» παραμένει ως έχει, ενώ η διαδρομή προς ‘Ανω Αγ. Βαρβάρα πραγματοποιείται μέσω των οδών Αγ. Μαρίνας, Αγ. Βαρβάρας, Βύρωνος, 28ης Οκτωβρίου, Ελ. Βενιζέλου, συνέχεια κανονικά.

• Η γραμμή 811 μετονομάζεται σε 811 ΧΑΪΔΑΡΙ-ΣΤ. ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή του σταθμού Μετρό «Αγ.Μαρίνα». Η διαδρομή της γραμμής προς τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» παραμένει ως έχει, ενώ η διαδρομή προς Χαϊδάρι, πραγματοποιείται μέσω της οδού Δελφών αντί της οδού Έβρου, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για το νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».

• Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΑΣΟΣ στην κατεύθυνση προς Δάσος και θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Δελφών αντί της οδού Έβρου, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για το νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».

• Επεκτείνεται η διαδρομή της γραμμής 830 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ και θα πραγματοποιείται μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου, Ιεράς, Αγ. Μαρίνας, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για το νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Αλλαγές στην κυκλοφορία της Παραλιακής την Κυριακή

Την Κυριακή 15/12 θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων στην περιοχή των δήμων Βουλιαγμένης - Βάρης - Βούλας από τις 9 το πρωί ως τις 12.30 το μεσημέρι.

Κατά τις ώρες αυτές η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί στους παρακάτω δρόμους: Λ. Ποσειδώνος (Ε.Ο Αθηνών - Σουνίου), στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λίμνης Βουλιαγμένης έως την οδό Απόλλωνος, στην δεξιά λωρίδα, ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο. Απόλλωνος, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λ. Ποσειδώνος έως τον «Λαιμό» (θάλασσα). Λητούς, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Απόλλωνος και Καβουρίου. Γρ. Λαμπράκη, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Καβουρίου και Κρόνου. Καβουρίου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδό Γρ. Λαμπράκη έως τα όρια αυτής με τη θάλασσα.

πηγη



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Γελάει ο κόσμος! Νέα κόμματα από τους Διαμαντοπούλου, Μαλέλη, Πελεγρίνη, Αρναούτογλου και Πελόμα Μποκιού

Από την Άρτεμις Παραδείσου

Σφάζονται στην ποδιά της Κεντροαριστεράς προτού καλά καλά καταγραφεί ως πολιτική δύναμη ανάμεσα στην δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μεταξύ νέα κεντροαριστερά κόμματα ετοιμάζουν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Σταμάτης Μαλέλης, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Πελόμα Μποκιού. Πριν λίγες ώρες ο Ηλίας Μόσιαλος και ο Γιώργος Παγουλάτος (παρουσιαστής του βιβλίου του Επίτιμου) προσήγθαν στην Αραβαντινού και έλαβαν την ευλογία του Μητσοτάκη για την μεταξύ τους μονομαχία ως προς την ηγεσία της Πρωτοβουλίας των 58.

Δύο ημέρες μετά την εκδήλωση των 58 για την ελληνική «Ελιά» κι ενώ η πρωτοβουλία έχει αρχίσει να αναζητά ήδη τον νεανίζοντα επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, εμφανίστηκε το «Προοδευτικό Φόρουμ» κομμάτων και κινήσεων πολιτών να διεκδικεί με την σειρά του μερίδιο στον χώρο του κέντρου.

Το Προοδευτικό Φόρουμ καλεί σε ανοιχτή διημερίδα πολιτικού διαλόγου στις 18 και 19 Ιανουαρίου στην οποία θα συμμετέχουν η «Δράση», η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, η Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου, η Π 80 και η πολιτική κίνηση Μπροστά.
Δηλαδή το Φόρουμ αγνοεί ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και «58» και επιδιώκει «να δημιουργήσει γέφυρες συναντίληψης μεταξύ κομμάτων και κινήσεων από τον ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό χώρο που εκτείνεται από την φιλευρωπαϊκή Αριστερά μέχρι το φιλελεύθερο κέντρο και την πολιτική οικολογία».

Πώς έχουν όμως τα πράγματα; Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του κ. Λοβέρδου έχει ήδη συμμαχήσει με την ΔΗΜΑΡ η οποία όμως θέλει να συγκροτήσει τον τρίτο πόλο. Η Δυναμική Ελλάδα του κ. Μόσιαλου συμμετέχει στην Κίνηση των 58, όμως παράλληλα συνδιοργανώνει την εκδήλωση του Φόρουμ χωρίς τους 58. Το Δίκτυο Π 80 που κινείται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας προσφάτως πήρε σαφείς αποστάσεις από την πρωτοβουλία της «Ελιάς».
Κοινώς, μύλος! Αφού την ίδια ώρα ο Γιώργος Φλωρίδης του Κοινωνικού Συνδέσμου δεν συμμετέχει σε καμία από τις πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά, αλλά αξιώνει την διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και την συγκρότηση ενός νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Στο ίδιο μοτίβο με τον Γ. Φλωρίδη «παίζει» τελευταία και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Και μέσα σ' όλα αυτά ένας εκ των πρωταγωνιστών της ιστορίας των 58 ο Νίκος Μπίστης, αρθρογραφεί και δημοσιεύει στο Protagon κείμενο που έχει τίτλο: «Της κοντής σχολής, όλα της φταίνε!!».

Ο κ. Μπίστης με το άρθρο του επικρίνει όσους σχολιάζουν αρνητικά την «Ελιά» και αναφέρει: «Η κοντή σχολή (στην πολιτική), που όλα της φταίνε, φοβάται το ένα, φοβάται το άλλο, φοβάται τα εμπόδια, φοβάται και τον ίσιο δρόμο γιατί μπορεί να κρύβει παγίδες. Γενικώς φοβάται. Έχει τρεις αρρώστιες που την εμποδίζουν να ψηλώσει. Την γκρίνια, τη μιζέρια και την εμπάθεια».



πηγη 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Νέο σοκ: Σε τρεις μηνιαίες δόσεις ο φόρος εισοδήματος

Μέχρι 30 Απριλίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Τι θα ισχύει για την καταβολή του φόρου υπεραξίας ακινήτων και την προκαταβολή φόρου νομικών προσώπων. Θετικά διάταξη για τους κατοίκους των νησιών

Αρνητικές εκπλήξεις κρύβονται για τους φορολογούμενους ανάμεσα στις γραμμές του σχεδίου νόμου για τον νέο φόρο στα ακίνητα, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Παρότι το νομοσχέδιο αφορά τη φορολόγηση κτισμάτων, οικοπέδων και αγροτεμαχίων, το υπουργείο Οικονομικών έχει περιλάβει και διατάξεις που αφορούν τον φόρο εισοδήματος που μόνο θετικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται στο νομοσχέδιο, η πληρωμή του φόρου εισοδήματος θα γίνεται σε τρεις μηνιαίες δόσεις, από τρεις διμηνιαίες που ισχύει μέχρι σήμερα. Ακόμη, οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται έως τις 30 Απριλίου, ενώ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, η προθεσμία είναι από την 1η Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου.

Επιπλέον, ο φόρος υπεραξίας ακινήτων, ύψους 15%, θα καταβάλλεται επιτόπου, την ώρα της μεταβίβασης. «Το φυσικό πρόσωπο που αποκτά υπεραξία από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας σύμφωνα με το άρθρο 41 καταβάλλει στο συμβολαιογράφο κατά την υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης το ποσό του φόρου που αντιστοιχεί στην υπεραξία σύμφωνα με το άρθρο 43», αναφέρεται στο νομοσχέδιο

Σε ό,τι αφορά την προκαταβολή του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 71 του νόμου 4172/2013 αντικαθίσταται ως εξής: «Με βάση τη δήλωση που υποβάλλει το νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα και τους λοιπούς τίτλους βεβαίωσης που προβλέπονται στον Κώδικα Υορολογικής Διαδικασίας βεβαιώνεται ποσό ίσο με ογδόντα τοις εκατό (80%) του φόρου που προκύπτει για το φόρο που αναλογεί στο εισόδημα του διανυόμενου φορολογικού έτους.»

Θετικό, ωστόσο, θεωρείται ότι αυξάνεται κατά 50% το φορολογητέο εισόδημα της πρώτης φορολογικής κλίμακας για τους κατοίκους νησιών με λιγότερρους από 3.100 κατοίκους. Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι «για τους φορολογούμενους που κατοικούν μόνιμα σε νησιά με πληθυσμό, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, κάτω από τρεις χιλιάδες εκατό (3.100) κατοίκους, το φορολογητέο εισόδημα του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας της παραγράφου 1 αυξάνεται κατά πενήντα τοις εκατό (50%), προκειμένου να υπολογιστεί το ποσό του φόρου που αναλογεί στο εισόδημά τους.Θετική είναι, πάντως, η διάταξη που προβλέπει αύξηση του ορίου για το αφορολόγητο σε νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους».










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΥΡΙΑ ΤΡΕΜΗ ΝΑ ΡΩΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ… ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ.

…ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ.

ΚΛΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ MEGA!!!

Γιατί εμείς είμαστε Έλληνες και γνωρίζουμε από αλληλεγγύη, ανθρωπιά, μπέσα, παλληκαριά, την ικανοποίηση του να δίνεις κομμάτι από το ψωμί σου στον συνάνθρωπο σου.

Εσείς είστε εκσυγχρονιστές σοσιαλησταράδες και θεωρείτε μαγκιά να παίρνετε το ψωμί του συμπολίτη σας και να το κάνετε παντεσπάνι. Να ρημάζετε μια ολόκληρη πατρίδα για μία βίλα. Να υμνείτε τους απατεώνες, τους μισανθρώπους, τους αντικοινωνικούς ψευτόμαγκες της φατρίας και της κάστας. Να κάνετε το έγκλημα “ιδεολογία”. Σκοπός της ζωής σας, είναι τα μπότοξ και η χοληστερίνη.

Της δικιάς μας, η λευτεριά και η δικαιοσύνη.

Την ώρα λοιπόν που κουνάγατε το δάχτυλο για το ποιός θα πληρώσει το ρεύμα των απόρων οικογενειών που θα επανασυνδεθεί, θα έπρεπε να ρωτηθείτε:

Ποιός πληρώνει το δικο σας κλεμμένο ρεύμα.

Ποιός πληρώνει τα δικά σας θαλασσοδάνεια.

Ποιός πληρώνει τον μισθό σας.

Ποιός πληρώνει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σας για να συνεχίσουν να σας δανείζουν από τα κλεμμένα.

Οι κλεμμένες μας ζωές, είναι τα πλούτη σας.

Η κλεμμένη μας πατρίδα είναι τα παλάτια σας.

Τι μιζέρια αλήθεια να ζεις με κλεμμένη ψυχή, αφού πούλησες την δική σου…



 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Πώς καταρρέει ο μύθος του flash smelting… μαζί με το «δημόσιο όφελος» από την επένδυση της Χαλκιδικής

Την εξαιρετική εταιρεία Eldorado Gold παρουσίασε ο πρόεδρός της κ. Norman Pitcher στο μεταλλευτικό συνέδριο της Scotiabank στις 3/12/2013. Την απομαγνητοφωνημένη παρουσίαση δημοσίευσε το seekingalpha.com από όπου και η εικόνα αριστερά (απαιτεί εγγραφή). Το κείμενο είναι  μάλλον δυσνόητο λόγω απομαγνητοφώνησης, όμως νόημα βγαίνει και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ιθαγενείς εδώ στην Ελλάδα.

Είναι εντυπωσιακό ότι οι κύριοι αυτοί μιλάνε στα συνέδρια στις χλιδάτες αίθουσες ξενοδοχείων και έχουν την εντύπωση ότι τα λένε μεταξύ τους και ότι κανείς άλλος δεν ακούει. Σε ερώτηση λοιπόν που προφανώς αφορούσε τη μέθοδο μεταλλουργίας, απαντάει ο κ. Pitcher:

Σύμφωνα με τη ΜΠΕ είναι flash smelting, μια μέθοδος της Outotec (και όχι auto tech!), δεν είναι στην πραγματικότητα για τον χρυσό (σ.σ. αλλά για τον χαλκό)… Προφανώς αδειοδοτήθηκε με αυτόν τον τρόπο για να μη χρησιμοποιηθεί κυάνιο. Το flash smelting είναι για τη Φάση 3 της Ολυμπιάδας.

Έχουμε άλλα δυο χρόνια μέχρι να τελειώσει η Φάση 1, τα τέλματα που επανεπεξεργαζόμαστε. Μετά έχουμε δυο με τρία χρόνια στη Φάση 2 όπου θα κάνουμε ακριβώς αυτό που κάνουμε τώρα, θα πουλάμε ΟΛΟ το συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη στην αγορά. Και στη Φάση 3 είναι που μπαίνει το καινούριο εργοστάσιο.

Έτσι μέσα στα επόμενα 5-6 χρόνια θα πρέπει να αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος επεξεργασίας. Φυσικά ξέρουμε ότι η υδατική οξείδωση υπό πίεση θα δουλέψει. Για τη βιο-οξείδωση δεν είμαι σίγουρος αλλά υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Και το flash smelting είναι μία από αυτές. Aλλά θα πρέπει να είσαι πεπεισμένος ότι έχεις ένα κόστος κεφαλαίου και ένα κόστος λειτουργίας που μπορείς να πιστέψεις (σ.σ. να εμπιστευθείς ότι θα βγάζει κέρδος)».

Xαλαρά και άνετα, νομίζοντας οτι οι ιθαγενείς κοιμούνται, ο πρόεδρος κ. Pitcher δήλωσε την αλήθεια, ότι μέθοδος μεταλλουργίας flash smelting (ακαριαία τήξη) πάνω στην οποία στηρίχθηκε ολόκληρη η αδειοδότηση της Ελληνικός Χρυσός είναι απλά… μία από τις εναλλακτικές επιλογές που ΘΑ εξεταστούν ΜΕΤΑ από 5-6 χρόνια και μάλιστα όχι η πιθανότερη επιλογή λόγω απίστευτου κόστους…
Υπενθυμίζουμε ότι η κατασκευή και λειτουργία μονάδας μεταλλουργίας χρυσού είναι συμβατική υποχρέωση της Ελληνικός Χρυσός (όρος 3.2 της σύμβασης μεταβίβασης) και ότι η επένδυση πήρε το πράσινο φως να προχωρήσει επειδή θεωρήθηκε «ιδιαίτερου δημοσίου συμφέροντος». Το δημόσιο συμφέρον και όφελος είναι ακριβώς η προσδοκία εσόδων για το Δημόσιο από την εγχώρια προστιθέμενη αξία της παραγωγής καθαρών μετάλλων της μεταλλουργίας. Χωρίς αυτήν, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Όμως η Eldorado δεν βιάζεται. Πέντε με έξι χρόνια δίνει περιθώριο ο κ. Pitcher στην εταιρεία του, ενώ η Έγκριση Τεχνικής Μελέτης του υποέργου Ολυμπιάδας (Δ8-Α/Φ.7.49.13/30258ΠΕ/5159ΠΕ/10.2.2012) της δίνει τρία χρόνια από το Φεβρουάριο του 2012, δηλαδή ήδη λιγότερα από δύο. Η υπηρεσία που υπέγραψε την έγκριση βιάζεται να φέρει τα έσοδα της μεταλλουργίας στη χώρα, ο κ. Pitcher πάλι όχι. Γιατί να βιαστεί; Αντί να κατασκευάσει μια μονάδα υψηλού κόστους κεφαλαίου και λειτουργίας και να πληρώνει υψηλούς φόρους στο Δημόσιο, την Eldorado τη συμφέρει να πουλάει το χρυσοφόρο συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη στο εξωτερικό, φυγαδεύοντας το χρυσό σα φτηνή πρώτη ύλη όπως κάνει μέχρι σήμερα. Τα κέρδη από το χρυσό της Ολυμπιάδας πραγματοποιούνται στην Κίνα, περνάνε μέσα από φορολογικούς παραδείσους όπως η Ολλανδία και τα Μπαρμπάντος και εν τέλει το Ελληνικό Δημόσιο δεν εισπράττει τίποτα.. Το ίδιο θα συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια. «Λέτε ψέμματα» θα μας πουν, «ότι το Κράτος δεν θα έχει όφελος, γιατί πολύ πρόσφατα θεσπίστηκαν για πρώτη φορά τέλη (royalties) στα ιδιωτικά μεταλλεία».

Ας μας επιτρέψουν να περιμένουμε την υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει τον τρόπο καθορισμού τους και ας μας επιτρέψουν να είμαστε ΒΕΒΑΙΟΙ ότι για τα μέταλλα που εξάγονται ως συμπυκνώματα, τα τέλη δεν θα είναι παραπάνω από ΨΙΧΟΥΛΑ.

Διαβάστε τώρα και γελάστε ή κλάψτε τι λέει σχετικά με τη «θαυματουργή» μέθοδο της ακαριαίας τήξης η «ιστορική» απόφαση 1492/2013 που απέρριψε την προσφυγή των κατοίκων κατά της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Ελληνικός Χρυσός. Ιστορική πραγματικά η απόφαση γιατί ποτέ άλλοτε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν έχει πέσει τόσο χαμηλά:

13. Επειδή, εξ άλλου, η επιλογή της μεθόδου μεταλλουργίας αποτέλεσε προϊόν ενδελεχούς εξετάσεως και συγκριτικής αξιολογήσεως των διαθέσιμων τεχνικών με κριτήριο την βέλτιστη περιβαλλοντικά και τεχνικοοικονομικά κατεργασία των συγκεκριμένων μεταλλευμάτων και διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων, αφού ελήφθησαν υπ’ όψιν και τα κριθέντα με την 613/2002 απόφαση της Ολομελείας.

Σύμφωνα με τη Μ.Π.Ε. [...] δεν απαιτεί τη χρήση κυανίου ή ενώσεών του και θεωρείται από τεχνολογικής απόψεως η «state of the art» μέθοδος και από περιβαλλοντικής απόψεως η καθαρότερη πυρομεταλλουργική μέθοδος [...]

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης [...] η εφαρμοσιμότητά της στα συγκεκριμένα συμπυκνώματα των μεταλλείων Κασσάνδρας και ειδικότερα στους δυσκατέργαστους αρσενοπυρίτες της Ολυμπιάδας έχει ήδη δοκιμασθεί επιτυχώς σε ημιβιομηχανική κλίμακα βάσει δοκιμών που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια της φινλανδικής εταιρείας Outotec, η οποία έχει αναπτύξει τη μέθοδο.
Η κρίση αυτή της Διοίκησης ως προς το χαρακτηρισμό της επιλεγείσας μεθόδου ως βέλτιστης διαθέσιμης και ως προς την εφαρμοσιμότητά της στα συγκεκριμένα συμπυκνώματα [...]

Τέλος, αβασίμως προβάλλεται ότι η προσβαλλόμενη είναι πλημμελής, διότι δεν προβλέπει εναλλακτική μέθοδο σε περίπτωση που η προκρινόμενη αποδειχθεί τεχνικώς ή οικονομικώς ανεφάρμοστη, σύμφωνα και με τη σχετική παρατήρηση της Δ/νσης Μεταλλευτικών & Βιομηχανικών Ορυκτών. Και τούτο διότι, όπως προκύπτει από το σύνολο της Μ.Π.Ε., η μέθοδος μεταλλουργίας είναι βασική συνιστώσα του επενδυτικού σχεδίου και επηρεάζει το συνολικό σχεδιασμό [...] Ως εκ τούτου, η τυχόν εφαρμογή άλλης μεθόδου ή η ουσιώδης, ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τροποποίησή της, σε οποιοδήποτε στάδιο και αν ανακύψει η ανάγκη αυτή, θα πρέπει να στηρίζεται σε νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων, εκδοθείσα κατόπιν τηρήσεως εκ νέου της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδοτήσεως, λόγω ουσιώδους τροποποιήσεως των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.

Ολόκληρο το θαυμαστό πόνημα του ΣτΕ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. «Η μέθοδος μεταλλουργίας είναι βασική συνιστώσα του επενδυτικού σχεδίου και επηρεάζει το συνολικό σχεδιασμό» διαβεβαιώνει η απόφαση, άρα δεν δεν χωράει ούτε αλλαγή μεθόδου ούτε καν ουσιώδης τροποποίηση της χωρίς νέα διαδιασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Η χρήση της συγκεκριμένης μεταλλουργικής τεχνολογίας ορίζεται με ειδικό όρο της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) ως «απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση των παραγόμενων συμπυκνωμάτων Ολυμπιάδας και Σκουριών». Ο κ. Pitcher ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ όσο ισχύει η ΑΕΠΟ να αποφασίσει να αλλάξει μέθοδο, ούτε μετά από δυο ούτε μετά από πέντε χρόνια. Και τα πράγματα είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρα:

Έχουμε γράψει και καταγγείλει επανειλημμένως ότι η εταιρεία (η European Goldfields τότε) εξαπάτησε τη Διοίκηση σε σχέση με τη δυνατότητα βιομηχανικής εφαρμογής της μεθόδου flash smelting στα συμπυκνώματα Ολυμπιάδας και Σκουριών με τη συγκεκριμένη αναλογία, προκειμένου να πετύχει την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων. Όλα όσα αναφέρει σχετικά το ΣτΕ έχουν ήδη καταρριφθεί με πάταγο. Καμμία «ενδελεχής εξέταση» δεν υπήρξε και καμμία «συγκριτική αξιολόγηση», η μέθοδος δεν είναι ούτε «state of the art» ούτε «βέλτιστη διαθέσιμη τεχνική» για τα συγκεκριμένα συμπυκνώματα και εναλλακτική μέθοδος θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί αλλά κάποιοι δεν το ήθελαν, ώστε να είναι ευκολότερη η έγκριση και μονόδρομος η αποφυγή της επένδυσης στην πολυδάπανη μεταλλουργία. Για το πώς μεθοδεύθηκε αυτή η έγκριση διαβάστε το: Η «απάτη» του flash smelting στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός που είναι πολύ αποκαλυπτικό.

Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν μπορεί να εφαρμοστεί όπως εγκρίθηκε στα συμπυκνώματα της Χαλκιδικής για μια σειρά από λόγους, περιβαλλοντικούς, τεχνικούς αλλά και οικονομικούς. Εκτός από την εκτενή διεθνή βιβλιογραφία (ένα δείγμα της οποίας μπορείτε να βρείτε εδώ), ειδικά για τη Χαλκιδική:

- Το αποδεικνύει ο μηχανικός μεταλλείων κ. Γ. Ψυχογιόπουλος στη μελέτη του “Παρατηρήσεις επί της Σχεδιαζόμενης Εφαρμογής της Μεθόδου Ακαριαίας Τήξης στην Επεξεργασία του Συμπυκνώματος Σιδηροπυριτών Ολυμπιάδας – Πρόταση Απομάκρυνσης του Αρσενικού από το Συμπύκνωμα πριν από την Επεξεργασία του με τη Μέθοδο Ακαριαίας Τήξης”

- Το δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς η κατασκευάστρια της τεχνολογίας flash smelting Outotec στην «Technical Report on the Olympias Project»/ European Goldfields, July 14, 2011″. To αποδέχεται, τόσο σε αυτό όσο και σε μεταγενέστερα έγγραφα της η ίδια η Εuropean Goldfields, που «λόγω της αβεβαιότητας για τη δυνατότητα εφαρμογής της ακαριαίας τήξης» αφαιρεί τελείως τη μεταλλουργία από την παραγωγική διαδικασία και παρουσιάζει σαν τελικό προϊόν ένα εμπορεύσιμο συμπύκνωμα. Επαναλαμβάνουμε, χωρίς μεταλλουργία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ έσοδα για το Δημόσιο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δημόσιο όφελος.

- Το δήλωσε απλά και καθαρά ο κ. Pitcher: «Προφανώς το έργο αδειοδοτήθηκε με αυτόν τον τρόπο για να μη χρησιμοποιηθεί κυάνιο». Αλλά δυόμιση χρόνια μετά την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων ακόμα δεν έχουν ακόμα αποφασίσει για τη μέθοδο. Αν σε αυτό το διάστημα έγινε περαιτέρω έρευνα για την εφαρμοσιμότητα της ακαριαίας τήξης στη Χαλκιδική, προφανώς δεν απέδωσε. Για όσους επιμένουν να παπαγαλίζουν ότι «στη Χαλκιδική δεν θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο» επισημαίνουμε ότι τόσο η υδατική οξείδωση υπό πίεση όσο και η βιο-οξείδωση, που ο κ. Pitcher αναφέρει σαν επικρατέστερες της ακαριαίας τήξης, απαιτούν κυάνιο. Βασικός παράγοντας επιλογής μεθόδου είναι το κόστος κατασκευής και λειτουργίας και εκεί μια μέθοδος ακριβή και πειραματική που έχει να επιλύσει σωρεία τεχνικών προβλημάτων υστερεί σημαντικά έναντι των άλλων.

- Και βέβαια την διαφαινόμενη ακαταλληλότητα της μεθόδου για τα συμπυκνώματα της Χαλκιδικής είχε επισημάνει από το 2006 η αρμόδια για την τεχνική αδειοδότηση του έργου Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών/ Τμήμα Α” με σχετικά έγγραφά της:

1. Με το έγγραφό της Δ8-Α/Φ7.49.13/οικ.6837/1477/27.3.2006 επεσήμανε ότι: «Η τεκμηρίωση της επιλογής πυρομεταλλουργικής μεθόδου επεξεργασίας των συμπυκνωμάτων δεν είναι επαρκής. Δεν γίνεται σύγκριση από πλευράς τεχνικοοικονομικής και περιβαλλοντικών επιπτώσεων με τις υδρομεταλλουργικές μεθόδους που είχαν κατά το παρελθόν προταθεί για την επεξεργασία των ίδιων συμπυκνωμάτων (βιολογική οξείδωση και οξείδωση υπό πίεση)».

2. Με το έγγραφό της Δ8-Α/Φ.7.49.13/22343/3949/2.12.2010 ζητούσε περαιτέρω δοκιμές σε μεγαλύτερη κλίμακα αλλά και τροποποίηση της ΜΠΕ ώστε να προβλεφθεί και η εναλλακτική μέθοδος που θα εφαρμόσει η εταιρεία στην περίπτωση που η ακαριαία τήξη αποδειχθεί «τεχνικά μη εφαρμόσιμη ή οικονομικά ασύμφορη».

Και στα δυο έγγραφα αναφέρονται οι δυο πλέον διαδεδομένες μέθοδοι επεξεργασίας μεταλλευμάτων τύπου Ολυμπιάδας, η υδατική οξείδωση υπό πίεση και η βιο-οξείδωση, αυτές που τώρα είναι στη «σφαίρα» των «εναλλακτικών λύσεων» του κ. Pitcher. Όμως η κλίκα μέσα στο ΥΠΕΚΑ που επεδίωκε έγκριση της μελέτης πάση θυσία και με απλή αντιγραφή και αποδοχή αυτούσιου του περιεχομένου της είχε πάρει τα μέτρα της και η συγκεκριμένη Διεύθυνση με τις ενοχλητικές απαιτήσεις είχε ήδη αποκλειστεί από την «Ομάδα Συντονισμού» που αξιολόγησε τη ΜΠΕ και προώθησε το σχέδιο ΑΕΠΟ.

Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία. Η ακαριαία τήξη ήταν ένα χρήσιμο παραμύθι για να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη έγκριση αλλά είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Το Συμβούλιο της Επικρατείας χρησιμοποιήθηκε για να κλείσει εκ των υστέρων όλα τα κενά και να νομιμοποιήσει όλα τα ψεύδη της ΜΠΕ. Σε κείμενό του με τίτλο «Σχολιασμός της 1492/2013 απόφασης του ΣτΕ σε ό,τι αφορά την εφαρμοσιμότητα της μεταλλουργικής μεθόδου ακαριαίας τήξης» ο μηχανικός μεταλλείων κ. Ψυχογιόπουλος, αφού αποδεικνύει ότι η ακαριαία τήξη δεν είναι «βέλτιστη διαθέσιμη τεχνική» για το συνδυασμό των συμπυκνωμάτων της Χαλκιδικής, ασκεί κριτική στο ΣτΕ λέγοντας ότι όφειλε να βασίσει την κρίση του για αυτό το θέμα στη γνωμοδότηση της μόνης αρμόδιας για τεχνικά ζητήματα υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών του ΥΠΕΚΑ, που ουσιαστικά ήταν αρνητική και όχι θετική.

Η «επένδυση» ήδη υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς σε όλα τα μέτωπα, εκτός από αυτό της μεταλλουργίας που υποτίθεται ότι είναι η κεντρική της κατεύθυνση και στόχος. Όπως καταλαβαίνουμε από τις δηλώσεις του κ. Pitcher, η εταιρεία νωρίζει ότι το flash smelting δεν είναι η “βέλτιστη τεχνική” και γι’αυτό μιλάει για τις άλλες τεχνικές μεθόδους. Νέα μέθοδος σημαίνει (δείτε εδώ) ότι θα πρέπει να παύσει η δραστηριότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα περιβαλλοντική αδειοδότηση, αλλά το κλειδί είναι ποια δραστηριότητα θα παύσει όταν όλα θα δουλεύουν ήδη στο φουλ και ποια πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο θα πάρει τέτοια απόφαση.

Το βέβαιο είναι ότι βιάζονται για όλα τα άλλα εκτός από το εργοστάσιο χρυσού. Στο μεταξύ η εταιρεία θα συνεχίσει να κερδίζει μεταφέροντας τα πολύτιμα συμπυκνώματα στο εξωτερικό και χωρίς να αφήνει τίποτα στα δημόσια ταμεία. Έτσι το «δημόσιο όφελος» πάει περίπατο. Και η Χαλκιδική αλέθεται χωρίς κανένα λόγο.










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Στις φλόγες το εξοχικό σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους

Στις φλόγες τυλίχθηκε η εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα. Στο σπίτι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν υπήρχε κανείς καθώς πρόκειται για εξοχικό και δεν κατοικείται το χειμώνα, ενώ όταν λείπει ο πρώην πρωθυπουργός δεν υπάρχει και φύλαξη.

Από τη φωτιά καταστράφηκε μεγάλο μέρος του σπιτιού, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ασφάλειας προκειμένου να ερευνήσουν το χώρο για την πιθανότητα εμπρησμού.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 02:34 μετά τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν και το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού στην Αθήνα έχει βρεθεί στο στόχαστρο, ωστόσο ακόμη επίσημα δεν υπάρχουν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν πως η πυρκαγιά στο εξοχικό του προήλθε από επίθεση.
 
iefimerida.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Να μη σας περάσει απ το μυαλό ούτε στιγμή ότι θα ΞΕΧΑΣΕΤΕ αυτούς που μας σπρώχνουν στη μετανάστευση και την αυτοκτονία. ΒΙΝΤΕΟ

Ο χερ-Σαμαράς δεσμεύεται προεκλογικά να καταργήσει το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κατά την παρουσίαση του Οικονομικού Προγράμματος της ΝΔ.στο Ζάππειο.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο σημερινός λαθρο-πρωθυπουργός κατηγορεί για το χαράτσι τον Ευάγγελο

-Τούρκογλου/Βενιζέλο που το εμπνεύστηκε και συνδέει τις «ζημιές και τις χασούρες» της ΔΕΗ με την είσπραξη του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος!


Για να θυμάσαι αυτούς που σε σπρώχνουν στη μετανάστευση και την αυτοκτονία.




Γιατί ξέχασες και να του λόγου το αληθές :












Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου











Απόλυτη παράνοια: Προανήγγειλαν την απελευθέρωση των απολύσεων ως μέτρο..."καταπολέμησης της ανεργίας"!!

"Η μείωση της ανεργίας θα ξεκινήσει από το τέλος του 2014" προβλέπει ο υπουργός Εργασίας Ανεργίας Γιάννης Βρούτσης (ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Στο ίδιο έργο θεατές - οι ανάξιοι κάθε κριτικής ψευδοκυβερνητικοί σαλτιμπάγκοι, αφού βλέπουν την ανεργία να θεριεύει το 2013 αλλά και με την τάση να χειροτερεύει το 2014, μετέθεσαν για νιοστή φορά την...ανάσχεση ενός από τα χειρότερα κοινωνικοοικονομικά αποτελέσματα, ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΕΦΕΡΑΝ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, από το 2013 και τα μέσα του 2014 για το...τέλος πλέον του 2014! Ασφαλώς και στην πραγματικότητα, όσο η σαμαρική συμμορία μένει ανέγγιχτη, η ανοδική πορεία της ανεργίας δεν πρόκειται να ανασχεθεί πριν το 2016, οπότε και θα έχει αγγίξει επισήμως το απίστευτο 34%)  και θα είναι αποτέλεσμα των διαρθρωτικών αλλαγών , της αύξησης της ευελιξίας στην αγορά εργασίας (βλ. παρακάτω τι ακριβώς εννοεί), της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους (προφανώς την προδιαγεγραμμένη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν την εκλαμβάνει ούτε ο ίδιος ως "γιατρικό") και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας
Τα παραπάνω δήλωσε ο Βρούτσης σε εκδήλωση σήμερα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), επικεντρώνοντας στην αναγκαιότητα της αλλαγής του νομικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις, η οποία πρέπει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013.  
Μέχρι σήμερα ως ομαδικές απολύσεις θεωρούνται α) οι περισσότερες των 6, όταν η επιχείρηση απασχολεί 20-150 εργαζομένους και β) οι άνω του 5%, αρκεί να μην υπερβαίνουν τις 30, όταν η επιχείρηση απασχολεί άνω των 150 εργαζομένων. Η έγκριση των ομαδικών απολύσεων απαιτεί διαβουλεύσεις και αιτιολογημένη απόφαση του υπουργού Εργασίας, χωρίς την οποία οι απολύσεις θεωρούνται άκυρες.
Ο Βρούτσης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο «ελληνική πρωτοτυπία, μοναδική στην Ευρώπη» το οποίο «δεν έσωσε ούτε τις επιχειρήσεις, ούτε τις θέσεις εργασίας», αντίθετα «οι επιχειρήσεις έκλεισαν και οι εργαζόμενοι έχασαν τα δεδουλευμένα και την εργασία τους, χωρίς να λάβουν επίδομα ανεργίας, αφού συνήθως δεν είχε προηγηθεί κανονική απόλυση».  
Σύμφωνα με το υπουργείο, στις νέες ρυθμίσεις εξετάζεται η αύξηση του ορίου του 5% για επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της αναδιάρθρωσης, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάληψη υποχρεώσεων από τον εργοδότη για τη στήριξη και την επανακατάρτιση των εργαζομένων που θα απολύσει, ώστε να είναι δυνατή η επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ Α.A: Όλες αυτές οι ανεκδοτολικής διατύπωσης υποσημειώσεις σημαίνουν πολύ απλά ότι ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ (με κεντρική στόχευση τις τράπεζες, αφού εκεί αναμένεται πρωτίστως να επικεντρωθούν οι "αναδιαρθρώσεις" την επόμενη χρονιά, αλλά εξυπακούεται ότι τη νέα διευκόλυνση θα εκμεταλλευτούν οι απανταχού καιροσκόποι που θα βασιστούν πάνω στο μνημονιακό εργασιακό μεσαίωνα της άναρχης "ελαστικότητας" για να καλύψουν τα κενά τους με λιγότερους εργαζόμενους και κατ'επέκταση μικρότερο κόστος). 
Το θέμα των ομαδικών απολύσεων αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να απασχολήσει και την αποψινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών στο υπουργείο Οικονομικών μαζί με το θέμα της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος.
(ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/)









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Και "Μαζί τα φάγατε", και μας ξεζουμίσατε κιόλας......

Του Σπύρου Γουδέβενου

Είναι ιστορική πλέον η ατάκα, του παχύδερμου, Θόδωρου Πάγκαλου, "Μαζί τα φάγαμε"....
Αλήθεια,τι "φάγαμε";;
Το παχύδερμο, όπως εξήγησε τις επόμενες μέρες, ενώ παραδεχόταν ότι το πολιτικό σύστημα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, με το πολιτικό δυναμικό τους, κατέλυσαν την εξουσία με πλαστές αφηγήσεις, οικονομικά ωφελήθηκαν τα μάλα, αφού εκατοντάδες πολιτικά στελέχη βρέθηκαν με περιουσίες, κτλ, μας είπε ότι και εμείς, οι "ποπολάροι" ωφεληθήκαμε με:
* Μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο

* Με παχυλούς μισθούς των 1000-1500€

* Με δάνεια, διαφόρων μορφών, στους πολίτες 
Να αναφέρω εν τάχει, ότι το Δημόσιο πριν το 2010, είχε 800.000 υπαλλήλους περίπου (αντί 650.000 σήμερα), αριθμός όχι υπερβολικός, και κοντά σε νούμερα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, οι μισθοί ήταν μεσαίας κλίμακας, γιατί όσο ανέβαιναν λίγο οι μισθοί , με μεγαλύτερο ρυθμό ανέβαινε αυτό το διάστημα το κόστος ζωής. Για τα δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες, είναι γνωστά. Δανεικό χρήμα, με ληστρικά επιτόκια......Σιγά το φαγοπότι, με λίγα λόγια!!
Η λάθος αμυντική απάντηση μας
Στην παραπάνω ατάκα του Πάγκαλου, ο κόσμος που τότε είχε αρχίσει να πλήττεται από την μνημονιακή λαίλαπα, απάντησε οργισμένα, αλλά αμυντικά.....
Αρχίσαμε να απαντάμε, στο στυλ "Εσείς, οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες φίλοι σας, φάγανε τον αγλέουρα, εμείς πήραμε τα ψίχουλα". Και αυτή η απάντηση που ακόμα και σήμερα δίνουμε, σε συνδυασμό με συμπτώματα του κοινωνικού αυτοματισμού, φέρνει τα θύματα της μνημονιακής πολιτικής, σε "εμφύλιο".....Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, να δίνουν "λίγο δίκιο" στον Πάγκαλο για τους Δημόσιους υπαλλήλους, οι χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα (γιατί υπάρχουν και υψηλά αμειβόμενοι εκεί) να δίνουν "δίκιο" στο παχύδερμο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, και τέλος πολίτες που δεν είχαν νταραβέρια με τράπεζες, να τα βάζουν με αυτούς που έπαιρναν στεγαστικά δάνεια, καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες!
Με λίγα λόγια, ακόμα και εμείς, που βάζαμε πρώτο στην όποια πολιτική μας ανάλυση, το "αντιμνημονιακό", βάζοντας τέτοια διχαστικά θεωρήματα έστω δεύτερα, τροφοδοτούσαμε το οπλοστάσιο των καταπιεστών μας.

Ο πλούτος της ολιγαρχίας, προϊόν καταπίεσης μας!
Μεγαλοεργολάβοι έκαναν μπίζνες με τους πολιτικούς ΠΑΣΟΚ, και ΝΔ, και έβγαζαν τεράστια κέρδη. Αλλά τα κέρδη, το χρήμα κοινώς, δεν τυπωνόταν απλά σε τράπεζες, και τους αποδιδόταν αυτόματα. Όλοι αυτοί, οι κατασκευαστές δημοσίων έργων, προμηθευτές όπλων, φαρμάκων, κτλ του Δημοσίου, οι προμηθευτές υπηρεσιών του Δημοσίου, παρέδιδαν έργο, υλικό, που πίσω από αυτό, υπήρχε εργατικό δυναμικό.
Οι δρόμοι, τα γήπεδα για το 2004, οι ΧΥΤΑ, που απέδωσαν και αποδίδουν ακόμα τεράστια κέρδη, υλοποιήθηκαν από εμάς. Τα φάρμακα, τα όπλα, και ότι παραδίδεται από το ιδιωτικό τομέα στον Δημόσιο, πάλι εμείς τα φτιάξαμε. Τις υπηρεσίες πάλι, μισθωτοί τις παρείχαν υπό την σκέπη των ιδιωτικών εταιριών. Και ενώ εμείς, παίρναμε έναν μισθό που εξασφάλιζε την αξιοπρεπή διαβίωση μας, ένα ΙΧ και 5 μέρες διακοπές το καλοκαίρι, αυτά τα 40 χρόνια οι εργοδότες μας έπαιρναν από το Δημόσιο τρισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή απίστευτα και αυξανόμενα κέρδη για αυτούς, και εμείς να παίρνουμε όλο και λιγότερο κάθε χρόνο, δουλεύοντας περισσότερο.....
Ακόμα και οι "περιττοί" δημόσιοι οργανισμοί, που στελεχώνονταν, όπως λέτε πολλοί, από άχρηστους υπαλλήλους, είχαν στηθεί από την πλουτοκρατία, για να μπορούν να δίνουν δουλειές στους ημέτερους εργολάβους, και οι εργαζόμενοι απλά έπαιρναν έναν μισθό, όχι από το σπίτι τους, αλλά με καθημερινή εργασία, πολλές φορές κοπιαστική....(Οι θεωρίες ότι η δουλειά που κάνουμε, είναι η πιο κοπιαστική από όλες, είναι εσωτερικής κατανάλωσης, για να γλιτώνουμε την γκρίνια της γυναίκας στο σπίτι)
Ας σταματήσουμε να απολογούμαστε λοιπόν.....Θύματα τους ήμασταν, θύματα τους είμαστε! 

Απλά η κρίση τους, μας έκανε θύματα με χειρότερους όρους, από αυτούς που υφίστανται προ μνημονίων!









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










Case study εργασιακού μεσαίωνα: Ο ξεπουλημένος ΟΤΕ, η φωτογραφική διάταξη και οι 500...ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι

Τουλάχιστον 500 νέες προσλήψεις από τον ΟΤΕ!
«Σε 500 νέες προσλήψεις, που αφορούν θέσεις για τεχνικούς πεδίου, μηχανικούς, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές, προχωρά ο ΟΤΕ».
Η αλήθεια:
 
ΤΟ ΟΤΕ της γερμανικής (κρατικών συμφερόντων) εταιρείας Deutsche Telekom, αφού κατάφερε να πάρει 2200 «εθελούσιες» παραιτήσεις μόνιμων υπαλλήλων του, προχωράει στην αντικατάστασή τους με 500 προσλήψεις ενοικιαζόμενου προσωπικού μέσω της θυγατρικής του OTEplus.
 
Ο συνδυασμός κινήτρων και εξαναγκασμού (καρότο και μαστίγιο) σε παραίτηση, απέδωσε αποτελέσματα ανώτερα των αναμενομένων.
 
Στο 13ο όροφο του Δ. Μεγάρου του ΟΤΕ είναι έκδηλη η ικανοποίηση των διοικούντων.
 
Στο ευτυχές αποτέλεσμα συνέβαλε και η…… τυχαία ως προς την συγκυρία, αλλά ευεργετική κατά τ’ αλλά τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στις 22-11-2013 και ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 28-11-2013.
 
Η τροπολογία αυτή προβλέπει ότι όσοι ενταχθούν σε τέτοια προγράμματα και πληρώσουν όλες τις ασφαλιστικές εισφορές (cash) θα πάρουν σύνταξη με τα σημερινά όρια ηλικίας και όχι όπως αυτά θα διαμορφωθούν μετά από 5 ή 8 χρόνια που θα έρθει ο καιρός να συνταξιοδοτηθούν.
 
Όσοι παραμένετε, κινδυνεύετε (κυκλοφορούν τα παπαγαλάκια της διοίκησης) να μειωθεί ο μισθός σας στα 600 ευρώ τώρα που λήγει η μετενέργεια, να απολυθείτε ή στην καλύτερη περίπτωση να πάρετε σύνταξη όταν γίνετε 70 χρονών!
 
Μετά απ’ αυτό δημιουργήθηκε αδιαχώρητο προς την έξοδο και ο στόχος για 1100 αποχωρήσεις υπερδιπλασιάστηκε.
 
Η διοίκηση ενθουσιασμένη προχωράει στην υλοποίηση της εθελούσιας εξόδου με πυρετώδες ρυθμούς για να προλάβει με το κλείσιμο του έτους, μαζί με τα εύσημα της D.T, ευελπιστεί να εξασφαλίσει και το ανάλογο πριμ.
 
Θυμίζουμε ότι πέρυσι με ανάλογο πρόγραμμα αποχώρησαν άλλοι 1517 μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΤΕ και οι ετήσιες αποδοχές (μισθοί και μπόνους) του Διευθύνοντος συμβούλου κ. Τσαμάζ εκτινάχτηκαν στο 1.246.365 ευρώ (εδώ είθισται για ευνόητους λόγους να μπαίνει το ποσό ολογράφως).
Ο λόγος του πανηγυρισμού της D.T για την επιτυχία των προγραμμάτων είναι προφανής.
Με αυτό τον τρόπο κατάφερε από τότε που πήρε τον ΟΤΕ να μειώσει κατά 6.000 τις θέσεις σταθερής εργασίας και να τις αντικαταστήσει με outsourcing, εργολαβίες και ενοικιάσεις χαμηλόμισθων εργαζομένων των 586 ευρώ από τη θυγατρική του ΟΤΕ OTEplus, των 255 από τη θυγατρική της COSMOTE Ε-Value κ.λ.π.
 
 
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόσληψη 500 τεχνικών, διοικητικών κ.λ.π. από τη θυγατρική OTEplus, η οποία θα τους ενοικιάζει στον ΟΤΕ!
Σύμφωνα με διαχρονικές καταγγελίες από εργαζόμενους του ΟΤΕ (συνδικαλιστές της ΑΣΕ-ΟΤΕ) η διαδικασία αυτή είναι οριακή ως προς τη νομιμότητά της όπως έχει αποφανθεί και η ΑΔΑΕ με σχετική της απόφαση στις 22-07-2009 (Αρ. Πρωτ.: ΕΜΠ 231) που εγκαλεί τη διοίκηση του ΟΤΕ για παράνομες πρακτικές.
 
Εντύπωση προκαλεί όμως ως προς αυτό η αδράνεια υλοποίησής της από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και η παρελκυστική τακτική του «ισόβιου» προέδρου της Α. Λαμπρινόπουλου πρώην Διευθυντή του ΟΤΕ, πρώην προέδρου του ΟΣΕ και ο οποίος απάντησε στην ΑΣΕ ότι η OTEplus είναι 100% θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ και δεν παραβιάζεται το απόρρητο των επικοινωνιών.
 
Δηλαδή ο κ. Λαμπρινόπουλος εμφανίζεται να διαφωνεί με την παραπάνω απόφαση της ΑΔΑΕ της οποίας είναι πρόεδρος!!!
 
Σημειώνεται ότι την περιβόητη τροπολογία στη βουλή κατήγγειλαν με δριμύτητα σαν φωτογραφική (ότι ευνοεί τους τραπεζίτες και την Deutsche Telekom) οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, την υπερψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η «αντιμνημονιακή και αντισυστημική» Χρυσή Αυγή ψήφισε παρών!
Μετά την επιτυχία της «εθελουσίας» η διοίκηση προχωράει τις αναδιαρθρώσεις με γοργότερους ρυθμούς.
 
Το ξεπούλημα των θυγατρικών του ΟΤΕ στα Βαλκάνια, ακολουθεί η «αξιοποίηση» της τεράστιας περιουσίας του οργανισμού, αρχίζοντας με την εκποίηση 4 κτιρίων της Αθήνας. Το κτίριο της οδού Σταδίου 15, το κτίριο της Καλλιθέας στην οδό Δαβάκη, τις παλιές αποθήκες του ΟΤΕ στην Πέτρου Ράλλη, και το κτίριο της Ν. Κηφισιάς στην οδό Αγραύλης.
 
Επειδή είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να γίνετε άθελά σας διακινητές των δελτίων του γραφείου τύπου της Deutsche Telekom, σας στέλνουμε την είδηση για να επανορθώσετε.
 
Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι τα αφεντικά σας που έχουν ειδικά συμφέροντα να αποκρύπτουν, να συσκοτίζουν και να διαστρεβλώνουν για τα περί της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ συμβαίνοντα, σας πιέζουν να ευθυγραμμίζεστε μαζί τους και να υπηρετείτε σκοπιμότητες εξαπατώντας το κοινωνικό σύνολο.
 
Άλλωστε τα τεράστια πακέτα διαφημίσεων προς τα ετοιμόρροπα και υπό χρεωκοπία έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (αρτικόγραμμα κακόηχων λέξεων) δεν πιστεύουμε ότι είναι ικανά να τους ξελασπώσουν.
 
ΑΣΕ
Αθήνα: 11-12-2013


(ΠΗΓΗ: http://left.gr/)








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Ο Θεο-δόσης

 Ευκολίες στον τρόπο πληρωμής είχε κάνει ο κ.Μαντέλης ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο έλαβε από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens το ποσό των 450.000 μάρκων σε δύο δόσεις το 1998 και το 2000. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ήταν προεκλογική χορηγία και όχι μίζα.

Εμείς θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους αξιότιμους κύριους δικαστές που θα εκδικάσουν την υπόθεση ότι το 1998 δεν έγιναν  εκλογές.

Επίσης θα προτείναμε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να υπενθυμίσει στους Γερμανούς δοσατζήδες ότι ο κ. Μαντέλης – όταν αυτοί είχαν οικονομικές δυσκολίες στην αποπληρωμή της μίζας –  τους έκανε σκόντο και τους έβαλε δόσεις. Και μάλιστα άτοκες.

Μπορεί να συγκινηθούν και να ανταποδώσουν το καλό που τους είχε κάνει ο κατά τα άλλα “πανάξιος”  σοσιαλιστής υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

fouiter








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Αισχρό! Μαζί με το φόρο ακινήτων έφεραν διάσπαρτες φορολογικές διατάξεις!

Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε πως θα προλάβουν να ενημερωθούν οι βουλευτές όταν δυσκολεύονται να αποκωδικοποιησουν τις δεκάδες διατάξεις οι ειδικοί!

Το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που έφερε το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, μετατράπηκε σε πολυνομοσχέδιο, αφού περιλαμβάνει διάσπαρτες φορολογικές διατάξεις και κρυφά σημεία.

Για παράδειγμα, οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβάλλονται πλέον μέχρι το τέλος Απριλίου και η πληρωμή του φόρου θα πρέπει να γίνεται σε τρεις μηνιαίες δόσεις και όχι διμηναίες που ίσχυε μέχρι τώρα! Παράλληλα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να δίνουν προκαταβολή φόρου 80%!!








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ENERGA, ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ…

Πως από μία δικογραφία για μίζες που δεν δόθηκαν, φτάνουμε στα θαλασσοδάνεια της Αγροτικής (που ξεπλύθηκαν), στην αμαρτωλή Energa και τον Α. Φλώρο, στις πιέσεις του Σταύρου Ψυχάρη σε υπουργό υπερ Energa και στον …Ανδρίκο Παπανδρέου. Είμαστε όλοι, μία μεγάλη οικογένεια.

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 2001, και η διαπλοκή με ληστεία δημοσίου χρήματος.

Και κάποιες απίστευτες συμπτώσεις με σκοτεινές υποθέσεις του σήμερα.

Η δικογραφία ήλθε στα χέρια μας και προέκυψε από παράπλευρη απώλεια, εξ’ αιτίας μεσάζοντα που του έφαγαν την μίζα.

Στην δικογραφία αναφέρεται η αμαρτωλή Energa, αλλά και το όνομα του κ. Γ. Κοντομίχαλου. Ίσως αυτό να μην λέει τίποτα, εάν δεν υπήρχε μία τρομερή σύμπτωση: Ο κύριος Κοντομίχαλος, αντικατέστησε στην προεδρία της Εταιρείας Παροχής Αερίου (Αττικής) τον κύριο Δημήτρη Ζήση.

Ο κύριος Δημήτρης Ζήσης, είχε διοριστεί στην ΕΠΑ, όπως ο κύριος Κοντομίχαλος, από την εταιρεία DUKE, που φέρεται να έλαβε θαλασσοδάνειο – μαμούθ από την Αγροτική με εγγύηση …μετοχές (!) και να μην το αποπλήρωσε ποτέ, αφού φεύγοντας παρέδωσε τις μετοχές – ενέχυρο αντί του δανείου! Εταίρος και η εταιρεία Cinergy που εμπλέκεται στην υπόθεση με την Energa…

Πως κλείνει τώρα ο κύκλος; Κρατηθείτε… Ο κύριος Δημήτρης Ζήσης, φέρεται να είναι το άτομο το οποίο ο κύριος Σταυρος Ψυχάρης πρότεινε στον πρωθυπουργό, έπειτα από απαίτηση του υπόδικου Φλώρου της Energa! Για τη Διεύθυνση του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ).

 


Η τοποθέτηση του κ. Ζήση στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου είχε ιδιαίτερη σημασία για την Energa και τον πρόεδρο της Αχιλλέα Φλώρο. Και αυτό διότι ο ΛΑΓΗΕ είναι εκτός των άλλων ο καθ ύλην αρμόδιος Οργανισμός που μεριμνά για τις πληρωμές των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών ενέργειας, όπως η Energa.

Και το κερασάκι;

Στο ΔΣ της ΕΠΑ, φιγουραριζε εκείνη την εποχή και το όνομα του ενός και μοναδικού, Ανδρίκου Παπανδρέου. Που οπωσδήποτε δεν θα πήρε μυρουδιά τι γινόταν με την Cinergy, την DUKE, την Αγροτική, τα μετοχοδάνεια και το πανηγύρι των εκατομμύρίων. Ούτε βέβαια για την ασυδοσία της ΕΠΑ που πήγε να της τραβήξει τα χαλινάρια το ΥΠΑΝ το 2006

Η υπόθεση είναι πολύ σκοτεινή γιατί τα πρόσωπα εμπλέκονται σε θαλασσοδάνειο – μαμούθ με εγγύηση μετοχών που δεν αποπληρώθηκε από την Αμερικανικη εταιρεία.

Το σημαντικό; Στο ΔΣ της εταιρείας στην οποία συμμετείχε η κοινοπραξία που φέρεται να φέσωσε την Αγροτική, υπάρχει και το όνομα του Ανδρίκου Παπανδρέου! Αμερικάνικη εταιρεία… που έφυγε νύχτα.

Η Energa δεν χρειάζεται συστάσεις, έχει τις καλύτερες. Από τον κύριο Ψυχάρη.

Ρίξτε μια ματιά στην δικογραφία και θα επανέλθουμε.

Cinergy & Energa & the Agricultural Bank of Greece decided to set up a power company CGTL n which they participate in the following proportion:
Cinergy 40%, Agricultural Bank 40%, Energa 20% and they have also submitted an application to obtain a licence for the supply of electric power to Greece.
CGTL in the person of Mr Contomichalos represented to him that CGTL was in partnership with Energa and ATE

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ

Cinergy & Energa και η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εταιρεία ενέργειας CGTLστnν οποία συμμετέχουν με την ακόλουθη αναλογία:
Cinergy 40%, Αγροτική Τράπεζα 40%, 20% Energa και έχουν επίσης υποβάλει αίτηση για την απόκτηση άδειας για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. (Τα λαμόγια της ΡΑΕ είναι γνώστες…!)

Η CGTL στο πρόσωπο του κ. Κοντομίχαλου εκπροσωπούνται για την  CGTL οι Cinergy σε συνεργασία με την Energa και την ΑΤΕ

Τα παραπάνω από τα στοιχεία μίας πολύ περίεργης υπόθεση – εκδίκασης – ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ – Μήνυσης που κατατέθηκε και είναι στα Αγγλικά Δικαστήρια από γνωστό δικηγορικό γραφείο Αγγλίας το οποίο είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της  με ημερ 28 ΦΕΒ 2006 (παράκληση καλύψτε το όνομα του στην δημοσίευση) και η οποία είναι 62 σελίδες όλο ομορφιά …!.

Να μην ξεχάσουμε και τον ρόλο του Μεσάζοντα !!!!

Στην διαμεσολαβητική ενεργειακή συμφωνία το 5% ήταν η προμήθεια του ποσό διαστημικό και όπως έχει ειπωθεί ένεκα των πολιτικών μεγάλων γνωριμιών του ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΖΕΣ !!!! αλλά περίπτωση Σκόπια – Magyar Telekom – OTE – Γερμανούς  Λομπίστες κλπ Μίζες

62. As I have already pointed out the appellant never argued that Greek law applied. The appellant continues in an attempt to justify his changed position:
Misrepresentation by the Defendants

34. The full details of misrepresentations by the defendants which led to use of wrong law is given in 13th witness statement of the claimant. The Defendants disclosed three agreements with their alleged partners. Two agreements were with Energa and governed by English law and one agreement was with ATE and Energa and governed by Greek law. The Defendants claimed up until and during the trial that the disclosed agreement with ATE and Energa was never signed by ATE.

35. However, it was proved during the trial that this agreement was signed by ATE but as this fact was decided only after the trial when the judgement was given there was evidence of Greek law adduced due to misrepresentation by the Defendants that the agreement governed by Greek law was never signed. Therefore it is evident that the Defendants obtained the judgement by misrepresentation.
Fresh Evidence that partnership subsists

36. The learned Judge erred in finding that ‘kinopraxia’ was not formed and that there was no partnership between the Defendants and other members of ‘kinopraxia’ by failing to consider all circumstances and facts of the case. The Greek court found that ‘kinopraxia’ was formed and that such ‘kinopraxia’ functioned as de facto general partnership. Application for permission to adduce fresh evidence, Greek court judgement and Greek law evidence is made at this stage of the proceedings.

37. There is fresh evidence in form of a judgement of a Greek court which found that the Defendants, ATE and Energa were in partnership.

38. Considering that the Greek court found on exactly the same facts that the Defendants, ATE and Energa were in partnership it is submitted that the Claimant have real prospect of success to prove that the Defendants were partners of Energa when the evidence of Greek law is considered.

63. The thrust of his case is that, had the appellant known in advance that the judge would find that the ATE had signed the 15 February agreement and that it was in force, then he would have argued that under Greek law when Energa signed the July 216 agreement, they signed it on behalf of the respondent and the Bank.

Διαβάστε επίσης:

Ψυχάρης με υπόδικο της Energa κανονίζουν με Σαμαρά για διορισμό ανθρώπου τους στο ΔΕΣΜΗΕ









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Απόσυρση αυτοκινήτων και το 2014

 Παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων μέχρι τις 20/12/2014 με στόχο την ενίσχυση της αγοράς αυτοκινήτου. Η διαδικασία της απόσυρσης αφορά σε αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας που θα αποσυρθούν μέχρι 20.12.2014, για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31.12.2000 και για τα οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγουμένων ετών.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Χαρίζουν 400 εκατ. το χρόνο σε 5 ιδιώτες παραγωγούς ρεύματος την ώρα που κόσμος πεθαίνει από κρύο

Να διακοπούν οι επιδοτήσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ προς τους πέντε ιδιώτες που παράγουν ρεύμα απο φυσικό αέριο για να μπορεί να δοθεί δωρεάν ρεύμα στους μη έχοντες και χαμηλότερες τιμές στην βιομηχανία και χαλυβουργία, χωρίς επιβάρυνση της ΔΕΗ.

Αυτή ειναι η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση της πρότασης… φιλανθρωπίας να επιμεριστεί το κόστος του ρεύματος των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν σε όλους τους πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με επιβάρυνση μισού ευρώ στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του τομέα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκο και Ευ. Ουζουνίδου, οι εξαγγελίες Μανιάτη δεν λύνουν το πρόβλημα καθώς αποτελούν «επικοινωνιακές φωτοβολίδες».

Οι δυο βουλευτές κατέθεσαν σειρά προτάσεων για τα νοικοκυριά που ζουν κάτω απο το όριο της φτώχειας.

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται η δωρεάν παροχή ρεύματος 300 κιλοβατώρων το μήνα, σε όλους όσοι ειναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Το κόστος αυτής της πρότασης υπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εξευρεθούν μέσω της διακοπής των επιδοτήσεων ύψους 400 εκ. ευρώ που λαμβάνουν κάθε χρόνο πέντε ιδιώτες επιχειρηματίες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα απο φυσικό αέριο. Με τον τρόπο αυτό, αναφέρουν θα μπορέσει να δοθεί και φτηνό ρεύμα στην ενεργοβόρο βιομηχανία και στη χαλυβουργία, χωρίς να επιβαρύνεται η ΔΕΗ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί σε κάθε περίπτωση να δοθεί άμεση εντολή να επανασυνδέσει η ΔΕΗ το ρεύμα σε όλους τους φτωχούς οικιακούς καταναλωτές.

Επιπλέον, ζητούν τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο ώστε να αγοράζει ο καταναλωτής στα 0,9 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: koutipandoras.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου















Η καταστροφή των Δημόσιων συγκοινωνιών με νούμερα

Σάββατο απομεσήμερο. Λεωφόρος Κηφισίας. Στάση λεωφορείου έξω από το Υγεία. Πάνω από δέκα άνθρωποι, που πληθαίνουν, περιμένουν το λεωφορείο Α7 για να πάνε στο κέντρο της Αθήνας, ώς την αφετηρία του στην πλατεία Κάνιγγος.Εχουν περάσει… πενήντα (ναι, πενήντα με το ρολόι!) λεπτά κι ακόμα να φανεί το Α7. 

Πρόκειται όμως για «γραμμή κορμού», από αυτές που όταν τις έφτιαχνε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποσχόταν ότι θα περνούν τα λεωφορεία τους κάθε… 5-7 λεπτά! Εχουν περάσει 50 κι ακόμα να φανεί. Κάποια στιγμή εμφανίζεται το λεωφορείο 550. Δεν πάει Σύνταγμα, Ομόνοια, κέντρο, αλλά τουλάχιστον περνάει από το… Παναθηναϊκό Στάδιο! Είναι τόσο γεμάτο, που μόνο τρία από τα δεκαπέντε περίπου άτομα που έχουν μαζευτεί στη στάση κατορθώνουμε να μπούμε μέσα. Σε κάθε στάση που περνάμε ο κόσμος βρίζει, κάποιοι μουντζώνουν! Παίρνουμε έναν – δύο από τους πέντε – δέκα που περιμένουν.Βλαστημιέσαι κάθε φορά που περιμένεις λεωφορείο.


Ακόμα κι ο ηλεκτρικός, αυτό το παθολογικά αγαπημένο μέσο μεταφοράς των Αθηναίων και Πειραιωτών, έχει γίνει εχθρικός προς τους επιβάτες. Σαββατοκύριακα, όταν νυχτώνει ή κάποιες ώρες που δεν είναι αιχμής κάνει 10 ή και περισσότερα λεπτά να έρθει συρμός, όταν προ μνημονίου ερχόταν κάθε 3 ή το πολύ 5-6 λεπτά. Ας μη μιλήσουμε για τα τρένα του ΟΣΕ, αν κάποιος θέλει να πάει στην επαρχία. Κι όταν λέμε «επαρχία», εννοούμε ότι δεν υπάρχει καν τρένο που να πηγαίνει από την Αθήνα στην… Πάτρα! 

 Οχι, δεν αστειευόμαστε. Χρόνια τώρα, δεν συνδέεται σιδηροδρομικά η Αθήνα με την Πάτρα! Δεν έχει μείνει λίθος επί λίθου στα μέσα μαζικής μεταφοράς την εποχή του μνημονίου. Πέρα από τις προσωπικές εμπειρίες, οι αριθμοί δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Τα λεωφορεία, το μετρό, ο ηλεκτρικός, τα τρόλεϊ και το τραμ στην πρωτεύουσα είχαν μεταφέρει συνολικά 851,3 εκατομμύρια επιβάτες το 2009, την τελευταία χρονιά πριν ο Γιώργος Παπανδρέου υπαγάγει την πατρίδα μας στο επάρατο καθεστώς του μνημονίου. Πέρυσι, το 2012, οι επιβάτες αυτοί έγιναν μόνο 652,3 εκατομμύρια. Το μνημόνιο… κατάπιε 200 εκατομμύρια επιβάτες σε Αθήνα, Πειραιά και περίχωρα! Διακόσια εκατομμύρια! Θεαματική μείωση κατά 23%. Από τη μια η ανεργία, από την άλλη η αραίωση των δρομολογίων, καταποντίστηκε η επιβατική κίνηση. Σαν να μην έφταναν αυτά, πάνω στην κρίση αύξησαν οι άθλιοι θεαματικά την τιμή του αστικού εισιτηρίου – από 80 λεπτά που είχε το 2008 εκτινάχθηκε στο 1,40 ευρώ σήμερα η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου, αν πρέπει να χρησιμοποιήσει κανείς ηλεκτρικό ή μετρό! Αύξηση… 75%!

Ακόμη μεγαλύτερο το έγκλημα που έγινε στον ΟΣΕ. Το 2010 το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας ήταν 2.923 χιλιόμετρα. Οι αθεόφοβες μνημονιακές κυβερνήσεις έφαγαν… χίλια χιλιόμετρα δίκτυο – 911 για την ακρίβεια κι έτσι το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας συρρικνώθηκε στα 2.012 χλμ.

Δεν υπάρχει ουσιαστικά τρένο στην Πελοπόννησο! Ρήμαξαν και το δίκτυο της Μακεδονίας. Ανελέητη η σφαγή του προσωπικού. Στον ΟΣΕ δούλευαν 4.600 άτομα το 2009 και έμειναν σχεδόν τα μισά το 2012, μέσα σε μία τριετία, μόλις… 2.526 εργαζόμενοι! 

Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είναι το προσωπικό των τρένων, από 1.710 εργαζόμενοι το 2009 απέμειναν κυριολεκτικά οι μισοί το 2012, μόνο 877. Μείωση δηλαδή κατά 45% του προσωπικού του ΟΣΕ και κατά 49% του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Η σφαγή συνεχίζεται και το 2013 και οι μέχρι στιγμής αριθμοί δείχνουν ότι στο τέλος αυτού του μήνα δεν θα έχουν πλέον απομείνει ούτε οι μισοί εργαζόμενοι σε σύγκριση με το 2009. Νέα μείωση κατά δεκάδες εκατομμύρια επιβάτες αναμένεται επίσης εντός του 2013 και στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Επανερχόμενοι στον ΟΣΕ, πρέπει να επισημάνουμε ότι αν οι εργαζόμενοι σφαγιάστηκαν κατά ποσοστό περίπου 50%, οι αποδοχές τους κατακρεουργήθηκαν κατά σχεδόν τα δύο τρίτα!

Συγκεκριμένα στον ΟΣΕ, οι δαπάνες για το προσωπικό από 270 εκατομμύρια ευρώ το 2009 έπεσαν στα 98 εκατομμύρια το 2012, ενώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από 116 εκατομμύρια το 2009 καταβαραθρώθηκαν στα… 36,5 εκατομμύρια πέρυσι!
Ανατριχιαστικές είναι οι εκτιμήσεις για τη μείωση των μισθών του προσωπικού του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕγια φέτος, που αν όντως επιβεβαιωθούν στο κλείσιμο αυτού του μήνα, θα έχει μειωθεί το κόστος προσωπικού κατά… 75% σε σχέση με το προ τετραετίας! Φυσικά, αν κόβεις το ένα τρίτο του σιδηροδρομικού δικτύου, το κόστος μειώνεται θεαματικά. Αν μάλιστα καταργήσουν εντελώς τα τρένα, δεν θα ξοδεύουν ούτε ευρώ! Σαν δεν ντρέπονται…

Γιώργος Δελαστίκ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
















Προτάσεις για τις αστικές συγκοινωνίες για την περίοδο 2014-2020

Αλέξανδρου Δελούκα.

Επτά σχέδια για τη βελτίωση των δημόσιων μεταφορών, συνολικού προϋπολογισμού 56 εκατ. ευρώ, προτείνει για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής (ΟΑΣΑ), σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων του 2013, στην οποία γίνεται ο απολογισμός της θητείας του πρώην επικεφαλής του φορέα κ.

Το πρώτο σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφόρησης Επιβατών, το οποίο έχει στόχο την αναδιαμόρφωση, επέκταση και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών πληροφόρησης του κοινού, καθώς και την «ανάπτυξη και προσάρτηση νέων συστημάτων επικοινωνίας και εξυπηρέτησης» όπως αναφέρεται.

«Σκοπός είναι η εφαρμογή έξυπνων αυτόματων συστημάτων πληροφόρησης που θα προάγουν τη βέλτιστη χρήση των Δημόσιων Συγκοινωνιακών Μέσων (ΔΣΜ) και θα αξιοποιούν στο μέγιστο τις διατιθέμενες μεταφορικές υπηρεσίες παρέχοντας όλη την απαραίτητη πληροφόρηση στο σύνολο των πολιτών»
όπως σημειώνεται. Το σύστημα, το οποίο θα επεκταθεί σε όλες τις πλατφόρμες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, θα προσφέρει πληροφορίες σχεδιασμού μετακινήσεων κτλ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,5 εκατ. ευρώ.

Εποπτεία λεωφορειολωρίδων
Το δεύτερο έργο είναι ο «εκσυγχρονισμός και επέκταση λειτουργίας συστήματος ελέγχου των αποκλειστικών λωρίδων ΜΜΜ», που περιλαμβάνει μελέτη οργάνωσης και λειτουργίας του κέντρου ελέγχου του συστήματος εποπτείας των παραβιάσεων των λεωφορειολωρίδων και την «προμήθεια 10 ψηφιακών συστημάτων εποπτείας, καθώς και εξοπλισμό του κέντρου ελέγχου του συστήματος». Πρόκειται για έργο που φιλοδοξεί να εκσυγχρονίσει το υφιστάμενο σύστημα εποπτείας και να μειώσει το κόστος διαχείρισης του ελέγχου των παραβιάσεων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 680.000 ευρώ.

Το τρίτο έργο είναι η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου του ΟΑΣΑ και περιλαμβάνει την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του νεοκλασικού επί της οδού Μετσόβου. Η προμελέτη έχει ολοκληρωθεί, αλλά απαιτείται επικαιροποίηση λόγω αλλαγής της σχετικής νομοθεσίας. Ο προϋπολογισμός είναι 2 εκατ. ευρώ.

Αναδιάρθρωση συγκοινωνιών
Το τέταρτο σχέδιο είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο καθώς έχει να κάνει με τον ανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών («Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός των Δημοσίων Συγκοινωνιών Αττικής») και περιλαμβάνει τρία υποέργα. Το πρώτο προβλέπει την επικαιροποίηση της ζήτησης των μετακινήσεων και του Γενικού Σχεδίου Μεταφορών της Αττικής στοχεύοντας στη βελτίωση της αποδοτικότητας του συστήματος δημοσίων συγκοινωνιών, με προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο υποέργο περιλαμβάνει την «Αναδιάρθρωση της δομής και λειτουργίας των υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών ΚΤΕΛ Ν. Αττικής» και στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των ΚΤΕΛ. Μεταξύ άλλων «θα διερευνηθούν σχέδια για τη βελτιστοποίηση της δομής και του ύψους τιμών των κομίστρων και για τον τρόπο εφαρμογής κοινών κομίστρων με το σύστημα αστικών συγκοινωνιών» όπως αναφέρεται. Ο προϋπολογισμός του είναι 150.000 ευρώ.

Το τρίτο υποέργο αφορά την «Εκτίμηση της χρήσης των διαφόρων τύπων κομίστρου». Από τα δεδομένα των μετρήσεων θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα μεταβολών στις τιμές των κομίστρων και θα εξεταστεί η εισαγωγή νέων τύπων κομίστρου. Ο προϋπολογισμός του είναι 200.000 ευρώ.

Διατροπικά Κέντρα και ΑμεΑ
Το πέμπτο σχέδιο είναι η «Μελέτη σκοπιμότητας υλοποίησης Διατροπικών Συγκοινωνιακών Κέντρων» και περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για τη διερεύνηση και την κατασκευή νέων συγκοινωνιακών κέντρων τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση της σύνδεσης όλων των μέσων και στην προώθηση εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων. Το σχέδιο εξετάζεται να προχωρήσει με ΣΔΙΤ. Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 75.000 ευρώ.

Το έκτο έργο αφορά τη βελτίωση της προσβασιμότητας των στάσεων για την εξυπηρέτηση των εμποδιζόμενων ατόμων, στο οποίο προβλέπεται να εξοπλιστεί αριθμός στάσεων με μεγάλη επιβατική κίνηση με ειδικές προκατασκευασμένες προεξοχές ώστε να διευκολύνονται η επιβίβαση και η αποβίβαση στα μέσα μεταφοράς. «Οι στάσεις αυτές θα βρίσκονται γύρω από σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διακίνησης της συγκεκριμένης κατηγορίας επιβατών» σημειώνεται. Το έργο έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

Γραμμές Ταχείας Διέλευσης
Το έβδομο έργο είναι και το πλέον εμβληματικό καθώς προβλέπει Γραμμές Ταχείας Διέλευσης (ΒRT) και περιλαμβάνει «την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών που αφορούν τον προγραμματισμό, τον λειτουργικό, τον γεωμετρικό και τον κατασκευαστικό σχεδιασμό Γραμμών Ταχείας Διέλευσης ΜΜΜ και την εφαρμογή τους σε επιλεγμένους άξονες» σημειώνεται. «Αφορά την υλοποίηση διαχωρισμένων διαδρόμων ΔΜΜ, με φυσικό διαχωριστικό, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών συνοδευτικών έργων, και την υλοποίηση εξοπλισμού στάσεων» αναφέρει ο ΟΑΣΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 11 Δεκεμβρίου 2013
πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου