EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διευθυντής ΔΟΥ Βόλου με καμάρι - Μεγαλύτερη αποδοτικότητα έχει το μέτρο της ποινικής δίωξης, όπου ο πολίτης φοβάται την φυλάκιση » !

Καλή χρονιά για την εφορία- κακή για τους πολίτες
Με έναν γρήγορο τρόπο εξασφάλισαν οι εφορίες την πρόσβασή τους στους λογαριασμούς των οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές, με στόχο την κατάσχεση, ή δέσμευσή τους.

Δεν «πουλάνε» οι πλειστηριασμοί
Κατά τον Διευθυντή ΔΟΥ Βόλου, οι πλειστηριασμοί δεν «κεντρίζουν» το ενδιαφέρον του κόσμου. «Είναι ένα μέτρο που έχουμε, για να κατοχυρώσουμε τις οφειλές. Μεγαλύτερη αποδοτικότητα έχει το μέτρο της ποινικής δίωξης, όπου ο πολίτης φοβάται την φυλάκιση και προχωρά σε διακανονισμούς», τόνισε.

Καλή χρονιά για την εφορία- κακή για τους πολίτες
Ο κος Τσαμπρινός, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τα έσοδα που έχει η ΔΟΥ στον Βόλο έως τώρα, κάτι όμως, που δεν ισχύει και για τους πολίτες.

«Η νέα χρονιά έρχεται με τις καλύτερες προβλέψεις για την εφορία, αλλά όχι και για τον κόσμο. Οι στόχοι της εφορίας, είχαν επιτευχθεί ήδη από το εννιάμηνο. Σε έναν στόχο 100 εκατομμυρίων ευρώ που είχε η εφορία μας, πλέον εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουμε τα 130 εκατομμύρια ευρώ στις Α και Β’ εφορίες του Βόλου. Επίσης, πήγαμε πολύ καλά στις εισπράξεις από ληξιπρόθεσμα χρέη και ΦΠΑ, στα οποία είμαστε και πρώτοι στην Ελλάδα. Οι Βολιώτες πληρώνουν και είναι συνεπείς. Έτσι κι εμείς, είμαστε πιο ελαστικοί απέναντί τους» ανέφερε ο κος Τσαμπρινός.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ… ΗΛΙΘΙΟΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το πρώτο «καρναβάλι» της Χρυσής Αυγής με την «ευγενική χορηγία» των «μολυσματικών» μεγαλοκάναλων, ανέβασε τα ποσοστά του κόμματος του Μιχαλολιάκου, (δηλώσεις όχι δικές μου
αλλά του κ. Κακλαμάνη), περίπου πέντε μονάδες. Τώρα το καινούργιο καρναβάλι την ίδια ώρα που σκοτώνεται ότι έχει απομείνει από αυτή την χώρα και ο λαός της στήνεται στο εκτελεστικό απόσπασμα, είναι σίγουρο πως θα εκτινάξει στα ύψη τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, με προοπτική να κάνει περίπατο στις προσεχείς δημοτικές και περιφερικές εκλογές. Το άγχος τους να σκεπάσουν και να κρύψουν κάτω από το χαλί όλα τα εγκλήματα τους, τους οδηγεί σε συνεχή ολισθήματα με ολέθριες όμως συνέπειες για την χώρα. Καρφωμένοι στις καρέκλες τους την σέρνουν από την μια άβυσσο στην άλλη.

Αλήθεια τι έχει απομείνει από τα τρία χρόνια της «σωτήριας» επέμβασης τους ; Κατέστρεψαν την οικονομία, διέλυσαν την κοινωνία και την μετέτρεψαν σε αγέλη πληγωμένων προβάτων που ψάχνουν μάταια κάποιο καλό ποιμένα για να τα δώσει κάποιο ξεροκόμματο να επιβιώσουν όπως όπως. Και τώρα προχωρούν στο γενικό ξεπούλημα αυτής της προνομιακής χώρας με ένα από τα καλύτερα οικόπεδα παγκοσμίως, στους πατροπαράδοτους εχθρούς της και φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν… υπερήφανοι για τα κατορθώματα τους. Αλλά και οι ποιμένες, αυτοί που έχουν από χρίσματος ταχτεί να υπηρετούν και να καθοδηγούν το ποίμνιο, αγρόν αγοράζουν. Την Κυριακή θα μας πουν, «Υπέρ του ευσεβούς ημών Έθνους και πάσης Αρχής και Εξουσίας εν αυτώ…». Ποιας εξουσίας ; Αυτής που πρόδωσε την χώρα, αυτή την εξουσία που η προδοσία της θα μείνει στην σύγχρονη ελληνική ιστορία σαν η πιο πονηρή και πιο άθλια προδοσία ; Που είναι οι πραγματικοί ποιμένες που θα πρέπει να ξεσηκώνουν το ποίμνιο για να προασπίσουν την πατρίδα που εκείνο που διαθέτει σε αφθονία είναι οι ήρωες και οι μάρτυρες σε όλη την ιστορική της διαδρομή ; Πολλοί από αυτούς ήταν ρασοφόροι. Είναι δυνατόν να αναπέμπουμε ευχές για δοσίλογους και εγκληματίες ; Είναι δυνατόν να προσευχόμαστε για τις φορολογικές αρχές της κατεχόμενης χώρας μας, την ώρα που με μεθόδους ναζιστικής έμπνευσης, ποντικοτρώνε με ανικανοποίητη μνησικακία, όποιο περιουσιακό στοιχείο έχει απομείνει στο δύσμοιρο Έλληνα; Να προσευχόμαστε για τις αστυνομικές αρχές, που με περίσσια μοχθηρία, κακοποιούν και πνίγουν με χημικά και δηλητήρια, κάθε συγκέντρωση, και κάθε απλή διαμαρτυρία;

Κάποτε οι Έλληνες απλώναμε τα χέρια για να προσευχηθούμε στον Παντοδύναμο. Κάποτε οι Έλληνες σηκώναμε τα χέρια για να πανηγυρίσουμε μια νίκη της χώρας μας, μια επιτυχία του έθνους μας ή της εθνικής μας ομάδας. Σήμερα σηκώνουμε τα χέρια ικετεύοντας για μια… σακούλα τρόφιμα. Σήμερα σηκώνουμε τα χέρια για να ζεσταθούμε στον ήλιο όπως τραγουδούσε μια παλιά επιτυχία. Σήμερα οι Έλληνες είναι ένα απλωμένο χέρι που ζητά απεγνωσμένα βοήθεια. Οι Έλληνες που παγώνουν τα βραδιά χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς πετρέλαιο, είναι ο… κυρίαρχος λαός, είναι ο τυχερός λαός που ευτυχώς «σώθηκε» από τους νέους «εθνοσωτήρες». Αυτοί οι «εθνοσωτήρες» θυσιάζονται γι’ αυτόν τον λαό και φτάνουν στο σημείο να ξεράνουν και το σκ… τους για να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν στους «τυχερούς» τους ψηφοφόρους. «Δυστυχισμένοι» αιρετοί άρχοντες αυτής της χώρας. Ειλικρινά μας συγκινήσατε με το «μαρτύριο» σας να φτάνετε στο σημείο να ξεράνετε το σκ… σας για να… επιβιώσετε. Αλήθεια το «μαρτύριο» σας είναι πολύ συγκινητικό εκεί στον τελευταίο όροφο της ελληνικής βουλής που είναι το εστιατόριο του κοινοβουλίου και κάθε μεσημέρι περιδρομιάζετε τον αγλέουρα την ίδια ώρα που μαθήτριες ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν κάποιο φαγώσιμο. Πως μπορούν και κοιμούνται όλοι αυτοί οι «σωτήρες» τα βράδια ήσυχοι, χωρίς εφιάλτες, όταν κάθε πρωί θα ακούσεις ανθρώπους να κλαίνε παγωμένοι από απόγνωση και απελπισία ;

Αλλά δεν πειράζει. Για όλα φταίει το κόμμα των «θεατρικών παραστάσεων» και αφού βρήκαμε τον ένοχο, θα κοιμηθούμε εμείς καλά και εσείς καλύτερα. Και η Ελλάδα θα κοιμηθεί τον ύπνο του «δικαίου προδότη». Αλήθεια Θεέ μου ως πότε θα αντέξουμε ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://olympia.gr/







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Είναι χέστηδες, κουτοπόνηροι, θρασύδειλοι και φοβούνται τον ίσκιο τους

Aπό ότι φαίνεται δεν θα προχωρήσουν λέει στην άρση των πλειστηριασμών της Α’ κατοικίας. Είναι χέστηδες και πολύ μεγάλοι μάλιστα για αυτό δεν θα τολμήσουν κάτι τέτοιο. Εάν παρεμπιπτόντως προχωρήσουν, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη. Δέν θα τολμήσουν γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση δεν θα αντέξει. Ξέρουν ότι αυτό θα είναι πολύ επικίνδυνο για την ίδια τους την ύπαρξη. Στην κατάσταση που είναι τώρα η κυβέρνηση με 153-154 βουλευτές η κυβέρνηση θα πέσει. Ο κόσμος και πολλοί βουλευτές τους ήδη τους έχουν προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο. Φοβούνται στην ουσία να εφαρμόσουν αυτό που πραγματικά θέλουν, φοβούνται τον ίσκιο μιάς τέτοιας κίνησης, φοβούνται τον ίδιο τους τον ίσκιο. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να οδηγηθεί τώρα σε εκλογές ή να διακυνδυνευτεί η θέση τους, την στιγμή που από την 01/01/2014 η Ελλάδα θα προεδρεύσει της ΕΕ για ένα εξάμηνο. Είναι αδιανόητο τώρα να διακινδυνευτεί η υπάρχουσα τόσο πειθήνια κυβέρνηση.

Εγώ προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο για να πέσουν μια ώρα αρχύτερα. Και μάλιστα δέν θα ήθελα μόνο να ψηφίσουν την άρση των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας αλλά να εφαρμόσουν και το αναμενόμενο κούρεμα των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ τώρα, την μή χορήγηση συντάξεων γενικότερα, τις μαζικές απολύσεις όλων, την κατάργηση ολόκληρων φορέων, του ονόματος των Σκοπίων ώς Μακεδονία και και και..., όλα να τα περάσουν μονομιάς άν είναι δυνατόν θέλω, για να σιγουρέψουν ακόμα περισσότερο από μόνοι τους την πτώση τους από την εξουσία, το ταχύτερο δυνατό.

Αλλά είναι χέστηδες και μάλιστα πολύ πονηροί κιόλας, γι’αυτό δεν βρίσκουν προς το παρών τα καλαμπαλίκια για να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Αυτοί είναι ικανοί επίσημα να αναβάλουν τους πλειστηριασμόυς, αλλά στην πράξη και μέσω e-mail στις τράπεζες να δώσουν καθαρή εντολή για κάτι τέτοιο, χωρίς πάντα να διατυμπανιστεί το γεγονός, γιατί εκτός από χέστηδες και πονηροί, είναι και κουτοπόνηροι και θρασύδειλοι διότι θα νομίζουν ότι ο κόσμος δέν θα το πάρει χαμπάρι τάχατες, λές και δεν θα εφαρμοστεί πάνω μας ή δεν θα το καταγγείλουμε με το καλημέρα. Η βλακεία στο απόγειο δηλαδή. Μακάρι όλα αυτά να είναι αερολογίες ανυπόστατες αλλά πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς θα με δικαιώσουν αυτοί οι ασπάλακες.

Από την άλλη πώς να νιώσει κάποιος δικαιωμένος από κάτι τέτοια νοήμων υποτίθεται όντα που πάνε και φυτεύουν μπροστά σε κάμερες ώς ένδειξη ενδυνάμωση φιλίας μεταξύ δύο κρατών, μια ελιά μαζί με την γλάστρα στο χώμα. Πραγματικά δεν ξέρω τί άλλο μπορεί να πεί κανείς για αυτό πέρα από το, Θέε μου το είδαμε και αυτό!!! Ή που πηγαίνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στην Αμερική, στην Κίνα, στα Αραβικά Εμιράτα και σε όλο τον κόσμο και το μόνο που λέει στους ξένους είναι success story και Greekovery, μήπως και πιάσει «κότσο» τον Κινέζο πρόεδρο ή του Εμίρηδες στην Αραβία. Ποιός νοήμων άνθρωπος ποτέ θα τον πίστευε και θα έριχνε τα λεφτά του μέσα σε μία χώρα που είναι έτοιμη να χρεοκοπήσει, πραγματικά δεν ξέρω.

Είναι αποδεδειγμένα χέστηδες, κουτοπόνηροι, θρασύδειλοι και φοβούνται τον ίσκιο τους. Υπεξαίρεσαν την εξουσία λέγωντας ασύστολα ψέματα και κόβοντας τα φάρμακα ένα μήνα πρίν από τις εκλογές από τον Ελληνικό λαό, χρησιμοποιούν την εξουσία και συνεχίζουν να τρομοκρατήσουν και να απειλούν, αλλά φοβούνται ταυτόχρονα μήπως και αναγκαστούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους. Η ενοχή αυτών που κάνουν και η κατάχρηση της εξουσίας κατατρώει τα σωθικά τους, γι’αυτό πασάρουν συνεχώς το όλο θέμα βήμα βήμα, αναβάλλοντας μέτρα τεχνηέντως. Στο τέλος όμως νομοτελειακά η υπόθεση θα τους φάει και τους ίδιους.

Πραγματικά πιστεύω ότι βιώνουμε τις τελευταίες σκηνές του Greek tragedy και αναμένω το grand finale κατά τον Ιούνιο μεριά, γι’αυτό κρατηθείτε γερά γιατί φεύγοντας αυτοί έτσι πως έχουν μπήξει τα νύχια τους στην εξουσία, θα τα πάρουν όλα παραμάζωμα πέφτοντας. Μέχρι και περιορισμό των συνόρων και της εθνικής μας κυριαρχίας στην κυριολεξία βλέπω, βλέπε Μπενάκη στον Παπούλια το 2005.

Βασίλης Παπαδόπουλος.
πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


















Κοινωνικό ολοκαύτωμα

Η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα η χώρα μας βιώνουν, σήμερα, μια βαρβαρότητα χωρίς ιστορικό προηγούμενο: Τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής (βαθιάς και αδιέξοδης) κρίσης κατάρρευσης και αποσύνθεσης, συνακόλουθα και την κτηνωδία του καθεστωτικού της οικοδομήματος: Του πλανητικού φασισμού και των πολύχρωμων κυβερνητικών και κομματικών ανδρεικέλων του.

Αυτή η ΦΡΙΚΗ του κοινωνικού ολοκαυτώματος δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τις πλάτες των παραδοσιακών κομμάτων της «αριστεράς».

Η ενσωμάτωση αυτών των κομμάτων (σοσιαλδημοκρατικών και σταλινογενών), στις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ και τις στρατηγικές της παγκοσμιοποίησης (του χρηματιστηριακού «διεθνισμού»), αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο συντριπτική ήττα του εργατικού και λαϊκού ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Και είναι αυτή η ΣΥΝΤΡΙΒΗ που άνοιξε το δρόμο στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα και κτηνωδία.

Είναι αυτή η «αριστερά» που συνέβαλε και πρωτοστάτησε στη διάλυση των πάντων, στη διάλυση κάθε αρμού και άρθρωσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αλλά και της επαναστατικής σκέψης…

Και είναι αυτή η «αριστερά» που στηρίζει και διασώζει, σήμερα, το κατοχικό μας καθεστώς, που αγωνίζεται στο να γίνει ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ του κοινωνικού μας ολοκαυτώματος και ΟΧΙ ο καταλύτης της ανατροπής του…

Αυτή, όμως, η κοινωνική τραγωδία δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον. Έχει ημερομηνία λήξεως. Την ημερομηνία που ο ελληνικός λαός θα εξεγερθεί και θα σαρώσει του πάντες…

Μη βιώσιμη η χώρα για τους πολίτες

Είναι κοινή, καθημερινή διαπίστωση ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι σύντομα θα απαιτηθούν νέα μέτρα λιτότητας για να συμπληρώσουν την αδυναμία των προηγούμενων. Ο φαύλος κύκλος, στον οποίο μπήκε η χώρα από τις πολιτικές των Μνημονίων και της μονόπλευρης εσωτερικής υποτίμησης-πτώχευσης, έχει φέρει τους πολίτες στα όρια της απόγνωσης και της αναξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του ΟΑΕΔ, η ανεργία όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά εξακολουθεί να γιγαντώνεται. Ακόμη και τον άκρως τουριστικό μήνα Σεπτέμβριο, η απασχόληση μειώθηκε αντί να αυξηθεί, με το συνολικό αριθμό ανέργων να ανέρχεται σε 1.376.463 άτομα.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Η βαθιά κρίση, η συνεχής ύφεση, έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στο περιθώριο της ζωής το 60% του εργασιακά ενεργού πληθυσμού της χώρας, καθώς του στερούν... τη δυνατότητα να εργαστεί και να παράξει τα στοιχειώδη μέσα αυτοσυντήρησής του.

Πιστεύει άραγε κάποιος, με σώας τα φρένας, ότι μια χώρα που μπορεί να δώσει δουλειά μόλις στο 40% του εργατικού προσωπικού της είναι βιώσιμη οικονομικά και κοινωνικά; Περιμένοντας μάταια μια ανάπτυξη που δεν έρχεται, οι Ελληνες πολίτες βιώνουν τη χειρότερη καταστροφή παραγωγικών δομών που γνώρισε ποτέ δυτικοευρωπαϊκό κράτος εν καιρώ ειρήνης.

Η μαζική ανεξέλεγκτη ανεργία έχει αλυσιδωτές συνέπειες. Με δεδομένο ότι μόλις ένας στους δέκα ανέργους έχει σήμερα πρόσβαση σε κάποιο επίδομα, είναι φανερό ότι έχουμε μπροστά μας ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα.

Η ολοκληρωτική κατάρρευση της απασχόλησης και των εισοδημάτων οδηγεί αυτόματα και στην πλήρη αδυναμία ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Εφορία. Ηδη άλλοι 500.000 φορολογούμενοι προστέθηκαν μέσα στο 2013 στους υπόλοιπους 2.695.791 φορολογουμένους (!) που οφείλουν συνολικά στο Δημόσιο περίπου 63 δισ. ευρώ.

Και μέσα σε όλα, έρχεται να προστεθεί και η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για μερική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, όπως απαιτούσαν οι δανειστές. Κι εδώ τα πράγματα είναι σκληρά. Το ξεπάγωμα των κατασχέσεων στην πρώτη κατοικία απειλεί να αφήσει άστεγους και έκθετους σε διεθνή κοράκια χιλιάδες συμπολίτες μας.

Την αποκλειστική ευθύνη για τη δραματική και αδιέξοδη κατάσταση έχουν οι κυβερνώντες, οι οποίοι επιμένουν προκλητικά να ισχυρίζονται ότι δήθεν υπηρετούν το κοινό καλό με την πολιτική τους.

Απεργάζονται -και γι' αυτό είναι άκρως επικίνδυνοι- μόνο την καταστροφή μας.
 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Να γυρίσουμε ΤΩΡΑ στην Δραχμή!!!

Φυσικά, κάποιος που θα διαβάσει το πιο κάτω αρθράκι μου, μπορεί να με πει και «τρελή», «ακραία» και άλλα τέτοια... Χμμμ... γιατί όμως;

ΔΕΝ είμαι η μόνη εγώ που τα λέει στο Σύμπαν! Δεν διαβάζουνε όλοι αυτοί τι γράφουνε στον ξένο Τύπο;;; Δεν βλέπουνε τι λένε στελέχη του (τοκογλυφικού) ΔΝΤ και των άλλων «ευαγών» ιδρυμάτων που μας ρουφάνε το Αίμα; Και ξέρεις τι λένε όλο και περισσότερο εκτός Ελλάδος; Πως ΔΕΝ θα μείνει η Ελλάδα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ στο Ευρώ!!! Αλλά όμως... θα γυρίσει ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ!!!

Και αφού λοιπόν αυτό εδώ το πράγμα που ’ναι να γίνει... ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, γιατί, ρωτάω εγώ, να μην γίνει όσο πιο γρήγορα μπορούμε;;; Δλδ. ΤΩΡΑ!!! Να πάρουμε δλδ. τις πρωτοβουλίες σαν Χώρα και να βγάλουμε ένα ξένο νόμισμα, που μόνο ΚΑΚΟ μας έφερε, και να γυρίσουμε από μόνοι μας, εθελούσια δλδ., στο ΔΙΚΟ ΜΑΣ το ιστορικό και εθνικό νόμισμα, την Δραχμή ΜΑΣ! Γιατί... δεν βλέπεις τι ζητάνε συνέχεια και συνέχεια αυτοί οι ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ οι Τροϊκανοί; Όλο και περισσότερο Ελληνικό Αίμα!...

Γιατί το κάνουνε αυτό; Μα... για να μας διαλύσουνε σαν Έθνος! Και πώς το κάνουνε; Απειλώντας μας πως θα βγούμε από το Ευρώ!!! Ε και; Ρωτάω εγώ. Δεν πάμε να βγούμε; Τι δλδ. τόσο το κακό θα πάθουμε; Ρε μπας και μας... βομβαρδίσουνε άμα βγούμε από την παλιοζώνη... συγγνώμη ευρωζώνη ήθελα να πω;! Όπως είχα γράψει και παλιά... δλδ. άμα ένα κράτος θέλει να βγει από το Ευρώ, είναι μήπως πιθανό μετά να πάνε και να του ρίξουνε ΜΠΟΜΠΕΣ όπως κάνανε τα καθίκια της Νέας Τάξης το 1999 στην Σερβία;;;

Ζητάνε τώρα να μας πάρουνε και την Πρώτη Κατοικία!!! Δλδ. να αφήσουνε τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα ακόμα και χωρίς σπίτι! Γιατί χωρίς δουλειά ΗΔΗ αφήσανε τους Έλληνες, μιας και υπάρχουνε γύρω-γύρω μας σχεδόν... 2 εκατομμύρια άνεργοι Ομοεθνείς ΜΑΣ!!! Ούτε σε παγκόσμιο πόλεμο να βρισκόμασταν!... Ή μήπως... ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ; Όπως πάντως και να ’χει το πράγμα, άμα μας έμεινε σαν Έθνος η παραμικρή έστω ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, θα πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να βγούμε από το Ευρώ! Γιατί αυτό το κωλονόμισμα είναι εδώ για να ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ!!! Να φύγουμε, να φύγουμε ΜΑΚΡΙΑ! «Την Δραχμήν μας θέλομεν και ας τρώγομεν και πέτρες»!!!!!!

Σόνια Μαυρίδου 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Φοβούνται ευρωτραπεζικό κραχ

Οι εργώδεις προσπάθειες για μία συμφωνία-συμβιβασμό για την Τραπεζική Ενοποίηση στην ΕΕ δεν είναι τυχαίες. Στόχος είναι να κλείσει το θέμα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. Η «ενοποίηση» θα γίνει δηλαδή για να μπορέσουν να κρατήσουν το ευρωσύστημα, καθώς φοβούνται ένα τραπεζικό κραχ στην ευρωζώνη.

Μια έμμεση παραδοχή των φόβων ενός κραχ ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, σχετικά με την δυνατότητα που έχουν τα κράτη μέλη να προβούν σε πρόσθετα μέτρα, όπως η καταβολή εισφοράς από κατόχους ασφαλισμένων καταθέσεων.

Ο κ. Αλμούνια απάντησε ότι κάθε κράτος μέλος έχει την εξουσία να αποφασίσει εάν θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να κουρέψει καταθέσεις και κάτω από το όριο των 100.000 ευρώ. Διευκρίνισε βέβαια ότι «τα κράτη μέλη πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι ζημίες καλύπτονται πρώτα από τους μετόχους, και ότι οι κάτοχοι υβριδικού κεφαλαίου και οι κάτοχοι μετοχικών τίτλων μειωμένης εξασφάλισης θα ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος για τους φορολογούμενους».

Στη συνέχεια της απάντησής του ο ευρωπαίος Επίτροπος ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά ότι «η Επιτροπή δεν θα απαιτεί την καταβολή εισφοράς από τους κατόχους χρεωστικών τίτλων αυξημένης εξασφάλισης (ιδίως από κατόχους ασφαλισμένων καταθέσεων, ανασφάλιστων καταθέσεων, ομολόγων και κάθε άλλου χρεωστικού τίτλου αυξημένης εξασφάλισης) ως υποχρεωτικό στοιχείο του καταμερισμού των επιβαρύνσεων» και αποκαλύπτει ότι η απόφαση αυτή βρίσκεται στα χέρια των κυβερνήσεων των κρατών μελών. Αναφέρει συγκεκριμένα ο Επίτροπος ότι «Κάθε κράτος μέλος έχει την εξουσία να αποφασίσει εάν θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα καταμερισμού των επιβαρύνσεων».

Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι οι πλούσιες χώρες δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε πέρα από ότι συμφωνηθεί, όμως θέλουν να κλείσουν το θέμα της ενοποίησης των τραπεζών για να δείξουν στους ψηφοφόρους ότι φροντίζουν γι΄ αυτούς, κόντρα στο διογκούμενο ρεύμα ευρωσκεπτικισμού.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Προκλητικό e-mail από την Τρόικα: Καμία νέα σύνταξη το 2014!

Πανικός στην κυβέρνηση μετά το e-mail της τρόικα που φέρεται να εγείρει νέες αυξημένες απαιτήσεις στο ζήτημα των συντάξεων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο «Ελεύθερος Τύπος», οι δανειστές επεξεργάζονται  για τη νέα χρονιά την επιβολή απαγόρευσης στην έκδοση νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, το ενδεχόμενο αυτό τέθηκε ξεκάθαρα και υπό τη μορφή διευκρινιστικών ερωτήσεων σε ένα από τα e-mail που ανταλλάσσουν σε καθημερινή βάση οι εκπρόσωποι της τρόικας με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των μέτρων που θα περιλαμβάνει το «νέο» Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2014-2017.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τεχνικές ομάδες της Τρόικας ζήτησαν να πληροφορηθούν για το ύψος στο οποίο θα διαμορφώνονταν οι πληρωμές συντάξεων για το 2014-2017, με την πρόβλεψη να μην υπολογιστεί στις δαπάνες αυτές καμία καινούργια σύνταξη από την επόμενη χρονιά!

Με αυτό το μήνυμα-«φωτιά», στην ουσία, οι δανειστές κατέστησαν σαφές πως όχι μόνο σκοπεύουν να βάλουν φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά να απαγορεύσουν ακόμα και την έκδοση νέων συντάξεων, διαβλέποντας ότι οι προϋπολογισμοί των ασφαλιστικών ταμείων δεν κλείνουν με τα μέτρα που έχουν περιληφθεί στις μέχρι τώρα συζητήσεις με την κυβέρνηση. Κατ΄ουσίαν πρόκειται για έμμεσο βέτο στην έκδοση διαταγών συνταξιοδότησης.

Η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών υπήρξε άμεση, τονίζοντας πως σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο «παγώσει» η πληρωμή νέων συντάξεων το 2014, τότε τα ποσά που θα χρειαστούν τα ταμεία για την επόμενη χρονιά θα είναι αυτά που θα καταβάλουν σε όσους είναι συνταξιούχοι και πληρώνονται στις 20 με 23 Δεκεμβρίου 2013.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Ανατροπή της εικόνας στην οποία επένδυσε η κυβέρνηση ... Δεν πανηγυρίζουν πια τα νούμερα

Βιομηχανική παραγωγή -5,2% *Συνολικές εξαγωγές -12,2% *Εισαγωγές από τρίτες χώρες -6,9% *Οικοδομική δραστηριότητα -35,1% *Πωλήσεις αυτοκινήτων-6,5% *Καταναλωτικά αγαθά -18,9%

Του Κ. ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗ
Ηεπιστροφή στην ομαλότητα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και η προαναγγελία ανάκαμψης το 2014 διαψεύδονται πανηγυρικά από την ίδια την οικονομία, που γνωρίζει απρόσμενο πισωγύρισμα τους τελευταίους μήνες του έτους σχεδόν σε όλα τα μέτωπα: πρωτοφανής αποπληθωρισμός, αμείωτα υψηλή ανεργία, αρνητικό ρεκόρ εξαγωγών, επιδείνωση βιομηχανικής ύφεσης και νέα τούμπα οικοδομικής δραστηριότητας συνθέτουν τη μαύρη εικόνα του δ' τριμήνου 2013, προοιωνίζοντας συνέχεια ύφεσης για το 2014.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αγαθών σημείωσαν το μήνα Οκτώβριο τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση τους (-12,2%) από τις αρχές του έτους και στη διάρκεια της τελευταίας 4ετίας. Αν εξαιρέσουμε, μάλιστα, τα πετρελαιοειδή, ο Οκτώβριος είναι ο 6ος στους 10 πρώτους μήνες του 2013 που οι εξαγωγές υποχωρούν κατά 4,3% ετησίως. Η μεγάλη κάμψη αφορά τις εξαγωγές προς τρίτες χώρες (-20,2%), με αυτές προς την Ε.Ε. να ακολουθούν πολύ πιο ήπια στην πτώση (-1,2%).

Παρομοίως, ετήσια κάμψη 6,9% καταγράφουν οι εισαγωγές (με ή χωρίς πετρελαιοειδή), υποδηλώνοντας τη σοβαρότητα της συνεχιζόμενης ύφεσης που το πιθανότερο είναι να επιδεινωθεί το δ' τρίμηνο του έτους, μετά την προσωρινή χαλάρωση του γ' τριμήνου. Κι εδώ οι εισαγωγές από τρίτες χώρες σημειώνουν τη μεγαλύτερη κάμψη (-9,4% έναντι -4% από Ε.Ε.), ένδειξη ότι η υψηλή ισοτιμία του ευρώ έχει διαδραματίσει το ρόλο της.

Είναι χαρακτηριστικό πως το εμπόριο αυτοκινήτων το γ' τρίμηνο μειώθηκε 6,5%, όταν το β' τρίμηνο είχε άνοδο 21,7%, επηρεάζοντας ανάλογα και τον κύκλο εργασιών του κλάδου (-5% έναντι 20,6% αντίστοιχα).

Παράλληλα, η οικοδομική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο επιδεινώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, περιορίζοντας τον όγκο της κατά 36,6% ετησίως, ενώ στο 12μηνο Οκτωβρίου-Σεπτεμβρίου η ετήσια μείωση όγκου ανήλθε σε 35,1% (έναντι -36,8% με όρους επιφανείας και -39,7% σε αριθμό αδειών).

Η πτώση της οικοδομής σε συνδυασμό με την κάμψη των εξαγωγών προκαλεί και την υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 5,2% τον Οκτώβριο και 3,5% το τελευταίο 12μηνο, όταν τον Σεπτέμβριο η κάμψη ήταν μόλις 1,3% και το αντίστοιχο 12μηνο 2,8% αντίστοιχα. Η επιδείνωση της βιομηχανικής παραγωγής γίνεται περισσότερο εμφανής σε μηνιαία βάση, αφού στη διάρκεια του έτους μηνιαία κάμψη υπήρξε μόλις 3 φορές και οι 2 εξ αυτών έλαβαν χώρα το τελευταίο τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως στο α' 10μηνο του 2013 η βιομηχανική παραγωγή υποχωρεί ετησίως 3,8%, δηλαδή ελαφρά περισσότερο από το ίδιο διάστημα του 2012 (-3,6%) και οφείλεται και στους 5 τομείς (ενέργεια, ενδιάμεσα, κεφαλαιουχικά, διαρκή και μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά), των οποίων η παραγωγή υποχωρεί, αλλά με ατμομηχανή στην πτώση τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά (-18,9%) και τα κεφαλαιουχικά αγαθά (-17,6%). Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει πως κατανάλωση και επενδύσεις δεν ανακάμπτουν για να σύρουν έξω από το τούνελ της ύφεσης την οικονομία.

Πισωγύρισμα σε όλα τα μέτωπα

* Πρωτοφανής αποπληθωρισμός

* Στα ύψη η ανεργία

* Αρνητικό ρεκόρ εξαγωγών

* Επιδείνωση βιομηχανικής ύφεσης

* Τούμπα της οικοδομικής δραστηριότητας

enet.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Το πρώτο ηλεκτρονικό κατασχετήριο τραπεζικής κατάθεσης είναι γεγονός!

Το πρώτο ηλεκτρονικό κατασχετήριο τραπεζικής κατάθεσης είναι γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών έφορος μεγάλης ΔΟΥ της Αττικής μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων πραγματοποίησε χθες την πρώτη πιλοτική κατάσχεση τραπεζικού  υπολοίπου το οποίο ανήκε σε επιχείρηση με ληξιπρόθεσμο χρέος προς το δημόσιο ύψους περίπου 100.000 ευρώ.

Το νέο σύστημα των ταχύτατων ηλεκτρονικών κατασχετηρίων πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιαστεί και στους επικεφαλής της τρόικας στο πλαίσιο της προσπάθειας του οικονομικού επιτελείου να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ότι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός κινείται πλέον με διαφορετικούς ρυθμούς από ότι στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι το σύστημα ηλεκτρονικών κατασχετηρίων σε συνδυασμό με το νέο μητρώο τραπεζικών καταθέσεων πρόκειται να μειώσει κατακόρυφα το χρόνο μεταξύ της έκδοσης του κατασχετηρίου και της απόδοσης του ποσού που βρίσκεται σε τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη στο δημόσιο. Το χρονικό διάστημα αυτό, όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα είναι λιγότερο από 18 ημέρες ενώ με το σημερινό σύστημα των χειρόγραφων κατασχετηρίων και των επιδόσεων με δικαστικούς επιμελητές το χρονικό διάστημα μέχρι την απόδοση του ποσού στο δημόσιο μπορεί αν φθάνει έως και τους τρεις μήνες.

Σημειώνεται ότι επίσημη πρεμιέρα του νέο συστήματος του μητρώου καταθετών, το οποίο επιτρέπει στους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών με το πάτημα μερικών πλήκτρων στο τερματικό του taxis να γνωρίζουν το πλήρες τραπεζικό προφίλ κάθε οφειλέτη ξεκινά αύριο Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.

Σπύρος Δημητρέλης 
πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




«Βόμβα» και από τον Ντάισελμπλουμ μετά την Κομισιόν! Πρώτα κούρεμα καταθέσεων και μετά οι άλλες επιλογές!

Μετά τη χθεσινή δήλωση – βόμβα του Αλμούνια για το κούρεμα καταθέσεων, το οποίο όπως είπε θα είναι στην ευχέρεια των κρατών να αποφασίσουν αν θα το χρησιμοποιήσουν και μάλιστα από το πρώτο ευρώ, έρχεται και ο Πρόεδρος του Eurogroup να ταράξει εκ νέου τα νερά και να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα που γνωρίζαμε.

Μιλώντας στο CNBC, τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν διαμορφώσει τη βάση για μια συμφωνία στο θέμα της εξυγίανσης των προβληματικών τραπεζών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν μια τράπεζα χρειαστεί κεφάλαια, θα πρέπει να καλύψει το κενό πρώτα με κούρεμα καταθέσεων, όπως στην περίπτωση της Κύπρου.

Αν απαιτηθούν και νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιούνται τα εθνικά ταμεία εξυγίανσης. Στην έσχατη περίπτωση που απαιτηθούν ακόμα περισσότερα, αυτά θα συγκεντρωθούν από ολόκληρη την περιοχή μέσα στα επόμενα πέντε με 10 χρόνια, διαμορφώνοντας το πλαίσιο για ένα κοινό ταμείο.










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Ο Τζορτζ Σόρος κάνει δωρεά πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία της Νάουσας, αλλά οι γονείς δεν τη δέχονται

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, τα σχολεία στη Νάουσα έκλεισαν εξαιτίας της έλλειψης θέρμανσης. Ο κίνδυνος να επαναληφθεί κάτι τέτοιο είναι ορατός. Παρόλα αυτά, οι σύλλογοι γονέων απορρίπτουν την προσφορά του Τζορτζ Σόρος, το ίδρυμα του οποίου κάνει δωρεά το πετρέλαιο  προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα μαθήματα.

Οπως εξήγησε ο δήμαρχος Νάουσας, Τάσος Καραμπατζός, η δωρεά του ιδρύματος αφορά κι άλλα σχολεία στην Ελλάδα. Ομως, στη γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής αποφασίστηκε να μην γίνει δεκτή η δωρεά, παρά τον κίνδυνο να παγώσουν ξανά οι μαθητές. Επιχείρημά τους το γεγονός ότι είναι ευθύνη του κράτους η συντήρηση των σχολείων, αλλά και οι υποψίες για κίνηση με υστεροβουλία όπως λένε.

«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την 'ευεργεσία' ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ' αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο πρόεδρος των συλλόγων, Μανώλης Γαλίτης στην «Μακεδονία».

Βέβαια, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η απόφαση των συλλόγων δεν είναι δεσμευτική και τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραληφθεί το πετρέλαιο και να διανεμηθεί στα σχολεία.
 
iefimerida.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Η ΔΕΗ δεν... κόβει το ηλεκτρικό στα γραφεία της Ν.Δ., παρ' ότι χρωστά σχεδόν 550.000 ευρώ!

Σχεδόν 550.000 ευρώ χρωστά η Ν.Δ. στη ΔΕΗ, όπως άλλωστε παραδέχονται και κομματικές πηγές από τη Συγγρού, την ώρα που οι πρόσφατα απολυμένοι άνεργοι οι οποίοι παίρνουν το γλίσχρο επίδομα του ΟΑΕΔ (δεν έχουν καταγραφεί ως μακροχρόνια άνεργοι), δεν έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στα τιμολόγια ΚΟΤ για τους ευάλωτους καταναλωτές.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Ν.Δ. δεν τήρησε δύο φορές φέτος τη διευκόλυνση που της έκανε η ΔΕΗ, διακανονίζοντας την οφειλή της, με αποτέλεσμα να εμφανίσει πρόσφατα ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 200.000 ευρώ, που απαιτούσε εξόφληση ή νέα ρύθμιση...
Τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν εργαζόμενοι από τον όμιλο της ΔΕΗ και συμπίπτουν με τις
καταγγελίες που έκανε πρόσφατα στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.

Σύμφωνα με άλλες μη διασταυρωμένες πληροφορίες, η Ν.Δ. προχώρησε σε νέα ρύθμιση της ληξιπρόθεσμης οφειλής της, ύψους άνω των 200.000 ευρώ.

Τον Νοέμβριο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Πετράκος έκανε δηλώσεις για το θέμα αυτό, με αφορμή το δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» που το παρουσίασε. Προχθές όμως στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης επανέφερε το θέμα με αναλυτικά στοιχεία, με αφορμή τις κυβερνητικές συσκέψεις.

Ο κ. Παναγούλης κατήγγειλε ότι η Ν.Δ. οφείλει στη ΔΕΗ 560.000 ευρώ. Εχει κάνει «διακανονισμό για 20 δόσεις, δεν τις πλήρωσε και έκανε δεύτερο διακανονισμό για 40 δόσεις. Την ίδια ώρα, κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ., «κόβετε το ρεύμα στον άνεργο και στο μικροσυνταξιούχο που ζει στο Κερατσίνι και στο Πέραμα».

Κομματικές πηγές από τη Ν.Δ. διέψευδαν πάντως ότι το κόμμα δεν έχει πληρώσει τη ΔΕΗ από το 2012. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το 2013 πλήρωσαν 224.772 ευρώ και έχουν ρυθμίσει την οφειλή τους, που ανέκυψε από την περικοπή κατά 60% της κρατικής επιδότησης στα κόμματα.

Ελευθεροτυπία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





To νέο Volvo FE Hybrid

Μετά από πολύχρονες διαδικασίες εκτεταμένων δοκιμών, η Volvo Trucks ανακοίνωσε πως μέσα στο 2011 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του πρώτου υβριδικού φορτηγού της. Τα 100 FE Hybrid που θα κατασκευαστούν αρχικά, θα παραδοθούν σε επιλεγμένους πελάτες της εταιρείας σε 13 ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα η Volvo Trucks, οι παραδόσεις του πρώτου υβριδικού φορτηγού μαζικής παραγωγής της, του FE Hybrid, θα ξεκινήσουν μέσα στο 2011 και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2013.

Σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του FE, η υβριδική είναι σε θέση να προσφέρει περιορισμένη μέση κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 30%. Αντίστοιχα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται σε ποσοστό από 15%- 30%, ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης του οχήματος.

Χάρη στο παράλληλό σύστημα ενός πετρελαιοκινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα που συνεργάζονται σε διάφορες φάσεις κίνησης του οχήματος, το FE Hybrid είναι σε θέση να ανταποκριθεί ιδανικά σε απαιτήσεις χρήσης, όπως είναι αυτές ενός φορτηγού αστικών διανομών ή ενός απορριμματοφόρου. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι σε θέση όχι μόνο να κινεί από μόνος του το Volvo FE αλλά και να λειτουργεί ως ανατροφοδότης των μπαταριών ιόντων λιθίου με αποτέλεσμα να μην απαιτείται η φόρτιση τους.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Volvo Trucks για την Ευρώπη, Claes Nilsson, τόνισε πως η παραγωγή του FE Hybrid θα είναι αρχικά περιορισμένη καθώς η προηγμένη υβριδική τεχνολογία που χρησιμοποιεί απαιτεί εξειδικευμένες λύσεις παραγωγής καθώς και αντίστοιχες υπηρεσίες after-sales.

Ωστόσο, με την πρόοδο της τεχνολογίας, π.χ. στον τομέα των μπαταριών, η Volvo Trucks θα είναι σε θέση να προσφέρει ακόμα πληρέστερες λύσεις στο άμεσο μέλλον. Εξάλλου, οι πρώτες εντυπώσεις της αγοράς και τα μηνύματα που λαμβάνουν οι υπεύθυνοι της σουηδικής εταιρείας είναι εξαιρετικά αισιόδοξα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





























Daihatsu: Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο στο Τόκιο

Στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, η ιαπωνική Daihatsu παρουσίασε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σχεδιαστική σπουδή πάνω στα ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα πόλης του μέλλοντος.

Στο 43ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο που διοργανώθηκε από 20/11 – 1/12, η Daihatsu επιφύλασσε μια εξαιρετική ενδιαφέρουσα πρεμιέρα για τους επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο πρωτότυπο «FC Deco Deck», που αποτελεί μια εντελώς νέα προσέγγιση στη σχεδίαση και τη δομή του αμαξώματος των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που προορίζονται για χρήση εντός των μελλοντικών μεγαλουπόλεων.

Ένα από τα βασικότερα γνωρίσματα του FC Deco Deck είναι χωρίς αμφιβολία το σύστημα «κυψελών καυσίμου» που χρησιμοποιεί για την κίνηση του.

Χάρη στη τεχνολογία «precious metal-free», το σύστημα fuel cell του εν λόγω πρωτοτύπου είναι εξαιρετικά μικρό σε διαστάσεις και ιδιαίτερα εύχρηστο, γεγονός που επιτρέπει τόσο τον άμεσο ανεφοδιασμό του οχήματος όσο και την χρήση της εν λόγω τεχνολογίας σε –περιορισμένων διαστάσεων- οχήματα που προορίζονται για χρήση εντός της πόλης.

Φυσικά, περιττεύει να τονίσουμε πως το – συμπαγών διαστάσεων- πρωτότυπο εκπέμπει μηδενικούς ρύπους κατά τη κίνηση του.
 
Επιπρόσθετα, το πρωτότυπο FC Deco Deck είναι σε θέση να υποστηρίξει μια μεγάλη γκάμα υπερκατασκευών χάρη το μεγάλο ωφέλιμο μήκος που έχει διασφαλιστεί επί του πλαισίου του

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου