EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Xειμώνας με τα όλα του

Σύμφωνα με την τελευταία προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού (Τετάρτη) καιρού θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι θυελλώδεις άνεμοι και τα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά.

Η μεταβολή του καιρικού σκηνικού θα ξεκινήσει από αργά απόψε και αύριο σχεδόν στον σύνολο της χώρας οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 8 και 10 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότια ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα (200-300 μέτρα), καθώς και στα ορεινά των νησιών.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις στην Κρήτη αναμένονται ισχυρότερες και με μεγαλύτερη διάρκεια. Μεθαύριο, Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό και ο παγετός στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, θα συνεχιστούν. Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και αναγγελίας θυελλωδών ανέμων, που θα φθάσουν τη νύχτα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή για τον Αργοσαρωνικό θα πραγματοποιηθεί μόνο το δρομολόγιο στις 6 το απόγευμα για Αίγινα. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα γίνει το δρομολόγιο στις 5:30 μμ για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και στις 6 μμ για Μαρμάρι. Κλειστό είναι και το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Θάσου. Στη γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα θα γίνει μόνο το δρομολόγιο των 5:30 το απόγευμα, ενώ Ωρωπός - Ερέτρια και Αρκίτσα - Αιδηψός θα γίνουν τα δρομολόγια των 5, 6 και 7 το απόγευμα. Στις γραμμή Βόλος-Σποράδες έγινε μόνο το δρομολόγιο στις 4 το απόγευμα.

Πηγή: www.lifo.gr





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η παρθενοπιπίτσα

 Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν ο επόμενος που ανέλαβε να κρατήσει στη ζωή τα νούμερα τηλεθέασης της Ανατροπής του Γιάννη Πρετεντέρη.

Προσήλθε χαμογελαστός και απέφυγε να ξεκινάει όλες του τις προτάσεις με τη λέξη «εγώ». Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση αυτή τη φορά είναι πόσο καθαρός είναι αυτός ο άνθρωπος.

Ο Βαγγέλης δεν φοβάται το παρελθόν. Το καταδικάζει απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δεν δίστασε τρεις φορές να αναφερθεί στις ευθύνες που είχαν όλοι οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί οικονομίας μέχρι το 2011.

Ο Βαγγέλης, λέει, δεν συμμετείχε στον στενό πυρήνα της εξουσίας και άρα καμία αμαρτία δεν φέρει. Όχι ότι δεν ήξερε τι γινόταν. Όταν ο Πρετεντέρης τον ρωτάει για τα υποβρύχια απαντάει: «Ξέρετε τι είδα όταν πήγα στο υπουργείο; Δύο δισεκατομμύρια είχαν πεταχτεί και άλλα τέσσερα επίσης είχαν χαθεί». Αυτό τώρα που δεν είπε τίποτα γι' αυτά που βρήκε, εμένα μου ακούγεται σαν συνέργεια σε απιστία, αλλά δεν είμαι καλός νομικός σαν τον Βαγγέλη.

Γιατί ο Βαγγέλης, σε σχέση με τα υποβρύχια, αυτό ακριβώς απάντησε. Δεν υπερασπίστηκε την απόφασή του. Δεν αρνήθηκε ότι 360 δισεκατομμύρια δόθηκαν μέσω μιας offshore εταιρείας με Έλληνα δικαιούχο, με κατατεθειμένο κεφάλαιο μόλις 25.000 ευρώ. Όχι, η γραμμή υπεράσπισης του Βαγγέλη είναι ότι αυτός δεν πήρε καμία απόφαση κι ότι όλα έγιναν με εντολή της Βουλής, που υπερψήφισε σχετικά νομοσχέδια. Ξέρετε εσείς πόσο δύσκολα περνάνε τα νομοσχέδια στην Ελλάδα...

Δηλαδή ο άνθρωπος δεν ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Ισχυρίζεται ότι κανείς δεν είναι. Μια ωραία ατμόσφαιρα.

Ο Βαγγέλης αν δεν ήταν εκ γενετής wannabe πρωθυπουργός θα μπορούσε άνετα να ιδρύσει έναν νέο κλάδο στη νομική. Ήταν αυτός που όταν το ΣτΕ απέρριψε την οικοδομική άδεια του The Mall εφεύρε τον Εκτελεστικό Νόμο – Οικοδομική άδεια και έβαλε τους βουλευτές να ψηφίζουν για τετραγωνικά τουαλετών. Ήταν όμως και αυτός που μόλις ανέλαβε το ΥΠΟΙΚ ψήφισε τη φοβερά πρωτότυπη τροπολογία που απαλλάσσει τους υπουργούς Οικονομίας από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη σε σχέση με την τοποθέτηση των ταμειακών διαθέσιμων της χώρας. Τέλος η κορύφωση του νομοθετικού του έργου ήρθε με την συγγραφή του Νόμου περί ανευθυνότητας των βουλευτών.

Ας προχωρήσουμε. Ο Βαγγέλης ανέφερε δύο φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει το κύκλωμα του Τσοχατζόπουλου. Ο ίδιος δεν πρέπει να του έλεγε ούτε καλημέρα. Προφανώς όταν στην προανακριτική του 2004 έλεγε για τον Άκη: «Ο εξαιρετικά υπεύθυνος και συγκροτημένος τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε τα θέματα αυτά ως Υπουργός και τα χειρίζεται και τώρα ως τέως Υπουργός με την εμπειρία του», νόμιζε ότι επρόκειτο για τον Άκη Πάνου. Και γι' αυτό «δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος, που επί μήνες προσεβλήθη και διασύρθηκε αδίκως».

Στην ίδια εκπομπή, πριν από λίγο καιρό, ο Αντώνης Σαμαράς όταν ρωτήθηκε για τον Βαγγέλη είχε πει ότι «η προανακριτική για τη Λίστα Λαγκάρντ έψαξε τον Βενιζέλο και δεν βρήκε τίποτα». Η αλήθεια είναι ότι η προανακριτική δεν έψαξε ποτέ τον Βαγγέλη, επειδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν τον έστειλαν εκεί. Σήμερα ο ίδιος ανέφερε ότι η Λίστα Λαγκάρντ ήταν ένα φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαγγέλης είναι πεντακάθαρος και θα ξαναζητήσει την ψήφο σου. Τώρα μένει να δούμε πόσο καθαρός είσαι κι εσύ.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η κορυφή του παγόβουνου

Κανένας δεν μπορεί να ορθοποδήσει αν δεν διαθέτει μνήμη. Αντίθετα η λήθη, ατομική και συλλογική, είναι καταστροφική και προδίδει αδιαφορία για το εκάστοτε παρόν. Το πολιτικό γίγνεσθαι δεν εκτυλίσσεται σχεδόν ποτέ τυχαία. Έχει είτε αξιέπαινους πρωταγωνιστές, είτε κατάπτυστους και καταδικαστέους αυτουργούς. Και οι πρώτοι και οι δεύτεροι είναι δακτυλοδεικτούμενοι.

Η αδιέξοδη κατάσταση που υφίσταται σήμερα η πατρίδα μας και τα αξεπέραστα δεινά που βιώνουν οι πλείστοι πολίτες της οφείλονται σε διαπλεκόμενους με ανόσια συμφέροντα πολιτικούς, οι οποίοι λειτουργούν ως υποπόδια των ποδών των ξένων δυναστών μας. Η κορυφή του παγόβουνου είναι πασίγνωστη στους Έλληνες και τα… εκλεκτά μέλη της έχουν ονοματεπώνυμο.
 

Από… Θεού άρξασθαι! Πρώτος, λοιπόν, ο «λεφτά υπάρχουν» Γ. Παπανδρέου ο τρίτος, ο οποίος, αφού είχε συνεννοηθεί πριν αναλάβει την εξουσία με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν, μας ανακοίνωσε περιχαρής από το Καστελλόριζο τις χειροπέδες της… σωτηρίας! Σήμερα ο κύριος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος και πλουτίζει με… βαρυσήμαντες διαλέξεις σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Πρόκειται για κορύφωση ενός θρασύτατου κυνισμού!


Δεύτερος ο άλλοτε… αντιμνημονιακός Αντ. Σαμαράς. Είχε προετοιμάσει μεθοδικά την ακροβατική κωλοτούμπα του, στηρίζοντας την έξωθεν επιβληθείσα κυβέρνηση Παπαδήμου. Επέλεξε μάλιστα ως… (διάτρητο) άλλοθι να μη μετάσχουν δικά του στελέχη στην εν λόγω κυβέρνηση ως υπουργοί. Ο προαναφερθείς παλαιοκομματικός και αρχιφιλόδοξος ηγέτης έγινε στο τσακ πρωθυπουργός, αφού είχαν προηγηθεί δημοσιογραφικά όργια στα γερμανικά ΜΜΕ υπέρ του και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με σχετικές δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και κείμενα ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! (Παρά ταύτα, ο Αλέξης Τσίπρας υπελείφθη ΜΟΝΟ κατά 2,5% στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.)


Για την τρίτη θέση… ερίζουν Βενιζέλος και Στουρνάρας. Προσωπικά προκρίνω για την… επίζηλη αυτή θέση τον Βενιζέλο αρκετών λόγων ένεκεν. Πρώτον (συμβολικά), επειδή με το κατασκευασθέν οικογενειακό του επώνυμο αμαυρώνει έμμεσα τον μέγιστο Ελευθέριο Βενιζέλο. Δεύτερον, επειδή συνέβαλε και αυτός στη διατύπωση του πρώτου Μνημονίου. Τρίτον, επειδή αναμείχθηκε σε κάθε είδους βρωμοδουλειά. Αναφέρω ενδεικτικά: Χαρίστηκε στον ιδιοκτήτη της PROTON BANK και μάλιστα με νομοθετική πράξη αναδρομικής ισχύος! Υπερασπίστηκε τον Τσοχατζόπουλο δηλώνοντας, πριν συλληφθεί, ότι είναι αθώος! Κατακράτησε επί μήνες στο σπίτι του την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, ζημιώνοντας σημαντικά το ελληνικό Δημόσιο. Εγκλημάτησε με τη συμφωνία για τα υποβρύχια και την ανάθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με απατεώνες. Υπάρχει, τέλος, και ένας υποκειμενικός λόγος που με ενοχλεί αφάνταστα. Έχει μετατρέψει την αναμφισβήτητη ευγλωττία του σε ακατάσχετη φλυαρία, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανερμάτιστα επιχειρήματα.


Τέταρτος έρχεται δικαιωματικά ο υπερφίαλος και παντελώς ανάλγητος Στουρνάρας. Άτομο εγωπαθέστατο που λατρεύει τους αριθμούς και μισεί τους ανθρώπους. Ως οικονομολόγος είναι του γλυκού νερού και λειτουργεί ακριβώς όπως είχε λειτουργήσει και ο Παπαδήμος. Δηλαδή: τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος. Η φράση του, κυνική και προκλητική, ότι δήθεν «δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα» (!), θα μείνει ιστορική. Τον διέψευσε, άλλωστε, ο αναπληρωτής του στο υπουργείο, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την αγόρευσή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2014, λέγοντας κατά λέξη: «Η αλήθεια είναι ότι η φορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλή». Προσθέτω παρεμπιπτόντως ότι ο μισάνθρωπος Στουρνάρας είναι… φτωχός. Πέρα από τις αποδοχές του και τα εισοδήματα της γυναίκας του που προΐσταται κερδοφόρας επιχείρησης, δήλωσε ότι η μητέρα του εισπράττει σύνταξη 500 ευρώ. Η καημένη! Λες και δεν μπορεί να της δίνει άλλα τόσα κάθε μήνα, ο τσιφούτης.


Ισχυρίστηκα παραπάνω ότι «ως οικονομολόγος είναι του γλυκού νερού». Ιδού η απόδειξη: Τη Δευτέρα στην εκπομπή του Πρετεντέρη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ο οικοδεσπότης είχε καλέσει τον Στουρνάρα και τον Αλέκο Αλαβάνο. Με προκατειλημμένο διαιτητή τον οικοδεσπότη, που διέκοπτε τον Αλαβάνο αλλοιώνοντας και τις απόψεις του, ο τελευταίος είχε κολλήσει στον τοίχο τον Στουρνάρα, ο οποίος ψέλλιζε ασυναρτησίες στις απαντήσεις του.


Τελειώνω με την πέμπτη θέση της ιεράρχησής μου που καταλαμβάνει επαξίως ο φωνακλάς Άδωνις, το αγαπημένο φιντάνι των καναλιών, τα οποία επισκέπτεται καθημερινά ανελλιπώς. Ο άνθρωπος πέτυχε το ακατόρθωτο: Διέλυσε ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ την υγεία του τόπου μας. (Πλην των πέντε, στην κορυφή του παγόβουνου κομπάζουν αδρά αμειβόμενοι και άλλοι πολλοί. Τα παράσιτα δηλαδή της πατρίδας μας.)

 
 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Άκρως επιθετικός ιός κατέκλυσε το facebook

Ένα άκρως επιθετικό και κακόβουλο λογισμικό έχει κατακλύσει το facebook σύμφωνα με μαρτυρίες χιλιάδων χρηστών.

Τις τελευταίες ώρες στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν πλαστά μηνύματα μεταξύ φίλων, συνοδευόμενα από αρχείο της μορφής *.zip.

Συνιστάται στους χρήστες να μην κατεβάζουν το αρχείο, πόσο μάλλον να το ανοίξουν κιόλας, αλλά να διαγράφουν αυτά τα μηνύματα άμεσα.

 Ενδεικτικά, το περιεχόμενο κάποιων από τα εν λόγω μηνύματα ήταν:
 "kala eisai xazi????? ti einauta pou anevazeis edo" "kapoios exei kanei profil "..." kai exei anevasei fotografies sou!!1 esy eisai?" "xaxa!! des ton vlaka ton giorgo..."

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Βόμβα της Σερβίας στο τραπεζικό σύστημα – Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!

Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας ενώ η θητεία του έληγε το 2016! Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που ψήφισε η Σερβική Βουλή!

Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.

Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων! Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»! Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!

Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!


 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

H εφορία “διαγράφει” χρέη

Τη διαδικασία διάκρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης καθορίζει εγκύκλιος του Χ. Θεοχάρη. Από τα 62 δισ. ευρώ μόνο τα 15 – 20 δισ. ευρώ θεωρείται ότι μπορούν να εισπραχθούν. Τα υπόλοιπα μπαίνουν σε ειδική κατηγορία, πρακτικά δε διαγράφονται, με στόχο να μην σπαταλά η εφορία χρόνο προσπαθώντας να μαζέψει οφειλές που δεν μπορούν να εισπραχθούν. 

Όπως αναφέρεται, για τον χαρακτηρισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και συμβεβαιωμένων οφειλών προς τρίτους ως ανεπίδεκτων είσπραξης πρέπει αποδεδειγμένα να έχουν εξαντληθεί σωρευτικά όλες οι ενέργειες για τον εντοπισμό πηγών αποπληρωμής και αναγκαστικής είσπραξης, χωρίς να έχει επιτευχθεί η πλήρης εξόφληση των οφειλών ήτοι:

α) Να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τον εντοπισμό πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων (κινητών, ακινήτων, απαιτήσεων στα χέρια τρίτων ή τυχόν άλλης πηγής εσόδων).

β) Να έχει ολοκληρωθεί η αναγκαστική εκτέλεση επί των υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων και να έχει εισπραχθεί το προϊόν της εκποίησης των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων και προσόδων του οφειλέτη.

γ) Να μην υπόκειται σε ακύρωση ή σε διάρρηξη κατά τα άρθρα 939 επ. Α.Κ. η καθ’ οιονδήποτε τρόπο εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.

δ) Σε περίπτωση που έχει λάβει χώρα κήρυξη του οφειλέτη σε πτώχευση, να έχει περατωθεί αυτή ή να έχει κηρυχθεί η παύση των εργασιών της.

ε) Σε περίπτωση εκκαθάρισης επιχείρησης ή περιουσίας λόγω λύσης του φορέα της, υπαγωγής σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης, δικαστικής εκκαθάρισης κληρονομίας ή για άλλο λόγο, να έχει περατωθεί αυτή.

στ) Να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ανωτέρω (υπό στοιχεία α έως ε) προβλεπόμενες ενέργειες και ως προς τυχόν πρόσωπα που είναι συνυπόχρεα με τον πρωτοφειλέτη για την καταβολή των χρεών προς το Δημόσιο.

ζ) Να έχει υποβληθεί εμπεριστατωμένη έκθεση ελέγχου από ειδικά οριζόμενο για τον σκοπό αυτό ελεγκτή, ο οποίος πιστοποιεί ότι συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις και ότι δεν υφίσταται άλλη πηγή αποπληρωμής της οφειλής από τον οφειλέτη και τα τυχόν συνυπόχρεα με αυτόν πρόσωπα, μετά από έρευνα στα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων, των πράξεων προσδιορισμού αποτελεσμάτων, σε περίπτωση που έχει διενεργηθεί τακτικός φορολογικός έλεγχος και των πιθανών ευρημάτων αυτού καθώς και σε κάθε στοιχείο του φακέλου, όπως δηλώσεις μητρώου, δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9, δηλώσεις μισθωμάτων Ε2, ισολογισμούς, έντυπα πληροφοριών για περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων, όπως αυτά κάθε φορά ισχύουν, από τα οποία μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε πηγή αποπληρωμής του χρέους, εφόσον υφίστανται. Ειδικά για τις οφειλές στα τελωνεία, ο οριζόμενος ελεγκτής θα απευθύνεται στην αρμόδια φορολογική αρχή για τη λήψη των ανωτέρω απαιτούμενων στοιχείων.

η) Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την κίνηση της ποινικής διαδικασίας, να έχει υποβληθεί αίτηση ποινικής δίωξης, όταν πρόκειται για συνολική βασική οφειλή άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ κατά τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 1882/1990 (ΦΕΚ 43 Α), όπως ισχύει σήμερα, εκτός εάν δεν είναι δυνατή η υποβολή της.

Από την ημερομηνία καταχώρισης της οφειλής στα βιβλία των ανεπίδεκτων είσπραξης και για χρονικό διάστημα δέκα (10) ετών από τη λήξη του έτους μέσα στο οποίο έγινε η καταχώριση, επέρχονται οι ακόλουθες έννομες συνέπειες:

α) αναστέλλεται αυτοδίκαια η παραγραφή της οφειλής,

β) δεν χορηγείται στον οφειλέτη και σε όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για οποιαδήποτε αιτία. Εφόσον πρόκειται για είσπραξη χρημάτων που θα διατεθούν για την ικανοποίηση του Δημοσίου ή για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, το προϊόν των οποίων θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό, χορηγείται βεβαίωση οφειλής.

γ) δεν χορηγείται στον οφειλέτη και σε όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα άλλο προβλεπόμενο από τον νόμο πιστοποιητικό για μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, εκτός αν πρόκειται για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, το προϊόν των οποίων θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό.

Οι αρμόδιες κατά τη χορήγηση των ανωτέρω πιστοποιητικών υπηρεσίες πρέπει να εξετάζουν αν η οφειλή έχει καταχωρισθεί στο ειδικό βιβλίο ανεπίδεκτων είσπραξης.

δ) δεσμεύονται στο σύνολό τους οι τραπεζικοί και επενδυτικοί λογαριασμοί των παραπάνω προσώπων κατ’ ανάλογη εφαρμογή της διαδικασίας του άρθρου 14 του ν. 2523/1997.

Να σημειωθεί ότι οφειλή που έχει καταχωρισθεί στο ειδικό βιβλίο ανεπίδεκτων είσπραξης διαγράφεται από το βιβλίο αυτό και επαναχαρακτηρίζεται ως εισπράξιμη, εάν πριν από την παραγραφή της διαπιστωθεί ότι υπάρχει ή αποκτήθηκε από τον οφειλέτη ή συνυπόχρεο πρόσωπο περιουσιακό στοιχείο που καθιστά δυνατή τη μερική ή ολική εξόφληση της οφειλής.

Πηγή: euro2day.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η «ελιά» των 58 είναι «κάκτος» και κομίζει το εφιαλτικό ΠΑΣΟΚ – λίγες εικόνες, χίλιες λέξεις

 Ήταν όλοι εκεί. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. ΠΑΣΟΚ, βαθύ ΠΑΣΟΚ, εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ, καρεκλοκένταυροι του ΠΑΣΟΚ, οι πολυθεσίτες της δεκαετίας του ’80, του ‘90 και του 2000. 

Αυτοί που έστησαν την Ελλάδα της καταστροφής. Αυτοί που κατά καιρούς παρέδιδαν στους άλλους καρεκλοκένταυρους της ΝΔ και που σήμερα όλοι μαζί αποτελειώνουν την Ελλάδα.

Όσοι δεν βρήκαν καταφύγιο στο «ότι να ‘ναι» ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εκεί.
Επανήλθαν! Ασπρομάλληδες πια. Βρήκαν το πρόσχημα της δήθεν κεντροαριστεράς κίνησης και ξαναβγήκαν. Χαίρονται, χαμογελούν συναθροίζονται και ευαγγελίζονται πως πολλαπλασιάζονται.

Έχουν στο βιογραφικό τους την οικογενειοκρατία, τις επενδύσεις που έγιναν βίλες, τα εμβάσματα στο εξωτερικό, τους δημοσιογράφους που έγιναν μεγαλοεργολάβοι, τα τραγικά Ίμια, το ληστρικό χρηματιστήριο, τη Siemens, τα σκάνδαλα με τα εξοπλιστικά.. τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.
Όλους αυτούς τους λόγους, για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές δεν θα μπει στη Βουλή.

Όποιος βρέθηκε στη φιέστα του Ακροπόλ και ήξερε την ανθρωπογεωγραφία θα καταλάβαινε..
Κάποιοι ευφάνταστοι τύποι, που ψάχνουν εναγωνίως ένα πρόσχημα να επιπλέουν στην εξουσία, παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά. Μέρες τζόγου που είναι..

Το χιλιοφορεμένο μανδύα της κεντροαριστεράς που χρησιμοποιεί τα απομεινάρια των γραναζιών δημοσιότητας για να επαναφέρει τις εφιαλτικές μνήμες των αιτίων της σύγχρονης Ελληνικής τραγωδίας.

Να μην ξεγελαστεί κανείς. Όραμα δεν υπάρχει.

Αυτοί που έριξαν την Ελλάδα στο σκοτάδι, δεν μπορούν να δώσουν φως. Και δεν έχουν και συναίσθηση. Διότι η γυάλα που έφτιαξαν της προσωπικής τους ευημερίας, δεν τους επιτρέπει να δουν ούτε τα εκατομμύρια ανέργων, ούτε τις χιλιάδες βυθισμένων στο σκοτάδι και το κρύο, ούτε τα χιλιάδες συσσίτια ούτε τις θηλιές που σφίγγουν στο λαιμό όσων αυτοκτονούν για να … τους αποφύγουν.

pasok-kaktos1







Απόστολος Καλαματιανός
news4all.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Εκτροχιασμός τρένου με 230 επιβάτες στο Λιανοκλάδι

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα - Συνεργεία του ΟΣΕ σπεύδουν στο σημείο - Κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή... 

Ο εκτροχιασμός του τρένου έγινε λίγο μετά τις 11.00. Η αμαξοστοιχία 53 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα πήγαινε με χαμηλή ταχύτητα λόγω των στροφών που υπάρχουν στην περιοχή και αυτό όπως φαίνεται ήταν καθοριστικό για να μην υπάρξουν θύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τρένο συγκρούστηκε με κοπάδι αγελάδων που υπήρχαν στις γραμμές, στην περιοχή ανάμεσα στο Λιανοκλάδι και την Τιθορεα. Δύο βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Όπως έγινε γνωστό οι 230 επιβάτες που ταξίδευαν είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να συνεχίσουν με λεωφορεία που σπεύδουν στο σημείο για να τους παραλάβουν. Η σιδηροδρομική γραμμή έχει κλείσει και αναμένονται συνεργεία του ΟΣΕ για να επαναφέρουν την τάξη.




Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Κόμματα, επιχειρηματίες και ΜΜΕ ετοιμάζονται για την «επόμενη μέρα»

Σταύρος Χριστακόπουλος

Οι δημοσκοπήσεις έχουν «γυρίσει» και το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταφανές. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πέφτει από σκόπελο σε ύφαλο και, παγιδευμένη σε τεράστια αδιέξοδα, δεν ξέρει τι της ξημερώνει.

Τελευταίο – και ηχηρό – παράδειγμα η δημοσκόπηση της πάντα έγκυρης PulseRC για την ιστοσελίδα bankingnews.gr (Μέρος Α και Μέρος Β), όπου καταγράφεται προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,5%.

● Το ΠΑΣΟΚ θεωρείται «κινούμενη βόμβα» και «ασύμμετρη απειλή», ενώ κάμποσοι βουλευτές του αναζητούν… εναλλακτικό τρόπο πολιτικής επιβίωσης κινούμενοι δυνητικά προς διάφορες κατευθύνσεις.

● Η Ν.Δ. βασανίζεται από έντονες εσωτερικές αμφισβητήσεις, βουλευτικά και στελεχικά «αντάρτικα», αλλά και χαμηλόφωνες αναζητήσεις μεγαλοστελεχών της για το τι θα γίνει αν το κόμμα συντριβεί στις εκλογές.

● Η ΔΗΜΑΡ, πρώην εταίρος της συγκυβέρνησης, βρίσκεται σε αναζήτηση ρόλου και προσανατολισμού μέσα από το συνέδριό της στο τέλος της εβδομάδας.

Όπως τις προηγούμενες ημέρες είχαν αποκαλύψει «Το Ποντίκι» καιtopontiki.gr, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη σημειώνοντας ότι έχουν προηγηθεί και άλλες συναντήσεις μεταξύ τους: «Οι κύριοι Τσίπρας και Μαρκεζίνης έχουν συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια».

Το επίκεντρο του ρεπορτάζ στο «Π» την περασμένη Πέμπτη ήταν οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του να εδραιώσουν τις ευρύτερεςδυνατές συμμαχίες και στηρίξεις στο σύνολο του πολιτικού (και επιχειρηματικού) φάσματος. Με το δεδηλωμένο σκεπτικό ότι «το λάδι στο καντήλι της κυβέρνησης τελειώνει».

Την Κυριακή που μας πέρασε, «Το Βήμα» κυκλοφόρησε με κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Καραμανλής, η Ντόρα, ο Τσίπρας και ένας… σερ».Υπέρτιτλος: «Υπόγειες διεργασίες, όλοι μιλούν με όλους για όλα». Το κλειδί όμως βρίσκεται στον πρώτο υπότιτλο, ο οποίος αναφέρει: «Συναντήσεις και δείπνα για την επόμενη μέρα».

Το κεντρικό στοιχείο του ρεπορτάζ ήταν ένα δείπνο των Μητσοτάκηδων με τον Κώστα Καραμανλή. Το κείμενο μας πληροφορεί, με υποδόριο χιούμορ, ότι «προς καθησυχασμό των αγωνιούντων “σαμαροφυλάκων”, το κυρίως μενούδεν ήταν ο πρωθυπουργός», αλλά ποιος μπορεί να φανταστεί ότι ο Σαμαράςδεν ήταν το… κυρίως πιάτο για τους επιφανείς συνδαιτυμόνες;

Εξ άλλου και μόνη η πρωτοσέλιδη ευθεία αναφορά της εφημερίδας σε «επόμενη μέρα», σε απόσταση μάλιστα από τις πολύ προσεκτικές διατυπώσεις του ρεπορτάζ, υποδηλώνει ότι τώρα πια δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του.

Τι εννοούμε; Ότι με τον όρο «επόμενη μέρα» μπορεί να νοηθεί κυρίως ηαποχώρηση της νυν κυβέρνησης. Πιθανότατα και το παρεπόμενο ζήτημα ηγεσίας στα δύο κόμματα που σήμερα τη συγκροτούν. Όμως τα ζητήματα της «επόμενης μέρας» είναι και πολλά και σύνθετα.

● Ήδη τίθεται, κυρίως μιντιακά και χωρίς ιδιαίτερα σοβαρή προοπτική, το ζήτημα επανασυγκρότησης της αποσυντεθειμένης και απειλούμενης με εξαφάνιση Κεντροαριστεράς, καθώς υπολείμματα του αείμνηστου «εκσυγχρονισμού», σε σύμπνοια με τη στριμωγμένη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σπεύδουν να αναλάβουν φαντασιακούς ρόλους υπό τη σκέπη μιας επιδιωκόμενης «Ελιάς». Ο κύριος στόχος είναι να μην υπάρχει η «ταμπέλα» ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, διότι το αποτέλεσμα ίσως είναι οριστικά καταδικαστικό για την ύπαρξη του πάλαι ποτέ πανίσχυρου κόμματος.

● Ήδη τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς αντιμετωπίζουν το – άγνωστο πόσο ρεαλιστικό – ερώτημα περίαυτοδιάλυσης ώστε να επιτευχθεί η ανασύνθεσή του. Όμως κινούνται σε διαφορετική – προς το παρόν – ρότα, το καθένα θέλει να φτιάξει τη… δική του «Ελιά», ενώ και στο εσωτερικό τους υπάρχουν διαφορετικά «ρεύματα σκέψης» και… φιλοδοξιών.

● Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ – το έχουμε επισημάνει πολύ πρώιμα, από τις εκλογές τουΜαΐου 2012 – έχει βάλει πλώρη για την… κατάληψη του χώρου της Κεντροαριστεράς και το ερώτημα είναι αν αυτή η κατάληψη θα είναι μελλοντικά μόνο γεωγραφική ή και ιδεολογικοπολιτική.

● Ήδη εν τοις πράγμασι εξελίσσεται η πολυδιάσπαση και της Δεξιάς και Κεντροδεξιάς, με την ύπαρξη τριών δεξιών κομμάτων στη Βουλή και καναδυό εκτός αυτής, ενώ συζητείται η δημιουργία και άλλων σχημάτων. Δείγμα σαφές της διαδικασίας αποσύνθεσης, στην οποία έχει μπει ο άλλοτε ενιαίος και κραταιός αυτός πολιτικός χώρος.

● Ήδη – αν καταγράψει πολύ χαμηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές ή/και τις βουλευτικές – στελέχη της Ν.Δ. ανησυχούν ότι μελλοντικά ο κύριος αντίπαλός τους ίσως δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η… Χρυσή Αυγή!

● Ήδη ο… ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη λογική ευρύτατων συνεργασιών – ή, έστω, δημιουργίας καλών σχέσεων – και με τμήματα της Δεξιάς αναζητώντας τηνευρύτερη δυνατή στήριξη σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, όπως λέει συνεχώς ο Τσίπρας.
Πολύ πρόσφατα ένας έμπειρος συνομιλητής πρώην πρωθυπουργού προέβλεπε, με επαρκή βεβαιότητα ώστε να προκαλεί την αμέριστη προσοχή του ακροατή του, ότι οι επόμενες εκλογές θα επιφέρουν πολιτικό χάος.

Ανεξάρτητα από το πώς ορίζει ο καθένας το χάος, είναι βέβαιο ότι η επόμενη των εκλογών ημέρα θα βρει ριζικά διαφορετικό τον πολιτικό χάρτη.

Συνεπώς όσοι σήμερα ανησυχούν γι’ αυτή την «επόμενη μέρα» ξέρουν πολύ καλά τι επέρχεται, ανεξαρτήτως των διαφορετικών περιγραφών και πολιτικών ερμηνειών, τόσο για το μέλλον του πολιτικού συστήματος όσο και για το… δικό τους. Συνεπώς προετοιμάζονται. Από τα κόμματα και τους επιχειρηματίες έως τα ΜΜΕ, αυτή η «προετοιμασία» είναι καταφανής. Ο καθένας αναζητεί τον δικό του ρόλο σε αυτήν την «επόμενη μέρα».

Εμείς απλώς ας υπενθυμίσουμε αυτό που, πριν ακόμη από τα μνημόνια, έχουμε επισημάνει: αυτή η κρίση θα καταπιεί πολλές κυβερνήσεις και κόμματα. Είναι μαραθώνιος και όχι δρόμος ταχύτητας, όπως πολλοί νομίζουν ή ελπίζουν. Οι σοφότεροι και ικανότεροι – ενδεχομένως και οι πιο… τυχεροί!

– θα αποτελέσουν το μέλλον του πολιτικού συστήματος. Για τους υπόλοιπους κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο, παρά να τους… προειδοποιεί.

το Ποντίκι και εδω



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΝ ΜΠΕΝΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΚΑ – ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ

Μια ομάδα 30 περίπου μικροομολογιούχων, όταν έμαθαν ότι ο Βενιζέλος  βρισκόταν ζωντανά στο στούντιο του Γ. Πρετεντέρη, έσπευσαν με σκοπό να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν το βιος τους.

Οι άνθρωποι αυτοί που γίνονται περίγελος της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, που διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν και δεν έχουν καμία θετική απάντηση, βρήκαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τον Ε. Βενιζέλο.

Ωστόσο από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής φαίνεται να είχαν προβλέψει τυχόν «φιλικές» επισκέψεις στον Μπένυ και είχαν στείλει μια ντουζίνα Ματατζήδες! Οι διμοιρίες εμπόδισαν τους μικροομολογιούχος να μπουν στο κανάλι και αποφεύχθηκαν τα … χειρότερα!
 
makeleio.gr

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Έτσι θέλουν οι κυβερνώντες τον εκπαιδευτικό του μέλλοντος

Ο εκπαιδευτικός του μέλλοντος:
πρέπει να έχει τουλάχιστον τέσσερα πτυχία, σε όχι συναφή αντικείμενα, για να μπορεί να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα
πρέπει να είναι φυτοφάγος για να μπορεί να χορταίνει με καυκαλίθρες, ραδίκια του βουνού και κάθε είδους αγριόχορτα


θα πρέπει να αποφεύγει τα κοψίδια ακόμη και την τσικνοπέμπτη

πρέπει να συνηθίσει ώστε τα Χριστούγεννα να βολεύεται με κότα γεμιστή, το Πάσχα με κότα στη σούβλα και να μένει μακριά από Αη Βασίληδες και άλλα τέτοια μη χριστιανικά ήθη και έθιμα που συνοδεύονται με ανταλλαγές δώρων

πρέπει
να διαθέτει συνταξιούχους γονείς για να μπορούν να συνδράμουν οικονομικά αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί οπωσδήποτε)

να διαθέτει πατρικό σπίτι είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα για να μπορεί να απολαμβάνει τις 10 μέρες των καλοκαιρινών διακοπών του, αφού τις υπόλοιπες ημέρες του καλοκαιριού θα προσφέρει κοινωνικό έργο στους δανειστές της χώρας

δεν πρέπει να κρυώνει εύκολα για να μπορεί να δίνει το καλό παράδειγμα και στους μαθητές του τις κρύες, λόγω έλλειψης πετρελαίου, μέρες του χειμώνα

να μην είναι σπάταλος και να αποταμιεύει χρήματα για να μπορεί να βοηθάει τους δανειστές της χώρας όταν αυτοί βρεθούν σε ώρα ανάγκης

επιβάλλεται να διαθέτει ατομικό σακίδιο εκστρατείας και στρατιωτικό αντίσκηνο θερινής διαβίωσης ώστε να μπορεί να μετακινείται εύκολα σε κάθε σημείο της χώρας

απαγορεύεται
με νόμο να είναι παντρεμένος, εκτός αν έχει πάρει διαζύγιο

απαγορεύεται,
εννοείται, να έχει δικά του παιδιά, γιατί αυτό δεν θα του επιτρέπει να αισθάνεται τους μαθητές του ως δικά του παιδιά

είναι ανάγκη
να έχει εντρυφήσει τις αξίες της εθελοντικής εργασίας και τις βασικές αρχές του κανιβαλισμού

θα πρέπει ως μοναδικό και κύριο μέλημά του να έχει το πώς θα του βγάλει ο προγραμματιστής ένα βολικό και ευέλικτο εβδομαδιαίο πρόγραμμα και να μην ασχολείται με προβλήματα κοινά και συλλογικά

από τις λέξεις απεργία, αγώνας , ανεργία
πρέπει να γνωρίζει μόνο την τελευταία και από τις λέξεις ανυπακοή, αλληλεγγύη , αξιοπρέπεια δεν πρέπει να γνωρίζει καμία

είναι απαραίτητο
να γνωρίζει τουλάχιστον τρεις ξένες γλώσσες της αρεσκείας του εκ των οποίων υποχρεωτικά η μία να είναι τα γερμανικά, η άλλη τα αγγλικά και η τρίτη τα γαλλικά

δεν θα πρέπει να συμμετέχει σε συλλογικές διαδικασίες του κλάδου του γιατί όλοι οι συνδικαλιστές είναι βολεμένοι και θα πρέπει να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να είναι

δεν πρέπει να έχει καλή ιστορική μνήμη


θα πρέπει να συνοδεύεται από τον αξιολογητή του που θα είναι συγχρόνως και ο «πνευματικός» του

πρέπει να έχει την ικανότητα να κλίνει συγχρόνως τόσο το ρήμα αξιολογώ όσο και το ρήμα αξιολογούμαι

πρέπει να του αρέσουν πάρα πολύ οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ σε τέτοιο βαθμό που να θέλει να εξετάζεται, αν είναι δυνατόν, και δύο φορές το χρόνο

δεν πρέπει να έχει εμμονή με τη μονιμότητα διότι η μονιμότητα σκοτώνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία

επιβάλλεται να μπορεί να κάνει και διάφορα μαστορέματα, όπως βαψίματα, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, να κόβει ξύλα από το δάσος, γιατί ενδέχεται το σχολείο του να έχει προβλήματα σε αυτούς τους τομείς λόγω οικονομικής «αναδιάρθρωσης»

φυσικά θα πρέπει
να μπορεί να ασκεί το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του έργο σε τμήματα με τουλάχιστον 50 μαθητές γιατί μόνο τότε θα δείξει αν αξίζει η όχι

επιβάλλεται να βλέπει το συνάδελφό του ως εχθρό του και ως εν δυνάμει αντίπαλο που θέλει να του πάρει τη θέση

θα πρέπει
να παρακολουθεί στην τηλεόραση όλες τις εκπομπές που αναφέρονται σε διαγωνισμούς, τραγουδιού, χορού, ηθοποιίας, ψηφίζοντας σε κάθε περίπτωση, τον αγαπημένο του παίχτη, στηρίζοντας έτσι τα κανάλια και τις εταιρείες τηλεφωνίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου

πρέπει, τέλος,
να μην ενοχλείται από το αν η αλυσίδα που θα έχει περασμένη στο πόδι του είναι της ίδιας εταιρείας με αυτή που θα έχει περασμένη στο λαιμό του

Κάπως έτσι ονειρεύονται οι κυβερνώντες τον εκπαιδευτικό του μέλλοντος.
Στο χέρι μας είναι να το όνειρό τους να γίνει εφιάλτης τους.


ΠΗΓΗ


 

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Πότε θα δίνεται δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ

- Δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν 

- Θα υπάρχει έκπτωση έως 70% στη ΔΕΗ για τους χώρους των κοινωνικών δομών της εκκλησίας, των δήμων και των ΜΚΟ

- Ποιές θα είναι οι προϋποθέσεις για παροχή δωρέαν ηλεκτρικού ρεύματος για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου


Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης δεσμεύθηκε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν. Είπε επίσης ότι θα υπάρχει έκπτωση έως 70% στη ΔΕΗ για τους χώρους των κοινωνικών δομών της εκκλησίας, των δήμων και των ΜΚΟ.

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε, την παροχή δωρέαν ηλεκτρικού ρεύματος, για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, για τις διπλάσιες ημέρες από όσες καταγραφούν υπερβάσεις αιωρουμένων σωματιδίων από 150 mg / m3, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση του τζακιού.

«Θα δίνουμε ηλεκτρικό ρεύμα με πολύ μεγάλη έκπτωση έως 70% σε όλες τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, των δήμων και της κοινωνίας των πολιτών. Θα πρέπει να είναι ενταγμένοι, να υπάρχει μια οργάνωση σε αυτό το πράγμα. Εκτιμούμε ότι πρέπει να είναι πάνω από 2.000- 3.000 αυτές οι δομές, διότι πραγματικά η εικόνα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πολλές ομάδες συνανθρώπων μας που χωρίς δημοσιότητα παρέχουν αλληλεγγύη με πολύ ανθρωπιά. Είναι και τα κοινωνικά συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα κοινωνικά φαρμακεία, όλες αυτές οι δομές» είπε
.

 
newsit.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Τινάζουν στον αέρα τη χώρα για τους πλειστηριασμούς

Απίστευτος εκβιασμός των δανειστών - Δημοσιοποιείται, από στιγμή σε στιγμή, έκθεση που εμφανίζει εκτεθειμένες τις ελληνικές τράπεζες και απαιτεί ανακεφαλαιοποίηση τους.
Μπροστά σε μία πρωτοφανή επίθεση, που εκδηλώνεται με έναν εξίσου πρωτοφανή εκβιασμό, βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα.

Το Βερολίνο και οι δανειστές θέλοντας να επιβάλουν την άποψή τους για την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, καταφεύγουν στην τελική λύση βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σήμερα ή το αργότερο αύριο, θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Blackrock για τις κεφαλαιακές ανάγκες των Ελληνικών Τραπεζών.

Σε αυτήν θεωρείται βέβαιο ότι θα εμφανίζονται οι ελληνικές τράπεζες εκτεθειμένες σε «κόκκινα δάνεια», που αφορούν στεγαστικά δάνεια, και θα καταγράφονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών μετά από αυτή την εξέλιξη.

Με πολύ απλά λόγια οι δανειστές θέλουν να βάλουν την κυβέρνηση, μπροστά στο δίλημμα: ή προχωράτε στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών για να μπορέσετε να έχετε ουσιαστικό και όχι πλασματικό ενεργητικό ή θα χρειαστούν επειγόντως ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες σας.

Όλα αυτά τη στιγμή που το τραπεζικό σύστημα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να παράσχει ρευστότητα στην αγορά και να δώσει αναπτυξιακή ανάσα αλλά αιμορραγεί με γεωμετρική πρόοδο, χάνοντας 1 με 1.5 δισ. σε καταθέσεις κάθε μήνα.

Όλα αυτά, τη στιγμή που μικροκαταθέτες σπεύδουν να σηκώσουν τις οικονομίες τους, φοβούμενοι τις κατασχέσεις του κ. Θεοχάρη αλλά και την φημολογία για ένα «κούρεμα καταθέσεων». Μία φημολογία που προσλαμβάνει πλέον άλλη μορφή, όταν αναπαράγεται και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Είναι ανοιχτό το ποσό, που η έκθεση, θα καθορίσει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Φαίνεται όμως να καταλήγει στο ότι τα «κόκκινα δάνεια» αγγίζουν τα 70 δισ. ευρώ ενώ διαπιστώνεται πρόβλημα με 150.000 στεγαστικά δάνεια.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, μπροστά σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί πλέον να βαυκαλίζεται για τα «καλά λόγια» που ακούει από τους δανειστές ούτε να προσποιείται ότι έρχεται η ανάπτυξη.

Πολύ περισσότερο να προσποιείται ότι κυβερνά. Οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης γιατί από εδώ και πέρα, κάθε επιλογή και κάθε απόφαση για τη χώρα πρέπει να έχει τη μέγιστη δημοκρατική νομιμοποίηση.

Οι δανειστές και το Βερολίνο τραβούν επικίνδυνα το σκοινί και το ζητούμενο είναι αν το τραβούν για να δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος ή το τραβούν για να σπάσει και να καταστήσουν την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή, φοβίζοντας τους λαούς της Ευρώπης εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, που απειλούν να αποσταθεροποιήσουν το ευρωπαϊκό εποικοδόμημα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Aυτόματες ποινές για τρύπιο «πόθεν έσχες»

Κλείνει το... παράθυρο για τις εκ των υστέρων διορθώσεις και τροποποιητικές δηλώσεις του πόθεν έσχες από τους υπόχρεους, οι οποίοι, ενώ έχουν εντοπιστεί να αποκρύπτουν εισοδήματα και αγορές περιουσιακών στοιχείων, χρησιμοποιούν διάταξη του ισχύοντος νόμου για να απαλλαγούν από ποινικές διώξεις και χρηματικά πρόστιμα.

Επειδή κατά τη διάρκεια ελέγχων για «τρύπια» πόθεν έσχες εφοριακών διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους ελεγχόμενους έσπευσαν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για να καλύψουν την «ψαλίδα» μεταξύ του εισοδήματος και της περιουσιακής κατάστασης, το υπουργείο Οικονομικών με ρύθμιση που θα φέρει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες θα καταργήσει τη σχετική διάταξη.

Με τη νέα ρύθμιση, όταν κατά τον έλεγχο του πόθεν έσχες από τις αρμόδιες αρχές διαπιστώνεται ότι δήλωση είναι ανειλικρινής ή περιέχει ψευδή στοιχεία, αυτόματα και χωρίς προειδοποίηση εκδίδεται εντολή ελέγχου και θα καταλογίζονται οι ποινικές κυρώσεις και τα πρόστιμα.


Πηγή : Έθνος Πηγή: radio1d.gr
 

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου