EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

JAPONICA - ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ‏

Ο Paul Kazarian, ο Αμερικανός επενδυτής που αγοράζει ελληνικά κρατικά ομόλογα, εγκαλεί την “εντελώς παράλογη” λογιστική της ΕΕ και θέλει να βοηθήσει στη εναλλακτική χρηματοδότηση της Ελλάδας ώστε να επιστρέψει στις αγορές, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο δηλώσεις που είχε κάνει ο επενδυτής, ο ιδρυτής της Japonica Partners & Co. δηλώνει ότι η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων Δημοσίου Τομέα στον υπολογισμό του ελληνικού χρέους θα έδινε στις αγορές ομολόγων το ίδιο είδος των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων που οι επενδυτές ιδίων κεφαλαίων έχουν συνηθίσει. Ο Kazarian, ο οποίος ξεκίνησε μια δημόσια προσφορά για τα ελληνικά χρεόγραφα τον Ιούνιο, δήλωσε ότι η μέθοδος της ΕΕ για τη μέτρηση των δημόσιων οικονομικών των κρατών μελών υπερεκτιμά το επίπεδο του χρέους.

Για τον Kazarian, ο οποίος δεν αποκαλύπτει ακριβώς πόσα από τα ελληνικά ομόλογα που έχουν αναδιαρθρωθεί κατέχει η Japonica μετά την προσφορά της, η εφαρμογή των λογιστικών πρακτικών που χρησιμοποιούνται στον κόσμο των επιχειρήσεων θα τοποθετήσει το χρέος της χώρας στη σωστή του βάση, ενώ υπολογίζει την αναλογία του κάτω από το 100% του ΑΕΠ.

Άλλωστε ο Paul Kazarian, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο newmoney.gr ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια οικονομική πολιτική με λανθασμένα στοιχεία και πιστεύει ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι να βγει στις κεφαλαιαγορές και να δανείζεται με επιτόκιο κάτω από 5%. Μόνο τότε η ελληνική οικονομία μπορεί να γίνει ανταγωνιστική και να ανακάμψει. Γι’ αυτό λοιπόν, η Ελλάδα πρέπει να βγει μπροστά, να χρησιμοποιήσει τα διεθνή λογιστικά στάνταρντς IPSAS που για τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, είναι τα καλύτερα. Αρχής γενομένης από τα νούμερα του χρέους. Ο Αμερικανός επενδυτές ισχυρίστηκε ότι μετά από αυτό όλα θα βελτιωθούν, οι επενδυτές θα πουν ότι η ελληνική οικονομία και αγορά αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρίες και θα έλθουν στην Ελλάδα άμεσα.

Σύμφωνα με τον Kazarian, αυτό που πρέπει να απασχολεί σήμερα την ελληνική κυβέρνηση είναι πώς θα βγει στις αγορές και όχι πώς θα “χαϊδέψει” τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο ή οποιονδήποτε άλλο. Η συζήτηση περί πολιτικού ρίσκου στην Ελλάδα είναι άκαιρη και φουντώνει επειδή η οικονομική πολιτική δεν αποδίδει τα αναμενόμενα με βάση τα λάθος νούμερα και τους στόχους που θέτει η Τρόικα.

Ο Kazarian επιμένει ότι η Ελλάδα άσχετα με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τα πρότυπα που προτάσσει η Ευρώπη, πρέπει ανεξάρτητα να προωθήσει καμπάνια στις αγορές με βάση το νέο μοντέλο.

“Πιστέψτε με, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι επενδυτές θα στραφούν στα νέα στοιχεία, ιδίως τώρα που το επιτόκιο στα 10ετή ομόλογα είναι πάνω από 9%. Όλοι θα το δουν ως μια τεράστια ευκαιρία”.

Σύμφωνα με τον Κazarian, η Japonica είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση με στρατιά συμβούλων. Μάλιστα, διανέμει κι ένα σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε η Ελλάδα, με τη βοήθεια πάντα της Japonica, να ολοκληρώσει την ένταξη και ολοκλήρωση της νέας μεθόδου IPSAS. Μέχρι τον Ιανουάριο θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια μεγάλη επιτροπή συμβούλων. Ως το τέλος Μαρτίου θα έβγαιναν τα πρώτα στοιχεία με το αναθεωρημένο χρέος. Τον Ιούνιο του 2016 θα ολοκληρωνόταν η συνολική φάση μετατροπής.

Απέφυγε πάντως να απαντήσει πόσα τελικά ελληνικά ομόλογα έχει αγοράσει μετά τη δημόσια πρόταση που έκανε και αρκέστηκε να πει πως αυτή τη στιγμή η Japonica είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος ελληνικού δημοσίου χρέους μετά τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, είπε ότι οι πρώτες αγορές ελληνικών ομολόγων έγιναν με τιμή 11,40 του ευρώ. Ερωτηθείς εάν θα τον ενδιέφεραν και ελληνικές εταιρείες, είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι το κύριο ζητούμενο.

“Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2012, ξεκινήσαμε επαφές με διάφορες εταιρείες. Εξάλλου, αυτό κάνουμε: επενδύουμε σε εταιρείες και σε ευκαιρίες. Ωστόσο, είπαμε να ξεκινήσουμε με ομόλογα. Στη συνέχεια βλέπουμε”.


Σχόλιο: Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες της Ε.Ε. και του πλανήτη που δεν έχει δηλώσει απολύτως καμία προσπάθεια προσαρμογής στο λογιστικό πρότυπο IPSAS. Γιατί κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ?

papaioannou 

 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Βιντεο - Οι εργαζόμενοι αγνόησαν επιδειχτικά ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ‏ !

Σύνταγμα 7.12.2013, ώρα 18:25, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είχαν καλέσει στις 18:00 τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο μπροστά στην Βουλή, αλλά για ακόμη μια φορά ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη!!! 

Το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ βρίσκεται στην "κορύφωσή" του (ώρα 19:15), αλλά μόνο 250 άτομα συμμετείχαν... η τέλεια απαξίωση των "συνδικαλιστών"!!!




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ 














Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Πτήση τρόμου στο Αιγαίο προσγείωση θρίλερ στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Θρίλερ στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Αεροσκάφος με 162 επιβάτες έστειλε σήμα έκτακτης ανάγκης, αναφέροντας πρόβλημα στα φρένα του. Νωρίτερα υπήρξε πρόβλημα με επιβάτη ο οποίος είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Πρόκειται για πτήση της Easy Jet ,αεροσκάφος της οποίας είχε απογειωθεί από τη Λάρνακα με προορισμό το Λονδίνο.
 

Στις 22.45 ο πιλότος ανέφερε το περιστατικό με το καρδιακό επεισόδιο. Στις 23.05 ο πιλότος δήλωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού διαπίστωσε ότι τα φρένα του αεροσκάφους είχαν πρόβλημα.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος ,η ΥΠΑ και η ΠΑ τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού. Μετά από μια πτήση θρίλερ το airbus της Easy Jet προσγειώθηκε στις 23.41 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
 

onalert.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Φιλανθρωπία με προμήθεια;

Η ΑΒ Βασιλόπουλος αποφάσισε να προχωρήσει σε μία "φιλανθρωπική ενέργεια", μέρες που είναι. 

Ή για να είμαστε πιο σαφείς, να πουλήσει φιλανθρωπία έναντι 3% των εσόδων. 

Και μάλιστα καλεί και το Δήμο Θεσσαλονίκης να συμμετέχει σε αυτό. 


Όπως βλέπετε στην εικόνα η ΑΒ Βασιλόπουλος θα τοποθετήσει στα ταμεία της σταντ με κουπόνια ΜΚΟ και ιδρυμάτων. Τα κουπόνια θα πωλούνται στους φιλάνθρωπους πελάτες της ΑΒ προς 1€. Από αυτό το ένα ευρώ η ΑΒ θα κρατά διαχειριστικά έξοδα 3%.

Διερωτώμαι λοιπόν ο αφελής:

Πού είναι η φιλανθρωπική διάθεση της εταιρίας αν αυτή προσφέρει τα σταντ και τον χώρο αλλά για αυτά θα πληρωθεί με προμήθεια 3% επί των εσόδων.


Ο δήμος Θεσσαλονίκης πώς θα συμμετέχει; Μήπως βάζοντας το δικό του φιλανθρωπικό κουπόνι στο σταντ πληρώνοντας 3% προμήθεια στην εταιρία;

Θα αγοράσει κουπόνια; Και γιατί αν μην τα δώσει κατευθείαν σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό και χωρίς να πληρώσει προμήθεια 3%;


Εάν δεν απατώμαι οι πράξεις κοινωνικής ευθύνης ανήκουν στην κατηγορία Δημόσιες Σχέσεις (τουλάχιστον έτσι διδάσκουν στο πανεπιστήμιο). Τι δουλειά έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τις δημόσιες σχέσεις μιας ιδιωτικής εταιρίας που στην τελική, αν καταλαβαίνω καλά, ουσιαστικά θα κάνει τον μεσάζοντα στην πώληση φιλανθρωπίας.

Δείτε ολόκληρη την εισήγηση όπως αυτή εστάλη στην οικονομική επιτροπή του Δήμου:



http://taxalia.blogspot.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Το βαθύ πέ@ς της διαπλοκής

«Ο πιο ασφαλής δρόμος προς τα μεγάλα κέρδη περνούσε μέσα από τον εκφυλισμό του πνευματικού επιπέδου…», γράφει στο «Εκδότες χωρίς εκδότες» (εκδ. Πόλις) ο Αντρέ Σίφριν, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, αναλύοντας με παραδείγματα και ονόματα την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Αμερική όταν οι μεγάλες επενδυτικές εταιρίες και οι «βαρόνοι» των ΜΜΕ, έβαλαν χέρι στο βιβλίο. Επενδυτές σαν τον Murdoch και τον Newhouse, ιδιοκτήτες -ταυτόχρονα- εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφώνων, τηλεοράσεων, εταιριών παραγωγής βιντεοταινιών, κινηματογραφικών στούντιο, δισκογραφικών εταιριών, βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων, οι οποίοι, μέσα από τον έλεγχο της γνώσης, της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και κάθε σχετικής συζήτησης στο δημόσιο χώρο, όχι μόνο στηρίζουν τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές και τους πιο αντιδραστικούς πολιτικούς, από την Θάτσερ και τον Μπλερ ως τον Κλίντον και τον Γκίνγκριτς, αλλά διαμορφώνουν και την κουλτούρα των πολιτών προκειμένου να αποδέχονται ως «φυσικό» και «μοναδικό» το καθεστώς διαφθοράς και να εκλέγουν ως εκπροσώπους τους αυτούς που απεργάζονται την εκμετάλλευση και ισοπέδωση τους, την καταστροφή του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας και τη διεύρυνση του χάσματος των ανισοτήτων! 

Γύρω τους, ένας ολόκληρος κόσμος από δημοσιογράφους, συγγραφείς και πανεπιστημιακούς, φέρνει σε πέρας αυτή την «αποστολή», με προφανείς ιδιοτελείς σκοπούς. Στον αντίποδα, ο Σίφριν, εκδότης-μεταξύ άλλων- του Νόαμ Τσόμσκι, της Χάνα Αρεντ και του Χάουαρντ Ζιν, αναφέρει συγγραφείς που αρνήθηκαν να δώσουν τα βιβλία τους στους εκδοτικούς κολοσσούς, χάνοντας πολλά εκατομμύρια από προκαταβολές και δικαιώματα, και, επίσης, απέφυγαν να τα παρουσιάσουν στις μεγάλες αλυσίδες προτιμώντας τα μικρότερα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία που συμπιέζονται αφόρητα από τα τραστ.

Στην Ελλάδα, η υπερσυγκέντρωση εκδηλώθηκε στα ΜΜΕ με τον πιο παράνομο, κραυγαλέο και χυδαίο τρόπο. Δέκα «οικογένειες» υφάρπαξαν χάρη στους διεφθαρμένους πολιτικούς με τους οποίους διαπλέκονται, τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες, οι οποίες ανήκουν εξ αδιαιρέτου στον ελληνικό λαό. Οι ίδιες «οικογένειες» ελέγχουν τις περισσότερες εφημερίδες και περιοδικά πανελλαδικής κυκλοφορίας. Στις ίδιες «οικογένειες» παρέχει τις υπηρεσίες του «ένας ολόκληρος κόσμος από δημοσιογράφους, συγγραφείς και πανεπιστημιακούς», με ανταλλάγματα πάσης φύσεως: αμοιβές συνεργασίας, προώθηση βιβλίων, κοινωνική αναγνώριση και επαγγελματική ανέλιξη, μερίδιο εξουσίας και άλλες δελεαστικές προσφορές.

Οι εφημερίδες τους εκβιάζουν τους πολιτικούς και τροφοδοτούν την τηλεόραση με την οποία από κοινού απειλούν και τρομοκρατούν τους πολίτες, τα περιοδικά τους επίσης τροφοδοτούν τα κανάλια και, από κοινού, διαμορφώνουν τη μαζική κουλτούρα και ούτω καθεξής, με στόχο τη χειραγώγηση της κοινωνίας και την ανεμπόδιστη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Καμία κοινωνία δεν θα ανεχόταν οποιαδήποτε ληστρική επιδρομή χωρίς να έχει προηγουμένως παραπλανηθεί και αποχαυνωθεί τεχνηέντως.

Πάνω από 550 εκατομμύρια χρωστούν οι δέκα «οικογένειες» στις τράπεζες για τα ΜΜΕ τους, με δάνεια που παίρνουν χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις. Πάνω από 800 εκατ. είναι τα συνολικά τους χρέη σε ιδιώτες, στο δημόσιο, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ. 

Γιατί βγαίνει μια εφημερίδα σαν το Έθνος με καθημερινή κυκλοφορία 13 χιλιάδων φύλλων, λίγο πιο κάτω από τις πωλήσεις της Espresso; Γιατί και πώς συνεχίζει ο Πήγασος με τραπεζικά δάνεια 170 εκατ. και συνολικά χρέη 213 εκατ. ευρώ; Γιατί και πώς συνεχίζει να εκπέμπει ο Τηλέτυπος-Mega με χρέη στις τράπεζες 129 εκατ. και 194 εκατ. ευρώ προς κάθε κατεύθυνση; Γιατί και πώς επιβιώνει ο ΔΟΛ με 135 εκατ. ευρώ τραπεζικό δανεισμό και συνολικές υποχρεώσεις 193 εκατ.; 
 
Πώς ο όμιλος της Καθημερινής συνεχίζει με 92,8 εκατ. ευρώ χρέη σε τράπεζες και 144 εκατ. συνολικές υποχρεώσεις; 

Πώς και με ποίων εντολές οι τράπεζες δανείζουν σε επιχειρήσεις που δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να επιστρέψουν τα δανεικά; Γιατί, άραγε, οι δημοσιογράφοι τους ξεσκίζονται στην καθεστωτική προπαγάνδα; Και ποιοι είναι αυτοί οι πανεπιστημιακοί που τους αβαντάρουν και τους τροφοδοτούν με επιχειρήματα; Κι από πού προέκυψαν οι συγγραφείς που έχουν αναλάβει τον εξωραϊσμό τους; 

Τα ξέραμε αυτά, αλλά δεν το ψάξαμε αρκετά και δεν το ψάξαμε εγκαίρως. Δεν τους ξεμπροστιάσαμε, τόσα χρόνια, για να μην σπάσουμε αυγά ή γιατί υποτιμήσαμε τους εργολάβους που ελέγχουν τα ΜΜΕ και τα φερέφωνα τους που διορίστηκαν στα πανεπιστήμια και αλωνίζουν στις καθεστωτικές εφημερίδες και τηλεοράσεις.

Η απόπειρα να ελεγχθεί και το βιβλίο από τους ολιγάρχες των ΜΜΕ και των δημοσίων έργων και προμηθειών, έγινε και συνεχίζεται. Θύματα της απόπειρας, τα «Ελληνικά Γράμματα» και οι 90 εργαζόμενοι τους, μετά από ένα σύντομο, αλλά θανατηφόρο εναγκαλισμό τους από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, θύματα, επίσης, όλοι οι ανεξάρτητοι εκδοτικοί οίκοι και τα βιβλιοπωλεία που πλήττονται από τα εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων που διαθέτουν σε χαμηλότατες τιμές οι κυριακάτικες εφημερίδες για να διατηρήσουν υψηλές κυκλοφορίες.
Τώρα, όμως, το βιβλίο κινδυνεύει πάρα πολύ από την τεχνητή οικονομική κρίση διαρκείας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα. Λιγόστεψε ο κόσμος που έμπαινε στα βιβλιοπωλεία, λιγόστεψαν οι πωλήσεις, λιγόστεψαν και οι εκδόσεις.

Ο Θέμος Αναστασιάδης που πιάστηκε να βγάζει κρυφά λεφτά στο εξωτερικό και ο Πέτρος Κωστόπουλος που φέσωσε τη «μισή Αθήνα», υιοθετήθηκαν και προστατεύθηκαν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, σαν μετρ της γκλαμουριάς και της αποχαύνωσης, από τους βαρόνους.
 
Ο ρόλος τους ήταν πολύ σημαντικός στα χρόνια της μαζικής αποβλάκωσης, που η απαλλοτρίωση και αλλοίωση των συνειδήσεων ήταν βασική προϋπόθεση για να προετοιμαστεί το κατάλληλο έδαφος για την λεηλασία της Ελλάδας, τον εξανδραποδισμό της κοινωνίας, τη μαζική φτωχοποίηση, την υποβάθμιση της δημοκρατίας και την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας.

Τα «πέη», οι «κώλοι», τα «βυζιά», οι «βίζιτες», οι «μπράβοι», τα «γκάτζετ» και οι «ουσίες» δεν άφηναν χώρο για «πολιτική συμμετοχή», «αισθητική αναζήτηση», «κριτική σκέψη», «ποιοτικές απαιτήσεις» και «διανοητικό προβληματισμό» στους καταναλωτές του λάιφ στάιλ. Ο νέος τύπος πολίτη έπρεπε να αποκτήσει τα μειωμένα ανακλαστικά του πρόβατου που προορίζεται για σφαγή.

Το βλέπουμε στις συμπεριφορές των ανθρώπων που μεγάλωσαν με Κλικ, Νίτρο, Κοσμοπόλιταν, Max, Athens Voice κ.α., και με τις αντίστοιχες τηλεοπτικές εκπομπές, Πάνια, Λαμπίρη, Μελέτη, Μενεγάκη, Στεφανίδου κ.λπ..

Αυτοί, οι μικρομεσαίοι θιασώτες του λάιφ στάιλ, που διαμορφώθηκαν μ’ αυτές τις «προδιαγραφές», μαζί με τους φοβισμένους συνταξιούχους, αποτελούν ακόμα, παρ’ όλα τα πλήγματα που δέχονται από τις μνημονιακές εφαρμογές, υποστηρίγματα, παθητικά ή ενεργητικά, του διεφθαρμένου καθεστώτος.  

Μπορεί το λάιφ στάιλ να ξέφτισε και να χρεοκόπησε, αλλά οι παρενέργειες του δεν εξανεμίζονται το ίδιο εύκολα.

ΠΗΓΗ


 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις

Νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα καταβληθούν, σε περίπου 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους, οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2014, που καταβάλλουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Εργασίας ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΤΕΒΕ- ΤΑΕ-ΤΣΑ) θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ όλων των υπόλοιπων φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του Δημοσίου στις 23 Δεκεμβρίου.

Οι εποπτευόμενοι από το υπουργείο Εργασίας φορείς, εκτός του ΟΑΕΕ, είναι οι εξής: ΙΚΑ- ΟΓΑ -ΤΑΥΤΕΚΩ (επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας) - ΕΤΑΠ.ΜΜΕ (μέσων ενημέρωσης) - ΕΤΑΑ (ανεξαρτήτως απασχολούμενων).

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έλαβε αυτή την απόφαση με στόχο την καλύτερη διευκόλυνση των συνταξιούχων στις συναλλαγές τους, καθώς τις ημέρες αυτές η κίνηση στα τραπεζικά ιδρύματα είναι πολύ μεγάλη.

Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, οι συντάξεις του πρώτου μήνα του επόμενου έτους καταβάλλονται από τις πιστώσεις του προηγούμενου έτους (2013), χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν πιστώσεις με τη διαδικασία των προκαταβολών από τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2014.  



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Πέλλα: Σύγκρουση φορτηγού με τρένου - Ένας ο οδηγός του φορτηγού

Πέρασμα θανάτου έγινε σιδηροδρομική διάβαση για οδηγό φορτηγού χθες το απόγευμα έξω από το Μαυροβούνιο Πέλλας. 
Το φορτηγό που οδηγούσε ένας 52χρονος συγκρούστηκε με διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο ίδιος και να τραυματιστεί ελαφρά ο 19χρονος γιος του, που επέβαινε στο ίδιο όχημα.

Ο άτυχος άνδρας επιχείρησε να περάσει τη διάβαση που βρίσκεται στο 76ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, χωρίς να αντιληφθεί την αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προστατευτικές μπάρες της διάβασης δεν λειτουργούσαν εκείνη την ώρα. Στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Έδεσσα επέβαιναν περίπου 45 άτομα που είναι καλά στην υγεία τους.

Μετά από μικρή καθυστέρηση, οι επιβάτες συνέχισαν κανονικά το ταξίδι τους.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Έδεσσας. 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Eμπλοκή υπαλλήλων του υπ. Οικονομικών στoν εκβιασμό ιδιοκτήτριας εταιρείας εμπορίας πολύτιμων μετάλλων;

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας με έδρα το Σύνταγμα έχει καταγγείλει πως της ζήτησαν 500.000 ευρώ μίζα για να μεσολαβήσουν ώστε να της επιστραφεί ΦΠΑ ύψους 3,8 εκατ. ευρώ.Οι εμπλεκόμενοι από το ΣΔΟΕ έκαναν κατάσχεση 16 κιλών χρυσού για να πείσουν την επιχειρηματία να πληρώσει.Ήδη έχουν συλληφθεί ο προϊστάμενος τμήματος ειδικών φόρων του ΣΔΟΕ, δύο δικηγόροι, ένας αστυνομικός και ένας ιδιώτης. 


Απίστευτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση εκβιασμού 38χρονης ιδιοκτήτριας εταιρείας εμπορίας πολύτιμων μετάλλων με έδρα το Σύνταγμα.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή προκύπτουν ενδείξεις εμπλοκής και υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Στις 8 Νοεμβρίου η επιχειρηματίας είχε καταγγείλει πως της ζήτησαν 500.000 ευρώ μίζα για να πάρει μεσολαβήσουν ώστε να της επιστροφή ΦΠΑ ύψους 3,8 εκατ.ευρώ.

''Τα χρήματα αυτά προοριζόταν για υπάλληλο ή υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών (...) για τον υπάλληλο που θα προωθούσε τον φάκελο στον υπουργό (...) τα χρήματα έπρεπε να τα δώσω μέσα σε μαύρες σακούλες. Έχω γίνει δέκτης απειλών ότι επίκειται έλεγχος της επιχείρησής μου από το ΣΔΟΕ, που θα έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί στην πράξη κάθε πιθανότητα επιστροφής ΦΠΑ''.

Διαβάστε τώρα πως περιγράφει η ίδια τον έλεγχο από κλιμάκιο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.

''Γύρω στις 9.30 π.μ. προσήλθε στο γραφείο μου τριμελές κλιμάκιο του ΣΔΟΕ για έλεγχο. Περίπου στις 12 το μεσημέρι λάβαμε συγχαρητήρια από τους υπαλλήλους του κλιμακίου, πλην όμως στη συνέχεια άρχισαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με συναδέλφους τους, έπειτα από τις οποίες άρχισαν επισημάνσεις για παρανομίες που διαπιστώνονταν. Στις 2 μ.μ. μας είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα, διότι είχαμε διακινήσει περίπου 500 κιλά ασήμι και 168 κιλά χρυσό χωρίς παραστατικά. Τελικά, περί ώρα 7.30 - 8 μ.μ. ήρθε στην επιχείρηση ο προϊστάμενος των υπολοίπων (σ.σ. αναφέρεται στον κατηγορούμενο υπάλληλο του ΣΔΟΕ), που απαίτησε απ’ αυτούς να τελειώνουν τον έλεγχο και να μου κατασχέσουν 16 κιλά χρυσού''.

Σύμφωνα με την κατάθεση της τα χρήματα μου είπε ότι προορίζονται για τον... (σ.σ. αναφέρει το όνομα του κατηγορούμενου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ) και έναν ακόμα ανώτερό του.

Από συνομιλία που έχει καταγραφεί προκύπτει πως ο κατηγορούμενος δικηγόρος την προέτρεψε να δώσει τα 500.000 ευρώ ώστε ''θα έχεις την προστασία της υπηρεσίας, θα σου φέρνουν τους τζίρους που θέλεις ή παραπάνω τζίρους με έλεγχο και χωρίς κανένα πρόβλημα''.

Μάλιστα ο τμηματάρχης του ΣΔΟΕ χρησιμοποίησε και ένα συνθηματικό ''δύο ημέρες προθεσμία'', που θα σήμανε πως όλα ήταν κανονισμένα! 
 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Οδηγός χτύπησε κι εγκατέλειψε μοτοσικλετιστή με αποτέλεσμα να πεθάνει - Μπορείτε να βοηθήσετε;

Οδηγό αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Θηβών και στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος, αναζητά η αστυνομία. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 28-11-2013 περίπου στις 20.25, στη Λ. Θηβών στη συμβολή της με την οδό Πατρόκλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καματερό, περιοχή Ιλίου Αττικής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αγνώστων λοιπών στοιχεών, μαύρου χρώματος, το οποίο βγήκε από χώρο στάθμευσης επί της οδού Πατρόκλου, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της, ενώ στη συνέχεια ο οδηγός του εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε, που μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του άγνωστου οδηγού, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου στα τηλέφωνα 210 - 5788600 - 5788616 - 5788619.  



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Θηλιά της Κομισιόν στις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ουσιαστικά κόβεται η χρηματοδότηση τους! 

Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η πρόσβαση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση εφόσον υιοθετηθούν οι προτάσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 - 2020.

Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις θα τίθενται εκτός των ευεργετικών διατάξεων για τις προβληματικές επιχειρήσεις
Ειδικότερα, πέρα από τους γεωγραφικούς περιορισμούς που θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για την κατανομή των διαθέσιμων πόρων, η αναχρηματοδότηση των ήδη χορηγηθέντων δανειών προς τις ΜμΕ δεν θα είναι εφικτή ενώ πολλές ελληνικές επιχειρήσεις θα τίθενται εκτός των ευεργετικών διατάξεων για τις προβληματικές επιχειρήσεις, δεδομένου ότι αυτός ο χαρακτηρισμός γίνεται πολύ πιο περιοριστικός.

Πέραν αυτών, οι εκταμιεύσεις των πόρων θα γίνονται τμηματικά, τη στιγμή που η χρηματοδότηση του κεφαλαίου κίνησης - την επόμενη προγραμματική περίοδο - δεν θα είναι τόσο ευέλικτη όσο σήμερα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης πιέζει για αύξηση των ορίων χρηματοδότησης για τις προβληματικές επιχειρήσεις και την παράταση του σημερινού κανονισμού κατά ένα εξάμηνο. Εκτιμά δε, ότι τα νέα χρηματοδοτικά προϊόντα είναι στην ουσία εγγυοδοτικά προϊόντα χαρτοφυλακίου που αφορούν ΜΜΕ και προϋποθέτουν την ανάληψη υψηλού ρίσκου επενδύσεων, με χαμηλό κόστος δανεισμού (επιτόκιο) και χαμηλές εξασφαλίσεις.

Το κόστος δανεισμού δεν είναι φθηνό, ενώ μία κατηγορία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων δεν ενδείκνυνται τόσο πολύ για τις ΜΜΕ αλλά για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Όπως σχολιάζεται σε ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου υπογραμμίζεται με έμφαση ότι "αντί ο νέος χάρτης να επιλύει τα υφιστάμενα εμπόδια και να διευκολύνει τη πρόσβαση των μικρομεσαίων στη ρευστότητα, στην ουσία δυσχεραίνει την ενίσχυση των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, καθώς προβλέπει λιγότερα grands και επενδυτικά projects ενώ αντίθετα προωθεί τη χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων, έτσι ώστε οι κρατικές ενισχύσεις να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες και περισσότερο στοχευμένες".

Το ενημερωτικό σημείωμα γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και με αντικείμενο διαβούλευσης το σχεδιασμό των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων (FEI's) της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Απώτερος σκοπός της συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας, όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, αποτέλεσε η ενημέρωση, εκ μέρους της Προϊσταμένης της ΜΟΝΑΔΑΣ «Ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων» του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αναφορικά με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία (FEI's) της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020 που σχεδιάζονται από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πρέπει να τονιστεί πως οι κανονισμοί της νέας Προγραμματικής Περιόδου δεν είναι οριστικοί αλλά υπόκεινται σε τροποποιήσεις, με το Institution of Growth να μην περιλαμβάνεται προς το παρόν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων/συζητήσεων.

Τα βασικότερα συμπεράσματα που συνάγονται από τις μέχρι στιγμής διαβουλεύσεις (σε επίπεδο εκπροσώπησης Κρατών - Μελών) για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, συνοψίζονται ως εξής σύμφωνα με το σχετικό εγγραφο της ΕΣΕΕ:
- Οι γεωγραφικοί περιορισμοί που ισχύουν σε σχέση με την περιφερειακή κατανομή των διαθέσιμων πόρων για τα ΜΧΤ (Μέσα Χρηματοπιστωτικής Τεχνικής) κατά την τρέχουσα περίοδο χρηματοδότησης (2007-2013), θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

- Η αναχρηματοδότηση ή/και αναδιάρθρωση των ήδη χορηγηθέντων δανείων προς τις ΜμΕ δεν θα είναι εφικτή, κατόπιν αντιδράσεων που εκφράστηκαν στις σχετικές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κράτη μέλη επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

- Αυστηροποίηση του κανονισμού DeMinimis, καθώς ο ορισμός της προβληματικής επιχείρησης που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να είναι πολύ πιο περιοριστικός, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων να τίθενται εκτός των ευεργετικών διατάξεων του Κανονισμού. Η επιχειρηματολογία που προβάλλεται από την ίδια την Κομισιόν, εστιάζει στην έλευση/επίτευξη της ανάπτυξης μέσω μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων και όχι μέσω μικροποσών της τάξεως των 200.000 ευρώ, με άμεση συνέπεια το αίτημα για αύξηση του ορίου DeMinimis (από τα 200.000 ευρώ για περίοδο τριών οικονομικών ετών στα 500.000 ευρώ), την οποία επιθυμούσε η Ομάδα Έργου με τον πλέον εμφατικό τρόπο, να μην έχει πιθανότητες υλοποίησης, βάσει του νέου, υπό έκδοση, σχετικού Κανονισμού. Αντίθετα, ο ως άνω περιορισμός επεκτείνεται και στην περίπτωση των ομίλων, γεγονός το οποίο εντείνει το πρόβλημα χρηματοδότησης των ΜμΕ.

- Η χρηματοδότηση του κεφαλαίου κίνησης την επόμενη προγραμματική περίοδο δεν είναι το ίδιο ευέλικτη με την τρέχουσα, καθώς προτείνεται μία σειρά από εργαλεία που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και όχι τη διατήρησή τους. Το κεφάλαιο κίνησης προβλέπεται να είναι επιλέξιμο μόνο για την ανάπτυξη επιχειρήσεων.

- Οι εκταμιεύσεις των πόρων θα γίνονται τμηματικά, ανάλογα με την πρόοδο υλοποίησης και απορρόφησης των ως άνω κονδυλίων.

Θέσεις ΥΠΑΝ για το Κανονισμό DeMinimis
Οι ελληνικές θέσεις όσον αφορά στο επίμαχο ζήτημα, συνοψίζονται στην άσκηση πίεσης για αύξηση του ορίου στα 500.000 ευρώ (υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για την οριοθέτησή του στα 300.000 - 350.000 ευρώ) αλλά και στις επίμονες προσπάθειες για το μη προσδιορισμό/ορισμό της προβληματικής επιχείρησης, καθόσον μία τέτοια πρόβλεψη θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ο κανονισμός DeMinimis λήγει στις 31/12/2013, η εφαρμογή του οποίου μπορεί να επεκταθεί για ακόμη ένα εξάμηνο δηλ. η καταληκτική του ημερομηνία να προσδιοριστεί στις 30/6/2014 (ταυτόχρονη επέκταση και του ισχύοντα χάρτη - οδηγίες, απαλλακτικές). Δυστυχώς όμως, αντί ο νέος χάρτης να επιλύει τα υφιστάμενα εμπόδια και να διευκολύνει τη πρόσβαση των μικρομεσαίων στη ρευστότητα, στην ουσία δυσχεραίνει την ενίσχυση των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, καθώς προβλέπει λιγότερα grands και επενδυτικά projects ενώ αντίθετα προωθεί τη χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων, έτσι ώστε οι κρατικές ενισχύσεις να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες και περισσότερο στοχευμένες.

Νέα Χρηματοδοτικά εργαλεία
Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα Risk Financing Loans, τα οποία ανήκουν στις δύο πρώτες ομάδες εργαλείων (εκτός της πρωτοβουλίας για τις ΜΜΕ - SME's Initiative). Τα κυριότερα γνωρίσματα των εν λόγω εργαλείων, αποτυπώνονται:

• Στην απαγόρευση της αναχρηματοδότησης των υφιστάμενων δανείων.

• Στη προώθηση/διοχεύτηση των κεφαλαίων κίνησης, μόνο όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακό σκοπό.

• Στην υιοθέτηση σταδιακών εκταμιεύσεων και σταδιακών απορροφήσεων. Πλέον, δεν λαμβάνονται υπόψη οι συμβασιοποιήσεις που πραγματοποιούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά οι εκταμιεύσεις, με τα αδιάθετα ποσά να επιστρέφονται στη Κοινότητα. Εφεξής, οι τράπεζες πρέπει να εντατικοποιήσουν τις εκταμιεύσεις ποσών, από τη στιγμή που σαν επιλέξιμες δαπάνες νοούνται οι τελευταίες (εκταμιεύσεις) και όχι οι συμβασιοποιήσεις.

• Ο συνδυασμός Grands με FEI's καθίσταται περισσότερο δύσκολος.

SME's Initiative

Τα βασικότερα χαρακτηριστικά των εργαλείων που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και η οποία απολαμβάνει της καθολικής αποδοχής των ιθυνόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι:

• Η παροχή εγγυήσεων για χαρτοφυλάκια νέων δανείων ή τιτλοποίησης χαρτοφυλακίων νέων ή υφιστάμενων δανείων, προκειμένου να αποκτήσουν οι τράπεζες μεγαλύτερη ρευστότητα, η οποία θα διοχετευθεί στην αγορά.

• Παροχή εγγυήσεων σε μία Loan by Loan basis, το ύψος των οποίων θα εγγυάται το ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 80%, με cap rate 20-25% και θα ισχύει μόνο για νέα δάνεια.

• Η εγγύηση του 80% (Loan by Loan) δεν είναι δεδομένη ενώ και η διάρκειά τους δεν αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από 5 έτη (maximum).

• Κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών.

Έτοιμα χρηματοδοτικά εργαλεία (off the shelf) - Εγγυήσεις (Capped Portfolio Guarantee)

Τα βασικότερα χαρακτηριστικά των εν λόγω εργαλείων είναι:

• Η ωφέλεια των ΜΜΕ θα αποτυπωθεί μέσω των μειωμένων κατά περίπου 80% εξασφαλίσεων, οι οποίες θα κυμανθούν περίπου στο 20% του δανεισθέντος ποσού αλλά και των χαμηλότερων επιτοκίων δανεισμού.

• Το cap rate θα είναι της τάξεως του 25%.

• Κατάπτωση του δικαιώματος για άσκηση ένστασης διζήσεως.

• Παροχή εγγυήσεων με εφαρμογή του κανονισμού DeMinimis.

Παρόλα αυτά επειδή τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν επιθυμούν το ισχύον cap rate αλλά τη διεύρυνσή του στο 35-40%, η εκπρόσωπος του ΥΠΑΝ πρότεινε 2 εναλλακτικές λύσεις, ειδικά για τη περίπτωση της Ελλάδας:

1η εναλλακτική: Υιοθέτηση ενός υφιστάμενου/έτοιμου Off the Self προϊόντος

2η εναλλακτική: Δημιουργία ενός Taylor made προϊόντος, που θα προσομοιάζει με τα Off the Self προϊόντα αλλά με υψηλότερο cap rate (35-40%), ειδικά προσαρμοσμένου στις ελληνικές ιδιαιτερότητες, το οποίο δεν θα έχει οριζόντια εφαρμογή για τα λοιπά Κράτη - Μέλη της Κοινότητας. 

 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ο δορυφόρος φέρνει το γρήγορο Internet σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Πώς ένα μικρό χωριό στην ορεινή Ναυπακτία συνδέθηκε στο διαδίκτυο με τη βοήθεια της Eutelsat Communications 

Η Χόμορη είναι ένα γραφικό χωριό στην Ορεινή Ναυπακτία, σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων. Αν και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 55 χλμ από τη Ναύπακτο και 18 χλμ από το πλησιέστερο κόμβο του ΟΤΕ, η τηλεπικοινωνιακή υποδομή που υπάρχει είναι τέτοια που δεν επιτρέπει τη λειτουργία σύνδεσης τεχνολογίας ADSL.

Ταυτόχρονα, ενώ υπάρχει κάλυψη από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με την εξαίρεση ελάχιστων σημείων στα πέριξ του οικισμού, δεν είναι εφικτή η κάλυψη με δίκτυο 3G, το οποίο θα έδινε την δυνατότητα για «αξιοπρεπή» σύνδεση στο Διαδίκτυο όποιου το επιθυμούσε.

Σημειωτέον πως το χωριό έχει μεν περίπου 50 μόνιμους κατοίκους τη χειμερινή περίοδο, αλλά το καλοκαίρι ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών ξεπερνά τους 300. Προκειμένου να λύσει το πρόβλημα, ο σύλλογος Απανταχού Χομοριτών Ναυπακτίας απευθύνθηκε στην Eutelsat Communications, οι υπηρεσίες Tooway της οποίας προσφέρουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας μέσω δορυφόρου.

«Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του συλλόγου, θεωρώντας ότι είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τέτοιου είδους προσπάθειες που έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν την πρόσβαση των ανθρώπων στο Διαδίκτυο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μένει σε περιοχές που δεν καλύπτονται από το επίγειο ευρυζωνικό δίκτυο και η καλύτερη και πιο οικονομική λύση για να αποκτήσουν άμεσα πρόσβαση σε γρήγορο και ποιοτικό Internet είναι μόνο το δορυφορικό ευρυζωνικό Internet», τονίζει κ. Αναστάσιος Νικογιάννης, διευθυντής πωλήσεων της Eutelsat Broadband στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Η θετική ανταπόκριση που είχε το αίτημα του συλλόγου Χομοριτών από την Eutelsat Communications, είχε ως αποτέλεσμα να αναλάβει ενεργό ρόλο η Εικόνα & Ηχος Τηλεπικοινωνίες, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς συνεργάτες της Eutelsat Communications στην Ελλάδα όσον αφορά στην υλοποίηση των υπηρεσιών Tooway, όπως εφαρμογές για οικιακούς χρήστες, κατανομή και δικτύωση πολλαπλών χρηστών στα business πακέτα που απευθύνονται για χρήση σε ξενοδοχεία, σε τουριστικούς προορισμούς όπου η κάλυψη του επίγειου δικτύου δεν είναι αρκετή, GSM tracking για περιπτώσεις αντιμετώπισης καταστροφών, κλπ.

Οι υπηρεσίες Tooway που προσφέρει η Eutelsat απευθύνονται κυρίως σε οικιακούς και επαγγελματικούς χρήστες, οι οποίοι δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης σε υποδομές κινητών ή σταθερών ευρυζωνικών επικοινωνιών, ή περιορίζονται σε ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 2 Mbps. Με τις προηγμένες υπηρεσίες Tooway ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει ταχύτητες που φτάνουν τα 20 Mbps στη λήψη (download) και τα 6 Mbps στην εκπομπή (upload), καθιστώντας το Tooway την πιο γρήγορη δορυφορική υπηρεσία στην Ευρώπη.

Οι υπηρεσίες Tooway παρέχονται μέσω του KA-SAT, του ισχυρότερου δορυφόρου στην Ευρώπη, ενώ ο τερματικός εξοπλισμός αποτελείται από ένα δορυφορικό μόντεμ και ένα πιάτο μικρής διαμέτρου (77cm). Στην περίπτωση της Χόμορης, οι άνθρωποι της Εικόνας & Ήχος Τηλεπικοινωνίες υλοποίησαν μία λύση που περιελάμβανε το αμφίδρομο σύστημα Tooway με το Professional modem Advance, DNS router και Wi-Fi High power repeater.

Ο εξοπλισμός εγκαταστάθηκε στο νεότευκτο Πολιτιστικό Κέντρο της Χόμορης. Για τη σύνδεση
δεν απαιτείται κάποιος κωδικός, καθώς ο στόχος ήταν να έχουν όλοι οι επισκέπτες πρόσβαση. Και παρά το γεγονός πως το χωριό είναι σχετικά μεγάλο σε έκταση, είναι ελάχιστα τα σημεία στα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το ασύρματο δίκτυο που έχε δημιουργηθεί. 










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Πολεμά την πολλαπλή σκλήρυνση το εμβόλιο της φυματίωσης

Το BCG «βάζει φρένο» στην εξέλιξη της νόσου σε άτομα με πρώιμα συμπτώματα - Απαλλάχθηκε από το νόσο το 58%, έπειτα από πέντε χρόνια Μεγάλες είναι οι πιθανότητες, σύμφωνα με τελευταία έρευνα, που το εμβόλιο που χορηγείται κατά της φυματίωσης μπορεί και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Η μελέτη είναι ιταλικής... καταγωγής και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Neurology».

Συγκεκριμένα, ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Σαπιέντζα στην Ρώμη, με επικεφαλής το δρ. Τζιοβάνι Ριστόρι, χορήγησε το εμβόλιο BCG σε 33 ανθρώπους που είχαν εμφανίσει τα πρώτα σημάδια της πολλαπλής σκλήρυνσης ενώ σε άλλα 40 άτομα εικονικό (ανενεργό) εμβόλιο. Δεν ανέπτυξε τη νόσο το 58% Μετά από πέντε χρόνια, το 58% όσων είχαν κάνει το εμβόλιο, δεν είχε αναπτύξει τη νόσο έναντι μόνο 30% όσων είχαν εμβολιαστεί με το ανενεργό εμβόλιο.

Όπως τόνισε ο δρ. Ριστόρι, «τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα, αλλά απαιτείται πολύ περισσότερη έρευνα, ώστε να μάθουμε περισσότερα για την ασφάλεια και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του εμβολίου» για να προσθέσει ότι «οι γιατροί δεν θα πρέπει ακόμα να αρχίσουν να κάνουν αυτό το εμβόλιο για τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης».

Η σκλήρυνση κατά πλάκας Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια πάθηση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα στρέφεται κατά του οργανισμού, καταστρέφοντας το μονωτικό-προστατευτικό περίβλημα των νευρώνων που ονομάζεται μυελίνη. Τα συμπτώματα -ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης- ποικίλουν από μουδιάσματα, κόπωση και έλλειψη ισορροπίας ως παράλυση και απώλεια της όρασης. Περίπου οι μισοί άνθρωποι που εμφανίζουν κάποια αρχικά συμπτώματα, αναπτύσσουν σκλήρυνση κατά πλάκας μέσα στην επόμενη διετία, ενώ σε ένα 10% των ασθενών η νόσος δεν εξελίσσεται περαιτέρω.

Το εμβόλιο BCG

Το εμβόλιο BCG (Bacillus Calmette-Guerin) είναι ένα ζωντανό εμβόλιο, το οποίο παράγεται από ένα εξασθενημένο στέλεχος του βακτηρίου Mycobacterium bovis που προκαλεί φυματίωση στα ζώα. Τα εξασθενημένα αυτά βακτήρια δεν είναι σε θέση να προκαλέσουν μόλυνση στον άνθρωπο, όμως ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημά του για να αντιμετωπίσει την πάθηση. Το BCG εδώ και 80 χρόνια περίπου είναι ένα από το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια στα εθνικά προγράμματα εμβολιασμού των νεογέννητων σε πολλές χώρες.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μετρό: Κλειστός ο σταθμός του Συντάγματος από τις 17:00

Διαδήλωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει στις 17.00 λόγο και τις επικείμενης διαδήλωσης της ΓΣEΕ-ΑΔΕΔΥ το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες της χώρας καλούν τον κόσμο να αντιδράσει και να συμμετέχει μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο δείχνοντας την αντίθεσή του στον προϋπολογισμό του 2014.
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου