EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μιχάλης Παπαδόπουλος, υφ. Μεταφορών: Στις συγκοινωνίες δεν περισσεύει κανείς

«Το ζητούμενο μιας διοικητικής μεταρρύθμισης δεν είναι η απόλυση, αλλά η δημιουργία μιας διοίκησης συνεκτικότερης, αποτελεσματικότερης και αποδοτικότερης». Η παραπάνω απόφανση του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου αποτυπώνει τις σκέψεις του για την επόμενη ημέρα.
Ο Κοζανίτης πολιτικός, στη συνέντευξή του στον «Επενδυτή», δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απολύσεις στις ΔΕΚΟ του υπουργείου του, κάνοντας λόγο ακόμη και για προσλήψεις στο μετρό της Αθήνας.

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν πολιτικό να προβεί σε μεταρρυθμίσεις στο υπουργείο που διοικεί, όταν επί θύραις έρχεται νέο μπαράζ απολύσεων και διαρκώς βαίνει μειούμενος ο προϋπολογισμός του;

-Είναι αλήθεια ότι η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση της κρατικής μηχανής, και εν προκειμένω στον τομέα συγκοινωνιακού έργου που με αφορά, συντελείται σε μια περίοδο πρωτοφανούς και παρατεταμένης δημοσιονομικής κρίσης, σε ένα περιβάλλον οξύτατης κοινωνικής κρίσης.

Προκειμένου η προσπάθειά μας να έχει επιτυχία, οφείλουμε να προχωρήσουμε με τόλμη, να αναζητήσουμε τα πραγματικά αίτια του διοικητικού ανορθολογισμού σε κάθε εποπτευόμενο φορέα, να αντιμετωπίσουμε τον πυρήνα του προβλήματος.


Θέλουμε μια διοίκηση που να ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα, να παρέχει, δηλαδή, καλύτερες υπηρεσίες με μικρότερο κόστος. Μια διοίκηση που είναι οργανωμένη ορθολογικά, λειτουργεί ταχύρρυθμα και ευέλικτα και που θα συμβάλει στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, χωρίς να αποστερεί από τον Έλληνα πολίτη ζωτικές λειτουργίες που εγγυώνται την ευημερία του. Υπηρεσίες όπως π.χ. ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ κ.λπ., όπως ήδη έχω τονίσει αρκετές φορές, ανταποκρίνονται οριακά από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού στο έργο τους

Αν συνυπολογίσει κανείς και τους επτά νέους σταθμούς, το έργο -δηλαδή να μετακινεί τους πολίτες καθημερινά στο μεγάλο αστικό κέντρο του λεκανοπεδίου της Αττικής- γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

-Δηλαδή δεν πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις;

-Είναι σαφές ότι οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις, ανακατατάξεις μπορούν και πρέπει να διαπιστωθούν και να πραγματοποιηθούν με ορθολογικά κριτήρια και επιστημονική επάρκεια, Ήδη, για τον σκοπό αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση δομών και λειτουργιών των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΟΜΕΔΙ, με σκοπό την αναδιοργάνωσή τους, έτσι ώστε να υπηρετούνται αποτελεσματικότερα η εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, η οικονομική ανάπτυξη και βεβαίως η κοινωνική συνοχή.

Οριζόντιες ισοπεδωτικές λογικές σίγουρα δεν συμβάλλουν και δεν εξυπηρετούν τους παραπάνω στόχους, αλλά αντιμάχονται μακροπρόθεσμα καιτη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των οποίων έχουμε παράλληλη αρμοδιότητα με τον υπουργό Μ. Χρυσοχοίδη.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι, με στοχευμένες ρυθμιστικές παρεμβάσεις, μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου στη χώρα και στην ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας διαχείρισης και υπέρβασης της κρίσης.

-Τι ζητά η τρόικα από το υπουργείο Μεταφορών;

-Κατ' αρχάς η τρόικα ζητά αύξηση της τιμής των εισιτηρίων ή ισοδύναμα μέτρα. Επίσης ζητά διακοπή της ενίσχυσης των ΔΕΚΟ του υπουργείου, έλεγχο στα οικονομικά τους μεγέθη και μεταρρυθμίσεις.

-Άρα τελικώς να αναμένουμε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων το 2014, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ, μετά τη συρρίκνωση του προϋπολογισμού τους και τη διακοπή της κρατικής ενίσχυσης;

-Καταβάλλουμε προσπάθεια να μη γίνει αύξηση της τιμής στα εισιτήρια.

-Τι θα γίνει με τις οφειλές άλλων υπουργείων προς τους δύο παραπάνω αναφερόμενους τομείς;

-Αναφορικά με τα χρέη του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ υπάρχει νομικό κενό και η επίλυση του θέματος χρήζει νομοθετικής ρύθμισης. Αν δεν συμβασιοποιηθούν οι οφειλές, πιθανόν να μην πληρωθούν στις ΔΕΚΟ.

-Είναι δυνατόν η πολιτεία να έχει δύο κατασκευαστικές εταιρείες, Αττικό Μετρό και ΕΡΓΟΣΕ, για έργα σταθερής τροχιάς, σε μια περίοδο όπου ο δημόσιος τομέας απαιτεί συγκέντρωση;

-Προσώρας δεν συντρέχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.

-Οι ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO προχωρούν. Τι γίνεται με το προσωπικό αυτών των εταιρειών, καθώς και των ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Υπάρχει περίπτωση η κινητικότητα να αγγίξει και τον ΟΣΕ;

-Στον ΟΣΕ δεν υπάρχουν περιθώρια να γίνουν αποχωρήσεις προσωπικού. Στην ΟΣΥ στις αρχές του 2014 συνταξιοδοτούνται περίπου 300 άτομα. Στη ΣΤΑΣΥ είναι απαραίτητη η ύπαρξη περισσότερου προσωπικού με το άνοιγμα των νέων σταθμών και την επέκταση του μετρό.

Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία απόλυση, αλλά για προσλήψεις, ειδικά στο μετρό. Είχα δεσμευθεί ως τομεάρχης Μεταφορών της Ν.Δ. στη Βουλή και εκφράζοντας τη θέση της παράταξής μου για την επαναπρόσληψη όλων αυτών που είχαν εκπαιδευθεί από 4 έως 11 μήνες σε διάφορες ειδικότητες και απολύθηκαν εν μια νυκτί.

Στον ΟΣΕ και στις αστικές συγκοινωνίες δεν περισσεύει κανείς. Τώρα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ROSCO, οι οποίες βρίσκονται σε φάση ιδιωτικοποίησης, θα ήταν συνετό -ειδικά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ- να μη διαταραχθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησής τους.

-Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι σχέσεις σας με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων δεν είναι οι καλύτερες. Τι τους απαντάτε;

-Οι κακές γλώσσες μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε διαφορετική ιδεολογική αφετηρία με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Θεωρώ, όμως, απαραίτητη προϋπόθεση, ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στον ελληνικό λαό και στον πρωθυπουργό που μας επέλεξε να συμπορευθούμε στο υπουργείο και να αντιμετωπίσουμε μαζί προβλήματα και πολυετείς παθογένειες δίδοντας λύσεις. Λόγω της προσωπικής σχέσης που έχουμε εδώ και χρόνια, οι σχέσεις μας είναι άριστες.  

Δημοσιογράφοι, οι “αθώοι” εγκληματίες που βούλιαξαν τη χώρα

Εγκληματική για την Ελληνική κοινωνία παραμένει η συμπεριφορά των “μεγάλων” δημοσιογράφων αυτών των κυρίων και κυριών, που μιλούν ή έχουν φίλους πρωθυπουργούς.

Δεν μπορώ να πιστεύσω ότι είναι τόσο ανίκανοι ή τόσο ανίκανες, ώστε να προάγουν καθημερινά ασήμαντα θέματα προς συζήτηση. Ο κόσμος γελάει μαζί τους αλλά αυτοί συνεχίζουν το βιολί τους χωρίς καμμία αίσθηση ενοχής, προκλητικά, κακόφωνα, αδιάφορα και μερικές φορές χαρίζοντας στους ιθαγενείς καθρεφτάκια. Αίσχος.

Οι “μεγάλοι” δημοσιογράφοι πρέπει να ντρέπονται για το ρόλο που έχουν παίξει στη γενοκτονία του Ελληνικού λαού.

Καλύτερα να ασχοληθούν με το καθαρισμό αιθουσών. Και εκεί δεν χρειάζεται δίπλωμα αλλά τουλάχιστο κάτι χρήσιμο θα παράγουν. Αυτό που κάνουν καθημερινά δεν είναι δημοσιογραφία αλλά ο γάμος του καραγκιόζη. Μου θυμίζουν όρνεα που πεινάνε. Και η προπαγάνδα έχει τα όρια της.

Επιλογές προσώπων που θα ακούγονται στα ΜΜΕ…


Οι φίλοι του ΔΟΛιου κατεστημένου φαίνεται ότι συνεχίζουν να αποφασίζουν για το ποιά πρόσωπα (Μαιμούδες του Ερμή) είναι καλό να ακούγονται ή να βλέπονται στα ΜΜΕ. Οι ακίνδυνοι προωθούνται ενώ για όσους ανοίγουν τα μάτια στον κόσμο φαίνεται να δίνουν οδηγίες ακόμη και σε περιφερειακά κανάλια να αποφεύγονται. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Έτσι όμως δεν λειτουργεί μια σωστή δημοκρατία αλλά μια δημοκρατία ηλιθίων, λαμογιών και απατεώνων της πίσω πόρτας του Μαξίμου που πλέον έγινε διαστημική πύλη…

Πάγια είναι η παρουσία των “Μαιμούδων” του Ερμή στα ΜΜΕ που προιδεάζουν τους πολίτες ή τους κατευθύνουν σε συγκεκρμένες και προααποφασισμένες λύσεις ή γεγονότα.

Οι δημοσιογράφοι είναι πάντα ενημερωμένοι και πάντα γνωρίζουν τί, πώς και πότε να το βγάλουν. Η συνενοχή τους δεν είναι κάτι που ανακαλύψαμε εμείς σε αυτό το άρθρο. Οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν τη στάση ζωής τους απο χρόνια. Αυτά τα χοντρόπετσα γαιδούρια της Καρπασίας όμως προκλητικά συνεχίζουν να το αγνοούν. Κρίμα για τη χώρα. Κρίμα για όλους.

Τράπεζες, καταθέσεις και δικαιώματα…


Οι τράπεζες συνεχίζοντας την κακοδιαχείριση που έκαναν μέχρι τώρα και με τις πλάτες της κυβέρνησης, συνεχίζουν να δανείζουν επιχειρήσεις που είναι πασιφανές ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ τα δανεικά που έχουν πάρει. Με ποιό δικαίωμα το κάνουν; Ρώτησαν τους απλούς καταθέτες των οποίων εξανέμισαν τα λεφτά σε επιχειρήσεις που έπιναν μόνο αίμα εντός και εκτός Ελλάδας; Όχι.

Να θυμηθούμε τις τόσες καταγγελίες για το τρόπο που δινόντουσαν οι δανειοδοτήσεις σε επιχειρήσεις ή τους νόμους που η κυβέρνηση επινόησε για να καλύψει τις αποφάσεις των τραπεζιτών;

Νομίζω ότι πολλοί πολίτες που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες θα πρέπει να κινηθούν νομικά και με μεγάλη προσοχή κατά των τραπεζών και να ζητήσουν τον έλεγχο τους, για να μη τους προλάβουν τα γεγονότα απο μια νέα κατολίσθησή τους.

Οι πολίτες πρέπει να ενδιαφέρονται για το πού πηγαίνουν ή που πήγαν οι καταθέσεις τους τόσα χρόνια. Αυτό το δικαιούνται απο τη στιγμή που το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης θέλει να τους βλέπει σαν “επενδυτές”. Κανένας “επενδυτής” δεν επενδύει σε επενδύσεις που τρώνε συνέχεια χρήματα εν τη αγνοία του, σε επενδύσεις που δεν παράγουν και που συνεχώς φουσκώνουν σαν μπαλόνια που σκάνε όταν οι ιδιοκτήτες τους κληθούν να πληρώσουν…

Οι “μεγάλοι” δημοσιογράφοι ποτέ δεν πληροφόρησαν και δεν πληροφορούν τους πολίτες για τα δικαιώματα τους αλλά μόνο για τις υποχρεώσεις τους.

Τα γενόσημα που πληρώνατε ακριβά επι δεκαετίες…


Πρόσφατα γίνεται συζήτηση στα ΜΜΕ γύρω απο τις τιμές των φαρμάκων. Θα παρατηρήσατε ότι σε δύο εκπομπές ο υπ. υγείας αναφέρθηκε στο γεγονός των γενοσήμων που επί χρόνια παράγονται στην Ελλάδα. Το αν είναι πολύ καλή ποιότητα όπως λέει αυτό ερευνάται. ¨Εχει την άποψη ότι η τιμή τους πρέπει να μειωθεί κατα πολύ αντι να αυξηθούν οι εισφορές.



 


 Υπενθυμίζω, ότι με τον όρο γενόσημο φάρμακο χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε φάρμακο του οποίου η δραστική ουσία δεν καλύπτεται πλέον από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και δικαιωμάτων επ΄ αυτού. Τα γενόσημα φάρμακα έχουν χαμηλότερη τιμή από τα φάρμακα στα οποία ευρίσκονται σε ισχύ δικαιώματα ευρεσιτεχνίας.

Απο το ανωτέρω video λείπουν δύο σημαντικές πληροφορίες που θα έπρεπε να μάθει ο τηλεθεατής. Ποιό είναι το κόστος κατασκευής του γενόσημου Ελληνικού φαρμάκου και ποιός κάνει έλεγχο ποιότητας και πιστότητας. Στο τελευταίο ερώτημα, η απάντηση είναι το πιθανότερο “κανείς” .

Ούτε για τα γενόσημα που πούλαγαν οι Ελληνικές βιομηχανίες φαρμάκων επι δεκαετίες φτειάχνοντας στην Ελλάδα τις συνταγές εκείνων που έχασαν τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας συλλέγοντας τεράστια κέρδη δεν άκουσαν ποτέ κάτι οι μεγάλοι δημοσιογράφοι; Ακόμη και τώρα όμως δεν φαίνεται να το έχουν ανακαλύψει. Τυχαίο; Ο Σύλλογός τους αλήθεια λειτουργεί;

Φορολόγηση των πολιτών και όχι του κατεστημένου…


Ποιοί δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα; Ποιοί συνέχεια ευνοούνται; Πόσοι δημοσιογράφοι μίλησαν διεξοδικά γιαυτό; Kανένας. Ακόμη και αν μιλήσουν δεν θα γίνει τίποτα γιατί αυτοί που ταίζουν τα κόμματα είναι πολλές φορές και επενδυτές της “ελεύθερης” φωνής της δημοιογραφίας με προιστορία στα μεγάλα παιγνίδια που παίχτηκαν στην χώρα.

Η σιωπή των “μεγάλων” δημοσιογράφων είναι χρυσός. Πώς απέκτησαν τόση περιουσία; Αναλύοντας μια είδηση ή μια πολιτική απόφαση σαν αναμετάδοση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα…

Δεν είναι αθώοι οι “μεγάλοι” δημοσιογράφοι. Ξέρουν και δεν μιλούν. Για ότι ακολουθήσει στη χώρα έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη.

Πηγή:
Ζcode

Λαός και Κολωνάκι

Διαπιστώνω ότι την τελευταία περίοδο που κλιμακώνονται οι κοινωνικές συγκρούσεις μια λέξη κυκλοφορεί ανά την επικράτεια, αόριστη όπως ένα εκτόπλασμα. Είναι η λέξη "πολίτης", που οι πολιτικοί και οι πολιτικοί αναλυτές της γαλαζοπράσινης συμμαχίας ξεστομίζουν σε κάθε ευκαιρία. Και τα δύο αυτά είδη χρησιμοποιούν τον όρο με μεγάλη ελαστικότητα, όπως το καουτσούκ, απλώνοντάς τον ή συρρικνώνοντάς τον κατά περίσταση.

Ο όρος πολλές φορές ταυτίζεται με τον όρο "λαός" ή με τον όρο "κοινωνία", σε μια προσπάθεια να πειστούμε ότι, όπως λέει και το λαϊκό άσμα: "όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο τον (μνημονιακό) κοσμάκη, λαός και Κολωνάκι".

Παραδόξως, όταν ο πολίτης γίνεται εργαζόμενος, τότε μιλάμε για κατηγορίες όπως οικοδόμοι, εργάτες, υπάλληλοι, δάσκαλοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, ταξιτζήδες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.

Ακόμη χειρότερα, σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες, σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, κάθε φορά μια ομάδα απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες, χωρίζονται σε "καταναλωτές" και "συντεχνίες".

Και η έννοια πολίτης - λαός μεταλλάσσεται σε λαό των καταναλωτών. Σε πελάτες, δηλαδή, στο σούπερ μάρκετ της υγείας, της παιδείας, της εργασίας, της ασφάλισης, του πολιτισμού. Και η γαλαζοπράσινη κυβέρνηση -αόκνως- εργάζεται για να εξασφαλίσει φθηνές τιμές σε αυτά τα σούπερ μάρκετ, πολεμώντας τον λαό των εργαζομένων που βαστούν τις τιμές ψηλά.

Το μόνο που δεν μας λέει είναι το ποιος θα "αγοράζει" από αυτά τα σούπερ μάρκετ (που έχει παραδώσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία) όταν όλες οι "συντεχνίες", που απαρτίζουν το 90% των πολιτών, θα έχουν μείνει χωρίς δουλειά, γιατί τότε η έννοια καταναλωτής θα έχει εκλείψει.

ΠΗΓΗ: avgi.gr
 

Η συμμορία της Goldman Sachs κυβέρνά ΑΚΟΜΑ την Ελλάδα!

Ο Στουρνάρας παραμένει στην θέση του οδηγώντας την χώρα στον όλεθρο και την συμμορία στην ατιμωρησία!

Οι μέντορες του, Παπακωνσταντίνου, Παπαντωνίου βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης υπόλογοι για κακουργήματα και όμως αυτός παραμένει στην θέση του.
Ο πολιτικός του πατέρας, Κώστας Σημίτης φυγαδεύεται με την απόκρυψη της δικογραφίας του 1 εκ.

Ευρώ του Τσουκάτου στα μαύρα ταμεία, προκειμένου να μην οδηγηθεί στην φυλακή.
Ο ίδιος ο Στουρνάρας φυγαδεύει τον Γεωργιου, τον υπόδικο για κακουργήματα “αρχιμάγειρα” της ΕΛΣΤΑΤ.

Η ΕΕ απεφάνθη για το σκάνδαλο των Swaps. Η ίδια η Goldman Sachs προσπαθεί να το ξορκίσει. Και η Ελλάδα δίνει ακόμα εξουσία στα απομεινάρια των εγκληματιών. Σε ανθρώπους μηδενικής ηθικής, κατάπτυστου παρελθόντος, που έχουν συνδέσει το όνομα τους με ληστεία δημόσιου πλούτου.
Αλήθεια, γιατί ο κύριος Στουρνάρας είχε το παρατσούκλι “κόπερφιλντ”; Μήπως για το σκάνδαλο της Ιονικής που “εξαφανίστηκε” από προσώπου Γης; Όπως σήμερα εξαφάνισε το ΤΤ, την ΑΤΕ, την Proton κλπ;

Το καταλαβαίνουν οι βουλευτές που τον στηρίζουν σε τι ακριβώς γίνονται συνεργοί; Εάν τα έφαγαν μαζί, έχει καλώς. Εάν όχι; Οδηγούν την χώρα στον όλεθρο για την “κομματική πειθαρχία”;

Η αποκάλυψη από την Κυριακάτικη Δημοκρατία.

Σύμβαση – σοκ: Μισθοί ανάλογα με τον τζίρο των επιχειρήσεων

«Ανοικτές» μειώσεις μισθών με «ρήτρα» την πορεία του τζίρου έως τις 30 Απριλίου του 2014 προβλέπει επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που τέθηκε σε ισχύ στον κλάδο των διεθνών μεταφορών μετά το «πάγωμα» των αποδοχών των εργαζομένων και ως «λύση» για να αποφευχθούν οι απολύσεις προσωπικού.

Η επιχειρησιακή σύμβαση συνδέει, με τη συμφωνία του επιχειρησιακού σωματείου, για πρώτη φορά, τη διαμόρφωση των μισθών με τον ημερήσιο κύκλο των εργασιών, προβλέποντας μειώσεις των αποδοχών, σε συγκεκριμένα ποσοστά, αν οι πωλήσεις στο εννεάμηνο μειωθούν πάνω από 4%.

Σε περίπτωση αύξησης του τζίρου, θα δίνεται «μπόνους» είτε σε ευρώ είτε σε κουπόνια τροφής.

Οι μειώσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις ως εξής:
Αν ο μέσος ημερήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας του πρώτου εννεαμήνου μειωθεί, σε σχέση με τον αντίστοιχο του πρώτου εννεαμήνου του 2012, κατά ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 4% και μικρότερο του 6%, οι αμοιβές μειώνονται κατά 3%. Αν η μείωση του κύκλου εργασιών είναι μεγαλύτερη ή ίση με 6%, οι αμοιβές μειώνονται κατά 5% και από 9% και πάνω, οι μισθοί θα πέσουν κατά 8%.

Οι αμοιβές που θα έχουν διαμορφωθεί, με βάση τα παραπάνω, στις 31 Μαρτίου του 2013, θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα αν η μείωση του τζίρου, στο πρώτο τρίμηνο του 2014 είναι έως 4%. Αν καταγραφεί μείωση πάνω από 4% οι μισθοί θα μειωθούν κατά επιπλέον 3% από την 1η Απριλίου 2014.

Μπόνους
Με όριο το ίδιο ποσοστό (4%) η σύμβαση προβλέπει την καταβολή μπόνους εφόσον υπάρξουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα.

Ο κάθε εργαζόμενος θα επιλέγει αν το ποσό το οποίο του αναλογεί θα δοθεί ως αύξηση ή ως κουπόνι τροφής. Η ίδια σύμβαση θέτει τις 11 ημέρες ως «όριο» καθυστέρησης της καταβολής του μισθού.

Πηγή: Ημερησία
 

Κλέφτες, πιάστε τους!

Σίγουρα δεν είναι καθόλου άγνωστη λέξη η κοροϊδία, την οποία ως συνήθη πρακτική επιφυλάσσουν τα κυβερνητικά στελέχη στους πολίτες. Η εξαπάτηση της κοινής γνώμης, η υποκρισία και η παρουσίαση του μαύρου ως άσπρου αποτελούν τα βασικά εργαλεία πειθαναγκασμού (μαζί με την
κρατική βία) κάθε εξουσίας που... σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό της.

Ομως εδώ, στην Ελλάδα του Μνημονίου και της εξαθλίωσης, τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Επώνυμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ομολογεί κυνικά ότι το κράτος εν γνώσει του κλέβει τους πολίτες!

Ο συγκεκριμένος μόνιμος ανώτερος δημόσιος υπάλληλος είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ότι οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είναι υπερτιμημένες σε σχέση με αυτές της αγοράς και...
δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ομως δεν πρόκειται να αλλάξουν, δηλαδή να μειωθούν, γιατί στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση δεν θα έπιανε το στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα!

Την ίδια κυνική παραδοχή είχε κάνει το υπουργείο Οικονομικών πριν από λίγο καιρό, με τη διαρροή ενός εγγράφου non paper, στο οποίο ομολογούνταν ότι οι αντικειμενικές αξίες δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, καθώς επί της ουσίας δεν υπάρχει αγορά ακινήτων!

Ωστόσο, λίγο καιρό πριν, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, είχε δηλώσει ότι δεν αναπροσαρμόσθηκαν οι αντικειμενικές τιμές, διότι θα πλήττονταν οι λαϊκές γειτονιές. Εκτίμηση που και πάλι κινείται εκτός πραγματικότητας, καθώς ο υπουργός μιλά προφανώς για ανατίμηση και όχι για μείωσή τους!

Είναι προφανές ότι εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη επιχείρηση συνειδητής κλοπής των πολιτών, με πρόσχημα τη δημοσιονομική εξυγίανση. Η κλοπή αυτή είναι ένα έγκλημα διαρκείας, καθώς συνεχίζεται για τουλάχιστον δύο χρόνια και -όπως όλα δείχνουν- θα συνεχιστεί και για πολλά ακόμη χρόνια.

Το κράτος, αφήνοντας ψηλά τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, επωφελείται από την αυξημένη πρόσοδο των φόρων που επιβάλλει πάνω στα ακίνητα αυτά. Με βάση αυτό τον υπερτιμημένο φόρο πληρώσαμε το χαράτσι και τον ΦΑΠ των προηγούμενων ετών, έτσι θα πληρώσουμε και το νέο ενιαίο φόρο, τουλάχιστον ώς το 2016, οπότε και ίσως υπάρξει αναπροσαρμογή. Κάπως έτσι φτάσαμε και στο λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα...

Το ανάλγητο κράτος όχι μόνο κλέβει φανερά, αλλά το ομολογεί ανενδοίαστα. Και δεν υπάρχει ενεργός μηχανισμός να σταλεί στη φυλακή. Να δικαστεί, τουλάχιστον. Τα μπουντρούμια είναι για τους πολίτες!

ΠΗΓΗ

Συλλυπητήρια Αντώνη να τη θυμόμαστε, την Ελλάδα...

Του Κώστα Στούπα

Η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν στα ΑΕΙ γιατί πέραν μιας γενικής βούλησης να πράξει ό,τι επέβαλε το μνημόνιο, δε διέθετε ούτε την ειδική βούληση, ούτε την ικανότητα να μεθοδεύσει την
αναδιάρθρωση και τη μεταρρύθμιση...

Τα ΑΕΙ όπως οι περισσότερες «περιοχές» στο ελληνικό δημόσιο, αυτοδιοίκητες και μη, διοικούνται από τοπικές βαρονίες με γνώμονα τα πελατειακά συμφέροντα των διοικούντων και όχι το γενικό συμφέρον...

Στα ΑΕΙ, αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει ανεξάρτητη λειτουργία της πανεπιστημιακής κοινότητας από την εκάστοτε εξουσία, αλλά διανομή των κρατικών επιχορηγήσεων σε ημετέρους μέσω διορισμών των παιδιών και των ανεψιών των τοπικών «βαρόνων»...

Τα κριτήρια πρόσληψης δεν ήταν αξιοκρατικά, με βάση τις ανάγκες του πανεπιστημίου, αλλά με βάση το βόλεμα των ημετέρων.

Πάνω από 300 άτομα σε σύνολο 1.300 στο Καποδιστριακό είχαν ίδιο επίθετο. Από το σύνολο οι προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ μετρούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ανάλογη είναι η εικόνα σε όλα τα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια λειτουργούν και συντηρούνται με τους φόρους των Ελλήνων πολιτών. Άρα, όλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης και εργασίας σ΄ αυτά και ως εκ τούτου η επιλογή πρέπει να γίνεται με αυστηρή αξιολόγηση. Όποιος παραβιάζει αυτόν τον κανόνα παρανομεί. Παρανομεί κι αυτός που προσλαμβάνει και αυτός που προσλαμβάνεται.

Η τρόικα ζήτησε τη διαθεσιμότητα πλεονάζοντος προσωπικού. Η κυβέρνηση συνέχιζε να πληρώνει μισθούς σε απεργούς που προσελήφθησαν με αμφίβολα κριτήρια. Ο υπουργός Παιδείας εκτός του ό,τι έδειξε χαρακτηριστική αδυναμία να μεθοδεύσει την υλοποίηση της απόφασης, επεδίωξε να διαφυλάξει πελατειακές δουλειές δικές του και του κομματικού συστήματος...

Οι αποσπασμένοι στις αυλές των κομμάτων εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας. Αντί να επιδιώξει την αξιολόγηση και την κατανομή του διοικητικού προσωπικού με βάση τις ανάγκες των σχολών, την τελευταία στιγμή επέλεγε σχεδόν με κλήρωση...

Οι πρυτανικές αρχές σε βασικές σχολές συμπεριφέρθηκαν σαν στρατός κατοχής, αλλά είναι δουλειά του Υπουργείου να μεθοδεύσει με τρόπο που θα προκύπτει επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η άτακτη υποχώρηση της Κυβέρνησης πέρα από την ανικανότητά της, επιβεβαιώνει την αδυναμία αυτής της χώρας να κυβερνηθεί.

Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πελατειακή «ενδογαμία» στα ΑΕΙ δύσκολα μπορεί να μεταρρυθμίσει μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει.

Ο ΟΟΣΑ εντόπισε περί τα 500 σημεία που συμβάλουν σε αυτή τη χώρα στο να πληρώνουμε υψηλές τιμές και να έχουμε χαμηλούς μισθούς. 500 σημεία σημαίνει άμεσα ή έμμεσα συμφέροντα για 1.500 συντεχνίες...

Αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την «ενδογαμία» στα πανεπιστήμια και τα τελευταία μοιάζουν μέσα και έξω με δημόσια αποχωρητήρια στο Σουδάν, πως μπορείς να κρατήσεις αυτή τη χώρα στο ευρώ και κοντά στην Ευρώπη;

Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση, αλλά στη δημιουργία ενός προτεκτοράτου χαμηλών αμοιβών και υψηλών τιμών που θα φυτοζωεί με τα ΕΣΠΑ και την αλληλεγγύη των βορείων.

Εδώ και πολύ καιρό εξελισσόμαστε σε μια χώρα που οι πλέον χρήσιμοι και ικανοί θα μεταναστεύουν και θα δημιουργούν πλούτο και πρόοδο σε άλλες χώρες που είναι πιο δεκτικές στις μεταρρυθμίσεις.

Δυστυχώς το τελευταίο σοβιετικού τύπου καθεστώς νότια της Ευρώπης και βόρεια της Αφρικής δεν μεταρρυθμίζεται ούτε με 144 μνημόνια, αφού η πολιτική ηγεσία σε κάθε κρίσιμο σημείο προτιμά την πολιτική διαπραγμάτευση και όχι την μεταρρύθμιση στις σάρκες εκ της σαρκός της...

Κατά συνέπεια: Συλλυπητήρια Αντώνη να τη θυμόμαστε, την Ελλάδα...


Ο Ναπολέων από την Φλώρινα

Για κάποιους η ζωή στήνει τόσο παράξενα σκηνικά εύνοιας,
που για όλους τους υπόλοιπους μοιάζουν με κακοστημένη φάρσα που μάλιστα αριθμεί και θύματα. Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης είναι από τα άτομα που η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να γεννηθούν στην Ελλάδα και να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που τους άξιζε.

Αν και σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα ο Άδωνις θα παρέμενε καταδικασμένος ως πλασιέ βιβλίων σε τηλεοπτικά μπουλούκια, στην χώρα των ευκαιριών σε ψυχασθενείς, κατάφερε να διοριστεί υπουργός Υγείας, υπεύθυνος δηλαδή σε ένα νευραλγικό πόστο, του οποίου οι συνέπειες...
στην κοινωνία είναι εμφανείς.

Η διαδρομή του Άδωνι στην πολιτική, ξεκίνησε στο φασιστικό κόμμα του ΛΑΟΣ, όπου ήταν ο πρώτος κόλακας του Καρατζαφέρη. Έκανε δηλώσεις τύπου “είναι ψυχοπαθείς, ναρκομανείς όσοι λένε ότι θα πάω στην Νέα Δημοκρατία“, “ο Κρανιδιώτης έχει πολιτική σκέψη μωρού παιδιού”, ενώ έκανε επιθέσεις στον Σαμαρά, θεωρώντας τον ανόητο και ακατάλληλο για πρωθυπουργό.

Φυσικά,
επειδή οι κυβιστήσεις είναι το αγαπημένο του σπορ, ακολούθησε τον Βορίδη στην ΝΔ και πλέον είναι από τους μεγαλύτερους γλείφτες του νέου του αρχηγού.

O Άδωνις είναι ο λαγός του συστήματος.
Βγαίνει σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή απ’ όπου κι αν βρίσκεται, σχεδόν εμμονικά. Ως εξαρτημένος από την ίδια του την εγωπάθεια, δεν μπορεί δίχως προβολή. Συχνά-πυκνά, νομίζει ότι ο ίδιος είναι το κράτος και η ταύτισή του με έναν εξουσιαστικό θεσμό είναι ανησυχητική, μαρτυρώντας την πνευματική του παθολογία.

Η συνηθισμένη του κατάσταση είναι να παραληρεί, να φωνάζει και να έχει εξάρσεις μεγαλείου.
Αναλαμβάνει να κάνει την “βρώμικη δουλειά” και ως ταλιμπάν, να προκαλεί όση περισσότερη ζημιά (εφαρμογή κυβερνητικής βούλησης) μπορεί.

Εκμεταλλεύονται αυτόν του τον ζήλο, ενώ ο ίδιος πιστεύει πως κάνει κάτι πραγματικά σπουδαίο. Κι έτσι δείχνει ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, αφού υπάρχουν κάποιοι κύκλοι που τον θεωρούν “δουλευταρά” και “χρήσιμο”. Πολλές φορές αντιμετωπίζεται σαν να έχει το ακαταλόγιστο, πράγμα βολικό για να επικρατήσει τελικά η καταστροφική του μανία.

Ενώ η θέση του υπουργού γενικότερα απαιτεί σοβαρότητα, πολλώ δε μάλλον αυτή της Υγείας, οι δηλώσεις του Αδώνι είναι επιεικώς προκλητικές, μάλιστα θεωρεί ανδραγάθημα τις απολύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων. Τολμάει να παρουσιαστεί ως ο πιο μνημονιακός όλων, απαξιώνει ανθρώπους, προσφορά και υπηρεσίες, ενώ η βουλευτική του ασυλία είναι η καλύτερη ασπίδα, αφού τα βιβλία που πουλάει στα παρακμιακά κανάλια δεν θα τον βοηθούσαν.

Ουσιαστικά καπηλεύεται την βουλευτική ιδιότητα για να προβοκάρει την ίδια την κοινωνία.
Παρευρίσκεται σε αποτυχημένες φιέστες στην Χαλκιδική υπέρ των “επενδυτών” της Ελληνικός Χρυσός. Διαφημίζει τα ΙΕΚ Ξυνή, που έχουν κάνει γελοίους διακανονισμούς για τα χρέη. Περνάει ώρες στο να διαχειρίζεται επικοινωνιακά καταστάσεις, ενώ που τον χάνεις που τον βρίσκεις, tweet-άρει και κάνει δηλώσεις. Η αμετροέπεια που τον χαρακτηρίζει, τον κάνει να μιλάει για “ανθρώπους που θα χάσουν την δουλειά τους“, ότι “το υπουργείο Υγείας έχει planb και δεν θα τους αρέσει“ και για άλλες αισχρότητες.


Ο Άδωνις δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα γίνει υπουργός, γι’ αυτό τώρα τα δίνει όλα για να κάνει τα πάντα. Ως κακοήθης αλαζόνας, νιώθει ότι παίρνει εκδίκηση από φανταστικούς εχθρούς, στηρίζοντας κάθε εργολάβο, καναλάρχη, μεγαλοκαρχαρία και φυσικά τα…ΜΑΤ που τα λατρεύει. Εννοείται ότι με περισσή ευκολία απειλεί εργαζόμενους, σιχαίνεται ως γνήσιος φασίστας τα δικαιώματα και ηδονίζεται να τον θεωρούν μεγαλύτερο μακελάρη από την τρόικα απέναντι στην κοινωνική πρόνοια.

Ο Άδωνις δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο όλεθρο. Η ιστορία θα τον καταγράψει ως έναν παράφρονα που έπαιξε (και) με την υγεία ενός λαού, αφήνοντας ερείπια προκειμένου να τον θυμούνται, αφού δεν είναι ικανός για υστεροφημία δια της δημιουργίας.

Ο ρόλος του είναι απαραίτητος, αφού μέσω της γραφικότητας και της παραφροσύνης, είναι ο κοινωνός του ηθικού ξεπεσμού όλης της κυβέρνησης.


πηγη 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο φως το χαρτί που έκρυβε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. ΙΣΟΒΙΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ…

…ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ!
Μετά και το ντοκουμέντο που αποκαλύπτει η εφημερίδα “Ελλάδα” είναι πλέον ξεκάθαρο ποιοί και γιατί έριξαν την Ελλάδα στα καταστροφικά δεσμά του μνημονίου.

Η συμμμορια Παπανδρέου διόγκωσε πρακτικά το έλλειμα το τελευταίο τρίμηνο διακυβέρνησης και ο υπόδικος Γεωργίου το εκτόξευσε ώστε να καταφέρει να το καταστήσει το μεγαλύτερο
στην Ευρώπη.

Όλα αυτά έγινα με έναν και μοναδικό σκοπό: Το χρήμα. Τοκογλύφοι σχετιζόμενοι με την συμμορία θησαύρισαν από την Ελληνική κατάρρευση. Η Γερμανία έβγαλε δεκάδες δις στις πλάτες της Ελλάδας, Vulture Funds σχετιζόμενα με το περιβάλλον Παπανδρέου πενταπλασιασαν τα κεφάλαια τους “στα σίγουρα”. Τα καθάρματα των CDS έκαναν τζίρο 80 δις Ευρώ την ώρα που τίμιοι επενδυτές έβλεπαν τις οικονομίες μιας ζωής να εξαφανίζονται κάτω από τα αδηφάγα σαγόνια της συμμορίας.

Δεν υπάρχει συγχώρεση, υπάρχει μόνο μία ποινή για την έσχατη προδοσία: ΙΣΟΒΙΑ.
 
ΠΗΓΗ

 

Μαύρη Εργασία: Κλαυθμυρισμοί και οδυρμοί…

Η γνωστή συνταγή της δημοσιογραφικής ΛΟΓΙΚΗΣ, που σήμερα είναι η λογική της «αλητείας» των ΜΜΕ, είναι τούτη: Επιλέγουν ένα ακραίο περιστατικό, το απομονώνουν και το ανεξαρτητοποιούν και κατόπιν το εμπορεύονται ασυστόλως.
Άστραψαν και βρόντηξαν οι δημοσιογραφικές πόρνες του mega, στο δελτίο της Τρέμη για την εργοδοτική ακρότητα ενός ξενοδόχου της Αίγινας που με αγγελία του ζητούσε να προσλάβει καμαριέρες με αντιμίσθιο ένα πιάτο φαΐ και την παροχή στέγης!


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και όλα τα κανάλια, αλλά και πολλά ιστολόγια: Απομόνωσαν ένα ακραίο περιστατικό μαύρης εργασίας, το δαιμονοποίησαν, το έπνιξαν μέσα σε ένα εμπορικό πέλαγος ηθικών αναθυμιάσεων, για να συγκαλύψουν και να αποκρύψουν την ΟΥΣΙΑ: Ότι αυτό το «ακραίο» περιστατικό δεν αποτελεί παρά ένα μικρό σύμπτωμα μιας κατάστασης ΔΟΥΛΟΠΑΡΙΚΙΑΣ, σύμπτωμα ενός καθεστώτος που η ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ αποτελεί, ιδιαίτερα σήμερα, τη βάση του, τη ΜΟΝΙΜΗ και ΠΛΑΤΕΙΑ λειτουργία του.

Παρένθεση: Η υποκρισία των ΜΜΕ γίνεται ακόμα πιο εμετική, διότι γνωρίζουν ότι αυτό το καθεστώς των δουλοκτητών εργατικών σχέσεων και της εργοδοτικής ασυδοσίας, ανθεί ιδιαίτερα μέσα στον Τύπο εδώ και χρόνια, με το τέχνασμα της «δοκιμασίας». Είναι άπειροι οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν χωρίς ούτε φαΐ και στέγη, εντελώς τσάμπα, μέχρι να «δοκιμαστούν»…

Πάμε παρακάτω.


Τα ΟΥΣΙΩΔΗ, όμως, που αποκρύπτονται είναι άλλα. ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

α). Αποτελεί ΚΕΝΤΡΙΚΗ στρατηγική της εργοδοσίας η άλωση του πλαισίου των εργατικών σχέσεων, πλαισίου που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι μέσα από πολύχρονους, αιματηρούς αγώνες.

Η ΕΠΙΒΟΛΗ ενός καθεστώτος μαύρης εργασίας, δηλαδή δουλοκτητικού,
αποτελεί στρατηγική συνιστώσα του πλανητικού φασισμού, της Νέας Τάξης. Μια στρατηγική, βάναυσα και πολύχρονα, εφαρμοσμένη στη χώρας μας: Από την εποχή που οι εισαγόμενες στρατιές αλλοδαπών δούλων πήραν επιδημικές διαστάσεις (ιδιαίτερα από την περίοδο του σημιτικού «εκσυγχρονισμού).

Ο αφετηριακός, συνεπώς, παράγοντας που προώθησε την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, συνακόλουθα και την προώθηση των δουλοκτητικών σχέσεων (μαύρη εργασία) είναι η λαθρομετανάστευση: Μια συνειδητή στρατηγική της εργοδοσίας, μια στρατηγική που ευλόγησαν ΟΛΑ τα «αριστερά» κόμματα και ύμνησαν οι «πόρνες» του καθεστώτος, που σήμερα οδύρονται για τον ξενοδόχο…

β). Με εργαλείο το λαθρομεταναστευτικό (την εισαγόμενη δουλεία) καλλιεργήθηκε το γόνιμο έδαφος για την καταιγιστική εξάπλωση τις εργοδοτικής ασυδοσίας και μοχθηρίας: Η μαύρη εργασία έγινε καθεστώς στον αγροτικό, επιχειρηματικό, μεταπρατικό, αλλά και βιομηχανικό τομέα της ελληνικής οικονομίας.

Η Μανωλάδα είναι ένα από τα πολλά συμπτώματα δίπλα σε πολλά άλλα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

ΟΛΕΣ σχεδόν οι αγροτικές, μεταπρατικές επιχειρήσεις, καθώς και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών λειτουργούν δουλοκτητικά: Με βάση τη μαύρη εργασία.

Και εδώ κλείνουν τα μάτια οι «ευαίσθητοι», ακριβώς για να μην έρθει στην επιφάνεια η στρατηγική της εισαγόμενης δουλείας που στήριξαν, νομιμοποίησαν και ύμνησαν, και συνεχίζουν ακόμα…

γ). Ένας σημαντικός, επίσης παράγοντας είναι η παρατεταμένη και αδιέξοδη οικονομική κρίση, καθώς και η ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ των σχέσεων αποικιοκρατίας που επέβαλε το 4ο Ράιχ.

Όταν αυτό το καθεστώς των δωσίλογων ανδρεικέλων εκτελεί την Ελλάδα και τη μετατρέπει σε ΑΠΟΙΚΙΑ των διεθνών μαφιών του χρήματος, αυτό μοιραία κτυπά το μικρομεσαίο κεφάλαιο, αλλά και μερίδες του μεγάλου κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζει, τις ήδη υπάρχουσες, στρατιές ανέργων…

Οι εργοδότες που καταστρέφονται
από τη χρεοκοπία και την αποτέφρωση της χώρας δεν έχουν άλλη διέξοδο από το να αξιοποιήσουν, να προωθήσουν και να επεκτείνουν σε όλον τον οικονομικό κορμό, το καθεστώς της μαύρης εργασίας: Τη ΝΕΑ ΔΟΥΛΕΙΑ…

ΟΤΑΝ στρατηγικά έχει επιβληθεί η νέα αποικιοκρατία, το τίναγμα στον αέρα των εργασιακών σχέσεων, η ΕΞΟΝΤΩΣΗ της οργανωμένης εργατικής τάξης, ΟΤΑΝ τα στίφη των ανέργων και της πείνας αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, ΤΟΤΕ η ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (η νέα δουλεία) ξαπλώνεται, σαν επιδημία σε όλους τους οικονομικούς ιστούς, σε όλα τα κοινωνικά κύτταρα.

Είναι, λοιπόν, υποκριτική φρενοβλάβεια να επικαλύπτουμε και να εξαφανίζουμε ΟΛΑ αυτά και να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυ για το «θράσος» του ξενοδόχου της Αίγινας…

Υποκριτική φρενοβλάβεια είναι και να τα ρίχνουμε όλα στην Τρόικα και να επικαλύπτουμε τα δολοφονικά σχέδια του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, την ίδια τη ΛΟΓΙΚΗ της καπιταλιστικής μοχθηρίας, με παιχνίδια «κλεφτών και αστυνόμων», με την τρόικα.

 
Η ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, η νέα δουλεία, υπήρξε πάντα το στρατηγικό βάθρο της εργοδοσίας. Όταν καταστρέφονται τα κοινωνικά και λαϊκά αντισώματα θεριεύει. Ιδιαίτερα σε εποχές κρίσεων και οικονομικών χρεοκοπιών, σε εποχές, σαν τη σημερινή, που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει ριχτεί, από τους νέους αποικιοκράτες και τα δωσίλογα ανδρείκελά τους, στα τάρταρα της ολοκληρωτικής καταστροφής: Σε ένα νέο Μεσαίωνα…


πηγη
 

Ποια προϊόντα βιλογικής καλλιέργειας και τυποποίηση επιχορηγούνται ως 50%


Δέκα κλάδοι παραγωγής και μεταποίησης βιολογικών προϊόντων έχουν δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του επενδυτικού νόμου, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες σε όσους θέλουν να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους ή και να στήσουν νέες μονάδες με κατώτατο προϋπολογισμό τις 100.000 ευρώ.

Oσοι θέλουν να ασχοληθούν με τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του επενδυτικού νόμου για τις επιχορηγήσεις, οι οποίες ανάλογα με την περιφέρεια και το μέγεθος της επιχείρησης φτάνουν και το 50%.
 
Επιχορηγούνται:

Ελαιοτριβεία, συσκευαστήρια βιολογικού ελαιολάδου
Μονάδες επεξεργασίας βρώσιμων βιολογικών ελιών
Μονάδες τυποποίησης βιολογικών οπωροκηπευτικών
Μονάδες παραγωγής χυμών από βιολογικά φρούτα
Μονάδες μεταποίησης βιολογικού κρέατος ζώων και πτηνών
Τυροκομεία και μονάδες επεξεργασίας βιολογικού γάλακτος
Μονάδες παραγωγής βιολογικού γιαουρτιού
Μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης βιολογικού μελιού
Οινοποιεία
Μονάδες παραγωγής και συσκευασίας βιολογικών αβγών.

Συγκεκριμένα, οι τύποι επένδυσης που μπορούν να ενισχυθούν είναι:

Μονάδες ελαιοτριβείων για επενδυτικά σχέδια που αφορούν: Εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων καθώς και ίδρυση νέων μονάδων με κάποιους περιορισμούς, μονάδες επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας ελαιολάδου σε συσκευασίες καταναλωτή και ραφιναριών ελαιολάδου. Μονάδες σπορελαιουργείων για επενδυτικά σχέδια εκσυγχρονισμού και μονάδες επεξεργασίας επιτραπέζιων ελιών υπό την προϋπόθεση ότι μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου θα διαθέτουν παραγωγικές γραμμές συσκευασίας καταναλωτή ή και παραγωγής νέων τύπων προϊόντων στον τομέα αυτό (πάστα ελιάς, γεμιστές ελιές και άλλα). Οι γραμμές αυτές θα πρέπει να δημιουργούνται με το ενισχυόμενο επενδυτικό σχέδιο ή να υπάρχουν στην υφιστάμενη μονάδα σε περίπτωση επέκτασης και εκσυγχρονισμού.

Οινοποιεία

Σε ό,τι αφορά τον οίνο επιχορηγείται η ίδρυση οινοποιείων σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας και συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης. Επίσης επιχορηγούνται ο εκσυγχρονισμός, η μετεγκατάσταση και η συγχώνευση οινοποιείων χωρίς αύξηση της δυναμικότητας.

Στον τομέα των οπωροκηπευτικών ενισχύονται μονάδες μεταποίησης ή τυποποίησης οπωροκηπευτικών προϊόντων καθώς και μονάδων χυμών, τουρσιών και κύβων λαχανικών, μονάδες παραγωγής χυμών εσπεριδοειδών μόνο για επενδυτικά σχέδια εκσυγχρονισμού, καθώς και μονάδες μεταποίησης βιομηχανικής τομάτας.

Στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων ζωικής προέλευσης ενισχύονται τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στον τομέα κρέατος ζώων και πτηνών, την ίδρυση και τον εκσυγχρονισμό σφαγειοτεχνικων μονάδων με κάποιους περιορισμούς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεταποίηση του γάλακτος και πιο συγκεκριμένα τα τυροκομεία, επιχορηγείται η ίδρυση τυροκομείων με κάποιους περιορισμούς και ο εκσυγχρονισμός τους με ή χωρίς μετεγκατάσταση. Επίσης επιχορηγούνται οι μονάδες επεξεργασίας γάλακτος με κάποιους περιορισμούς όπως και οι μονάδες παραγωγής γιαουρτιού.

Στους λοιπούς τομείς μεταποίησης προϊόντων ζωικής προέλευσης ενισχύονται: Μονάδες τυποποίησης και συσκευασίας αβγών. Μονάδες παραγωγής προϊόντων μεταποίησης ? τυποποίησης ? συσκευασίας αβγών (αβγοπροϊόντων). Mονάδες επεξεργασίας, τυποποίησης, συσκευασίας μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης.

Οδηγός - πιλότος για τον νέο παραγωγό

Η καλλιέργεια και η μετέπειτα μεταποίηση βιολογικών προϊόντων αποτελεί μια ιδιαίτερη διαδικασία, καθώς προϋποθέτει την υιοθέτηση πρακτικών ιδιαίτερων που σκοπό έχουν την προστασία των προϊόντων.

Υπάρχουν κατ' αρχάς τέσσερις ειδικές αρχές οι οποίες είναι:

Παραγωγή βιολογικών τροφίμων από βιολογικά γεωργικά συστατικά

Περιορισμός της χρήσης πρόσθετων υλών, μη βιολογικών συστατικών που έχουν κυρίως τεχνολογικές λειτουργίες, καθώς και βοηθητικών μέσων επεξεργασίας.

Αποκλεισμός ουσιών και μεθόδων μεταποίησης που μπορούν να παραπλανήσουν ως προς τη φύση των προϊόντων

Κατά προτίμηση να χρησιμοποιούνται βιολογικές, φυσικές και μηχανικές μέθοδοι επεξεργασίας.

Από τη στιγμή που το βιολογικό προϊόν φεύγει από το αγρόκτημα, τις περισσότερες φορές υπάρχουν ακόμη αρκετά στάδια.

Οι μεταποιητές των βιολογικών προϊόντων και κατ' επέκταση οι έμποροι και οι διανομείς έχουν τους ίδιους στόχους με τους βιοκαλλιεργητές και προμηθεύουν φρέσκα και αυθεντικά είδη διατροφής τα οποία έχουν υποστεί επεξεργασία η οποία σέβεται τη φύση και τα οικοσυστήματα.

Οι βασικές αρχές για την επεξεργασία και μεταποίηση των βιολογικών προϊόντων περιλαμβάνουν:

Κανόνες παραγωγής

Πρόσθετα, βοηθητικά μέσα επεξεργασίας και άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία τροφίμων, καθώς και κάθε εφαρμοζόμενη μέθοδος επεξεργασίας πρέπει να τηρούν τις αρχές της ορθής πρακτικής κατά την παραγωγή.

Πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από μη επιτρεπόμενες ουσίες ή προϊόντα.

Πρέπει να εφαρμόζονται τα κατάλληλα μέτρα καθαρισμού, να παρακολουθείται η αποτελεσματικότητά τους και να καταγράφονται οι εργασίες αυτές.

Παράλληλη παραγωγή

Οι εργασίες πρέπει να πραγματοποιούνται αδιάκοπα μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης σειρά, σε χωριστό τόπο ή χρονική στιγμή από παρόμοιες εργασίες που πραγματοποιούνται σε μη βιολογικά προϊόντα.

Τα βιολογικά προϊόντα (πρώτες ύλες, ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα) αποθηκεύονται σε χωριστό τόπο ή χρόνο από τα μη βιολογικά.

Λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να τακτοποιούνται οι παρτίδες και να αποτρέπονται οι προσμίξεις ή ανταλλαγές με μη βιολογικά προϊόντα.

Οι εργασίες σε βιολογικά προϊόντα πραγματοποιούνται μόνο μετά τον απαραίτητο καθαρισμό του εξοπλισμού παραγωγής.

Συλλογή

Συλλογή βιολογικών προϊόντων και μη βιολογικών και η μεταφορά στη μονάδα επεξεργασίας μπορεί να πραγματοποιείται ταυτόχρονα, εφόσον λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη κάθε πιθανής ανάμιξης ή ανταλλαγής με μη βιολογικά και να τακτοποιούνται τα βιολογικά προϊόντα.
Παραλαβή προϊόντων

Κατά την παραλαβή των βιολογικών προϊόντων (πρώτων υλών) πρέπει να ελέγχεται το κλείσιμο της συσκευασίας ή των εμπορευματοκιβωτίων καθώς και η ύπαρξη των σχετικών ενδείξεων. Τα στοιχεία αυτά αντιπαραβάλλονται με τα στοιχεία των συνοδευτικών εντύπων και το αποτέλεσμα καταγράφεται.

Αποθήκευση

Η αποθήκευση των προϊόντων πρέπει να εξασφαλίζει τη δυνατότητα ταυτοποίησης των παρτίδων.
Κατά την αποθήκευση πρέπει να αποτρέπεται η ανάμιξη με ή η επιμόλυνση από προϊόντα ή/και ουσίες που δεν είναι σύμφωνες με τους κανόνες βιολογικής παραγωγής.
Κατά την αποθήκευση, πρέπει να είναι δυνατή η ταυτοποίηση των βιολογικών προϊόντων ανά πάσα στιγμή.

Σε περίπτωση αποθήκευσης και μη βιολογικών προϊόντων ή γεωργικών προϊόντων, τότε πρέπει: Τα βιολογικά προϊόντα να διατηρούνται χωριστά από τα άλλα γεωργικά προϊόντα ή/και τρόφιμα. Να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ώστε να είναι δυνατή η ταυτοποίηση των αποστολών και να αποφεύγονται οι αναμίξεις ή ανταλλαγές με μη βιολογικά προϊόντα. Να διενεργείται ο κατάλληλος καθαρισμός, η αποτελεσματικότητα του οποίου έχει ελεγχθεί, πριν την αποθήκευση των προϊόντων.
Συσκευασία και μεταφορά

Τα βιολογικά προϊόντα μεταφέρονται σε άλλες μονάδες (συμπεριλαμβανομένων και των καταστημάτων χονδρικής & λιανικής) μόνο σε κατάλληλη συσκευασία, κλειστό κιβώτιο ή όχημα με τρόπο που να μην είναι δυνατή η αντικατάσταση του περιεχομένου χωρίς παραβίαση ή φθορά του σφραγίσματος της συσκευασίας ή του οχήματος. Επιπλέον πρέπει να φέρουν ετικέτα που να αναφέρει τα ακόλουθα:

Επωνυμία και διεύθυνση της επιχείρησης και εάν διαφέρει του ιδιοκτήτη ή του πωλητή του προϊόντος
Ονομασία του προϊόντος με αναφορά στη μέθοδο βιολογικής παραγωγής

Την επωνυμία ή/και τον κωδικό του φορέα πιστοποίησης

Κατά περίπτωση το σήμα ταυτοποίησης της παρτίδας

Οι δαπάνες που ενισχύονται

Η αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων, ειδικών εγκαταστάσεων και λοιπού εξοπλισμού. Τα μισθώματα της χρηματοδοτικής μίσθωσης καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού του οποίου αποκτάται η χρήση.

Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή Συστημάτων Ολοκληρωμένης διαχείρισης για την προστασία και τη συνεχή βελτίωση του περιβάλλοντος, με εφαρμογή διεθνών προτύπων (συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης) που προβλέπουν την υποχρεωτική εφαρμογή μέτρων πρόληψης της ρύπανσης, την εφαρμογή κανόνων και συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, τη δυνατότητα ανίχνευσης των επιβλαβών ουσιών σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, τη λήψη μέτρων προστασίας των αγροτών από τη χρήση αγροχημικών.
 
Η αγορά κτιριακών εγκαταστάσεων υπό προϋποθέσεις.

Η αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων, ειδικών εγκαταστάσεων λοιπού και εργαστηριακού εξοπλισμού. Τα μισθώματα της χρηματοδοτικής μίσθωσης καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού του οποίου αποκτάται η χρήση.

Η αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων συστημάτων αυτοματοποίησης διαδικασιών και μηχανοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών αγοράς του αναγκαίου λογισμικού, καθώς και δαπανών εξοπλισμού για τη διασφάλιση του ηλεκτρονικού περιεχομένου.

Οι δαπάνες μελετών που αποσκοπούν στην εισαγωγή, ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας, τεχνογνωσίας, σύγχρονων μεθόδων και βιομηχανικών σχεδίων των παραγόμενων προϊόντων.

Η αγορά καινούργιων μεταφορικών μέσων διακίνησης υλικών και προϊόντων εντός του χώρου της εντασσόμενης μονάδας. Η αγορά καινούργιων μεταφορικών μέσων μαζικής μεταφοράς προσωπικού.

Η αγορά και εγκατάσταση καινούργιου σύγχρονου εξοπλισμού και η κατασκευή εγκαταστάσεων για τη χερσαία ή θαλάσσια διακίνηση υλικών και προϊόντων.

Η αγορά καινούργιων αυτοκινήτων- ψυγείων ή άλλων διαμορφωμένων οχημάτων εξειδικευμένων χρήσεων, μόνο εφόσον αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της μονάδας, δικαιολογούνται από τις ανάγκες της μονάδας και καλύπτουν αποκλειστικά τις ανάγκες αυτές.

Η κατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιριακών, ειδικών και βοηθητικών εγκαταστάσεων, καθώς και οι δαπάνες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Οι δαπάνες μελετών για αγορές καινούργιου σύγχρονου εξοπλισμού εγκατάστασης και λειτουργίας των αναγκαίων υποδομών και διαδικασιών, καθώς και τα έξοδα πιστοποίησης των προϊόντων και των διαδικασιών διασφάλισης της ποιότητας, σύμφωνα με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρότυπα από οργανισμούς διαπιστευμένους από τον αρμόδιο εθνικό φορέα.

Οι δαπάνες συμβούλων

ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ
PK Consulting Group, Μοναστηρίου 9, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-512409, www.pkcgroup.gr

Πηγή: Εθνος Επαγγελματικές Ευκαιρίες

Με e-εισιτήριο σε μετρό, προαστιακό, λεωφορεία


Tης Mαρίας Mόσχου

Mέσα σε έξι μήνες θα έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αλλά και στα λεωφορεία οι ειδικές μπάρες που θα εξασφαλίζουν την είσοδο στο μέσο μόνο σε περίπτωση που ο επιβάτης κατακυρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου με τη νέα ηλεκτρονική κάρτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκατάσταση των ειδικών κιγκλιδωμάτων στο μετρό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Iούνιο του 2014, ενώ στο τέλος Iουνίου θα έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση στα λεωφορεία.

«Tο α' εξάμηνο του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Στα μετρό θα γίνει ακόμα πιο γρήγορα, ενώ κάνουμε μια προσπάθεια αυτή τη στιγμή ώστε να μπορεί κανείς με την πιστωτική του κάρτα σε λίγους μήνες να μπορεί να μπαινοβγαίνει στο μέσο», τόνισε ο υπουργός Yποδομών M. Xρυσοχοΐδης.

Tο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα δίνει τη δυνατότητα να «γεμίζει» ακόμα και με ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο. Eπίσης, η μετάβαση από το χάρτινο εισιτήριο στο ηλεκτρονικό και η κατασκευή κιγκλιδωμάτων στους σταθμούς του μετρό είναι η καλύτερη λύση για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης και την τόνωση των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών, καθώς οι κλασικοί έλεγχοι έχουν αμφισβητήσιμη αποτελεσματικότητα. Σημειώνεται ότι η λαθρεπιβίβαση κοστίζει κάθε χρόνο στον OAΣA περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Με e-εισιτήριο σε μετρό, προαστιακό, λεωφορεία

Aυτό σημαίνει ότι με το που θα εγκατασταθούν μπάρες σε μετρό και ηλεκτρικό «κλειδώνουν» έσοδα σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα στους αστικούς σιδηροδρόμους των Aθηνών. Eπίσης, εισάγεται η έννοια της ζώνης κομίστρου, δηλαδή ο διαχωρισμός της αστικών διαδρομών σε ζώνες, κάτι που συνεπάγεται ακριβότερα εισιτήρια για τα προάστια και φτηνότερα για τις κεντρικές συνοικίες.
Tο σχέδιο θα εισαγάγει δύο νέα είδη κομίστρων:
  • Tο «Πολλαπλό»: Eξυπνη κάρτα χωρίς μικροεπεξεργαστή, στην οποία θα αποθηκεύονται, για παράδειγμα, χρηματική αξία, χρόνος ή αριθμός μετακινήσεων.
  • Tην «Kάρτα»: Έξυπνη Kάρτα με μικροεπεξεργαστή, η οποία θα υλοποιεί διάφορα προϊόντα κομίστρου, όπως απεριορίστων διαδρομών, μεγάλης διάρκειας ή μεγάλης αποθηκευμένης αξίας. H «Kάρτα» θα υποκαταστήσει, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες μηνιαίες, ετήσιες κάρτες και ελευθέρας.
Συνδυασμοί για κάθε επιβατική ανάγκη

Mε τα δύο νέα εισιτήρια θα μπορούν να συνδυασθούν μετακινήσεις τόσο με ποσοτικά (π.χ. δέκα μετακινήσεις) όσο και με χρονικά κριτήρια (π.χ. εβδομαδιαίο) ή ακόμη και με πιστωτικές χρήσεις (π.χ. μετακινήσεις αξίας 50 ευρώ). H κάρτα κομίστρου θα μπορεί να χρησιμοποιείται συνέχεια, καθώς θα επαναφορτίζεται με πίστωση ίσης χρηματικής αξίας.
Aυτό θα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου με SMS. Mάλιστα, μόνο για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια με SMS, ενώ σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύουν τα κινητά τους.
Oι επιβάτες θα ακυρώνουν τα εισιτήρια σε ψηφιακό, τερματικό μηχάνημα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ στο μετρό και στον ηλεκτρικό θα «χτυπάνε» την κάρτα τους τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο των σταθμών. Mάλιστα, οι έλεγχοι των εισιτηρίων θα γίνονται με ειδική φορητή συσκευή, η οποία θα διαπιστώνει την εγκυρότητα και την πιστωτική επάρκεια της «έξυπνης κάρτας».
O συνολικός εξοπλισμός του έξυπνου εισιτηρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα περιλαμβάνει αυτόματα μηχανήματα πώλησης, φορητά τερματικά, εξοπλισμό έκδοσης, πώλησης και επαναφόρτισης, πύλες εισόδου και εξόδου, επικυρωτικές συσκευές και εξοπλισμό οχημάτων και κινητές συσκευές ελέγχου.
H λειτουργία του όλου συστήματος θα πραγματοποιείται μέσω του Kέντρου Διαχείρισης, το οποίο θα έχει τον πλήρη έλεγχο οχημάτων, κίνησης, εξοπλισμού και εσόδων, μέσω μικρότερων κέντρων διαχείρισης για κάθε συγκοινωνιακό φορέα. O διαγωνισμός βρίσκεται στην τελική ευθεία. Aντικείμενο του έργου είναι η σταδιακή αντικατάσταση του χάρτινου εισιτηρίου από ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες» οι οποίες θα διευκολύνουν την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και η εγκατάσταση ενός κλειστού κυκλώματος πυλών στους σταθμούς του μετρό.
Oι τρεις εταιρείες που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για το έργο είναι οι:
  • INTRASOFT INTERNATIONAL - INTRAKAT
  • ATEΣE - METKA
  • TEPNA ENEPΓEIAKH - LG CNSH
H ανάδειξη του αναδόχου αναμένεται έως το τέλος του χρόνου, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 94 εκατομμύρια ευρώ.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ
Ποιες αλλαγές φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Tο έργο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο αφορά τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την εγκατάσταση, την υποστήριξη λειτουργίας, τη συντήρηση και την τεχνική διαχείριση ενός ενιαίου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου για δώδεκα χρόνια.
Mέσω μελετών αναδείχθηκαν τα πολλαπλά οφέλη του έργου:
  • Για το επιβατικό κοινό. Tαχύτητα και ασφάλεια συναλλαγών, ευκολία στην αγορά προϊόντων κομίστρου χωρίς κέρματα, διευκόλυνση στις μετεπιβιβάσεις.
  • Για τον OAΣA. Δυνατότητα εύκολης εισαγωγής νέων προϊόντων κομίστρου (π.χ. ζωνικό, περιόδου εκτός αιχμής), δραστική μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, εξάλειψη πλαστών/παραποιημένων μέσων κομίστρου και ενδυνάμωση της βιωσιμότητας του συστήματος αστικών συγκοινωνιών.
  • Για τους φορείς παροχής συγκοινωνιακού έργου. Aκριβέστερη κατανομή εσόδων και ευκολότερο έλεγχο καταβολής κομίστρου.
πηγη