EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το πλοίο της Ελευθερίας: Μια πλωτή πολιτεία

Όσοι έχουν πάθος με τη θάλασσα και θέλουν να ζουν ταξιδεύοντας ο πόθος τους θα γίνει σε λίγα χρόνια πραγματικότητα.

Μια εταιρία από τη Φλόριντα έχει ένα μεγαλόπνοο πλάνο, να δημιουργήσει μια πλωτή πολιτεία που θα γυρίζει όλο τον κόσμο. Εκεί θα ζουν 50.000 κάτοικοί και θα απολαμβάνουν ότι και κάθε στεριανός.







Το εγχείρημα ονομάζεται "Freedom Ship"- "Πλοίο της ελευθερίας" και θα ταξιδεύει ασταμάτητα.

Το σκάφος έχει μήκος που ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο (1.372 μ.), πλάτος περίπου 230 μ. και ζυγίζει 2,7 εκατ. τόνους. Θα έχει 25 ορόφους και εκεί θα ζουν έως και 50.000 μόνιμοι κατοίκοι.

Η συγκεκριμένη πλωτή πολιτεία θα έχει σχολεία, νοσοκομεία, καταστήματα, πάρκα, ενυδρείο, καζίνο, μέχρι και γκαλερί, ενώ στην οροφή της θα υπάρχει αεροδρόμιο και στο πίσω μέρος προβλήτα.




Το κόστος του αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια... γι' αυτό τα σχέδια παραμένουν μία απλή ιδέα, μέχρι να βρουν οι σχεδιαστές τα χρήματα ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή.


πηγη

Απορροφούνται 300 σχολικοί φύλακες σαν τραυματιοφορείς

Προς επίλυση φαίνεται να οδεύει το πρόβλημα των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι είχαν το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε πρόταση στους σχολικούς φύλακες, σύμφωνα με την οποία προτείνεται να απορροφηθούν 300 ως τραυματιοφορείς, ενώ όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οπότε εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι, ο υπουργός δήλωσε ότι θα εισηγηθεί σχετικό αίτημα στους αρμόδιους υπουργούς. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να συνταξιοδοτηθούν 700-800 σχολικοί φύλακες.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων Χάρης Μπάστας σημείωσε ότι «παρότι δεν μπορεί κανένας να είναι απόλυτα ικανοποιημένος, όταν έχουμε απολύσεις, φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν. Για πρώτη φορά έχουμε μια συγκεκριμένη απόφαση και πρόταση από υπουργό, που κινείται σε θετική κατεύθυνση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση, διότι ως κλάδος δεν υπάρχουμε πλέον».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία από 1η Δεκεμβρίου

Η πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου θα κυλίσει με... κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Σύμφωνα με το greek-weather.org, έρχεται υπέρ-κακοκαιρία, μιας και διαφαίνονται πάρα πολύ ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στην δυτική, κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα, με τα χιόνια ωστόσο να είναι πολύ πυκνά πάνω από τα 1400-1500 μέτρα.

Ο καιρός μέσα στον Δεκέμβριο και κυρίως στο πρώτο του μισό, θα είναι αρκετά χειμωνιάτικος, με κρύο, βροχές αλλά και χιόνια σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα κυρίως της βόρειας, βορειοδυτικής χώρας.

Τρέμετε… ΞΥΠΝΑΕΙ Ο «γίγαντας» ΛΑΟΣ!

Τρέμετε εσείς οι σκοτεινοί, οι φαύλοι κι οι γελοίοι ! Ο χρόνος σας τελειώνει και ο καιρός του « θερισμού» έχει ήδη φτάσει! Σκορπίσατε τη σύγχυση, το διχασμό, το μίσος και το φόβο. Μας δείξατε ως εχθρό το φίλο κι αδερφό μας ,μιλώντας μας για κοινωνική «συνοχή»… Τρομάξατε τα πλήθη, αρχομανείς της συμφοράς και δούλοι της κοιλιάς σας… του ψεύτικου και άχρηστου κόσμου των «σκουπιδιών».

Φτιασιδωμένοι ή όχι, η γύμνια σας φάνηκε ,αλλά εσείς την ίδια ρότα ακολουθείτε, γιατί είστε πιο δειλοί από τους δειλούς ,πιο γελοίοι από τους γελοίους, ξεπουλημένοι κι άρρωστοι αρχομανείς, κοινοί εγκληματίες! Διαστρεβλώσατε τη γλώσσα, τη βιάσατε μαζί και τη σκέψη μας, αλλά και την ψυχή μας. Ό,τι Ελληνικό το ευτελίσατε και το σβήσατε από τη συλλογική μας μνήμη! Κανιβαλίζετε τώρα πάνω σε ζωντανούς νεκρούς με όλη τη βαρβαρότητα και την απανθρωπιά που σας χαρακτηρίζει! Το είδαμε το απεχθές σας πρόσωπο, αλλά ακόμα δε δείξαμε το δικό μας εκείνο που η μυθική Γοργώ μας κληρονόμησε και που θα σας σαρώσει!

Δε δουλέψατε ποτέ στον άγριο στίβο μιας ζωής μαρτυρικής ,που στήσατε για εμάς ,και μας επιφυλάσσετε μια ακόμα πιο μαύρη κόλαση να ζούμε, να προσκυνάμε σκιάχτρα και είδωλα κενά, αρνούμενοι τα ιερά και όσια της φυλής μας, αρνούμενοι μια παράδοση ανεκτίμητη αιώνων και προγόνων τιμημένων από όλο τον πλανήτη!

Ναι, νεκρώσατε πολλές ψυχές , δηλητηριάσατε το κοινωνικό σώμα «κύριοι», έμποροι της ψευδαίσθησης , της αυταπάτης, του τίποτα, αποθεώνοντας τον κόσμο της ύλης και τη δύναμη του χρήματος! Όσο κι αν ευτελίσετε τον άνθρωπο εντός μας, έρχεται η μέρα κι ο καιρός που θα σταθεί ορθός, περήφανος ,γενναίος και λεύτερος και θα πετάξει μονομιάς ό,τι άρρωστο και φτηνό εσείς του δείξατε, ως εραστές της χυδαιότητας και υμνητές του «φαίνεσθαι» και του «δήθεν»!Eίναι καιρός, που πολλοί είδαμε το αληθινό σας πρόσωπο, και λίγος ακόμα μένει για να το δούμε όλοι πιο καθαρά , κι όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη ζωή ,τη λευτεριά, που μας στερείτε!

Ο δρόμος της αντίστασης και της ευθύνης είναι πια ανοιχτός για όλους μας και γρήγορα το μήνυμα της έγερσης περνά στις καρδιές άδολων κι έντιμων ανθρώπων, που είναι η πλειοψηφία του λαού μας!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΊ ΣΑΣ , ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!

Εσείς, νεκρά ανδρείκελα, όχι μόνο δεν έχετε το σθένος να υπηρετήσετε το λαικό αίσθημα, αλλά ήδη βρίσκεστε στο αντίπαλο στρατόπεδο και προσκυνάτε τις «ύαινες» των αγορών, που μας ρουφάνε το αίμα! Το κίνημα αντίστασης όλο και πιο πολύ φουντώνει στις καρδιές μας, όσο εσείς χύνετε αίμα αθώων, κι όσο ο πόνος και το δάκρυ περισσεύουν!

Τρέμετε την οργή, που έγινε πια μίσος! Τώρα -πιο πολύ από ποτέ- νιώθουμε τη δύναμή μας, και βρίσκουμε το δρόμο του κοινού μας αγώνα ,γι’ αυτό τρέμετε! Η ώρα σας αναπόδραστα σιμώνει, όπως κι η ώρα της λευτεριάς μας από εσάς και τα ξενόφερτα αφεντικά των αγορών σας! Η τελευταία μάχη, η ιερή και λυτρωτική δε δόθηκε ακόμα, αλλά έρχεται γρήγορα !

ΠΗΓΗ
 

ΠΟΣ:Από τον σιδηρόδρομο δεν περισσεύει κανένας.Ζητεί συνάντηση με υπ.Μεταφορών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ζήτησε, με επείγουσα επιστολή της, συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον των εργαζομένων στις εταιρείες του ομίλου των εταιρειών του ΟΣΕ.

Μάλιστα, στην επιστολή αναφέρεται ότι η ΠΟΣ έχει ζητήσει συνάντηση, από τις 10 Σεπτεμβρίου, με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, δίχως να λάβει απάντηση.

Στους εργαζομένους του ομίλου ΟΣΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι έντονες οι ανησυχίες, έπειτα από την υπαγωγή τους στο καθεστώς της αξιολόγησης, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος απομάκρυνσης προσωπικού που διαπιστωθεί ως «πλεονάζον».

Σε σχετικό δελτίο τύπου, η ΠΟΣ επισημαίνει τα ακόλουθα:

"Η αξιολόγηση των δομών στο σιδηρόδρομο πραγματοποιήθηκε προ διετίας από την ίδια την εταιρεία που κάνει και σήμερα την αξιολόγηση, την PricewaterhouseCoupers (PWC).

Σύμφωνα με την αξιολόγηση:

-Το δίκτυο του ΟΣΕ έχει συρρικνωθεί σημαντικά (κλείσιμο Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας, υπολειτουργία του τμήματος Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη με δύο τραίνα την ημέρα).

-Το ελάχιστο απαιτητό προσωπικό για να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος καθορίστηκε για τον ΟΣΕ (ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ) 2800 άτομα και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 920 άτομα.

-Σήμερα, μετά από 2500 μετατάξεις στον ΟΣΕ και 750 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που πραγματοποιήθηκαν στο μεσοδιάστημα, το προσωπικό των δύο εταιρειών υπολείπεται της προαναφερθείσας αξιολόγησης της PWC, κατά 600 περίπου άτομα στον ΟΣΕ και 100 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μάλιστα, σήμερα τόσο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο και ο ΟΣΕ παρουσιάζουν λειτουργική κερδοφορία, έναντι ζημιών προ του προγράμματος εξυγίανσης, κάτι το οποίο παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις.

Στον όμιλο του ΟΣΕ έχει εφαρμοστεί, με τον πιο ακραίο τρόπο, το ενιαίο μισθολόγιο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν υποστεί μειώσεις, επί των τακτικών αποδοχών, που φτάνουν περίπου έως και 60%, σε σύγκριση με το 2009.

Από το σιδηρόδρομο δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος και αποτελεί «μνημονιακό παραλογισμό» να επανέρχεται «αξιολόγηση» για να δικαιολογήσει τις επερχόμενες απολύσεις που προανήγγειλε ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών.

Αποτελεί πάγια θέση μας η λειτουργία ενός ενιαίου δημόσιου σιδηρόδρομου με επαγγελματίες σιδηροδρομικούς, που μόνο αυτοί, με την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν, μπορούν να εγγυηθούν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του».

ΠΗΓΗ

Βουλευτικό μπλόκο στο κλείσιμο δέκα καταστημάτων των ΕΛΤΑ

Βουλευτές και τοπικοί φορείς έχουν σηκώσει «ανάστημα» στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ. Επί συνόλου 80 καταστημάτων, τα οποία είναι προγραμματισμένο να κλείσουν και να δοθούν σε ιδιώτες, σε 10 από αυτά βουλευτές και τοπικοί φορείς έχουν καταφέρει να «μπλοκάρουν» τις σχετικές διαδικασίες.

Μέχρι σήμερα, από τα 80 καταστήματα, 40 έχουν περάσει ήδη σε ιδιωτικά πρακτορεία, ενώ σε άλλα 30 βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχετικός διαγωνισμός. Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί για τα προαναφερθέντα 10 σημεία.

Παράλληλα, με στόχο να καταστήσει τον οργανισμό περισσότερο ευέλικτο, η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχωρεί σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας 400 - 450 ταχυδρομικών καταστημάτων-σημείων, σε όλη τη χώρα, από τις 2 Δεκεμβρίου.

Έτσι, από τον επόμενο μήνα αυξάνει το ωράριο λειτουργίας κατά μισή ώρα την ημέρα. Τα καταστήματα που έως τώρα έκλειναν στις 2 το μεσημέρι, από τις αρχές Δεκεμβρίου, θα κλείνουν στις 2’ και 30’’, ενώ τα καταστήματα που κλείνουν σήμερα στις 8 το βράδυ, θα παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας ως τις 8’ και 30’’.

Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας θεωρείται απαραίτητη, προκειμένου τα ΕΛΤΑ να αυξήσουν μερίδιο στον κλάδο της διακίνησης δεμάτων, που είναι ο πιο προσοδοφόρος τομέας για τις ταχυδρομικές εταιρείες, με δεδομένο ότι η ζήτηση για τα παραδοσιακά προϊόντα επιστολικού ταχυδρομείου φθίνει συνεχώς.



ΠΗΓΗ

ΔΑΚΕ ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΖΕΤE ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ;;;





ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΔΑΚΕ  ΟΣΥ
ΔΑΚΕ ΣΤΑΣΥ
Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΖΕΤE ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ;;;
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου όλη η Ελλάδα παρακολούθησε την ΚΥΝΙΚΗ συνέντευξη του διαχρονικά “αδιάβαστου”  Υπουργού Μεταφορών Υποδομών & Δικτύων ο οποίος δήλωνε με περισσό θράσος ότι για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στον χώρο των μεταφορών ΘΑ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ διότι τα…  “κεφάλια” για να καλυφθεί ο ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ αριθμός των διαθεσιμοτήτων που ζήτησε η ΤΡΟΙΚΑ, δεν “ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ”!!!
Εμείς θυμίζουμε απλά στους ΜΕΓΑΛΟΥΣ  ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ που η ΑΤΥΧΙΑ  τους έφερε στο προσκήνιο ώστε να διαχειρίζονται την ΤΥΧΗ  ενός ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ, ότι ο Ν.3891/10 γνωστός και ως νόμος Ρέππα, αξιολόγησε τους Σιδηροδρομικούς και τον Σιδηρόδρομο και αφού έκλεισε 1000km δικτύου μετέταξε σ’ άλλους φορείς 2500 εργαζόμενους.
Ο Ν.3920/11 και αυτός νόμος Ρέππα έθεσε προς αξιολόγηση το σύνολο των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και συγχώνευσε τους φορείς στην ΣΤΑΣΥ & ΟΣΥ από τις οποίες εκτός την ΑΠΟΛΥΣΗ 270 εργαζομένων από το ΜΕΤΡΟ,  μετέταξε 145 εργαζόμενους από το ΤΡΑΜ, 640 εργαζόμενους από την ΕΘΕΛ, 190 εργαζόμενους από τον ΗΛΠΑΠ, 90 εργαζόμενους από το ΜΕΤΡΟ, 340 εργαζόμενους από τον ΗΣΑΠ, 60 εργαζόμενους από τον ΟΑΣΑ και 115 εργαζόμενοι από τον όμιλο ΟΣΕ εντάχθηκαν στην ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ  εκ των οποίων οι 90 εργαζόμενοι επέστρεψαν με παρέμβαση του τότε Υπουργού κ. Βορίδη ο οποίος διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα λειτουργίας του ΟΣΕ!!!
ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΧΘΕΝΤΩΝ 3.990 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!!
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ;
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ότι οι αυξήσεις των εισιτηρίων, οι μειώσεις των δρομολογίων με την αύξηση του χρόνου αναμονής των επιβατών, οι καταργήσεις γραμμών και η υποβάθμιση της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ των ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ;
Μπορείτε να πείτε στους Έλληνες πολίτες πόσες φορές σώσατε την έρμη την ΠΑΤΡΙΔΑ μας και τον ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ λαό;
Πιστεύετε ότι με τους διαρκείς μονολόγους σας στις πληρωμένες γραφίδες του συστήματος μπορείτε να πείσετε τους πολίτες;
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ!!!
Διαλύετε την κοινωνία και την οικονομία…
Καταστρέφετε τις οικογένειες μας και στέλνετε με την πολιτική σας στα ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ των ΑΝΕΡΓΩΝ τους εναπομείναντες εργαζόμενους υποστηρίζοντας την ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ & ΤΟΥ ΘΑΤΣΕΡΙΣΜΟΥ.
Με εντολές της Ε.Ε. δημιουργείτε εταιρείες όπως η ΕΡΓΟΣΕ και με τις εντολές των Τροϊκανών τις κλείνετε γιατί τάχα δεν είναι χρήσιμες…
Γιατί δεν είναι χρήσιμες; Μήπως γιατί όλη την τεχνογνωσία τους την μεταφέρατε στις κατασκευαστικές εταιρείες των ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ;
Μέχρι πότε θα επιτρέπετε στις Δέκα οικογένειες Μιντιαρχών, εργολάβων, τραπεζιτών και πετρελαιάδων να καθορίζουν τις τύχες του τόπου μας;
Μέχρι πότε θα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ και θα τους ΧΑΡΙΖΕΤΕ τα κέρδη που παράγουν οι εργαζόμενοι;
Μέχρι πότε θα παριστάνετε τους προστάτες τους;
Μέχρι πότε θα αναλαμβάνετε τον ρόλο του δυνάστη των εργαζομένων και τον ρόλο του Προκρούστη για να στέλνουν  τα κέρδη τους αυτοί σε φορολογικούς παραδείσους;
Κύριοι της κυβέρνησης & κύριοι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ΒΑΛΤΕ ΦΡΕΝΟ στον ΗΘΙΚΟ ΞΕΠΕΣΜΟ και στον ΚΑΤΗΦΟΡΟ της ΥΠΟΤΑΓΗΣ….
ΒΑΛΤΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΤΙ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ.
Εάν δεν μπορείτε να πείτε ΟΧΙ να παραιτηθείτε….
Είναι η μόνη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στους πολίτες, είναι η μόνη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας…
Μην μπερδεύετε την ΠΑΤΡΙΔΑ με την ΠΑΡΤΙΔΑ… ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ…
Εμείς λέμε ΝΑΙ στον κοινωνικό ρόλο των Αστικών & Υπεραστικών μεταφορών.
  • Λέμε ΝΑΙ στη μείωση του εισιτηρίου
  • Λέμε ΝΑΙ στην ελεύθερη πρόσβαση των ανέργων
  • Λέμε ΌΧΙ στην κατάργηση γραμμών
  • Λέμε ΌΧΙ στην υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
  • Λέμε ΌΧΙ στις Απολύσεις
  • Λέμε ΌΧΙ στις Διαθεσιμότητες.
  • Λεμε  ΌΧΙ  στην Ανθρωποφαγία
  • Λέμε ΌΧΙ στις Στρατιωτικού τύπου επιτάξεις.
ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΔΑΚΕ ΟΣΥ
                                                                     ΔΑΚΕ ΣΤΑΣΥ

ΠΗΓΗ

Το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να αυτοκτονεί αποτρελαίνοντας την κοινωνία.

Eπιστρέφουμε στα παλιά, γνωστά, δικά μας δοκιμασμένα κόλπα

ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΕΛΕΣ

Ένας κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται σ’ αυτή τη χώρα. Του φαίνονται όλα παράλογα. Και σε άλλες χώρες πεθαίνουν άνθρωποι, όταν συμβαίνουν θεομηνίες. Εκεί όμως έχουν τυφώνες, ανεμοστρόβιλους, ξεχειλίζουν ποτάμια. Εδώ πεθαίνουν 3 άνθρωποι, όταν βρέχει στην πόλη.

Τα έργα στο δρόμο της Ρόδου είχαν προγραμματιστεί, πάντα τα έργα έχουν προγραμματιστεί. Αλλά δεν γίνονται ποτέ. Όταν βρέχει τα κανάλια βγάζουν ειδικούς ρεπόρτερ, στη Χαμοστέρνας, την Κηφισού, την Πειραιώς. Εκδίδονται έκτακτα ανακοινωθέντα ακραίων φυσικών φαινομένων: θα βρέξει. Ακραίο φαινόμενο δεν είναι η βροχή. Είναι το ελληνικό κράτος. Που δεν υπάρχει. Όταν πλημμυρίζουν οι δρόμοι βγαίνουν κάποιοι με σιδερένιες ράβδους και ανοίγουν τα φρεάτια. Ξαναπρογραμματίζουν τα έργα. Κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Το κράτος πληρώνει μόνο μισθούς, συντάξεις, καταναλωτικές δαπάνες. Οι πολίτες πληρώνουν διπλά ακόμα και τη δωρεάν παιδεία και τη δωρεάν υγεία. Κόβονται οι δημόσιες δαπάνες συνεχώς. Για να μην κοπούν οι άχρηστοι φορείς. Η κρατική γραφειοκρατία υπερασπίζεται τα προνόμιά της, αντιστέκεται σε κάθε απόπειρα που τη θίγει και καταγγέλλει τη μείωση του κοινωνικού κράτους. Που δεν έχουμε.

Ένας κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δίνουμε μάχες για να διατηρήσουμε επιχειρήσεις που κάνουν τζίρο 20 εκατομμυρίων και έχουν ζημιές 18. Που υπάρχουν δηλαδή μόνο για να αποσπούν αυτά ακριβώς τα 18 εκ. κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό. Τον οποίο καλύπτουν οι πολίτες με φόρους. Για υπηρεσίες που δεν τους παρέχονται. Το δημόσιο δεν απαλλάσσεται από ζημιογόνες δραστηριότητες, θέλει να είναι βιομήχανος, τα κόμματα επιχειρηματίες.

Ένας κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί μια χώρα σε κατάσταση ανάγκης έχει την πολυτέλεια να χάνει μια ακαδημαϊκή χρονιά. Κοροϊδευόμαστε, στη χώρα που ένα εξάμηνο διαρκεί 13 βδομάδες, αν η απεργία λήξει την Τετάρτη πριν την Παρασκευή της τελευταίας βδομάδας το εξάμηνο δεν χάνεται. Λες και η μόρφωση είναι υπνοπαιδεία, αν βάλεις όλα τα μαθήματα μέσα σε λίγες μέρες στη διάρκεια των γιορτών δεν τρέχει τίποτα, πες ότι έγινε το εξάμηνο. Εφαρμόζουμε με αξιοθαύμαστη συνέπεια τις αρχές του ανατολικού μπλοκ. Εσείς κάνετε ότι μας πληρώνετε κι εμείς κάνουμε ότι δουλεύουμε. Παριστάνουν όλοι ότι σπουδάζουν και μετά τους δίνουν πτυχίο. Έπειτα θρηνούν για την ανεργία των νέων.

Ένας κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί σε μια χώρα 1,5 εκ. ανέργων διαλύεται η ανώτατη εκπαίδευση για μερικές εκατοντάδες μεταθέσεις. Ακόμα κι αν αυτές είναι υπερβολικές. Στον κανονικό κόσμο θα ζητήσει το υπουργείο 490 μεταθέσεις, θα απαντήσει το πανεπιστήμιο με πάνω από 200 λιγότερους δεν γίνεται δουλειά, θα τα βρουν στη μέση, δεν θα το μάθουμε καν. Εδώ, όμως, δεν συμβαίνουν τέτοια συνηθισμένα πράγματα. Εδώ «δεν θα γίνουμε εμείς προσκυνημένοι».

Το σύστημα αντιδράει ακόμα και στα μικρά τσιμπήματα. Ο στόχος είναι κάθε απόπειρα εξορθολογισμού να έχει τόσο μεγάλο κοινωνικό κόστος, ώστε να ματαιώνεται. Αν ένας εργαζόμενος στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αθηνών μετατεθεί στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιά είναι προσκυνημένος, ανοίγει το παράθυρο του 7ου ορόφου για να αυτοκτονήσει. Αν ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο της Ομόνοιας μετατεθεί στο Κολωνάκι, επιχειρείται άλωση της δημόσιας υγείας και παράδοση στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αν κλείσει μια άχρηστη βιομηχανία, κινδυνεύει η αμυντική θωράκιση της χώρας. Κάθε μία γίνεται μοναδική περίπτωση, υπέρτατη αδικία, επίθεση εναντίον του λαού και της χώρας. Έστω. Μπορεί κάποιος απ’ όλους αυτούς τους «φίλους του λαού» να πει αν υπάρχει μια περίπτωση κάπου, που συμφωνεί, να γίνει μετάθεση από μια υπηρεσία του δημοσίου σε άλλη; Αν υπάρχει μία ζημιογόνος εταιρεία κρατική που πρέπει να κλείσει ή να ιδιωτικοποιηθεί; Αν υπάρχει ένας οργανισμός που δέχονται να συγχωνευθεί; Αν δεχτούν έστω μία περίπτωση, να δεχτούμε ότι στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στις συγκοινωνίες, στα νοσοκομεία, δεν περισσεύει κανείς.

Οι μεν προωθούν δήθεν μεταρρυθμίσεις, με λάθη, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς καθαρές κουβέντες, που συσκοτίζουν την κατάσταση, που προσκρούουν στη δικαιοσύνη, που η τρόικα τις θεωρεί κοροϊδία, που καθυστερούν τόσο πολύ ώστε χάνεται η δυναμική τους. Οι δε έχουν αναλάβει το ρόλο του ξεκάθαρου υπερασπιστή του χρεοκοπημένου συστήματος, του κρατισμού και της πελατοκρατίας, για να την κληρονομήσουν. Όλα είναι υπέροχα στα πανεπιστήμια, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, τις κρατικές επιχειρήσεις, τους αναρίθμητους απίθανους φορείς. Γιατί μια χώρα χρεοκοπημένη πώς μπορεί να μην έχει και Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας και Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου και Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και Ινστιτούτο Αιγαίου και Δικαίου της Θάλασσας; Πού πάμε; Χωρίς Οργανισμό Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, χωρίς Οργανισμό Αποξήρανσης της Κοπαΐδας, χωρίς Εθνικό Ίδρυμα Μελετών ο Γέρος του Μοριά, χωρίς Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου;

Στο τελευταίο Eurogroup γιόρταζαν, Ιρλανδία και Ισπανία βγήκαν από μνημόνια. Σ’ αυτή τη χώρα γιατί υπάρχει ακόμα ύφεση; Μυστήριο. Γιατί η τρόικα 3 μήνες δεν συμφωνεί, γιατί οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εμφανίζονται αδιάφοροι στις απειλές ότι αλλιώς θα συζητάνε με τον Τσίπρα; Τους λένε, δηλαδή, προτιμάτε να συζητάτε με αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν καμία αλλαγή στο χρεοκοπημένο σύστημα ή με μας που προσποιούμαστε τουλάχιστον ότι έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι; Το δίλημμα της απελπισίας.

Έτσι, επιστρέφουμε στα παλιά, γνωστά, δικά μας δοκιμασμένα κόλπα. Έρχονται εκλογές. Θαυμάσια κατάσταση, το μόνο που ξέρει να κάνει επιτυχώς το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για σκάνδαλα στους εξοπλισμούς. Η κυβέρνηση απαντά ότι η αντιπολίτευση έχει ενσωματώσει την ομάδα Άκη και υπερασπίζεται τις προηγούμενες αμαρτωλές συμβάσεις. Επιπλέον, υπερασπίζεται και τα συμφέροντα της βιομηχανίας φαρμάκου. Θα γίνουν εξεταστικές επιτροπές. Θα μιλήσουμε για σκάνδαλα. Η μπαϊλντισμένη κοινή γνώμη, που τα έχει ακούσει όλα, τείνει να τους πιστέψει. Και τους δύο. Όλοι είναι κλέφτες και απατεώνες. Τότε γιατί να είναι χειρότεροι οι μπράβοι της νύχτας; Καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου εξηγούν ότι υπάρχει και «καλή βία», αυτή που η κοινωνία τη νομιμοποιεί. Και η κοινωνία δικαιώνει τη θεωρία Κατρούγκαλου: Το μόνο κόμμα που ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις είναι η Χρυσή Αυγή. Με τον αρχηγό της στη φυλακή.

Το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να αυτοκτονεί αποτρελαίνοντας την κοινωνία.



ΠΗΓΗ

Οι νέοι μεγάλοι οδικοί άξονες της Αττικής

Εκτενή αναφορά στο οδικό δίκτυο της Αττικής έκανε Υπουργός ΠΕΚΑ κος Μανιάτης και έδωσε σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον των οδικών αξόνων της Αττικής, έργα που θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα (ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του):

Το επόμενο θέμα προσέγγισης είναι το οδικό δίκτυο. Στο οδικό δίκτυο έχουμε συμπλήρωση του κύριου οδικού δικτύου με το νέο άξονα Ελευσίνας – Θήβας. Εδώ θα κάνω μια παρατήρηση, που είμαι βέβαιος ότι, σας απασχολεί όλους. Αυτό που καταγράφουμε, αυτό που προτείνεται από το ρυθμιστικό είναι το πλήρες φάσμα των δράσεων, που θα ήταν επιθυμητό να υλοποιηθούν. Η προσαρμογή του συγκεκριμένου σχεδιασμού θα γίνει όταν θα αποφασιστεί σε κάθε τομεακό και σε κάθε επιμέρους δράση του κάθε Υπουργείου πόσα χρήματα θα διατεθούν για την Αττική, είτε ως τομεακό πρόγραμμα είτε ως περιφερειακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου αυτές οι δράσεις να υλοποιηθούν. Αυτό που δεν επιτρέπεται, όμως, να κάνει το ρυθμιστικό είναι να μην έχει προβλέψει δράσεις, οι οποίες θα στοχεύουν στην υλοποίηση των στρατηγικών αξόνων, που προανέφερα.

Άρα:
1. Νέος άξονας, Ελευσίνας – Θήβας.
2. Ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης και της Λεωφόρου Σταυρού – Ραφήνας.
3. Υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας. Αυτό είναι ένα θέμα, που έχει, επίσης, συζητηθεί πάρα πολλές φορές.
4. Ολοκλήρωση του εξωτερικού οδικού δακτυλίου της Αθήνας.
5. Διερεύνηση για τη βέλτιστη διασύνδεση της νότιας Αττικής με το νέο διεθνή αερολιμένα.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ σημείωσε πως: Στο στρατηγικό σχέδιο είναι ουσιαστικά αποτυπωμένο το όραμα για την Αττική. Το πώς κανείς με χωρική ισορροπία, χωρική δικαιοσύνη, αειφορία και υλοποιώντας τις αρχές που έχει προαποφασίσει, προσπαθεί να διαμορφώσει το μέλλον της Αττικής.

Τελειώνοντας, να σας πω ότι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκ μέρους του οργανισμού μια σειρά δράσεων, το πρόγραμμα των μητροπολιτικών αναπλάσεων, που σας προανέφερα, το λεγόμενο ΣΟΑΠ, δηλαδή για πρώτη φορά σύνολο ολοκληρωμένων δράσεων που χρηματοδοτούνται τόσο από δημόσιες δαπάνες, όσο και από το “Jessica”, ως δράσεις ενίσχυσης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για το κέντρο της Αθήνας, μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πολεοδομικού αναπτυξιακού, κοινωνικού, επιχειρηματικού χαρακτήρα, που θα αναβαθμίσει συνολικά το κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων. Δεύτερον, τα μητροπολιτικά πάρκα. Τρίτον, -το λέω για συναδέλφους, που έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αττική ευρύτερα- βρίσκονται υπό αναθεώρηση και σε εξέλιξη τα γενικά πολεοδομικά σχέδια πολλών δήμων της Αττικής, όπως Καλύβια Θορικού, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Βάρη, Βουλιαγμένη, Κερατσίνι και ούτω καθεξής.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η μηδενική αναφορά στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού καθώς σε όλη τη διάρκεια της ομιλίαςδεν έγινε λόγος ενώ η σχεδιαζόμενη σήραγγα Αργυρούπολης παραμένει σε "διερεύνηση" καθώς η προφανής της αξία έχει γίνει αντικείμενο αναλυτικής και σχολαστικής εργασίας.

Κένυα: Εγκαίνια για το σιδηροδρομικό δίκτυο Ανατολικής Αφρικής

Το κόστος κατασκευής του σιδηροδρόμου ανέρχεται στα 5,2 δισ. δολ. και χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από την κρατική επιχείρησης της Κίνας CRBC.

Τα επίσημα εγκαίνια σιδηροδρομικής γραμμής που θα ξεκινά από την Κένυα και θα διασχίζει την ανατολική Αφρική μέχρι το Νότιο Σουδάν, το Κογκό και το Μουρουντί, εγκαινίασε η Κένυα. Το πρώτο τμήμα της γραμμής, που υλοποιείται με κινεζική χρηματοδότηση, θα συνδέσει το λιμάνι Μομπάσα της Κένυα με την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, μειώνοντας τον χρόνο του ταξιδιού από τις 15 ώρες στις περίπου τέσσερις.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομών στα τελευταία 50 χρόνια που απέκτησε η χώρα την ανεξαρτησία της. Το κόστος κατασκευής του σιδηροδρόμου ανέρχεται στα 5,2 δισ. δολ. και χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από την κρατική επιχείρησης της Κίνας China Road and Bridge Corporation (CRBC).

euro2day.gr

Διχασμένοι οι διοικητικοί του ΕΜΠ: Προσήλθαν για να εργαστούν περίπου το 50%

Στα ύψη έχει εκτοξευθεί η ένταση μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι φέρονται διχασμένοι ως προς το ζήτημα της συνεχιζόμενης εδώ και περίπου τρεις μήνες απεργίας τους, ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων Δημήτρη Σακάτο, σήμερα το πρωί προσήλθαν στις θέσεις τους για να εργαστούν περίπου το 50% των υπαλλήλων. «Αποδεικνύεται ότι μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων επιθυμεί τον διάλογο» ανέφερε ο κ. Σακάτος.

Το κλίμα έντασης αποτυπώνεται και από τη μαρτυρία υπαλλήλων που δεν απεργούν, ότι δέχθηκαν απειλές από απεργούς συναδέλφους τους.

Επεισοδιακή ήταν και η χθεσινή γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων κατά την οποία αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας δια βοής, παρά την αρχική συμφωνία ότι οι προτάσεις θα έμπαιναν σε ψηφοφορία με κάλπη.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατήγγειλε χθες πως  «μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη Γενική Συνέλευση, για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής γιατί επιδιώκουν το χάος»
 
Ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται», έχει σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των υπαλλήλων του ΕΜΠ.

πηγη

Αναδιατάσσονται πλήρως οι δημόσιες συγκοινωνίες της Αττικής

Αναδιατάσσονται πλήρως οι δημόσιες συγκοινωνίες της Αττικής, περιορίζονται δραστικά οι επεκτάσεις των σχεδίων πόλεως, αναπλάθεται το κέντρο της Αθήνας και αναβαθμίζεται η περιοχή του Ελαιώνα με το νέο «Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας-Αττικής 2021».

Οι αλλαγές σχετικά με τον συγκοινωνιακό χάρτη είναι οι εξής:

1. Οι δημόσιες συγκοινωνίες οργανώνονται σε δύο βασικά δίκτυα: το πρωτεύον, που έχει ως στόχο να διεκπεραιώνει το μεγαλύτερο όγκο συλλογικών μετακινήσεων στην Αττική και αποτελείται από μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός), και το δευτερεύον που έχει χαρακτήρα συμπληρωματικό και τροφοδοτικό ως προς το πρωτεύον και αποτελείται από γραμμές τρόλεϊ και λεωφορείων.

2. Για τη βελτίωση προσβασιμότητας του πόλου ανάπτυξης πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού (και της νοτιοανατολικής περιοχής της Αθήνας) και της σύνδεσής τους με το νέο διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», προτείνεται να αξιολογηθούν εναλλακτικές λύσεις εξυπηρέτησης με Μέσα Σταθερής Τροχιάς κατά τέτοιο τρόπο όμως ώστε να αποφεύγεται η αστική διάχυση στην περιοχή των Μεσογείων. Καθοριστικό ρόλο προγραμματίζεται να διαδραματίσει η σήραγγα του Υμηττού που θα συνδέσει την Αττική Οδό με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.


3. Στο κύριο Οδικό Δίκτυο Αττικής περιλαμβάνονται επίσης οι άξονες Διαπεριφερειακής Σημασίας όπως: Αττική Οδός και η επέκτασή της μέχρι το Λαύριο, η Ελεύθερη Λεωφόρος Σταυρού-Ραφήνας, στο τμήμα από Ανισόπεδο Κόμβο με Αττική Οδό μέχρι διασταύρωση Ραφήνας και σύνδεση με τη βόρεια Πύλη του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο νέος αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα (κόμβος Αγίου Λουκά) – Θήβα, σε παράλληλη νέα σιδηροδρομική σύνδεση και θα αποφορτίσει τον Αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Λαμίας στο τμήμα Αθήνα-Υλίκη, ιδιαίτερα από πλευράς εμπορευματικών μεταφορών.

4. Στους πρωτεύοντες άξονες Μητροπολιτικής Σημασίας περιλαμβάνεται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο τμήμα νοτίως της Αττικής Οδού μέχρι τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, η Λεωφόρος Κύμης, στο τμήμα σύνδεσης της Αττικής Οδού με τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, αλλά και η υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος-Σαλαμίνας (σε συνδυασμό με διέλευση Μέσου Σταθερής Τροχιάς Πειραιώς-Περάματος προς Σαλαμίνα και με οδική χερσαία πρόσβαση από Λεωφόρο Σχιστού, εκτός οικιστικού ιστού Δήμου Περάματος).

ΠΗΓΗ

Αλλαγή μέλους στο διοικητικό συμβούλιο των Οδικών Συγκοινωνιών

Αλλαγή μέλους επήλθε στο διοικητικό συμβούλιο των Οδικών Συγκοινωνιών. 

Μετά την παραίτηση της Παπαρίζου Γεωργίας του Κωνσταντίνου, Μηχανολόγου – Μηχανικού, διορίστηκε ως νέο μέλος ο κ. Πάρι Παπαβασιλείου, επιχειρηματίας.



Παραλαβή 4 οχημάτων ΟΣΜΕ από τον ΟΛΠ

Παρελήφθησαν από το ΣΕΜΠΟ/ΟΛΠ τέσσερα (4) ακόμη Οχήματα Στοιβασίας & Μεταφοράς Εμπορευματοκιβωτίων (ΟΣΜΕ - straddle carriers), τα οποία προμηθεύτηκε ο ΟΛΠ, ύστερα από διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, κόστους 960.000 € πλέον ΦΠΑ, για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της παραγωγικής λειτουργίας του Προβλήτα - Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ/ΟΛΠ).

Εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνεται ο νέος διεθνής ανοικτός διαγωνισμός για την προμήθεια άλλων τεσσάρων (4) καινούργιων ΟΣΜΕ (straddle carriers), προϋπολογισμού 2.800.000 € πλέον ΦΠΑ, με option για επιπλέον τέσσερα (4), τα οποία θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις παραγωγικές δυνατότητες του Προβλήτα - Ι ΣΕΜΠΟ/ΟΛΠ.

ΠΗΓΗ

Τραμ Αθήνας: το Νέο Ρυθμιστικό το στέλνει σε Πατήσια, Γουδί, Κερατσίνι, Αργυρούπολη,Καλλιθέα

Τα μέσα σταθερής τροχιάς παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο Νέο Ρυθμιστικό σχέδιο για την Αθήνα. Εκτός από τις εκτεταμένες επεκτάσεις του Μετρό έχουν σχεδιαστεί και μία σειρά επεκτάσεων για το Τραμ προκειμένου να το βγάλουν από την σημερινή του ανυποληψία και να γίνει ένα πραγματικά βοηθητικό μέσο στην μετακίνηση της πόλης.

Οι επεκτάσεις όπως έχουν σχεδιαστεί είναι ιδιαίτερα πετυχημένες καθώς περνούν από σημαντικούς οδικούς άξονες αλλά και από πολύ πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης εξασφαλίζοντας την εμπορική του επιτυχία αλλά και την περαιτέρω «έξωση» των λεωφορείων από μεγάλες διαδημοτικές διαδρομές.

Τα έργα χωρίστηκαν και εδώ σε έργα Α` και Β` προτεραιότητας ενώ μέσα συμπεριλήφθη και το έργο monorail του λιμανιού του Πειραιά. Τα έργα που θα προωθηθούν σε πρώτη φάση είναι τα παρακάτω:

1.Νέο Φάληρο-Πλ.Καραισκάκη (λιμάνι)-Νέο Φάληρο: πρόκειται για την γνωστή επέκταση που είναι πλέον σε φάση κατασκευής. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015 λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην περίοδο κατασκεής..

2.Νέα γραμμή Πειραιάς-Κερατσίνι-Πέραμα. Ξεκινούν οι μελέτες για αυτό το τμήμα το οποίο έχει εξασφαλισμένη εμπορική επιτυχία καθώς θα περνά από πυκνοκατοικημένες περιοχές ενώ προβλέφθηκε ένα μέρος του να γίνει υπόγειο μετατρέποντας το σε «ελαφρύ Μετρό».

3. Σύνταγμα-Πανεπιστημίου-Πλ. Αιγύπτου-Άνω Πατήσια: ανήκει στο σχεδιασμό για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου που εδώ και μήνες έχει σιγήσει. Η πρώτη φάση μέχρι την πλατεία Αιγύπτου, η δεύτερη μέχρι τα Άνω Πατήσια μέσω φυσικά της οδού Πατησίων.

4.Κλάδος Λ. Ποσειδώνος (στο Ελληνικό)- Λ. Βουλιαγμένης (Στ. Μετρό Αργυρούπολη) : μία εύκολη επέκταση καθώς δεν μπερδεύεται σε δρόμους με μεγάλη κίνηση ενώ είναι πολύ μικρή σε μήκος (περίπου 2χλμ).

5.Επέκταση προς Καλλίπολη Πειραιά: Το έργο αυτό μπαίνει σε τροχιά μελετών με στόχο να υλοποιηθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Αμφίβολο να θα προλάβει να γίνει.

Τα έργα Β` προτεραιότητας βάζουν το τραμ σε ακόμα περισσότερες περιοχές της Αθήνας ενώ σημαντικές περιοχές όπως η Καλλιθέα και του Ζωγράφου εντάσσονται. Τα έργα είναι:
1.Νέος κλάδος Σταθμός Λαρίσης- Νοσοκομείο Παίδων-Γουδί: ουσιαστικά μία νέα γραμμή η οποία ενώνει την «κάτω» Αθήνα με την «πάνω» Αθήνα ενώ εξυπηρετεί εκπαιδευτικά και νοσηλευτικά ιδρύματα.

2. Επεκτάσεις προς Καμίνια, Φρεατίδα: είναι μικρές επεκτάσεις (από 2 χλμ η καθεμία περίπου) που δίνουν την δυνατότητα πρόσβασης των χιλιάδων κατοίκων των περιοχών στο σύστημα μεταφορών του Τραμ και των υπολοίπων Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

3.Κλάδος Τζιτζιφιές-Λ. Θησέως-Φιξ: μία νέα γραμμή η οποία εξυπηρετεί Μοσχάτο, Καλλιθέα μέσω της Θησέως και καταλήγει στο σταθμό Συγγρού-Φιξ. Μία πολύ σωστή εμπορική επένδυση.

Στόχος του Ρυθμιστικού είναι όχι μόνο η ευρεία επέκταση του Τραμ στην Αθήνα αλλά και η καταξίωση του ως μέσο μετακίνησης καθώς σήμερα θεωρείται «βραδυποριακός» και λανθασμένα συγκρίνεται με το Μετρό.

Η σύνδεση του με και άλλους σταθμούς Μετρό (Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο, Άνω Πατήσια, Σταθμός Λαρίσης, Αμπελόκηποι κλπ) θα τον μετατρέψει σε ένα πραγματικά τροφοδοτικό μέσο αλλά και ένα διαδημοτικό μέσο συγκοινωνίας.

Πηγή:ypodomes.com

Επέκταση Μετρό προς Καλαμαριά: Με λιγότερα προβλήματα το έργο, δεν έχουν εντοπιστεί αρχαία

Λιγότερες δυσκολίες και καθυστερήσεις, σε σχέση με την εξέλιξη του έργου στην κεντρική γραμμή του μετρό, θα έχει η επέκταση προς Καλαμαριά, η σύμβαση ανάθεσης της οποίας υπογράφηκε πριν από 4 μήνες. Τα παραπάνω τονίστηκαν σε ημερίδα για το μετρό, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, με τη συμμετοχή και του Συνδέσμου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, στο κτίριο του ΕΚΕΤΑ.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, η ωριμότητα των μελετών είναι σε σχετικά ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ και το αρχαιολογικό έργο θα είναι μικρότερης κλίμακας. Ήδη, παραδόθηκε στην κοινοπραξία ο πρώτος χώρος, στην περιοχή Μίκρας, στον οποίο θα αρχίσουν οι εργασίες.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινίδης επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσει το έργο στο σταθμό Βενιζέλου, όπου λόγω της επικείμενης απόφασης του ΚΑΣ για τις αρχαιότητες έχουν σταματήσει οι εργασίες.

Την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου συγκοινωνιακού φορέα, που θα προβλέπει την εναρμόνιση του έργου, αφού ολοκληρωθεί, με το γενικότερο συγκοινωνιακό σχεδιασμό επεσήμανε εξάλλου, ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Γιώργος Γιαννόπουλος.

ΠΗΓΗ

Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ναί και από το ΚΑΣ, προ των πυλών η δημοπράτηση

Δημιουργία πεζοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας, με κυρίαρχο μέσο το τραμ, ανασχεδιασμός πλατειών, όπως της πλατείας Ομονοίας που επαναφέρεται στις αρχικές της διαστάσεις και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα «ξεκουράσουν» το κέντρο, είναι μερικά από τα σημεία της μελέτης για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου.

Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Re-think Athens / Ξανασκέψου την Αθήνα», το οποίο χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Ωνάση, παρουσιάστηκε χτες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο από τον Παναγιώτη Τουρνικιώτη, καθηγητή του ΕΜΠ, επιστημονικό σύμβουλο στο «Re-think Athens» και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), λαμβάνοντας από τα μέλη του ΚΑΣ, όπως συνέβη πρόσφατα και με το ΚΣΝΜ, ομόφωνα το πράσινο φως.

Η κυριότερη κυκλοφοριακή αλλαγή αφορά στην οδό Πανεπιστημίου, η οποία μετατρέπεται από πεδίο διέλευσης αυτοκινήτων σε πεζόδρομο ήπιας κυκλοφορίας, όπου το τραμ, οι πεζοί και οι ποδηλάτες έχουν τον κύριο λόγο και δεύτερο τα οχήματα (ταξί, τουριστικά λεωφορεία, αυτοκίνητα τροφοδοσίας), που θα εξυπηρετούν τοπικές ανάγκες. Τα τραμ δύο λωρίδων (κάθοδος-άνοδος), που θα καταλήγουν στην Πλατεία Αιγύπτου, θα είναι τελευταίας τεχνολογίας, χωρίς εναέρια σύνδεση, σταδιακά και χωρίς καλώδια στη γη, λόγω της ύπαρξης υπερσυσσωρευτών που ως μπαταρίες θα μπορούν να επαναφορτίζονται στις στάσεις, δίνοντας αυτονομία κίνησης στους συρμούς.

Αν και η περιοχή ανάπλασης πλαισιώνεται κυρίως από νεότερα μνημεία (Ακαδημία, Εθνική Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κ.α.), υπάρχουν 56 θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο, οι θέσεις αυτές δεν επηρεάζονται άμεσα από το έργο, καθώς τα περισσότερα μνημεία είναι γνωστά (π.χ. τμήμα του αρχαίου τείχους των Αθηνών, υδραγωγεία, νεκροταφεία) και προστατευμένα στο υπέδαφος. Όπως εξάλλου διευκρίνισε ο κ. Τουρνικιώτης, το έργο δεν θα προχωρήσει σε μεγάλα βάθη, εκτός από την Πλατεία Δικαιοσύνης, όπου η κατασκευή δεξαμενής για τη συλλογή βρόχινου νερού από όλη την περιοχή, ακόμα και από τις ταράτσες, υπόσχεται αντιπλημμυρική προστασία και αρδευτική αυτονομία. Στόχος η συλλογή νερού, που θα δίνει τη δυνατότητα άρδευσης σε περιόδους ανομβρίας και καθαρισμού του δημόσιου χώρου, ενώ σε ερώτηση για το τι θα συμβεί σε περίπτωση εύρεσης σημαντικών αρχαίων, ο κ. Τουρνικιώτης απάντησε ότι το μόνο που θα χαθεί είναι το βρόχινο νερό, καθώς ο περιορισμός της δεξαμενής δεν θα θέσει σε αμφιβολία το ίδιο το έργο. Όσο για την πρόβλεψη σε περιπτώσεις βανδαλισμών, ο μελετητής διευκρίνισε ότι προδιαγραφή των υλικών και των συστημάτων είναι η μέγιστη αντοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να καταστραφούν. «Τα πάντα έχουν όρια και όλα μπορούν να θραυτούν», τόνισε.

«Παιχνιδιάρικη» διάσταση θα έχουν τα υδάτινα στοιχεία, που θα τοποθετηθούν σε τέσσερα σημεία, στην οδό Κοραή, στην Πλατεία Δικαιοσύνης, στην Ομόνοια και έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Πρόκειται για οριζόντιες πλακοστρωμένες επιφάνειες, που θα γεμίζουν με νερά ανάλογα με την περίοδο (π.χ. το καλοκαίρι) ή σε μια γιορτή, δίνοντας τη δυνατότητα δροσισμού και παιχνιδιού σε μικρούς και μεγάλους. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι αναπλάσεις πλατειών όπως της Ομονοίας, η οποία ανακτά το τετράγωνο του αρχικού νεοκλασικού σχεδιασμού της, και της πλατείας Δικαιοσύνης (περικλείεται από τις οδούς Αρσάκη, Πανεπιστημίου και Σανταρόζα), που αποκτά σκιά και ελεύθερο πεδίο για μια ευχάριστη ανάπαυλα στο κέντρο της πόλης.

Η φύτευση δέντρων, όπως πλατάνια και νεραντζιές, ο φωτισμός που θα μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τη «διάθεση» της πόλης, οι λιτές και διάφανες στάσεις του τραμ, που δεν προβλέπουν την τοποθέτηση διαφημίσεων, καθώς και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποκλείουν το κέντρο από τα ΙΧ, επιτρέποντας τη διέλευσή τους σε κάθετους δρόμους (π.χ. Μπενάκη και Αμερικής), είναι μερικά ακόμα στοιχεία που συνθέτουν τη μελέτη, η οποία πήρε -εκτός από το ομόφωνο "ναι"—και τα θετικά σχόλια των μελών του Συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εξάπλωση, η απειλή και η επίθεση των νεοφιλελεύθερων παρασίτων !!!

“  Τώρα, θέλουν την Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση, το νερό, τον ηλεκτρισμό. Οτιδήποτε είναι απαραίτητο στον άνθρωπο για να ζει με αξιοπρέπεια. ”

Του Κώστα Καπνίση

Η πρωτοφανής επίθεση των μεταλλαγμένων του καπιταλισμού, των ακραίων νεοφιλελεύθερων σταγονιδίων δηλαδή, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις κυβερνήσεις, αλλά και στο στελεχιακό πολιτικό δυναμικό ολόκληρου του πλανήτη, έχει «τρελάνει» ακόμα και μερικά νυν ή πρώην μέσα ή οργανισμούς του λεγόμενου καπιταλιστικού συστήματος. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόσωπα και θεσμοί, τα οποία ποτέ δεν έκρυψαν την καπιταλιστική τους προσέγγιση και θεώρηση των πραγμάτων, ανησυχούν βαθύτατα, και το δείχνουν, για την κατρακύλα που έχουν τα πάρει τα πράγματα όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ξέσπασε η κρίση στις ΗΠΑ, με τους Ρεπουμπλικανούς (ως φυσική παρουσία, καθώς από πίσω κρύβονται άλλες σκοτεινές δυνάμεις), να απειλούν να βυθίσουν την χώρα από την άλλη μεριά του Ατλαντικού στη χρεοκοπία, μη αποδεχόμενοι να ανεβάσουν το όριο χρέους των ΗΠΑ. Το επιχείρημά τους; Πέρα από γελοίο ήταν και εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο. Δεν αποδέχονται την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων πολλών ετών στην  Αμερική. Το περίφημο Obamacare. Πρόκειται για το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των Αμερικανών πολιτών στις παροχές υπηρεσιών Υγείας, ακόμα και σε όσους αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους γιατί έχουν χάσει την δουλειά τους και είναι ανασφάλιστοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτως ή άλλως οι Αμερικανοί πολίτες όταν εργάζονται, καταβάλλουν τους φόρους τους κανονικά. Δεν ευθύνονται οι ίδιοι αν οι μεγάλες εταιρείες κλείνουν γιατί «έπεσαν έξω» ή ακόμα καλύτερα γιατί έχασαν τον έλεγχο από την ακόρεστη δίψα για συνεχόμενα και αδιάκοπα υπερκέρδη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα αυτή τη φορά, μια παρόμοια κατάσταση στον ευαίσθητο και ιδιαίτερα νευραλγικό τομέα της Υγείας. Η τρόικα μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη προσπαθούν να διαλύσουν την δημόσια Υγεία σε συνδυασμό με τις αποφάσεις του υπουργείου «Εργασίας» του Γιάννη Βρούτση, για την διάλυση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Εξάλλου, Υγεία και Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση πορεύονται μαζί, σαν αδελφάκια. Δεν μπορεί δηλαδή να σταθεί το ένα χωρίς το άλλο ή ακριβέστερα δεν μπορεί το ένα να ανήκει στους ιδιώτες και το άλλο όχι. Αν κάποιος ήθελε να εξετάσει πιο προσεκτικά το ζήτημα, ιδιαίτερη αξία θα είχε αν στεκόταν στα πρόσωπα που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές. Άνθρωποι με μηδενική ή ασήμαντη πολιτική καριέρα. Άνθρωποι – «αλεξίπτωτα» δηλαδή.

Την ίδια περίοδο, δεν είναι καθόλου τυχαία η προσπάθεια για πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Όσοι δεν πείθονται για τις «αναγκαίες» αυτές «μεταρρυθμίσεις», στέλνονται ως «δώρο» στην αγκαλιά της ακροδεξιάς. Η κατάσταση έχει πια αρχίσει να θυμίζει έντονα το 1929. Η Ιστορία για όσους γνωρίζουν σε βάθος και όχι επιφανειακά το γνωστικό αντικείμενο όμως επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία. Αρχίζει και ξεδιπλώνεται το «σχέδιο». Μείωση πληθυσμού, σε παγκόσμιο επίπεδο με κάθε τίμημα, με κάθε κόστος, απροκάλυπτα πλέον. Κι επειδή οι πόλεμοι με όπλα, βόμβες και τανκς, έχουν θεωρηθεί ως ένα εξαιρετικά δαπανηρό «σπορ» για τα «σκουπίδια» – παράσιτα του μεγάλου Παγκοσμίου Κεφαλαίου, έχει προκριθεί και υλοποιείται η «λύση» του παγκόσμιου οικονομικού – ψυχολογικού πολέμου μέχρις εσχάτων. Όπως άλλωστε λένε και στις ΗΠΑ, πρόκειται για το «περίφημο» 1% , το οποίο επιτίθεται λυσσασμένα με όλες του τις εξαγορασμένες δυνάμεις στο 99%. Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο, ότι όλο αυτό το σκοτεινό σύστημα, χρησιμοποιεί ότι πιο ακραίο μπορεί να βρει στον παγκόσμιο πολιτικό στίβο. Το κάθε περιθωριακό στοιχείο, τον πλέον πρόθυμο να πατήσει επί πτωμάτων κυριολεκτικά και μεταφορικά, με την απαραίτητη αμοιβή βέβαια.

Ολόκληρο αυτό το παρασιτικό σύστημα, έχει επικεντρώσει όλη του την προσοχή σε οτιδήποτε έχει να κάνει με δημόσια αγαθά. Απέτυχαν παντού άλλωστε, έριξαν την παγκόσμια οικονομία στα βράχια, πούλησαν ακόμα και πάγο στους Εσκιμώους και τώρα επιθυμούν πιο σίγουρες «επενδύσεις». Πηγαίνουν εκεί δηλαδή όπου οι «πελάτες», έτσι τους αποκαλούν, είναι σίγουροι στο πέρασμα των αιώνων. Για να το πετύχουν αυτό πρώτα διαλύουν τον κοινωνικό ιστό κάθε χώρας, εξαθλιώνουν τους λαούς, τους βάζουν ενίοτε να σκοτωθούν μεταξύ τους, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, παραβιάζουν ή και καταργούν χωρίς προσχήματα και με συνοπτικές διαδικασίες τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έτοιμο πλέον το «έδαφος». Μετά εμφανίζονται ως σωτήρες. Σε αυτή τη φάση βρίσκεται πλέον το σχέδιο. Τώρα, θέλουν την Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση, το νερό, τον ηλεκτρισμό. Οτιδήποτε είναι απαραίτητο στον άνθρωπο για να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Το τελικό συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα και με ασφάλεια. Αν αυτή η πορεία δεν ανακοπεί, τότε η κοινωνική καταστροφή θα είναι οριστικό και αμετάκλητο γεγονός. Σε ότι αφορά, την ερώτηση, η οποία ξεστομίζεται από όλο και περισσότερους διεθνείς αναλυτές για το «Αν είμαστε σε πόλεμο;», η απάντηση είναι καταφατική, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Ώρα για τον καθένα να διαλέξει στρατόπεδο. Ή με το 99% ή με το 1%. Όπως έγραφε και ο Κωνσταντίνος Καβάφης «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς. Μη την εξευτελίζεις». Απλές και καθαρές κουβέντες…

ΕΘΝΙΚΗ ΛΗΘΗ !!! (Ξέχασα, ξέχασες, ξέχασε…ΧΑΣΑΜΕ)

Το μοναδικό φάρμακο στην Ελλάδα που δεν ανεβαίνει η τιμή του αλλά η αξία του μένει σταθερή και δεν θα γίνει ποτέ γενόσημο είναι η λήθη. Το χάπι αυτό το παίρνουν οι Έλληνες καθημερινώς εδώ και δεκαετίες την στιγμή που η συνείδησή τους ξυπνά και πρέπει να την βάλουν, για την επιβίωσή (βόλεψή) τους, και πάλι σε ύπνωση. 

Για το χάπι αυτό δεν έγινε και ούτε θα γίνει ποτέ καμία συζήτηση στο ελληνικό κυνοβούλιο διότι όλων των αποχρώσεων εκπρόσωποι των ψηφοφόρων έχουν  στην τσέπη του παντελονιού τους καρτέλες ολόκληρες χαπιών να τις μοιράσουν όταν η δύσκολη ώρα της συνείδησης φθάσει. 

by…lazarou yiannis

Ιστορικά όταν τα πράγματα έφθαναν πολιτικά στο σημείο ανατροπής οι ίδιοι που ήθελαν και μπορεί να συμμετείχαν με την λαϊκή τους δύναμη στην ανατροπή αυτή, ξαφνικά φρέναραν με 300 χιλιόμετρα την ώρα. Πόσες εκατομμύρια φορές όλοι αυτοί που χτυπιούνται για την κατάντια της χώρας έχουν χτυπήσει πόρτες βουλευτάκων και συνδικαλιστάκων για να σώσουν τον κώλο τους; 

Ξέχασε ξαφνικά ο ψηφοφόρος με τους 4 μισθούς δημοσίου στην οικογένειά του πόσα κιλά συνείδησης πούλησε για να είναι ο μάγκας της γειτονιάς; Ξέχασε ο αγρότης που στην εντολή του κομματόσκυλου αγροτοπατέρα να βάζει πέτρες κάτω από τα πορτοκάλια στο ζύγι για μια επιπλέον επιδότηση από την ΕΕ έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο; Ξέχασε η μαμά και ο μπαμπάς της καλλίγραμμης 15χρονης την αγωνία τους να γίνει εξώφυλλο του Nitro και του Κλικ και σήμερα χαίρονται με την σύλληψη Κωστόπουλου; Ξέχασε ο επιχειρηματίας που με τον κομματικό λογιστάκο “έψηναν” υπερτιμολογημένες δαπάνες για να εισπράττουν δάνεια και επιδοτήσεις της ΕΕ που έφθαναν σε αστρονομικά ποσά και τώρα χαίρονται με την σύλληψη του Γαβαλά; 

Ξέχασε ο αγανακτισμένος πολίτης που ούρλιαζε δικαίως στο Σύνταγμα τα μαγειρεία της “Κάτω Πλατείας” που διοργάνωνε ο Σύριζα παίρνοντας επάξια τον ρόλο της ασπίδας των Μνημονίων; Ξέχασε ο “κουμουνιστής” την στιγμή που εκατομμύρια λαού ήθελε την λαϊκή εξέγερση, η Παπαρήγα βγήκε να προτάξει τα στήθια της υπερασπιζόμενη το Κτίριο της Βουλής δίνοντας εντολές στους αστυνομικούς για το πως θα παιχτεί το παιχνίδι “κουκουλοφόρων” και ΠΑΜιτών προδίδοντας ιδεολογία και λαό; 

Ξέχασες, ρε Ελληνάρα, την επωδό σου : “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;!” Πόσα κιλά χαπιών λήθης καταναλώνεις και δεν μάς δείχνεις ποιος είσαι τελικά, ρε! 

Ξέχασα, ξέχασες, ξέχασε. Ξεχνώ, ξεχνάς, ξεχνά. 

Θα ξεχάσεις σύντομα, διότι πάσχεις από Εθνική Αμνησία, και την χθεσινή ολομέλεια της Κυνοβουλευτικής Αρμάδας διότι το παιδί του Νδκράτη, Πασόκου, ΔΗΜΑΡιώτη, Χρυσαυγίτη, Συριζαίου, ΑΝΕΛίτη, ΚΚΕδίτη και των “ελεύθερων” από ταμπέλα αλλά όχι από κόμμα βουλευτών, δεν κρυώνει. Επίσης οι ίδιοι και οι χαπακωμένοι ψηφοκουβαλητές τους είναι Αθάνατοι έχουν ανοσία σε όλες τις ασθένειες, τουτέστιν δεν θα χρειαστούν ποτέ φάρμακο. Οι συγκεκριμένοι όπως και οι προκάτοχοί τους είναι οι μοναδικοί στην Ελλάδα που δεν παίρνουν το χάπι της λήθης. Αυτοί ποτέ δεν ξέχασαν και δεν ξεχνούν πόσο αφερέγγυος ψηφοκουβαλητής λαός είναι ο ελληνικός. Ξέρουν ότι την ώρα που αντιδράς, φωνάζεις, κρυώνεις, πεθαίνεις και με ένα χάπι που σε κάνει να βάζεις την συνείδηση στην κωλότσεπη γίνεσαι αρνάκι. Σου το προσφέρουν ανέξοδα χωρίς την έγκριση των χορηγών φαρμακοβιομηχάνων τους. 

Ξέχασα, ξέχασες, ξέχασε………..ΧΑΣΑΜΕ.

πηγη

ΨΟΦΗΣΤΕ…(oι καλοντυμένοι κανίβαλοι εν ώρα δράσης)

Κανένας νοήμων άνθρωπος που βλέπει το παρόν και οσμίζεται το μέλλον του ,χωρίς απαραίτητα να έχει κάνει διατριβή στην ταξική πάλη και άλλες τέτοιες αναχρονιστικές φαιδρότητες (όλοι αιλλινες είμαστε), δεν υπάρχει περίπτωση στον αιώνα τον άπαντα να περιμένει όχι σωτηρία, αλλά μηδαμινά ψήγματα ελέους από  τον αυταρχικό πρωθυπουργό,τώρα και σε έκδοση βαρύμαγκα Αφέντη πανέτοιμου να αποτελειώσει τις ήδη τσακισμένες  ζωές των εχθρών της φασιστικής πολιτικής του. Επίσης στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος,ενωμένη σαν μιά γροθιά η τρισάθλια πρασινομπλέ κυβερνοσυμμορία και οξυγονοκολλημένοι μαζί της  ,οι  υποτελείς μαϊντανοί της διαπλεκόμενης  κιτρινίλας.

by…noumero11888

Από κάτω,στον αστικό αυτό πυραμιδωτό σκουπιδότοπο, ολόκληρη η διανοούμενη σάρα μάρα, πλασιέ εύπεπτων θεωριών βίας, με πρώτη και καλύτερη,ποιά  άλλη από την στοχοποίηση της δράσης των συνδικάτων, των σωματείων και γενικά οτιδήποτε οργανωμένο έφτιαξε ή θα θα φτιάξει στο μέλλον η άνεργη εργατική τάξη της χώρας, ως εγκληματική οργάνωση απόλυτα υπεύθυνη για τα δεινά που (δεν) τους βρήκαν .

Είναι φανερό και μακριά  από κάθε γνωστό αστικοδημοκρατικό όριο, πως όλοι οι παραπάνω δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο να μοιράζουν ψόφους ανερυθρίαστα , ασχέτως αν μέχρι τώρα ο μόνος που τσιρίζει στα φανερά ΨΟΦΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, είναι ο το γνωστό τηλεσκουπίδι που τον έστεψαν υπουργό υγείας.

Όλα ως εδώ δεν παρουσιάζουν τίποτα το παράξενο. Η ελληνική αστική τάξη πάντοτε σε μια ημιζωώδη κατάσταση βρίσκονταν παρά τα ατελείωτα ταξίδια της στην «πολιτισμένη Ευρώπη». Αυτό που εκπλήσσει είναι ο κυνισμός χωρίς καμιά διάθεση για τήρηση κάποιου στοιχειώδους μέτρου. Έχοντας απολέσει τον δακρύβρεχτο κοινωνικό φερετζέ της πρώτης μνημονιακής περιόδου, δεν τους αρκεί τώρα να ψοφήσεις σε μια γωνιά αλλά αυτό να γίνει όσο το δυνατόν πιο μαρτυρικά .Το ταξικό μίσος δεν κρύβεται άλλο.

Το κονσεπτ της πάλαι ποτέ εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου στην ΕΡΤ,αντιγράφτηκε στο διαδίκτυο και αγγίζει νέα πολιτισμικά χαμηλά .Τα λογής λογής τραγουδάκια, οι χαλαρές σαχλαμάρες, οι μακιγιαρισμένες γλάστρες, τα χάχανα και τα καρό τραπεζομάντιλα, πήραν δρόμο και απέμεινε μόνο το μασέλιασμα .Η αισθητική του λαϊκού πανηγυριού αντικαταστάθηκε με τη σοβαρή εναλλακτικότητα που αποπνέει το τρέντυ ρεστοράν.


Οι καλοντυμένοι κανίβαλοι εν ώρα δράσης ,διαλεγμένοι ένας προς έναν.Μασάνε και συζητάνε, πάντα πολιτισμένα με υψηλοτάτου ηθικής ύφος «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε» και πάντα εντός των κανονισμών του σαβουαγ βιβγ (έχετε δει ποτέ ύαινες να τσακώνονται για τη μοιρασιά της λείας;) θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως για παράδειγμα:ο λαϊκισμός των συσσιτίων, ή πως τα κορν φλέϊκς θα χορτάσουν τα πεινασμένα παιδάκια στα σχολεία.Απαραίτητη συνοδεία στην κακοστημένη χυδαιότητα, ένα ποτήρι καλό κρασί από αυτά που πριν απολαύσεις χρειάζεται να έχεις διαβάσει ολόκληρη τη βίβλο του βασιλικού καταβροχθίσματος.

Και γιατί να έχουν ηθικές αναστολές;Αυτές δεν χωράνε σε καιρούς πολέμου .Το εκκαθαριστικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται χωρίς εμπόδια,τα φράγκα τους είναι ασφαλή στις ελβετικές τράπεζες και το κυριότερο, δεν αξίζει καθόλου τον κόπο κάποιος να τους φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι.

ΠΗΓΗ

Οι εντιμότατοι αξιόπιστοι !!!

Φάρμακα, υποβρύχια, φόροι, πλειστηριασμοί – το πολιτικό σκηνικόπήρε φωτιά.

Εν πρώτοις, τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Μέρκελ – Σαμαρά με ολίγην από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και 58 ( χωρίς να είναι σίγουρο πόσοι είναι σήμερα) έριξαν πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι είχαν: γαϊδουράγκαθα, καυτό λάδι, πίσσα, πέτρες και μια δήλωση της Προέδρου της  ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και μέλους του Die Linke, κυρίας Τσίμερ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα ΜΜΕ, η κυρία Γκαμπριέλε Τσίμερ είπε ότι: «αν δεν κάνετε το μάθημά σας (σ.σ.: εσείς οι Έλληνες) και δεν εκπληρώσετε να προαπαιτούμενα, ο φτωχός Γερμανός δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη σας». Μόνον που η κυρία Τσίμερ ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο.

Ο Στάθης στον eniko

Λεπτομέρειες θα μου πείτε! Βεβαίως, κατά την έγκριτη δημοσιογραφία μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να απαντήσει σε αυτά που δεν είπε η κ. Τσίμερ και την έβαλε στη θέση της!! Γίγαντας!!!

Ας δώσουμε όμως τον λόγο στην ίδια την κυρία ( και συντρόφισσα, θα μου επιτρέψετε) Γκαμπριέλε Τσίμερ (οι υπογραμμίσεις δικές μου):

«Εκπληκτη και αγανακτισμένη είδα σήμερα το πρωί δημοσιεύματα σε δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, συγκεκριμένα στα “Νέα” και στο “Eθνος” γεμάτα διαστρεβλώσεις σχετικά με όσα είπα σε συνάντηση με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση.

Υπογραμμίζω ότι δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα.

Στην πραγματικότητα έκανα ειδική αναφορά στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που περιγράφουν οι δύο εφημερίδες. Είπα ότι είναι αναγκαίος ο λογιστικός έλεγχος του χρέους ώστε να αποσαφηνιστεί το ανήθικο και παράνομο σκέλος του, το οποίο δεν πρέπει να αποπληρωθεί. Είναι μία από τις οδούς για να προαχθεί η αλληλεγγύηανάμεσα στους εργαζομένους στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Ποτέ δεν θα μπορούσα -και δεν το έκανα- να φέρω σε αντιπαράθεση τον Ελληνα με τον Γερμανό πολίτη. Είναι προσβολή για μένα ακόμη και να το διανοηθεί κάποιος.

Επίσης, άσκησα κριτική στην ελληνική κυβέρνηση διότι εμφανίζει μιαρόδινη και παραπλανητική εικόνα της οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

Επειδή, όπως προανέφερα, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα, και τα δύο δημοσιεύματα τείνουν να παρουσιάζουν την ίδια «ηρωική αντίδραση» του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν θέλω να υποθέσω ότι είναι ο αρχιτέκτονας των δύο διαρροών».

Αυτά τα ωραία! Τα οποία δεν έχουν τέλος! Είπε ο κ. Στουρνάρας στην εκπομπή του κ. Πρετεντέρη: «Είναι εντελώς εσφαλμένη η εντύπωση ότι ο Ελληνας υπερφορολογείται». Ενώ την επόμενη μέρα στη Βουλή ο κ. Σταϊκούραςδιεκήρυσσε: «Η φορολόγηση νοικοκυριών  και των επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα υψηλή». Πάρ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το. Προφανώς ο κακός χωροφύλαξΣτουρνάρας και  ο καλός αστυφύλαξ Σταϊκούρας παίρνουν διαφορετικά φάρμακα κακού αστυφύλαξ και καλού χωροφύλαξ, αλλοιώς δεν εξηγείται η προσπάθειά τους να μας δουλέψουν τόσο αναποτελεσματικά.

Αυτό τούτο και το ίδιον από καιρό έχοντας αντιληφθεί ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης είπε να βάλει μια τάξη στα φάρμακα για να ξέρουμε όλοι τί πίνουμεκαι τί λέμε. Για παράδειγμα άλλο φάρμακο έπαιρνε ο Αδώνιδας όταν αποκαλούσε ως ΛΑ.ΟΣ τον Σαμαρά άχρηστον κι ανίκανο, άλλο όταν ήταν (πιο πριν) στην ΠΟΛ.ΑΝ. κι άλλο όταν έβαζε στοίχημα ότι δεν θα απολυθούν οι γιατροί που απολύει.

Εκτιμώντας λοιπόν τις αγνές προθέσεις του αξιόπιστου αυτού ανδρός, υπερψήφισαν την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για τις τιμές των φαρμάκων, εκτός από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, επίσης η ΔΗΜΑΡ (αλήθεια, αυτοί γιατί έφυγαν απ’ την κυβέρνηση;) και ο κ. Λοβέρδος, ενώ οι ΑΝΕΛ αποχώρησαν και το ΚΚΕ την έκανε τσίου με ένα «παρών». Με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ «να βρεθείαπομονωμένος» – αυτό είναι το συμπέρασμα της έγκριτης δημοσιογραφίας, μη σας πω και: «στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής». Διότι αυτή είναι η ουσία (και) αυτής της υπόθεσης! Οταν η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί την αντιπολίτευση που δεν ασκεί και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, τότε είναι «απομονωμένη». Σοφιστεία; σόφισμα; δοκησισοφία; παραλογισμός; διαστροφή; δολιότης; – μα αυτά είναι η πρώτη ύλη της επικοινωνιακής διαχείρισης στην πολιτική, της προπαγάνδας και τηςπαραπληροφόρησης

Η πρώτη εντύπωση ότι φέρ’ ειπείν η κυρία Τσίμερ είπε αθλιότητες είναι το ζητούμενο, η πρώτη εντύπωση είναι που μένει κι όχι η αποκατάσταση τηςαλήθειας. Οσες πιο πολλές φορές χρειάζεται η αλήθεια αποκατάσταση, τόσες πιο πολλές φορές η αθλιότης της προπαγάνδας έχει πετύχει τον στόχο της.

Οπως στην υπόθεση με τα υποβρύχια. Ο κ. Βενιζέλος εκόπτετο στη Βουλή για την αθωότητα του Ακη, ο Ακης τώρα είναι μέσα, και ο κ. Βενιζέλος «γέρνει» αλλοιώς – με τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Αβραμόπουλο στα ύφαλά του, αν το σκάφος βυθιστεί, να τους πάρει μαζί του.

Ετσι είναι οι εντιμότατοι αξιόπιστοι. Σαν τον κ. Σαμαρά όταν έλεγε ότι θα συστήσει μιαν και μόνη Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο. Τώρα ο κ. Σαμαράς σφυράει αδιάφορα, ο Γιωργάκης διαβάζει  Θαπατέρο και το λιμάνι φεύγει.

Και για όλα αυτά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα που εξακολουθεί να απαιτεί η Τρόικα, ώσπου να της γίνει το χατήρι τώρα ή αργότερα.

Διότι ό,τι κάθε φορά «αρνείται» η κυβέρνηση να παραδώσει σκούζοντας ηρωικά και πένθιμα το πρωί, το παραδίδει το βράδυ γουργουρίζοντας στην αγκαλιά του κ. Τόμσεν ή του «ξεχασμένου» εκείνου χερ Ράιχενμπαχ, ο οποίος στο μουλωχτό λύνει και δένει. Τώρα ζητάει ο αρχικατέργαρος ϋμπεργκρουπενφυρ τη μείωση των συντάξεων αναλόγως του εισοδήματος του συνταξιούχου ή της ακίνητηςπεριουσίας του!! Φυσικά και ανθίσταται ηρωικώς ο κ. Βρούτσης, φυσικά και τσιρίζει στα διάσελα, όταν όμως θα ενδώσει, θα φταίει και για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει μελετήσει καλά ούτε αυτό το πρόβλημα.

Δεν  είναι το σύστημα σάπιο που σαπίζουν τα υποβρύχια και μαζί τους5-6 δισ. απ’ τον ιδρώτα των Ελλήνων, είναι ότι μαζί τα φάγαμε και ταυποβρύχια - μοιάζουνε με ρέγκες και τα βάλαμε μεζέ στο κρασάκι μας. Τι φταίει  για τα υποβρύχια ο κ. Βενιζέλος; Τι φταίει για τη Λίστα Λαγκάρντ; Τι φταίει ο κ. Σαμαράς για τον κ. Βενιζέλο; Τι φταίει ο κ. Στουρνάρας για τον κ. Σημίτη; Τι φταίει ο Γιωργάκης που δεν πνίγηκε στο Καστελόριζο, να τον κλαίμε σήμερα με μαύρο δάκρυ, αντί να κλαίμε την Ελλάδα με τις αυτοκτονίες της και τα φάρμακα που δεν μας πιάνουν…

πηγη

Αφού οι φόροι είναι «αριστεροί» γιατί να μην έρθει και η Αριστερά;

Ο ενιαίος φόρος για την ακίνητη περιουσία που επιβάλει η κυβέρνηση είναι φόρος της Αριστεράς και όχι φόρος των φιλελεύθερων. Αυτό περίπου μας είπε χθες το πρωϊ ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος για το θέμα, γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων κ. Θεοχάρης μιλώντας στο Ρ/Σ Βήμα Fm.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα. Είναι ένας φόρος που θα τον χαρακτήριζα “αριστερό”. Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν “εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο”»

Ακριβώς τα ίδια έλεγαν και από το ΠΑΣΟΚ όταν μας έβαζαν στο μνημνόνιο και επέβαλαν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ειδικότερα μας έλεγαν ότι αυτά τα μέτρα είναι ξένα προς την σοσιαλιστική τους ιδεολογία και ευαισθησία. Ε, λοιπόν, εκεί που έστειλε ο λαός τους «ευαίσθητους» σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, εκεί ακριβώς θα στείλει και τη «φιλελεύθερη» ομάδα της ΝΔ, όπως την χαρακτηρίζει ο κ. Θεοχάρης.

Αφού όμως, τόσο οι εναπομείναντες «ευαίσθητοι» σοσιαλιστές της συγκυβέρνησης, όσο και οι φίλοι τους της φιλελεύθερης ομάδας, δεν θέλουν αυτούς τους φόρους, τους οποίους θεωρούν αριστερούς, τότε λοιπόν γιατί να μην έρθει η ίδια η Αριστερά που τους γνωρίζει καλά, για να τους εφαρμόσει τουλάχιστον σωστά;