EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Βόμβα» των δανειστών: Ζητούν καταβολή συντάξεων με βάση το εισόδημα

Την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού ζήτησαν οι δανειστές, φωτογραφίζοντας μάλιστα το σύστημα της Αυστραλίας.
Η ομάδα των συμβούλων του ΔΝΤ και της Ε.Ε., αποτελούμενη από τους Τόμας Στόρι, Τζον Κρότι, Πάτρικ Ντε Μετς υπέδειξαν ως πλέον ενδεδειγμένη λύση για το πρόβλημα του ασφαλιστικού στην Ελλάδα τη χορήγηση «συντάξεων βάσει εισοδήματος».

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών ασφαλίσεων, πρότειναν νέο ασφαλιστικό, με υπολογισμό των συντάξεων με βάση το εισόδημα.

Το κεντρικό θέμα της σύσκεψης της ομάδας συμβούλων τεχνικής βοήθειας, στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ και της ομάδας Ράιχενμπαχ, ήταν η βελτίωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Εκεί έπεσε η «βόμβα» που απορρίφθηκε μετά από έντονη συζήτηση από τους εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας.

Στην πράξη, οι σύμβουλοι των δανειστών ζήτησαν νέο ασφαλιστικό, όπου η σύνταξη θα υπολογίζεται όχι βάσει των εισφορών και των ετών ασφάλισης, αλλά βάσει του συνολικού εισοδήματος του κάθε ασφαλισμένου.

Μπορεί η πρόταση να απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά όμως... αν δούμε το παρελθόν ίσως δούμε και το μέλλον! Διότι πολλές προτάσεις απορρίφθηκαν αρχικά τα τελευταία τρία χρόνια και στη συνέχεια επανήλθαν και ίσχυσαν!

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΠΑΓΚΑΛΕ; ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙTE ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΓΑΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΠΑΓΚΑΛΕ; ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙTE ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΓΑΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!










http://indobserver.blogspot.gr/

Ποιοί είναι ...η κοινωνία οέοο;;

Δεν μπορούν οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί να εκβιάζουν την κοινωνία.
Δεν μπορούν να κρατάνε σε ομηρία τους μαθητές και τους γονείς τους.


Δεν μπορούν οι γιατροί να απεργούν και να διαταράσσουν την δημόσια υγεία.
Δεν πρέπει να γίνονται παιχνίδια στην πλάτη του λαού γαι το φάρμακο, είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι.
Αυτά λένε όλοι οι πολιτικοί, όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, όλοι οι δημοσιογράφοι.


Η κοινωνία δεν αντέχει άλλους εκβιασμούς.

Δεν αντέχει άλλο τους εκβιαστές εκπαιδευτικούς.
Τους εκβιαστές...
Γιατρούς.
Φαρμακοποιούς.
Δημοσίους υπαλλήλους.
Εργαζόμενους των ΔΕΚΟ.
Εργαζομένους του μετρό.
Ταξιτζήδες.
Ναυτικούς.


Αφού οι παραπάνω δεν είναι κοινωνία, δεν ανήκουν στον λαό, ποιοι είναι η κοινωνία;

Κοινωνία μήπως είναι το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων;
Μήπως είναι το ενάμιση εκατομμύριο εργαζόμενοι που καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις τους και χάνουν το 30% του μισθού τους;

Μήπως είναι οι 300 απο τους 700 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που δεν μπορούν να πληρώσουν το ταμείο τους και μένουν ανασφάλιστοι;

Ούτε αυτοί είναι κοινωνία;


Μήπως κοινωνία είναι τα 3 εκατομμύρια, που δεν πήγαν να ψηφίσουν κανένα κόμμα απο αντίδραση στο πολιτικό σύστημα; Αποκλείεται, ούτε αυτοί είναι κοινωνία.

Κοινωνία μήπως είναι τα 6 εκατομμύρια
που ψήφισαν κατάργηση χαρατσιών, επανεκκίνηση της οικονομίας, ψήφισαν αριστερούς και τους βγήκαν πιο δεξιοί και απο τους δεξιούς;

Κοινωνία μήπως είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;Μήπως είναι ο Σύριζα;το ΚΚΕ;

Μήπως είναι η Χρυσή Αυγή; είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;


Τελικά
κοινωνία είναι όλοι αυτοί που νοιάζονται, που διαμαρτύρονται για τα άδικα φορολογικά μέτρα και τα ψηφίζουν, όλοι αυτοί που τρωγωπίνουν χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα στην υγειά του λαουτζίκου.

Κοινωνία είναι ο Άδωνις,
που με την τεράστια πείρα του ως τηλεβιβλιοπώλης ανέλαβε να σώσει το εθνικό μας σύστημα υγείας, και να σπάσειι τα στεγανά της διαπλοκής στο φάρμακο.Είναι βλέπεται συγκλονισμένος γιατί αυτή τη στιγμή καρκινοπαθείς έχουν αναμονή πάνω από τρείς μήνες για μια επίσκεψη στον ογκολόγο, δεν συζητάμε για εξετάσεις ή θεραπεία!

Είναι ψυχικό ράκος στη σκέψη πως συνάνθρωποι του δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα τους.

Κοινωνία είναι ο Στουρνάρας και ο Μητσοτάκης, που για το καλό της Ελλάδας πρέπει να απολύσουν 15.000 εργαζόμενους, και αν δεν βγούν τα κουκιά, δεν έχουν πρόβλημα να απολύσουν καμμια δεκαριά χιλιάδες ακόμα.

Κοινωνία είναι όλοι όσοι σε περίοδο κρίσης κάνουν το σκατό τους παξιμάδι διότι τα 5.700 δεν φτάνουν!

Τελικά κοινωνία είναι οι 300 της Βουλής.

Και μετά γκρινιάζουμε ότι δεν υπάρχει συνεργασία στην πολιτική, ότι δεν μπορούν να τα βρουν για το καλό του τόπου, της πατρίδας.
Τέτοια αγαστή συνεργασία των 300 εναντίον μας έχετε ξαναδεί στην ιστορία;
Μάλλον θα τα βλέπουμε συχνά απο εδώ και πέρα.
Είναι ξεκάθαρο πλέον.


Είναι αυτοί και εμείς.
 


πηγη
 

Τα φάρμακα δεν αρκούν, «απαιτείται και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον άνθρωπο»!

Και στην περίπτωση των φαρμάκων, ισχύει η παλιά ρήση εκείνου του σοφού: «Για την αντιμετώπιση της ασθένειας δεν αρκούν οι ιατρικές γνώσεις (σσ: πόσο μάλλον οι τσιρίδες…), απαιτείται και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον άνθρωπο»...
Εκτός από τον Γεωργιάδη, λοιπόν

(αυτόν έκανε ο Σαμαράς υπουργό Υγείας) και τις κόντρες του με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τις κατηγορίες για εκπροσώπηση συμφερόντων, υπάρχουν και τα φάρμακα, δηλαδή οι άνθρωποι που τα χρειάζονται.

Για την ακρίβεια υπάρχει το φαρμάκι που ποτίζουν τον ελληνικό λαό, χρόνια τώρα, οι αρμόδιοι να διασφαλίσουν το «δημόσιο και δωρεάν» (κατά την συνταγματική επιταγή) της υγειονομικής του περίθαλψης.

Ας δούμε πώς εξελίσσεται αυτό το «δημόσιο και δωρεάν» κακόγουστο ανέκδοτο, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2014:

α) Οι νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ έναντι της περσινής χρονιάς ξεπερνούν το 30%. Από 1,108 δισ. ευρώ το 2013 η επιχορήγηση για τον ΕΟΠΥΥ πέφτει στα 774 εκατ. ευρώ.

β) Οι νέες περικοπές στα νοσοκομεία ξεπερνούν το 32%. Από 1,639 δισ. ευρώ το 2013, η επιχορήγηση μειώνεται στα 1,111 δισ. ευρώ.

γ) Στα χρόνια των Μνημονίων σωρευτικά η περικοπή στα Ασφαλιστικά Ταμεία, μέσω της οποίας καταβαραθρώνεται συνολικά ο τομέας της Υγείας, ξεπερνά το 30%. Από 15,663 δισ. ευρώ το 2009, η στήριξη των Ταμείων το 2014 μειώνεται στα 10,911 δισ. ευρώ.

δ) Ειδικά για το υπουργείο Υγείας ο αντικοινωνικός μνημονιακός Προκρούστης έχει περικόψει το 41% των δαπανών. Από 7,507 δισ. ευρώ το 2009 το υπουργείο Υγείας χρηματοδοτείται το 2014 με 4,447 δισ. ευρώ.
ε) Όσο για τις επιχορηγήσεις στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης συγκριτικά με πέρσι περικόπτονται κατά 2,3 δισ. ευρώ, (ποσοστό 15%).

Τα στοιχεία αυτά είναι χρήσιμα και περιττά μαζί.

Χρήσιμα γιατί περιγράφουν στη γλώσσα των αριθμών την υγειονομική – ανθρωπιστική κρίση που έχουν επιφέρει στον τόπο οι «σωτήρες».

Περιττά
διότι μια και μόνο επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο, ένα και μόνο τηλεφώνημα στον ΕΟΠΥΥ, μια και μόνο ματιά στα Ασφαλιστικά Ταμεία, αρκούν αφού πιστοποιούν, βιωματικά, όλα όσα «κανιβαλικά» αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση ο ελληνικός λαός όταν αρρωσταίνει. Κι όλα αυτά τα «κανιβαλικά» κανένας αριθμός δεν μπορεί να τα περιγράψει.

Πάμε τώρα ειδικά στα φάρμακα:


1ο) Όπως αναφέρεται και στην χτεσινή ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στον πρωθυπουργό για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι νέες περικοπές του προϋπολογισμού του 2014 για τα φάρμακα, αγγίζουν το 15%.

2ο) Οι νέες περικοπές πρέπει να συνδυαστούν με το γεγονός ότι με την υπουργική απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου φτάνει μέχρι και να διπλασιάζεται (!) η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα αφού ο ασθενής καλείται πλέον να πληρώσει το 100% της επιπλέον διαφοράς μεταξύ της αναγραφόμενης από την λιανική τιμή του φαρμάκου.

Τα στοιχεία της ίδιας της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) αποκαλύπτουν ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, η μεσοσταθμική συμμετοχή των ασφαλισμένων για αγορά φαρμάκων από το 9% έχει εκτιναχτεί στο 30%.

3ο) Οι ασθενείς για την αγορά των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και των Φαρμάκων που είναι στην «αρνητική λίστα» (δεν καλύπτονται καθόλου από τα Ταμεία) πληρώνουν κατ’ έτος περί τα 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον σύνδεσμο Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσεως, τον περασμένο Μάρτη.

4ο)
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε τον περασμένο Ιανουάριο το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, ήδη το 57% των αρρώστων δυσκολεύεται να καλύψει τη δαπάνη των φαρμάκων του.

5ο) Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι, ήδη, το 25% των χρόνιων ασθενών έχουν μειώσει τις δαπάνες για φαγητό, ηλεκτρικό και καύσιμα, προκειμένου να καλύψουν το όλο και αυξανόμενο κόστος των φαρμάκων.
6ο) Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι το 40% των ερωτηθέντων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στα έξοδα εμβολιασμού των παιδιών αλλά και των ενηλίκων της οικογένειας λόγω του κόστους των εμβολίων.

Και ένα ακόμα στοιχείο που αποτυπώνει καλύτερα ίσως απ’ όλους τους σχετικούς δείκτες το «μεγαλείο» της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο των φαρμάκων: Πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ ο «δείκτης τιμών καταναλωτή» για το μήνα Οκτώβρη του 2013. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη στατιστική υπηρεσία, στην Ελλάδα του αποπληθωρισμού, στην Ελλάδα των λεηλατημένων μισθών, στην Ελλάδα των λεηλατημένων συντάξεων, οι ετήσιες ανατιμήσεις στα φάρμακα έφτασαν στο 12,6%!

Συνεπώς:

• Αυτή είναι η πολιτική που ασκείται και που επιτρέπει – παρ’ ότι σε συνθήκες κρίσης - ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας να είναι ο μόνος μέχρι το 2012 που έχουμε στοιχεία ο οποίος (μαζί με εκείνον της διύλισης πετρελαίου) παρήγε περισσότερο από ό,τι το 2000. Τάση που συνεχίστηκε και το 2013 με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία να αυξάνει τον όγκο της παραγωγής του κλάδου κατά 10,7% το πρώτο εξάμηνο, παρουσιάζοντας άνοδο και τους πέντε μήνες (14,7% τον Μάρτιο και 8,1% τον Απρίλιο), όπως προκύπτει από στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

• Αυτή είναι η πολιτική που, είτε αυξάνεται η «δημόσια φαρμακευτική δαπάνης (σσ: το 2009 είχε φτάσει στα 5 δισ. ευρώ) είτε μειώνεται στο μισό σήμερα, καταφέρνει να εξασφαλίζει ικανοποιητική κερδοφορία σε όσους μονοπωλούν τον κλάδο, αφού από τις εκατοντάδες εταιρείες οι 20 έφτασαν το 2009 να ελέγχουν σχεδόν το 90% της αγοράς.

• Αυτή είναι η «σωτήρια ευρωπαϊκή πολιτική» που «λόγω της ένταξης στην ΟΝΕ» (σύμφωνα με την κλαδική μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς - «Παραγωγή και εμπορία Φαρμάκων», «Ριζοσπάστης», 13/1/2013) οδήγησε το ποσοστό αγοράς της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου να έχει μειωθεί από το 55,4% το 1990 στο 17,6% το 2004.

Αυτή είναι η πολιτική που, τελικά, θέλει το φάρμακο όχι κοινωνικό αγαθό αλλά εμπόρευμα, που αντί να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες για δημόσιες υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης και, φυσικά, φαρμάκων, οδηγεί την υγεία του λαού σε ανήκεστο βλάβη, που σημαίνει διάλυση του δημόσιου τομέα Υγείας προς χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων.

Ε, λοιπόν, πάει πολύ μετά απ’ όλα αυτά να εμφανίζεται ο Γεωργιάδης (αυτόν έκανε ο Σαμαράς υπουργό Υγείας) και να ισχυρίζεται ότι η πολιτική του στρέφεται κατά των πολυεθνικών και των μονοπωλίων!

 




Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
ΠΗΓΗ

 

Πώς στήθηκε η οικονομικὴ απάτη της ψευδο-κρίσεως;

Γράφει ἡ Πέρσεια Ἑκάτη 

Στην φωτογραφία φαίνονται οι δείκτες χρηματιστηρίων Ν. Υόρκης και Αθηνών, αντίστοιχα. Κι ενώ η πορεία τους είναι αναλογική, εντελώς ξαφνικὰ αμέσως μετά την εκλογή του Τζέφρυ, ο δείκτης Αθηνών ακολουθεί άλλη πορεία και κάνει βουτιά.

Το σχέδιο της στημένης χρεωκοπίας της Ελλάδος μπήκε σε εφαρμογή την …επομένη της εκλογικής νίκης του παΣοΚ.

Στην εφαρμογή έλαβαν μέρος πρόσωπα από το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, την επομένη των εκλογών 5/10/09 και λίγες ημέρες αργότερα στις 22/10/09 ( Αριθμ. Πρωτοκ. 690 καὶ 691) η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεννόηση με

τον κ. Παπακωνσταντίνου και κατόπιν …..αιτήματος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου απὸ Τ3 σε Τ10.

Με αυτὸν τον τρόπο άνοιξαν την πόρτα στους «σορτάκηδες» (sorting), που μπορούσαν να πωλούν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου -ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ- και αφού έριχναν την τιμή τους, να τα επαναγοράζουν σε χαμηλότερη τιμὴ για να τα παραδώσουν μέχρι και 10 ημέρες αργότερα (απὸ 3 που ίσχυε πριν την ημέρα των εκλογών).

Μάλιστα το διάστημα εκκαθαρίσεως των εν λόγω γραμματίων (όπως απεκάλυψαν γνώστες της αγοράς) συχνὰ υπερέβαινε και τις 10 ημέρες με την ανοχὴ των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δρούσαν ως μεσάζοντες. Επιπλέον, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με νέο αίτημά τους (που γίνεται δεκτὸ στὶς 10/12/09 και με το επιχείρημα ότι το …ζητούσαν οι διεθνείς οίκοι, που εμπορεύονταν τα ομόλογα) κατορθώνουν να μην επιβάλλονται κυρώσεις για τον «σορτάκια», ο οποίος…… δεν θα είχε να παραδώσει ομόλογα μετά την 10η ημέρα ή και αργότερα.

Προς τον σκοπὸ αυτὸ μετέτρεψαν την δημοπρασία, που θα έπρεπε να κάνει η ΤτΕ για να βρεί τα ομόλογα που δεν είχε να παραδώσει ο «σορτάκιας», από υποχρεωτικὴ σε … «προαιρετική»!!! Δηλαδή, με το τέχνασμα αυτὸ μπορούσε κάθε «σορτάκιας», εάν δεν κατόρθωνε να κερδίσει απὸ την υποτίμηση των ελληνικών ομολόγων (πάντα χωρίς να τα έχει …αέρας δηλαδή…), να ακυρώνει την συναλλαγὴ μετὰ απὸ 10 ημέρες.

Η αλλαγὴ του κανονισμού έγινε μόνον με εντολὴ του διευθυντού της Διευθ. Οργάνωσης και όχι με πράξη του διοικητού, όπως έπρεπε! Γιατί; Όταν εμαθεύθη η πρακτικὴ αυτὴ στους χρηματιστηριακοὺς κύκλους έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το σκάνδαλο με πράξη διοικητού, με αριθμὸ 158 της 10/2/2010, που θα «νομιμοποιούσε» την μέχρι τότε πρακτικὴ και την οποία υπέγραψε …..ο υποδιοικητής, αλλά ….. ουδέποτε εδημοσιεύθη! Γιατί; Και γιατὶ μόλις την 8/4/2010 επεβλήθη ο διακανονισμὸς των short selling σε μία μόνον ημέρα (Τ1);

Έτσι λοιπὸν έγινε και εκτοξεύθη το κόστος δανεισμού της χώρας μας υψηλότερα και απὸ αυτὸ του… Ιράκ! Και για να βεβαιωθεί ότι θα ανέβει, ο Τζέφρυ απὸ τον Ιανουάριο του 2010 ξεκίνησε μία δημόσια περιοδεία ζητιανιάς στην υπόλοιπη Ευρώπη, με σόου ΔΗΜΟΣΙΩΝ δηλώσεων που το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα πανικόβαλλαν τις αγορὲς ακόμη περισσότερο. Εκτινάσσοντας όχι απλώς το σπρέντ στα ύψη αλλὰ και προκαλώντας την πιστοληπτικὴ υποβάθμιση της χώρας σε επίπεδα χαμηλότερα απὸ αυτὰ που σήμερα βρίσκεται η Αίγυπτος σε περίοδο ταραχών!!

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ελληνικὰ ομόλογα εκτινάχθηκαν ακριβώς απὸ τότε που ετέθη εν ισχύι η συγκεκριμένη διάταξη, τον Οκτώβριο του 2009 κατὰ την εκλογὴ του ΠαΣοΚ μέχρι τον Απρίλιο του 2010, απὸ 100 περίπου basis points σε …450! Η ζημία εκτιμάται σε πολλὰ δισεκατομμύρια ευρὼ επιπλέον τοκοχρεωλύσια. Και έτσι έγινε και ξαφνικὰ προέκυψε η «λύση» του Μνημονίου. Μίας καταπτύστου συνθήκης, παντελώς παράνομης και με όρους όχι απλώς αντισυνταγματικοὺς αλλὰ σε κάθε επίπεδο ανόμους!

Η μεθοδευμένη συκοφαντία περὶ της εγχωρίου αγοράς και οικονομίας, υποστηρίχθη τότε απὸ τους Γερμανοὺς σε έντονους τόνους καλβινιστικής «ήθικής», για λόγους ιδίου συμφέροντος διότι προσπαθούσαν να αρνηθούν τις τεράστιες ευθύνες τους στην διακύβευση ολοκλήρου της Ευρωπαϊκής οικονομίας και του εὐρώ. Ευθύνες που τελικὰ ΔΕΝ απέφυγαν, όπως σήμερα γνωρίζουμε απὸ πληθώρα δημοσιευμάτων των εγκυροτέρων οικονομικών εντύπων της Ευρώπης.

Έκτοτε ο Τζέφρυ και τα λοιπὰ παρανοϊκὰ αφεντικὰ του, ξεκίνησαν μία πρωτοφανὴ προσπάθεια κατασυκοφαντήσεως των ελευθέρων επαγγελματιών και της αναγωγής τῆης φοροδιαφυγής (ασχέτως εὰν οι φόροι ήσαν δίκαιοι ή όχι, και ασχέτως εάν η διαχείρηση του δημοσίου χρήματος εκ των φόρων ήταν ορθολογικὴ και νόμιμη ή όχι) σε… υπ΄ αριθμόν 1 έγκλημα (!). Και ασχέτως εάν η πραγματικὴ οικονομικὴ κατάσταση της χώρας ήταν πολὺ διαφορετική.

Η αλήθεια ανεδύθη πολὺ αργότερα.



Ωρύεται λοιπὸν ο Τζέφρυ-Σάιλοκ περὶ νόμων -και μάλιστα καταχρηστικότατων, όπως οι καπνοαπαγορευτικοί-, όμως δεν είδαμε κανέναν πολιτικὸ ή οικονομικὸ παράγοντα του δημοσίου να τιμωρείται για τις καταχρήσεις του δημ. χρήματος (Βατοπέδι, Ζίεμενς κ.ά.), δεν είδαμε καμμία απόδοση ευθυνών για την απάτη του «shorting»/Τ10 ή την άνευ προηγουμένου συκοφαντία της ελληνικής οικονομίας και δυνατής αγοράς, δεν είδαμε την νομικὴ ακύρωση των καταχρηστικότατων φόρων που ο Τζέφρυ επιμένει να προωθεί, και φυσικὰ δεν έχουμε ακόμη δει το παραμικρὸ δείγμα σεβασμού και υπακοής στους Νόμους της χώρας, που ο κοινωνικὰ αυτιστικὸς Τζέφρυ-Σάιλοκ εκλήθη να υπηρετήσει.

Επιπλέον και επειδὴ ο Τζέφρυ και τα λοιπά ελβετοτσάνταλα αφεντικά του, έχουν αρχίσει να ψυλλιάζονται ότι το κόλπο δεν έχει πιάσει, ποντάρουν στο τελευταίο τους χαρτί, την προσπάθεια της επιβολής της ανομίας τους μέσω του φόβου και της καταστολής των πολιτών.
 
Τα προηγούμενα γεγονότα στην Αίγυπτο δείχνουν την παντελὴ αποτυχία τέτοιων πρακτικών, όπως και ότι μόνον οι άνομοι, άδικοι και εθνοπροδότες δικτάτορες επιλέγουν τέτοιες μεθόδους.

Είναι ώρα λοιπὸν οι Νόμοι να ξυπνήσουν και ο Τζέφρυ και τα λοιπὰ ελβετοτσάνταλα να συλληφθούν, να δικαστούν και να καταδικαστούν κι όχι να ξεχαστούν. Εδώ δεν είναι Αίγυπτος λαμόγια, ή μήπως είναι ;
 

Η Εθνική εκδικείται όσους προσφεύγουν στον νόμο Κατσέλη – Η επιστολή

Το να σου καταργήσουν την πιστωτική κάρτα επειδή προσέφυγες στον νόμο περί προσωπικής πτώχευσης, είναι κατανοητό. Το να σου κόψουν το δικαίωμα υπερανάληψης επίσης καθώς στον υπερδανεισμένο δεν αφήνεις παράθυρα για νέο δανεισμό. Να σου καταργήσουν όμως την cashcard γιατί; 
 
Πώς προστατεύονται τα συμφέροντα της Εθνικής Τράπεζας αν ο δανειολήπτης χάσει το δικαίωμα να σηκώνει χρήματα από τον μισθό ή τη σύνταξή του; Κι όμως, αυτή η τιμωρία επιβάλλεται σε όσους προσφύγουν στον νόμο Κατσέλη. Δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή που ταχυδρομείται σε όσους καταθέτουν την αίτηση σε κάποιο από τα ειρηνοδικεία της χώρας. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η επιστολή –τυποποιημένη πλέον καθώς η κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερους στο δρόμο του νόμου 3869/2010 αναφέρει
 
 


«Σε συνέχεια του αιτήματος δικαστικού συμβιβασμού που έχετε υποβάλλει βάσει του Ν. 3869/2010 «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις», σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Η τράπεζα υποχρεούται να αποστείλει στοιχεία για την εν λόγω αίτηση στα συστήματα της Τειρεσίας Α.Ε

2. Δεν είναι πλέον εφικτή η δυνατότητα χρήσης

α. τυχόν πιστωτικών ορίων που τηρείτε στην Τράπεζά μας (από πιστωτικές κάρτες, ανοικτά δάνεια ή / και δικαίωμα υπερανάληψης) και στα οποία ενέχεστε ως οφειλέτης ή εγγυητής και

β. την EΘNOCASH που τυχόν διαθέτετε

Ειδικά για την περίπτωση που διατηρείτε τρεχούμενο λογαριασμό με δικαίωμα υπερανάληψης, (overdraft) από τον λογαριασμό αυτό επιτρέπεται μόνο η ανάληψη του ποσού της μισθοδοσίας ή της σύνταξης που τυχόν πιστώνεται.

Εφεξής, η ενημέρωση για το υπόλοιπο της οφειλής, θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μέσω κάποιου καταστήματός μας και όχι μέσω εναλλακτικών δικτύων της Τράπεζας (ATM, InternetBanking, PhoneBanking, MobileBanking).

H τράπεζα θα λάβει και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της, σύμφωνα με τους όρους της / των μεταξύ μας συμβάσεως / ων.
 
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας».
 

ΔΑΝΙΑ - Άνεργοι υπάλληλοι εκτίθενται σε βιτρίνα για να βρουν δουλειά

Με την ανεργία στην Ευρώπη να έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, ακόμα και καταρτισμένοι επαγγελματίες εξακολουθούν να δυσκολεύονται να βρουν μια θέση εργασίας.

Έτσι η δανική εταιρεία με την επωνυμία Reputation Copenhagen σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να βοηθήσει τους ανέργους να βρουν δουλειά. Αντί να στέλνουν διαρκώς βιογραφικά, τα οποία καταλήγουν, εν τέλει, στον κάλαθο των αχρήστων, να εκθέσουν εαυτούς σε μία βιτρίνα και να λειτουργήσουν ως εμπόρευμα.

Ένα μικρό γραφείο τοποθετήθηκε στη βιτρίνα της εταιρείας, όπου κάθε μέρα και για 3 ώρες, ένας άνεργος κάθεται στην καρέκλα και εργάζεται, ελπίζοντας να τραβήξει την προσοχή εργοδοτών που θα έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του.

«Μπορεί να φαντάζει ως απελπισμένη και υποτιμητική πράξη όμως λειτουργεί, αφού από τα τρία άτομα που κάθονται καθημερινά προσλαμβάνεται το ένα!» λέει ο Alexander Peitersen , διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

«Είμαι πρόθυμος να δοκιμάσω οτιδήποτε», λέει στη «Wall Street Journal» ο Hannibal Camel Holt, ένας άνεργος πολιτικός επιστήμονας, και συνεχίζει: «Παρά τα προσόντα και μιλώντας έξι γλώσσες, ήδη ψάχνει για δουλειά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μπορεί να νιώθω σαν πίθηκος σε ένα κλουβί και όλοι να με κοιτάζουν σαν αξιοθέατο, όμως εάν έχω έστω και μία πιθανότητα να εργαστώ δεν με πειράζει καθόλου αυτό».

Η ιδέα έχει προσελκύσει των ενδιαφέρον των ΜΜΕ αλλά και των παρακείμενων εταιρειών που σκέφτονται σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο της επιλογής των υπαλλήλων τους από τις βιτρίνες.

(iefimerida)

Από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία το δεύτερο κύμα κινητικότητας - Σχεδιασμός για 10.000 προσλήψεις μέσα στο 2014

Σε πέντε υπουργεία θα επανατοποθετηθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ανοίγουν 1.536 θέσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 758 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 382 θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, 152 θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών και 30 θέσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Από την παραπάνω κατανομή προκύπτει ότι η πλειονότητα των δημοτικών αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ ένας σημαντικός αριθμός θα αξιοποιηθούν ως φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης («one stop shop») του υπουργείου Εσωτερικών, στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι πτυχίων σχετικών με το επιχειρησιακό αντικείμενο.

Η υπογραφή της ανακοίνωσης από τον κ. Μητσοτάκη έρχεται σε συνέχεια της γνωμοδότησης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Νόμος 4024/2011) του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα και το υπουργείο Διοικητικής τα βήματα που ακολουθούν μέχρι την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών, είναι τα εξής:

1. Οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 15 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (θα γίνει το αργότερο μέχρι αύριο), να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού των Δήμων στην οποία κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

2. Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

3. Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.

4. Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής.

(parapolitika)

ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ο Υπέρογκος μισθός του αρμόδιου υπουργού για την Δημόσια Τηλεόραση, Παντελή Καψή - Aς το ξαναδούμε μέχρι να το χωνέψουμε

Στη χώρα που οι χαμηλοσυνταξιούχοι παίρνουν γύρω στα 300-500 ευρώ,στη χώρα με το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, στη χώρα των κομμένων μισθών και δώρων...

... στη χώρα των 250.000 «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, στη χώρα όπου τα μαγαζιά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σ' αυτά που έχουν ήδη βάλει λουκέτο και σ' αυτά που θα βάλουν προσεχώς, στη χώρα που ένα μεγάλο μέρος του λαού τρώει σε συσσίτια της Εκκλησίας,στη χώρα που νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα γιατί δεν έχουν να το πληρώσουν, στη χώρα που ο λαός παγώνει το χειμώνα γιατί είναι ακριβό το πετρέλαιο, στη χώρα που αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα γιατί είναι ακριβή η βενζίνη και υψηλά τα τέλη κυκλοφορίας, στη χώρα που τέλος πάντων συμβαίνουν αυτά και άλλα πολλά και χειρότερα, πόσα λέτε πως στοιχίζει το... πολιτικό γραφείο του υφυπουργού δημόσιας τηλεόρασης;

Κρατηθείτε: 451.250 ευρώ το χρόνο!!! Πρόκειται βεβαίως για τον «πολύ» Παντελή Καψή, πρώην του ΚΚΕ εσωτερικού (στα νιάτα του), πρώην παπανδρεϊκό στις εποχές της δόξας του και νυν υπουργό της... δέξιας συγκυβέρνησης.

Κι όποιος αμφιβάλλει, ας διαβάσει το ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Αυγούστου 2013 και με την υπογραφή του Σαμαρά (της «περικοπής δαπανών») φαρδιά-πλατιά από κάτω!



pressarismenos.blogspot.com

Να γιατί θα πάνε φυλακή αυτοί που μας έβαλαν στο ευρώ

Εύκολα αποδεικνύεται θεωρητικά, ιστορικά, αλλά και από την καθημερνή εμπειρία, ότι η «Ποσότητα του Χρήματος» που κυκλοφορεί μέσα σε μια οικονομία παίζει κυρίαρχο ρόλο πάνω στον πραγματικό τομέα της οικονομίας. Επικαθορίζει τις τέσσερες οικονομικές δραστηριότητες, δηλαδή την παραγωγή, την ανταλλαγή, τη διανομή και την ανάλωση των πραγματικών αγαθών και υπηρεσιών.

Κατά συνέπεια, η δυνατότητα ελέγχου και χειρισμού της «Ποσότητας του Χρήματος» συνεπάγεται και τη δυνατότητα ελέγχου και χειρισμού αυτών τούτων των πραγματικών οικονομικών μεγεθών. Στην Ελλάδα -μέχρι την εισαγωγή του ευρώ- αυτόν το χειρισμό και τον έλεγχο τον είχε η Πολιτεία μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το χρήμα είναι αυτό που επιδρά καίρια στις «κοινωνικές» και «παραγωγικές» σχέσεις, που αναπτύσσονται ανάμεσα στις οικονομικές μονάδες π.χ. του ελαιοπαραγωγού, του ξενοδόχου, του κομμωτή, του βιομηχάνου, του εργάτη, του εμπόρου, του δακτυλογράφου, του μεταφραστή, του μηχανικού, του λογιστή, αλλά και της ΔΕΗ, του καλλιτέχνη, του γιατρού κ.ο.κ. Όλοι αυτοί, ως οικονομικές (παραγωγικές και καταναλωτικές) μονάδες, παράγουν, ανταλλάσσουν και αναλώνουν υλικά αγαθά και υπηρεσίες.

Η «Ποσότητα του Χρήματος» είναι λοιπόν ο παράγοντας, που επιδρά πάνω στη «Συνολική Ζήτηση» -η οποία με τη σειρά της επηρεάζει την «Ανεργία» και το «Εθνικό Εισόδημα»- έμμεσα με ένα ενδιάμεσο αγωγό το «Επιτόκιο» (Κεϋνσιανή προσέγγιση) ή άμεσα (Μονεταριστική προσέγγιση, M. Friedman, Σχολή του Σικάγου), με βάση την οποία, η σχέση αυτή θεωρείται αδιαφιλονίκητη, ώστε μόνο σ αυτή πρέπει να εστιάζεται η οικονομική πολιτική.

Τι είναι όμως "Χρήμα"; Στην πρωτόγονη κοινωνία του «αντιπραγματισμού» η συναλλακτική πράξη συνοψίζονταν στη σχέση «δίνω αγαθό, παίρνω αγαθό». Μετά, τα αγαθά και οι υπηρεσίες μετατράπηκαν σε «Χρήμα». Η ανθρώπινη κοινωνία γνώρισε πολλά έμψυχα και άψυχα χρηματικά μέσα, όπως δούλοι, γυναίκες (!), ζώα, λάδι, στάρι, όστρακα, πέτρες κ.λ.π., αργότερα σίδηρος, χρυσός, άργυρος.

Όλα αυτά τα μέσα αποτελούσαν το «Περιεκτικό Χρήμα», δηλαδή είχαν (χρηματική) αξία, ακριβώς ίση με την αξία τους ως αγαθών. Στο βαθμό που οτιδήποτε χρησιμοποιείται ως χρήμα είναι 100% περιεκτικό, όλοι οι άνθρωποι μποροούσαν, θεωρητικά, να το παράγουν. Η εμφάνιση του «Παραστατικού Χρήματος» (δηλαδή του χρήματος εκείνου, που ενσωματώνει αξία χρήσης, ως αγαθό, μικρότερη της νομισματικής του αξίας) οφείλεται στην τάση του ανθρώπου να εφευρίσκει πρακτικούς λόγους, αλλά και στην τάση του, επίσης, να φαλκιδεύει τις ανθρώπινες σχέσεις για χάρη ιδιωτικοοικονομικών ή κοινωνικών ή πολιτικών ή στρατιωτικών ή άλλων επιδιώξεων.

Πρώτα οι χρυσοχόοι, που επεξεργάζονταν το χρυσό ή άλλα πολύτιμα μέταλλα ή έκοβαν χρυσά ή αργυρά νομίσματα ή απλώς διαφύλατταν για λογαριασμό πελατών τους, κομμάτια χρυσού ή αργύρου, άρχισαν να εκδίδουν «Αποδεικτικά Κατάθεσης». Αυτό σήμαινε πως τώρα πια, όποιος ήθελε να πραγματοποιήσει μία ανταλλαγή, δεν χρησιμοποιούσε πάντοτε ως χρήμα τη φυσική ποσότητα μετάλλου, που είχε καταθέσει στον χρυσοχόο. Χρησιμοποιούσε, και ο αντισυμβαλλόμενος αποδέχονταν ως έγκυρο, το «Χαρτί» του χρυσοχόου, το οποίο, στην αρχή τουλάχιστον είχε 100% κάλυψη σε χρυσό ή άργυρο.

Το αποδεικτικό του χρυσοχόου ήταν κλασική περίπτωση «παραστατικού» χρήματος, αφού η αξία του (=χαρτί και μελάνι) ήταν σαφώς μικρότερη από τη χρηματική ή νομισματική ή ανταλλακτική αξία του στην αγορά. Ο μη διακινούμενος χρυσός των χρυσοχόων ήταν το έναυσμα της τραπεζικής σύλληψης, δηλαδή της έκδοσης νέων πρόσθετων, αποδεικτικών τα οποία δεν είχαν αντίστοιχη κάλυψη σε χρυσό. Η πρωτόγονη αυτή τραπεζική σύλληψη είχε, φυσικά ως κίνητρο το επιπλέον κέρδος και ως αιτία το γεγονός, ότι κάποιοι (π.χ. επιχειρηματίες) ήταν διατεθειμένοι, να καταβάλουν κάποια πρόσθετη αμοιβή (τόκο) για τη δυνατότητά τους να «δανειστούν». Με αυτό τον τρόπο η εμφάνιση του «Χάρτινου Χρήματος» και των πρώτων «Τραπεζών» ήταν πλέον γεγονός,

Οι χρυσοχόοι δέχονται καταθέσεις σε χρυσό, εκδίδουν έναντι αυτών χάρτινα αποδεικτικά και παράλληλα εκδίδουν πρόσθετα χαρτιά υπό μορφή δανείων (χορηγήσεων), που όλα μαζί έχουν κάλυψη σε χρυσό μικρότερη του 100%.Το χρήμα που κυκλοφορεί είναι περισσότερο από την σε χρυσό κάλυψή του. Ήδη αποδεικνύεται, πώς οι τράπεζες, είτε οι πρωτόγονες της παλαιότερης εποχής, είτε οι σημερινές, πραγματικά δημιουργούν πρόσθετο χρήμα από το μηδέν μέσα στην οικονομία.

Οι τράπεζες που δέχονται καταθέσεις έναντι «τόκου καταθέσεων» και χορηγούν δάνεια έναντι ενός αυξημένου «τόκου χορηγήσεων» και μαζί τους οι τεράστιες συνέπειες των δραστηριοτήτων τους πάνω στον τομέα της παραγωγής, ανταλλαγής, διανομής και ανάλωσης πραγματικών αγαθών και υπηρεσιών, είναι πλέον γεγονός.

Η εποχή του τραπεζικού χρήματος, μέρος του μόνο (όχι το πιο μεγάλο) είναι το χάρτινο χρήμα, συνοδεύεται με την απαγόρευση, να μην μπορεί οποιοσδήποτε να παράγει και να κυκλοφορεί χρήμα, αφού το εκδοτικό προνόμιο συνεπάγεται και πολλαπλάσιας αξίας προνόμιο επηρεασμού της πραγματικής οικονομίας. Στα σύγχρονα κράτη το προνόμιο αυτό το χειρίζονται οι κεντρικές τράπεζες. Στην Ελλάδα η Τράπεζα της Ελλάδος είχε το προνόμιο έκδοσης πρωτογενούς χρήματος και ήταν κατ αποκλειστικότητα (από κοινού με τα κυβερνητικά όργανα) αρμόδια για το σχεδιασμό και την εκτέλεση της γενικότερης Νομισματικής, Πιστωτικής και Συναλλαγματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τα παραπάνω είναι κατανοητό πλέον, ότι η εισαγωγή του ευρώ και η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αυτό τον ανεξάρτητο και απρόσβλητο από τις κυβερνήσεις μηχανισμό, δεν ήταν μια ουδέτερη τεχνική διαδικασία αντικατάστασης δώδεκα νομισμάτων τότε, αλλά η απαρχή για την οικονομική, εθνική, κοινωνική τραγωδία που συντελείται σήμερα στη χώρα μας. Και αυτό γιατί, μέσω του αποκλειστικού προνομίου χορήγησης δανείων από την ΕΚΤ με ανύπαρκτο και ανεξέλεγκτο αντίκρισμα, με λογιστικό χρήμα (που ούτε καν έχει τυπωθεί σε χαρτί) απαλλοτριώνεται η εθνική μας κυριαρχία, το εθνικό μας κεφάλαιο, δηλαδή η ίδια η δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων. Μέσω της αφαίρεσης της νομισματικής πολιτικής, της πολιτικής των επιτοκίων και της εισοδηματικής πολιτικής από την Ελλάδα και ανάθεση αυτών σε ξένα κέντρα, στερηθήκαμε τη δυνατότητα αντικυκλικής πολιτικής, δηλαδή αύξησης των κρατικών δαπανών σε περιόδους ύφεσης και μείωσης σε περιόδους οικονομικής διόγκωσης. Η εθνική και κοινωνική συντέλια ήταν νομοτελειακά θέμα χρόνου.

Εκτός αυτού του πλιάτσικου, η ΕΚΤ, που όσο ανεξάρτητη είναι απέναντι στις κυβερνήσεις, άλλο τόσο είναι υποχείριο των πολυεθνικών και άλλων πολιτικών και στρατιωτικών κέντρων, εφαρμόζει στο ακέραιο τη νεοφιλελεύθερη μονεταριστική πολιτική. Περιορίζοντας την ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί, επηρεάζει καταλυτικά έτσι κατά τα ανωτέρω την πραγματική οικονομία με τρόπο ώστε: Να .εξακοντίζει την ανεργία, να υποχρεώνει τους νέους στη μετανάστευση, να προκαλεί την απάνθρωπη εκμετάλλευση των εργαζόμενων, να επιδιώκει την απαξίωση και πρόωρη θανάτωση του συνταξιούχων, να επιτυγχάνει απάνθρωπες παράπλευρες απώλειες σε όλα τα επίπεδα ανθρώπινης δραστηριότητας και ζωής και γενικά να δημιουργεί μία τεραστίων διαστάσεων ύφεση, που γεννά ακόμα βαθύτερη ύφεση και ισοπεδωτικό αποπληθωρισμό (απαξίωση των περιουσιακών στοιχείων και του εργατικού κόστους), ένα εν ολίγοις ολοκληρωτικό σπιράλ θανάτου και μια γενοκτονία με θύματα τους Έλληνες, την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους.

Όλα αυτά που είναι αυτονόητα για ένα πρωτοετή φοιτητή οικονομικών, ήταν γνωστά βεβαίως σ όλους αυτούς τους ειδικούς οικονομολόγους και μη που έσπρωξαν προμελετημένα την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό στο στόμα των άγριων θηρίων και όρνεων. Γι αυτό, αργά η γρήγορα, θα είναι πανδημος ο κόλαφος, η διαπόμπευση, ο εξοστρακισμός και δεδομένη και παραδειγματική η τιμωρία τους, όπως διδάσκει η ιστορία της ανθρωπότητας, που επαναλαμβάνεται με μηθηματική ακρίβεια.

Επιλογή από τη βιβλιογραφία:

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

MEYER, DUESENBERRY & ALIBER

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ-ΣΟΥΡΑ

ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ

ΚΕΝ FERGUSON

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από τις δίκες της Νυρεμβέργης που ακολούθησαν μετά το τέλος του β΄παγκοσμίου πολέμου. Οι θαρραλέοι παλικαράδες κρύβουν από ντροπή και φόβο τα πρόσωπά τους από το φωτογραφικό φακό. Παντού και πάντα ήταν ίδια τα ανθρωπάρια που έσυραν τους λαούς στην εξαθλίωση. Την ίδια κατάληξη θάχουν και οι εδώ ανθέλληνες δωσίλογοι, που έριξαν την Ελλάδα στο στόμα της ανόσιας τριάδας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

Ξορκίζουν το τρίτο μνημόνιο, αλλά …

Ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «ξόρκισε» για άλλη μια φορά την περασμένη Παρασκευή το τρίτο μνημόνιο, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν το χρειάζεται, στον προϋπολογισμό η ίδια η κυβέρνηση εκτιμά ότι το χρηματοδοτικό κενό του 2014 θα ανέλθει σε 7,75 δισ. ευρώ!

Συγκεκριμένα, στον πίνακα για την κάλυψη των δανειακών αναγκών του 2014 ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι ο μηχανισμός στήριξης θα συμβάλει με 25.246 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, με βάση το ισχύον, δεύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η συνεισφορά της τρόικας για το 2014 προβλέπεται ότι θα είναι 17.500 εκατ. ευρώ (8.600 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκές πηγές και 8.900 εκατ. ευρώ από το ΔΝΤ).

Ο προϋπολογισμός δεν διευκρινίζει αν σε αυτό το ποσόν περιλαμβάνονται τα περιβόητα ANFAs, δηλαδή η επιστροφή από τι κεντρικές τράπεζες των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν. (Το 2013 μόνο ένα μέρος τους επιστράφηκε στην Ελλάδα και το ζήτημα δεν έχει ακόμη λυθεί.) Το δεύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα προβλέπει για το 2014 ANFAs 2.400 εκατ. ευρώ. Αν λοιπόν ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει και αυτό το ποσόν (αυθαίρετα και παρακινδυνευμένα) θεωρώντας ότι εντάσσεται στη χρηματοδότηση από το μηχανισμό στήριξης, τότε η πρόβλεψη για το χρηματοδοτικό κενό μειώνεται σε 5.346 εκατ. ευρώ.

Στην καλύτερη περίπτωση, λοιπόν, η κυβέρνηση «παραδέχεται» χρηματοδοτικό κενό για το 2014 ίσο με 5.346 εκατ. ευρώ. Στη χειρότερη, 7,75 δισ. ευρώ. Για να κάνουμε μια σύγκριση, το ΔΝΤ υπολογίζει το κενό σε 4,5 δισ. ευρώ.

Έτσι, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση συλλαμβάνεται υποκρινόμενη: από τη μια μιλάει «αντιμνημονιακά» και από την άλλη εμφανίζεται να αποδέχεται «οικειοθελώς» όσα υποτίθεται ότι αρνείται!

Άλλη μια απόδειξη ότι στον προϋπολογισμό έχουν ενσωματωθεί όλες οι απαιτήσεις των δανειστών, «απλώς» δεν έχουν ακόμη εξειδικευτεί όλα τα μέτρα που θα τους υπηρετούν…

Ιθαγενή έχεις φθηνό Φάρμακο κατά 400εκ. απλά…σου έκλεψαν 13δις από τα Ταμεία

Αυγερινός Χατζηχρυσός.

Επειδή αυτή η τηλεοπτική κόντρα των βοθροκάναλων για τα φάρμακα, από νταβατζίδες λειτουργει, κουτόχορτο θα πουλάει, ας δούμε και το δέντρο.

Με το PSI :

Τα Ταμεία έχασαν

4,5 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω Μνημονίου και της ανεργίας
13 δισεκατομμύρια ευρώ. Καταλάβατε γιατί δεν έχουν να δώσουν συντάξεις και εφάπαξ;
Τα Νοσοκομεία έχασαν 70% των αποθεματικών
Τα φάρμακα δεν έγιναν “φθηνά”, τώρα θα τα πληρώνεις εσύ, ακόμη κι αυτά που δεν πλήρωνες, απλά για να μειώσουν τη συμμετοχή των Ταμείων κουρέψαν 400εκ. απο τις Φαρμακοβιομηχανίες.

Δηλαδή για το καλό του “κοινωνικού συνόλου” υπεξαίρεσαν 13δις από τις αποταμειεύσεις του Ταμείου προς στους 3 Τράπεζίτες και τώρα κάνουν την παρθενοραφή.

Διαβάστε Αναλυτικά το Εγγραφο του Ελληνικού Κοινοβουλίου :


ΠΗΓΗ 
 

Σοκ και δέος: Θέλουν 40 δισ. με έντοκα για να βγει το 2014

Σε τόκους όλα τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων. Κίνδυνος για τις τράπεζες το σενάριο τρόμου του ΥΠΟΙΚ

Ανατριχίλα προκαλεί στα διεθνή φόρα ο οικονομικός και χρηματοδοτικός προγραμματισμός της κυβέρνησης για το 2014 καθώς οι συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το επόμενο έτος ανέρχονται στα 62,6 δισ., τα 40 δισ. εκ των οποίων αφορά βραχυχρόνιο δανεισμό, με επιτόκιο 4%(!). Οι τόκοι για την εξυπηρέτηση του βραχυχρόνιο δανεισμού θα κινηθούν μεταξύ 1,6-2 δισ., ενώ για την εξυπηρέτηση των ομολόγων στα 24,9 δισ.

Το υπουργείο Οικονομικών μετά από 5 έτη λιτότητας, περικοπών και αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους, δυο κουρεμάτων και τριών Μνημονίων δεν έχει καταφέρει να διαμορφώσει ομαλό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη χώρα.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχουν καταστρώσει στο ΥΠΟΙΚ -αλλά δεν έχουν αποστείλει προς έγκριση στην τρόικα και το Euro Working Group- η Ελλάδα κατά το 2014 θα προβεί σε νέες εκδόσεις βραχυχρόνιου χρέους, ήτοι εντόκων γραμματίων, τουλάχιστον 40 δισ., ενώ καλείται να πληρώσει συνολικά 68 δισ. για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους και την χρηματοδότηση της τρύπας του προϋπολογισμού.

Από αυτά τα 25 δισ. περίπου θα έρθουν από τον Μηχανισμό Στήριξης, ενώ τα υπόλοιπα καλείται να τα αντλήσει από τις αγορές. Επειδή όμως η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές χρήματος είναι αδύνατη τις εκδόσεις βραχυχρόνιων τίτλων χρέους τις καλύπτουν οι Ελληνικές τράπεζες.

Όπερ σημαίνει ότι από τα 50 και πλέον δισ. που πήραν οι ελληνικές τράπεζες από το ΤΧΣ, και τα οποία φορτώθηκαν στο ήδη υπέρογκο Δημόσιο χρέος το Δημόσιο θα πάρει πίσω τα 40 δισ., δίνοντας στις τράπεζες έντοκα γραμμάτια. Στη συνέχεια οι τράπεζες θα προσκομίσουν αυτά στην ΕΚΤ όπου θα πάρουν λεφτά πληρώνοντας τόκο 1% και με haircut.

Η κατάσταση αυτή είναι ένας φαύλος κύκλος έλλειψης ρευστότητας που οδηγεί σε μόχλευση του υπάρχοντος κεφαλαίου στο 350%, δημιουργώντας συνθήκες χρηματοδοτικής φούσκας. Όπως επισημαίνουν τεχνοκράτες η Ελλάδα με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει να μετακυλίσει το πρόβλημα για το 2015, όπου θα αναγκαστεί να αναζητήσει ακόμα μεγαλύτερο ποσό.

Η διεύρυνση του ανοίγματος προς τις ελληνικές τράπεζες, τις καθιστά όμως πιο ευάλωτες σε ένα νέο κούρεμα του χρέους, στο οποίο ενδεχομένως θα κληθούν να συμμετάσχουν.

Μια τέτοια εξέλιξη όμως θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε νέα ανακεφαλαιοποίση, για την κάλυψη της οποίας θα απαιτηθούν πρόσθετα κεφάλαια από αυτά που διαθέτει ως απόθεμα ο ESM.

Το πλέον πιθανό σενάριο είναι οι πρόσθετες ανάγκες να μην καλυφθούν από τις αγορές ή στρατηγικούς επενδυτές και να απαιτηθεί διάσωσή τους. Αυτό θα σήμαινε αίτημα ενεργοποίησης του ESM. Προαπαιτούμενο όμως για την εκταμίευση χρημάτων από τον μηχανισμό είναι η συμμετοχή ιδιωτών, πρώτα των μετόχων, μετά των ομολογιούχων μειωμένης εξασφάλισης και εν συνεχεία των καταθετών.

papaioannou

Η κυβέρνηση θα πέσει από τον ΟΑΕΕ

Του Γιώργου Κράλογλου

Διέλυσαν πάνω από 300.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περισσότερους από 150.000 επαγγελματίες ωρυόμενοι, πολιτικά, ότι «...οι μικρομεσαίοι είναι το φυτώριο της μεταποίησης και ο
κορμός της ελληνικής οικονομίας». Αλλά αυτοί οι 500.000 επιχειρηματίες και επαγγελματίες (που δεν περιλαμβάνονται στους ανέργους γιατί δεν ανήκουν στη ΓΣΕΕ...) έχασαν σύνταξη και περίθαλψη και τώρα χάνουν τα μαγαζιά τους και τα σπίτια τους.

Εάν βρεθεί, από εδώ και πέρα, κόμμα ή κυβέρνηση να σηκώσει παντιέρα υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της χώρας η τάξη τους έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει να επαναληφθεί το Γουδή!!!

Ο τίτλος και το ερέθισμα να επανέλθω ακόμη μία φορά στην τραγωδία των μικρομεσαίων και των επαγγελματιών ανήκουν στον εξαίρετο σχολιαστή «XEMMANOUIL» ο οποίος με την επισήμανση «Η κυβέρνηση θα πέσει από τον ΟΑΕΕ» και με την υπόδειξη « κ. Κράλογλου γράφτο όπως το λέω» με έκανε να αναλογιστώ όλα όσα συνάντησα στα ρεπορτάζ μου και για τους μικρομεσαίους εδώ και δεκαετίες.

Ανεξάρτητα όμως των αιτιών και των πιθανών ή όχι πολιτικών επιπτώσεων το σύνθετο πρόβλημα του ΟΑΕΕ σε συνδυασμό με την τύχη όσων είναι αντιμέτωποι και με την φυλακή θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες και πολιτικά.

Από τις αρχές του 2014 η ιστορία των πλειστηριασμών των ακινήτων έστω και με τις αποκλίσεις για την πρώτη κατοικία θα είναι θέμα καυτής επικαιρότητας.

Από πού όμως θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί;

Να είστε βέβαιοι ότι η πρώτη «φουρνιά» θα αφορά ακίνητη επαγγελματική αλλά και ιδιωτική περιουσία οφειλετών του ΟΑΕΕ που είναι εκτεθειμένοι, λόγω λουκέτων, και σε χρέη προς το Δημόσιο.

Αλλά ενώ οι μικρομεσαίοι θα στραγγαλίζονται και από την εφαρμογή των φορολογικών διατάξεων που ενοποιούν τις οφειλές προς το Δημόσιο και προς τα Ταμεία (προκειμένου να χορηγηθεί φορολογική ενημερότητα) το 2014 θα συνεχισθεί η έλλειψη ρευστότητας γιατί η σταθεροποίηση του πλεονάσματος θα παρατείνει την στάση πληρωμών των χρεών του Δημοσίου προς την επιχειρηματική αγορά.

Οι Τράπεζες με τους πλειστηριασμούς στο χέρι θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την χρηματοδότηση των ιδιωτών ενώ και οι χρηματοδοτήσεις για συμμετοχή επιχειρηματιών σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Κοινοτικούς πόρους θα παραμείνουν με χαρακτηριστικά τραπεζικού προϊόντος που σημαίνει ότι θα είναι περίπου απαγορευτικές για συμμετοχή στα προγράμματα.

Όλα αυτά θα επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων των μεγάλων κέντρων για ακόμη 150.000 λουκέτα μέσα στον επόμενο χρόνο που σηματοδοτούν και 300.000 ανέργους.

Υπάρχουν βεβαίως πολλοί που όταν αναφέρονται στους μικρομεσαίους χρησιμοποιούν το γνωστό «Ας πρόσεχαν...», υπονοώντας ότι και η επιχειρηματική αυτή τάξη ξεπέρασε τα όρια του κρεβατιού της και ίσως έπρεπε να κοντύνουν ορισμένα ποδάρια...

Έχουν δίκιο μέχρι σε ένα ορισμένο σημείο.

Πολλές χρηματοδοτήσεις με ειδικό χαμηλό βιοτεχνικό επιτόκιο όπως και επιδοτήσεις έγιναν οικόπεδα και προκλητικά εξοχικά στις δύο πλευρές του Ευβοϊκού και στην Χαλκιδική ενώ δεν έλειψαν και τα σκάφη και οι τζιπάρες...

Είναι αλήθεια ότι τσίμπησε και την τάξη των μικρομεσαίων το μικρόβιο που έσπειρε το παπατζιλίκι του σοσιαλισμού από το 1976 και μετά και η νοοτροπία του «ωχαδερφισμού» της «Αλλαγής» του Παπανδρέου που ως μοντέλο κράτησε στην Ελλάδα μέχρι και το 2009 που φάνηκε καθαρά ο γκρεμός.

Αλλά οι αμαρτίες αυτές των μικρομεσαίων (στις οποίες θα πρόσθετα εγώ και την ανοικτή επαγγελματική πολιτικοποίησή τους με ομάδες διεκδίκησης των Επιμελητηρίων αλλά και των Οργανώσεων τους, κατευθυνόμενες από κόμματα), δεν είναι τόσες ώστε να αλλοιώσουν την πραγματική εικόνα των νοικοκυραίων και δυναμικότατων Ελλήνων βιοτεχνών που είχαν έντονα ενοχλήσει και την ευρωπαϊκή αγορά.

Οι κλάδοι της αργυροχρυσοχοίας, του παιχνιδιού, του παπουτσιού, των πλεκτών, του ενδύματος, των δερματίνων ειδών πάσης φύσεως, των αξεσουάρ στην ένδυση, της συναρμολόγησης, της παραγωγής ενδιαμέσων προϊόντων, του φασόν, αλλά και των ειδών οικοδομής με κυρίαρχα τα υλικά εφαρμογής ηλεκτρισμού ήταν η ευρηματική, η ευέλικτη και τελικά η κυρίαρχη και εξαγωγική ελληνική βιοτεχνία.

Η εριουργία, η βαμβακουργία και η νηματουργία της χώρας ως ανταγωνιστικές των αντίστοιχων ευρωπαϊκών κλάδων είχαν στηρίξει την εξωστρέφειά τους στην ελληνική βιοτεχνία επεξεργασίας νημάτων και υφασμάτων.

Ας μην τα ξεχνάμε και αυτά.

Βεβαίως και άλλαξαν οι εποχές και η παγκοσμιοποίηση μετέβαλε τα δεδομένα στον ανταγωνισμό. Η Κίνα και γενικά η Ασία ισοπέδωσαν και την οριακής αντοχής ανταγωνιστικότητα της ελληνικής μεταποίησης σε όλα τα επίπεδα.

Ωστόσο στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ιρλανδία ακόμη, για να μην πω στην Τουρκία που είναι εκτός Ε.Ε., η πολιτεία κάθισε δίπλα τους και τους εφοδίασε με όπλα για τον ανταγωνισμό και τον εκσυγχρονισμό τους. Στην Ελλάδα η πολιτεία κάθισε δίπλα τους μόνο... για να βάλει το χέρι στην τσέπη τους. Και τώρα ο ΟΑΕΕ που τον πλήρωσαν χρυσό ως ΤΕΒΕ δεν έχει να τους δώσει ούτε τα έξοδα για την κηδεία τους.

george.kraloglou@capital.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ > Η δημοκρατία του διαδικτύου κινδυνεύει

Η δημοκρατική φύση που έως τώρα χαρακτήρισε το διαδίκτυο, κινδυνεύει από «ένα ογκούμενο κύμα παρακολουθήσεων και λογοκρισίας», προειδοποιεί  ο δημιουργός του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web), ο Βρετανός σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι. Η Ελλάδα πάντως, που βρίσκεται στην 26η θέση του δείκτη Web Index για το 2013, θεωρείται μία από τις χώρες όπου το διαδίκτυο είναι κατ’ εξοχήν ελεύθερο και ανοικτό για την έκφραση απόψεων.
 

Το 94% των χωρών δεν έχουν επαρκή εποπτεία των κυβερνητικών «παρεμβολών» στο διαδίκτυο, ενώ το 30% των κρατών μπλοκάρουν ή φιλτράρουν το πολιτικό περιεχόμενο στο Ίντερνετ, σύμφωνα με τη νέα ετήσια έκθεση του Ιδρύματος Παγκόσμιου Ιστού, που ο ίδιος ο σερ Τιμ έχει δημιουργήσει.

Η έκθεση συμπεραίνει, σύμφωνα με το BBC, ότι το τρέχον νομικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις στο διαδίκτυο από κυβερνητικές υπηρεσίες χρειάζεται άμεση αλλαγή.

Από την άλλη, όπως επεσήμανε ο σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι, «ένα από τα πιο ενθαρρυντικά ευρήματα της ετήσιας έκθεσης είναι ότι ο Ιστός και τα κοινωνικά μέσα όλο και περισσότερο παροτρύνουν τους ανθρώπους να οργανωθούν, να αναλάβουν δράση και προσπαθούν να εκθέσουν τις παρασπονδίες σε κάθε περιοχή του κόσμου».

Ο διάσημος Βρετανός έκανε λόγο για «απειλή κατά της δημοκρατίας» και για την «ανάγκη να προστατευθούν τα θεμελιώδη δικαιώματα στην ιδιωτικότητα, στην έκφραση της γνώμης και στη συνάθροιση online».

Είπε επίσης ότι οι προσπάθειες των μυστικών υπηρεσιών να παραβιάσουν τα συστήματα online κρυπτογράφησης είναι «απαίσια και ανόητα» και, γι’ αυτό, ζήτησε καλύτερο έλεγχο στη βρετανική GCHQ και την αμερικανική NSA που συστηματικά υποκλέπτουν online δεδομένα.

Σύμφωνα με την έκθεση του World Wide Web Foundation, στο 80% των χωρών, με πρώτες τη Σουηδία και τη Νορβηγία, οι πολίτες δείχνουν ενδιαφέρον να αντισταθούν στην απώλεια δημοκρατικότητας του διαδικτύου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του δείκτη «Web Index 2013» του Ιδρύματος. H χώρα μας βαθμολογείται με 80 μονάδες στην υποκατηγορία «Ελευθερία και Ανοικτότητα» του διαδικτύου, με μία από τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως (συγκριτικά οι ΗΠΑ βαθμολογούνται με 71 και η Βρετανία με 73,5), γεγονός που της δίνει τη 12η θέση παγκοσμίως σε αυτή την υποκατηγορία.



Ξαφνικός θάνατος σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου για 11.000 απολύσεις - ΔΕΚΟ, αμυντικές βιομηχανίες και συγκοινωνίες συμπληρώνουν τη λίστα

- Εκατοντάδες είναι οι οργανισμοί που θα κλείσουν και οι υπάλληλοι θα απολυθούν
- Υπάλληλοι από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και Ταμεία θα συμπληρώσουν το επόμενο κύμα κινητικότητας
- Ιδιώτης θα κρίνει ποιοι θα απολυθούν από τις ΔΕΚΟ
- Φεύγει το 2014 το πλεονάζον προσωπικό από τις Συγκοινωνίες
- Δίνουν... αντίδωρο με 10.000 προσλήψεις, κυρίως στην Υγεία, το 2014

Ο κύβος ερρίφθη σε ότι έχει να κάνει με τις επόμενες απολύσεις αλλά και την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Μέχρι το Μάρτιο η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει απολύσει 3.000 δημοσίους υπαλλήλους και μαζί με εκείνους που απομένουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν απολυθεί 4.300 άτομα.
Ενώ ακόμη δεν έχει κλείσει πλήρως η λίστα των προς απόλυση υπαλλήλων του δημοσίου για το 2013 το κυβερνητικό συμβούλιο άνοιξε την επόμενη.

Μεγάλο μέρος των 11.000 απολύσεων θα καλυφθεί από λουκέτα σε ΝΠΙΔ Όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης ενημερώθηκαν ότι πρέπει μέσα στους επόμενους 4 μήνες να βάλουν λουκέτα σε ΝΠΙΔ που εποπτεύονται από τα υπουργεία τους ώστε να εξευρεθούν χιλιάδες από τις 11.000 απολύσεις, ενώ παράλληλα οι κ. Μιχελάκης και Χατζηδάκης και Στουρνάρας ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν και σε κινητικότητα από τον βασικό κορμό τόσο των ΟΤΑ, όσο και των Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και τον ΕΟΠΥΥ.

Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών του το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου ενώ το κομμάτι που αφορά στους ΟΤΑ θα προέλθει από αναγκαστική και εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα.

1.300 απολύσεις θα γίνουν στις ΔΕΚΟ
Σε ό,τι αφορά στις ΔΕΚΟ υπολογίζεται ότι θα απομακρυνθούν περίπου 1.300 από τους 14.000 υπάλληλους που υπηρετούν αυτή τη στιγμή.

Οι πληροφορίες λένε ότι έχει ληφθεί απόφαση από το υπουργείο Μεταφορών για συγχωνεύσεις ώστε να μείνουν συνολικά δύο ή τρεις κατασκευαστικές εταιρείες.

Παράλληλα και σε ό,τι αφορά στην Αμυντική βιομηχανία όλα δείχνουν ότι μόνο το εργοστάσιο του Λαυρίου έχει εξασφαλίσει τη λειτουργία του, ενώ και στις συγκοινωνίες το πλεονάζον προσωπικό φαίνεται πως βρίσκεται υπ' ατμόν.

Τέλος υπήρξε προγραμματισμός για προσλήψεις μέσα στο 2014 οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ξεπεράσουν τις 10.000. Οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα ΜΕΘ και κέντρα υγείας. Επίσης αναμένεται να γίνουν προσλήψεις στο χώρος της ασφάλειας και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι επόμενες 5.000 προσλήψεις που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση αναμένεται να γίνουν το 2015.
 
newsit.gr

 

Νόμος είναι το δίκιο του Έλληνα.

Είναι γνωστό πως εμείς οι Έλληνες έχουμε πάντα δίκιο. Ενίοτε, έχουμε δίκιο όλοι μαζί, αλλά κάποιες φορές έχει δίκιο και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά. Οι Έλληνες έχουμε δίκιο γιατί το να είσαι Έλληνας είναι πιστοποιητικό αθωότητας και μεγαλείου.

Επειδή κάποιες φορές δεν γίνεται να έχουμε όλοι οι Έλληνες δίκιο, έχουμε δίκιο εμείς και άδικο οι υπόλοιποι Έλληνες που προέρχονται από το μπαστάρδεμα της φυλής και έχουν κατώτερο DNA από το ελληνικό που έχουμε μόνο εμείς και που είναι γαμάτο.
Οι Έλληνες έχουμε δίκιο γιατί «τ’ άδικο το ζούμε μέσα από την κούνια μας».
Αυτός είναι και ο λόγος που «παραπονεμένα λόγια έχουν τα τραγούδια μας».
Πολύ παράπονο στα ελληνικά τραγούδια. Είναι από το άδικο που ζούμε από την κούνια μας. Για να μην σου πω πως το άδικο το ζούμε από την κοιλιά της μάνας μας. Και κάποιοι κι από το σπέρμα του πατέρα μας.
Μάλιστα, το παράπονο και το δίκιο του Έλληνα είναι αταξικά. Έχουμε δίκιο φυλετικά.
Έχω δει εφοπλιστή να τραγουδάει με κλειστά μάτια «πάρ’ το στεφάνι μας, πάρ’ το γεράνι μας, στην Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή».
Αμφιβάλλω αν ο εφοπλιστής ήξερε κατά πού πέφτει η Δραπετσώνα.
Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ στις Πρέσπες, σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο των πολυεκατομμυριούχων του ΠΑΣΟΚ να τραγουδούν βουρκωμένοι «φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι».
Επειδή οι Έλληνες έχουν δίκιο, έχει δίκιο και ο Νότης Σφακιανάκης.
Γιατί τι είπε ο Νότης; Ουσιαστικά, είπε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Σημίτης, ο Παπαντωνίου και ο Παπακωνσταντίνου είναι απατεώνες και καθάρματα. Εγώ θα συμφωνήσω.
Βέβαια, ο Νότης έκανε κι ένα μεγάλο άλμα και είπε πως, αφού ο Βενιζέλος, ο Σημίτης, ο Παπαντωνίου και ο Παπακωνσταντίνου είναι απατεώνες, θα μας σώσουν οι νεοναζιστές δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Και η αυτοκτονία δεν είναι άσχημη λύση, Νότη.
Αν έχεις δίκιο, «δικαιούσαι» να λες ό,τι γουστάρεις. Ό,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι.
Κι αν έχεις δίκιο –όπως ο Νότης και ο κάθε Νότης-, ξεχνάς πως τον Βενιζέλο, τον Σημίτη, τον Παπαντωνίου και την παρέα τους κάποιοι τους ψήφιζαν, και κάποιοι τους χρηματοδοτούσαν.
Αλλά αυτοί που τους ψήφιζαν είναι λαός, είναι πελάτες σου -όπως κι αυτοί που τους χρηματοδοτούσαν-, είναι Έλληνες και, φυσικά, έχουν πάντα δίκιο.
Πραγματικά, αν ακούσεις τους Έλληνες να μιλάνε αυτά τα τελευταία χρόνια, καταλήγεις στο συμπέρασμα πως έχουν δίκιο. Όλοι.
Από τους ζάπλουτους Έλληνες ολιγάρχες μέχρι αυτούς που αυτοκτόνησαν λόγω χρεών αφήνοντας ένα σημείωμα, όλοι έχουν δίκιο.
Πώς γίνεται όλοι οι Έλληνες να έχουν δίκιο;
Είναι απλό: είναι επειδή δεν υπάρχει Δικαιοσύνη.
Η παντελής απουσία της Δικαιοσύνης κάνει τον κάθε Έλληνα να αισθάνεται πως έχει δίκιο και πως έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει.
Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως όλοι οι Έλληνες είναι αδικημένες μεγαλοφυΐες.
Βέβαια, το να αισθάνεται κάθε Έλληνας πως έχει δίκιο δεν βελτιώνει καθόλου την κατάσταση της χώρας και επιτείνει την κατάσταση ανομίας.
Το «όλοι έχουμε δίκιο» είναι το αντίστοιχο του «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου.
Όπως το «μαζί τα φάγαμε» είχε σαν αποτέλεσμα να βγει το συμπέρασμα πως κανείς δεν έφαγε τίποτα, πως όλοι είναι αθώοι, και να μην τιμωρηθεί κανείς για την χρεοκοπία της χώρας –ούτε καν ο Πάγκαλος που παραδέχτηκε πως έφαγε-, το «όλοι έχουμε δίκιο» σημαίνει πως όλοι έχουμε άδικο, πως κανείς δεν έχει δίκιο και πως δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ Δικαιοσύνη.

Ποτέ.

πιτσιρίκος