EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο για συνέχιση των κινητοποιήσεων επ'αόριστον.

Οι γιατροί αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στις απολύσεις προσωπικού από τον Οργανισμό, και διαμηνύουν ότι αν το υπουργείο επιμείνει στην κινητικότητα-διαθεσιμότητα και τις απολύσεις , θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας.

48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης (11 π.μ.).

Δεν πάει πιο κάτω. Ελλάδα: η χώρα (;) που τα τανκς και η ΕΛ.ΑΣ κινούνται με χορηγό την Ελληνικός Χρυσός και τον Βαρδινογιάννη.

Απίστευτες καταστάσεις ζούμε στην Ελλάδα μας (την ποιά;).
Οι δανειστές δια στόματος Μέρκελ δίνουν συγχαρητήρια σε ένα ελληνόφωνο πιόνι τους που αυτοκαλείται πρωθυπουργός και αυτός χαίρεται και το διατυμπανίζει.

Τα χαράτσια βαφτίζονται για να ξεγελάται η δικαιοσύνη, από το ίδιο το κράτος, εις βάρος των πολιτών αυτού του κράτους (του ποιού;), με σκοπό την συνεχή αφαίμαξη, χειρότερη και από εποχής τουρκοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός (ο ποιός;), και δωτός υπουργός οικονομικός δίνουν ανενόχλητοι εκατομμύρια σε ΜΚΟ που ελέγχουν ο αδελφός και η γυναίκα του αντίστοιχα, και χρεώνουν τους πολίτες για να κάνουν επενδύσεις οι μυτιληναίοι της γειτονιάς.
Οι νταβατζήδες και οι τοκογλύφοι της χώρας κάνουν πάρτι με έργα, επιδοτήσεις, χαριστικές διατάξεις, δάνεια και ασυλία, την ίδια στιγμή που οι αυτοκτονίες από απόγνωση ξεπερνούν τους 1.500 ετησίως.

Και τώρα, έχουμε φτάσει, υπό την ανοχή των ίδιων των πολιτών (των ποιών;) του καναπέ, να κινούνται τα τανκς της παρέλασης με χορηγία από τον...Βαρδινογιάννη, και την Ελληνική Αστυνομία να κινείται με χορηγία από την "Ελληνικός Χρυσός".
Ο απόλυτος ξεπεσμός, η απόλυτη αθλιότητα, η ξεδιάντροπη και χωρίς κρύψιμο
διαπλοκή, από βουλευτές υποταγμένους σε υπαλληλίσκους λογιστές, όλα υπό την ανοχή των Ελλήνων (των ποιών;).

Για την ιστορία της είδησης....
Διεκόπη για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη των 14 μελών του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που συνελήφθησαν για τα επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης τον Οκτώβριο του 2012, την οποία διέλυσαν με πρωτοφανή βία τα ΜΑΤ.
Χθες 25 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τα «χαρτζιλίκια» που δίνει η Ελληνικός Χρυσός (και) στην ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή το δωράκι των 500.000 ευρώ που έκανε η εταιρεία στον Δήμο Αριστοτέλη του Χρ. Πάχτα.

Πώς διασφαλίζεται η νομιμότητα, η ισονομία και η ηθική αποδοχή των ενεργειών της αστυνομίας που σχετίζονται με δραστηριότητες της εταιρείας, δεδομένης της εξάρτησής της από τέτοιες χορηγίες, ρωτούν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Έξω από το δικαστήριο Πολυγύρου από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες αλληλέγγυοι κάτοικοι από όλες τις περιοχές της Χαλκιδικής και ζητούσαν να σταματήσουν οι διώξεις στους 14 και τους άλλους συναγωνιστές τους. Η δίκη ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, όμως εξαιτίας της παρέλευσης του ωραρίου και της μη προσέλευσης σημαντικών μαρτύρων διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 5 Δεκεμβρίου στις 9.30 π.μ. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους 14 που δικάζονται για στάση και αντίσταση κατά της αρχής, είναι ο δημοτικός σύμβουλος Αριστοτέλη Κώστας Ευθυμίου, ενώ ένας 73χρονος κατηγορείται και για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης...

Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη και Στ. Κοντονής, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Χρ. Γιαταγάνα και πολλοί πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία, ωστόσο κανένας από τους παραπάνω δεν εξετάστηκε χθες από το δικαστήριο.

Προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα η χορηγία
Στο μεταξύ 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή τους ερώτηση φέρνουν στη Βουλή το θέμα της χορηγίας της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. προς την Ελληνική Αστυνομία. Ζητάνε από τον αρμόδιο υπουργό Ν. Δένδια να απαντήσει «ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν, για την αποδοχή οικονομικής και υλικοτεχνικής στήριξης της ΕΛ.ΑΣ. από την εταιρεία», η δράση της οποίας έχει διχάσει τους πολίτες της περιοχής. Τον ρωτάνε, επίσης, για το πώς διασφαλίζεται η νομιμότητα, η ισονομία και η ηθική αποδοχή από τους πολίτες των ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ., που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός, δεδομένης της οικονομικής εξάρτησης της αστυνομίας από χορηγίες της ιδιωτικής εταιρείας, αλλά και αν ρωτήθηκε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τι εισηγήθηκε.

Οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να είναι ανεξάρτητη, να εφαρμόζει τη νομιμότητα με τον ίδιο τρόπο προς όλους και να μην εξαρτάται από χορηγίες ιδιωτικών εταιρειών, γεγονός που δύναται να στρεβλώσει την αντικειμενική κρίση και δράση της, ενώ καυτηριάζουν και τον τρόπο με τον οποίο κινείται έναντι της εταιρείας και των κατοίκων. «Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη επιδείξει επιλεκτική επιβολή της νομιμότητας όσον αφορά τόσο τις παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. όσο και τις αντιδράσεις των πολιτών, οι οποίες έχουν αντιμετωπιστεί επανειλημμένα με καταχρηστική και αυθαίρετη βία», σχολιάζουν και καταλήγουν τονίζοντας ότι η χρηματοδότηση της ΕΛ.ΑΣ. από εταιρείες που έχουν άμεσα συμφέροντα να εξασφαλίσουν την εύνοια ή την ανοχή της προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, θέτοντας σοβαρό δεοντολογικό ζήτημα.

Πού θα γίνουν απολύσεις το 2014

Από ποιες επιχειρήσεις θα φύγουν συνολικά 18.727 υπάλληλοι

Μετά τη σιωπηρή παράταση που διασφάλισε από την τρόικα για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.
Μητσοτάκης βάζει φουλ τις μηχανές του υπουργείου του για να επιτευχθεί και ο στόχος των απολύσεων που έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο.

Βάσει των συμφωνηθέντων, η κυβέρνηση θα πρέπει να απολύσει 4.000 δημοσίου υπαλλήλους ως το τέλος του χρόνου και άλλους 11.000 έως το τέλος του 2014.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής» ένα σχέδιο περικοπής προσωπικού έχει ήδη κατατεθεί από τον υπουργό προς όλα τα υπουργεία, προτείνοντας την περικοπή του προσωπικού σε ορισμένους φορείς, σε ποσοστό που θα φθάνει έως το 10%. Αν η προσπάθεια αυτή καρποφορήσει, η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να φθάσει στην απόλυση ως και 5.000 υπαλλήλων, οι οποίοι, αν προστεθούν στις απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αρκούν για να καλύψουν τους στόχους της διετίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε από την τρόικα από πού θα βρει τους 11.000 που θα πρέπει να απολυθούν το 2014 «όταν δυσκολεύεστε να βρείτε 4.000», ο υπουργός τους ενημέρωσε πως έχουν ήδη στείλει επιστολές προς όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης με τις οποίες ζητείται ενεργοποίηση σχεδίου περικοπής προσωπικού με τρεις τρόπους:

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι έτσι μπορεί να φτάσει στην απόλυση έως και 5.000 υπαλλήλων, οι οποίοι, αν προστεθούν στις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αρκούν για να καλύψουν τους στόχους της διετίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο υπουργείο Υποδομών έχουν υποδειχθεί 12 ανώνυμες εταιρείες με 12.708 άτομα προσωπικό. Πρώτη στη λίστα η ΟΣΥ ΑΕ Οδικές Συγκοινωνίες (5.866 άτομα), οι Σταθερές Συγκοινωνίες (2.474) και ο ΟΣΕ (1.689).

Το υπουργείο Οικονομικών καλείται να προχωρήσει σε μείωση προσωπικού σε ΕΑΒ (1.385), στην ΕΛΒΟ (359), στην Εταιρεία Ακινήτων (224), στην ΑΕ Διώρυγας Κορίνθου (81)και στις Ελληνικές Αλυκές ΑΕ (36).

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καλείται να μειώσει προσωπικό στον ΕΛΓΑ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στη «Δήμητρα» (και στους 3 οργανισμούς 2.085), ενώ στο υπουργείο Ανάπτυξης θεωρείται ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό σε επτά ΑΕ, όπως τη ΜΟΔ και τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης οι οργανισμοί που έχουν υποδειχθεί είναι οι ΜΟΔ (1.115), ΟΚΑΑ, Εθνικό Ταμείο επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, ΟΠΕ, Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ, ΕΚΕΒΕ «Αλέξανδρος Φλέμινγκ», Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Συνολικά από τους οργανισμούς που υπάγονται στο Ανάπτυξης προβλέπεται η απόλυση 1.811 εργαζομένων.

Επίσης και από το ΥΠΕΚΑ ζητούνται περικοπές στο Εθνικό Κτηματολόγιο (359), στο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (371) και στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ)(31).

Μάλιστα, σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις δεν τίθεται θέμα κινητικότητας ή διαθεσιμότητας, αλλά απευθείας απόλυσης.

Video:Ο Χρυσοχοϊδης προαναγγέλλει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Νέο κύμα απολύσεων για όσους υπαλλήλους υπάγονται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο Mega o κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι έρχονται αποχωρήσεις υπαλλήλων, συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών που υπάγονται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

«Έχουν στηθεί πάρα πολλοί οργανισμοί που κάνουν παράλληλα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα αξιολόγηση των δομών, των αναγκών και του προσωπικού, ώστε «να φύγουν αυτοί που δεν είναι αναγκαίοι».

Δείτε το βίντεο.




ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Προσέξτε στο πρώτο λεπτό πως γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει.
Έχει λέει την τύχη να απολύει εργαζόμενους.
...να μην του κλέψει την δόξα η Τρόικα!!!

Τρόικα: Τα πολυτελή παράσιτα των κερδοσκόπων

Για τους αξιωματούχους των νέων αποικιοκρατών και τα μοχθηρά παράσιτα δεν υπάρχει κρίση, ούτε στερήσεις, ούτε συναίσθημα, ούτε τσίπα…
 

Υπάρχει προκλητική αυθάδεια, σκανδαλώδη προνόμια, πώρωση χλιδής και η αναισθησία που χαρακτηρίζει κάθε πωρωμένο εγκληματία που εκτελεί τις εντολές της σύγχρονης χρηματιστηριακής μαφίας και ηδονίζεται με το μακάβριο εκτελεστικό του έργο: το έργο της δολοφονίας των ανθρώπων και των εθνικών κοινωνιών…

ΟΛΑ αυτά τα χαρακτηριστικά της ΦΡΙΚΗΣ του σύγχρονου φασιστικού μοντέλου, του πλανητικού φασισμού του 4ου Ράιχ, αποτυπώνονται στα παγερά και στραταρχικά πρόσωπα της τρόικας: Των μεταπρατών παρασίτων της τοκογλυφικής μαφίας που μεταφέρουν τις διαταγές της δολοφονίας μας και «αγρυπνούν» για την άμεση εκτέλεσή τους από τους κυβερνητικούς διαχειριστές-υπαλλήλους της αποικίας-ΕΛΛΑΣ: το δωσίλογο καθεστώς των Ελλήνων ανδρεικέλων…

Αυτά τα αποτρόπαια πρόσωπα εκτελούν έργο πωρωμένου δολοφόνου και ταυτόχρονα ηδονίζονται μέσα στη χλιδή και την προκλητικά σκανδαλώδη πολυτέλεια.

Ρίχνουν έναν ολόκληρο λαό στα τάρταρα της καταστροφής και της ολοκληρωτικής του εξόντωσης, κατεδαφίζουν την ελληνική κοινωνία, μετατρέποντάς την σε σωρούς ερειπίων, σε ένα αιμάτινο βούρκο και αυτοί (οι τροϊκανοί) έχουν στήσει πάνω σ’ αυτήν την κόλαση το Συμπόσιο της Πανούκλας τους: Τη χλιδή της παρασιτικής πολυτέλειας και της ασελγούς σπατάλης…

Έχουν εγκατασταθεί από το 2010 στην Ελλάδα με την κουστωδία τους και ζούνε την κραιπάλη της τοκογλυφικής απληστίας και ασέλγειας.



 
 

Την ίδια, φυσικά, ζωή κάνουν και ΟΛΑ τα κυβερνητικά παράσιτα…

Ο λαός βογκά και πεθαίνει, τον γδέρνουν ζωντανό και τον εκτελούν καθημερινά και στον κόσμο τους (των δωσίλογων παρασίτων) πέφτει μια καταρρακτώδης βροχή από χρυσάφι…

ΟΛΟΣ αυτός ο κόσμος τσαλαβουτά μέσα στη χλιδή και την κραιπάλη, κάνοντας σβώλους χρυσού τη δυστυχία και τη φρίκη που σπέρνει…


Και όσο το καθεστώς των ανδρεικέλων μετράει μέρες τόσο και περισσότερο καταλαμβάνονται από υστερία απληστίας και κραιπάλης όλα τα είδη των παρασίτων: Τρέχουν να αρπάξουν και να ξεσκίσουν, από το φόβο μήπως και σταματήσει η χρυσή βροχή, η τόσο «ευλογημένη»…

Καιρός να σαλπίσει ξανά η βροντερή φωνή του Κολοκοτρώνη, στην παραλλαγή: «Φωτιά και τσεκούρι στα παράσιτα του 4ου Ράιχ και τους προσκυνημένους, όλων των ειδών και αποχρώσεων»…


πηγη
 

NEW YORK TIMES: Η Ελλάδα μόλις έχασε την κυριαρχία της οικονομιας της.

Άφθονος σκεπτικισμός για τον αναπτυξιακό προυπολογισμό της Ελλάδας. Έχασε την αυτονομία διαχείρισης των οικονομικών της.

- Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη προέβλεψε ότι η ελληνική οικονομία
θα συρρικνωθεί και πάλι το επόμενο έτος.
- Η Ελλάδα απέχει πολύ ακόμη από την αυτόνομία, όταν πρόκειται για τη διαχείριση των οικονομικών της.
- Η ελληνική οικονομία, η οποία έχει συρρικνωθεί κατά το ένα τέταρτο από το 2007, προβλέπεται να αυξηθεί 0,6% το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης που κυκλοφόρησε την Πέμπτη. Όμως, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο ΟΟΣΑ, ο οποίος αντιπροσωπεύει τις πιο προηγμένες οικονομίες του κόσμου, προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί 0,4% το επόμενο έτος.

- Οι προβλέψεις της κυβέρνησης στοχεύουν να δημιουργήσουν κάποια αισιοδοξία στην Ελλάδα.
- Οι δανειστές εκτιμούν σήμερα το κενό σε περισσότερα από 1,5 δισ. € – τρεις φορές την αρχική εκτίμηση της Ελλάδας.


- Η Penny Pritzker, υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, κάλεσε την κυβέρνηση «να αυξήσει τη διαφάνεια στις δημόσιες προμήθειες” για να βοηθήσει τις μη-ελληνικές εταιρείες να ανταγωνίζονται για κρατικές συμβάσεις σε τομείς όπως η ενέργεια και η υγειονομική περίθαλψη.


Ο Προϋπολογισμός της Ελλάδας Προβλέπει Ανάπτυξη, αλλά Αφθονούν οι Σκεπτικιστές
ΑΘΗΝΑ – Η Ελλάδα, την Πέμπτη περιέγραψε τον προϋπολογισμό του 2014 που προβλέπει επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια ύφεσης, βάζοντας τις προοπτικές της χώρας κάτω από ένα αισιόδοξο φως.

Αλλά ήρθε μόλις δύο ημέρες αφότου ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη προέβλεψε ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί και πάλι το επόμενο έτος. Και ο προϋπολογισμός, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Κοινοβούλιο, δεν έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση της τρόικας των τρίο διεθνών πιστωτών της χώρας.

Την Πέμπτη, οι εκπρόσωποι των πιστωτών έφυγαν από την Αθήνα χωρίς συμφωνία με την κυβέρνηση σχετικά με το μέγεθος του προβαλλόμενου ελλείματος του προϋπολογισμού το επόμενο έτος και για την πιθανή ανάγκη για πρόσθετες περικοπές δαπανών.
Σε συνέντευξη Τύπου αργότερα την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, ο Simon O’Connor, εκπρόσωπος ενός από αυτούς τους πιστωτές, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι υπήρχαν ακόμη «ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν» πριν οι δανειστές μπορέσουν να εγκρίνουν τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Ήταν μια υπενθύμιση ότι η Ελλάδα – η οποία έχει λάβει δύο γύρους των διεθνών bailouts ύψους 240 δισ. ευρώ, ή 323 δις.δολαρίων, από το 2010 – απέχει πολύ ακόμη από την αυτόνομία, όταν πρόκειται για τη διαχείριση των οικονομικών της.


Η ελληνική οικονομία, η οποία έχει συρρικνωθεί κατά το ένα τέταρτο από το 2007, προβλέπεται να αυξηθεί 0,6% το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης που κυκλοφόρησε την Πέμπτη. Όμως, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο ΟΟΣΑ, ο οποίος αντιπροσωπεύει τις πιο προηγμένες οικονομίες του κόσμου, προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί 0,4% το επόμενο έτος

Οι προβλέψεις της κυβέρνησης “στοχεύουν να δημιουργήσουν κάποια αισιοδοξία στην Ελλάδα, όσο και στις αγορές, αλλά είναι επισφαλείς – εξαρτώνται από τόσες πολλές μεταβλητές, όπως το αν οι Έλληνες θα πληρώνουν τους φόρους τους και άλλους αστάθμητους παράγοντες”, δήλωσε ο Μάνος Γιακουμής, οικονομολόγος και επικεφαλής της Euroxx Securities, μίας χρηματιστηριακής εταιρείας στην Αθήνα. “Είναι κάθε άλλο παρά σίγουρο ότι μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι.”

Το σχέδιο της κυβέρνησης προέβλεψε επίσης ένα πρωτογενές πλεόνασμα – ένα πλεόνασμα του προϋπολογισμού που δεν περιλαμβάνει τις πληρωμές του χρέους – από € 812 εκατομμύρια για το τρέχον έτος και € 2.950 εκατομμύρια για το 2014. Αυτό ήταν μια αναθεώρηση προς τα πάνω από τις προηγούμενες προβλέψεις € 344 εκ. και € 2,8 δισ. αντίστοιχα.
Η ανεργία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα βελτιωθεί ελαφρώς, στο 24,5% το επόμενο έτος από 25,5% αυτό το έτος.

«Είναι ένα σχέδιο που λαμβάνει υπόψη τα πρώτα θετικά σημάδια που εμφανίζονται το 2013, που είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δημιουργούνται οι συνθήκες για να επιστρέψει η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές ομολόγων το επόμενο έτος, μετά από τρία χρόνια εξάρτησης από τα δάνεια διάσωσης.

Οι εξωτερικοί εμπειρογνώμονες δεν συμμερίζονται κατ ‘ανάγκη την αισιοδοξία του. “Η Ελλάδα θα έχει δυσκολίες να επιστρέψει στις αγορές πριν από κάποιο είδος μείωσης του χρέους της χώρας, την οποία, όπως γνωρίζουμε, οι πιστωτές είναι απρόθυμοι να προσφέρουν”, δήλωσε ο οικονομολόγος κ. Γιακουμής.

Όμως, ο προϋπολογισμός είναι μόνο θεωρητικός στο σημείο αυτό. Το κοινοβούλιο σχεδιάζει να τον ψηφίσει στις 7 ή 8 Δεκεμβρίου. Μετά από αυτό, θα απαιτηθεί αναθεώρηση. καθώς η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα συνεχίσουν να παζαρεύουν πώς θα κλείσει το δημοσιονομικό έλλειμμα για το επόμενο έτος. Οι δανειστές εκτιμούν σήμερα το κενό σε περισσότερα από 1,5 δισ. € – τρεις φορές την αρχική εκτίμηση της Ελλάδας.

Το αδιέξοδο έχει τροφοδότησε εικασίες στα ελληνικά ΜΜΕ σχετικά με την ανάγκη για περαιτέρω μέτρα λιτότητας, αν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέμειναν ότι οποιοδήποτε κενό θα πρέπει να συνδεθεί με “διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις” και όχι με περαιτέρω περικοπές δαπανών. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε στο Κοινοβούλιο την Πέμπτη ότι δεν θα υπάρξουν “άλλα οριζόντια μέτρα,” μια αναφορά στις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που μείωσαν τα ελληνικά πρότυπα διαβίωσης.

Σε μια κοινή δήλωση την Πέμπτη το πρωί, οι τρεις διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – είπαν ότι «έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά μερικά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα», προσθέτοντας ότι η αναθεώρηση θα επαναληφθεί στο αρχές Δεκεμβρίου.

Αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης έχουν δηλώσει ότι ελπίζουν ότι μια συμφωνία θα επιτευχθεί με τους πιστωτές πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 9 Δεκεμβρίου. Όμως, οι πιστωτές είναι ανήσυχοι. Σε σχόλιο του στην καθημερινή εφημερίδα Tα Nέα, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο Jeroen Dijsselbloem, ο επικεφαλής του Eurogroup, είπε ότι μια συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί γρήγορα, επειδή “πολλοί υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους.”

Εκτός από το επικείμενο δημοσιονομικό έλλειμμα, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ξένους ελεγκτές έχουν επίσης σκαλώσει σε θέματα όπως ένας μη δημοφιλής φόρος ακίνητης περιουσίας που συνδυάζει διάφορες εισφορές, μεταξύ των οποίων μία που συνδέεται με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των ιδιοκτήτών ακινήτων.
Οι πιστωτές έχουν δηλώσει ότι αμφιβάλλουν ότι θα συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα.

Ούτε, πριν φύγουν από την Αθήνα, οι πιστωτές κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τις οικονομικές αλλαγές που η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει για να εξασφαλίσει την επόμενη δόση των χρημάτων διάσωσης, ύψους 1 δις €. Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν ένα σχέδιο για αναγκαστικές μετακινήσεις και απολύσεις στο Δημόσιο και τον εξορθολογισμό της ΕΑΣ, μιας μη αποδοτικής κρατικής επιχείρησης παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αντιμετωπίζει το δύσκολο έργο της ικανοποίησης των ξένων πιστωτών, διατηρώντας παράλληλα έναν όλο και πιο εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό, θα συναντηθεί στο Βερολίνο την Παρασκευή με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Η κα Μέρκελ, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο την Πέμπτη, δήλωσε ότι η Ελλάδα είχε επιτύχει “πολύ αξιόλογες μεταρρυθμίσεις.”

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να τονίσει την αδυναμία της κυβέρνησής του να επιβάλει περαιτέρω μέτρα λιτότητας εν μέσω της αυξανόμενης πολιτικής και κοινωνικής έντασης. Αυτό το μήνα, η λεπτή πλειοψηφία του συνασπισμού του στο Κοινοβούλιο μειώθηκε στους τέσσερεις βουλευτές, αφότου μια βουλευτής της συγκυβέρνησης υποστήριξε μια πρόταση μομφής, από το αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ, για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και εκδιώχθηκε από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Οι αριστεροί, οι οποίοι αντιτίθενται στο bailout της Ελλάδας, έχασαν την πρόταση, αλλά κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις.

Μιλώντας με δημοσιογράφους την Πέμπτη, μετά από μια συνάντηση στην Αθήνα με την Penny Pritzker, την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων για πρωτογενές πλεόνασμα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου- “προσφέρουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας.”

Η Κα Pritzker είπε ότι είδε “πολλές ευκαιρίες” για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα να κάνουν περισσότερες δουλειές μαζί, και κάλεσε την κυβέρνηση «να αυξήσει τη διαφάνεια στις δημόσιες προμήθειες” για να βοηθήσει τις μη-ελληνικές εταιρείες να ανταγωνίζονται για κρατικές συμβάσεις σε τομείς όπως η ενέργεια και η υγειονομική περίθαλψη.

Μετάφραση – Απόδοση: ΕΔΩ


 
 

Ένας νεκρός από τους πυροβολισμούς στα Εξάρχεια

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η αστυνομία, το άτομο που τραυματίστηκε στην συμπλοκή που σημειώθηκε νωρίτερα στα Εξάρχεια, κατέληξε στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε.

Αναλυτικά:

«Ώρα 19.52 στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμούς ένας άγνωστος άνδρας, πιθανόν αλλοδαπός, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε. Στο σημείο βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ και στην κατοχή του ένα πιστόλι και ένα περίστροφο. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Ξεψαχνίζοντας μιά από τις χιλιάδες λεπτομέρειες της καταστροφικής Προδοσίας... ΑΞΙΖΕΙ

Δείτε μιά από τις τελευταίες πράξεις νομοθετικού (Τροποποίηση του άρθρου 11 του ν.δ 356/1974) περιεχομένου που πέρασε η κατοχική κυβέρνηση. Ο τίτλος της στην Διάυγεια είναι χαρακτηριστικά:
"Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων"

Τελικός υπογράφων, ποιός άλλος;

Αντώνιος Σαμαράς...


Η συγκεκριμένη τροποποίηση, που την πέρασαν χωρίς να διαμεσολαβήσει το κοινοβούλιο (έστω κι αυτό το σάπιο), δίνει το δικαίωμα στην κατοχική ευρώ-χουντάρα, να κάνουν κατασχέσεις, καθ όλη την διάρκεια του έτους. Ξέρετε, να πετούν τον κόσμο στον δρόμο, Πάσχα, Χριστούγεννα, Εθνικές Εορτές, Χειμώνα, Καλοκαίρι κλπ... Γίνεται μάλιστα ειδική μνεία στις μεταμεσονύχτιες ώρες...

Τα ερωτήματα ειναι εύλογα...

Έγινε καμιά κατάσχεση που ήταν απολύτως επέιγον (π.χ. την επόμενη μέρα) να γίνει, σε "τρελές" ώρες και δεν το μάθαμε;
ΟΧΙ!
Υπήρξε λοιπόν, επείγουσα ανάγκη να περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;
ΌΧΙ!

Ήταν ο λόγος που την πέρασαν λοιπόν κάτι το επείγον;
ΟΧΙ!

Μάλιστα, τότε ποιά ήταν η επείγουσα ανάγκη;
Καμιά, προφανώς.

Αλλά έδωσαν το δικάιωμα να κατάσχουν ότι θέλουν ακόμα και την νύχτα (με ειδική μέριμνα όπως είπαμε για τις μεταμεσονύχτιες ώρες);
Βεβαιώς!

Χμμμ, ΟΚ... Είδατε κανέναν εισαγγελέα, δεν ξέρω, κάτι, κάποιος, ξέρω γω κανένας δημοσιογράφος, ένας βουλευτής, ΚΑΠΟΙΟΣ τέλος πάντων να κάνει απίστευτη ΦΑΣΑΡΙΑ και ΧΑΟΣ για την κατάσταση στην Βουλή; Καμιά παραίτηση βουλευτή - ξέρετε, κανένας από αυτούς τους ευαίσθητους - μήπως για την γελοιότητα της κατάστασης;
Όχι πάλι;

Γιατί άραγε;;; Την απάντηση την ξέρουμε όλοι..
Θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια όσο οι γείτονες μας, ο υπόλοιπος Λαός δηλαδή, κοιμούνται.

ΑΡΑ;;;
ΑΡΑ, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΤΟΥ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑ...

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ...


 




Έλληνες μας ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!!!
Έλληνες Ενωθείτε!
Έλληνες Προετοιμαστείτε!
Έλληνες Οργανωθείτε!
Έλληνες Αντισταθείτε!!!


Καλή Λευτεριά!

και εδω

Ο κλόουν Άδωνις: Ο πιο πετυχημένος υπουργός-ανδρείκελο

Πολλά γράφονται καθημερινά για τον φρενοβλαβή αυτόν σαλτιμπάγκο, τον Άδωνι Γεωργιάδη, που γαυγίζει και τσιρίζει καθημερινά από τα κανάλια, ως υπουργός καταστροφής της Υγείας: της ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ και δολοφονικής καταστροφής… 
 
Ένα τέτοιο πρόσωπο υπουργός, και μόνο αυτό δοκιμάζει το νευρικό σύστημα κάθε νοήμονα…


Τα δωσίλογα χαρακτηριστικά της πολιτικής του και η στραταρχική αλητεία αυτής της πολιτικής, που στον Άδωνι παίρνουν παρανοϊκές διαστάσεις, εξαντλούν κάθε όριο αντοχής του νευρικό συστήματος, ακόμα και των σκληρόπετσων…

Δικαιολογημένη, συνεπώς, η καταιγίδα των κειμένων εναντίον του και η ΟΡΓΗ της πένας…

Πράγματι, ο Γεωργιάδης θα περάσει στην ιστορία σαν την πιο αιχμηρή και μακάβρια γκριμάτσα της δωσίλογης κυβέρνησης των ανδρεικέλων, σαν το όνειδος της αυθάδους αλητείας ενός κατοχικού καθεστώτος και ενός συστήματος που διανύει το τελευταίο στάδιο της παρακμής, της σήψης και της αποσυνθετικής του κατάρρευσης…

Ό,τι και να γραφτεί, συνεπώς, γι αυτό το «όνειδος» του «πολιτικού υπόκοσμου» του 4ου Ράιχ, είναι και δικαιολογημένο και εύστοχο, παρ’ όλες τις τυχών ατέλειες…

Σε ένα μόνο ζήτημα εμείς δεν συμφωνούμε: Ότι αποτελεί τον πιο «αποτυχημένο» υπουργό της κυβέρνησης.

Το αντίθετο: Είναι ο πιο πετυχημένος υπουργός…

Επιτυχία της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζει πιστά, αποτελεσματικά και βάναυσα τις διαταγές του χρηματιστηριακού φασισμού, τις διαταγές των ληστών και δημίων.

Αυτό κάνει ο Άδωνις και με το ανάλογο ύφος των αφεντικών του. Αποτελεί τον πλέον κατάλληλο και πωρωμένο «εκτελεστή», και τον πλέον κατάλληλο «αλήτη» των μεγάλων αφεντικών: Την πλέον ακριβή εικόνα τους…

Ο Άδωνις έχει πάρει σοβαρά το ρόλο του, αυτόν του «εκτελεστή» και «μπράβου» των νέων αποικιοκρατών και ως εκ τούτου απεικονίζει, με ωμό και κυνικό τρόπο, τη δωσίλογη και αποτρόπαια ΠΟΛΙΤΙΚΗ της κυβέρνησής του και των «νταβάδων» της…

Το ανδρείκελο Άδωνις είναι η τελευταία συνέπεια της ΛΟΓΙΚΗΣ του δωσιλογισμού, είναι το τελειωτικό υποπροϊόν (κατακάθι) της δικτατορικής «αλητείας» του 4ου Ράιχ και της κυβέρνησής του στη χώρα μας: Είναι η τέλεια φόρμα του φασισμού που ζούμε…


πηγη

 

Ο «ξαφνικός θάνατος» του δημόσιου πανεπιστημίου

Πριν από λίγα χρόνια επιχειρήθηκε η έμμεση ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης με «εμπνευστή» τον Γ. Παπανδρέου που αποπειράθηκε, ανεπιτυχώς, να καταργήσει πλαγίως τον συνταγματικό περιορισμό. Ειρωνεία της ιστορίας: απέναντι του, πέρα από τη μαζική-συλλογική αντίδραση είχε και τον Ευάγγελο Βενιζέλο...

Τότε η «βελούδινη» ιδιωτικοποίηση απέτυχε. Η στρατηγική, όμως, των ιδιωτικών συμφερόντων και των νεοφιλελεύθερων συστημικών ...δυνάμεων ουδέποτε εγκαταλείφθηκε. Στη θεσμική-πολιτική της μορφή η στρατηγική αυτή «νομιμοποιήθηκε» με τον νόμο της Α. Διαμαντοπούλου... Έκτοτε οι μηχανισμοί της ιδιωτικοποίησης ενεργοποιήθηκαν και αποδιαρθρώνουν, βήμα προς βήμα, το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Όμως, σήμερα,
οι συστημικοί μηχανισμοί και οι κυβερνητικοί διαχειριστές δεν έχουν χρόνο να περιμένουν τη σταδιακή κατάρρευση του δημοσίου πανεπιστημίου μέσα από τον -ελεγχόμενο- ανταγωνισμό του με το ιδιωτικό.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟΝ «ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ με μια σειρά από επιλογές που το καθιστούν στην πράξη αδύναμο να εκπληρώσει τις επιστημονικές του υποχρεώσεις.

Κατά πρώτον φρόντισαν να εγκαταστήσουν, μέσα από ημινόμιμες διαδικασίες, εξωγενείς δομές διοίκησης και ελέγχου των πρυτάνεων και της Συγκλήτου. Ασφαλώς στα συμβούλια αυτά υπάρχουν άξιοι και καταξιωμένοι διεθνώς επιστήμονες, οι πλείστοι των οποίων, όμως, δεν έχουν σαφή γνώση των προβλημάτων του ελληνικού πανεπιστημίου, ορισμένοι δε άλλοι αποτελούν «διαμεσολάβηση» με επιχειρηματικά συμφέροντα...

Στην επόμενη φάση,
μείωσαν σε απαράδεκτο βαθμό τη δημόσια χρηματοδότηση των πανεπιστημίων. Σήμερα υπολογίζεται ότι σε σχέση με το 2010 οι διαδοχικές περικοπές υπερβαίνουν αθροιστικά το 55%, σε σημείο που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ούτε οι ίδιες οι ανελαστικές δαπάνες των ιδρυμάτων.

Στο θέμα της -κατ' ουσίαν- δίωξης των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων καταργήθηκε κάθε είδους πρόσχημα...

Γιατί βέβαια ο λόγος για τον οποίο τίθενται σε διαθεσιμότητα -και στην ουσία οδηγούνται σε απόλυση- οι υπάλληλοι αυτοί οφείλεται στο γεγονός ότι περιλήφθησαν ως «διοικητική ομάδα» στον γενικότερο διωγμό του δημοσίου χώρου στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι γιατροί του Δημοσίου, ακόμα και οι καθαρίστριες...

Όλοι αυτοί οδηγούνται συλλογικά στο μνημονιακό «καθαρτήριο» προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 υπαλλήλων μέσα στο 2013, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τους άλλους 12.500 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2014...

Οι κυβερνητικοί «κουκουλοφόροι» των Μνημονίων,
κλεισμένοι στα γραφεία τους, υποδεικνύουν τις εργασιακές και κοινωνικές ομάδες που θα εξοντώσουν, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις ζωές, την επιβίωση, την αξιοπρέπεια των πολιτών. Αρκεί να συμπληρώσουν τον αριθμό που καθόρισε η «τρόικα», αρκεί να διαλύσουν κάθε θεσμό, κάθε λειτουργία που συνδέεται με το δημόσιο και το κοινωνικό συμφέρον.

Γι' αυτό και οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων απαξιώνονται, συκοφαντούνται, προπηλακίζονται από το υπουργείο Παιδείας, τα κυβερνητικά επιτελεία και τα διατεταγμένα ΜΜΕ, που «χύνουν μαύρο δάκρυ» για μια πιθανή απώλεια του εξάμηνου, χωρίς να ενδιαφέρονται εάν μπορούν να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια χωρίς προσωπικό.

Διερωτήθηκαν άραγε οι μνημονιακοί κεκράκτες εάν μπορεί π.χ. στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ να λειτουργήσει η γραμματεία όταν δεν απομένει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ υπάλληλος, μετά το κυβερνητικό «πογκρόμ»;

Ο «ξαφνικός θάνατος» του δημόσιου πανεπιστημίου επιχειρείται με πρωτόγονες και αήθεις μεθόδους.
Δεν είναι τυχαίο ότι, κατά κύριο λόγο, βάλλονται οι πανεπιστημιακές «ναυαρχίδες» του ΕΜΠ, του Καποδιστριακού, του ΑΠΘ, ώστε μια «πτώση» τους να παρασύρει συνολικά το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Δεν είναι τυχαίος ο απροκάλυπτος πόλεμος που επιχειρείται σε βάρος των πρυτανικών τους αρχών επειδή δεν «έσκυψαν το κεφάλι», αλλά εξακολουθούν να αγωνίζονται όχι απλώς για το διοικητικό τους προσωπικό, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, για τη δυνατότητα του να παράγει σύγχρονη γνώση, να μορφώνει και να καθιστά επιστημονικά άρτιους τους φοιτητές του και να διαμορφώνει ελεύθερες προσωπικότητες με κριτική και μεθοδολογικά θεμελιωμένη σκέψη.

Το δημόσιο πανεπιστήμιο, η πνευματική-επιστημονική υπόσταση του αποτελεί έναν θεμελιώδη θεσμό στον οποίο μια κοινωνία αναστοχάζεται, προοδεύει, αναγνωρίζει τις αξίες και τις αρχές της ύπαρξης της, απαντά συλλογικά και επιστημονικά θεμελιωμένα στις κρίσιμες ανάγκες των καιρών.

Αυτό το κεντρικό πνευματικό-επιστημονικό θεμέλιο επιδιώκει να γκρεμίσει η αγοραία-νεοφιλελεύθερη αντίληψη. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι εάν ένας λαός, εάν μια κοινωνία χάσει τη δυνατότητα της να μορφώνεται, να «συλλογάται ελεύθερα», να κρίνει και να αξιολογεί τα γεγονότα, εάν χάσει την ίδια την αξιοπρέπεια, την ταυτότητα και την αυτογνωσία της τότε είναι εύκολο να χειραγωγηθεί και να υποδουλωθεί πνευματικά, οικονομικά, πολιτικά...

Η προάσπιση του δημοσίου πανεπιστημίου αποτελεί μείζονα εθνικό, κοινωνικό και πνευματικό στόχο. Κι αυτοί που σχεδιάζουν τον ξαφνικό του «θάνατο» απλώς πορεύονται νομοτελειακά προς τον δικό τους ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Πηγή: "Παρόν"


Το διαβάσαμε ΕΔΩ

 

Ιδού πόσα χρωστάνε ΔΟΛ, MEGA, STAR, ANTENNA, ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ και λοιποί “σωτήρες”

Αν κάποιος έχει απορία για ποιο λόγο οι όμιλοι Ψυχάρη και Μπόμπολα ρίχνουν τόσο γλείψιμο και λιβάνισμα στην κυβέρνηση, θα τού λυθεί διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο.

Πέραν των δουλειών που κάνουν με το Δημόσιο, επιπλέον, χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους στις Τράπεζες. Μήπως είδατε καμιά Τράπεζα να βγάζει στο σφυρί περιουσιακά τους στοιχεία; Φυσικά και όχι. Αλλίμονο στους φουκαράδες. Διαβάστε λοιπόν, πόσα χρωστάνε:
Συνολικά, οι εισηγμένοι στο Χ.Α. όμιλοι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης φαίνεται να καταγράφουν λίγο πριν από την εκπνοή της χρονιάς, ζημιές που αγγίζουν τα 80 εκατ. ευρώ, με το δανεισμό να αγγίζει πλέον τα 540 εκατ. ευρώ και τις συνολικές τους υποχρεώσεις να ξεπερνούν τα 803 εκατ. ευρώ. Οι υποχρεώσεις ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ για το σύνολο των επιχειρήσεων media. Ο κύκλος εργασιών ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ.
Η χρήση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη μέσα στο 2013 αποτυπώνεται μέχρι στιγμής ζημιογόνος (14 εκατ. ευρώ), με κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 44,8 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας του Σταύρου Ψυχάρη ξεπερνά τα 135 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά οι υποχρεώσεις του φτάνουν τα 211 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα αγγίζει τα 40,8 εκατ. ευρώ, με τις ζημίες του να φτάνουν τα 14,4 εκατ. ευρώ. Ο δανεισμός από τραπεζικούς οργανισμούς φτάνει τα 171 εκατ. ευρώ, με συνολικές οφειλές 214 εκατ. ευρώ.
Το Mega αποτυπώνει μέσα στο 2013 τζίρο της τάξεως των 42,1 εκατ. ευρώ (έναντι 47,7 εκατ. ευρώ το 2012) και ζημίες που αγγίζουν τα 9,9 εκατ. ευρώ (7,4 εκατ. ευρώ πέρσι). Το δανειακό άνοιγμα της Τηλέτυπος Α.Ε., που διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις του καναλιού αγγίζουν τα 194 εκατ. ευρώ.
Το τηλεοπτικό κανάλι Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη έχει τραπεζικά χρέη ύψους 58 εκατ. ευρώ, όσα περίπου και οι εταιρείες του Δ. Κοντομηνά (κυρίως μέσω της Intertech), ενώ ο ΑΝΤ1 έχει βάλει σε διακανονισμό λιγότερα από 170 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος της «Καθημερινής» εμφανίζει τζίρο αξίας 25 εκατ. ευρώ και ζημίες «συγκρατημένες» στα 9,8 εκατ. ευρώ, όταν τα δάνεια που έχει σε τράπεζες αγγίζουν τα 32,5 εκατ. ευρώ και οι συνολικές οφειλές τα 70 εκατ. ευρώ.
Πηγή: postin.gr

Μήνυμα προς νέους: απλά πείτε όχι, σε όλα

Παναγιώτης Χατζηστεφάνου


Αφού έχει δρομολογηθεί επιτυχημένα η διαχείριση της κρίσης, που ισοδυναμεί με την καλλιέργεια κλίματος έκτακτης ανάγκης και τον εκφοβισμό της περαιτέρω εξαθλίωσης στις μεγαλύτερες ηλικίες, αφού έχουν κοπεί μισθοί, αφού χάθηκαν εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αφού διαλύθηκαν οικογένειες, αφού εξανεμίστηκαν οι προσπάθειες δεκαετιών εκείνων που είχαν την αφέλεια να προγραμματίσουν την ζωή τους σύμφωνα με τις παραισθήσεις της οικονομικής φούσκας που προηγήθηκε της παταγώδους έκρηξης, έχει έρθει η ώρα της επόμενης γενιάς να πειθαρχήσει και να εξασκηθεί στον εξευτελισμό, τη αδικία, την εκμετάλλευση, την φτώχεια.
 
Οι νεότεροι Έλληνες, χοντρικά εκείνοι που είναι κάτω της ηλικίας των 30, είναι και οι πλέον βαρύτατα πληγωμένοι από τις καταστροφικές επιλογές της πολιτικής ηγεσίας που επέλεξαν οι προγενέστεροι τους. Απλά δεν το γνωρίζουν.
 
Είναι εκείνοι που όχι μόνο κληρονόμησαν το αδιεξοδικό παρόν που έχτισε η αλαζονεία της γενιάς της Μεταπολίτευσης, αλλά και εκείνοι που καλούνται να πληρώσουν και τον λογαριασμό στο μέλλον, αφού οι παλιότερες γενιές δεν έχουν άλλη επιλογή από το να οδεύουν προς τον παροπλισμό και την περιθωριοποίηση, κυρίως επειδή επιμένουν να πιστεύουν σε ένα μοντέλο κοινωνίας που τους πρόδωσε αφού πρώτα τους πήρε τα σώβρακα.
 
Η αδράνεια των μεγαλύτερων, εκείνων που βρίσκονται στην λάθος άκρη των 30 και κάτι, που έχουν ξεπεράσει δηλαδή τον νεανικό ενθουσιασμό και βλέπουν την μέση ηλικία να καθυστερεί τα αντανακλαστικά τους λίγο σύμφωνα με τον νόμο της φύσης που θέλει την ωριμότητα εγκλωβισμένη σε γερασμένα κορμιά, λίγο επειδή οι ίδιοι δράττονται των φαντασμάτων που απέμειναν από τα προνόμια, άλλων καλύτερων εποχών.
 
Αν λοιπόν οι 40ρηδες και άνω είναι οι έκπτωτοι αριστοκράτες της ήδη απαξιωμένης Ελληνικής ελίτ ή των ψευδαισθήσεων της, αν οι ψηφοφόροι που έχτισαν το παλάτι των οργίων της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι πλέον η γελοιοποιημένη αυλή ενός βασιλιά που φάνηκε ανάξιος να συνεχίσει να διαφθείρει τους κακομαθημένους του υπηκόους, τότε οι νέοι είναι εκείνοι που καλούνται να υποταχτούν συνειδησιακά σε ένα καθεστώς που είναι a priori στρεβλό.
 
Ένας νέος που εισέρχεται σήμερα στην αγορά εργασίας, νεοπτυχιούχος, ονειροπόλος, ενθουσιώδης, μοιάζει με έναν τραγικό ήρωα του Μπαλζάκ, κάποιον ευγενή πλην αφελή ποιητή, που καταφθάνει στην πραγματικότητα φορτωμένος προσδοκίες και φιλοδοξίες. Σύντομα ανακαλύπτει, προς συντριβή του, πως τα σαλόνια της αναγνώρισης, ή έστω τα πεζοδρόμια της επιβίωσης, ακολουθούν τελετουργίες και ιεραρχίες αυστηρά παγιωμένες ώστε να υπηρετούν συμφέροντα, προτεραιότητες, ακόμα και αυθαίρετα καπρίτσια ενός κατεστημένου που ήδη περιμένει την κάθε νέα γενιά στην γωνία, με δόντια κοφτερά, δοκιμασμένες παγίδες και μεθυστικές υποσχέσεις.
 
Όμως, για κακή τύχη των κυβερνώντων, δεν είναι καθόλου εύκολο να διαφθείρεις, να υποτάξεις και να διαχειριστείς τις συνειδήσεις και την δράση μιας γενιάς που έχει μεγαλώσει με το διαδίκτυο ως δεδομένο. Η προπαγάνδα πλέον έχει να αντιμετωπίσει ένα κοινό που πληροφορείται πολλαπλώς και εκφράζει ελεύθερα άποψη σε πλείστα όσα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες πάσης φύσης. Δεν μπορεί πλέον να μονοπωληθεί η ηγεμονική αφήγηση της πραγματικότητας. Αρκεί ένα πληκτρολόγιο και η εξουσία είναι πλήρως ενήμερη πως οι ιδιοτελείς ελιγμοί γύρω από την αλήθεια, ή τις αλήθειες, είναι αδύνατη.
 
Έτσι, επιστρατεύεται μια όλο και πιο ανεπτυγμένη μηχανή παραπληροφόρησης και αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης, προσαρμοσμένης στις ανάγκες της νέας εποχής για ταχύτατη εναλλαγή εντυπώσεων και θεμάτων προκειμένου να διατηρηθεί η αναστολή δυσπιστίας που είναι απαραίτητη ώστε κάποιος να καθηλωθεί, να πιστέψει, να παρακολουθήσει όχι μόνο μια συγκεκριμένη αφήγηση, αλλά πολλαπλές, στοχευμένες στις ταχύτατα εναλλασσόμενες ορέξεις ενός νεανικού κοινού που κατ'αρχήν έχει μάθει να δυσανασχετεί με μονοσήμαντες ερμηνείες, αναγνωρίζοντας τες ως εξουσιαστικές, και απαιτεί πολυδιάστατες προσεγγίσεις και αναγνώσεις.
Δηλαδή, η μηχανή κρατικής προπαγάνδας κατασκευάζει έναν εικονικό αντικατοπτρισμό κομμένο και ραμμένο ειδικά και ξεχωριστά για κάθε νέο άνθρωπο που προσπαθεί να οραματιστεί το μέλλον του, καθώς περπατάει, άναυδος, σε μια έρημο ελπίδας.
Για κάποιες ομάδες, μορφωτικά στερημένες ή πνευματικά νωθρές, η παραίσθηση κανονικότητας είναι υπερβολικά απλή στην σύλληψη και στην κατασκευή – αρκεί λίγο λάμψη, λίγο γλέντι και η διασκέδαση, που ούτως ή άλλως είναι προτεραιότητα των νέων ανθρώπων, γίνεται ναρκωτικό που τους μετατρέπει σε κυνηγούς Σαββατοκύριακων λήθης. Πολύ γρήγορα, οι καλοπερασάκηδες, θα αντιληφθούν ότι μετά τα 30, τα πανέρια με τα γαρίφαλα, οι μυτιές, οι άγαρμπες παρτούζες, το σπίτι των γονιών, δεν αθροίζονται σε ένα αποτέλεσμα που τους επιτρέπει την ενηλικίωση.
 
Όταν πλέον τους χτυπήσουν την πόρτα οι ενήλικες οικογενειακές ή άλλες υποχρεώσεις, π.χ. ένα πρόβλημα υγείας, τότε ανακαλύπτουν ότι τίποτε το άτρωτο δεν έχει η ζωή τους, αλλά αντίθετα, άφησαν εαυτόν εκτεθειμένο σε κινδύνους, απάτες και επιτήδειους, με αποτέλεσμα η ασφάλεια, οικονομική και ψυχική, να τους διαφεύγει, και μαζί της, η σταθερότητα που απαιτεί η ωριμότητα
 
 
Πέρα από την διασκέδαση, υπάρχουν άλλοι, πολυμορφικοί μετασχηματισμοί μηχανισμών διαχείρισης της νεαρής συνείδησης καθώς οδεύει προς το σφαγείο του εξαρτησιογόνου καπιταλισμού – εκείνου του πολιτεύματος που όχι μόνο έχει ήδη εφαρμοστεί, αλλά πλέον θέλει και να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός από την σκλαβιά και την υποταγή σε αφηρημένα, παγκοσμιοποιημένα συμφέροντα που έχουν την δύναμη, ως άλλες θεότητες, να αποφασίζουν για ζητήματα ζωής και θανάτου εκατομμυρίων ανθρώπων.
 
Ο εξαρτησιογόνος καπιταλισμός είναι εκείνο τα παγιωμένο σύστημα που μεταφέρει το χρήμα και ό,τι αυτό μπορεί να αγοράσει, δηλαδή τα πάντα, στην άρχουσα τάξη. Η ελάχιστη αυτή μερίδα της κοινωνίας, που υπολογίζεται στο 1% παγκοσμίως, είναι μια πρωτοφανής κοινωνική συνθήκη, ένα είδος διεστραμμένης ταξικής ανατροπής που θέτει υπό αμφισβήτηση δεδομένα που η ανθρωπότητα έχει θέσει από εποχής Γαλλικού διαφωτισμού.
 
Εξαρτησιογόνο είναι αυτό το σύστημα επειδή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα πρέπει να συνεργαστείς, να πάρεις την δόση βρομερής συνενοχής με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα διαφθοράς και βίας. Είτε είσαι μισθωτός σκλάβος, είτε πλουτοκράτης, είτε μεσάζων, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Οι στυγνές απειλές και τα παραδείγματα προς αποφυγήν είναι δίπλα σου ανά πάσα στιγμή – πρόσφυγες, άστεγοι, δολοφονημένοι, αυτόχειρες. Αν τολμάς, σήκωσε κι εσύ κεφάλι.
 
Ειδικότερα στην Ελλάδα, οι νέοι άνθρωποι, είναι ξένοιαστοι και αφελείς, μιας και η εφηβεία μπορεί να τους σύστησε την ζωή και τον κόσμο υπό το συγκρουσιακό και επώδυνο φαινόμενο της τεχνητής κρίσης, αλλά τα παιδικά τους χρόνια διατηρούν μνήμες ευμάρειας και ανεμελιάς. Είναι και αυτοί μολυσμένοι με τον ιό της ελπίδας για ένα καλύτερο παρελθόν, όπως και η γενιά των γονιών τους. Δεν μπορούν να δουν την νέα πραγματικότητα ως ένα πραξικόπημα που αν δεν ανατραπεί το συντομότερο θα εδραιωθεί και θα έχει αντηχήσεις και επιρροή σε βάθος αιώνων.
 
Ακόμα χειρότερα, αυτή η νεανική αθωότητα είναι νοσηρή απομίμηση και όχι αυθεντική παιδικότητα, μιας και η αναφορά στις συγκεκριμένες «καλύτερες εποχές», της περασμένης και προπερασμένης δεκαετίας, επί της ουσίας είναι μια νοσταλγία για μια περίοδο όπου απλά οδηγούμασταν, μεθυσμένοι από ψευδαισθήσεις, στον σημερινό όλεθρο. Τον όλεθρο της τρομακτικής ανεργίας, της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, της αστυνομικής βίας, της δικαστικής πλάνης, της τηλεοπτικής παράκρουσης, της εξουσίας των ψυχοπαθών, των πονηρών, των αδίστακτων.
 
Η πλέον επικίνδυνη δεξαμενή εγγειοβελτιωτικής διαχείρισης της νεανικής αμφισβήτησης γεμίζει διοχετευμένη από αγωγούς που μιμούνται την επανάσταση ως γλώσσα και αισθητική, ψευδεπίγραφα σκευωρώντας και φαλκιδεύοντας την επικίνδυνη για το κατεστημένο αντίδραση, μέχρι αυτή να ενδυθεί την στολή του εναλλακτικού και του καλλιτεχνίζοντος, δηλαδή να περιθωριοποιηθεί, κατά προτίμηση επί σκηνής ώστε αφενός να προσφέρει θέαμα, αλλά και να μπορεί να παράγει άρτο. Οι αγωγοί αυτοί μπορεί να είναι εκθέσεις τέχνης, αθλητικές συναντήσεις, φεστιβάλ πάσης φύσης και, στο έσχατο επίπεδο της εκμετάλλευσης των καλόψυχων, ο εταιρικός εθελοντισμός.
 
Οι νεαροί άνθρωποι που θέλουν, επειδή πρέπει, να ανακρίνουν, να ταρακουνήσουν, να εναντιωθούν στο παρόν, στρεβλό καθεστώς δεν έχουν το περιθώριο να εκπροσωπηθούν ή να συμμετέχουν σε κρατικά οργανωμένες εκθέσεις, να εμφανίζονται ή να συμμετέχουν σε φεστιβάλ ή επιχειρήσεις χρηματοδοτημένες από ιδιωτικούς χορηγούς αμφισβητούμενου ήθους και πολιτικής θέσης, περιοδικά και εφημερίδες με πολυσχιδείς διαπλοκές με το κράτος.
 
Αυτό που οφείλουν να κάνουν είναι να διατηρήσουν πάση θυσία την ανεξαρτησία τους προκειμένου να είναι ελεύθεροι και να αποφύγουν την εκμετάλλευση. Καλύτερα να ζεις με την αγωνία του επόμενου πελάτη, παρά να εξαρτάσαι από τις διεστραμμένες ορέξεις ενός υπερεξελιγμένου, υπερξελιγωμένου και εν τέλει άδικου φεουδαρχικού συστήματος.
 
Κάποιοι νέοι άνθρωποι που είναι αρκετά θρασείς ώστε να νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν το σύστημα δουλεύοντας από τα μέσα, μάλλον δεν έχουν ακούσει ότι η εξουσία, την παρούσα στιγμή, και ίσως εσαεί, μιλάει μόνο με όπλα. Όποιος έχει την ικανότητα να διαπραγματεύεται υπό την απειλή όπλου, ίσως δεν ανήκει πια σε εκείνους που ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο, ίσως είναι πολύ δειλός για να κάνει αλλιώς, ίσως είναι παράτολμος – το σίγουρο όμως είναι ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τα όρια.
 
Νεολαία που δεν ξεφεύγει από τα όρια που της έχει θέσει η προηγούμενη γενιά είναι νεολαία ανίκανη να αλλάξει τα πράγματα. Και τα πράγματα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουν, αν δεν θέλουμε να ζούμε υπό ένα καθεστώς που θεωρεί φυσιολογικό και διαπραγματεύσιμο να είναι Υπουργός Υγείας ένας τηλεπωλητής που κυκλοφορεί με το τηλέφωνο του Μπάρμπα-Στρουμφ στην Βουλή και να περηφανεύεται ότι είναι προς δόξαν του να απειλεί με απόλυση κορυφαίους νευροχειρούργους δημόσιων νοσοκομείων ενώ εκείνοι δηλώνουν απλήρωτοι.
Οπότε είναι καιρός να αλλάξει η νεολαία. Και να συνειδητοποιήσει ότι πλέον ο στόχος δεν είναι μια θέση στο σύστημα, αλλά η ανατροπή της συνθήκης που απαιτεί ένοπλη διαπραγμάτευση εφ' όσον οι ένοχοι πρέπει να απολογηθούν και να επανορθώσουν τις ακραίες ζημιές που έχουν προκαλέσει.
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να πάψει η εξουσία να τρομοκρατεί, να κάνει καψόνια, να καταστρέφει, να λεηλατεί, να αποβλακώνει, να απελπίζει.
Υπάρχει μια και μοναδική λύση για τον αφοπλισμό αυτής της τάξης πραγμάτων. Αυτή είναι η άρνηση συνεργασίας, με κάθε τρόπο.
Από σιωπηλή μέχρι κραυγαλέα, όλοι οι νέοι άνθρωποι αυτής της χώρας πρέπει να αρνούνται την συμμετοχή και την στήριξη μιας κυβέρνησης που οδηγεί την γενιά τους στον αφανισμό.
Όλοι όμως. 
 
Εκείνοι που αδιαφορούν, θα τιμωρηθούν, όχι από τους αντιρρησίες συνείδησης, αλλά από το ίδιο το καθεστώς, αφού, για να επιβιώσει η παρούσα τάξη πραγμάτων, δεν έχει διστάσει να ομολογήσει ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και βολεύεται με Ναζιστικούς φόνους αθώων ανθρώπων. Δηλαδή δεν διστάζει να ομολογήσει ότι πατάει, ατάραχη, επί πτωμάτων.
 
Τι άλλο πρέπει να ακούσει κανείς για να διακόψει κάθε επαφή με κάποιον?


Πηγή iefimerida.gr

Δηλητήρια με αποδείξεις - Φωτογραφίες από το χθεσινό ατύχημα της Ελληνικός Χρυσός

Δείτε πρώτα τις φωτογραφίες από το κοντέινερ και τις σημάνσεις που αυτό φέρει.

Μετά διαβάστε τις εξηγήσεις των σημάνσεων.

"Προστασία" και "νέες τεχνολογίες" και η "Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων" και "μπλα μπλα
μπλα" τα λόγια τα παχιά με τον λύκο που φυλάει τα πρόβατα!



1. Οι φωτογραφίες από το κοντέινερ της εταιρείας:







2. Οι εξηγήσεις των σημάνσεων που υπάρχουν πάνω στο κοντέινερ:
η μεταφορά τους ενέχει κίνδυνο:










3077 = Επικίνδυνη για το περιβάλλον ουσία, στερεή:













Ουσία επικίνδυνη για το περιβάλλον:












Επικίνδυνο για το περιβάλλον. Μπορεί να βλάψει το νερό, τον αέρα, έδαφος και τα ζώα έτσι και την υγεία του ανθρώπου:



3. Η εταιρεία, όπως διαφημίζεται "Ένας από τους χαμηλότερου κόστους παραγωγείς χρυσού"










πηγή: sillent-footsteps

Φθηνά δάνεια για μεταρρυθμίσεις σε όλη την Ευρώπη, εκτός... της Ελλάδας

Επιμέλεια: Αγγελική Κιλιντζόγλου

Για άλλη μια φορά η χώρα μας βρίσκεται στη θέση του «μαύρου προβάτου» της ευρωζώνης. Την ώρα που οι ευρωπαίοι εταίροι μας, πιέζουν την κυβέρνηση για την υλοποίηση μεταρρυθμιστικών δράσεων ζητώντας από την Αθήνα να λάβει σκληρά μέτρα για την επίτευξη αυτού του σκοπού, οι ίδιοι ετοιμάζονται να χρηματοδοτήσουν τις εθνικές μεταρρυθμίσεις των κρατών- μελών της ευρωζώνης με φθηνά δάνεια εξαιρώντας από το πρόγραμμα την Ελλάδα.

Σύμφωνα με εννεασέλιδο έγγραφο που έχει στην κατοχή του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η συζήτηση αυτή θα αρχίσει στη συνάντηση των ανώτερων αξιωματούχων της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες στις 26 Νοεμβρίου κατά την οποία θα γίνουν οι προετοιμασίες της επόμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 19 - 20 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, η Ευρωζώνη μελετά το ενδεχόμενο χορήγησης φθηνών δανείων στις χώρες της Ένωσης ως κίνητρο για την ενεργοποίηση κυβερνητικών πρωτοβουλιών που θα αφορούν την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Τα δάνεια αυτά θα είναι άκρως ελκυστικά αφού θα φέρουν σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο από εκείνο που θα μπορούσε να πάρει μια χώρα βγαίνοντας στις αγορές. Μία τέτοια ιδέα έιχε ξανασυζητηθεί, αναφέρει το Reuters, ωστόσο η Γερμανία είχε αντισταθεί.

Προκειμένου να χορηγούνται τα εν λόγω χαμηλότοκα δάνεια, τα κράτη – μέλη καλούνται να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα τα κράτη θα πρέπει να καταρτίζουν προγράμματα, τα οποία θα υιοθετούν μεταρρυθμιστικά προγράμματα της ευρωζώνης, ενώ τα δάνεια δεν θα είναι διαθέσιμα για όσες χώρες διαθέτουν μακροοικονομικές ανισορροπίες ή τελούν υπό διεθνή επιτήρηση, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα.

Παράλληλα η χρονική διάρκεια και το ύψος των δανείων δεν θα συνδέεται με το κόστος των μεταρρυθμίσεων, αλλά ωστόσο, θα λειτουργούν επικουρικά στην εθνική οικονομία της χώρας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, δεν υπάρχει κάποιο σαφές, αυστηρό σχέδιο για τον τρόπο χρηματοδότησης των εν λόγω δανείων, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα εμπίπτουν στον προϋπολογισμό της νομισματικής ένωσης.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η διαδικασία εξυγίανσης για την Ελλάδα και για κάθε Έλληνα πολίτη ξεχωριστά» δήλωσε χθες, κατά τα άλλα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Όλι Ρεν, προσπαθώντας να δείξει ένα «συμπαθές» πρόσωπο της Ε.Ε. Στη θεωρία, γιατί στην πράξη μόνο υφεσιακές πολιτικές λιτότητας και «χαμένη υπομονή» βλέπουμε.
 
http://newpost.gr/
 

Προϋπολογισμός: «Αφαίμαξη» 6,1 δισ. € χωρίς τα νέα μέτρα!

Μια πρόσθετη «τραβηχτική» 6,1 δισ. ευρώ προβλέπει ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2014, που κατατεθηκε χθες στη Βουλή χωρίς τα νέα μέτρα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα. Ο νέος Προϋπολογισμός θα προβλέπει ανάπτυξη 0,6% και μείωση της ανεργίας στα επίπεδα του 24,5%.

Η «προσαρμογή» των 6 δισ. ευρώ θα γίνει με πρόσθετους φόρους σχεδόν 2,48 δισ. ευρώ στα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία των εκατομμυρίων νοικοκυριών, αλλά και με περικοπές κοινωνικών δαπανών της τάξης των 3,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων προβλέπεται να αυξηθούν κατά 11,5% (ή κατά 1,33 δισ.), από 11,575 δισ. ευρώ το 2013, σε 12,908 δισ. ευρώ το 2014. Οι άμεσοι φόροι θα αυξηθούν κατά 8,5% και οι έμμεσοι θα μειωθούν κατά 1,8%.

Ειδικά για τα έσοδα από τις επιχειρήσεις, προβλέπεται «τερατώδης» αύξηση της τάξης του 137,3%. Στην κατηγορία των εσόδων από επιχειρήσεις εντάσσονται από το επόμενο έτος και οι εισπράξεις από όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν μπλοκάκι, οι οποίοι ως γνωστόν θα φορολογηθούν με τους τσουχτερούς συντελεστές που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις.

Οι εισπράξεις του Δημοσίου από τη σκληρή φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προβλέπεται να αυξηθούν κατά 41,4% (ή 1,153 δισ. ευρώ) και από 2,784 δισ. ευρώ το 2013 σε 3,937 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα:

Ποσό της τάξεως των 2,65 δισ. ευρώ, θα προέλθει από την εφαρμογή των ρυθμίσεων για την επιβολή του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Αλλο 1 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα εισπραχθεί από τις υπολειπόμενες διμηνιαίες δόσεις του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων του έτους 2013, οι οποίες θα εισπραχθούν στο πρώτο πεντάμηνο του 2014 και εντάσσονται ταμειακά στα έσοδα του νέου Προϋπολογισμού.

Επιπλέον 280.000.000 ευρώ προβλέπεται να εξασφαλιστούν από την είσπραξη των δύο τελευταίων μηνιαίων δόσεων των Φόρων Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013, τους δύο πρώτους μήνες του 2014, καθώς επίσης και από την επιβολή νέων αυξημένων φορολογικών επιβαρύνσεων στις κληρονομιές, τις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων.

Ο Προϋπολογισμός του 2014 προβλέπει περικοπές 3,14 δισ. ευρώ σε δαπάνες για συντάξεις, κοινωνικές παροχές και «ψαλίδι» 443.000.000 ευρώ στα λειτουργικά έξοδα.

Οι δαπάνες για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται να μειωθούν κατά 280.000.000 ευρώ το 2014, ενώ οι επιχορηγήσεις και δαπάνες για συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης θα περικοπούν περαιτέρω κατά 3,14 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα:

α) Το συνολικό κονδύλι για μισθούς και συντάξεις υπαλλήλων του Δημοσίου προβλέπεται να παραμείνει αμετάβλητο στα 17,72 δισ. ευρώ.

β) Οι δαπάνες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων προβλέπεται να μειωθούν κατά 3,14 δισ. ευρώ.

γ) Οι καταναλωτικές δαπάνες του κράτους προβλέπεται να μειωθούν κατά 443.000.000 ευρώ ή κατά 18,7% και να περιοριστούν στα 1,932 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα ανέλθει σε 812.000.000 ευρώ (0,4% του ΑΕΠ) και το 2014 σε 2,9 δισ. ευρώ (1,6% του ΑΕΠ). Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2013 υπολογίζεται σε 2,2% του ΑΕΠ (3,9 δισ. ευρώ) και σε 2,3% του ΑΕΠ (4,2 δισ. ευρώ) για το 2014. Το χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ, υπολογίζεται στο 175,5% για το 2013 και στο 174,8% για το 2014. Η ανεργία θα υποχωρήσει στο 24,5% το επόμενο έτος, έναντι 25,5% το 2013. Στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, έσοδα από 3,56 δισ. ευρώ αναμένει για το 2014 το υπουργείο Οικονομικών.

Στέλιος Kράλογλου