EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σαμαράς: Βλέπω φως στο τούνελ - Νewsbomb: Ελπίζουμε να μην είναι νταλίκα!

Και όμως... σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά από 7 χρόνια ύφεσης, μπαίνουμε επιτέλους στην ανάκαμψη και δικαιώνονται οι θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν θα χρειαστεί καινούργιο Μνημόνιο και δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε συντάξεις και μειώσεις μισθών.

Αυτά είπε με λίγα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς κατά την εν εξελίξει επίσκεψή του στο Βερολίνο, ενώπιον της ιδιαίτερα χαρούμενης Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία με την σειρά της επιβεβαίωσε ότι: «Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα».

Βέβαια, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος, παραδέχτηκαν πως χρειάζονται πολλά να γίνουν ακόμα, αποφεύγοντας να αναφερθούν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, «βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Η κ. Μέρκελ μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν θέλουν οι Έλληνες να δουν καλύτερες μέρες, πρέπει να δούμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Δεν θέλω να μιλήσω για την τρόικα. Η Ελλάδα τήρησε τις υποσχέσεις της και πάνω σε αυτή την βάση θα δοθεί και η επόμενη δόση. Η διαδικασία δεν είναι εύκολη, αλλά είναι εφικτή».

Με λίγα λόγια η λύση βρίσκονταν στο πρωτογενές πλεόνασμα (;). Πάει, λύθηκε το πρόβλημα, τόσο εύκολο ήταν τελικά;

Τώρα, τι ακριβώς εννοεί η κα Μέρκελ όταν αναφέρεται σε εφικτή διαδικασία, τι θα προκύψει από την διαπραγμάτευση, που επιμελώς δεν σχολιάστηκε και τι επιπλέον συνέπειες θα έχει στην ελληνική κοινωνία, είναι κάτι που μένει να αποδειχτεί.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς ελπίζουμε το φως στο τούνελ να μην προέρχεται από τα φώτα κάποιας νταλίκας που θα μας αποτελειώσει...!

newsbomb

Π@π@ριές για να περνάει η ώρα ! Μεϊμαράκης: Να καταργηθεί το αφορολόγητο στους Βουλευτές

Είναι κατανοητή η οργή του κόσμου, αλλά όχι οι αντιδράσεις ορισμένων βουλευτών

"Να έχουν οι βουλευτές βιβλίο εσόδων-εξόδων και να καταργηθεί το αφορολόγητο" προτείνει ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Είναι κατανοητή η οργή του κόσμου, αλλά όχι οι αντιδράσεις ορισμένων βουλευτών. Δεν μπορούμε να μειώσουμε τη βουλευτική αποζημίωση, επειδή αυτή είναι συνδεδεμένη, από το Σύνταγμα, με τις αποδοχές των δικαστών. Ομως, δεν υπάρχουν πλέον οι 16 μισθοί, ούτε τα έξοδα κίνησης. Είναι υποκριτές όσοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει μείωση».

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν βουλευτές που θέλουν να κλείσει το κοινοβούλιο», ενώ για τα υποβρύχια είπε πως «επί υπουργίας μου δεν πληρώθηκε τίποτα για τα υποβρύχια».
 
parapolitika.gr
 

“Βαφτιστήρια” του Τσοκάλογλου τοποθετούνται νέοι διοικητές στα νοσοκομεία.Μόνον προσόν η Καλαμάτα και το παραγοντιλίκι στην ΟΝΝΕΔ!

Η 32χρονη, Εύη Παπαγεωργίου, νέα διοικήτρια στο νοσοκομείο Σπάρτης.


Από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν οι νέοι Διοικητές στα Νοσοκομεία της χώρας.Για το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης διοικήτρια ορίζεται η Ευδοξία Παπαγεωργίου και αναπληρωτής διοικητής ο Δημήτρης Παναγόπουλος.

Η Εύη Παπαγεωργίου: γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 4 Νοεμβρίου 1980. Κατάγεται από το Μάνεσι Αριστομένους, όπου και μεγάλωσε.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της πάνω στα Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας.

Τα προσόντα της, βάσει των οποίων διορίστηκε ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ σε νοσοκομείο:

Α. Ακαδημαϊκά

1.] Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης Πανεπιστημίου Πατρών

2.] Εν εξελίξει μεταπτυχιακές σπουδές (άρα ΔΕΝ έχει – ακόμη – μεταπτυχιακό τίτλο.

Β. Επαγγελματική προϋπηρεσία

1.] 2005 – 2008: εκπαιδεύτρια στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καλαμάτας

2.] 2003 – 2010: υπεύθυνη υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης στο Κ.Ε.Κ. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

3.] 2008 έως και σήμερα: ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ως σύμβουλος επιχειρήσεων

4.] 2011 μέχρι σήμερα: ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα σε οικονομικά θέματα του δήμου

Γ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ προσόντα

1.] Μέλος ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας (2003 – 2010),

2.] Εκλεγμένο μέλος στο Τοπικό γραφείο Καλαμάτας (2007 -2010),

3.] Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ (2007 – 2010)

4.] Εισηγήτρια της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ για θέματα χωροταξίας περιβάλλοντος και δημοσίων έργων (2007 – 2010).

5.] Υπεύθυνη γυναικών ΝΟΔΕ (2010)

6.] Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. (2010).

Ε; είπε κανείς τίποτα; Μήπως νομίζει κανείς πως υπάρχει πιο μορφωμένος (ακαδημαϊκά) ή πιο έμπειρος σε θέματα διοίκησης (γενικότερα) νοσοκομειακών μονάδων (ειδικότερα); Όχι, βέβαια …

tsegkanews.gr

Ποιοι έχουν δικαίωμα να πάρουν σύνταξη στα 55

Τη δυνατότητα να πάρουν πρόωρη σύνταξη από τα 55 έως τα 60 έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 2012. Ωστόσο, σε περίπτωση που το δικαίωμα θεμελιώνεται φέτος, η «έξοδος» γίνεται στα 62.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η απαιτούμενη 25ετία μπορεί να αποτελείται τόσο από τον χρόνο ασφάλισης που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος στο Δημόσιο όσο και από εκείνον του ιδιωτικού τομέα που έχει διανυθεί σε φορείς ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.α.).

Επιπρόσθετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πλασματικά έτη για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη. Οσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν τα «νέα» πλασματικά έτη που προβλέπονται από τον νόμο 3865/2010 (τέκνα, σπουδές), ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι μπορούν να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη που προβλεπόταν σε παλαιότερους νόμους (στρατός, προσόν διορισμού κ.λπ.).

Πέναλτι

Προσοχή, καθώς όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2010, έχουν «πέναλτι» 4.5% για κάθε έτος πρόωρης εξόδου (και μέχρι 22.5% για την πενταετία). Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, η μείωση είναι 6% τον χρόνο και 30% την πενταετία.

Συγκεκριμένα τα όρια ηλικίας για πρόωρη σύνταξη στο Δημόσιο έχουν ως εξής:

Αντρες. Τυχεροί είναι όσοι συμπληρώνουν 25ετία τη διετία 2011-2012, καθώς προβλέπονται μειωμένα όρια συνταξιοδότησης. Ειδικότερα για θεμελίωση το 2011 η «έξοδος» γίνεται στα 56 και το 2012 σε ηλικία 58 ετών.

Οσοι άντρες συμπληρώνουν την 25ετία μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, μπορούν να αποχωρήσουν στα 60 με μειωμένη σύνταξη. Οπως ήδη αναφέρθηκε, από φέτος το όριο πάει στα 62 για πρόωρη σύνταξη (καθώς πλήρης σύνταξη δίνεται στα 67).

Γυναίκες. Κερδισμένες είναι οι γυναίκες που θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, καθώς αποχωρούν με πρόωρη σύνταξη στα 55. Τη διετία 2011- 2012 προβλέπονται μεταβατικές ρυθμίσεις, ενώ από φέτος πρόωρη σύνταξη καταβάλλεται στα 62.

Συγκεκριμένα εφόσον η θεμελίωση γίνεται μέσα στο 2011 το όριο πάει στα 56 (δηλαδή ισχύουν ενιαίες ρυθμίσεις με τους άντρες). Σε περίπτωση που η 25ετία συμπληρώνεται το 2012 το όριο ηλικίας πάει στα 58.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ 


 

ΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ

Δε λειτουργούσε σωστά η ΕΡΤ. Το γνωρίζαμε όλοι. Κάποιος έπρεπε να τη φτιάξει. Αντί γι’ αυτό ήρθε κάποιος και την έκλεισε. Γιατί; Επειδή έτσι. Επειδή τον βόλευε, επειδή βαριόταν να ασχοληθεί, επειδή δεν ήξερε, επειδή δεν τον νοιάζει. Πολλά επειδή.

Δε λειτουργούν σωστά τα πανεπιστήμια. Το γνωρίζαμε όλοι. Θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτερα. Απλώς θα έπρεπε να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά, να συζητήσει, να γνωρίζει, να
ακούσει, να δημιουργήσει. Αντί γι’ αυτό, ήρθε κάποιος και λέει απολύονται οι υπάλληλοι κι ας μη μπορούν τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν. Υπάρχουν και τα ιδιωτικά, υπάρχει και το εξωτερικό. Γιατί; Επειδή έτσι τον βόλευε, επειδή βαριόταν να ασχοληθεί, επειδή δεν ήξερε, επειδή δεν τον νοιάζει. Πολλά επειδή.

Δε λειτουργούσε σωστά το δημόσιο σύστημα υγείας. Το γνωρίζαμε όλοι. Θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς, να είναι πιο ανθρώπινο, να κυνηγηθεί αποτελεσματικά το φακελάκι, να ελεγχθούν οι προμήθειες. Αντί γι’ αυτό, αποφάσισαν να το ιδιωτικοποιήσουν, να το δώσουν σε ασφαλιστικές εταιρείες, να το απογυμνώσουν, να το τελειώσουν. Γιατί; Επειδή έτσι βόλευε κάποιους, επειδή τα κέρδη από την υγεία είναι πολλά, επειδή έπρεπε να κρυφτούν πολλά σκάνδαλα κάτω από τα ερείπια. Πολλά επειδή.

Δε λειτουργούσε σωστά ο ΟΣΕ. Το γνωρίζαμε όλοι. Θα μπορούσε να είχε εκσυγχρονιστεί, να μην είχε γεμίσει σκάνδαλα, να μην κατάπινε χρήματα. Αντί γι’αυτό, θα τον κλείσουν, θα τον πουλήσουν, θα τον ξεκάνουν και θα τον ξεχάσουμε. Γιατί; Επειδή έτσι βόλευε κάποιους, επειδή όλα πρέπει να ξεπουληθούν, επειδή κανείς δεν αντιδρά. Πολλά επειδή.

Δε λειτουργούν σωστά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί φοροδιαφυγής. Θα μπορούσαν να λειτουργούν άψογα. Να ελέγχονται όλοι και να τιμωρούνται οι επίορκοι ελεγκτές. Αντί γι’ αυτό, κλείνουμε τα μάτια στη φοροδιαφυγή, καλύπτουμε όσους ξέρουμε ότι φοροδιαφεύγουν και κάνουμε τα πάντα για να μειωθεί ο έλεγχος. Γιατί; Επειδή έτσι γουστάρουμε κι επειδή τα σόγια μας είναι μπλεγμένα σε λίστες φοροφυγάδων.

Θα δω την κατάσταση όσο πιο μαλακωδώς καλοπροαίρετα γίνεται. Οι άνθρωποι αυτοί που κυβερνούν, δεν κλείνουν, γκρεμίζουν, καταστρέφουν και ξεπουλάνε τα πάντα επειδή έχουν ή εξυπηρετούν συμφέροντα, αλλά επειδή δεν ξέρουν πώς να δημιουργήσουν ή να βελτιώσουν. Όμως εδώ και τέσσερα χρόνια διδάσκουν στο λαό τους την πρακτική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι».

Ξεχνάνε κάτι βασικό. Ότι η δημοκρατία τους και ο κοινοβουλευτισμός τους έχουν τόσα σάπια δόντια που το στόμα τους ζέχνει από τη μπόχα όποτε το ανοίξουν. 

Ως εκ τούτου, ας μην «αγανακτούν» όταν ακούνε για κρεμάλες και λαιμητόμους. Δεν ξύπνησε ως δήμιος ο καθένας ένα πρωί. 

Αυτοί τον έφτιαξαν. 

Μας έμαθαν ότι όταν πονάει δόντι, κόβεις κεφάλι. Τα υπόλοιπα μπορούν να τα μάθουν διαβάζοντας ιστορία.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

Γένοβα: Συνεχίζεται η απεργία στα ΜΜΜ

Στην Γένοβα συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των δημοτικών αρχών να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίησή τους.

Η πρόταση του δημάρχου Μάρκο Ντόρια να αναβληθεί η εφαρμογή του σχεδίου αυτού για ένα χρόνο δεν έγινε δεκτή από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μεγάλο μέρος των 2.300 εργαζομένων στον τοπικό οργανισμό μέσων μαζικής μεταφοράς μετά από νέα συνέλευση σήμερα συμμετείχε σε μια πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συνδικαλιστές δήλωσαν χαρακτηριστικά στον ιταλικό Τύπο ότι «από την σπίθα της Γένοβας μπορεί να ξεσπάσει πυρκαγιά, που θα επεκταθεί σε όλη την χώρα».

Μετά από συνάντηση με ιθύνοντες του δήμου, εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής οργάνωσης Faisa-Cisal τόνισαν ότι «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν και άλλες θυσίες. Οι προϋποθέσεις που τίθενται είναι απαράδεκτες, και για τον λόγο αυτό τα λεωφορεία δεν πρόκειται να βγουν ούτε και σήμερα από τα αμαξοστάσια».

«Αν δεν σταματήσει η απεργία αυτή, την οποία θεωρούμε παράνομη, δεν πρόκειται να αναθεωρήσουμε τις αποφάσεις μας ούτε καν εν μέρει», διεμήνυσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ντόρια.

Ο νομάρχης Τζοβάνι Μπάλσαμο, είπε πως θεωρεί ότι «πρέπει να προστατευθεί η Δημοκρατία» πρόσθεσε όμως ότι «η επ' αόριστον αυτή απεργία είναι ανεύθυνη». Με τους συμμετέχοντες στην απεργία συνομίλησε ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, εκφράζοντας αλληλεγγύη στις διεκδικήσεις τους.

ΠΗΓΗ

Η χαρά του εργολάβου

Φαραωνικού τύπου έργα, τα οποία είτε δεν περιλαμβάνονταν στην προηγούμενη έκδοση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας – Αττικής είτε δεν αντέχουν στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η οικονομική κρίση στην κυκλοφορία του Λεκανοπεδίου, περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) που θα συζητηθεί την επόμενη Τετάρτη σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής. Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο χαρακτηρίζεται «η χαρά του εργολάβου», αφού ανασταίνει ακόμα και την τεράστιου κόστους σήραγγα Αργυρουπόλεως, δηλαδή τη διάνοιξη σήραγγας στον Υμηττό που θα συνδέει την παραλιακή λεωφόρο με τα Μεσόγεια. Σύμφωνα με το σχέδιο, η σήραγγα «θα αξιολογηθεί ως μία εκ των εναλλακτικών λύσεων οδικής διασύνδεσης Ελληνικού – Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών».

Στο νέο ρυθμιστικό εντάσσονται επίσης η επέκταση της Αττικής Οδού ως το Λαύριο καθώς και η Ελεύθερη Λεωφόρος Σταυρού – Ραφήνας, στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο με την Αττική Οδό ως τη διασταύρωση Ραφήνας και η σύνδεση με τη βόρεια πύλη του Διεθνούς Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. Για ακόμα μια φορά περιλαμβάνεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο και ο «στοιχειωμένος» οδικός άξονας Ελευσίνας (Κόμβος Αγ. Λουκά) – Θήβας με το επιχείρημα ότι «θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων στον άξονα ΠΑΘΕ και θα αποφορτίσει την Παρακηφίσια Λεωφόρο και τον Αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Λαμίας στο τμήμα Αθηνών – Υλίκης, από πλευράς κυκλοφοριακής και περιβαλλοντικής.
 

Το έργο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί μέσω σύμβασης παραχώρησης (ο ανάδοχος θα διαχειρίζεται και τα διόδια), όπως και η επίσης «στοιχειωμένη» υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος. 

Οι διαγωνισμοί για τα δύο έργα (όπως και για τη ζεύξη Λευκάδας) αναβάλλονται συνεχώς, γιατί ουδείς ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Προ ημερών αναβλήθηκαν για τρίτη φορά για την άνοιξη του 2014, με την ελπίδα ότι ως τότε θα έχουν διαμορφωθεί καλύτερες συνθήκες. 

Στο νέο Ρυθμιστικό εντάσσονται και οι επεκτάσεις του μετρό (με τη νέα γραμμή 4) και του δικτύου τραμ.
 

Φώτης Κόλλιας – Δημοκρατία

Το σπιτάκι σου, το φτωχοκαλυβάκι σου … δεν ήταν τελικά δικό σου.

Όπως έλεγε ο Χάξλεϋ , η ουσία είναι να κατορθώσει κάποιος να μην είναι μέρος αυτού του κόσμου αλλά να ζει μέσα σ΄αυτό το κόσμο. Ένας καλός παρατηρητής δηλαδή που δεν χρειάζεται να πάει σε κάποιο ερημωμένο βουνό για να πει πως δεν συμμετέχει σ΄αυτό που δεν τον εκπροσωπεί. 

Μπορείς να είσαι εδώ, να συναναστρέφεσαι, να μιλάς, να δουλεύεις, να διασκεδάζεις, να κάνεις οικογένεια, να προχωράς δίπλα σε όλους, αλλά αυτό δεν σε υποχρεώνει να τους μοιάζεις. Να τους αντιγράφεις. Να χρειάζεσαι την αποδοχή τους. Το πρώτο βήμα στην ελευθερία ίσως είναι να μπορεί κάποιος να σπάσει τις μέγιστες εμμονές του ανθρώπου, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη να ζήσει πέρα από αυτές. Στα άγνωστα μονοπάτια που είναι κρυμμένα στα ντουλάπια της ανθρώπινης ιστορίας. Εκείνα τα ντουλάπια που κρατιούνται κλειστά, όχι γιατί τα φυλάει κάποιο φοβερό τέρας, αλλά γιατί οι άνθρωποι εκπαιδεύτηκαν να μην ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ να τα ανοίξουν.

Τι φοβάται αλήθεια το μέγα πλήθος; Ποια είναι τα κλειδιά από τις χειροπέδες του; Ποιές είναι τελικά οι χειροπέδες;

Ένα κεραμίδι να βάλει από κάτω το κεφάλι του και μια ανακοίνωση στη γειτονιά πως το κατάφερε κι είναι νοικοκύρης, κι άλλοι θα τον αποδεχτούν σαν άξιο μέλος της κοινωνίας. Οι επεκτάσεις του ελλειμματικού εγώ σε τούβλα, σίδερα και σάρκα . Ανάγκη αποδοχής από τους υπόλοιπους.
 
Οι νοικοκυραίοι δεν δημιουργούνται από κάποια αφηρημένη φιλοδοξία, δημιουργούνται από τη μέγιστη ανάγκη του ανθρώπου. Εκείνη που καλύπτει την μεγάλη του ανασφάλεια. Την ανάγκη να είναι κάποιος αποδεκτός από το κοινωνικό σύνολο. Να μην μείνει παρείσακτος. Μόνος.
Ο άνθρωπος δεν βγήκε ποτέ από εκείνη τη κατάσταση φόβου, όταν ήταν μόνος, ανίδεος, απροστάτευτος, φτυμένος από θεούς και δαίμονες, ένα πιθηκάκι, τρομαγμένο και άοπλο σ’ ένα κατασκότεινο σπήλαιο. Μόνος απέναντι στα πραγματικά θηρία που γρύλιζαν μπροστά του κι εκείνα που έβγαιναν από μέσα του.

Αυτός ο φόβος της ερημιάς, δεν έχει σβήσει ποτέ. Η κοινωνία είναι ένα δώρο που του εξασφαλίζει κόσμο, φωνές, φώτα, θόρυβο, φωλίτσες ασφαλείς η μία κοντά στην άλλη, οι συνήθειες είναι όπλα, η υποταγή σε κανόνες είναι η τάξη που αμπαρώνει τις πόρτες στους φόβους, οι γείτονες είναι η εικόνα στο καθρέφτη. Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν την ιδέα να κοιτάξουν επιτέλους το αληθινό τους πρόσωπο στο καθρέφτη. Ο καθρέφτης τους είναι οι άλλοι, κι οι άλλοι καθρεφτίζονται σ΄αυτούς. Οι φωλίτσες η επιβεβαίωση της νοικοκυρεμένης τάξης. Ανήκω στη γειτονιά με το ΔΙΚΟ ΜΟΥ σπίτι. Και νοιώθω περήφανος ανάμεσα στους υπόλοιπους περήφανους νοικοκύρηδες που τα κατάφεραν. Ο άστεγος στο παγκάκι της πλατείας είναι η σημαδούρα για το που βρίσκονται οι ύφαλοι στην γαλήνια πορεία του καραβιού. Όταν βγεις από το μαντρί σε τρώει ο λύκος. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να θυμούνται… τα πρόβατα.

Πολλοί προσβάλλονται γιατί τώρα τελευταία, έχει γίνει της μόδας να αυτοαποκαλούμαστε πρόβατα που τα σφάζουν. Το ζήτημα είναι πως τα μαντριά έχουν δείξει πλέον το θλιβερό τους πρόσωπο, κι όλη η λατρεμένη ασφάλεια για τη προστασία που παρείχαν από τους λύκους, έχει γκρεμιστεί μπροστά στη βαρβαρότητα των τσοπάνηδων.

Μα γιατί προσβάλλονται; Σπίτι μου σπιτάκι μου ήταν το σύνθημα που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Λες και τίποτα δεν θα μπορούσε να αγγίξει κάποιον αν είχε φτιάξει το σπίτι του. Λες κι η βρώμα που απλωνόταν απέξω δεν θα έφτανε σιγά σιγά και στις «φωλίτσες». Φωλίτσες που κράταγαν απέξω ότι δεν γουστάραμε και βάζαμε μέσα ότι γουστάραμε. Ελάχιστοι πρωθυπουργοί των μικρών οικιακών κυβερνήσεων. Κι όλο αυτό το πλήθος νόμιζε πως όντως το σπιτάκι ήταν δικό του. Γιατί πίστεψε εκείνους που μοίραζαν λεφτά και υποσχέσεις.

Κι εδώ έρχεται η άλλη ανθρώπινη εμμονή που περισσότερο από όλες ξέρει να εκμεταλλεύεται η κάθε εξουσία. Η ανάγκη του ανθρώπου να ακούει αυτά που σκέφτεται ο ίδιος από το στόμα κάποιου και να νοιώθει ικανοποίηση πως το μήνυμα ελήφθη, και να προσκολλάται σ΄εκείνον που θα του τα πει, χωρίς να ενδιαφέρεται για το ποιος είναι αυτό που τα προφέρει, αρκεί που φουμάρει το ίδιο τσιγάρο.

Οι πολιτικοί που τόσο πολύ βρίζουν οι αγανακτισμένοι πολίτες σήμερα, είναι τα ίδια τα γκόλεμ που έπλασε με λάσπη από επιθυμίες, εμμονές, φοβίες, μικρότητες, μωροδοξίες, αλαζονείες κι ασυγκράτητη απληστία η κοινωνία που τώρα θέλει να τους λυντσάρει. Οι πολιτικοί δεν είναι τίποτα άλλο από τα φερέφωνα των σκέψεων εκείνων που τους ψηφίζουν. Ο άνθρωπος επιλέγει να προσκολληθεί όχι σε μια σκληρή και ζόρικη αλήθεια αλλά σε ένα κολακευτικό ψέμα που του χαϊδεύει τ΄αυτιά…

Γιατί ψήφισαν τον «λεφτά υπάρχουν»; Γιατί λεφτά ήθελαν..
Γιατί ψήφισαν τον «το χρηματιστήριο θα φτάσει δέκα χιλιάδες μονάδες»; Γιατί τζογάρανε..
Τι άλλο ήταν οι εκλεγμένοι άρχοντες εκτός από εκφραστές των ανθρώπων που ήθελαν την ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΦΩΛΙΤΣΑ ΤΟΥΣ; 

Κοιτάζω τους ανθρώπους που είναι 40, 50 60 και βάλε κι αναρωτιέμαι αν παριστάνουν τους βλάκες ή όντως έχουν αποβλακωθεί εντελώς. Αναρωτιέμαι όταν ακούω διάφορες οργισμένες συζητήσεις, όταν βλέπω να κολλάνε το αυτί στα ραδιόφωνα και τα μάτια στο χαζοκούτι για να ..ενημερωθούν και μετά εκπλήσσονται συνέχεια, εκπλήσσονται γι΄αυτά που έχουν γίνει..
Αναρωτιέμαι πόσο θράσος θέλει για να δουλεύουμε ο ένας τον άλλον έτσι χωρίς καμιά ενοχή. Σε ένα κράτος που μέχρι πριν 3 χρόνια το 80% των ψηφοφόρων χοροπήδαγε σαν κουρδισμένο αρκουδάκι σε πλατείες με μπλε και πράσινα σημαιάκια, υμνώντας τους Καίσαρες του δικομματισμού που κατασπάραξαν τη πατρίδα μέχρι το μεδούλι με όποια πιθανή αθλιότητα και απάτη μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους, τώρα αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι λένε πως δεν ήξεραν. Το λένε και το πιστεύουν. Δεν υπάρχει το θάρρος να βγει ένας, και να πει ναι ρε γαμώτο ήξερα τι ήταν, το έβλεπα αλλά με βόλευε και τους ψήφιζα γιατί έτρωγα καλά. Απλά πράγματα. Το ήξερα αλλά τη πάτησα.
Να ομολογήσει αυτή η κοινωνία πως ήταν τόσο ρηχή που έδωσε τη συγκατάθεσή της να γίνει το ταξίδι της μεταπολιτευτικής Ελλάδας μέσα σ’ένα σάπιο καρυδότσουφλο που πήγαινε όπου το φύσαγε ο άνεμος. Χωρίς ουσία, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς ηθική, χωρίς αρχές. Ο,τι νά’ναι. Ο,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο….
Αναζήτηση εύκολης ευχαρίστησης όχι ευτυχίας που χρειάζεται να κοπιάσεις πνευματικά, για να την φτάσεις, αυτό ήταν το ζητούμενο. Αναζήτηση εύκολου και γρήγορου κέρδους για να εκπληρώσει τα βίτσια που την ευχαριστούσαν αυτό ζητούσε η κοινωνία, όχι πράγματα που θα ωφελούσαν και θα έδιναν ένα άλλο επίπεδο μεγαλείου στις ζωές των ανθρώπων. Θεούς που μπορούν να δωροδοκηθούν, να παίρνουν μίζες και να κάνουν στα γρήγορα ένα θαύμα ζητούσε η κοινωνία. Κι αυτούς τους θεούς έλαβε.
Και τώρα τη στιγμή της αποκαθήλωσης αυτών των ειδώλων, καίγεται το σύμπαν. Στο ξύπνημα, όπου όλα γκρεμίζονται, η φωλίτσα θα πάει μαζί με τα υπόλοιπα. Γιατί τα σπιτάκια ήταν τελικά οι θέσεις στο μαντρί. Οι λύκοι μπορεί να μην μπορούσαν να μπουν μέσα, αλλά οι τσοπάνηδες ήταν οι μόνοι που όριζαν τις τύχες απ’ότα πρόβατα. Κι η καραμέλα που έχαψαν εύκολα τα κοπάδια; Τους έλεγαν αυτά που ήθελαν να ακούσουν, τα έκαναν να νοιώθουν πως είναι πρωταγωνιστές στο έργο. Μόνο που τώρα στο φινάλε βλέπουν τι έλεγε το σενάριο. Σφαγείο. Τροφή. Παϊδάκια στη σχάρα των δαιμόνων που η ίδια η κοινωνία επικαλέστηκε, πουλώντας τη ψυχή της για μια προσωρινή ευχαρίστηση που ήταν τρύπια

 ΠΗΓΗ

Αυτά είναι τα μέτρα – Επιπλέον φόροι, μειώσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο, απολύσεις και περικοπές παντού

- 6 δισεκατομμύρια τα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός
- Θα πληρώνουμε διπλούς φόρους για το 2013 και το 2014 από την αρχή του χρόνου
- Μειώσεις 280 ευρώ στους μισθούς του Δημοσίου
- Μειώσεις 3,1 δισ. σε συντάξεις και εφάπαξ από τα Ταμεία

Η κάνουλα κλείνει για τα καλά. Μόνο η τσέπη του φορολογούμενου πολίτη θα συνεχίσει να ... ρέει αίμα.
Ο προϋπολογισμός, πριν καν μπουν τα επιπλέον μέτρα για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα, περιλαμβάνει μόνο περικοπές μισθών – συντάξεων και αυξήσεις φόρων.

Επί της ουσίας μιλάμε για έναν προϋπολογισμό που επιβαρύνει τους πολίτες με 6,1 δισεκατομμύρια. 2,5 δισ. είναι οι επιπλέον φόροι, άλλα τόσα θα είναι τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το κράτος από την περικοπή σε μισθούς και σε συντάξεις, ενώ από 500 εκατομμύρια θα είναι οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και τις κρατικές υπηρεσίες.
Την ίδια ώρα αυξάνεται η φορολογία των ακινήτων κατά 44%, κατά 11,5% η φορολογία των εισοδημάτων και κατά 8,5% οι έμμεσοι φόροι.

Ουσιαστικά για να μειωθούν οι δαπάνες και να φανούν τα... πλεονάσματα και ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους περιλαμβάνει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Έτσι το πρώτο... θύμα θα είναι και πάλι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπεται να περικοπούν κατά 280 εκατομμύρια ευρώ.

Μειώσεις μισθών και συντάξεων περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός Παράλληλα θα υπάρξουν οι μειώσεις των συντάξεων και των εφάπαξ καθώς από το επόμενο έτος βάσει της συμφωνίας μέσω μνημονίου με την τρόικα το κράτος είναι υποχρεωμένο να μειώσει κατά 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ τις επιδοτήσεις προς τα Ταμεία.

Ενώ οι δαπάνες του κράτους προς τον πολίτη μειώνονται, αυξάνονται σε όλα τα επίπεδα οι φόροι.
Για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ο προϋπολογισμός του 2014 περιλαμβάνει επιπλέον φόρους 2,8 δισεκατομμυρίων με φορολογικές κλίμακες στο 26% και με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ χωρίς καμία ελάφρυνση.
Όλοι, ιδιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες τον επόμενο χρόνο θα πληρώσουν επιπλέον φόρους 1,3 ευρώ για τα ακίνητα, ενώ όλοι έχουν να ξεπληρώσουν μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο και τις... ουρές των φόρων από το 2013.

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2014 θα πρέπει να πληρωθούν οι τελευταίες δόσεις για τον ΦΑΠ, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά και το χαράτσι μέσω ΔΕΗ. Μόνο οι δόσεις αυτές θα επιβαρύνουν τους Έλληνες με περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα αυτά για να ... πέσει το χρέος από 175,5% του ΑΕΠ στο 174,8%. Η κυβέρνηση υπόσχεται όμως ότι τον επόμενο χρόνο αντί ύφεσης 4% που είχαμε εφέτος η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη (0,6%) και η ανεργία θα πέσει από το 25,5% στο 24,5%...

Φόρους του 2013 ως το Μάρτιο θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι Την ίδια ώρα όμως θα χάσουν τη δουλειά τους 11.000 δημόσιοι υπάλληλοι καθώς έχει συμφωνηθεί με την τρόικα να απολυθουν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η τρόικα να ζητήσει απολύσεις και μέσα στο 2015.
 
newsit.gr
 

Προϋπολογισμός: Πλεόνασμα …θανάτου

Τέτοιος θηριώδης εμπαιγμός δεν έχει ιστορικό προηγούμενο…

Η κυβέρνηση της καταστροφής, της φρενοβλαβούς ληστείας του ελληνικού λαού και της ολοκληρωτικής αποτέφρωσης της ελληνικής κοινωνίας, κατέθεσε το νέο προϋπολογισμό και τον
εμφανίζει σαν …αφετηρία «ανάπτυξης»!!!

Το ίδιο και οι γενίτσαροι της προπαγάνδας της: Τρέμη, Πρετεντέρης, Τσίμας, αφήνιασαν εμφανίζοντας τον προϋπολογισμό σαν πολύ θετικό βήμα «σωτηρίας», σαν ζωογόνος πνοή…

Ένα προϋπολογισμό που αποτελεί τη χαριστική βολή της χώρας και του λαού της, τον προβάλλουν σαν «βήμα σωτηρίας»…

Την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ πτώχευση του ελληνικού λαού, το μακάβριο ενταφιασμό του και την καταβαράθρωση της ελληνικής κοινωνίας τα εμφανίζουν σαν «αφετηρία» διεξόδου από το θάνατο.

Τον ίδιο το ΘΑΝΑΤΟ των Ελλήνων τον προβάλλουν σαν …ζωή, ή σαν …αφετηρία ανάστασης!!!

Και όλα αυτά τα κυνικά ψεύδη και τα ξετσίπωτα παραληρήματα τα στηρίζουν πάνω στην αύξηση του «πρωτογενούς πλεονάσματος»: Στο …πλεόνασμα ΘΑΝΑΤΟΥ της Ελλάδας και του λαού της…

Γιατί, αυτό το «πρωτογενές πλεόνασμα» είναι …πλεόνασμα της τελεσίδικης θανατικής καταδίκης του ελληνικού λαού, «πλεόνασμα» που καταγράφει το στήσιμό του στον τοίχο της ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ του εκτέλεσης…

Να δούμε συνοπτικά το τι σημαίνει αυτό το «πρωτογενές πλεόνασμα», σύμφωνα πάντα με τον προϋπολογισμό των ανδρεικέλων:

α). Επιβάρυνση τους ελληνικού λαού κατά 6,1 δισεκατομμύρια.
* 2,5 δισ. είναι οι επιπλέον φόροι
* Άλλα τόσα από τις περικοπές μισθών και συντάξεων
* 500 εκατομμύρια από περικοπές κοινωνικών δαπανών

β). Νέες φοροεπιδρομές:
*Αύξηση της φορολογίας ακινήτων κατά 44%
* Αύξηση της φορολογίας των εισοδημάτων κατά
11,5%
* Αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 8,5%

γ). Η ΑΝΕΡΓΙΑ θα φτάσει το 2014 στα επίπεδα του 24%
Τον ίδιο χρόνο, θα χάσουν τη δουλειά τους 11.000 δημόσιοι υπάλληλοι …

δ). Το δημόσιο χρέος, παρά τα βάρβαρα μέτρα θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο: 320 δισ., από τα 321 δισ. που είναι η εκτίμηση για το 2013.

ε). Σφαγιασμός Κοινωνικών δαπανών κατά 2,7 δισ. που σε συνδυασμό με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την εργοδοσία, θα καρατομήσουν παραπέρα τις συντάξεις, επιδόματα υγείας κ.λπ…

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο τακτικός προϋπολογισμός για το 2014 προβλέπει περίπου 2,3 δισ. ευρώ λιγότερα για τη χρηματοδότηση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (11,7 δισ. προς τα ασφαλιστικά ταμεία, 774 εκατ. προς τον ΕΟΠΥΥ και 1,11 δισ. προς τα νοσοκομεία)…

Πάνω σ’ αυτόν το ΘΑΝΑΤΟ των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της αγροτιάς και γενικότερα του ελληνικού λαού, αλλά και στην ΟΛΙΚΗ αποσάθρωση της ελληνικής κοινωνίας, επιχειρείται να στεριωθεί το αιμάτινο οικοδόμημα του «πρωτογενούς πλεονάσματος»…

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ…

Οι μέρες τους είναι μετρημένες…

Σιγά μην πέσουμε για τα κ@λόσπιτα των φτωχών

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

Και να που έφτασε κι άλλος ένας κόμπος στο χτένι, αυτή τη φορά πιο μεγάλος. Ή θα ξεδοντιάσει το χτένι και θα περάσει ή το χτένι θα αποδειχτεί ανθεκτικό για μία ακόμη φορά. Όμως, επειδή αυτή τη
φορά το νήμα τραβιέται από την κοινωνία με μεγάλη δύναμη, αν, τελικά, αντέξει το χτένι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γκρεμιστεί ο αργαλιός.

Κάθε φορά που το τέρας παραγγέλνει την τροφή του εμφανίζονται στον ορίζοντα πιστοί υπηρέτες, διαφορετικοί κάθε φορά μα και τόσο ίδιοι μεταξύ τους, που είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να μπορεί το τέρας να συνεχίζει να αναπνέει, να συνεχίζει να πεινάει να συνεχίζει να αποζητάει τροφή.

Και οι υπηρέτες, λυσσασμένα σκυλιά με ψεύτικα δόντια, τρέχουν να θερίσουν ζωές και όνειρα.

Αγράμματοι να μείνουν οι φτωχοί που εκείνοι δημιούργησαν, χωρίς σπίτια να μείνουν οι φτωχοί που εκείνοι τους οδήγησαν στη φτώχια, ελεύθεροι και με τις τιμές που τους αρμόζουν να μείνουν οι κλέφτες του μόχθου των ανθρώπων και οι μπαταχτσήδες της πολιτικής και της οικονομίας, στο διάολο να πάνε οι άρρωστοι, οι άστεγοι, οι άνεργοι και όσοι ακόμη έχουν δουλειά.

Το τέρας πεινάει και πρέπει να φάει. Ζητάει σπίτια, περιουσίες, εγκαθιστά το κρύο στα σπίτια, στερεί το φως και το νερό, τη γνώση και τη μόρφωση των ανθρώπων και οι πιστοί υπηρέτες τα σκυλιά τα λυσσασμένα με τα ψεύτικα δόντια βγαίνουν παγανιά ουρλιάζοντας και γρυλίζοντας, για να του τα προσφέρουν.

Ως αντάλλαγμα, μπορούν και ζουν σε χρυσά σκυλόσπιτα μες στη χλιδή και τον πλούτο, αλυσοδεμένοι σε αναπαυτικές καρέκλες αξιωμάτων απ΄όπου εξαπολύουν λόγους κενούς, ψεύτικους και απειλητικούς.

Αλλάζουν το μαντρί που υπερασπίζονται με την ίδια ευκολία που σκορπίζουν τον πόνο, την απόγνωση και το θάνατο.

Γλύφουν εκεί που πριν από λίγο καιρό έφτυναν, κολακεύουν και στηρίζουν εκείνους που πριν από λίγο καιρό «έβριζαν» και απαξίωναν, καταδικάζουν πρακτικές και ενέργειες τις ίδιες που πριν από λίγο καιρό ακολούθησαν, υποκρίνονται μπρος στη θεά κάμερα και καμώνονται πως νοιάζονται για ανθρώπους, τόπους και πατρίδες, την ίδια στιγμή που φέρονται στους ανθρώπους σαν να είναι ζώα και ξεπουλούν, μπιρ παρά, τόπους και πατρίδες.

Λες και είναι δικός τους ο χρυσός και όχι δικός μας, λες και είναι δικά τους τα δάση και όχι δικά μας, λες και είναι δικά τους τα πετρέλαια, τα ορυκτά, ο αέρας, το νερό και όχι δικά μας.

Ιερό δεν έχουν, όσιο δεν έχουν η τσίπα τους τελείωσε και κρύβουν το τρομακτικό τους πρόσωπο σε ακριβά κοστούμια και θωρακισμένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Φοβούνται και κυκλοφορούν με πολυάριθμη συνοδεία. Άραγε γιατί να φοβούνται αφού κάνουν το σωστό; Από ποια συμφέροντα νιώθουν ότι κινδυνεύουν; Από τα λαϊκά; Μα δηλώνουν υπηρέτες του λαού μα στην πορεία αλλάζουν αφέντη και γίνονται δυνάστες του λαού.

Καμαρώνουν χωρίς δεύτερη σκέψη επειδή οδηγούν τους ανθρώπους σε απόγνωση πιστεύοντας και ελπίζοντας πως αυτό θα γίνεται εσαεί. Η Ιστορία δεν τους διδάσκει, τους ξεμωραίνει και τους κάνει να πιστεύουν πως θα είναι οι πρώτοι που θα μπορούν να φέρονται στους ανθρώπους σαν σκλάβοι, χωρίς οι σκλάβοι να επαναστατήσουν.

Αγνοούν το νόμο του Νεύτωνα, πιστεύοντας και ελπίζοντας πως θα υπάρχει δράση χωρίς αντίδραση. Ζαλισμένοι από τα πλούτη και την αλαζονεία δεν ακούνε τη σιωπηλή οργή που τους στέλνει το μήνυμα: «Αδειάστε μας τη γωνιά, δεν σας αντέχουμε άλλο».

Μόνο το τέρας μπορεί και αφουγκράζεται τέτοια μηνύματα, γι’ αυτό και ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τους τωρινούς πιστούς του υπηρέτες με άλλους ακόμα πιο πιστούς που περιμένουν στην επετηρίδα τη σειρά τους.

Αυτό είναι το σχέδιο. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα τους βγει. Το ξέρει και το τέρας και οι πιστοί υπηρέτες τους ότι τα δόντια τους είναι ψεύτικα, έτοιμα πλέον να πέσουν στο πρώτο τράνταγμα.

πηγη