EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ «0» ΕΝΩ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ «-130»

(Αναδημοσίευση απο 2-4-2012)
Του Αθανασόπουλου Περικλή

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Τι γίνεται στην περίπτωση που η χώρα μας κηρύξει πτώχευση και την επόμενη μέρα φύγει από το ευρώ και επιστρέφει στην δραχμή;
Σε αυτή την περίπτωση η χώρα ξεκινάει από το σημείο μηδέν και ενώ «κλειδώσει» τα χρέη της κρατώντας τους δανειστές της σε αναμονή για 1-2 χρόνια, άμεσα προχωράει στις παρακάτω ενέργειες.

1. Τυπώνουμε δραχμή τόση όση θέλουμε και δεν ξαναδανειζόμαστε το χαρτί του χρήματος.
2. Κάνουμε μια υποτίμηση τόση όση χρειαζόμαστε και επωμιζόμαστε όλοι αναλογικά το κόστος.
3. Βάζουμε ασφαλιστικές δικλείδες σε όσους θέλουν να φέρουν παράνομο χρήμα από το εξωτερικό και το φορολογούμε κλιμακωτά.
4. Βάζουμε δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα τέτοιους ώστε τα Ελληνικά να συμφέρουν .
5. Επιδοτούμε την Ελληνική παραγωγή και σε 5-6 μήνες έχουμε αποτέλεσμα στα γεωργικά προϊόντα και άμεσα στον τουρισμό στη ναυσιπλoία κλπ.
6. Μεταφέρουμε την ακίνητη περιουσία του δημοσίου στα ασφαλιστικά ταμεία και την διαχειρίζεται μόνο το δημόσιο σε σίγουρες επενδύσεις και κυρίως στην αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου, πράγμα που κάνουν οι Σκανδιναυϊκές χώρες ( ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ) και τα αποθεματικά των ταμείων τους είναι 3τρις ευρώ..
7. κλπ….κλπ…κλπ…

Τι γίνεται στην περίπτωση που η χώρα μας προσφύγει στη δανειακή σύμβαση με ένα επιπλέον χρέος 130 δίς;

1. Σε αυτή την περίπτωση η χώρα ξεκινάει από το σημείο -130 και απαιτείται ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ( περίπου 8 ετών) για να φτάσει στο σημείο μηδέν .
2. Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα μπορέσει να κάνει.
3. Η νομισματική και η οικονομική πολιτική της Ελλάδας θα καθορίζεται από τους όρους της σύμβασης.
5. Η χώρα θα εμπλακεί σε μία νομική διαδικασία με τους δανειστές για την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και όπως θα έχει συνταχθεί η σύμβαση, σίγουρα θα υπερισχύει η ευρωπαϊκή νομοθεσία ( Αγγλικό δίκαιο), με αποτέλεσμα να χάνονται όλες οι δικαστικές διαφορές, όπως έγινε χθες στη Χάγη που έχασαν οι Έλληνες τις διεκδικήσεις για τις αποζημιώσεις από την Γερμανία επειδή ήταν διακρατική υπόθεση και όχι φυσικών προσώπων

Είναι φανερό ότι αυτοί που μας οδηγούν στη δανειακή σύμβαση, έχουν σαν βασικό σκοπό την κατάργηση του Ελληνικού δίκαιου και μόνο, άρα την κατάργηση του Συντάγματος της Ελλάδας, άρα του Ελληνικού κράτους.

Στην περίπτωση που υπογραφεί η δανειακή σύμβαση για την εφαρμογή της θα απαιτηθούν:

1. Να οριστεί επιτροπή που θα «επιβλέπει» την εφαρμογή της.
2. Να ορισθεί επιτροπή που θα υλοποιεί την σύμβαση.
3. Ειδικό νομικό πλαίσιο που θα την διέπει.
4. Χρόνος υλοποίησης.
5. Ασφαλιστικές δικλίδες στην περίπτωση που δεν τηρείται κάτι οπότε θα υπάρχει η σχετική «τιμωρία».
6. …κλπ…κλπ…κλπ…..

Το σημαντικό είναι ότι δεν δόθηκε στην δημοσιότητα η σύμβαση και δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος υλοποίησης , γιατί υποτίθεται ότι συνεχώς, έως την υπογραφή της τροποποιείται, ενώ στην ουσία φοβούνται THN ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ…!!!

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δύο διορισμένοι υπέγραψαν την δολοφονία της πατρίδας. Δεν αρκεί το “ανάθεμα”.

Τους καλύπτουν. Υπέγραψαν την υποδούλωση και έπειτα λήστεψαν ανενόχλητοι κάθε πόρο δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Διέλυσαν τραπεζικά ιδρύματα, κάλυψαν θαλασσοδάνεια, έβλεπαν μίζες κακούργων να πηγαινοέρχονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Δεν αρκεί το ιστορικό ανάθεμα. Δεν μπορεί η γενιά μας να τους αφήσει ατιμώρητους.
Δεν υπάρχει παραγραφή στην έσχατη προδοσία, στην κακουργηματική απιστία και την απάτη.

Oκ. Προβόπουλος που έχει υπογράψει την σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης, σίγουρα την έχει διαβάσει και σίγουρα ξέρει τι υπέγραψε.

Γνώριζε τα πάντα…

Δείτε τι έχουν υπογράψει και τι έχουν μεθοδεύσει για να παρακάμψουν το κοινοβούλιο…
Εμείς σας είχαμε ενημερώσει για αυτά που ακολουθούν από το ξεκίνημα της ιστορίας τον Μάιο του 2010.
Έχουμε μάλιστα αφιερώσει πολλά άρθρα και είχαμε αναδείξει το μέγα ζήτημα του ότι, ”Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας”.

Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για το μνημόνιο και την σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης…για το ποιος την διάβασε, πόσο την διάβασε κλπ…
Η σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης είναι 121 σελίδες και έχει 7 παραρτήματα.
Το Παράρτημα 4 είναι το : Υπόδειγμα Νομικής Γνωμοδότησης
Δείτε τι γράφεται σε αυτό ..

Προκειμένου να διασφαλισθεί η νομιμότητα, η εγκυρότητα ή εκτελεστότητα της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης, δεν είναι απαραίτητο αυτά να κατατεθούν, καταχωρηθούν ή εγγραφούν σε οποιαδήποτε δικαστική ή άλλη αρχή στην Ελληνική Δημοκρατία.

Η συνυπογραφή της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης από τον […ονοματεπώνυμο], Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, δεσμεύει νόμιμα και έγκυρα τον Αντιπρόσωπο του Δανειολήπτη.

Καταλάβατε τι έκαναν;;
Mε την υπογραφή του κ. Προβόπουλου, προσπαθούν να κατοχυρώσουν την νομιμότητα, εγκυρότητα ή εκτελεστότητα της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης, χωρίς να είναι απαραίτητο αυτά να κατατεθούν, καταχωρηθούν ή εγγραφούν σε οποιαδήποτε δικαστική ή άλλη αρχή στην Ελληνική Δημοκρατία.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα (σελίδα 31 της σύμβασης δανειακής διευκόλυνσης):

Με την επιφύλαξη των ανωτέρω, η γνώμη μας είναι ότι:

1. Κατ’ εφαρμογή των νομοθετικών, κανονιστικών και νομικά δεσμευτικών αποφάσεων που ισχύουν σήμερα στην Ελληνική Δημοκρατία, ο Δανειολήπτης, σε εκτέλεση της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης από τον […ονοματεπώνυμο], Υπουργό Οικονομικών, έχει έγκυρα και αμετάκλητα δεσμευθεί να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο αυτό. Ειδικότερα, οι διατάξεις της Σύμβασης που αφορούν την προκαταβολή Δανείων είναι απολύτως έγκυρες.
2. Η εκ μέρους του Δανειολήπτη εφαρμογή, αποδοχή και καλή εκτέλεση της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης: (i) έχουν πλήρως εγκριθεί με το σύνολο των απαραίτητων συγκαταθέσεων, ενεργειών, εγκρίσεων και εξουσιοδοτήσεων και (ii) δεν έχουν και δεν πρόκειται να παραβιάσουν οποιονδήποτε εφαρμοστέο κανόνα δικαίου ή απόφαση αρμόδιας αρχής ή οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία ή συνθήκη.
3. Καμία διάταξη στη Σύμβαση αυτή δεν αντιβαίνει ή περιορίζει τα δικαιώματα του Δανειολήπτη να προβαίνει σε έγκαιρη και πραγματική πληρωμή για οποιοδήποτε οφειλόμενο ποσό ως κεφάλαιο, τόκο ή άλλη επιβάρυνση στο πλαίσιο της Σύμβασης.
4. Η Σύμβαση και το Μνημόνιο Συνεννόησης είναι στην κατάλληλη νομική μορφή, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, για την εφαρμογή κατά του Δανειολήπτη και του Αντιπροσώπου του Δανειολήπτη. Η εφαρμογή της Σύμβασης δεν είναι αντίθετη με κανόνες δημόσιας τάξης του ελληνικού δικαίου, με τη δημόσια τάξη στην Ελληνική Δημοκρατία, με τις διεθνείς συνθήκες ή τις γενικώς παραδεδεγμένες αρχές του διεθνούς δικαίου που δεσμεύουν τον Δανειολήπτη.
5. Προκειμένου να διασφαλισθεί η νομιμότητα, η εγκυρότητα ή εκτελεστότητα της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης, δεν είναι απαραίτητο αυτά να κατατεθούν, καταχωρηθούν ή εγγραφούν σε οποιαδήποτε δικαστική ή άλλη αρχή στην Ελληνική Δημοκρατία.
6. Δεν οφείλονται φόροι, τέλη ή άλλες επιβαρύνσεις που επιβάλλονται από την Ελληνική Δημοκρατία ή οποιαδήποτε φορολογική αρχή αυτής ή εντός αυτής για την εκτέλεση και συμμόρφωση προς τη Σύμβαση ούτε για την πληρωμή ή μεταβίβαση κεφαλαίου, τόκων, προμηθειών και άλλων δαπανών που οφείλονται δυνάμει της Σύμβασης.
7. Δεν απαιτείται έλεγχος συναλλάγματος και δεν οφείλεται χρέωση ή άλλη προμήθεια για τη μεταβίβαση οποιουδήποτε οφειλόμενου ποσού βάσει της Σύμβασης.
8. Η συνυπογραφή της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης από τον […ονοματεπώνυμο], Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, δεσμεύει νόμιμα και έγκυρα τον Αντιπρόσωπο του Δανειολήπτη.
9. Ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για την Σύμβαση αποτελεί έγκυρη επιλογή δικαίου, που δεσμεύει το Δανειολήπτη σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.
10. Ο Δανειολήπτης υπάγεται νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη Σύμβαση και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι οριστική και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία.
11. Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής – ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.


ΠΗΓΗ


Τα χειρότερα έπονται... Εκτελούν εν ψυχρώ την μεσαία τάξη

Θανάσης Μαυρίδης

Οι ψεύτικες δημοσκοπήσεις τονώνουν την αυταρέσκεια όσων εκδηλώνουν με την φορομπηχτική τους πολιτική το σύνολο των σαδιστικών τους αισθημάτων σε βάρος της κοινωνίας.

Η ωμή πραγματικότητα θα φανεί σύντομα και τότε δεν θα βρίσκουν πέτρα για να κρυφτούν. Εκτελούν εν ψυχρώ την μεσαία τάξη και αδυνατίζουν τις όποιες άμυνες της κοινωνίας απέναντι στη λαίλαπα των αρχιερέων της δραχμής. Τα χειρότερα έπονται.

Ο φόρος κατοχής στα ακίνητα είναι κομβικής σημασίας για τα όσα επακολουθήσουν. Την ώρα που η αριστερά του Λαπαβίτσα ονειρεύεται την δραχμή και οι αδαείς πιστεύουν ότι με το παλιό νόμισμα θα επιστρέψουμε στο 2008, η μεσαία τάξη δεν έχει καν προλάβει να σηκωθεί από το πάτωμα για να σηκώσει το γάντι.

Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στο σημείο μηδέν. Την ώρα που Ιρλανδία και Πορτογαλία θα βγαίνουν από το μνημόνιο, η Ελλάδα θα αναζητά το μέλλον της στην δραχμή, μέχρι που θα δει να διαλύονται στη στιγμή και οι τελευταίες ονειρώξεις μιας γενιάς που γαλουχήθηκε στα ιδεώδη ενός κόσμου που έχει για πάντα χαθεί! Ο κ. Αλαβάνος, για παράδειγμα, ονειρεύεται ότι με την δραχμή θα εξαφανιστεί η ανεργία. Κάποιος πρέπει να του πει ότι και στις τελευταίες ημέρες της Σοβιετίας δεν υπήρχε ανεργία. Σε κάθε θέση εργασίας είχαν βρει απασχόληση εκ περιτροπής περισσότεροι από δύο εργαζόμενοι. Αλλά δεν υπήρχε καν αντικείμενο εργασίας! Λεπτομέρειες μπροστά στο όνειρο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού.

Η χώρα αυτή είτε θα αναγκαστεί να ξυπνήσει απότομα είτε θα βυθιστεί σε μία περιπέτεια σε αχαρτογράφητα νερά. Ακόμη κι αν ο Αλέξης προσπαθήσει να πείσει ότι η νέα πολιτική θα είναι εκείνη του Τέξας, θα υπάρχουν πολλοί σύντροφοί του που θα του θυμίζουν τα γραμμάτια των Σκουριών, της Ρόζας, του κόμματος του 3% που προσπαθούσε εναγωνίως να βγει στη Βουλή...

Όποιος νομίζει ότι με τα όσα συμβαίνουν σήμερα είναι σε θέση να ανατρέψει την έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ, αυταπατάται. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες δυνάμεις στο εσωτερικό να παλέψουν για κάτι τέτοιο. Έχουν ισοπεδωθεί από την φορομπηχτική πολιτική του κ. Στουρνάρα. Αλλά και στην Ευρώπη δεν έχουν διάθεση να μιλάνε πολύ για την Ελλάδα. Κάθε φορά που ανοίγουν αυτή τη συζήτηση αυξάνονται οι ευρωσκεπτικιστές. Οπότε, κάνουν σαν να μην υπάρχουμε.

Στο μεταξύ, ας πει κάποιος στους οπαδούς της δραχμής ότι με το να τυπώνει κανείς ασταμάτητα τοπικά νομίσματα δεν σημαίνει ότι με αυτά θα εξοφλεί υποχρεώσεις του σε σκληρό νόμισμα. Ούτε ότι θα μπορούμε με δραχμές να αγοράζουμε πετρέλαιο, φάρμακα και τρόφιμα από το εξωτερικό, αν οι πωλητές δεν αναγνωρίζουν την "αξία" του νέου νομίσματος. Κι όσοι σπεύδουν να καλύψουν τα κενά αυτής της πολιτικής με μία αόριστη τοποθέτηση περί συμφωνίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την έξοδό μας από το ευρώ, κάνουν μία μεγάλη ατιμία! Σας κρύβουν ότι κάτι τέτοιο θα απαιτήσει ένα νέο και πιο σκληρό μνημόνιο!
thanasis.mavridis@capital.gr

Ιδού η αλήθεια που κρύβει η κυβέρνηση ...Σοκ από το νέο μνημόνιο ύψους 4 δις ευρώ στην επόμενη διετία!

ΝΕΑ ΚΟΛΑΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ
Του Γιάννη Αγγέλη

Μια προσεκτική ματιά στις διαδικασίες των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, με βάση τις αποφάσεις του Νοέμβρη του 2012 (Eurogroup), καθιστά σαφές ότι αν οι διαπραγματεύσεις ξεπεράσουν το ορόσημο του 2013 τότε η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη, πέρα από την «τρύπα» του 2014 (και τα μέτρα στα οποία ισοδυναμεί), να μπει σε άμεση διαπραγμάτευση και για την «τρύπα» του 2015. Και αυτό σημαίνει ένα συνολικό πακέτο μέτρων διετίας 4 δισ. ευρώ ήτοι κάτι περισσότερο από 2,5% του ΑΕΠ...

Αυτό ούτε η Αθήνα ούτε η Ευρωζώνη το θέλουν γιατί πυροδοτεί μία συζήτηση για την οποία δεν... επαρκούν οι αντοχές του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα. Και μάλιστα λίγους μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές.

Η τρόικα τα τελευταία 24ωρα επαναβεβαίωσε –στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων– αυτό που εξ αρχής λέει, ότι δηλαδή το δημοσιονομικό κενό, δηλαδή το πακέτο μέτρων που ζητάει για να χαρακτηρίσει τον προϋπολογισμό του 2014 αξιόπιστο είναι κοντά στα 2 δισ. ευρώ (σ.σ. όπως επανειλημμένα το Κεφάλαιο και το Capital.gr έχουν επισημάνει εξ αρχής, υποστηρίζοντας ότι το σημείο ισορροπίας μεταξύ τρόικα και κυβέρνησης στην καλύτερη περίπτωση θα «κάτσει» στα 1,8 – 1,9 δισ. ευρώ). Και μάλιστα η ελληνική πλευρά έχει ενημερωθεί ότι «αν η διαπραγμάτευση παραταθεί και ο έλεγχος επεκταθεί, είναι μάλλον βέβαιο ότι και νέα ποσά θα προστεθούν» αφού «κάθε πέτρα που σηκώνουμε βρίσκουμε και νέα προβλήματα...».

Το Capital.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι παρά την φαινομενική αδιαφορία της τρόικα για το κατά πότε θα κλείσει η διαπραγμάτευση με την Αθήνα, τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, στην πραγματικότητα η ευρωπαϊκή πλευρά «καίγεται» να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στο 2013 ώστε να διασφαλισθεί το «αξιόχρεο» της Ελλάδας για το 2014.

Πράγμα που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ομαλή συνέχεια της συμμετοχής του ΔΝΤ στην τρόικα.

Διαφορετικά η ευρωπαϊκή πλευρά θα πρέπει να «διασφαλίσει» στο ΔΝΤ με δικά της μέσα με κάθε τρόπο ότι τους επόμενους 12 μήνες η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πληρώνει τα χρέη της.

Και αυτό πολιτικά και με ανοικτές τις ευρωεκλογές είναι αδύνατο να το αναλάβουν τα κόμματα που κυβερνούν στην Ευρωζώνη έναντι των ψηφοφόρων τους... Με άλλα λόγια όλοι θέλουν να αποφευχθεί η άμεση δρομολόγηση της συζήτησης και για το δημοσιονομικό κενό του 2015 (περί τα 2,2 δισ. ευρώ το υπολογίζει η τρόικα), αλλά αυτό θα γίνει αναπόφευκτο αν η συζήτηση παραταθεί μέσα στο 2014.

Η φαινομενική αδιαφορία της τρόικα για την παράταση του χρόνου έχει πίσω της την απόρριψη της έμμεσης απαίτησης της ελληνικής κυβέρνησης να εκβιάσει μικρότερο πακέτο για το 2014. Στην ουσία οι υπουργοί οικονομικών δεν έχουν σκοπό να αναλάβουν το πολιτικό κόστος που θέλει να αποφύγει η ελληνική κυβέρνηση και αυτή η διελκυστίνδα τραβάει σε χρόνο...

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο πλευρές θα τραβήξουν το σχοινί μέχρι την τελευταία στιγμή.

Και δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια έκτακτη συνάντηση του Eurogroup μέσα στον Δεκέμβρη μετά την τακτική σύνοδο του Eurogroup στις 9/10 Δεκεμβρίου.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες που θεωρούν ότι έχουν μάθει πια το πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην τρόικα και την Αθήνα.

Αυτό από το οποίο δεν περιμένουν νέα πάντως είναι η συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ του κ. Σαμαρά και της κας Μέρκελ. Όπως εκτιμούν οι ίδιοι διπλωματικοί κύκλοι θα είναι άλλη «μία συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα» αλλά «δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις...».

Για να υπάρξουν εκπλήξεις, όπως υποστηρίζουν, «θα πρέπει στο μεταξύ να έχουν γίνει πράγματα στην Αθήνα και να έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στο επίπεδο συμφωνίας με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό, που πρακτικά φαίνεται μάλλον δύσκολο...».

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - ΜΕ ΙΛΙΓΓΟ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ Ο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τετάρτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ λόγω ασθένειας του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αισθάνθηκε ιλίγγους και κρίθηκε ότι είναι προτιμότερο να ξεκουραστεί.

Πάντως ο Ε.Βενιζέλος έχει ένα "ιστορικό" ασθενειών όποτε πλησιάζουν κομβικές συναντήσεις.

Η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είχε οριστεί για τις 2 το μεσημέρι και αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος είναι τεταμένο τόσο λόγω των αντιδράσεων για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων όσο και μετά το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα προς κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν νομοσχέδια, ρίχνοντας την κυβέρνηση.

Οπως προεξοφλούσαν άλλωστε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναμενόταν να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για το κάλεσμά του σε κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητούσε από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση.
 
defencenet.gr

 

Κραυγή απόγνωσης: “Τραπεζίτες, σας περιμένω με την καραμπίνα για την κατάσχεση”!!

Τελικά δεν μας το πήραν οι ΣυμοριτοΚομουνιστες::αλλά
ΟΙ ΣυμοριτοπροδοτεςΣαμαροΒουβουζελοΤροικανοΝαζιστες!! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΌ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Μήνυμα από αναγνώστη
Πριν λίγο και περί ώρα 7 το απόγευμα !!πήρε μια κυρία,που συστήθηκε νομικός σύμβουλος τράπεζας::!
Γνωστό το παιχνίδι εισπρακτικών σε ακατάλληλες ώρες,που δεν δίνουν

στοιχεία,και επικαλούνται νομικοί,κυνηγοί κεφαλών παύλα οφειλετών!!
Μου είπε επ ακριβώς και την κατέγραψα!
Οφείλετε το τάδε ποσό στην τράπεζα μας και ως γνωστό γίνεται άρση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας!
Ο νομoς μάλλον έχει ψηφιστεί και τον ξέρουν οι τράπεζες!
EKΤΟΣ ΒΕΒΑΊΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΕΡΙΤΤΌ!!

Η κύρια κατοικία μου είναι μια και πρώτη,και αφορά το μισό από κληρονομιά,ανεγερθείσα!!γύρω στο 1950!
Όταν της είπα ότι είσαστε αιτία που παίρνεται ακόμα και ηλικιωμένους,και απειλείται σε δουλειές σχολεία,συγγενής φίλους και αυτοκτονούν!!και πως μπορείτε να κοιμάστε το βράδυ,
Απάντησε
Εσείς είστε κλέφτες!!
Πήρατε λεφτά και δεν τα δίνετε::
Ξεχνώντας προφανώς,ότι προτού ο Έλληνες με την Κρίση γίνει επαίτης,πλήρωνε κανονικά τις οφειλές του
Ήδη έχει ήρθε εξώδικο και από την εφορία,για οφειλή 1600 ευρώ με απειλή κατάσχεσης κινητών(το πατίνι μου) και ακίνητων!
Βέβαια οι μεγάλο οφειλέτες όπως ο Βαρδινογιάννης και το mega που δεν έχουν πληρώσει δραχμή ,αλλά αντίθετα παίρνουν και Δανεια!!είναι στο απυρόβλητο!!
Δηλαδή ‘η παίρνει το ακίνητο η τράπεζα!’η η εφορία!!
Πάντως θα έχουμε το δωρεάν ίντερνετ από Σαμαρά!στο παγκάκι το χειμώνα!
Ευχαριστώ την σελίδα σας για την δημοσίευση,και δηλώνω,ότι
Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος
Ο Έλληνας δεν είναι κυρία μου της εισπρακτικής ούτε κλέφτης,ούτε απατεώνας::
Οι πολιτικοί του είναι προδότες!!
Σας περιμένω με καραμπίνα για την κατάσχεση!!
ΥΓ
Τα στοιχεία της τράπεζας και το τηλέφωνο της κυρίας στην διάθεσή σας
Τα δημοσιεύουμε !! σαν σελίδα για να είναι ενήμεροι μαζί με την κυβέρνηση
ως ηθικοί αυτουργοί εγκλημάτων εν καιρώ ειρήνης και αυτοκτονιών
ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ

anemos5

Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα «χτυπήσει» ο τυφώνας Κλεοπάτρα

Η θεομηνία που προκάλεσε ο κυκλώνας Κλεοπάτρα στην Σαρδηνία κατευθύνεται προς την Ελλάδα και η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων.
Το επικίνδυνο φαινόμενο αναμένεται φτάσει εξασθενημένο και να «χτυπήσει» την Αδριατική και τη δυτική Ελλάδα, με ισχυρούς νοτιάδες, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, που κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται από το πρωί στην Αττική, ενώ οι μεγαλύτερες δυσκολίες στην κυκλοφορία παρατηρούνται στην Χαμοστέρνας και στην Πειραιώς όπου έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι και μετά.

Ακόμα δεν αποκλείεται ισχυρές βροχές και καταιγίδες να σημειωθούν και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε σήμερα.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 22 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στα βόρεια παράλια του νησιού η μέγιστη θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Πελάγη

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση.

Σκηνές αποκάλυψης στη Σαρδηνία


Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Μέσα σε 24 ώρες, ποτάμια φούσκωσαν, φράγματα έσπασαν, γέφυρες κατέρρευσαν, αυτοκίνητα βούλιαξαν στα νερά που έφτασαν στα 3 μέτρα ύψος.

Τα συνεργεία διάσωσης εργάζονται πυρετωδώς για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους. 4 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν οι γέφυρες όπου βρίσκονταν τα αυτοκίνητά τους.

Μια 4μελης οικογένεια από τη Βραζιλία πνίγηκε στο υπόγειο διαμέρισμά της.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο αριθμός των νεκρών, που μέχρι στιγμής υπολογίζεται σε τουλάχιστον 18 άτομα, θα αυξηθεί....

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Λέτα κήρυξε τη Σαρδηνία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μιλώντας για εθνικό δράμα.

Κατασχέσεις Ακινήτων: «Μολών λαβέ κουφάλες»

Ενημερωθήκατε για τον 50χρονο από την ορεινή Ναυπακτία που μπροστα στην κατάσχεση του σπιτιού & του αυτοκινήτου του προτίμησε να βάλει φωτιά στο σπίτι & να πετάξει το αυτοκίνητο του στον γκρεμό.

«ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ» δήλωσε μετά την πράξη του.

Σε συγκλονίζει μόνο που το διαβάζεις.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώνει πως ανεξάρτητα από τις προθέσεις τρόικας & κυβέρνησης οι κατασχέσεις κατοικιών δεν πρόκειται να πετύχουν.
Ο συντάκτης δε θα ξεχάσει την φράση που του είπε πριν κοντά δύο δεκαετίες, πολιτικός που πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή:

«Στον Έλληνα μπορείς να κάνεις ότι θες, μη του πειράξεις όμως το σπίτι του, το αμάξι του & τη γυναίκα του».

Τότε μου είχε φανεί υπερβολικό & προσβλητικό. Αν είναι δυνατόν να μιλά έτσι μειωτικά ένας...πολιτικός για τους συμπολίτες του. Το θεώρησα χυδαίο.
Στα χρόνια της κρίσης όμως αποδείχθηκε πως αν και χυδαίο ήταν πραγματικότητα.

Δεχθήκαμε τα πάντα, με ελάχιστη αντίσταση. Υπερφορολόγηση, ανεργία, έλλειψη παιδείας, έλλειψη υγείας, έλλειψη δικαιοσύνης.
Μπορεί ο καθένας στο περιβάλλον του να βρίζει, να δυσανασχετεί, παρόλα αυτά η αντίδραση είναι ανύπαρκτη.
Μια φράση όμως κυριαρχεί στις συζητήσεις: «Αν έρθουν να μου κατασχέσουν το σπίτι θα... (εδώ βάλτε ότι λέξη θέλετε)»...

Προχθές στην ορεινή Ναυπακτία ένα από αυτά τα ΘΑ έγινε πραγματικότητα. Τα σχόλια που συνόδεψαν την είδηση τουλάχιστον εδώ στο arouraios.gr μας δείχνουν πως η πρωτοβουλία του θα βρεί μιμητές.

Το μήνυμα ξεκάθαρο: «Θέλετε το σπίτι μου; Μολών λαβέ κουφάλες»

Ελπίζουμε η είδηση να χτύπησε καμπανάκια και στο Μαξίμου, γιατί όπως φαίνεται το μόνο που θα πάρουν θα είναι στάχτες.

ΠΗΓΗ

Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ ... Τι λές ρε ... τι πρωτότυπο !

Παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, κρίθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ.

Ο υπουργός Παιδείας είχε προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η νέα κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί έως και την Παρασκευή.

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε καθηγητές και φοιτητές να προσέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας διαβεβαιώνοντας ότι η πολιτεία θα σπεύσει να εξασφαλίσει τις συνθήκες ομαλούς προσέλευσης. «Αν παρακωλυθεί ή παρεμποδιστεί κάποιος τότε ο νόμος είναι σαφής: ό,τι ισχύει για το υπόλοιπο της επικράτειας για παραβατικές συμπεριφορές, ισχύει και για το πανεπιστήμιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε, επίσης, τους πρυτάνεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, υπενθυμίζοντας ότι στα πανεπιστήμια ισχύει το αυτοδιοίκητο. Όπως τόνισε «δεν υπάρχει διελκυστίνδα ευθυνών. Εδώ υπήρξε απροθυμία να συμβάλλουν με στοιχεία και τώρα - εκ των υστέρων - έρχονται καθηγητές να μας λένε ότι υπάρχουν υπεράριθμοι, αλλά να πάρετε από άλλα τμήματα». Κατηγόρησε, δε, τους πρυτάνεις για «προσχηματικό διάλογο προκειμένου να μην γίνει τίποτα».

Το μεσημέρι συνεδριάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) παραμένουν κλειστά για ενδέκατη εβδομάδα, ενώ στις κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας εισήλθαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει απεργίες μέχρι την Παρασκευή.

Αργά χθες το βράδυ συνεδρίασαν οι φοιτητές όλων των πολυτεχνικών σχολών. Από τις 9, υπό κατάληψη σήμερα παραμένουν οι 6. Οι γενικές συνελεύσεις των μηχανολόγων και των χημικών μηχανικών αποφάσισαν να «απελευθερώσουν» τα κτίρια. Οι πολιτικοί μηχανικοί είχαν πάρει την ίδια απόφαση από το βράδυ της Δευτέρας.

Μάλιστα, στη σχολή των Πολιτικών Μηχανικών από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησαν οι επαναλειπτικές εξετάσεις, ενώ μια πληροφορία που ήθελε αυτές να έχουν αναβληθεί λόγω... μποϋκοτάζ εκ μέρους των φοιτητών που δεν προσήλθαν για να εξεταστούν, διαψεύστηκε από τον Κοσμήτορα.

Προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να μην χαθεί το εξάμηνο η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 200% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


November 20, 2013, 03:09

GDP= ΑΕΠ

Greece National Debt of Greece


Greece Debt Clock

385,546,166,922 €

Source: Greek Government Data


Comment: Includes the 34bn Euro EU/IMF loan (£27bn / $44bn) in December 2012, and the 3.24bn Euro loan in Jan 2013


The Figures

Interest per year:47,993,577,857€
Population:11,309,885
GDP:192,208,327,849€


Interest per second:1,522€
Citizen’s Share:34,089€
Debt as % of GDP:200.59%
http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


National Debt of Greece on January 10, 2013
321,873,480,493 €

Source: Greek Government Data

Comment: Includes the 34bn Euro EU/IMF loan (£27bn / $44bn) in December 2012. Excludes 14.8bn to be given in 2013

The Figures

Interest per year: 43,351,485,952€
Population: 11,309,885

GDP: 200,067,764,068€

Interest per second: 1,375€
Citizen’s Share: 28,459€Debt as % of GDP: 160.88%

Καίει Παπακωνσταντίνου η εισήγηση του Αρείου Πάγου – Στείλτε τον στο Ειδικό Δικαστήριο

Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο ο οποίος εισηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο, την παραπομπή του πρώην υπουργού στον Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου καλυπτόταν θεωρητικά από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος προβλέπει ότι τα αδικήματα εξαείφονται εφόσον παρέλθουν δύο τακτικές βουλευτικές σύνοδοι, από την πρώτη περίοδο μετά την τέλεση του αδικήματος.

Ο εισαγγελέας πράττοντας το αυτονόητο, επεφάνθη ότι η σύνοδος της ΙΔ Περιόδου (Μάιος-Ιούνιος 2012) δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη, δεδομένου ότι «αντικειμενικώς ήταν αδύνατον η Βουλή να ασκήσει την αρμόδιοτητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄αυτού ποινική δίωξη».

Έτσι, ο κ. Κανελλόπουλος, έκρινε ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη.

 
 
 

Ποιες αποδείξεις δεν αναγνωρίζει η Εφορία και βάζει επιπλέον φόρο 22%

Γι αυτή τη χρονιά θα πρέπει οι φορολογούμενοι να συνεχίσουν τη συλλογή αποδείξεων, η οποία θα πρέπει να φτάσει το 25% του μεικτού τους εισοδήματος, αλλιώς θα έρθει φόρος 22%. Μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα θα πρέπει να συμπληρωθεί αυτό το ποσό.

H υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματος ισχύει για ετήσια ποσά εισοδήματος μέχρι 42.000 ευρώ. Για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, υποχρεούνται στη συλλογή αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ.

Προσοχή αυτές τις αποδείξεις δεν περνούν στην εφορία

προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, υγραερίου και φυσικού αερίου
ενοίκια κύριας κατοικίας και ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη
ασφάλιστρα κάθε είδους (ζωής, πυρός, μεταφορών κ.λπ.)
αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων
ύδρευση
αποχέτευση
ηλεκτρικό ρεύμα
δημοτικά τέλη
ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες
νοσοκομειακή περίθαλψη
αγορά αυτοκινήτων
αγορά ακινήτων
αγορά λοιπών αντικειμένων αξίας άνω των 10.000 ευρώ, που λαμβάνονται υπόψη για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του εισοδήματος
εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, πλοίων και αεροπλάνων
ταχυδρομικές υπηρεσίες
τηλεφωνικές υπηρεσίες
υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης
τυχερά παιχνίδια
τέλη κυκλοφορίας.

Ποιοι δεν χρειάζεται να μαζέψουν αποδείξεις

Υπάλληλοι του υπουργείου Eξωτερικών και των λοιπών δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών
Υπάλληλοι του Eλληνικού Oργανισμού Tουρισμού,
Υπάλληλοι της Mόνιμης Aντιπροσωπείας στις Eυρωπαϊκές Kοινότητες,
Στρατιωτικοί που υπηρετούν στην αλλοδαπή,
Υπάλληλοι του Eμπορικού και Bιομηχανικού Eπιμελητηρίου Aθηνών,
Υπάλληλοι του Eθνικού Oργανισμού Mικρομεσαίων Mεταποιητικών Eπιχειρήσεων,
Υπάλληλοι της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Eνώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών που υπηρετούν στα οικεία αντιπροσωπευτικά γραφεία τους στις Bρυξέλλες.
Όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας.
Όσοι διαμένουν σε ψυχιατρικά καταστήματα.
Φυλακισμένοι.

"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" - ΣΑΝ... ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ "Τα αντιδραστήρια είναι off - Δεν γίνονται οι ... εργαστηριακοί έλεγχοι - Φάρμακα τέλος"

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδας, ο «Ευαγγελισμός», έχει μείνει με τα ταμεία άδεια και δεν μπορεί να προμηθευτεί ούτε φάρμακα και αναλώσιμα. Πόσο μάλλον να περιθάλψει τους ασθενείς. Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι τα «αντιδραστήρια» βγήκαν «οφ» και δεν μπορούν να γίνουν σημαντικές εξετάσεις που κρίνουν τις ζωές των ασθενών.

Ο κώδωνας του κινδύνου για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων έχει χτυπήσει πολλές φορές και δυνατά, αλλά η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, ο καλύτερος μαθητής της τρόικας που δεν θέλει να του κλέψουν οι δανειστές τη δόξα των απολύσεων των γιατρών και των νοσηλευτών, κωφεύουν.

Προφανώς έχουν άλλα σχέδια κατά νού. Να παραδώσουν την υγεία στους ιδιώτες και όποιος δεν έχει να πληρώσει να πεθαίνει στο πεζοδρόμιο, στο σπίτι του ή στο ράτζο του νοσοκομείου στο οποίο για να εισαχθεί θα έχει πληρώσει και χαράτσι 25 ευρώ.

Η πρόσφατη τραγική εικόνα με τους ασθενείς στοιβαγμένους σε ένα δωμάτιο, η οποία κατά τον κ. Γεωργιάδη ήταν συμπτωματική και παροδική, φαίνεται πώς δεν θα είναι τίποτα σε όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής, ανάμεσα τους και ο «Ευαγγελισμός» έχουν απορροφήσει το 90%-95% του προυπολογισμού τους και έχουν «στεγνώσει» από χρήματα.

Μέχρι το τέλος του έτους ο «Ευαγγελισμός» χρειάζεται 16 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών του δαπανών και 6 εκατ. ευρώ για την εξόφληση χρεών. Από αυτά, τα συνολικά 22 εκατ. ευρώ, έχουν εγκριθεί 3,5 εκατ. ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ προορίζεται για το φαρμακείο.

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο παρουσιάζονται ελλείψεις σε φάρμακα για τα οποία παίζεται η ζωή των ασθενών «κορόνα γράμματα», και αναλώσιμα, τα οποία πολλές φορές οι ασθενείς καλούνται να τα φέρουν από το σπίτι τους.

Το σημαντικότερο όμως είναι πώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τα αντιδραστήρια. Η υπεύθυνη του Αιματολογικού Εργαστηρίου με έγγραφο της προς τη διοίκηση ενημερώνει «για το οξύτατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριό μας λόγω ανεπάρκειας των αντιδραστηρίων».

Μέχρι να διευθετηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, «δεν θα είμαστε εις θέσιν να διενεργούμε τις κάτωθι εργαστηριακές δοκιμασίες: Μοριακό έλεγχο θρομβολίας (π. Vleidn, μετάλλαξη προθρομβίνης MTHFR), προσδιορισμό GGPD, αντισώματα HIT, φεριτίνη, απτοσφαιρίνες, monotest, κύτταρα λύκου».

Η εικόνα κατάρρευσης των δημοσίων νοσοκομείων παραπέμπει σε άλλες εποχές, που οι Έλληνες ήξεραν τουλάχιστον με ποιους πολεμούν. Τώρα περιμένουν από τον Α. Γεωργιάδη να πείσει την τρόικα πως απαιτούνται περισσότερα χρήματα για την υγεία. Από ποιον; Από αυτόν που «τρέχει» να προλάβει να απολύσει το ιατρικό προσωπικό.

Κι αυτό τη στιγμή που οι ανακοινώσεις από τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω ελλείψεων θα θυμίζουν… πολεμικά ανακοινωθέντα.

Ο συνέταιρος των “εθνικών” φοροφυγάδων, συλλαμβάνει …φοροφυγάδες!

Χιλιάδες συλλήψεις ανθρώπων που χρωστούν στο δημόσιο όχι επειδή τα έφαγαν, αλλά επειδή “τόλμησαν” να επιχειρήσουν στο άθλιο κρατίδιο που έπεσε στα χέρια των νεοτσετών – στουρναρολενινιστών της συμμορίας Παπανδρέου. Δεν χωρούν τα κρατητήρια τους συλληφθέντες, στους οποίους η “πολιτεία” εξαντλεί την αυστηρότητα της. Άνθρωποι που έχουν χάσει τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, τίμιοι συμπολίτες μας που δεν έβγαλαν εκατομμύρια στην Ελβετία, καταλήγουν στα κάτεργα.

ΟΚ, είναι νόμος του κράτους. Να “υπακούσουμε”. Μα ποιός φέρνει αυτή την λαίλαπα; Είναι δυνατόν να νομοθετεί η παρέα του “λενινιστή” Στουρνάρα; Του συνεργάτη των “εθνικών φοροφυγάδων”; Το πουλέν του φοροφυγά Παπαντωνίου; Του συνεταίρου του “ξαδέλφου

Σικιαρίδη” που διεγράφη από την λίστα Λαγκάρντ με τα χεράκια του (επίσης συνεργάτη του Στουρνάρα) επίορκου Παπακωνσταντίνου;

Αυτή η στρέβλωση, πρωτοφανής για “ελεύθερη οικονομία”, παραπέμπει στα στυγνότερα φασιστικά καθεστώτα όπου διεφθαρμένοι τύραννοι ασελγούσαν επάνω σε ολόκληρη την κοινωνία. Συμμορίτες που έπεσαν σαν τις ακρίδες πάνω στην δύστυχη χώρα, στηριζόμενοι από τους διαπλεκόμενους νταβατζήδες – οι οποίοι θησαύρισαν από την κατάρρευση – και οδηγούν την πατρίδα στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Η αυτοοργάνωση των πολιτών για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της πατρίδας απέναντι στους άνομους δυνάστες είναι πλέον μονόδρομος.

 

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ. Καταλάβατε..

To θέμα του υπολογισμού του εφάπαξ συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο μελέτης και επεξεργασίας, ούτως ώστε να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις, εξαιτίας των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν και διαπιστώνονται στην εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη.

«Επειδή ο νέος τρόπος υπολογισμού λαμβάνει ως αξίωμα αυστηρά το «περιουσία μείον ληξιπρόθεσμες οφειλές ίσον ποσό προς διάθεση», το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση με βάση την οποία οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, που υπολογίζονται περίπου σε 900 εκατομμύρια, να αποσβεστούν σε δεκαετή βάση προκειμένου να υπάρξει ήπια αποκλιμάκωση» εξήγησε ο κ.Κεγκέρογλου.

«Στόχος μας είναι η κατά το μέτρο του δυνατού ομαλότερη μετάβαση από τους παλαιούς τρόπους στη νέα τεχνική βάση, στο νέο τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ, σύμφωνα πάντα και με βάση τις καταστατικές διατάξεις των Ταμείων, όπως ισχύουν» είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Πάμε σε εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, σε μετατροπή τους σε φιλοδωρήματα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης ο οποίος ρώτησε ακόμη για ποιους και από πότε θα ισχύσει ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.

«Δεν μπορώ να απαντήσω διότι αυτό θα είναι η απόφαση έναρξης λειτουργίας του νέου συστήματος αφού κάνουμε την τροποποίηση η οποία ουσιαστικά εξομαλύνει τα πράγματα ούτως ώστε να μην υπάρχει βίαιη μεταβολή» απάντησε ο υφυπουργός.

Σε πορεία θανάτου

  Τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν. Σού πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου. Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης. Να μην τρέξει σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα. Τα δάκρυα δεν πονάνε...έτσι νόμιζες. Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου. Οι κακές Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου γιατί σου χαλούσαν την καθημερινότητά σου, τις κανονισμένες διακοπές σου, τις απλωτές και τις ξαπλωτές σου, το σίγουρο μέλλον σου.

Άκου λοιπόν, τι θα έχει ήδη γίνει την ώρα που εσύ θα ξυπνήσεις από τον λήθαργό σου. Το σπίτι σου είτε το χρωστάς είτε όχι, ανήκει πλέον αλλού. Αν το χρωστάς δε σε κάποια τράπεζα τότε θα πληρώνεις δύο δόσεις ανά μήνα: Μία στην τράπεζα, μία στο κράτος. Και βέβαια θα σε αφήνουν να ζεις σε αυτό μέχρι την στιγμή που θα το χρειαστούν και θα σου κάνουν έξωση με το έτσι γουστάρω ή με μία απόφαση δικαστηρίου που θα ορίζει την έξωση συνταγματική.

Αν αρρωστήσεις μία ασπιρίνη θα σου είναι αρκετή, κι αυτή αγνώστου κατασκευής και συστατικών.

Εκτός αν ανήκεις στην πάνω τάξη όπου με τον παρά σου θα έχεις όλα τα κομφόρ. Ασθενείς δύο ταχυτήτων αφού πάλευες χρόνια για την Ευρώπη της μία ταχύτητας. Η λίστα του εκάστοτε ευρωτσολιά υπουργού θα ορίζει για το τι εξετάσεις θα χρειάζεσαι και όχι το είδος ή η πορεία της ασθένειάς σου. Το κορμί σου έτσι κι αλλιώς ανήκει κι αυτό στην περιουσία του παρακράτους αφού εκ γενετής είσαι πλέον αναγκαστικός δότης οργάνων και δε μπα να στείλεις εσύ χιλιάδες αιτήσεις άρνησης προς τον αρμόδιο Οργανισμό (είναι τελικά αρμόδιος αυτός ο Οργανισμός;). Ανάλογα με τις ανάγκες των ιατρικών εταιρειών θα είσαι κλινικά νεκρός ή όχι. Βέβαια με τον ιατρικό τουρισμό που σου ετοιμάζουν μπορείς άνετα να δίνεις ένα νεφρό ή ένα ωάριο σε μία πλούσια γριά τουρίστρια για μία χούφτα ευρώ.

Ο μισθός, που τώρα τον θεωρείς μικρό - αν τον έχεις ακόμα- , θα καθορίζεται σύμφωνα με την οικονομική πορεία και τις ανάγκες της χώρας. Να θυμάσαι ότι από εδώ και στο εξής οι ανάγκες της χώρας θα είναι πάντα μεγάλες (ακόμα και αν δεν είναι) γιατί όσο πέφτει το μεροκάματό σου τόσο εγχώριοι και εισαγόμενοι “επενδυτές” θα βρίσκουν φθηνά χέρια, οι δείκτες ανεργίας θα πέφτουν και όλοι θα είναι χαρούμενοι ακόμα κι εσύ που θα εργάζεσαι για 200 (το πολύ) ευρώ το μήνα φθάνει να μην είσαι άνεργος. Αν εξαντληθείς δε από το 12ωρο σε βάζουν σε μία κλινική και γίνεσαι ξαφνικά “κλινικά νεκρός”. Και η οικογένεια σου δεν θα δει ένα ευρώ από την ασφάλεια και οι ιατρικές εταιρείες θα κονομήσουν από τα συκωτοπνεύνονά σου.

Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα υπάρχουν πια. Θα ορίζουν οι εταιρείες στις οποίες θα εργάζεσαι για τον ποιο ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα θα έχουν για όλους τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα ασφαλίζεται ο εργοδότης για την αρρώστια σου ή το εργατικό "ατύχημά" σου και μετά εσύ.

Αν πεθάνεις κιόλας καλύτερα, θα κονομήσουν τόσα όσα δεν θα τους έδινε η εργασία σου ακόμα και αν ζούσες 500 χρόνια.

Είχες στο πίσω μέρος του μυαλό σου ότι αν δεν θα τα καταφέρεις στην πόλη, θα μετακομίσεις στο χωριό, στο πατρικό και θα είσαι άνετος. Πριν κάνεις αυτό πάρε τις λίστες για το πού θα γίνουν στο μέλλον αναπτυξιακά έργα ιδιωτικών συμφερόντων όπως η El Dorando. Για το δημόσιο συμφέρον το παρακράτος έχει βάση νόμου το δικαίωμα να βάζει σε ισχύ αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ της οποιαδήποτε ιδιωτικής επένδυσης. Αυτός είναι βάση νόμου ο επιφανειούχος που δεν θα τον κουνάει κανένας εις τον καιρό τον άπαντα. Μαζί με το χωράφι, θα σου πάρουν το πατρικό σπίτι και σε μία βραδιά εκεί που ήταν το χωριό σου ξαφνικά θα δεις μία απέραντη έρημο. Και πονηρούλη, μην σκεφθείς ότι θα τα κονομήσεις από την απαλλοτρίωση διότι από 1 έως 3 ευρώ το πολύ το τετραγωνικό θα είναι η ανταμοιβή σου, κι αυτή αν τα οικονομικά του κράτους τυχαία δεν είναι σε ύφεση. Οι υπόλοιποι που τα χωριά τους δεν θα βγουν σε πλειστηριασμό μην νομίζουν ότι θα φυτέψουν την πατάτα για να ζήσουν γιατί τα μαντάτα έρχονται γρήγορα και λένε ότι με την αμερικανο-ευρωπαϊκή συμφωνία γεωργικών προϊόντων, θα μπαίνεις μέχρι και φυλακή για το ελεύθερο φύτεμα πατάτας όπως μπαίνει σήμερα κάποιος για το φύτεμα ινδικής κάνναβις. Διότι ο σπόρος, το χώμα και η ανάπτυξη του φυτού είναι προϊόν. Και μην ξεχνάς ότι ο σπόρος θέλει νερό για να ανθίσει.

Όσο μπορείς ακόμα, κάνε άφθονα λουτρά, πιες πολύ νερό, πλύνε ό,τι δεν έπλυνες διότι είναι θέμα μηνών να πεις το νερό νεράκι. Το καταλληλότερο νερό της Ευρώπης έχει η Ελλάδα, λες να μην το ξέρουν οι εταίροι σου; Αυτό το δεδομένο αγαθό σε πολύ λίγο θα είναι προϊόν. Νόμιζες ότι τζάμπα έδιναν εδώ και 15 χρόνια πιστοποιήσεις πηγών και πήγαινε ο καθένας να κάνει εμφιαλωτήριο;

Νομίζεις ότι για οικολογικούς λόγους άρχισαν οι χαρτογραφήσεις πηγών, ποταμών ακόμα και αγροτικών αποταμιευτήρων νερού ανά την επικράτεια με διαταγή της Ε.Ε; Νομίζεις ότι οι εναπομείνασες εταιρείες εμφιάλωσης θα μείνουν σε ελληνικά χέρια; Θα αλλάξουν χέρια και μαζί με αυτές όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις (που καθόλου τυχαία δεν είναι επιχειρήσεις ανεξάρτητου προϋπολογισμού από τους Δήμους από τότε που δημιουργήθηκαν) θα πουληθούν γιατί τα οικονομικά των Καλλικρατικών Δήμων και πάλι εντελώς τυχαία θα είναι σε ύφεση.

Όσο για την “Πράσινη Ανάπτυξη”, όσοι τσιμπήσατε στο παραμύθι, αρχίσατε να νιώθετε ήδη στο πετσί σας τι σημαίνει “δουλεύει ο ήλιος για μένα”. Μαζί με το φωτοβολταϊκό που φύτεψες χαιρέτα το χωράφι και το σπίτι που έβαλες υποθήκη για το πράσινο δάνειο. Σε έναν άντε σε δύο θα καταλήξουν και τα χωράφια και ο ήλιος. Μα ήταν δυνατόν να νομίζεις ότι θα άφηναν γη και ήλιο σε έναν κακομοίρη χρεωμένο όπως εσύ; Για να μην θεωρείς ότι θα πας στο νησί και θα ψαρεύεις την τροφή σου τώρα με την “Γαλάζια Ανάπτυξη” μπορεί να φαντάζει επιστημονική φαντασία αλλά ακόμα και τον γαύρο που δεν τον είχες σε εκτίμηση θα τον βλέπεις πλέον στα όνειρά σου.

Για το τι είναι αυτή την στιγμή η Ελλάδα φαίνεται από το νόμο που ξένες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στην χώρα θα έχουν φοροαπαλλαγές αλλά και φορολογικά κίνητρα. Μόνο οι νόμιμοι πολίτες της οποιαδήποτε χώρας έχουν αυτά τα προνόμια, άρα εσύ που θα σταθείς για έλεγχο μπροστά στον εφοριακό ο οποίος θα σε απειλεί με δήμευση περιουσίας και φυλάκιση θα έχει απέναντι του έναν παράνομο και παρείσακτο κάτοικο αυτής της χώρας που θες να το καταλάβεις είτε όχι αυτός είσαι εσύ, Έλληνά μου.

Είναι κι άλλα, πολλά, αμέτρητα που είτε είναι σε ενέργεια την ώρα που εσύ αγανακτείς με το "μαύρο της ΕΡΤ" ή για την απόλυση 100,000 δημοσίων υπαλλήλων που λείαν συντόμως θα γίνουν 450,000, είτε έχουν μπει σε λειτουργία και εσύ δεν παίρνεις μυρωδιά. Η φίμωση της δήθεν ελευθερίας και η αγανάκτηση για το χαμένο σίγουρο μεροκάματο πουλάνε. Εγκλωβίζουν το οπτικό σου πεδίο εκεί ακριβώς που θέλουν. Δεν θα πάρεις μυρωδιά για το τι σου έχουν έτοιμο το επόμενο πρωί του τελευταίου σου ήσυχου ύπνου.

Δεν ήταν η Ελλάδα η πρώτη χώρα που έγινε υποτελής σε δάνεια. Είναι όμως η πρώτη χώρα παγκοσμίως που δεν έχει χάσει απλά την εθνική της κυριαρχία αλλά την ελευθερία σωματική και συναισθηματική των πολιτών της υπό δημοκρατικού καθεστώτος. Έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα οι αντίπαλοι γνωρίζοντας καλά ότι αυτόν τον λαό δεν του κάνεις κατά μέτωπο επίθεση αλλά τον διασπάς χρόνια πριν σε συναισθηματικούς μαλάκες και υλιστές λαμόγια και του γκρεμίζεις σιγά-σιγά και σταθερά όλα τα γεφύρια. Δημιούργησαν μία τεράστια φάκα στην οποία πέσαμε όλοι ανεξαιρέτως κοιτώντας ο καθένας μας ό,τι θεωρούσε ιερό. Άλλος τις αξίες και άλλος τον κώλο του.

Συμπολίτευση και "συμπολιτευομένη αντιπολίτευση" ήταν τα όπλα των αιωνίων εχθρών σου, των γνωστών και ανελέητων “Φιλελλήνων”. Σιγά μην άλλαζαν την συνταγή για το τελευταίο τους χτύπημα μετά από 200 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον χώρο. Μηδενίζουμε και πάμε από την αρχή. Το επόμενο στάδιο των διεθνών κοτζαμπάσηδων είναι εν δράσει. Και μην περιμένεις κανέναν Μαρίνο Αντύπα να σε ξυπνήσει. Το κόμμα του Αντύπα ήταν η Ελλάδα, όχι ως έννοια άυλη αλλά ως άνθρωποι που αποτελούσαν την έννοια , ενώ το δικό σου κόμμα....άσε να μην το πω.


ΠΗΓΗ

Πλήθος αλληλέγγυων σήμερα το πρωί στην πύλη του πανεπιστημίου για να περιφρουρήσουν την απεργία. Οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι τραβάν μπροστά έναν αγώνα που μας αφορά όλους!

Το μόνο που κατάφεραν οι κυβερνητικές φοβέρες περί επέμβασης των ΜΑΤ για το σπάσιμο της απεργίας στα Πανεπιστήμια, ήταν να συσπειρώσουν ακόμα περισσότερο τους απεργούς αλλά και τους αλληλέγγυους στον αγώνα τους.
 
Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί της Τρίτης 19/11, έξω από την Πανεπιστημιούπολή στου Ζωγράφου, ήταν οι αλληλέγγυες κι όχι οι αστυνομικές δυνάμεις. 
 
Αυτές ήταν που κατέλαβαν τον χώρο, περιφρουρώντας την «παράνομη» απεργία: Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, ακόμα και συνταξιούχοι, έβαλαν τα σώματα τους ασπίδα για να προστατέψουν, από την κρατική καταστολή αλλά και τους «πονηρούς» απεργοσπάστες, τον ηρωικό αγώνα των εργαζόμενων ΕΚΠΑ που συνεχίζεται για 11η εβδομάδα, με τις ακατάβλητες προσπάθειες και την επιμονή της Απεργιακής Επιτροπής. Ελάχιστες ήταν φυσικά οι παραφωνίες, καθηγητών που επεχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο του πανεπιστημίου. Δεν σκέφτονται ή απλά δεν θέλουν να καταλάβουν, πως ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων ξεπερνά τους ίδιους και τις θέσεις εργασίας που χάνονται, κι αφορά συνολικά την Παιδεία και ολόκληρη την κοινωνία: αν δεν μπει φραγμός στη μνημονιακή λαίλαπα που συνθλίβει όλο το Δημόσιο (κι όχι μόνο), αύριο δεν θα υπάρχει Πανεπιστήμιο για να διδάξουν μέσα σε αυτό, κι αυτοί θα ανταγωνίζονται για μια θέση στον ήλιο και για μια «δουλίτσα» στην ιδιωτική κι απαξιωμένη εκπαίδευση.
 
Δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων, και συμμετέχοντας ενεργά στην περιφρούρηση του, βρέθηκαν μέλη του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος και της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας από παρακείμενες περιοχές όπως της Αθήνας και των Πετραλώνων. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε αγωνιστή εργαζόμενο που θα επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης ενάντια στην διάλυση της ζωής, εξαιτίας ενός χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματος που παράγει  μονάχα πόνο και δυστυχία.

Διαβάστε το δελτίου τύπου που έβγαλε χθες η Απεργιακή Επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων: ΕΔΩ