EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

350.000 σπίτια δίχως ρεύμα. Στο € 1.5 δις οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί.

Αυτό θα πει SUCCESS STORY! 350.000 νοικοκυριά έχουν μείνει δίχως ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρώμης των οφειλών προς τη ΔΕΗ όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών".

Το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών αγγίζει...πλέον το € 1.5 δις ενώ ενδεικτική είναι η κατάσταση στο Κερατσίνι με το 25% των νοικοκυριών να έχουν μείνει δίχως ρεύμα.

Άλλο ένα SUCCESS STORY της "άλλης" Ελλάδας.

 freepen.gr


ΟΑΣΑ - Οδηγίες προς τους Επιβάτες για την αποφυγή αγοράς πλαστών εισιτηρίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες του ΟΑΣΑ και της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίστηκαν και  οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, άτομα τα οποία συμμετείχαν σε διακίνηση πλαστών εισιτηρίων.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο ΟΑΣΑ ενημερώνει τους επιβάτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ελέγχουν τα εισιτήριά τους και να τα προμηθεύονται μόνο από αξιόπιστες πηγές (εκδοτήρια των Ο.ΣΥ. Α.Ε. & ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., αυτόματα μηχανήματα έκδοσης και καταστήματα πώλησης στην Αττική που διαθέτουν εισιτήρια).  

Οι επιβάτες θα πρέπει να μην δέχονται να αγοράζουν εισιτήρια, από άτομα που τους προσεγγίζουν προκειμένου να τους πωλήσουν εισιτήρια σε μικρότερη από την ισχύουσα τιμή. Επίσης, μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού τους, πρέπει να καταστρέφουν τα εισιτήριά τους, προκειμένου αυτά να μη γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από επιτήδειους που επιχειρούν να αισχροκερδήσουν εις βάρος τους και εις βάρος των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.



 
Τα εισιτήρια και οι κάρτες του Ο.Α.Σ.Α. (ετήσιες & μηνιαίες) διαθέτουν χαρακτηριστικά ασφαλείας (υδατογράφημα, ιριδίζουσες λωρίδες, υπόβαθρο). Σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης έχει αμφιβολία ή απορία για τη γνησιότητα του εισιτηρίου ή της κάρτας που έχει στην κατοχή του, μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 210-8200848 & 210-8200936.

ΠΗΓΗ

Τζαμτζής για μισθούς βουλευτών: Ξεραίνουν το σκ**τό τους για να ζήσουν

Ότι με μισθό 2.000 ευρώ δεν θα κατέβαινε βουλευτής γιατί δεν είναι πλούσιος υποστήριξε ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνης Τζαμτζής.

Υποστήριξε μάλιστα ότι υπάρχουν βουλευτές που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “ξεραίνουν το σκ**τό τους για να ζήσουν”, κάτι που ανέβασε τους τόνους στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ομολόγησε παράλληλα ότι ο ίδιος παίρνει 5.450 ευρώ τον μήνα στο χέρι, προκαλώντας την αντίδραση, με τον Γιώργο Παπαδάκη να του επισημαίνει πως ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δεν έχει να φάει.

Ανέφερε πως οι αποδοχές των βουλευτών έχουν μειωθεί κατά 40% τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ για τα προνόμια των φοροαπαλλαγών που αγγίζουν και το 70%, απέφυγε να απαντήσει παρά τις επίμονες ερωτήσεις.

Εξέφρασε ακόμα την ικανοποίησή του για το νέο σχέδιο που παρουσιάστηκε σχετικά με τον φόρο ακινήτων. “Με την πρόταση αυτή, όπως έχει αλλάξει άρδην, γίνεται πολύ δικαιότερο το σύστημα και διευρύνεται η φορολογική βάση, δεν εξαιρείται κανείς, μειώνονται τα ποσά που θα πληρώσουν για τα αστικά ακίνητα, μπαίνουν τα αγροτεμάχια, χαμηλώνουν μια σειρά από ”ηλίθιοι” συντελεστές”, ανέφερε.

“Σίγουρα αυτός που έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία θα πληρώσει”, τόνισε, σημειώνοντας πως όντως υπάρχει θέμα με τις αντικειμενικές αξίες βάσει των οποίων υπολογίζεται ο φόρος, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.






πηγή: news247.gr

Λοιπόν πατριώτη;

Διαβάζεις τον τίτλο της είδησης. «Επείγουσα πρόοδο σε τέσσερα μέτωπα ζητά από την Αθήνα το Eurogroup». Λες, ας ρίξω μια ματιά να δω ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα τέσσερα προβληματικά, ώστε να ξέρω τα υπόλοιπα μέτωπα στα οποία το Eurogroup θεωρεί ότι πάμε καλά.

Και λέει η είδηση «Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον επίτροπο Όλι Ρεν και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε “Οι ελληνικές Αρχές πρέπει επειγόντως να παρουσιάσουν πρόοδο σε τέσσερα μέτωπα: Τα προαπαιτούμενα, το δημοσιονομικό κενό, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουμε πρόοδο σε αυτά προκειμένου να κλείσουμε την αξιολόγηση”».

Δηλαδή τα «τέσσερα μέτωπα» είναι όλα τα μέτωπα. Μ’ αρέσει ο διακριτικός τρόπος με τον οποίο διαπιστώνουν όλοι πλην κυβέρνησης, ότι τίποτα δεν πάει καλά, ότι όλα είναι ανοιχτά και ότι η αισιοδοξία που κατά καιρούς εκφράζεται είναι γράμμα στον Αη Βασίλη.

Αντιθέτως, καμία σχέση με τη διακριτικότητα δε φαίνεται να έχει το Μαξίμου, καθώς χτες αργά το απόγευμα «πηγές του» ανέφεραν ότι οι παρατηρήσεις που δέχθηκε ο κ. Στουρνάρας είναι ήπιες. Ο Στουρνάρας, λοιπόν, εκπροσωπώντας την Ελλάδα δεν εμφανίστηκε στο Eurogroup για κάποιον άλλο λόγο παρά μόνο για να δεχθεί παρατηρήσεις και το Μέγαρο Μαξίμου είναι χαρούμενο επειδή στον Στουρνάρα δεν έγιναν αυστηρές παρατηρήσεις και δεν του επεβλήθη τιμωρία να μείνει όρθιος στη γωνία με το ένα πόδι σηκωμένο.

Δεν τίθεται πλέον θέμα προσχημάτων. Οι πατριώτες της Δεξιάς μαζί με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ομολογούν ότι έχουν καταντήσει την Ελλάδα τον χαζό της παρέας, που μονίμως απολογείται, μονίμως παρακαλά, μονίμως δέχεται παρατηρήσεις και διαρκώς είναι ο τρελός του ευρωπαϊκού χωριού. Αυτή είναι η πατρίδα των πατριωτών της Δεξιάς και του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό το πράγμα χαίρονται, αυτό πουλάνε ως επιτυχία τους, αυτό διαφημίζουν ως success story. Η ΝΔ κατάφερε να χάσει ακόμη και το σημαντικότερο εμπόρευμά της, την εθνολαγνεία.

Αν σε αυτό το σημείο διασυρμού είχε φτάσει τη χώρα μια αριστερή κυβέρνηση, οι δεξιοί πατριώτες θα είχαν βγει στους δρόμους απαιτώντας τη χαμένη εθνική αξιοπρέπεια, κάποιος Πρετεντέρης θα πλατάγιαζε τα χείλη του εναντίον των «γνωστών προδοτών της αριστεράς» και κάποιοι Πορτοσάλτε θα επιβεβαίωναν ότι «η κοινωνία που ζητά να σώσουν τη χώρα τα τανκς έχει δίκιο».

Η γνωστή πατριώτισσα Ντόρα Μπακογιάννη περιέγραφε χτες γλαφυρότατα ότι το πλοίο Ελλάς έχει μπει για τα καλά στο λιμάνι κι ότι είναι κρίμα να μην καταφέρει να δέσει τελευταία στιγμή και να βουλιάξει εντός του λιμένος. Λέγοντας «λιμάνι» εννοούσε προφανώς αυτό το απάνεμο στην αγκαλιά του οποίου μας παρέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά το διάγγελμά του στο Καστελόριζο.

Αυτοί οι γόνοι αρέσκονται σε κοινές παρομοιώσεις. Κι όλοι οι υπόλοιποι έχουν αμέτρητα κοινά σημεία. Όπως «τα τελευταία μέτρα». Όπως την «πιο σημαντική διαπραγμάτευση». Όπως το «δε θα ψηφίσω». Όπως το βουρκωμένο «ναι σε όλα» της Βάσως Παπανδρέου. Όπως το «μου υφαρπάζετε την ψήφο» του συγκινημένου Σκανδαλίδη.

Όλοι αυτοί, που παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας σε τοκογλύφους, που μετέτρεψαν ένα λαό σε ένα τσούρμο καταθλιπτικούς, που καθημερινά δίνουν αναφορά σε ξένους ηγέτες και ορκίζονται πίστη στα συμφέροντα των τραπεζιτών, είναι οι ίδιοι που καπηλεύονται την πατρίδα και ζητούν «από όλους να υπερβάλλουμε εαυτούς» ώστε να σωθεί η πατρίδα, τουτέστιν να πάρουν οι τοκογλύφοι «μέχρι και το τελευταίο ευρώ», του οποίου όμως η σειρά δε φαίνεται να έρχεται ούτε σε 100 χρόνια.

Αυτοί είναι οι καλοί πατριώτες που μοιράζουν ελπίδες με μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι, που στέκονται με τη λαμπρότητα της εξουσίας τους δίπλα σε μητροπολίτες και ψέλνουν περί ταπεινότητας, που σπέρνουν ψευδαισθήσεις επειδή δεν τους ενδιαφέρει ότι εμείς θα θερίσουμε τους εφιάλτες. Αυτοί που θέριεψαν τα τάγματα εφόδου και τάισαν τους νεοναζί για να έχεις να φοβάσαι τη σκιά σου ή να διοχετεύεις κάπου την οργή σου κλεισμένη αεροστεγώς.

Αυτοί είναι που διαγράφουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου επειδή δε θέλουν να θυμάσαι τι είναι ο φασισμός, αλλά αν τολμήσεις να τους πεις πως άδικα πήγαν τα παιδιά επειδή τελικά η Χούντα δεν έπεσε αλλά συνεχίζεται, θα σε φάνε ζωντανό επειδή δήθεν έθιξες τη «δημοκρατία» τους που «κατακτήθηκε με τους αγώνες» τους. Αυτοί είναι που αποκαλούν τους υπόλοιπους «προδότες, που θέλουν το κακό της πατρίδας». Λοιπόν πατριώτη, εσύ με ποιους προδότες είσαι;

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

Ο Άδωνις δεν είναι «γελοία πατσαβούρα»

Του Κώστα Βαξεβάνη
Το 2010 ο Ηλίας Ψινάκης είχε αποκαλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, δημόσια, «μωρή γελοία πατσαβούρα της Βέρμαχτ». Ο Άδωνις δεν κατέφυγε νομικά εναντίον του Ψινάκη. Δεν γνωρίζω αν ο λόγος είναι πως θεωρούσε πως θα δυσκολευόταν να αντικρούσει νομικά τις κατηγορίες ή αν αποφάσισε να δείξει κατανόηση απέναντι στον κατήγορό του.

Ήταν η εποχή που ο Ψινάκης είχε προταθεί να είναι υποψήφιος του ΛΑΟΣ και ο Γεωργιάδης θεωρούσε πως κάτι τέτοιο υποβαθμίζει το οραματικό κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ήταν επίσης η εποχή, που ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως τηλε-βιβλιοπώλης και όχι ακόμη τηλε-υπουργός, έλεγε για τον Αντώνη Σαμαρά, ότι «δεν είναι πατριώτης», ότι «παίζει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ», ότι έχει σχέση με την υπόθεση SIEMENS και πολλά άλλα. Είχε αποκαλέσει τον Προκόπη Παυλόπουλο «αχρηστότερο υπουργό που υπήρξε ποτέ» και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Φαήλο Κρανιδιώτη ότι «έχει πολιτική σκέψη νηπίου». Η επίθεση μάλιστα στον Φαήλο ήταν γιατί είχε υποστηρίξει πως θα φύγει από το ΛΑΟΣ, πράγμα το οποίο φυσικά έγινε. Όσοι άλλοι υποστήριζαν ότι θα πάει στη ΝΔ, κατά τον Γεωργιάδη «έπαιρναν ναρκωτικά» όπως είπε χαρακτηριστικά σε μια τηλεπώληση.

Σήμερα ο Άδωνις, είναι υπουργός του Σαμαρά, πολιτικός συνέταιρος με τον Βενιζέλο και αν πιστέψουμε τον απόμαχο της ανάλυσης του κλειτοριδικού οργασμού Πέτρο Κωστόπουλο, είναι και «ντόμπρος και εργατικός». Η ελληνική κοινωνία δείχνει να παραπέει ανάμεσα στην άποψη για το αν ο Γεωργιάδης είναι «γελοία πατσαβούρα» και την άποψη που τον θέλει χρήσιμη μονάδα της κυβέρνησης.

Θα συμφωνήσω με τη δεύτερη άποψη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι γελοία πατσαβούρα. Αντιθέτως είναι ένα αποτελεσματικό φτερό που ξεσκονίζει και καθαρίζει τα σημεία που ακουμπάνε οι βρώμικες πολιτικές. Είναι αν θέλετε ο αυτοφοράκιας της πολιτικής. Λέει όσα ψιθυρίζει ο Βενιζέλος και εύχεται ο Σαμαράς, αλλά δεν τολμούν να τα πουν οι ίδιοι για να μην χαρακτηριστούν. Είναι αυτός που αμολάει τον ανυπόστατο ψίθυρο ως είδηση, για να τον δει να αναπαράγεται, χωρίς να έχει το φόβο να το χρεωθεί η κυβέρνηση. Δεν βαριέσαι ο Άδωνις το είπε, λένε οι πολλοί, αλλά αποκτούν τροφή οι λίγοι.

Δεν νομίζω πως υπάρχει υπουργός στον κόσμο, ο οποίος να συναγωνίζεται το ρόλο του συμπαθούς Φικιώρη στις τηλεπωλήσεις, και αυτό να το κάνει με τον τρόπο που το κάνει ο Άδωνις. Να το σκάει από το υπουργείο όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για να βγει σε τριτοκλασάτα κανάλια για να πουλήσει βιβλία, χρησιμοποιώντας το παραπλανητικό «Ε» που δηλώνει επανάληψη. Δεν πρόκειται για εργατικότητα του Άδωνι όπως έτρεξε να δικαιολογήσει ο Πέτρος Κωστόπουλος και πάλι, αλλά για μια διακριτή τρέλα με την κάμερα.

Ο Άδωνις λοιπόν, δεν είναι γελοία πατσαβούρα, αλλά ένα γρανάζι του συστήματος, που ωφελείται ακόμη και από την αρνητική δημοσιότητα. Κανένας σοβαρός άνθρωπος, από τη θέση του σε ένα υπουργείο που παίζει με ζωές ανθρώπων, όπως το Υγείας, δεν θα τολμούσε να πει όσα λέει ο Άδωνις. Ο Γεωργιάδης και τα λέει και τα απολαμβάνει επικοινωνιακά. Σε βαθμό που δήλωσε πως οι απολύσεις είναι δική του δόξα και όχι της τρόικας.

Ανάμεσα στα άλλα που έχει αναλάβει να κάνει ο Γεωργιάδης, είναι η βρώμικη δουλειά της απαξίωσης ανθρώπων, καλυμμένος πάντα πίσω από την ασυλία. Λέει χοντρές κουβέντες, χρησιμοποιεί την ίδια τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, για να χτυπήσει ανθρώπους.

Η προσωπική μου σχέση με τον Άδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησε όταν αποκαλύψαμε πως η σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου ήταν αντιπρόσωπος σε λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ (ανήκε στον πρώην σύζυγό της). Ο λογαριασμός αυτός συνδεόταν μάλιστα απ” ότι προκύπτει από τα έγγραφα της Τράπεζας, με θυρίδα χρυσού. Παρ όλα αυτά ο Γεωργιάδης υπήρξε μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν είχε την ευθιξία να αυτοεξαιρεθεί, ούτε και ο Σαμαράς να τον εξαιρέσει. Ο Γεωργιάδης μετά από αυτό χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως βουλευτής, για να κάνει ερώτηση στη Βουλή για τα έσοδά μου από την ΕΡΤ. Ο σκοπός ήταν να δημιουργήσει εντυπώσεις και δημοσιεύματα. Ο βουλευτής χρησιμοποίησε το ελληνικό Κοινοβούλιο για προσωπικό πόλεμο. Μέσα στην ίδια την Επιτροπή της Βουλής, όταν κατέθετα ως μάρτυρας, έκανε απαξιωτικές ερωτήσεις με υπονοούμενα. Πάλι χρησιμοποίησε την ιδιότητά του. Στη συνέχεια, παρότι η Βουλή ερευνούσε τη λίστα Λαγκάρντ με το επίσημο usb που είχε πάρει από τη εισαγγελία, χρησιμοποίησε πάλι την ιδιότητά του, για να ισχυριστεί πως είχα αλλοιώσει τη λίστα Λαγκάρντ. Για να δημιουργήσει δηλαδή ουσιαστικά σύγχυση στον κόσμο ο οποίος ως αλλοίωση είχε στο μυαλό του, όσα σχετίζονταν με τον Παπακωνσταντίνου.

Την Παρασκευή το πρωί έφτασε στο απόγειο του. Εγκάλεσε τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη γιατί έδωσε συνέντευξη στο HOT DOC RADIO, με την οποία έθετε θέμα για την αξιοκρατία των προσλήψεων που κάνει ως υπουργός. Ο Γεωργιάδης μετέτρεψε το βήμα της Βουλής σε προσωπικό μετερίζι και βεβαίως σε βήμα λογοκρισίας δημοσιογράφων. Πού επιτρέπεται και πού όχι να μιλούν οι βουλευτές, θα το εγκρίνει ο Άδωνις. Το περιστατικό δημιούργησε την παρέμβαση του προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη αλλά τι σημασία έχει; Όλοι άκουσαν τον Άδωνι να λέει ότι «η ελληνική Βουλή αποφάσισε πως ο Βαξεβάνης είχε αλλοιώσει τη λίστα» και κάποιοι ίσως και να το πίστεψαν.

Ο άνθρωπος που διαφήμιζε τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, τις επιχειρήσεις αυτού του μεγάλου οφειλέτη του Δημοσίου, ως καλύτερα από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, από το βήμα της Βουλής, δημιουργεί τις εντυπώσεις πως το ηθικό ανάστημα ενός δημοσιογράφου είναι ελλιπές. Και όπως έλεγε ο φιλικός στον Άδωνι, Γκαίμπελς, «συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει».

Ο Άδωνις αυτό δεν το λέει δημόσια, απλώς πουλάει τη φασιστική, αντισημιτική Βίβλο του Πλεύρη, χαρακτηρίζοντάς το ως βιβλίο που αποκαλύπτει την αλήθεια. Και η αλήθεια του Πλεύρη είναι πως δεν υπάρχει Ολοκαύτωμα. Η αλήθεια του Άδωνι προχωράει παρακάτω. Είναι η αλαζονεία του και το προσωπικό συμπέρασμα πως αφού με αυτό που είναι έγινε υπουργός, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. Ίσως τα πάντα. Σχετικά άπειρος στην πολιτική ή μάλλον ευτυχής που ως τώρα καταφέρνει αυτή να είναι συμβατή με τις κωλοτούμπες του, αγνοεί πως όταν όλοι κάνουν πίσω (και τα συγκροτήματα που τον προβάλουν) θα μείνει τραγικά μόνος απέναντι σε αυτούς που ακόμη και αν δεν θυμούνται κάτι που έκανε, απλώς θα τον αναγνωρίζουν, αλλά για να του αποδώσουν την ευθύνη.

Αυτή τη φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης νομικά δεν θα τη γλυτώσει. Είναι όμως μια άλλη υπόθεση. Σημασία έχει να καταλάβει ο καθένας πως ο Άδωνις δεν είναι «γελοία πατσαβούρα της Βέρμαχτ». Είναι υπεύθυνος για μια πολιτική, της οποίας την ευθύνη δεν θέλουν να πάρουν οι άλλοι. Είναι ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος των ημερών μας. Και επειδή είναι και ένας πολιτικός Ηρόστρατος, ο οποίος μπορεί να κάψει τα πάντα μόνο και μόνο για να μείνει στην Ιστορία, η Ιστορία θα τον γράψει. Και δεν είναι απαραίτητο πως θα τον καταγράψει ως Γεωργιάδη.

Του Κώστα Βαξεβάνη

Η προξενήτρα…(κάνω ότι μπορώ η ρουφιάνα)

Από τότε που ο μέγιστος και “άσχετος” με τη πολιτική ΓΑΠ μας έβαλε στο μνημόνιο για να νοικοκυρευθούμε, σχεδόν κάθε έξη μήνες βρισκόμασταν σε μία κρίσιμη στροφή, καμπή, στιγμή για το μέλλον του τόπου. Όσο πέρναγε ο χρόνος, το…«σχεδόν κάθε έξη μήνες» όλο και λιγοστεύει ως χρονικό διάστημα φτάνοντας στο τώρα, που η κα Μπακογιάνη (αλήθεια, πολιτικά γιατί υπάρχει;) μας είπε :
by…outelogos

Συμπέρασμα, το Ελληνικό «ζευγάρι» δε τη πολύ βρίσκει μεταξύ του και θέλει και ένα τρίτο πρόσωπο για να περνάει καλύτερα, μάλλον. Όσο για το τρίτο πρόσωπο, είναι μια ευκαιρία να βγει από την αφάνεια και την απόρριψη που έχει δεχθεί ή θα δεχόταν στο μέλλον. Οι της ΔΗΜΑΡ κάνουν όμως ναζάκια και λένε «ζε σέλω, δε τσέρω, να το σκεφτώ λιγουλάκι, μήπως είναι νωρίς; εγώ είμαι μια αγαθή κοπελίτσα» κλπ.

Επιδιώκουν λοιπόν να είναι περισσότεροι για να τους σκοτίζουν λιγότεροι. Πιστεύουν επίσης, ότι έτσι θα μπορούν να “ασελγούν” στην Ελλάδα, με περισσότερη άνεση και ασφάλεια.
Εδώ έχουμε τόσο άρρωστους “βιαστές”, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι στο τέλος, θα μας αρέσει κιόλας.

Φυσικά δεν είναι μόνο η Ντορίτα που θέλει πάλι γάμους και χαρές, είναι γενικά από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Αν τελικά θα έχουμε γάμο, είναι άγνωστο, αλλά οι επικρεβάτιες “ασκήσεις” θα γίνουν πιο εντατικές και πιο βαρβάτες, να μη χάσουμε την ελαστικότητά μας, να πέσουν και τα κιλά, να μειωθεί και η κυτταρίτιδα!…

«Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τη ΔΗΜΑΡ σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας…. Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή, σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια διπλά δύσκολη –θα έλεγα….» κλπ κλπ.

 

Αυτοί που ζούνε με τα δικά μας λεφτά …

Του Γιώργου Κράλογλου
Περισσότερα από 70.000.000 ευρώ θα δώσουμε για τρεις κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις της Βουλής του 2013. Οι δύο δόθηκαν ήδη και αφορούσαν την δήθεν προστασία της ακίνητης περιουσίας και την μομφή κατά της κυβέρνησης. Η τρίτη θα δοθεί τον Δεκέμβρη για τον προϋπολογισμό που όμως θα εξασφαλίζει πάλι και τα 70.000.000 ευρώ για τις παραστάσεις του 2014.

Πάρτε χαρτί και μολύβι και τα στοιχεία της Βουλής και θα βρείτε ότι κάθε βουλευτής, ξεκινάει μεν με μηνιαίο μισθό γύρω στις 6.000 ευρώ, αλλά τελικά με παροχές, επιδόματα και επιβαρύνσεις μας στοιχίζει κάτι παραπάνω από 17.000 ευρώ τον μήνα. Έχει αφορολόγητο 65% και τα έξοδά του στην Βουλή (που πληρώνονται από ένα κονδύλι γύρω στα 700.000 ευρώ τον χρόνο) προστίθενται στα 17.000 ευρώ. Πολλαπλασιάστε τα αυτά επί 300 και επί δώδεκα μήνες και θα δείτε τι γίνεται.

Τώρα, τι μου ήρθε και ξύνω πληγές ανακατεύοντας πράγματα που είναι γνωστά (πρόσφατη ανάλυση και στην ηλεκτρονική Ελευθεροτυπία) αλλά τα ξεχνάμε μάλλον για να μην σκίσουμε τα ρούχα μας;

Τα ανακατεύω για τρεις, κατά την άποψη μου, εξοργιστικούς λόγους.

Πρώτον γιατί από το «μαζί τα φάγαμε…» του κ. Θ. Πάγκαλου περάσαμε από προχθές και στο «να ζούμε με αυτά που βγάζουμε…» του κ. Αδ. Γεωργιάδη που σημαίνει ότι στο μόνιμο νταβατζιλίκι να πληρώνουμε, (μαζί με τους πολιτικούς) ένα εντελώς άχρηστο και ασήμαντο κράτος προστίθεται και η χυδαιότητα του «…σκάσε και πλήρωνε».

Δεύτερον γιατί, βλέποντας τα θέατρα αυτά, ρώτησα κάποιους φίλους βιοτέχνες αν θα προσλάμβαναν στην βιοτεχνία τους κάποιον από τους βουλευτές μας και μου απάντησαν «ούτε για θελήματα… τους περισσότερους.»

Τρίτο γιατί οι θεατρικές παραστάσεις στην Βουλή για τα ακίνητα και την μομφή ξεπέρασαν και αυτές του «ο καραγκιόζης υπουργός…».

Οι θεατρινισμοί με την δήθεν μάχη… των βουλευτών για τις στάνες, τα χωράφια και τον «εμφύλιο» με τους βουλευτές των πόλεων για τα σπίτια που ήταν χονδροειδέστατη και μόνο για ηλίθιους.

Θα δείτε, στην πράξη, την φορολογική πολιτική ακινήτων το 2014 πως θα εφαρμοστεί από τις εφορίες και θα καταλάβετε πολύ καλά τι λέω. Απλώς σας υπενθυμίζω ότι στην Ελλάδα οι νόμοι καθησυχάζουν τους ιθαγενείς αλλά ακολουθούν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι και οι ερμηνείες των εφοριακών που ανατρέπουν όλα αυτά που βλέπετε στις διατάξεις των νομοθετημάτων.

Αυτό θα γίνει και με την φορολογία των ακινήτων.

Το επόμενο θέατρο ήταν της μομφής προς την κυβέρνηση όπου ξεχώρισε ό,τι πιο φτηνό μπορεί να ακούσει κανείς σε «χιούμορ», ειρωνεία , ατάκες , μεταφορικές έννοιες και βλακώδη σχόλια.

Ένα κακόγουστο θέατρο όπου πριν ανοίξει η «σκηνή» ήταν δεδομένο και το τέλος του μονόπρακτου με τους κακής ποιότητας ηθοποιούς.

Έξω δε από την Βουλή οι 2-3.000 κομπάρσοι, που νομίζουν ότι έτσι θα εξασφαλίσουν την καρέκλα τους στο κράτος, συμπλήρωναν την γενική αθλιότητα.

Αυτή ήταν και θα είναι όλη η προσφορά των βουλευτών για το 2013. Τα δύο θέατρα που παίχτηκαν και το καραγκιοζιλίκι που θα δούμε στην παράσταση της ψήφισης του προϋπολογισμού προς το τέλος Δεκέμβρη.

Ψάξτε μέσα στον χρόνο και βρείτε άλλο ουσιαστικό έργο των βουλευτών μέσα στο 2013 που να διασφάλισε τα συμφέροντά μας. Αρκεί βεβαίως να προσπεράσετε τους θεατρινισμούς βουλευτών που πασχίζουν για ηρωική έξοδο επειδή δεν τους βγαίνουν τα κουκιά στην επόμενη αναμέτρηση ή πρόκειται να ρίξουν πολιτική ζαριά μεταγραφής σε άλλο κόμμα για να συντηρήσουν τον μισθό άλλη μία θητεία γιατί στην πιάτσα δεν πρόκειται ούτε να τους δεχθεί ιδιώτης εργοδότης να συζητήσει μαζί τους.

Ψάξτε λοιπόν και θα βρείτε μόνο ορισμένες φωτογραφικές τροπολογίες και ομαδικές εξυπηρετήσεις , όπως αυτή για την φορολόγηση του φυσικού αερίου προς όφελος των φωτοβολταϊκών, και κάποιες άλλες πέντε-δέκα παρόμοιες.

Τίποτε άλλο που να δικαιολογεί είτε την ψήφο μας είτε τα λεφτά μας για τους μισθούς των βουλευτών της σημερινής Βουλής.

Δεν θα βρείτε τίποτε ουσιαστικό και από την αντιπολίτευση, συνολικά, εκτός από το να κατεβάζουν στους δρόμους  απελπισμένους οπαδούς , ως κομπάρσους, στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι κάτι γίνεται.

Άρα μοναδική σωτηρία παραμένει ( δυστυχώς για όλη την χώρα) να συνεχιστεί η στάση πληρωμών του κράτους προς φορολογούμενους (επιστροφές φόρων) προς τους επιχειρηματίες ( ΦΠΑ, πληρωμές προμηθειών) και προς τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων μήπως και πετύχουμε το πλεόνασμα και έτσι παλέψουμε το χρέος για να την βγάλουμε και το 2014. Το 2015-2016 θα έχουμε πάλι εκλογές και βλέπουμε…

capital.gr

VOLVO μια πρωτοποριακή διαφήμιση

VOLVO μια πρωτοποριακή διαφήμιση.

Όπου κι να εμφανιστεί ο  Van Damme είναι σίγουρο ότι θα συμβεί κάτι το εντυπωσιακό. Θα μοιράσει  κλωτσιές ... θα δώσει μπουνιές , αλλα είναι δεδομένο ότι ο Jean-Claude θα χειριστεί άψογα την κατάσταση.

Στο επόμενο βίντεο, ωστόσο, θα δείτε κάτι πρωτοφανές - Van Damme δεν θα κάνει τίποτα. Θα κρατήσει μόνο την ισορροπία και θα κοιτάζει έξυπνα. Το βίντεο είναι μια πρωτοποριακή  διαφήμιση της  Volvo και παρά την ηλικία του (53 ετών) Van Damme την κάνει τέλεια.

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά σοβαρά θα σας συμβούλευα - σε καμία περίπτωση μην το δοκιμάσετε αυτό στο σπίτι ή στο δρόμο ή στην εθνική οδό.




Μετά τα κακά τα κάκιστα.

Όλα κάποια μέρα αποκαλύπτονται. Το θέμα είναι πότε θα γίνει και  πόσο αργά θα είναι πια για δάκρυα. Αφού κατάκλεψαν τα επικουρικά με το πρόσχημα της εκτάκτου ανάγκης σε ποσοστό πολύ πάνω από το 50% ήρθε η ώρα των αποκαλυπτηρίων από το διοικητή του ΙΚΑ.

Τα επικουρικά να ενσωματωθούν στον μισθό/σύνταξη και να τελειώνουμε. Ηλίου φαεινότερον η οριστική απάλειψη με νέο κλέψιμο. Και η τελική εκπλήρωση δύο στόχων(εξορθολογισμό το λένε).

Σύνταξη πολύ κάτω από τον βασικό μισθό(490ευρώ) και η παραχώρησή της σε ιδιωτικές εταιρείες.

Και άει, πάτε να ζήσετε με ελλειπή περίθαλψη και φάρμακα και σύνταξη ψίχουλα, και χωρίς σπίτια. Τι ωραία!

Έτσι λύθηκε οριστικά το θέμα των συντάξεων και το προσδόκιμο της ζωής (γιατί ζουν πολύ μετά τη σύνταξη, κατά Λοβέρδο). Όλα θα εξαρτώνται, όπως πάντα, από τα οικονομικά του κάθε εργαζόμενου μάχιμου ή απόμαχου.

Κι εμείς, απλοί θεατές σ’ ένα θίασο ομόφιλων (κατ’ επιταγήν αλλόφιλων εμπόρων χρήματος)που γκρεμίζει(διαρθρωτικά μέτρα το λένε) μια κοινωνία που χτίστηκε πετραδάκι πετραδάκι  .

Μια παροιμία λέει “κάλιο άσχημα νιάτα παρά κακά γεράματα”. Ας είναι καμπανάκι σε όλους, ότι η ταινία του χρόνου δεν σταματάει και τα γεράματα βρίσκονται πίσω από την επόμενη στροφή με μία σύνταξη τρόμου. Και όταν θάρθει η ώρα τότε θα δεις τι σημαίνει επιβίωση με 360ευρώ. Να μη μπορείς να ζήσεις τον εαυτό σου και να καίγεται το μέσα σου που είσαι ανίκανος να πάρεις μια κούκλα την εγγονή σου, να βοηθήσεις το άνεργο παιδί σου.

Δε λέω, η νεολαία έχει το χοντρό πρόβλημα με την ανεργία και την έλλειψη ιδανικών. Γι αυτό και μας αφορά όλους και η επανάπαυση πως αυτή την ώρα προσωπικά δεν μας ακουμπάει, είναι μέγα λάθος.

Μας αφορά όλους, εδώ και τώρα!

ΥΓ. Τελικά μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε κι εμείς, καθ’ ομοίωσιν με τους Πακιστανούς, σαν αυτοτιμωρία που ανεχτήκαμε, εκθρέψαμε και ανεχόμαστε εθνικούς ενόχους.

Ελλάδα-Ρουμανία 3-1 (βίντεο)

Ο Κώστας Μήτρογλου άνοιξε και έκλεισε το σκορ στο Καραϊσκάκη και η Εθνική ετοιμάζει βαλίτσες για τη Βραζιλία (3-1). Κρίσιμο και το γκολ του Σαλπιγγίδη που απάντησε αμέσως στην ισοφάριση των Ρουμάνων. Την Τρίτη στο Βουκουρέστι η Ελλάδα...
σφραγίζει το εισιτήριο.

Εσύ πως το βλέπεις; 1-0. Εσύ; 1-1. Εσύ; 0-0 και η πρόκριση στη Ρουμανία. Στην πλειονότητα των ποδοσφαιρικών συζητήσεων, που στην Ελλάδα κλασικά εμπεριέχουν και προγνωστικά, κανείς δεν έβλεπε πολλά γκολ και σίγουρα ελάχιστοι το 3-1. Όλοι ανέμεναν ένα κλειστό παιχνίδι Ελλάδας-Ρουμανίας, ορμώμενοι από το ισχυρό κίνητρο των δύο ομάδων που θα οδηγούσε τους δύο προπονητές σε κλειστές άμυνες. Έτσι επέβαλε άλλωστε η λογική του πρώτου αγώνα, όταν έχουμε να κάνουμε με μπαράζ.

Ένα εκρηκτικό επτάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ήρθε να ανατρέψει τα στάνταρ του συγκεκριμένου αγώνα. Η Ελλάδα προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε και ξαναπήρε το προβάδισμα με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Ο άνθρωπος με τα πολλά κρίσιμα γκολ στους αγώνες της εθνικής, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου, ο οποίος σε μια κίνηση αναγνώρισης του γυάλισε το παπούτσι. Οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν πέντε λεπτά μετά το 1-0, με κεφαλιά του Στάνκου, έπειτα από λάθος του Καρνέζη που δεν βγήκε να καθαρίσει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και αδράνεια του Τοροσίδη που δεν πήδηξε μαζί με τον σκόρερ.
Η απάντηση ήρθε με τη σέντρα και ήταν όσο γρήγορη χρειαζόταν ένας τόσο κρίσιμος αγώνας. Σαμαράς, Τοροσίδης και Σαλπιγγίδης συνδυάστηκαν ταχύτατα. Η μπάλα από την κοντινή προβολή του Σάλπι σταμάτησε στα δίχτυα του Λόμποντ.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε κάπως όπως το πρώτο. Λίγο προσεκτικά, λίγο υποτονικά, λίγο άχρωμα. Όμως ο Μήτρογλου και η ρουμανική άμυνα που τελούσε εν τρικυμία, έφεραν ένα επιθετικό κρεσέντο από ελληνικής πλευράς. Το 3-1 έγινε στο 66' από τον "Μητρογκολ" και στις αμέσως επόμενες φάσεις Κατσουράνης και Μήτρογλου έφτασαν μια ανάσα από το 4-1, το οποίο θα επέτρεπε και το… πρόωρο check in για τη Βραζιλία.

Από το 3-1 και για δέκα λεπτά μετά, η άμυνα της Ρουμανίας είχε ανοίξει σαν ελβετικό τυρί, αλλά οι μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του Σάντος δεν μετατράπηκαν σε γκολ.
Ακόμη και μετά το 90' Γκέκας και Σαμαράς έφτασαν μια ανάσα από τη σφραγίδα πρόκρισης, αλλά τον πρώτο τον αδίκησε ο διαιτητής και τον δεύτερο η μπάλα…




contra.gr

Financial Times: Η μεσαία τάξη τέλος! -Ποια επαγγέλματα θα επιβιώσουν και με ποιο μισθό

Τελείωσε η εποχή της μεσαίας τάξης λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτιμούν οι Financial Times, που βλέπουν επαγγελματική κυριαρχία των γυναικών μόνο και μόνο επειδή μειώνονται οι μισθοί. Απολαυστικό και δυσοίωνο άρθρο.

Η εμπειρία της μεσαίας τάξης ήταν ανέκαθεν η εξής: Ο άνθρωπος έχει την επαγγελματική του ταυτότητα. Είμαστε αυτό που κάνουμε. Επιλέγουμε επαγγέλματα που ταιριάζουν στον χαρακτήρα μας και στην συνέχεια αυτά τα επαγγέλματα διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας.

Οι σχολαστικοί άνθρωποι γίνονται λογιστές και στην συνέχεια η λογιστική τους κάνει ακόμη πιο σχολαστικούς. Ειδικά οι άνδρες, πάντα καθορίζονταν εν μέρει μέσα από την δουλειά τους.

Αλλά αυτή η εποχή τελειώνει. Με την οικονομική κρίση και την τεχνολογική αλλαγή (τα ρομπότ καταλαμβάνουν τον πλανήτη), μειώνεται συνεχώς ο αριθμός όσων έχουν μια ικανοποιητική δουλειά ή μένουν στο ίδιο επάγγελμα για πάντα. Ο άνθρωπος σταματά να είναι η δουλειά του. Κι αυτό τον υποχρεώνει να βρει νέα ταυτότητα.

Έχω περάσει πολλά χρόνια κάνοντας ερασιτεχνικές έρευνες πάνω στην επαγγελματική ταυτότητα. Ένας δικηγόρος μου «απέσταξε» τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του επαγγέλματός του: «Πρέπει να συνταχθείς με όποια πλευρά της υπόθεσης σε προσλαμβάνει, οπότε πρέπει να είσαι ανήθικος. Και πρέπει να είσαι επίσης πειστικός. Είναι το προφίλ του ψυχοπαθή».

Ένας πρώην δημοσιογράφος που πέρασε στις τραπεζικές επενδύσεις, μού έδωσε την δική του άποψη για τους τραπεζίτες: «Άνθρωποι που τους ενδιαφέρει το χρήμα, συνήθως γιατί μεγάλωσαν με την έλλειψή του».

Οι πολιτικοί απαξιώνονται, αλλά από την δική μου εμπειρία κρίνω ότι τείνουν να είναι φιλικοί και κοινωνικοί. Όταν κάποτε έπεσα τυχαία σε ένα δωμάτιο γεμάτο αριστερούς πολιτικούς από όλο τον κόσμο, πρόσεξα κάτι άλλο: Σχεδόν όλοι έδειχναν καλά. Είναι οι άνθρωποι που έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να μπαίνουν σε de facto διαγωνισμούς δημοτικότητας και να βλέπουν τα πρόσωπά τους μεγεθυμένα σε πόστερς.

Οι επαγγελματικές ταυτότητες αλλάζουν με τον χρόνο. Όταν μπήκα στην δημοσιογραφία πριν από 20 χρόνια, ήταν μεθυστικό επάγγελμα. Μετά ήρθε το Ιντερνέτ και απαιτούσε σχεδόν ασταμάτητο γράψιμο με μειωμένο μισθό. Σήμερα οι δημοσιογράφοι είναι μάλλον εργάτες και, όλο περισσότερο, γυναίκες (Ο ταχύτερος τρόπος για να κυριαρχηθεί από γυναίκες ένα επάγγελμα, είναι η μείωση των μισθών).

Το ακαδημαϊκό έργο κάποτε προσέλκυε ανθρώπους που τους άρεσαν οι ιδέες. Αλλά με την διολίσθηση της «καθολικής θεωρίας» και την πίεση για δημοσίευση ατελείωτων όγκων συγγραμμάτων, οι ακαδημαϊκοί σήμερα τείνουν να είναι σκληρά εργαζόμενοι τύποι, αποφασισμένοι να αφιερώσουν την ζωή τους σε μικροσκοπικές ιδιαιτερότητες (στην ολλανδική αργκό, αυτοί οι τύποι χαρακτηρίζονται «λάτρες μυρμηγκιών», που έχουν εμμονή με μικροσκοπικά πράγματα).

Κάποια άλλα επαγγέλματα τα καταστρέφει η τεχνολογία. Όταν ένας βιβλιοπώλης με ρώτησε να του αναφέρω το αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο, απάντησα ανοήτως «η Amazon» και απάντησε με μια κραυγή: γι 'αυτό η δημοσιογραφία αντικαθίσταται από τις δημόσιες σχέσεις.

Τα θύματα αυτών των αλλαγών χάνουν τις επαγγελματικές τους ταυτότητες. Αυτό συμβαίνει στους περισσότερους διαφημιστές, για παράδειγμα, γύρω στην ηλικία των 40. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, η ιστορία που έχει ο καθένας για το ποιος είναι, ξαφνικά καταρρέει. Αυτός είναι ένας λόγος που οι άνεργοι τείνουν να είναι δυστυχισμένοι. Οποιαδήποτε ξαφνική αλλαγή στο εργασιακό στάτους φέρνει σύγχυση και σε οικογένεια και φίλους.

Εμείς στην μεσαία τάξη, ζούμε απλώς ό,τι έζησε η εργατική τάξη από την δεκαετία του 1970. Οι μεταλλωρύχοι και οι εργάτες στα εργοστάσια είχαν σκληρές, δυσάρεστες δουλειές, αλλά εκείνες οι δουλειές προσέδιδαν ταυτότητα, εν μέρει επειδή ακριβώς ήταν σκληρές. Σήμερα οι περισσότερες δουλειές της εργαζόμενης τάξης περιλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών: Σερβιτόροι, ταξιτζήδες, φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένων. Αλλά είναι δύσκολο να χτίσεις μια ταυτότητα από την παροχή υπηρεσιών.

Το χάσμα των τάξεων ξεχωρίζει τους ανθρώπους που επιλέγουν την δουλειά τους εκείνους που δεν την επιλέγουν. Οι σημερινοί νέοι κατά κανόνα δεν την επιλέγουν. Αν έχουν δουλειά, είναι συχνά στην παροχή υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυτοκαθοριστούν χωρίς το πλεονέκτημα της επαγγελματικής ταυτότητας.

Αρκετοί το κάνουν μέσω της κατανάλωσης: Είσαι ο Mac σου ή ο αγαπημένος σου καφές. Τα social media προσφέρουν άλλες στρατηγικές. Στο Twitter, έχεις 160 χαρακτήρες για να γράψεις την βιογραφία σου –στην ουσία να δηλώσεις την ταυτότητά σου. Οι νεώτεροι άνθρωποι συχνά αναφέρουν απλώς την αγαπημένη τους ομάδα ή μάρκα ή χρησιμοποιούν κάποιο εξυπνακίστικο tag.

Για πολλούς ανθρώπους, ο λογαριασμός τους στο Twitter ή η σελίδα τους στο Facebook είναι η ταυτότητά τους. Είναι ο χώρος όπου παρουσιάζουν τον εαυτό τους στον κόσμο. Αυτές οι ιστοσελίδες έχον απογειωθεί επειδή οι άλλες ταυτότητές μας έχουν αποδυναμωθεί –ή όπως το θέτει ο κοινωνιολόγος Zygmunt Bauman, έχουν γίνει πιο «ρευστές».

Οι άνθρωποι κάποτε καθορίζονταν μέσα από την δουλειά, την θρησκεία, την πατρίδα και την οικογένειά τους. Όμως στους σημερινούς υλιστικούς, άνεργους, παγκοσμιοποιημένους καιρούς όπου όλο περισσότεροι από εμάς ζούμε μόνοι, δεν είμαστε πια σίγουροι για το ποιοι είμαστε.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Πολυτεχνείου -Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος τίθενται σε ισχύ, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά την Κυριακή, οπότε και θα διεξαχθεί η πορεία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους οδούς αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ.

Από την αστυνομία παρακαλούνται οι οδηγοί, από σήμερα έως και την Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.


 

''Καλά να πάθουμε''!!!

Ποιος δεν έχει ακούσει γύρω του ανθρώπους να λένε απογοητευμένοι:''Καλά να πάθουμε'', ''Καλά μας κάνουν αφού τους ανεχόμαστε'', ''Είμαστε άξιοι της μοίρας μας'' και διάφορες τέτοιες εκφράσεις.
Αρκετοί κουρασμένοι και εξαθλιωμένοι από τις πολιτικές του 4ου Ράιχ Έλληνες προσπαθούν με τέτοιες εκφράσεις να ερμηνεύσουν τη φαινομενική παθητικότητα που παρατηρείται με τον κόσμο να μην συμμετέχει μαζικά σε διαδηλώσεις και να μην ξεσηκώνεται. Αυτό άλλωστε επικαλείται και ο κατοχικός πρωθυπουργός θεωρώντας ότι υπάρχει ανοχή στις πολιτικές φτωχοποίησης που εφαρμόζει. Και έτσι ''δικαιολογείται'' και συνεχίζει να τις εφαρμόζει.

Ας πάμε όμως να κάνουμε μια αναδρομή σε αυτά τα τρία χρόνια μνημονίου για να δούμε πόσο ''τους ανεχόμαστε και τα θέλουμε και τα παθαίνουμε''. Μεγάλη αλλά χρήσιμη σε συμπεράσματα.

-Στις 23 Απριλίου 2010 ο Τζέφρυ Παπανδρέου από το Καστελόριζο αναγγέλλει την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Στις 5 Μαΐου 2010 κατά τη διάρκεια μια τεράστιας σε όγκο συγκέντρωσης και ενώ γίνεται η πρώτη μαζική απόπειρα των διαδηλωτών να εισβάλουν στη γιάφκα της πλατείας Συντάγματος παρακρατικοί καίνε ζωντανούς την έγκυο 4 μηνών Αγγελική Παπαθανασοπούλου, την Παρασκευή Ζούλια και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη υπαλλήλους της τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου. Ο Ελληνικός Λαός παγώνει. Η τρομοκρατία του κατοχικού κράτους πετυχαίνει το σκοπό της. Θα περάσουν πολλοί μήνες για να βγει μαζικά ο κόσμος ξανά στους δρόμους για να διαδηλώσει. Ακόμα όμως και στις διαδηλώσεις που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την ψήφιση του πρώτου μνημονίου η βιαιότητα της αστυνομίας ήταν πρωτοφανής. Το μνημόνιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τη βουλή την επόμενη μέρα, στις 6 Μαΐου.

-Στις 19 Ιουλίου 2010 η ελληνική κοινωνία σοκάρεται ξανά από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από το κατοχικό παρακράτος.Ο Γκιόλιας είχε στα σκαριά τη δημιουργία εφημερίδας. Κρίνοντας από τη στάση του κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών και την απήχηση του blog troktiko η επιτυχία της εφημερίδας ήταν δεδομένη και θα ήταν άκρως ενοχλητική στο κατοχικό καθεστώς.

-Φυσιολογική συνέπεια ήταν οι συγκεντρώσεις των φορτηγατζήδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου του 2010 να μην έχουν μαζική συμμετοχή. Η επιχείρηση σοκ και δέος είχε πετύχει το σκοπό της.

-Ο Ελληνικός Λαός θα βγει μαζικά στους δρόμους το Μάιο και καλοκαίρι του 2011. Οι ''αγανακτισμένοι'' ήταν ένα απαραίτητο μεταβατικό στάδιο. Πολλοί αρχικά είχαν επιφυλάξεις (ανάμεσά τους και ο γραφών) για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η κίνηση. Αλλά μέσα από αυτές τις διαδηλώσεις ο Ελληνικός Λαός ωρίμασε πολιτικά. Κομματικές, συνδικαλιστικές και διαφόρων ειδών αυταπάτες όπως ο ρόλος της αστυνομίας διαλύθηκαν σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου. Τόσο μαζικά οι Έλληνες δεν είχαν βγει ξανά στους δρόμους τα τελευταία χρόνια. Κι ας θέλησαν όλα τα κόμματα να τους απαξιώσουν από τη μια και να τους καπελώσουν από την άλλη. Εκεί διαλύθηκε σε μεγάλο βαθμό η αυταπάτη της ειρηνικής ανατροπής. Η πλατεία Συντάγματος έγινε σημείο αναφοράς. Μπήκε σε κίνηση ο ''κοιμώμενος γίγας'', ο Ελληνικός Λαός. Ιδέες, σκέψεις, συζητήσεις για άμεση δημοκρατία και αλλαγή. Ο Ελληνικός Λαός σταμάτησε να ασχολείται με το λάιφ στάιλ όπως την εποχή της επίπλαστης ευδαιμονίας και συζητούσε για πολιτική. Δημιουργούνται νέα κινήματα που τα περισσότερα προσπαθούν να εγκλωβίσουν και απογοητεύσουν αυτούς που συμμετέχουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ''Σπίθα'' του Θεοδωράκη και το ΕΠΑΜ του Καζάκη. Αποτέλεσμα όμως της κοινωνικής πίεσης ήταν παραιτήσεις βουλευτών της κατοχικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που επέβαλε νέα μέτρα και είχε ως αποτέλεσμα περαιτέρω εξαθλίωση.Νέα άγρια καταστολή, φράχτες στη κατοχική γιάφκα, αναφορές για παρουσία της Ευρωπαϊκής Δύναμης Χωροφυλακής στις τεράστιες σε όγκο διαδηλώσεις της 28ης κυρίως και 29ης Ιουνίου 2011.

-Το επόμενο διάστημα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και η βίαιη καταστολή από το Στρατό Κατοχής.Η παρουσία του Λαού σε αυτές είναι μικρότερη. Το γιατί το διαπιστώνει εύκολα κανείς όταν λαμβάνει υπ όψι του τι προηγήθηκε. Αλλά παράλληλα αρχίζει και μια άλλη είδους λαϊκή αντίδραση. Το γιαούρτωμα και οι προπηλακισμοί βουλευτών και υπουργών. Πρωτοπόροι βέβαια οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα που τον Οκτώβριο του 2010 κατά τη προεκλογική περίοδο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είχαν γιαουρτώσει τον Αλέκο Αλαβάνο.

-Η ψήφισή του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στα εργασιακά και το πετσόκομμα μισθών, συντάξεων και την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στις 19/20 Οκτωβρίου σηματοδότησε εκ νέου μαζική κάθοδο στoυς δρόμους της Αθήνας μισού εκατομμυρίου Ελλήνων. Νέα επεισόδια και καταστολή. Εκεί είχαμε και τον πρώτο νεκρό σε διαδήλωση στα χρόνια του μνημονίου. Ο 53χρονος Δημήτρης Κοτζαρίδης μέλος του ΠΑΜΕ εξέπνευσε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης από τα χημικά που είχαν πνίξει το κέντρο της Αθήνας.

-Ακολουθούν νέες μεγάλες αντιδράσεις και επεισόδια στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη όπου αποδοκιμάζεται ο Κάρολος Παπούλιας. Σε όλη την Ελλάδα οι μαθητές αντιδρούν αποδοκιμάζοντας τους δυνάστες ενώ σε πολλές πόλεις οι μαθητικές παρελάσεις μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις κατά της κατοχικής κυβέρνησης.

-Το Νοέμβριο του 2011 παραιτείται η κατοχική κυβέρνηση του Τζέφρυ και αναλαμβάνει η κατοχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό το τραπεζίτη Παπαδήμο με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ. Οι διαδηλώσεις και η βίαιη καταστολή που προηγήθηκαν έπαιξαν τεράστιο ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. Φυσιολογικά ακολουθεί μια σχετική ηρεμία από πλευράς διαδηλώσεων αλλά όμως στην κοινωνία όσο εντείνεται η εξαθλίωση και οι αυτοχειρίες πολλαπλασιάζονται τόσο μπαίνει σε κίνηση η πολιτική σκέψη και οι δυναμική των κοινωνικών διεργασιών. Η κοινωνία κοχλάζει. Οι Έλληνες δεν είναι πια απλά ''αγανακτισμένοι''. Είναι οργισμένοι από τη πραξικοπηματική αυθάδεια των δημίων τους. Ψάχνουν,ψηλαφούν, σκοντάφτουν και σηκώνονται για να ξανασκοντάψουν μέχρι να μάθουν.

- Αυτό αποτυπώνεται στη συγκέντρωση της 12ης Φεβρουαρίου 2012, ημέρα ψήφισης των εθνοκτόνων μέτρων (μείωση του βασικού μισθού κατά 22%, από 751,39€ σε 586,08€ και επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών), για τους οποίους ο βασικός μισθός διαμορφωνόταν στα 510€. Άλλα μέτρα αφορούσαν κατάργηση 150.000 θέσεων εργασίας από το δημόσιο τομέα, ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις με την λήξη των κλαδικών, περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, αύξηση αντικειμενικών αξιών και ενοποίηση φόρων στα ακίνητα κ.α). Πάνω από 1.000.000 Έλληνες βρέθηκαν στη πλατεία Συντάγματος εκείνη τη μέρα. Βία, καταστολή, τεράστιες ποσότητες χημικών από τη κατοχική αστυνομία που προσπαθούσε να διώξει τους διαδηλωτές. Εκείνοι επέμεναν όσο δεν πάει, δεδομένων των συνθηκών, να προσπαθούν να μπουκάρουν στη γιάφκα της πλατείας Συντάγματος. Ήταν η τελευταία τόσο μαζική συγκέντρωση μέχρι και σήμερα.

Θα κλείσουμε εδώ την αναλυτική αναφορά μας. Ασφαλώς και οι Έλληνες συνέχισαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται με πολλούς και διάφορους τρόπους. Η κατάρρευση των ''μνημονιακών'' κομμάτων και η ανάδειξη ''αντιμνημονιακών'' κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή, οι ΑΝΕΛ εντάσσεται στο πλαίσιο της αντίδρασης. Η επιφυλακτικότητα να οργανωθούν μαζικά σε αυτά φανερώνει την πολιτική ωρίμανση του Ελληνικού Λαού που έπαψε στη συντριπτική του πλειοψηφία να εμπιστεύεται τυφλά τα κόμματα. Χρειάστηκε να φάει σφαλιάρες, δηλαδή να πάθει για να μάθει. Και ακόμα μαθαίνει. Το ότι δεν κατεβαίνει μαζικά όπως πριν πλέον στο δρόμο να διαδηλώσει είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Τα αναφέρουμε επιγραμματικά:

-Δεν εμπιστεύονται τα υπάρχοντα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς
-Απέβαλαν την αυταπάτη περί ειρηνικής ανατροπής
- Η τρομοκρατία του κατοχικού κράτους/παρακράτους
-H συσσώρευση των προβλημάτων που οδηγεί στον ατομικισμό και την κατάθλιψη


Όχι λοιπόν δεν είμαστε ''Άξιοι της μοίρας μας'', ούτε ''τα θέλουμε και τα παθαίνουμε''. Αυτή η στάση είναι αυτή που θέλουν να μας επιβάλουν κατά το παγκάλειο ''Μαζί τα φάγαμε'' οι δυνάστες. Οι Έλληνες αντιστάθηκαν, αντιστέκονται και θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στο 4ο Ράιχ και τα δουλικά κυβερνητικά του ανδρείκελα. Μέχρι να το συντρίψουν και να απαλαγούν από τους τυρράνους. Η μεμψιμοιρία και η ηττοπάθεια τίποτα θετικό δεν προσφέρουν σ αυτό τον Αγώνα.


Πανηγυρισμοί Σταϊκούρα για τα νούμερα - Οφθαλμαπάτη τα 2,6 δισ. πρωτογενές πλεόνασμα!

Τα στοιχεία του δεκαμήνου για τον Προϋπολογισμό δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των 2,6 δισ. ευρώ, για το οποίο πανηγυρίζουν οι κυβερνητικοί. Ομως, το πλεόνασμα αυτό είναι οφθαλμαπάτη, καθώς επιτυγχάνεται αφού το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο επισκοπούμενο διάστημα εμφανίστηκε «συγκράτηση» δαπανών κατά 3,46 δισ. ευρώ, η οποία είναι αποτέλεσμα της στάσης πληρωμών που κάνει το κράτος όπου μπορεί.

Καθυστερεί εφάπαξ, πληρωμές προμηθευτών και, βέβαια, δεν χρηματοδοτεί το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ), το οποίο υποτίθεται ότι είναι το μοναδικό εργαλείο που έχει η χώρα στα χέρια της για να να ενισχύσει την ανάπτυξή της.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «συρρικνώνει» τεχνητά το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού, από τα 12,169 στα 2,957 δισ. ευρώ, δηλαδή κρύβει έλλειμμα 9,212 δισ. ευρώ! Φτάνει δε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός εμφανίζει... «πρωτογενές πλεόνασμα», δηλαδή ότι τα έσοδα του κράτους είναι περισσότερα από το άθροισμα των πρωτογενών δαπανών και των δαπανών για δημόσιες επενδύσεις.

Οπως προκύπτει από μια προσεκτική ανάγνωση και ανάλυση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, για την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2013, η διαμόρφωση του ελλείμματος του Κρατικού Προϋπολογισμού στο πολύ χαμηλό επίπεδο των 2,957 δισ. ευρώ και ο σχηματισμός «πρωτογενούς πλεονάσματος» ύψους 2,592 δισ. ευρώ οφείλονται:

1) Στον συνυπολογισμό έκτακτων εσόδων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία εισπράχθηκαν λόγω της μεταφοράς στη χώρα μας των αποδόσεων που είχαν αποκομίσει οι κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος από τη διακράτηση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Τα έσοδα αυτά όμως δεν «μετρούν», δηλαδή δεν λαμβάνονται υπόψη στην αξιολόγηση την οποία πραγματοποιεί η τρόικα στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού!

2) Στον μη συνυπολογισμό επιστροφών φόρων ύψους 637.000.000 ευρώ που καταβλήθηκαν εντός του 2013 και αφορούσαν σε αιτήσεις οι οποίες υποβλήθηκαν σε παρελθόντα έτη.

3) Στον μη συνυπολογισμό δαπανών ύψους 4,65 δισ. ευρώ που καταβλήθηκαν για την εξόφληση υποχρεώσεων παρελθόντων ετών φορέων της γενικής κυβέρνησης.

4) Στη μη καταβολή δαπανών συνολικού ύψους 1,576 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί να εκταμιευτούν για δημόσιες επενδύσεις.

5) Στη μη καταβολή οφειλόμενων επιστροφών φόρου συνολικού ύψους 259.000.000 ευρώ.

6) Στη μη πληρωμή καταναλωτικών δαπανών ύψους τουλάχιστον 400.000.000 ευρώ!

7) Στη μη πληρωμή επιδομάτων θέρμανσης συνολικού ύψους 190.000.000 ευρώ.

Χωρίς τα κόλπα αυτά το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού θα ήταν μεγαλύτερο κατά 9,212 δισ. ευρώ, θα είχε ανέλθει στα 12,169 δισ. ευρώ και αντί για πρωτογενές πλεόνασμα 2,592 δισ. ευρώ, θα είχε καταγραφεί πρωτογενές έλλειμμα 6,62 δισ. ευρώ!
 
http://www.dimokratianews.gr/

 

Σχέδιο Γενικού Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας της Ο.ΣΥ. Α.Ε.

Δόθηκε στα σωματεία μας πριν μια βδομάδα περίπου, το σχέδιο του Γενικού Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας της Ο.ΣΥ. Α.Ε.

Το παρόν δεν είναι απλώς ένα σχέδιο, γιατί απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχει σταλεί αντίγραφο του στον Υπουργό Μεταφορών και αναμένουμε απλώς την υπογραφή του, πριν τεθεί και επίσημα σε ισχύ.


«Μισή» σύνταξη για όλους με ενσωμάτωση (!) επικουρικών

Μισή σύνταξη για όλους «υπόσχεται» ο «πράσινος» Ροβέρτος Σπυρόπουλος, προτείνοντας την πονηρή ενσωμάτωση της επικουρικής σύνταξης στην κύρια.
Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν στην ουσία προάγγελο του τέλους της επικουρικής σύνταξης (που θα ενσωματωθεί, υποτίθεται), με στόχο στη συνέχεια να υπάρχει μόνο η κύρια σύνταξη, η οποία όμως θα φαντάζει εξαιρετικά υψηλή. Κατόπιν ως υψηλή που θα είναι θα μπει κι αυτή στο κρεβάτι του Προκρούστη και θα μειωθεί ανάλογα, ώσπου να μείνει η μισή...

Ο διοικητής του ΙΚΑ επιχειρεί να παρουσιάσει το πονηρό τέχνασμα ως μείζονος σημασίας διαρθρωτική αλλαγή, αδιαφορώντας κυριολεκτικά για τους δικαιούχους των επικουρικών που επί χρόνια κατέβαλλαν τις εισφορές προς τα επικουρικά ταμεία.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, από το βήμα του 3ου Συνεδρίου για την Εργασία και την Κοινωνική Ασφάλιση, που διοργάνωσε χθες το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πρότεινε αλλαγές που θα συμπαρασύρουν ακόμα χαμηλότερα τις συντάξεις.

Ο ίδιος πρότεινε ακόμα να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην Κοινωνική Ασφάλιση τόσο τα επαγγελματικά ταμεία όσο και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Αρα δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σε ιδιώτες να «βάλουν χέρι» στα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων, αλλά και να αξιοποιούν στο εξής οι ίδιοι και όχι το κράτος τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Για πρώτη φορά ο κ. Σπυρόπουλος έφερε στη δημόσια συζήτηση το θέμα της δημιουργίας Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου, το οποίο μάλιστα θα προκύπτει μέσα από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων (εργοδότες και εργαζόμενοι) για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Οι προτάσεις Σπυρόπουλου έγιναν με δεδομένο ότι από 1/1/15 θα εφαρμοστεί κανονικά το μέτρο της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης των 360 ευρώ, η οποία θα αυξάνεται ανάλογα με τις ασφαλιστικές εισφορές του κάθε ασφαλισμένου. Ταυτόχρονα προτείνεται να δημιουργηθεί Ενιαίος Φορέας Ασφάλισης που θα συμπεριλάβει μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολουμένους με κοινούς όρους ασφάλισης και κοινές παροχές.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε με τη σειρά του σε ανάγκη για αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, με δεδομένο ότι πλέον η κρατική χρηματοδότηση θα είναι ολοένα και πιο μικρή. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παράθεσε ο κ. Βρούτσης, προκύπτει ότι για φέτος η κρατική χρηματοδότηση για να καταβληθούν οι συντάξεις είναι 12,6 δισ. ευρώ (55,9%). Το επόμενο έτος θα υπάρξει σημαντική μείωση της χρηματοδότησης κατά 2,1 δισ. ευρώ, δηλαδή θα φτάσει τα 10,5 δισ. ευρώ (46,5%). Το 2015 και το 2016 η χρηματοδότηση θα φτάσει στα 9,7 δισ. ευρώ (42,1% και 40,8% αντίστοιχα).

Βασίλης Αγγελόπουλος


Ιδού η πιο πετυχημένη εταιρία εν μέσω κρίσης!

Του Γιώργου Κράλογλου
PHOTOGRAPHER Menelaos Myrillas/Fosphotos

Tο ελληνικό κοινοβούλιο και όχι εμείς αναδεικνύεται ο μέγας κερδισμένος της οικονομικής κρίσης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέσα σε μια πενταετία τα ελληνικά κόμματα, διατηρώντας όλα τα προνόμια τους, προστάτευσαν το πελατειακό τους κράτος, (αιτία της κρίσης) με πρωτοποριακή «τεχνογνωσία» διωγμού του ιδιωτικού τομέα και διάλυσης τάξεων, περιουσιών και εργαζομένων, χωρίς να απομακρυνθούν και από την διεκδίκηση της εξουσίας!!!

Επειδή τις ημέρες αυτές δεχόμαστε και κριτική και παλαμάκια για το ενδεχόμενο να περάσει η κρίση και το χρέος σε άλλες ράγες (άγνωστου βέβαια κατευθύνσεως και μέλλοντος) καλό είναι να δούμε από κοντά τους πραγματικά χαμένους και κερδισμένους της πρώτης πενταετίας από την κρίση.

Από το 2009 όπου οι πρώτοι κοινοβουλευτικοί «ήρωες» αφού εξασφάλισαν τα απαιτούμενα δανεικά επικαλούμενοι την αποφυγή της πτώχευσης (με αυτονόητες κινήσεις) έβαλαν τους δανειστές να μας επιβάλλουν αυτά που έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι πριν εγκαταλείψουμε την δραχμή και μπούμε στην Ευρωζώνη και στο ευρώ.

Απέκρυψαν, από τότε, σκοπίμως αλλά κακότεχνα (όλοι τους) τι πραγματικά ζήτησαν οι δανειστές ως μέτρα και μεταρρυθμίσεις και τι αντιπρότειναν οι κυβερνήσεις, ως ισοδύναμα μέτρα, για να περισώσουν την πελατειακή τους βάση και να πληρώσουν οι υπόλοιποι.

Προστάτεψαν έτσι μέχρι και σήμερα τον πελατειακό στρατό για να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην Βουλή και την διαδρομή τους στην εξουσία.

Χωρίστηκαν στην συνέχεια σε μνημονικούς και αντιμνημονιακούς, διχάζοντας ταυτόχρονα και τον λαό, (αφού η κρίση προσέφερε πάλι έδαφος διχασμού) και άρχισαν την πολιτική «ανακύκλωση» με νέα κόμματα, μετακινήσεις και μεταγραφές, μαζεύοντας από εδώ και από εκεί όσους έβλεπαν ότι τα κουκιά δεν τους βγαίνουν στην παράταξη που ανήκαν το 2009.

Με τον τρόπο αυτό οι του ΛΑΟΣ και οι ΑΝΕΛ (από τους οπαδούς μέχρι και τον αρχηγό τους) οι της Χρυσής Αυγής (από την κορυφή μέχρι τα νύχια) και οι «σοσιαλιστές» του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τώρα ότι απαλλάχτηκαν (ως πολιτικό προϊόν) από τις ευθύνες τους στην Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ επειδή επέλεξαν τον δρόμο της πολιτικής ανακύκλωσης.

Να λοιπόν που βρίσκεται (για τους διαφωνούντες) και η διαφορά μεταξύ του (Έλληνα) σοσιαλιστή και αριστερού με τον κομμουνιστή. Ο (Έλληνας) σοσιαλιστής ή αριστερός των διαφόρων αποχρώσεων είναι πολιτικός μπερμπάντης... και δεν έχει καμία σχέση με τον συνεπή κομμουνιστή του ΚΚΕ.

Έφτιαξαν στην συνέχεια ένα σκόπιμο σκηνικό διχασμού το οποίο, στην ουσία, τους διευκόλυνε να παίρνουν τα μέτρα που τους βόλευαν για να συντηρήσουν κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και άλλους, προστατευόμενες συντεχνίες επαγγελματιών και το κράτος ανέπαφο, συμπεριλαμβανομένων και των απατεώνων κρατικών υπάλληλων.

Και μέσα στο σκηνικό αυτό η μνημονιακή συγκυβέρνηση παίρνει μέτρα σωτηρίας... τα οποία αντιπολιτεύονται οι αντιμνημονιακοί για λόγους σκοπιμότητας...

Έτσι από το 2009 μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις για να διατηρήσουν το πελατειακό τους κατεστημένο έκλεισαν (στο όνομα του μνημονίου) αλλά με τις δικές τους εναλλακτικές λύσεις... 150.000 επιχειρήσεις από τις οποίες 2000 μεσαίες και μεγάλες. Εδιωξαν από την Ελλάδα ξένο κεφάλαιο και μεγάλους ελληνικούς Ομίλους. Και έβγαλαν στην ανεργία 1.500.000 άτομα από τους οποίους 750.000 νέα παιδιά χωρίς κρατικοποιήσεις ή άλλες σοσιαλιστικές φανφάρες.

Τους αλαλιάζεις στους φόρους και έχεις το ίδιο αποτέλεσμα...

Έφαγαν με το δήθεν σωτήριο κούρεμα του χρέους (που βεβαίως προκάλεσαν οι ίδιοι πριν το 2009) τις καταθέσεις ακόμη και των μικροκαταθετών σε κρατικά ομόλογα και μετέτρεψαν τις μετοχές σε φυτίλια για λάμπες πετρελαίου καμαρώνοντας που μας γλίτωσαν από πτώχευση.

Κατακρεούργησαν με το ίδιο σύστημα τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων που τα είχαν δώσει για φύλαξη... στην Τράπεζα της Ελλάδος και τώρα παίρνουν τα σπίτια όσων ασφαλισμένων δεν έχουν λεφτά να τα δώσουν για να σώσουν τα Ταμεία...

Κατέστρεψαν την ακίνητη περιουσία και έβγαλαν στην αγορά 800.000 ακίνητα από ιδιοκτήτες που πασχίζουν να βρουν λεφτά να πληρώσουν νοσοκομεία, χαράτσια και φόρους. Ψάχνουνε όμως αγοραστές με τιμές κατά 50% κάτω από την αξία τους αλλά είναι άφαντοι...

Πήγαν τον... ανώτερο μισθό στα 700 ευρώ και τον πραγματικό στα 500 ευρώ και οδήγησαν στην πείνα και στα συσσίτια τους συνταξιούχους τους οποίους... ενθαρρύνουν τώρα ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα.

Οδήγησαν ιδιώτες εργαζόμενους στην 4ωρη ανασφάλιστη εργασία και επαγγελματίες στην παρανομία και τώρα τους κυνηγάνε με πρόστιμα και απειλές για κλείσιμο των επιχειρήσεων, αδιαφορώντας ότι απασχολούν 500.000 άτομα με 400 ευρώ και 4ωρα.

Αυτά τα τερτίπια τα πήραν χαμπάρι και στο Eurogroup και από προχθές μαζί με κάποια μπράβο μας ξεφώνησαν Τροϊκανοί και αξιωματούχοι σε συγχορδία χωρίς όμως να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Γιατί η συγκυβέρνηση με σημαία το πλεόνασμα και η αντιπολίτευση (στην οποία μετέχουν πολλοί από εκείνους που μας έφεραν στην κατάσταση αυτή) με συνθήματα την δραχμή, το κουρέλιασμα του μνημονίου και την ανατροπή μετράνε πόντο-πόντο τα κουκιά και περιμένουν τις εκλογές για να μας σώσουν και πάλι.

Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη - Ανοίγει πόλεμο ενάντια στον Ελληνικό λαό !

Ενώ το σχέδιο διάλυσης του ΕΟΠΥΥ μπαίνει στην τελική ευθεία, με τις απολύσεις και την ένταξη στη διαθεσιμότητα-κινητικότητα να αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους και γιατρούς του Οργανισμού και μονάδες υγείας να κλείνουν, με μια τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο Άδωνις Γεωργιάδης, θέτει σε ομηρία την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα.

Μέσα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης» περιέχεται τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Στόχος της τροπολογίας είναι, όπως αναφέρεται στο κείμενο, ο «περαιτέρω εξορθολογισμός και η μείωση των δαπανών των φαρμάκων». «Καθιερώνεται εκ νέου ως τιμή αναφοράς για τα φάρμακα υπό καθεστώς προστασίας ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών των κρατών της ΕΕ. Επιβάλλεται μετά τη λήξη της περιόδου προστασίας, μείωση στο 50% της τελευταίας τιμής ή ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών της ΕΕ εφόσον αυτός είναι χαμηλότερος του 50%, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο σε μείωση της τιμής κάτω και από το 50% της τελευταίας τιμής. Ορίζεται ως η μέγιστη τιμή των γενοσήμων φαρμάκων στο 65% του αντίστοιχου φαρμάκου αναφοράς και σε περίπτωση περισσοτέρων γενοσήμων καθιερώνεται η δυναμική τιμολόγηση».

Όπως τονίζεται οι μέγιστες τιμές πρέπει να αναθεωρούνται τακτικά προς τα κάτω, κάθε φορά που εκδίδεται νέο δελτίο τιμών.

Συνέπεια όλων αυτών είναι να δημιουργηθούν σύντομα δραματικές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, καθώς όπως έχουν τονίσει επανειλημμένως παράγοντες των φαρμακευτικών εταιρειών, θα δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα η ελληνική παραγωγή φαρμάκων και οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες θα αποσύρουν τα σκευάσματά τους.

Ταυτόχρονα, από τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων πολύ αμφίβολο είναι αν θα ωφεληθούν οι τσέπες των ασθενών, πολλοί από τους οποίους ήδη σταματούν ή αραιώνουν τη φαρμακευτική τους αγωγή, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους, αφού ως γνωστό αποζημιώνεται πλέον μόνο το πιο φθηνό γενόσημο, με βάση τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας. Για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, σε άλλο σημείο της τροπολογίας τονίζεται η «πλήρης εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά την συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία». Δηλαδή, ο υπουργός Υγείας γύρισε την πλάτη και στις εκκλήσεις των ιατρικών ενώσεων της χώρας, οι οποίες προειδοποιούν εδώ και καιρό για τις «ανθρωποκτόνες» συνέπειες του μέτρου που εισήγαγε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συνεχίζει να διατηρεί σε ισχύ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις όλων των φορέων της αλυσίδας φαρμάκων, των εκπροσώπων ιατρικών ενώσεων και συλλόγων ασθενών, και απέδειξε για μία ακόμα φορά την πίστη του στις απαιτήσεις της τρόικα, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο δημιουργίας βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ελληνικής οικονομίας, με την επιχειρηματικότητα να παραπαίει, αντί να στηρίζεται η ανάπτυξη και τόνωση της καινοτομίας και τεχνογνωσίας, οδηγείται στην καταστροφή η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που επί δεκαετίες συνέβαλλε σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, προσέφερε χιλιάδες θέσεις εργασίας και προμήθευε τους Έλληνες ασθενείς με ποιοτικά, ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα.

Η φαρμακευτική περίθαλψη φαίνεται πως παραδίδεται ολοκληρωτικά σε πολυεθνικές φθηνών γενόσημων, κατ' απαίτηση των δανειστών, παρά τις τόσες αποδεδειγμένες περιπτώσεις σκευασμάτων αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας, που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδεικνύεται τελικά ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για εφαρμόσει τα εξοντωτικά μέτρα των απάνθρωπων τροϊκανών, μέσου του ενταφιασμού της δημόσιας υγείας.