EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η πικρή γεύση της ΗΤΤΑΣ !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

“Δεν πρόκειται να πάρουμε νέα μέτρα”. Αυτή είναι η μόνιμη δήλωση των κυβερνητικών στελεχών όταν τους ρωτάνε τι σκοπεύουν να κάνουν για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες. Όποτε λέει κάτι τέτοιο ένα στέλεχος της κυβέρνησης, σημαίνει αυτομάτως ότι…θα ληφθούν νέα μέτρα.

by…imf-fuck-off

Βέβαια, επειδή δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι τα χοντρά μέτρα, δηλαδή τα κείμενα και οι νόμοι που θα εφαρμοστούν αύριο, έχουν ήδη ψηφιστεί απο τη Βουλή και το μόνο που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση είναι να τα φέρνει στο προσκήνιο την κατάλληλη στιγμή, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου. Μία μεγάλη μερίδα του κόσμου θέλει να πιστεύει ότι ο λαός θα αντισταθεί και δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω υποβάθμιση της ήδη εξαθλιωμένης ζωής του. Σύντροφοι χάσαμε, αλλά δεν το πήρατε χαμπάρι.
Η σημερινή περίοδος της ελληνικής ιστορίας και η βουβαμάρα που επικρατεί στο στρατόπεδο των από κάτω θυμίζει τις σπασμωδικές και αλλοπρόσαλλες ενέργειες που έκαναν οι ηγέτες του Δημοκρατκού Στρατού μετά την ήττα τους στον εμφύλιο τον Αύγουστο του 1949. Επειδή δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι ένα τόσο ορμητικό και αποτελεσματικό αντάρτικο, αυτό που στην ουσία ελευθέρωσε την χώρα από τους ναζί, έχασε, ξεκίνησαν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Σύντροφοι χάσαμε, αλλά δεν το πήρατε χαμπάρι. Δεν χάσαμε σήμερα, χάσαμε την άνοιξη του 2010 και τον Ιούνιο του 2011.

Τα μέτρα που θα πάρει η όποια αριστερο-δεξιο-σωτήρια κυβέρνηση πέρασαν τότε. Για αυτό κατέβηκαν στους δρόμους μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, για αυτό συγκρούστηκαν με τα λαομίσητα ΜΑΤ, για αυτό η αστυνομία χρησιμοποίησε χιλιάδες δακρυγόνα, για αυτό τα καθεστωτικά ΜΜΕ καλύψανε το μπατσικό όργιο στις 29/6/11. Αν εσύ που διαβάζεις το κείμενο δεν πήρες χαμπάρι ότι έπρεπε να διαλέξεις πλευρά εκείνη την περίοδο, και όχι να περιμένεις να αλλάξεις την κατάσταση με ένα φακελάκι κάθε 3-4 χρόνια, τότε ξεκίνα την αυτοκριτική σου από τώρα. Πάντως, θαύματα μην περιμένεις. Δεν τα δικαιούσαι κιόλας.

Το success story είναι γεγονός. Πέτυχε, αλλά δεν αφορά εμάς. Περίπου 2 εκ. είναι οι άνεργοι, κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι, η χώρα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της μέσα σε λίγα χρόνια, καταργήθηκαν τα εργατικά δικαιώματα ολόκληρων αιώνων, έκλεισαν σχολεία και νοσοκομεία. Και το καλύτερο όλων; Η σημερινή κυβέρνηση αποτελείται από τα δύο κόμματα που είναι υπεύθυνα για την χρεοκοπία της χώρας! Ακόμα να το καταλάβετε; Σύντροφοι χάσαμε ή για την ακρίβεια μας συντρίψανε. Τώρα μας πουλάνε και τρέλα.

Το μίσος των από πάνω για όσους τολμάνε να τους αμφισβητούν είναι τόσο ακραίο που κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση τους. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι έφτασαν στο σημείο να φυτέψουν στο υπουργείο Υγείας ένα σχιζοφρενή ψυχωσικό τηλεπλασιέ και αυτός καυχιέται για τις απολύσεις που πρέπει να κάνει! Σύντροφοι χάσαμε. Ο Άδωνις είναι υπουργός, ο Μαυρουδής αντιφασίστας και ο Φαήλος μυστικοσύμβουλος. No fair play at all.

ΠΗΓΗ

Λόρδε μου, δεν πάτε καλύτερα για ψάρεμα;

Βαρυσήμαντο λόγο εκφώνησε ο πρωθυπουργός στη χτεσινή σύναξη των ηγετών της ΕΕ. Λόγο σπαραξικάρδιο. Το θέμα του ήταν η ανεργία των νέων στην Ελλάδα. Η τοποθέτησή του ήταν πιο σπαραξικάρδια ακόμα και από την αντίστοιχη που είχε κάνει πριν μερικούς μήνες από κινεζικού εδάφους. Κάθε πρωί που ξυπνάει – είχε πει τότε από την Κίνα ο κ.Σαμαράς - το πρώτο πράγμα που τον απασχολεί είναι οι νέοι. Και, συγκεκριμένα, οι άνεργοι νέοι…

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

Το ίδιο μάλλον θα πρέπει να συμβαίνει κατά το πρωινό ξύπνημα της κυρίας Μέρκελ, των κκ.Σόιμπλε, Ολάντ, Μπαρόζο, Ρομπάι (αν υποθέσουμε ότι αυτός ξυπνάει ποτέ…) κλπ. Απόδειξη: Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες οι ηγέτες της ΕΕ μαζεύτηκαν για να καταλήξουν στην εφαρμογή προγραμμάτων «αντιμετώπισης» – όπως τα αποκαλούν – της ανεργίας των νέων.

Δε θα σταθούμε στο πού θα πάνε τα λεφτά που αποφάσισαν να διαθέσουν (σ.σ.: στο πώς, δηλαδή, αυτά τα λεφτά θα μοιραστούν ανάμεσα στους… εργοδότες και όχι στους ανέργους). Θα σταθούμε στο ποσό, στο ύψος των χρημάτων, με το οποίο σχεδιάζουν να «αντιμετωπίσουν» την ανεργία:

Πρόκειται για 6 δις ευρώ!

Αυτό είναι όλο κι όλο το ποσό με το οποίο υπόσχονται ότι το 60% των νέων της Ελλάδας θα πάψουν να είναι άνεργοι… Αυτό είναι το ποσό με το οποίο λένε ότι το 55% των νέων της Ισπανίας θα πάψουν να είναι άνεργοι…. Αυτό είναι το ποσό με το οποίο λένε ότι το 39% των νέων της Ιταλίας θα πάψουν να είναι άνεργοι… Αυτό είναι το ποσό με το οποίο λένε ότι το 38% των νέων της Πορτογαλίας θα πάψουν να είναι άνεργοι… Αυτό είναι το ποσό με το οποίο λένε ότι τα 20 εκατομμύρια των ανέργων της ΕΕ  θα πάψουν να είναι άνεργοι!

Δηλαδή:

Τα 6 δις ευρώ (που κι αυτά στο μεγάλο κεφάλαιο θα τα δώσουν για να λένε μετά ότι τα έδωσαν για τους ανέργους) αντιστοιχούν σε 300 ευρώ για κάθε άνεργο από τα 20 εκατομμύρια ανέργους των κρατών – μελών της ΕΕ. Έτσι θα σώσουν τους λαούς από την ανεργία. Με προγράμματα που αντιστοιχούν σε 300 ευρώ (άπαξ) προς κάθε άνεργο. Αν επομένως είστε άνεργος, εκείνο που «έχετε λαμβάνειν», είναι κάτι λιγότερο από ένα ευρώ την ημέρα, για κάθε μέρα, επί ένα ολόκληρο χρόνο! Αν αυτό δεν είναι μια απτή απόδειξη του «ευρωπαϊκού ιδεώδους», αν δεν είναι μια αποστομωτική απάντηση σε εκείνους τους άμυαλους που θέλουν να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ, τότε τι είναι;…

Για να έχουμε, δε, μια τάξη μεγέθους της έγνοιας του ευρωενωσιακού οικοδομήματος για τους ανέργους, δεν έχουμε παρά να την μετρήσουμε και να την συγκρίνουμε  (την έγνοια της ΕΕ για τους νέους άνεργους) με κάποια άλλα ενδιαφέροντα μεγέθη. Προσέξτε:

  • Τα 6 δισ. ευρώ τους για την «αντιμετώπιση της ανεργίας» είναι το 0,2% του προϋπολογισμού της Γερμανίας. Μέχρι εκεί φτάνει η έγνοια τους για την ανεργία των νέων…

  •  Τα 6 δισ. ευρώ τους για την «αντιμετώπιση της ανεργίας» είναι το… 0,03% του ΑΕΠ των 16 τρις ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι εκεί φτάνει η έγνοια τους για την ανεργία των νέων….

  • Τα 6 δισ. ευρώ τους για την «αντιμετώπιση της ανεργίας» είναι το… 0,05% του ΑΕΠ των 12 τρις ευρώ της Ευρωζώνης. Μέχρι εκεί φτάνει η έγνοια τους για την ανεργία των νέων…

Και το κυριότερο:

Για να έχουμε μια ακόμα καλύτερη τάξη μεγέθους της έγνοιας του ευρωενωσιακού οικοδομήματος για τους ανέργους, δεν έχουμε παρά να την μετρήσουμε και να την συγκρίνουμε  με τις πραγματικές έγνοιες των ηγετών της. Προσέξτε:

Σε τι ακριβώς αντιστοιχούν τα 6 δις ευρώ της ΕΕ «για τους ανέργους»; Αντιστοιχούν στο… 0,13% των «πακέτων» με τα οποία η ΕΕ τροφοδότησε τις τράπεζες, μόνο κατά τη διετία Οκτώβρης 2008 – Οκτώβρης 2010! Τόση είναι η «λατρεία» της ΕΕ προς τους άνεργους νέους. Τόση είναι η φροντίδα της προς τους νέους. Τόση είναι η έγνοια της για την ανεργία: Η φροντίδα της ΕΕ προς τους ανέργους αντιστοιχεί στο 0,13% της λατρείας της προς τους τραπεζίτες, προς τα μονοπώλια και τους κεφαλαιοκράτες! Μάλιστα είναι ακόμα μικρότερη, αφού από το 2010, που ήταν η τελευταία φορά που δόθηκαν από τον τότε επίτροπο Αλμούνια στοιχεία για τις ενισχύσεις προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ποτέ δεν ξαναδόθηκαν τέτοια επίσημα στοιχεία για το βουνό από λεφτά που, έκτοτε, συνεχώς και αδιαλείπτως εξακολουθεί να διαθέτει η ΕΕ στους τραπεζίτες με τη μορφή ενισχύσεων, εγγυήσεων και «πακέτων»…

Αυτή είναι η ΕΕ. Η μόνη ΕΕ που υπάρχει: Η ΕΕ των επιδοτούμενων τραπεζιτών και των εξανδραποδιζόμενων λαών. Ως εκ τούτου, η «έγνοια» της ΕΕ για τους ανέργους δεν θα μπορούσε παρά να συνιστά σήμα κατατεθέν του ταξικού κανιβαλισμού και της πολιτικής ευρω-προστυχιάς των λιμοκοντόρων «λόρδων» που την απαρτίζουν. Σαν αυτόν τον κύριο, τον επικεφαλής του EuroWorking Group, ο οποίος αυτή την εποχή δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα δισεκατομμύρια των (νέων) μέτρων που σχεδιάζονται μεταξύ κυβέρνησης – τρόικας – Βρυξελλών εις βάρος του ελληνικού λαού. Τώρα έχει σημαντικότερες ασχολίες. Ετοιμάζεται να πάει για… σκι. Μόλις, όμως, γυρίσει από το σκι – μας το υποσχέθηκε – θα μας ανακοινώσει και τα μέτρα. Και είναι σίγουρο ότι θα τα επιβάλει τα μέτρα. Εκτός αν ο λαός κάνει το «θαύμα» του. Και τους στείλει για… ψάρεμα.


photo-greki-gr.blogspot.com

Εδώ ξανά Πολυτεχνείο! (φωτογραφίες) (Βίντεο)

Με το ίδιο σύνθημα 40 χρόνια μετά, οι απεργοί του Πολυτεχνείου ξεκίνησαν τις εκδηλώσεις για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης με τη συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" και τραγούδια σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου.


Αντίσταση και στη βροχή...




Στη σκήνή ο Β. Λέκκας...




Φωτογραφία από @dromografos

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Φωτογραφίες από @ypopto_mousi

Embedded image permalink

Embedded image permalink


Φωτογραφίες από @djidjikas
ΠΗΓΗ

ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΕΛΛΑΝΤΩΝΗ

Αλήθεια ποιό είναι το success story του ελληνικού πλεονάσματος; Μα η εξαπάτηση. Δεν επιστρέφονται επιστρεπτέοι φόροι, ούτε φπα, δεν πληρώνονται οφειλόμενα τιμολόγια, και κόβονται κονδύλια από δημόσιες επενδύσεις… Είναι δηλαδή το «πλεόνασμα» που σε ατομικό-οικογενειακό επίεδο θα είχε ενας συμπολίτης μας, αν σταματούσε να πληρώνει Εφορία, χαράτσια, ΕΥΔΑΠ, εισφορές στο Ταμείο του…. Για σκεφθείτε λοιπόν τον περί ού ο λόγος συμπολίτη μας να χοροπηδάει στην πλατεία της γειτονιάς του φωνάζοντας «πλεόνασμα, αγιούτο Χριστιανοί, πλεόνασμα, μού περισσεύουν λεφτά, τα φέρνω επιτέλους βόλτα!». Σε κανα μισάωρο θα τον πλησίαζαν ασφαλώς προσεκτικά από πίσω δυο κύριοι με λευκή μπλούζα και μεγάλη απόχη, για να τον ρίξουν σε κάποιο ψυχιατρικό κατάστημα….

Αν υποτεθεί βεβαίως ότι υπάρχει ακόμη κάτι τέτοιο,

διότι ίσως οι μεγάλες κοινωνικές επιτυχίες των Μνημονίων και η ανάγκη δημιουργίας πλεονάσματος να κατέστησαν περιττή τέτοια πολυτέλεια…Τώρα, πόσο «επιτυχημένο» είναι ένα τέτοιο πλεόνασμα που συρρικνώνει την πραγματική παραγωγική δρσαστηριότητα λόγω αφαίρεσης ρευστότητας από την Οικονομία, τι να σας πώ κι εγώ κυρία μου… Μού φαίνεται ότι είναι πλαστό, ακόμη και αν το δείξει (το πλεόνασμα) ο συνομιλητής της Παναγίας Πρωθυπουργός μας στην Άνγκελα-δείτε και το βιντεάκι παρακάτω-.

Οσο παράλογο αλλά και επικίνδυνο είναι το «ελληνικό πλεόνασμα», άλλο τόσο παράλογη είναι και η ιδέα της «ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων λόγω μείωσης του μισθολογικού κόστους». Δηλαδή πόσο ανταγωνιστικά να γίνουν τα ελληνικά προϊόντα όταν μειώνεις μεν τους μισθούς (και ρίχνεις οικογένειες στην δυστυχία), ΑΛΛΑ ταυτόχρονα αυξάνεις πολλαπλάσια τους φόρους;;

Και αυξάνεις έτσι βέβαια τα «λουκέτα», αλλα και την ανεργία.

Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι εφαρμόζουν πάνω μας έναν μουσακά αλλεπάλληλων οικονομικών θεωριών και πολιτικών που αλληλογρονθοκοπούνται. Με μοναδικό σκοπό να διαπιστώσουν αν πράγματι είμαστε οι καλύτερες ευρωπαϊκές κατσαρίδες, αφού, ως γνωστόν, «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»…

Οι πιο ωραίοι πάντως είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί. Ούτε φόρους αυξάνουν, ούτε μισθούς αυξάνουν. Αντιθέτως, έχουν εφεύρει κάθε δυνατό τρόπο για να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους. Και δώστου mini jobs, και πάρε νέες μορφές ελαστικής εκμεταλλευ… εε….εργασίας, αντε και εισαγωγή εργαζομένων, δηλαδή δούλων, από την πρώηνΑνατολική Ευρώπη με μεροκάματο γύρω στο δεκάευρο… (Να σημειώσω ότι ελαστικές μορφές απασχόλησης έχουμε κι εμείς.

Είναι αυτό που πριν δούλευες οχτάωρο και πληρωνόσουν κουτσά στραβά για οχτάωρο.

Τώρα εισαι ελαστικός και μοντέρνος, δουλεύεις εννιάωρο και πληρώνεσαι για πεντάωρο. Και φιλάς και κατουρημ… εεε…το χέρι του εργοδότη σου επειδή έχεις δουλειά). …ΝΑ λοιπόν πώς γίνονται ανταγωνστικοί οι Γερμανοί. Κρατούν χαμηλά το κόστος, αλλά οι Γερμανοί δεν μπορουν να ψωνίσουν γερμανικά προϊόντα γιατί είναι υποαμειβόμενοι κι οι βιομήχανοι το ρίχνουν στις εξαγωγές…Ετσι οι ωραίοι Γερμανοί (με την καλή έννοια…) έχουν μαζέψει όλο το χαρτί στον τόπο τους και βγάζουν την γλώσσα στους υπόλοιπους… Ειλικρινώς αναρωτιέμαι πότε θα ξεσηκωθούν Γάλλοι και Ιταλοί, διότι από τους ίδιους τους Γερμανούς εργαζόμενους και τις υπόλοιπες περιφερειακές χώρες που υποφέρουν, δεν βλέπω φως. (Για γερμανικές Τράπεζες δεν θέλω να γράψω τίποτε, διότι βρίσκονται πίσω από κάθε φούσκα, κομπίνα και αποτυχία…Ειδικώς στην Deutsche Bank δεν γίνεται πλέον αναφορά σε σοβαρά οικονομικά έντυπα, για να μην χύνουν οι αναγνώστες τον καφέ τους στα ρούχα τους από το ξαφνικό γέλιο…)

Μ’αυτά και μ’αυτά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα στην Ευρωζώνη, όπου ο υγιής καθαρός ανταγωνισμός κάνει θαύματα! Κι όποιος διαμαρτύρεται, να πάει στην Κορέα.

Wi-Fi ΣΤΑ ΤΡΟΛΛΕΥ

Εντός ολίγων ημερών η γραμμή 6 θα είναι και με FREE WI - FI . Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το πρώτο όχημα είναι έτοιμο και δοκιμάζεται. 

Σταδιακά θα τοποθετηθούν μηχανήματα και στα υπόλοιπα τρόλεϊ της γρ. 6. 

Στο πρόγραμμα είναι και η γραμμή 14 έως τέλους του χρόνου . Καλές διαδρομές και καλό “σερφάρισμα” συνάδελφοι. 

Λύσαμε ολα τα προβλήματα το WI - FI μας μάρανα.
 

Tρωκτικά του ΙΚΑ έφαγαν 7 δις ευρώ και τώρα αναζητούν 500 εκατ. για να γλιτώσουμε το νέο Μνημόνιο!

Από την Σταυριανή Καραμανίδη
 

Οι νέες περικοπές στις συντάξεις που απαιτεί η τρόικα, οι περικοπές που έχουν ήδη υποστεί οι συνταξιούχοι, η «μαύρη τρύπα» των 500 εκ. στα ασφαλιστικά ταμεία και το προωθούμενο σχέδιο για οριζόντια σύνταξη στα μόλις 360 ευρώ, δεν θα αποτελούσαν σήμερα αντικείμενο συζήτησης, εάν η λέξη «σκάνδαλο» δεν είχε μπει τόσες φορές σε τίτλους, δίπλα στην λέξη «ΙΚΑ».

Όπως προκύπτει από την έρευνα του newpost.gr, μόνο την τελευταία διετία, έχουν κάνει «φτερά» από τα ταμεία του ΙΚΑπερισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που συνδέονται άμεσα με τον παράνομο πλουτισμό επίορκων υπαλλήλων, με μαϊμού επιδόματα και συντάξεις, με υπερκοστολόγηση και εικονική ή ελλιπή ασφάλιση.
 

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή πρόσθεση.
 

Νοέμβριος 2013 – Ηράκλειο Κρήτης
 

Παράνομη συνταγογράφηση σκευασμάτων διατροφής
 

Ζημιά 4,5 εκατομμυρίων
 

Ακόμη και σε… νεκρούς χορηγούσαν σκευάσματα διατροφής οι γιατροί του ΙΚΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως επιβεβαιώθηκε μόλις χθες. Από τα στοιχεία που παραδόθηκαν στον εισαγγελέα, προκύπτει εμπλοκή πέντε εταιριών ιατρικών ειδών και ζημιά μαμούθ για το ελληνικό δημόσιο ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.


Ιούνιος 2013 - Πάτρα
 

«Έγραφαν» αναπηρικά καροτσάκια σε… δρομείς
 

Ζημιά τουλάχιστον 260.000 ευρώ
 

Ενώπιον της δικαιοσύνης βρέθηκαν το καλοκαίρι οι ορθοπεδικοί του ΙΚΑ Πάτρας, αντιμετωπίζοντας πέντε κακουργήματα. Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών του Ινστιτούτου, το κόστος των αναπηρικών αμαξιδίων που χορήγησαν σε άτομα που δεν τα χρειάζονταν, αποτιμάται στα 258.200 ευρώ, αν και άλλοι γιατροί και στελέχη του ΙΚΑ εκτιμούν ότι το σκάνδαλο είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά για πολλούς λόγους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν στοιχεία για όλες τις περιπτώσεις.


Μάρτιος 2013
 

Μαϊμού συντάξεις όλων των Ταμείων
 

Ζημιά 420 εκατομμυρίων ετησίως
 

Περισσότερα από 420 εκατομμύρια το χρόνο κοστίζουν στα ασφαλιστικά ταμεία οι μαϊμού συντάξεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.
 

Τα στοιχεία παρουσίασε το Μάρτιο στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι οι πιο συνηθισμένες απάτες εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων είναι η είσπραξη συντάξεων αποθανόντων από συγγενείς τους, η είσπραξη συντάξεων χηρείας από ανθρώπους που έπαψαν να είναι δικαιούχοι και η είσπραξη οικογενειακών επιδομάτων από διαζευγμένους, που δεν έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους.


Μάρτιος 2013
 

Ασφάλιση για εικονική εργασία
 

Ζημιά 15 εκατομμυρίων
 

Ψεύτικα ένσημα για δήθεν εργασία, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, προκειμένου να εξασφαλισθούν παροχές και συνταξιοδοτήσεις σε άτομα που δεν το δικαιούνταν, εντόπισε ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΙΚΑ. Με απλά λόγια, δήθεν εργαζόμενοι αποκτούσαν ένσημα, χωρίς να δουλεύουν, διασφαλίζοντας συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά και ιατρικές – νοσοκομειακές παροχές. Το κύκλωμα που είχαν στήσει επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και λογιστές, από τον Έβρο ως την Κρήτη, προκάλεσε αιμορραγία τα ταμεία του Ταμείου ύψους 15 εκατομμυρίων.


Αύγουστος 2012 – Ζάκυνθος και Χίος
 

Παράνομη είσπραξη επιδομάτων
 

Ζημιά 4 δισεκατομμυρίων
 

Το απίστευτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας πέρσι, αφορούσαν την… επιδημία τυφλότητας που μάστιζε το νησί της Ζακύνθου.
 

Από τους 700 «τυφλούς» που έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας, προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές μόνο οι 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 έβλεπαν. Δηλαδή μόλις 40 από τους 700 ήταν πραγματικά τυφλοί.
 

Η επιδημία είχε εξαπλωθεί και στο Αιγαίο. Όπως προέκυψε σε έλεγχο στη Χίο, από τους 416 δικαιούχους που εξετάστηκαν, μόλις οι 133 το λάμβαναν νομίμως.
 

Στα χτυπημένα από τη μοίρα νησιά και η Κάλυμνος, που εμφάνιζε 595 περιπτώσεις δικαιούχων με βαριά αναπηρία, ή αλλιώς το 31% των αναπήρων όλης της Δωδεκανήσου, παρότι ο συνολικός πληθυσμός του νησιού είναι μόλις το 8% του νομού!
 

Τα τραγελαφικά στοιχεία για τους μαϊμού ανάπηρους της χώρας, που αποτίμησε συνολικά το υπουργείο Υγείας, αναδεικνύουν την αστρονομική ζημιά για τα ταμεία του ΙΚΑ, ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 

Απρίλιος 2012
 

Παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες
 

Ζημιά 1,2 δις ετησίως
 

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι του ΙΚΑ σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής, με στόχο τον εντοπισμό αδήλωτης ή παράνομης εργασίας αποκλειστικών νοσοκόμων, εντόπισαν 106 ανασφάλιστες αλλοδαπές, που δεν διέθεταν την σχετική άδεια. Εκτιμήσεις στελεχών του Ιδρύματος έκαναν λόγο για 200.000 παράνομες αποκλειστικές και ζημιά για το ΙΚΑ ύψους 1,2 δισ. ευρώ το χρόνο εξαιτίας της εισφοροδιαφυγής.


Μάρτιος 2012 – Καλλιθέα
 

Εξέδιδαν επιδόματα σε φίλους και συγγενείς
 

Ζημιά 11 εκατομμυρίων
 

Ενορχηστρωτές του μέγιστου σκανδάλου του ΙΚΑ Καλλιθέας, ήταν πέντε γυναίκες – διευθυντικά στελέχη της υπηρεσίας, οι οποίες είχαν καταφέρει να εκδώσουν παντός είδους επιδόματα, σε πρόσωπα του φιλικού ή του συγγενικού τους περιβάλλοντος, συνολικού ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ. Τα ποσά κατέληγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των στελεχών, ενώ οι συμμετέχοντες στην απάτη ιδιώτες, έπαιρναν ένα ποσοστό των κλεμμένων ως «δώρο».
 

Σύμφωνα με το τελικό δικαστικό πόρισμα, δόθηκαν 7.991 παροχές προς συνολικά 1.213 ψευτο-δικαιούχους, πολλοί από τους οποίους ήταν ανύπαρκτα πρόσωπα ή δεν υπήρχε τήρηση παραστατικών.


Μάρτιος 2012 - Αθήνα
 

Αγόραζαν υλικά που… είχαν ήδη σε αποθήκες και μάλιστα υπερκοστολογημένα
 

Ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων
 

Απίστευτα μεγάλες ποσότητες υγειονομικών υλικών, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, αν και θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του ΙΚΑ για χρόνια, εντοπίστηκαν στις αποθήκες του Ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας. Η εγκληματική αδιαφορία για το στοκαρισμένο -και πληρωμένο από τους φορολογούμενους- υλικό (8 τόνοι γύψου, 2,5 εκατομμύρια πίεστρα γλώσσας, 6,5 τόνοι βαμβάκι, 6.000 οδοντιατρικές τανάλιες, 20.000 συσκευασίες οδοντικής ρητίνης, 1 τόνος ελαφρόπετρα, 40.000 κολποσκόπια), προκάλεσε νέες παραγγελίες με τις υπερκοστολογήσεις να αγγίζουν το 1.000%!
 

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα των τεστ κυήσεως, τα οποία οι επιτήδειοι του ΙΚΑ αγόραζαν προς 50 ευρώ το τεμάχιο, την ώρα που η χονδρική τιμή τους κυμαίνεται στα 0,50 έως 0,70 ευρώ.


Φεβρουάριος - Ιούλιος 2012 - Μυτιλήνη
 

«Τσέπωναν» τις ασφαλιστικές εισφορές
 

Ζημιά μισού εκατομμυρίου
 

Οικονομικός εισαγγελέας και ΣΔΟΕ κινητοποιήθηκαν στις αρχές του 2012, προκειμένου να διερευνηθεί η οσμή οικονομικού σκανδάλου στο ΙΚΑ Μυτιλήνης. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, επιθεωρητές εντόπισαν υπάλληλο του υποκαταστήματος στο νησί, ο οποίος εισέπραττε εργοδοτικές εισφορές για λογαριασμό της υπηρεσίας και στην συνέχεια τις απέδιδε στην τσέπη του και όχι στα ταμεία του Ινστιτούτου.
 

Η εν λόγω υπεξαίρεση αφορούσε ποσό τουλάχιστον 16.500 ευρώ, αλλά οι ελεγκτές, που επεκτάθηκαν και σε άλλες περιπτώσεις της Αθήνας, έκαναν λόγο για εξαφάνιση εισφορών που αγγίζουν έντοκα το μισό εκατομμύριο ευρώ.


Ιούνιος 2011 - Λιβαδειά
 

Εικονικές μετακινήσεις νεφροπαθών
 

Ζημιά 1 εκατομμυρίου
 

Με τη συνδρομή επίορκων υπαλλήλων του ΙΚΑ Λιβαδειάς, κύκλωμα επιτήδειων απομυζούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για δήθεν δαπάνες μετακίνησης νεφροπαθών. Συγκεκριμένα, ασθενείς που διέμεναν στην Αθήνα, δήλωναν ψευδή διεύθυνση κατοικίας στη Βοιωτία, προκειμένου να εισπράττουν αποζημίωση για την μετακίνησή τους προς τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.


Φεβρουάριος 2011 - Ξάνθη
 

Παράνομη είσπραξη συντάξεων
 

Ζημιά εκατομμυρίων ευρώ
 

Το σκάνδαλο εντοπίστηκε στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ξάνθη, όπου εργαζόμενοι βρέθηκαν ασφαλισμένοι σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν.
 

Σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης το κόλπο είχε εξασφαλίσει συντάξεις σε περισσότερα από 300 άτομα, που σε περιπτώσεις άγγιζαν τις 14.000 το μήνα!

 

Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ Πως στήθηκε το κράτος-παράγκα

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Ξέχνα την Ελλάδα του Γιάννη Βόγλη και της Αν Λόμπεργκ Κορίτσια στον ήλιο, μια αγάπη για το καλοκαίρι και απίδια μάντολες.

Από το greek καμάκι ο μαλάκας λαός πέρασε στη χούντα του Παπαδόπουλου. Καθώς οι χαχόλοι υποδέχονταν τον Καραμανλή από το Παρίσι δεν μπορούσαν να φαντασθούν ότι στο ίδιο αεροδρόμιο ο Ανδρέας θα έκανε το ιστορικό νεύμα στην Μιμή καθώς επιστρέφοντας από το Χέρφιλντ- νεκροζώνταντος στο Κύτταρο.


Πριν και μετά το Τσοβόλα δώστα όλα, οι κυβερνήσεις είχαν μπει σε ένα ξέφρενο πάρτυ δανεισμού. Ακόμη κι όταν ο Ανδρέας μιλούσε για το τέρας του χρέους οι κυβερνήσεις του δεν σταμάτησαν να δανείζονται. Συσσώρευαν χρέη για να κατευνάσουν τους διορισμένους κομματικούς στρατούς. Το δημόσιο έγινε όνειρο ζωής, οι βιομηχανίες έκλειναν μία πίσω από την άλλη και όσοι τόλμησαν να συνεχίσουν κατέβασαν ρολά όταν άρχισαν να κελαηδάνε τα κουμπούρια της 17 Νοέμβρη. Έμειναν όρθιοι μόνο μια χούφτα νταβατζήδες οι οποίοι είχαν το προνόμιο να διαπλέκονται με όλες τις κυβερνήσεις.




Ο κρατικοδίαιτος καπιταλισμός γνώρισε την αποθέωσή του στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Ο ΟΠΑΠ αποτέλεσε την κορωνίδα της διαπλοκής λειτουργώντας συμπληρωματικά με τoν ΟΤΕ και την Siemens ελέω Κόκκαλη. Η είσοδος στο ευρώ αντί να γίνει έναυσμα και πρόκληση για την ανάπτυξη μετετράπει, εξαιτίας ενός διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού, σε νόμισμα της πιστωτικής κάρτας και των καταναλωτικών δανείων. Οι πολίτες επιδόθηκαν στο σπορ του χρέους. Ότι ακριβώς έκανε και η χώρα στο σύνολό της. Οι διορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δημόσιοι υπάλληλοι, πεινασμένοι πρασινοφρουροί και γαλαζιοφρουροί στην πλειοψηφία τους, μπήκαν στο δημόσιο για να τα κονομήσουν και αυτοσχεδίασαν τις συμμορίες του δημοσίου.

Έτσι για να πάρει ένας επιχειρηματίας την επιχορήγη που είχε εγκρίνει η Ευρωπαική Κοινότητα έπρεπε να δώσει μίζες στα στελέχη του υπ. Ανάπτυξης από το οποίο πέρασε και ο θρυλικός Τσοχατζόπουλος. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται και πως φαγώθηκαν τα ΜΟΠ και όλα τα πακέτα στήριξης από τα τρωκτικά του δημοσίου παρέα με τους κολλητούς νταβατζήδες. Δεν περίσσευε κοκκαλάκι για τους πιο μικρούς επιχειρηματίες που προσπαθούσαν να μπουν στην αγορά. Οι μίζες και οι αναθέσεις στους κολλητούς έπεφταν σαν το χαλάζι. Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Σημίτης, ΓΑΠ, Καραμανλής, όλοι τους υπερασπίσθηκαν τα δικά τους τζάκια, τους κολλητούς τους επιχειρηματίες, μηντιάρχες και πάει λέγοντας.



 Πέρα από την αρπαχτή, η αναξιοκρατία πότιζε ως το μεδούλι την ελληνικήκοινωνία και εξακολουθεί να την ποτίζει. Οι κολλητοί είχαν την πρόσβαση σε όλα-οι υπόλοιποι έπρεπε να ζήσουν γραφικές φιγούρες στο περιθώριο. Κι ενώ κυριαρχούσαν οι κολλητοί νταβατζήδες ταυτόχρονα με τα ΜΜΕ που είχαν στον έλεγχό τους έστηναν την περίφημη βιτρίνα του lifestyle και μάλιστα πολύ συνειδητά και πολύ φυσικά. Το lifestyle και ο Ολυμπιακός ήταν το όπιο του λαού για ολόκληρη την μεταπολίτευση. Η καλογυαλισμένη βιτρίνα για να κρατάνε τον ανεγκέφαλο λαό σε καταστολή την ώρα που πάνω από τα κεφάλια του σφύριζαν οι μίζες από τα εξοπλιστικά, από τις αναθέσεις πάσης φύσεως, από την βρώμικη συναλλαγή των εξουσιαστών με την περίφημη διαπλοκή.

Μάλιστα τόσο το lifestyle όσο και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πει κανείς ότι «αντικατέστησαν» τα κουμπούρια της 17 Νοέμβρη, η οποία άνοιξε το δρόμο στην δημιουργία μιας κλειστής κάστας νταβατζήδων εξολοθρεύοντας τους επιχειρηματίες ανταγωνιστές τους από τους οποίου όσοι γλίτωσαν έκαναν στην άκρη από φόβο. Ο συνεχής δανεισμός της χώρας επέτρεπε στους άθλιους πολιτικάντηδες να εξαπολύουν «ιδεολογικούς» μύδρους οι μεν ενάντια στους δε με το αζημίωτο. Μόνο που όλοι τους όταν έπαιρναν την εξουσία χρησιμοποιούσαν τα ίδια μέσα-όπλα για να κυβερνήσουν.
 Οι ξυπόλητοι πασόκοι από γεννειοφόροι στα Εξάρχεια βρέθηκαν με βίλες στα βόρεια προάστεια και στις Μυκόνους. Με την ίδια μανία τους αντέγραψαν και οι νεοδημοκράτες ως προς το lifestyle τους. Με το που έγινε πρωθυπουργός ο Καραμανλής, ο νεώτερος (τον οποίο αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν με φονικό όπλο μια γαρδούμπα κι ένα σπληνάντερο τα σκοτεινά συμφέροντα) έστειλε τον Πέτρο Δούκα και πήρε ένα τεράστιο δάνειο (με ευνοικούς όρους είναι αλήθεια σε σχέση με τις παπαριές του Γιωργάκη που ακολούθησαν) από την Citybank στο Λονδίνο.

Με δανεικά, πορδές (Ολυμπιακό+lifestyle) και ένα δημόσιο πρόθυμο άσυλο για τους κομματικούς στρατούς των κυβερνήσεων συνεχίσθηκε ο ξιπασμός της χώρας. Ώσπου ένα πρωί κι ενώ ο Καραμανλής έσπευδε να κλείσει τη βουλή και να εγκαταλείψει άρον άρον την εξουσία βρεθήκαμε στα στιβαρά χέρια του ΓΑΠ, ο οποίος φυτεύει τα δένδρα με τις γλάστρες και ο οποίος τριγυρνούσε και τελάλιζε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα. Ήταν αλήθεια, παρότι είναι κάπως να φωνάζει ένας πατέρας στην πλατεία του χωριού ότι η κόρη του είναι πουτάνα αλλά ψάχνει ένα καλό παιδί για γάμο και οικογένεια. Ο Παπανδρέου έλεγε την αλήθεια αλλά αυτές οι αλήθειες δεν λέγονται. Και το έκανε γιατί απλά διαπίστωσε ότι δεν κάνει για την δουλειά που ανέλαβε. Τρόμαξε και ο ίδιος μέσα στην ανεπάρκειά του καθώς διαπίστωσε τι εστί να κυβερνάς ένα τέτοιο μπουρδέλο.

Τρία χρόνια από το Καστελόριζο του ΓΑΠ δεν έχει αλλάξει τίποτε στη χώρα πέρα από το μαστίγωμα ενός λαού μέσα από χαράτσια και ανθρωποθυσίες. Τρία χρόνια είμαστε στην φάση που η δασκάλα μαστιγώνει τον μαθητή. Υπάρχει μόνο η τιμωρία του μαλάκα λαού. Καμία μεταρρύθμιση, καμμία ανάπτυξη. Ίσως ο λαός θα πρέπει να τιμωρηθεί για το γεγονός ότι συμμετείχε στην δημιουργία του κτήνους του δημοσίου, ότι έσπευσε με βουλιμία να παίξει στο Χρηματιστήριο, να απολαύσει τα αγαθά του νεοπλουτισμού τα οποία παρέλυαν μια σακάτικη έτσι κι αλλιώς σκέψη.

Ο ίδιος ο λαός σαν πρόβατο έσπευδε κάθε τόσο στην κάλπη νομιμοποιώντας τις συμμορίες που έλεγχαν την χώρα έχοντας στην διάθεσή τους ΜΜΕ, Τράπεζες, Δικαιοσύνη, υπηρεσίες του κράτους αλλά και του παρακράτους. Μόνο που ότι κι αν λένε δεν υπάρχει συλλογική μνήμη ή συλλογική εκπαίδευση ενός λαού. Είναι θέμα προσωπικό, της κάθε οικογένειας να αυτοεκπαιδευθεί, να βρει χρόνο να σκεφθεί πως έφτασε ως εδώ και μέσα από μια διαδικασία αυτοκριτικής να βάλουμε ο καθένας ξεχωριστά (πνευματική) πλάτη ώστε να πολεμήσουμε το βαθύ διεφθαρμένο κράτος και τους φορείς του. 

Ας αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του διαδικτύου και τα social media για να αλλάξουμε το ανυπόληπτο κράτος. Αντί να βγάζει ο καθένας στο πλυσταριό του facebook την προσωπική του ζωή, ελάτε να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να καθαρίσουμε με το βαθύ διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό και τους προστάτες του...

ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ! ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ 1,3 ΔΙΣ!!

Ο ίδιος άνθρωπος που επέμενε ότι για το 2014 το κενό είναι 500 εκατ ευρώ, που μετά το ανέβασε στα 500-700 εκατ. ευρώ, τώρα επιστρέφει στην Αθήνα με μέτρα 1,3 δις ευρώ! 800 εκατ. παραπάνω από αυτά που μας έλεγε (παραμύθιαζε) τόσο καιρό.
Μετά το Eurogroup είπε ότι η Ελλάδα πρότεινε τελικά αυτό το ύψος των μέτρων για να βρεθεί η “χρυσή τομή” παρά το γεγονός ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο»! Δηλαδή προτείνει μέτρα άσχετα με το αν έχει η Ελλάδα έχει δίκιο και δεν απαιτούνται μέτρα.. Έτσι, αποδεικνύεται περίτρανα το τιτανοτεράστιο μέγεθος της διαπραγμάτευσης..

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που προτείνει την τρόικα είναι διαθρωτικού χαρακτήρα και αντιστοιχούν σε 1,3 δισ. ευρώ ή στο 0,7% του ΑΕΠ.

Αυτά τα επιπλέον διαρθρωτικά κυρίε Στουρνάρα, δεν θα είναι νέα μέτρα;

Προσπαθούν να στήσουν νέο δικομματισμό.

Σε όλη τη νεώτερη ιστορία της χώρας, επί 200 σχεδόν χρόνια μετά την απελευθέρωση, το θεατρικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα βασίστηκε κυρίως πάνω στον διπολισμό κάθε είδους.

Αυτός ο διπολισμός δεν αντιπροσώπευσε ποτέ έναν πραγματικό κοινωνικό διπολισμό, ούτε εκφράστηκε ποτέ με πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες. Ήταν πάντα μια ενιαία στυγνή κοινωνικοπολιτική ολιγαρχία, κοτζαμπάσικης νοοτροπίας και πρακτικής με δημοκρατικό φερετζέ, για αφελείς εξωκατευθυνόμενους ραγιάδες, τους οποίους δίχαζε δημιουργώντας τεχνητό φανατισμό.

Τα μνημόνια, η κρίση, η εξαθλίωση, η εθνική ταπείνωση, αλλά και η σύγχρονη πληροφόρηση μέσα από το διαδίκτυο, δημιούργησαν τις συνθήκες διάλυσης αυτού του θεατρικού διπολικού συστήματος. Προ του κινδύνου κατάρρευσης, οι πολιτικοί νταβατζήδες του συστήματος επέβαλαν στους δύο πρώην μονομάχους (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) να συγκυβερνήσουν για να διασωθεί το σύστημα. Όμως έτσι αποκαλύφθηκε η πλήρης θεατρικότητα του συστήματος και άρχισαν να απελευθερώνονται τα «πρόβατα» από τα μαντριά, διαλύοντας τον παλιό διπολισμό.

Τώρα, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοδυναμία από κανένα κόμμα και οι πολιτικοί νταβατζήδες θα αναγκαστούν να επιβάλουν πάλι συγκυβέρνηση των δύο νέων μονομάχων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό που λέγεται «ο μεγάλος συνασπισμός Αριστεράς - Δεξιάς». Κάτι τέτοιο όμως θα οδηγήσει σε πλήρη πια απελευθέρωση των «προβάτων» από τα κομματικά μαντριά και σε κατάρρευση και του ιδεολογικού σχήματος «Αριστερά – Δεξιά», το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει καταργηθεί από την επιθετική παγκοσμιοποίηση. Οι πολιτικοί νταβατζήδες, απ’ ότι φαίνεται, αποφάσισαν να διαλύσουν το υπάρχον αυτή τη στιγμή πολυκομματικό σύστημα. Θα προσπαθήσουν λοιπόν να διαμορφώσουν έναν νέο δικομματισμό, βασιζόμενοι όμως στο πεθαμένο πια σχήμα «Κεντροαριστερά – Κεντροδεξιά», το οποίο θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν σε προπαγανδιστική «φορμόλη». Το άλλο διπολικό σχήμα "Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο" είναι διαλυτικό για το σύστημα και δεν το συμφέρει.

Πολύ σύντομα λοιπόν, ο μεν κ. Σαμαράς μάλλον θα αποτελεί παρελθόν, τα δε κόμματα ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ θα διασπαστούν προς τους δύο νέους πόλους. Οι επαγγελματίες διαπλεκόμενοι πολιτικοί θα πιάσουν καινούργιο στασίδι στο νέο δικομματισμό. Ταυτόχρονα, η μεν ΧΑ, έτσι όπως ήταν μέχρι τώρα, θα κτυπηθεί αλύπητα από τους νταβατζήδες, μέχρι πλήρους διάλυσης ή αλλαγής της, ενώ ο λαός θα φανατιστεί έντεχνα ώστε να χωριστεί και πάλι σε δύο νέα στρατόπεδα. Σε ότι αφορά το ΚΚΕ, το κόμμα αυτό είναι εντελώς ακίνδυνο για το σύστημα. Η παρουσία του αποτελεί περισσότερο ηθικό στήριγμα του σάπιου συστήματος, παρά αμφισβήτησή του.

Αν δεν αλλάξουμε έγκαιρα αυτό το θεατρικό κοινοβουλευτικό σύστημα, τώρα που αυτό κλυδωνίζεται έντονα και αν δεν περάσει η δημοκρατία στα χέρια του λαού, θα είμαστε και πάλι άξιοι της μοίρας μας.

Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε και δεν συγχωρούμαστε πια.

Οργή γιατρών για τις δηλώσεις Άδωνι περί δόξας και απολύσεων

Ένα εκτεταμένο και κλιμακούμενο κύμα οργής στο σύνολο του ιατρικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον ίδιο και την τρόικα.

Οι μεγάλοι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας σε μία έκρηξη αγανάκτησης για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Υγείας, μιλούν με πολύ σκληρά λόγια για τη στάση του υπουργού και τις προκλητικές δηλώσεις του.

Ο κ. Α. Γεωργιάδης αφού ανέφερε την Τετάρτη ότι θέλει να επωμιστεί εκείνος και όχι ο Τόμσεν τη δόξα για τις απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, επανήλθε την Πέμπτη λέγοντας ότι «οι χειρουργοί της Πρωτοβάθμιας μόνο συνταγογραφούν και ξέχασαν να χειρουργούν...».

Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καταφεύγει στη Δικαιοσύνη με αφορμή τα προκλητικά λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Πυροδοτεί πολεμικό κλίμα

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «είναι λυπηρό για τον κατήφορο στον οποίο έχει εισέλθει η πολιτική υγείας που ασκείται σήμερα στη χώρα μας. Η επικοινωνιακή πρακτική ακυρώνει τις όποιες αποφάσεις χρειάζεται σήμερα η περίθαλψη και η ανθρωποθυσία, η ανθρωποφαγία και η ρίψη στην πυρά χιλιάδων επιστημόνων που τόσα χρόνια με αυταπάρνηση και άοκνες προσπάθειες στηρίζουν την περίθαλψη θυμίζουν πρακτικές και συμπεριφορές 'Υποσαχάριας Αφρικής'.

Η χρησιμοποίηση 'εξυπνακίστικων επιχειρημάτων' όπως 'τι χρειάζονται 200 πλαστικοί χειρουργοί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη ενώ ο αριθμός τους δεν είναι ούτε 10', δημιουργούν την αίσθηση άγνοιας, αδυναμίας και προσπάθειας αποπροσανατολισμού, που τελικά στοχεύει σε εξυπηρέτηση σχεδίων τροϊκανής ή μη έμπνευσης.

Είναι πρόσφατες οι δηλώσεις και οι δεσμεύσεις του στο Προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και στο Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ότι κανείς ιατρός δεν πρόκειται να απολυθεί και ότι καμία θέση εργασίας δεν πρόκειται να χαθεί.

Ο υπουργός Υγείας πυροδοτεί πολεμικό κλίμα στην Υγεία! Να μην ανησυχεί ο κ. Υπουργός για τη δόξα του Τόμσεν σχετικά με τις απολύσεις, διότι 'η δόξα της καταστροφής της υγείας', θα είναι αποκλειστικά δική του».



Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Ημιμαθής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε μια ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωσή του τονίζει με έμφαση ότι «Είναι λυπηρό... για έναν Υπουργό να μη γνωρίζει καν το πώς λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας» ενώ απευθυνόμενος στον κ. Α. Γεωργιάδη σημειώνει χαρακτηριστικά «Κε Υπουργέ, η ημιμάθεια είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την Υγεία».

Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι «στην καθολική κατάρρευση της Υγείας που άρχισε με ανθρωποκτονικές συνέπειες για ασθενείς πολίτες της χώρας μας, φαίνεται ότι ο Υπουργός Υγείας κάνει ό,τι μπορεί μέσα από τις δηλώσεις του, συκοφαντώντας τους ίδιους πυλώνες της Υγείας, τους γιατρούς που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια το εθνικό σύστημα υγείας. Ο ολισθηρός δρόμος που έχει διαλέξει δημιουργεί τις συνθήκες για ένα πανίσχυρο Πανυγειονομικό Μέτωπο που θα αγωνιστεί για να περισώσει τη δημόσια Υγεία.

Αφήνοντας ασχολίαστη τη φερεγγυότητα ενός Υπουργού, που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ, ενημερώνουμε τον Υπουργό για το Σύστημα υγείας, διότι από τα λεγόμενα του φαίνεται να μη γνωρίζει κάποια σημαντικά θέματα άσκησης της Ιατρικής, που η άγνοιά τους οδηγεί σε ατοπήματα.

Ενημερώνουμε τον Υπουργό, που δήλωσε ότι 'οι χειρουργοί της Πρωτοβάθμιας μόνο συνταγογραφούν και ξέχασαν να χειρουργούν...', διότι πιθανώς δε τον ενημέρωσε κανείς... ότι όλοι αυτοί οι χειρουργοί, τις υπόλοιπες ώρες που δεν είναι στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ, χειρουργούν. Οι δηλώσεις αυτές προδίδουν πλήρη άγνοια τόσο τους εύρους του γνωστικού αντικειμένου της κάθε ειδικότητας όσο και των κανόνων άσκησης της Ιατρικής.

Ενδεικτικά μόνο θα πούμε ότι ένας ορθοπεδικός κατ' αρχάς προβαίνει σε πρωτοβάθμια κλινική εξέταση, στη συνέχεια στη διάγνωση, μετά στο χειρουργείο συνήθως σε δομές δευτεροβάθμιας περίθαλψης, και συνεχίζει να παρακολουθεί μετεγχειρητικά στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη τον ασθενή του».

Και ο ΙΣΑ καταλήγει «ο Ιατρικός Κόσμος και οι Ασθενείς Πολίτες, δε θα ανεχθούν άλλες προσβολές, άλλες απειλές και άλλα δυσβάστακτα βάρη στην τσέπη τους... γιατί πεθαίνει ο κόσμος κε Υπουργέ...».

Στη Δικαιοσύνη καταφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά επιφυλάσσεται «να ασκήσει άμεσα τα δέοντα για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Οι θέσεις που διατυπώθηκαν από τον Κο Γεωργιάδη, πέρα από 'συκοφαντικούς' ισχυρισμούς που αποδεικνύονται ότι είναι συκοφαντικοί, αποτελούν και διασπορά ψευδών ειδήσεων (και δη διά του τύπου κατά τον Ποινικό Κώδικα, αρθ. 191) και προκαλούν φόβο στο κοινό. Ο ΙΣΠ -εκτός των προαναφερομένων ενεργειών του- ζητά από τον Υπουργό να ανακαλέσει άμεσα τους ισχυρισμούς του. Επίσης ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, αφού ενημερωθεί περί των δηλώσεων, να πράξει τα δέοντα εάν εγκρίνει ή δεν εγκρίνει τέτοιες συμπεριφορές».

Τέλος την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ ώστε να δώσει τη λύση που επιβάλλεται απέναντι στους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: onmed

Το ναυάγιο του ΟΑΕΕ!

Κραχ στον ΟΑΕΕ, καθώς το Ταμείο Ελεύθερων Επαγγελματιών αδυνατεί να εισπράξει έσοδα από την τελευταία ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εως τώρα στη ρύθμιση έχουν μπει 28.500 ελεύθεροι επαγγελματίες, από ένα σύνολο οφειλετών στο Ταμείο που αγγίζει τους 370.000.

Παρά τις πιέσεις προς τους οφειλέτες, που ενσωματώνουν απειλές για κατασχέσεις και μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών (μέτρα αναγκαστικής είσπραξης), τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω κρίσης και παντού κλείνουν μαγαζιά.
Την ίδια ώρα ο ΟΑΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπος με μείωση των συντάξεων των ασφαλισμένων, καθώς η τρόικα επιτάσσει να δίνονται συντάξεις με βάση την αντοχή των Ταμείων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή και την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων η διοικήτρια του οργανισμού Γεωργία Κωτίδου, εντάχθηκαν στη ρύθμιση 28.500 ασφαλισμένοι, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 7% του συνόλου των οφειλετών. Τα χρήματα που πρόκειται να εισπραχθούν δεν υπερβαίνουν τα 170.000.000 ευρώ, με την κυρία Κωτίδου να εκτιμά ότι, εάν η ρύθμιση ήταν ευνοϊκότερη, τότε οι εισπράξεις θα ήταν υψηλότερες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 60% όσων υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση οφείλει ποσά μικρότερα των 15.000 ευρώ. Αντίθετα, το 31% του συνόλου των οφειλετών χρωστά στο Ταμείο ποσά άνω των 20.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση έγιναν με το παράδοξο να ζητείται από τους οφειλέτες να προσκομίσουν και φορολογική ενημερότητα για το τρέχον έτος, παρότι, αφού έχουν χρέη, δεν μπορούν να την αποκτήσουν. Από τα στοιχεία του ΟΑΕΕ προκύπτει ότι περίπου 250.000 ασφαλισμένοι χρωστούν στο Ταμείο ποσά μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ και κινδυνεύουν άμεσα με λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), τα πρώτα ατομικά ειδοποιητήρια, που αποτελούν την τελευταία προειδοποίηση για τους οφειλέτες, αναμένεται να αποσταλούν εντός του Νοεμβρίου. Είκοσι μέρες μετά την αποστολή του συγκεκριμένου ειδοποιητηρίου, βάσει νόμου ξεκινούν οι διαδικασίες λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κάτι που ισοδυναμεί με λουκέτο για τις επιχειρήσεις τους και οικονομική καταστροφή για τους ίδιους.

Οι μισοί χρωστούν

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών έχει στη μητρώα του περίπου 774.000 ασφαλισμένους. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς (370.000 άτομα) έχουν οφειλές προς το Ταμείο λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Οι απλήρωτες εισφορές έχουν εκτοξευθεί στα 7,5 δισ. ευρώ, ενώ το 2009 ήταν 3,5 δισ. ευρώ. Η κρατική χρηματοδότηση για το νέο έτος θα περιοριστεί στα 800.000.000 ευρώ, ενώ φέτος έφτασε το 1,2 δισ. ευρώ. Οι ασφαλιστικές εισφορές για τον ΟΑΕΕ κυμαίνονται από 210 ευρώ έως 709 ευρώ το δίμηνο.

Βασίλης Αγγελόπουλος

πηγη

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ!

ΠΙΟ SUCCESS STORY ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ;

Το «φράγμα» του 60% έσπασε η ανεργία στους νέους τον Αύγουστο, για πρώτη φορά, με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να αυξάνεται κατά 7,5% από πέρυσι και να αγγίζει τα 1,37
εκατομμύρια...

Συγκεκριμένα, στα άτομα ηλικίας 15-24 ετών η ανεργία αυξήθηκε στο 60,6% από 58,2% που ήταν τον Αύγουστο του 2012, ενώ στις ηλικίες 25-34 ετών η ανεργία αυξήθηκε σε 37,4% από 33,1%.

Στο σύνολο, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 27,3% του Ιουλίου, ωστόσο, σημείωσε αύξηση από το 25,5% του περυσινού Αυγούστου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 95.326 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 (+7,5%) και κατά 6.557 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2013 (+0,5%) και υπολογίζεται ότι ανήλθαν σε 1.365.406 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 88.242 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 (-2,4%) και αυξήθηκαν κατά 9.777 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2013 (+0,3%), για να διαμορφωθούν στα 3.631.430 άτομα.

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 620 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 (-0,02%) και κατά 9.068 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2013 (-0,3%) και διαμορφώθηκαν σε 3.360.334 άτομα.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως τους τελευταίους τρεις μήνες παρατηρείται μια σταθερότητα στο εκτιμώμενο εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας.

naftemporiki.gr και εδω