EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣΟΥΞΕ ΣΤΟΡΙ: Δημόσια υγεία τέλος. “Δώστε τα λεφτά για την εξέταση, δεν μας πληρώνει ο ΕΟΠΠΥ”.

Αυτή είναι η στυγνή πραγματικότητα. Για να κάνουμε και την “τεχνοκρατική” προσέγγιση, είμαστε μπροστά σε μία καταδολίευση πολιτών, μια ληστεία με ποινικές προεκτάσεις.

Οι ασφαλισμένοι πλήρωναν επί δεκαετίες τις εισφορές τους και σήμερα βρίσκονται να μην μπορούν
να απολάβουν τα αντίστοιχα αγαθά.

Κοινώς, το κράτος δεν διαφέρει σήμερα από την ASPIS του Ψωμιάδη. Ασφαλισμένοι χωρίς παροχές.

Ο Bondholder τα έγραφε από το 2009. Η μεγαλύτερη ληστεία θα γίνει στα ασφαλιστικά ταμεία. Δυστυχώς, δικαιώθηκε.

Και έρχεται ο Βενιζέλος να σου πει για τα 130 δις χρέους που “έκοψε”. Χειροκροτήστε.

Ποινή κάθειρξης 10 χρόνων στον διευθυντή της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας για θάνατο ασθενούς!

Ποινή κάθειρξης 10 χρόνων για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία, για τον θάνατο ασθενούς το 2002.

Ο γιατρός θα οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς η δίκη γινόταν σε δεύτερο βαθμό.
Πρωτόδικα, ο γιατρός είχε αθωωθεί αλλά ο εισαγγελέας Εφετών Πάτρας είχε ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου και την επιβολή ποινής κάθειρξης 20 ετών.

Από την πλευρά του, ο γιατρός ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για τον θάνατο του ασθενούς, ούτε επέδειξε ιατρική αμέλεια, καθώς όπως ανέφερε ο ασθενής αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο γιατρό δύο ελαφρυντικά, αυτό του προτέρου εντίμου βίου και της καλής ζωής που επέδειξε από το 2002 μέχρι και την ημέρα της δίκης.

(newsit)

Η πασοκική ελονοσία…

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα εκείνο που εξαπάτησε και χλεύασε τον ελληνικό λαό, αλλά και την Ιστορία, όσο κανένα άλλο…

Έχουμε υπογραμμίσει ιδιαίτερα:

«Το ‘’λίπος’’ της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής «αλητείας» κατακάθεται το ξύγκι του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…».

Σήμερα τα κουρέλια του πασοκικού θιάσου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ιλαρότητας, αλλά και κάθε όριο εξοργιστικού, φρενοβλαβούς εμπαιγμού του ελληνικού λαού.

Στο Βενιζέλο καταγράφεται εκτυφλωτικά το «ξύγκι» του αποτρόπαιου αμοραλισμού, του ψεύδους και του δωσιλογισμού: Αυτός είναι εκτός συναγωνισμού…

Στα άλλα παράσιτα των πασοκικών κουρελιών απαστράπτει εκτός από την αβυσσαλέα υποκρισία και φαυλοηλιθιότητα, η ολοκληρωτική και γλοιώδης γελοιότητα.

Το δικό τους «ξύγκι» είναι οι κουτοπόνηρες χυδαιότητες της ρητορικής βλακείας τους…

Διαβάστε το τι είπαν στη Βουλή:  




Σκανδαλίδης: «Παίρνετε και σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης μας. Ουσιαστικά, πρόκειται για υφαπαργή, γιατί δεν σας ανήκει, αλλά με αναγκάζετε να τη δώσω».



Μωραΐτης: «Δίνω ψήφο επώδυνης ανοχής. Ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή της».
Καλά δεν έχει μείνει πάνω τους ούτε ίχνος αυτογνωσίας και τσίπας. Δεν είναι σε θέση να αντιληφτούν τις «κοτσάνες» τους και το θέατρο της ηρωικής και γλοιώδους βλακείας τους;;;

Εδώ συμμετέχουν σε όλες τις δωσίλογες κυβερνήσεις, έχουν υπογράψει και στηρίξει ΟΛΑ τα συμβόλαια θανάτου του ελληνικού λαού, ΟΛΕΣ τις διαταγές της διεθνούς χρηματιστηριακής χούντας, την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αποτέφρωση της ελληνικής κοινωνίας και μας λένε, σήμερα, ότι «εξαναγκάζονται» να ψηφίσουν αυτά που ΠΡΑΚΤΙΚΑ στήριζαν και ψήφιζαν ΟΛΑ αυτά τα χρόνια;;;

Και θέλουν να το παίξουν και «ήρωες» με τις «απειλές» του τύπου: «δεν δίνουμε λευκή επιταγή» ή

«Ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή της».

Δεν έχει πάτο η γελοιότητα, η ηλιθιότητα, ο δωσιλογισμός και ο αυτό-εξευτελισμός…

Στο ίδιο μήκος κύματος της κουτοπόνηρης ηλιθιότητας και του κυνικού εμπαιγμού μας κινούνται και κάποιες δήθεν αντίθετες απόψεις του τύπου:

«Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναγκαία για να διαλυθούν και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις ότι, όλοι και οι 155, είτε συνειδητοί υποτελείς, είτε ασυνείδητοι ερασιτέχνες, είναι συνένοχοι του εγκλήματος που διαπράττεται σε βάρος της χώρας και του λαού, εκτελώντας ανερυθρίαστα εντολές των πολυχρονεμένων επικυρίαρχων».

Από τα κακαρίσματα και τα σώου του κατοχικού «ορνιθώνα» της Βουλής (που ούτε καν τον παρακολουθεί ο ελληνικός λαός, λόγω αηδίας) θα διαλυθούν οι ψευδαισθήσεις;

Εδώ ζει στο πετσί του ΟΛΗ την ΚΟΛΑΣΗ της καταστροφής και τη ΦΡΙΚΗ των δωσίλογων ανδρεικέλων καθημερινά και ανελέητα και θα έρθει η πρόταση μομφής να του διαλύσει τις «ψευδαισθήσεις»;

Τέτοιες καραμπινάτες ηλιθιότητες ξεστομίζουν τα άλλα παπαγαλάκια της ροζ «αριστεράς»…

Επί της ΟΥΣΙΑΣ αυτό που καλλιεργεί η πρόταση μομφής (ανεπιτυχώς βεβαίως γιατί ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον) είναι τούτο: Τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες και τον εκλογικό κρετινισμό.

Και ακόμα χειρότερα: Δίνει άλλοθι στην κατοχική Βουλή, τη νομιμοποιεί, την εμφανίζει σαν το «ναό» της «δημοκρατίας», ξεπλένοντας έτσι την κατοχική της «νομιμότητα» ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ «ξεπλένει» τα «αριστερά» εξαπτέρυγα του 4ου Ράιχ…

Γιατί είναι και οι 300 της Βουλής υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι…

Και αυτές οι κουτοπονηριές πασοκικής προέλευσης είναι: Της πασοκικής καρικατούρας του νέου «συριζαίικου» ΠΑΣΟΚ…

Η πασοκική παρασιτική ελονοσία και αχρειότητα έχει μολύνει τους πάντες και τα ΠΑΝΤΑ…

Γι αυτό και η ανοησία έχει πάρει τέτοιες χειμαρρώδεις μορφές παράνοιας…

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι

Κάλλιο αργά… Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Τις σκέψεις και εκτιμήσεις του Καθηγητή Γιώργος Πιπερόπουλος για τις διαδικασίες και τα αποτελέσματα της πρότασης μομφής του κ Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ τις φιλοξένησε το blog με τον τίτλο:
«Κάντε υπομονή μέχρι τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, 2013!...»

Στο τριήμερο που πέρασε ακούστηκαν «κενές μεγαλοστομίες» από «παλαιά-γνωστά» πρόσωπα και γνωστές, χιλιοειπωμένες κορώνες από «καινά» πρόσωπα της αγαστής κυανοπράσινης Συγκυβέρνησης…

Τα 153 ΟΧΙ από σήμερα, 11 Νοεμβρίου του Σωτηρίου «τροϊκανού» έτους 2013, κρατούν την Κυβέρνηση στον θώκο Εξουσίας αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες απειλητικές διαδικασίες ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό του 2014, τις συνεχείς απαιτήσεις της τρόικα, τις απολύσεις Υπαλλήλων από Δημόσιες Υπηρεσίες, την εισαγωγή νέων φόρων και απαιτήσεων και τον κίνδυνο που διατρέχει η πρώτη κατοικία που αγοράστηκε με δάνειο…

Δεν νομίζω ότι στήθηκαν μπροστά στις τηλεοράσεις τους αυτή τη φορά πολλοί Έλληνες και διαπιστώθηκε ότι δεν συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος τα πλήθη που πολλοί περίμεναν.

Υπήρξε, όμως, η ΕΚΠΛΗΞΗ του «ΝΑΙ» της κ Τζάκρη…
Θα σταθώ σήμερα σε αυτό το «ΝΑΙ» της κ Τζάκρη, την οποία γνωρίζω αλλά ως Σαλονικιός δεν την ψηφίζω, και στην κεραυνοβόλο διαγραφή της από τον κ Βενιζέλο…

Διαβάζω το κείμενο της κ Τζάκρη που θήτευσε και ως Υφυπουργός εδώ στη Θεσσαλονίκη επί Κυβερνήσεως Παπανδρέου, και αναρωτιέμαι γιατί να ειπωθούν τώρα και όχι προ πολλού αυτές οι χαρακτηριστικά δυνατές, επίκαιρες, και ευθύβολες φράσεις όπως:

«Πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας», «ανικανότητα», «έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου εξόδου» που διατυπώνει καθώς αιτιολογεί την απόφασή της, ως «πράξη ευθύνης απέναντι στη χώρα και στους συμπολίτες μου που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώνω τα e- mails των δανειστών».

Θα με ρωτήσουν φίλες και φίλοι που διαβάζουν το blog κ. Πιπερόπουλε «τώρα ξύπνησε η Βουλευτής Πέλλας και τα διαπίστωσε ΟΛΑ αυτά;»
Θα απαντήσω χωρίς περιστροφές, εμφαντικά:
«Κάλλιο αργά…» 

πηγη
 

Υπουργείο Εργασίας: "Ιδιώτες στην ασφάλιση, η μόνη ρεαλιστική λύση"...

Την παραίτηση του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση προαναγγέλλει το υπουργείο μέσω...ημερίδας...
 
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον η κυβέρνηση στους σχεδιασμούς της για την παραίτηση του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση.

Το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί την Πέμπτη ημερίδα με τον.. εύγλωττο τίτλο «Απασχόληση και Ασφάλιση: Συνεργασία Ιδιωτικού και Δημόσιου Φορέα η μόνη ρεαλιστική πρόταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στην εισήγησή του θα προτείνει την δημιουργία εναλλακτικών (προσωπικών) επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω επαγγελματικών ταμείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο κ. Σπυρόπουλος θα προτείνει οι παροχές σύνταξης και υγείας να "πετσοκοπούν" ώστε να είναι ανάλογες των δημοσιονομικών αντοχών ενώ θα αναπτυχθούν θεσμοί λειτουργικής υποστήριξης των δομών Κοινωνικής Ασφάλισης. Προτείνεται η δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων Μισθωτών που θα περιλαμβάνει Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο τομέα και Ιδιωτικό και τέλος το ξεπούλημα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων...

nonews-news

 

Τελος Εποχης‏

Αποδεδειγμένα η Ελλάδα μας έχει την ποιο λαμπρή ιστορία, αλλά και την ποιο σκοτεινή πλευρά της από όλους τους λαούς της γης.

Έχουμε Ήρωες αλλά και προδότες από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα, αλλά αν παρατηρήσουμε οι ήρωες , πάντα εμφανίζονται στις παρελάσεις και σε κανένα βιβλίο που και που (γιατί και από εκεί πάνε να τους καταργήσουν γιατί ενοχλούν ), ενώ οι προδότες επιπλέουν ως φελλοί ακόμα και στις μέρες μας, καταχειροκροτούνται, έχουν υψηλές θέσεις, καλούς μισθούς, τους έχουν πάντα σε βάθρα για να τους βλέπουμε, έχουν και το θράσος να αστειεύονται αλλά και να νομοθετούν πάντα υπέρ τους, απαιτούν από τον λαό υπακοή και φυσικά να τους ακoλουθούν ως πρόβατα.

Επίσης έχουν βρει και τον τρόπο να μας καταβάλουν σε οποιαδήποτε αντίδραση, ποτέ με το σύνταγμα ποτέ με την ελαφρός τυφλή δικαιοσύνη, και τους περίφημους νομούς τους που ισχύουν για όλους αλλά προς Θεού όχι για αυτούς, με τα ματ και με χίλιους άλλους δυο τρόπους.

Εμφύσησαν στον λαό την έννοια του μπροστάρη την οποία την κατέχουν πρώτα αυτοί αλλά και τα τζάκια που τους αναδεικνύουν.

Μας απομακρύνανε από το ήθος με τον απλόχερο τρόπο τους δίνοντας λεφτά υπό τύποις δανεισμού αλλά και πρόσκαιρης εργασίας, είτε στο ιδιωτικό τομέα είτε στον δημόσιο κάνοντας και τους καλούς, διορίζοντας ποτέ εκεί ποτέ αλλού, και ξαφνικά ένα ωραίο πρωί ξύπνησαν και είδαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν άλλες ενέργειες παρά μόνο να πάρουν πίσω ότι είχαν δώσει και να επιβάλουν την οικογενειοκρατία που περίμενε τόσο καιρό να πάρει αυτά που της αναλογούσαν.

Κατέστρεψαν τους μισθούς, απολύσανε και απολύουν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, και παράλληλα έβαλαν όλους εμάς να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το ¨τις πταίει¨

Φουκαρά Έλληνα σε βάλανο στο τριπάκι να βλέπεις γύρω σου ένοχους και φταίχτες ενώ ήταν εκεί μπροστά σου χρόνια και σε χάιδευαν για να τους κάνεις τις χάρες και να τους δώσεις τις ψήφους σου, έτσι ώστε να σου κατσικωθούν για τα καλά στο σβέρκο.

Τώρα κάνανε και άλλο μέτρο του «χαφιέ» για να εμπεδώσεις καλύτερα την θέση τους και να σε μάθουν και εσένα πως γίνεσαι κάλος προδότης ή αλλιώς καλός Εφιάλτης, δίνοντας μέσα από τα πορνοκάναλα νούμερα χωρίς χρέωση για να μην σκεφτείς το κόστος και έτσι να καρφώσεις τον γείτονα τον διπλανό σου η ακόμα καλύτερα να μπορείς να εξοντώσεις όποιον δεν χωνεύεις ή σου κάθετε στο λαιμό “νόμιμα” πάντα και έχεις και την ανωνυμία σου.

Φρόντισαν να σε πείσουν για όλα ενώ εσύ κοιμόσουν τον ύπνο του δικαίου ”λέμε τώρα”

Και τώρα τα επακόλουθα όλων αυτών .

Η κάθε μέρα που περνά μας φέρνει ποιο κοντά στην καταστροφή και στην πείνα.

Η εξαθλίωση μας είναι το σχέδιο που πάνε να βγάλουν σε πέρας όλοι αυτοί οι προδότες μηδενός εξαιρουμένου.

Κοιτάξτε τι κάνουν στην υγεία ήδη μετράμε τα πρώτα θύματα, αλλά τι κάνουμε εμείς για αυτό ποια είναι η αντίδραση μας .

Κοιτάξτε τι θα γίνει από 2/1/2014 που οι κλούβες από τα ΜΑΤ θα αναλάβουν και άλλη “εργασία ”, να μην κάθονται τα παιδιά, να βγάζουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους, πρέπει να δικαιολογήσουν το μεροκάματο τους τα παιδιά.

Κοιτάξτε τι γίνεται κάθε μέρα από τη ΔΕΗ που πάνε και κόβουν το ρεύμα στα σπίτια του κοσμάκη, εεε καιρός είναι να θυμηθούμε τι κάνανε παλιά οι γονείς μας με τις λάμπες και τα κεριά θα είναι και ποιο ρομαντικά.

Κοιτάξτε τι έγινε εχθές στην βουλή των κλεπτών και της προδοσίας , 300 όχι του Λεωνίδα αλλά του τρελλαντώνη, του τρελλοτσίπρα, του χαμένου του Βενιζέλου και των συνιστωσών τους οποίες και αν είναι αυτές, μαζί και τα νέα κόμματα από αγανακτισμένους πολιτευτές που στο παρελθόν γλύφανε για μια καρέκλα, που κάθισαν και κορόιδεψαν τον κοσμάκη στο καραγκιόζ μπερντέ που έστησαν εκεί μέσα στον οίκο ανοχής, που αν μη τι άλλο ο καθένας έβγαινε και έλεγε το μακρύ και το κοντό του, φώναζαν οι κλεφτές για να φοβηθεί ο λαός μη και χάσει τα κελεπούρια της η Ελλάδα.

Τους Σωτήρες της.(όχι παίζουμε, θέλουμε και άλλη σωτηρία δεν χορτάσαμε μέχρι τώρα )

Αλλά η μεγάλη πλάκα ήταν έξω από την βουλή που μέρος του λαού μας κρατώντας σημαιούλες του κόμματος(όποιου και αν είναι και όχι βέβαια Ελληνικές) καθόντουσαν και φώναζαν ……και τι με αυτό, δεν ίδρωσε καθόλου το αυτί τους εκείνοι το χαβά τους μέχρι και γουέστερν άρχισαν να παίζουν και να μιλάνε για τρύπιο ευρώ, γιατί δολάριο δεν έχουμε , έχουμε; .

Οι δε κομουνιστές οι του Κουκουέ εκείνοι φοβηθήκαν μην γίνουν πατερίτσες των άλλων και εξαφανίστηκαν όπως πάντα αυτή τη φορά φυλάγανε την βουλή από μέσα.

Αηδία, δυσωδία, βρομιά και σήψη , μπόχα που σε παίρνει από χιλιόμετρα, παρά τα ακριβά αρώματα που φόραγαν όλοι τους, για να κρύψουν την μυρωδιά τους.

Αλλά η καταστροφή είναι εκεί μπροστά μας αλλά δεν την βλέπουμε προτιμούμε να βλέπουμε στο MEGA τον Σουλεϊμάν και στον ΑΝΤ1 το Dancing with the Stars αλλά και συνταγές μαγειρικής την ώρα που τα παιδιά μας πεινάνε και φωνάζουν κλαίγοντας για λίγα ψυχούλα παραπάνω.

Ξυπνάτε Έλληνες μπροστάρηδες είμαστε όλοι εμείς, όλος ο Ελληνικός Λαός μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά να τους στείλουμε από κει που ήρθαν, στον αγύριστο.

Ας κάνουμε υπερήφανα τα παιδιά μας ας τους δώσουμε πάλι την ελπίδα.

Μόνο όλοι μαζί σαν μια γροθιά μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή σε αυτόν τον τόπο.

Όλοι μαζί να διώξουμε αυτά τα εξαμβλώματα από πάνω μας.

Όλοι κάτω από την Ελληνική σημαία και Τον Θεό μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.



Ασημακόπουλος Π. Μιχαήλ

email: mixailarxaggelos@gmail.com



Δεν ανήκω σε κόμμα

Είμαι άνεργος και δεν είμαι απόστρατος

Είμαι ασθενής και δεν έχω περίθαλψη

Είμαι υπερχρεωμένος και ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

δεν μπορώ να προσφέρω στο παιδί μου

Ειμαι χωρις ρευμα

Είμαι ένας απλός άνθρωπος όπως όλοι εσείς

Είμαι ένα παιδί του Λαού μας

ΕΙΜΑΙ , ΕΣΥ

ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΟΥ.

πηγη

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΕΞΙ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Καρτέλ στο γάλα και εκβιασμός των παραγωγών για χαμηλές τιμές

Για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, καλεί ο Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς, σε απολογία στελέχη έξι μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών για το αποκαλούμενο «καρτέλ στο γάλα», που αφορά καταγγελίες κτηνοτρόφων παραγωγών, ότι τους πίεζαν να πουλούν γάλα σε χαμηλές τιμές.

Οι κλήσεις του ανακριτή Σπύρου Γεωργουλέα αφορούν το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, που έχει απαγγελθεί με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης του παραγωγού και εστάλησαν σε συνολικά δέκα πρόσωπα, υπεύθυνους των επίμαχων εταιριών την περίοδο 2004-2006.

Ενώπιον του ανακριτή καλούνται να λογοδοτήσουν Διευθύνοντες Σύμβουλοι και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ και ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ.

Στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής για το λεγόμενο «καρτέλ στο γάλα» αναφέρεται ότι οι εν λόγω γαλακτοβιομηχανίες φέρονται να ασκούσαν την επίμαχη περίοδο πιέσεις σε παραγωγούς γάλακτος ώστε να πωλούν σε χαμηλές τιμές. Φέρονται επίσης να απειλούσαν τους κτηνοτρόφους ότι αν δεν συμμορφώνονταν στις απαιτήσεις τους δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν το γάλα τους γιατί θα αποκλείονταν από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες παραγωγών οι οποίοι επιβεβαίωσαν ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι είχαν υποχρεωθεί να πωλούν γάλα με προκαθορισμένο πλαφόν τιμής.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται ενώ οι εταιρείες προβάλλουν την θέση ότι οι ενέργειες τους ήταν στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και επομένως είχαν ελεύθερη πολιτική στις προμήθειες πρώτων υλών.
 
newpost.gr

Βήμα βήμα πως θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 [εικόνες]

Σε πλήρη λειτουργία είναι από σήμερα η ειδική εφαρμογή στο Taxisnet για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας για το 2014. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Ο χρήστης πληκτρολογεί τη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp και στη συνέχεια κάνει κλικ στο
πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».



Στη συνέχεια μεταφέρεται στη σελίδα όπου πρέπει να γράψει το ΑΦΜ του, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».


Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη τοπ μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση.


Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».


Τότε θα εμφανιστεί ένα άλλο παράθυρο όπου θα αναγράφεται το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης ΙΧ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του παραδείγματος ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνει κάτι γιατί το ΙΧ του είναι στην κατηγορία των «πράσινων» οχημάτων που έχουν χαμηλές εκπομπές ρύπων. «Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας έτους 2014, για το όχημα: --- ----, E.I.X./Δ.I.X. 95 CO2 .

Ανεμοστρόβιλος στην Αστυπάλαια -Σοκ στους κατοίκους [εικόνες]

Για περισσότερες από 10 ώρες το νησί των Δωδεκανήσων δοκιμάστηκε από ισχυρή καταιγίδα, στη διάρκεια της οποίας ξεριζώθηκαν δέντρα και πλημμύρισαν σπίτια.
Πρωτοφανής ήταν η κακοκαιρία που έπληξε την περασμένη Πέμπτη το νησί της Αστυπάλαιας.

Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που ξεκίνησε στις 9 το πρωί σχηματίστηκε, μάλιστα, ανεμοστρόβιλος που ξερίζωσε δέντρα ενώ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια σε αρκετά σημεία του νησιού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του νησιού η βροχόπτωση έφτασε, μέσα σε λίγες ώρεες, στα 86 χιλιοστά βροχής.

Πηγή φωτογραφιών: seppa.gr



 
 


 
iefimerida

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕΛΜΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Καλούνται  όλα τα Σωματεία της ΣΤΑ. ΣΥ. Α.Ε.

·       ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ.

·       Σ.Η.Ε.Κ.

·       Σ.Η.Α.Μ.

·       Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α.

·       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ Α.Ε.

·       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ.

Την Τετάρτη 13.11.2013 και ώρα  14 : 00 στα γραφεία του Σ.Ε.Λ.Μ.Α.,  στα  Σεπόλια για ενημέρωση και  απόφαση για σύγκλιση  Γενικής Συνέλευσης, με στάση εργασίας  με  θέματα:

·       Ανθυγιεινό

·       Σ.Σ.Ε

·       ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

·       Έλλειψη προσωπικού

·       Και ένα Σωματείο,  που θα βγει από την συνέλευση

Σε δημοπράτηση το έργο-σκούπα για το σιδηροδρομικό τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη με 273εκ.ευρώ

Ναι, είναι γεγονός. Μετά από αναμονή ενός και πλέον έτους η ΕΡΓΟΣΕ βγάζει σε δημοπράτηση το έργο-σκούπα στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη. Με το έργο αυτό η γραμμή ολοκληρώνεται και μαζί με το έργο Διακοπτό-Ροδοδάφνη που είναι σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση έτος φέρνουν τον σύγχρονο σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο και κοντά στην Πάτρα.

Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι «Κατασκευή υπολειπομένων έργων υποδομής, επιδομής, σηματοδότησης - τηλεδιοικήσης, τηλεπικοινωνίων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο - Ροδοδάφνη» (Α.Δ. 715).

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 273εκ.ευρώ (Ποσό χωρίς ΦΠΑ). Η δημοπράτηση θα γίνει στο κτίριο της ΕΡΓΟΣΕ στις 31.12.2013. Η ολοκλήρωση των έργων ορίστηκε σε 24 μήνες από την ημερομηνία ανάθεσης της σύμβασης. Έτσι αν η σύμβαση υπογραφεί το καλοκαίρι του 2014, τότε το καλοκαίρι του 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και η γραμμή θα μπορεί να λειτουργήσει, μετά από πολλά χρόνια διακοπής της.

Το έργο εντάσσεται εν μέρει στο έργο : «Κατασκευή Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Αθήνας (ΣΚΑ) - Πάτρας, τμήμα Κιάτο - Διακοπτό», το οποίο συγχρηματοδοτείτο έως 31-12-2012 από το Ταμείο Συνοχής και από 1-1-2013 και μετά από αμιγώς εθνικούς πόρους και εν μέρει στο έργο : «Κατασκευή Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Διακοπτό - Ροδοδάφνη», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

ΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο χαρακτηρίζεται «σκούπα» καθώς ολοκληρωθεί παλιές εργολαβίες που δεν τέλειωσαν και άφησαν κατασκευαστικές εκκρεμότητες.  Ξεκινά από το Κιάτο και φτάνει μέχρι την Ροδοδάφνη. Μαζί με το έργο Διακοπτό-Ροδοδάφνη  ολοκληρώνουν τον διάδρομο μέχρι την Ροδοδάφνη  και το 2016 θα μπορεί να λειτουργήσει διπλή γραμμή υψηλών ταχυτήτων, μέχρι και 200χλμ/ώρα. Τα τρένα θα τερματίζουν στην Ροδοδάφνη και σε απόσταση μόλις 35χλμ από την Πάτρα.

Λίγο αργότερα θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος και το σύγχρονο τρένο θα φτάνει και μέσω της υπάρχουσας γραμμής στην Πάτρα (χωρίς όμως να έχει αναβαθμιστεί το τμήμα Ψαθόπυργος-Πάτρα) μετά από 10 χρόνια απουσίας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο του έργου είναι:
— Η κατασκευή των υπολειπομένων εργασιών για την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής υποδομής (επιχώματα, ορύγματα, τεχνικά έργα, υδραυλικά έργα αποστράγγισης και αποχέτευσης, σήραγγες, και Κτίρια Εξυπηρέτησης των σηράγγων),
— Η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου
— Η κατασκευή της σιδηροδρομικής επιδομής
— Η κατασκευή των Η/Μ εγκαταστάσεων εντός των σηράγγων και των Κτιρίων Εξυπηρέτησής τους
- Η κατασκευή ηλεκτρονικού συστήματος σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση από το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας για την σηματοτεχνική εξασφάλιση της γραμμής από την Χ.Θ. 122+000,00 έως την Χ.Θ. 202+100, καθώς και εγκατάσταση συστήματος αυτόματης προστασίας συρμών ETCS γραμμής επιπέδου1(level 1).
— Η εγκατάσταση των κάτωθι Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων:
— Παθητικό Δίκτυο Μεταφοράς δεδομένων και σημάτων Σιδηροδρομικών Συστημάτων
— Σύστημα Δομημένης Καλωδίωσης (LAN/WAN) στα κτίρια των Σιδηροδρομικών Σταθμών και Στάσεων.
— Ο ενεργός εξοπλισμός δικτύου μεταφοράς δεδομένων και σημάτων Σιδηροδρομικών Συστημάτων.
— Σύστημα Υπηρεσιακής Τηλεφωνίας

ypodomes.com

Ξυπνήστε με το 2040!

-Είσαι για γέλια

-Είστε γελοίοι

Τι αβροφροσύνη στον ναό της Δημοκρατίας. Τι σύμπνοια, τι ωριμότητα… τι θέατρο! Μ’ ανοιχτό το στόμα έβλεπα εγώ, ο τιποτένιος, φορτωμένος ένα καράβι οικονομικά προβλήματα. Πως θα πληρώσω την εφορία, το ηλεκτρικό, το νερό, την τράπεζα, το φαγητό, τα χαράτσια. Τάβλεπα κι αναρωτιόμουνα που μπαίνω εγώ, ο άμεσα ενδιαφερόμενος.

Ο Ένας ο «εκλεκτός» του κόσμου ο πρωθυπουργός σε στυλάκι κουτσαβακίστικο και πολύ  πρωθυπουργίστικο. Ο άλλος αξιωματική αντιπολίτευση που θα διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα σε ασταθή πορείακαι θέσεις και ο τρίτος, ο θεατής, που όλα γίνονται γι αυτόν και λειτουργεί σαν να μην τον αφορούν.  Ά, ξέχασα! Υπάρχει και τέταρτο πρόσωπο. Βέβαια! Το υποστύλωμα της κυβέρνησης, ο κύριος αντιπρόεδρος που τόριξε στην φυσική και τις ωσμώσεις.

Τι κερδίσαμε; Τι μάθαμε; Τι μας έδωσε ελπίδα και θάρρος για να προχωρήσουμε εμπρός;  ΤΙΠΟΤΑ! 

Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ!

Δεν ξέρω πόσα και ποια κόμματα. Δεν υπάρχουν πια κόμματα και ιδεολογίες παρά μόνο “είσαι από δω μ’ εκείνο ή από κει με τούτο” Αλλά και το δύο ασαφή και δυσκολοεφαρμόσιμα, και η μόνη αλήθεια, η μόνη πραγματικότητα η δική μου δυσπραγία, η δική μου καταστροφή, τα δικά μου χαράτσια, τα δικά μου τέλη, οι δικές μου εισφορές, η δική μου ανεργία, η δική μου αυτοκτονία.

Αλήθεια να μπορούσα να ξαπλώσω σε μια αρκουδοφωλιά και να μπω σε βαθιά νάρκη για δυό χρόνια, μέχρι το 2016 που θα γίνουν, τώρα πια, οι εκλογές. Να καταθέσω την ζωή μου και να σταματήσουν όλα τα προς πληρωμή γι αυτά τα δυό χρόνια και μετά να σηκωθώ να ψηφίσω και να ξαναρκωθώ.

Μέχρι το 2040 που λένε πως θα αρχίσει το κάρο να βγαίνει από την λάσπη.

Τότε ρε παιδιά σηκώστε με και μένα, να χαρώ λιγάκι. Με νέα πρόσωπα και ιδέες.

πηγη

Μαζική ιδιωτικοποίηση ανθρώπων

Μετατράπηκε από γενιά σε γενιά ο άνθρωπος σε εχθρό του εαυτού του, τον ευτέλισε ιδιωτικοποιώντας τον, μετατρέποντάς τον από υπέρτατο ον, σε αριθμημένο άτομο, αυτή είναι η διαχρονική συλλογική του ευθύνη.

Σήμερα, στην εποχή κατά την οποίαν η καταναλωτική μας υπόσταση βρίσκεται στο ζενίθ της ανάπτυξής της, το σύγχρονο άτομο καταναλωτής λειτουργεί σαν να έχει πλήρως «αυτονομηθεί» από τον άνθρωπο – φυσικό φορέα του, γεγονός που είναι εμφανές από τις «ατομικές επενδύσεις» στις οποίες επιλέγει να προβεί για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του βίου του αλλά, κυρίως, από τις απλές καθημερινές του κινήσεις, συνήθειες και πρακτικές, από αυτό που ονομάζουμε δηλαδή πολύ απλά ως στάση ζωής και που όλοι συμφωνούμε συζητώντας θεωρητικά, ότι η συνολική στάση ζωής όλων μας διαμορφώνει το ποιόν του συστήματος εντός του οποίου ζούμε, και ότι η αλλαγή του τοπίου γύρω μας προϋποθέτει την προσωπική αλλαγή του καθενός από μας, παρ’ όλα αυτά όμως, και επειδή κάποιοι δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας, κάποιοι δεν μπορούμε, κάποιοι δεν το ’χουμε καν φανταστεί και κάποιοι υποκρινόμαστε, αρκούμαστε στο να συνωμοσιολογούμε και να αποποιούμαστε τις ευθύνες μας εφευρίσκοντας συνεχώς κάποιους δυνατούς και πολύ μακρινούς τύπους, οι οποίοι απεργάζονται την καταστροφή μας, τη μεθοδεύουν συστηματικά και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την πορεία της ανθρωπότητας προς το αδιέξοδο.Ίσως τώρα κάποιος αναγνώστης σκεφτεί ότι αυτή η άποψη που λέει ότι το σύστημα είμαστε εμείς, είναι κάτι τις ίδιο ή ισοδύναμο με το «όλοι μαζί τα φάγαμε» που άρθρωσε πρόσφατα λιπαρός πολιτικάντης, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι.
Είναι γεγονός ότι δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες όλοι οι σύγχρονοι άνθρωποι, ένας προς έναν, για την κατάντια και τον ξεπεσμό της ανθρωπότητας και του συστήματος εντός του οποίου γεννήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν για να ζήσουν, αφού έτσι το βρήκαν διαμορφωμένο όταν ήρθαν στη ζωή, ένα ξεπεσμένο αξιακό σύστημα τους κληροδότησαν οι πρόγονοί τους, άδικο, ανήθικο, με δεδομένες τις σχέσεις εξουσιαστή και υποτακτικού, άμεσα συνδεδεμένες με τον πλούτο τον χρηματικό, αυτά τα δεδομένα βρήκαν οι σύγχρονοι άνθρωποι, αυτές τις αξίες διδάχθηκαν, με αυτά τα ιδανικά γαλουχήθηκαν και με βάση αυτά εκπαιδεύτηκαν, ο καθένας ανάλογα με τις οικονομικές δυνάμεις του, για να βρουν τη θέση τους εντός του, να γίνουν μέλη του, να ταυτιστούν μαζί του και να συμμετάσχουν κι αυτοί στη σταδιακή του παρακμή δίχως να παίρνουν χαμπάρι ότι με την πάροδο του χρόνου ευτελίζονται και οι ίδιοι.

Φέρουν όμως οι σύγχρονοι άνθρωποι ακέραια την προσωπική ευθύνη της μη αμφισβήτησης του δεδομένου συστήματος, την ευθύνη της υποταγής τους και της συμμόρφωσής τους ασυζητητί και αμαχητί ή την ευθύνη του, κατόπιν μικρής ή μεγάλης μάχης, τελικού συμβιβασμού τους με το διαχρονικό επιχείρημα που διαπαιδαγώγησε και ευνούχισε γενιές και γενιές ανθρώπων, «κοίτα τη δουλειά σου, τη ζωή σου, τον εαυτό σου, το σπίτι σου, διότι δεν μπορείς εσύ ν’ αλλάξεις τον κόσμο», φέρουν την ευθύνη της προσωπικής επανάστασης που δεν έκαναν για την ανατροπή ή έστω την μη αποδοχή των λανθασμένων κι ευτελών συστημικών δεδομένων που δέχτηκαν ο καθένας ατομικά από το περιβάλλον τους, τα οποία και κατάπιαν αμάσητα οι περισσότεροι, αποδέχτηκαν ως αξιώματα τους όρους και τους ορισμούς που τους τέθηκαν και έτσι εντάχθηκαν σαν έτοιμοι από καιρό στο σύστημα, ήρθαν να γίνουν κι αυτοί όμοιοι με τους προηγούμενους, να λειτουργήσουν με τρόπους χειρότερους, πιο ανάλγητους απ’ ό,τι οι περασμένες γενιές διότι δεν γινόταν πλέον διαφορετικά αφού όσο πάνε και σκληραίνουν τα δεδομένα, κι έτσι αποτέλεσαν οι ίδιοι την αδιάλειπτη συνέχεια της πορείας του συστήματος προς τον απόλυτο ευτελισμό και το αδιέξοδο.

Φέρουν, εν τέλει, ακέραια την ευθύνη οι άνθρωποι όχι για το ότι δεν άλλαξαν το σύστημα αλλά για το ότι δεν του αντιστάθηκαν, άλλοι καθόλου, άλλοι σθεναρά, άλλοι μέχρι τέλους, το άφησαν να τους αλλάξει, να τους αφομοιώσει.

Έτσι, μετατράπηκε από γενιά σε γενιά ο άνθρωπος σε εχθρό του εαυτού του, τον ευτέλισε ιδιωτικοποιώντας τον, μετατρέποντάς τον από υπέρτατο ον σε αριθμημένο άτομο, αυτή είναι η διαχρονική συλλογική του ευθύνη.

Βασικό στοιχείο αυτού του ακραίου κατά τον τελευταίο αιώνα ευτελισμού του είναι η μαζική αστικοποίησή του, η πλήρης αποκοπή του από το φυσικό του περίβλημα, που τον ώθησε σιγά σιγά σε αποξένωση από τη φύση και τους πόρους της, με τους οποίους απέμεινε να συνδέεται μονάχα με σχέσεις χυδαία αγοραίες, αφού τους χρησιμοποιεί, λελογισμένα ή σπάταλα, ανταλλάσσοντάς τους με χρήματα, έχοντας ταυτόχρονα αποποιηθεί δια παντός την προσωπική του ευθύνη για την όποια αναπλήρωσή τους, την οποίαν έχει αναθέσει σιωπηρά κι αυτήν σε κάποιους άλλους, αφηρημένους, αγνώστους, πιθανότατα ίδιους με αυτούς τους συνωμότες που απεργάζονται και μεθοδεύουν την καταστροφή τους.

Μη γειωμένος πλέον ο άνθρωπος λοιπόν, δίχως ρίζες, αιωρείται καθ’ όλη τη ζωή του μέσα στο σκληρό κι απάνθρωπο χρηματοοικονομικό σύμπαν, δεν παράγει πια τα αναγκαία του αλλά τα αγοράζει ως εμπορεύματα καταναλωτικά, αποξενώθηκε από κάθε τι φυσικό, ακόμα κι από τον εαυτό του, συμφιλιώθηκε με τις Αγορές και έφτασε να ορίζει ακόμα και την κάθε φυσική του λειτουργία, πλην της αφόδευσης ίσως, με το ρήμα «καταναλώνω».

Δεν τρώει πια ο άνθρωπος αλλά καταναλώνει τροφές, δεν πίνει πια αλλά καταναλώνει υγρά, δεν αναπνέει πια αλλά καταναλώνει οξυγόνο, καταναλώνει τα πάντα, με αποκορύφωμα την ενέργεια, τους φυσικούς πόρους του πεπερασμένου και πολύ μακρινού πλέον από τον ίδιον μα και παντελώς άγνωστου, οικοσυστήματος, ακόμα και συναισθήματα καταναλώνει, και τοπία, και ανθρώπους, παράγοντας απ’ όλα αυτά μονάχα απορρίμματα, δεν είναι άνθρωπος πια, είναι ιδιώτης καταναλωτής επισήμως και με τη βούλα, αριθμημένος και φακελωμένος πλήρως από το σύστημά του μέχρι την παραμικρή του καταναλωτική συνήθεια, του φαίνεται δε πλέον απόλυτα φυσιολογικό να χρησιμοποιεί το ρήμα «καταναλώνω» αντί άλλων, ταπεινών και ποταπών ίσως, ρημάτων, όπως επίσης το ουσιαστικό «άτομο» αντί «άνθρωπος» και το επίθετο «ατομικό» αντί «προσωπικό».

Αριθμός, δηλαδή, μονάδα ο άνθρωπος, οικειοθελώς ιδιωτικοποιημένος, καταδικασμένος σε ισόβια ενοικίαση με νοικάρη κάποιον ιδιώτη ή το κράτος ή, ακόμα χειρότερα, το ίδιο του το άτομο, με όσο πιο καλούς όρους μπορεί να διεκδικήσει βάσει των εφοδίων που κληρονόμησε ή απέκτησε εκπαιδευόμενος, με μηνιαία αμοιβή όμως κάποια κουπόνια, τα οποία, αν και, λόγω της χρηματοοικονομικής φούσκας, δεν έχουν πλέον κανένα αντίκρισμα στον πραγματικό πλούτο, λειτουργούν ακόμη εντός του πλαστού του και πλάνου συστήματος ως υπέρτατη δύναμη και κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι καταναλώνοντας, μη αναστρέψιμα πλέον, ανθρώπινες ζωές και πολύτιμους φυσικούς πόρους, παράγοντας δε απορρίμματα και ράκη, υλικά σκουπίδια, σωματικά και ψυχικά ναυάγια του βίου.

Γιάννης Μακριδάκης για το thepressproject.gr