EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Χιλιάδες στους δρόμους της Βαλένθια για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης

Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Βαλένθια καταγγέλοντας το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης της χώρας μετά από απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης. Στο συλλαλητήριο που διοργανωθηκε από 160 οργανώσεις και συνδικάτα, πήραν μέρος πανεπιστημιακοί, άνθρωποι από το χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών, εκπρόσωποι δημοσιογραφικών ενώσεων και χιλιάδες πολίτες. Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν ένα. Η Δημόσια Τηλεόραση της Βαλένθια δεν πεθαίνει. Είναι δική σου.

Το κλείσιμο της περιφερειακής τηλεόρασης της Βαλένθια, θύμισε έντονα τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ με τον ισπανικό Τύπο, εύστοχα να παρατηρεί ότι η Ισπανία ακολουθεί τα βήματα της Ελλάδας, με το κλείσιμο της περιφερειακής τηλεόρασης

Η τοπική κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα ήταν αυτά που την οδήγησαν στην απόφαση να σφραγίσει την περιφερειακή δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Το 2012 η RTVV είχε προσπαθήσει να απολύσει τους 1.000 από τους 1.700 υπαλλήλους της, το δικαστήριο όμως έκρινε παράνομη την απόλυσή τους

Έτσι η κυβέρνηση, μετά την εξέλιξη, αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της κυβέρνησης Σαμαρά και να ρίξει μαύρο σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς δέκτες.
Πηγή: Publico. es

Πορδές να διαλυθούνε οι μομφές

Τον αξιότιμο πελάτη της ταβέρνας στο Λουτράκι επικαλείται ο πρωθυπουργός για να τονίσει πως ο λαός ζητάει να προχωρήσει μπροστά. Έτσι, εξήγησε πως δεν φοβάται τις μομφές του παρελθόντος και δηλώνει αποφασισμένος να μην κάνει πίσω, ειδικά τώρα που θα κάνει τέσσερα βήματα και θα αντιμετωπίσει πέντε πράγματα για την έξοδο από την κρίση.

Ο Σαμαράς αναφέρθηκε σε κάποιους και τους κατηγόρησε πως θεωρούν μομφή όλα όσα ο ίδιος φαντάζεται πως συμβαίνουν επί κυβερνήσεώς του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πιστεύει στην Ελλάδα, γι’ αυτό έχει φροντίσει να την τεμαχίσει για να την χαρούν όσοι προσφέρουν τα περισσότερα. Επίσης, πιστεύει σε πρωτογενή πλεονάσματα, γεγονός που σημαίνει πως οι σχέσεις του με το Θεό περνούν γερή κρίση. Ειδικά μετά τη στάση που κράτησε ο τελευταίος κατά την τελευταία διαπραγμάτευση.

Ο πρώην φίλος της Άννας Βίσση πιστεύει πως έχει περάσει από την ύφεση στην ανάπτυξη, πράγμα που μάλλον οφείλεται στην αλλαγής φαρμακευτικής αγωγής.

Πιστός δήλωσε και στη νομιμότητα, πυροδοτώντας σενάρια περί παραίτησής του.

Οι μομφές του παρελθόντος δεν τον τρομάζουν, και ίσως μετά από αυτή τη δήλωση κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει πως την πρόταση δυσπιστίας δεν την κατέθεσε ο φίλος του ο Γιώργος. Σήμερα τον μέμφεται η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αν εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης από τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και τους Καραμανλο-λαϊκό-άκρο-δεξιούς βουλευτές του, θα κάνει τέσσερα βήμματα μικρά για τον άνθρωπο, τεράστια όμως για την ανθρωπότητα.

Θα πιει το πλεόνασμα αίματος που έχει ήδη ρουφήξει από τον ελληνικό λαό, θα διδάξει ελπιδοφόρα αριθμητική (αυτή που μεγαλώνει το χρέος την ώρα που διαγράφει μέρος του), θα βγει στις αγορές της γειτονιάς του (αφού όπως είπε “δεν είναι μακριά”) και θα βρει την ανάπτυξη και θα την πετύχει. Στο δόξα πατρίς-θρησκεία-οικογένεια.

Μετά απ’ αυτά θα περάσει στην επόμενη πίστα, όπου θα του επιτεθούν η φοροδιαφυγή, οι υψηλοί φόροι, η ανομία, η γραφειοκρατία και η δημόσια σπατάλη.

Αν ο Σαμαράς νικήσει, στην τελική πίστα θα αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη.


πηγή
 

ΑΥΞΗΣΕΙΣ-ΣΟΚ +18,7% Ρεύμα, +12,6% Φάρμακα

Πηγή: "Εφημερίδα Συντακτών"

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές των φαρμάκων και του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. 

Σε ετήσια βάση, οι τιμές των φαρμάκων έκαναν άλμα 12,6% τον τελευταίο χρόνο και η τιμή του ηλεκτρικού, που αυξήθηκε κατά 18,7%, προκάλεσε «ηλεκτροσόκ» στα νοικοκυριά.
Στα φάρμακα, η μέση αύξηση των τιμών των φαρμάκων από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι τον αντίστοιχο μήνα φέτος δεν… εξηγείται βάσει των εξαγγελιών των συναρμοδίων υπουργείων.

 

Πυρ! (όπως στα εκτελεστικά αποσπάσματα)

 
Όταν καιγόταν το σπίτι του διπλανού σου, δεν πίστευες ότι η φωτιά θα φθάσει και στο δικό σου. Ισως επειδή δεν επρόκειτο για το σπίτι του, αλλά για τη δουλειά του. Τι δουλειά έχω εγώ με τη δουλειά του αλλουνού, έλεγες. Και κοίταζες τη δουλειά σου.

Στο μεταξύ η φωτιά τη δουλειά της.

Κάθε μέρα το πρωί, η χώρα ξημερωνόταν χωρισμένη στα δύο. Τη μια μέρα έσφαζαν δημόσιους υπαλλήλους, την άλλη εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Καλά να πάθουν έλεγαν ο ένας για τον άλλον οι πιο ολιγοφρενείς. Κουνούσε την μπαγκέτα του  απ’ τον ΣΚΑΪ, φέρ’ ειπείν, o δημοσιογράφος υπηρεσίας και μηρύκαζε ο βλαξ εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: «ξέρετε τι τραβάω εγώ απ’ τ’ αφεντικό; Μια στραβή να κάνω, με απέλυσε! γιατί αυτοί στον δημόσιο τομέα να ’ναι ασφαλείς;» Κολοσσός ο νουνεχής! Δουλεύει αυτός στην κόλαση; γιατί να μη δουλεύουνε και οι άλλοι;

Διαρκής εξίσωση προς τα κάτω.  
Και στο μεταξύ η φωτιά έκαιγε, αγρίευε...

Με πρόσχημα τους επίορκους (230 εν τέλει) μπούκαραν τα τροϊκανά ανδρείκελα στο Δημόσιο. «Δεν θα πάρουν το δικό μου κεφάλι οι δικοί μου», σκεφτόταν ο πελάτης του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο σκεφτόταν και ο πελάτης της Ν.Δ. Τους πήραν τα κεφάλια και των δύο και οι δύο, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (με την ευγενική επικουρία της ΔΗΜΑΡ), και τα παλούκωσαν στη Μέση Οδό! να βλέπουν τα άλλα κεφάλια και να σκύβουν. Να σκύβουν και να σκέφτονται σωστά: «κοίτα τη δουλειά σου, δικέ μου! με πετσοκομμένο μισθό, με την ασφάλισή σου σκατά, κοίτα τη δουλειά σου, μη μείνεις άνεργος». Και στο μεταξύ η φωτιά γύρω σου, θηρίο! Εφθασε τους άνεργους στα 2.000.000, έκαψε - έκλεισε χιλιάδες μαγαζιά, πετσόκοψε συντάξεις κι επιδόματα, οδήγησε χιλιάδες στην αυτοκτονία.

Συνεχίζεις εσύ! Γιατί να παίρνω εγώ 500 κι αυτός 800; Να πάρει κι αυτός λιγότερα! Αντί για μένος εναντίον εκείνων που σε δολοφονούσαν, φθόνος εναντίον εκείνων που δεν έφταιγαν. Και η διαρκής εξίσωση προς τα κάτω τον χαβά της.

Η φωτιά που στην αρχή σιγόκαιγε στου διπλανού το σπίτι, τώρα μαίνεται μέσα σε όλη την Πόλη, ό,τι δεν καίει τη μια μέρα, το καίει την επομένη. Και το καίει με τον νόμο - έτσι λέει το Μνημόνιο. Πήραν τους δαυλούς στα χέρια οι εμπρηστές και βάλανε φωτιά στα τοπία.

Πήραν τους δαυλούς στα χέρια τα κομματόσκυλα, ύψωσαν τις σημαίες της Μέρκελ στα μπαλκόνια κι άρχισαν να μοιράζουν άδικο: τόσο φόρο θα πληρώνεις εσύ! Αυτά τα νοσοκομεία θα κλείσουν. Εσύ θα κρυώνεις τον χειμώνα. Εσύ θα πεινάς. Πήραν τους δαυλούς στα χέρια οι εμπρηστές κι έστησαν μπλόκα στις γειτονιές. Αυτά τα παιδιά θα υποσιτίζονται, αυτά τα ύδατα θα πουληθούν, αυτές οι  διμοιρίες των ΜΑΤ να ξεπατώσουν στο ξύλο τους πατεράδες μας, όποιος συνταξιούχος κουνηθεί, όποιος βετεράνος διαμαρτυρηθεί να του σπάτε το κεφάλι. Ημερήσιες Διαταγές και Προεδρικά Διατάγματα αναρτήθηκαν στα δημόσια κτίρια και στις οθόνες των τηλεοράσεων! «Από σήμερον, 8ης Πρωινής και κάθε μέρα, επιβάλλεται καθ’ άπασαν την Επικράτεια ο Νόμος της Κατάθλιψης

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά, προσφέροντας καταναγκαστική εργασία σε mini jobs και καταβάλλοντας έξτρα φόρους για να συνεχίζουν να παίρνουν τις μίζες τους τα λαμόγια, καθώς και να αυξάνουν τον πλούτο τους οι φοροφυγάδες και οι τοκογλύφοι. Οποιος αρνηθεί να υπακούσει στις διαταγές που δίνει η Κομαντατούρ στον κ. Σαμαροστουρνάρα θα θεωρείται ακραίος. Θα εξορίζεται απ’ το ευρώ. Θα εκτελείται στα Γουναράδικα».

Και αμολήθηκαν στη γύρα οι αληταράδες με τους δαυλούς στα χέρια. Πυρπολούν τα άρθρα του Συντάγματος το ένα μετά το άλλο και ταυτοχρόνως τα ρωτούν αν «καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται». Ανδρες ιταμοί και σκούληκες - ταγματαλήτες με τις πλάτες αλλωνών, τώρα μπαίνουν στα σπίτια σας.

Οχι πολύ καιρό μετά τη φωτιά στην αυλή του διπλανού, τώρα η φωτιά χορεύει μέσα στην εστία μας  τον χορό της κατάσχεσης, της έξωσης, του πλειστηριασμού!

«Πώς φθάσαμε ως εδώ;», λες. «Πρόσφυγας ξανά. Να πάρω του παππού τα οστά, τρεις οικογενειακές φωτογραφίες, ένα εικόνισμα και να πάω πού; Στους πέντε δρόμους; στα παγκάκια;».

Ξεσπιτωμένη για άλλη μια φορά απ’ το σπίτι της η Εστία. Πικραμένη θεά. Δεν έχει εδώ και καιρό κεράκι αναμμένο στη χάρη της, παρά μόνον φλόγες από λογαριασμούς, παραστατικά, εντολές πληρωμών, μικρά χαρτάκια γεμάτα τόκους, δόσεις, τρέλα, προσάναμμα της φωτιάς που σου καίει τα σωθικά, τη δουλειά, το σπίτι, τους βωμούς, τα ιερά και τα όσια... Μαύρη φωτιά.
Φωτιά που την τρέφει αίμα και ιδρώτας είναι μαύρη φωτιά. Δεν είναι η γλυκειά ζεστή φωτιά που κλείνουν τα σπίτια μέσα τους, η φωτιά της Εστίας που ταΐζει και ζεσταίνει, ούτε η παρήγορη φλόγισα απ’ το καντηλάκι που διώχνει τις σκιές το βραδάκι, πλην όμως απαλά κι ευγενικά, αφήνοντας να τρεμοπαίζουν στο ημίφως τα βλέφαρα της Παναγίας και των ονείρων, είναι η άγρια μαύρη φωτιά των ναπάλμ. Της κόλασης. Φωτιά από πίσσα κι ανθρώπινη χολή. Χολή των αχόρταγων, των αρπακτικών, των αφρόνων και  των ήδη νεκρών.

Αυτή η φωτιά των νεκρών, θα κατακάψει τη ζωή μας;
 
Του Στάθη από enikos, μοντάζ Γρέκι

Γερμανία: «Ελντοράντο» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η ντροπή της Ευρώπης. Η χώρα που κατηγορεί τους άλλους για τα πάντα, αυτή που θέλει να μπουν όλα στη δική της τάξη και στο δικό της ασφυκτικό κλοιό. Η Γερμανία της Μέρκελ που το παίζει τιμητής των πάντων. Αυτή η χώρα, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα «πλυντήρια» μαύρου χρήματος, ένας από τους καλύτερους φορολογικούς παράδεισους για τα λαμόγια.

Σύμφωνα με έρευνα του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης (Tax Justice Network), η Γερμανία κατατάσσεται στην 8η θέση σε σύνολο 82 χωρών και χαρακτηρίζεται «Ελντοράντο» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η Κύπρος κατατάσσεται μόλις στην 41η θέση, παρ΄ ότι διέλυσαν την οικονομία της επειδή δήθεν ήταν πλυντήριο για του Ρώσους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, στη Γερμανία «ξεπλένονται» ετησίως μεταξύ 29-57 δισ. ευρώ, με μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών να προέρχεται από το οργανωμένο έγκλημα (υπάρχουν ενδείξεις ότι η ιταλική Μαφία έχει συναλλαγές με τις γερμανικές τράπεζες) και από διεφθαρμένα καθεστώτα από χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Για παράδειγμα, στη Γερμανία υπάρχουν «παγωμένοι» λογαριασμοί δισεκατομμυρίων από χώρες της «αραβικής άνοιξης» (Λιβύη, Τυνησία, Αίγυπτος).

«Οι γερμανικές τράπεζες φαίνεται να στηρίζουν τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στο εξωτερικό και ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα είναι η διαχείριση μεγάλων (και μάλλον υπόπτου προελεύσεως) κεφαλαίων από το Τουρκμενιστάν.

Εστίες προβληματισμού αποτελούν επίσης τα ελλιπή στοιχεία για τα καταπιστεύματα και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που εδρεύουν στη Γερμανία, ο πολύ μικρός αριθμός ύποπτων συναλλαγών για μια οικονομία με τόσο μεγάλο μέγεθος, η έλλειψη δημόσιων στατιστικών στοιχείων για τις υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος και η τάση της εποπτικής αρχής των γερμανικών τραπεζών BaFin να εκχωρεί σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες την αρμοδιότητα εφαρμογής των κανόνων για το ξέπλυμα χρήματος, κάτι που εγείρει θέματα σύγκρουσης συμφερόντων».


Στις πρώτες θέσεις του δείκτη «φιγουράρουν» όπως είναι αναμενόμενο η Ελβετία και το Λουξεμβούργο.

Το Ευρωκοινοβούλιο αμφισβητεί την αξιοπιστία της Τρόικα

Ατελή τα προγράμματά της…

Οι Ευρωβουλευτές κάλεσαν τους επιθεωρητές της Τρόικα να βελτιώσουν τις οικονομικές τους προβλέψεις, στο πλαίσιο της αμφισβήτησης του γενικότερου χειρισμού της κρίσης αναφέρει ανταπόκριση του Ian Wishart από τις Βρυξέλλες στο BLOOMBERG με τίτλο «EU Lawmakers Question Credibility of Troika’s Economic Forecasts».

Όπως επεσήμαναν χθες μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, η Τρόικα, που περιλαμβάνει εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η οποία διαμορφώνει τους όρους που επιβάλλονται στις χώρες με σχέδια διάσωσης, δημιούργησε ατελή προγράμματα εξαιτίας των ανακριβών στοιχείων πάνω στα οποία βασίστηκε.

«Εάν κοιτάξουμε τις προϋποθέσεις πάνω στις οποίες βασίστηκαν οι πολιτικές της, οι περισσότερες από τις προβλέψεις της αποδείχθηκαν λανθασμένες» τόνισε ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Derk Jan Eppink, προσθέτοντας ότι οι προβλέψεις για την προοπτική ανάπτυξης της Ελλάδας και για τα επίπεδα χρέους που διατυπώθηκαν το 2012, απείχαν πολύ από την πραγματικότητα.

Η αμφισβήτηση των οικονομικών προβλέψεων έγινε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την αποτελεσματικότητα της Τρόικα στην βελτίωση των οικονομιών των χωρών που λαμβάνουν διεθνή βοήθεια.

Ο Servaas Deroose, οικονομολόγος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μέλος της αποστολής της Τρόικα στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ότι: «Μπορεί να αποτυγχάνουμε, δεν είμαστε τέλειοι, μπορεί να γίνονται λάθη, αλλά πραγματοποιήσαμε πάρα πολλές αναλύσεις για την ακρίβεια των προβλέψεών μας και μπορώ να ισχυριστώ ότι οι προβλέψεις της Επιτροπής έχουν ένα πάρα πολύ καλό ιστορικό επαλήθευσης».

Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Klaus Masuch, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις του 2012, δήλωσε κατά την ακρόαση ότι «ειδικά για τις μακροοικονομικές προβλέψεις σε σχέση με την Ελλάδα» υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. «Γνωρίζουμε ότι οι σχετικές με την Ελλάδα πληροφορίες που ενίσχυσαν τις προβλέψεις που είχαμε κάνει τον Απρίλιο- Μάιο του 2010 και στις οποίες στηρίχθηκε ο σχεδιασμός του πρώτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ήταν ελλιπείς, και επιπλέον περιελάμβαναν λανθασμένα και αποπροσανατολιστικά στατιστικά στοιχεία».

Bloomberg

Ζούμε τον απόλυτο εξευτελισμό ως έθνος

Οι Έλληνες αργοπεθαίνουν, πλέον δεν είναι κάτι καινούργιο που λέγεται τώρα, ήδη συντελείται η γενοκτονία είτε έτσι όπως τη βιώνει ο καθένας, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Οι Έλληνες έχουν υποστεί ένα βιασμό ανελέητο, δεν είναι καινούργιο που αναφέρεται τώρα, ήδη βιώνεται με αυξομειώσεις. Οι Έλληνες έχουν υποβληθεί και εισαχθεί στο πειραματικό εργαστήριο του Φραγκεστάιν με βοηθό του τον Μέγκελε να του δίνει τα εργαλεία κατά την εγχείρηση και τις τομές στο σώμα.

Οι Έλληνες αυτοκτονούν, μα δεν είναι καθόλου φρέσκο νέο, ήδη συμβαίνει αυτό, ο αριθμός τους αυξάνεται. Οι Έλληνες δεν αναγνωρίζουν την ηλιόλουστη πατρίδα τους, βρίσκονται σε ένα τοπίο 
στην ομίχλη, σκοτεινό και βορβορώδες, δεν είναι καινούργιο και τούτο το νέο, ήδη συμβαίνει.

Οι Έλληνες έχασαν την αισιοδοξία τους, από καιρού εις καιρό χάνουν και τη ψυχραιμία τους, κι αυτό μια αίσθηση κατάδηλη. Οι Έλληνες στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν πιστεύουν στην Ευρώπη, σε αυτή τη καρικατούρα Ευρώπης, πασιφανές κι αυτό, κι ας λένε άλλα ντελάληδες της οσφυοκαμψίας.

Οι Έλληνες δε βλέπουν τίποτα να αλλάξει, μόνο ένα φως πίσω τους παρατηρούν να απομακρύνεται, μελανό παρόν και σκοτεινό μέλλον για πολλές-πολλές γενιές, ε και τούτο δεν απέχει πολύ από τη πραγματικότητα, άλλοι τη συνειδητοποιούν έντονα, άλλοι χρειάζονται χρόνο, κι άλλοι δε θέλουν να τη δουν να μη χαλάσει η διάθεση και η μέρα τους, εθελοτυφλία λέγεται;

Οι Έλληνες αρνούνται και απεχθάνονται το σάπιο και όλο αυτό το τουρλουμπούκι δυσωδίας, μήπως δεν είναι αλήθεια, ποιος συμμετέχει σε ένα σκηνικό προαναγγελθέντος θανάτου;

Είναι σκηνικό τέτοιο, επειδή όλοι οι δείκτες καταγράφουν κόκκινο σήμα, μόνο οι διαχειρίζοντες επιμένουν, κι αυτό όχι ότι το πιστεύουν ενδόμυχα, μα πιέζονται αφόρητα από το ξένο παράγοντα.

Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, έβαλαν υπογραφές, υπέγραψαν και συνυπέγραψαν όλα αυτά που υλοποιούνται, και υλοποιούνται μέχρι τελείας. Έτσι ό,τι συμβαίνει θα συμβαίνει πάση θυσία μέχρι να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών-εκβιαστών, παρατηρούμε και ας το προσέξουμε αυτό, ότι δειλά και από ξένο βήμα κι άλλοι υποκύπτουν στον ωμό εκβιασμό. Ας διανοηθεί ο καθένας προς τί αυτή η κυνική συμπεριφορά των εκβιαστών, να είναι καλά ο μεγάλος αδελφός που παρακολουθεί, οσμίζεται, ακούει και βλέπει τα πάντα.

Ζούμε τον απόλυτο εξευτελισμό ως κράτος, ως έθνος, ως κοινωνία, ως πρόταση ζωής. Το ήθελαν πολύ, πώς ταπεινώνεις και πώς εξευτελίζεις ένα έθνος; Όχι οποιοδήποτε έθνος, αλλά ένα από τα πλέον ιστορικά και φορείς κορυφαίου πολιτισμού έθνη της υφηλίου!

Πόσα έθνη έχουν επιβιώσει από τη πρώιμη αρχαιότητα; Οι Κινέζοι, οι Ασσύριοι, οι Αιγύπτιοι, οι Πέρσες, οι Εβραίοι, όλοι σχεδόν οι άλλοι δεν μετράνε πάνω από 1000 χρόνια. Και οι δεινοί εχθροί αυτού του έθνους βρήκαν την ευκαιρία να το χτυπήσουν στη βάση του, όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και ιστορικά, δεν είναι τυχαίο που η ηθική αυτουργός του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας Γερμανία τούτη την ώρα μαζί με άλλους ανθέλληνες συναντώνται με τάχα αξιόπιστους διαιτητές-φερέφωνα, θα πιέζουν να χαρίσουμε ένα όνομα που αποτελεί κομμάτι της ψυχής και της ιστορίας μας σε ένα νεότευκτο κατασκευασμένο κρατίδιο που εξυπηρετεί ως μοχλός του διαίρει και βασίλευε ξένα προς τον Ελληνισμό συμφέροντα.

Και το κάνουν σε μια στιγμή που περίμεναν με λαχτάρα, την οικονομική καχεξία και υποδούλωση! Τη ίδια τακτική χρησιμοποιούν και στη Κύπρο, τάχα ότι είναι ένας άλλος λαός ο οποίος δεν είναι Ελληνικός ούτε ελληνογενής εξισλαμισμένος σε πρώτη φάση και εκτουρκισμένος με το διάβα του χρόνου, αλλά απλά κυπριακός επειδή έτσι βολεύει τους αποικιοκράτες και τους νεοταξίτες της παγκοσμιοποίησης, προβάλωντας και προωθώντας το με πλύση εγκεφάλου από τοποθετημένους τοποτηρητές τους.

Απ΄τη μιά οι σλάβοι μετά από 1.000 χρόνια ερχόμενοι από το βορά διεκδικούν μια ιστορία εντελώς ξένη προς αυτούς, και απ΄την άλλη ένα διαχρονικά ελληνικό νησί από τα χρόνια του Ομήρου σήμερα αμφισβητείται το αυτονόητο. Εκεί φτάσαμε, περιοχές που υπήρξαν αναπόσπαστα κομμάτια διαρκούς παρουσίας ελληνισμού χιλιάδων ετών να αμφισβητούνται, ενώ ΗΔΗ μετράμε δεκάδες χαμένες ελληνικές πατρίδες, και δεν πέρασαν ούτε 100 χρόνια από τις εστίες ελληνισμού που χάθηκαν μέσα στις φλόγες, των διωγμών, των σφαγών, του εξανδραποδισμού και της προσφυγιάς.

Και ενώ μας βασανίζουν εαυτούς και αλλήλους δανειστές, εκβιαστές, τοκογλύφοι, εγχώριοι σωτηριολάγνοι, κάποια κτήνη δολοφονούν ελληνόπουλα στη μέση του δρόμου επειδή δε συμπαθούν τις ιδέες τους ή και την ιδεολογία τους. Δηλαδή όποιος διαφωνεί με κάποιον και δε συμφωνεί μαζί του θα πρέπει να του αδειάσει τη γωνιά στέλνοντάς τον στον άλλο κόσμο, αν αυτό δεν είναι βία και έγκλημα, αν αυτό δεν είναι βιασμός της λογικής τότε θα πρέπει να πάμε σε ψυχιατρικό ίδρυμα δεμένοι με ιμάντες και σε καταστολή!

Πάντως έξω η Ελλάδα, έστω άρωμα Ελλάδας μέσω της Στωικής θεωρίας των αρχαίων ελλήνων διαφημίζεται με εμφανείς αφίσες σε σταθμούς μετακίνησης του Λονδίνου.

Από paraventos
 

ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!

Διαβάστε ένα πραγματικά επίκαιρο και εντυπωσιακό ποίημα!

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)






Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

eleysis-ellinwn.gr