EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Άγριο κουπί

Kοίτα εσύ το βίντεο για το πώς πετάγονται τα μυαλά στον αέρα και ξέχνα τα όλα. Ξέχνα τα όλα γιατί η πολιτική μπουρδέλου μια χαρά χτίζεται όσο εσύ κοιτάς τα μπούτια της Δούκισας στην TV και το σώριασμα δύο κορμιών από έναν πληρωμένο δολοφόνο.

Σπέρμα και αίμα θέλεις αυτό θα έχεις.

Τις ανάγκες σου τις ξέρουν οι τσατσάδες της πολιτικής και στις προσφέρουν απλόχερα. Για να μην έχεις παράπονο ότι δεν αντιστέκεσαι, τα συνδικαλιστικά κομματικά όργανα παίρνουν τις εντολές από τα κόμματα κατεβάζοντάς σε απεργία ειρηνική, προγραμματισμένη και από το πεζοδρόμιο.

Στήσου αγωνιστικά δίπλα σε αυτόν που φασιστικά του επέβαλλαν να δουλεύει και τις Κυριακές ενώ εσύ έκανες τα ψώνια σου εκείνες τις Κυριακές αποδεχόμενος της σκλαβιά του.

Οι κυβερνώντες δουλεύουν εσένα, εσύ δουλεύεις εμένα και πάει λέγοντας.

Γίναμε το πιο εύφορο έδαφος με τη μη κοινωνική μας συνοχή για την σπορά όλων των απάνθρωπων νόμων που σπέρνουν.

Με την στάση ζωής που έχουμε ακόμα και αυτές τις δύσκολες στιγμές αποδεικνυόμαστε οι καλύτεροι καλλιεργητές και θεριστές των καρπών που στοιβάζονται στις αποθήκες των καταπιεστών μας.

Δεν γίνεται σε μια κοινωνία οι μισοί να κλαίνε για την φορολόγηση των θερμαινόμενων πισίνων τους και οι άλλοι μισοί να περιμένουν από το υπουργείο ποιες ώρες θα έχουν δικαίωμα να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες για να ζεσταθούν.

Δεν γίνεται να πεθαίνει ο διπλανός σου από έλλειψη φαρμάκων και εσύ να κλαις για τις λιγότερες διακοπές που θα έχεις στα χειμερινά σαλέ ανά την Ελλάδα.

Είναι περισσότερος αριθμητικά ο λαός της κατασκευασμένης καλοπέρασης αλλά δεν είναι η πλειοψηφία αυτών που τραβάνε το ζόρι.

Δυστυχώς είναι η μειοψηφία η οποία ακόμα και τον καιρό των παχιών αγελάδων στην γωνία ήταν και τραβούσαν κουπί για το μεροκάματο.

Απλά τώρα τους έχουν πάρει και το κουπί και την βάρκα.

Αυτοί πνίγονται και οι βολεμένοι Έλληνες κανονίζουν πώς θα αποφύγουν τα πτώματα στην θάλασσα για να λιαστούν το καλοκαίρι σε μια κυριλέ πλαζ.

Λαός που γουστάρει σπέρμα και αίμα από οθόνες, γουστάρει και ό,τι παθαίνει διότι τελικά δεν παθαίνει τίποτε.

Αυτοί που παθαίνουν είναι όσοι δεν έζησαν στο Matrix και δεν τους ενδιέφερε ποτέ το τι θα δείξει οποιαδήποτε οθόνη.

Γι' αυτό ο συνειδητοποιημένος πολίτης δεν περιμένει τίποτε να αλλάξει, αντιθέτως γνωρίζει ότι αν αλλάξει κάτι αυτό θα είναι και πάλι εις βάρος του.


και ΕΔΩ

New York Times : H ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΟΣ‏

Τι δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα.

Editorial

8 Νοεμβρίου 2013

“Η ελληνική κοινωνία και οικονομία δεν μπορούν να αντέξουν άλλα μέτρα”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τη Δευτέρα. Δεν υπάρχει χώρος ή ανάγκη για οποιεσδήποτε άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, δήλωσε.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ωστόσο, κωφεύουν στις προειδοποιήσεις του. Ζητούν επιπλέον μέτρα λιτότητας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων απολύσεων. Σε αντίθετη περίπτωση, απειλούν να κρατήσουν το 1 δισ. ευρώ που έχουν ήδη καθυστερήσει, από τα χρήματα του bailout τα οποία η Ελλάδα χρειάζεται χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Εν μέσω περικοπών μισθών , περικοπών δημοσίων δαπανών και αυξήσεων των φόρων , οι Έλληνες έχουν δει το διαθέσιμο εισόδημα τους να μειώνεται κατά περίπου 40% από το 2008 , και οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν εξαρχής σε καλή κατάσταση. Οι περικοπές ήδη έχουν μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στην Ελλάδα , πλην των τόκων , από 15% το 2008 κοντά στο μηδέν φέτος.

Αυτά τα μέτρα λιτότητας έχουν οδηγήσει σε μια μείωση 25% στην εθνική παραγωγή , 28% της ανεργίας , σε περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη και άλλες δημόσιες υπηρεσίες , και στην αύξηση της φτώχειας . Και με τη συρρίκνωση της οικονομίας , το βάρος του χρέους στην Ελλάδα , ως ποσοστό της ετήσιας παραγωγής , είναι περισσότερο από 20% υψηλότερο σήμερα από ότι ήταν το 2010, όταν το πρόγραμμα διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε .

Εν τω μεταξύ, η χώρα ρέπει προς την πολιτική διάλυση. Εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν εγκαταλείψει τα κεντρώα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του κ. Σαμαρά, ο οποίος διαθέτει πλέον μόνο μια αδύναμη πλειοψηφία πέντε εδρών στο Κοινοβούλιο. Οι οδομαχίες που δόθηκαν, και τώρα η στροφή πρός το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, τεντώνουν τον κοινωνικό ιστό. Απεργίες και διαδηλώσεις κατά της λιτότητας συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά.

Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να ησυχάσει τις κοινωνικές εντάσεις.

Οι προσπάθειες του να κλείσει και να αντικαταστήσει το κρατικό δίκτυο ραδιοτηλεόρασης έχουν φέρει σε αμηχανία και έχουν εξοργίσει πολλούς Έλληνες. Μια επιδρομή της αστυνομίας στο κτίριο των πρώην κεντρικών γραφείων του δικτύου, την Πέμπτη, μπορεί να εξαναγκάσει την κυβέρνηση Σαμαρά σε πρόωρη κοινοβουλευτική ψήφο εμπιστοσύνης.

Ακόμη χειρότερα, η κυβέρνηση έχει κάνει ελάχιστα για να μεταρρυθμίσει ένα κατάφωρα άδικο φορολογικό σύστημα που υπερφορτώνει τα μεσαία και λαϊκά στρώματα που ήδη πιέζονται οδυνηρά και αδυνατεί να κυνηγήσει τους πλούσιους και καλά δικτυωμένους .

Ενας πιο προοδευτικός φορολογικός κώδικας και μια πιο συνεπής συλλογή φόρων και σύστημα επιβολής της νομοθεσίας, αποτελούν τομείς στους οποίους η συνεπής εξωτερική πίεση θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό.

Αλλά η συνεχιζόμενη προσήλωση της Ευρώπης σχετικά με τις περικοπές δαπανών, τις απολύσεις και την αύξηση της φορολογίας δεν βοηθάει κανέναν, ενώ πιέζει προς Ελλάδα στο χείλος της κατάρρευσης.

Μετάφραση: LEFTeria-news


«Επανάσταση» του καφέ: 13% ο ΦΠΑ και στο delivery

Χωρίς φόρο πολυτελείας τα μεταχειρισμένα ΙΧΤέλη κυκλοφορίας στα σκάφη αναψυχής

Ο ΦΠΑ για τον καφέ, τα σοκολατούχα και λοιπά ροφήματα που παρασκευάζονται και πωλούνται από επιχειρήσεις εστίασης ως έτοιμα προς κατανάλωση μειώνεται από το 23% και το 13%.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Με την ίδια τροπολογία απαλλάσσονται από τα πρόστιμα όσοι υπέβαλαν εκπρόθεσμα (λόγω ων παρατάσεων που είχαν δοθεί) τις αποδείξεις δαπανών στην φορολογική τους δήλωση. Επίσης απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος άτομα με αναπηρία, ενώ καθιερώνεται και ειδικό τέλος 200 ευρώ και άνω για όλα τα σκάφη αναψυχής άνω των 7 μέτρων.

Με άλλες διατάξεις προβλέπονται:

- διαδικασίες εξπρές για το «φακέλωμα» των τραπεζικών συναλλαγών σε βάθος 10ετίας για φορολογούμενους οι οποίοι είναι ύποπτοι φοροδιαφυγής
- μείωση φόρου στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από ΕΕ.  Συγκεκρικέμα, μειώνεται η φορολογητέα αξία των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να υποχωρεί και η τελική τιμή για τον αγοραστή, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει.  Επιπλέον όμως εξαιρούνται από τον φόρο πολυτελείας τα κοινοτικά αυτοκίνητα,  τα επιβατικά αυτοκίνητα που προορίζονται να κυκλοφορήσουν ως δημοσίας χρήσης , τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα,τα ασθενοφόρα , οι νεκροφόρες , οι αστυνομικές κλούβες καθώς και τα ηλεκτροκίνητα Ι.Χ

ΦΠΑ delivery

Η τροπολογία προβλέπει ότι μειώνεται στο 13% από 23% ο ΦΠΑ για καφέδες, και ροφήματα σοκολάτας κάθε είδους και αφεψήματα όπως τσαι, χαμομήλι και που παρασκευάζονται ως έτοιμα προς κατανάλωσης κατόπιν παραγγελίας του πελάτη από επιχειρήσεις εστίασης. Η μείωση θα είναι μόνιμη και διαρκής, δεν έχει δηλαδή ημερομηνία λήξεως όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση.

Επιπλέον:

1. Αναγνωρίζονται από την εφορία οι αποδείξεις δαπανών για τους φορολογούμενους που  υπέβαλαν  εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις οικονομικού έτους 2013 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

2. Το τέλος επιτηδεύματος για κάθε υποκατάστημα επιχείρησης θα είναι 600 ευρώ τον χρόνο.

3. Εξαιρούνται από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος για το οικονομικό έτος 2013 τα πρόσωπα που ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα που παρουσιάζουν αναπηρία άνω του 80%.

4. Αποσαφηνίζεται ότι εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους και είναι προστατευόμενα μέλη. Τα πρόσωπα αυτά θεωρείται ότι βαρύνουν το φορολογούμενο εφόσον συνοικούν με αυτό και το ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό και απαλλασσόμενο εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ευρώ ή το ποσό των 6.000 ευρώ αν αυτά παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω.

5. Γλιτώνουν τα πρόστιμα οι  υποκείμενοι στον  ΦΠΑ οι οποίοι δεν διαθέτουν μόνιμη εγκατάσταση ή φορολογικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα αν καταθέσουν δηλώσεις και καταβάλλουν το φόρο που οφείλουν για πράξεις που πραγματοποιούν έως 30 Νοεμβρίου 2013.

Τέλος πλόων στα σκάφη

Για όλα τα σκάφη αναψυχής, ιδιωτικά και επαγγελματικά, μήκους άνω των 7 μέτρων Σκάφη αναψυχής, θεσπίζεται Τέλος Παραμονής και Πλόων. Το τέλος επιβάλεται όποια σημαία και αν φέρουν εφόσον πλέουν, ελλιμενίζονται ή αγκυροβολούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Το τέλος επιβάλλεται για παραμονή στην ελληνική επικράτεια από 1η Ιανουαρίου 2014 και οι ιδιοκτήτες των σκαφών αναψυχής να καλούνται να το καταβάλλουν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Το τέλος καθορίζεται ως εξής:

α) για τα ολικού μήκους από 7 μέτρα έως και 8 μέτρα σε 200 ευρώ.

β) για τα ολικού μήκους άνω των 8 μέτρων και έως και 10 μέτρα σε 300 ευρώ.

γ) για τα ολικού μήκους άνω των 10 μέτρων και έως και 12 μέτρα σε 400 ευρώ.

δ)  για τα ολικού μήκους άνω των 12 μέτρων

- ανά έτος, 100 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο ή

- ανά μήνα, 10 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο.
Το τέλος για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια μειώνεται στο 50% με την προϋπόθεση της αποκλειστικής επαγγελματικής χρήσης.

- Για πλοία άνω των 12 μέτρων που ελλιμενίζονται μόνιμα στην ελληνική επικράτεια, παρέχεται έκπτωση 30%.

- Η απόδειξη καταβολής του τέλους φυλάσσεται μαζί με τα ναυτιλιακά έγγραφα του πλοίου  ή του μικρού σκάφους και επιδεικνύεται στις αρμόδιες Λιμενικές, Τελωνειακές και Φορολογικές Αρχές όποτε ζητηθεί.

- Απαγορεύεται ο απόπλους του πλοίου ή του μικρού σκάφους σε περίπτωση μη πληρωμής του τέλους μέχρι την πληρωμή του και επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 100% του ετησίως αναλογούντος τέλους χωρίς έκπτωση.

ΠΗΓΗ

Κάντε υπομονή μέχρι τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, 2013!... Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Κατατέθηκε και συζητείται ήδη μέσα στη Βουλή των Ελλήνων η «πρόταση μομφής» που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Δικομματικής Κυβέρνησης των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου αμέσως μετά την επιστροφή από το Austin του Τέξας Των Ηνωμένων Πολιτειών της
Αμερικής …

ΟΛΑ όσα ήδη άρχισαν να λέγονται και όσα θα ειπωθούν ΕΝΤΟΣ Βουλής ΔΕΝ είναι και δεν πρόκειται να είναι παρά μια υποσημείωση στα όσα ήδη σε υψηλούς τόνους με έντονη συναισθηματική φόρτιση και με κοσμητικά επίθετα και ρήματα που ΔΕΝ μπορεί να γραφτούν εδώ συζητούνται ΕΚΤΟΣ Βουλής!...

Οι θεωρίες για το «γιατί» αυτής της πράξης του κ Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που πολλοί λένε και πιστεύουν, άλλοι δεν λένε αλλά φοβούνται ότι θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση, καλύπτουν ΟΛΟ το φάσμα της τρέχουσας «κοινής λογικής», του αποκαλούμενου υψηλού επιπέδου «πολιτικής ανάλυσης» και, ώ του Θαύματος (στην Ελλάδα ζούμε φίλες και φίλοι) της ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ σε όλο της το μεγαλείο…

Δεν έχω δυνατά επιχειρήματα ΣΗΜΕΡΑ που θα μπορούσα να στηρίξω σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω 3 θεωρίες για να μορφοποιήσω μια, όπως κάνω πάντα στο blog, προσωπική μου εκτίμηση για τα κίνητρα του κ Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και τα πιθανά αποτελέσματα.

Προτάσεις μομφής ζήσαμε αρκετές τα τελευταία 40 χρόνια της μεταπολίτευσης και τη χρησιμότητα αυτής της έξοχης Δημοκρατικής διαδικασίας την έχουμε βιώσει οι Έλληνες διαπιστώνοντας ότι ΤΕΛΙΚΑ όλα εξαντλούνται σε «ρητορικές και κούφιες κορώνες που ενώ αναμασούν τα δεδομένα ΔΕΝ προσφέρουν καμία λύση» και, κατά κανόνα, αποβαίνουν εις όφελος των Κυβερνήσεων!...

Προτείνω, λοιπόν, να περιμένουμε μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής και τη καταμέτρηση των ψήφων των 300 (πλην απόντων για διάφορους λόγους) εκπροσώπων μας στην Ελληνική Βουλή.
Φρονώ ότι μπορούμε να περιμένουμε τις ώρες που θα μεσολαβήσουν ανάμεσα σε πύρινους λόγους, μύδρους, μαστιγώματα και «κενές» ρητορείες ένθεν-κακείθεν!...

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, 11ης Νοεμβρίου του «Τροϊκανού Σωτηρίου έτους 2013» θα έχουμε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στο ερώτημα «γιατί τώρα, έτσι…ξαφνικά».
Μετά θα είναι, όπως προβλέπω, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να αποφασίσουμε τι θα πρέπει να κάνουμε όταν έρθει η ώρα των επόμενων Εκλογών…

πηγη

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική η απεργία των διοικητικών του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου κατά της απεργίας του διοικητικού προσωπικού.

Νωρίτερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ αποφάσισαν να συνεχίσουν για δέκατη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, προκηρύσσοντας νέα πενθήμερη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΙΟ ΑΘΛΙΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ - ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Κουβέλης: Ψεκασμένος, σκουπισμένος, τελειωμένος - Οι θέσεις του Κουβέλη για την ΕΡΤ… και μια εκτός συναγωνισμού...

Όλα δείχνουν πως αυτός ο άνθρωπος, δεν έπεσε απλώς θύμα ανελέητου ψεκασμού. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, και ενώ  έδινε τη μάχη για να σωσει την πατρίδα μαζί με τους Βενιζέλο και Σαμαρά, εξουθενωμένος χασμουρήθηκε και κατάπιε τελικά ολόκληρο το ψεκαστικό αεροπλάνο. Η διαρροή χημικών είναι διαρκής και όπως καταλαβαίνετε, ο ηγέτης της υπεύθυνης και κυβερνώσας... έχει λαλήσει. Θαυμάστε τον...

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλείνει το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο και να βγάζει μαύρο στην οθόνη» - Ιούνιος 2013

«Περαιτέρω παραμονή στο κυβερνητικό σχήμα θα εξελισσόταν σε «στήριξη χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς αντίκρισμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και της κοινωνίας» - Ιούνιος 2013

Παρών - Νοέμβριος 2013

«Πολίτες διαμαρτύρονται ότι παρατηρείται το φαινόμενο αεροσκάφη (πολιτικής ή πολεμικής αεροπορίας) συχνά να πραγματοποιούν αεροψεκασμούς πάνω από την Αθήνα αλλά και πάνω από άλλες πόλεις, χωρίς να είναι γνωστό γιατί προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, ποιο είναι το περιεχόμενο των υλικών με τα οποία ψεκάζουν και ποιο σκοπό εξυπηρετούν οι αεροψεκασμοί αυτοί» - Φεβρουάριος 2007

ΠΗΓΗ

ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Τρόικα: Θέλει νέες περικοπές στις συντάξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Επενδυτής» υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού Εργασίας και της Τρόικα με τους εκπροσώπους ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ να πιέζουν για νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις αφού όπως εκτιμούν οι δανειστές, το δημοσιονομικό κενό για το 2014 μόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ.

Συνεπώς, ζητάνε νέα μέτρα κοντά στα 1,2 δισ. εκτιμώντας ότι τα μέτρα του μίνι ασφαλιστικού δεν μπορούν να επιφέρουν έσοδα παραπάνω από 250-300 εκατομμύρια ευρώ ενώ δεν έκαναν δεκτή και τη ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία

Από το υπουργείο Εργασίας κοστολογούν το σχέδιο νόμο στα 500 εκατομμύρια ευρώ με τους εκπροσώπους των δανειστών να ρίχνουν την «απόδοση» στα 250 εκατ., ενώ εγείρουν και άλλες ενστάσεις για το χρόνο απόδοσης των μέτρων εκτιμώντας ότι επιδιώκεται η εφαρμογή χρονοβόρων διαδικασιών με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ανύπαρκτο μηχανισμό.

Εκτιμάται ότι η μείωση των συντάξεων των παλαιών ασφαλισμένων κατά 2% με 3% είναι αναπόφευκτη και αδιαπραγμάτευτη.
 
defencenet.gr

 

Τα καλύτερα(!) έρχονται...

Με περισσό θράσος και απύθμενη βλακεία, διάφοροι υπουργοί και βουλευτές της ελεεινής αυτής κυβέρνησης αντιμετωπίζουν τους πολίτες, υποσχόμενοι έξοδο απ' τα μνημόνια και επαναφορά στην φυσιολογική ζωή σε λίγα χρόνια!

Για την εσαεί επιτήρηση από τους κομισάριους της Κομισιόν, είτε εντός είτε εκτός μνημονίων ούτε λέξη!
Για την μή αναστρέψιμη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας σε κρατικό και προσωπικό επίπεδο, ούτε κουβέντα!

Τί ακριβώς εννοούν όταν λένε ότι όταν περάσουν  ''όλα αυτά'' θα ζούμε όλοι σε μιάν ''άλλη'' καλύτερη Ελλάδα;
Δηλαδή οι περιουσίες που χάνονται, οι ζωές που καταστρέφονται, θα αποκατασταθούν;
Οι επιχειρήσεις που κλείνουν και τα σπίτια που κατάσχονται, θα επιστραφούν;

Και μην μας πούν ότι οι περιουσίες χάνονται λόγω χρεών!
Το σπίτι και η επιχείρηση που ο καθένας έχτισε με τον κόπο, την δουλειά του, ή και με δάνειο ακόμα , δεν είναι περιουσία κλεμμένη ούτε άδικη!

Αν δεν υπήρχαν οι εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεων, το βούλιαγμα της οικονομίας, η κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ, ο δεκαπλασιασμός των παλαιών, η μανιακή φορολόγηση των ήδη φορολογημένων κατά την αγορά τους, ή το χτίσιμό τους ακινήτων...
Τότε εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειακοί και προσωπικοί προϋπολογισμοί δεν θα είχαν πέσει έξω, δεν θα είχαν δημιουργηθεί όλες αυτές οι ψευδο-οφειλές προς το δημόσιο και τις τράπεζες, και οι περιουσίες, τουλάχιστον στην συντριπτική τους πλειοψηφία, θα ήταν ασφαλείς.

Τώρα ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΖΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ''ΝΕΑ'' ΕΛΛΑΔΑ; 
Για τους κατεστραμμένους; 
Για τους ανεπανόρθωτα χρεοκοπημένους;
Ποιοί  έλληνες θα ζήσουν στην ''καλύτερη''  Ελλάδα;  
Αυτοί που αυτοκτόνησαν; 
Αυτοί που είδαν τις οικογένειές τους να διαλύονται, τα παιδιά τους να μεταναστεύουν;

Μα όλοι αυτοί,  ω κυβερνητικοί παλιάνθρωποι, είναι ήδη ζωντανοί-νεκροί!

Πηγαίνετε λοιπόν αύριο να ρίξετε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της προδοτικής του λαού αυτής κυβέρνησης...
Ξαναψηφίστε ''ναι σε όλα'', ονομαστικά,έτσι για να σας ξαναθυμηθούμε ποιοί είσαστε...

Είσαστε τα ανθρώπινα εκτρώματα που μας καταστρέφετε με πλήρη γνώση και συνείδηση!

Και από Δευτέρα να έχετε τουλάχιστον την στοιχειώδη ευφυία να μην μας ξαναπροκαλέσετε με τα απύθμενα ψεύδη σας...
Και προπαντός μη σας περάσει απ' το μυαλό να αμφισβητήσετε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ευφυία, ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ''ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ''!

Τα πάντα έχουν όρια...

Πηγή Ουδέν Σχόλιον 

 

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ και το 2014...

Σε παράταση οδηγείται η είσπραξη του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Παρά την ... επιμονή του Γιάννη Στουρνάρα για αντικατάσταση του από τον Ενιαίο Φόρο, το «χαράτσι» θα παραμείνει και το 2014 καθώς ούτε η τρόικα διαφωνεί στη μονιμοποίηση του ούτε προβλέπεται μνημονιακά.

Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", το πρόγραμμα που υπεγράφη τον Ιούλιο από τον υπουργό Οικονομικών και τους εκπροσώπους των δανειστών δίνει την εναλλακτική δυνατότητα στη χώρα μας να διατηρήσει το «χαράτσι» σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι η εφαρμογή του νέου φόρου για τα ακίνητα δε θα φέρει τα προσδοκώμενα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Αυτό επιβάλλεται και από τις περιστάσεις καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων θα υπερφορολογηθούν και δε θα καταφέρουν να εξοφλήσουν και τα ποσά του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.
 
http://nonews-news.blogspot.gr/

 

Κούρεμα... και στην κρατική επιχορήγηση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας;

Συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου με κόψιμο δρομολογίων που καταγράφουν μειωμένη επιβατική κίνηση προαναγγέλλει ουσιαστικά η μείωση της κρατικής επιχορήγησης για τους συγκοινωνιακούς φορείς, την οποία προτείνει το υπουργείο Οικονομικών για την τριετία 2014 - 2017.
Μάλιστα δεν αποκλείεται σε κάποιους συγκοινωνιακούς φορείς να υπάρξουν και μειώσεις στον αριθμό των εργαζομένων, αφού γίνεται σαφές ότι με τις μειώσεις τα νούμερα δεν βγαίνουν.
 
Το υπουργείο προτείνει «κούρεμα» επιδοτήσεων της τάξης των 120 εκατ. το 2014 και περαιτέρω διεύρυνσή του στα 150 εκατ. το 2015, σε σχέση με την εγκριθείσα επιδότηση του 2013 (380 εκατ. ήταν το αρχικό κονδύλι).
 
Εφόσον, τελικώς, η πρόταση περάσει, τότε οι συγκοινωνιακοί και οι σιδηροδρομικοί φορείς αναμένεται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα, αφού η λειτουργία τους είναι ελλειμματική.
 
Η κρατική επιδότηση είναι απαραίτητη για τη λειτουργία τους, πόσο μάλλον που τα τελευταία χρόνια καταγράφεται και σημαντική υποχώρηση του κύκλου εργασιών τους, εξαιτίας της μείωσης της κίνησης που επέφερε η οικονομική κρίση.
 
Το ποσό των 260 εκατ. ευρώ που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών ως επιδότηση για το 2014 θεωρείται από όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς τους οποίους αφορά (δηλαδή ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ) τουλάχιστον ανεπαρκές.
 
Όπως επισημαίνεται, δεν είναι αρκετό για τις ανάγκες τους αφού δεν καταφέρνουν από τα έσοδά τους να καλύπτουν τα κόστη λειτουργίας τους.
 
Πρόταση για 260 εκατ. το 2014 και 231 εκατομμύρια το 2015
 
Η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ποσό των 260 εκατομμυρίων περιλαμβάνεται και ποσό 58 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα δοθούν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως αποζημίωση για την εκτέλεση της δημόσιας υπηρεσίας στα λεγόμενα «άγονα δρομολόγια».
 
Εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών για αύξηση του ποσού της επιχορήγησης τότε την επόμενη χρονιά αναμένεται ότι έχουν λαμβάνειν ως επιχορήγηση: ΟΣΕ 53 εκατ. ευρώ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ 58 εκατ. ευρώ, ΟΑΣΘ 48 εκατ. ευρώ, ΟΑΣΑ 100,29 εκατ. ευρώ και ΚΤΕΛ 1 εκατ. ευρώ.
 
Οι συγκεκριμένοι φορείς, όμως, αναμένεται ότι θα δουν τα ποσά αυτά να μειώνονται περαιτέρω τα επόμενα χρόνια ως το 2017 οπότε και η κρατική επιχορήγηση των 231 εκατ. ευρώ το χρόνο θα μοιράζεται ως εξής: ΟΣΕ 45 εκατ. ευρώ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ 58 εκατ. ευρώ, ΟΑΣΘ 41 εκατ. ευρώ, ΟΑΣΑ 86 εκατ. ευρώ και ΚΤΕΛ 1 εκατ. ευρώ.
 
Πιθανή η μείωση έργου και αμοιβών
 
Η εξέλιξη αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των δρομολογίων από συγκοινωνιακούς φορείς και ιδίως από τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας. Μάλιστα σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να προκληθεί και αλυσιδωτή αντίδραση και κάποιοι δεν αποκλείουν τυχόν περιορισμός του συγκοινωνιακού έργου να οδηγήσει και σε απομάκρυνση προσωπικού που θα θεωρηθεί πλεονάζον.
 
Πρόκειται για μια εξέλιξη που όλοι απεύχονται, ωστόσο δεν μπορούν να αποκλείσουν αν δεν αυξηθεί το προβλεπόμενο ποσό της της κρατικής επιδότησης. Ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο για «παρεμβάσεις» στους μισθούς των εργαζομένων. Άλλωστε έχει ξεκινήσει να καλλιεργείται κλίμα προς την αυτή την κατεύθυνση.
 
Μόλις πριν από δύο εβδομάδες δόθηκαν στην δημοσιότητα κατάλογοι με τους «υψηλούς» μισθούς των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν και οι υπάλληλοι των φορέων που χρειάζονται την κρατική επιδότηση για να λειτουργήσουν.
 
 Πηγή: euro2day.gr

Μετρό Αθήνας: Ο κλάδος ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ το πρώτο τμήμα της νέας γραμμής 5!

Τα έργα στο Μετρό της Αθήνας από το 1992 και μετά δεν έχουν σταματήσει ποτέ. Σήμερα η Αθήνα διαθέτει 3 γραμμές Μετρό με 64 σταθμούς. Επίσης υπάρχει μία νέα γραμμή (Γραμμή 4) που θα εξυπηρετεί το κέντρο και το Βόρεια Προάστια της πόλης. Αυτή η νέα γραμμή εδώ και πολλά χρόνια είναι σε μελέτες και από το 2010 απέκτησε ένα νέο κλάδο που θα καταλήγει στην Άνω Ηλιούπολη.

Κάπου εδώ «κρύβεται» ακόμα μία νέα γραμμή Μετρό για την Αθήνα. Σύμφωνα με τις μελέτες που γίνονται και την τεχνική περιγραφή του προς μελέτη έργου του κλάδου Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη αυτό θα είναι το πρώτο –μικρό- τμήμα της νέας γραμμής 5 Μετρό.

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Η γραμμή 4 θα ξεκινά από τον Περισσό, το Γαλάτσι, θα φτάνει στο κέντρο της Αθήνας, τα Ανατολικά Προάστια και μέσω της Λ.Κηφισίας θα φτάσει στο Μαρούσι και από εκεί μέχρι την Εθνική Οδό στο ύψος της Λυκόβρυσης. Το 2010 ανακοινώθηκε η ένταξη ενός νέου κλάδου από τον Ευαγγελισμό προς τα Νότια με 3 νέους σταθμούς: ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΒΥΡΩΝΑΣ, ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.

Στην πραγματικότητα όμως αυτός ο νέος κλάδος θα είναι το ξεκίνημα της νέας γραμμής 5 που θα περνά μέσα από κέντρο της Αθήνας, την Πατησίων και από εκεί θα κατευθύνεται στα Βόρεια Προάστια.

Όπως αναφέρει η τεχνική περιγραφή ο εν λόγω κλάδος θα συνδέεται ανισόπεδα  με την γραμμή 4  με δύο μονές ανισόπεδες σήραγγες που θα καταλήγουν στον σταθμό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. Αντίστοιχα το ίδιο θα προβλεφθεί  στον σταθμό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ από όπου δύο μονές ανισόπεδες σήραγγες θα οδεύσουν μελλοντικά προς τον βόρειο κλάδος της Γραμμής 5 επί της οδού Πατησίων.

Με την παραπάνω διάταξη οι 3 κεντρικοί κεντρικοί σταθμοί  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ουσιαστικά θα είναι κοινοί (με ανταπόκριση όπως συμβαίνει με τον σταθμό ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τις γραμμές 1 και 2) ενώ με αυτόν τον τρόπο ο κλάδος ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ μπορεί να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει στο πλαίσιο του έργου της γραμμής 4.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΥΦΛΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ;

Για εκείνους που θυμούνται, το 2006 ο πρώην Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς είχε ανακοινώσει ένα ευρύ δίκτυο 8 γραμμών Μετρό το οποίο θα εκτελούνταν σε βάθος 30ετίας. Αν και από τότε κανένας Υπουργός δεν ακολούθησε αυτή την εξαγγελία σήμερα την βλέπουμε να επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς το σχέδιο της 5ης γραμμής Μετρό όπως την είχε παρουσιάσει  ο τότε Υπουργός είναι σχεδόν πανομοιότυπη.

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ 5

Αν πιστέψουμε λοιπόν την τεχνική περιγραφή η γραμμή 5 θα ξεκινά από την Άνω Ηλιούπολη, θα περνά από Βύρωνα, Παγκράτι θα φτάνει στον Ευαγγελισμό όπου θα συνδέεται με τις γραμμές 3,4, θα συνεχίζει στο Κολωνάκι που θα συνδέεται με την γραμμή 4, στο Πανεπιστήμιο θα συνδέεται με τις γραμμές 2,4.

Από εκεί και έπειτα η χάραξη προβλέπει διέλευση από την Πατησίων και τις περιοχές Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση, Μενίδι.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως το σχέδιο αυτό δεν έχει ανακοινωθεί από κάποια επίσημη αρχή (Υπουργείο Υποδομών, Αττικό Μετρό κλπ). Η σαφής αναφορά όμως στην τεχνική περιγραφή του κλάδου Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη είναι αρκετά διαφωτιστική για την νέα μελλοντική όμως γραμμή 5.

ΠΗΓΗ

ΤΑΙΠΕΔ: Η κερδοφορία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπλο για την πώληση της

Σε κερδοφορία εισέρχεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την αναδιάρθρωσή, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στη Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ι. Εμίρης, αλλά και ο πρόεδρος του ταμείου, Κ. Μανιατόπουλος, όπως μετέδωσε η “Ναυτεμπορική”.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε το 2010 ζημίες 187 εκατ. ευρώ, το 2011 ζημίες 33 εκατ. ευρώ και «μετά από σταδιακή διαδικασία εξυγίανσης, μείωση προσωπικού, εξορθολογισμό των μισθών, εξορθολογισμό του έργου, κατάφερε τελικά να σταθεί στα πόδια της και να παρουσιάζει σήμερα ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι πρακτικά μηδενικό (δηλαδή η εταιρεία δεν χάνει).

Το 2012 παρουσίασε έσοδα της τάξης των 150 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα 50 είναι έσοδα, τα οποία παίρνει απευθείας από το ελληνικό δημόσιο για υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος». Σημειώνεται ότι αυτά τα 50 εκατ. θα δίνονται κάθε χρόνο μέχρι το 2018.

Ωστόσο, ο Γ. Εμίρης επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει 860 εκατ. υποχρεώσεις και αρνητικά ίδια κεφάλαια. «Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης, ιδιωτικοποίησης και τακτοποίησης των κρατικών ενισχύσεων, το μεγαλύτερο ποσό από αυτές τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις θα σβήσει, η εταιρεία δεν θα χρωστάει πλέον σημαντικά ποσά και επίσης, τα ίδια κεφάλαια θα γυρίσουν από αρνητικά σε θετικά.

Θα υπάρχει ένα ικανοποιητικό ποσό θετικών ιδίων κεφαλαίων. Άρα, θα έχουμε μια εταιρεία, η οποία θα είναι και θα παραμένει υγιής για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό», εξήγησε ο Γ. Εμίρης.

Για την εταιρεία συντήρησης ΕΕΣΣΤΥ που δημιουργήθηκε, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι απασχολεί σήμερα 610 άτομα, είχε 24 εκατ. έσοδα το 2012, κάποιες μικρές ζημιές προ φόρων, «αλλά πιστεύουμε με τον εξορθολογισμό που θα έρθει με την αποκρατικοποίηση αυτές θα εξαφανιστούν και θα γυρίσει και αυτή σε κερδοφορία».

ΠΗΓΗ

Ζωή στον δρόμο ικανή να υπάρχει κι ΑΥΡΙΟ !!!

Κανένας δεν πίστευε πριν από μερικά χρόνια ότι κάποιοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μη αποδεχόμενοι τις κυβερνητικές εντολές, θα δούλευαν μερόνυχτα βγάζοντας τα πιο αξιοπρεπή δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης. Ίσως να μην το πίστευαν ούτε οι ίδιοι. Σήμερα μετά από τέσσερις μήνες οι ίδιοι άνθρωποι έδιναν δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις  στην μέση του δρόμου . Έκαναν δελτίο ειδήσεων στην μέση του δρόμου . Άλλωστε η είδηση βρίσκεται πάντα…στην μέση του δρόμου .

Από την Ελευθερία Ψυχογιού

Άλλωστε όλα είναι δρόμος και στον δρόμο γίνονται οι ανατροπές. Στο δρόμο επίσης ζυγίζεται το βάρος των ανθρώπων . Πού και πώς αλλιώς να ζυγίσεις να βουρκωμένα μάτια της Ευγενίας ,την απορία της «αν όχι τώρα πότε;», που βρήκαν καταφύγιο στην αγκαλιά του Κυριάκου , ένα καταφύγιο που ζυγίζει 23 χρόνια ΕΡΤ. Πού και πώς αλλιώς  μπορείς να ζυγίσεις την απόφαση του Σάκη που το τελευταίο του εικοσάευρω χωρίς δεύτερη σκέψη  το έδωσε για βενζίνη για να ρθει από Λαύριο ; Πού παρά απέναντι από τους μπάτσους στην Αγία Παρασκευή θα έβρισκες Κερατιώτες να αναρωτιούνται «τι τους κοιτάμε μωρέ. Ένα ντου καλό … και τους ρίξαμε !»

Πού αλλού θα δεις την Δήμητρα δασκάλα , με το γιο της  στο χέρι να μετρά την αγονία για τον αγώνα και την ασφάλεια του μικρού και να κερδίζει τ αύριο  ;

Πού αλλού μπορείς να βρεις όλους τους συντρόφους  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά σε κάθε δρόμο διεκδικώντας λαϊκή εξουσία κι  ανατροπή έχοντας γραμμένα σε φθαρμένες σόλες τα βουλευτικά έδρανα ;

Πού και πώς αλλιώς μπορείς να πάρεις κουράγιο από το αφοπλιστικό χαμόγελο όλων όσοι σου μοιάζουν  παρά κάτω από στημένα περήφανα πανό στην μέση ενός δρόμου ;

Πού και πώς αλλιώς παρά μόνο στο δρόμο μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε για το αδύνατο ικανοί; Πού και πώς αλλιώς αδύναμε κλινήρη του καναπέ και της βλαμμένης εσωστρέφειας νομίζεις ότι θα βρεις την υγειά σου αν όχι στον δρόμο ;

Έλα  ρε μαλάκα ! Σήκω !

Σου υπόσχομαι ότι για μια φορά στην ζωή σου θα νοιώσεις υγιής .

Μην σκουντουφλάς στους διαδρόμους .

Σε περιμένουμε στο δρόμο .

Αν μας στήσεις , έχεις στήσει στο απόσπασμα τα όνειρα ΟΛΩΝ των  παιδιών .

Αν έρθεις  έχεις γίνει κομμάτι της ελπίδας τους .

Μια ανάσα ενός δρόμου είναι όλη η ζωή .

Εισπνοή- εκπνοή στο δρόμο , αλλιώς θα ψοφήσει η ελπίδα προσβεβλημένη ,  εσύ ως κακομοίρης και μεις ως ονειροπόλοι .

Κερδισμένοι έστω και στο ελάχιστο θα είμαστε εμείς ,γιατί τα όνειρα δεν μπορεί κανείς να τα σκοτώσει, να τα φυλακίσει,να τα περιορίσει.

Μπορεί όμως να τα ζήσει .’Όποιος  έχει την δυνατότητα να τα ονειρεύεται ,  στην μέση ενός δρόμου κάνει την ζωή ερωτεύσιμη  κι ως εκ τούτου ποθητή ,ικανή για να υπάρχει κι αύριο  !

ΠΗΓΗ

Ρε άι… αποπροσανατολίσου !!!

Η θεωρία του αποπροσανατολισμού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις μέρες μας και αναμασάται από τους πάντες.Και κάθε φορά που συμβαίνει κάτιπου δε μας αγγίζει, την ώρα που συμβαίνει και κάτι άλλο που μας αγγίζει, αμέσως κατατρέχουμε στη θεωρία του…αποπροσανατολισμού.

By…toixo-toixo

Και κατηγορούμε φυσικά όποιον κάνει κάτι, την ώρα που μας καίει κάτι άλλο, πως “αποσπά τον λαό από τα πραγματικά του προβλήματα”.
 

Βέβαια υπάρχει το εξής πρόβλημα: αν προσθέσει κανείς τί προβλήματα έχουμε θεωρήσει κατά καιρούς ότι δεν είναι πραγματικά, αλλά στοχεύουν απλώς να αποπροσανατολίσουν από τ’ άλλα τα σοβαρά, θα δει ότι τελικά κατά περιόδους όλα τα είδη των προβλημάτων τα έχουμε κατά καιρούς θεωρήσει… μη σοβαρά!
Αυτή είναι μια κομμουνιστογενής θεωρία, η οποία όμως λόγω της διείσδυσής της στον καθημερινό καφενειακό πολιτικό λόγο, άρχισε να χρησιμοποιείται και από όλους τους υπόλοιπους.
(ναι, το ΚΚΕ λέει και πετυχημένα, πού και πού)

Βασίζεται στη στρατηγική του αντιπερισπασμού, στη διάρκεια ενός πολέμου, όπου γίνεται από τον έναν ένα χτύπημα στον άλλον αντιμαχόμενο σε κάποιο σημείο, έτσι ώστε να στραφεί η άμυνα του δεύτερου προς εκείνο το σημείο και να αφήσει κάποια άλλα σημεία της άμυνάς του αφύλαχτα, όπου και θα χτυπήσει μετά ο πρώτος, προκειμένου να νικήσει τη μάχη.

Αυτό πράγματι συμβαίνει κάποιες φορές.

Αλλά όταν έτσι κι αλλιώς ο πρώτος επιτίθεται στο δεύτερο στη μετωπική του γραμμή, το να αποκρούσει ο δεύτερος και κάποιες επιθέσεις που δέχεται στα νώτα του, αυτό δε σημαίνει πως αποσπάται από το κύριο μέρος της μάχης. Είναι μάλλον αυτονόητο.

Διότι αν πει “εδώ έχουμε μάχη στο μέτωπο, θα ασχοληθούμε με τις νάρκες στα μετόπισθεν;”, τότε είναι δεδομένο πως μπορεί να κρατήσει γερά στο μέτωπο και να διαλυθεί από μερικές νάρκες.

Όταν έχεις πόλεμο λοιπόν, υπερασπίζεσαι κάθε πτυχή της άμυνάς σου και όχι μόνο το μέτωπο.
Εξάλλου καμιά φορά μπορεί το ίδιο το μέτωπο να λειτουργεί ως αντιπερισπασμός για την επίθεση στα μετόπισθεν, που αρχικώς φαίνετια πιο ακίνδυνη, μα μπορεί να αποβεί και καθοριστική.

Και, για να γυρίσουμε στο θέμα μας, όπου “μετωπική γραμμή” βάλτε νέα μέτρα και όπου“νώτα” βάλτε αντιδημοκρατικές εκτροπές και άλλα συναφή ζητήματα.



Έτσι, όταν π.χ. συζητιέται ένας καινούριος φόρος και σκάει μια απεργία π.χ. λιμενεργατών, τότε πολλοί κατηγορούν τους διαμορφωτές της πολιτικής ατζέντας (κυβέρνηση, ΜΜΕ) πως κάνουν πως δε βλέπουν την απεργία των εργατών και αποπροσανατολίζουν την κουβέντα με ατέρμονη παπαρολογία περί νέων φόρων.

Όταν πάλι έρθει το πλήρωμα του χρόνου να επέμβει με τους γνωστούς της τρόπους η κυβέρνηση για να σπάσει την απεργία (ΜΑΤ, επιστρατεύσεις κλπ), τότε κατηγορείται πάλιαπ’ τους ίδιους πως δημιουργεί τεχνητή ένταση εκεί στην απεργία, για να… αποπροσανατολίσει από τους νέους φόρους!

Άλλες φορές, πάλι, συζητιούνται νέα μέτρα (όπως πάντα) και την ίδια στιγμή κάνει κάποια καφρίλα η Χρυσή Αυγή.

Κι εκεί που πολλοί φώναζαν πως “δεν πάει άλλο με τη Χρυσή Αυγή, έχει γίνει επικίνδυνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί παντοιοτρόπως”, μόλις έρθουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας οι χρυσαυγίτικες καφρίλες, οι ίδιοι που πριν διαμαρτύρονταν πως δε γίνεται κάτι με τη ΧΑ, τώρα θεωρούν πως ο στόχος είναι να αποσπαστεί η προσοχή του λαού από τα νέα μέτρα!
Και μάλιστα εγκαλούν και τους υπόλοιπους που τυχόν ασχολούνται με το θέμα της ΧΑ ”να μην είναι πρόβατα και να μην καθορίζεται η σκέψη τους από την ατζέντα των ΜΜΕ!”

Τόσο καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, πολλοί εξ αριστερών τον εγκαλούσαν διότι δεν αξιοποιούσε ένα ισχυρό κοινοβουλευτικό όπλοπου ‘χει στα χέρια του.

Μόλις το χρησιμοποίησε τώρα, με αφορμή τα νέα μέτρα και τις αντιδημοκρατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σε διάφορα ζητήματα, άρχισαν τα δημοσιεύματα εξ αριστερών κυρίως πως “η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στοχεύει στον αποπροσανατολισμό του λαού από τα νέα μέτρα και τους νέους φόρους”!
Και φυσικά στην ίδια γραμμή κινείται και το ΚΚΕ και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά!
Μέχρι και κυβερνητικοί βουλευτές κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ πως θέλει να αποπροσανατολίσει τον λαό από την αίσθηση του… success story!


Με λίγα λόγια, ό,τι και να κάνει κανείς σ’ αυτόν τον τόπο, θα θεωρηθεί πως αποπροσανατολίζει τον λαό από τα πραγματικά του προβλήματα.

 Κι αν ακόμη κανείς ανέβει στην ταράτσα και πέσει, θα σταθούν κάποιοι πάνω απ’ το νεκρό του σώμα, για να τον κατηγορήσουν πως με την κίνησή του… αποπροσανατόλισε το λαό από τα πραγματικά του προβλήματα!
Είναι, άλλωστε, η αγαπημένη θεωρία του εκάστοτε εξυπνάκια, που θεωρεί πως τα ξέρει όλα και πως “δεν τον πιάνουν κορόιδο τα ΜΜΕ, όπως τους άλλους, τα πρόβατα”.
 
Αυτός ξέρει καλύτερα πάντα τα προβλήματα όλων και είναι σε θέση να ξεχωρίζει πότε μας ταΐζουν σανό και πότε όχι. Προφανώς, διότι ο ίδιος δεν ταΐζεται, όπως εμείς οι κοινοί θνητοί.

Μέχρι και η… Τζούλια κατηγορήθηκε γιατί έβγαλε τσόντα το 2010! Διότι την ίδια εποχή υπογράφηκε το… Μνημόνιο! (μα μιλάμε πράγματι για φοβερή σύμπτωση)

Και μάλιστα πολλοί υπονόησαν πως τη χρηματοδότησε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για να ασχοληθεί ο κόσμος με τίποτα άλλο!

Λες και τα μεσημεριανάδικα, αν δεν υπήρχε η τσόντα της Τζούλιας, θα ασχολούνταν με τα αδιέξοδα του νεοφιλελευθερισμού, για να εντρυφήσουμε στο πρόβλημα…

Μιλάμε για παράνοια, παίδες!

Φαντάζομαι πως η Ντούβλη χρηματοδοτήθηκε κι αυτή για να περάσει αναίμακτα το Μεσοπρόθεσμο…

Ε τελοσπάντων, βαρέθηκα αυτή τη θεωρία των αποπροσανατολισμών.
 
Όταν η κοιλιά είναι άδεια, όταν το νοίκι είναι απλήρωτο, όταν τα γόνατα υποφέρουν από την πολύωρη αναμονή στις ουρές του ΟΑΕΔ, όταν το τηλέφωνο χτυπάει κάθε δυο και τόσο και στην άλλη άκρη της γραμμής είναι η εισπρακτική εταιρεία που απειλεί με κατάσχεση του σπιτιού, όταν οι απλήρωτοι λογαριασμοί μοιάζουν βουνό… τότε ποιος αποπροσανατολισμός μπορεί να αποσπάσει κάποιον από τα προβλήματά του;

Ας τελειώνουμε με αυτήν την καραμέλα.

Όχι πως δεν υπάρχει ποτέ τέτοιου είδους προσπάθεια από κυβέρνηση και ΜΜΕ, αλλά είναι φανερό πως αυτή η λέξη έχει γίνει η εύκολη πρώτη αντίδραση (“καραμέλα”) όταν συμβαίνει οτιδήποτε.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες περίοδοι που χρειάζεται αποπροσανατολισμός από τα νέα μέτρα, για τον απλούστατο λόγο ότι εδώ και τέσσερα χρόνια τα νέα μέτρα είναι έτσι κι αλλιώς στην καθημερινή ατζέντα.

Και επομένως, ακόμη κι αν… “αποπροσανατολιστούμε” για μερικές μέρες ασχολούμενοι με κάτι άλλο, σε τρεις-τέσσερις μέρες πάλι θα ασχολούμαστε με τα νέα μέτρα.

Οπότε δώρον άδωρον.

Όλο το χρόνο, κάθε μέρα νέα μέτρα υπάρχουν.

Να μην ασχοληθούμε λοιπόν με τίποτα άλλο (όπως π.χ. η αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης), μην τυχόν και “αποπροσανατολιστούμε”;
 
Ρε άι… αποπροσανατολίσου!

Απίστευτο:Είχε περιουσία 300 εκατ. ευρώ και δήλωνε εισόδημα 4 ευρώ

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας δήμευσε σήμερα τα περιουσιακά στοιχεία ενός κατοίκου της Βερόνας, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ, καθώς διαπίστωσε ότι επί χρόνια δήλωνε ετήσιο εισόδημα. . . 4 ευρώ.

"Ο Τζοβάνι Μοντρεσόρ και η γυναίκα του είχαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ένα επίπεδο ζωής πολύ διαφορετικό απ' όσο θα πίστευε κανείς από τα δηλωμένα εισοδήματά τους", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φραντσέσκο Ντε Τζάκομο, ο αξιωματικός που είχε αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Ντε Τζάκομο, ο Βερονέζος επιχειρηματίας είχε δηλώσει έσοδα 4 ευρώ το 2011, 5 ευρώ το 2010 και 9 ευρώ το 2009. Η σύζυγός του εμφανιζόταν να είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση: δήλωσε 3 ευρώ το 2011 και μόλις 1 ευρώ το 2010.

Οι δικαστικές αρχές διέταξαν έτσι την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 9 εταιρείες, 2.350 στρέμματα σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ιταλίας, 18 ακίνητα και 7 αυτοκίνητα.

Ο Μοντρεσόρ είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών και τη δεκαετία του 1990, με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της απάτης, επειδή δεν είχε δηλώσει τα κεφάλαια που διέθετε στο εξωτερικό και δεν πλήρωσε φόρους μετά την πώληση 1.800 στρεμμάτων γης που του ανήκαν

ΠΗΓΗ

100 άνθρωποι μπορεί να έχασαν τη ζωή τους στις Φιλιππίνες από το πέρασμα του σούπερ τυφώνα Χαϊγιάν

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι μπορεί να έχασαν τη ζωή τους στις Φιλιππίνες από το πέρασμα του σούπερ τυφώνα Χαϊγιάν, δήλωσε το Σάββατο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Πολλά πτώματα βρίσκονταν στους δρόμους, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τις δυνάμεις της αεροπορίας, στις πόλεις Τακλομπάν και Λειτέ στις κεντρικές Φιλιππίνες, ανέφερε ο Τζον Άντριους αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων.

Οι αρχές έχουν περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης στις πληγείσες περιοχές ενώ δεν υπάρχουν επικοινωνίες γεγονός που δυσκολεύει το έργο της επιβεβαίωσης της έκτασης των ζημιών σε μια ευρύτερη περιοχή με πληθυσμό 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους στις κεντρικές Φιλιππίνες.

Ο σούπερ τυφώνας ίσως η ισχυρότερη θύελλα που έπληξε ποτέ ηπειρωτικές περιοχές, πέρασε από τις Φιλιππίνες αφού πρώτα ισοπέδωσε σπίτια, προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες και δημιούργησε ένα άνευ προηγουμένου ενεργειακό μπλακ άουτ σε μια σειρά από νησιά του αρχιπελάγους.

Στην πόλη Τακλομπάν στις κεντρικές Φιλιππίνες που σύμφωνα με όλες στις αναφορές, ο τυφώνας προκάλεσε τις μεγαλύτερες καταστροφές, σχεδόν όλα τα σπίτια καταστράφηκαν και είναι υπαρκτός ο φόβος των αρχών για μεγάλο αριθμό θυμάτων.




Ο σούπερ τυφώνας κατηγορίας 5 έχει αποδυναμωθεί μετά το πέρασμα του από τις ηπειρωτικές περιοχές, αλλά οι μετεωρολόγοι θεωρούν ότι θα μπορούσε να ενισχυθεί και πάλι καθώς περνά πάνω από την Θάλασσα της Νότιας Κίνας πριν από τον τελικό του προορισμό στο Βιετνάμ, την Κυριακή.

Οι μετεωρολόγοι χαρακτηρίζουν τον Χαϊγιάν ως τον ισχυρότερο τυφώνα στον κόσμο από τον Οκτώβριο του 1979 όταν ο τυφώνας Τιπ σάρωσε τις Φιλιππίνες αφήνοντας 100 νεκρούς.

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ...

Στην άρση της αναστολής των πλειστηριασμών από 1/1/2014 κατέληξαν χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και οι επικεφαλής της τρόικας, κρίνοντας ότι  με αυτό τον τρόπο θα υποχρεώσουν όσους δανειολήπτες μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά δεν το κάνουν, να προσέλθουν στα γκισέ των τραπεζών.

Ωστόσο, πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η περίοδος απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση θα προβεί στη θέσπιση μιας ρύθμισης, βάσει της οποίας θα υπάρξει πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών που θα αποδεικνύεται ότι έχουν πραγματική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο την άρση του προστατευτικού καθεστώτος σε «μερική απελευθέρωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το καθεστώς προστασίας εξετάζεται να υπαχθούν και μικροεπιχειρηματίες που έχουν υποθηκεύσει την πρώτη κατοικία τους, λαμβάνοντας επιχειρηματικά δάνεια.

«Στόχος τα μεγάλα δάνεια»

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις χθεσινές δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης, που έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση της πολιτικής του ηγεσίας με τους επικεφαλής της τρόικας.

Αν και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην υπάρξει ουδεμία διαρροή του τελικού σχεδίου έως τα τέλη του Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι αντιδράσεις, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι προστατευμένοι από τους πλειστηριασμούς, τουλάχιστον στην πρώτη φάση, θα είναι μόνο όσοι τεκμαίρεται ότι έχουν πραγματική αδυναμία.

Ανακοινώνοντας τη «συμφωνία» με την τρόικα για τη μη διαρροή των σχεδιασμών, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία θα αποκαλυφθούν».

Το ίδιο στέλεχος, αρνούμενο να παράσχει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, παρέπεμψε τους εκπροσώπους του Τύπου στη δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στις 22 Αυγούστου είχε πει: «Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξαιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως.

Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα.

Η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Εύλογη, ωστόσο, είναι η απορία για το ποιοι δανειολήπτες χαρακτηρίζονται ως «μεγάλα ψάρια» από το υπουργείο Ανάπτυξης και την τρόικα, αλλά και για το ποιοι θα χαρακτηριστούν και νομοθετικά ως «φτωχοί».

Με δεδομένο ότι χθες η τρόικα δεν ενέκρινε την πρόταση του υπουργείου για τον ορισμό των «αποδεκτών δαπανών διαβίωσης», οι οποίες -σύμφωνα με το υπουργείο και την ΕΛ.ΣΤΑΤ.- για μια τετραμελή οικογένεια ανέρχονται στα περίπου 1.000 ευρώ, φαίνεται ότι ως «μεγάλα ψάρια» θα χαρακτηριστούν και χαμηλά εισοδήματα.

Οι εμπορικές μισθώσεις

Αναφορικά με το θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων, χθες, επανεπιβεβαιώθηκε η διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και της τρόικας, με το πρώτο να προτείνει τη μη μεταβολή των υφιστάμενων μισθώσεων, αλλά η απελευθέρωση να αφορά μόνο τις νέες και την τρόικα να ζητεί την πλήρη απελευθέρωση (υφιστάμενων και νέων). Πλέον η απόφαση για το θέμα αυτό μετατίθεται σε ανώτατο επίπεδο, δηλαδή στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι χθες, όπως επισημάνθηκε και από κύκλους του υπουργείου, δεν έγινε καμία προσπάθεια διαπραγμάτευσης για τις επαγγελματικές μισθώσεις και για το λόγο αυτό δεν είχε κληθεί να παραβρεθεί στη συνάντηση ο αρμόδιος για το θέμα γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός.

Επί της εξέλιξης αυτής τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «θα ήταν ενθαρρυντικό το υπουργείο Ανάπτυξης να επεδείκνυε την ίδια ζέση που επέδειξε με το ζήτημα των Κυριακών και στο φλέγον θέμα για όλους τους εμπόρους των εμπορικών μισθώσεων και της επαγγελματικής στέγης.

Η επιλεκτική ευαισθησία φανερώνει πολιτικές προτεραιότητες που πραγματικά απογοητεύουν τον εμπορικό κόσμο της χώρας. Το υπουργείο οφείλει να διαπραγματευτεί με την τρόικα, να αρνηθεί την καταστροφική επιλογή της πλήρους απελευθέρωσης και της κατάργησης και να υπερασπιστεί με σθένος τη βελτίωση του νομικού πλαισίου για τις επαγγελματικές μισθώσεις, σύμφωνα με τις προτάσεις μας».

Κατά τα λοιπά, πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τρόικα συμφώνησαν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης του ΟΟΣΑ για τα εμπόδια στον ανταγωνισμό θα παρουσιαστούν από τον επικεφαλής του Οργανισμού, Ανχελ Γκουρία, στις 27 Νοεμβρίου.

Επίσης, η τρόικα ενημερώθηκε για τη στρατηγική για τα logistics και την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα.

Στο τραπέζι η Πρωτοβουλία για την Ανάπτυξη

Το υπουργείο Ανάπτυξης παρουσίασε χθες στους εκπροσώπους των δανειστών την Πρωτοβουλία για την Ανάπτυξη, υποστηρίζοντας την προοπτική να δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα περιλαμβάνει τομείς όπως ο ανταγωνισμός, οι αδειοδοτήσεις, η εξωστρέφεια, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, χρηματοδοτικά εργαλεία, το νέο ΕΣΠΑ κοκ.

Οπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου, στόχος είναι να υπάρξει με την τρόικα ένα μνημόνιο, μια συμφωνία με αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Πηγή : naftemporiki.gr

Εξελίξεις στο success story: Φεύγει και το Ledra Marriott!

Τέτοια εμπιστοσύνη από την ιδιωτική επιχειρηματικότητα δύσκολα θα ξανασυναντήσει η κυβέρνηση του success story.


Μετά την ΦΑΓΕ, την COCA COLA, τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ αποχωρεί από την Ελλάδα και η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott.Ο διεθνής ξενοδοχειακός κολοσσός δε θα δέχεται πια κρατήσεις για ημερομηνίες μετά την 1η Ιανουαρίου και από τις 31/12 το ξενοδοχείο Ledra Marriott στη λεωφόρο Συγγρού δε θα λειτουργεί υπό την επωνυμία της.
Η ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου, του ομίλου Παρασκευαΐδη και ο διεθνής όμιλος δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης, το οποίο λήγει στο τέλος του χρόνου.

 

EKTAKTO: Τοποθετήθηκε γιγαντιαίο Wi-Fi Router στην ταράτσα της ΕΡΤ !!!

Το wi-fi router που τοποθετήθηκε το πρωί, άρχισε ήδη να λειτουργεί, όπως φαίνεται από τα φωτάκια του.

Μετά μου λέτε εμένα πως δεν έχουμε  ανάπτυξη. Ιδου το…πρώτο δείγμα!  Από την Αγία Παρασκευή, όπως δείχνουν οι εξελίξεις,  ξεκινάει  η υλοποίηση της εξαγγελίας του Αντ.  Σαμαρά, για δωρεάν ασύρματο internet στη χώρα, καθώς ήδη το πρώτο modem στήθηκε  ήδη στην ταράτσα του ραδιομεγάρου!

By…Χειμωνιάτικη Λιακάδα

Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους κατοίκους της περιοχής, θα προσφέρει το τεράστιο μηχάνημα με τις τρεις κεραίες που τοποθέτησαν οι άνδρες των ΜΑΤ, σε εμφανές σημείο του κτιρίου της ΕΡΤ!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, το συγκεκριμένο σημείο στην ταράτσα του ραδιομεγάρου, κρίθηκε, ύστερα από μελέτη ειδικής επιτροπής, ως το καταλληλότερο, προκειμένου να έχουν οι περισσότεροι κάτοικοι, σήμα με τρεις γραμμές.

Στην τοποθέτηση του νέου wi-fi router αντέδρασε ομάδα καταληψιών που αντιδρά στη νέα εποχή της πληροφορικής, υποκινούμενη – όπως καταγγέλλει το υπουργείο – από τα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιριών που παρέχουν ιντερνετικές υπηρεσίες…

59._1

Αναρωτιέστε πως συνάδουν τα .. ΜΑΤ  & τα βραχιολάκια με την ανάπτυξη  και την ανάκαμψη;;; Τα  βραχιολάκια στην πόρτα της ΕΡΤ είναι για την προστασία της. Βλέπετε  17Νοέμβρη  έρχεται  όπου νάναι και ε … να μην κάνει καμιά τρέλα και πάει και πέσει πάνω σε κανά τανκ…

Tα MAT; Έπιασαν δουλειά .. !

ματ

UPDATE: Μετά από όλα αυτά το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί  στη Μεσογείων από τα πλήθη Αθηναίων  που συγκινημένα τρέχουν να δουν το θαύμα και σταυροκοπιούνται μπροστά στη χάρη της   :  ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ!

Όλοι στο Σύνταγμα και στις πλατείες της χώρας την Κυριακή

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε "συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού την Κυριακή στις 18.00 στο Σύνταγμα. 
 
Την ώρα που θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, αντίστασης στο μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας.

 Φτάνει πια! Σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας".
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακινείται κάλεσμα προς όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, για συγκέντρωση στο Σύνταγμα το βράδυ της Κυριακής, κι ενώ η Βουλή θα συνεδριάζει για να ψηφίσει ή να καταψηφίσει στις 12.00 την πρόταση μομφής - δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχα καλέσματα υπάρχουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας(όπως στην  Πάτρα). αλλά και στην Θεσσαλονίκη

" Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στον πλέον κατάλληλο χρόνο.  Γίνεται σήμερα που η κυβέρνηση με φασιστικό τρόπο μπήκε στην ΕΡΤ . Γίνεται σήμερα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μέτρα που θα μας οδηγήσουν ακόμα περισσότερο στη φτώχεια και θα τα βαφτίσουν παλιά και υποχρεώσεις της χώρας. Εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα και να βγούμε στους δρόμους. Ή εμείς ή αυτοί. Την Κυριακή το βράδυ όλοι στις πλατείες όλης της Ελλάδας", αναφέρεται στο κάλεσμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε νωρίτερα αποφάσισε να καλέσει επίσημα στην συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Γιάννο μου το μαντήλι σου..

..γιατί είναι λερωμένο;
Και όχι μόνο λερωμένο, αλλά χ@σμένο;

Γιάννο μου, γιατί πήγες και αρρώστησες τώρα που οι εισαγγελείς ψάχνουν τα ''πεπραγμένα'' σου και τα φορολογικά σου, και την έκανες με ελαφρά πηδηματάκια στην Βραζιλία (για θεραπεία βεβαίως), πετώντας μάλιστα με κάποιο ιδιωτικό τζέτ;

Γιάννο μου, πόσοι από τους ηλίθιους που κορόϊδευες τότε, με την σπαρακτική σου κραυγή στο συνέδριο του ΠαΣοΚ: ''Σύντροφοι! Για τον σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι!'', μπορούν να ταξιδέψουν με ιδιωτικό τζετ στην Βραζιλία για να γίνουν καλά;
Και γ@μώ τους σοσιαλισμούς Γιάννο μου, και μαζί και όσους παλεύατε γι αυτούς!

Ένα-ένα τα τρωκτικά, τα κουνάβια του ΠαΣοΚ την ''κάνουν'', άλλα για την φυλακή, άλλα για το εδώλιο του κατηγορουμένου, και άλλα για το εξωτερικό!
Το βρωμερό απόστημα του ΠαΣοΚ στην πλάτη της χώρας έχει σπάσει..
Έχετε δεί απόστημα να σπάει; Το πύον, η μπόχα και η δυσωδία, η σαπίλα πλημμυρίζουν τον αέρα..

Και τώρα που αυτό έσπασε και η βρωμιά ξεχύθηκε παντού..
..ο ''πρωθυπουργός'', αντί να το αφαιρέσει, να το καυτηριάσει, να το απανθρακώσει, τί κάνει;

Ανοίγει ''παράθυρα'' ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ο μολυσματικός αέρας και η σιχαμερή οσμή, και μοιράζει στους ιθαγενείς αρωματικά μαντηλάκια για την μπόχα!

Κύριε ''πρωθυπουργέ'' πριν και πάνω από ακροδεξιός στο φρόνημα και φασίστας στην ψυχή, είσαστε ''ΠαΣοΚ''.
Πιό ''ΠαΣοΚ'' κι από ΠαΣοΚ!

Και ναι! Αυτό είναι εξύβριση!
Με την χειρότερη βρισιά..
..σας λέω ''ΠαΣοΚ''..!

πηγη
 

Η ΚΡΙΣΗ 'ΧΤΥΠΑ" ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ S&P: Υποβάθμισε τη Γαλλία σε ΑΑ απο ΑΑ+

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε τη γαλλική πιστοληπτική ικανότητα σε ΑΑ με σταθερές προοπτικές, από ΑΑ+. Πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της Γαλλίας, αφού δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες που έχασε τα ΑΑΑ.

Η νέα υποβάθμιση της Γαλλίας από έναν οίκο αξιολόγησης (εκτιμάται πώς θα ακολουθήσουν και άλλοι) αποδεικνύει πώς η κρίση χρέους και τα προβλήματα στις οικονομίες δεν είναι ισχύουν μόνο για τον Ευρωπαικό Νότο, αλλά πλήττουν τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Από την εξέλιξη αυτή σαφώς βγαίνει κερδισμένη η Γερμανία, αφού διατηρεί τα τρία Α και πλέον αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ισχύ έναντι της Γαλλίας.

ΠΗΓΗ