EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Από μηχανής προβοκάτορας

Όχι! Οι χρεοκοπημένες κυβερνήσεις δεν πέφτουν.
Δεν πέφτουν από μόνες τους όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, δεν πέφτουν όπως τα ώριμα σύκα τον Αύγουστο, δεν πέφτουν με προσευχές και λιτανείες, δεν πέφτουν με απεργίες συγκαταβατικές και με διαδηλώσεις ατροφικές.
Τα ρούχα μας μπορεί να πέσουν, τα δόντια μας μπορεί να πέσουν, εμείς μπορεί να πέσουμε, αλλά οι χρεοκοπημένες κυβερνήσεις δεν πέφτουν.


imagesΤις χρεοκοπημένες κυβερνήσεις τις διαχειρίζονται άνθρωποι με χρεοκοπημένες συνειδήσεις.

Αυτοί οι χρεοκοπημένοι άνθρωποι δεν πρόκειται να σταματήσουν.
Είναι αδίστακτοι, είναι ψυχροί επαγγελματίες, είναι πληρωμένοι δολοφόνοι.
αρχείο λήψης (1)Είναι ιδεολόγοι, με την πιο βρώμικη ιδεολογία, εκείνη των ελεύθερων αγορών, εκείνη της διαπόμπευσης του ατόμου για την ευημερία των αριθμών.
Δεν υπάρχει όριο στην εγκληματική τους δράση.
Τα όρια τα βάζουν οι λαοί, μόνο αυτοί.

Αλλά ο λαός ξεπουλήθηκε στο γιουσουρούμ, για ένα κοστούμ, για ένα κοστούμ.
Και έφτασε η στιγμή της αποπληρωμής.

ta nea tou skaiΕτούτο το χειμώνα της δυσαρέσκειας θα υπάρξουν πολλά θύματα.
Ετούτο το χειμώνα της απόγνωσης θα φαγωθούμε μεταξύ μας.
Ετούτο το χειμώνα της εξαθλίωσης η πίεση θα γεννήσει τέρατα.

Καθώς η μέγκενη κλείνει ο καθένας θα παλεύει για να σώσει το τομάρι του -και μόνο αυτό.
Επιβίωση πάση θυσία. Πατώντας τον άλλο, αδικώντας τον άλλο, αδιαφορώντας για τον άλλο, τρώγοντας τον άλλο.
Η λαϊκή μέθεξη θα μείνει ένα παραμύθι που λένε κάποιοι απογοητευμένοι ποιητές, στα μπουντρούμια όπου περνούν τις τελευταίες ώρες τους.
Αλλά κανείς δε θα τους ακούσει.

αρχείο λήψηςΌλοι θα κοιτούν το παραβάν.

Οι χρεοκοπημένοι άνθρωποι στήνουν το παραβάν τους μπροστά από αυτό που θέλουν να κρύψουν.
Το παραβάν έχει πάνω του τρομακτικά σχέδια, έχει κινούμενες εικόνες, έχει τραγωδίες και δράματα. Έχει τις ανθρώπινες στιγμές των απάνθρωπων και τις λαμπερές όψεις των μετρίων.
Έχει όλα όσα θα ήθελες να δεις, όλα όσα θα ήθελες να κάνεις, όλα όσα θα ήθελες να γίνεις.
 Κι όλοι μένουν να κοιτάνε το παραβάν.


ScreenHunter_77 Oct. 12 14.05Η είδηση αποκρύπτει την είδηση, η δολοφονία αποκρύπτει τη γενοκτονία.
Όλοι κοιτούν το παραβάν, τρομοκρατημένοι από το τέρας, γοητευμένοι από τη χλιδή.
Όλοι κοιτούν το παραβάν, ξεχνώντας ότι πίσω του κρύβεται η γενεσιουργός αιτία κάθε τέρατος.




Η εποχή των ισχνών αγελάδων δε θα διαρκέσει εφτά χρόνια.

tremh-614x378Δεν έχει ημερομηνία λήξης η εκμετάλλευση.
Θα συνεχίζεται, όσο εμείς κοιτάμε το παραβάν, όσο εμείς κοιτάμε το τομάρι μας, όσο εμείς κοιτάμε να επιβιώσουμε, ακόμα μια μέρα -πάση θυσία.
Θα σφάξουμε τις ισχνές αγελάδες για να τραφούμε και μετά θα αλληλοσφαγιαστούμε για να θρέψουμε τους χρεοκοπημένους ανθρώπους, τους κούφιους ανθρώπους.
Θα θυσιάσουμε όλα όσα ονειρευτήκαμε, όλα όσα μας κάνουν ανθρώπους, όλα όσα μας γεμίζουν χαρά και περηφάνεια.
Θα θυσιάσουμε τα παιδιά μας για ούριους ανέμους.

Prokopis-Doukas-570Γιατί ποτέ δεν θυσιάστηκε κάποιος Αγαμέμνονας.
Οι βασιλιάδες τρέφονται από το αίμα των πειθήνιων υπηκόων τους.
Ποτέ δεν θυσιάστηκε κάποια Ιφιγένεια.
Ακόμα κι αυτές, τις κόρες των βασιλιάδων, τα τέκνα του συστήματος, τους σώζει την τελευταία στιγμή κάποιος από μηχανής προβοκάτορας.


image003(560)Μόνοι οι φαντάροι θυσιάζονται.
Θυσιάζονται για ένα κουστούμι αδειανό, για μια Ελένη, για μια Ωραία που γυροφέρνει στα πρωινά τείχη της Τροίας, πουλώντας τα πλούσια κάλλη της, τα φουσκωμένα με σιλικόνη μυαλά της.
Μόνο οι φαντάροι θυσιάζονται -ζητωκραυγάζοντας, πεθαίνουν -μηρυκάζοντας, και οι μάνες τους βγαίνουν στο παραβάν κρατώντας παλίμψηστα όπου γράφουν:

“Και οι Αχαιοί έχουν μάνες”.

Δεν είναι η έβδομη σφραγίδα της Αποκάλυψης αυτή, δεν είναι καν η πρώτη. Ούτε είναι η πόρνη της Βαβυλώνας.
Είναι η ζωή μας πόρνη, όπως την αφήσαμε να καταντήσει.
Ευπειθείς και άβουλοι, μοιραίοι και δειλοί, ιδανικοί αυτόχειρες του καλύτερου δυνατού κόσμου.


proino-mou_003 Το Κράτος και η Βία είναι αδέλφια. Το ήξερε ο Ησίοδος, το ήξερε ο Αισχύλος, αλλά εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα, ανάξιοι απόγονοι ένδοξων προγόνων.

Δεθήκαμε αυτοβούλως στον Καύκασο, ψηφίζοντας τους ανάξιους γιους ανάξιων βασιλιάδων.
Και περιμένουμε τον Ηρακλή για να μας σώσει.
Ο αετός επιστρέφει κάθε πρωινό και γευματίζει με το θνητό συκώτι μας.
Και περιμένουμε τον Ηρακλή για να μας σώσει.

197-ti-symvainei-me-niko-evangelato-kai-skaiΟι αλυσίδες μας είναι ψηφιακές, τηλεοπτικές, ραδιοφονικές, χάρτινες.
Και περιμένουμε τον Ηρακλή για να μας σώσει.
Και περιμένουμε…
Όμως ο Ηρακλής χορεύει συρτάκι στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Κι εμείς περιμένουμε τις αλυσίδες να πέσουν, το μάννα να πέσει, το τζόκερ να πέσει, τις τιμές να πέσουν, την ανεργία να πέσει, το μετέωρο να πέσει, το γείτονα να πέσει, τις κυβερνήσεις να πέσουν.
Περιμένουμε…

Δεσμώτες του παραβάν.

στην-υγεία-μας-300x225 

 (από το Γελωτοποιό)

Ποιοι άνεργοι δικαιούνται 18.900 «επιταγές» ως 2.700 ευρώ

Προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου δίνει, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε 18.900 νέους ηλικίας έως 29 ετών για να ενεργοποιήσουν τα voucher – “επιταγές εισόδου” στην αγορά εργασίας που έμειναν αδιάθετα έως τις 31 Οκτωβρίου.

Τις επιταγές δικαιούνται οι επιλαχόντες από τις λίστες των άνεργων νέων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε 2 προγράμματα, για 35.000 θέσεις σε επιχειρήσεις (έμειναν αδιάθετα 8.900 voucher) καθώς και στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού (10.000 θέσεις από τις οποίες απορροφήθηκαν 3.000).

Με την ενεργοποίηση των επιταγών, οι νέοι αποκτούν δικαίωμα θεωρητικής και πρακτικής άσκησης και λαμβάνουν, μετά τη λήξη του προγράμματος, 2.700 ευρώ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ» και 2.400€ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών – απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης».
 
http://arouraios.gr/

 

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΝΗ! Εισαγγελέας στο τμήμα αλλοδαπών του δήμου, έρευνα για “πλυντήριο” παράνομων βεβαιώσεων.

Νέος “πονοκέφαλος” για τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, μετά το θέμα των “ύποπτων” δηλώσεων γεννήσεων στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων.

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέστειλε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, ανώνυμη επιστολή-καταγγελία, η οποία περιήλθε στο Γραφείο του, με αποστολέα «Εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων».

Η εν λόγω καταγγελία αφορά, όπως ισχυρίζονται, παραβατικότητα των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη διαδικασία νομιμοποίησης Αλλοδαπών.

Μεταξύ των άλλων καταγγέλλουν ότι, «το Κέντρο Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων (Ψαρών και Μαιζώνος 45), έχει μετατραπεί σε “βιομηχανία”, σε “πλυντήριο” παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλε βεβαιώσεων) χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις, δηλ. όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου.

Με το ανάλογο τίμημα, όμως, ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια…» αναφέροντας σωρεία μη σύννομων ενεργειών από μέρους της εν λόγω Διεύθυνσης.

Κατόπιν των ανωτέρω η καταγγελία απεστάλη από τον Υπουργό στα προαναφερόμενα  αρμόδια όργανα για την διερεύνηση της  ορθότητας της καταγγελίας.

Το δωράκι στους «νταβατζήδες» και η… κορδέλα!

Από τη στιγμή που βγήκε ο Κεδίκογλου κι έκανε εκείνο το περίφημο «διάγγελμα» για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ήταν προδιαγεγραμμένο πως την τελική λύση κάποια στιγμή θα την έδιναν τα ΜΑΤ. Συνεπώς η αστυνομική έφοδος που έγινε τα ξημερώματα για την «ανακατάληψη» του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ προφανώς και δεν είναι έκπληξη. Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η απόφαση ελήφθη από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Καλό είναι να σημειώνονται αυτά, καθώς ο ιστορικός του μέλλοντος – σε μια ελεύθερη Ελλάδα, πρώτα ο Θεός – θα έχει υλικό για να κάνει ενδιαφέρουσες αποτιμήσεις για το ρόλο των εν λόγω προσώπων στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Επί του παρόντος, οι παρατηρήσεις που προσωπικά έχω να κάνω είναι τρεις.

Πρώτον, η κυβέρνηση αποδείχθηκε παντελώς ανίκανη να στήσει εν τω μεταξύ μια αξιοπρεπή δημόσια τηλεόραση. Έχει φτιάξει απλά μια φιλοκυβερνητική τηλεοπτική “ντουντούκα” που “γλύφει” όλη μέρα τους υπουργούς, με επίπεδο προγράμματος κατώτερου και από το τελευταίο επαρχιακό καναλάκι. Οι μισθοί των «ημετέρων» που με … αξιοκρατικά κριτήρια – βεβαίως, βεβαίως – επέλεξε ο κ. Καψής άρχισαν να «τρέχουν» κανονικά, πλην όμως η τηλεθέαση του εν λόγω εγχειρήματος παραμένει στο ολοστρόγγυλο μηδέν.

Δεύτερον, είναι αξιοσημείωτη η τηλεθέαση που επιτύγχανε κατά διαστήματα η «πειρατική ΕΡΤ» στην οποία μπήκαν από σήμερα χειροπέδες στην κυριολεξία. Απόδειξη της πλήρους αναξιοπιστίας των συμβατικών ΜΜΕ και της αναζήτησης για ελεύθερη και μη καθοδηγούμενη πληροφόρηση. Βεβαίως αυτή την τάση δεν θα τη βρείτε ποτέ καταγεγραμμένη στα στοιχεία της AGB καθώς οι ίδιες οι μετρήσεις είναι μέρος αυτής της αναξιοπιστίας.

Τρίτον και σημαντικότερο είναι το timing. H επέμβαση εκδηλώθηκε δύο μόλις εικοσιτετράωρα μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας που νομιμοποίησε την δωρεάν εκχώρηση ψηφιακών τηλεοπτικών συχνοτήτων στους ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών, δίνοντας τους παράλληλα «άφεση αμαρτιών» για την 23χρονη παράνομη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών και την τζάμπα εκμετάλλευση δημόσιων συχνοτήτων.

Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο, τότε τι είναι; Και αποκορύφωμα αυτού του σκανδάλου είναι ο αποκλεισμός με φωτογραφική διάταξη που ενσωματώθηκε στην τροπολογία, της δημόσιας τηλεόρασης. Σημειώστε δε πως η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής έχει επισημάνει ότι οι νέες διατάξεις αντίκεινται στο Σύνταγμα, διότι ουσιαστικά παρατείνουν το καθεστώς «προσωρινής» λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

Το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να απουσιάζει από την εν λόγω ψηφοφορία ήταν ασφαλώς ένα ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας για την άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης σε αυτούς που εκείνος αποκαλούσε «νταβατζήδες». Η στάση του Καραμανλή έχει σαφέστατα τη σημασία της. Γιατί είπαμε… στην ελεύθερη Ελλάδα, η ιστορία θα είναι αμείλικτη.

Από κει και πέρα, οι χειροπέδες στην πόρτα της ΕΡΤ από σήμερα το πρωί, μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν και ως η «κορδέλα» στο… δωράκι!

ΥΓ: Αυτό το θέατρο με τα «πήγαινε – έλα» των βουλευτών της συγκυβέρνησης στον Στουρνάρα, πότε θα σταματήσει; Ποιον νομίζουν πως κοροϊδεύουν με τις δήθεν βελτιώσεις στο φόρο που θα δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων;

ΠΗΓΗ

Η ΕΡΤ και τα δημοκρατικά κεκτημένα με τα οποία θέλει να τελειώνει η κυβέρνηση

 Υυπουργός Δημόσιας Τάξης και -μόνο κατ’ ευφημισμό- Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδιας έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της κυβέρνησης του, όταν πριν από έναν περίπου χρόνο, δήλωσε ότι "Ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το ’74 – ’75 μέχρι σήμερα".

Αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά 18 μήνες τώρα. Κλείνει ανοιχτούς λογαριασμούς της μεταπολίτευσης, αφαιρώντας δικαιώματα...

που κατακτήθηκαν κατά τη διάρκειά της.
Ένας τέτοιος «ανοιχτός λογαριασμός» ήταν προφανώς και η ΕΡΤ , καθώς αδυνατούσαν, -όχι να περάσουν τη γραμμή, αυτό το κατάφερναν τοποθετώντας τους δικούς τους ανθρώπους στις διευθυντικές θέσεις-, αλλά να την ελέγξουν πλήρως, όπως σε παλαιότερες εποχές. Οι απειλές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ήταν επίσης σαφείς και ξεκάθαρες από την πρώτη στιγμή. Ο θάνατος της ΕΡΤ είχε προαναγγελθεί από συνεργάτες του Α.Σαμαρά, που δεν ανέχονταν καμία «παραφωνία» και καμία παρέκκλιση από την κυβερνητική γραμμή.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ένα ακόμα πλήγμα από τα απανωτά που δέχεται η δημοκρατία και οι κατακτήσεις της μεταπολίτευσης, από τη μέρα που μπήκαμε στην εποχή των μνημονίων. Αυτή η κυβέρνηση, μάλιστα, θέλει να ξεμπερδεύει ακόμα πιο γρήγορα με όσα η ελληνική κοινωνία κατέκτησε από το 1974 μέχρι σήμερα.
Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και προφανείς. Το δημοκρατικό έλλειμμα είναι τεράστιο. Έγκλειστοι στο δημοσιονομικό στρατόπεδο που μας έχουν φυλακίσει, παρακολουθούμε τη δημοκρατία να συρρικνώνεται, χωρίς να συναντά ισχυρά εμπόδια.
Την απαξίωση του πολιτικού συστήματος κάποιοι -με περίσσευμα κουτοπονηριάς- επιχείρησαν να τη μετατρέψουν σε απαξίωση της μεταπολίτευσης. Για να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους, δηλαδή το σάρωμα των κοινωνικών, πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε αυτό το λίπασμα, άλλωστε, φύτρωσε και η Χρυσή Αυγή.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα τρία χρόνια ακούσαμε πράγματα, που δεν είχαν ξανακουστεί μετά την πτώση της χούντας, όπως ότι οι εκλογές βλάπτουν τη χώρα, η αντιπολίτευση είναι παράνομη, ο συνδικαλισμός εμποδίζει την ανάπτυξη και οι κοινωνικοί αγώνες είναι τρομοκρατία.
Τα δημοκρατικά κεκτημένα της μεταπολίτευσης είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο της κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα και διαλύει την κοινωνία. Η ελεύθερη ΕΡΤ, μετά τις παράνομες αποφάσεις του Ιουνίου, ήταν η απόλυτη παραφωνία για όσους τη θέλουν ξανά ΥΕΝΕΔ. Η διάσωση της δεν ήταν ανεκτή, γιατί θα έστελνε το μήνυμα ότι μπορούμε να προστατεύσουμε αυτά τα δημοκρατικά κεκτημένα με τα οποία θέλουν να τελειώνουν.
Το μοντέλο της τελευταίας περιόδου της ΕΡΤ και οι ηρωικοί συνάδελφοι που απέμειναν να το υπερασπίζονται (και ναι, τους διαχωρίζω από πολλούς άλλους) έδειξαν πως αυτό που φάνταζε με ουτοπία ήταν τελικά δυνατό. Έκαναν πράξη, για όσο άντεξαν, ένα μοντέλο ενημέρωσης ανεξάρτητο, δημοκρατικό, πλουραλιστικό. Μας απέδειξαν ότι το «αδύνατο» είναι εφικτό. Και εντέλει παρέδωσαν ένα σπουδαίο μάθημα δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας.
Οι συνάδελφοι της ΕΡΤ έπεσαν όρθιοι. Μαχόμενοι. Και αυτό λέει πολλά. Κυρίως, λέει ότι τίποτα δε χάθηκε οριστικά γιατί φρόντισαν να αφήσουν μία σπουδαία παρακαταθήκη.
Tης Βασιλικής Σιούτη από ThePressProject

Θριαμβολογούν οι δήμιοι και τα «παπαγαλάκια» τους

Πρώτος και καλύτερος συνεχάρη το Δένδια για τη μαφιόζικη ΕΙΣΒΟΛΗ των αστυνομικών δυνάμεων στην ΕΡΤ (4 το πρωί), ο Άδωνις: Αυτό το εξάμβλωμα της φασιστικής αυθάδειας και του σχιζοφρενούς σαλτιμπαγκισμού:
«Υπουργέ μας αν και είμαι στο Καζακστάν έφθασαν και εδώ τα ωραία νέα. Επιτέλους!! Εύγε!»




Τα «ωραία νέα» για κάθε ντελάλη της δωσίλογης κακουργίας του 4ου Ράιχ είναι ο ΓΥΨΟΣ…

Το «επιχείρημα» όλων αυτών των πολιτικά ραχιτικών και φρενοβλαβών ανδρεικέλων είναι ο «Νόμος και η «Τάξη» που επιβάλλεται μέσω των πραξικοπηματικών επιχειρήσεων ΒΙΑΣ και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.

Γι αυτό αναφωνούν: «Επιτέλους εφαρμόστηκε ο νόμος. Δεν μπορεί μια ασήμαντη μειοψηφία να έχει καταλάβει την ΕΡΤ».

Με τέτοιου είδους σοφιστικά τεχνάσματα επιχειρούν να «νομιμοποιήσουν» την πραξικοπηματική τους ασέλγεια και δικτατορική τους αναλγησία.

Για πιο «νόμο» μιλάνε οι αχρείοι; Για τους κατοχικούς νόμους του 4ου Ράιχ που έχουν καταλύσει κάθε ίχνος Συνταγματικής νομιμότητας και αυτούς τους θεμελιώδεις νόμους της δημοκρατίας, τής δικής τους αστικής δημοκρατίας;

Για ποιο νόμο μιλάνε; Για την πραξικοπηματική ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ, μέσα σε μια νύχτα, της ΕΡΤ, του ΕΘΝΙΚΟΥ πομπού…

Η πραξικοπηματική τους αναλγησία και φρενοβλάβεια και η κατάλυση κάθε νόμου είναι ο «νόμος» και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σ’ αυτά είναι η κατάλυση του νόμου;

Αλλά και για ποια «ασήμαντη μειοψηφία» μιλάνε, για τους «καταληψίες» της ΕΡΤ;

ΟΙ «καταληψίες» όμως αυτοί είναι πλειοψηφία και μάλιστα πολύ μεγάλη. Ακριβώς γιατί ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Ένα δημοψήφισμα πάνω στο ζήτημα θα αποδείκνυε του λόγου το αληθές.

Θα αποδείκνυε και τούτο το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ: Ότι μειοψηφία μέσα στον ελληνικό λαό και μάλιστα ασήμαντη είναι η κυβέρνηση των δωσίλογων…

ΣΗΜΕΡΑ και οι πέτρες γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ασήμαντη μειοψηφία μέσα στον ελληνικό λαό.

Και όμως αυτοί οι δήμιοι κατηγορούν τον ελληνικό λαό και τις αντιστάσεις του που εκφράζουν, σχεδόν ΚΑΘΟΛΙΚΑ, τον ελληνικό λαό, σαν μειοψηφία: Το φρενοβλαβές θράσος κάθε κατοχικού ανδρείκελου…

Αλλά μη θριαμβολογείτε δήμιοι. Η ώρα σας πλησιάζει και η ιστορία θα σας τιμωρήσει με το δικό της ποινικό κώδικα και με τις δικές της ποινές: Τις ποινές που έχει για κάθε δήμιο και δωσίλογο…


ΠΗΓΗ
 

Πάντα νύχτα…


Έπεσε και η ΕΡΤ. Κι έπεσε νύχτα. Όταν το σκοτάδι ήταν κυρίαρχο.

Άλλωστε, το σκοτάδι είναι το κυρίαρχο και στην γενικότερη εικόνα του σημερινού καθεστώτος.



Τη νύχτα συσκέπτονται και σχεδιάζουν τους τρόπους καταστολής του Συντάγματος…

Τη νύχτα ψηφίζουν νόμους που βιάζουν την λογική…
Τη νύχτα που οι επαγγελματίες δολοφόνοι και οι εγκληματικές οργανώσεις πιάνουν δουλειά...

Η νύχτα και οι σκιές είναι αυτά που τους εκφράζουν…



Αλλά, ξεχνάνε πως η νύχτα δεν διαρκεί για πάντα. Και μέσα στην αλλαζονεία τους δεν βλέπουν πως πλησιάζει η ώρα που θα έρθει το πρώτο φως…



Και τότε τίποτε δεν θα μπορεί να κρύψει τους ίδιους και τα εγκλήματά τους...

Αυγερινός Μιχαήλ

Θαυμάστε ανακοίνωση του «σοσιαλιστικού και δημοκρατικού» ΠΑΣΟΚ

Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ελεύθερη και καθολική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένο καθήκον των συντεταγμένων αρχών της πολιτείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ακόμα ότι «η συνέχιση της παράνομης κατάληψης της ΕΡΤ στρέφεται εναντίον  των εργαζομένων που, αν και έχουν αξιολογηθεί αξιοκρατικά, δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά, κατά της ανασυγκρότησης και αναβάθμισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, κατά της προετοιμασίας της Ελλάδας εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Υποστηρίζει δε ότι «οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων» και πως «κανείς σήμερα δεν μπορεί στο όνομα του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού να σταματήσει την αναβάθμιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Kόντρα στην Βουλή για την ΕΡΤ

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερασπίζεται τη στρατηγική της Κυβέρνησης και να απαντά στην αντιπολίτευση πως η κριτική θα έπρεπε να ασκείται γιατί κράτησε γιατί η περίοδος κατάληψης από τους εργαζόμενους «κράτησε τόσο πολύ».

Πρώτος επετέθη στην Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Νίκου Βούτση, χαρακτηρίζοντας την επέμβαση στο κτίριο της ΕΡΤ «έκνομη πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης» και μιλώντας για μία ακόμη χάντρα παράνομης διαδικασίας μετά το μαύρο που έπεσε στις οθόνες την 11η Ιουνίου».

Ο κ. Βούτσης κατήγγειλε επίσης την απαγόρευση σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μεταβούν και να εισέλθουν στο ραδιομέγαρο ενώ τόνισε πως «έκτακτα μέτρα περιστολής της δημοκρατίας δεν θα περάσουν» και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Η Δημοκρατία μας θα έχει αναβαθμιστεί όταν η εφαρμογή του νόμου δεν είναι πλέον είδηση» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αυτό που έγινε σήμερα θα «έπρεπε ενδεχομένως να είχε γίνει νωρίτερα».

Παράλληλα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, απαντώντας στην καταγγελία Βούτση για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο σημείο βουλευτών, δήλωσε ότι οι βουλευτές δεν είναι υπεράνω του νόμου και σημείωσε ότι την αρμοδιότητα για την τήρηση της δημόσιας τάξης την έχουν τα αρμόδια αστυνομικά όργανα και όχι οι βουλευτές που οφείλουν, όπως είπε, να υπακούν στην τήρηση της δημόσιας τάξης.

«Σήμερα η κυβέρνηση ξαναδίνει το κτίριο εκεί που ανήκει. Στους πολίτες και όχι στους 12 που ήταν μέσα στο κτίριο» παρατήρησε ο Πάρης Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα ο Βασίλης Καπερνάρος από τους ΑΝΕΛ κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να μη μιλάνε για νομιμότητα «γιατί εσείς ξεφτιλίσατε τη νομιμότητα» ανέφερε. "Κάπως έτσι μπήκε και το τανκ στο Πολυτεχνείο, ξαφνικά. Κάπως έτσι μπήκαν και τα ΜΑΤ" πρόσθεσε με νόημα ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Για «επικοινωνιακό σόου της χούντας Σαμαρά - Βενιζέλου που προετοιμάζουν νέα μέτρα», έκανε λόγο ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο Νίκος Τσούκαλης παρατήρησε πως «αυτό που έγινε σήμερα ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας εξέλιξης, ήταν κάτι το αναμενόμενο» και ευχήθηκε «να είναι το τελευταίο λάθος μιας αλυσίδας λαθών» που ξεκίνησε τον Ιούνιο με το «μαύρο» στην οθόνη της ΕΡΤ, όπως είπε.

Για εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σημειώνοντας ότι «η σημερινή αστυνομική επιχείρηση αποτελεί και την κλιμάκωση της βάρβαρης αντιλαϊκή πολιτικής της κυβέρνησης και η αστυνομική βία είναι το βασικό εργαλεία για την υλοποίηση αυτή της βάρβαρης πολιτικής».

ΠΑΣΟΚ ... Ο ορισμός της εγκληματικής οργάνωσης - Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε Γ.Παπαντωνίου και σύζυγο για φοροδιαφυγή!

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος, ζητά η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου με αίτημά της προς τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, προθέτοντας άλλο ένα μεγαλοστέλεχος και πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ στη λίστα των υπό δίωξη στελεχών του κόμματος.

Αντίθετα, η εισαγγελέας διαπιστώνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού κ. Σταυρούλα Κουράκου στην οποία εντοπίστηκε αδικαιολόγητο από τον φορολογικό έλεγχο ποσό 1,311 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από τον φορολογικό έλεγχο που έγινε στο ζεύγος Παπαντωνίου το διάστημα 2000 - 2010. Στο πλαίσιο του ελέγχου έγινε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα. Ειδικά για τον πρώην υπουργό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να αποκρύπτει φόρο της τάξεως των 80.000 ευρώ κάθε έτος!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ που διενήργησε το σχετικό έλεγχο στο ζεύγος κατόπιν παραγγελίας της κ. Παπανδρέου. Η παραγγελία δόθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τα εξοπλιστικά, οι οποίες συνεχίζονται και αφορούν στην τελευταία δεκαετία. Μάλιστα, οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί που τις διενεργούν έχουν ζητήσει και στοιχεία από το εξωτερικό κάποια εκ των οποίων έχουν αρχίσει να τους αποστέλλονται.

Το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει διαβιβαστεί και στη ΔΥΟ Κηφισιάς και σύμφωνα με την νομοθεσία ο πρώην υπουργός αν καταβάλλει το ύψος των ποσών που φέρεται να απέκρυπτε, μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή.

Μετά από τόσες επίσημες διώξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχουν άδικο στο Λαϊκό Σύνδεσμο, αλλά και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να το χαρακτηρίζουν "εγκληματική οργάνωση"; Ρητορικό το ερώτημα.
 
defencenet.gr


ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ... Ξαφνικά η κυβέρνηση ανακαλύπτει ότι έχει τρύπα 1,2 δις ευρώ αντί 500 εκατ!

Aπό τον Γιάννη Αγγέλη

Από τα πρώτα 24ωρα της εκ νέου παρουσίας της τρόικα στην Αθήνα, έχει διαφανεί και πάλι ότι τα περιθώρια πολιτικής διαπραγμάτευσης με την Κυβέρνηση είναι... ανύπαρκτα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο "κλειδί" των συζητήσεων με την τρόικα, ήτοι το δημοσιονομικό κενό του 2014 -που αποτελεί και το "ψευδώνυμο" του νέου πακέτου επιπλέον μέτρων- ο πήχης από ελληνικής πλευράς έχει ήδη ανεβεί από τα 500 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά στο 1,2 δισ. ευρώ περίπου.

Και κατά πως φαίνεται με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα έχει κάτσει στα 2 περίπου δισ. ευρώ που είναι η εξ αρχής κατώτερη απαίτηση της τρόικα...

Αυτό δεν σημαίνει ότι μας χωρίζουν λίγα 24ωρα από την κατάληξη της συζήτησης. Πρώτον γιατί το "πακέτο" θα πρέπει να αποκτήσει ονοματεπώνυμο, δηλαδή από που, πότε και πώς θα επιτευχθεί και να υπάρξει συμφωνία σ΄ αυτό.

Και δεύτερον γιατί κανείς από την τρόικα δεν βιάζεται να έχει καταλήξει πριν αρχίσει η προετοιμασία της ατζέντας του Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Τότε άλλωστε θα πρέπει να παρθεί η κατ΄ αρχήν "πολιτική απόφαση" για το πως θα πρέπει να διαμορφωθεί η νέα συμφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που θα πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζεται ώστε και επίσημα να δρομολογηθεί την άνοιξη του 2014.

Λίγο πολύ δηλαδή όπως έγινε και το 2012 αλλά με τις πρώτες αποφάσεις τότε να παίρνονται στο Eurogroup του Νοεμβρίου.

Οι εκπλήξεις δεν αποκλείονται βέβαια, όπως για παράδειγμα το να κλείσει η αξιολόγηση της Ελλάδας ταχύτερα και έτσι να πάνε όλες οι διαδικασίες νωρίτερα. Αλλά η βασική επιφύλαξη σε ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα είναι ότι δύσκολα το Eurogroup θα πάρει αυτές τις αποφάσεις αν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση της γερμανικής κυβέρνησης η οποία μαζί με την ΕΚΤ αποτελεί τον βασικό συνομιλητή του ΔΝΤ στην υπόθεση της Ελλάδας...

Βασική προϋπόθεση στο να τρέξουν οι διαδικασίες για την κατ΄ αρχήν πολιτική απόφαση/συμφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Αθήνα τόσο με τα προαπαιτούμενα του Ιουνίου όσο και με τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου, που θα αντανακλά το πώς θα κλείσει το δημοσιονομικό "κενό" των επόμενων τριών τουλάχιστον ετών.

Βέβαια τα γεγονότα σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ αρχίζουν να θυμίζουν πολιτικούς... προβληματισμούς ανάλογους εκείνων που είχαν εμφανισθεί σε μερίδα του κυβερνητικού επιτελείου τον περασμένο Ιούνιο, όταν η Κυβέρνηση ξαφνικά έκλεισε την ΕΡΤ.

Και η συνέχεια είναι γνωστή.

Πράγμα που μάλλον προδικάζει μια νέα... μακρόσυρτη "διαπραγμάτευση" εβδομάδων με την τρόικα, τουλάχιστον από ελληνικής πλευράς.

Και αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί την τρόικα, προς το παρόν τουλάχιστον.

Όλες οι πλευρές γνωρίζουν όμως ότι για να τρέξει "ομαλά" η διαδικασία λήψης "πολιτικής απόφασης" πριν από το τέλος του έτους, όσον αφορά το μέλλον του ελληνικού χρέους και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού των επόμενων ετών, ελάχιστη προϋπόθεση είναι η κάλυψη των απαιτήσεων για τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχει διατυπώσει η τρόικα. Όπως και πέρσι...