EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ξαναγύρισαν στην δουλειά τους οι πωλήτριες, που απολύθηκαν στην Πάτρα,επειδή απέργησαν!

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση για την απόλυση της εργαζόμενης σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας (Ο Ανεμος είχε πει επωνυμία του, το BSB ήταν) καταστημάτων με είδη ένδυσης στην Πάτρα μετά την απεργία της περασμένης Κυριακής. Σήμερα τελικώς έγινε γνωστό πως η νεαρή επαναπροσλήφθηκε μετά από συζήτηση της εργοδοσίας με τους συνδικαλιστές.
Προς τιμήν και των δύο πλευρών επικράτησε η λογική και η εργαζόμενη επαναπροσλήφθηκε. Όπως και η άλλη κοπέλα που είχε απολυθεί πριν μερικές ημέρες αλλά για άλλο λόγο (μετά από διαφωνία της για το ζήτημα της απογευματινής εργασίας Δευτέρα και Τετάρτη). Σημασία έχει ότι και οι δύο εργαζόμενες επαναπροσλήφθηκαν. Και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία.
 

Μετρό Αθήνας: Γκαζώνει ο Μετροπόντικας και πάει ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ στις αρχές του 2014

Εντυπωσιακά συνεχίζει την  κατασκευή της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας προς Πειραιά η Κοινοπραξία J&P ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM. Το έργο που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 σε 1,5 χρόνο έχει εντυπωσιακούς αριθμούς και είναι από τα λίγα έργα που δεν παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Όπως μας ενημέρωσαν από την Αττικό Μετρό εκτός από μικρές συγκεκριμένες περιπτώσεις το υπόλοιπο έργο κυλά σύμφωνα με τις μελέτες και καλύτερα από τις προβλέψεις.

ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ
Ο μετροπόντικας "Ιππόδαμος" ξεκίνησε το ταξίδι του για τον Πειραιά από το φρέαρ που βρίσκεται μεταξύ των σταθμών ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ και ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ. Τις πρώτες μέρες και μέχρι να "ξεπιαστεί" δηλαδή να βεβαιωθούν οι μηχανικοί ότι όλα κυλούν ομαλά, να ρονταριστεί το μηχάνημα που  θα ανοίγει 1-3 μέτρα έτοιμης σήραγγας ημερησίως. Σε περίπου ένα- δύο μήνες ο μετροπόντικας θα πάρει φόρα και θα δημιουργεί καθημερινά περίπου 10 μέτρα έτοιμης σήραγγας.

Στον σταθμό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ η εκσκαφή είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο (περίπου στο 60-65%) και θεωρητικά θα είναι πανέτοιμη στις αρχές του χρόνου να υποδεχθεί τον μετροπόντικα. Θα είναι το δεύτερο μεγάλο milestone του έργου. Θα πρέπει να ενημερώσουμε πως ο μετροπόντικας πρέπει να συναντά έτοιμους σκαμμένους τους σταθμούς για να "κυλά" και να συνεχίζει το ταξίδι του ανεμπόδιστα και χωρίς καθυστερήσεις.

Περίπου στο 40% βρίσκεται η εκσκαφή του σταθμού ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ που θα είναι ο δεύτερος κατά σειρά σταθμός. Στο 20% είναι η εκσκαφή του σταθμού ΝΙΚΑΙΑ, του τρίτου σταθμού. Εκεί ο μετροπόντικας αναμένεται να φτάσει στις αρχές του 2015.

Μικρά προβλήματα και καθυστερήσεις υπάρχουν στον σταθμό ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ όπου βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα που δεν αναμένονταν, δημιουργώντας μία καθυστέρηση της τάξης των 2-3 μηνών. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα. Στην Αττικό Μετρό δεν ανησυχούν καθώς θεωρούν πως ο χρόνος αυτός μπορεί να κερδιθεί στη συνέχεια. Οι εκσκαφές αναμένονται από τις αρχές του νέου έτους.

Στον σταθμό-κόμβο ΠΕΙΡΑΙΑΣ υπάρχουν προβλήματα με την διαρκή παρουσία του νερού. Θα χρειαστούν περίπου 2-3 μήνες για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος των εργασιών και να αρχίσει να σκάβεται ο σταθμός. Σε εξέλιξη είναι η παράκαμψη της κυκλοφορίας μέσα από το λιμάνι καθώς το σώμα του σταθμού θα βρίσκεται κάτω από τον σταθμό της γραμμής 1 (του πρώην ΗΣΑΠ) εκεί που είναι η Ακτή Καλιμασιώτη.

Στον τερματικό σταθμό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ολοκληρώθηκε η αρχαιολογική ανασκαφή, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάμψεις των ΟΚΩ (Οργανισμοί Κοινλης Ωφέλειας)  και πλέον προχωρούμε στην εκκίνηση των εκσκαφών. Ο Ιππόδαμος (δηλαδή ο Μετροπόντικας) αν όλα πάνε καλά θα βρίσκεται στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά στις αρχές του 2016 και θα τερματίσει στο Φρέαρ Δεληγιάννη (στην Γ.Λαμπράκη) όπου και επανέλθει στην επιφάνεια. Σε αυτό το φρέαρ έχουν βρεθεί σπουδαιά αρχαιολογικά ευρήματα όπως ψηφιδωτά πατώματα ρωμαϊκής εποχής που θα καταγραφούν και θα φωτογραφηθούν από το ΚΑΣ. Κατόπιν θα αποσπαστούν για να εκτεθούν μελλοντικά σε μουσεία.

Στους 18 μήνες κατασκευής της επέκτασης προς Πειραιά όλα δείχνουν εντάξει. Οι 6 νέοι σταθμοί θα μετατρέψουν την γραμμή 3 στην μεγαλύτερη του δικτύου που θα ξεκινά από το μεγάλο λιμάνι της Αττικής, θα περνά από το κέντρο, τα Βόρεια Προάστια, θα διασχίζει τα Μεσόγεια και θα καταλήγει στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Θα διαθέτει 26 σταθμούς και μήκος που θα φτάνει τα 50χλμ.

πηγη

Καυτό προβλέπεται το 2014 για τις δημόσιες συγκοινωνίες της Αθήνας

Συρρίκνωση του συγκοινωνιακού δικτύου, με κόψιμο δρομολογίων που καταγράφουν μειωμένη επιβατική κίνηση, προαναγγέλλει ουσιαστικά η μείωση της κρατικής επιχορήγησης για τους συγκοινωνιακούς φορείς, την οποία προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών για την τριετία 2014 - 2017.

Μάλιστα δεν αποκλείεται σε κάποιους συγκοινωνιακούς φορείς να υπάρξουν και μειώσεις στον αριθμό των εργαζομένων, αφού γίνεται σαφές ότι με τις μειώσεις τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Το υπουργείο προτείνει «κούρεμα» επιδοτήσεων της τάξης των 120 εκατ. το 2014 και περαιτέρω διεύρυνσή του στα 150 εκατ. το 2015, σε σχέση με την εγκριθείσα επιδότηση του 2013 (380 εκατ. ήταν το αρχικό κονδύλι).

Εφόσον, τελικώς, η πρόταση περάσει, τότε οι συγκοινωνιακοί και οι σιδηροδρομικοί φορείς αναμένεται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα, αφού η λειτουργία τους είναι ελλειμματική.

Η κρατική επιδότηση είναι απαραίτητη για τη λειτουργία τους, πόσο μάλλον που τα τελευταία χρόνια καταγράφεται και σημαντική υποχώρηση του κύκλου εργασιών τους, εξαιτίας της μείωσης της κίνησης που επέφερε η οικονομική κρίση.

Το ποσό των 260 εκατ. ευρώ που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών ως επιδότηση για το 2014 θεωρείται από όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς τους οποίους αφορά (δηλαδή ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ) τουλάχιστον ανεπαρκές.

Όπως επισημαίνεται, δεν είναι αρκετό για τις ανάγκες τους αφού δεν καταφέρνουν από τα έσοδά τους να καλύπτουν τα κόστη λειτουργίας τους.

Πρόταση για 260 εκατ. το 2014 και 231 εκατομμύρια το 2015
Η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ποσό των 260 εκατομμυρίων περιλαμβάνεται και ποσό 58 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα δοθούν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως αποζημίωση για την εκτέλεση της δημόσιας υπηρεσίας στα λεγόμενα «άγονα δρομολόγια».

Εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών για αύξηση του ποσού της επιχορήγησης τότε την επόμενη χρονιά αναμένεται ότι έχουν λαμβάνειν ως επιχορήγηση: ΟΣΕ 53 εκατ. ευρώ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ 58 εκατ. ευρώ, ΟΑΣΘ 48 εκατ. ευρώ, ΟΑΣΑ 100,29 εκατ. ευρώ και ΚΤΕΛ 1 εκατ. ευρώ.

Οι συγκεκριμένοι φορείς, όμως, αναμένεται ότι θα δουν τα ποσά αυτά να μειώνονται περαιτέρω τα επόμενα χρόνια ως το 2017 οπότε και η κρατική επιχορήγηση των 231 εκατ. ευρώ το χρόνο θα μοιράζεται ως εξής: ΟΣΕ 45 εκατ. ευρώ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ 58 εκατ. ευρώ, ΟΑΣΘ 41 εκατ. ευρώ, ΟΑΣΑ 86 εκατ. ευρώ και ΚΤΕΛ 1 εκατ. ευρώ.

dealnews.gr

De facto «στάση πληρωμών»

Του Ceteris Paribus

Ιδού η «συνταγή» της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος: διευρύνθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες το Σεπτέμβριο, ύστερα από σταθερή -έστω και μικρή- μείωση τους
προηγούμενους μήνες.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες συν οι καθυστερούμενες επιστροφές φόρων αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο κατά 55 εκατ. ευρώ σε 6.632 εκατ. ευρώ, έναντι 6.576 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο.

Ποιοι τα χρωστάνε όλα αυτά;

• 3,5 δισ. ευρώ χρωστάνε οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης. Εξ αυτών, ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει ούτε λίγο ούτε πολύ 2,2 δισ. ευρώ, ενώ το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) χρωστάει 870 εκατ. ευρώ. Στην ουσία και οι δύο αυτοί Οργανισμοί έχουν φαλιρίσει!

• 1 δισ. ευρώ χρωστούν τα νοσοκομεία.

• 712 εκατ. ευρώ χρωστούν οι ΟΤΑ (φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Προς το παρόν όλα αυτά πιέζουν τους ιδιώτες προμηθευτές του Δημοσίου. Κάποια στιγμή όμως, μέσα στο 2014, θα γίνουν το «νυστέρι» της μεγάλης εκκαθάρισης των κοινωνικών υπηρεσιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το πώς θα γίνει αυτό, θα το αναπτύξουμε προσεχώς…

Κατά τα άλλα, η στάση πληρωμών του Δημοσίου δεν περιορίζεται σε αυτά, αλλά αγκαλιάζει και τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου ο στόχος του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου για τις δαπάνες του ΠΔΕ ήταν 4.350 εκατ. ευρώ και αντ’ αυτών δαπανήθηκαν μόλις 2.766 εκατ. ευρώ, οπότε η «στάση πληρωμών» στις δαπάνες του ΠΔΕ ανήλθε σε 1.584 εκατ. ευρώ ή το 36,4% των προβλεπόμενων δαπανών!

«Έτσι, μπορώ κι εγώ να πετύχω πρωτογενές πλεόνασμα», λέει ο σοφός λαός…

ΔΕΚΟ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΒΕ - Μείωση 8% στις συντάξεις

Επιλεκτικές περικοπές συντάξεων, μεσοσταθμικά 8% για τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών και δραχμικές για το ΤΕΒΕ (220 ευρώ), με ταυτόχρονο συνδυασμό 8 μέτρων, παρουσίασε χτες στην τρόικα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης,.

Στόχοςείναι να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και να περιοριστεί η εισφοροδιαφυγή, ώστε να εισρεύσουν έσοδα της τάξης των 2 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού με τους τροϊκανούς, τέθηκε από τους δανειστές το θέμα της καθυστέρησης στη λήψη απόφασης εξισορρόπησης των εισφορών των ΔΕΚΟ και των τραπεζών στα όρια του ΙΚΑ και της παράλληλης μείωσης στις συντάξεις στα συγκεκριμένα Ταμεία.

Οι δανειστές ζήτησαν μειώσεις της τάξης του 8% μεσοσταθμικά, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι απώλειες που θα έχουν τα Ταμεία αυτά, τα οποία έχουν από το 2008 ενσωματωθεί στο ΙΚΑ και επέκριναν την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για καθυστερήσεις.

 
 

Έξοδος από το ευρώ χωρίς ανατροπή του πολιτικού συστήματος θα είναι καταστροφή.

Όλοι σχεδόν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Το λένε οι εγκυρότεροι διεθνείς οικονομολόγοι. Το λέει το ίδιο το ΔΝΤ όταν ομολογεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και καλεί την Ευρωζώνη να «κουρέψει» το χρέος. Αυτό όμως δεν το συζητούν κάν οι ευρωπαϊκές ελίτ, κρυπτόμενες πίσω από τη γερμανική κυβέρνηση, η μεθοδολογία της οποίας εξυπηρετεί και τα δικά τους συμφέροντα.

Μία μόνο είναι η εναλλακτική λύση και την ξέρουν οι πάντες...
Δραστική περικοπή του δημοσίου χρέους και επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι.

Όμως τυχόν επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα, την οποία θα διαχειριστεί το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που μας κατέστρεψε, θα είναι σκέτη τραγωδία. Οι ζωές μας θα είναι λάφυρο στα χέρια μαυραγοριτών και κερδοσκόπων. Έχουν λοιπόν δίκιο όσοι το υποστηρίζουν αυτό. Μόνο με ένα άλλο δημοκρατικό και ελεγχόμενο απόλυτα από την ελληνική κοινωνία και όχι από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και των ντόπιων νταβατζήδων, πολιτικό σύστημα, θα υπάρξει απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος και διάσωση της χώρας και του Έθνους.

Επομένως, πριν από οποιαδήποτε σκέψη για εναλλακτική λύση, θα πρέπει να μπει ως πρόταγμα στη σκέψη μας, η δημοκρατική ανατροπή του ισχύοντος πολιτικού συστήματος.

 
 

Το μίξερ του Αντώνη

Το μίξερ είναι μια συσκευή στην οποία μπορείς να εισάγεις διαφορετικά πράγματα και να τα μετατρέψεις σε ενιαίο χυλό. Αν ρίξεις κολοκοτρώνηδες και wi-fi μπορεί και να βγάλει κάτι τέτοιο, όπως στη φωτό. Πάνω κάτω αυτή ήταν η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον υπάλληλο του. Πολτός κενολογίας.







Kokokotronis-sam

antistachef

ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ τον πολίτη αφού κατάσχουν τα χρήματα του! Πώς μπορούμε να επιβιώσουμε;

Γράφει: Χρήστος Παπαπαναγιώτου Frik
Οι τράπεζες κατάσχουν από το πρώτο ευρώ ότι κατάθεση υπάρχει….
Όταν ένας πολίτης έχει δυο και πλέων λογαριασμούς σε τράπεζες…
εφόσον έχει οφειλές προς την εφορία, δάνεια, κλήσεις τροχαίας, οφειλές προς δήμους… τότε η τράπεζα χωρίς το όριο τον 1.000 ευρώ κατάσχει από το πρώτο ευρώ κάθε ποσό!

Σε ερώτηση μου στον υφυπουργό ανάπτυξης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ, σε περίπτωση που κάποιος δικός μου άνθρωπος καταθέσει στον λογαριασμό μου 20 ευρώ γιατί εγώ πεινάω και δεν έχω να φάω, αν η τράπεζα θα μου πάρει αυτά τα χρήματα αν έχω οφειλές προς την εφορία ή άλλο δημόσιο τομέα ή ακόμα και σε δάνεια…. Απέφυγε να μου απαντήσει κατεβάζοντας το κεφάλι του!

Ε ναι είναι αλήθεια λοιπόν….
Αν στην ΚΥΠΡΟ έπαιρναν κάποια χρήματα πάνω από 100.000 ευρώ… τώρα αν αυτό που κάνουν στην Ελλάδα δεν είναι κλεψιά.. τι να πω;
Τώρα για να μπορεί κάποιος να επιβιώσει… για να του στείλει κάποιος χρήματα, μπορεί να το κάνει μέσω του ταχυδρομείου!!!!

Από εδώ και πέρα μη βάζετε χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς! Να έχετε μόνο ένα τραπεζικό λογαριασμό που θα είναι μόνο για τη μισθοδοσία σας.
Όσο για την κάρτα που πριν την ονόμαζαν «κάρτα του πολίτη» και τώρα την εμφανίζουν σαν «κάρτα αποδείξεων»… είναι μόνο και μόνο για να ακυρώσουν το ρευστό από την αγορά και να στείλουν στον τάφο κάθε πολίτη που δεν έχει δυνατότητα να έχει παροχές από εργασία – δουλεία ώστε να είμαστε πια σωστά ρομπότ με ολοκληρωτικό έλεγχο.

Όσο για το ζήτημα των χαμένων παιδιών και το εμπόριο βρεφών.. αφού τώρα πια κάθε βρέφος που γεννιέται έχει άμεσα το ΑΡΙΘΜΟ ΑΜΚΑ ΤΟΥ σε λίγο για την - και καλά - προστασία του θα ζητούν στην αρχή το τσιπάρισμα και πιο μετά την υποχρεωτική στάμπα με τσιπ στα παιδιά μας!

Με λίγα λογία ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ & Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! 


 

Ενταση έξω από το υπ. Οικονομικών από διαμαρτυρία καθαριστριών - ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε έξω από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

Αστυνομικοί που περιφρουρούν και τις δυο εισόδους περικύκλωσαν τις απολυμένες καθαρίστριες, προκειμένου να τις απωθήσουν.

Νωρίτερα, οι απολυμένες καθαρίστριες αποδοκίμασαν το Γενικό Γραμματέα, που εισήλθε στο κτήριο.

Οι ίδιες απαιτούν να μιλήσουν με κάποιον από τους επικεφαλής του υπουργείου ζητώντας την ανάκληση της απόλυσής τους.

Να σημειωθεί ότι οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών από χθες βρίσκονται ξανά σε κινητοποιήσεις και όπως και χθες, έτσι και σήμερα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο της Καραγιώργη Σερβίας.


Έρχεται ο «Μεγάλος Αδελφός» του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς! Φόβοι για τυφλές κατασχέσεις για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

- Στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής, υποστηρίζει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος
- Οι τράπεζες δε θα γνωρίζουν ποιοι πελάτες τους ελέγχονται
- Σε αναβρασμό μικροκαταθέτες μήπως γίνουν κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους
- Σε... πανικό και οι διακινητές μαύρου χρήματος που θα χάσουν το... άσυλο

Στον... ανένδοτο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στη φοροδιαφυγή φαίνεται πως επιτρέπονται όλα. Ακόμη και η πρόσβαση χωρίς άδεια και με συνοπτικές διαδικασίες σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.

Το ΣΔΟΕ ελπίζει πως μέσα στον επόμενο μήνα θα αποκτήσει πρόσβαση σε εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς. Τότε, θα τεθεί σε ισχύ το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών.

Στο στόχαστρο των... e-ράμπο του ΣΔΟΕ θα μπουν υποθέσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ή παράνομου πλουτισμού, ανάμεσά τους και οι γνωστές... λίστες (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν) 

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, επιλεγμένη ομάδα διαπιστευμένων ελεγκτών θα αποκτά online πρόσβαση για να παρακολουθεί το ύψος των καταθέσεων και την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, με στόχο τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα έχουν τη δικαιοδοσία να προχωρούν με διαδικασίες εξπρές στην άρση του τραπεζικού απορρήτου και μάλιστα σε 24ωρη βάση!

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ, αναφέρει τη δημοσίευμα, το πλεονέκτημα των ελεγκτών θα είναι πως οι κινήσεις τους θα γίνονται χωρίς να το γνωρίζουν ούτε καν οι ίδιες οι τράπεζες! Και αυτό για να αποκλειστεί το ενδεχόμενοι οι καταθέτες να ενημερωθούν από την τράπεζα!

Ανησυχία στους μικροκαταθέτες

Αυτό φυσικά έχει προκαλέσει πανικό στους μικροκαταθέτες, που πιστεύουν πως αυτός είναι ένας τρόπος για να βάλει «χέρι» το κράτος στις καταθέσεις τους, κυρίως αν έχουν χρέη στο Δημόσιο.
Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έγιναν γνωστές αρκετές υποθέσεις «τυφλών» κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στο Δημόσιο.
 
http://www.newsit.gr/

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ BBC: Η Ελλάδα είχε 2 δις πρωτογενές πλεόνασμα από το β’ εξάμηνο του 2011! ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΕ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΔΟΛΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ…

Ιδού λοιπόν πως θα “πληρωνόντουσαν μισθοί και συντάξεις” και που θα “βρίσκονταν τα λεφτά”. Είχαν ήδη βρεθεί από την αφαίμαξη των Ελλήνων. Στόχος όμως ήταν η ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στους απατεώνες τοκογλύφους που γέμισαν με δισεκατομμύρια τα ταμεία τους. Και ακόμα γεμίζουν…

Αυτό είναι το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο επικαλείται σήμερα η κυβέρνηση… Είχε επιτευχθεί από το 2011, με την μαζική αφαίμαξη του Ελληνικου λαού. Τα λεφτά όμως φορτώθηκαν σε βαλίτσες και έφευγαν έξω για την πληρωμή των τοκογλύφων, ενώ στο εσωτερικό υπήρχε η καραμέλα “που θα βρείτε τα λεφτά” και “αν βγούμε από το μνημόνιο θα πτωχεύσουμε”!

BBC Μια ειδηση που αποσιωπήθηκε παντελώς! Το δεύτερο εξάμηνο του 2011, η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι ήταν σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!

Την ύπαρξη όμως αυτού του πλεονάσματος είχε παραδεχθεί ακόμα και η Λούκα Κατσέλη, στην διημερίδα του Interpost όπου είπε επί λέξη: “Έχουμε καταφέρει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011, να έχουμε όχι έλλειμμα αλλά πρωτογενές πλεόνασμα στον τακτικό προϋπολογισμό, ύψους 831 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι εσωτερικοί πόροι αρκούν, με πρόσθετες θυσίες, να καλύψουν τις δαπάνες μας για μισθούς και συντάξεις και για άλλες βασικές υπηρεσίες του δημοσίου!!!”

Αυτό δικαιώνει απόλυτα και όλους εμάς στο Ολυμπία που από την πρώτη στιγμή αποδείξαμε πως η Ελληνική οικονομία μπορούσε να σωθεί με απλά μέτρα, εσωτερικές αλλαγές και εντός των αγορών! Η συμμορία του μνημονίου όμως, με τους Τιτανικούς, τα Τ3 – Τ10 και την τρομολαγνεία εξόδου από το Ευρώ (μέγα ψέμμα), είχε ως μοναδικό σκοπό την εκποίηση του δημοσίου πλούτου που γέμισε τα ταμεία συγκεκριμένων συμφερόντων. Τα καθάρματα των CDS, το ΔΝΤ το οποίο παρέπεε πριν το μνημόνιο, της “πράσινης ανάπτυξης” και των Vulture Funds που ακόμα “πανε ταμείο” αποκομίζοντας δις από το αίμα του Ελληνικού λαού.

Το ότι αυτή η αναφορά του BBC αποκρύφθηκε παντελώς για να επικρατήσει το ψεύδος και η ληστεία του PSI, ενώ σήμερα το πρωτογενές πλεόνασμα εμφανίζεται ως “μεγάλη επιτυχία”, αποκαλύπτει ότι η συμμορία που πέταξε την Ελλάδα έξω από τις αγορές είναι συνεργός σε ένα έγκλημα, που δεν έχει γίνει στη νεώτερη ιστορία σε άλλη χώρα της Δύσης.

Γι’ αυτό και η εισαγγελική παραγγελία Πεπόνη με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη, είναι ακόμα στα συρτάρια της βουλής…

Διαβάστε:

http://www.bbc.co.uk/news/business-16746455

Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου.Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι η χώρα πλήρωσε το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23% περισσότερο σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα εισαγωγικά της συντάκτριας).


Η Στέφανι Φλάντερς σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!!!Υπενθυμίζεται ότι το κεφάλαιο το έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές και τώρα μας “φεσώνουν” με τους τόκους. Σημειώνεται επίσης, ότι το καθεστώς θέλει να εξομοιώσει την Ιταλία με την Ελλάδα επιβάλλοντας τη λογική ότι και οι άλλες Χώρες της Ευρώπης τα ίδια υφίστανται, επειδή δανείσθηκε πρόσφατα με επιτόκιο 1,9%…

26 January 2012 Last updated at 14:23 GMT
Tables are turning on Greek debt deal
The time for reaching a Greek debt deal is fast running out. That’s one thing everyone can agree on here in Davos.
But what’s less often noticed is that the balance of power around the negotiating table has also shifted lately; against the Eurozone institutions and politicians who most want to see a deal, and in favour of the Greeks themselves.

There are three reasons for this shift.
First, the need for more debt relief for Greece has become even more blindingly apparent.
Second, it has become clear that the official sector has to contribute if it’s going to happen politely.
Finally, and more quietly, the Greek government has slashed its way to a primary budget surplus: as of now it is only borrowing money to pay off the debt. That could change things quite a bit.

Skyrocketing cost
Let me say a bit more about all of this. To see the need for greater debt relief, you need only look at the skyrocketing cost of servicing Greek debt. For all the “cheap” loans flowing to Greece from the Europeans and the IMF, the Greek government had to pay 23% more in debt interest in 2011 than in 2010.

Forecasts for its total debt relative to GDP get revised up almost every week and look less and less plausible.

The second new reality follows directly from the first. To put it bluntly, the truth is slowly dawning that no “voluntary” arrangement to cut the value of debt held by the private sector is going to provide Greece with enough relief.

Either the haircut for the private sector has to be a lot more than 50%, in which case it is very unlikely to be classed as “voluntary” by any stretch of the meaning of that word, or the stock of debt that’s part of the deal needs to grow to include bonds held by public sector institutions like the ECB, which has bought around €40bn (£34bn; $53bn) of them.

As we have seen this week, Germany and the ECB are still dead set against this.
They say it might not be legal under the Treaty. They also think, reasonably enough, that there’s an important principle at stake. If the official sector runs into a burning building when the private sector are all running out, the rescuers shouldn’t be the ones to get burned.

But, you might say, that is why firemen have trouble getting insurance. It’s a dangerous line of work no matter how much protective clothing you have.

Maybe it’s not fair, but if the Germans want their first – and supposedly last – foray into “private sector involvement” to happen in an orderly way, it’s looking as though they’re going to have to swallow some losses for the ECB, or find some other way for the public sector to be involved.

Ambitious debt reduction
You might ask why any of this strengthened the hands of the Greeks, as I suggested at the start.
One reason is that the IMF is now firmly behind a more ambitious debt reduction. As we have seen this week, the IMF’s managing director is also on Greece’s side pushing for public sector involvement in the deal.

But another key factor, which few seem to have tumbled to, is that the costs to Greece of the government walking away from the table and suffering a disorderly default have fallen noticeably since last summer, at least when compared to any plausible (orderly) alternative.
The key to this is to look at the Greek government’s budget outturns for the second half of 2011, published earlier this month.

As Graham Turner of GFC Economics has noted, these show a real step-change in the effort to cut spending and actually collect more Greek taxes.

You’ll remember it was the Greeks’ inability to get a grip on spending or taxes in the first half of 2011 that caused the big overshoot in their deficit, and such paroxysms in Berlin and Brussels (not to mention the markets).

The primary budget – excluding debt interest payments – for the first 6 months of the year had a deficit of €5.1bn, which was almost exactly the same as the year before.
Tax revenues had fallen by more than 5%, year-on-year, and non-interest spending had risen by more than 8%.

That was when the fiscal equivalent of Eurozone special forces parachuted into Athens as part of the second rescue package, with EU tax officials seconded to the Greek finance ministry. If the numbers are to be believed, they have made a massive difference.

In the second half of 2011 the latest figures show tax revenues up 1.4% year on year and non-interest spending falling by an impressive 7.4%. As a result, the Greeks seem to have managed a 1.8bn euro primary surplus in that period: the overall deficit was still massive, but all that borrowing was going toward debt interest, not domestic spending.
Less terrifying Here’s why this matters: traditionally, countries that need a massive write-down of debt will try very hard to avoid a disorderly default when they are still borrowing from the markets to fund basic government services.

However, the balance of arguments shifts a bit, when they “only” need to raise money in the markets to service their debt. Further budget cuts, simply to pay investors their interest, are harder to defend politically. And the immediate fallout for basic services of losing access to the markets gets slightly less terrifying.

Don’t get me wrong. If it happens, as so many people now expect, a full-blown Greek default would still be horrendous for its financial system, and its domestic economy – at least in the short run. (That’s quite apart from the impact on its eurozone neighbours. I’m only thinking here about the implications for Greece.)

For all that, the balance of costs and benefits to Greece relative to the current path is not what it was years ago, when it’s primary deficit was 5% or 6% of GDP.
And, let’s face it, the stick-with-it scenario is not looking so hot either.
Earlier this week, the IMF’s chief economist, Olivier Blanchard, spoke eloquently about the dangers of the crisis.

He noted that one of the more pernicious things about the current situation was that countries under pressure were doing the “right thing” in terms of budget cuts, but were not getting rewarded for it, either by the markets or by their supposed eurozone allies. That’s more than unfair; it’s dangerous.
The irony is that Germany’s very emphasis on putting fiscal tightening before everything else has actually now put Greece in a stronger position to default.

If that is not what Angela Merkel intended to happen, she will almost certainly need to give some ground in these debt negotiations to prevent it. Assuming it is not already too late.

Stephanie Flanders
Economics editor

Πηγές: BBC, Λευτεριά,

Επιλεκτικές ευαισθησίες και μόνιμες υποκρισίες.

Ελλάδα του 2013: Ένα σύντομο ανέκδοτο που σε κάνει να σκας στα γέλια μονομιάς, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσε πολύωρους λυγμούς:

-) Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, μεροκαματιάρηδες και μαριονέτες όλων των κομμάτων τρέμουν στη σκέψη ότι, σε κάποια στιγμή, ο κοιμισμένος λαός θα ξεσπάσει εναντίον των πραγματικών υπεύθυνων της εξαθλίωσης του. Αποτέλεσμα; Έχουν παρανοήσει με την καταδίκη της βίας. Καταδικάζουν τη βία, από όπου και αν προέρχεται, εκτός από το κράτος και τους υπηρέτες του. Σκέφτονται να κάνουν υποχρεωτική την καταδίκη της βίας τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα, όπου η κίνηση στους δρόμους θα σταματάει, οι πεζοί θα κάνουν στην άκρη και όλοι μαζί θα καταδικάζουμε τη βία. Έτσι, με τη λεκτική καταδίκη της βίας θα ξεμπερδέψουμε με τη βία.

-) Τι και αν όλα τα οικονομικά μέτρα των τελευταίων ετών τροφοδοτούν τη βία, αυξάνουν την ανεργία, την φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση; Τι και αν όλα τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί και γιγαντώνουν τη βία, όχι μόνο δεν καταδικάζονται, αλλά υμνούνται και παρουσιάζονται σαν σωτήρια και αναπτυξιακά; Πόσο πιο εμετική μπορεί να γίνει αυτή η κατάσταση, όπου όλοι καταδικάζουν τη βία, αλλά την ίδια ώρα, αποθεώνουν και ανέχονται τα μέτρα που την αυξάνουν;

-) Κάθε δολοφονία αφήνει πίσω της τουλάχιστον ένα πτώμα. Η πρόσφατη δολοφονία έξω από τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο σκότωσε δύο νεαρά άτομα. Κάποιος τους εκτέλεσε. Το ίδιο έγινε και στο Κερατσίνι, όταν ο Ρουπακιάς ομολόγησε ότι σκότωσε τον Φύσσα. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πτώματα δεν αφήνουν πίσω τους μόνο οι δολοφονίες. Πτώματα αφήνουν πίσω τους και οι αυτοκτονίες και κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις αυτοκτονίες που συμβαίνουν εξαιτίας της κρίσης. Καλώς ή κακώς, αυτές δεν συγκινούν ούτε τους πολιτικούς, ούτε τους μαλάκες που τους ψηφίζουν, ούτε τους δημοσιογράφους.

-) Ο Σαμαράς υπόσχεται δωρεάν Wi-Fi για όλη την Ελλάδα. ο Πρετεντέρης συνεχίζει το προκλητικό γλύψιμο σε κάθε άτομο που τα έχει καλά με τα αφεντικά του, τα ΜΜΕ θέλουν να επαναφέρουν με το ζόρι τον Καρατζαφέρη στην Βουλή, η επίσημη ανεργία πλησιάζει το 30%, τα μαγαζιά άνοιξαν τις Κυριακές και γέμισαν από ηλίθιο κόσμο, οι έλληνες έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκορ καταγεγραμένης βλακείας και τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές. Βασικά, δεν τις αξίζουμε κιόλας.

IMF FUCK OFF

Η δημοκρατική βία

Είναι απορίας άξιο για το πως μερικοί αντιλαμβάνονται την δημοκρατία. Είναι δημοκρατία τάχα να δίνεις συνέντευξη σε οικογενειακό κανάλι ως πρωθυπουργός την ώρα που απαξιείς να μεταβείς στο κοινοβούλιο και να συζητήσεις με τους εκπροσώπους που ανέδειξε ο λαός; Απαξιείς τον λαό που τους ψήφισε επειδή δεν ψήφισε το δικό σου κόμμα;

Είναι δημοκρατία να περνάς νόμους με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει κανείς και αν αντιδράσει κάποιος δικός σου βουλευτής να τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας;

Αν περιμένει κάποιος να υποστηρίξω κάποια πλευρά από αυτούς που διέπραξαν τις τελευταίες δολοφονίες λόγω της παραπάνω εισαγωγής είναι γελασμένος. Σε αυτή την χώρα κανείς δεν περισσεύει. Όλοι είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαίωμα στην ζωή, την αξιοπρεπή ζωή.

Αλλά για στάσου λίγο. Γιατί να βαφτιστώ τρομοκράτης είτε ακραίος όταν αντιδρώ στις Σκουριές; Αν άνοιγε μια χωματερή δίπλα στην κατοικία του πρωθυπουργού ή κάποια χρυσωρυχεία δεν θα αντιδρούσε στο ενδεχόμενο να μολυνθεί ο περιβάλλοντας χώρος; Ή επειδή είναι πρωθυπουργός έχει πιο πολλά δικαιώματα ή δίκαια; Έχει μήπως ξεχάσει ότι έχει εκλεγεί για να υπηρετεί τους πολίτες; Θυμάμαι που έλεγαν οι παλιοί πως όταν δεν ενεργούσες με τα χρηστά ήθη της επταετίας σε φώναζαν «παλιοκομμούνα». Μήπως έχουμε δικτατορία κύριε πρωθυπουργέ; Γιατί τώρα όποιος αντιδρά στις αυθαιρεσίες σας βαφτίζεται ή τρομοκράτης ή ακραίος.

Είναι δημοκρατία κύριε πρωθυπουργέ τον καιρό που οι λαϊκές κινητοποιήσεις ήταν στα πάνω τους να βάζεις παρακρατικούς – «αναρχικούς» - κουκουλοφόρους οι οποίοι έπαιρναν πολεμικό υλικό πίσω από κάτι θάμνους που τα είχαν αφήσει κάποιοι αστυνομικοί (υπάρχει άπειρο φωτογραφικό υλικό) για να φοβίσεις τον κόσμο και να τον κλείσεις στο σπίτι του; Είναι δυνατόν σε μια δημοκρατία να επικρατεί φόβος κύριε πρωθυπουργέ;

Είναι δημοκρατία κύριε πρωθυπουργέ την στιγμή που τα έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης πέρυσι ήταν μηδαμινά και πολύ λιγότερα από το αν μειώνατε την φορολογία να συνεχίζετε και φέτος μετά από τα περσινά θύματα του κρύου την ίδια τακτική; Τι είναι αυτή η τακτική; Μαθήματα υποδούλωσης και καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας; Ή μήπως φταίει η τρόϊκα; Την τρόϊκα ψηφίσαμε κύριε πρωθυπουργέ ή εσάς;

Ένα ακόμα μάθημα υποδούλωσης κύριε πρωθυπουργέ είναι την ώρα που γνωρίζουν και οι πέτρες ότι χρήμα στην πλατιά μάζα του λαού δεν υπάρχει έτσι και αλλιώς να ανοίγετε μέσω του υπουργείου ανάπτυξης τα καταστήματα 8 Κυριακές τον χρόνο. Είστε σίγουρος πως αυτά τα μεροκάματα των Κυριακών θα τα πληρωθούν οι εργαζόμενοι ή μήπως θα γίνουν και αυτά σαν τις υπερωρίες που δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά δεν τις πληρώνονται;

Και κάποιοι άλλοι κύριοι που βγήκαν σε ρεπορτάζ των ειδήσεων και επικροτούσαν αυτή την ενέργεια μήπως έχουν μάνες, αδερφές ή συζύγους που δουλεύουν πλέον και τις Κυριακές; Οι εργατικές κατακτήσεις και οι λαϊκές απαιτήσεις πάνε περίπατο κύριε πρωθυπουργέ στο όνομα της ανάπτυξης;

Ας γελάσω, ποια ανάπτυξη κύριε πρωθυπουργέ; Αυτήν την ανάπτυξη που η μια μετά την άλλη μεγάλες Ελληνικές εταιρείες κλείνουν;

Και η εμφυλιοπολεμική ρητορεία σας κύριε πρωθυπουργέ και αυτή δημοκρατία είναι; Θέλετε να επανέρθουμε στην δεκαετία του 50’ και του 60’ κύριε πρωθυπουργέ; Τα ακροδεξιά μεγαλοστελέχοι σας κύριε πρωθυπουργέ γιατί δεν τα στέλνετε στο σπίτι τους; Μήπως σας λείπουν ψηφαλάκια και στο όνομα αυτών ποδοπατάτε την δημοκρατία;

Την αριστερά την κατέβασε από τα βουνά ο ιδρυτής του κόμματος στο οποίο τώρα είστε αρχηγός, θέλετε να ξαναβγούν στα βουνά ή θέλετε να το βουλώσουν; Πιστεύετε ότι όταν αναγκάζετε ή εκφοβίζετε ανθρώπους ώστε να το βουλώσουν είναι δημοκρατία κύριε πρωθυπουργέ;

Εάν έμπαινε κάποιος ληστής στο σπίτι σας θα το βουλώνατε κύριε πρωθυπουργέ; Γιατί εσείς με όλη την παρέα σας δεν είστε τίποτε άλλο από ένας ληστής. Ληστεύετε αξιοπρέπειες, ληστεύετε ζωές, ληστεύετε όνειρα την ίδια ώρα που ο πρότερος βίος του κόμματός σας αλλά και των συγκυβερνώντων είναι μέσα στην μπόχα και την δυσωδία.

Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι βία τότε τι άλλο μπορεί να είναι; Πόσοι πιστεύετε ακόμα ότι θα αυτοκτονήσουν και δεν θα βγουν να ζητήσουν τα αυτονόητα κύριε πρωθυπουργέ γιατί ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ όπως θα θέλατε να πιστεύει η κοινή γνώμη.

Νομίζετε ότι θα διαπράξετε και άλλα ακόμα εγκλήματα χωρίς καμιά αντίδραση; Θα βαφτίσετε όλους τους Έλληνες πολίτες ακραίους και τρομοκράτες; Κάντε το, αλλά το τέλος αυτής της διακυβέρνησης θα είναι εξίσου βίαιο όσο ήταν και αυτή.

Και δεν μιλώ ούτε για μαχαίρια ούτε για καλάσνικοφ ούτε για ρόπαλα. Ο καθημερινός Έλληνας πολίτης δεν είναι τραμπούκος όπως τα συναιτεράκια σας της χρυσής αυγής. Ο καθημερινός ο Έλληνας πολίτης είναι ή θα γίνει αγωνιστής για να σταματήσει το έγκλημα που διαπράττεται.

Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας

ΠΗΓΗ