EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τα "BSB" στην Πάτρα απέλυσαν 2 πωλήτριες που απέργησαν την Κυριακή. Άλλες 2 αλυσίδες απειλούν

Σε αντίποινα για τη σθεναρή αντίδραση που είχαν στο εγχείρημα του ανοίγματος των καταστημάτων της περασμένη Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας προχώρησαν πριν καλά – καλά περάσουν δυο εικοσιτετράωρα εμπορικές αλυσίδες που εδρεύουν και στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.
Η πρώτη κοινοποίηση απόλυσης ήρθε από γνωστή αλυσίδα ενδυμάτων (B.S.B) προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.
Εκβιασμοί καταγγέλλονται και σε γνωστή αλυσίδα αθλητικών ειδών ενώ για σκηνικό εκφοβισμού και στα καταστήματα ΖΑΡΑ κάνουν λόγο μέλη της διοίκησης του συλλόγου των εμποροϋπαλλήλων.
Απούσα η επιθεώρηση εργασίας
 Σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο που έπαιξε το γραφείο της επιθεώρησης εργασίας στην Πάτρα γίνονται την ίδια ώρα από το προεδρείο των Εμποροϋπαλλήλων καθώς όπως αναφέρεται πως το γραφείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και οι καταγγελίες που έπρεπε να γίνουν την Κυριακή δεν είχαν αποδέκτη

Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να παραμείνει η ποινή της τριετούς φυλάκισης στον Μαντέλη για τη Siemens

Πρόταση να παραμείνει η ποινή της τριετούς φυλάκισης στον Τάσο Μαντέλη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο κ. Πλιώτας πρότεινε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να απορριφθεί η αίτηση του πρώην υπουργού, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών που του επέβαλε τριετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα που είχε πάρει ως χορηγία από τη Siemens το ποσό των 450.000 μάρκων.

Στην πρότασή του, ο Αντεισαγγελέας υποστήριξε ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ότι δεν παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, ούτε τον κανόνα της δίκαιης δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής, ο Τάσος Μαντέλης τον Μάιο του 2010 κατέθεσε ότι ήταν αποδέκτης δύο εμβασμάτων ύψους 200.000 και 250.000 μάρκων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι είχαν ανοιχθεί στο όνομα του κουμπάρου του Γιώργου Τσουγγράνη με τον κωδικό «A. Rocos» και το επίμαχο ποσό ήταν προεκλογική χορηγία της Siemens.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

πηγη

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός ή... τσαρλατάνος;

(γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ)

Κύριοι βουλευτές της ΝΔ,
Κύριοι Βουλευτές,

Το μεγαλύτερο της μέρος αποτελούσε επίθεση του Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ, στους ΑΝΕΛ, στη Χρυσή Αυγή, αφορούσε τα «δύο άκρα» του και άλλα που σκοπό είχαν να πείσουν τον κόσμο ότι αυτός αποτελεί τη μοναδική λύση.

Το πόσον γυμνός είναι ο «Βασιλιάς» μπορείτε να το διαπιστώσετε στο κατωτέρω ουσιατικό απόσπασμα της συνέντευξης του που αφορούσε το οικονομικό. Έτσι:
  • Την ανεργία των νέων είπε ότι θα την αντιμετωπίσει «βαφτίζοντας» τους όλους σπάνιους επιστήμονες και «εφευρέτες» με επιπλέον όρο να δεχθούν μεγάλες ξένες εταιρείες να έρθουν στην Ελλάδα και να τους χρησιμοποιήσουν.
  • Ανέφερε γι’ αυτό ορισμένα γελοία παραδείγματα που δείχνουν πόσο αιθεροβάμων είναι (πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου εκτός από το ότι ήταν ο πρώτος ολετήρας της Ελληνικής οικονομίας εύρισκε και πολύ ωραίες εκφράσεις εξαπάτησης των Ελλήνων ως ετεροχρονισμός, αιθεροβάσμων, ρετιρέ, φως στην άκρη του τουνελ, αναδόμηση κτλ)
  • και πόσο στον καταστροφικό για τους Έλληνες νεοταξικό του κόσμο υποτέλειας ζει.
  • Είτε πιστεύει αυτά που λέει, είτε τα λέει για να «πείσει» τους Έλληνες. Ίσως, όχι ίσως σίγουρα,  το τελευταίο ακόμα χειρότερο.

«Έλυσε» επίσης το πρόβλημα της απασχόλησης των νέων λέγοντας «υπερήφανα» ότι,
  • «Η Nokia ήρθε και κάνει 150 νέες θέσεις εργασίας, η ΙΒΜ ήρθε εδώ πέρα η Πρόεδρος, ήρθε ο Πρόεδρος της Google ..»

Επίσης και το «σπουδαιότερο»,
  • «τελειώνει» το πρόβλημα ανεργίας των νέων μας με το Wi Fi που τους έταξε ο Σαμαράς.
  • Κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει τι είναι το Wi Fi (ή να τον παραπέμψει στον «ατσίδα και σπίρτο» σε αυτά συμμαθητητή του και συνολετήρα της Ελλάδας)
  • γιατί προφανώς έχει πλήρη άγνοια ο άνθρωπος.
Ακόμα το θέμα της σωτηρίας της Ελλάδας το ανήγαγε σε θέμα νεοταξικής υπερνεοφιλελεύθερης πίστης λέγοντας «πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι θα βγούμε από την κρίση».
  • Με σας, ούτε στη Δευτέρα Νεοταξική σας «παρουσία» κύριε Σαμαρά.

Να σας θυμίσω επίσης κύριε Σαμαρά τι είπε η κ. Μπακογιάννη που είναι απόλυτα ορθό.
  • Χωρίς επαναλειτουργία είπε, των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων τίποτε δεν μπορεί να γίνει με την ανεργία,
  • γιατί όπως πολύ επίσης ορθά αναρωτήθηκε, «πόσες χιλιάδες από τα 4.000.000 πραγματικούς ανέργους» (ο μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό δικός μου) θα απασχολήσουν οι μάλιστα φανταστικές σας, συμπληρώνω,  επενδύσεις;;
  • Απεναντίας, τα ξεπουλήματα σας που τα βαφτίζετε «επενδύσεις» και η συνεχής  «εσωτερική υποτίμηση» σας προκαλούν όλο και λιγότερο κυκλοφορούν χρήμα στην αγορά που κλείνει βαθμιαία όλες τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και προκαλεί μεγαλύτερη ανεργία.

Είναι δυνατόν όμως κ. Σαμαρά εδώ και τρία χρόνια να μην έχετε αντιληφθεί το «λάθος» που επεσήμανε ακόμα και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σούλτζ και να συνεχίζετε το ίδιο «λάθος»; 
  • Η απάντηση είναι όχι.
  • Από την αρχή μετέχετε εις το ηθελημένο νεοταξικό λάθος της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας (Ρέσλερ),
  • προκειμένου να ξεπουληθούν τα πάντα (Δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος, χωράφια, πολυτελή σπίτια και άλλα σπίτια)
  • και να μην μείνει τίποτε στο κράτος όπως κραύγαζαν αρρωστημένα και νεοταξικά συνεργάτες σας.
  • Και το σπουδαιότερο εσείς ένας εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα εκτός του ότι καταστρέψατε εσκεμμένα (εσωτερική υποτίμηση) τους Έλληνες, τους υποδουλώσατε στους Γερμανούς σας.
  • Ντροπή σας κύριε Σαμαρά

Κύριε Σαμαρά.

Η μόνη ελπίδα για τον τόπο είναι να απαλλαγεί αμέσως από τους δηλωσίες, εσάς και τον κ. Βενιζέλο σας, για να μπορέσει ο τόπος να προχωρήσει στα γνωστά σε κάθε εχέφρονα μέτρα σωτηρίας του τόπου.

Εκτός ΙΚΑ όσες επιχειρήσεις δεν ρυθμίζουν τις οφειλές εντός 10 ημερών

«Εκτός ΙΚΑ» τίθενται τα επόμενα 24ωρα-καθώς δεν θα μπορούν να υποβάλουν Ανακεφαλαιωτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για την ασφάλιση του προσωπικού τους- όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλές και δεν τις ρυθμίζουν εντός δέκα ημερών από την παραλαβή των ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων (e-mail ή και sms) που αρχίζει να αποστέλλει το Ταμείο.

Τη «φραγή» στην ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων των ασυνεπών εργοδοτών, τη διεκδίκηση των απλήρωτων εισφορών (1 δισ. φέτος και 5-6 δισ. ευρώ, από προηγούμενα έτη) και τον αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό έλεγχο, σε μηνιαία βάση, των υποβαλλόμενων ΑΠΔ και των ποσών που αντιστοιχούν στις δηλώσεις των επιχειρήσεων, ανακοίνωσαν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, στο εννεάμηνο του 2013 οι αποκλίσεις μεταξύ των εισφορών που δηλώθηκαν με την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και των ποσών που πληρώθηκαν φτάνουν τα 720 εκατ. ευρώ και σε ετησιοποιημένη βάση το 1 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο της απόφασης (και δέσμευσης απέναντι στην τρόικα) για «χτύπημα» της εισφοροδιαφυγής και «κάλυψη» μέρους του χρηματοδοτικού κενού από τις απλήρωτες εισφορές, οι Γ. Βρούτσης και Ρ.

Σπυρόπουλος ανακοίνωσαν τέσσερα μέτρα άμεσης εφαρμογής:
1. Από 6 Νοεμβρίου, θα γίνονται αυτόματες διασταυρώσεις των υποβληθεισών μηνιαίων εισφορών σε σχέση με τις καταβληθείσες. Σε περίπτωση απόκλισης, θα εκδίδεται μηχανογραφικά Πράξη Επιβολής Εισφορών, η οποία θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στον οφειλέτη και όσοι δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν τις οφειλές θα χάνουν το δικαίωμα υποβολής μέσω διαδικτύου της ΑΠΔ του επόμενου μήνα (θα «περνούν» υποχρεωτικά από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ όπου θα τους ζητείται να τακτοποιήσουν τις οφειλές για να υποβάλλουν ΑΠΔ).

2. Αποστέλλονται περί τις 200.000 ειδοποιητήρια σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από προηγούμενα χρόνια για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές αφού δεν θα μπορούν να υποβάλλουν ΑΠΔ.

3. Επεκτείνεται ο έλεγχος των εισφορών των ΑΠΔ με τα στοιχεία που δηλώνονται στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» σε σχέση με τα ακριβή στοιχεία των μονάδων αυτών στη δήλωση ασφάλισης μέσω των μηνιαίων ΑΠΔ και, σε περίπτωση διαφοράς, επιβάλλεται το υψηλό πρόστιμο των 10.550 ευρώ ανά εργαζόμενο. Ο έλεγχος θα επεκταθεί από την 1η Ιανουαρίου 2014 και ως προς τις αποδοχές που δηλώνονται για την απόδοση του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

4. Από την 1η Δεκεμβρίου 2013 εντάσσονται στο σύστημα υποβολής της μηνιαίας ΑΠΔ και οι εισφορές που αντιστοιχούν στο σύνολο των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης και εφάπαξ.

Τέλος, η πρακτική «υποβάλλω ΑΠΔ και δεν καταβάλλω ούτε ένα ευρώ»
Ως «δύσκολη, αλλά, αναγκαία και δίκαιη απόφαση», χαρακτήρισε ο Γιάννης Βρούτσης τη «φραγή» στην υποβολή ΑΠΔ σε όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. «Ενα μικρό ποσοστό επιχειρήσεων λειτουργεί σε βάρος των συνταξιούχων και των υγιών επιχειρήσεων, σε βάρος τελικά των θυσιών που καταβάλλει ο ελληνικός λαός... Βάζουμε τέλος στην πρακτική του "υποβάλλω ΑΠΔ και δεν καταβάλλω ούτε ένα ευρώ"... Θα χωρίσουμε την ήρα από το στάρι», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

«Μαύρη τρύπα» 1 δισ. μεταξύ των εισφορών που δηλώθηκαν και εκείνων που πληρώθηκαν
«Πρέπει να φροντίσετε εντός 10 ημερών για την εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών σας. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να κινήσουμε διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το ΙΚΑ μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών σε όσους χρωστούν: «Συμπεριλαμβάνεστε στους εργοδότες που παρακρατούν τις εργατικές εισφορές από τους εργαζόμενους και δεν τις αποδίδουν μαζί με τις εργοδοτικές στον ασφαλιστικό φορέα... με τη συμπεριφορά σας αυτή στερείτε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης από την κύρια πηγή χρηματοδότησής του που είναι οι ασφαλιστικές εισφορές και οδηγείτε τους ασφαλιστικούς φορείς σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις θεμελιώδεις υποχρεώσεις τους, της εξασφάλισης συντάξεων και παροχών υγείας», υπογραμμίζεται στην «ειδοποίηση για τακτοποίηση οφειλών».

71η Μοτοπορεία Αγανακτισμένων Μοτοσυκλετιστών Ελλάδας (Αττικη)

Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν την Τετάρτη 06/11/2013 την 71η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής.
Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να αντισταθούν στην ισοπέδωση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, στη διάλυση των Δημοτικών Υπηρεσιών, στην εκποίηση του Δημοσίου Πλούτου.
Και η διαμαρτυρία και η αντίσταση δεν γίνεται ούτε από τον καναπέ, ούτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε από την ασφάλεια του σπιτιού που σε λίγο δεν θα έχεις!
Γίνεται στο δρόμο! Εκεί που θα βρεθείς και εσύ όταν δεν θα έχεις πλέον δουλειά, ασφάλιση, περίθαλψη, σπίτι και τότε θα αναρωτιέσαι που είναι όλοι οι άλλοι? Γιατί τότε πλέον δεν θα έχει μείνει κανένας να διαμαρτυρηθεί μαζί σου!  
Θα συγκεντρωθούμε στις 11:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη (Αθήνα).
Είναι απαραίτητο όλοι μας να έχουμε μαζί μας άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, χαρτιά ΚΤΕΟ και κράνη (στο κεφάλι όχι στον αγκώνα). Ότι δηλαδή θα έπρεπε να έχουμε σε έναν τυπικό έλεγχο.

Σημείο Συνάντησης : Πλατεία Καραϊσκάκη (Αθήνα) Ώρα Συγκέντρωσης : 11:00 Ώρα Αναχώρησης : 11:30 ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: http://goo.gl/maps/v4YdA ΧΑΡΤΗΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: http://goo.gl/maps/DCNGE ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: http://tiny.cc/sgo25w
 

Φώτο: Έτσι η Google θα τιμάει τον πρωτοπόρο Σαμαρά, κάθε 4 Νοεμβρίου!

Είναι γνωστό σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, και της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης Google, ότι η αμερικανική εταιρία, κάθε μέρα, τιμάει και από έναν "ξεχωριστό" άνθρωπο, προβάλλοντας την φωτογραφία του ή κάτι σχετικό με το έργο του.

Με σημερινή της ανακοίνωση, εξέπληξε ευχάριστα τους απανταχού Έλληνες, τιμώντας τον Πρωθυπουργό της χώρας!
Στην λιτή της ανακοίνωση, η αμερικανική εταιρία εξηγεί ότι τιμά τον πρωτοπόρο Αντώνη Σαμαρά, που είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας παγκοσμίως, που εγκαθιστά δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στο 100% της επικράτειας της!

Μάλιστα δημοσίευσε και την εμφάνιση της διάσημης μηχανής αναζήτησης, κάθε 4η Νοεμβρίου, επέτειος πλέον, της ιστορικής εξαγγελίας του Έλληνα πρωθυπουργού, την οποία παρουσιάζουμε!


Στάση πληρωμών από άλλους 343.692 φορολογούμενους

Μήνα με το μήνα όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι βάζουν φέσι στην εφορία.

Η εισοδηματική πίεση που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό ο αριθμός όσων
αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους και αναγκάζονται να κηρύξουν στάση πληρωμών προς την εφορία.

Τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο που έδωσε στην δημοσιότητα του υπουργείου Οικονομικών είναι αποκαλυπτικά. Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός αυτών που είχαν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία στο τέλος Σεπτεμβρίου ανήλθε στις 526.477. Πρόκειται για τα φυσικά πρόσωπα.

Το συνολικό μας ληξιπρόθεσμο χρέος των φυσικών προσώπων ανήλθε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 22,6 δισ. ευρώ έναντι 22,3 δις. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.

Ο αριθμός των φορολογούμενων που είχαν ληξιπρόθεσμο χρέος στο τέλος Αυγούστου ήταν 182.785, δηλ. ο αριθμός των πολιτών που μέσα σε ένα μήνα κήρυξαν στάση πληρωμών προς την εφορία αυξήθηκε κατά 343.692. Η αύξηση αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι μέσα στο Σεπτέμβριο οι φορολογούμενοι κλήθηκαν αν πληρώσουν μαζεμένους 4 τσουχτερούς φόρους όπως είναι ο φόρος εισοδήματος και ο ΦΑΠ για 3 έτη (2011,2012, 2013).

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στις επιχειρήσεις. Συνολικά 3,12 εκατ. επιχειρήσεις χρωστούν στην εφορία 39,35 δις. ευρώ. Ο αριθμός των οφειλετών – νομικών προσώπων αυξήθηκε μέσα σε ένα μήνα κατά 180.000.

Κατά κύριο λόγο οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν πρόστιμα που τους επιβάλλονται για φορολογικές παραβάσεις, ΦΠΑ.

Το συνολικό χρέος των φορολογούμενων προς το δημόσιο ανήλθε στο τέλος Σεπτεμβρίου τα 61,95 δισ. ευρώ από 61,21 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου, σημειώνοντας αύξηση 739 εκατ. ευρώ.

Η αλματώδης αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών, δημιουργεί προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο, καθώς αποτελεί μια σαφέστατη ένδειξη ότι η φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων εξαντλείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αυτό ωστόσο αναβάλλει τα σχέδια για επιβολή νέων οριζόντιων φορολογιών, όπως είναι ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα που σχεδιάζεται να αποφέρει στο δημόσιο ταμείο το 2014 τουλάχιστον 2,9 δισ. ευρώ.

Σπ. Δημητρέλης

Πηγή:www.capital.gr

 

Απεργία 6 Νοέμβρη 2013.


Οσο αναγνωρίζουμε στα Γουρούνια του μνημονιακού
 μετώπου το "δικαίωμα" να μας κυβερνούν...
Οσο παραμένουμε Σιωπηλοί και Αβουλοι Αποδέκτες
του Νεοφιλελευθερισμού τους...
...εγκρίνουμε το Μονόδρομο της Καταστροφής μας.
Να τους ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ.

 Οσο παρακολουθούμε Αδρανείς και Αμέτοχοι
την εξέλιξη της Βαρβαρότητας...
Οσο αποδεχόμαστε τον πατριωτισμό των Γουρουνιών...
...συμμετέχουμε σε ένα στημένο παιγνίδι...
συμμετέχουμε στην υλοποίηση του Σχεδίου Εξαθλίωσης/Υποταγής.
ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ. Να τους ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.
 Η Βαρβαρότητα που εισέβαλε στη Χώρα
από το Καστελόριζο...συνεχίζεται.

Με νέους Εφιάλτες, νέους Δοσίλογους, νέους Προδότες.
ΤΕΡΜΑ οι ανοχές.
ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ.
Τελεία και παύλα
.-
 Νεοφιλελεύθερα Κτήνη οι κυβερνώντες.
Αθλιοι, που Λεηλατούν και Καταστρέφουν.
Ξενόδουλοι, που Υποτάσσονται και Προδίδουν.
Αδίστακτοι υπηρέτες τραπεζιτών και Πλουτοκρατών.
ΕΧΘΡΟΙ του ΛΑΟΥ.
ΤΕΡΜΑ τα αστεία.
Θα τους ΘΑΨΟΥΜΕ ή θα μας Θάψουν.
   Μόνο νεοφιλελεύθερα Κτήνη μπορούν να Σφάζουν
Ανθρώπους με πάθος και ειρωνεία.
Μόνο τέτοια Κτήνη μπορούν να Ξεπουλούν Πατρίδα,
Μανάδες και Γέροντες.
ΤΕΡΜΑ οι Ψευδαισθήσεις.
Θα τα Αφανίσουμε ή θα μας αφανίσουν.
 Απεργία 6 Νοέμβρη...
Τελευταία ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν γινήκαμε
ΠΟΛΙΤΕΣ ικανοί να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας
ή παραμένουμε ΓΕΛΑΔΕΣ και ΠΡΟΒΑΤΑ.
 Μπουρλότο στα Μνημονιακά Γουρούνια.

Παλλαϊκή Δυναμική Αντίσταση και Δράση.

ΕΑΝ, ΛΕΜΕ ΕΑΝ, ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ “ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ”;

Ο κυριος Γιάννος Παπαντωνίου, έχει φτερουγίσει απο εχθές σύμφωνα με δημοσιεύματα… Παρα το γεγονος οτι διερευνάται από την δικαιοσύνη.

Εάν, λέμε εάν, εκδοθεί τωρα ένταλμα σύλληψης, ποιά εγκληματική συμμορία θα πρέπει να
εξοντωθεί;

Σύμφωνα μαλιστα με τις πληροφορίες, έφυγε με ιδιωτικό αεροσκάφος στην δεύτερη μετεπιβίβαση, για να χαθούν τα ίχνη του. Όπως ο Κυριακίδης.


Ο κυριος Παπαντωνίου, που μας απειλούσε με αγωγές όταν αποκαλύπταμε την ύπαρξη της συζύγου του στην λίστα Λαγκάρντ… Ενω το Έθνος και ο ΔΟΛ του έκαναν τεμενάδες!

Δεν λεμε τίποτε άλλο, αναμένουμε. Και σας ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Πολίτης πέταξε κέρματα στον Π.Τόμσεν και τον συνέλαβαν οι "πραιτωριανοί"!

Ένα μικρό επεισόδιο, αλλά με μεγάλη συμβολική σημασία, σημειώθηκε κατά την άφιξη του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα..

Ένας πολίτης που βρισκόταν στο σημείο του πέταξε τα κέρματα που είχε στην τσέπη του.για να του δείξει ότι "Μόνο αυτά μου έχετε αφήσει για να ζήσω".

Τα κέρματα δεν πέτυχαν τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, καθώς είχε προλάβει να μπει στο υπουργείο.

Αμέσως τον άρπαξαν οι "πραιτωραινοί" που έχουν διατεθεί για την προστασία του και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα χωρίς καμία νόμιμη αιτία, αφού κανένας νόμος δεν λέει ότι απαγορεύεται να πετάς κέρματα σε κάποιον.

Αν όλοι οι Έλληνες που έχουν πτωχεύσει και πεινάνε πέταγαν και από ένα κέρμα στους εκπροσώπους της τρόικα "θα μας είχαν αδειάσει την γωνιά" προ πολλού.

Και θα είχαν οι ίδιοι αναζητήσει λύσεις βιώσιμες για το χρέος προκειμένου και να μην χάσουν τα λεφτά τους και να μην χάσουν την ίδια την Ελλάδα ως γεωστρτηγικό προμαχώνα.

Ο "θείος Βλαδίμηρος", άλλωστε, περιμένει...
 
http://www.defencenet.gr

 

ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ!

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Τη μια όψη της κρίσης τη ζουν ή την ακούνε όλοι σχεδόν οι Ελληνες: αυξάνονται τα χρέη των πολλών στις τράπεζες, στην εφορία, ακόμη και στη... ΔΕΗ! Την άλλη όψη της κρίσης, οι πολλοί την αγνοούν ή και όταν διαβάζουν κάτι σχετικό, αδυνατούν να το συνειδητοποιήσουν σε βάθος: το χρηματιστήριο Αθηνών καλπάζει και οι πλούσιοι πλουτίζουν περισσότερο!

Τα δύο πρόσωπα του Ιανού. Ας δούμε όμως τα στοιχεία για να μη μένουμε στις γενικές εντυπώσεις. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Ελλήνων προς τις τράπεζες (αυτά δηλαδή που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην εξόφληση άνω των 90 ημερών) έχουν ήδη ανέλθει εσχάτως, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας PwC, στο ύψος των περίπου 65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Υπερέβαιναν έτσι το 30% του συνολικού ύψους των δανείων που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες και είχαν αναρριχηθεί σε επίπεδα διπλάσια των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών της χώρας μας, καθώς τα ίδια κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 30 δισ. ευρώ μόνο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διπλασιάστηκαν μέσα σε ενάμιση (!) χρόνο: τον Σεπτέμβριο του 2011 ήταν το 14,7% του συνόλου των δανείων, αλλά τον Μάρτιο του 2013 είχαν ήδη εκτοξευθεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 27,8% του συνόλου. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε με ελαφρές αποκλίσεις σε όλες τις κατηγορίες δανείων - επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά.

Με ταχύτατο ρυθμό αυξάνονται και οι οφειλές προς την εφορία. Μόνο μέσα στο εννιάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2013 κατέστησαν ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο νέα χρέη ύψους 6,18 δισεκατομμυρίων ευρώ. Προστιθέμενα στα παλιά χρέη, αποκαλύπτουν ότι ιδιώτες και επιχειρήσεις χρωστούν στην εφορία σχεδόν... 60 δισεκατομμύρια πλέον! Τα 48,6 δισ. ευρώ από αυτά είναι χρέη επιχειρήσεων. Τον Ιούλιο του 2011 τα χρέη των επιχειρήσεων ήταν 30,9 δισ. ευρώ και μέσα σε δύο χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2013, αυξήθηκαν κατά... 57% (!) και έγιναν 48,6 δισεκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διόγκωση των οφειλών προς την εφορία παίζουν προεξάρχοντα ρόλο και εταιρείες του... δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα! Τον Ιούλιο του 2011 π.χ. ο ΟΣΕ είχε οφειλές προς την εφορία 1,26 δισ. ευρώ και τον Σεπτέμβριο του 2013 αυτές οι οφειλές είχαν γίνει... 2,8 δισεκατομμύρια!

Μιλάμε για υπερδιπλασιασμό του χρέους του ΟΣΕ προς το κράτος. Αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής σε αυτό όμως ήταν η... αθάνατη Ολυμπιακή: το χρέος της στην εφορία από 152 εκατομμύρια τον Ιούλιο του 2011... επταπλασιάστηκε (!) και έγινε 733,2 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2013. Απογειώνονται οι οφειλές και προς τη ΔΕΗ, οι οποίες έφτασαν στο 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ! Μόνο τα 400 εκατομμύρια από αυτά τα χρωστούν τα νοικοκυριά. Τα 700 εκατομμύρια τα χρωστούν οι επιχειρήσεις - 380 εκατομμύρια οι ενεργοβόρες βιομηχανίες υψηλής τάσης, τα 130 εκατ. ευρώ οι μεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται ρεύμα μεσαίας τάσης και λίγο πάνω από τα 200 εκατομμύρια ευρώ οφείλουν οι μικρές επιχειρήσεις.

Το τραγικό είναι ότι "φέσι" στη ΔΕΗ ύψους 190 εκατομμυρίων έχουν βάλει το... Δημόσιο και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας! Τι να πει κανείς; Στην αντίπερα όχθη, το χρηματιστήριο της Αθήνας κάνει πάρτι, τρελό πάρτι! Ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια έχουν εισβάλει στην Ελλάδα τώρα που οι μετοχές πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί (και φτηνότερα!) και αγοράζουν τα πάντα. Στις 31.12.2012 η κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο της Αθήνας ανερχόταν στα 39,8 δισ. ευρώ. Μέσα στο δεκάμηνο του 2013 που κύλησε, η κεφαλαιοποίηση κέρδισε σχεδόν... 110% (!), αυξήθηκε κατά 37 δισεκατομμύρια και ξεπέρασε τα 70 δισ. ευρώ! Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν στο ΧΑΑ 2.687 άτομα που διαθέτει το καθένα τους μετοχές που η αξία τους ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επιπροσθέτως, κατά τα στοιχεία που έχει η ελβετική τράπεζα UBS για τη χώρα μας, υπάρχουν 505 Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι που διαθέτουν σήμερα περιουσία 60 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι τόσο ο αριθμός τους, καθώς το 2012 μόνο 455 Ελληνες συγκαταλέγονταν στους πολυεκατομμυριούχους, όσο και η συνολική τους περιουσία, αφού πέρυσι υπολογιζόταν σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ και φέτος σε 60. Είναι να απορεί πάντως κάποιος όταν βλέπει πως ενώ για τον κόσμο η κατάσταση έχει χειροτερεύσει πολύ από πέρυσι το καλοκαίρι, το χρηματιστήριο αντιθέτως από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι φέτος αυξήθηκε κατά 140%! Είναι φανερό ότι το 99% των Ελλήνων από τη μια και οι ζάπλουτοι από την άλλη ζουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους που ελάχιστα επικοινωνούν μεταξύ τους.






πηγη

Ο Σαμαράς ο Hi-Fi θα μας φέρει Wi-Fi!




 Εθνική συγκίνηση προκάλεσε η χτεσινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά πως σε ένα χρόνο όλη η Ελλάδα θα έχει δωρεάν Wi-Fi. Ανατρίχιασαν και οι πρωτεργάτες και οι αγωνιστές της Επανάστασης του ’21 -στον πίνακα πίσω από τον Σαμαρά-, μόλις άκουσαν πως το όραμα της Επανάστασης για δωρεάν Wi-Fi επιτέλους δικαιώνεται και πως δεν έχυσαν το αίμα τους άδικα.


Η υπόσχεση Σαμαρά για δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο προσφέρεται για σάτιρα και...ειρωνικά σχόλια. Μπορείς να γράφεις για ώρες.
  
Αλλά θα ήθελα να σταθώ σε κάτι άλλο.

Το ότι ο Σαμαράς, ο πρωθυπουργός της χώρας, επιλέγει μετά από τέσσερα χρόνια χρεοκοπίας της Ελλάδας να υποσχεθεί στους Έλληνες δωρεάν Wi-Fi, δεν λέει και τόσα πολλά για τον ίδιο αλλά λέει πάρα πολλά για τους Έλληνες.

Θλιβεροί κατσαπλιάδες και ραγιάδες, έτοιμοι να ψηφίσουν όποιον θα τους τάξει κι ένα καθρεφτάκι. Κι αυτό, ο γελοίος Σαμαράς το ξέρει.

Ο Σαμαράς είναι ένας ψεύτης χωρίς καμία ντροπή και ξέρει πως σε έναν χρόνο δεν θα είναι πρωθυπουργός.

Από τον Σαμαρά θα απαλλαγούμε, από τους εαυτούς μας όχι.
  

Εγραψε o Pitsirikos, μοντάζ Γρέκι

Η κατοχική παράνοια χωρίς όρια…

Ζούμε σε μια Ελλάδα της προβοκατόρικης σχιζοφρένειας…
ΟΧΙ μόνο των δολοφονικών προβοκατσιών του παρακράτους και των μυστικών υπηρεσιών, αλλά σε όλα τα επίπεδα: Σε επίπεδο κυβερνητικών ανδρεικέλων, κομμάτων και δημοσιογραφικών πορνών: Κυρίως σ’ αυτό…
Το Mega και οι «μπράβοι» του είναι η αιχμή…


Και η συνέντευξη του Πρετεντέρη από τον Πρωθυπουργό ήταν μια τέτοια κακότεχνη και κραυγαλέα (όπως όλες) προβοκάτσιες.

Μια «στημένη» συνέντευξη, με προσυμφωνημένο σχέδιο και ερωτήσεις και με γενικό στόχο να μας στουπώσει το κρανίο, ο πρωθυπουργός των μαφιόζων του χρήματος, με τις γνωστές δημαγωγικές αρλούμπες και τα ακατάσχετα κλισέ της πραξικοπηματικής αυθάδειας και των προεκλογικών μπαλκονιών που εμφανίζουν το μαύρο σαν άσπρο, τη ΦΡΙΚΗ σαν σωτηρία, το ψεύδος, το θηριώδες ΨΕΥΔΟΣ σαν αλήθεια…

Υπήρχε, όμως και ένας ειδικός στόχος αυτού του προβοκατόρικου σώου: Το να καταστήσει το ΣΥΡΙΖΑ σαν τη μεγάλη απειλή της ελληνικής κοινωνίας, σαν το «διάβολο»…
 
Μια προβοκατόρικη στρατηγική των κυβερνητικών ανδρεικέλων, στρατηγική η οποία ουσιαστικά ΕΔΡΑΙΩΝΕΙ το νέο δικομματισμό, προβάλλοντας το ΣΥΡΙΖΑ, σαν τον άλλον πυλώνα (το άλλο άκρο) της κατοχικής «νομιμότητας».

Είναι γνωστή η προβοκατόρικη καθεστωτική συνταγή: Οι δύο πυλώνες του καθεστώτος, τα δύο πραγματικά σκέλη («άκρα») να αλληλοκατηγορούνται, να αλληλο- καθορίζονται και να αναγορεύει το ένα το άλλο σε «σκιάχτρο», σε «διάβολο» κ.λπ…

Ολόκληρη η χθεσινή συνέντευξη ήταν κεντραρισμένη πάνω στη δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ…


Ζούμε πράγματι σε ένα «απέραντο φρενοκομείο».

Ο Σαμαράς κτυπά αλύπητα και προβοκατόρικα το ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας βγάζει διαγγέλματα ΥΠΕΡ της ΕΕ: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη και δεν θα το κάνει».
 

Ο Τσίπρας νομιμοποιεί με έργα και με λόγια το κατοχικό καθεστώς, αγωνίζεται για τη σωτηρία του 4ου Ράιχ και ο Σαμαράς τον εμφανίζει σαν το «διάβολο» της καταστροφής: Ο σατράπης καταστροφέας προσάπτει στην Αντιπολίτευση αυτό που υλοποιεί ο ίδιος…

Η δε Χρυσή Αυγή τον εμφανίζει (τον Τσίπρα) σαν το σκληρό μπολσεβίκο και τον συγκρίνει με τον Τσε…

Η κατοχική παράνοια χωρίς όρια…




πηγη

«Ρολά» κατεβάζει την Τετάρτη η Υγεία! Με προσωπικό ασφαλείας νοσοκομεία –δομές υγείας

Κάνουν λόγο για διάλυση νοσοκομείων, δομών του ΕΟΠΥΥ, κλείσιμο Τμημάτων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και απαιτούν προσλήψεις προσωπικού κ.ά.
Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση γιατρών και εργαζομένων να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εστιάζουν στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγο για διάλυση νοσοκομείων, δομών του ΕΟΠΥΥ, κλείσιμο Τμημάτων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και απαιτούν προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση του ΕΣΥ, κάλυψη των ανασφάλιστων, κατάργηση των πληρωμών των 5 ευρώ για εξέταση και 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προγραμματίζει προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, ανακοίνωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τον πρόεδρό του, Γιώργο Πατούλη, να αναφέρει ότι «ζωή και υγεία χωρίς χρήματα δεν γίνεται», σημειώνοντας ότι «δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην ανθρωποκτονική πολιτική κατά των ασθενών μας».

Επίσης, επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ξεκινούν από την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, και σε εβδομαδιαίες επαναλήψεις, τα Διαγνωστικά Κέντρα, διεκδικώντας την αποπληρωμή των οφειλομένων.

Επισημαίνουν ότι για το τρέχον έτος έχουν πληρωθεί μόλις την προκαταβολή Μαρτίου, και ταυτόχρονα εκκρεμεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη και η εκκαθάριση του 2012, συνολικής αξίας 450 εκατ. ευρώ.

πηγη

Σαφάρι ελέγχων για τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων

Μηνιαίες διασταυρώσεις των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) με τα ποσά που καταβάλλονται για την ασφάλιση των εργαζομένων θα διενεργεί από τις 6 Νοεμβρίου το υπουργείο Εργασίας και στο εξής οι επιχειρήσεις που θα εμφανίζουν αποκλίσεις, θα χάνουν το δικαίωμα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Η απόφαση ελήφθη μετά τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων σύμφωνα με τα οποία, από την 1η Μαρτίου που καθιερώθηκε η υποβολή ΑΠΔ σε μηνιαία βάση έως σήμερα, 200.000 επιχειρήσεις εμφανίζουν αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων και καταβληθέντων ποσών που φθάνουν τα 700 εκατ. ευρώ, ποσό που έως το τέλος του έτους αναμένεται να αυξηθεί στο 1 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι από το ποσό αυτό, μέσω των διασταυρώσεων, μπορεί να εισπράξει έως το 35%, δηλαδή περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με τον τελευταίο να εξαγγέλει τέσσερις θεμελιώδεις αλλαγές που θα εφαρμοσθούν από την ερχόμενη Τετάρτη 6 Νοεμβρίου για την οριστική αντιμετώπιση των αποκλίσεων:

1ον. Από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το μηχανογραφικό εργαλείο αυτόματης διασταύρωσης των υποβληθεισών μηνιαίων εισφορών σε σχέση με τις καταβληθείσες.
Για το σύνολο των περιπτώσεων που διαπιστώνεται υστέρηση των καταβληθέντων ποσών σε σχέση με τα υποβληθέντα, εκδίδεται μηχανογραφικά Πράξη Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ), η οποία και αποστέλλεται ηλεκτρονικά στον οφειλέτη.
Οφειλέτες αυτών των περιπτώσεων, που δεν θα εξοφλήσουν ή δεν θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους, στερούνται του δικαιώματος υποβολής μέσω διαδικτύου της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) του επόμενου μήνα.
Αυτοί οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν την ΑΠΔ με μαγνητικό μέσο, μόνο στο Υποκατάστημα στο οποίο ανήκουν, με την απαράβατη υποχρέωση είτε της εξόφλησης των οφειλόμενων ποσών, είτε της ρύθμισής τους.

2ον. Γνωστοποιείται στο σύνολο των οφειλετών προγενέστερων χρονικών περιόδων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ότι αν δεν προσέλθουν άμεσα προκειμένου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο Υποκατάστημα της περιοχής τους στερούνται του δικαιώματος υποβολής ΑΠΔ μέσω του διαδικτύου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα σταλούν επιστολές προς τους 200.000 οφειλέτες του ΙΚΑ προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση, διαφορετικά θα εφαρμοσθούν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

3ον. Τίθεται σε άμεση ισχύ ειδική μηχανογραφική εφαρμογή, με βάση την οποία το σύνολο των υποβαλλομένων μηνιαίων ΑΠΔ θα ελέγχεται προκειμένου να διαπιστώνεται η απόλυτη ταύτιση των δηλωθέντων μονάδων εργασίας στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» σε σχέση με τα ακριβή στοιχεία των μονάδων αυτών στη δήλωση ασφάλισης μέσω των μηνιαίων ΑΠΔ.
Στις περιπτώσεις ύπαρξης διαφορών θα επιβάλλονται και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά τα προβλεπόμενα εκ του νόμου πρόστιμα για τη μη ασφάλιση εργαζόμενου προσωπικού.
Αυτή η μηχανογραφική εφαρμογή επεκτείνεται από την 1 Ιανουαρίου 2014 και ως προς την επιβεβαίωση και διασταύρωση της απόλυτης ταύτισης των δηλωθεισών αποδοχών για κάθε μονάδα εργασίας στην ΑΠΔ με τις αντίστοιχες δηλωθείσες αποδοχές για την απόδοση του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).

4ον. Από την 1 Δεκεμβρίου 2013 εντάσσονται στο σύστημα υποβολής της μηνιαίας ΑΠΔ και οι εισφορές που αντιστοιχούν στο σύνολο των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης. Και για τις περιπτώσεις αυτές ισχύουν στο σύνολό τους οι προβλεπόμενες ελεγκτικές διαδικασίες και τα συνακόλουθα μέτρα που αφορούν τις εισφορές της κύριας ασφάλισης».
Στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι τα μηνύματα από την επιβολή υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία παραμένουν θετικά και δείχνουν συμμόρφωση των εργοδοτών, καθώς για πρώτη φορά από το 2012 το ΙΚΑ εμφανίζει τον Σεπτέμβριο αύξηση εσόδων, ενώ τα αποτελέσματα της «Εργάνης» για το μήνα Οκτώβριο δείχνουν αρνητικό ισοζύγιο, αλλά πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο περυσινό.

Νότης Μηταράκης: Ο πρώην υπάλληλος του Fidelity Fund, βασικού μετόχου της Eldorado Gold

Ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος μεταξύ άλλων και για τις επενδύσε ις χρυσού στη χώρα, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν και για μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity. Πρόκειται για εναν εκ των βασικών μετόχων της Eldorado Gold.

Στο UNFOLLOW 23, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, διαβάστε το ρεπορτάζ «Νότης Μηταράκης: ο πρώην υπάλληλος του Fidelity Fund, βασικού μετόχου της Eldorado Gold» του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. Δείτε ορισμένα αποσπάσματα:

O Νότης Μηταράκης, πρώην υπάλληλος του αμερικανικού Fidelity Fund, καλείται πλέον, ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, να επιβλέπει, να στηρίζει και να εγκρίνει τις επενδύσεις των πρώην αφεντικών του.[...]

Στη νέα κοινοπραξία που δημιουργήθηκε συμμετείχαν δύο αμερικανικά funds: το Fidelity, που κατέχει συνήθως από 4% έως 15% των μετοχών και ασκεί και μέρος του ελέγχου στην εταιρεία Eldorado Gold, και το Blackrock, που κατέχει συνήθως από 10% έως 16%.Τα ποσοστά των δύο αμερικανικών funds παρουσιάζουν πολύ συχνά διακυμάνσεις γιατί κατά καιρούς μεταβιβάζουν το ένα στο άλλο πακέτα των μετοχών τους σε προσυμφωνημένες τιμές για να εγγράφουν λογιστικά κέρδη. Αυτήν τη στιγμή η Fidelity, σύμφωνα και με το Bloomberg (βλ. φωτογραφία, κάτω) με στοιχεία δημοσιευμένα στις 28/8/2013), είναι τέταρτος στρατηγικός επενδυτής. [...]

Η είσοδος των δυο αμερικανικών funds στη νέα κοινοπραξία, χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς της αγοράς ως κίνηση στρατηγικής σημασίας, με προφανή στόχο την εκμετάλλευση του συνόλου των κοιτασμάτων χρυσού της χώρας μας. Στην απόφαση της Fidelity να προχωρήσει στην επένδυση φαίνεται ότι έπαιξαν ρόλο οι διαβεβαιώσεις που είχε από «δικούς της ανθρώπους» ότι τα μελλοντικά της σχέδια θα υλοποιηθούν απρόσκοπτα. [...]

Ο σημερινός υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας και έχει εργαστεί ως ειδικός σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες. Στο Fidelity Fund εργαζόταν από το 2003, και μάλιστα το 2005 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του στην Ευρώπη. Θα περίμενε κανείς η εργασιακή του εμπειρία σε ένα τέτοιο fund να φιγουράρει στο βιογραφικό του, περιέργως όμως, στο επίσημο βιογραφικό του ο κ. Μηταράκης παραλείπει να αναφερθεί σε αυτήν. Δυστυχώς στο Bloomberg υπάρχει και δεν σβήνεται όσο κι αν το θέλει…

Πιάνει δουλειά το νέο σώμα ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εσόδων

Στη μάχη της καταστολής του οικονομικού εγκλήματος ρίχνονται εντός των προσεχών ημερών οι ελεγκτές της νέας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα της υπηρεσίας Χάρη Θεοχάρη.

Τα μέλη του νέου σώματος θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους ειδικά για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας.

Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του 5ου Thessaloniki Forum, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Άμεσα στήνουμε τη μεθοδολογία [για τη λειτουργία της νέας υπηρεσίας], η οποία θα στελεχώνεται από τελωνειακούς και εφοριακούς υπαλλήλους, ώστε οι έλεγχοι να ξεκινήσουν στις επόμενες ημέρες», σημείωσε.

Ερωτηθείς για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο κ.Θεοχάρης απάντησε ότι, δεδομένων των συνθηκών, «ο προϋπολογισμός εκτελείται σύμφωνα με το πλάνο» και πρόσθεσε: «είμαστε στους στόχους μας και μάλλον λίγο καλύτερα».

Τόνισε παράλληλα πως, σε ό,τι αφορά τα δημόσια έσοδα, «όλες οι ενδείξεις είναι ότι πάμε καλά και νομίζω ότι είμαστε πάνω από τους στόχους, τόσο για τον Σεπτέμβριο όσο και για τον Οκτώβριο».
Κληθείς να σχολιάσει ποια είναι τα ανοιχτά μέτωπα στις συζητήσεις με την τρόικα επισήμανε ότι «πάντα υπάρχουν μέτωπα, αλλά κάθε φορά που τους συναντάμε είμαστε και πιο προετοιμασμένοι».

Σε σχέση με τον πιστωτικό ΦΠΑ σημείωσε ότι τον Οκτώβριο επιστράφηκαν στις επιχειρήσεις 560 εκατ. ευρώ, έναντι 340 εκατ. τον Σεπτέμβριο. Οι συνολικές οφειλές του κράτους προς την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα από τον ΦΠΑ συρρικνώθηκαν στα 800 εκατ. ευρώ, από 1,8 δισ. στις αρχές του 2013. «Στόχος μας είναι να κατεβάσουμε τον χρόνο [επιστροφής του ΦΠΑ) στον ένα μήνα», υπογράμμισε.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
Mε σκοπό να οργανώσουν το πιο δυναμικό συλλαλητήριο των τελευταίων ετώνσυγκεντρώθηκαν αγρότες από ολόκληρη την Κρήτη καιαλληλέγγυοι στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο χαράτσι για τα αγροτεμάχια. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το συλλαλητήριο ήταν το μεγαλύτερο παναγροτικό συλλαλητήριο που έχει πραγματοποιηθεί  στο  νησί, μεγαλύτερο, ίσως , και από εκείνο του 1993.
 
Οι αγρότες μαζί με τους αλληλέγγυους έκαναν αισθητή την παρουσία τους με συνθήματα καικορναρίσματα που ακούστηκαν σε μεγάλη ακτίνα ενώ ύψωσαν και μαύρες σημαίες. Τα τρακτέρ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πολύ πάνω από 300!
Όπως είπαν, το "όχι" που θα πουν στην Πλατεία Ελευθερίας θα είναι τόσο ηχηρό που θα "φτάσει" μέχρι τα αυτιά των κυβερνώντων στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, μετά τις 09.00 έκλεισε η λεωφόρος 62 Μαρτύρων, καθώς στο Ηράκλειο άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι αγρότες.
Η μαζική προσυγκέντρωση έγινε στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ (Οργανισμός Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου) και ακολούθησε πορεία ως την πλατεία Ελευθερίας, όπου και συγκεντρώθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες.
Αγρότες από κάθε γωνιά της Κρήτης από την Ιεράπετρα και τη Βιάννο μέχρι τη Μεσαρά και τα Χανιά ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.
Στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων η ουρά των οχημάτων άγγιξε το 1,5 χλμ., ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και μέλος της διοίκησης της ΟΑΣΝΗ, Γ.Ντισπυράκη, στη Μεσσαρά, η αρχή της πορείας βρισκόταν στην Αγία Βαρβάρα και το τέλος της στις Μοίρες!
Περίπου στις 14.00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι η πλατεία ... δεν ήταν αρκετή για να χωρέσει τη «λαοθάλασσα»!
Οι εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων της Κρήτης κατέθεσαν στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη το ψήφισμα τους, μαζί με δεκάδες ακόμα ψηφίσματα φορέων όλης της Κρήτης πουσυμπαραστέκονται στις κινητοποιήσεις τους. Θα ζητήσουν μάλιστα να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.
Οι αγρότες σχεδιάζουν, επίσης, να μεταβούν στην Αθήνα τη μέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, σε συνεννόηση με συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν οι 92 αγρότες που επρόκειτο να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την κατάληψη στον αερολιμένα Ηρακλείου το 2009. Έτσι, εκτός του ζητήματος της μη φορολόγησης της αγροτικής γης, οι αγρότες θέτουν επίσης αίτημα για τηναποποινικοποίηση του συνδικαλισμού.
ΡΟΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΙΑΝΝΟΥ
Κλειστός θα παραμείνει, σήμερα, ο Δήμος Βιάννου στο πλαίσιο της στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων και σύμφωνα με την από 31/10/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την στήριξη του στον αγώνα των αγροτών και ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο συμμετέχει σήμερα στην κινητοποίηση στο Ηράκλειο, ενώ λεωφορείο του Δήμου μεταφέρει τους αγρότες από την Βιάννο που θέλουν να λάβουν μέρος στην διαμαρτυρία των αγροτών.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ
Ο Σύλλογος Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2013 στο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Ηράκλειο.
Οι Κυβερνήσεις, από την ψήφιση των μνημονίων και μετά, αντί να στηρίξουν και να βοηθήσουν την γεωργική πρωτογενή παραγωγή, που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση, επιβάλλουν επώδυνα μέτρα, όπως ο φόρος στα αγροτεμάχια, διαλύοντας ουσιαστικά ένα παραδοσιακό πυλώνα της οικονομία μας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η αντίσταση όλων μας δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση .
Τ. ΚΑΝΤΑΡΑΣ: «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ , ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας δέχεται το τελευταίο διάστημα καταιγιστικά πυρά. Με την φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με την φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ, με τις περικοπές των αποζημιώσεων, με τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές που εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής. Το σχέδιο της Τρόικας- Κυβέρνησης για τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων παραγωγών βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Στην Ελλάδα που σχεδιάζουν οι εγχώριοι και ξένοι «σωτήρες» θα υπάρχουν μόνο μετρημένοι νεοτσιφλικάδες – επιχειρηματίες. Αυτό το σχέδιο τώρα πρέπει να αποτραπεί. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα έχουν κάθε λόγο να εξεγείρονται. Ο αγωνιστικός τους βηματισμός πρέπει να συναντηθεί μαζί με τα υπόλοιπα πληττόμενα λαϊκά στρώματα των αστικών κέντρων σ' ένα κύριο στόχο, στην ανατροπή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών. Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στην Κρήτη, με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας πρέπει να στηριχτούν καθολικά από τον αγροτικό κόσμο για να αποτελέσουν το ξεκίνημα μιας μεγάλης αγροτικής απάντησης. Είναι η ώρα της μάχης.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Μ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Μ. ΔΙΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Οι κατά καιρούς δηλώσεις του Πρωθυπουργού, για το "ότι δεν μπορεί να υπάρξει «ανάπτυξη» χωρίς έμφαση στον πρωτογενή τομέα", αποδεικνύονται ακόμα μία φορά πλαστές. Οι πολιτικές της μνημονιακής συγκυβέρνησης καταδεικνύουν το μέλλον που επιφυλάσσουν στους μικρομεσαίους αγρότες: να γίνουν εργάτες στη γη τους.
Με το σχέδιο φορολόγησης των αγροτεμαχίων (ανεξάρτητα από την αξία τους, το είδος της καλλιέργειας, την αποδοτικότητά τους και το παραγόμενο εισόδημα) επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στην οικογενειακή γεωργία και τους μικρομεσαίους αγρότες. Αντί να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων για την εξασφάλιση της υποθηκευμένης αγροτικής γης, προχωρούν στη φορολόγησή της. Μετά το χάρισμα τηςΑΤΕ στον όμιλο Πειραιώς, η φορολόγηση της γεωργικής γης θα σπρώξει ακόμα περισσότερες εκτάσεις στα χέρια των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρήσεων, που ήδη προετοιμάζονται για την πλήρη άλωση του αγροτικού χώρου.
Η ανατροπή των σχεδίων τους και η αντίσταση στη διάλυση της οικογενειακής γεωργίας, της αγροτικής παραγωγής και της επιβίωσης της υπαίθρου είναι στα χέρια των μικρομεσαίων αγροτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό τους. Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και της ανόρθωσης της υπαίθρου σε όφελος των κοινωνικών αναγκών.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και συνοδοιπόροι στον αγώνα τους και καλούμε τους Ηρακλειώτες της πόλης και του νομού σε μαζική συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου.

Με πολιτικό ρουσφέτι και αμοιβή 30.000 ευρώ ετησίως, αποτυχημένη βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ στις προμήθειες της υγείας

Τελικά, όσο υπάρχει αυτό το σύστημα, ουδείς άνθρωπός του θα χαθεί… Κάθε πρώην βουλευτής ή αξιωματούχος θα βρει τη θέση του, καλά αμειβόμενη, στον κρατικό μηχανισμό…
Στην Επιτροπή Προμηθειών του υπουργείου Υγείας, ως εκπρόσωπος του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, διορίστηκε – και μάλιστα δυο φορές- η άλλοτε βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Σκραφνάκη. Η θέση της Σκραφνάκη είναι καλά αμειβόμενη με σχεδόν 30.000 ευρώ το χρόνο, ενώ τα έξοδα, μετακινήσεις κλπ, πληρώνονται χωριστά. Η θητεία της είναι διετής και ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου του 2013, με το διορισμό των 9 μελών της Επιτροπής, ενώ στις 12 Αυγούστου διορίστηκε και πάλι, καθώς ένα από τα μέλη της παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε.
Πάντως είναι προφανές ότι ο διορισμός της άλλοτε βουλευτή είναι ένα πολιτικό ρουσφέτι, καθώς ο ιδρυτικός νόμος για την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας προβλέπει ότι τα μέλη «πρέπει να έχουν τουλάχιστον διετή  εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο εξειδίκευσής τους», ενώ θα πρέπει να μιλούν άριστα μια ξένη γλώσσα. Και είναι σαφές ότι τέτοια εξειδίκευση δεν υπάρχει…
Η απασχόλησή της είναι πλήρης και αποκλειστική. Δηλαδή στην ουσία είναι μια νέα εργασία…
Η ΕΠΥ δεν είναι απλά μια επιτροπή που εισηγείται στον υπουργό Υγείας, στον οποίο υπάγεται απευθείας, αλλά στην πραγματικότητα η διοίκηση ενός αυτοτελούς κρατικού οργανισμού, με πλήρη υπηρεσία, που αποτελείται από 23 υπηρεσιακά στελέχη και άλλους μηχανισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:
 

  Στις 31 Μαΐου 2013 ορίζεται εκπρόσωπος του υφυπουργού Ανάπτυξης,
στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας 


  Ο πρώτος διορισμός στην ΕΠΥ έγινε στις 16 Ιουνίου


Στις 12 Αυγούστου διορίστηκε για δεύτερη φορά 


 

Ο ιδρυτικός νόμος για την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας προβλέπει ότι τα μέλη «πρέπει να έχουν τουλάχιστον διετή εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο εξειδίκευσής τους», ενώ θα πρέπει να μιλούν άριστα μια ξένη γλώσσα. Και είναι σαφές ότι τέτοια εξειδίκευση δεν υπάρχει…


Ετοιμάζουν επικοινωνιακό τσουνάμι με θέμα την δολοφονία των δύο Χρυσαυγητών και του τρίτου τραυματισμένου!

Ετοιμάζουν την επικοινωνιακή επίθεση οι φιλομνημονιακοί κυβερνώντες σε συνεννόηση με τα ΜΜΕ.

Ήδη κρατούνται στοιχεία που έχουν βρεθεί και ετοιμάζεται το σενάριο των “αποκαλύψεων” που θ’ ανακοινωθούν από την Τετάρτη και μετά, προκειμένου να καλύψουν τις αντιδράσεις, το λουκέτο και τις απολύσεις στην ΕΛΒΟ και τα ΕΑΣ, το μίνι ασφαλιστικό και τον Αρμαγεδδώνα στα ακίνητα, αλλά και τις άλλες απαιτήσεις –σοκ της Τρόϊκα.
Το σχέδιο περιλαμβάνει δύο άξονες:

¨ Από τη Τετάρτη, θα αρχίσει η αποδέσμευση πληροφοριών και οι μαραθώνιες μεταδόσεις ειδήσεων συζητήσεων, σχολίων και σεναρίων, μεταξύ των οποίων και αποτελέσματα από την εξέταση του υλικού των καμερών του προηγούμενου της επίθεσης διαστήματος, όπου θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν συνεργάτες των εκτελεστών οι οποίοι παρατηρούσαν τον χώρο και την ευρύτερη περιοχή. Θα ακολουθήσει ένα επικοινωνιακό τσουνάμι, αντίστοιχο με εκείνο της περίπτωσης Φύσσα!!

¨ Ο δεύτερος άξονας θα περιλαμβάνει επικοινωνιακή εκστρατεία κατά της Χρυσής Αυγής , την οποία θα κατηγορήσουν για πολιτική εκμετάλλευση των δολοφονιών, σε μια προσπάθεια συγκράτησης των ποσοστών της. Αυτή η επικοινωνιακή εκστρατεία θα ξεκινήσει μετά την σταθεροποίηση της υγείας του τρίτου τραυματισμένου από τις σφαίρες νέου! Θα προβληθεί εκ νέου η θεωρία των δύο άκρων!!!

Ωστόσο, η πραγματική εκμετάλλευση του γεγονότος θα γίνει από την Τρόϊκα και την κυβέρνηση, ενισχύοντας το ερώτημα, αν τελικά δρά στην Ελλάδα μία Άγνωστη στους πολίτες Μέγα-Εγκληματική Οργάνωση, η οποία θεωρεί τους Έλληνες αναλώσιμους!!!
Ενδεχόμενα ακολουθώντας τακτική εξαπάτησης, να κατέβει από το ράφι υπηρεσιών και κάποια «καβάντζα τρομοκρατική οργάνωση» η οποία «θα αναλάβει την ευθύνη»!

Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες σιγά-σιγά συνθέτουν την εικόνα των εν δυνάμει μελών και συνεργατών μιας Μέγα –εγκληματικής οργάνωσης. Όλοι φορούν γραβάτα.
Και κατά όπως λέει ο λαός: Δείξε μου τον ωφελούμενο, να σου δείξω τον υπαίτιο!!
 
Ιωάννης Δέμος
ΠΗΓΗ