EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η εφορία “βάζει χέρι” σε μισθούς υπαλλήλων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη

Το 25% του μισθού όσων παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ και έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ζητά η εφορία από τα λογιστήρια επιχειρήσεων.

Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων όπου εργάζονται οι οφειλέτες μισθωτοί επισκέπτονται δικαστικοί επιμελητές με στόχο να εισπράξουν τα χρέη προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν στα λογιστήρια ειδοποιητήρια για αναγκαστικές κατασχέσεις σημαντικού μέρους των αποδοχών που πρόκειται να καταβληθούν μέσα στους επόμενους μήνες στους υπαλλήλους.

(newsit)

Αξιοκρατία επιτέλους!…

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Χρόνια τώρα η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να κάνει βήματα προόδου εμπιστευόμενοι κόμματα, πρωθυπουργούς και υπουργούς που υπόσχονται μια διακυβέρνηση ισότητας, δικαιοσύνης, αξιοκρατίας.

Κάθε φορά όμως, με λύπη τους διαπιστώνουν οι Έλληνες, πως στις θέσεις εκείνες που χρειάζονται στελέχη με ικανότητες, με γνώσεις, με ήθος και όρεξη για δουλειά, τοποθετούνται αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές, τοποθετούνται κομματικά στελέχη που τριγυρίζουν στο κόμμα προσδοκώντας να καταλάβουν μια θέση που δεν την αξίζουν, τοποθετούνται παρασιτικοί οργανισμοί που προσκολλώνται πάνω στους πολιτικούς ελπίζοντας πως με την μεσολάβησή τους, θα τοποθετηθούν σε υψηλές θέσεις.

Και το τραγικό είναι, πως οι πολιτικοί, εμπιστεύονται την αυλή τους, τους παρατρεχάμενους, τους δουλοπρεπείς, αυτούς που ποτέ δεν θα τους φέρουν αντιρρήσεις κι όχι εκείνους που έχουν προσόντα, προσωπικότητα, ήθος, είναι άξιοι να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που θα αναλάβουν.

Και φυσικά οι επιλογές των πολιτικών για την στελέχωση υπευθύνων θέσεων γίνεται με κριτήρια ταπεινά, που εκθέτουν τόσο τους ίδιους όσο και τον θεσμό που υπηρετούν.

Ποτέ πολιτικός δεν θα εμπιστευθεί υψηλή θέση σε κάποιον που έχει δημοτικότητα, κάποιον που οι πολλοί εκτιμούν και σέβονται.

Τους καταλαμβάνει το συναίσθημα της αυτοσυντήρησης και τους επιβάλει να πολεμούν με θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο κάθε άξιο πολίτη που θα θελήσει να ασχοληθεί με τα κοινά αφού στο πρόσωπό του διακρίνουν τον αυριανό αντίπαλο που πιθανόν να γίνει περισσότερο δημοφιλής από αυτούς, να αποκτήσει μια δύναμη που θα γίνει η απαρχή για το δικό τους πολιτικό τέλος.

Γι’ αυτό, σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, δύσκολα διακρίνεις εκείνα τα στελέχη που δίκαια έχουν καταλάβει υπεύθυνες θέσεις.

Κι αν για άλλες θέσεις του Δημόσιου Τομέα οι επιπτώσεις από λαθεμένες κομματικές ή υπουργικές επιλογές δεν έχουν επώδυνα αποτελέσματα, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία, στο Λιμενικό, στην Πυροσβεστική, είναι τραγικές και πολλές φορές έχουν και θύματα.

Είναι γνωστό, πως πανάξιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων αποστρατεύτηκαν είτε επειδή δεν ήταν αρεστοί στον εκάστοτε υπουργό, στην εκάστοτε κυβέρνηση, είναι γεγονός πως έντιμοι αξιωματικοί, που κοίταζαν να κάνουν το καθήκον τους παρά να τρέχουν σε πολιτικά γραφεία, προτίμησαν να αποστρατευτούν γιατί είτε οι «πράσινοι» είτε οι «μπλε» τους είχαν πάντα στο περιθώριο και με γνωστές τακτικές τους έκοβαν τον δρόμο για εξέλιξη, για προαγωγές σε θέσεις υψηλές.

Είναι γνωστό, πως κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση ή ο υπουργός, αλλάζει κι η ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας.

Και το ερώτημα είναι, τι στο καλό γνωρίζει ένας υπουργός που άντε, το πολύ – πολύ να έχει πάει φαντάρος, από οργάνωση, στελέχωση των σωμάτων ασφαλείας;

Και αρκετές φορές, ορισμένοι πολιτικοί δεν γνωρίζουν όχι μόνο τα προβλήματα του υπουργείου που καλούνται να αναλάβουν αλλά ούτε κι αυτής της κοινωνίας που στενάζει κάτω από την μπότα ενός στυγνού και κτηνώδους Κράτους! Τι επιλογές λοιπόν μπορεί να σου κάνει ένας τέτοιος υπουργός εκτός από το να «στήσει» μια «αυλή» γύρω του μέσα από την οποία θα αισθάνεται όχι μόνο ασφαλής αλλά και παντοδύναμος;

Η αποτυχία σε όλο της το μεγαλείο!

Πολιτικοί που δεν πιστεύουν, που δεν εφαρμόζουν την αξιοκρατία, δεν πρέπει να εκλέγονται. Και δεν πρέπει να εκλέγονται γιατί δεν είναι πολιτικοί!

Τι μπορεί να περιμένει ο πολίτης από έναν πολιτικό που το μόνο που ζητά από την ζωή του είναι αυτή καθ’ αυτή η εξουσία, η υπουργική καρέκλα, η επανεκλογή του με κάθε μέσο και τρόπο, η βόλεψή του;

Τι μπορεί να περιμένει ο πολίτης από έναν πολιτικό που εμπιστεύεται και προωθεί μόνο τους «δικούς του», και που πολεμά κάθε άλλον που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά;

Πολλές φορές οι πολίτες λένε γιατί τα κόμματα επιμένουν στα ίδια πρόσωπα που από την κοινή γνώμη χαρακτηρίζονται ως αποτυχημένα.

Μα γιατί οι αποτυχημένοι δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα περισσότερο από την εκλογή τους!

Συμπληρώνουν θέσεις σε ψηφοδέλτια των κομμάτων προκειμένου να μην εισέλθουν ικανά στελέχη της κοινωνίας στο Κοινοβούλιο και με τα προσόντα τους, εκτοπίσουν όλους εκείνους που δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των πολιτών.

Και σ’ αυτή την ενέργεια, συμμετέχουν κι οι ισχυροί πολιτικοί, αφού με την διατήρηση στο ψηφοδέλτιο αποτυχημένων πολιτικών, είναι σίγουρη η κυριαρχία τους τόσο στο χώρο του κόμματος όσο και στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Πως λοιπόν αυτή η χώρα να πάει μπροστά;

Όταν πολιτικοί που κοιτάζουν μόνο τον εαυτούλη τους αναλαμβάνουν υπεύθυνες θέσεις, κανείς δεν θα πρέπει να περιμένει πολλά από αυτούς. Το μόνο για το οποίο θα πρέπει να προσεύχονται οι πολίτες είναι, να κάνουν οι πολιτικοί τα λιγότερα λάθη. Γιατί η καταχρέωση της χώρας δεν έχει γίνει από τους πολίτες αλλά από την κακοδιαχείριση των πολιτικών.

Η αξιοκρατία ήταν και είναι το ζητούμενο για την Ελλάδα.

Και μετά την μεταπολίτευση δυστυχώς, αντί οι εμπειρίες να γίνουν μάθημα και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για κοινωνική δικαιοσύνη, διαπιστώνουμε πως πολιτικές ομάδες, με τον μανδύα του δημοκρατικού κόμματος, προσπαθούν να επιβληθούν στους πολίτες και επωφελούμενες της εξουσίας, να ευνοήσουν και να ευεργετήσουν τους «δικούς τους» ανθρώπους αντί τον λαό που αναζητά μια καλύτερη μέρα.

Αξιοκρατία. Ο πόθος των εναρέτων, ο πόθος της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Οι πολιτικοί μας τι λένε;

ΠΗΓΗ

Προγραμματική κόλαση

Στην υγεία τα πράγματα θα πάνε καλύτερα καθώς το 2014 θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές στα χρήματα που θα δοθούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι το σύστημα υγείας όσο λιγότερα χρήματα έχει τόσο καλύτερα δουλεύει.

Το απόλυτο θα το πιάσουμε όταν θα φτάσουμε σε μηδενικές δαπάνες. Παράδεισος θα γίνει…
Εντάξει, τώρα ησύχασα. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση μας πηδούσε γιατί δεν υπήρχε προγραμματική συμφωνία. Τώρα που συμφώνησε ο Μπένι και ο Σφουγγαράκης τέλος τα μέτρα.

Άρχισαν τα στοιχήματα. Πόσες ώρες θα αντέξει η συμφωνία πριν την καταπατήσουν; Γιατί η καταπάτηση είναι σίγουρη καθώς και οι δύο διακρίνονται για την αξιοπιστία τους.

Μόνο για 50 χρόνια θα μας κυβερνήσουν οι τροϊκανοί. Μετά θα δούμε…

Μείωσαν τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων και κάποιοι είπαν ότι δόθηκε ένα φιλί ζωής… λάθος κάνουν. Μια εξυπηρέτηση κάνουν στις τράπεζες και τις εταιρείες που έχουν στην κατοχή τους τα κόκκινα δάνεια. Για να μας πάρουν τα σπίτια και να μην πληρώσουν και φόρο…

Γιατί τους επενδυτές πρέπει να τους προστατεύουμε.



Είπαν τον Άδωνη αντιμνημονιακό και τρελάθηκε… τέτοια βρισιά και τέτοια προσβολή δεν μπορούσε να ακούσει… μα για ποιον με περάσατε είπε…
Πες τον όπως θέλεις. Προδότη, πουλημένο κορμί, θρασύτατο ψεύτη και κωλοτούμπα… μόνο αντιμνημονιακό μην τον πεις.
Και μας την είπε και ο Βύρωνας ο γράνας. Μπορούμε, είπε, να λέμε ότι θέλουμε με τους ηλίθιους που κυβερνάμε.
Άντε τώρα να τον κατηγορήσεις που έχει δίκιο…
Ηρωική η κυβέρνηση μας. Ειδικά τώρα που παριστάνει πως πάει κόντρα στην τρόικα. Όπως είπε και ο ΓΓ της κυβέρνησης χάρη στον Κολοκοτρώνη και τον Σαμαρά υπάρχει η Ελλάδα. Και χάρη των ηλιθίων αυτός και όλο του το πολιτικό σόι.



Ο Στουρνάρας μας είπε ότι μέχρι τον Ιούλιο θα ζήσουμε σε μια κόλαση… κοίτα να δεις που τελικά είχαμε ανάπτυξη στις φλόγες της φωτιάς και πρωτογενές πλεόνασμα στα καζάνια της κολάσεως.
Ενοποίησαν   και τους φόρους στα ακίνητα. Έτσι θα πληρώνουμε περισσότερα χρήματα αλλά με έναν φόρο. Απλά και νοικοκυρεμένα.

 

Επικίνδυνη παράταξη

 Αν και κατά βάση είμαι κακοπροαίρετος όσο αφορά στους πολιτικούς θα δεχθώ ως αληθείς τις δηλώσεις τους. Λέει ας πούμε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο Βενιζέλος τα είχε κάνει όλα άψογα και διαυγέστατα  με τα υποβρύχια και ο νόμος που ψήφισε τότε η βουλή είναι απόλυτα σωστός.

Η ΝΔ τότε είχε καταψηφίσει και θεωρούσε άκυρα αυτά που έκανε ο Μπένι.

 Το συμπέρασμα πιο είναι; Ή η ΝΔ για το δικό της συμφέρον δεν ψήφισε μια απόφαση καλή για το δημόσιο, άρα είναι μια επικίνδυνη παράταξη για τον τόπο ή καλύπτει τον λάθος νόμο του Μπένι ζημιώνοντας έτσι το δημόσιο άρα είναι μια επικίνδυνη παράταξη για τον τόπο. Απλά πράγματα και ξεκάθαρα.
Πιλοτικά θα δοθεί ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 2 άγνωστες προς το παρών (ίσως και προς το μέλλον) σε ανθρώπους ακραίας φτώχιας.
 Είμαι σίγουρος ότι τα κριτήρια θα είναι τέτοια που κανείς δεν θα πάρει αυτό το επίδομα και θα είναι απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα.
Για να καταλάβεις: υπάρχει ένα επίδομα φτώχειας (300 – 600 ευρώ εφάπαξ) που δίνεται σε παραμεθόριες ορεινές περιοχές. Ποιες οι προϋποθέσεις;
Εισόδημα 4700 ευρώ. Όχι πραγματικό αλλά τεκμαρτό.

Οπότε αν έχουμε ένα αντρόγυνο αποκλείεται αυτομάτως από το επίδομα ακόμα και αν δεν έχει ούτε ένα ευρώ εισόδημα καθώς το τεκμήριο επιβίωσης για το ζευγάρι είναι 5000 ευρώ.

Είναι κάποιος μόνος του. Το τεκμήριο επιβίωσης είναι 3000 ευρώ. Αν μένει και σε κάποιο σπίτι (ακόμα και αν του έχει παραχωρηθεί δωρεάν) 50 τετραγωνικών έχει επιπλέον τεκμήριο 2000, άρα δεν μπορεί να το πάρει.

Δεν το συζητάμε αν έχει και σαραβαλάκι…

Με δυο λόγια, αυτό το επίδομα μπορεί να το πάρει μόνο όποιος συνδυαστικά είναι άπορος, άστεγος, διαθέτει βιβλιάριο τραπέζης και μπορεί να αποδείξει ότι κανονικά θα έπρεπε να είναι νεκρός.

 Τέτοια κριτήρια θα βάλουν. Μένεις σε σπίτι; Πάπαλα οι εγγυήσεις…

Μικρός Φωκίων
και εδω

Πάγωσε ολόκληρη η Ιαπωνία – Γιγάντια μεταλλαγμένη χελώνα 7 τόνων!

Στην Ιαπωνία και στην πόλη Noto καλέστηκε η ομάδα της ναυτικής βάσης των ΗΠΑ για να σφραγίσουν το θηρίο με το σιδερένιο κέλυφος.

 Ζυγίζοντας πάνω από 7 τόνους αυτή η μεταλλαγμένη χελώνα μεταφράζεται από τους ντόπιους κυριολεκτικά σε δαίμονα.

Ορισμένοι κάτοικοι ισχυρίστηκαν ότι την νύχτα την είδαν να βγαίνει από το νερό και τα μάτια της είχαν μια περίεργη κόκκινη λάμψη. Πραγματικά αυτό μπορεί να ήταν ένα θηρίο της Αποκάλυψης όσον αφορά τους ντόπιους στην αποδεκατισμένη πόλη Noto στην Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι λένε ότι η χελώνα έτρεχε με 20 μίλια ανά ώρα.

Το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και οι ομάδες Seals του δώσανε μεγάλες ποσότητες κρέατος και πακέτα C4 και κοβαλτίου αρσενικού. Το θηρίο έφαγε όλο το φαγητό όπως είχε προγραμματιστεί.

Μετά από δύο ώρες αρκετές για να κοιμηθεί οι βόμβες είχαν πυροδοτηθεί και η χελώνα δεν κινούνταν ούτε φαίνονταν τραυματισμένη.

Η ναυτική ομάδα τότε μαζί με τους Ιάπωνες αξιωματούχους γρήγορα πλησίασε και έδεσε την χελώνα σε ενισχυμένο χάλυβα, και την φόρτωσαν για την πλησιέστερη ασφαλής ερευνητική εγκατάσταση της κυβέρνησης

(newsit.cy)

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΝΚΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!

Η Κυριακή ως αργία είναι το πρώτο κοινωνικό και ανθρώπινο δικαίωμα αλλά και κυρίως βιολογική υποχρεωτική συνθήκη. Έχει ιστορία 17 αιώνων!

Στη χώρα μας καθιερώθηκε το 1908. Από τότε, για πρώτη φορά !! επιδιώκουν τα εμπορικά καταστήματα να λειτουργήσουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Νοεμβρίου 2013.

Αυτό είναι αποτέλεσμα ενός νέου μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13), που ψήφισε μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση και με τον οποίο θέλει να καθιερώσει την λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών θέλει να μπορεί να δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους!

Ο νέος αυτός νόμος, έρχεται να ολοκληρώσει το ξήλωμα όλων των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των καταναλωτών στο πλαίσιο της εφαρμογής Μνημονίου που υπέγραψαν οι εκλεγμένοι μας στη Ελληνική Βουλή.

Έτσι, θα μείνουμε χωρίς εισόδημα και θα πάψουμε να είμαστε καταναλωτές.

Έτσι μπορεί να αποδιοργανωθεί κατάφωρα και επικίνδυνα η κοινωνική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων και των καταναλωτών στην Ελλάδα, καθώς επιδιώκουν να μας αφαιρέσουν την ημέρα της ανάπαυσης και του ελάχιστου πλέον ποιοτικού ελεύθερου χρόνου, καθώς κυρίως και να βλάψουν καίρια και αθροιστικά την σωματική και ψυχική υγεία μας, και, να γίνει ειδική εκμετάλλευση αυτών που θα εργαστούν Κυριακή.

Όμως, τι νόημα έχουν οι επιπλέον ώρες που προτείνουν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, όταν μάλιστα, τους λείπουν και τα χρήματα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, και αυτές τις επί πλέον ώρες αλλά και τις προηγούμενες;

Η λιτότητα και τα χαράτσια που δέχτηκαν οι εκλεγμένοι μας να μας έχουν επιβάλει οι «δανειστές», μόλις – και με δυσκολία - επιτρέπουν σε όλο και λιγότερους καταναλωτές να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες των οικογενειών τους. Η δυνατότητα να ψωνίσουν «κάτι ακόμα» έχει χαθεί πλέον όχι μόνο για τις 6 ημέρες αλλά και για την 7ην ημέρα και όσες άλλες με την ορμή που έχουν θα θέλουν να προσθέσουν αν θα τους ήταν δυνατόν ακόμα και μετά τις 7 ημέρες της εβδομάδας.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ…. ΜΑΣ ΠΟΥΝ…. ΟΤΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚOYN ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ !

Με κάθε τρόπο πρέπει να υπερασπιστούμε:

· ΚΥΡΙΑΚΗ = ΑΡΓΙΑ = ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
· ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
· ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ.

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ
 
http://indobserver.blogspot.gr

 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ" ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Η ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Μην ξεχνατε οτι οι αδυναμοι σπερματικοι πατεραδες μας νικησαν και ξεσκισαν την Οθωμανικη Τουρκικη αυτοκρατορια με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ τους που κατηφθυνε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ τους
χρησιμοποιωντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
του ΟΔΥΣΣΕΑ (δουρειος ιππος)
του ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (οτι δεν λυνεται κοβεται) του ενωτικου ολων αρχιστρατηγου ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ (σταθερα επιμενω μεχρι την Νικη)

και ετσι λειτουργησαν ως ΑΡΜΑΤΩΛΟΙ και ΚΛΕΦΤΕΣ και διελυσαν ξεσκιζοντας ολες τις βασεις των κατακτητων (που δυστυχως βρηκαν να στηριχθουν και σε κολπους των ελληνων προεστων/προυχοντων/αξιωματουχων παπαδων)

και που καταληστευαν τον κοπο και τον ιδρωτα των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ με τα χαρατσια και αλλα μπηχτικα φοροεισπρακτικα μετρα που καθε πασσας ζητουσε επι 400χρονια

Αυτοι οι ΑΡΜΑΤΩΛΟΙ και ΚΛΕΦΤΕΣ τα εβαλαν με υπερτερους αντιπαλους και ομως ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ

το ιδιο και εμεις σημερα πρεπει να λειτουργησουμε σαν αυτους και με μοναδικο στοχο να διωξουμε την καταδυναστευση μας

απο την μεγαλυτερη πολιτικη εξαπατηση της εταιριας ΣΑΜΑΡΑΣ + ΒΕΝΙΤΖΕΛΟΣ Ε.Π.Ε. που θελουν να στηριξουν και να διαιωνισουν το παλαιοσαπιο διεφθαρμενο πολιτικο συστημα και οχι για την εημερια των συμπολιτων τους

Σταματαμε να πληρωνουμε δοσεις σε εφορεια τραπεζες ασφαλιστικα παρα μονον τους δινουμε τον οβολο μας που ειναι μοναχα ενα εικοσαρικο σε καθε υποχρεωση μας για να κερδισουμε χρονο αφου η ημερομηνια ληξεως τους ειναι ηδη προδιαγραμμενη...

αρκει να αντεξουμε ΕΜΕΙΣ οι υπερασπιστες της ΕΛΛΑΣ και οι εντολοδοχοι των ιδανικων του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
(που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι αξιοι οι δικοι μας πολιτικοι ηγετισκοι...)

σε καθε στιγμη μας /σε καθε γεγονος μας ενεργοποιουμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ μας και λειτουργουμε
οπως ενας ΕΛΛΗΝΑΣ και μια ΕΛΛΗΝΙΔΑ

((προσοχη στους πατερημαδες στις θεουσες και το παπαδαριο-- θυμηθειτε τον αρχηγο τους απο το Βυζαντινο Φαναρι..."πειναστε για να αγιασετε"--))

οπως εγραψε και ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΕΦΕΣΙΟΣ ..."ενας ανθρωπος μου αρκει οταν ειναι αριστος"

θυμιζοντας μας τους φιλοσοφικους προβληματισμους του μεγιστου ΕΛΛΗΝΑ φιλοσοφου!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ...ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
----------------------------------------------------------------
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ/ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ/ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
...οι ανικανοι και αναξιοι πολιτικοι ηγετες που εξαπατωντας το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ εκλεψαν την ψηφο του...((...και δεν λενε να ξεκολλησουν απο την "καρεκλα" αυτοβαφτιζομενοι ως η μονοι ικανοι για την σωστη λυση...!!!))

πηγη
 

Παρθενικό ταξίδι για το διαστημικό ταξί

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών η πρώτη δοκιμαστική πτήση του ιδιωτικού διαστημικού αεροσκάφους Dream Chaser.

Το Dream Chaser είναι ένα από τα τρία διαστημικά ταξί που κατασκευάζει η εταιρεία Sierra Nevada Corp σε συνεργασία με τη NASA για τη μεταφορά αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων το 2011.

Οι ανταγωνιστικές εταιρείες, Space Exploration Technologies και Boeing κατασκευάζουν επταθέσιες κάψουλες που επιστρέφουν στη Γη με αλεξίπτωτα, ωστόσο η καινοτομία του μικροσκοπικού διαστημικού σκάφους Dream Chaser συνίσταται στο ότι διαθέτει φτερά για προσγείωση σε αεροδρόμιο.

Η δοκιμαστική πτήση του Dream Chaser πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην αεροπορική βάση «Edwards Air Force» στην έρημο Μοχάβε.

Το διαστημικό σκάφος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε ύψος 3.800 μέτρων και μετά από πτήση διάρκειας ενός λεπτού προσγειώθηκε, ωστόσο ένας εκ των τριών τροχών δεν κατέβηκε, με αποτέλεσμα το Dream Chaser να γλιστρήσει από τον αεροδιάδρομο και να καταλήξει στην άμμο.

Οι μηχανικοί αξιολογούν τις ζημιές που προκλήθηκαν, αν και σε πρώτη φάση η καμπίνα και τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν δείχνουν να έχουν υποστεί κάποια βλάβη.

Η NASA εκτιμά ότι θα μπορεί να μεταφέρει τους αστροναύτες της στον Διαστημικό Σταθμό με τα ιδιωτικά ταξί ως το 2017.



Όταν οι εργαζόμενοι αγοράζουν επιχειρήσεις

Κάθε χρόνο, 450 000 επιχειρήσεις στην Ευρώπη «αλλάζουν χέρια». Το ένα τρίτο από αυτές,  δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν σε αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, είναι η δημιουργία συνεταιρισμών: δηλαδή η εξαγορά της επιχείρησης από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Επισκεφτήκαμε μία βιομηχανία μηχανημάτων.  Το 2004,  μετά από 25 χρόνια δουλειάς, ο Ζαν Πολ Χασπό αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρηση που έφτιαξε. Το πρόβλημα ήταν ότι οι υποψήφιοι αγοραστές είχαν σχέδια με τα οποία ο ίδιος δε συμφωνούσε, όπως την εκχώρηση κάποιων υπηρεσιών. Προτίμησε, λοιπόν,  τη σύσταση ενός συνεταιρισμού. Στηρίχθηκε στον άνθρωπο που ήταν τότε υπεύθυνος παραγωγής, και σήμερα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης.

Ο Ζαν Πολ Χασπό, ιδρυτής της Besné Mécanique, εξηγεί στο Euronews: «Αναζητούσα έναν ηγέτη. Ήταν απαραίτητος για την επιτυχία του εγχειρήματος. Χρηματοδότησα ο ίδιος το ένα τρίτο της αγοράς. Μετά, έμεινα στην εταιρεία ακόμη δυόμιση χρόνια, για να είμαι σίγουρος ότι λειτουργεί σωστά».

Σε εκείνη τη φάση, το 80% των εργαζομένων ψήφισε υπέρ της εξαγοράς από το συνεταιρισμό. Έλαβαν μέρος με τουλάχιστον 1500 ευρώ ο καθένας. Ο Δνων Σύμβουλος της Besné Mécanique,  Λοικ Ανζέρ μας είπε: «Στην αρχή,  η επιχείρηση ήταν υγιής. Μετά την εξαγορά, ο τζίρος διπλασιάστηκε. Σήμερα, φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Επίσης, διπλασιάσαμε τον αριθμό των εργαζομένων, τώρα απασχολούμε περίπου 100 άτομα. Και όλα αυτά, παρά την κρίση».

Όπως έχετε καταλάβει, αυτή η ΜΜΕ, παρότι συνεταιριστική, λειτουργεί ως κανονική επιχείρηση, με business plan και πραγματικούς στόχους κερδοφορίας:

«Το δικό μας μοντέλο, δεν είναι η αυτο- διοίκηση. Υπάρχει διοικητική επιτροπή, που σχεδιάζει τη στρατηγική της επιχείρησης. Στη συνέχεια, αυτή αξιολογείται από το διοικητικό συμβούλιο.» Οι συνεταιρισμοί παρέχουν, σήμερα, 5,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Ας δούμε πώς λειτουργεί το συνεταιριστικό μοντέλο.

Βρισκόμαστε στην τοπική ένωση συνεταιρισμών της δυτικής Γαλλίας. Εδώ έγινε η προετοιμασία, η καθοδήγηση και η παρακολούθηση της μετάβασης. Οι εμπειρογνώμονες της ένωσης πραγματοποίησαν σειρά ελέγχων και ετοίμασαν τα νέα επιχειρηματικά σχέδια, σε συνεργασία με τους συμβούλους της επιχείρησης.

Η Μαρί Μπρενό, εκπρόσωπος της Ένωσης, μας εξηγεί: «Όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αγοράζουν την επιχείρηση, οι κίνδυνοι μειώνονται στο μισό. Γιατί διασφαλίζεται η συνέχεια της τεχνογνωσίας, επίσης διατηρούνται οι πελάτες, οι συνεργάτες, αλλά και όσοι παράγουν τα προϊόντα». Η Ένωση μίλησε άμεσα με τους εργαζομένους, για να τους περάσει το μήνυμα και να τους δώσει να καταλάβουν πώς θα λειτουργεί το νέο μοντέλο ιδιοκτησίας:

«Οργανώσαμε μαθήματα, δείξαμε στους εργαζομένους πώς να είναι συν-έταιροι στην επιχείρηση, πώς, για παράδειγμα, να διαβάζουν έναν ισολογισμό, ποιο είναι το νομικό καθεστώς των συνεταιρισμών, για να μπορούν να συμμετέχουν, ήρεμα, στις συλλογικές αποφάσεις της επιχείρησης».

Ο Ζαν Πολ Χασπό τονίζει ότι «για εμένα, τα κλειδιά της επιτυχίας είναι: μία αρκετά μακρά μεταβατική περίοδος, ένας ηγέτης αδιαμφισβήτητος και αδιαφιλονίκητος… πολύ επικοινωνία: να λες αυτό που θα κάνεις και να κάνεις αυτό που λες.»

πηγη

Μέσα Σταθερής Τροχιάς Αθήνας: Το νέο Ρυθμιστικό υπόσχεται παντού Μετρό, Τραμ και Προαστιακό

Στο προσκήνιο είναι και πάλι το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας με στόχο το 2021 να υπάρχει μία εντελώς διαφορετική πόλη. Η Αθήνα έχοντας το ρόλο της Μητρόπολης όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, αντίβαρο της ολοένα και αναπτυσσόμενης Κωνσταντινούπολης κάνει την δική της επανάσταση στα μέσα σταθερής τροχιάς με ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο.

Το σχέδιο είναι τόσο φιλόδοξο που από πολλούς χαρακτηρίζεται ανέφικτο. Περιλαμβάνει εκτεταμένες επεκτάσεις του Μετρό του Τραμ και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου σε τέτοιο βαθμό που το κόστος του ξεπερνά τα 4,5 δις ευρώ.

Μόνο η πλήρης ανάπτυξης της Γραμμής 4 θα κοστίσει περισσότερα από 3 δις ευρώ. Το Νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας δίνει μία εικόνα που θα θέλαμε για την πόλη παρά την ρεαλιστική απεικόνιση των ικανοτήτων σε τόσο μεγάλα έργα υποδομής σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Ν.Ρ. έχει ως στόχο το 2021, δηλαδή κάτι περισσότερα από 7 χρόνια από τώρα. Τι περιλαμβάνει όμως και γιατί χαρακτηρίζεται ως «υπερβολικά φιλόδοξο»;

ΜΕΤΡΟ, ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΟ
Στο Ν.Ρ έχουμε την πλήρη ανάπτυξη της Γραμμής 4 από τον Περισσό μέχρι τον Ευαγγελισμό και από εκεί διαμέσου της  Λ.Κηφισίας θα φτάνει  στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λυκόβρυσης. Σύνολο 26 σταθμοί.

Θα έχουμε την ανάπτυξη του πρώτου μικρού τμήματος της γραμμής 5 από τον Ευαγγελισμό μέχρι την Άνω Ηλιούπολη. Σύνολο 4 σταθμοί.

Την ολοκλήρωση της γραμμής 2 με επεκτάσεις προς Ίλιον αρχικά και κατόπιν προς Καματερό. Νότια θα τερματίζει στην Γλυφάδα. Σύνολο 7 σταθμοί.

Επέκταση της γραμμής 1 από την Κηφισιά στην Νέα Ερυθραία. Σύνολο 2 σταθμοί.

Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή νέων γραμμών και επεκτάσεων με 39 νέους σταθμούς. Να υπενθυμίσουμε πως οι γραμμές 2 και 3 διαθέτουν σήμερα 40 σταθμούς και για να κατασκευαστούν χρειάστηκαν 20 χρόνια.

ΤΡΑΜ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΡΑΜ
Αναφορικά με την ανάπτυξη μεγάλου δικτύου Τραμ τα πράγματα είναι εξίσου φιλόδοξα. Καταρχάς έχουμε επεκτάσεις που καλύπτουν όλο τον Πειραιά. Προς Καλλίπολη, προς Φρεατίδα, προς Καμίνια. Μεγάλη επέκταση προς Κερατσίνι αρχικά και κατόπιν προς Πέραμα και Σαλαμίνα ( μέχρι το Δημαρχείο του νησιού, χρησιμοποιώντας την σχεδιαζόμενη υποθαλάσσια σήραγγα).

Επέκταση από τον Άγιο Κοσμά στην Αργυρούπολη. Επέκταση από το Σύνταγμα στην Πατησίων (στο ύψος της Λ. Αλεξάνδρας) αρχικά και κατόπιν μέχρι τον σταθμό του Μετρό Άνω Πατήσια.

Νέα γραμμή Σταθμός Λαρίσης-Γουδί μέσω της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Συνολικά θα προβλέπεται η κατασκευή 25χλμ νέου τροχιοδρόμου.


ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΑΙ BRT
Το τρίτο σταθερό μέσο της πόλης, ο Προαστιακός προβλέπεται να επεκταθεί προς Λαύριο, προς Ραφήνα, προς Ελευσίνα και Μέγαρα χρησιμοποιώντας την σημερινά κατηργημένη γραμμή του ΟΣΕ.

Η έκπληξη όμως έρχεται στα Νότια Προάστια. Εκεί προβλέπεται μία νέα γραμμή Ελληνικό-Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος (μέσω νότιας Αθήνας) η δημιουργία είτε Προαστιακής  Σιδηροδρομικής γραμμής είτε BRT.

Τι είναι το BRT; Είναι τα αρχικά των λέξεων Bus Rapid Transit.  Είναι η χρήση αποκλειστικής λωρίδας κυκλοφορίας (εντελώς ξεκομμένης από τον υπόλοιπο οδικό άξονα), μίας νέας τάσης στις μεγαλουπόλεις.  Για αυτό το τελευταίο δεν υπάρχει οριστική απόφαση.

Αυτό είναι το σχέδιο ανάπτυξης των μέσων σταθερής τροχιάς για την Αθήνα. Ευχή όλων φυσικά να μπορέσουμε να βρούμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή όλων αυτών των μεγάλων έργων.

πηγη

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στη Διαιτησία οδηγούνται οι διαφορές με τον ανάδοχο

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η ανάδοχος κοινοπραξία έχει υποβάλει στον υπουργό ΥΜΕΔΙ αίτημα για παραπομπή σε διαιτησία των οικονομικών διεκδικήσεων. Το θέμα βρίσκεται στον υπουργό και αναμένεται η αποδοχή ή η απόρριψη του αιτήματος μέσα στο επόμενο 10ήμερο.

Ωστόσο, η νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε το ΥΜΕΔΙ για να επιτραπεί στις εταιρείες του ευρύτερου δημόσιο τομέα να προσφύγουν στη διαιτησία (εν προκειμένω η Αττικό Μετρό), δείχνει ότι το αίτημα της ΑΙΑSA θα γίνει δεκτό, οπότε στη συνέχεια θα οριστεί μία τριμερής επιτροπή για να αποφανθεί, στην οποία θα μετέχει ένας διαιτητής από το ΣτΕ, ένας εκπρόσωπος από τον ανάδοχο και ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.
Πάει προς επίλυση το ζήτημα των οικονομικών διαφορών που για περισσότερο από δύο χρόνια δημιουργεί ξανά και ξανά τριβές μεταξύ Αττικό Μετρό ΑΕ και αναδόχου του Μετρό Θεσσαλονίκης, με τον εργολάβο να διεκδικεί παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ επειδή βρέθηκε, όπως έχει υποστηριχθεί, να κατασκευάζει ένα έργο διαφορετικό από εκείνο για το οποίο συμβατικά δεσμεύτηκε.

Πώς αμείβεται η νυχτερινή απασχόληση των μισθωτών.

Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό ή με ημερομίσθιο εργαζόμενοι, άσχετα άν πρόκειται για πλήρη απασχόληση, μερική, εκ περιτροπής ή έκτακτη, όταν προσφέρουν την εργασία τους κατά τις νυχτερινές ώρες, δηλαδή από 10.00 μ.μ. (το βράδυ) μέχρι 6.00 π.μ. (το επόμενο πρωί), ή όταν ένα μέρος του ωραρίου εργασίας τους παρέχεται κατά την διάρκεια των ωρών αυτών, τότε οι νόμιμες αποδοχές του εργαζομένου προσαυξάνονται κατά 25%.

-Νόμιμες θεωρούνται οι αποδοχές θεωρούνται πάντα εκείνες που διαμορφώνονται βάσει της εκάστοτε ισχύουσας ΕΓΣΣΕ, ή της αντίστοιχης κλαδικής σύμβασης συμπεριλαμβανομένων και των ποσών από τα διάφορα επιδόματα.
-Πραγματικές θεωρούνται οι αποδοχές που καταβάλλονται στον εργαζόμενο και μπορεί να είναι τουλάχιστον ίσες ή μεγαλύτερες από τις νόμιμες αποδοχές.

Αν η νυχτερινή εργασία συμπέσει με μέρα Κυριακή (10 μμ του Σαββάτου μέχρι 6 πμ της Κυριακής) τότε εκτός της προσάυξησης του 25%, καταβάλλεται επιπλέον προσαύξηση 75% λόγω της υποχρεωτικής αργίας της Κυριακής.

Όταν εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας, πραγματοποιηθεί και υπερωριακή απασχόληση, ο ημερήσιος μισθός  προσαυξάνεται ανάλογα, αφού προσαυξηθεί πρώτα λόγω νυχτερινού και αργίας.

Υπενθυμίζεται ότι, για την απασχόληση κατά τις Κυριακές και αργίες, υπάρχει υποχρέωση του εργοδότη να ενημερώσει έγκαιρα (τουλάχιστον πριν 48 ώρες) την Επιθεώρηση Εργασίας για τους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Έστω ότι ένας ανειδίκευτος εργάτης χωρίς τριετίες και επιδόματα, εργάστηκε και την Κυριακή για 4 ώρες  νυχτερινές. Πώς θα αμειφθεί;

Νόμιμο ωρομίσθιο:  Η.Α.Ε. 33,04 Χ 6 ΜΕΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ  : 40 ΩΡΕΣ = 4,95 ευρώ
Προσαύξηση λόγω νυχτερινής εργασίας: ωρομίσθιο 4,95 ευρώ Χ 25%  = 1,24 ευρώ
Προσαύξηση λόγω Κυριακής: 4,95 Χ 75% = 3,71 ευρώ
Συνολικό ωρομίσθιο νυχτερινής + αργίας = 9,90 ευρώ.
Απασχόληση 4 ωρών: 9,90 Χ 4 = 39,60 ευρώ


ΠΗΓΗ

Νέα δεδομένα στη μεταφορά εμπορευμάτων. Σύμπραξη βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων.

Νέα δεδομένα στις εμπορευματικές μεταφορές δημιουργεί η στρατηγική συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου Επιχειρήσεων Logistics με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την μεταφορά εμπορευμάτων στον κεντρικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης μέσω του σιδηροδρόμου.

Η συνεργασία ανακοινώθηκε σε κοινή εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Το Δίκτυο, που αποτελεί μια αναπτυξιακή σύμπραξη 26 βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στόχο έχει την μείωση του κόστους μεταφορών, την πρόσβαση σε νέες αγορές, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην αναγκαία πληροφόρηση.

Παράλληλα, επιδιώκει να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των επιχειρήσεων και η εξωστρέφειά τους.
H συμφωνία αυτή, ανέφερε σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης, θεσμοθετεί το πρώτο στη χώρα μας Ελληνικό Δίκτυο logistics με μετρήσιμο αναπτυξιακό όφελος για την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Στην Αθήνα οι επιχειρήσεις θα εξυπηρετούνται μέσω του Ικονίου και του Θριασίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη μέσω του Κεντρικού Σταθμού του ΟΣΕ και της Σίνδου. Συμπληρωματικά θα παρέχεται η δυνατότητα door-to-door εξυπηρέτησης σε κοντινές περιοχές εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον. Αρχικά, θα γίνονται 5 δρομολόγια την εβδομάδα, ενώ υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς container τριών κατηγοριών (45', 40' και 20'). Οι πελάτες του Δικτύου Logistics έχουν κατηγοριοποιηθεί σε 4 ομάδες, ανάλογα με τον όγκο και την τακτικότητα των διακινούμενων φορτίων, για τις οποίες θα ισχύει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναλύσεις, το εκτιμώμενο μέσο όφελος για τους τακτικούς χρήστες της υπηρεσίας μπορεί να ξεπεράσει το 10% και μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο για τους συμμετέχοντες, σε περίπτωση ευρύτερων συνεργιών μεταξύ των επιχειρήσεων αλλά και διεύρυνσης του Δικτύου.

Άλλες συνέργιες που διερευνώνται ήδη εξαντλητικά από το Δίκτυο Logistics είναι η συνεκμετάλλευση κοινού δικτύου διανομής εντός Αττικής και η ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας για παροχή ηλεκτρονικής απόδειξης παράδοσης. Στη συνέχεια το Δίκτυο Logistics θα διερευνήσει συνέργιες στην κοινή χρήση και ανάπτυξη εμπορευματικών κέντρων ή/και αποθηκών, στην ανάπτυξη διαδικτυακή πλατφόρμας για την ενοποίηση/συνδυασμό φορτίων και τη βέλτιστη αξιοποίηση της μεταφορικής ικανότητας, στην προώθηση - προβολή του δυναμικού Logistics της Ελλάδας προς το εξωτερικό, στην μεταφορά τεχνογνωσίας, κ.λπ.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν ήδη στις συνέργιες του Δικτύου Logistics είναι οι εξής: ΑΒ Βασιλόπουλος AE, Barilla Hellas AE, Beiersdorf Hellas AE, ΒΙΕΞΑΛ AE, Cargo Group Logistics ΕΠΕ, Coral AE, DHL Express Ελλάς Α.Ε., Διακίνησις AE, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών Ηρακλείου Κρήτης, GlaxoSmithKline ΑΕΒΕ, Goldair Cargo ΑΕ, Herbalife International Greece, Inter IKEA Systems BV, Procter & Gamble Hellas ΕΠΕ, Sanofi-Αventis AEBE, Shelman Ελληνοελβετική Βιομηχανία Ξύλου ΑΕ, Kuehne-Nagel AE, ΜΑΒΕ AEBE, Masterlink ΑΕ, Medfrigo SA, Metron Logistics AE, Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ, Sarmed Hellenic Warehouses S.A., Schenker AE, ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, Τσιρίκος Γρηγόριος ΙΜΕ ΕΠΕ. Ωστόσο το δίκτυο είναι ανοιχτό για όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χάρης Κυριαζής σημείωσε ότι, ο τομέας των Logistics αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ που αγγίζει το 12% σήμερα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Logistics Σωτήρης Τριχάς τόνισε ότι αν υιοθετηθεί το Master Plan της ΕΕL κι οι βασικές δράσεις που προτάσσει, τότε η ελπίδα για ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο αναζωπυρώνεται.

ΠΗΓΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣ ΓΙΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6/11/13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣ ΓΙΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6/11/13 

 

 

 

 

 

 

Eurobank: Την ερχόμενη εβδομάδα η εθελουσία για 700 εργαζόμενους

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα έχει λάβει το “πράσινο φως” από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και μένουν… τα τυπικά.

Στόχος της Eurobank, μέσω του προγράμματος εθελουσίας είναι η οικειοθελής αποχώρηση τουλάχιστον 700 εργαζόμενων.

Ο όροι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανώτατο όριο τα 170 χιλ. ευρώ, για όσους δηλώσουν συμμετοχή, ενώ το “πακέτο” αναμένεται να περιλαμβάνει και ιατρικό πρόγραμμα 2 ετών.

Το τελικό κόστος της εθελουσίας εξαρτάται από το ποιοι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν, αφού όπως σε όλα τα αντίστοιχα προγράμματα, το πακέτο διαφέρει για κάθε “κατηγορία” εργαζομένων (ανάλογα με την προϋπηρεσία).

Mπαίνουν εισαγγελείς σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

Μπαίνουν εισαγγελείς σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις ανάλογες με αυτήν του Οίκου Ναύτου.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαληνός Μπρης και Γιάννης Δραγάτσης, αποφάσισαν να ερευνήσουν όλο το σύστημα οικονομικής λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να εντοπιστούν ενδεχόμενες ατέλειες ή δυσλειτουργίες που επιτρέπουν την εκδήλωση φαινομένων απάτης ανάλογων με την υπόθεση του ταμείου των ναυτικών μέσω πλαστών παραστατικών η οποία αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη κλινικής.

Για τον λόγο αυτόν και οι δύο εισαγγελείς κινητοποιήθηκαν αμέσως όταν ενημερώθηκαν για την υπόθεση των τεσσάρων υπαλλήλων του Οίκου του Ναύτου, οι οποίοι επιχείρησαν, μέσω ιδιοκτήτη κλινικής που προσέγγισαν, να καρπωθούν πληρωμές ύψους ενός εκατ. ευρώ με πλαστά παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του Ταμείου. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι για την υπόθεση δόθηκε αμέσως εντολή για καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκομένων, που διήρκεσε δέκα ημέρες, αλλά και το ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε κάμερα σε επ΄αυτοφώρω σύλληψη.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη των τεσσάρων υπαλλήλων στην κλινική της Λεωφόρου Θηβών, έγινε παρουσία του εισαγγελέα Δραγάτση. Η κάμερα φέρεται να έχει καταγράψει τη συναλλαγή των κατηγορουμένων με τον καταγγέλοντα κλινικάρχη, στον οποίο οι υπάλληλοι είχαν υποσχεθεί 500.000 ευρώ από τα «κέρδη» της απάτης και είχαν ζητήσει τα υπόλοιπα σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, ποσού 250.000 ευρώ, ήταν αυτή που είχε κανονιστεί να δοθεί σήμερα.


Πάντως, κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να έχει η εκ των συλληφθέντων υπάλληλος του ταμείου, που υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας και ο συνάδελφός της διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου.

ΠΗΓΗ

Ο πρώτος κρεμαστός ποδηλατόδρομος στον κόσμο

Η γέφυρα Hovenring (Χόβενρινγκ) είναι ένας κυκλικός κρεμαστός ποδηλατόδρομος στον κόμβο μεταξύ των Αϊντχόβεν και Βελτχόβεν στην Ολλανδία. Θεωρείται η πρώτη κυκλική κρεμαστή γέφυρα για ποδήλατα στον κόσμο.

 Η ιδέα της γέφυρας Hovenring υπήρχε στις συζητήσεις των υπευθύνων από  το 2008, όταν η αύξηση της κυκλοφορίας μεταξύ του Αϊντχόφεν και του Βελντχόφεν είχε αρχίσει να μειώνει την ικανότητα του μέχρι τότε κυκλικού κόμβου, στη διασταύρωση της περιοχής Χέρμπαν, στο Βέλντχόβεν να ανταποκριθεί στις ανάγκες των διερχομένων.

Προκειμένου να βελτιωθεί η ροή της κυκλοφορίας και η ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων, αποφασίστηκε να διαχωριστεί τελείως η κίνηση των ποδηλάτων από τα μηχανοκίνητα οχήματα.

Παράλληλα αποφασίστηκε ο κυκλικός κόμβος που προϋπήρχε, να μετατραπεί σε απλή διασταύρωση ώστε να βελτιωθεί η ροή των οχημάτων και να μειωθεί ο χρόνος διάσχισης της. Η απόφαση αυτή όμως, άφησε ανοιχτό το θέμα των διερχομένων με ποδήλατο και της ασφάλειας τους. Το δημοτικό συμβούλιο του Αϊντχόβεν, αποφάσισε έτσι την ανάπτυξη ενός εντυπωσιακού έργου.

Ο σχεδιασμός της γέφυρας Hovenring έγινε από τον οργανισμό σχεδιασμού IPV Delft. Το όνομα της γέφυρας επιλέχθηκε ύστερα από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των πληθυσμών των Αϊντχόβεν και Βελντχόβεν. Κυριολεκτικά, το όνομα σημαίνει «δαχτυλίδι των Χόβεν» και αναφέρεται στο Αϊντχόβεν, το Βελντχόβεν και το Μερχόβεν ( η κατοικημένη περιοχή, όπου βρίσκεται η γέφυρα Hovenring). Επιπλέον, το όνομα αναφέρεται στον δακτύλιο της γέφυρας Hovenring , καθώς και στον κεντρικό πυλώνα στην μέση της γέφυρας, ο οποίος φωτισμένος κατάλληλα το βράδυ μοιάζει με μια μεγάλη βελόνα, θυμίζοντας την ανεπίσημη ονομασία του Αϊντχόβεν και ως η «Πόλη του Φωτός».

Η κατασκευή της γέφυρας ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου 2011 και ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2011. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα όμως, η διέλευση των οχημάτων τέθηκε σε αναστολή, καθώς τα καλώδια της γέφυρας παρουσίαζαν επικίνδυνες δονήσεις. Η γέφυρα Hovenring δόθηκε τελικά στην κυκλοφορία στις 29 Ιουνίου 2012.

Κατασκευή

Hovenring-night-shot

Σχεδιασμός

Η γέφυρα Hovenring θεωρείται επίσημα ως ένας κυκλικός κόμβος, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια κυκλική κρεμαστή γέφυρα για την διέλευση ποδηλάτων. Το κύριο μέρος της γέφυρας διαθέτει 72 μέτρα διάμετρο και αναρτάται από έναν 70 μέτρα κεντρικό πυλώνα με 24 καλώδια συγκράτησης. Όλη η κατασκευή έχει γίνει από χάλυβα.

Θέματα δονήσεων

Η κρεμαστή γέφυρα έκλεισε σχεδόν αμέσως μετά την αρχική της κατασκευή, λόγω απρόσμενων δονήσεων στα καλώδια που προκαλούνταν από τους ανέμους. Για την επίλυση του προβλήματος, διεξήχθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, από καθηγητές πολιτικούς και μηχανολόγους μηχανικούς των Πανεπιστημίων του Αϊντχόβεν και του Ντελφτ (Delft), με την συμμετοχή επίσης καθηγητών από το Πολυτεχνείο του Μιλάνο.

Hoven-ring-up-close

Τελικά διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα δημιουργούνταν από τις δίνες των ανέμων, προκαλώντας πολύ μεγαλύτερες δονήσεις από ότι αναμένονταν κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού. Η λύση που βρέθηκε, ήταν η εφαρμογή πρόσθετων αποσβεστήρων δονήσεων στα καλώδια συγκράτησης, προκαλώντας μια επιπλέον καθυστέρηση στην διάθεση της γέφυρας στην κυκλοφορία.

Παρ’ όλες ωστόσο τις καθυστερήσεις, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και η συμβολή του στην διευκόλυνση των διερχομένων οχημάτων σημαντική.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της γέφυρας Hovenring από το τμήμα σχεδιασμού του ipv Delft: Hovenring – IPV Delft

ΠΗΓΗ: 2wheelsexplorers.gr

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Π. Καψή με τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ

Άκαρπη απέβη η συνάντηση σήμερα μεταξύ του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, των εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ και δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ζήτησαν η στελέχωση της ΝΕΡΙΤ να γίνει από τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ και οι ίδιοι να αναλάβουν την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας, που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2014, καθώς και των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Όμως ο κ. Καψής απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο και σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε προς τους εργαζομένους ότι έχουν δρομολογηθεί τα περισσότερα θέματα σχετικά με τη ΝΕΡΙΤ.
Επίσης επανέλαβε πως το ζήτημα του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής είναι υπόθεση του υπουργείου Οικονομικών και η όποια απόφαση εκκένωσης αφορά συνολικά την κυβέρνηση.

Ο Πάγκαλος ως Motherfucker

Πριν λίγο καιρό είχα ρωτήσει μια μικρή φίλη, «Τι σε τρομάζει περισσότερο μ’ αυτά που συμβαίνουν;» και μου είχε απαντήσει, «Η βουβαμάρα. Που κανείς δε μιλάει.»

Ε, για να της κάνει το χατίρι ο Πάγκαλος βγήκε και τα είπε όλα. Με το νι και με το σίγμα: που πήγαινε το πρωί με τον καφέ του και το κουλούρι του στο γραφείο του ως Υπουργός Εξωτερικών και του φέρνανε του φακέλους παρακολούθησης του πρέσβη των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Η εξιστόρηση θυμίζει το στίχο Η Φαντασία στην Εξουσία. Πρέπει να έχεις πολλή φαντασία και βαθιά, παραληρηματική σχέση με την εξουσία για να διατείνεσαι ως πρώην υπουργός της ψωροκώσταινας, ότι διάβαζες τρώγοντας το κουλούρι σου και πίνοντας τον καφέ σου τους φακέλους παρακολούθησης για τους πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Επίσης είπε ότι δεν τρέχει και τίποτα, συνηθίζεται παντού και πάντα, και μάλιστα επειδή είναι όλοι στον ίδιο ντορβά, έσπαζε πλάκα που διάβαζε να τον αποκαλούν ο ένας στον άλλο motherfucker. Πρόσθεσε ακόμα πως οι αμερικανοί μόνο καλό έκαναν με τις παρακολουθήσεις, (παγκοσμίως προφανώς) ότι εμείς τις κόψαμε μόλις μας πήρανε χαμπάρι κι ότι έχει παρέλθει 20ετία, οπότε κανείς από όσους κατονομάζει (τον εαυτό του, την ΕΥΠ, τον τότε πρωθυπουργό κι υπουργό άμυνας, μέσα σε άλλους) δε διατρέχει κίνδυνο γιατί το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Έχουν βουίξει τα κανάλια από φωνές που αποκηρύττουν τις δηλώσεις του παλαίμαχου πολιτικού. Του προσάπτουν από νοητική διαταραχή μέχρι δόλο που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τη σοβαρότητα της περίπτωσης να έχει γίνει κέντρο υποκλοπών η αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. Κι αυτό ανεξαρτήτως κόστους για τη χώρα του – ανεξάρτητα αν τη διασύρει διεθνώς, αν τη βάζει στο στόχαστρο αναίτια, μάλιστα φροντίζει για τη διαπόμπευσή της (μας) ρίχνοντας μέσα στη ρύμη του λόγου την αποστροφή ότι «είμαστε πρώτοι στις βρωμοδουλειές.» Χαλαρά κι άνετα. Όπως τότε με το όλοι μαζί τα φάγαμε.

Και στεκόμαστε σ’ αυτό. Μήπως έχει όντως μια εμμονή ο κ. Πάγκαλος; Μήπως πλάθει έναν φανταστικό κόσμο κατ’ εικόνα και ομοίωσή του; Όλοι τα ίδια είμαστε, κι όλοι τα ίδια κάνουμε, κι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε; Κι εντάξει να εξομοιώνεις τον λαουτζίκο με το αξιότιμο πρόσωπό σου στην έφεση για φαταουλισμό και βρωμοδουλειές, από πάνω είσαι, όπως θες τα βλέπεις. Αλλά να κορδώνεσαι σαν ίσος κι όμοιος με την NSA, καταντάει μεγαλομανία.

Για να το πούμε πιο απλά: η άποψή μας είναι πως σε περίπτωση που εμπεριέχει ψήγμα πραγματικότητας η εξιστόρηση του πρώην υπουργού, κι όντως διάβαζε στους φακέλους των υποκλοπών να τον λένε motherfucker, οι «υποκλαπέντες» συνομιλητές του γνωστοποιούσαν απλά τη γνώμη τους, ξέροντας πολύ καλά ότι θα του διαβιβαζόταν. Που σημαίνει ότι καθόλου στο ίδιο καζάνι δεν έβραζαν.

B.T.

aeginalight.gr

Έτσι κατακρεουργούν τα ασφαλιστικά ταμεία - Κομπίνα 1 εκατ. ευρώ από 4 υπαλλήλους στον Οίκο του Ναύτου

- Ντου των οικονομικών εισαγγελέων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ

- Το ραντεβού έγινε στη Λεωφόρο Θηβών όπου οι υπάλληλοι συνελήφθησαν με 205.000 ευρώ στο χέρι

- Ο ιδιοκτήτης ιδιωτικής κλινικής κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία για τους υπαλλήλους του Οίκου του Ναύτου

- Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καρπώνονταν πάνω από 500.000 για ψεύτικες εξετάσεις ασφαλισμένων

- Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού έχει καταγραφεί από κάμερα

Τέσσερις, υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου συνελήφθησαν το πρωί παρουσία εισαγγελέα, τη στιγμή που παραλάμβαναν μεγάλο χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτη κλινικής.

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη και παρουσία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, οι τέσσερις υπάλληλοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ που φέρονται ότι είχαν συμφωνήσει μαζί του να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους. Στην υπόθεση εμπλέκεται και πέμπτο πρόσωπο, ο σύζυγος μίας εκ των υπαλλήλων, που επίσης συνελήφθη.

Η καταγγελία για την υπόθεση που απασχόλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς, έγινε από τον ιδιοκτήτη της κλινικής που πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας τα σχετικά, πλαστά, παραστατικά.

Η πρόταση, όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, προέβλεπε να καταλήξει στον ίδιο το ποσό των 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο να δοθεί στους υπαλλήλους σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της. Το επίμαχο ραντεβού καταγράφηκε με κάμερα, ενώ για την υπόθεση έγιναν με εντολή της δικαιοσύνης καταγραφές συνομιλιών.

Ντου των οικονομικών εισαγγελέων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων τίθενται όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις ανάλογες με αυτήν, που αφορά τον «Οίκο του Ναύτου».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαληνός Μπρης και Γιάννης Δραγάτσης, αποφάσισαν να ερευνήσουν όλο το σύστημα οικονομικής λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να εντοπιστούν ενδεχόμενες ατέλειες ή δυσλειτουργίες που επιτρέπουν την εκδήλωση φαινομένων απάτης ανάλογων με την υπόθεση του ταμείου των ναυτικών μέσω πλαστών παραστατικών η οποία αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη κλινικής.

Για τον λόγο αυτόν και οι δύο εισαγγελείς κινητοποιήθηκαν αμέσως όταν ενημερώθηκαν για την υπόθεση των τεσσάρων υπαλλήλων του Οίκου του Ναύτου, οι οποίοι επιχείρησαν, μέσω ιδιοκτήτη κλινικής που προσέγγισαν, να καρπωθούν πληρωμές ύψους ενός εκατ. ευρώ με πλαστά παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του Ταμείου. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι για την υπόθεση δόθηκε αμέσως εντολή για καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκομένων, που διήρκεσε δέκα ημέρες, αλλά και το ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε κάμερα σε επ΄αυτοφώρω σύλληψη.

(newsit)

Μέχρι πότε θα παρακολουθούμε μοιρολατρικά όσα μας ετοιμάζουν άλλοι, χωρίς εμάς και εναντίον μας;

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλά φτωχοποίηση, αλλά δουλοποίηση. Οι κυβερνήτες, στο ορατό μέλλον, με την πολιτική τους θα μας έχουν κάνει φτωχούς και δούλους και ταυτόχρονα θα μας κοιμίζουν σε εκτεταμένα υπνωτήρια και θα μας ταΐζουν σε τραπεζαρίες με μεταλλαγμένα και θα μας ζητούν να τους δοξάσουμε ως ευεργέτες!».

Η παραπάνω "φλασιά" –απ’ τις σπάνιες που έχει- ανήκει στον Βύρωνα Πολύδωρα. Ξέρουμε το ποιόν του τύπου, άλλωστε και τα χαλασμένα ρολόγια δυο φορές το 24ωρο δείχνουν την σωστή ώρα, οπότε δεν αναφερόμαστε καθόλου σ’ αυτόν.

Την περασμένη λοιπόν αυτή  δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ την θυμηθήκαμε σήμερα διαβάζοντας την συνέντευξη που έχει δώσει ο Σάββας Ρομπόλης επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο περιοδικό «Επίκαιρα».
Τα ίδια, με τον Πολύδωρα. επανέλαβε κι αυτός με ποιο «στρογγυλωμένες», όμως εκφράσεις: «Το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού θα συγκλίνει με το επίπεδο των βορειοαφρικανικών χωρών και η ελληνική οικονομία θα εξελιχθεί σε παράρτημα και συμπλήρωμα της γερμανικής οικονομίας τις ανάγκες της οποίας θα εξυπηρετεί και στην οποία θα μεταφέρετε το σημαντικότερο τμήμα του παραγόμενου πλούτου», μας λέει ανάμεσα στα άλλα ο Σ. Ρομπόλης.

Και εμείς; Θα εξακολουθούμε να παρακολουθούμε μοιρολατρικά όσα μας ετοιμάζουν άλλοι, χωρίς εμάς και εναντίον μας; 

ΠΗΓΗ
 

Και η βιομηχανία "Κατσέλης" στο succes story (Βίντεο)

Στο δρόμο πετάει η εργοδοσία του ομίλου Δαυίδ 500 εργαζόμενους της εταιρείας Nutriart (εργοστάσια ΚΑΤΣΕΛΗΣ, Πλάζα, Αλλατίνη), μετά την απόφασή της να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

Στην Ελλάδα της … ανάπτυξης και του cucces story καθημερινά οι στρατιές των ανέργων διογκώνεται και τίποτα δεν προβλέπεται για αναστροφή αυτής της δραματικής κατάστασης.

 Σε προηγούμενη ανάρτηση μας βλέπαμε το δελτίο τύπου της ΠΕΜΕΝ που μας έλεγε ότι με την εφαρμογή του νέου φιλοεφοπλιστικού νόμου θα χάσουν την δουλειά τους εκατοντάδες Ναυτεργάτες οι οποίοι θα προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των άνεργων Ναυτεργατών.


Τώρα στο βίντεο που παραθέτουμε μαθαίνουμε για άλλους 480 εργάτες που χάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται στο δρόμο.
Εδώ πρέπει να κάνουμε μια επισήμανση. Μπορεί κάποιες επιχειρήσεις να κλείνουν αλλά οι ιδιοκτήτες τους έχουν γίνει πάμπλουτοι. Όπως ακούσαμε και τον οικονομικό αναλυτή Χρήστο Μέγα να μας λέει σε αρκετές περιπτώσεις χρεοκοπημένων εταιρειών υπάρχει: «Κακή επιχειρηματικότητα και ύποπτες υπόγειες διασυνδέσεις μεταξύ εταιρικών περιουσιακών στοιχείων και ατομικών περιουσιακών στοιχείων». Η μετάφραση αυτών είναι ότι ορισμένοι καπιταλιστές χρεοκοπούν τις επιχειρήσεις τους αφού προηγουμένως οι ίδιοι έχουν θησαυρίσει. 

Και το success story της άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά_Βενιζέλου προχωρεί ακάθεκτο ολοκληρώνοντας την κοινωνική καταστροφή.


Πορτογαλία: Νέες περικοπές 3,9 δισ. ευρώ

Υπερψηφίστηκε την Παρασκευή, παρά τις ογκώδεις διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο, σε πρώτη ανάγνωση το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014, ο οποίος προβλέπει έναν νέο γύρο λιτότητας με περικοπές δαπανών που φτάνουν τα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ναι» στον προϋπολογισμό είπαν οι 132 βουλευτές του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, που διαθέτουν την πλειοψηφία στο σύνολο των 230 εδρών. Τα υπόλοιπα κόμματα τον καταψήφισαν, συμπεριλαμβανομένου του Σοσιαλιστικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μια δεύτερη ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στην πορτογαλική βουλή στις 26 Νοεμβρίου.

Όμως τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εξεταστούν από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, που στο παρελθόν έχει κρίνει αρκετά μέτρα της κυβέρνησης αντισυνταγματικά, αναγκάζοντάς την να τα αναιρέσει. Το πιθανότερο είναι ότι αυτό θα γίνει από τον Πρόεδρο της χώρας, Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, αλλά ακόμα κι αν δεν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο τότε τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι θα το κάνουν αυτά, αλλά τότε η διαδικασία θα πάρει αρκετό καιρό.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Πάουλο Πόρτας, υπερασπιζόμενος τον προϋπολογισμό ανέφερε στην ομιλία του ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο αυτού του εφιάλτη που μετέτρεψε την Πορτογαλία σε ασθενή στην εντατική» και επέκρινε την αντιπολίτευση επειδή αγνοεί τα πρόσφατα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας της Πορτογαλίας. Σημειώνεται ότι η πορτογαλική οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τετράμηνο του έτους και η κυβέρνηση πιστεύει ότι η αυτή ανάπτυξη θα συνεχιστεί, αν και για το 2014 προβλέπεται ανάπτυξη μόλις 0,8%.

Αντίθετα ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός είναι «ένα πρόγραμμα φτωχοποίησης που προκαλεί μόνο πόνο στους Πορτογάλους, χωρίς να προσφέρει βιώσιμη ανάταξη των δημοσιονομικών».

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έχει παραδεχθεί ότι ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετες προληπτικές πιστώσεις προκειμένου η χώρα να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές μετά το τέλος του μνημονίου.

Όμως η Λισσαβόνα υπογραμμίζει ότι δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα διάσωσης.

(defencenet)