EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΝΕΚΡΩΝ ΟΧΙ

Ξεκινήστε τις ετοιμασίες. Γυαλίστε ιστούς και σιδερώστε σημαίες, κάντε το μάτι να βουρκώσει με ηρωικά κατορθώματα των νιάτων του '40 και μετά ξανά πίσω στο μαντρί. Πιο μεγάλη ιστορική ειρωνεία δεν υπάρχει στους αιώνες. Να πανηγυρίζεις το "ΟΧΙ" στους κατακτητές ενώ οι απόγονοι των κατακτητών σε έχουν υπό κατοχή. Ευρωπαίοι και εκείνοι, Ευρωπαίοι και τούτοι εδώ.

Η απορία όμως είναι γιατί εσύ ως απόγονος εκείνων των νιάτων, που έβγαλαν το φίδι από την τρύπα, χαίρεσαι και κοκορεύεσαι στον παλμό της επετείου. Τι σχέση έχεις εσύ με τον παππού σου; Εσύ άλλαξες μέσα στα 70 χρόνια που πέρασαν. Κοίτα όμως τους απογόνους των κατακτητών σου. Δεν άλλαξαν καθόλου. Ίσα- ίσα που από "απλοί σφαγείς" που ήταν οι πρόγονοί τους (όπως αποκάλεσε η κατακριτέα από την Γερμανία έκθεση της Κομισιόν) ετούτοι εδώ έχουν εξελιχθεί. Δεν πράττουν απλά κτηνωδίες, τις σκέφτονται και τις εφαρμόζουν χωρίς να λερώσει το κουστούμι τους ούτε μία σταγόνα αίμα, χωρίς να χαλαλίσουν ούτε μία σφαίρα. Η σφαίρα κοστίζει, η ζωή σου όμως έχει αποδεδειγμένα μηδενική αξία. Ο Μουσολίνι, ο Χίτλερ και όλα τα άλλα καλόπαιδα είναι περήφανοι στους τάφους τους για τους απογόνους που αμόλησαν στον πλανήτη. Το ίδιο περήφανοι όμως σίγουρα δεν είναι οι πρόγονοι τούτων εδώ των Ελλήνων. Είτε ενταφιασμένοι, είτε άταφοι έχουν χάσει την ησυχία της ψυχής τους με την εξέλιξη του δικού τους είδους.

Από το "ΑΕΡΑ", στο "Ειρηνικές και μαζικές διαδηλώσεις". Από το "Κορόιδο Μουσουλίνι", στο "Ευρώπη του Νότου". Από το "Κάτω ο φασισμός", στο "Ολοκληρωτικό όραμα της Ευρώπης". Από τον "Τοίχο της Καισαριανής" στο "Μαζί ενωμένοι για το Ευρωπαϊκό Όνειρο". Από το Ρούπελ, στο "Δρόμο για τις Βρυξέλλες". Τέτοιες κουβέντες εκσφενδονίζουν καθημερινά από όλους τους χώρους οι σωτήρες σου και υπερασπιστές της εθνικής σου αξιοπρέπειας. Τέτοιοι μάς πρέπουν αφού χεζόμαστε μπροστά σε ανδρείκελα που μας κουνάνε το δάχτυλο σαν δάσκαλοι της κακιάς ώρας και μας βάζουν τιμωρία με το πρόσωπο στον τοίχο και το ένα πόδι πάνω.

Άιντε στις παρελάσεις να κουνάμε σημαιάκια και να ακούμε την κάθε αρλούμπα του κάθε δημοκρατίσκου περί Ελευθερίας και Ιδανικών. Αντί να κλείσεις τα παραθυρόφυλλα εκείνη την μέρα και να κλαις, έχεις και το θράσος να κατέβεις στο δρόμο να καμαρώσεις τα χάλια σου. Βγάλτε τους νεκρούς των βουνών και των κάμπων, των νησιών και των πόλεων να αντισταθούν για μας.
Από ζωντανούς που επέλεξαν να ζήσουν μία ζωή εν τάφω οριζόμενη από κατακτητές μην περιμένεις τίποτε. Η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες. Η Ελλάδα ανήκει στους νεκρούς της.-

 
 

Τα λεφτά της Ελληνικός Χρυσός στην Αστυνομία και οι συνομιλίες με τους δημοσιογράφους

Του Μάριου Αραβαντινού

Η αποκάλυψη ότι στη δικογραφία για τις Σκουριές συμπεριλαμβάνονται και συνομιλίες αντιδρώντων, και κυρίως του προέδρου του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και εμφανιζόμενου από τις αρχές ως επικεφαλής της «εγκληματικής οργάνωσης» Τόλη Παπαγεωργίου με δημοσιογράφους, κάνει από το απόγευμα της Τετάρτης το γύρο του διαδικτύου και εγείρει σημαντικά ερωτήματα για τη λειτουργία της αστυνομίας, η οποία έχει συντάξει τη σχετική δικογραφία.

Τα ονόματα δημοσιογράφων της «Ελευθεροτυπίας», του «Αθηναϊκού Πρακτορείου», της εφημερίδας «Το Ποντίκι», της «Καθημερινής», της «Δημοκρατίας», του ANT1, της ΕΡΤ, διάφορων τοπικών σταθμών ακόμη και του Reuters, περιλαμβάνονται στη δικογραφία, επειδή συνομίλησαν και έλαβαν πληροφορίες από τους ανθρώπους που αντιδρούν στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός. Το ζήτημα αυτό, προκαλεί ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας του Τύπου, τον οποίο επιχειρούν να φιμώσουν κατηγορώντας τον εμμέσως για μετάδοση ψευδών πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το koutipandoras.gr κανένας δημοσιογράφος της ιστοσελίδας ή του HOT DOC, δεν έχει συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα της δικαιοσύνης. Τόσο το koutipandoras.gr όσο και το περιοδικό έχουν επανειλημμένως καλύψει και αναδείξει τα γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, επομένως η μη απομαγνητοφώνηση συνομιλιών της δημοσιογραφικής ομάδας με φερόμενους ως εμπλεκόμενους σε υποθέσεις βίας, κάθε άλλο παρά μας καθησυχάζει.

Οι αρχές κατηγορούν τον Τόλη Παπαγεωργίου ότι δολίως έδινε ψευδείς πληροφορίες και προπαγανδιστικό υλικό, με στόχο να επηρεάσει τη γνώμη του κόσμου, θετικά προς τους αντιδρώντες κατοίκους και κατά της Ελληνικός Χρυσός. Μεταξύ των συνομιλιών που έχουν απομαγνητοφωνηθεί είναι και ορισμένες του Τόλη Παπαγεωργίου με δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters. Η αστυνομία εμμέσως κατηγορεί τον ελληνικό, ακόμη όμως και τον διεθνή Τύπο, ότι έστω και άθελά του, συμμετέχει σε μια κατά κάποιον τρόπο προπαγάνδα κατά της Ελληνικός Χρυσός.

Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι οι αρχές δείχνουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία προς την εταιρία Ελληνικός Χρυσός, απαγορεύοντας ουσιαστικά την όποια αντίδραση. Η εφεύρεση της «προπαγάνδας» καθιστά ουσιαστικά αναξιόπιστο οποιονδήποτε διαφωνεί με την εταιρία και το επενδυτικό της σχέδιο. Καθιστά αναξιόπιστο οποιονδήποτε υποστηρίζει ότι στην περιοχή συντελείται περιβαλλοντικό έγκλημα. Οι αρχές μοιάζουν να ποινικοποιούν το διάλογο και παράλληλα να χρεώνουν σ’ ένα μόνο άνθρωπο, ενδεχομένως και σε κάποιους ακόμη, τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, μέσω των Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία χρησιμοποίησε προς όφελός του.

Κι όλα αυτά, ενώ όπως η ίδια η εταιρία Ελληνικός Χρυσός παραδέχεται -μάλλον το περηφανεύεται κιόλας- χρηματοδοτεί τα σώματα ασφαλείας στην περιοχή. Καλά διαβάσατε. Η Ελληνικός Χρυσός, μέσω του περιοδικού «Μεταλλευτικά Νέα», το οποίο μπορεί κανείς να βρει και να διαβάσει στην επίσημη ιστοσελίδα της (εδώ: www.hellas-gold.com/contact/mining-news), παραδέχεται ότι στο πλαίσιο της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» επιχορηγεί όχι μόνο έργα υποδομής και σχολεία ή κέντρα υγείας, αλλά και τα σώματα ασφαλείας. Αναφέρει η Ελληνικός Χρυσός στο περιοδικό ότι: «βασικό μέρος της ανταποδοτικότητας καταλήγει σε δημόσιες υπηρεσίες και στα σώματα ασφαλείας με οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη σε κάθε επίπεδο». Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ελληνικός Χρυσός προσφέρει στο πλαίσιο της λεγόμενης «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» υπηρεσίες και στην ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ άλλων. Η κίνηση αυτή δεν είναι προφανώς επιλήψιμη, ούτε βεβαίως ποινικά κολάσιμη. Είναι όμως μια ένδειξη των σχέσεων της εταιρίας με το κράτος που μοιάζει εδώ και μήνες και αφού πρώτα της ξεπούλησε τη γη και τα μεταλλεία, να της παρέχει προστασία εν είδη μπράβου.

Διαβάστε τα αποσπάσματα των «Μεταλλευτικών Νέων» της Ελληνικός Χρυσός


 
 

 
 

Διεθνής συναγερμός: «Σφίγγουν» οι κανόνες για γενόσημα τρίτων χωρών


Η παγκόσμια οικονομική κρίση συνέβαλε στην εκτίναξη της βιομηχανίας φθηνών γενόσημων από τρίτες χώρες, όπως η Ινδία, η Κίνα και το Πακιστάν, τα τελευταία χρόνια, με τις ανάλογες συνέπειες στη δημόσια υγεία πολλών χωρών διεθνώς.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, χαρακτηριστικά, το 84% των φαρμάκων που χορηγούνται από τα φαρμακεία της χώρας είναι γενόσημα, με χώρες προέλευσης την Κίνα, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Ρουμανία. Ωστόσο, οι ασθενείς δεν εμπιστεύονται την ικανότητα του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ενός από τους πιο άρτιους και αυστηρούς στον κόσμο, να ελέγχει επαρκώς τα γενόσημα που έχουν παραχθεί σε τρίτες χώρες, καθώς τα περιστατικά παρενεργειών από τέτοιου είδους σκευάσματα είναι αμέτρητα στις ΗΠΑ. Έτσι καταφεύγουν σε άλλες λύσεις, ακόμα και να παραγγέλνουν φάρμακα από τον Καναδά.

Πρωταθλήτρια στις εξαγωγές γενόσημων η Ινδία

Οι εξαγωγές γενόσημων από την Ινδία αυξάνονται με ρυθμό 24% το χρόνο, κατά την τελευταία τετραετία και αναμένεται να συνεχιστεί ο «εκρηκτικός ρυθμός ανάπτυξης», σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Το διάστημα 2012-13 η αξία των εξαγωγών ινδικών γενόσημων ανήλθε σε 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια, το 55% των οποίων κατευθύνθηκε στις δυτικές αγορές. Η ινδική κυβέρνηση, για να στηρίξει τη βιομηχανία γενόσημων της χώρας ως «φαρμακαποθήκη του κόσμου», έχει διαμορφώσει 19 Ειδικές Οικονομικές Ζώνες για να προσελκύσει επενδύσεις, καθώς και ειδικό καθεστώς φοροαπαλλαγών. Χαρακτηριστικό είναι το μέτρο φοροελάφρυνσης κατά 150% για κάθε επένδυση έρευνας και ανάπτυξης στη φαρμακοβιομηχανία γενόσημων.
Αυτό το ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις, σε συνδυασμό με το χαμηλό εργατικό κόστος και τις φθηνές πρώτες ύλες, είναι οι λόγοι που πολύ φθηνά γενόσημα έχουν κατακλύσει τις δυτικές αγορές.

Την ίδια ώρα όμως, ο αντίστοιχος ΕΟΦ της Ινδίας έχει παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους απαιτούμενους ελέγχουςοι προδιαγραφές παραγωγής συχνά δεν τηρούνται με συνέπειες στην ποιότητα και ασφάλεια των γενόσημων, ενώ πολλές φορές έχει αμφισβητηθεί και η ποιότητα των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται, είτε δραστικών είτε εκδόχων, καθώς κριτήριο είναι το χαμηλό κόστος. Σε αυτό το περιβάλλον παράγει δραστικές ουσίες για παράδειγμα και η ισραηλινή TEVA, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία γενόσημων στον κόσμο, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τη δραστηριότητά της στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως είναι η Ινδία.

«Σφίγγουν» διεθνώς οι έλεγχοι για τα γενόσημα τρίτων χωρών

Τώρα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πολλών χωρών, μπροστά στην κυριαρχία γενόσημων ινδικής παραγωγής, αυστηροποιούν τους κανονισμούς και τους ελέγχους για να πάρουν άδεια κυκλοφορίας στις αγορές τους, λόγω της αμφισβητούμενης ποιότητά τους.
Πρόσφατα άλλαξαν οι κανονισμοί σε Ρωσία, Βραζιλία, Μεξικό και Νότια Αφρική, ενώ ο αμερικανικός FDA ήδη έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους μετά και το σκάνδαλο της Ranbaxy, με τα νοθευμένα γενόσημα. Ο FDA, μετά την επιβολή προστίμου-μαμούθ στην εταιρεία, έλαβε δραστικά μέτρα, απαγορεύοντας πλήρως τις εισαγωγές των σκευασμάτων της. Και η Βρετανία, όμως, προχωρά σε αυστηροποίηση του πλαισίου της. Πριν από λίγες ημέρες προχώρησε στην ανάκληση γενόσημων της επίσης ινδικής Wockhardt, λόγω μη τήρησης των κανόνων βιομηχανικής παραγωγής.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο θωρακισμένη είναι η Ελλάδα απέναντι στα γενόσημα του Πακιστάν ή της Ινδίας, τη στιγμή που οι ιατρικές ενώσεις της χώρας προειδοποιούν ότι ο ΕΟΦ, λόγω ελλείψεων προσωπικού, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στους αναγκαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους και ζητούν την ενίσχυσή του. Με την κατάργηση δε της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ σε σειρά φαρμάκων από την 21η Οκτωβρίου και τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, η κυβέρνηση «σπρώχνει» τους ασθενείς στην κατανάλωση φθηνών γενόσημων, για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των οποίων δεν μπορούν να εγγυηθούν οι θεράποντες ιατροί.

Εν τέλει, οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με ένα νέο εκβιαστικό δίλημμα, τη στιγμή που οι διεθνείς ανησυχίες εντείνονται: ή θα κόψουν χρήματα από άλλες βασικές ανάγκες για τα απαραίτητα φάρμακά τους ή θα αφεθούν σε πολλές περιπτώσεις έρμαια στα αμφιβόλου ποιότητας, φθηνά, εισαγόμενα από τρίτες χώρες, γενόσημα.

ΠΗΓΗ

28η του Οκτώβρη:ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ

 
Ζούμε, πράγματι, μια κακόγουστη ιστορική φάρσα: Η φετινή επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» απέναντι στους εισβολείς του φασιστικού άξονα συμπίπτει με ένα δραματικό «ΝΑΙ» των ανδρεικέλων στους σημερινούς εισβολείς: Στον νέο φασιστικό «άξονα» της ΕΕ, του Ευρώ και της διεθνούς μαφίας του χρήματος (νεοταξικός φασισμός).

Με τις γενικές αφαιρέσεις, βεβαίως (όπως υπογραμμίζουμε συνέχεια), με τις υπεραπλουστεύσεις και τις τυπικές σχηματοποιήσεις, ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ οι αμαρτίες.

Το χειρότερο: δολοφονούμε την Ιστορία, την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα και συμβάλλουμε στην αλλοίωση της αλήθειας, στη «νωθρότητα» της σκέψης και στην παραγωγή μύθων…

Το απλουστευτικό σχήμα «Το “ΟΧΙ” Εκείνων και το “ΝΑΙ” το δικό μας», διαπράττει αυτά τα «εγκλήματα»!


Ζήτημα 1ον

Οι δύο εποχές (τότε και σήμερα) είναι εντελώς διαφορετικές:

α). ΤΟΤΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα βρισκόταν στο απόγειο των ΕΘΝΙΚΩΝ ιμπεριαλισμών οι οποίοι συγκρούονταν πολεμικά και θανάσιμα μεταξύ τους, με αιχμή τους δύο μεγάλους ιμπεριαλιστικούς Συνασπισμούς: Το γερμανικο-ιταλικό άξονα και τις δυνάμεις που είχαν συσπειρωθεί γύρω από τον «άξονα»του αγγλό-γαλλικού ιμπεριαλισμού….

β). ΣΗΜΕΡΑ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πλέγμα έχει ξεπεράσει εκείνο το «στάδιο» και είναι ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ οργανωμένο και συγκροτημένο σε πλανητικούς (υπερεθνικούς) μηχανισμούς εξουσίας: Νέα Τάξη

Σήμερα υπάρχει μια ΕΝΙΑΙΑ, ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ιμπεριαλιστική εξουσία, η ΕΞΟΥΣΙΑ των υπερεθνικών συγκροτημάτων του κεφαλαίου και του χρήματος και ΕΝΤΟΣ αυτής της υπερεθνικής συγκρότησης γίνεται ο ΠΟΛΕΜΟΣ συμφερόντων και το αλληλοφάγωμά τους.

Με πρώτα θύματα τους λαούς όλου το κόσμου και τα «αδύνατα κλαδιά» του ενιαίου (παγκοσμιοποιημένου) ιμπεριαλιστικού δέντρου: τις δορυφορικές αστικές κοινωνίες, τους «φτωχούς» καπιταλιστικούς συγγενείς και τα ΕΘΝΙΚΑ κράτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

ΣΗΜΕΡΑ, μέσα στην ΕΕ (που μας ενδιαφέρει άμεσα) ΟΛΕΣ οι χώρες είναι χειροπόδαρα ΔΕΜΕΝΕΣ και ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ στους οικονομικούς και πολιτικούς μηχανισμούς της, ιδιαίτερα στο Ευρώ, συνακόλουθα είναι υποχείρια των ισχυρών της ΕΕ και της χρηματιστηριακής ασυδοσίας και απληστίας των τοκογλυφικών μηχανισμών…

Ζήτημα 2ον

ΤΟΤΕ: Η Ελλάδα», ως εθνικός καπιταλισμός, ήταν υποταγμένη στον αγγλικό ιμπεριαλισμό και αυτό υπαγόρευσε στο ελληνικό καθεστώς το «ΟΧΙ».

Σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι ότι ήταν η «γενναιότητα» και ο «πατριωτισμός» του Μεταξά που τον οδήγησαν στο «ΟΧΙ».

Χοντροκομμένη αλλοίωση και ισοπέδωση της ιστορικής αλήθειας.

Ο ίδιος ο Μεταξάς είναι αποκαλυπτικός:

«Είμεθα ουδέτεροι εφ' όσον χρόνον η Αγγλία θέλει να είμεθα ουδέτεροι. Τίποτε δεν κάνομε χωρίς συνεννόησιν με την Αγγλία και, τις περισσότερες φορές, ό,τι κάνομε γίνεται κατά σύστασιν ή παράκλησιν της Αγγλίας. Η Ελλάς είναι ζωτικό τμήμα της αγγλικής αυτοκρατορικής αμύνης».

Αυτά είπε στις αρχές του Μάη του 1940, ο Μεταξάς, μιλώντας με τον Βρετανό δημοσιογράφο Αρθουρ Μάρτον, («Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Οφις», εκδόσεις «Πάπυρος», σελ. 76).

Επίσης στις 3 Μαρτίου του 1934, μιλώντας στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, έλεγε κατά λέξη:

«Αν και είναι βεβαίως παράτολμον εις την πολιτική να δημιουργή κανείς δόγματα, η Ελλάς δύναται να θέση ως δόγμα πολιτικόν ότι εν ουδεμία περιπτώσει δύναται να ευρεθή εις στρατόπεδον αντίθετον εκείνου εις το οποίον θα ευρίσκετο η Αγγλία. Δυνάμεθα τούτο να το θεωρήσωμεν ως δόγμα. Εγώ τουλάχιστον το ασπάζομαι»(Ιωάννου Μεταξά «Ημερολόγιο», εκδόσεις «Γκοβόστης», τόμος Δ', σελ. 77).

 
ΣΗΜΕΡΑ: το ελληνικό, καπιταλιστικό καθεστώς ΣΥΣΣΩΜΟ είναι εξάρτημα της ΕΕ, υποταγμένο πλήρως στο Ευρώ και τους μηχανισμούς της νεοταξικής, πλανητικής εξουσίας.

ΟΛΑ τα καθεστωτικά κόμματα και οι δορυφόροι τους είναι υστερικοί υπερασπιστές και ανδρείκελα της ΕΕ, του Ευρώ και των διεθνών μαφιόζων του ιμπεριαλισμού…

Συνεπώς, κάθε συσχετισμός του ΣΗΜΕΡΑ με το ΧΘΕΣ (με την εποχή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου) ΕΙΝΑΙ παραπλανητικός, συσκοτίζει και «εξοντώνει» την αλήθεια και αξιοποιείται δόλια από τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που πάντα ήταν φανατικοί δούλοι του κεφαλαίου και της ΕΕ, πάντα ήταν δωσίλογες…

Ζήτημα 3ον



Ο μόνος συσχετισμός που μπορεί να γίνει του χθες με το σήμερα, σε ιστορική και ηθική διάσταση είναι για το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού.

ΤΟΤΕ όλος ο ελληνικός λαό είπε «ΟΧΙ».

Και αυτό το «ΟΧΙ» ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ, κόντρα και ενάντια στο ΚΑΘΕΣΤΩΣ, και ο ελληνικός λαό έγραψε μία από τις πιο συγκλονιστικές, ηρωικές και αγωνιστικές σελίδες της ιστορίας του…

ΣΗΜΕΡΑ: Ο ελληνικός λαός λέει πάλι «ΟΧΙ» στο νέο, νεοταξικό φασισμό του 4ου Ράιχ και στα ποικίλα και πολύχρωμα ανδρείκελά του…

Το τραγικό της ιστορίας: Σήμερα δεν υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες που ΤΟΤΕ οργάνωσαν το «ΟΧΙ»του λαού: Αυτές έχουν ενσωματωθεί στο καθεστώς…

ΑΥΤΗ είναι η διαφορά του ΣΗΜΕΡΑ από το ΧΘΕΣ και το μεγάλο πολιτικό μας δράμα…

Δεν είναι λαός που δεν λέει «ΟΧΙ» είναι αυτοί που δεν τον αφήνουν να οργανώσει το «ΟΧΙ» του και ο ελληνικός λαός πρέπει να ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ και τα ΕΜΠΟΔΙΑ αυτών που έχουν καταστρέψει κάθε κύτταρο και ιμάντα της οργανωμένης κινητοποίησης του «ΟΧΙ»…

Με αυτήν την έννοια πρέπει να προβάλλουμε και να γιορτάζουμε την 28η του Οκτώβρη: Έπος Της αγωνιστικής στάση του ελληνικού λαού, της αυτοθυσίας του και της ακατάβλητης δύναμης των αξιών και της ηθικής της οργανωμένης ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του…

Σήμερα, 71 χρόνια μετά, πρέπει να στραφούμε για μια ακόμα φορά στο ιστορικό μας παρελθόν για να αντλήσουμε θάρρος και δύναμη, αλλά και για να επανακτήσουμε την αγωνιστική ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους νέους εισβολείς του πλανητικού, αυτή τη φορά, ΦΑΣΙΣΜΟΥ…


ΠΗΓΗ
 

Η φαμφάρα και το χάος

Από τον κυνισμό, το δούλεμα, την ωμότητα και τα άλλα όλα που συνθέτουν τη συμπεριφορά της κυβέρνησης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η φαμφάρα. Φαμφάρα στην κυριολεξία· με πραγματικά ταρατατζούμ, τρομπέτες, τρομπόνια, φιλαρμονικές, πολύχρωμες στολές, φτερά στα καπέλα, απ’ όλα!

Χθες (επαν)εγκαινιάσθηκε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τάχα ως επιτακτικό αίτημα των δημοτών. Πόσο επιτακτικό; Τρία τετράγωνα παρακάτω, στριμώχνονται, για να μην πω σκοτώνονται, για το ποιος θα πρωτοκαπαρώσει θέση στον ξενώνα των αστέγων. Το ρουσφέτι για ένα κρεββάτι πάει σύννεφο. Πίσω και στο πλάι του ξενώνα κοιμούνται κατάχαμα όσοι δεν έχουν βύσμα, παρέα με άλλους που ούτε που το διανοούνται να το ψάξουν. Τόσο επιτακτικό.

Ξαφνικά, λοιπόν, η περιοχή γέμισε απαστράπτουσες λιμουζίνες. Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργοί, Δήμαρχοι, τοπικοί παραγοντίσκοι, γριές και νεογέννητες αυτοδιοικητικές βδέλλες διάφορες, μπάντες να παιανίζουν και δεν συμμαζεύεται. Να μην χάσουν οι κύριοι και κυρίες της πειραϊκής κοινωνίας το πουλμούρ και το μπαλντανφάν των εκατομμυρίων που δαπανήθηκε, για να αναστηλωθεί ένα θέατρο πλάι σε ερειπωμένα οικοδομικά μεγαθήρια, γιαπιά-τέρατα που ρημάζουν στο μεταξύ ακριβώς εκεί δίπλα επί μισό αιώνα! Αποτέλεσμα, ένα συνολικό τερατούργημα χωρίς προηγούμενο.

Εξαγγέλθηκαν μάλιστα και μεγαλόπνοα προγράμματα για το «νέο στολίδι». Πού αυτά; Πότε; Στην Ελλάδα του 2013, όπου μπαίνει μέσα με τα μπούνια το Μέγαρο Μουσικής, και χρηματοδοτείται με επιχορηγήσεις επί κρατικών εγγυήσεων και κρατικές εγγυήσεις επί επιχορηγήσεων σκανδαλωδώς, για να παίζουν εκεί ο Νταλάρας και ο Σαλαμπάσης, μπας και ρεφάρει! Ποιο; Το Μέγαρο! Και θα φτουρίσει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά… Μέγας είσαι Κύριε, και θαυμαστά τα έργα σου!

Μιλώντας στα εγκαίνια, ο Σαμαράς είπε: «Μια χώρα δεν πάει μπροστά σβήνοντας την ιστορία της και αφήνοντας το παρελθόν της να ερειπώνεται, αλλά αναδεικνύοντάς της το δικαίωμα να το έχει ως εφαλτήριο για το μέλλον […] μιας χώρας που ξαναγεννιέται, ενός λαού που στέκεται ξανά στα πόδια του, που δεν το βάζει κάτω, που μετατρέπει τα ερείπια σε μνημεία ομορφιάς, που μετατρέπει τα χαλάσματα σε νέα έμπνευση δημιουργίας, ενός λαού που πιστεύει στον εαυτό του και τέτοιος λαός για μια ακόμη φορά αποδεικνύουμε ότι είμαστε εμείς οι Έλληνες.»

Από κάτω τον άκουγε ο Παναγιωτόπουλος, υπουργός Πολιτισμού, αντί να παρευρίσκεται, ως όφειλε, στη συνέντευξη Τύπου που έδινε την ίδια ώρα ο Σύλλoγος Ελλήνων Αρχαιολόγων, αλλά δεν μετέδωσαν τα κανάλια. Τι δεν μετέδωσαν τα κανάλια; Την πρόεδρο να δηλώνει: «Δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων στις Εφορείες

Αρχαιοτήτων και τα μουσεία για λειτουργικά έξοδα όλο το 2013. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ούτε βενζίνη για να κινηθούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, ούτε πετρέλαιο για θέρμανση τον χειμώνα, ούτε υλικά καθαριότητας για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, συχνά βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας ή ζητάμε ακόμα και προσωπικές χάρες».

Μάλιστα!.. Αυτά, που λέτε, για τα ερείπια που γίνονται μνημεία ομορφιάς και τα τοιαύτα… Η φαμφάρα φαμφάρα όμως. Η φαμφάρα φαμφάρα! Άλλο σχόλιο από πλευράς μου; Άστε καλύτερα, γιατί μας κοιτάει βλοσυρά το υπόλοιπο χάος.

sotosblog

«ΔΩΣΤΟΥ ΞΥΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑ! ΚΑΙ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΚΛΕΙΣ’ΤΟΝ ΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙ!» - Ένα εξαιρετικά σημαντικό κείμενο, για να καταλάβετε τι συμβαίνει στη Χαλκιδική!

Υπάρχουν δύο αντίδικοι στην περιοχή των Σκουριών· από την μια πλευρά είναι οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για τις παράνομες εργασίες της «Ελληνικός Χρυσός» και προσφεύγουν στα δικαστήρια, και από την άλλη είναι η παρανομούσα εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Μεταξύ των δύο αντιδίκων υφίστανται τα Σώματα Ασφαλείας με πολιτικό Προϊστάμενο τον κ. Δένδια, που έχει δηλώσει ότι θα πατάξει τη βία των Σκουριών (που γεννά η ανομία της κυβέρνησης και των αρχών και είναι βασικά άμυνα στην ανομία), και με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, που εκφράζει την πολιτική βούληση: «πρέπει να γίνει η επένδυση με κάθε κόστος».

Στις περιπτώσεις των Σκουριών, τις δικογραφίες όλες τις σχηματίζει η Ασφάλεια, και εν προκειμένω για την υπόθεση «Λάκκου Καρατζά» της 12ης Μαϊου 2013 όλα τα έκανε η Ασφάλεια. Και εξηγώ, κατ’ επιλογή της λάμβανε υπ’όψιν της συγκεκριμένο blog (που είναι υπέρ της εταιρείας και κατά των διαμαρτυρομένων κατοίκων), δεν καλεί τους ανώνυμους διαχειριστές εκείνου του blog να καταθέσουν ενόρκως αυτά που ανωνύμως δωρεάν διαδίδουν, δεν τους καλεί να προσκομίσουν τα αποδεικτικά τους στοιχεία αλλά λαμβάνει τις αναρτήσεις τους ως βάση και ως τη μόνη αλήθεια, για να ζητήσουν το άνοιγμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών κάποιων κατοίκων. Τα Σώματα Ασφαλείας λαμβάνουν τις συνομιλίες, αυτοί με τα δικά τους κριτήρια επιλέγουν ποιες θα απομαγνητοφωνήσουν και θα θέσουν εντός της δικογραφίας, αφήνοντας έξω προφανώς όσες δεν τους βολεύουν, αυτοί κάνουν πιθανολογική ερμηνεία των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, αυτοί στοιχειοθετούν πιθανολογικά, φανταστικά ύπαρξη «εγκληματικής οργανώσεως», αυτοί στήνουν το κατηγορητήριο, αυτοί οι ίδιοι ενόρκως με καταθέσεις copy μπαίνουν μάρτυρες κατηγορίας, αυτοί αλλάζουν το περιεχόμενο των καταθέσεών τους εν συνεχεία, αυτοί διενεργούν την προκαταρκτική, τις ανακρίσεις. Τα Σώματα Ασφαλείας είναι που καταστέλλουν τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, αυτά τους προκαλούν, τους υβρίζουν, χειρονομούν χυδαία εις βάρος τους (βλ. 8 Μαΐου 2013), όταν εκατοντάδες κάτοικοι αγανακτισμένοι ανεβασμένοι στον «Καρατζά Λάκκο» καταγγέλλουν σε αυτούς τις παράνομες εργασίες και τους ζητούν να εφαρμόσουν το νόμο και να ζητήσουν τις νόμιμες άδειες, αυτοί αρνούνται να πράξουν αυτά που ο νόμος ορίζει και να ελέγξουν τον καταγγελλόμενο και τα καταγγελλόμενα. Αυτοί δεν ελάμβαναν υπ’όψιν την απόφαση 788/2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κειου Πολυγύρου, παρακωλύοντας την ελεύθερη διάβαση των πολιτών από τον δημόσιο δασικό κοινόχρηστο δρόμο, αυτοί στην δικογραφία των Σκουριών ενσυνείδητα κατέθεσαν ενόρκως ψέματα και υπέθαλψαν και συγκάλυψαν τον επίορκο υπάλληλό τους, αυτοί ψευδώς σε έκθεση αυτοψίας την ημέρα του εμπρησμού δήλωσαν ως ευρεθέντα αντικείμενα εκείνη την ημέρα, αντικείμενα που τα είχαν βρει άλλη χρονική στιγμή, μακριά του χώρου εμπρησμού, αυτοί… αυτοί… αυτοί… Αυτοί όταν οι κάτοικοι πήγαιναν στο Αστ. Τμήμα να καταγγείλουν παράνομες ενέργειες της εταιρείας, συνελάμβαναν τους νομοταγείς κατοίκους.

Αυτοί στις 21 Απριλίου 2013 υπόσχοντο στους κατοίκους που καθημερινά ανέβαιναν στον «Λάκκο Καρατζά» και διαμαρτύροντο για τις χωρίς άδειες παράνομες εργασίες της εταιρείας, υπόσχοντο ότι θα ζητήσουν τις άδειες της εταιρείας και θα ορίσουν συνάντηση με τον Εισαγγελέα για να φέρει η εταιρεία της άδειες. Μέχρι τις 12 Μαΐου 2013 που έγιναν τα γεγονότα, κορόϊδευαν τους κατοίκους και αρνούντο να ζητήσουν τις άδειες από την εταιρεία. Μέχρι σήμερα περιμένουν την υλοποίηση της ενώπιον κάμερας δέσμευσης του Δ/ντη της Αστ. Δ/νσης Θεσ/νικης της 27ης Απριλίου 2013 ότι θα τους καλούσε και αυτούς και την εταιρεία και τον Δασάρχη ενώπιον του κ. Εισαγγελέως την Δευτέρα 30 Απριλίου 2013, για να διαπιστωθεί αν είναι αλήθεια τα καταγγελλόμενα.

Επειδή μέχρι τις 12 Μαΐου 2013 οι κάτοικοι έβλεπαν να εμπαίζονται από τον Δ/ντη της Αστυν. Δ/νσης Θεσ/νικης, αγανακτισμένοι πήγαν στον «Λάκκο Καρατζά» (όπου συνεχίζοντο υπό την προστασία των Σωμάτων Ασφαλείας οι παράνομες εργασίες), και δριμύτερα πλέον οι φιλότιμοι και νομοταγείς κάτοικοι ζητούσαν από τους αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας να τους πουν αν ήλεγξαν τις καταγγελίες τους και αν τελικά έχει η εταιρεία άδειες, τότε μπροστά στο δύσκολο και ανυποχώρητο ερώτημα των κατοίκων, τα Σώματα Ασφαλείας προφανώς έκριναν ότι από το να απαντήσουν στο αν αυτά που εκτελούνται είναι νόμιμα και για το αν υπάρχουν άδειες, είναι πιο εύκολο να δείρουν και να εκδιώξουν με χημικά αυτούς που κάνουν το «έγκλημα» να ρωτούν. Και πολύ σωστά σκέφθηκαν ότι εν όψει του ότι οι συγκεκριμένοι κάτοικοι θα συνεχίζουν να πηγαίνουν εκεί και να «εγκληματούν ρωτώντας» αν είναι νόμιμες οι εργασίες, σκέφθηκαν προφανώς ότι είναι «καλύτερα να τους κλείσουμε και μέσα για να μη ξαναρωτήσουν».


Ετοιμασία για την απάντηση


Η απάντηση


Μερικά εκ των προϊόντων της απάντησης


Το τι θα πει η Δικαιοσύνη θα το αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον και πιστεύουμε ότι θα λάμψει η αλήθεια, και φυσικά θα δούμε τι θα αποφανθεί και για τρεις Δ/τες της Αστυνομίας, αρκετά μέλη διμοιριών των ΜΑΤ, και κάποιους ανακριτικούς υπαλλήλους τους, διότι και εκκρεμούν και κατατίθενται μηνύσεις και γίνονται ΕΔΕ. Εκείνο που είναι πάντως σίγουρο, είναι ότι τα Σώματα Ασφαλείας έχουν κάνει από τον Μάϊο του 2013 πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους. Οι κάτοικοι μονίμως καθημερινά ασχολούνται πλέον όχι με το αν έχει άδειες η εταιρεία, αν είναι νόμιμες οι εργασίες στον «Καρατζά Λάκκο», δεν ζητούν πλέον να απολογηθεί η εταιρεία ή η Ασφάλεια, αλλά το πώς θα απολογηθούν αυτοί στα Σώματα Ασφαλείας για όσα φρικτά κατηγορούνται από αυτά. Ψυχή πλέον δεν πατά στον «Καρατζά Λάκκο».

Η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τις εργασίες της στον «Λάκκο Καρατζά» (όπως λέμε «Η ζωή συνεχίζεται»), και χωρίς την πολυπρόσωπη παρουσία των Σωμάτων Ασφαλείας, διότι και αυτοί έχουν πολλή δουλειά, απομαγνητοφωνούν τηλεφωνικές συνομιλίες, καταρτίζουν την στοιχειοθέτηση «εγκληματικής οργάνωσης» και πηγαινοέρχονται με τα περιπολικά (τα οποία συντηρεί η εταιρεία και τους βάζει και τα καύσιμα) για να μοιράζουν τις κλήσεις. Η εταιρεία ως ευγνώμων (αφού τα Σώματα Ασφαλείας τον Μάΐο 2013 κατάφεραν να κάνουν τους κατοίκους να μη ξανανέβουν στον «Λάκκο Καρατζά» για να ρωτήσουν), 60 ημέρες μετά κυκλοφόρησε ως ένθετο στις μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες το γνωστό φυλλάδιό της «Μεταλλευτικά Νέα» (τεύχος 7 μηνός Ιουλίου), όπου στην σελ. 10 του εν λόγω φυλλαδίου γνωστοποιεί στους πάντες ότι: «Στο πνεύμα της ανταποδοτικότητος παρέχει στα Σώματα Ασφαλείας οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη σε κάθε επίπεδο κ.α.», και αυτό το έχει αναρτήσει η εταιρεία και στο site το δικό της (βλ. hellas.gold.com), όπου στην αρχική της σελίδα με το που ανοίγει, βλέπεις την διαφήμιση του 7ου τεύχους των «Μεταλλευτικών Νέων». Προφανώς οι υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας που ασχολήθηκαν με τα στοιχεία της δικογραφίας και την έρευνα της υπόθεσης, «αισθάνονται ενοχή» για τα πεπραγμένα τους και ενώ στην δικογραφία και προς την ελληνική δικαιοσύνη παρουσιάζουν τους κατοίκους ως στυγνούς εγκληματίες και μέλη «εγκληματικής οργάνωσης», στην έγκριτη δημοσιογράφο κα Ματίνα Ηρειώτου (εφημ. «ΝΕΑ»), δήλωσαν ότι «Δεν πρόκειται για κακοποιούς» (βλ. εφημ. «ΝΕΑ» 16-10-2013, σελ. 3).

Μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν στην Χαλκιδική από την Ασφάλεια, δεν βλέπουμε καμμία απολύτως «συγκίνηση και ενέργεια» από το «Δημοκρατικό Τόξο» των κομμάτων και κατά συνέπεια ούτε «Ουράνιο Τόξο» διαφαίνεται όχι μόνο για τις Σκουριές, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Το θέμα αυτό έπρεπε ήδη να έχει τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή. Και θα έπρεπε ήδη να έχει κινηθεί αυτεπαγγέλτως ο κ. Εισαγγελέας Εφετών και να εισηγείται στην Ολομέλεια την εφαρμογή του Άρθρου 29 παρ. 1,2 Κ.Π.Δ.

Να δείτε που πάλι από την Διεθνή Αμνηστία θα έχουμε ΔΗΛΩΣΗ και από τους διεθνείς φορείς, στους οποίους καταφεύγουμε και φυσικά εξαιρείται η μερίδα αυτών των δημοσιογράφων που ακόμη αγωνίζονται αδέσμευτοι για την αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού. Φυσικά και αυτοί από την «Υπηρεσία» κρίνονται έμμεσα ότι οι πηγές που επιλέγουν να αντλούν τις πληροφορίες τους είναι «ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης», και συμβάλλουν προφανώς ακούσια στην προβολή των θέσεων και στην υλοποίηση του σκοπού της «εγκληματικής οργάνωσης».

Ελπίζουμε και γι’ αυτή την δικογραφία –προκειμένου να περισωθεί το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης- να γίνει αυτεπάγγελτα πλέον αίτηση -εισήγηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών από τον Εισαγγελέα Εφετών για την εφαρμογή του Άρθρ. 29 παρ. 1,2 Κ.Π.Δ., και να μην περιμένει την αίτηση που ετοιμάζει «ο αρχέγονος ακτιβιστής» (ο οποίος το τελευταίο διάστημα από πληροφορίες που έχει το blog μας πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη, γιατί δεν μπορεί να βρει πού πήγαν τα κοντέϊνερ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Για να μην υποφέρει, όποιος μπορεί ας τον βοηθήσει).

Υ.Γ. Οι κάτοικοι σταμάτησαν τις ερωτήσεις για τις άδειες της εταιρείας, και τις άρχισε στο τηλεοπτικό κανάλι «SUPER» Χαλκιδικής ο άλλοτε αγαπητός στον κόσμο δημοσιογράφος, κ. Σταθώρος. Αγαπητέ κ. Σταθώρε, είδα την μεγάλη ευαισθησία των οικονομικών σας ερωτήσεων για τους χειμαζομένους και φτωχούς πολίτες, που λόγω πνεύματος αλληλεγγύης διαθέτουν κάποιες φανέλες με το «SOS halkidiki» για να τα δώσουν όλα στο κράτος, για τις υπέρογκες εγγυοδοσίες που ζητά γι’ αυτούς που αγωνίζονται για να μην καταστραφεί ο τόπος τους. Θα ήθελα κι εγώ να σας θέσω κάποιες απλές ερωτήσεις που απασχολούν όμως το κοινό. Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του καναλιού σας (πριν μεταφερθεί προσφάτως στις καινούργιες), όταν μπαίναμε μέσα από την κύρια είσοδο, αριστερά υπήρχε μαρμάρινη πλάκα που ανέφερε ότι χορηγός του τηλεοπτικού καναλιού «SUPER» Χαλκιδικής είναι η «Ελληνικός Χρυσός». Μπορείτε να μας ενημερώσετε συνολικά «στο πνεύμα πάντα της ανταποδοτικότητας», πόσα χρήματα έχει λάβει το κανάλι σας; (γιατί τα «Μεταλλευτικά Νέα» δεν το αναφέρουν). Η σειρά των εκπομπών σας «ΒΑΒΕΛ», έχει χορηγό την «Ελληνικός Χρυσός»; Εσείς επειδή από τότε που φύγατε από άλλο κανάλι, έχετε γίνει «αγνώριστος», χρηματοδοτείστε από την εταιρεία; Τα πάγια έξοδα του καναλιού (ρεύμα κ.λ.π.), τα πληρώνει η εταιρεία;

Αυτό που παρουσιάζετε ως εικόνα σας προς τους τηλεθεατές, σάς αναπαύει; Είναι ο Αστέριος Σταθώρος;

Πιστεύετε ότι κάνετε αντικειμενική δημοσιογραφία; Στη θέση στην οποία κάθεσθε εσείς σήμερα στο «SUPER», καθόταν πριν από εσάς η δημοσιογράφος κα Αγγελική Ρήγα, η οποία σήμερα έχει «προσληφθεί» από την «Ελληνικός Χρυσός» και ανήκει στην συντακτική ομάδα της που μας ενημερώνει με τα «Μεταλλευτικά Νέα» (βλ. τεύχος 7ο Ιούλιος 2013), ότι χορηγός και της Ασφάλειας είναι η «Ελληνικός Χρυσός». Μήπως θα έπρεπε να κάνετε ερωτήματα στην Ασφάλεια, πόσα παίρνει σε χρήματα, πόσα σε είδος και γιατί; Ή και για εσάς είναι ευκολότερο (καθότι δε νομιμοποιείσθε να ρίξετε χημικά), να ρωτάτε για τα φανελάκια «SOS»; Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να σας πω την αντικειμενική κρίση μου. Αν χρειασθεί, είμαι σίγουρος ότι εσείς θα έχετε την αρχισυνταξία στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.». Ειλικρινά δεν βλέπω κανέναν άλλο ικανότερο από εσάς. Κάποια πράγματα, αγαπητέ Αστέριε, φεύγουν και θα φύγουν. Η εικόνα και η αξιοπρέπεια μένουν κι ακολουθούν και εμάς και τα παιδιά μας και στην υπόλοιπη εδώ ζωή μας και στην άλλη ζωή.
 
 

Δώστε τη μάχη να σώσετε τις καταθέσεις του κοσμάκη!

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έχει δείξει πως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Κι αυτό οι πάντες το αντιλαμβάνονται, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα που οικοδομήθηκε πάνω στην τεχνο – γραφρειοκρατική λογική των Βρυξελλών αδυνατεί να δίνει πραγματικές λύσεις και σε πραγματικά προβλήματα. Συνήθως παίζει «κλωτσοσκούφι» με το χρόνο , με αποτέλεσμα κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, να μετατρέπεται σε «κρίση πανικού» και αξιοποιώντας αυτή την ψυχολογία να εφαρμόζει οριζόντια μέτρα επί δικαίων και αδίκων.

Το είδαμε με τον πιο χαρακτηριστικό και εύγλωττο τρόπο στην Κύπρο. Με «χάρτινα» άλλοθι και με ωμή βία, το κυπριακό κράτος ως τοποτηρητής της επικυριαρχίας του άξονα Βρυξελλών – Βερολίνου, έβαλε το χέρι του βαθιά μέσα στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών.

Για να μην κοροϊδευόμαστε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, το ίδιο σχεδιάζεται επί χάρτου (μέχρι στιγμής) να γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα. Ουσιαστικά το ΔΝΤ «κάρφωσε» τα σχέδια αυτά που εξυφαίνονται στο ευρωπαϊκό παρασκήνιο, με την πρόταση για «κούρεμα» 10% επί του συνόλου των καταθέσεων των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η Ευρώπη στερείται οράματος. Από αλλού ξεκίνησε κι αλλού πηγαίνει σήμερα. Η Ένωση δημιουργήθηκε για να εγγυηθεί την ειρήνη και την ελευθερία και σήμερα βιώνουμε έναν ανελέητο οικονομικό πόλεμο που καταστρέφει οικονομίες, με πρώτη την ελληνική, καθώς επίσης και έναν τύπο διακυβέρνησης που αποκλίνει όλο και πιο ανησυχητικά από την φιλελεύθερη αστική δημοκρατία. Η ωμότητα των παρεμβάσεων και η «ψυχρή λογική» των αριθμών και των «πλάνων» έχουν ευρωπαϊκό ανάλογο μόνο στις δικτατορίες του πάλαι ποτέ «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Η ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Είναι με τα χέρια κάτω, αμύνεται δήθεν στις απαιτήσεις της τρόικας αλλά την ίδια στιγμή η κοινωνία που διαισθάνεται πως μόνον τα χειρότερα έρχονται ανησυχεί πως ένα «Παρασκευοσαββατοκύριακο κρίσης» το μακρύ χέρι του κράτους θα μπει μέσα στις ελληνικές καταθέσεις και θα αρχίσει να «κουρεύει». Θέλεις 5; Θέλεις 10; Θέλεις 15; Θέλεις να ακούγεται «λίγο πιο Βρυξελιώτικα», δηλαδή 12,78; Μήπως υπάρχει κανένας που εκπροσωπεί σήμερα τον Έλληνα και να πει « Ωπα, ρε … τι πάτε να κάνετε;». Υπάρχει κανένας να βάλει τις φωνές;

Στην πολιτική αυτό λέγεται «βέτο». Στην πολιτική αυτό λέγεται παίρνω πρωτοβουλίες, χτίζω συμμαχίες (εντός κι εκτός Ευρώπης) και θυμίζω μεγαλοφώνως πως για όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα τη διαφωνία μου. Δηλαδή τι θα μου κάνουν; Θα μου κόψουν την πίστωση;

ΥΓ: Εντάξει, αφού ο Σαμαράς (δια του Κεδίκογλου) βεβαιώνει πως ό,τι έγινε στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά επί υπουργίας Βενιζέλου, ήταν επωφελή και διαφανή, έχουμε κανέναν λόγο να μην τον πιστέψουμε; Για αυτό λοιπόν, κύριοι αρχηγοί, αφού δεν «σας έχουν» και δεν σας «κρατάνε» από πουθενά, δώστε τη μάχη να σώσετε τις καταθέσεις του κοσμάκη.

 
 

Το χρέος είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ (και «άρα» διαγραμμένο»)! Γράφει ο Ο Νίκος Μπογιόπουλος

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της», έλεγε την περασμένη βδομάδα σε συνέντευξή του στο «Spiegel», ο Τζορτζ Σόρος. «Όχι», απαντά η κυβέρνηση, το χρέος είναι «βιώσιμο» και θα το πληρώσουμε. Μόνο να: Δώστε μας μια επιμήκυνση μέχρι το… 2064!

Αφού λοιπόν ήδη μας το ξεφούρνισαν πόσο μακριά πάει αυτό το παραμύθι, ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση: Υποτίθεται πως όσα φρικτά βιώνει ο ελληνικός λαός τα βιώνει για να μειωθεί το χρέος. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το εξής:

Το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ. Αλλά το 2014 (σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού) μετά από τέσσερα χρόνια αδιάκοπης βαρβαρότητας, μετά από δύο μνημόνια, μετά από διαρκείς εφαρμοστικούς, από μεσοπρόθεσμα και από μακροπρόθεσμα μέτρα λεηλασίας, μετά από χαράτσια, φοροληστείες και «κουρέματα», το χρέος αναμένεται να έχει εκτιναχτεί στο 177,5% του ΑΕΠ!

Δηλαδή θα είναι κατά 50 μονάδες μεγαλύτερο ως ποσοστό του ΑΕΠ από τη στιγμή που υποτίθεται ότι άρχισαν να το μειώνουν!



Μετά από 4 χρόνια μνημονίων το χρέος το 2014 θα βρίσκεται στο 177,5% του ΑΕΠ (προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2014)

Αυτός ο κατήφορος δεν πρόκειται να σταματήσει. Και σίγουρα δεν πρόκειται να τον σταματήσουν τα μνημόνια. Τα μνημόνια και οι τρόικες δεν μειώνουν το χρέος. Ποτέ δεν είχαν τέτοιο στόχο. Τα μνημόνια και οι τρόικες «ταΐζουν» το χρέος.

Οι κυβερνώντες λένε ότι παίρνουν δάνεια (και συνάπτουν μνημόνια) γιατί η χώρα έχει χρέη. Ψέμα! Ισχύει το αντίστροφο: Οι χώρες (όχι μόνο η Ελλάδα) δεν παίρνουν δάνεια επειδή έχουν χρέη, έχουν χρέη επειδή παίρνουν δάνεια! Και τα μεν δάνεια τα ξεκοκκαλίζουν οι πλουτοκράτες. Τα δε - όλο και αυξανόμενα - χρέη των δανείων τα φορτώνονται οι λαοί.

Αυτή δεν είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα. Σύμφωνα με τον Στίγκλιτς, μέσα από αυτήν τη διαδικασία, οι χρεωμένες χώρες κατέβαλαν στους πιστωτές τους για αποπληρωμή παλιότερων χρεών το διάστημα 1984 – 2000 το αστρονομικό ποσό των 4,6 τρισ. δολαρίων!

Χαρακτηριστικό επίσης το παράδειγμα που έρχεται από τη δεκαετία του '80 και αποτυπώνεται στα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας: Στις αρχές του 1980 το χρέος που είχαν 109 «πιστολήπτριες» χώρες προς τους πιστωτές τους ήταν 430 δισ. δολάρια. Παρά το γεγονός ότι μέχρι το 1986 είχαν πληρώσει σε τόκους 336 δισ. δολάρια, στο τέλος της ίδιας χρονιάς είχαν φτάσει να χρωστάνε πάνω από 880 δισ. δολάρια. Μέσα σε μια εξαετία, δηλαδή, χρωστούσαν ποσό υπερδιπλάσιο από εκείνο που αρχικά είχαν δανειστεί, και ενώ την ίδια ώρα είχαν ήδη πληρώσει σε τόκους τα 4/5 των αρχικών δανείων!

Κάπως έτσι, σε κάθε προηγούμενο λογαριασμό χρεών, επέρχεται - όπως περιέγραφε ο Λένιν - ένας «τοκογλυφικός επιπρόσθετος λογαριασμός πάνω σε εκείνον που 20 φορές ως τώρα πληρώθηκε».


Όπως προκύπτει από την προχτεσινή έκθεση της Eurostat, η πολιτική της «μείωσης των χρέους» έχει οδηγήσει σε αύξηση του χρέους σε όλα (ανεξαιρέτως!) τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης

Η πολιτική της λιτότητας, με μνημόνια και τρόικες ή χωρίς, αξιοποιεί το χρέος ως πρόσχημα για νέες μειώσεις μισθών, για νέες μειώσεις συντάξεων, για νέες αυξήσεις φόρων, για γενικό ξεπούλημα, για κατάργηση κάθε έννοιας εργασιακών δικαιωμάτων. Συνεχίζοντας (με ή χωρίς μνημόνια) την ίδια πολιτική, την πολιτική του μνημονίου, δεν μειώνουν το χρέος. Το διογκώνουν! Το πολλαπλασιάζουν!

Τα παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου «λάθους». Και σίγουρα στην περίπτωση της Ελλάδας δεν έχει γίνει κανένα «λάθος»…

Τα χρέη και τα ελλείμματα (ή τα πλεονάσματα) είναι μέρος του δημόσιου πλούτου που παράγεται από τον ιδρώτα των πολλών. Είναι κι αυτά, δηλαδή, κομμάτια του συνολικού δημόσιου πλούτου που κάποιοι λίγοι κηφήνες τον υπεξαιρούν διαχρονικά. Τα δάνεια που προκαλούν τα χρέη δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) σε μισθούς και συντάξεις εργαζομένων, όπως με θρασύτητα ισχυρίζονται οι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Επιστρέφουν σχεδόν στο σύνολό τους σε δανειστές και τοκογλύφους! Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) στην Υγεία και την Παιδεία. Πάνε στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, στους κεφαλαιοκράτες που τα απομυζούν για να χρηματοδοτούν τις μπίζνες και τις ανακεφαλαιώσεις τους. Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) στο ανύπαρκτο κράτος Πρόνοιας. Πάνε για να καλύπτονται οι τρύπες από τις φοροαπαλλαγές, τις φοροελαφρύνσεις, τα «πακέτα» ενισχύσεων, τις επιχορηγήσεις προς την ολιγαρχία. Πάνε για το μεγάλο φαγοπότι που άλλοτε λέγεται Ολυμπιάδα, άλλοτε λέγεται υποβρύχια που γέρνουν και μονίμως λέγεται ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί.

Εν ολίγοις: Ο δανεισμός και η υπερχρέωση αποτελεί τη (συνήθη στον καπιταλισμό) τακτική της ολιγαρχίας, μέσω της οποίας το κεφάλαιο αφενός εξασφαλίζει πηγές για τη δική του ρευστότητα, αφετέρου συνεχίζει να χρεώνει τα βάρη του δικού του δανεισμού στα λαϊκά στρώματα.

Εκεί πηγαίνουν τα δάνεια. Από εκεί προέρχονται τα χρέη. Αυτά πληρώνει ο ελληνικός λαός. Και τα πληρώνει αέναα.

Απόδειξη:

1) Από το Μάαστριχτ και μετά, δηλαδή την τελευταία 20ετία, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους και κερδοσκόπους το αστρονομικό ποσό των 772,9 δισ. ευρώ!

2) Μόνο από το 2000 και μετά, δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τόκους και χρεολύσια μακροπρόθεσμων δανείων το ποσό των 400,5 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, για εξοφλήσεις εντόκων και βραχυπρόθεσμων τίτλων έχει πληρώσει πάνω από 240 δισ. ευρώ. Άθροισμα: 640,5 δισ. ευρώ!


Τα παραπάνω στοιχεία και οι σχετικοί πίνακες, που περιλαμβάνουν τις δαπάνες για την καταβολή τόκων, χρεολυσίων και τις εξοφλήσεις βραχυπρόθεσμων τίτλων και εντόκων γραμματίων, ομολογούνται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2013 (σελίδα 133)

Από τη μια μεριά, λοιπόν, το κράτος και οι κυβερνήσεις δανείζονται αστρονομικά ποσά με τα οποία χρηματοδοτείται η δράση των κεφαλαιοκρατών. Από την άλλη μεριά ο λαός πληρώνει τα χρέη των κεφαλαιοκρατών και του κράτους και μάλιστα στο πολλαπλάσιο. Με τόκο!

Είναι προφανές, λοιπόν, τι συμβαίνει:

Ο ελληνικός λαός που για να καταστήσει «βιώσιμο το χρέος» - ένα χρέος που άλλοι το δημιούργησαν, άλλοι το προκάλεσαν και άλλοι το «έφαγαν» -πλήρωσε μόνο την τελευταία 20ετία σε τόκους κοντά στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, τώρα, πάλι στο όνομα της «βιωσιμότητας του χρέους», θα «πρέπει» να ζήσει χωρίς μισθούς, χωρίς συντάξεις, χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, ώστε μέχρι το 2020 να τους έχει πληρώσει άλλα τόσα. Και αφού τους τα πληρώσει κι αυτά, τότε - το 2020 - θα τους «χρωστάει» κι άλλα τόσα, τα οποία (αν το σενάριο του κ.Στουρνάρα για 50ετές ομόλογο «ευωδοθεί») θα τα πληρώνει μέχρι το 2064. Που τότε θα του πουν ότι χρωστάει κι άλλα τόσα κοκ!

Επομένως, από τα προηγούμενα, αν απορρέει κάτι ως χρέος του λαού, είναι τούτο:

Το ευγενέστερο των «χρεών» του λαού, συνώνυμο της ίδιας του της ύπαρξης, είναι να οργανωθεί, να αντισταθεί και να διαγράψει το χρέος που όχι μόνο το έχει πληρώσει διπλό και τρίδιπλο, αλλά του λένε ότι θα το πληρώνουν και τα παιδιά του και τα εγγόνια του, κι αυτό, το πληρωμένο χρέος, ποτέ δεν θα τελειώνει!

Αν κάτι απορρέει ως πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι η λύση σε αυτή την ατέλειωτη φρίκη δεν θα έρθει ούτε με την «επιμήκυνση» του χρέους, ούτε με τα «κουρέματα», ούτε με λογιστικούς προσδιορισμούς για το ποιο είναι το «καλό» και ποιο είναι το «κακό» χρέος, ποιο είναι «επονείδιστο» χρέος και ποιο όχι. Το χρέος είναι όλο επονείδιστο και κυρίως είναι όλο ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ. Από ένα λαό που δεν είχε καμία οφειλή, αλλά το πλήρωσε!

Εναπόκειται, τελικά, στον ίδιο τον λαό να επιβάλλει εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που θα καταστήσουν το πληρωμένο χρέος και διαγραμμένο.

Υστερόγραφο:

Αν η δική μας προσέγγιση είναι «δογματική», τότε παραπέμπουμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα από άρθρο της (καθόλου δογματικής) «Καθημερινής» της περασμένης Κυριακής:

«Δύο διάσημοι οικονομολόγοι που ασχολούνται ειδικά με την κρίση της Ευρωζώνης, ο Βέλγος καθηγητής στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου (LSE), κ. Paul De Grauwe, και η Κινέζα καθηγήτρια στο Κολλέγιο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, κ. Yuemei Ji, σε κοινή εργασία τους, μελετούν τα δεδομένα και καταλήγουν στην εξής απάντηση: Κληρονομιά της λιτότητας θα είναι τα μη βιώσιμα χρέη (…). Μεταξύ των περιπτώσεων που επικαλούνται για να στηρίξουν το συμπέρασμά τους είναι η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και βεβαίως (όπως θα έχετε καταλάβει...) η χώρα μας. Αν υποθέσουμε -γράφουν- ότι η Ελλάδα θα πληρώνει επιτόκια όχι μεγαλύτερα από τον ρυθμό της ετήσιας οικονομικής μεγέθυνσής της, για να μειωθεί το χρέος της στο 90% του ΑΕΠ θα απαιτηθούν 22 έως 50 χρόνια, ανάλογα με το ύψος των ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων. Θα απαιτηθούν 50 χρόνια αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 2% ετησίως, 30 χρόνια αν είναι 3% και 22 χρόνια αν είναι 4%. Όπερ σημαίνει, επιβολή πολύ βαριάς λιτότητας επί 22 χρόνια ή βαριάς επί 30 χρόνια ή λιγότερο βαριάς (αλλά, πάντως, λιτότητας…) επί μισό αιώνα, για 50 χρόνια (…)».

email: mpog@enikos.gr

Ο ΟΑΕΔ ζητάει μεταπτυχιακό και ντοκτορά για θέσεις σερβιτόρου -Τέλος εποχής

Ετεροαπασχόληση και χαμηλοί μισθοί περιμένουν τους Ελληνες νέους πτυχιούχους των ΑΕΙ, για τους οποίους η ανεργία έφτασε πέρυσι στο 18,2% από 6,3% που ήταν το 2008.

Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα που έκανε το Ινστιτούτου Ερευνας (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ και
έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχες έρευνες για την ανεργία των νέων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, το 26,4 των αποφοίτων ΑΕΙ απασχολείται σε θέση εργασίας που απαιτεί χαμηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο από αυτό που κατέχουν (το 5ο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 27 μελών της ΕΕ).

Η έρευνα αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα όλων των μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και όπως τόνισε ο επιστημονικός σύμβουλος του ΚΑΝΕΠ, Νίκος Παΐζης, η παραπάνω κατάσταση είναι αυτή που οδηγεί στην τεράστια μετανάστευση των νέων Ελλήνων σε αναζήτηση καλύτερης εργασίας.
Δαπάνες για μόρφωση

Οπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, τη δεκαετία 2001-2011 αυξήθηκε και η δαπάνη των ελληνικών οικογενειών για τις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών τους κατά 61%, ενώ η κρατική δαπάνη ανά φοιτητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας καταλαμβάνει μόλις την 26η θέση των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο ΟΑΕΔ ζητάει μεταπτυχιακά

Την ίδια ώρα δύο (προνομιακές) θέσεις σερβιτόρων που προσφέρονται μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στην Ελασσόνα ή μια θέση υπαλλήλου γραφείου ή πωλητή απαιτούν μεταπτυχιακό, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση του οργανισμού
Δυστυχώς φαίνεται ότι η υψηλή ανεργία και ο μεγάλος ανταγωνισμός οδηγεί τους εργοδότες να ζητούν άτομα με υψηλό επίπεδο σπουδών για θέσεις που παλιά αρκούσε και το απολυτήριο Λυκείου.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις θέσεις που προσφέρονται με προϋπόθεση ότι έχετε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό:



Από την ίδια λίστα:


 
 http://www.iefimerida.gr/

Παρέλαση μόνο για παραστάτες, σημαιοφόρους!

Τα πάνω κάτω έρχονται φέτος στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αφού χάριν... χωροταξίας, συντομίας και καλής κατανομής, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, «κόβονται» οι μαθητές και μένουν μόνο οι παραστάτες και οι σημαιοφόροι.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και του δήμου, τα παιδιά θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν ως θεατές, πίσω από τα γνωστά κιγκλιδώματα και υπό τα αυξημένα μέτρα της Αστυνομίας, τη μαθητική παρέλαση, αφού θα συμμετάσχουν μόνο οι (συμμαθητές τους) σημαιοφόροι και παραστάτες! Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, από τα 230 σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν στην περιοχή της Αθήνας, επιλέγονταν με κλήρωση για να παρελάσουν περίπου 30 σχολεία τη χρονιά. Από κάθε σχολείο που είχε κληρωθεί επιλέγονταν 20-30 μαθητές για να το εκπροσωπήσουν, ώστε η παρέλαση να ολοκληρώνεται πιο σύντομα.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε σχολείο λάμβανε μέρος στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μια φορά κάθε επτά χρόνια, ενώ φέτος, με εξαίρεση τους σημαιοφόρους και παραστάτες, αφαιρείται τελείως από τους μαθητές η δυνατότητα να παρελάσουν. Και αυτό γιατί κρίθηκε ότι είναι προτιμότερο να δώσουν το «παρών» στην παρέλαση και τα 230 σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, Special Olympics και πρόσκοποι) της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι παραστάτες και σημαιοφόροι ορίζονται οι καλύτεροι σε επιδόσεις μαθητές της τάξης με βάση τον γενικό μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσαν την προηγούμενη χρονιά. Δηλαδή, όσα παιδιά δεν κατάφεραν να αριστεύσουν «τιμωρούνται», καθώς... τοποθετούνται στην πλευρά των θεατών της μαθητικής παρέλασης. Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο άλλωστε έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τις μαθητικές παρελάσεις, ωστόσο και ο Δήμος Αθηναίων δεν φαίνεται να προέβαλε αντιρρήσεις.

 
 

Σε αυτά… ψηφίζουν ΟΜΟΦΩΝΑ. ΔΩΡΕΑΝ τα διόδια για…βουλευτές

Προτείνουμε, να ανοίξουν “δίοδο” για να περνούν χωρίς να σταματούν και χάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους… Οι ιθαγενείς, μπορούν να συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά, τις εταιρείες που “αγόρασαν” τις πρώην “Εθνικές Οδούς”… Άλλωστε ο μισθός του βουλευτή, δεν του φτάνει. Έτσι δεν λένε διάφοροι επανειλημμένως;

Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής οι βουλευτές επαρχίας, οι οποίοι δεν θα χρησιμοποιούν αεροπλάνο για τις μετακινήσεις τους προς και από τις εκλογικές τους περιφέρειες (έχει αεροπλάνο π.χ για Λιβαδειά;;), θα μπορούν να περνούν με τα αυτοκίνητά τους τα διόδια δίχως να πληρώνουν.

Όπως ανήγγειλε σχετικώς η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά προς το Σώμα, στους βουλευτές επαρχίας και συγκεκριμένα εκείνους που θα παραιτηθούν του δικαιώματος λήψης αεροπορικών εισιτηρίων, δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων διοδίων για τη μετάβαση στις προεκλογικές τους περιφέρειες.

Η εκχώρηση αυτή θα γίνεται με ανέκκλητη δήλωση του βουλευτή.

Ο Λάτσης νοίκιαζε το IBC για 660 χιλ.ευρώ τον μήνα και το αγόρασε με 75 χιλιάρικα μηνιαία. - ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΩΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΗ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!

Το 2007 η LamdaΔομή, θυγατρική της LamdaDevelopmentsτου Ομίλου Λάτση,νοικιασε ένα μέρος του IBC και έκτοτε το χρησιμοποιεί ως «GoldenHall». Η σύμβαση είχε ισχύ για 40 χρόνια και το Δημόσιο θα εισέπραττε 350 εκατ. ευρώ. Έτσι ως ενοικιαστής η LamdaΔομή,κατέβαλε 8 εκατ. ευρώ,το έτος,δηλαδή περί τα 660000 μηνιαία. Μετά απο 15ετία προβλεπόταν αύξηση.

Η τρικομματική κυβέρνηση όμως Σαμαρά-Κουβέλη-Βενιζέλου,σκέφτηκε ότι αυτό πρέπει να "βελτιωθεί". Έτσι ο Όμιλος Λάτση,αγόρασε ολόκληρο το Ολυμπιακό Ακίνητο IBC,με 81 εκατομμύρια για 90 ολόκληρα χρόνια. Δηλαδή 900.000 ευρώ ετήσια και για να το καταλάβουμε καλύτερα έμεις οι 'κοινοί θνητοί" 75 χιλιάρικα τον μήνα.

Αν έχετε μπερδευτεί ψάχνοντας την έκπτωση στον Λάτση και την ζημια στο Δημόσιο,σας λέμε οτι είναι της τάξης του 88.75%.Η οποία είναι μεγαλύτερη,καθώς ο Λάτσης ως νοικάρης δεν νοίκιαζε όλο το IBC,αλλά πλέον ως "ιδιοκτήτης" παίρνει το σύνολο της έκτασης των 132,2 χιλ.τ.μ.

Με το δεξί λοιπόν ξεκίνησε ο χορός των αποκρατικοποιήσεων (η΄των αξιοποιήσεων,εάν ανήκετε στους νεοφιλελεύθερους).
Και επειδή δεν ιδρώνει το αυτί κανενός,δεν μένει παρά να ευχηθούμε,καλά ψώνια σε όλους και σε όλες,στο Golden Hall και στο The Mall,της ίδιας ιδιοκτησίας.

 
 

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ: ΝΑΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που επιβεβαιώνει ότι η Hoechtief δεν κατέβαλλε τον ΦΠΑ επειδή “έτσι θεώρησε”, δεν κατέβαλε τους σχετικούς φόρους, δεν τήρησε τους κανονισμούς περί παγίων και …έφυγε ανενόχλητη! 

Την ίδια στιγμή που πολύτεκνες οικογένειες βλέπουν τα σπίτια τους να κατάσχονται για χίλια ευρώ, ενώ η κυβέρνηση λεονταρίζει απέναντι στους αδύναμους καγχάζοντας για το “αναγκαίο” της φορολογικής της πολιτικής!

Είναι εθνική ντροπή και εξαπάτηση. Από την Siemens μέχρι τα υποβρύχια, την ΜΑΝ και την Hoechtief, το πλιάτσικο των δισεκατομμυρίων μένει ατιμώρητο λες και βρισκόμαστε υπό Γερμανική κατοχή. Όπου ο ούνος εισβολέας κλέβει ανενόχλητος και φεύγει χωρίς να δώσει λογαριασμό.

Το χειρότερο; Ενώ βάσει του άρθρου 14 (ν. 2523/1997) η εταιρεία δεν έπρεπε να παίρνει φορολογική ενημερότητα λόγω αυτής της της ενέργειας, συνέχιζε κανονικά να διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας!

Δείτε τα ντοκουμέντα που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και συγχρόνως απονομιμοποιεί όλη την φορολογική λαίλαπα κατά των ανυπεράσπιστων πολιτών.
 

 

 
 

«Όχι» στην επιβολή ειδικού φόρου στους πλούσιους

Διάψευση από το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διέψευσε σήμερα ότι επιθυμεί να επιβάλλει έναν ειδικό φόρο στους πλούσιους για να μειώσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα των χωρών, όπως αναφέρει μια πρόσφατη έκθεσή του.

Ασφαλώς «δεν συστήνουμε την επιβολή φόρου στους πλούσιους», δήλωσε ο Ουίλιαμ Μάρεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Ουάσινγκτον.

Ωστόσο σε μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του μήνα, το ΔΝΤ ανέφερε ότι ένας ειδικός φόρος στους πλούσιους θα είχε «σημαντικές πιθανότητες» επιτυχίας, διευκρινίζοντας ότι ένας φόρος 10% σε 15 χώρες μέλη της ευρωζώνης θα τους επέτρεπε να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα στο επίπεδο που ήταν προ κρίσης.

Η πρόταση αυτή είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με κάποιους να την θεωρούν σημαντική αλλαγή στην πολιτική λιτότητας του Ταμείου και άλλους να το κατηγορούν ότι προάγει έναν «αριστερίστικο» φόρο τύπου «Ρομπέν των Δασών» στους πλούσιους.

«Πρόκειται απλώς για μια ανάλυση που λέει "αν κάνετε αυτό, ορίστε τι θα μπορέσετε να αποκομίσετε", όμως δεν είναι ένα μέτρο που το Ταμείο προτείνει επισήμως», διαβεβαίωσε ο Μάρεϊ.

Στην ίδια έκθεση, το ΔΝΤ εκτιμούσε ότι «φαίνεται να υπάρχει περιθώριο σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες να αυξηθούν οι φόροι στις μεγάλες περιουσίες» προκειμένου να «ενισχυθεί η νομιμοποίηση» των σχεδίων λιτότητας.

Εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ λένε μυστικά γκάλοπ

του Γιώργου Θεοχάρη

Αναβρασμός επικρατεί στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα μετά τις τελευταίες πληροφορίες  που αποκαλούπτουν δημσοκοπήσεις οι οποίες  διενεργούνται για το κόμμα και θέτουν εκτός Βουλής την   πανίσχυρη,  μέχρι τρια χρόνια, κομματική παράταξη που κυβέρνησε την Ελλάδα  για  περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Η πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα στο μηχανισμό  στήριξης με την επιβολή των φρικτών μνημονίων και τα μέτρα-φωτιά  που έκαναν τους Ελληνες  τους  φτωχότερους στην Ευρώπη και η άστοχη  και θεατρική πολιτική που ακολουθεί ο διάδοχός του, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, είχαν ως αποτέλεσμα να βάλουν την ταφόπλακα στο παντοδύναμα ΠΑΣΟΚ.

Το ποσοστό που δίνουν οι  μυστικές δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ είναι μόλις 2,5%, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του BriefingNews  που προέρχονται μέσα από  πηγή της Χαριλάου Τρικούπη.
Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στα γραφεία του κόμματος παραμένουν απλήρωτοι και ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους.

briefingnews.gr