EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σαφάρι της Τροχαίας για τους παραβάτες

Συνεχείς και καθημερινοί οι έλεγχοι σε οδηγούς

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργεί καθημερινά η Τροχαία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας προκειμένου να εντοπίσει εκείνους που σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους παράνομα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον εχθές βεβαιώθηκαν 546 παραβάσεις εκ των οποίων 424 σε Ι.Χ.Ε., 22 σε Δ.Χ.Ε., 91 σε δίκυκλα και εννέα σε φορτηγά. Επίσης, αφαιρέθηκαν 209 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι έλεγχοι για τις παράνομες σταθμεύσεις, που συχνά αποτελούν και αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, θα συνεχιστούν αμείωτα.

Άνεργοι και ανασφάλιστοι στο κοινωνικό ιατρείο Ξάνθης

Σε ένα χρόνο λειτουργίας το επισκέφθηκαν 1.000 άτομα

Στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της Μητρόπολης Ξάνθης, το οποίο συμπλήρωσε αισίως ένα χρόνο λειτουργίας, καταφεύγουν σε καθημερινή βάση άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες της περιοχής, για να λάβουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και τον Οκτώβριο 1.000 ανασφάλιστοι και άνεργοι πολίτες της Ξάνθης επισκέφθηκαν το ιατρείο της Μητρόπολης, εξετάστηκαν δωρεάν από τους γιατρούς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και έλαβαν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα που κοσμούν τα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου.

«Πρόκειται για έναν σημαντικό αριθμό ατόμων οι οποίοι ήρθαν, εξετάστηκαν, πήραν τα φάρμακά τους και βρίσκονται υπό την παρακολούθηση των γιατρών», σημειώνει ο μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, εξηγώντας πως το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 200 εμβολιασμοί μικρών παιδιών αλλά και ηλικιωμένων πολιτών. Το κόστος αυτών των εμβολιασμών ανήλθε στις 4.500 ευρώ, ενώ προσφάτως γνωστή φαρμακευτική εταιρεία έλαβε την απόφαση να προσφέρει εμβόλια αξίας 5.000 ευρώ στο Κοινωνικό Ιατρείο της Ξάνθης.

«Οι συμπολίτες μας, μας έχουν συγκινήσει με την προσφορά των φαρμάκων τα οποία φέρνουν εδώ. Τα ράφια του φαρμακείου είναι γεμάτα και είναι όλα καταγεγραμμένα. Υπάρχει ένας λογαριασμός στην τράπεζα και όποιος θα ήθελε να προσφέρει κάτι μπορεί να το πράξει. Κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη» επισημαίνει ο κ.κ. Παντελεήμων, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια των γιορτών Παλιάς Πόλης οι εθελοντές συνεργάτες του Κοινωνικού Ιατρείου προχώρησαν σε μια δράση ενημέρωσης των πολιτών για την λειτουργία αυτής της κοινωνικής δομής της Μητρόπολης, καταφέρνοντας μάλιστα να συγκεντρώσουν το ποσό των 3.000 ευρώ. «Συγκεντρώθηκαν 3.000 ευρώ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έγινε γνωστή η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου της πόλης», συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Το απόγευμα της Τετάρτης στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου διοργανώθηκε μια μικρή γιορτή από πλευράς της Μητρόπολης για τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του φαρμακείου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια συνοπτική παρουσίαση των έως τώρα δράσεων.

«Έρχονται, εξετάζονται, περιθάλπονται ανασφάλιστοι πολίτες χωρίς καμία διάκριση. Η αγάπη δεν έχει σύνορα, δεν βλέπει πρόσωπα, αλλά βλέπει τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων και η εκκλησία αγκαλιάζει τον κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από τη θρησκεία του γιατί βλέπει τον κάθε άνθρωπο ως μια ζωντανή εικόνα του Θεού», αναφέρει ο μητροπολίτης, τονίζοντας πως «εμείς θέλουμε να ευχηθούμε να ξεπεράσει η πατρίδα μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, μακάρι να υπάρχει η δυνατότητα όλοι να είναι ασφαλισμένοι και εμείς το ευχόμαστε αυτό να γίνει το συντομότερο. Μέχρι τότε το Κοινωνικό Ιατρείο θα είναι συμπαραστάτης του λαού».

Το Δ.Σ. του Κοινωνικού Ιατρείου συνεδριάζει μια φορά τον μήνα και ενημερώνεται για την πορεία του φαρμακείου και του ιατρείου, αλλά και την οικονομική κατάσταση αυτών. «Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που έρχονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο στο ιατρείο όσο και στον καλλωπισμό και την καθαριότητα των χώρων» υπογραμμίζει ο κ.κ. Παντελεήμων.


Πηγή: thrakitoday.com 
 

Χωρίς καθημερινά δρομολόγια η σύνδεση Πειραιάς-Χίος

Στη Βουλή θα τεθεί το θέμα

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Πειραιά με τη Χίο και τη Μυτιλήνη θα συζητήσει, σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με βουλευτές των νησιών.

Οι βουλευτές θα θέσουν στο Μ. Βαρβιτσιώτη τα προβλήματα που προκύπτουν από την απόφαση της Blue Star Ferries να αποσύρει από τη γραμμή το πλοίο Blue Star Patmos για συντήρηση, με συνέπεια να μην υπάρχουν πλέον καθημερινά δρομολόγια, ενώ επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις εξαγωγές θα ασκήσουν πιέσεις προς την εταιρεία Hellenic Seaways να αυξήσει τα δρομολόγια του πλοίου «Αριάδνη».

Για το θέμα θα συνεδριάσει σήμερα το Επιμελητήριο Χίου, ενώ η σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Ν. Γιακαλή και τη συμμετοχή αρμοδίων φορέων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στη Μυτιλήνη, στις 13.00.

Αυξημένα μέτρα για την έξοδο της 28ης Οκτωβρίου

Ενισχυμένη θα είναι η παρουσία της Τροχαίας στα εθνικά οδικά δίκτυα ενόψει της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.


Ειδικότερα, οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού προβλέπουν:


-Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

-Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

-Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

-Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

-Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

-Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Επίσης θα ισχύει απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών (με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου) ως εξής:

Παρασκευή (25.10.2013): 6.00 – 21.00

Σάββατο (26.10.2013): 08.00 – 13.00

Δευτέρα (28.10.2013): 15.00 – 21.00

Οι αστικες συγκοινωνιες της Αθηνας στο Google Maps

O Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) σε συνεργασία με τη Google εγκαινιάζει τo νέο πρόγραμμα συγκοινωνιών της υπηρεσίας Google Maps, Google Transit, με στόχο τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού στις καθημερινές του μετακινήσεις. Η Αθήνα είναι μια από τις 471 πόλεις του διεθνούς δικτύου που έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα.


Στο εξής το επιβατικό κοινό της Αθήνας θα ενημερώνεται μέσα από τους χάρτες της Google για όλες τις διαδρομές των λεωφορείων, του μετρό, του ηλεκτρικού, του τρόλεϊ, του τραμ και του προαστιακού, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέγει κάθε φορά τη βέλτιστη διαδρομή.

Όπως επισημαίνει Ο ΟΑΣΑ, το Google Transit δεν αποτέλεσε επιπρόσθετη επιβάρυνση για το δημόσιο, καθώς αναπτύχθηκε δωρεάν με τη συνεργασία των τμημάτων Πληροφορικής και Δρομολόγησης των αστικών συγκοινωνιών και των μηχανικών της Google.

Για όσους ενδιαφέρονται, η νέα λειτουργία είναι προσβάσιμη τόσο από υπολογιστές όσο και από smartphones και tablets, από οπουδήποτε δηλαδή βρίσκεται εγκατεστημένη η εφαρμογή Google Maps.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα του ΟΑΣΑ αλλά και εδώ.

Κλειστοί τρεις σταθμοί του Μετρό το Σαββατοκύριακο

Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί Κεραμεικός, Ελαιώνας και Αιγάλεω του Μετρό, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013.

Οι συρμοί της γραμμής 3 του Μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Μοναστηράκι. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ιδρύεται η προσωρινή λεωφορειακή γραμμή X50 «ΣΤ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ», με αφετηρία στην οδό Όθωνος, στο Σύνταγμα, και κυκλική διαδρομή ως το Αιγάλεω.

Η γραμμή θα πραγματοποιεί τις παρακάτω στάσεις:
  •  «ΟΜΟΝΟΙΑ-ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ» επί της Πειραιώς, μεταξύ Ζήνωνος και Μενάνδρου
  • «ΣΙΔΕΡΑ» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ Λεωνίδου και Μεγ. Αλεξάνδρου (εξυπηρέτηση σταθμού Κεραμεικού)
  • «ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ Εμ. Παππά και Νάξου (εξυπηρέτηση σταθμού Ελαιώνα)
  • «ΣΜΥΡΝΗΣ» για επιβίβαση-αποβίβαση, επί της οδού Δημαρχείου, μεταξύ Σμύρνης και Ιεράς Οδού. (εξυπηρέτηση σταθμού Αιγάλεω)
  • «ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ εν. Νάξου και Εμ. Παππά (εξυπηρέτηση σταθμού Ελαιώνα)
  • «ΣΙΔΕΡΑ» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ Τριπτολέμου και Ιάκχου (εξυπηρέτηση σταθμού Κεραμεικού)
  •  «ΟΜΟΝΟΙΑ-ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ» επί της Πειραιώς, μεταξύ Γερανίου και Σωκράτους

Στην κατεύθυνση από Αιγάλεω προς Σύνταγμα, το πρώτο δρομολόγιο από την στάση «ΣΜΥΡΝΗΣ» θα είναι την 05:30’ για το Σάββατο και την Κυριακή 26 & 27/10, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο του Σαββάτου θα είναι 02:10’ (πρωί Κυριακής) και το τελευταίο δρομολόγιο της Κυριακής θα είναι 00:10’ (πρωί Δευτέρας).

Στην κατεύθυνση από Σύνταγμα προς Αιγάλεω, το πρώτο δρομολόγιο από την Αφετηρία θα είναι την 05:45’ για το Σάββατο και την Κυριακή 26 & 27/10, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο του Σαββάτου θα είναι 02:25’ (πρωί Κυριακής) και το τελευταίο δρομολόγιο της Κυριακής θα είναι 00:25’ (πρωί Δευτέρας).

Οι σταθμοί του Μετρό θα παραμείνουν κλειστοί προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός Αγία Μαρίνα του Μετρό.  Ο σταθμός, που αναμενόταν να παραδοθεί το Σεπτέμβριο αλλά καθυστέρησε λόγω τεχνικών προβλημάτων, έχει νέα πιθανή ημερομηνία παράδοσης στις αρχές Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΟΑΣΑ

11185 ο νέος αριθμός του τηλεφωνικού κέντρου του ΟΑΣΑ

To 11 185 είναι ο νέος πενταψήφιος αριθμός κλήσης τους Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών του ΟΑΣΑ, του μέχρι τώρα γνωστού 185. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρχει παράλληλη λειτουργία και του αριθμού 185.

Μέσω του 11 185 το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερωθεί τηλεφωνικά για το πως μπορεί να μετακινηθεί με τις Αστικές Συγκοινωνίες από ένα σημείο του Λεκανοπεδίου σε κάποιο άλλο, ποιος είναι ο συνδυασμός μέσων που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στον προορισμό του γρήγορα, ποιο είναι το κόστος των μετακινήσεων, και όλα όσα είναι απαραίτητο να γνωρίζει για την καλύτερη εξυπηρέτησή του. Στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ δεν αναφέρεται το κόστος κλήσης.

Η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου γίνεται μέσω ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικού κέντρου. Ενδεικτικά, ο ΟΑΣΑ πλήρωσε 15.354 ευρώ για τη λειτουργία του τηλεφωνικού του κέντρου για το χρονικό διάστημα του Ιούνιου 2013, ενώ και οι καλούντες επιβαρύνονται από την κλήση του αριθμού υψηλής χρέωσης. Προς το παρόν ο ΟΑΣΑ δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού μέσω διαδικτύου, social media, ή εφαρμογών κινητού τηλεφώνου.

Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί από Δευτέρα – Παρασκευή μεταξύ 06:30 – 22:30, και κάθε Σάββατο και  Κυριακή μεταξύ 07:30 – 22:30.

Πηγή: ΟΑΣΑ

Όλοι Είμαστε Νεοφιλελεύθεροι

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D
Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ

Μέσα στην ευρωζώνη είμαστε όλοι νεοφιλελεύθεροι από κατασκευή!!

Στην ΕΕ η κάθε Κυβέρνηση μια πολιτική ασκεί, την εισοδηματική πολιτική. Μέσω της λιτότητας θεραπεύει κάθε παρέκκλιση από την λειτουργία της ελεύθερης αγοράς της ευρωζώνης.

Η εμπορική πολιτική, η νομισματική πολιτική, η συναλλαγματική πολιτική, έχουν εκχωρηθεί στις αγορές και στην ΕΚΤ και η Δημοσιονομική Πολιτική ασκείται απολύτως περιοριστικά και υπό επιτήρηση.

Όλες οι πολιτικές που μπορούσε μια κυβέρνηση να ασκήσει με το κεϋνσιανό καθεστώς έχουν εκχωρηθεί.

Όλες οι πολιτικές που θα μπορούσα να οικοδομήσουν τους στόχους της αριστεράς ή και τις λαϊκής δεξιάς ακόμα, δεν ασκούνται από καμία Κυβέρνηση.

Συνεπώς. τι έννοια έχουν οι όροι λαϊκή δεξιά (καραμανλισμός) ή αριστερά ή κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά στον τόπο μας σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

Τι έννοα έχει η πρόταση δρω ως αριστερός μέσα στην ΕΕ;

Τι έννοια έχουν κείμενα επανίδρυσης μιας νέας αριστεράς στην Ελλάδα;

Τι έννοια έχουν οι κραυγές βουλευτών ότι δεν ψηφίζουν αλλά μέτρα επικαλούμενοι ιδεολογίες ανύπαρκτες;

Όλα είναι κενά περιεχομένου.

Αν είναι έτσι ή αυτοί που τους χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους το κάνουν για να εξαπατήσουν συναισθηματικά τον Ελληνικό Λαό και να καταλάβουν την εξουσία ασκώντας την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού μετά, με ότι αυτό συνεπάγεται ή ότι αυταπατώνται, θέλουν κάτι άλλο να κάνουν πλην όμως δεν θα μπορούν. Τραγωδία! Ας το ξανασκεφτούν.

Και εδώ δεν κατακρίνω καθόλου αυτούς που επιθυμούν να κυριαρχούν αλλά αυτούς που έχουν μεγάλη διάθεση να υπακούουν και να χάφτουν!

spyridonstalias@hotmail.com

24-10-2013

Στον ίλιγγο της κατοχικής αβύσσου…

Το παιχνίδι των κατοχικών δυνάμεων του 4ου Ράιχ παίζεται μελετημένα, μεθοδευμένα και διαρκώς κλιμακούμενο.

Μετά την «εξάρθρωση» της Χρυσής Αυγής (του χρήσιμου παρακρατικού προβοκάτορα) προωθούνται και άλλοι κρίκοι στην αλυσίδα της τρομοκρατικής φίμωσης: Δράσης και Λόγου…

Η κατοχική Βουλή προχώρησε με την ευγενική χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ στον χρηματοδοτικό αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τον οικονομικό αποκλεισμό κάθε οργάνωσης ή κόμματος που θα αντιτίθενται στο ΦΑΣΙΣΜΟ του 4ου Ράιχ…

Εδώ παίχτηκε για άλλη μια φορά ένα φτηνό θέατρο «αριστερού» πολιτικαντισμού από τους δήθεν «αριστερούς» διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ: «Διαφωνούμε αλλά ψηφίζουμε»!!!

Σε λίγο θα ξεπεράσουν και τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα και κυρίως της πασοκικής αθλιότητας, που πάντα «διαφωνούσαν» και πάντα ψήφιζαν τα «συμβόλαια θανάτου»…

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον διαλαλεί ΟΧΙ μόνο τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ του στην κατοχική «νομιμότητα», αλλά συμμετέχει ενεργά στο πολιτικό χαρτοπαίγνιο αυτής της κατοχικής «νομιμότητας», αντιγράφοντας τις χειρότερες πλευρές του καθεστωτικού τζόγου: Τη σκανδαλοθηρία…

Αυτό το γερασμένο αλογάκι έχει καβαλήσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και τζογάρει ψηφοθηρικά (εδώ εντάσσεται και η στρατηγική απομόνωσης του Βενιζέλου για τα σκάνδαλα): Η μικροπολιτική των χαρτοπαιχτών…

Και η «αριστερή αντιπολίτευση»; «Διαφωνεί, αλλά στηρίζει»: Δηλαδή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ την καθεστωτική, κατοχική ενσωμάτωση…

Το ίδιο και η ηγεσία του ΚΚΕ: Διαφωνεί, δηλώνει παρόν, αλλά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ την κατοχική Βουλή: Τη Βουλή που προσθέτει, πραξικοπηματικά, όλο και περισσότερους κρίκους στη δικτατορική αλυσίδα γύρω από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας, που προωθεί κλιμακωτά και συστηματικά την ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της αγωνιστικής Δράσης, αλλά και της Σκέψης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και προβλέπει:

«Οποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή».

Προ αυτήν την κατεύθυνση είναι και οι εντολές των αξιωματούχων του 4ου Ράιχ

Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ (γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης):

«Βρίσκομαι εδώ προκειμένου να συνδιαλεχτούμε, να συζητήσουμε και να δούμε πώς μπορούμε από κοινού να συνεργαστούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Προκλήσεις που αφορούν φαινόμενα εξτρεμισμού, βίας, ξενοφοβίας και βίαιης πολιτικής δράσης».

Διαβάστε πιο αναλυτικά ΕΔΩ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7672620&publDate=24/10/2013

Η «αριστερά», σε όλες τις αποχρώσεις της, «διαφωνεί», αλλά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ με τη συμμετοχή της αυτά που στα λόγια καταγγέλλει: Ο «αριστερός» μας ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, συμπληρώνει τον φρενοβλαβή μας ΕΜΠΑΙΓΜΟ από τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα…

Και οι επιδοτούμενες «εστίες» του «αντιρατσισμού» και «αντιφασισμού» το χαβά τους: Εκστρατεύουν στον Άγιο Παντελεήμονα, στιγματίζοντας μια ολόκληρη περιοχή, σαν «φασιστική» και «ρατσιστική»: Η ίδια συνταγή που εφαρμόστηκε και στην Αμάρυνθο παλιότερα…

ΕΔΩ μας δένει χειροπάδαρα ο επελαύνων ΦΑΣΙΣΜΟΣ του 4ου Ράιχ και οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» κυνηγούν ανεμόμυλους…

Το χειρότερο: Ξεπλένουν τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ φασισμό, αυτόν που βιώνει η ελληνική κοινωνία, στιγματίζοντας λαϊκές γειτονιές σαν φασιστικές και χρυσαυγίτικες…

Αν όλοι αυτοί δεν είναι έμμισθα ενεργούμενα των «αντιφασιστών» τύπου Σόρος, Μπόμπολα και CIA, αν δεν είναι διατεταγμένοι προβοκάτορες της δωσίλογης κυβέρνησης, είναι το λιγότερο ηλίθιοι με πατέντα…

Μέσα σ’ αυτόν τον ίλιγγο της καθεστωτικής αβύσσου ζούμε σπαρακτικά…
resaltomag
Φωτομονταζ Γρέκι

Ψαχνουν παλι τον τριτο ...ωλο

Εχουν ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ
αυτος ο αφυσικος δεσμος

ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΔΟΞΑ

ετοιμαστε τους ομως τις ποινικες ευθυνες τους
για να μην μας ξεφυγουν μετα οταν θα σερνονται
οπως σερνουν εμας τωρα

μην εχετε εμπιστοσυνη στον νεοπασοκο σφυριζα
στηριξτε την ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
εχει αντρικεια ΕΛΛΗΝΙΚΗ κορμοστασια

προσεχετε την νεκρανασταση του ΚαρατζαΦΕΡΤΑ
ψαχνουν παλι τον τριτο ...ωλο
για το οργιο που ετοιμαζουν
για να αποτελειωσουν ΕΜΑΣ
τους αδυναμους Πολιτες

θα υπαρξουν και αλλες εξελιξεις
που θα τους εκθεσουν και θα τους σπρωξουν
στην ημερομηνια ληξεως τους

ΜΗΝ πληρωνεται την δοση πουθενα
πετατε τους κανα εικοσαρικο
και ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ
το τελος προδιαγραφηκε και θα το προλαβουμε ΕΜΕΙΣ
Ε Μ Ε Ι Σ ... οχι αυτοι !!!


Νέο κύμα απομακρύνσεων στο Δημόσιο -11.000 απολύσεις από δέκα υπουργεία

Νέο σαφάρι ξεκινάει στο Δημόσιο αφού θα πρέπει να εντοπιστεί το νέο κύμα διαθεσιμότητας και να συμπληρωθεί λίστα με 11.000 δημόσιους υπαλλήλους που θα απολυθούν το 2014 βάσει της μνημονιακής δέσμευσης.

Οπως αναφέρει και η Καθημερινή η διαδικασία αναμένεται να εξελιχθεί σε δύο φάσεις, τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2014, ενώ για την ταχύτερη ολοκλήρωση της αξιολόγησης οι φορείς δύνανται να προσλάβουν εξωτερικούς τεχνικούς συμβούλους. Για όλο το εγχείρημα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα διαθέσει κονδύλιο από το ΕΣΠΑ ύψους 750.000 ευρώ.

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνουν απασχολούμενοι σε φορείς και εταιρείες, αρχικά δέκα υπουργείων. Μάλιστα δεν αποκλείεται, εφόσον υπάρξει ανάγκη, κάποιοι από τους φορείς να λειτουργήσουν ως «δεξαμενές» για την κάλυψη των δεσμεύσεων του τρέχοντος έτους, που αφορούν σε 2.000 απολύσεις και 12.500 διαθέσιμους δημοσίους υπαλλήλους.

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου με έγγραφό της (17/10/2013) καλεί δέκα υπουργεία να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τους φορείς της αρμοδιότητάς τους μέχρι τις 15/11/2013. Εν ευθέτω χρόνω θα αρχίσει η αξιολόγηση και στους φορείς αρμοδιότητας των υπόλοιπων υπουργείων. Πρόκειται για τα:

Οικονομικών
Ανάπτυξης
Παιδείας
Πολιτισμού
Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Υγείας
Εργασίας
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων
Περιβάλλοντος
Υπό αξιολόγηση θα τεθούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, Ανώνυμες Εταιρείες που ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από την κεντρική διοίκηση, εκτός των ΟΤΑ και των ΟΚΑ.

Ποιοι θα είναι οι βασικοί άξονες της αξιολόγησης

Βασικοί άξονες της αξιολόγησης, όπως ορίζεται στο έγγραφο, θα είναι:

Ο καθορισμός πολιτικών, στόχων, αρμοδιοτήτων που θα πρέπει να διατηρηθούν, να καταργηθούν ή να αποκεντρωθούν.
Ο προσδιορισμός των υπερστελεχωμένων-υποστελεχωμένων φορέων.
Η δυνατότητα ανακατανομής του προσωπικού (εντός ή εκτός φορέα).
Η βελτίωση των υπηρεσιών και αξιοποίηση των πόρων.
Ως στόχοι της αξιολόγησης των δομών καταγράφονται:
Η αναδιοργάνωση των φορέων ώστε να καταστούν πιο λειτουργικοί και αποδοτικοί και να υπηρετούν αποτελεσματικότερα το δημόσιο συμφέρον.
Η καλύτερη αξιοποίηση των στελεχών των φορέων ώστε αφενός να βελτιωθεί η λειτουργία των φορέων και αφετέρου να αυξηθεί η υπευθυνότητα, η παραγωγικότητα και η συμμετοχή τους.
Η ανάδειξη ενός μοντέλου οργάνωσης ώστε να επιτυγχάνονται ο συντονισμός, ο έλεγχος και η συγκεκριμενοποίηση των στόχων, και τέλος
Η διαμόρφωση των δομών κατά τρόπον ώστε να επιτευχθεί συγκέντρωση και καλύτερη οργάνωση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.
 
www.iefimerida.gr/